10 april 2008
-
Europa League
-

PSV is er niet in geslaagd om de halve finale van de UEFA Cup te bereiken. In de terugwedstrijd van de tweestrijd tegen Fiorentina was de tegenstander te sterk. De Italianen wonnen met 0-2, een uitslag waar niet al teveel op af te dingen was. Zonder Afellay en Farfan kon de ploeg weinig extra's brengen. Simons kreeg tien minuten voor tijd de kans te scoren vanaf de penaltystip, maar zijn inzet werd gestopt.

PSV kon het eerste half uur goed meekomen. Toen kwam Fiorentina wat los en kreeg het een paar mogelijkheden op rij. Het doelpunt viel na 38 minuten toe Mutu van zo'n 30 tot 35 meter ongenadig hard in de bovenhoek uithaalde uit een vrije trap.

PSV kwam daarna eigenlijk niet meer terug in de wedstrijd. Fiorentina bleef gevaarlijker. PSV kreeg naarmate de tweede helft vorderde ook wel kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Toen Mutu na acht minuten in de tweede helft profiteerde van de ruimte die PSV gaf was het met 0-2 echt gespeeld.

Marcellis loopt schorsing op

Marcellis liep in de tweede helft van het duel tegen Fiorentina op tegen een gele kaart. Omdat hij al op scherp stond zal hij het eerste Europese duel volgend seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan.

Simons: dit is een ontgoocheling

Timmy Simons noemde de uitschakeling een ontgoocheling. "We hadden heel graag in de halve finale gestaan. We hadden zeker met dit elftal nog ver kunnen komen. Maar we zullen zondag scherp reageren en er weer staan, zoals gewoonlijk."

"Je weet dat een goed resultaat uit niet altijd garant staat voor een goed resultaat thuis. Door een vrije trap kom je met 0-1 achter. Dan probeer je een doelpunt te maken om terug te komen. Dan loop je tegen een paar uitgespeelde counters op en met 0-2 is het gebeurd. Laatste kwartier speel je dan nog met vier aanvallers, maar dan is het al gespeeld. Je mist dan ook nog een strafschop. Maar beter nu dan op een beslissend moment.

Vergoossen: eerste helft uit handen gegeven

Sef Vergoossen vond dat zijn ploeg het de eerste helft uit handen heeft gegeven. "We waren te onrustig aan de bal. We konden daardoor nooit aanvallende druk uitoefenen en dan speel je ze in de kaart. We moesten een aantal keer spitsroeden lopen om de goal te voorkomen. het leek wel op angst in de ploeg. Toch is de 0-1 in de rust geen ramp. Je hebt dan nog 45 minuten. Een fout is dan wel dodelijk, dan is het gespeeld. Drie keer scoren is lastig, maar daar moet je dan wel alles aan doen. We hebben nog opportuun gespeeld en dan kan je nog twee of drie keer scoren. maar het duel was al gespeeld toen.

PSV: Dirk Marcellis

Heurelho da Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Slobodan Rajkovic, Otman Bakkal ('46 Danko Lazovic), Edison Méndez, Timmy Simons, Jason Culina, Balázs Dzsudzsák, Danny Koevermans

Opstelling Fiorentina

Frei, Jørgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Donadel, Liverani, Montolivo, Santana, Pazzini, Mutu

Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-FiorentinaPSV Zuipsite: Foto's PSV - Fiorentina
Philips Army: Fotoverslag PSV - FiorentinaRed White Entity: Foto's van PSV - Fiorentina (0-2)Rood Witten: PSV - Pizzabakkers
PSV on Tour: PSV - Fiorentina

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Amsterdam West  4 0-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.47. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.