Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV heeft lijst met eventuele vervangers voor Cody Gakpo al klaar'

19 augustus 2022 14:41 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV heeft lijst met eventuele vervangers voor Cody Gakpo al klaar"; image source: Pro Shots

Indien Cody Gakpo deze maand nog vertrekt bij PSV heeft de club al een lijst met vervangers klaar liggen. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Een van de namen is AZ-speler Jesper Karlsson. Hij is echter een peperdure optie en PSV zal het transferrecord moeten breken om hem over te kunnen nemen van AZ. De naam van Calvin Stengs werd ook genoemd, maar hij is eerder een speler voor de rechterflank.

Het management van Gakpo heeft inmiddels al meerdere gesprekken gevoerd met de clubleiding van Manchester United. Aanvankelijk zette PSV in op een transfersom dat inclusief bonussen rond de 60 miljoen euro zou uitkomen. De verwachting is echter dat de club nu een veel forsere vraagprijs hanteert nu uitgelekt is dat de recordkampioen van Engeland een bod van 80 miljoen euro heeft uitgebracht op Ajax-aanvaller Antony.

Meer op ED.nl
Tags

gakpo cody vervangers antony engeland forsere hanteert jesper karlsson rechterflank stengs transferrecord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ze zijn daar helemaal gek geworden bij United, zo desperate ook. 80 Mil voor dat mooi-weer voetballertje?
+6/-0

1 jaar geleden
1 Gakpo a 60 miljoen uit, 3 Braziliaanse toppers a 20 miljoen in (type Neres, Antony) me! Lijk me goede deal
+1/-0

1 jaar geleden
Zijn wel een beetje praktijken zoals vroeger op vakantie in de Turkse supermarktjes.. Zodra je daar als toerist binnenstapte, werden alle producten 3x zo duur.

Dus omdat United 80 miljoen op Antony heeft geboden, gaat de prijs van Gakpo omhoog? Ik zie het verband niet zo 1-2-3 en het lijkt me ook niet dat het zo werkt in de voetballerij. Arsenal zou dan minder hoeven betalen omdat zij niet op Antony geboden hebben?

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Als ik directeur van Man Utd was, zou ik het hoofd koel proberen te houden en zeker niet teveel luisteren naar een nieuwe Nederlandse manager die aankopen wil doen. Ze hebben daar toch ook een scouting zou je zeggen?

Overigens lijkt het me helemaal geen slechte deal: 60 miljoen krijgen voor Gakpo, 20 betalen voor Karlsson, 30 voor op de bank en 10 voor nog een aanvaller die ons direct sterker maakt.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Nou in die zin, het zijn beide de "smaakmakers" van het elftal en Antony heeft het aardig gedaan in een paar CL poulefase potjes, maar Cody heeft ook al gescoord voor Oranje in de Nations League bijvoorbeeld. Je kunt deze twee dus best met elkaar vergelijken en als Abcoude-Noord 80M weigert dan weet je als PSV zijnde dus ook tot hoever MUFC bereid is te gaan. In dat geval zou ik als PSV dus ook kijken wat de gek ervoor geeft. Zeker als wij CL halen is de must er niet perse om hem nu te verkopen. En Cody wordt ook echt niet veel minder waard te komende tijd.

Alleen 60M, dat is wel waanzinnig veel poen! Het lijkt me dus dat PSV met name in zal stemmen als het weet dat de CL binnen is en er dus een mooi podium kan worden aangeboden aan de opvolger van Cody. Al zullen wij daar dan ook de hoofdprijs voor mogen betalen, zo werkt dat dan..
+1/-0

 
1 jaar geleden
"Dus omdat United 80 miljoen op Antony heeft geboden, gaat de prijs van Gakpo omhoog? Ik zie het verband niet zo 1-2-3 en het lijkt me ook niet dat het zo werkt in de voetballerij."

Ik denk dat het wel zo werkt. Je ziet toch ook vaak dat wanneer club A flink heeft kunnen cashen met een speler dat club B dan meer voor hun spelers vraagt aan club A?

Op het moment dat duidelijk is dat een club veel geld te besteden heeft (zoals nu bij ManU) dan wordt er toch vaak meer gevraagd. Simpelweg, omdat andere clubs weten dat ze veel te besteden hebben.
+1/-0

1 jaar geleden
Voor een speler die PSV wil behouden wordt er veel over vertrek gesproken.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Ben ik met je eens, maar bedrijfseconomisch kan PSV deze deal simpelweg niet weigeren. Al helemaal als plan B op de plank ligt en je er zeker van bent dat die haalbaar is en bereid hier te komen spelen.
+4/-0

Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Hé hé eindelijk wordt er zakelijk slim gehandeld door PSV.

Als ze al 80 bieden en naar een bod van 100 willen gaan voor Antony dan mag PSV best hoger dan 60+ gaan zitten. Zeker nu we zo goed als zeker zijn van de CL.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zo goed als zeker van de CL? Ben blij dat jij mijn financiën niet beheerd 😆
+9/-3

1 jaar geleden
Sorry maar in stengs zie ik geen aanwinst probeer dan berghuis te halen nu die op de bank zit.

Zirkzee of malen kan ook eventueel nog.

Gakpo of karlsson. Dan toch liever gakpo aub.

Psv moet een reserve spits halen want alleen luuk de jong als spits kan echt niet. Vinicius is helaas alleen geschikt als stormram.
+2/-0

1 jaar geleden
Calvin Stengs, alsjeblieft niet zeg (en btw; die is toch rechtsbuiten?)
+5/-0

1 jaar geleden
Wat een verrassende namen weer vanuit de 'scouting'.
+7/-0

 
Ja, want alleen de namen die het Eindhovens Dagblad meldt zijn in beeld bij PSV :ja
+7/-11

 
1 jaar geleden
Wat heb je gedaan dat je zoveel minnetjes krijgt tegenwoordig?
+1/-4

 
1 jaar geleden
Dat is niet zo moeilijk te raden hoor. ;)

Er zullen ook ongetwijfeld namen op staan die minder vanzelfsprekend zijn, maar feit blijft dat als we daadwerkelijk interesse hebben in een Stengs we ons best lichtelijk zorgen mogen maken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Was PSV ook niet geinteresseerd in Cilissen en Krul?
+2/-0

 
PSV werd alleen gelinkt aan Cillessen, Krul en Van Crombrugge. Volledig uit het niets was er opeens een akkoord met Benitez.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Veerman was ook niet verrassend, maar een winteraankoop van 6 miljoen die nu één van onze beste spelers is, in mijn ogen zelfs de beste. Dus prima dat soort aankopen, hoewel 20m voor Kalsson wat prijzig is.
+3/-0

1 jaar geleden
Zou Gnoto niet bovenaan dat lijstje staan? Verdacht stil rondom hem terwijl hij echt niet bij Zürich blijft dit seizoen, die heeft al een goede optie vastliggen dat kan niet anders. Stengs hebben we niet nodig met Bakayoko, Saibari, Madueke en Vertessen voor op rechts. AZ heeft al twee biedingen voor Karlsson van 15 miljoen van buitenlandse clubs naast zich neergelegd, dus gaan hem zeker niet voor minder dan 20 aan een concurrent verkopen. Volgens mij niet meer dan wat name-dropping dit artikel. Hou Cody maar gewoon binnen boord
+2/-0

 
Gnonto zou zo goed als rond zijn met Leeds United
+2/-6

 
Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Gnonto is nog gewoon beschikbaar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien wil dat zeggen dat niemand hem wil omdat hij niet goed genoeg is?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Worden er nu al zelfs massaal minnetjes gegeven op moment als je aangeeft dat een speler in onderhandeling is met een andere club? :D Is overigens ook bevestigd door de trainer van Leeds dat ze in gesprek zijn.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Sinds wanneer is PSV een concurrent van AZ? 😉
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Karlsson lijkt me een prima vervanger voor Gakpo. Maar helaas zijn de tijden voorbij dat wij voor 5-7 miljoen de sterspeler van AZ of Feyenoord kunnen halen. Sterker nog, zelfs clubs als Vitesse, Utrecht en Heerenveen vragen al meer dan 7 miljoen voor hun sterspelers.

Als we Gakpo voor 60 miljoen kunnen verkopen zouden we wel 15-17 miljoen voor Karlsson kunnen neerleggen. Maar 20 miljoen gaat me echt veel te ver.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ze hebben al twee keer een bod van 15M geweigerd...
+1/-0

 
Wie heet dat dan geboden? Als M U zou ik Karlson halen voor 20 milj anders zou ik als psv hem niet als opvolger van Cody zien;-)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Bournemouth en Celta de Vigo... Ik hoop dat ze in Engeland jouw oplossing ook lezen, zou voor iedereen beter zijn 😅
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Lijkt mij geen nieuws dat er een lijst met vervangers ligt .. mag het hopen. Als deze berichtgeving klopt, wel weer opvallend dat PSV beduidend lager inzet dan wat de markt allicht kan hebben. Same old

Karlsson is een leuke voetballer aan de bal / offensief

En verwacht wel dat Gakpo vertrekt. Hij wil duidelijk weg - jammer dat het zo laat zal zijn maar goed
+3/-0

 
1 jaar geleden
Denk dat Cody in een sterkere competitie nog vaker geblesseerd zal zijn dan hij nu al steeds was in eredivisie…
+2/-0

 
Cody wordt sterker en sterker en gaat slimmer voetballen..
+2/-0

1 jaar geleden
Tuurlijk is die weg …. Even tot woensdag wachten, en dan komt op donderdag het bericht dat hij is verkocht voor 60 milj!
Dan gewoon een leuke speler kopen voor 15-20 milj … zelfs als dat Karlsson zou zijn, wat maakt dat uit … als hij uiteindelijk maar rendement gaat leveren.
En dan hebben we nog een leuk bedrag over voor een extra verdediger en aanvaller!
+2/-0

1 jaar geleden
Er zal toch wel een lijst klaar liggen zonder dan de voorspelbare inkoppertjes.
Karlsson is een aardige buitenspeler maar niet een om het transferrecord te verbreken.
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien een paar eurie over houden voor een goeie cv, is in mijn ogen nog steeds ons grootste probleem
+1/-0

 
1 jaar geleden
Psv heeft genoeg Cv's. Teze, Obispo, Ramalho, Brainthwaite, zelfs Luckassen nog. Al hoop ik dat die laatstgenoemde nog verkocht/verhuurd kan worden. Blijven er nog 4 over voor 2 posities. Liever een top vervanger voor Cody of Luuk
+1/-0

1 jaar geleden
Bij een bod op Cody van 60 miljoen vasthouden richting de 70 miljoen.Daarna 100 procent vol gaan voor het 17 jarige braziliaanse supertalent Vitor Roque.Linksbenig en kan op alle 3 de posities voorin uit de voeten.Ronaldo 2.0 superbehendig en razendsnel ,scorend vermogen en een weergaloze pingeldoos.Dit word een regelrechte sensatie , die prijzig is maar al word begeerd en bewonderd door oa Real madrid.Deze speler speelt de hele eredivisie ondersteboven , supertalent.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Werk aan de winkel voor O Goleiro Grande dus!
+1/-0

 
Dan moeten we snel en voorbarig te werk gaan want daar valt niks aan te verliezen dan?OOk zonder de centen van Gakpo doen dan?
+1/-0

