Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZegereeks PSV ten einde na zwakke wedstrijd in Utrecht


Tijdstip
21 januari 2024
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Zegereeks PSV ten einde na zwakke wedstrijd in Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zegereeks PSV ten einde na zwakke wedstrijd in Utrecht

PSV is in de achttiende speelronde van de Eredivisie tegen het eerste puntverlies van het seizoen aangelopen. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Johan Bakayoko maakte het enige doelpunt voor PSV.

Het duel kwam in de eerste minuten wat moeizaam op gang, mede omdat de thuisploeg vanaf het begin direct de fysieke grenzen opzocht en spijkerhard de duels in ging.

Toch kwam PSV al snel op voorsprong en wederom ging daar een uitstekende aanval aan vooraf. Aanvankelijk werd deze nog afgeslagen door FC Utrecht, maar via Yorbe Vertessen en Sergino Dest kon de bal opnieuw worden ingebracht. Met een uitstekende kopbal was het Johan Bakayoko die voor de 0-1 zorgde.

Wat volgde was een lange reeks waarin nauwelijks een fatsoenlijke aanval was te bespeuren. Utrecht bleef vasthouden aan de tactiek om de wedstrijd te ontregelen en tot woede van de PSV'ers bleven een flink deel van die overtredingen onbestraft. Met name Luuk de Jong kreeg in de luchtduels een paar tikken te verwerken, maar veelzeggend was dat het bijna een half uur speelde voordat de eerste gele kaart werd gegeven.

In de laatste minuten voor rust was PSV het opeens volledig kwijt en kreeg de thuisploeg opeens meerdere goede mogelijkheden. Bij het ingaan van de blessuretijd kreeg oud-PSV'er Sam Lammers een enorme kans op de gelijkmaker, maar Walter Benítez kon met een goede redding de tegentreffer voorkomen, zodat de ploeg met een voorsprong de rust inging.

Ook direct na rust maakt PSV een slappe indruk en komt Utrecht er meerdere keren gevaarlijk uit. Meerdere keren ontsnapte de ploeg aan een tegentreffer, helemaal toen de bal op de lat werd gekopt en PSV de bal maar niet kreeg weggewerkt. Het bleek echter uitstel van executie, want een minuut later was het alsnog raak. Dest liet zich veel te makkelijk van de bal zetten en Utrecht sloeg vervolgens genadeloos toe.

PSV kwam daarna wel iets beter in de wedstrijd, maar kwam nog steeds niet tot kansen. Halverwege de tweede helft greep Peter Bosz dan ook in en ging direct aanvallend wisselen door Jerdy Schouten in de verdediging te zetten. André Ramalho werd van het veld gehaald en Patrick van Aanholt kwam als invaller binnen de lijnen. Ook Hirving Lozano kwam binnen de ploeg en hij verving Yorbe Vertessen. Een minuut na die dubbele wissel volgde het eerste schot op doel na rust, maar het schot van Malik Tillman kon eenvoudig worden gestopt.

Ook Utrecht kon er een paar keer gevaarlijk uitkomen, maar nadat Van der Hoorn achterin de bal verspeelde kwam PSV tot een enorme kans.Het schot van Lozano ging echter snoeihard op de lat. Beide teams gingen echter vol voor de winst, waardoor het spel op en neer golfde. Het was echter de thuisploeg die veel feller in de duels was en daardoor veel vaker richting het doel van Benítez kon gaan. Daarvoor kreeg het via Boussaid een grote kans, maar zijn afstandschot ging net naast het doel.

In de slotfase wisselde Bosz nogmaals aanvallend en bracht hij met Ricardo Pepi een tweede spits in plaats van Guus Til. Mauro Júnior kwam als vervanger van Jordan Teze ook binnen de lijnen. Dat waren de laatste wissels, omdat tien minuten eerder ook Noa Lang was ingevallen.

Uiteindelijk werden er nog vier minuten blessuretijd gegeven, maar ook daarin volgden geen kansen meer. Voor PSV betekende het het eerste puntverlies van dit seizoen.


Peter Bosz: 'Het was vandaag gewoon niet goed genoeg'

In gesprek met ESPN was Peter Bosz teleurgesteld over de wedstrijd tegen FC Utrecht. "We wilden natuurlijk hier winnen. Allereerst gewoon voor die drie punten, maar ook om nog bijzonderder te zijn", aldus Bosz. "Het was vandaag gewoon niet goed genoeg. Utrecht heeft het goed gedaan, maar wij waren niet goed genoeg. Ik zoek het vooral bij onszelf."

Bosz kreeg de vraag waarin PSV had tekort geschoten. "Voetballend", gaf hij duidelijk aan. "Als een tegenstander druk zet weten we daar altijd raad mee. Natuurlijk was dit ook geen lekker veld om daar makkelijk onderuit te kunnen voetballen en daar hadden we het heel moeilijk mee."

Gevraagd werd ook waarom de trainer ervoor koos om Jerdy Schouten naar achteren te halen. "We kwamen gewoon niet aan voetballen toe. Met Jerdy achterin ging dat wel al iets beter, maar het was vandaag gewoon niet genoeg", zei Bosz daarover. "De inzet van het team was geweldig, daar heb ik helemaal niets te klagen over. Ze hebben er alles aan gedaan, tot het laatst aan toe. Het was jammer dat die bal van Chucky er niet inging, maar dat was ook niet verdiend geweest. Maar ik had het niet erg gevonden als hij wel had gezeten."


Luuk de Jong: 'Ongelofelijk zonde dat het net niet lukt'

Luuk de Jong gaf in gesprek met ESPN aan dat de teleurstelling groot was dat PSV het record niet kon breken. "We zijn met iets moois bezig met elkaar. Als je dan een record in eigen handen kan krijgen en dat lukt niet, baal je verschrikkelijk", aldus De Jong. "Natuurlijk was het een thema. Overal ging het erover, ook bij ons. We zullen nu als een team herinnerd worden dat gelijk stond met de ploeg uit 1987/88. Dat is ook heel bijzonder. Maar zo ongelofelijk zonde dat als je op het punt staat om het record te verlengen het net niet lukt."

Gevraagd werd ook aan de aanvoerder waarin PSV tekort had geschoten. "We hadden moeite om van achteruit de vrije man te vinden. Complimenten daarvoor ook aan Utrecht, want zij zetten ons goed onder druk", zo gaf hij aan. "Vaak zetten zij druk op onze verdedigende middenvelder, waardoor een andere middenvelder vrij kwam. Die konden we dan net niet bereiken of de passing was al net te slordig. Het veld helpt dan ook niet echt mee en we kwamen niet lekker in ons spel."

Met name aan het begin van de tweede helft had PSV niets in te brengen. "Zij begonnen heel opportunistisch en toen kwamen we al een paar keer goed weg. We kwamen niet onder hun druk uit", zei hij daarover. "Net toen ik het gevoel had dat die storm was gaan liggen, kwam er een bal aan de zijkant. Volgens mij was het wel een overtreding op Dest, maar er kwam een voorzet in de zestien en het is 1-1. Dat was net op het punt dat ik dacht dat we door de storm heen waren en wij ons spel weer zouden kunnen gaan spelen."

De Jong reageerde af en toe ook geïrriteerd naar ploeggenoten en werd naar de reden daarvan gevraagd. "We waren vandaag allemaal niet goed genoeg en soms is het in de keuze die wordt gemaakt", legde hij uit. "Één keer was het bijvoorbeeld met Bakayoko. Die jongen doet het fantastisch, heeft die bal voor zijn linker en dan denk ik gooi die bal erin met je linker. Dan kapt hij echter eerst met rechts en geeft hij met rechts voor. Met Guus en mij voor het doel willen we die bal met zijn linker voor het doel hebben. Dat weet hij en dat kan hij. Daarom vond ik het jammer dat hij daarin de verkeerde keuze maakte."


Guus Til: 'We hebben eigenlijk de hele wedstrijd geen grip gehad'

In gesprek met ESPN baalde Guus Til van het gelijkspel tegen FC Utrecht. "We hebben eigenlijk de hele wedstrijd geen grip gehad en dat was denk ik de eerste keer dit seizoen. Een gelijkspel is dan ook wel terecht", aldus Til. "Meestal als de tegenstanders heel hoog druk zetten, worden de ruimtes groter en kun je in principe makkelijker de vrije man vinden. Het veld wil ik niet de schuld geven, maar dat helpt dan ook niet mee. En Utrecht heeft het verdedigend gewoon goed gedaan."

Voor rust gaf PSV nauwelijks iets weg, maar na rust kwam Utrecht er meerdere keren gevaarlijk uit in de openingsfase. "We gaven een paar corners weg. Het publiek gaat er dan achter staan, maar verder lijkt het dan meer dan het daadwerkelijk is", zo gaf hij aan. "Misschien voelden wij dat op het veld zelf ook zo, maar dan is het gewoon handig om even vijf of tien minuten te zeggen dat we gewoon de ballen op Luuk moeten spelen en voor de tweede bal moeten gaan. Maar dat is achteraf. Onze kracht is voetballen, maar dat was vandaag gewoon moeilijker."

Til was het niet eens met de opmerking dat Utrecht veel kansen kreeg om te scoren. "Het waren vooral mogelijkheden. Ik kan me Lammers herinneren vlak voor rust, die goal dan en die bal op de lat uit een standaardsituatie", zei hij daarover. "Dat is nu het sentiment dat opeens heerst omdat we gelijkspelen. Voorheen stonden we met 3-0 voor en dan betekent het minder."

De middenvelder schoot vervolgens in de lach toen hij de vraag kreeg of PSV in de war kan raken door het puntverlies. "We hebben nu zeventien keer achter elkaar gewonnen en spelen een keer gelijk", reageerde hij daarop. "Het is dan ook een kunst om niet te verliezen en het is nou niet zo dat we zijn weggespeeld. Dus je kan zeker niet spreken dat wij in paniek gaan raken."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Johan Bakayoko ('7)
Goal
1-1 Boussaid ('52)
Scheidsrechter
Kooij
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Toornstra ('27)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('54)
Kaart
FC Utrecht: Fraulo ('89)

Opstelling PSV

Yorbe VertessenLuuk de JongJohan Bakayoko


Malik TillmanGuus TilJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'66 Patrick van Aanholt voor André Ramalho
'66 Hirving Lozano voor Yorbe Vertessen
'77 Noa Lang voor Johan Bakayoko
'85 Mauro Júnior voor Jordan Teze
'85 Ricardo Pepi voor Guus Til


Opstelling FC Utrecht

BoussaidLammersBooth


FrauloFlamingoToornstra


El KarouaniViergeverVan der HoornTer Avest


Barkas

Wissels:

'67 Romeny voor Booth
'77 Jensen voor Toornstra
'84 Sagnan voor Lammers


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-3 (0-1)
12  3 1-3 (0-1)
13  3 1-2 (0-1)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Walter Benítez (56 -> 5,0)
2. Malik Tillman (24 -> 4,0)
3. Jerdy Schouten (18 -> 2,5)
3. Sergiño Dest (18 -> 2,5)
5. Olivier Boscagli (13 -> 1,0)
6. Niemand (12 -> 0,0)
7. Luuk de Jong (10 -> 0,0)
8. Johan Bakayoko (9 -> 0,0)
9. Guus Til (4 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (1 -> 0,0)
10. Jordan Teze (1 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Tygo Land (0 -> 0,0)
12. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
12. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Joey Veerman (0 -> 0,0)
12. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
12. André Ramalho (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Xavi Simons (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Fábio Silva (0 -> 0,0)
12. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
12. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Zin an! Ik verwacht een leuke pot met wederom een wervelend PSV. Op naar 18 op een rij!
+3/-0

5 maanden geleden
Ben benieuwd naar wat voor middenveld er komt te staan zondag indien Schouten ook niet meedoet. Zou Boscagli wellicht een linie doorschuiven in dat geval en dat Obispo in de verdediging staat? Of toch “gewoon” Van Aanholt op de plek van Schouten?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Bosz heeft eerder dit seizoen al eens gezegd dat hij Boscagli niet als optie voor het middenveld ziet, omdat hij onmisbaar is in de verdediging
+1/-0

5 maanden geleden
Dat zal van Aanholt wel worden,en heeft de vorige keer al bewezen dat goed in te kunnen vullen.
Het laat wel maar weer zien hoe belangrijk het is om alle posities dubbel te hebben bezet bij het samenstellen van een selectie en dat zal voor volgend seizoen zomaar eens een vette kluif voor Stewart kunnen worden.
Voor zondag op naar een nieuw record!
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik zou Boscagli ook op zijn plek laten staan want een ingespeelde verdediging uit elkaar halen is niet wenselijk.

Ik denk ook aan volgend jaar. Veerman zal wel weg gaan maar daar kan Sabari het prima overnemen. Dan het je nog steeds zeer veel voetbal en kracht op het middenveld met Schouten en Til daarbij.
Voorin zullen Luuk, Lozano en Lang wel blijven, dus daar blijft ook wel goede kwaliteit.
Boscagli gaan vervangen door een verdediger met veel voetbal wordt lastig, Dest ook. Maar voor Ramalho en Teze kunnen weer betere spelers worden gehaald. Komt wel goed.
+1/-0

5 maanden geleden
Hoop toch dat Schouten mee kan spelen, anders heb ik er geen geweldig gevoel over. Je gaat toch een keer punten verspelen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Mee eens. PSV min Veerman en Schouten en Saibari is wel minder thoe je het ook wend of keert.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zie het toch een beetje zonnig in Sonny,
Van Aanholt deed het prima tegen Arsenal, en aan de linker kant hebje met Dest en Tillman nog steeds veel techniek en gevaar. En dan kan je nog Lozano inbrengen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tillman op links? Op het middenveld bedoel je?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tegen Excelsior stond Tillman toch op links, en werd hij toch gewisseld voor Lang ?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Maar Tillman zal nu op het middenveld staan omdat Veerman geblesseerd is
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dat klopt maar tegen Twente en waarschijnlijk morgen niet. Zint me niks dat ons middenveld is uitgedund
+1/-0

 
5 maanden geleden
Mee eens. Het middenveld van Schouten en Veerman is de motor van deze ploeg. Zeker nu Saibari in Africa is.
+1/-0

5 maanden geleden
Van Boekel VAR en Kooij scheids, ze heben wel de slechtsten gevonden.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Eens en dat voor zo'n wedstrijd vol intensiteit.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Kooij kan er dus echt niks van. Vreselijk
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Gelukkig Van Boekel wel …🤪😝🤣
+1/-0

5 maanden geleden
Denk dat schouten gewoon gaat spelen.
Tegen hoesten kun je makkelijk wat innemen.
Dan middenveld met tillman en til.
Linksbuiten vertessen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Goede diagnose en plan van behandeling John;-)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk dat je onderschat wat het effect is van een verkoudheid op moment als je met topsport bezig bent
+2/-1

5 maanden geleden
Word toch wel een beetje benauwd. Geen Veerman, geen Saibari, Tillman die volgens Bosz eigenlijk vorige wedstrijd al rust had moeten hebben. Jammer dat de wedstrijd tegen Almere en deze niet omgedraaid zijn, dan hadden we dat record zeker. Maar goed, moet nog kunnen. Nu zie je weer hoe dom Babadi bezig is, nu had hij echt een kans op speeltijd, misschien zelfs een basisplaats. Ook wetende dat we deze week ook nog nog een heel intensieve wedstrijd in de Kuip hebben. Lang leek tegen twente toch ook af en toe naar zijn lies te grijpen, hopelijk zag ik dat verkeerd. En Lozano mist nog ritme. Aan de andere kant, tegen twente waren we heer en meester, Snel scoren en zorgen dat Utrecht het publiek er niet achter krijgt.
+1/-1

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik denk dat Bosz bij een voorsprong, met het komende programma in het achterhoofd, al snel zal gaan zoeken naar 1. adequate wissels en 2. lager tempo.
Maar de selectie wordt wel een beetje dunner (middenveld), dus zal nog puzzelen worden … kansje voor Tygo Land?
+1/-0

5 maanden geleden
Veerman werd afgelopen donderdag prima vervangen door Tillman.
Hopelijk tegen FC Duivendrecht er weer bij.
+1/-0

5 maanden geleden
Als PSV wint komt dat record vanzelf.Dus focus op de 3 punten en niet op dat record.Utreg en elke tegenstander wordt alleen maar extra gemotiveerd door dat te benadrukken.PSV heeft het meestal al moeilijk genoeg op dat knollenveld.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik zie het andersom … dat record halen is juist een drive voor de spelers van PSV om 3 punten te pakken …
Je hoort dat ze zelfs onderling spreken over alles winnen dit seizoen … is mooi toch dat ze daar mee bezig zijn. Ik denk da5 dat een goede motivatie is …
+1/-0

5 maanden geleden
Zeker bij gebrek aan middenvelders zou ik Tygo Land wel eens in actie willen zien. Zat gisteren niet in Helmond dus vandaag bij de selectie? Zou mooi zijn als hij bij een 0-3 ruststand zijn minuten mag maken.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik verwacht niet dat Bosz heel raar gaat doen met de opstelling. Dus Tillman voor Veerman, Van Aanholt voor Schouten en Vertessen links. Ik denk dat hij Lozano en Lang achter de hand houdt en voorzichtig terug wil brengen. En met een dergelijke basis moeten we Utrecht gewoon kunnen pakken.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik ben er voor het eerst in lange tijd niet helemaal gerust op. Utrecht zal erop klappen, een kloteveld, we missen wat spelers en ik zie in 2 wedstrijden, weliswaar later in de wedstrijden, wat gemakzucht.

Ik lees ook, "als we met 3-0 voorstaan, dan". Laten we met elkaar beseffen dat het allemaal niet vanzelfsprekend is. Nou denk ik wel dat Bosz, maar ook Luuk, daar scherp op is.

We gaan het zien, hopelijk is mijn gevoel zwaar onterecht.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik blijf nadenken over die opmerking van Bosz na afloop van twente dat Tillman eigenlijk niet zou spelen omdat hij al ''in het rood'' stond volgens de medische staf maar moest spelen toen Joey afhaakte. Zit Tillman dan dus tegen een blessure aan ? Dan lijkt me drie intensieve wedstrijden in 1 week wel een enorm risico. We kunnen Tillman ook niet missen als Joey en Saibari er ook al niet zijn.

Ik heb zo n hekel aan die Africa cup.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Gelukkig speelt Schouten. Dat is een flinke slok op een borrel.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nogal ja, hopen op een snelle veilige voorsprong zodat we wat gas terug kunnen nemen.
+1/-0

5 maanden geleden
Mooie generale voor woensdag,vol gas erop!
+1/-0

5 maanden geleden
We moeten gewoon dat record pakken anders gaat het de rest van het seizoen alleen maar over het net niet gelukte record...
+1/-0

5 maanden geleden
Mooie goal 😊
+1/-0

5 maanden geleden
Die van der Hoorn is ook een grasmaaier he. Lomp verreke
+2/-0

5 maanden geleden
vande hoorn ROOD
+1/-1

 
5 maanden geleden
Het is geen dames voetbal. Kom op zeg.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Precies. In al die duels vond ik eigenlijk weinig aan de hand.
+1/-0

5 maanden geleden
Bijzonder dat er nog geen geel uitgedeeld is
+1/-0

5 maanden geleden
Nu is het in het geval van Kooij gewoon de reden dat hij totaal ongeschikt als scheidsrechter is, maar ik vind het wederom apart dat hij geen wedstrijden mag fluiten van Feyenoord vanwege mogelijke belangenverstrengeling, maar vervolgens wel de wedstrijden mag doen van de concurrenten.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ja inderdaad. Nooit zo bekeken.
+3/-0

5 maanden geleden
Scheids totaal ongeschikt. En die commentator ook gauw terug naar 020 sturen. Wanne irritante.
+3/-0

5 maanden geleden
Dat deze Kooij überhaupt nog scheidsrechter is..
+2/-0

5 maanden geleden
Irritant dat gehark van Utrecht.
+4/-0

5 maanden geleden
Wat is dat Utrecht opgefokt joh..
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Een ouderwetse zaadpot die we van het PSV van Bosz nog niet vaak gezien hebben. Tillman speelt (en werkt) goed. Ik erger me wederom aan Baka. Buiten zijn goal om (een hele belangrijke) brengt hij (nog) niks. Kan de fik aub in die trommel?
+4/-0

 
5 maanden geleden
De cijfers van Baka zijn waanzinnig. Maar dit is wel iets wat vaker voorkomt. Vind vertessen wel goed.

Zorgen wat de die winst binnenharken. Hoe maakt mij geen drol uit.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Baka is voor de data boys als een natte droom. Moet je nagaan als hij straks verder in zijn ontwikkeling is en actiever aan het spel deelneemt. Ik zou Til wisselen.
+1/-0

5 maanden geleden
Na de 0-1 is PSV niet best..
+1/-0

5 maanden geleden
Beetje meer pit aan onze kant mag wel!
+2/-0

5 maanden geleden
Slechte helft zeg. Hebben we nog zelden gezien dit seizoen.
+1/-0

5 maanden geleden
Zwakke pot die doet denken aan de eerdere wedstrijden dit seizoen waar Bosz in de rust de boel weer even op scherp moest zetten. Voorlopig is er nog weinig aan de hand, maar ik heb bijna geen moment PSV zijn eigen spel zien spelen. Das deels door de manier van spelen van Utrecht, maar toch ook vooral voor een groot deel aan zichzelf te wijten.
+1/-0

5 maanden geleden
Lang geleden dat we zo slecht speelden. Tilman aanvallend goed, maar verdedigt volgens mij niet erg mee. Teze en Ramalho zijn zo oncomfortabel aan de bal. Teze speelt 9 op 10 naar Ramalho. Die de bal dan uiteindelijk maar naar voren rost. Heel weinig aanvalsopbouw vandaag. Hopelijk tweede helft beter.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik vind Tillman juist sterk in verdedigend opzicht.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik hoopniet dat @Obelix gelijk gaat krijgen, maar ik zie aan niks dat er vandaag een heel mooi record te behalen is. Snelle en mooie goal van Baka, maar verder lijkt hij te denken dat hij een vakantiedag heeft. Luuk lijkt wat onder de indruk van de eerste tikken die van de Hoorn uitdeelde. Er is werk te doen voor Bosz.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Direkt Lang en Lozano erin … komt er beetje meer pit in het spel
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ja dat zei ik net ook, ik vind zelf Vertessen ook niet zo best vandaag..
+1/-0

5 maanden geleden
Schouten doet mee, maar heeft het niet echt vandaag. Beroerde eerste helft van PSV, utrecht krijgt steeds meer het idee dat er wat te halen valt, en eerlijk gezegd denk ik dat ze gelijk hebben. Echt jammer dat Saibari niet in kan vallen, we hebben een goede wissel nodig. Lang/Lozano zou kunnen, maar vertessen speelt wel redelijk en baba heeft natuurlijk die goal gemaakt.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Vertessen en Baka hebben beide nog niet veel laten zien, dus gewoon wisselen, en liefst zo snel mogelijk.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Dit is geen individueel probleem. Het hele concept klopt momenteel gewoon niet.
+2/-0

5 maanden geleden
PSV moet weer gaan voetballen anders wordt het nog problematisch.Baka behalve zijn doelpunt niet gezien en Vertessen idem dito.Knollenveld is ook niet in ons voordeel.
+2/-0

5 maanden geleden
Come on boys
2e nog 2 goals erbij.
Dan hebben we het record te pakken en lopen we uit op 010.
Dan wel 2e nivo hoger voetballen tis nog te tam
+1/-0

5 maanden geleden
Chucky voor Baka en Aanholt voor de onzichtbare Til. Ik zou er goed ziek van zijn als we vandaag niet winnen….
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik vond het trouwens wel een penalty, die handsbal.
Hij houdt dan wel z’n arm langs z’n lichaam, maar hij gaat toch duidelijk met z’n lichaam en arm naar de bal … was niks aangeschoten of zo …
+3/-0

5 maanden geleden
Ramalho...wanneer worden wij verlost van deze derderangs Braziliaan Peter..
+2/-0

5 maanden geleden
wat een begin twede helft
+2/-0

 
5 maanden geleden
Niet best inderdaad..
+2/-0

5 maanden geleden
Ben er nog niet zo gerust op eerlijk gezegd. Utrecht gelooft er duidelijk in vandaag en PSV speelt zwaar ondermaats.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Vanaf aftrap 2e helft is PSV nog slechter dan eerste helft.. misschien even wisselen..
+1/-0

5 maanden geleden
Kooy is echt een prutser
+2/-0

5 maanden geleden
Ramalho mist gewoon echt kwaliteit waardoor hij veel onnodige fouten blijft maken. Dat krijg je er niet uit bij hem, iedere wedstrijd wel 3,4 van die momenten waarmee je de tegenstander in het zadel helpt. Lijkt me een hele aardige vent, maar mag geen basismateriaal zijn voor PSV.
+2/-0

5 maanden geleden
Wat zijn ze toch aan het doen
+2/-0

5 maanden geleden
En bedankt 😡😡
+2/-0

5 maanden geleden
ik wil net schrijven dat ik deze wedstrijd nog niet gewonnen is door PSV.
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Die Kooij laat zich goed beinvloeden door het thuispubliek …. Wat een slechte scheids man!
+4/-0

5 maanden geleden
Wat een vreselijk prutswerk. En nu gas erop nondeju!
+3/-0

5 maanden geleden
Het valt niet mee wat PSV hier op de mat legt... Bosz moet ingrijpen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Mag Bosz nu wel es gaan doen..
+2/-0

5 maanden geleden
Het lijkt er toch op dat het kunnen neerzetten van een nieuw record verlammend werkt helaas.
+2/-0

5 maanden geleden
Het is wel heel matig en slap vandaag!
Wisseltje aub
+2/-0

5 maanden geleden
Nou, die frotnek is er uit. Rest van het seizoen op de tribune met die paniekzaaier.
+2/-2

5 maanden geleden
Het gaat 'm niet worden vanmiddag vrees ik.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik vrees er ook voor. Het klopt organisatorisch ook gewoon niet. Hopelijk valt ie nog een keer goed vanmiddag.
+1/-0

5 maanden geleden
Ongelofelijk Vertessen eruit halen bakayoko laten staan !?
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Potje geluk nodig om nogte winnen vandaag
+1/-0

 
5 maanden geleden
We hebben al heel wat geluk gehad met 1-1…
+2/-0

5 maanden geleden
Dit lijkt dan toch de bananenschil te worden die ooit een keer moest komen. Jammer, maar ook niet heel erg. Het was mooi geweest als PSV dat record te pakken had weten te krijgen, maar het seizoen tot nu toe is simpelweg magistraal. Met of zonder zege vandaag.

Je ziet wel dat een aantal spelers niet helemaal fris zijn. Vooral de combi Schouten - Tillmann is de tweede helft niet het dominante duo dat we gewend zijn te zien…..
+3/-0

5 maanden geleden
Je zou hoe dan ook een keer punten verliezen. Vandaag is het niet goed genoeg. Mag het ook een keertje?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het is ook zeker geen gestolen punt van Utrecht. Die speelden gewoon erg goed. Knap dat Jans het zo snel op orde heeft gekregen
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nee niet tegen dit Utrecht maar dat is mijn mening..
+2/-0

5 maanden geleden
Mijn hemel dit was echt godgeklaagd tenenkrommend slecht. Feijenoord gaat erop en erover woensdag. Ben bang dat ze het kwijt zijn.
+1/-7

 
5 maanden geleden
Je kan het natuurlijk ook een beetje overdrijven..
+4/-0

 
5 maanden geleden
Je maakt een grap hoop ik? 18e wedstrijd puntverlies. Deze week Twente nog weggeblazen.

Kans bestaat inderdaad dat feyenoord woensdag wint. Gewoon blijven doorgaan, het is een super seizoen tot nu toe.
+5/-0

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik heb het vorige week gezegd … dit programma wordt een beetje te zwaar, en dan nog zo’n wedstrijd op een knollenveld. Beetje te zwaar …
+2/-0

5 maanden geleden
Tijd voor een nieuwe trainer 😉. Wat is er toch met Lang aan de hand? Helemaal geen honger naar de bal, lijkt fysiek of mentaal nog helemaal niet hersteld? Vooral jammer dat iedere tegenstander vanaf nu zo gaat proberen PSV te bestrijden, dus mooi voetbal zit er voorlopig niet meer in..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Reken maar dat er woensdag ook wordt geschopt naar alles wat in het blauw beweegt
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hopen dat er dan wel een goede scheids staat..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ze zijn sowieso allemaal ruk, maar Higler fluit
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik zei dat vorige week al over Lang ….
In die wedstrijd ging hij vol in z’n 1e actie, en daarna nog maar op 50% … ik had toen al het idee dat hij weer iets voelde, en dat zijn blessure nog niet helemaal 100% hersteld is …
Daarom werd hij deze wedstrijd misschien ook pas zo laat ingebracht.
+2/-0

5 maanden geleden
Tsja.... Niet best, iedereen ondermaats. Utrecht steeg zeker in 2e helft boven zichzelf uit. Gelijkspel was zeker niet onverdiend, maar ik hoop wel dat ze volgende keer met minder lood in de schoenen spelen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik heb meer het gevoel dat Utrecht in de 2e helft beter was omdat PSV nog slechter werd en PSV drukte na de 0-1 niet door.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Zal er zeker ook mee te maken hebben gehad. Vooral het vele balverlies op het middenveld hielp niet bepaald mee. Om toch positief te eindigen: Benitez vond ik wel weer een puike wedstrijd keepen.
+1/-0

5 maanden geleden
Even klote! Wel snel schakelen en zorgen dat je het direct weer oppakt!
+5/-0

5 maanden geleden
Een keer gelijkspelen is natuurlijk geen ramp en er waren natuurlijk wel wat verzachtende omstandigheden. Twee topspelers afwezig en 3 topspelers niet 100% fit kan natuurlijk zijn tol eisen, en zeker als er dan ook nog een paar zijn die volledig onzichtbaar zijn (de Jong en Til) plus nog Bakayoko die een snipperdag dacht te hebben en Ramalho die een constante bron van onrust is. Eerste helft nog een uitstekende Tillman, maar in 2e helft volledig delend in de malaise. Eigenlijk haalden alleen Benitez, Schouten en Dest een voldoende en Tillman in de eerste helft. We zullen het punt moeten koesteren en hopen dat Chucky, Lang, Schouten, Veerman en Saibari snel weer fit/aanwezig zijn.
+2/-0

5 maanden geleden
Eigenlijk een punt gewonnen, weekje later kampioen, woensdag moet het echt anders.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Zwakke pot waar gewoon helemaal niks in zat en waar je eigenlijk nooit aanspraak hebt mogen maken op 3 punten. Geeft niet, eens ga je tegen puntverlies aan lopen. Ik had alleen liever gehad dat dit was gebeurd na wat pech of na een sterke pot maar het is niet anders. Nu ben ik wel benieuwd hoe ze tegen Feyenoord aan gaan treden. Was dit een offday of ga je daar ook problemen krijgen?
+1/-0

5 maanden geleden
Wat een klotewedstrijd. Hopelijk pakken ze het goed op tegen Feyenoord. Het leek vermoeid, weinig energie in de duels. Psv heeft vaker een mindere fase in januari, is dit ook.
+1/-0

5 maanden geleden
Het blijft een opmerkelijk spelletje,op het moment dat een nieuw record nadert ontbreekt de scherpte volledig.
Of was het gemis van Veerman dusdanig groot.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik zou het posten, laten we alsjeblieft niet net doen alsof we met Veerman wel 3 punten hadden gepakt want ik denk dat die net als de rest vandaag niet goed genoeg was. Dit ligt niet aan 1 speler er wel of niet bij maar gewoon een behoorlijke off day waarbij er ook nog verkeerde keuzes worden gemaakt door het team en de scheids waardoor je Utrecht een boost geeft.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Met Veerman heb je er wel een hoop voetbal bij die ook nog eens makkelijker de lange bal in de diepte speelt en je dus veel makkelijker onder de druk uit voetbalt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Welke druk? Die druk legde PSV zichzelf op, zeker in de 2e helft waardoor Utrecht het gevoel kreeg dat er wat te halen viel en er op ging.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
PSV kon voetballend niet domineren waardoor ze op strijd werden afgetroefd door een fel Utreg.Normaal spelen ze onder druk uit en hoeven ze niet in duel te gaan.Fel Utrecht,slecht veld en een matig tot slecht PSV zorgen voor puntverlies.Veerman is met zijn passinggame zo belangrijk in zulke duels en was een groot gemis.Laat dit een waarschuwing zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Knappe prestatie van FC Utrecht, met veel minder kwaliteit toch een punt halen. Utrecht was heel fel en gaf veel pressie, en daar hadden we vandaag moeite mee, veel balverlies in duels. Er werd op, bepaalde periodes na, door PSV niet collectief naar de bal bewogen waardoor het te ver uit elkaar stond en dan ben je niet perse veel beter dan een FC Utrecht die zich helemaal kapot werkt. Ramalho weer zeer onrustig achterin :\(. Al met al ontbrak de vorm een beetje vandaag, waar was de Jong bv??
+1/-0

5 maanden geleden
Ik geniet van de historie die we geschreven hebben. Helaas zat er vandaag niet meer in. Utrecht heeft het ons moeilijk gemaakt. We hebben alles gegeven. Focus blijven houden op het kampioenschap.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Hier sluit ik me volledig bij aan. Maar dit gelijkspel voelt bij mij wel als een nederlaag, hopelijk ervaren de spelers dit ook zo. En dat ze dan tegen Feyenoord weer gewoon goed spelen en winnen.
+2/-0

5 maanden geleden
Heel matige wedstrijd, te veel spelers die niet fit zijn. (Schouten, Tillman) Helaas voor het middenveld konden we deze keer niet wisselen, normaal had je bijvoorbeeld Saibari om het even om te gooien. Till heeft het ook even niet. Tegen twente speelden we prima, maar tegen Excelsior vond ik ze ook al matig na het eerste half uur.
Gezien de huidige fitheid en de vele absenties verwacht ik eerlijk gezegd geen winst in Rotterdam. Wel uitkijken dat we dan niet in een negatieve spiraal terechtkomen. Thuis Almere is dan wel weer lekker om weer in het ritme te komen.
+1/-0

5 maanden geleden
We missen saibari en veerman en een fitte lang en lozano.
Maar dit kan een keer gebeuren.
Ook zie ik ons verliezen tegen Feyenoord a.s woensdag.
3 keer uit winnen in paar maanden daar plus het gemis van bepaalde spelers.
Gewoon kampioen worden en probeer ronde verder te komen in cl dan hebben we een heel mooi seizoen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ben het merendeel met je eens maar ik hoop en ga er ook vanuit dat PSV deze niet beste wedstrijd Woensdag goed wil en gaat maken.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Dat hoop en denk ik dus ook.
+2/-0

5 maanden geleden
Psssstttt Stewart, kijk nou nog ff voor een verdediger joh.
Bij voorkeur een rechter centrale verdediger, dat zou het allemaal zoveel prettiger maken.

Verder niets dan lof voor trainer Jans.
Die heeft Utrecht flink naar zijn hand gezet en verder sympathieke vent, dus alle hulde voor hem.
Jammer van de reeks, maar misschien wel ff een goeie wake up call voor woensdag.
+5/-0

5 maanden geleden
Voor het eerst deze competitie maar 1 keer gescoord. Verbaasde wel overigens wel een beetje hoe laat Noa en met name Pepi gebracht werden. Pepi kwam 5 minuten voor tijd ofzo. Noa kan nog aan zijn fitheid liggen, maar Pepi ?
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Laatste kwartier tegen Excelsior was waardeloos. Laatste 20 minuten tegen Twente was "slecht".. De 2e helft tegen Utrecht was helemaal ruk..
Feyenoord uit zal wel kansloos worden wat betreft uitslag.
Hopelijk pakken ze tegen Almere de draad weer op en spelen ze tegen Ajax minimaal gelijk...
+1/-7

 
5 maanden geleden
Laten we aub niet te negatief worden. We hebben net 17(!) wedstrijden op rij gewonnen.
+5/-0

 
5 maanden geleden
Lees net dat Feyenoord ook niet best was tegen Vitesse vanmiddag ( heb die wedstrijd niet gezien ) maar kom op, je kan ook te ver negatief door slaan, je hebt net 17!! Op rij gewonnen..
+2/-0

 
5 maanden geleden
Het is dat ze tegen Vitesse speelden, de zwakste ploeg van de Eredivisie
+1/-0

 
5 maanden geleden
De eerste 75 minuten tegen excelsior waren goed. De eerste 70 minuten tegen Twente waren goed. Is het glas halfvol of halfleeg?
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ik vond ons na de afgekeurde 3-0 tegen excelsior al niet goed meer spelen, daarvoor wel trouwens. ik zie dat je 2-2 voorspelt tegen feyenoord, je gaat voor penalties ?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja, of winst in verlenging. Ik verwacht echt een 50/50 wedstrijd.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik vrees vooral voor onze niet fitte spelers in die heksenketel met feyenoorders die absoluut niet vies zijn van (veel te) stevig voetbal.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Feyenoord is ook niet okselfris. En als onze laatste fases van 15 -20 minuten, en vandaag een groot stuk niet best waren, dat was bij hen minimaal ook zo.

Daarbij hebben we Lang en Lozano terug.
Die zou ik opstellen woensdag, die backs van feyenoord, helemaal zonder hartman, kunnen dat nooit aan.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Lang in de Kuip? Kan gezellig worden na al zijn uitspraken. Hopelijk laat hij dan een keer zijn voeten spreken. Maar misschien fokt hij het publiek alleen maar meer op en keert dat zich tegen ons. Je zegt lang en Lozano op de vleugels, dus je zou Bakayoko op de bank zetten ?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik vind dat Noa zijn voeten al laat spreken dit seizoen. Dus ja, dat durf ik best aan.

Baka draait een goed, wat zeg ik, heel goed seizoen. Zeker als je cijfermatig kijkt. Maar ik zou woensdag iets meer gif willen zien. Het is een prestige potje. Zoals thuis tegen ajax. En dan staan dit soort gasten er echt wel.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Voor zijn blessure overtuigde Noa mij, daarna heb ik nog niet veel nuttigs van hem gezien, maar goed, snap dat dat even tijd nodig heeft. Baka's rendement is idd heel hoog, maar gif ontbreekt regelmatig. Daarom zie ik hem niet echt als een invaller. Spelers als lang, Lozano en Saibari komen als invaller regelmatig ''opgefokt'' het veld in, dat heb je nodig als je een wedstrijd wilt kantelen. Vraag me af of Baka die rol aankan.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Vertessen zie ik dan wel als echte invaller want dan brengt hij naar mijn mening vaak meer dan als hij in de basis start. Zou Lang 1 helft voluit kunnen? Geen idee eerlijk gezegd.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Jep, ik zie Vertessen veel liever als invaller dan in de basis (al bewees hij tegen twente dat ook prima in te vullen). Vertessen heeft echter wel ruimte nodig, als feyenoord voorstaat en achter de boel dichttimmert weet ik niet of Vertessen veel potten kan breken.
+2/-0

 
5 maanden geleden
En morgen wordt het faillissement aangevraagd? Kom op zeg.
+2/-0

5 maanden geleden
De tering. De ramptoeristen melden zich weer. Waar waren jullie de laatste maanden? Goeie god zeg. 17 wedstrijden gewonnen, nu een keer gelijk. Met feyenoord gezien, wat je nog als enige concurrent kunt beschouwen. Dat was ook niet best.

En, mocht dat nog niet genoeg zijn, na duivendrecht hebben we alle "echt moeilijke" uitwedstrijden gehad.
+9/-0

 
5 maanden geleden
Nou inderdaad. Dit moment ging komen. Offday, jammer, klaar, op naar woensdag.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Eens. En bovendien heb ik ze de afgelopen seizoenen dit soort wedstrijden tegen een felle goede tegenstander bijna altijd (soms zelfs dik) zien verliezen. Dus ook dat gaat dit seizoen al beter, zelfs zonder twee vaste waarden uit de as. Woensdag 50-50 potje, daarna gewoon winnen en dan krijgen we Veerman er weer bij
+2/-0

5 maanden geleden
Het lijkt er toch op dat het kunnen neerzetten van een nieuw record verlammend werkt helaas.
+2/-0

5 maanden geleden
Gewoon een KUT-veld!!
+1/-0

5 maanden geleden
Ik vrees nu ook wel voor woensdag. Met de vele afwezigen en spelers zonder ritme zal het lastig worden tegen een Feyenoord dat deze wedstrijd als een finale zal benaderen. Heel begrijpelijk gezien de kansloze achterstand op PSV en de clubs die nog in het toernooi zitten. 2 Slechte resultaten op rij kan ook iets met het zelfvertrouwen doen. Maar 3x op rij de beker winnen zou toch ook wel heel erg mooi zijn, dus motivatie mag ook voor PSV geen issue zijn.
+2/-1

5 maanden geleden
Ik wil nog stilstaan bij het spandoek van de Utrecht fans voor koen en zijn gezin. Prachtig, emotioneel en getuigend van een groot respect wat volkomen terecht is.

Hang in there mate...
+3/-0

5 maanden geleden
De wedstrijd waarvan je wist dat hij een keer zou komen.
Meer is het niet.
+7/-0

 
5 maanden geleden
Kun je nagaan dat je dan nog een punt mee neemt, is eigenlijk gewoon oké en nu weten ze weer dat er werk aan de winkel is. Had alleen deze keer wel verwacht dat Bosz eerder zou wisselen.
+4/-0

5 maanden geleden
Het was niet best.
+1/-0

5 maanden geleden
Heel eerlijk gezegd kan ik er ook wel mee leven dat het record nu gedeeld wordt met de jongens van 88. Dat is echt het beste PSV team dat ik ooit heb meegemaakt. Tuurlijk, huidige team doet het meer dan prima en spelen mooier voetbal, maar ik blijf gewoon een zwak houden voor Gerets, Koeman, Heintze, Lerby, Kieft, Hansie en de anderen. Samen het record is prima.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Goeie onderbouwing, daar ben ik het wel mee eens. Wel met de kanttekening dat we dan nu van mij best weer een serie overwinningen neer zetten ;)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Mee eens, al was ik toen nog niet geboren. Maar dat blijven toch echt helden en een mythisch verhaal :-)

Als we vanaf nu dan maar gewoon de volgende 16 wedstrijden winnen dan vind ik het helemaal prima haha ;-) Als we nu maar niet in verval geraken, dat is de grote angst bij iedereen denk ik, dat deze wedstrijd liet zien dat PSV toch kraakbaar is.

Maar ik heb er alle vertrouwen in! Woensdag meteen een grote, serieuze test, ben heel benieuwd!
+1/-0

5 maanden geleden
Er valt voor mij niks te vrezen tegen Feyenoord echt niet.
Een Utrecht met deze drive zou van Feyenoord hebben gewonnen en een wedstrijd als deze had PSV zelfs kunnen verliezen, we pakken vooralsnog UIT een punt.
Wat Feyenoord heeft gezien heeft Bosz ook gezien, de drive van Utrecht + het nog op dat moment geen zicht op de oplossing voor het gemis van een aantal aanjagers van PSV werden ons bijna fataal, maar het word gefikst.
+2/-0

5 maanden geleden
Was een totale off Day en dat terwijl ze nu net moesten winnen.

Peter bosz werk aan de winkel misschien toch maar eens naar versterkingen kijken voor verdediging en middenvelder.

Zeker nu veerman niet mee deed en ramalho en vertessen echt niet kunnen, gewoon niet het niveau. Luuk de Jong is ook geen gimenez type.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Ik blijf er wel bij dat de Jong al aan het begin enkele beste beuken kreeg en die werden niet bestraft, de Jong 1 overtreding en werd meteen bestraft. De Jong blijft geweldig voor mij, kijk hoeveel belangrijke goals hij al heeft gemaakt, ik heb liever Luuk de Jong dan Giminez ( sorry als ik zijn naam fout schrijf ) 😊
+2/-0

5 maanden geleden
Ik denk dat het gemis van Saibari en Veerman in de wedstrijd van gisteren gewoon iets teveel van het goede was. In de eerste seizoenshelft hadden we 5 basiswaardige middenvelders. In diverse wedstrijden zijn er door Bosz omzettingen gedaan waardoor we de wedstrijd opnieuw in handen kregen. Meestal was dit door wat dingen om te zetten op het middenveld.

Nu je met 2 afwezigen te maken hebt, ben je - indien je iets op het middenveld wil doen - opeens aangewezen op Van Aanholt, Mauro Jr. of een jonkie als Tygo Land. Dat zorgt in plaats van een kwaliteitsimpuls ineens voor een verlaging van de kwaliteit.

Even los daarvan waren er gisteren gewoon teveel mensen niet top. Teze was niet geweldig, het centrale verdedigingsduo haalde slechts een krappe voldoende, Dest liet zich veel te makkelijk aftroeven bij de tegengoal... Schouten was voor zijn doen matig, Tillman kende een groot verval tussen de 1e en 2e helft, en voorin lukte er over het algemeen veel te weinig.

Tel daarbij op dat FC Utrecht gewoon een hele goede pot speelde, met power, duelkracht, lef en overtuiging. Een gelijkspel was een aardige afspiegeling van de krachtsverhoudingen en als we eerlijk zijn had Utrecht misschien zelfs een klein overwicht.

Het zegt uiteindelijk ook wel wat over de huidige status van PSV dat FC Utrecht en het publiek dit puntje hebben gevierd als een overwinning.

Voor de komende periode maak ik me best wat zorgen. Til komt voetballend te kort in de grote wedstrijden, en Saibari en Veerman hebben we voorlopig nog niet terug. Feyenoord-uit is een wedstrijd die je ook op oorlogssterkte kan verliezen. Hopelijk krijgen we niet nog meer tegenslag met blessures, want dan gaan de tegenstanders bloed ruiken. En zeker in de CL hebben we gewoon een topfitte ploeg nodig.

Hopelijk kunnen we woensdag de draad weer oppakken en kunnen we laten zien dat we in voetballend opzicht zoveel kwaliteit hebben dat we Feyenoord opnieuw kunnen aanpakken.
+4/-0