Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV komend seizoen in zwart met oranje uittenue

14 juni 2019 10:11 - PSV.nl
Foto: PSV.nl

PSV komend seizoen in zwart met oranje uittenue; image source: PSV.nl

PSV zal komend seizoen in een zwart uitshirt gaan spelen. PSV en Umbro hebben vrijdagochtend het nieuwe tenue gepresenteerd. Het shirt bevat oranje details en ook het broekje zal in oranje zijn. De blokken op de mouwen van het shirt zijn een subtiele verwijzing naar de Brabantse vlag, terwijl de oranje kleur staat voor Nederland. In de nek staat de clubslogan 'Eendracht maakt macht' met een rood-wit gestreept logo dat verwijst naar de allereerste houten tribune.

PSV zal voor het eerst in de clubhistorie in een zwart-oranje shirt gaan spelen. "Ieder jaar willen we verrassen met een uniek shirt zonder aan de wensen van supporters en staf voorbij te gaan", aldus Manager Merchandising & Licensing Arne van Breugel van PSV. "Het shirt is uniek vanwege de kleurcombinatie. Het neonachtige oranje is erg populair bij onze jongere doelgroep en vertegenwoordig ook ons land, Nederland. Om nog dichterbij onze roots te blijven vind je ook uitingen op het shirt die verbandhouden met Brabant en het Philips Stadion zelf."

Supporters van PSV zijn ook bij het ontwerp betrokken. "Bij de ontwerp- en bedenkfase hebben wij het PSV Klankbord intensief betrokken. Vanuit hen bleek de trots op ons stadion wat al vanaf moment van oprichting op deze plek staat echt een ding", zo geeft Van Breugel aan. "De ontwerpers van Umbro zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben zich laten inspireren door de houten tribune uit 1916. Dat idee hebben wij vervolgens voorgelegd aan de ontwerpers van Umbro die het vormgegeven hebben zoals aan de achterzijde op het shirt subtiel te zien is. Je zult zien dat we ook in het thuisshirt van komend seizoen, dat later gelanceerd wordt, hebben geluisterd naar de input van hen."

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat het nieuwe thuisshirt op zaterdag 29 juni gepresenteerd zal worden. Ook zal dan het derde shirt bekend worden gemaakt. Via Twitter meldt Rik Elfrink echter dat er geen specifiek Europees uitshirt zal komen.


Tags

oranje umbro breugel houten nederland ontwerp ontwerpers stadion supporters thuisshirt tribune uitshirt uittenue uniek achterzijde allereerste arne bedenkfase bevat blokken brabant clubhistorie clubslogan dichterbij doelgroep eendracht elfrink gelanceerd geluisterd gestreept input inspireren intensief jongere klankbord kleur kleurcombinatie licensing logo macht manager merchandising mouwen nek neonachtige oprichting philips rik rood roots specifiek staf subtiel subtiele tenue uitingen verbandhouden vertegenwoordig verwijzing vlag voorgelegd vormgegeven vrijdagochtend wensen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Tsja.. het is anders zullen we maar zeggen. Ik ben er nog niet kapot van, ff afwachten tot we het in het echt zien.
 
4 maanden geleden
Ik ben ook eerst wat foto's gaan zoeken waar je het shirt van een afstand ziet.
Maar het zijn geen orange blokken, maar blokjes met orange streepjes,
Van een afstand lijken dat dus bruine blokjes, en heb je dus een zwart shirt met donker bruine blokken op de schouders. Ik vind het een zeer depressief shirt.

Waarom niet een shirt zoals het zwarte shirt met de band met witte en rode blokken dat we een paar jaar geleden hadden. Dat was een band met vrolijke kleuren op een zwarte achtergrond. Vond ik een geweldig shirt.

Ik kan me niet voorstellen dat PSV-supporters dit shirt zouden kiezen als er meerdere mogelijkheden waren.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Mijn god wat een vreselijk lelijk uit-tenue........., misschien met een zwarte broek eronder lijkt het iets meer.... maar in jaren niet zo’n slecht uit shirt gezien....
 
4 maanden geleden
Lelijker worden ze niet gemaakt inderdaad.
4 maanden geleden
Ziet er niet uit zeg. In het zwart zou dit met voorbedachte rade zijn ?
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
We zijn wel vaker hofleverancier geweest voor oranje. ;-)
4 maanden geleden
Ben niet zo’n liefhebber van de kleur oranje.. zou liever iets gezien hebben met Philips blauw.. al moet ik dat misschien maar los gaan laten.. zou het wel waarderen als ons logo niet steeds mee gekleurd zou worden. Vorig jaar fluo geel, nu oranje. Verder een kwestie van even wennen denk ik ;)
4 maanden geleden
Bah, ons mooie logo in het oranje. Kunnen we ook eens stoppen met het gebruik van die lelijke blokjes?
4 maanden geleden (gewijzigd)
Jezus... de gezichten van die arme jongens zegt genoeg.

edit: Oh, nu staat er een andere foto bij. Van die hoek lijkt het nog wel wat, ja.
4 maanden geleden
Het wordt een vervelende gewoonte, dat altijd maar negatief reageren op (voornamelijk uit) shirts. Ik vind het wel een mooi shirt.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ook met een lelijk uittenue kun je het ver schoppen.
Het shirt vind ik nog wel ok, maar die felle oranje broeken kan echt niet.
 
4 maanden geleden
die felle oranje broeken hadden ze nog over van het NL-elftal.
4 maanden geleden
In samenspraak met supporters??

Waarom wéér beide logo's meegekleurd??
Opzich geen lelijke combi hoor!
 
4 maanden geleden
Mee eens. kleuren van het Logo veranderen kan echt niet.
4 maanden geleden
Ik vind het mee kleuren van het logo altijd wel wat hebben, is dan weer even anders dan anders. even wennen maar toch weer mooi uitshirt hoor.
4 maanden geleden
Weet je ook meteen dat geen van de 3 verkast. Klopt altijd, spelers die het uittenue presentern, gaan nooit weg.
 
4 maanden geleden
Ja, dat zou maar eens anders kunnen zijn met zulke kleuren. :)
 
4 maanden geleden
Misschien moet Pereiro op de foto dit shirt wel aan om hem weg te krijgen.
4 maanden geleden
Boeien!! Al is het een vuilniszak als we maar winnen....
4 maanden geleden
Ze hadden dat 'Metropoolregio' weg moeten laten. Was in mijn ogen mooier en krachtiger geweest.
 
4 maanden geleden
Ja beste psvjw . Laat dat nou net belangrijk zijn voor de sponsors.
 
4 maanden geleden
Hoezo is het woord "metropoolregio" belangrijk? Op hun eigen site marketen ze zich zelf als "Brainport Eindhoven". Ik denk dat dat ene woordje echt heel weinig uitmaakt
 
4 maanden geleden
Die link die je stuurt is van de 21 gemeentes die in de metropoolregio Eindhoven vallen. Onze sponsors zijn echter commerciële bedrijven: http://psv.brainport.nl/ en zij gebruiken de term "metropoolregio" niet in hun logo.

Hoe dan ook vraag ik me dus af welke waarde het woord "metropoolregio" heeft op het shirt
 
4 maanden geleden
De regio heeft met hard werken een uniek economisch profiel opgebouwd; Brainport is niet voor niets mainport in Nederland en op een aantal deelterreinen zelfs absolute wereldtop. De sleutel tot dit succes van Brainport: overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen wisten elkaar te vinden - en te versterken. Binnen de Brainport Triple Helix is een overheidsrol weggelegd voor de Metropoolregio Eindhoven.
4 maanden geleden
Is het nou echt zo moeilijk om een fatsoenlijk uitshirt te ontwerpen? Aan de andere kant heb ik in het verleden ook wel gemerkt dat je soms moet wennen en het achteraf wel mee kan vallen. Het laatste donker blauwe uitshirt van Philips (seizoen 2015/2016) met fel oranje op de schouders vond ik in eerste instantie ook niks, maar vind ik achteraf een heel mooi shirt.
4 maanden geleden
Wie weet schrikt het tegenstanders zodanig af dat we uitwedstrijden weer eens met 2 vingers in de neus gaan winnen.
4 maanden geleden
Worden we nu palingboeren,maar op het logo na,valt het niet tegen.
4 maanden geleden
en geen greintje rood en wit er in???
4 maanden geleden
Best wel gaaf op logo na dan..
4 maanden geleden
Prachtig zeg! Complimenten, Umbro!
4 maanden geleden
Wat een reacties . Hebben we nu de rubriek bubbels overgenomen van de TELEGRAAF.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
@Poekelaar, optie 2 vind ik persoonlijk een hele mooie . Stel maar een enquete samen , wie weet. Ook op PSVfans.nl . Top , u komt met een perspectief.
 
4 maanden geleden
' Stel maar een enquete samen' hoe moet ik dat doen via dit forum?
 
4 maanden geleden
U zou kunnen informeren bij info@supporters.nl of het mogelijk is .
 
4 maanden geleden
Die logo’s kunnen dan weer écht niet hè, met alleen het vlaggetje..,
 
4 maanden geleden
Op zich vind ik het persoonlijk best wel wat hebben dat Liverpool een versimpeld logo draagt op hun tenue. Die trend van logo's mee kleuren in de kleur van het shirt vind ik in dat geval dan ook minder storend dan wanneer je het echte logo misbruikt
4 maanden geleden
Beschamend lelijk.

Een maatje van me heeft even snel het umbro logo in het wit en het originele psv logo erop geklapt, ziet er 10x beter uit. Iemand heeft hier gewoon aan gewerkt en er een salaris voor gekregen he.. manmanman.. kan iemand mij aub vertellen waar het oranje vandaan komt? Ze willen het design toch altijd koppelen aan een historisch feit ofzo? In mijn ogen heeft dit niks met PSV te maken. Als dit nou een 3e tenue zou zijn.. tot daar aan toe..
 
4 maanden geleden
Dit tenue is ontworpen om te dragen als er iemand overleden is :-)
4 maanden geleden
Het is niet het type uit shirt wat ik verwacht bij PSV, ik had meer gehoopt op een shirt wat een PSV uitstraling heeft. Dit shirt heeft mij nog niet enthousiast gemaakt.
4 maanden geleden
wat heeft zwart en oranje met PSV en de clubkleuren te maken ? waardeloos !
4 maanden geleden (gewijzigd)
Vind de mouwen niet mooi, maar de kleurencombinatie niet per definitie lelijk. Helemaal zwart met een klein accentje zou beter zijn geweest, maar oké.
4 maanden geleden
Spuuglelijk. Past totaal niet in het rijtje van de vele mooie uit shirts die in het verleden zijn gedragen. Dit is echt heel jammer...
4 maanden geleden
Ik vind het echt super gaaf! Moest ook even 2 keer kijken...

De zwarte basiskleur is in ieder geval op alles te dragen! Geen gekke strepen iod..

Ik ben er blij mee! Zoals een aantal ajax supporters op dit forum.. ik vind dit tenue 100x mooier dan dat van jullie! ????????????????

Laatste nieuws