Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Selectie seizoen 22/23

Deze normale topic is open en bestaat uit 24 pagina's: 1 2 3 4 ... 20 21 22 23 24

Ik ben het met je analyse eens Jakoetsk1, maar heb jij meer info over de financiële situatie van de club? Die 10 miljoen die je noemt, waar is die op gebaseerd? Het is nog niet lang geleden dat we Götze en Zahavi onder contract hadden genomen met enorme tekenbonussen. Luuk de Jong is natuurlijk verre van goedkoop. Gakpo en Sangaré hebben nieuwe contracten getekend en verdien(d)en véél meer dan verantwoord is voor onze club.

Natuurlijk zal er vanuit de directie nooit toegegeven worden dat het een janboel is, want dan geven ze een blijk van onvermogen over hun eigen presteren af. Ik heb zelf weinig nuttige informatie over de financiële status, maar als het rooskleurig zou zijn, dan waren we nu gewoon koploper geweest. Zoals iemand hierboven zei, kan Twente of AZ dit seizoen zomaar kampioen worden. Waarom zou je dan in godsnaam, als je financieel geen grote problemen hebt, 2 van je toppers verkopen zonder daar direct op te reageren? PSV had deze maand 5 walk-overs moet hebben in de competitie, maar in plaats daarvan hebben we nu in 4 wedstrijden al 7 punten verloren.

PSV geeft gewoon een serieuze kans op de titel weg. Dat doe je niet omdat je Gakpo of Madueke een transfer gunt. Dat doe je alleen als je écht niet anders kan.

 

+1/-0

... of als je TD al 100x gezegd heeft geen fan te zijn van een winterse transferperiode en liever niet zaken te doen in de winter tenzij het op de laatste dag kan met een aanwinst a la van Ginkel. Bij PSV was vorig jaar echt uniek dat ze Veerman snel weg kaapte voor de neus van Feyenoord want normaal duurt het altijd forever. Ik kan me nog herinneren dat we in 2020 op van Aanholt aan het wachten waren maar ondertussen ook met Ricarco Rodriguez bezig waren. Uiteindelijk werd het bod van 7 (!) miljoen op van Aanholt niet geaccepteerd en kwam Rodriguez. Terwijl we toen al in september wisten dat Lato niet meer aan de bak ging komen en Boscagli geen linksback was en Sadilek zeker geen linksback was.

Heel erg spijtig hoe het transferbeleid is sinds het aantrekken van Xavi/Til. Alles wat daarna gebeurde of niet gebeurde is zeer dubieus.

 

+1/-0

Die Booth van Utrecht. Is dat niets? Mannetje speelde echt met lef en rendement tegen AZ!

 

+3/-0

PSV zet vol in op de komst van Thorgan Hazard (Dortmund) aldus Rik Elfrink.

 

+1/-0

Out
Gakpo
Madueke
Hoever
Max
Oppegard
Vertessen

In
Fabio Silva
Van Aanholt


Sportief gezien is dit dramatisch. Ik krijg zelfs het gevoel dat als Chelsea vanavond komt voor Sangaré dat we hem ook verkopen.

 

+2/-0

De tussenstand qua in/uitgaande transfers is dramatisch zoals hierboven terecht is aangegeven.

Meest schrijnend is het geval van Max- gehaald voor 8 miljoen - 2+ miljoen salaris en hij levert niet voor dat bedrag. De oplossing: je verhuurt hem aan Frankfurt want de club heeft zogezegd niet de middelen om hem over te nemen. Dat geloof je toch niet?

Ik vrees dat wij als supporters te weinig weten hoe het er aan toe gaat maar van wat ik heb gezien verwacht ik dat PSV op te grote voet heeft geleefd de afgelopen 4-5 jaar. Helaas hebben we in die tijd ook geen titel gepakt.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

psvdebeste23 schreef op 30 januari 2023 om 15:08:

De tussenstand qua in/uitgaande transfers is dramatisch zoals hierboven terecht is aangegeven.

Meest schrijnend is het geval van Max- gehaald voor 8 miljoen - 2+ miljoen salaris en hij levert niet voor dat bedrag. De oplossing: je verhuurt hem aan Frankfurt want de club heeft zogezegd niet de middelen om hem over te nemen. Dat geloof je toch niet?

Ik vrees dat wij als supporters te weinig weten hoe het er aan toe gaat maar van wat ik heb gezien verwacht ik dat PSV op te grote voet heeft geleefd de afgelopen 4-5 jaar. Helaas hebben we in die tijd ook geen titel gepakt.En die laatste zin, dat is nou precies het probleem. Als we ergens in de afgelopen jaren kampioen waren geworden en zo tientallen miljoenen aan CL geld hadden binnen gehaald, hadden we nu niet onze beste spelers hoeven te verkopen.

 

+1/-0

PSG zou Bakayoko willen inlijven.. kan het mij nauwelijks voorstellen, maar ja dat dacht ik ook bij Madueke en Chelsea.

 

+1/-0

Wil psv iedereen verkopen ofzo.

Bakayoko ook al weg, wie gaat er nu als buiten speler spelen nu ook madueke en bakayoko weg zijn.

Haal verdorie karlsson van az. Geld moet er nu wel wezen na gakpo,madueke,bakayoko en max.


Op karlsson maak je winst,op spelers huren niet.

 

+1/-0

Als je 16 miljoen moet betalen voor Karlsson maak je daar ook geen winst op, in tegendeel ik zou er nog niet de helft aan uitgeven. Overschatte en vaak ook geblesseerde speler.

Beter haal je bij wijze van spreken 4 spelers van 4 miljoen uit kleine competities die 16 miljoen waard kunnen worden (als er 1 slaagt is het al goed, 2 of meer is bonus), dan 1 van 16 waarvan je maar moet hopen dat die 30 waard wordt.
Maarja, daar moet je wel een goede scouting voor hebben.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 30 januari 2023, 17:50:20.

 

+1/-0

Na de duidelijke uitleg van Marcel brands over de financiële situatie, is het duidelijk dat er behoorlijk wat moet gebeuren om de salarislast (die in enkele jaren van 37 mln naar 67 mln is gestegen) op orde te krijgen. Daar heeft PSV een forse aanzet toe gedaan:

Salaris Gakpo (naar verluidt 2 mln +)
Salaris Madueke (1 mln +)
Salaris Bruma (2 mln+)
Salaris Max (1 mln +)
Salaris van Ginkel (1mln +)
Loonkosten Vertesen
Loonkosten Oppergaard
Loonkosten Antonissen
Loonkosten Vos

Daar staan forse huursommen (Silva, Hazard en van Aanholt) tegenover, maar die huurkosten verdwijnen per 1-7. Vanaf dat moment hebben we dus een flinke besparing (rond de 10 mln?) gerealiseerd.

Voor komende zomer staan er nog wat verwachte transfers op de rol: Sangaré zal normaliter voor 37 mln vertrekken (met een reductie salaris 2mln+). Ik hoop daarnaast dat veelverdieners als Ramalho, Baumgartl, Drommel en Mwene (opbrengst samen rond de 10 tot 15 MLN, reductie salarislast minimaal 6 mln), ook vertrekken. Dan kan de nieuwe TD met een schone lei en een zak geld beginnen de selectie op orde te brengen. Daarvoor zal hij bij verkoop van bovengenoemde spelers tussen de 65 en 75 mln voor beschikbaar hebben (32 mln Madueke (na afschrijving), 30 mln Sangare (na afschrijving) en wat kleingeld voor andere selectiespelers). Met het vertrek van genoemde 5 spelers, verliezen we nogmaals 5 hoge/forse salarissen.

Wat is dan de opdracht van de nieuwe TD? Brands stelde gisteren dat transfers van 10 mln + bij PSV niet meer kunnen. Daarom ga ik er in mijn plaatje vanuit dat we aan een basisspeler gemiddeld 7.500.000 kwijt zijn. Voor een talent neem ik de helft. De verlanglijst is:

1 goede basis CV (vervanging Ramalho, Baumgartl); 7.500.000
2 basis backs (vervanging Max / Mwene / van Aanhoolt) 15.000.000
1 jeugdig talend linksback (Mauro is de vaste invaller op links of rechtsback); 3,750.000
Terughalen Sambo; hij is de reserve RB.
1 basis verdedigende middenvelder (vervanging Sangare) 7.500.000
2 basis vleugelspitsen (vervanging vertrekkende Hazard, Gakpo, Madueke) 15.000.000
1 jeugdig talent vleugel (backup linksbuiten, rechtsbuiten Bakayoko); 3.750.0000
1 basiswaardige spits (vervanger Silva); 7.500.000

Dit zou een budget vergen van om en nabij de 60.000.000. Als onze TD dit voor elkaar krijgt, levert hij een heel beste job af. Het is echter wel zaak dat daar veel voltreffers bij zitten: het wordt dus een heel spannende zomer! Gezien het feit dat Stewart de Amerikaanse markt heel goed kent (hij was daar immers TD bij de bond), verwacht ik dat de jeugdige talenten wel eens uit die hoek kunnen komen. Ik verwacht ook wel dat zijn kennis van de Mexicaanse markt goed is. Voor ons kan dat wel eens goed uitpakken.

Tot slot de salarislasten. De besparing die we nu doen ligt rond de 10 miljoen, mochten de genoemde spelers nog vertrekken, dan komt daar nog een miljoen of 8 bij (en eigenlijk zou het me helemaal niet verbazen als de inschatting die ik qua salarissen doe nog aan de lage kant zitten). In de aanname dat we een andere categorie spelers aan gaan boren, zou het toch zo moeten kunnen zijn dat we de vaste salarislasten met een miljoen of 10 moeten kunnen verlagen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 februari 2023, 19:33:54.

 

+3/-0

Goeie post zeg!

Ik denk dat je een heel eind gelijk hebt.
Het zal niet mee vallen basiswaardige spelers te halen voor zulke bedragen, maar het is niet anders.

Ik denk dat vanuit Jong PSV alleen Babaadi en vd Blaak volgend seizoen eventueel aansluiten.
Antonisse, Vertessen en Fofana zijn (denk ik) geen PSV 1 spelers, als zou Fofana nog kunnen verassen.

 

+1/-0

Wow heerlijk om een goed onderbouwde genuanceerde post te lezen ontdaan van onderbuikgevoelens en zinloos geschreeuw in de ruimte. Knap hoor! En wat @Yonci ook al zegt, kan je nog discussiëren over de genoemde bedragen maar het idee ziet er prima uit. Ik zou het printen en even bij het stadion langs gaan, misschien zoeken ze nog iemand die er kijk op heeft😉

 

+1/-0

Maarrrr …. Hoeveel is het salaris van de nieuwe TD??? ;)

 

+1/-0

Ik verwacht zelf de komst van 1 of meerdere transfervrije spelers. Die optie mis ik in het betoog hierboven

 

+1/-0

Het lastige van Noord Amerika is dat de salarissen daar ook niet mals zijn. Thauvin verdient naar verluidt 5 miljoen in Mexico, en een beetje speler van een grotere club krijgt meer dan een miljoen. Vandaar ook dat er niet zo heel veel in Europa spelen, tenzij ze echt ergens hoog kunnen instappen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

kezje1981 schreef op 01 februari 2023 om 19:51:

Ik verwacht zelf de komst van 1 of meerdere transfervrije spelers. Die optie mis ik in het betoog hierbovenHet nadeel van transfervrije spelers is vaak tweeledig: de tekenbonus is vaak hoog (een verkapte transfersom, en ook het salaris is hoog. Ik verwacht daarom niet veel van dit soort transfers te zien eerlijk gezegd.

 

+1/-0

Uiteindelijk maken clubs volgens mij ook een inschatting van het totale kostenplaatje van een speler. Salaris voor X contractjaren, transfersom, tekenbonus, makelaarskosten. Bij een transfervrije speler bespaar je op één element van de formule, maar spelers en zaakwaarnemers zorgen er wel voor dat dat deels gecompenseerd wordt in de andere elementen.

In het overzichtelijke betoog van Marciano Vink mis ik echter één ding: we zouden dit jaar zonder verkoop van Gakpo op om en nabij de -30 miljoen uit gaan komen. Nu besparen we volgend jaar hopelijk aardig wat geld op salarissen, maar die 30 miljoen is echt niet in één keer gedicht. Een transfer van Sangaré zou wel voldoende moeten zijn om "het gat van volgend seizoen" ruimschoots te dichten, maar ik denk niet dat zijn transfersom grotendeels geherinvesteerd kan worden. De TD zal mijns inziens nog creatiever moeten gaan zijn om een goede selectie voor volgend jaar samen te stellen. Daar komt bij dat we kunnen hópen op een afscheid van flink wat spelers, maar punt is dat ze én veel geld verdienen én de afgelopen jaren voornamelijk niet voldoende gepresteerd hebben. Die raak je, net als de afgelopen zomers, echt niet zomaar kwijt.

Ik denk dat PSV, net als Feyenoord in de afgelopen 2 jaren, in een andere vijver moet gaan kijken. Dat hoeft niet per sé slecht te zijn. Veel van de dure jongens die we de afgelopen jaren hebben gezien, brachten ook echt niet wat we ervan verwacht hadden. Misschien zijn de jongens uit een categorie lager misschien nog wel gemotiveerder dan de jongens die al een prachtig salaris verdienen. Je loopt alleen wel het risico dat iemand die zich bij PSV bewijst veel te snel vertrekt naar een andere club, omdat hij daar veel meer kan verdienen. Wat dat betreft zou PSV, bij spelers die zich voldoende bewezen hebben, snel moeten doorpakken met een beter contract. Zodat de jongens die het verdienen ook echt een mooi salaris hebben.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 02 februari 2023 om 12:00:

Uiteindelijk maken clubs volgens mij ook een inschatting van het totale kostenplaatje van een speler. Salaris voor X contractjaren, transfersom, tekenbonus, makelaarskosten. Bij een transfervrije speler bespaar je op één element van de formule, maar spelers en zaakwaarnemers zorgen er wel voor dat dat deels gecompenseerd wordt in de andere elementen.

In het overzichtelijke betoog van Marciano Vink mis ik echter één ding: we zouden dit jaar zonder verkoop van Gakpo op om en nabij de -30 miljoen uit gaan komen. Nu besparen we volgend jaar hopelijk aardig wat geld op salarissen, maar die 30 miljoen is echt niet in één keer gedicht. Een transfer van Sangaré zou wel voldoende moeten zijn om "het gat van volgend seizoen" ruimschoots te dichten, maar ik denk niet dat zijn transfersom grotendeels geherinvesteerd kan worden. De TD zal mijns inziens nog creatiever moeten gaan zijn om een goede selectie voor volgend jaar samen te stellen. Daar komt bij dat we kunnen hópen op een afscheid van flink wat spelers, maar punt is dat ze én veel geld verdienen én de afgelopen jaren voornamelijk niet voldoende gepresteerd hebben. Die raak je, net als de afgelopen zomers, echt niet zomaar kwijt.

Ik denk dat PSV, net als Feyenoord in de afgelopen 2 jaren, in een andere vijver moet gaan kijken. Dat hoeft niet per sé slecht te zijn. Veel van de dure jongens die we de afgelopen jaren hebben gezien, brachten ook echt niet wat we ervan verwacht hadden. Misschien zijn de jongens uit een categorie lager misschien nog wel gemotiveerder dan de jongens die al een prachtig salaris verdienen. Je loopt alleen wel het risico dat iemand die zich bij PSV bewijst veel te snel vertrekt naar een andere club, omdat hij daar veel meer kan verdienen. Wat dat betreft zou PSV, bij spelers die zich voldoende bewezen hebben, snel moeten doorpakken met een beter contract. Zodat de jongens die het verdienen ook echt een mooi salaris hebben.Voor wat betreft het eerste stuk denk ik niet dat het zo erg is. Ik heb inmiddels Elfrink en Timmer ook al 10x hetzelfde horen zeggen maar als je logisch alles op een rijtje zet was verbetering zonder Brands ook al heel erg voor de hand. De transfermissers van 2019 zijn inmiddels verdampt waardoor de jaarlijkse afschrijvingen van Bruma Baumgartl en Romero al snel 10 miljoen aan afschrijvingen scheelt. In 2020 kochten we Max en Sangaré en inmiddels stond Max al bij de uitgang en raken we Sangaré ook kwijt over pakweg 22 wedstrijden. De salarissen van Götze, Zahavi (Roger pleasers), van Ginkel, Gakpo en Madueke vielen of vallen weg en de dure huurdeals Hoever, Mvogo, Vinicius en wellicht Jarred vallen ook vanzelf weg. Dat Bruma en Max nu definitief uit de boeken zijn levert ons weer wat op maar die zijn wel bv weer vervangen voor korte termijn oplossingen Van Aanholt en Hazard.

Dat er nu een dreigend tekort was van 30 miljoen is exclusief alle andere inkomsten in Europa of vanuit de transfermarkt (en clausules en opleidingsvergoedingen etc). Volgend jaar is er geen structureel tekort van 30 miljoen, denk zelfs niet eens 15 miljoen, zelfs niet als Brands niet had geveegd. De afschrijvingen en salariskosten hebben een natuurlijk verloop gekend en de enige speler die gekocht is en in de boeken staat voor een serieuze transfersom is Veerman met ruim 6 miljoen.

Waar ik het wel mee eens ben is dat PSV in de vijver moet vissen waar Feyenoord inmiddels ook zit. Dus niet het Feyenoord van 2021 maar het Feyenoord van 2023. Zerrouki, Hilgers, Timber, Gimenez etc. We hoeven ons niet meer te meten met de maatstaven van Ajax want die hebben een veel grotere bumper waardoor ze het qua salaris/transfersommen altijd winnen van PSV. Maar Hancko is het perfecte voorbeeld van hoe het kan en moet itt Bassey. Daar moet PSV zich aan vast houden maar tevens ook het gevaar in zien van die 5 a 6 dure jongens van Feyenoord die nog niet aan de bak komen. PSV moet het hebben van balans. Balans in ervaring, balans in waarde op het veld, balans in eigen jeugd (aorta) maar ook in transfersommen vs salaris/tekengelden. Wat minder El Ghazi's en wat meer Sangaré's zeg maar.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 24 pagina's: 1 2 3 4 ... 20 21 22 23 24

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Selectie seizoen 22/23