Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Selectie seizoen 22/23

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 ... 15 16 17 18 19 20

Op basis van de stemmen van de aanvoerders uit de Eredivisie

 

+1/-0

Ik ben het eigenlijk wel met Klompjes conclusies over Ajax eens.

Ze hebben met Mazraoui, Martinez, Gravenberch, Haller en Antony 5(!!) basisspelers van vorig jaar verloren. Daarnaast Schuurs en nog wat opvulling kwijtgeraakt, maar daar worden ze niet slechter van. Deze 5 basisspelers waren allemaal van grote waarde voor Ajax en zijn niet zomaar te vervangen. De vervangers zijn die Mexicaan, Bassey, Taylor uit de eigen jeugd, Brobbey en wellicht Ocampos. En dan hebben ze natuurlijk wel Bergwijn als kwaliteitsinjectie gedaan. Al met al denk ik dat Ajax zeker niet sterker is geworden. Misschien over een maand of 3/4 als ze ingespeeld raken. Vooralsnog verwacht ik niet dat ze zich makkelijk zullen plaatsen voor de volgende ronde CL, terwijl dat natuurlijk wel hun doel/ambitie is. Over Schreuder kan ik weinig zeggen, maar qua uitstraling en prestaties in het verleden denk ik ook dat het een mindere coach is dan Erik ten Hag.

Blijft de vraag over of PSV sterker is dan vorig seizoen. Wij zijn Mvogo, Götze, Doan, Zahavi, Bruma en Romero kwijtgeraakt en hebben daar Benitez, Hoever, Brantwaithe, Til, Simons, De Jong, Savio, (waarschijnlijk) El Ghazi en een paar Jong-PSV'ers voor teruggekregen. Ik denk dat we Götze en Doan echt wel missen, en dat het niveau van een (volledig fit) PSV dit jaar niet veel beter of slechter is dan een volledig fit PSV van vorig jaar.

Vooralsnog zie ik dat een deel van de aankopen echt wel potentie toont, maar dat we toch een aantal huurtransfers hebben gedaan die ons op de korte termijn weinig brengen. Daar waren andere keuzes wellicht beter geweest. Maar achteraf (na missen CL) is het altijd makkelijk (ver)oordelen.

Ben benieuwd of er vandaag nog wat gaat gebeuren. Gakpo heeft blijkbaar aangegeven weg te willen, maar verwacht eigenlijk niet dat PSV hem voor 40 miljoen laat gaan. Nieuwe kansen na het WK in de winter. Natuurlijk zou het mooi zijn als PSV vandaag nog zaken kan doen om Vinicius in te ruilen voor een waardiger back-up plan voor de spitspositie, maar ik verwacht eigenlijk niets meer behalve El Ghazi en 3 punten tegen Volendam.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Glasman01 schreef op 31 augustus 2022 om 12:30:

Moet psv niet een deadline opstellen voor gakpo. Tot 14:00uur als het dan niet rond is, dan is verkoop niet meer bespreekbaar en gakpo kan zich dan ook volledig gaan richten op de wedstrijd tegen volendam. Sowieso niet heel slim om een wedstrijd op transferdeadline day te spelen. Az speelt bijvoorbeeld morgen, dat had psv ook kunnen regelen. Dan had gakpo rust aan zijn hoofd en kan hij nog even laten zien. Dat hij wel degelijk goed kan voetballen. Het is toch ook belachelijk, dat timber uitgeroepen is tot beste speler. Op basis van wat??? Alleen omdat hij bij ajax speelt.Morgen zijn transfers voor het buitenland nog steeds mogelijk, dus Gakpo kan morgen ook nog weg. Wij mogen dan alleen niks meer.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSVRijnwoude schreef op 31 augustus 2022 om 13:18:

open/sluit de onderstaande quote:

Glasman01 schreef op 31 augustus 2022 om 12:30:

Moet psv niet een deadline opstellen voor gakpo. Tot 14:00uur als het dan niet rond is, dan is verkoop niet meer bespreekbaar en gakpo kan zich dan ook volledig gaan richten op de wedstrijd tegen volendam. Sowieso niet heel slim om een wedstrijd op transferdeadline day te spelen. Az speelt bijvoorbeeld morgen, dat had psv ook kunnen regelen. Dan had gakpo rust aan zijn hoofd en kan hij nog even laten zien. Dat hij wel degelijk goed kan voetballen. Het is toch ook belachelijk, dat timber uitgeroepen is tot beste speler. Op basis van wat??? Alleen omdat hij bij ajax speelt.Morgen zijn transfers voor het buitenland nog steeds mogelijk, dus Gakpo kan morgen ook nog weg. Wij mogen dan alleen niks meer.Dat dus, bovendien spelen wij zaterdagavond uit bij Twente dus om dan op donderdagavond ook nog te moeten spelen is sowieso geen goed idee. En ervan uitgaan dat de KNVB (en Twente) die wedstrijd ook wel even zullen verzetten alleen maar zodat wij niet op Deadline day hoeven te spelen is geloven in sprookjes. :B

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 31 augustus 2022 om 12:27:

@Guppie , Ik vind de trainer geen onderdeel van de selectie. Waarom oneens met 1?Ik was onduidelijk denk ik, ik vind de trainer gewoon afhankelijk van het materiaal dus als jij ajax minder vindt, is het ook logisch (voor mij) dat je de trainer minder vindt. Al is een beoordeling na 4 weken voor zowel elftal als trainer natuurlijk link.
Slechts een enkele trainer kan langdurig spelers boven hun kunnen laten presteren maar die lopen in NL niet rond.
Wat we dus doen is puur namen vergelijken op papier.
Ajax verkocht veel maar had ook al 15 potentiele basisspelers lopen. Die hadden al wat achter de hand. PSV had er vorig jaar eigenlijk al geen 11, dus elke speler die weg gaat verplicht je tot het zoeken naar een vervanger die gelijk basiswaardig is. En dat terwijl je al twee of drie basisspelers tekort had.
Gotze is vaak afgebrand maar was in mijn ogen geniaal (scoorde weinig, da's waar) en liet anderen veel beter renderen. Doan vond ik een veel beter op rechts dan nu zijn vervangers. Voor Gotze kregen we Xavi. Een versterking zo lijkt het, al speelde hij tegen de kneusjes van de eredivisie, maar laat anderen (nog?) niet beter renderen.
Hij is vooralsnog meer bezig metzelf scoren.
De verdediging noem ik haast in elke post; als je tegen echt elke club zo makkelijk tegengoals krijgt, zijn we daar t.o.v. vorig jaar ook niet vooruitgegaan, toen was het namelijk ook zo. Kepper lijkt zeker wel veel beter, maar op 1 september toch ook al een paar misperen te pakken....
Misschien een zuur verhaal, maar mag ik jou dan uitdagen uiteen te zetten waarom jij de selectie wél beter vindt?

 

+1/-0

Een elftal na 4 weken beoordelen is link, maar je doet het zelf ook door te zeggen dat PSV niet beter is geworden dan afgelopen seizoen 🤔

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Brenetjes schreef op 31 augustus 2022 om 14:57:

Een elftal na 4 weken beoordelen is link, maar je doet het zelf ook door te zeggen dat PSV niet beter is geworden dan afgelopen seizoen 🤔Daarom schrijf ik ook dat wat we doen niet meer is dan namen vergelijken op papier.

 

+1/-0

Vooral omdat onze slechtste posities verbeterd zijn: De keeper en de spits. Zahavi was echt vreselijk in de combinatie en zijn looplijnen en helaas ook geen killer a la Kezman. Op het middenveld vind ik Doan en Goetze niet veel beter dan Simons en Til, zeker gezien de stappen die Ledezma en Saibari maken.

Wat betreft de trainer: Ik vond Ten Hag echt een topper. Bij Twente en Utrecht goede resultaten en was ook al een goede assistent bij Cocu. Bij Ajax heeft hij het vier jaar volgehouden zonder incidenten en ondanks een hetze van de gele traaf in het begin. Schreuder kon niet eens Noa Lang in het gareel houden.

 

+1/-0

Nou, de selectie voor de eerste seizoenshelft staat vast. Gakpo en Sangaré zijn behouden. De namen voor de komende 16 wedstrijden zijn bekend (10x competitie, 6x Europa League).

Over de verdediging is al meer dan genoeg gesproken. We hebben bruikbare verdedigers die moeite hebben om 100% van de tijd geconcentreerd te blijven en die in grotere ruimtes af en toe kwetsbaar blijken. Voor het gros van de wedstrijden goed genoeg, maar de vraag is of het consistent en goed genoeg is om de Europa League poule te overleven en in de competitie bovenin te blijven meedraaien.

Voor het middenveld hebben we met Sangaré, Guti, Veerman, Til en Simons 5 prima opties, die aangevuld kunnen worden met jeugdspelers.

Voorin is de spoeling erg dun. Luuk is nog een paar weken geblesseerd. Madueke hoeven we voor het WK niet op te rekenen. Dus hebben we Gakpo, El-Ghazi, Vertessen, Bakayoko, Saibari en Savio. Of Simons in de spits, zoals we eergisteren zagen. Komt op mij erg magertjes en jong over, zeker als je bedenkt dat we elke week 2x aan de bak moeten. Een blessure van Gakpo zou desastreus zijn, dus ik hoop dat ons dat bespaard blijft. Verder is het hopen dat El-Ghazi een echte versterking blijkt.

 

+1/-0

Zijn arias en willems nog beschikbaar want wat nu rechtsback en linksback staat kan echt niet meer.

Laat die 2 mee trainen om te kijken hoe fit/conditioneel ze ervoor staan.

Is er ook nergens meer een transfervrij spits te halen.

Psv heeft ook gefaald door geen reserve spits te halen naast luuk de jong. Vinicius wegdoen prima maar geen vervanger halen is een enorme fout geweest.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Psver1982 schreef op 08 september 2022 om 19:47:

Zijn arias en willems nog beschikbaar want wat nu rechtsback en linksback staat kan echt niet meer.

Laat die 2 mee trainen om te kijken hoe fit/conditioneel ze ervoor staan.

Is er ook nergens meer een transfervrij spits te halen.

Psv heeft ook gefaald door geen reserve spits te halen naast luuk de jong. Vinicius wegdoen prima maar geen vervanger halen is een enorme fout geweest.Gegokt en verloren.. daar lijkt het een beetje op.
Psv lijkt altijd tot het laatste moment voor optie A te gaan en liever geen B te hebben als A niet doorgaat.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

vaio schreef op 09 september 2022 om 13:18:

open/sluit de onderstaande quote:

Psver1982 schreef op 08 september 2022 om 19:47:

Zijn arias en willems nog beschikbaar want wat nu rechtsback en linksback staat kan echt niet meer.

Laat die 2 mee trainen om te kijken hoe fit/conditioneel ze ervoor staan.

Is er ook nergens meer een transfervrij spits te halen.

Psv heeft ook gefaald door geen reserve spits te halen naast luuk de jong. Vinicius wegdoen prima maar geen vervanger halen is een enorme fout geweest.Gegokt en verloren.. daar lijkt het een beetje op.
Psv lijkt altijd tot het laatste moment voor optie A te gaan en liever geen B te hebben als A niet doorgaat.Dat is opzich begrijpelijk. Als je ziet wat er de laatste jaren allemaal gehaald is houd je hart vast wie de B keuzes zouden zijn.

Blijf denken dat een fit elftal zeker een goed niveau kan halen maar er zit een groot verschil tussen A and B keuze in de selectie en er zit geen enkel patroon in het voetbal. Veldbezetting en positie spel is erbarmelijk slecht en als je dan veel / teveel individuele kwaliteit mist houd het op en wordt het weer een lang jaar

 

+1/-0

Als je de analyse van Pieter Zwart leest schrik je je een ongeluk. Afstanden onderling zijn veel te groot. Bijna amateuristisch.

Ruud gooit het blijkbaar helemaal om t.o.v. Schmidt, wat mogelijk (deels) de verklaring van de enorme afstanden tussen linies is.

Deels zal het ook te maken hebben met spelintelligentie en een stukje bereidheid.

Natuurlijk staat het Ruud vrij om de tactiek van Schmidt volledig over boord te gooien. Maar mijn eerste vraag is dan: waarom (zo radicaal)? En mijn tweede: waarom krijg je dat er in 2 maanden niet ingeslepen?

Daarnaast snap ik de vele wisselingen achterin niet. Kies bijvoorbeeld centraal voor Teze en Obispo en laat dat een tijd staan. Zeker, Obispo maakt fouten, maar dat doen Ramalho en Branthwait ook. Het is makkelijker voor een vast centraal duo om jouw spelprincipes over te brengen dan steeds anderen.

 

+1/-0

Arias wilde naar PSV deze zomer, was transfervrij. PSV haalde Hoever. Arias nu onderweg naar Manchester United.

 

+1/-0

De vraag is of Arias het niveau van voor zijn blessures nog aan kan tikken - speelde in de afgelopen 3 jaar in totaal 2.000 minuten.
De vraag of Hoever het niveau van PSV aankan lijkt me al lang beantwoord.

 

+1/-0

Arias was pas halverwege augustus transfervrij. Los van fitheid had PSV dat salaris ook nooit betaald.

 

+1/-0

De selectie is mijn inziens 50% beter dan Ruud eruit laat komen en daar zit voor nu denk ik het grootste probleem. De blessuregevallen zijn daar overigens ook debet aan uiteraard maar als je een middenveld met Sangaré-Veerman en Xavi (die John in 2 jaar tijd heeft samengesteld) niet kan laten functioneren dan ligt dat echt alleen maar aan de trainer. En dat wil niet zeggen dat Ruud een slechte trainer is maar het komt er nu nog helemaal niet uit en we zitten inmiddels op een punt dat het opbouwen en transitie van speelstijl wel al een stuk verder zou mogen/moeten zijn. Ten Hag begon bij Ajax ook niet zo goed en Slot bij Feyenoord ook niet maar daar werden mindere spelers al snel goed terwijl onze beste spelers slechter worden. De tijd is al bijna op want een verlies tegen Arsenal en Feyenoord (verre van ondenkbaar) gaat ons in een diepe crisis werpen. Een crisis vergelijkbaar als die van 3 jaar geleden. Deze selectie heeft mankementen die pijnlijk duidelijk worden als er 3 geblesseerd zijn, maar als we straks anderen voorzichtig terug krijgen dan is deze selectie BY FAR de nr 2 selectie van NL en moet je ook minimaal 2e kunnen worden.

Met Ajax vergelijken heeft gewoon geen zin. Zij hebben een trainer, de wind in de rug, een godsgruwelijk makkelijk programma en blaken van het zelfvertrouwen. Ze verkopen een goede CV en halen een betere CV ervoor terug maar duwen wel 40 miljoen in hun eigen zak. Ze verkopen voor 100 miljoen een buitenspeler en halen voor 30 miljoen een betere buitenspeler terug. Ze laten Gravenberch gaan die al wat was verzadigd en schuiven een betere vervanger uit eigen jeugd door. Resultaat is dat ze 200 miljoen ontvangen en er 50 uitgeven en erop vooruit gaan. En wat denk je dat de PL straks voor Timber Bassey Taylor en Kudus gaat betalen de komende jaren?

Het is voor PSV zaak om niet te ongeduldig te worden en Ajax proberen bij te benen qua uitgaven. Wat wij moeten doen is zorgen dat we de komende 3 jaar minimaal 2e worden en dat doen we door een selectie samen te stellen die goed genoeg is om 80+ punten te halen en dus vrijwel zeker 2e worden. Wij mogen in deze competitie buiten de wedstrijden tegen Ajax gewoon nauwelijks punten verspelen en daar moet de focus op liggen want dat is een realistisch doel. Tegen Feyenoord Twente en AZ moet je er 3 van de 6 winnen en of in ieder geval geval niet verliezen. Twente uit kun je tegenwoordig verliezen maar uit bij Heerenveen Vitesse en Utrecht niet meer.

Doelstelling met deze selectie is minimaal 2e worden, mee doen om de titel, overwinteren in de EL en eventueel stunten na de winter op de Europese velden. Dat is met deze selectie realistisch en haalbaar dus dan denk ik dat de selectie (mits niet teveel blessures) 95% voldoet.

 

+2/-0

Even ingaan op de reactie aangaande Arias:

- Halverwege augustus is dus gewoon in de transferperiode. PSV zal geweten hebben dat hij vrij kwam, anders hebben ze hun huiswerk niet op orde.
- Blessuregevoelig, vast, maar als je ziet hoe krap we op rechts in de mensen zitten, dan had hij er echt wel hij gemogen. United vindt het blijkbaar ook een verantwoord risico.
- Salariseisen ongetwijfeld fors, maar Arias wilde zelf terug dus zal best hebben willen zakken. Bovendien kun je met transfervrije spelers altijd nog wat schuiven in de kosten. Dan haal je salaris uit het transferpotje. Is al eerder gedaan.

 

+1/-0

Dat Hoever (vooralsnog) een flinke misser is is wel duidelijk. Als PSV tot halverwege augustus had gewacht met het aantrekken van een nieuwe back was de kritiek echter niet minder geweest dan nu het geval is.

Voor Manchester United is het risico 'iets' minder. Zij hebben namelijk 'iets' meer geld. Voor Man Utd is het salaris wat Arias zou gaan krijgen een fooi als derde rechtsback. Met datzelfde salaris ben je bij PSV een van de grootverdieners.

Dat betalen voor een speler die de afgelopen twee seizoenen door twee zware blessures lang uit de roulatie is geweest gaat nergens over en volkomen terecht dat PSV daar niet aan begonnen is. Als Arias jaren geleden niet bij PSV had gezeten was hij hier ook geen enkel moment genoemd en nu zou hij opeens de verlosser moeten zijn na jaren weinig gespeeld te hebben?

 

+1/-0

De verlosser? Nou leg je me erg grote woorden in de mond. Een beer van een cv, dat was een verlosser geweest. Met Arias, Mwene en Teze had je voldoende opties voor rechts gehad. Hoever (onder de maat en huurcontract zonder optie tot koop) vind ik sowieso een onbegrijpelijke aanwinst.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 ... 15 16 17 18 19 20

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Selectie seizoen 22/23