Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV strijdend naar overwinning tegen Lens


Tijdstip
8 november 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV strijdend naar overwinning tegen Lens; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV strijdend naar overwinning tegen Lens

PSV heeft woensdagavond na een enerverende wedstrijd gewonnen van RC Lens. In het Philips Stadion werd met 1-0 gewonnen. Luuk de Jong maakte het enige doelpunt.

PSV had het vanaf het beginsignaal erg lastig. Lens klapte er vol op en kon er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk tussenuit komen. Tot grote kansen leidde dat niet, maar de ploeg van Peter Bosz kwam zelf nauwelijks tot voetballen toe.

De eerste keer dat PSV tot een kans kwam, was het direct raak. Een voorzet van Johan Bakayoko werd op een schitterende manier door Luuk de Jong in het doel gekopt en de 1-0 was daarmee een feit.

Wat volgde was een wedstrijd waarin voor rust nauwelijks nog gevoetbald werd. Met name de Franse ploeg was zeer fel in de duels en dat zorgde voor veel kaarten en opstootjes. Databureau Opta zocht uit dat de zes kaarten die in de eerste helft werden gegeven een evenaring waren van een record in de Champions League.

Na rust kwam PSV een stuk feller uit de kleedkamer en leek het de wedstrijd vroegtijdig te willen beslissen. Veel uitgespeelde kansen kwamen er niet, waardoor Lens hoop kon blijven houden op een resultaat en de druk steeds verder opvoerde.

PSV begon het steeds zwaarder te krijgen en Lens kwam er een paar keer gevaarlijk uit. De ploeg ontsnapte vooral toen de bal bij de tweede bal voor het inkoppen leek, maar de mee opgekomen linksback van Lens gleed op dat moment uit.

In de slotfase kon PSV er in de counter weer een paar keer gevaarlijk uitkomen en liet het meerdere mogelijkheden onbenut om de tweede van de avond te maken. Met name Hirving Lozano liet een gigantische mogelijkheid liggen. In plaats van af te geven op de volledig vrijstaande Bakayoko besloot hij zelf te schieten en zag hij de doelman nog redding brengen.

Enkele minuten na dat moment ontsnapte PSV toen een schot van Guilavogui op de paal belandde. De Franse aanvaller werd vervolgens de schlemiel binnen de ploeg van Lens, want niet veel later ontving hij na een pittige overtreding zijn tweede gele kaart en moest dus vertrekken.

In de resterende minuten was het voor PSV knokken om de zege overeind te trekken en haalde invaller Malik Tillman na een hoekschop nog de bal van de lijn. Toen scheidsrechter Siebert affloot was de ontlading in het Philips Stadion dan ook enorm.

PSV steeg daarmee naar de tweede plaats in de groep. De ploeg heeft evenveel punten als RC Lens, maar op basis van het onderlinge resultaat staat PSV boven de Fransen. Arsenal won in Londen met 2-0 van Sevilla, zodat Arsenal met negen punten groepshoofd is, terwijl Sevilla op twee punten staat.


[video] Samenvatting PSV - Lens


Luuk de Jong: 'Het kostte heel veel energie vandaag'

Luuk de Jong was het in gesprek met RTL 7 eens met de opmerking dat het voor PSV op het tandvlees was. "Het kostte heel veel energie vandaag. Dat zag je ook wel", aldus De Jong. "Zij hanteerden een speelstijl van vol een-op-een spelen en dan druk zetten. Dan kun je wel gaan proberen op te bouwen, maar dat is lastig. Dan krijg je veel lange ballen en tweede ballen, daarvoor vechten."

De aanvoerder ging verder: "In de eerste helft hadden we daar wel moeite mee. We scoorden dan wel een goal, maar we hadden moeite om de controle te krijgen. In de tweede helft gingen we beter voetballen. Uiteindelijk hebben we niet heel grote kansen weggegeven. In de eindfase hadden we zelf nog de tweede en derde moeten maken."

Gevraagd werd aan De Jong waarom het zo onvriendelijk was op en langs het veld. "Ik merkte aan hun dat ze echt heel erg bezig waren met provoceren en te zorgen dat wij ergens op reageerden", zo gaf hij aan. "Ik had het gevoel dat ze alleen maar bezig waren om ons kaarten aan te naaien en te hopen op een rode kaart, zodat ze misschien konden zo domineren. Ik vond het zeker niet netjes hoe zij bezig waren op het veld, maar dat was bij hun ook al. Alleen maar bezig met provoceren. Dat lach ik alleen maar weg."

De spits kreeg ook de vraag of hij nu de beste kopper ter wereld is. "Dat zal ik zelf nooit gaan zeggen. Ik vind het heel mooi dat mensen die complimenten geven en natuurlijk is dat een specialiteit van mij", zei hij daarover. "Ik vind het jammer dat die ballen soms niet vaker in de zestien worden gegooid, want dat is een kwaliteit. Maar de beste ter wereld? Er zijn een hele hoop goeie koppers."


[video] Interviews | Een heel belangrijke overwinning


Jordan Teze: 'Uiteindelijk maken we een goede goal en overleven we goed'

In gesprek met RTL 7 gaf Jordan Teze aan dat het een zwaar gevecht was geweest tegen Lens. "Je wist dat zij een heel fysiek team zijn. In bepaalde aspecten moest je daarin meegaan, maar in een paar ook weer niet", aldus Teze. "We kunnen goed voetballen en dat hebben we geprobeerd te doen. Zij speelden volle bak een-op-een en dan moet je gewoon slim zijn en voor de tweede bal gaan. Uiteindelijk maken we een goede goal en overleven we goed."

De verdediger was het volledig eens met de opmerking dat PSV zich vergat te belonen door kansen niet te benutten. "Zeker in de laatste vijftien tot twintig minuten", zo gaf hij aan. "We kwamen een paar keer goed voor hun goal, maar dat was of de eindpass niet goed, het schot niet goed of de keuze niet goed. Dan komen we nog goed weg dat zij op de paal schieten, maar die kansen moeten we wel beter gaan benutten."

Gevraagd werd wat er in de rust in de catacomben gebeurde. "Dat ging wel even goed mis. Het was een klein akkefietje tussen beide teams. Dat was een beetje beladen", zei hij daarover. "Natuurlijk is het niet goed wat daar gebeurde. Ik wil ook niet zeggen dat dit erbij hoort."

Teze kreeg tot slot de vraag wat voor PSV de mensen hadden gezien. "Een PSV dat iets minder heeft gevoetbald, maar ook op strijdlust kan winnen", reageerde hij daarop. "We hebben veel kansen en mogelijkheden gecreëerd, die alleen niet benut. Maar we hebben vooral gestreden met z'n allen."


[video] Geen maat op het koppen van Luuk de Jong: "Hij flikt het op elk niveau"


Peter Bosz: 'Ik moet onze jongens een compliment geven'

Peter Bosz was in gesprek met RTL 7 vooral heel blij met de overwinning. "We hebben wel beter wedstrijden gespeeld, maar dit had ik eigenlijk ook al daar verwacht", aldus Bosz. "Het was een heel gevecht. Lens is een ploeg die heel fysiek speelt en er volop klapte. Daar hadden we het toch moeilijk mee."

De trainer kreeg de opmerking dat de mythe dat zijn teams geen lange ballen mogen spelen wel begraven kan worden. "Is dat een mythe dan?", reageerde hij daarop. "De tactiek was wel anders. De bedoeling was om tegen een ploeg die zo wil spelen goed te voetballen. Maar zij speelden extreem een-op-een. Dan moet je wel de lange bal spelen."

Gevraagd werd of hij gevreesd had dat het mis kon gaan met de kaarten die de scheidsrechter had gegeven. "Zij zijn dit gewend. Zij spelen in Frankrijk iedere wedstrijd zo", zei Bosz daarover. "Wij zijn dat niet gewend en willen het van voetbal hebben. We hebben vandaag een spel moeten spelen waar zij beter in zijn. Ik moet daarin onze jongens een compliment geven, want zij hebben gedaan wat nodig was."

Bosz was lovend over het spel van André Ramalho. "Ik ben er zelfs over uitgelachen toen ik zei dat ik hem wel een goede verdediger vind", zo gaf hij aan. "Natuurlijk maakt hij zijn fouten, maar vandaag heb je kunnen zien dat hij volledig in zijn kracht kwam. En niet alleen hij, maar ook Boscagli. Hij is een jongen die het van voetbal moet hebben, maar hij ging ook mee in de strijd. Die jongens hebben het echt fantastisch gedaan."


[video] Inside PSV - RC Lens | Exclusive footage of our Champions League win


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('12)
Scheidsrechter
Siebert (Dui)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Hirving Lozano ('38)
Kaart
RC Lens: Machado ('42)
Kaart
RC Lens: Danso ('43)
Kaart
RC Lens: Wahi ('45)
Kaart
RC Lens: Sotoca ('45)
Kaart
PSV: André Ramalho ('45)
Kaart
RC Lens: Gradit ('52)
Kaart
RC Lens: Medina ('53)
Kaart
RC Lens: Guilavogui ('82)
Kaart
RC Lens: Guilavogui ('90)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'66 Ismael Saibari voor Joey Veerman
'66 Malik Tillman voor Guus Til
'90 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
Yorbe Vertessen voor Hirving Lozano


Opstelling RC Lens

ThomassonWahiSotoca


MachadoMendySamedFrankowski


MedinaDansoGradit


Samba

Wissels:

'66 Fulgini voor Thomasson
'66 El Aynaoui voor Mendy
'78 Guilavogui voor Frankowski
'78 Haidara voor Machado
'82 Said voor Wahi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-0 (1-0)
 7 1-0 (1-0)
 7 1-0 (1-0)
 7 1-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
10  5 1-0 (0-0)
11  5 1-0 (0-0)
12  5 1-0 (0-0)
13  5 2-0 (1-0)
14  5 2-0 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jerdy Schouten (77 -> 5,0)
2. André Ramalho (68 -> 4,0)
3. Luuk de Jong (54 -> 3,0)
4. Olivier Boscagli (16 -> 2,0)
5. Jordan Teze (11 -> 1,0)
6. Sergiño Dest (8 -> 0,0)
7. Johan Bakayoko (4 -> 0,0)
7. Walter Benítez (4 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (3 -> 0,0)
10. Armando Obispo (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
11. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Joey Veerman (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
11. Malik Tillman (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Een overwinning is super belangrijk. Niet alleen om zicht te houden op overwintering in de Champions League (bij een overwinning sta je tweede), maar ook om een beter onderling resultaat tegen Lens te krijgen waardoor de kans om verder te gaan in de Europa League ook steeds groter wordt.

Makkelijk zal het niet worden, dat hebben we in Lens wel gezien. Maar we zijn wel in vorm en we spelen thuis. Hopelijk hebben we geleerd van de eerdere wedstrijden in de Champions League.
+6/-0

4 maanden geleden
RC Lens bij de strot pakken en niet meer loslaten. Deze wedstrijd moet gewonnen worden. Bij verlies of gelijk spel wordt overwinteren, ook in de EL, haast onmogelijk. Heb wel vertrouwen in een overwinning. Gaan met die banaan.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Ervanuit gaande dat Arsenal vanavond wint heb je aan een overwinning in Sevilla genoeg om 3e te worden. Dat is niet makkelijk maar zeker niet onmogelijk.
Neemt niet weg dat er geen excuses mogen zijn om niet te winnen vanavond!
+4/-0

4 maanden geleden
Er bovenop knallen en opvreten.
Kom op PSV
+5/-0

4 maanden geleden
Vanaf de eerste minuut er op en laten merken op het veld en op de tribune dat in Eindhoven niets te halen valt voor ze!! Zin in 😊
+3/-0

4 maanden geleden
Ik ga er vanuit dat zij weer de bus parkeren, en op de counter spelen.

Dus hoop ik dat Bosz een manier heeft om effectiever te zijn in de 1-1 achterin, daar ik verwacht dat wij gewoon ons eigen spel gaan spelen, dus vol op de aanval. Iemand dichter naast Ramalho (Schouten?) zou ik geen slecht idee vinden …
+3/-0

 
4 maanden geleden
Dat vind ik nou een goede opmerking. "iemand dichter naast Ramalho (Schouten?)".
Ik snap de kritiek op Ramalho omdat hij soms aan de verkeerde kant staat te dekken, maar ik denk dat hij op een van de moeilijkste posities op het veld staat.
Andere spelers maken ook veel fouten maar die vallen veel minder op, omdat ze geen direct gevaar op leveren. Hij staat vaak alleen in zeer veel ruimte omdat de rest met naar voren rennen voetbal bezig is. Dat is leuk als je de ballen kan onderscheppen, maar gevaarlijk als een ploeg de bal over het middenveld heen peert (Ajax Brobby) of de tegenstander even goed is en onder de druk uit kan voetballen. Ik vind het vaak dus meer eeen fout van Bosz dan van Ramalho.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Daar ga ik grotendeels in mee,alleen is het dan geen fout van de trainer maar meer die van de middenvelders die te laat bij sluiten.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Ik vind Ramalho ook best een redelijke verdediger, maar zijn zwakste punt is gewoon het 1-1 spelen, zeker met de man in de rug (en naar de eigen goal toe). Ik geloof dat als je daar iemand dichtbij in de buurt zet, als een soort van backup bij een foutje, Ramalho ook meer vertrouwen krijgt en daardoor sterker wordt.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Helemaal mee eens. Met een man dicht in zijn buurt heb je twee winstpunten: iemand anders kan zijn foutjes nog herstellen, en hij staat zelf minder onder druk. Ik hoop dat Bosz dat nu gerepareerd krijgt. Niet alleen voor Lens maar ook voor de serie Twente-uit, Feyenoord-uit en AZ-uit. kom je die goed door dat heb je het landskampioenschap al in eigen hand. Maar die ploegen zien de zwakke plek va PSV ook wel.
+4/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
Eindelijk worden we in de competitie getest, met de Kerst weten we echt hoe we er voor staan.
+1/-0

4 maanden geleden
Ik heb het gevoel dat vanavond een heet avondje kan worden. Zin in! Hard knokken voor de eerste overwinning in de CL in vele jaren. Laatste keer was de 2-1 tegen CSKA, in 2015 alweer! Onvergetelijke pot was dat, met de heerlijke verlossende knal van DAVY waardoor we overwinterden in de CL. Wat een voorrecht dat ik daarbij was toen. Iedereen die er vanavond bij is: GENIET ERVAN!!!
+4/-0

4 maanden geleden
In het uit-duel vond ik het vooral de verdienste van het thuispubliek dat de punten uiteindelijk werden gedeeld,Lens werd opgezweept om naar voren te rennen en gevaar te stichten waardoor de druk wel enorm werd en de gelijkmaker viel.
Nu hebben wij het thuisvoordeel en valt het kwartje hopelijk in ons voordeel uit.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
Heb jij nog kwartjes ?
Denk ook dat onze support helpt en ga voor 3-1
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja joh nog steeds.
Tussen mijn oren.
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
Tel maar nie trug wa ne frikandel kost tiggeworrig
+1/-0

 
4 maanden geleden
Daar had je vroeger een kaartje voor de L-side voor.😊
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
Haha, ja zo'n papieren 'zwembadkaartje' van de rol
+2/-0

4 maanden geleden
Opnieuw zullen we boven onszelf moeten uitstijgen om de eerste winst in de poule te pakken. Lens is een sterke ploeg met een aantal zeer vaardige spelers. Daarnaast een enorme fysiek waardoor je het sowieso niet cadeau gaat krijgen zoals de helft van de tijd in de eredivisie.

Vanavond moeten er jongens echt gaan opstaan. Veerman, Bakayoko, De Jong.. op dat soort jongens vestig ik mijn hoop, maar al een aantal keer hebben we gezien dat ze te weinig brengen als de snelheid van het spel omhoog gaat. Hopelijk kan Lozano vandaag het goeie voorbeeld geven en de rest meetrekken naar een hoog niveau!
+2/-0

4 maanden geleden
Wel een geluk dat wij niet tegen Brighton hoeven. Als ik de media zo lees is dat pas echt een topteam. ;) Hoop (en reken) toch op een overwinning, zijn we ook meteen van dat gezeur af dat we al 9(?) jaar niet gewonnen hebben in de CL, voordat dat weer een eeuwig terugkerend punt gaat worden.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Inderdaad, elkaar napraten daar zijn ze wel heel goed in, de media. Nu op tv ook weer keer op keer …
Zelfde verhaal als met Veerman … enkele weken geleden was het helemaal niets, nu een paar goede wedstrijden en hij is weer top!
Ze kunnen echt niets zelf verzinnen …
+1/-0

4 maanden geleden
Vast al vaak gevraagd maar ben het weer even kwijt. Hoe zit het nu met een gelijke stand in de poule. Geldt dan het onderling resultaat of het (algemene) doelsaldo ?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dan is deze wedstrijd cruciaal
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja ok, maar als dat twee gelijke spelen zijn, stel we spelen weer gelijk tegen sevilla en komen met hun in punten gelijk op het eind, wat is dan bepalend ?
+1/-0

4 maanden geleden
Benfica van Roger Schmidt overigens weer verloren.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja, shit trainer man die Schmidt … 😉😀
+1/-0

 
4 maanden geleden
Nee,maar best opvallend na de uitstekende prestaties van vorig jaar.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Klopt. Ik maakte ook een grapje …
+1/-0

 
4 maanden geleden
Betere CL trainer dan Van Bommel :p.
+1/-0

4 maanden geleden
En de voorsprong is er!
+2/-0

4 maanden geleden
Lekkere goal van Luuk en nu door drukken 😊
+2/-0

4 maanden geleden
Het is een kwestie van tijd voor Lens zijn eerste echte kans gaat krijgen. Met de rug tegen de muur voetballen wij niet heel lekker. Hopen op die vieze countergoal!
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja, ik roep dat al heel lang, maar Veerman moet toch echt op schietles! 😉
+2/-0

4 maanden geleden
Drie vrije schoten van randje 16 die makkelijk te houden zijn. Hopelijk blijven die kansen komen, maar valt die 2-0 wel snel.
+2/-0

4 maanden geleden
Nou, die van Lens hebben toch echt wel losse handjes en voetjes … en ze kunnen niet echt tegen hun verlies.
Ben benieuwd hoe ze gaan doordraaien als wij een 2e goal mogen maken …

Trouwens, we moeten nu slim spelen en hun een rode kaart proberen aan te smeren … ik denk dat Luuk dat toch wel zou moeten kunnen?
+1/-0

4 maanden geleden
Óf de weerstand is heel veel groter óf het is geen beste wedstrijd. Gelukkig wel een voorsprong maar het moet gezegd, die Fransen bakken er rond de 16 nie veul van. Maar ze zijn er wel te vaak. Benieuwd wat Bosz gaat doen. Misschien Saibari voor Til. Saibari is veel dynamischer en vaardiger in de kleine ruimte. Oppassen met die scheids want je kan voor een onbenullige overtreding zomaar met 10 man op het veld staan.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Saibari en Vertessen? Als zij meer moeten gaan komen, dan kunnen we ook extra snelheid gebruiken …
+1/-0

4 maanden geleden
We beginnen goed, maar moeten nu wel snel de 2-0 maken. Anders verliezen we het momentum
+1/-0

4 maanden geleden
1-0 is te weinig....
Saibari voor Til graag
+1/-1

4 maanden geleden
We missen weer eens ontzettend veel kansen. Laat het vandaag eens niet het oude gezegde zijn, maar dat is me al zovaak overkomen in m'n Europese CL leven. Ze moeten echt die 2e maken...
+1/-0

4 maanden geleden
PSV moet nu wel snel die 2-0 gaan maken anders ben ik bang dat hij er aan de andere kant ( geniepig ) in gaat..
+2/-0

4 maanden geleden
Had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar Ramalho speelt weer een ijzersterke wedstrijd. Zo zie je wat vertrouwen van je trainer kan doen.
+15/-0

 
4 maanden geleden
Eens. Speelt inderdaad z'n beste wedstrijd die ik me kan herrineren.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Dit was weer de Romalho van voor zijn Blessure ,geweldige wedstrijd gespeeld, dat mag ook wel eens gezegt worden !!!
+1/-0

4 maanden geleden
wat een eigenheimer die lozano
+2/-1

4 maanden geleden
Man v/d wedstrijd: Andre Ramalho !!! 😀
+10/-0

 
4 maanden geleden
Ik vond Schouten ook wel in aanmerking komen :).
+6/-0

 
4 maanden geleden
Tuurlijk, die was ook goed … maar die is altijd goed!

Maar omdat Ramalho zoveel kritiek heeft gekregen (en meestal terecht) mogen we hem ook wel een keer benoemen voor een goede wedstrijd. En ik vond hem ook echt goed, niet matig … als je zag hoe hij het spel “las”, met bv vaak voor de man komen … chapeau!

Nu hopen dat hij dit gaat vasthouden.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ramalho zat echt overal tussen op de allereerste na,die loste Dest voor hem op.
+2/-0

4 maanden geleden
Belangrijk deze 3 punten.
Ik hoop dat we vandaag alle doelpunten hebben opgespaard voor de wedstrijd tegen Sevilla. Mijn goed wat werd het soms slecht uitgespeeld..
+1/-0

4 maanden geleden
Morgen weer ouderwets spierpijn in de bilspieren na dat billen knijpen, die zijn een beetje uit vorm geraakt de laatste maanden... Maar wat smaakt deze overwinning lekker, echte teamprestatie en op karakter binnen gesleept. Fijne opsteker voor de komende 4 wedstrijden.
+4/-0

4 maanden geleden
Lekker hoor gewonnen van Lens. Wat een vervelende selectie hebben zij. Complimenten voor het team dat ze de kop erbij hielden. Lozano had de kans moeten geven aan Bakayoko. Verder verdienen Boscagli en met name Ramalho ook de complimenten. De zo slechte achterlinie vond ik vandaag uitblinken. Schouten vind ik de slimste speler op het veld.
+8/-0

4 maanden geleden
Uiteindelijk zwaar bevochten weer eens drie punten in de CL behaald,meest opvallende de zeer goede verdediging en de ondermaatse effectiviteit in deze vechtwedstrijd.
Maar de overwinning smaakt niet minder zoet,proost everybody.
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Zo een winst partijtje in de CL is ook gewoon even 2,8 miljoen bijschrijven. Dat tikt ook wel lekker aan :)
+3/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop dat Ramalho uit deze avond heel veel vertrouwen haalt en dit vast blijft houden. Niet Luuk maar Romalho was voor mij de man van de wedstrijd. Nooit gedacht dat ik hem nog zo’n wedstrijd zou zien spelen. Chapeau Romalho! En wat betreft Lozano, je kan goed spelen, je kan matig spelen of je kan slecht spelen. Maar nooit mag je de zaak vern@uken door egoïsme. Dat is niet alleen onprofessioneel maar ook nog eens asociaal. Ik hoop dat Bosz en de ploeg dit hem voor eens en voor altijd afleren.
+8/-0

 
4 maanden geleden
Mee eens. Lozano had een kleine kans en Bakayoko een 100% kans.
Nog geluk dat die bal op de paal er niet in ging, want anders had die actie deze CL-editie verpest.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja dat is waar. Hij had die bal moeten geven. Maar Lozano is nu al belangrijker voor PSV dan Bakayoko. Hij is al meer doelpunten betrokken dan Bakayoko. Niet dat hij altijd een assist geeft maar doelpunten beginnen wel vaak bij hem. Bv door een voorassist te geven of een goede pass waardoor een speler vrij komt waar vervolgens een doelpunt uitkomt.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Eens. En daarnaast ging Lozano ook voor eigen succes omdat Bakayoko eerder in de 2e helft datzelfde deed. Schoot kansloos over terwijl Lozano volledig vrij stond om de bal in te tikken. Lozano heeft gisteren ook meer voor Bakayoko gecreeerd dan andersom, dan vind ik het nog steeds niet goed dat hij voor eigen succes gaat, maar ik begrijp het wel.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Volgens mij gaf Bakayoko de pass op Luuk voor de enige en beslissende treffer ... dus wie was dan belangrijker (gisteren)?? ;)
+1/-0

4 maanden geleden
Sta je dan even lekker tweede in de poule!
Mooi avondje, zwaar maar zeer fijn.
+1/-0

4 maanden geleden
Prima overwinning.Uitblinkers Schouten en Ramalho.Gun het Ramalho ook echt.Grootste egoïsten waren Lozano en Bakayoko.Vergeet niet dat dit de nummer 10 van Frankrijk is.Niet echt een topploeg wel fysiek erg sterk.Maakt verder allemaal niks uit want PSV heeft 3 punten en staat 2e in de groep.
+2/-0

4 maanden geleden
Memorabele avond. Zeiknat geregend, maar dat paste een beetje bij de wedstrijd. Terecht lof voor ramalho en eigenlijk alle verdedigers. En schouten. Wat een rustpunt is dat. Ik zou ook benitez willen noemen. Rustig, en zelfverzekerd zijn doel uit wanneer het moest.

Belangrijk potje in andalusie komt er aan.
+5/-0

4 maanden geleden
Een do or die wedstrijd zo binnen slepen is geweldig. Een echte teamprestatie met een paar al genoemde uitblinkers.
Maar ik kom net thuis en kijk even RTL7 en ik geloof echt dat ik in een ander stadion ben geweest. Wat een ongelooflijk stelletje szijnzeikers. Steeds maar weer de negatieve punten benadrukken en de diverse geweldige momenten gewoon negeren.
Kunnen wij die zwakzinnigen de toegang niet ontzeggen.
+7/-1

 
4 maanden geleden
Dit zijn ook dezelfde mensen die na de vorige wedstrijden:
- geen aanknopings zagen.
- vonden dat je met het gelijke spel bij Lens totaal niks opschoot.

Ik denk dat het moeilijk is om 2 mensen te vinden die minder geschikt voor deze rol dan de huidige 2 clowns.
+6/-0

 
4 maanden geleden
En diegene die geen aanknopingspunten zag wilt nog trainer worden ook. En dan wel versneld natuurlijk, want hij weet het allemaal al...
+3/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Fantastisch goede wedstrijd! Niet technisch voetballend maar strijd gepaard met slimheid en verbetenheid. En toch ook aardig wat kansen bij elkaar gevoetbald alleen nu dan even op een andere manier. Tot aan de 88ste minuut niks aan het handje en hadden de wedstrijd allang in het slot moeten gooien. Geweldige Ramalho, Teze en Boscagli achterin. Sowieso geen negatieve vermeldingen. Goede invalbeurt van Tillman trouwens
+2/-0

 
4 maanden geleden
Als we wat scherper zijn in de afronding win je met twee of drie nul. Die van Lozano moet er gewoon in.
+2/-0

4 maanden geleden
Genoten! Genoten van de sfeer in het stadion, genoten van de strijd op het veld, genoten van een ijzersterke verdediging, genoten van Luuk die weer met de specialiteit van het huis kwam en zo kan ik nog wel meer dingen opnoemen.

Ongetwijfeld nog genoeg dingen die beter (hadden ge)moeten, maar op dit moment boeit dat eigenlijk helemaal niets. Gewonnen, enige dat telt :cool

Misschien wel de grootste zege is de manier hoe er gewonnen is. Al vanaf de eerste dag dat Bosz is aangesteld hoor je overal dat zijn ploeg maar op één manier kan spelen. Je geeft hiermee een heel krachtig signaal af richting de concurrentie in de Eredivisie. Geloof maar dat dit in Rotterdam en Alkmaar aan is gekomen.
+7/-0

4 maanden geleden
Die Jerdy Schouten, wat een Pareltje is dat en Stewart / Marcel wat hebben jullie een wereld deal gedaan om deze jongen naar PSV te halen 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
+6/-0

4 maanden geleden
Goed gespeeld, resultaat was belangrijk!
+1/-0

4 maanden geleden
Heel blij dat we de overwinning gisteren binnengesleept hebben. Het was absoluut zwaarbevochten, en het was - over het algemeen genomen - niet per sé heel goed. Maar toch heb ik genoten. Genoten van de inzet, van de strijdlust, van de uitstekende ingrepen / acties en van de sfeer.

Gisteren was gewoon een zware wedstrijd in zware omstandigheden, tegen een tegenstander die fysiek sterk was en daarnaast zich veelvuldig bediende van geniepige overtredingen en provocaties. Het aantal echte kansen was schaars. Als ik bijvoorbeeld terugdenk hoeveel ballen Benitez echt moest tegenhouden, dan kan ik me alleen een schotje en een kopbal herinneren. Wij hadden voor mijn gevoel iets meer doelpogingen.

Wat Lozano in minuut 86 deed was ongvergeeflijk en had ons de overwinning kunnen kosten. Natuurlijk had Bakayoko die bal eerst nog moeten maken, maar het bestaat gewoon niet dat je in die situatie de bal niet afgeeft. Ik verwacht dat het laatste woord in de kleedkamer daar nog niet over gezegd is. Bakayoko leek ook niet eens boos na die actie, het leek eerder op totale verbijstering.

Onze uitgangspositie is ineens een stuk rooskleuriger. Natuurlijk is het resterende programma met Sevilla-uit en Arsenal-thuis verre van makkelijk en zijn 2 nederlagen zeker niet uitgesloten. Van de andere kant zijn we heel aardig in vorm en kun je in Sevilla zeker een resultaat halen. Thuis tegen Arsenal is voor de Engelsen waarschijnlijk helemaal niet meer van belang, dus daar valt wellicht ook nog wat te halen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
De keuze van Lozano pakt ongelukkig uit. Bakayoko moet in de 74e minuut die bal ook afgeven aan Tillman. Dat zijn keuzes die in een split-seconde genomen worden. De kans dat Lozano die bal normaal maakt, is wellicht net zo groot als de kans dat Bakayoko die bal maakt als hij vrij komt te staan.
Al met al een prima wedstrijd en goed resultaat!
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik vraag me nog steeds serieus af of Lozano wel zag dat Bakayoko daar zo vrij stond hoor of dat alles zo snel ging dat hij dacht "Ik moet nu schieten".
+1/-0

 
4 maanden geleden
Reken maar dat een topspeler als Lozano zich echt wel bewust is van de aanwezigheid van Bakayoko. Op het moment dat hij die speler uitkapt en naar binnen komt is het onmogelijk om hem niet te zien. Hij kiest er op dat moment voor om zelf die bal te schieten, terwijl Bakayoko er veel beter voor stond. Lozano had maar 1 optie en dat was de rechterhoek. Zijn schot was ook niet heel slecht. Maar Bakayoko had veel meer tijd en opties gehad. Natuurlijk had hij ook kunnen missen, maar dan had Lozano in ieder geval alles goed gedaan. Nu maakt hij een hele verkeerde keuze die gelukkig niet desastreus uitpakte 2 minuten later.
+1/-0

 
4 maanden geleden
'Gewoon ff' van Sevilla winnen en je bent door maar de knock-outfase als Arsenal nu wél wint van Lens (ga ik wel vanuit).
+1/-0

4 maanden geleden
Erg belangrijk dat PSV ook een "vecht wedstrijd" kan winnen wat betekent dat er bij PSV echt wel veel mentaliteit aanwezig is. Kan wel eens van pas komen tegen Twente - AZ en zeker Feyenoord. Genoten van de instelling van de spelers. Achterhoede een dikke 10. Mijn man van de wedstrijd was echter Schouten. Wat een overzicht en rust aan de bal. PSV moet Lozano en Bakayoko eens samen in een kamer zetten en zeggen dat ze elkaar de bal moeten gunnen. Baka ging in de eerste helft voor eigen succes en zag Lozano over het hoofd en ver in de tweede helft dacht Lozano aan zichzelf en zag Baka over het hoofd.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Schouten was ook mijn man-of-the-match. Het feit dat velen hier Ramalho noemen, komt denk ik vooral doordat het velen het zo opmerkelijk vinden dat hij in een topwedstrijd zo goed overeind bleef.

Schouten was overal. Hij stond op de juiste plaats, zat overal tussen, had hele goede en slimme voortzettingen. Ik vond hem al een hele goede speler, maar gisteren liet hij in mijn ogen zien dat hij de potentie heeft om écht heel goed te zijn. Waar Veerman en Til weliswaar ook niet slecht speelden, was Schouten de reden dat wij op het middenveld de baas waren.
+2/-0

 
4 maanden geleden
En ook de "andere tactiek" kan nog wel eens van pas komen ...
+2/-0