Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Thomas Ouwejan: 'PSV is zo'n mooie kans voor mij, jammer dat AZ er zo mee omgaat'

25 januari 2020 21:58 - AD.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Thomas Ouwejan: "PSV is zo"n mooie kans voor mij, jammer dat AZ er zo mee omgaat"; image source: Pro Shots

PSV heeft belangstelling voor Thomas Ouwejan. Dat onthulde Hans Kraaij jr. op Fox Sports. AZ wil echter niet meewerken aan een transfer van de linksback. "Ik heb hem gesproken. Vitesse, FC Utrecht, Heracles en PSV willen hem hebben, maar AZ laat hem niet naar een Nederlandse club gaan", aldus Kraaij jr. "Het enige wat zij willen is dat hij aan het buitenland verhuurd wordt. Er is nu een Zwitserse club waar hij binnen een paar dagen ja of nee tegen moet zeggen. Alle andere clubs bijten hun tanden stuk op Max Huiberts."

Update 21:58: In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Thomas Ouwejan aan het AZ kwalijk te nemen dat hij niet naar PSV mag vertrekken. "Dit is mijn dertiende jaar bij AZ. Ik heb altijd alles gegeven. Ik heb hier een zwaar halfjaar gehad. Ik heb twee seizoenen alles gevoetbald. Dan valt het rauw op je dak dat je nu bijna niks meer speelt", aldus Ouwejan. "Nu komt PSV. Dit is zo’n mooie kans voor mij. Dan is het jammer dat AZ er zo mee omgaat."

De verdediger kan van de ene kant het standpunt van AZ wel begrijpen. "Je kunt het vanuit verschillende kanten bekijken", zo geeft hij aan. "AZ denkt: we gaan onze concurrentie niet sterker maken en willen onze eigen selectie behouden. Ik sta er zo in: ik maak hier zo weinig minuten en krijg nu een mooie kans. Gun het mij."

Volgens Ouwejan zou PSV hem willen huren met een optie tot koop.

Meer op AD.nl


Tags

ouwejan kraaij dak fox halfjaar hans heracles huiberts rauw utrecht vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
PSV moet toch meer alternatieven hebben dan alleen de beelden van Studio Sport over de spelers van NL ?
+3/-0

8 maanden geleden
Altijd maar die linksback positie. Die positie vormt al jaren een chronisch probleem voor onze scouting. En dan komen ze weer met een naam die uit de hoge hoed komt van 'FC bord-op-schoot', oftewel een speler uit de Vaderlandse competitie die 'ontdekt' is op zondagavond tijdens de uitzendingen van Studio Sport. Na ontslag van JdJ kunnen we de scouting van PSV ook maar beter opdoeken.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Het is potverdikke ook nooit goed. In het linksback topic is dit gisteren nog door iemand gezegd. Gaat PSV voor een speler uit een andere competitie die op papier direct een versterking lijkt, ondanks het feit dat de kans klein is op succes(Rodriguez), zeggen er een aantal: ja die is onhaalbaar, tijdverspilling, bij AZ loopt er nog een goeie rond. Probeert PSV het bij AZ, komt de volgende groep langs: boehoe waarom geen exotische naam uit verwegistan ipv te veel betalen voor een back uit de NL competitie waarvan we niet weten of hij het niveau wel aankan...

Wat willen jullie nou eigenlijk?
+6/-2

 
8 maanden geleden
Een gedegen scoutingsapparaat
+2/-1

 
8 maanden geleden
En gedegen beleid waarbij goed vooruit wordt gekeken.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Waarschijnlijk wilt iedereen gewoon maar iets zeggen, dus gewoon voor de roep, de roepie roepie.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Linksback positie had allang ingevuld moeten zijn.
1ste op linst was Rodriquez die dus niet komt.
2de Ouwejan die dus ook niet komt.
Dus kom je nu bij 3de of 4de keus en moet je dat wel willen.
Overigens is de linksback positie geen prioriteit, een goede middenvelder die het spel kan lezen en snel kan verplaatsen en voor de goal komt en kan scoren.
Dan gaan de aanvallers ook beter functioneren en dat haalt ook de druk bij verdediging weg.
+1/-0

8 maanden geleden
Die linksback had er tijdens het winterkamp al moeten zijn...
+2/-1

8 maanden geleden
Volgend jaar degraderen. We gaan zelfs voortaan de strijd aan om wisselspelers van AZ aan te trekken, die daar niet goed genoeg zijn voor een basisplaats. Nadat we een paar jaar geleden al vele miljoenen hebben betaald voor hun slechtste en minst begaafde speler (Luckassen).
+4/-2

moderator forum-beheerder 8 maanden geleden
Zelf vind ik dat PSV het maar met deze selectie moet doen dit voetbaljaar, en in de tussentijd goed om je heen kijken voor versterkingen voor volgend seizoen. Anders worden het allemaal nood aankopen en dan gooi je nog meer geld in de container. Wat vinden jullie?
+9/-0

 
8 maanden geleden
Dan neem je dus gewoon het risico dat je volgend seizoen geen europees voetbal hebt, dat kan, is een keuze, misschien niet verkeerd, kun je alles op kampioenschap zetten, moet je wel eerst ff halve selectie zien te lozen.....!
+1/-0

8 maanden geleden
Geen Ouwejan maar Ouwemeuk voor de rest van het seizoen.
+4/-0

8 maanden geleden
Wat ik niet snap is dat PSV afgelopen zomer met Lato en Boscagli op de proppen kwam terwijl Viergever daar ook kan spelen. Lato kreeg geen kans van Mark van Bommel. Boscagli kan er niks van. Hoe kan het dat je een half jaar later Rodriguez en Ouwejan wel interessant vindt? Heeft de scouting dit niet eerder gezien? Rodriguez is een gevestigde naam en dat is wat PSV mist. Ouwejan is gewoon een prima speler en beter dan wat er nu rond loopt. PSV heeft een as nodig van gevestigde namen aangevuld met talent uit de eigen kweek. Dat kost wat maar geeft jonge spelers de kracht en ervaring naast zich om te ontplooien. Dit mist PSV in zijn staf en selectie.
+4/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
8 maanden geleden
Hallo, PSV heeft geen scouting. In het buitenland hebben we niemand meer, ja een paar oud voetballers salcido,Romario 3n beasley maar die geven niks door. Verder hebben we een studio sport scouting en tegenstanderscouting. En dat was het wel een beetje. Jij had deze namen ook op kunnen schrijven.
+1/-1

8 maanden geleden (gewijzigd)
Vraag aub nog of onze lieve man, Piet de Visser nog wat voor ons kan betekenen, deze man heeft meer betekend voor onze club dan alle scouting-mensen op dit moment bij psv samen.... hij heeft vast nog wel een zuid Amerikaanse links back ergens in z’n achterhoofd zitten die er in 1 keer staat en ook haalbaar is voor ons! En mocht er geen linksback zijn richt je dan op een lcv, dan kan Nick het seizoen op die plek wel afmaken! Misschien van Drongelen?
+2/-0

8 maanden geleden
Ik vind het maar stom dat we ons blindstaren op die linksbackpositie, terwijl het grootste probleem is dat we niet scoren. Als we tegen VVV, Feyenoord of NAC wat scherper zijn in de afronding, maakt het niets uit als we af en toe een goal tegen krijgen en waarschijnlijker, zal de tegenstander het nauwelijks proberen.
Gaan we alles uitgeven om Boscagli te vervangen en dan maar hopen dat Lammers, na lang blessureleed, Malen kan vervangen?
Bergwijn is met 5 doelpunten topscorer van het huidige. Dat is naar mijn mening veel schokkender dan Boscagli als linksback.
+3/-0

8 maanden geleden
Als we al wissels van az moeten overnemen kan je wel stoppen met al je ambities
+3/-0

 
8 maanden geleden
`wordt je wel 2de ;)
+1/-0

8 maanden geleden
Wie wil er nou naar de nummer 5 van NL?
+4/-4

 
8 maanden geleden
Beter bij de nr5 zoeken dan bij de nr2 niet spelen lijkt me.
+6/-0

8 maanden geleden
Als we een wisselspeler willen halen van AZ, dan is dit toch de druppel. Hoelang blijven we nog aanklooien ?
+3/-0

8 maanden geleden
Ik denk dat de wedstrijden na de winterstop hebben aangetoond dat de linksbackpositie nog geen 1% van het totale probleem is. Buitenkansjes moet PSV altijd voor gaan, maar om nu een noodverband te leggen is geldverspilling. Probeer met deze groep er maar het beste uit te halen.wie weet halen we EL nog, en ga met de nieuwe trainer bouwen aan een nieuw elftal. Als John netjes doet wat de trainer wil kunnen we weer vooruit. Ook dit soort seizoenen hoort bij voetbal helaas.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Mee eens, de linksback is orde 5% van het probleem, maar een zwakke LB kan nog wel. Het positiespel is een drama bij PSV waardoor geen enkele speler zijn niveau haalt.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Idd. Is de LB slechts een klein probleem vergeleken met de chaos die er heerst binnen de selectie, spelers zijn niet vooruit te branden in vooral uitwedstrijden. Het is een proces die er langzaam is ingeslopen. Helaas gebeurt dit af en toe bij een club, kijk bv naar Anderlecht, dat is ook een drama momenteel, en het lijkt erop dat er ook iets aan de hand is bij Barcelona met al die schreeuwenddure en in de basis hele goede spelers. Klinkt raar, maar ik denk dat het verlichten van de druk op de selectie 'van het moeten' wellicht wel eens zou kunnen helpen de spelvreugde terug te laten brengen. Wellicht idd. een goed idee wat meer onbevangen jeugd te laten spelen.
+3/-0

8 maanden geleden
Logisch dat ze bij Ouwejan aankomem nu Rodriguez niet lukt. Redelijk belachelijk dat AZ hem niet wil verkopem. Die jongen zit alleen maar op de bank en kan nu zelfs naar een grotere club.

Over Gudmundsson deed PSV destijds niet zo ingewikkeld.
+2/-0

8 maanden geleden
Je weet nu al waar dit heen gaat. John de Jong zit straks een dag voor sluiten van de window met zijn handen in het haar en trekt dan zijn laatste troefkaart uit de kast: Joshua Brenet.
+2/-0

8 maanden geleden
Wat een armoede dat wij bij een bankzitter van AZ uitkomen. Waar is de scouting. Zoveelste faal op de cv van de Jong dat het weer zo lang duurt met invullen van een open plek, en dat ie weer op het verkeerde paard heeft gewed met Rodrigues. Of gewoon geen overtuigende skills om zo'n speler hierheen te praten. Een ding is me wel duidelijk. Het geld is op en we zijn blut. Alleen in de huursfeer kan nog iets. Wanbeleid.
+3/-0

8 maanden geleden
az laat geen spelers naar Nederlandse concurrenten gaan, lekker vooruitzicht voor Boadu en Stengs. Moeten naar het buitenland en zien we nooit meer terug. Topclubje spelen, triest.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ook hier is ie weer te laat de hoofdscout. Roep ik al 3 maanden. Laat toch gaan het seizo3n zit erop. Stel maar een nieuwe TD 3n trainer aan. En ga zsm naar volgen jaar toewerken.
Het enig3 wat Ouwejan kan doen, werk weigeren.
+3/-2

8 maanden geleden
Waar is Gerbrands in deze. De beste man heeft toch nog wel contacten bij AZ of zijn ze daar blij dat hij weg is.

AZ wil vast wel zaken doen, maar dan moeten we met meer komen dan een huurperiode en optie tot koop. Er loopt bij Jong PSV of in de jeugd vast wel een speler die in de deal betrokken kan worden, maar ik zou als AZ zijnde een deal met een optie tot koop ook afslaan van een concurrent. AZ heeft al een aantal keer aangegeven dat ze vinden dat het niveau van Ouwejan prima is en te vergelijken met de basisspelers, als PSV ook overtuigt is van die speler doe een gewoon goed bod.

Die optie tot koop is denk ik het probleem want het risico ligt dan volledig bij AZ. Als Ouwejan uitblinkt bij ons dan kopen we hem en lopen we misschien toch nog in op AZ. Functioneert hij niet nemen we weer afscheid en is AZ een goede vervanger kwijt.

JdJ heeft nog heel wat te leren als TD in situaties dat je snel en adequaat moet handelen. Hieraan zie je dat hij veel te licht is voor deze functie bij PSV.
+2/-0

8 maanden geleden
Beetje triest eigenlijk ook dat psv in de winterstop achter een reservespeler van Az aan moet.
Psv had zijn zaakjes allang op orde moeten hebben tov linksback positie.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Het is de omgekeerde wereld. PSV die bij AZ moet aankloppen om een reserve speler te huren. Het zou juist andersom moeten zijn. AZ die een reserve speler van PSV wil huren.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ja en? Dat is de situatie nu. We hebben een zwak elftal vol jonge gasten zonder vertrouwen en de weinige ervaren spelers worden steeds gewisseld of trekken niet de kar. AZ is nu gewoon beter.
+1/-0

8 maanden geleden
De tijd dat Az spellers voor weinig of naar concurrent laat gaan is voorbij..En JDJ slaapt veder...
+2/-0

SantiagoArias (geschorst)
8 maanden geleden
Weet iemand of Ouwejan überhaupt een versterking zou zijn? Ik heb hem nog nooit zien spelen.
+1/-0

8 maanden geleden
AZ wil deze speler straks met dikke winst aan het buitenland verkopen. Voor een buitenlandse club is een bedrag tussen 10 en 15 miljoen makkelijk op te brengen. Waarom zou AZ deze speler dan moeten slijten aan PSV voor 4 tot 6 miljoen? Meer zit er echt niet in in Nederland.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.996 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

anti boscagli bruma daguardo dumfries dumoulin emmen fox hans hendrix ihattaren jong kraay mik mvogo nos pogacar recept redwhitestripes roger roglic romario romero rosario samenvatting schmidt tour unnerstall wethoudervanjuine zahavi