Transparent
Inloggen
Sluiten

Pikante keuze KNVB: Nijhuis scheidsrechter PSV-Feyenoord

8 maart 2021 13:18
Foto: Pro Shots

Pikante keuze KNVB: Nijhuis scheidsrechter PSV-Feyenoord; image source: Pro Shots

De KNVB heeft opvallend genoeg Bas Nijhuis aangewezen als scheidsrechter voor de belangrijke Eredivisie wedstrijd PSV-Feyenoord. De arbiter lag dit seizoen al meerdere malen in de clinch met PSV-trainer Roger Schmidt, die hem onder andere partijdigheid verweet. Ook zou hij nooit meer met Nijhuis willen spreken. De Duitser werd hiervoor uiteindelijk een wedstrijd geschorst. Met de aanstelling geeft de KNVB aan geen boodschap te hebben aan dit soort bezwaren. Nijhuis floot zowel PSV als Feyenoord driemaal eerder dit seizoen. PSV haalde in die wedstrijden 4 punten, Feyenoord 7.

Nijhuis zal worden bijgestaan door de assistenten Schaap en Honig. Vierde official is Van der Eijk. VAR en AVAR zijn Higler en Kleinjan.
Tags

nijhuis feyenoord knvb avar clinch eijk eredivisie higler honig kleinjan malen partijdigheid roger schaap schmidt var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik denk dat Johan Derksen zondagmorgen wel een ontbijtje voor hem zal maken!
+2/-0

3 jaar geleden
Jammer dat het waarschijnlijk nog te vroeg komt voor Gakpo maar ik ben benieuwd wat er zou gebeuren als Gakpo in kon vallen om direct met een stevige tackel Berghuis uit de wedstrijd te schoppen. Zou dat dan onder karma vallen? Of mannelijk voetbal? ;)
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Oke, dat betekent dus dat de ziekenboeg weer vol gaat lopen want Feyenoord kan nu bij gebrek aan voetballende kwaliteiten alles gooien op fysiek de beuk erin gooien. Dat is op zich niet erg en hoort bij voetbal maar juist zo'n wedstrijd heeft dan een scheidsrechter nodig die grenzen aangeeft. En als er iemand is die bewezen heeft dat die grenzen er voor hem nagenoeg niet zijn is het deze aandachtsgeile ijdeltuit wel. Dus spelers zijn weer vogelvrij. Als je dit als KNVB in een topper laat gebeuren dan is dit niet alleen een vreemd statement maar ook een dikke middelvinger naar het belang van het in goede banen leiden van een topper. Ze willen hiermee aantonen dat ze de baas zijn en niet Schmidt oftewel ze staan niet neutraal in deze zaak, want dan zou je deze scheids niet aanwijzen voor deze wedstrijd, maar willen bewust een signaal afgeven.Daarmee is er geen sprake meer van een objectieve keuze maar een keuze geleidt door rancune. Triest, triest, triest. Nijhuis heet 1 geluk en dat is dat er geen publiek aanwezig is dus hij kan zich naar hartelust uit gaan leven.
+16/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Hahaha maar natuurlijk. Wie anders moet.deze belangrijke wedstrijd fluiten! Wat zal het deze keer ons " opleveren "? Hij houd van een stevig duel. Dus berghuis niet al te hard op zn scheenbeen raken.
+2/-0

- (Nijhuis) Feyenoord – PSV: Handsbal Viergever en vervolgens zeggen dat het toch maar gaat om de 3-0 en PSV er eerst maar eens 2 moet scoren.

- (Nijhuis) Vitesse – PSV: Geen strafschop toekennen aan PSV terwijl het wel degelijk (weliswaar makkelijk gegeven) er eentje had kunnen zijn.

- (Nijhuis) Sparta – PSV: Besneeuwd veld en het creëren van gevaarlijke situaties door veel te veel door te laten gaan. Resultaat: blessure Gakpo.

- (Nijhuis) PSV – Feyenoord: ……
+6/-0

3 jaar geleden
Feyenoord gewoon helemaal scheel tikken. Dan kan zelfs Tante Leen als acheids geen invloed hebben. Simple as that
+5/-1

 
3 jaar geleden
Precies. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren van 24 oktober 2010
+1/-0

 
3 jaar geleden
Idd heren, dat constante gejank over de scheidsrechter komt mij inmiddels de keel uit.

PSV is gewoon beter dan Feyenoord en dat gaan zij zondag laten zien, al is Stevie Wonder scheidsrechter en Vincent Bijloo* var.

*niet te verwarren met die keeper van de opponent
+1/-1

 
3 jaar geleden
Berghuis zal blij zijn met Stevie als arbiter.
+1/-0

3 jaar geleden
KNJB maakt het ons wel heel lastig om die 2e plek te behouden.Nijhuis zal PSV ongetwijfeld weer een naaistreek leveren. Dit is zo belachelijk om hem op zo n belangrijke wedstrijd te zetten. Maar ja we mogen niks zeggen, want dan valt de hele media weer over ons heen. Wat een sofseizoen.
+2/-0

3 jaar geleden
Mooie keuze van de KNVB, is PSV weer lekker genaaid. Ik ben nu al benieuwd hoe we daar over een week op terugkijken.
+1/-0

3 jaar geleden
PSV weet wat ze kunnen verwachten van die ijdeltuit.In de media win je nooit van hem dus steek hem voor de wedstrijd een dikke veer in zijn reet.Misschien is hij daar wel ontvankelijk voor.Zoek in het veld de grenzen op die Nijhuis toestaat en tik die Rotterdammers van het veld.Winnen moet ondanks die kwibus als scheidsrechter.
+1/-0

3 jaar geleden
Dit is gunstig voor Feijenoord, die moeten (mijn mening) het namelijk niet hebben van technisch voetbal maar is een team dat de mouwen opstroopt en de grenzen gaat opzoeken.

En of Schmidt nou op de bank zit of een andere trainer maakt niets uit. Een aantal seizoenen geleden floot Nijhuis ook een wedstrijd van PSV tegen F'oord (volgens mij in de Kuip). Van Nijhuis mocht F'oord alles, maar toen Luuk de Jong er wat van zei kreeg hij prompt een gele kaart (volgens mij op slag van rust of zelfs na het rustsignaal).
+2/-0

3 jaar geleden
De knvb doet ook echt alles om PSV van plaats 2 te halen....Gewoon vol gas er op en wel 90 minuten vol houden ..Wij zijn PSV en hebben scijt aan Basje !!!
+1/-0

3 jaar geleden
Misschien is dit wel in ons voordeel hoor. Nijhuis weet ook dat de pers op hem zal duiken als er dubieuze beslissingen zijn in het nadeel van PSV en dat men zich dan zal afvragen of Schmidt misschien toch gelijk had. Denk eerder het tegenovergestelde, dat Nijhuis nu bij twijfel in PSVs voordeel fluit om aan te tonen dat die Schmidt er echt helemaal naast zat. En goed, met welke scheidsrechter zouden we wel tevreden zijn ?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Media en Nijhuis dat vind ie al een maar lekker. Krijgt ie een hard fluitje van. Kan ie lekker op gaan blazen hahah
+2/-0

3 jaar geleden
Zoals ook al in een ander draadje gezegd. Door het schikkingsvoorstel van Schmidt te accepteren na Sparta heeft PSV zelf al aangegeven dat Schmidt fout zit en niet Nijhuis. Dus de KNVB hier verwijten maken slaat nergens op. Die zetten gewoon een scheidsrechter op dit duel. Hoe dat af gaat lopen zien we zondag. We zullen het voetballend op moeten lossen. Maar dit gebeurt er dus als je steeds maar over je heen laat lopen.
+4/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
PSV wint volgende week, mèt of zonder Nijhuis. Handig is het echter niet van de KNVB. Als je Nijhuis weer een wedstrijd met PSV wil laten fluiten, dan beter in een minder belangrijke wedstrijd dan deze, uiteindelijk moet het toch een keer gebeuren. Wel is het aanbevelenswaardig dat de scheidsrechterscommissie nu eens eindelijk paal en perk stelt aan optredens in de media, zeker voor Nijhuis, niet vrijgesteld van enige narcistische trekjes.
+2/-1

3 jaar geleden
Wat een gezeik, Bas Nijhuis is gewoon één van de beste scheidsrechters van het land. En ja, met zijn "mannelijk voetbal" draaft hij wel eens te ver door. En ja, hij doet soms wel erg popi jopi met onhandige uitspraken tot gevolg. Maar in mijn ogen zijn Kuipers, Makkelie en Nijhuis gewoon de beste opties voor de grote wedstrijden in de Nederlandse competitie. Alles beter dan bijvoorbeeld een Higler, Blom, Mulder of die clown met die penalty bij RKC-Utrecht in de laatste minuut.

PSV moet gewoon lekker gaan voetballen, doen waar het goed in is (en veel beter dan Feyenoord) en niet opnieuw zo in het mes lopen als op 31 januari in de Kuip. Maar als je bedenkt hoeveel beter we voetballend daar al waren, en dat we nu Götze, Madueke en waarschijnlijk ook Gakpo weer tot onze beschikking hebben, dan kijk ik met veel vertrouwen naar deze wedstrijd uit.

Het niveau op het forum is wel diep gezonken als we ons nu alweer gaan indekken vanwege het aanstellen van een scheidsrechter. Ook al deed hij het erg onhandig in de blessuretijd tegen Vitesse, die situatie was linksom of rechtsom ook helemaal geen penalty waard.
+7/-8

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ben ik het niet helemaal mee eens. Was 1 van de beste scheidsrechters, maar is inmiddels alleen maar bezig met het 'merk' Bas Nijhuis wat ten koste gaat van zijn niveau.
Vliegt nu toch al vaker verbaal uit de bocht en toont vervolgens nul zelfkritiek.

Is niet de slechtste scheidsrechter op de Nederlandse velden, maar dat zegt vooral iets over de rest.
+9/-0

 
3 jaar geleden
Niet mee eens. Dit is een beladen topper, zo wel door de stand van beide clubs als gelet op de historie, die door deze aanstelling,hoe je het ook wendt of keert , nog meer beladen wordt met alle kansen op ontsporing van dien. Als je dat als KNVB bewust doet, en daar heeft het alle schijn van, is dat vragen om problemen. En dat allemaal om heel stoer je punt te maken. Dat vind ik amateurisme ten top en heeft niks met calimero gedrag of wat dan ook te maken.
+5/-1

 
3 jaar geleden
Volgens mij heeft PSV het al jarenlang moeilijk zat met Feyenoord ongeacht wie de scheidsrechter is. Het zal me worst wezen wie er fluit: gewoon eens naar je vermogen voetballen. We geven in een jaar meer aan transfers uit dan die failliete club uit Rotterdam Zuid in 5 jaar. Tijd van de excuses is voorbij
+4/-1

 
3 jaar geleden
Als je over Feyenoord uit praat, klopt het (41x verloren, 24x gelijk, 14x gewonnen).
Maar Feyenoord thuis is een ander verhaal (42x gewonnen, 17x gelijk, 24x verloren).
On-topic, we moeten ons niet gek laten maken door de media, wat maakt het uit wie de scheids is, we moeten deze wedstrijd gewoon winnen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
In de verdrukking, Bas(voorheen)Utrecht (toch?), hahaha?

Jij hebt overigens volkomen gelijk hoor. Dat gezeur de hele tijd. Gewoon weer een heel nieuwe wedstrijd. Schone lei. Winnen.

Oh ja, ik heb je maar ff geliket, staat anders zo sneu: 4-4, lijkt wel strafschoppen!
+2/-1

 
3 jaar geleden
De stand inmiddels 7-6, dus een mooi controversieel standpunt. Je hebt gelijk, op het oude forum was ik nog BasUtrecht. Ik heb vertrouwen in de wedstrijd, in PSV en ik denk ook dat de scheidsrechter er niet bij gebaat is om een nieuw hoofdstuk aan de vete toe te voegen. Dit gaat zondag gewoon met een sisser aflopen en na de wedstrijd gaat het gewoon over de crisis bij Feyenoord (halen ze wel direct Europees voetbal?) en over het feit dat PSV eindelijk weer eens een topwedstrijd gewonnen heeft.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dan nog één vraagje, Bas, die naam... toeval toch? Of ehhh... nah die woont in Tukkije! ;-)
+2/-0

3 jaar geleden
Met pek en veren de stad uit met hem. Zelfingenomen mannetje!
+2/-0

3 jaar geleden
Gewoon lekker mannelijk aanpakken die schoft.
Voor de wedstrijd met z'n allen zijn hand verbrijzelen bij het handjes schudden, op z'n tenen gaan staan en vragen hoe het gaat met z'n ex. In de rust in z'n thee pissen. En elke keer dat hij tijdens de wedstrijd in de weg loopt een beuk geven of op z'n achillespees trappen. Na de wedstrijd wederom, 1 voor 1, z'n hand verbrijzelen, met vol gewicht op z'n tenen gaan staan en de groetes aan z'n ex doen.
Bij de uitgang per ongeluk een bak teer en een pak veren uit het raam over die lelijke kop van hem gooien.
+5/-3

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Jeetje wat een kleuterniveau al die reacties hier. Ik hoop niet dat dit het niveau van de gemiddelde PSV supporter is. Ik schaam me werkelijk diep.
+7/-5

 
3 jaar geleden
Het ergste is dat het volwassen mannen zijn. Erg sneu inderdaad. Lekker belangrijk wie de scheids is zondag, we winnen op eigen kracht. Het is een enorm zwaktebod om steeds maar weer naar de knvb of een var of een scheids te wijzen.
+6/-2

 
3 jaar geleden
Tenzij het wijzen terecht is natuurlijk... er gebeuren zaken die je op zijn minst dubieus kan noemen. Fouten maakt iedereen, maar wel opvallend hoe vaak het in ons nadeel gebeurt. Kan uiteraard allemaal toeval zijn, dat is aan een ieder zelf om te bepalen.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Als we iedere keer met 3-0 voorstonden bij een 'dubieuze' beslissing piepten we er niet over. Het wordt tijd dat PSV eens gaat voetballen naar haar mogelijkheden.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Ik zou er wel over piepen of we nu op 1-0 of 3-0 staan. Met de VAR zou het eerlijker moeten zijn en dat is het niet op dit moment. Zaken worden verschillend per club beoordeeld. Dat wij de kwaliteit niet hebben om makkelijk naar 3-0 te voetballen moeten we bij ons zelf zoeken. Ook tegen Fortuna was het weer bizar wat we de tweede helft neerzetten, maar dat betekend natuurlijk niet dat de arbitrage er ook maar een potje van mag maken. Zeker omdat wij niet de kwaliteiten hebben om steeds weer die "missers" op te vangen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Jaja...

En hoe vaak heeft men al geprobeerd om op een volwassen manier een dialoog aan te gaan met Nijhuis, zowel op als buiten het veld? En hoe reageert Nijhuis dan? Precies.. net zo dom en kinderachtig. En zo moet het ook volgens Nijhuis.
Als je volwassen, braaf en serieus wil zijn moet je zijn moet je niet bij Nijhuis zijn. Sterker nog.. dan gaat hij je, volgens eigen zeggen, tegenwerken en alleen maar nog kinderachtiger doen.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Hahaha, ik dacht zo ongeveer hetzelfde ... laat die Sangare maar een keer "per ongeluk" met z'n volle gewicht op de tenen van die Naaihuis gaan staan ... of even per ongeluk uitglijden en doorschieten op z'n enkels?? ;)
+2/-0

3 jaar geleden
Of een hele grote lul op z’n motorkap kerven😀😂, maar zonder gekheid, dit moeten we idd gewoon winnen, ook met nijhuis mee/tegen, iets behoudender spelen als in de kuip, en er meer uitkomen, laat spel maar aan feyenooit over, dat kunnen ze namelijk toch niet, en vanuit reactie toeslaan!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Whaha.. maar dat mag niet. Schoppen, trappen en je als een clown gedragen is wel gewoon toegestaan (op het veld).

Maar inderdaad, oprollen dat Feyenoord, die kunnen er niks van.
+1/-0

3 jaar geleden
Waarschijnlijk zit Bassie ook op dit forum en zit hij zich helemaal te verlekkeren aan onze comments. Loopt hij de hele week weer naast zijn schoenen, om vervolgens zondag ons weer lekker terug te naaien. We gaan het zien...hopelijk wordt het VAR commentaar eens openbaar gemaakt, net als bij het American Football
+2/-0

3 jaar geleden
Sjongesjonge wat een piepers hier zeg.
+3/-1

3 jaar geleden
Waarom pikant ? Zat er toch wel een keer aan te komen dat die gladjanus ons weer eens moest fluiten ?
+2/-1

3 jaar geleden
Wat komt die doen dan. Toch niet fluiten. Heel snel wegwezen met die halven haan. Zolang dat Gakpo geblesseerd is mag ie hoogstens met de Ergon veegwagen rond het stadion vegen.

Als ie slim is houdt ie een gepaste actieradius aan van 1000km vanaf Eindhoven. Ergens in Oostenrijk dus.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
en straks met een harde plasser weer bij veronica inside gaan zitten en stoer doen van ik heb schmidt weer op zijn donder gegeven en die zeiksnor nog gelijk geven ook nog!! dit mag ik toch wel zeggen he?
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi