Transparent
Inloggen
Sluiten

'Uitspraken Ruud van Nistelrooij vallen intern bij PSV niet overal goed'

1 april 2023 12:14 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Uitspraken Ruud van Nistelrooij vallen intern bij PSV niet overal goed"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de uitspraken van Ruud van Nistelrooij van vrijdag binnen PSV niet overal goed zijn gevallen. De trainer gaf aan dat hij het maximale uit de selectie haalt en dat een club niet de beste spelers verkoopt als hét moet gebeuren. Ook binnen de club is men van mening dat Van Nistelrooij helemaal niet het maximale uit de spelersgroep heeft gehaald. Toen Cody Gakpo nog in het Philips Stadion speelde werd verloren van Rangers FC en ging de ploeg in de competitie onderuit tegen Cambuur, FC Twente en FC Groningen.

Wel wordt erkend dat het vertrek van Gakpo zorgde dat PSV uit het ritme raakte. Echter stond er toen nog steeds een ploeg die had moeten winnen van Sparta, Fortuna Sittard en FC Emmen. De transfer van Noni Madueke wordt intern niet als verklaring voor de resultaten gezien, omdat de Engelsman een groot deel van de eerste seizoenshelft ook niet speelde vanwege een blessure.

Eerder dit seizoen gaf Van Nistelrooij nog aan dat de verkoop van bepalende spelers voor het seizoen al met hem was doorgenomen, maar nu de druk hoger is wijst hij direct nadrukkelijk naar de beleidsbepalers en dat zorgt volgens het ED intern voor de nodige wenkbrauwen.

Meer op ED.nl
Tags

nistelrooij gakpo bepalende cambuur cody emmen erkend fortuna groningen madueke rangers sparta twente wenkbrauwen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Snap ik goed, want er is geen lijn in het spel te vinden met of zonder Gakpo/Madueke.
+11/-0

1 jaar geleden
Als je al dit soort uitspraken wil doen, dan doe het of intern of op zondag na de wedstrijd. Niet een dag voor de wedstrijd, waarbij je spelers die toch al niet uitblinken van een op en top winnaarsmentaliteit vooraf al een excuus geeft als we verliezen… Er is te weinig realisme als je naar de verloren wedstrijden kijkt, die hadden we namelijk met de spelers op de bank nog moeten winnen. Anders betalen we ze veel te veel
+10/-0

1 jaar geleden
Dit smaakt naar een paniekreactie van Ruud.
Herrie binnen de club kunnen we ook nog wel gebruiken, alhoewel, misschien is dat wel goed ook. Dat er ergens enige opwinding ontstaat in het belegen zooitje
+6/-0

 
En het is heel menselijk dat Ruud in de zelfverdedigingsmode schiet,
Het is alleen jammer dat dit nou tegen hem gebruikt kan/gaat worden ter verdediging van het beleid.
+2/-2

Ruud komt over van Jong PSV waar je nooit van je leven een systeem in kan bouwen met het komen en gaan van spelers/opvulling
+1/-0

 
1 jaar geleden
Daar heb je op zich gelijk in, maar als je je dan toch laat ompraten om coach van het vaandelteam te worden (terwijl je je er eerst nog niet klaar voor vond) dan mag je toch op zijn minst verwachten dat je een visie hebt met betrekking tot een bepaalde speelstijl? Vanaf dag 1 is er geen lijn in te ontdekken. En ja, ook het moeten motiveren van spelers die een riant salaris verdienen hoort tot de kerntaken van de hoofdcoach (hoe triest ook).
+3/-0

1 jaar geleden
Dat Gakpo en Madueke vertrokken zijn is niet fijn maar het is een zwaktebod jezelf vrij te pleiten en dan ook nog zeggen dat er niet meer uit deze selectie te halen valt. Een echte winnaar(wat als hij speler was!) zie ik derhalve niet meer, onbegrijpelijk :\( . Een leider gaat voorop bovenop de barricaden de strijd aan in moeilijke tijden, daagt spelers uit om 120% uit zichzelf te halen, niet zeggen dat dit het maximale is. En Ik snap best wel dat er interne strijd zich afspeelt tussen RvC en TD/TS, maar dit is niet de manier om te reageren. Ik zou nu graag AD Brands zien opstaan in deze tijden, hij! is de directeur.
+3/-0

1 jaar geleden
Gewoon eind vh seizoen afscheid nemen van de hele trainers staf en een heel groot gedeelte vd selectie. Ze hebben gefaald in alle opzichten. Seizoenkaart houders zijn bedonderd vd winter met de verkoop van gakpo en madueke.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo stond ook al in de zomer op de nominatie om verkocht te worden… dus dit is onzin… Madueke is ook altijd belangstelling voor. Eigenlijk zeg je dat dus niemand meer naar juni verkocht mag worden als de seizoenskaarten zijn verkocht? Of hoe zie je dit voor je?
+3/-0

1 jaar geleden
Het dondert en het bliksemt.. Hier komt een breuk aan.. maar als de TS etc weg moet dan mogen ook andere wat mij betreft weg gestuurd worden. Ik ken natuurlijk niet alle cijfers, maar niet lang geleden werd bekend gemaakt dat Gakpo verkocht moest worden? Als je met Gakpo kampioen was geworden had je nog meer voor hem kunnen vragen en CL inkomsten gehad.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens dat PSV minimaal het transferbedrag voor Gakpo had kunnen krijgen eind dit seizoen.
Maar Rik Efrink in ED heeft wmb. in één zin uitgelegd wat het probleem van PSV en RvN is: "Bij PSV ligt de lat laag als de verkoop van Gakpo dé hoofdreden is voor alle wisselvalligheid"
https://www.ed.nl/psv/bij-psv-ligt-de-lat-laag-als-de-verkoop-van-gakpo-de-hoofdreden-is-voor-alle-wisselvalligheid~a45119d7/link
+2/-0

 
1 jaar geleden
Thanks, had dat namelijk niet mee gekregen :)
+2/-0

1 jaar geleden
Topsport is ook kunnen anticiperen op voorkomende situaties en veranderingen,juist dat moet RvN toch weten.
Maar een topsportcultuur wordt ook intern bepaald door de RvC,als je om de titel speelt mag je nimmer verliezen van teams uit het rechterrijtje en moet na een verliesbeurt in Leeuwarden er een duidelijk signaal afgegeven worden aan selectie en staf dat dit niet aanvaardbaar is.(laat ze bijvoorbeeld de toegangskaartjes van het uitvak tijdens die wedstrijd terugbetalen).
+3/-0

1 jaar geleden
Hij had met de verkoop van gakpo en noni moeten zeggen er moeten nu 2 goeie spelers erbij en niet 2 halve die heel lang geblesseerd zijn.
En die er meteen staan.
Maar door ons Toon hebben we het te danken dat psv niets kan doen op de markt. Met zun boekje bah.
Aan de andere kant had Ruud ook geen punten moeten verspelen tegen clubs in het rechter rijtje.
Conclusie Ruud je bent nog geen Top trainer.
Je kan het team geen vecht machine maken tis allemaal met poep in de broek voetballen. Vanavond tegen nek ook weer verlies punten.
Met dit team ga je nooit 2e worden.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ik neem aan dat je bedoelt Ruud en z’n team …. Het is een teamsport dus Ruud verspeelt niet in z’n eentje punten …
+1/-0

1 jaar geleden
Als het aanstaande ontslag van RvN maar geen 1 april-grap is :)
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zo'n uitspraak op zo'n moment duidt op gekrenktheid bij Ruud en interne spanningen binnen de club. We gaan daar gauw meer van horen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Reken maar dat het broeit.
+1/-0

1 jaar geleden
Laten we lekker nu in de beslissende fase nog wat ruzietjes beginnen, dat komt de toch al geweldige resultaten vast ten goede. Seizoen afmaken en dan pas goed evalueren, nu creeer je alleen maar onrust.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat de hele club eens in de spiegel moet kijken …

Voetbal is een teamsport waarbij (tegenwoordig) heel veel poppetjes meedoen, niet alleen de trainer, en niet alleen de spelers!
Ik denk dat Ruud in zekere mate gewoon probeert om de situatie te escaleren … wat mijn inziens begrijpelijk en hoognodig is! We zijn in een fase beland waarin we gewoon geen topclub meer zijn …. ;(

De directie en Rvc van de club moeten eens goed gaan evalueren, en Ruud vooral steunen ipv afvallen.
+1/-0

1 jaar geleden
Heb hemnog altijd bijzonder hoog zitten, maar als dit het maximale is dat RvN uit deze spelersgroep gehaald krijgt, dan is dat enkel en alleen een bevestiging van het feit dat hij absoluut nog niet klaar is om trainer van een topclub te zijn. Deze uitspraken liggen in lijn met het paniekvoetbal wat we dit seizoen ook al veel te veel op het veld hebben gezien.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Tja…. Wat moet je hier over zeggen… het zit eigenlijk al jaren niet goed en ettert maar door…. Wij worden dit jaar geen 2, en er komt geen beker, mark my words….
Roger schmidt is vorig jaar niet zo maar weg gegaan, was teken aan de wand, hij tekent nu wel bij bij benfica tot “26, dus dat zegt genoeg denk ik….. Ons Andre stopt er ook mee, wil iets anders… of is er gewoonweg iets goed mis, ik doe een voorspelling…. Ruud gaat er ook uit na dit seizoen samen met Fred…. En we beginnen wederom opnieuw, met als gevolg… weer een tussenjaar of opbouw jaar, en we breien maar door…. Mijn mooie top club PSV is al lang niet meer die topclub wat het was, als voorbeeld… wij hikken tegen CL aan… maar daar hebben wij niets te zoeken, sterker nog, EL spelen, worden wij al te klein voor en halen wij hier ook nooit resultaat, Conference L.., dat is ons niveau, maar europees is het al jaren matig…. Ik weet het soms ook niet mee… ik weet wel dat ik me steeds minder er aan stoor… en dat is niet goed, het fanatisme dreigt langzamerhand een beetje dood te bloeden en dat is iets wat ik niet wil…., maar langzamerhand wel door de club, beleid, in de hand word gewerkt…😢
+2/-0

 
1 jaar geleden
heel herkenbaar
tot mijn spijt merk ik bij mij inmiddels ook een soort berusting,,,,,dodelijk
+1/-0

1 jaar geleden
Niet overal goed, of niet goed overal ?
+1/-0

1 jaar geleden
Dat van 'de beste spelers' weet ik niet zo Gakpo was een held maar zo bepalend als Simons voetbalt, dat deed ie weinig. Ook Sangaré is pure klasse. Ik vind v Nistlrooij een topgozer maar ik heb veel repsect voor trainers als Jans, De Jong en Steijn, die telkens een team beter laten spelen dan je van zo'n club mag verwachten
+2/-0

1 jaar geleden
Maximale uit de selectie... Kom op Ruud, hoe haal je het in je hoofd?!
+2/-0

1 jaar geleden
Met dit materiaal hadden de Ron Jansen,Robert Maaskantsen en Gert-Jan Verbeeksen van deze wereld nu eerste gestaan en hadden wij over een paar weken op het stadhuisplein gestaan!
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind dit een vaag en nietszeggend bericht. Uitspraken die 'niet goed vallen.' 'Binnen de club' is 'men' van mening. 'Wel wordt erkend': door wie dan? 'En dat zorgt voor 'de nodige wenkbrauwen'. Waarschijnlijk wordt bedoeld: gefronste wenkbrauwen, maar wie fronst hier precies zijn wenkbrauwen? De schrijver van deze tekst verwijst naar het ED, maar die krant zit achter de betaalmuur.
Wat je dus krijgt in de reacties is dat iedereen zijn eigen invulling geeft en zijn eigen ongenoegen ventileert. Dat is wel eens lekker, maar ik zou toch liever weten hoe de vork aan de steel zit.
+4/-0

1 jaar geleden
Ruud heeft natuurlijk een punt. Met de verkoop van Gakpo weet je dat je goals en assists gaat missen die niet zomaar te vervangen zijn. Zeker niet als er niet direct vervangers klaarstaan. Dit heeft PSV waarschijnlijk zo'n 4 tot 6 punten gekost. Stond je i.p.v. 8 punten maar 2 punten achter Feyenoord. Maar zeker een aantal punten boven Ajax.
+1/-0

1 jaar geleden
Ach ik vind het juist wel wat hebben dat van Nistelrooij zich zo uitspreekt. Ik ben het een beetje wel met hem eens. Alhoewel ik het ook niet heel handig van hem vindt. Maar dit is ook gewoon Ruud, hij leert hier ook wel weer van. Daarnaast zijn er ook door andere mensen binnen PSV niet handige acties gedaan. Gewoon nu weer doorgaan en vol voor de 2e plaats en beker gaan. PSV moet de miljoenen van de Champions League nu een keer binnen halen.
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko blind brobbey chuba connor doeki evenepoel feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst