Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Beleid] Selectie seizoen 2020/21

Deze normale topic is open en bestaat uit 55 pagina's: 1 2 3 4 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 14 november 2020 om 13:51:

Ik denk juist dat er eigenlijk maar 1 echte versterking nodig is, een linker CV. De zwakke plek van PSV. Die Boscagli is geen goede verdediger, Viergever te traag.

Linksback en rechtsback erbij mag natuurlijk ook nog wel, maar als er een linker CV komt heb je Boscagli en Viergever als noodoplossing (en Mauro ook nog). Als Dumfries niet speelt kan Teze op die positie (Baumgartl CV).


Er zijn 3 linker cv's en aan beide kanten maar één echte back tenzij je inderdaad Teze doorschuift maar dan verzwak je je centrum omwille van de back.

 

+1/-0

Ik denk dat PSV op de CV-positie de grootste directe kwaliteitsinjectie kan gebruiken. De eerste keuzes op de overige posities zijn in mijn ogen allemaal (potentieel) goed genoeg. Daarnaast hebben we, op Gakpo na, geen enkele echte buitenspeler. Zo'n type zou ons in de breedte sterker maken.

Ik heb echter niet de verwachting dat er iets gaat gebeuren. PSV zal problemen op de back-posities met noodverbanden blijven oplossen, tenzij er iets serieus gebeurt met Max of Dumfries. En ik denk dat de investeringsruimte dusdanig beperkt is dat een sterke CV niet haalbaar is.

 

+1/-0

Ik vind Thomas als rechtsback een prima (nood)oplossing, dan kan Teze gewoon centraal blijven staan. Béter dan de noodoplossingen Viergever of Boscagli op links.
Maar als je iemand kan halen die goed uit de voeten kan zowel als RCV als RB dan is dat zeker welkom. Of iemand als Brenet vroeger die zowel LB als RB kan spelen, ook prima.

Maar geen pure RB halen alleen maar als backup, tenzij dit al de beoogde opvolger van Dumfries is om volgend jaar in de basis te spelen.

 

+1/-0

Afgaande op de woorden van Schmidt hoeven we geen nieuwe backs te verwachten in de winter:

open/sluit de onderstaande quote:

Voor de back ups op de backposities kijken we of we spelers vanuit de jeugdopleiding een kans gaan geven. Ik denk dat dat normaal is en ook hoort bij een club als PSV. Wel moeten we het goede moment vinden voor de betrokken speler of spelers. Als ze nog niet klaar zijn, moeten ze geduld hebben. Dat we nog geen echte back up hebben, kan een voordeel voor hen zijn. Al hebben we wel gewerkt aan opties in onze eigen groep. In trainingen kunnen we zien hoe nieuwe spelers zich houden. Normaal hebben we net wat meer tijd in de winter en kunnen we spelers beoordelen in een trainingskamp, maar nu is het anders.”Oftewel, Oppegard en Sambo zullen binnenkort dus aansluiten bij de trainingen en dan wordt er de aankomende weken gekeken of ze kunnen aanhaken. Zeker die Oppegard ontwikkelt zich rap, vind hem niet slecht bij JPSV. Zat overigens vorige keer ook al bij de selectie van Jong Noorwegen, ondanks dat die pas net 18 is.

 

+1/-0

Spijtig maar begrijpelijk. Ik denk dat tegen de mindere goden Mauro nog steeds een prima linksback kan zijn in de ED en op rechts hebben we met Teze al een prima back-up. Baumgartl naast Boscagli moet ook nog wel lukken meestal.

Op zich wel gek dat PSV qua middenvelders een andere beredenering gebruikt dan voor backs, maar soit.

 

+1/-0

Volkomen begrijpelijk. Je hebt al behoorlijk wat uitgegeven en voorlopig speel je nog zonder publiek. Bovendien heb je je doel in Europa al bereikt en is een back up op de backposities niet de sleutel tot een mogelijk kampioenschap. Het zou wel fijn zijn als je je zaakjes al op orde hebt voor volgend seizoen. Beide backs trekken veel bekijks, dus lijstje A,B en C moet klaar liggen.

 

+1/-0

Uhm, ik denk dat we misschien een willems wel zouden kunnen toevoegen, nog half jaartje huren, en dan alsnog overnemen? Ik denk namelijk dat Max zomaar deze zomer al weer voor 20+ vertrokken is.... zal ik niet raar van op kijken.... En eventueel Bijl van Emmen als back up proberen voor Denzell? Kan hij een half jaar wennen aan het niveau, met eventueel een basisplaats in vooruitzicht als hij hieraan voldoet en Denzell komende zomer een transfer maakt?! Heb je prima back-ups voor relatief weinig geld denk ik, waar je ook wel mee verder kan...

 

+1/-0

Vooral LB is zoals altijd lastig. Dumfries / Teze / Thomas is op zich te doen op RB. Als Max eruit gaat is het zeer lastig - zoals wij ook weer hebben kunnen zien tegen Herenveen. Koste 2 punten

 

+1/-0

Er zijn toch een aantal versterkingen nodig, met name in de defensie. Een linker CV voor de basis en een backup voor de linksback. Nu weet ik ook dat er niet heel veel miljoenen beschikbaar zullen zijn voor aankopen. Hoewel er zeker 4-5 grote talenten bij PSV zijn die allemaal minimaal 30 miljoen moeten gaan opbrengen. Iemand huren moet zeker mogelijk zijn.

Ajax is ook niet zo goed. Het is mogelijk voor PSV om weer kampioen te worden. Dan moet de trainer wel iets minder als een gek willen aanvallen in de eerste helft, zodat ze in de tweede helft te moe zijn, en niet weer rare wissels gaan doen. Als er dan minimaal een goede linker CV bij komt, zou Boscagli als backup linksback kunnen worden gebruikt.

 

+1/-0

Boscagli laat juist als centrale verdediger progressie zien. Dan is het zonde om hem weer terug te verwijzen naar linksback. Backup notabene. Zowel hem als Teze moet je alleen vervangen door een absolute topper (voor PSV begrippen). Die huur je niet in de winterstop.

 

+1/-0

Inderdaad, Schmidt is helemaal idolaat van Boscagli en gezien ons spel snap je dat ook wel. Natuurlijk komt hij snelheid (en enigszins lengte) te kort, maar voetballend heb ik denk ik nog nooit zo'n CV bij PSV gezien. Bovendien beschikken we ook nog over Viergever en Obispo. Die twee zouden eerst moeten vertrekken voordat er iets op LCV gaat gebeuren. Mijn verwachting is dat dat pas van de zomer gaat gebeuren. Viergever heeft dan nog een contract voor een jaar, wellicht dat die nog een avontuurtje aangaat. Obispo's contract loopt bovendien af.

Even terugkomend op een aantal comments van hierboven:

Ik zie toch liever dat PSV een specialist doorschuift (Oppegard/Sambo) of eventueel iemand aantrekt, dan dat er weer wordt geexperimenteerd met spelers op vreemde posities. Hendrix op LB werkte niet echt, kwam af en toe aanvallend best redelijk op, maar was positioneel een ramp. Mauro vond ik juist aanvallend erbarmelijk, terwijl hij toendertijd verdedigend en positioneel niet echt op de proef werd gesteld. Thomas ging goed tegen ADO (een van de zwakste ploegen in de Eredivisie), maar was tegen PAOK ook een ramp.

Over Oppegard valt natuurlijk nog niet heel veel te zeggen, wel een goede assist gisteren trouwens. Als Max zo doorgaat is een transfer aankomende zomer onvermijdelijk, dus wellicht dat een directe versterking op LB deze winter al te verantwoorden valt.

 

+1/-0

Popescu en Koeman konden ook een aardig balletje trappen achterin ...

 

+1/-0

Eerste prioriteit deze winter, als er ook maar iets aan geld is, is een backup linksback. Het houdt op rechts ook niet over, maar het verval is daar tot nu toe niet zo groot als op links.

 

+1/-0

Ik weet niet wat er moet veranderen, maar het is wel elke keer alarmfase één bij een indraaiende vrije trap van buiten de 16. Gister ging het ook weer maar net goed. De tegenstander is onze verdedigers telkens te slim/snel af.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 13 december 2020 om 22:59:

Popescu en Koeman konden ook een aardig balletje trappen achterin ...Met eigen ogen heb ik het dan over :B Popescu en Koeman waren toch nét voor mijn tijd. We hebben in al die jaren wel een paar degelijke opbouwers gehad (Moreno, Brechet), maar Boscagli steekt daar wel met kop en schouders bovenuit.

 

+1/-0

Ik vind de Boscagli van dit seizoen echt al drie stappen beter dan de Boscagli die vorig jaar binnen kwam. Maar hij is geen Alex en zal het verwacht ik ook nooit worden. Ik vind Boscagli de laatste weken, op momenten dat PSV goed speelt (vaak dus de 1e helft), echt uitstekend. Goede positionering, goede intercepties, goede voortzettingen. Op de momenten dat PSV onder druk komt, zie je hem soms ook bezwijken onder de druk. Bijv. bij de tegengoal van gisteren deden Rosario en Boscagli het gewoon ontzettend onhandig. Vorige week tegen Heerenveen deed Boscagli ook niks bij de actie van Van Bergen en was de goal van Veerman het gevolg van zijn verkeerde instappen (doordat de backs niet meestapten).

Dus, ondanks dat ik hem (en Teze) heel veel goede dingen zie doen, denk ik dat PSV zeker heel veel baat kan hebben bij een echte topper centraal in de verdediging. Als ik vanaf 2004 terugkijk, voelde ik me toch geruster met jongens als Alex, Salcido, Bruma of Moreno achterin. Ongeacht of het nou per sé goede opbouwers waren of niet.

 

+1/-0

Een Moreno zou uitstekend passen. Aan de andere kant vind ik Teze een dergelijke ontwikkeling door maken dat het zonde zou zijn om hem te laten banken. Misschien moeten we geduld hebben en er vanuit gaan dat het team en dus ook de beide centrale verdedigers nog (lang) niet aan hun plafond zitten. In fases ziet het er erg solide uit en straalt de ploeg een en al vertrouwen uit, maar als het op is, dan is het ook echt op en lijkt alle lijn uit het spel te verdwijnen. Niemand heeft dan eigenlijk de rust of het overwicht om de boel bijeen te houden, terug te vallen op een hecht collectief, een goed positiespel en een calm mind.

 

+2/-0

Het is kei fijn dat Teze zo goed mee doet, maar hij verliest wel te veel kopduels om straks in januari tegen de teams die echt druk zetten te kunnen overleven. Ik denk dat we daar nog het meeste winst kunnen behalen en dan heb je met Teze meteen iemand voor de langere tijd die kan back-uppen op rechts en centraal.

Viergever Hendrix en Sadilek (sorry Jasper) moeten gewoon uitstromen op welke manier dan ook. Het is wel belangrijk om het Nederlands karakter van het elftal niet te verliezen dus eigenlijk moet daar ook weer een NL speler voor terug komen, het liefst in de leeftijd categorie van v Ginkel/Propper.

Het probleem wat verdedigers is gewoon dat je ze niet echt kunt opleiden zonder dat het je veel punten kost, maar je kunt ze ook niet makkelijk kopen zonder risico. Zeker een goede centrale verdediger met lengte fysiek en iemand die niet in paniek raakt met de bal aan de voet haal je niet voor 10 miljoen. En als je dan al een speler haalt is het nog steeds een gok.

Ik geloof niet dat PSV heel veel geld heeft liggen, maar een speler huren a la Rodriguez kan al genoeg zijn om net wel die titel te pakken. Ik denk dat we daarop moeten inzetten. Als je kijkt naar het rijtje Teze Boscagli Baumgartl en Viergever dan kun je eigenlijk niet verwachten dat we wedstrijden tegen Feyenoord AZ en Ajax gaan winnen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 13 december 2020 om 22:59:

Popescu en Koeman konden ook een aardig balletje trappen achterin ...Ruudje Gullit speelde bij PSV heel vaak libero!

 

+1/-0

In de winter een CV halen die beter is dan Teze of Boscagli lijkt me wat vreemd/onwaarschijnlijk. In bepaalde wedstrijden of wedstrijd-fases heb je Baumgartl die je kunt inzetten mochten hoge ballen er uit halen een prioriteit worden. Mogelijk kun je tijdens de winterstop eens gaan testen of Luiz Felipe or Obispo al beter zijn dan Viergever.

Maar het grootste hiaat is m.i. het gat tussen Max en zijn vervanger op LB. Viergever, Boscagli, Hendrix: niet goed genoeg op die positie. Glocester en De Haas maken geen indruk op me in jong PSV. Dennis Vos heb ik te weinig van gezien.

Hoe goed/ver is Oppegård?


Voor RB: Sambo lijkt me een redelijke optie om te proberen na de winterstop - en Thomas vind ik al een redelijke back-up voor Dumfries.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 55 pagina's: 1 2 3 4 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Beleid] Selectie seizoen 2020/21