Transparent
Inloggen
Sluiten

Louis van Gaal: 'Xavi Simons moet zijn plaats verdienen'

29 november 2022 19:43
Foto: Pro Shots

Louis van Gaal: "Xavi Simons moet zijn plaats verdienen"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie na de wedstrijd tegen Qatar gaf Louis van Gaal aan dat hij geen moment heeft overwogen om Xavi Simons speeltijd te geven. "Ik heb gezegd dat hij een goede stap heeft gezet en dan moet hij meteen in het Nederlands elftal? Zo werkt het helemaal niet. Je moet je plaats verdienen", aldus Van Gaal. "Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Ik probeer iedere speler erbij te betrekken en dat doe ik ook met Xavi Simons."
Tags

gaal simons xavi qatar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Laat hem dan niet warmlopen. Bij Ajax hoeven ze maar twee ballen goed te raken en ze worden uitgenodigd voor het NL elftal, maar rondom Xavi gaat ie het weer groter maken dan het is. Te belachelijk voor woorden en zegt iets over wat voor een slechte peoples manager het is…
+14/-0

 
1 jaar geleden
Echt he. Gemiste kans voor Louis en voor Oranje.
Juist in de wedstrijd tegen Qatar was dit perfect geweest om Xavi te brengen en zijn plek te verdienen. Niet laatste 5 minuten in de knock-out fase.

Nou ja, Xavi nu heel en fit blijven. Leren van deze trip.
Dan bij PSV weer vlammen (geen extra interesse PSG of andere clubs) en dan onder Koeman doe je meteen weer mee, dat weet ik zeker
+1/-0

1 jaar geleden
Tuurlijk want Weghorst, Janssen, Taylor en Koopmeiners hebben het echt verdiend.
+16/-0

 
1 jaar geleden
Ja die houthakkers gingen er wel in... Onbegrijpelijke wissels. Ik denk dat je met Simons en de Jong op het middenveld veel meer voetbal naar voren hebt en veel meer tempo.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Vooral Janssen was echt pijnlijk: echt he-le-maal niks goed gedaan.
+3/-0

1 jaar geleden
Precies, Simons moet zijn plaats verdienen, net zoals Taylor zijn plaats verdiend heeft.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja hoho Taylor is natuurlijk een paar keer ingevallen bij het almachtige Ajax. En die Simons die via Barça en PSG bij PSV een vaste waarde is geworden, wat heeft die nu gepresteerd?
+8/-0

1 jaar geleden
Hopelijk blijft Xavi zodoende fit en keert hij vol revanxhegevoelens terug bij de club die zijn salaris betaalt. Oranje is al geruime tijd een voetbalvariant op de natte neuzenshow, wat dat betreft zou Martin Gaus als extra assistent niet eens misstaan.
+5/-2

1 jaar geleden
@admin: Hoezo krijg ik hier een banner te zien van de supportersvereniging van de club uit Amsterdam?
+2/-0

 
1 jaar geleden
In Brabant staan mensen op hun strepen... Voor het NL slaap elftal moet men eerst een ster verdienen.
+2/-1

1 jaar geleden
Mijn irritatie jegens van Gaal is inmiddels dusdanig groot geworden dat ik bijna, bijna hoop dat ze eruit flikkeren...dit kan toch gewoon echt niet meer.
+10/-0

 
1 jaar geleden
Dat “probleem” heb ik zo ongeveer de laatste 10 jr al met het NL elftal …. maakt eigenlijk niet uit wie de bondscoach is, het is iedere keer hetzelfde verhaal! Die Knjb weet ze wel uit te kiezen ….
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dit gevoel ervaar ik sinds Marco van Basten het presteerde om Van Bommel en Van Nistelrooy te passeren. Mijn Oranje-hart is daarna nooit volledig hersteld. Gisteravond ben ik na de wissel van Taylor bij de TV weggelopen. He-le-maal klaar mee!
+3/-0

1 jaar geleden
Volgens mij heeft Van Gaal Simons een dienst bewezen door hem niet in te brengen in een team dat niet draait.

Robert heeft destijds vaak zijn opwachting mogen maken op het moment dat de wedstrijd gelopen was en de rest van het team er geen zin meer in had.
+1/-0

1 jaar geleden
Cody staat al genoeg op de radar, laat xavi daar nog maar even vanaf blijven. Schitter maar namens PSV straks tegen Sevilla. Weghorst wel en de Jong niet is idd al net zo n aanfluiting.
+9/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Want degene die erin kwamen hebben het wel echt verdiend. Ga toch weg man.
+6/-0

1 jaar geleden
En Kenneth Taylor heeft het blijkbaar wel verdiend. Ook niet heel raar met de altijd Ajax goed gezinde Nederlands elftal of de KNVB. Hetzelfde overkomt ook Malacia en Frimpong.
+11/-0

1 jaar geleden
Gelukkig nog maar één wedstrijdje, dan zijn we van die demente narcist af. Laat Simons maar lekker aan de kant, anders zijn we die straks ook kwijt. Die zet Koeman over twee jaar wel in de etalage.
+5/-2

1 jaar geleden
Heel NL wil Simons zien, maar waar komt die eigenwijze knuppel mee aan, met middelmatige ajax rotzooi die al een half jaar niks presteert.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Bankzitters ook nog :)
Ik had bij die 2e wedstrijd wel het idee dat ze net zo speelde als PSV zonder Luuk. Luuk zorgt er altijd met zijn inzet voor dat iedereen even een schepje erbovenop doet. Gisteren was echt zo'n verschikkelijke 2e helft dat ik ook niet snap dat je Xavi niet even lekker de wei in stuurt en wat laat proberen.
+2/-0

1 jaar geleden
Van Gaal ziet het "goed". Xavi is een klasse apart. Hij heeft de kwaliteiten in huis om de wereldtop kwijt te spelen, dus waarom onnodig risico nemen in de saaie groepsfase?

Net zoals hij toen (2014) Krul in liet vallen voor Jasper. Als het niveau omhoog gaat en de gevestigde Ajax orde (alweer) niet thuis geeft gaat Xavi samen met Luuk het verschil mogen maken. Stank voor dank en hopelijk niet te laat, want wat er nu als basis staat kan best nog wel eens in de problemen komen tegen Amerika.

Louis gouden zet tot dusver is Gakpo, die blijft ze er gewoon in jagen en dat is maar goed ook want Memphis heeft er ook nog geen zin in.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een gelul weer ,en het voetbal is slaapverwekkend tot nu toe..
+1/-0

1 jaar geleden
En opa Blind en Ajacied Davids naast Louis. Dan zijn de keuzes duidelijk. Blijkbaar is ook Luuk niet goed genoeg. Ook twijfelde Louis deze zomer nog aan Cody. Tja, Binnen een week is de profeet en narcist Louis uitgekletst
+1/-0

1 jaar geleden
Onbegrijpelijk van Gaal.
Een speler, die het elke verdediging moeilijk kan maken, is wel Xavi Simons.
Nee, hij gaat maar door met die stijve harken; Weghorst, Janssen, Koopmeiners.
Deze spelers breken geen potten. Ik vermoed, dat het na zaterdag tegen de VS het einde toernooi is, of hij moet echt iets veranderen aan het middenveld en de voorhoede.
+1/-0

1 jaar geleden
Frans Hoek moet zijn plaats in de technische staf verdienen. 😂
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi