Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Ihattaren: 'Ik heb me door Roger Schmidt laten wegjagen bij PSV'

15 januari 2022 09:47 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren: "Ik heb me door Roger Schmidt laten wegjagen bij PSV"; image source: Pro Shots

In een groot interview met De Telegraaf geeft Mohamed Ihattaren aan dat Roger Schmidt de reden is dat hij nu niet meer voor PSV speelt. "Voor mijn gevoel kon hij moeilijk omgaan met jongens zoals ik. Jongens, die zich zo jong als ze zijn, af en toe als mannetjes gedragen", aldus Ihattaren. "Ja, soms vervelend. Naar mijn idee heb ik er echt veel aan gedaan om dichter tot elkaar te komen, maar wij begrepen elkaar niet. We zochten uiteindelijk naar de verkeerde manieren om elkaar te raken. Zoiets kan gebeuren."

De bekerwedstrijd tegen Ajax van vorig seizoen haalt hij aan als voorbeeld. "In de bus hoorde ik dat Schmidt na afloop had gezegd dat iedereen maar dacht dat ik Messi was en hij mij helemaal niet zo goed vond. Terwijl ik daar als een van de weinigen lef toonde en durfde te voetballen. Dat was voor mij de druppel na alles wat er al aan voorafgegaan was", zo geeft hij aan. "De volgende dag kwam ik expres te laat. Niet goed, maar ik dacht dat het dé manier zou zijn om hem met mij een praatje te laten maken. Of hij kwam? Nee. Hij meldde het aan directeur John de Jong. Bij Mark van Bommel en Ernest Faber kwam ik nóóit te laat."

Dit soort momenten bleef hij houden tot het einde van vorig seizoen. "Maar alsnog ging ik er echt helemaal voor afgelopen zomer in de voorbereiding. We begonnen met een zeskilometerloop, op piepjes. Ik was met Pablo Rosario de enige die hem perfect op de piep uitliep, m’n ademhaling was top. Ik ging echt voor een tweede kans", zegt hij daarover. "Of Schmidt blij verrast was? Ik hoorde niets. In de voorronde voor de Champions League tegen Galatasaray zat ik de hele wedstrijd op de bank. Ik kreeg geen kans meer. Toen wist ik dat hij me liever kwijt dan rijk was. Ik moest weg."

De middenvelder heeft er spijt van dat hij bij PSV is weggegaan. "Dat ik me door Schmidt heb laten wegjagen. Ja, zo zie ik het", reageert hij daarop. "Ik vind het jammer dat de clubleiding hem alle macht heeft gegeven. Ik was echt niet de enige die niet blij was met hoe het eerste seizoen onder hem verliep. Maar ík laat het ook merken als ik het ergens niet mee eens ben of dingen als onrechtvaardig ervaar."
Tags

schmidt ihattaren roger wegjagen jong ademhaling bommel druppel durfde ervaar faber galatasaray macht messi onrechtvaardig piep piepjes praatje rosario telegraaf uitliep voorafgegaan voorronde zeskilometerloop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 dagen geleden
Er zal vast een kern van waarheid in zitten....Maar waar?
+1/-2

 
7 dagen geleden
In zijn eigen geloof zit er vast een kern van waarheid in, ja. Ik denk ook, dat wanneer je ergens van overtuigd bent, je er ook heilig gaat geloven. Aan hem om het bij Utrecht (of waar hij ook naar toe gaat) te laten zien. Maar het lijkt me sterk, dat én Schmidt, én Sampdoria, én Raiola, én die trainer in Best het allemaal niet begrepen hebben.
+12/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Deze soap kent alleen verliezers muv zijn (vorige) zaakwaarnemers. Wie geeft hem de bekende schop onder zijn donder want Mo zelf krijgt zichzelf niet op het rechte pad. Mocht Schmidt vertrekken dan zou ik hem zo terughalen tegen een sterk prestatiegericht contract!
+4/-11

 
6 dagen geleden
Je steekt je op kop in het zand voor alles wat er gebeurd is de afgelopen 1,5 jaar? (ook in de jeugd waren er veel problemen met hem). Een prestatiecontract neemt niet weg dat een misdragende speler veel shit en onrust veroorzaakt in een selectie.
+7/-1

 
6 dagen geleden
Ik heb een zwak voor spelers met veel talent. Onder van Bommel bleek dat Mo een mooie toekomst voor zich had, onzer Schmidt ging hij ‘muiten’. Ik ben ervan overtuigd dat een ander soort trainer, indien Mo nog wil slagen, meer uit hem zou moeten kunnen halen. Ik denk als je al zijn ex team spelers van afgelopen seizoen om hun mening zou vragen, die zogenaamde ‘Shit’ in de selectie best mee viel. Denk dat sommigen eerder klaar met de aanpak van Schmid waren.
+2/-4

 
6 dagen geleden
Ik heb ook een zwak voor spelers met talent. Maar heb een hekel aan die hun talent verkwanselen en de schuld op anderen schuiven. Een beetje opstandig gedrag is prima, sterker, dat zet de zaak soms nodig op scherp. Je hoeft ook geen ja knikker te zijn. Maar misschien is op die leeftijd ook wat nederigheid op z'n plaats. En kijk je naar de gakpo's, madueke's, vertessens van deze wereld. En ik denk dat het hem zou sieren door nu te zeggen dat hij het hoofdstuk wil sluiten, zijn ballen uit de broek zou werken en God op blote knieën zou danken voor een nieuwe kans.

Ik ben het wel eens met je eerste zin, er zijn alleen maar verliezers.
+2/-0

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
Ik ken niemand die geen zwak heeft voor spelers met veel talent. Bommel was de trainer die Mo liet debuteren in PSV1, dat had een andere trainer ook gedaan, das niet zo moeilijk. Je bent niet goed op de hoogte mbt. Mo, hij zorgde al jaren voor problemen met zijn gedrag in de jeugd, dus en dat had dus helemaal niets met Schmidt te maken, maar alles met Mo zelf. De laatste 2 zinnen van jou zijn slechts een 'wild guess', dus totaal irrelevant, het tegenovergestelde is echter waar.( https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/waarom-iedereen-bij-psv-wel-even-klaar-is-met-rebelse-ihattaren~a8001ad8/link ).
Voorspelling: het wordt helemaal niets met Mo bij FC Utrecht, al zou ik dat graag heel anders willen zien.
+3/-0

 
6 dagen geleden
Betreft het hier die bewuste verklaring van PSV waarvan de aanvoerder van destijds zei dat hij van niets wist? Ja, Dumfries gaf ook aan dat Mo dondersgoed wist wat er van hem verwacht werd. Maar die jongen zit nog steeds bij veel ex teamgenoten in hun hart. Je moet voor de gein social media maar eens bekijken. Of het nou om Madueke, Malen, Rosario of Dumfries gaat om er een paar te noemen.
+1/-2

7 dagen geleden
Besteedt hier toch aub geen topic aan.
+10/-2

 
7 dagen geleden
Natuurlijk wel. Hij is en blijft een pareltje (qua voetbal tenminste) uit onze opleiding.
Ik heb het steeds voor Mo opgenomen en blijf dat doen. Die jongen heeft zóveel op zijn bordje gekregen en daar heeft Schmidt niet of niet voldoende rekening mee gehouden. Natuurlijk heeft Mo zelf ook veel dingen totaal verkeerd gedaan, maar voor mij is het duidelijk dat hij bij een goede begeleiding bij i=ons de sterren van de hemel had gespeeld.
+2/-10

 
7 dagen geleden
Lees de berichten van Sampdoria maar eens. Twee kampen liegen alles bij elkaar.
+8/-2

 
7 dagen geleden
Anders steek je je kop nog verder in het zand
+7/-3

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Dus, je bent een begenadigd talent en speelt een aantal redelijke wedstrijden onder trainer van Bommel. De pers smult van subtiele aannames en dribbels en schrijft daar volop over. De nieuwe Cruyff lijkt wel geboren te zijn in Nederland!

Dan komt er een nieuwe, gelouterde trainer. Die hoort deze berichten ook en is vol verwachting van deze ruwe diamant. En dan; blijkt het eigenlijk wel mee te vallen met al dat talent. Ja, hij is technisch vaardig, maar wat levert dat in het veld nou eigenlijk op? Scoort hij veel? Geeft hij assists? Eigenlijk niet. De nieuwe trainer gaat het gesprek aan met Mo en vol goede moed gaat de trainer aan de slag om Mo met zijn zwakke punten aan de slag te laten gaan.

Maar. Dat lukt niet heel goed, en waarom zou Mo dat eigenlijk ook doen, al zijn vrienden, de pers, en zijn omgeving vindt hem geweldig. De trainer ziet het verkeerd, en Mo luistert niet. De trainer blijft het proberen, maar na elke opleving denkt Mo dat hij er al weer is, met steeds nieuwe teleurstellingen tot gevolg. De trainer verwacht meer van Mo dan af en toe een bevlieging, en met die kritiek kan Mo niet omgaan. De rest is geschiedenis….

Kijk voor de lol eens naar de ontwikkeling van Gakpo, Madueke, vertesen. Dan weet je bij wie Mo de schuld zou moeten zoeken…….

Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt.
+18/-1

 
6 dagen geleden
"scoort hij veel , geeft hij assists" Mannetje was net 17 , je doet net alsof het normaal is. Als z'n kwaliteiten meteen al zichtbaar waren op de statistieken van g/a dan was die op een ongekend niveau z'n carriere begonnen , wijnaldum had op zn 18e ook niet de goals en assists bij feyenoord maar was toch wel een groot talent.

Verder vind ik dat statistieken niet alles zeggen, een crosspass naar de andere kant waardoor een max een assist kan geven vind je ook niet terug in die statistieken maar die is net zo belangrijk.
+1/-1

 
6 dagen geleden
Mo was vorig jaar geen 17 jaar, hij was 19. En als je dan mag invallen voor een speler als Gotze, die vorig seizoen wel beslissend was, dan zouden de meeste talenten blij zijn met de speelminuten in plaats van te verwachten dat talent ze garandeert van een basisplaats.
+1/-0

 
6 dagen geleden
Hij is 19 dus was hij vorig jaar 18 , maar ik kan het me goed voorstellen dat als je op de bank zit en thomas op jou positie word ingebracht inplaats van jou , weet je wel waar je in de pikorde staat , ongeacht hoe fit je bent.
+1/-3

 
6 dagen geleden
En terecht toch, als je niet naar de trainer wil luisteren en je jezelf beter vind dan de rest?!
Thomas zal wel beter z”n best hebben gedaan op de trainingen …
Ga dat ventje nou niet goed praten … iedereen begrijpt toc( da5 het allemaal aan mentaliteit ligt …
+2/-0

 
6 dagen geleden
het gaat er niet om naar de trainer luisteren , het gaat om respect, die moet je iemand geven maar die werkt twee kanten op , als je geen respect krijgt , hoef je dat ook niet te geven, die verdien je , dat werkt twee kanten op.
+1/-1

 
6 dagen geleden
Ik denk dat je respect en discipline met elkaar verward?!
+1/-0

 
6 dagen geleden
Iedere speler die geen totaal verrotte mentaliteit heeft gaat zich afvragen hoe het komt dat een speler als Thomas (terecht) hoger in de pikorde staat. Meneertje niet, want het wonderkind blijft de dag daarna gewoon thuis omdat hij gepest wordt door de trainer
+3/-0

 
6 dagen geleden
Klinkt exact als het verhaal van Leonardo bij Feyenoord.
Die werd ook de hemel ingeprezen in de jeugd en deed geen zak meer, want waarom zou ik dat doen, wanneer ik al supergoed ben.

Jammer, maar het is zo!
+1/-0

 
6 dagen geleden
Grappig dat voor jou duidelijk is dat met hij met goede begeleiding bij ons de sterren van de hemel had gespeeld.
Hij heeft werkelijk álles aangeboden gekregen. Die jongen hoefde bij wijze van alleen nog z'n eigen reet af te vegen. Verder deed PSV alles voor die jongen. Tot koken aan toe, zodat ie buiten de club om ook de juiste voeding zou krijgen. (Dit pleurde die trouwens gewoon weg)

Maar je moet hulp ook aan willen nemen als Ihattaren zijnde.
+10/-3

 
6 dagen geleden
Ik heb het ook steeds voor Mo opgenomen, maar dat betekent niet dat Mo continu als een prinsesje behandelt moet worden. Daar hoeven ook niet nog 10 begeleiders voor ingeschakeld te worden, want dat deed Schmidt perfect. Als Mo het goed deed speelde hij, als hij vervelend begon te doen of begon te zweven werd hij door Schmidt op z'n plek gezet. En terecht! Dat had zijn directe omgeving ook eens wat vaker moeten doen.
PSV heeft altijd het beste met Mo voorgehad en ontzettend veel energie in hem gestoken. Er gaat nooit meer een club zijn die zo goed voor Mo gaat zijn.
+2/-0

 
6 dagen geleden
Mee eens frikandel. Mo is uit eigien beweging weggegaan, nadat PSV en Schmidt ongelofelijk veel geduld met hem hebben gehad. Het boek Ihattaren bij PSV is gesloten en derhalve gaat PSV door en zal Mo zijn eigen boontjes moeten doppen, is niet het probleem van PSV.
+5/-2

7 dagen geleden
Toen hij wist dat z'n maatjes (Malen-Rosario) zouden vertrokken ging het mis. Kwam veel te dik terug van vakantie. PSV is geen kinderdag verblijf maar een zakelijke professionele organisatie. Had Ihattaren NOG meer hulp / begeleiding willen hebben had hij dat moeten aangeven of moeten zoeken. Nee hij geeft nu af op de trainer die 25 spelers moet begeleiden. Zal wel weer aan alles en iedereen liggen behalve aan hem zelf. De mentaliteit in de groep schijnt nu beter te zijn dan de voorgaande 2 seizoenen. Hoe zou dat toch komen.
+8/-0

6 dagen geleden
Ik was 4 jaar geleden al dol enthousiast over het talent en de mogelijkheden van Mo. Het heeft echter niet zo mogen zijn dat er iets uit is gekomen. Mo is 'n ongeleid projectiel met 'n psychisch probleem (narcisme?). Ik vrees dat het van kwaad tot erger zal worden, PSV is hier in niets te verwijten, net zo goed als Sampdoria ook niet. Het is triest dat zo'n jongen niet in staat is gebleken iets met z'n door Moeder Natuur gratis gegeven talenten te doen. Ik hoop dat het niet uit de hand gaat lopen in de toekomst met zijn leven.
Wat nog kwalijker is dat die smerige teleriool hem ook nog eens misbruikt om Schmidt in een kwaad daglicht te zetten, en Mo uitspraken ontlokt waar hij ooit spijt van kan krijgen en ook in het vervolg van z'n carrière daar last van zal hebben. Vanaf dag één hebben deze smeerkezen(met als opper-Smeerkees die driessen) geprobeerd Schmidt te beschadigen. Simpelweg omdat het geen Nederlandse trainer is die uit het enge Nederlandse voetbalwereldje komt, waar de teleriool al slijmend doorheen struint om verhalen te zoeken en ze vervolgens als halve-waarheid sensatie in hun vodje neer te kalken.
+5/-0

 
6 dagen geleden
Tja, onruststokers.
Ze moeten iets, nu hun geliefde club niet bovenaan staat.
Telegraaf en die Valentijn zijn om te kotsen.
+6/-0

6 dagen geleden
Resumé; hij had van horen zeggen dat Schmidt Messi beter vond dan hem en daarom besluit hij boos te worden en zijn gouden toekomst te verkwanselen...zegt eigenlijk wel genoeg. Raar mannetje, geen aandacht meer aan geven. Dat de Telegraaf dat doet is logisch, maar laten we hem in de serieuze media maar gewoon negeren.
+1/-0

6 dagen geleden
Als je bij een club werkt ,waar in je omgeving talenten als Madueke ,Gakpo rondlopen, internationals uit verschillende landen rondlopen ,een wereldkampioen als Gotze rondloopt ,een Ruud van Nistelrooy rondloopt, in een stadion kan spelen waar supporters je naam scanderen, bij de grootste voetbalclub van nederland onder contract staat ,Affelay als grootste marokkaanse voetballer van PSV ,en nederlands elftal met een fantastische cariere je mentor is geweest ,en niemand kan je prikkelen,dan moet je toch echt in de spiegel kijken Mo, van deze kansen liggen duizenden jongetjes op hun bed te dromen.Succes bij FC Utrecht ,je herkansing om een volwaardig eredivisie speler te worden en je belofte in te lossen , route Labyad.
+5/-0

6 dagen geleden
Gelukkig zit hij nu dicht bij zijn ja knikkende vriendjes van Kanaleneiland die alles prachtig van hem vinden en niets bekritiseren. Goh, wat zal dat kind nu groeien zeg, misschien over 3 maanden wel zelfstandig op het potje zijn plasje doen. Zelfreflectie blijft een lastig dingetje
+3/-0

6 dagen geleden (gewijzigd)
Never nooit meer gaat Mo het zou goed krijgen als dat hij het bij PSV heeft gehad en dat heeft hij helemaal aan zichzelf te danken.

Schmidt heeft top gehandeld en heeft Mo precies de behandeling gegeven die hij verdiende en oh zo nodig had en heeft. Ooit gaat hij dat zelf ook inzien, als hij dat niet stiekem al doet. Het probleem is dat zijn trots hem in de weg zit om het toe te geven, want dan valt hij in Utrecht op straat ook van z'n sokkel.

Edit:

Heel typisch ook dat er nu opeens een interview van Mo komt, precies voor de herstart van de competitie, op het moment dat we na keihard werken weer eens bovenaan staan. Al die tijd zijn mond gehouden en nu opeens praten. Toeval? Wrok?
Bedankt he Mo! Gelukkig ben jij net zo goed voor PSV als dat PSV jarenlang voor jou is geweest.
+7/-0

 
6 dagen geleden
Inderdaad, zou die timing van Mo komen of van Driessen??
+1/-0

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
Ja echt hé. Wel weer heel toevallig allemaal. Nog even vlug proberen het anti Schmidt sentiment wat aan te wakkeren en nog een splijtzwammetje dumpen binnen de club. Bah🤮
+2/-0

 
6 dagen geleden
Lijkt me dat dit nu speelt omdat hij in de publiciteit was vanwege de geruchten over FC Utrecht. Anders hadden ze wel gewacht tot de wedstrijd tegen Ajax. En PSV heeft hier denk ik weinig last van. Hij gooit vooral zijn eigen ramen in door zo z'n straatje over de rug van andere mensen en clubs proberen schoon te vegen. De reputatieschade is nu nog groter geworden.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Er speelde ook van alles in zijn laatste jaar bij PSV en bij zijn vertrek naar Italie maar toen hebben we hem ook niet gehoord.
+1/-0

6 dagen geleden
Schmidt kan inderdaad moeilijk omgaan met jongens als hij... Schmidt kan beter omgaan met jongens die wel willen voetballen
+3/-0

6 dagen geleden
Die jongen moet nou eens gewoon, zoals wij dat hier zeggen, zijn bakkes houden en gaan presteren. Overal tot nu toe uitgekotst. Zie de beelden hoe hij er nu bijloopt. Is dat een topsporter die zich wil bewijzen. Nee, dat is een verwend, over het paard getild joch die te snel te veel aandacht heeft gekregen en in zijn jeugd alleen maar schouderklopjes heeft gehad. Helemaal klaar mee
+6/-0

 
6 dagen geleden
Rustig Jonguh … ;)
Pak gewoon een biertje en relax … morgen gaan we weer voetbal kijken en we denken niet meer aan dat ku. jong! ;)
+1/-0

6 dagen geleden
Mootje, Mootje, daar is-t'ie weer!

Gelukkig is hij inmiddels weer helemaal terug en momenteel uiterst afgetraind. Daar heeft Utrecht een goeie aan.
+1/-1

6 dagen geleden
Klinkt inderdaad als een prima stuk zelfreflectie van een jonge jongen die weinig fout doet op één actie na. Buiten dat is hij zoals we allemaal weten de voorbeeldprof geweest :/
+1/-0

6 dagen geleden
Makkelijk om achteraf een ander de schuld te geven van je eigen wandaden. kijk in de spiegel Mootje
+1/-0

5 dagen geleden
Ik kan hier maar één ding op zeggen : اسكت
+1/-0

5 dagen geleden
Natuurlijk ligt de ene trainer een speler beter dan de andere. Dan kan allemaal maar Mo heeft natuurlijk zijn eigen glazen ingegooid met onprofessioneel gedrag waarschijnlijk aangemoedigd door mensen uit zijn entourage. Door allerlei omstandigheden heeft hij een entourage met mensen die hem niet verder helpen. Dat zie je vaker bij jonge allochtoonse spelers zoals Labyad wiens vader alleen voor het grote geld ging, Aissatti maakte ook veel verkeerde carrière keuzes. Mo heeft geen vader meer en er sprongen verkeerde mensen in dat vacuüm. Met een goede mentor die Mo verantwoording laat nemen was dit niet gebeurd. Hij heeft zich gek laten maken en dacht een speciale positie in de selectie te hebben. Zoiets is dodelijk voor een jonge speler. Nu uithuilen en opnieuw beginnen. Iedere speler komt wel eens een trainer tegen waarmee je moeilijk door een deur kan. Dat hebben wij op ons werk ook. Als je je als speler door zoiets al het veld uit laat slaan dan is er weinig toekomst.
+1/-0

5 dagen geleden
Deze ''ster'' in de dop,heeft,had en zal nooit enige zelfreflectie tonen...Gezegend met veel talent,maar bitter weinig mentaliteit.Een foto met hem met Vanenburg daarvan dacht ik dat hij de slankste was...helaas blijkt het andersom te zijn...Goed afgetraind jongen,en succes bij welke 5e klasser in de onderbond dan ook...
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.795 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

berghuis bijwerkingen booster boosteren corona educated ehv ehvdgxt feyenoord fox gotze guess guppie ihattaren immuunsysteem nikiforov oma ongeluk ontnomen placebo sangare schmidt utrecht vaccin vaccinaties vaccineren veerman vloet watervlug wetenschap