1 jaar geleden
Ik word nog niet onmiddellijk enthousiast van de namen die genoemd worden. Niveautje subtop eredivisie als je het mij vraagt. Ik zie het vooral als vulling voor het ED. En hoezeer ik onze grote vriend Rik Elfrink ook mag, hierin lees ik nog geen echt plan B. Nee, dan onze forumscout @Philipske. Daar word ik warm van. Het zou toch fantastisch zijn als wij nog een niet ontdekte nieuwe Romario zouden kunnen binnentrekken. Helaas zijn de tijden veranderd. Volgende week eerst maar eens doorkomen tegen die taaie Schotten. Dan liggen alle opties open en zijn wij aantrekkelijk genoeg voor een eventuele opvolger van Gakpo (mocht die dan nog weg willen). Laat het iemand zijn die ons naar een hoger niveau tilt en restwaarde heeft. Ik wacht het rustig af. Alles voor volgende week donderdag is hooguit krantenvulling en speculatie.
+2/-0

1 jaar geleden
Lees net dat ManU hem voor 44 miljoen wil overnemen en dqt dat waarschijnlijk ging lukken. Ik zal daar maar niet op vooruit lopen 🤐
+2/-0

 
1 jaar geleden
44 miljoen is 16 miljoen onder de vraagprijs!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat bedoel ik. Maarrehhh, wie weet de vraagprijs ?
+1/-0

1 jaar geleden
Karlsson is een prima voetballer maar niet voor 20m.AZ verkoopt zijn spelers altijd tegen de maximale prijs.Daar kan PSV een voorbeeld aan nemen wat betreft verkoop Gakpo.Wat kun je kopen aan spelers die in de Nederlandse competitie willen spelen.De meeste talenten zijn door de grote clubs allang in kaart gebracht.Het is niet meer zoals vroeger toen PSV nog pareltjes kon binnenhalen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zou niet weten waarom niet. Kijk naar ajax. Vind dat ze afgelopen jaren knappe talenten naar de eredivisie hebben gehaald.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja onze scouting houdt niet over.
+1/-0

 
Je hebt werkelijk geen enkele inzage in welke spelers er wel of niet in beeld zijn bij de scouting
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik laat me dan ook graag verrassen. Na 5 jaar een keertje positef aub.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja iedereen zag Simons, Benitez en Sangare mijlenveg aankomen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ja netjes, 3 (voorlopige) voltreffers op 46 spelers de laatste 5 jaar. Moet ik een lijstje maken met mindere aankopen ? En daarbij, deze 3 zijn naar mijn mening voornamelijk door Brands geregeld, waarmee het failissement van de Jong dus aangetoond is.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hahaha. Ja Sangare komt van Brands. Je roept maar wat omdat het in je straatje past maar je hebt geen enkel benul.

Bakayoko, Madueke, En Saibari. Nog 3 namen van de laatste 5 jaar.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Zijn die laatste dan door de Jong aangetrokken Klompvoetje ?
+1/-3

 
1 jaar geleden
Laatste 5 jaar zei je toch? Noem ze alle 46 maar op en zeg maar wie er voor dat geld beter gehaald had kunnen worden. Veerman, Gotze, Boscagli. Nog 3.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik spendeer mijn tijd wel beter. Dat de Jong hier nog verdedigd wordt is onbegrijpelijk. En dat voor anderhalf ton per jaar. Kom op toch. Had mijn zusje daar neergezet, zelfde resultaat en dan was t geld goed besteed.
+2/-3

 
Dus eerst vraag je of je met een lijstje moet komen, vervolgens daagt iemand je uit om het daadwerkelijk te doen en dan heb je opeens wel wat beters te doen? :D
+7/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Zo zeg al 6 van de 46. Topscore !
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik ben ook wel benieuwd naar dat lijstje. Geen idee hoe je overigens aan 46 transfers komt, want het zijn er toch echt wat minder.

De aankopen van dit seizoen zijn nog te vroeg om te beoordelen, al weet iedereen ook wel dat sowieso Benitez en De Jong twee absolute topspelers zijn. Kijk je vervolgens naar alle spelers die onder De Jong zijn gekomen zonder dit seizoen er bij zal ook iedereen tot de conclusie komen dat meer dan de helft wel voldoende tot uitstekend (en alles wat daar tussen valt) was.

Uiteraard zitten er met Baumgartl en Bruma twee absolute misperen bij. Iets waar hij ruim drie jaar later nog steeds voornamelijk op wordt afgerekend.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap de hele hype rond Gakpo eigenlijk niet. Het is een goede speler die in de ED prima wedstrijden speelt, omdat hij in de ED veel ruimte heeft.
Maar in de serieuze wedstrijden tegen Leicester, Monaco en Rangers heb ik hem nauwelijks tot niet gezien. Dat niveau daar is hij nog lang niet aan toe. Misschien over een jaar wel, maar nu nog niet.
Wat moet hij dan bij Manchester United of Arsenal, en
waarom zouden die ploegen 50 a 60 miljoen moeten gaan betalen als hij tegen Leicester en Monaco zijn man nieteens voorbij komt ?
+6/-2

 
1 jaar geleden
Hij is nog niet in z'n topvorm dit seizoen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Omdat dergelijke ploegen zijn talent onderkennen en de potentie zien? Zie de carrière van Henry of van Persie om er 2 te noemen. Denk dat dergelijke ploegen verwachten dat Cody zich nog volop gaat ontwikkelen. Wat te denken van de vervangers die PSV op het oog schijnt te hebben? €20 miljoen voor een leuk spelertje van AZ?
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je moet voor de aardigheid komende woensdag eens op Gakpo letten. Iedere keer als hij een bal aanneemt staan er binnen no time 3 man voor zijn neus. Puur omdat ze zijn gevaar erkennen. Hij kan dan weinig doen, maar het levert Saibari grote kansen op. Daarom is het zuur dat er aan de andere kant geen Madueke in vorm staat, want dan zou het feest zijn.

Het is niet voor niks dat BBC Gakpo heeft aangewezen als Man of the Match in de uitwedstrijd tegen Rangers.

Tegen de Rangers was hij dus wel belangrijk. In de Cruijffschaal en bekerfinale was hij ook beslissend.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het ontbreken van Madueke is voor Gakpo inderdaad een nadeel. Met aan twee zijkanten gevaar komen er gemakkelijker gaten in de verdediging om doorheen te komen.

Ik ben het met je eens dat hij in de Europeese wedstrijden goed wordt verdedigd. Dat is in de vCL van een stuk hoger niveau dan in de NL-competitie. Ik zie ook een stijgende lijn. Maar ik denk dat Gakpo een speler is die meer ruimte nodig heeft dan Madueke. Bij Madueke plakt de bal bijna aan zijn schoen (overdreven gezegd) terwijl Gakpo liever een steekbal in de diepte krijgt om op snelheid achteraan te lopen. Daarom is het voor Gakpo ook lastiger.
Ik denk dat 1 jaar bij PSV en dan veel Europees spelen het beste voor hem is.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Omdat hij te veel tijd nodig heeft om een bal te controleren. Mist het overzicht om meer afwisseling te brengen in zijn spel.
+1/-0

1 jaar geleden
Als we nu woensdag de CL weten te behalen en Cody vertrekt, kunnen we wellicht Ronaldo halen. Die wil namelijk CL spelen en Dortmund mot hem nie 😂
+1/-0

 
En Motten hem niet willen, Rust is nmlk geboden.
+1/-0

1 jaar geleden
Manu wil 100M voor die geblondeerde duikelaar betalen. Waanzinnig dat Ten Hag daar blijkbaar zo veel kan bepalen. Die club wordt zo slecht geleid dat het niet vreemd is dat het verval is ingetreden. Mocht United Gakpo nog willen dan 80M vragen aan die big spenders.
+1/-0

1 jaar geleden
Gakpo is echt niet minder dan dat ventje van Ajax, dus wij willen ook 100 miljoen en doorverkoopclausules. Ze zijn daar zo wanhopig, dan laat die geldbuidel ook maar flink rinkelen. Over een jaar komt hij dan terug op huurbasis met koopclausule.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi