Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV geeft doelpunten opnieuw cadeau en verliest in Basel


Tijdstip
30 juli 2019
Stadion
St. Jakob-Park
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Veronica


PSV geeft doelpunten opnieuw cadeau en verliest in Basel; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV geeft doelpunten opnieuw cadeau en verliest in Basel

PSV moet de groepsfase van de Champions League uit het hoofd zetten. Door dinsdagavond met 2-1 te verliezen van FC Basel is de ploeg van Mark van Bommel uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Bruma maakte het enige doelpunt voor PSV. Het Europese seizoen zal nu voortgezet moeten worden in de voorronde van de Europa League.

PSV begon net zoals enkele dagen eerder weer belabberd aan de wedstrijd. Na ruim vijf minuten werd net buiten het zestienmetergebied een vrije trap weggegeven door Hirving Lozano, de muur stond vervolgens niet goed opgesteld en de pegel die uiteindelijk volgde ging via de handen van Jeroen Zoet in het doel.

De beginfase was volledig voor de Zwitsers. PSV kwam er totaal niet aan te pas en het leek wachten tot de schade nog groter zou worden. Na bijna twintig minuten spelen verwerkte Zoet een voorzet van de Zwitsers niet goed, waarna Van Wolfswinkel de bal voor het intikken had. De aanvaller schoot echter gehaast naast, waardoor PSV ontsnapte.

Vanuit het niets was het opeens aan de andere kant raak. Donyell Malen werd diep gestuurd en gaf na een individuele actie een schitterende pass op Bruma. De Portugees kopte de bal vanaf de rand van de zestien in de kruising, waardoor de stand weer gelijk werd en PSV met die stand door zou gaan naar de volgende voorronde in de Champions League.

Het spelbeeld kantelde opeens volledig en PSV was heer en meester op het veld. Nick Viergever kwam opeens vrij voor het doel, maar leek te schrikken van de mogelijkheid en raakte de bal helemaal verkeerd, terwijl ook Malen een uitstekende kans kreeg om PSV op voorsprong te zetten. Gescoord in de eerste helft werd er echter niet.

Ook direct na rust nam PSV het initiatief. Steven Bergwijn raakte na een minuut spelen de paal, terwijl Lozano de rebound gehaast over het doel schoot. Ook Basel kreeg vrijwel direct een goede mogelijkheid, maar dankzij een uitstekende sliding van Nick Viergever kon voorkomen worden dat de Zwitsers op doel konden schieten.

PSV zat in een fase waarin het meerdere goede mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen en daarmee het tweeluik met de Zwitsers voor een groot deel te beslissen. Bergwijn kreeg de grootste mogelijkheid, maar zijn schot kon door de doelman nog net worden gekeerd.

Halverwege de tweede helft was het opeens aan de andere kant raak. Bruma schoot de bal in de voeten van aanvoerder Stocker toen hij de bal probeerde weg te werken. De voorzet van de Zwitser kwam voor de voeten van Van Wolfswinkel, die optimaal kon profiteren omdat Derrick Luckassen en Denzel Dumfries elkaar in de weg liepen. De spits kon eenvoudig de 2-1 binnen schieten, waardoor PSV weer vol aan de bak moest om verder te kunnen in de Champions League.

Ondanks dat er nog 22 minuten te spelen waren en PSV vol druk probeerde te zetten op de defensie van de Zwitsers wist het nauwelijks nog gevaarlijk te worden, waardoor Basel door mag naar de derde voorronde van de Champions League, terwijl PSV volgende week in de Europa League zal moeten spelen tegen het Noorse Haugesund of het Oostenrijkse Sturm Graz.


Mark van Bommel: 'Qua voetbal zijn we beter dan Basel, alleen moet je het wel afmaken'

In gesprek met Veronica gaf Mark van Bommel aan dat het veldspel van zijn ploeg in grote delen in orde was. "In de momenten dat we volledig in de wedstrijd zitten, hebben we de controle en zijn we totaal onszelf. Je doet de dingen die je moet doen en dat voel je ook", aldus Van Bommel. "Op die momenten mis je de sluwheid om geen goals tegen te krijgen en zelf goals te maken."

Voor PSV ging het echter wel mis in Zwitserland. "Het heeft te maken met dingen die je moet aanvallen. Dingen die op dat moment gevraagd worden. Dat kun je niet laten lopen", zo gaf hij aan. "Je krijgt een onnodige goal tegen. Daarna kom je met een hele goede goal terug en je moet 1-2 maken. In de fases waarin je de goal maakt en de 1-2 moet maken, heb je het gevoel dat je de wedstrijd controleert."

Gevraagd werd aan Van Bommel of het terecht is dat PSV is uitgeschakeld. "Dat maakt niet uit. Zij hebben vier goals gemaakt en maar vijf of zes kansen gehad", zei hij daarover. "Zij waren wellicht slimmer. Momenten dat je een vrije trap uit moet lokken, dat je een bal weg moet schieten. Dat zijn dingen die wij heel snel moeten leren. Dat zijn details waar het om draait. Qua voetbal zijn we beter dan Basel. Dat hebben we gezien in 180 minuten. Alleen moet je het wel afmaken en dat hebben we niet gedaan."


[video] Bergwijn: 'Dit was onnodig'


Michal Sadílek: 'Het is klote dat het niet genoeg is geweest'

In gesprek met het Eindhovens Dagblad gaf Michal Sadílek aan een 'klotegevoel' overgehouden te hebben aan de wedstrijd. "We wisten voor de wedstrijd al dat Basel opportunistisch zou gaan voetballen, met veel lange ballen naar voren. Toch hadden we problemen met dat spel", aldus Sadílek. "We hebben zeker gestreden met z’n allen, en alles gegeven. Het is alleen klote dat het niet genoeg is geweest."

Op de vraag of PSV meer verdiend had, is de Tsjech duidelijk. "Wij scoren er eentje, zij maken er twee. Dan heeft Basel het verdiend", zo gaf hij aan.

Zaterdag zal voor PSV de competitie beginnen met een uitwedstrijd tegen FC Twente. "Tegen Twente moeten we sowieso winnen. We moeten het snel omdraaien, dat is voor nu het belangrijkst", zei hij daarover.


Pablo Rosario: 'Uiteindelijk is het heel zuur als je er zo af gaat'

Pablo Rosario gaf in gesprek met Fox Sports aan het heel pijnlijk te vinden dat PSV door FC Basel werd uitgeschakeld. "We hadden de wedstrijd onder controle en moeten de 1-2 maken. Je maakt hem dan niet en krijgt een goal tegen", aldus Rosario. "Uiteindelijk moet je goals maken om hier te winnen. We geven die tweede goal te makkelijk weg, maar als je hem daarvoor maakt sta je voor."

PSV begon zwak aan het duel, maar knokte zich terug in de wedstrijd. "Na de eerste vijftien, twintig minuten zaten we goed in de wedstrijd en hadden we controle", zo gaf hij aan. "We creëren ook kansen, maar uiteindelijk is het heel zuur als je er zo af gaat."

Wat volgt is een vervolg in de voorrondes van de Europa League. "Zaterdag hebben we eerst nog Twente-uit. We moeten een goede start in de competitie maken", zei Rosario daarover. "Daar gaan we vol voor. We moeten nu professioneel zijn en zo snel mogelijk naar Twente toe werken. Dat gaan we zeker doen met z'n allen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Cumart ('8)
Goal
1-1 Bruma ('23)
Goal
2-1 Van Wolfswinkel ('68)
Scheidsrechter
Veríssimo (Por)
Toeschouwers
29.212 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Basel: Van Wolfswinkel ('33)
Kaart
FC Basel: Xhaka ('45)
Kaart
FC Basel: Alderete ('45)
Kaart
PSV: Steven Bergwijn ('67)
Kaart
PSV: Michal Sadílek ('82)

Opstelling PSV

BrumaDonyell MalenHirving Lozano


Érick GutiérrezSteven BergwijnPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverDerrick LuckassenDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'76 Cody Gakpo voor Hirving Lozano


Opstelling FC Basel

StockerAjetiVan Wolfswinkel


FreiZuffiBalanta


XhakaAldereteCumartWidmer


Omlin

Wissels:

'81 Petretta voor Xhaka


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-3 (1-1)
 3 2-2 (1-1)
 3 2-2 (1-1)
 3 2-0 (1-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
 3 3-1 (1-0)
 3 2-2 (1-1)
10  3 1-1 (1-1)
11  3 2-2 (1-1)
12  3 1-1 (1-1)
13  3 3-1 (1-0)
14  3 2-3 (1-1)
15  3 3-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.81. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Donyell Malen (29 -> 5,0)
2. Niemand (26 -> 4,0)
3. Bruma (23 -> 3,0)
4. Lars Unnerstall (9 -> 2,0)
5. Nick Viergever (8 -> 1,0)
6. Steven Bergwijn (7 -> 0,0)
7. Jeroen Zoet (6 -> 0,0)
8. Michal Sadílek (5 -> 0,0)
8. Timo Baumgartl (5 -> 0,0)
10. Robbin Ruiter (4 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (3 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (3 -> 0,0)
11. Toni Lato (3 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
14. Trent Sainsbury (2 -> 0,0)
14. Jordan Teze (2 -> 0,0)
17. Gastón Pereiro (1 -> 0,0)
17. Zakaria Aboukhlal (1 -> 0,0)
17. Luuk Koopmans (1 -> 0,0)
20. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
20. Aziz Behich (0 -> 0,0)
20. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
20. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
20. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
20. Eloy Room (0 -> 0,0)
20. Dante Rigo (0 -> 0,0)
20. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
20. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
20. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
20. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
20. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
20. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
20. Armando Obispo (0 -> 0,0)
20. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
20. Angeliño (0 -> 0,0)
20. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
20. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
20. Dirk Abels (0 -> 0,0)
20. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
20. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
20. Sam Lammers (0 -> 0,0)
20. Joël Piroe (0 -> 0,0)
20. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
20. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
20. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Alweer geen Lato bij de selectie, net als zaterdag?
Heeft iemand een idee?
+1/-1

4 jaar geleden
Ik denk dat die Leto eerst in vorm moet komen, na zijn mislukt debuut. Overigens om PSV nu een goede uitgangspositie toe te dichten tegen Basel gaat mij ook al te ver. Die uitgoals van Basel kunnen je makkelijk de kop kosten en dat is dus helemaal niet goed. Het wordt echt billenknijpen. En dan denk ik maar even niet aan de wijze waarop Ajax na 1 minuut al aan zijn doelpunt kwam...
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je hebt gelijk, Lato maakte geen beste indruk tegen Wolfsburg.
Hopelijk had hij een slechte dag.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ha ha ja die kop viel mij ook op. Dekt de lading van het stuk ook niet. Twee makkelijke tegengoals met maar 1 doelpunt marge noem ik eerder een gevaarlijke uitgangspositie.
+1/-2

4 jaar geleden
Zou ook fijn zijn als Zoet dan weer wakker is.
+2/-2

 
4 jaar geleden
De ontwikkeling van Zoet verbaast me zeer.
Twee jaar geleden haalde hij veel ballen op een goede manier uit het doel, sleepte hij PSV er vaak doorheen, en was hij zeer belangrijk bij het behalen van het kampioenschap.
Maar het laatste half jaar lijkt elke bal die op Zoet geschoten wordt er in te gaan.
Er zijn te veel houdbare ballen die een doelpunt worden.
+2/-4

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Vanaf het moment dat een maand of 10 geleden bekend werd dat het meisje van Zoet zwanger was pakt hij weinig meer. Sinds Hendrix kids heeft hetzelfde verhaal. Zullen beiden thuis wel niks te zeggen hebben en overuren moeten maken. Zal puur toeval zijn maar wel waar.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Ik kon voor ik vader werd ook al niet voetballen, dus of dat klopt ?
+6/-1

 
4 jaar geleden
Fijn dat mensen hun ervaringen delen op deze site
+1/-1

4 jaar geleden
Bij winst al zeker van de EL !
Dus in ieder geval deze wedstrijd winnen zou een zeer goede zaak zijn.
+2/-2

4 jaar geleden
Pereiro niet meer opstellen terug naar JPSV . Keuze laten maken of bijtekenen of vertrekken. Moet je eens opletten hoe zijn zaakwaarnemer reageert . Gaat er snel een keuze gemaakt worden of hij verdwijnt uit beeld.
+2/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wat denkt u wat er gaat gebeuren als je Pereiro alleen nog maar mee laat spelen in JPSV ? En dan ben je nog coulant , je kunt hem ook op de tribune zetten.
Marktwaarde daalt , wedstrijdritme zakt naar bep. niveau . Als hij toch gratis de deur uit wil lopen oke , maar heeft wel zijn prijs. Je raakt hem toch kwijt. Op deze manier prikkel je ook zijn zaakwaarnemer . Reken maar dat hij in actie komt. Bovendien , wat heeft het nog voor zin om op zo'n speler te bouwen gericht naar de toekomst . Hij levert toch niets meer op. Jammer voor zijn carrière maar die stippelt hij wel zelf uit.
+2/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Begrijp je reactie- maar is een beetje kort door de bocht. Die zaakwaarnemer is een nachtmerrie, maar we moeten hem nu proberen te verkopen. Er is nog tijd en richting transfer deadlines dan kun je idd aangeben dat het nu of nooit is en je niet een team gaat bouwen rond een speler die weggaat. Maar nu telt alleen championsleague en als Pereiro (helemaal met uitvallen van Lammers) waarde kan toevoegen, dan haal je hem er gewoon bij. Simpel.
+2/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Mag hij wel in Jong PSV spelen? Volgens mij ga je daar de fout al in. Dit dossier kent alleen maar verliezers. Je moet de goden verzoeken dat er een verkoop volgt.
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Als hij dan niet mee mag spelen bij JPSV dan alleen meetrainen. Natuurlijk kent dit dossier alleen maar verliezers. De goden , welke goden ? Gaston heeft aangegeven dat hij weg wil en wil niet bijtekenen . Als wij ons niet hard opstellen lacht meneer iedereen uit en loopt straks zomaar de deur uit . Gegarandeerd dat het spel snel is afgelopen als hij uit de kijker dreigt te verdwijnen.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Precies, die vent is toch niet gemotiveerd. Lekker op de tribune laten , nu heeft zaakwaarnemer zijn zin. Vind dit ook weer knullig van van Bommel , hoe kan je nu een speler meenemen in de wedstrijd van het jaar die niet met PSV bezig is.
+3/-4

4 jaar geleden
Op zoek gaan naar een goal ipv dat afwachtende bange voetbal..voor je weet sta je weer met 2-0 achter
+2/-2

4 jaar geleden
Cruciale wedstrijd. Win je krijg je een boost en pak je weer wat tijd om te groeien. Verlies je, dondert een hoop in elkaar. Deze selectie heeft eigenlijk tijd nodig die er niet is. De eerste 2 maanden gaat het om zo min mogelijk averij oplopen totdat er stabiliteit en gewennig is. Alles staat en valt met de effectiviteit vd aanval. De verdediging moet je het nog duidelijk niet van hebben. Maar als het middenveld balvast is en de aanval bij de les en op schot is, kunnen ze de druk achterin wegnemen.
+2/-1

Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Met deze verdediging en keeper weer je vooraf al dat je normaliter een of meer goals tegen krijgt. Maar onze wondercoach zal wel een verrassing in petto hebben.
+3/-2

4 jaar geleden
Als het Ad gelijk heeft en Lozano en Guti spelen niet is dat buitengewoon dom. Beiden moeten juist wel beginnen. Hendrix is gewoon gevaarlijk m,et zijnwilde acties en kan ook niet opbouwen. We moeten vooral niet verdedigend hgaan spelen, want dan valt er sowieso een doelpunt tegen.
En hopelijk heeft Zoet weer eens een goede dag.
+1/-3

4 jaar geleden
Ik verwacht geen problemen. Ik denk namelijk dat we meer kwaliteit hebben dan dat de meesten denken. De nul zullen we denk ik niet houden, maar onze aanval moet echt wel enkele doelpunten kunnen maken.

Een vroege 0-1 voor ons PSV waarna we uiteindelijk met 2-3 winnen!
+1/-1

4 jaar geleden
Als Zoet weer eens een voldoende kan keepen, gaan we gewoon door.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Helaas...slappe handjes...
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik roep het al jaaren...zelfs Isaksson haalde er meer uit.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Je begint toch plaatsvervangende schaamte te voelen.
Die Zoet is echt de zwakste schakel, en laat je hem staan, dan kan dat heel veel geld gaan kosten.
Ik weet niet of Ruiter beter is, maar in Godsnaam PSV , DOE iets aan onze keeper.
Dank.

En nu positief, ECHT positief: Armindo Tué Na Bangna !!!

Man man. Wat een genot. Ook verdedigend.

Held.
+2/-1

 
4 jaar geleden
allez manneke . Ik zit aan een lekker glas bier en morgen gezond weer op . Ook dat is voetbal. We kunnen ons nu richten op EL , kampioenschap en de beker. Slechts 1 stap zijn we kwijt . U gelooft toch niet dat we ver waren gekomen in de CL met een beginnerselftal wat nog niet ingespeeld is en waarvan er nog minstens 3 spelers gaan vertrekken.
+1/-0

4 jaar geleden
Begint natuurlijk weer bij Lozano die koning domme overtredingen maken is op foute plekken. En dan die Zoet weer, elke bal zit.
+1/-2

4 jaar geleden
Kan mij iemand vertellen wanneer Unnerstal weer fit is ?
Op dat moment is het misschien mogelijk weer een resultaat te boeken, echt ELKE bal binnen de palen vliegt er al sinds begin vorig seizoen erin bij Zoet, wat een KUT-keeper hebben wij !
+3/-2

4 jaar geleden
Lijkt weer nergens op. Mannetje oppikken is ook wel zo moeilijk.
+1/-1

4 jaar geleden
Zo lastig als het voor PSV is om kansen te creëren, zo simpel is het voor elke willekeurige tegenstander.
+1/-1

4 jaar geleden
Kopt ie lekker binnen van 15 meter. Veel naar Luuk gekeken zeker....
+3/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik mag toch echt hopen dat Unnerstall binnenkort fit is, jezus, wat is die Jeroen toch slecht, alle goals van de laatste wedstrijden waren echt allemaal houdbaar, niet dat je er echt niets aan kunt doen zeg maar, ik zou nog liever op dit moment ruiter op de goal zetten! En omtrent die aanvoerder..... ik had dan voor juist(!) Bergwijn gekozen, Rosario hoor je nergens, zie je nergens, Bergwijn kan hier beter in groeien, Rosario is die lieve goede buurjongen, die altijd ja knikt....
+3/-1

4 jaar geleden
Ik zit me vooral af te vragen waarom Sainsbury warm loopt terwijl we Boscagli op de bank hebben. Die is toch fit genoeg om te spelen lijkt me? En ik vond hem, zeker opbouwend, best aardig spelen afgelopen zaterdag.
+3/-1

4 jaar geleden
Het lijkt wel of iedereen als een kip zonder kop aan het rondrennen is. Er is daadwerkelijk zowel verdedigend als aanvallend geen enkele lijn in het spel van PSV te herkennen. Hopelijk valt het balletje ergens in de tweede helft nog een keertje goed, want een tegengoal lijkt onoverkomelijk. Het lijkt helemaal nergens naar...
+2/-1

4 jaar geleden
Altijd maar weer stompen. Slap handje. Wat een grap.
+1/-1

4 jaar geleden
Onze aanvoerder is ook nog eens een van de slechtste spelers op het veld. Voegt echt niets toe!
+3/-3

4 jaar geleden
Zo slecht. En je weet dat die 2-1 dan toch gaat vallen. Die tweede zelf maken is dus noodzakelijk.
+1/-1

4 jaar geleden
Ik ben bang dat Zoet ons de volgende ronde gaat kosten...
+2/-2

 
4 jaar geleden
Niet Alleen zoet..dumfries Romario om.maar te noemen.. Zelfs de EL zie ik ze niet halen. Te veel slappe hap
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Told you. Dit PSV verdient het ook. Lijkt nergens op. Wat een schandalig niveau.
+3/-2

 
4 jaar geleden
En zo glijden we langzaamaan Feyenoord achterna
+3/-2

4 jaar geleden
Is die Van Bommel z'n verstand kwijt? Als het niet lukt, gooi er maar een aanvaller bij.
+4/-2

4 jaar geleden
Lekker op donderdagavond spelen, hoe triest is dat?? En dan nog erger: eredivisie thuiswedstrijden op zondag :\(

Lekkere start van het seizoen weer. John de Jong mag zich gaan schamen want als je 2 backs haalt die niets kunnen, een Luckassen die gewoon ongeschikt is en nog steeds een Hendrix en een Rosario in je selectie hebt dan heb je het gewoon niet goed gedaan.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Ook daarvoor moeten ze nog een voorronde spelen. Hoe gaan ze die winnen dan?
+2/-2

 
4 jaar geleden
Wat dacht je van Zoet laten staan....
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ach, voor hetzelfde geld had PSV Lato gekocht.. Dat was nog erger geweest. :-)
+1/-1

4 jaar geleden
Wa unne bras. Dit team heeft in europa niets te zoeken.
+2/-1

 
4 jaar geleden
We mogen de loserscup gaan spelen. En laat ze die godverdomme serieus nemen. Geen miljoenen, dan maar punten sprokkelen.
+2/-2

4 jaar geleden
Het wordt tijd dat van Bommel vervangen wordt. Als je vast blijft houden aan onzekerheden dan ben je ongeschikt als trainer. Hij blijft maar onzin uitkramen en presteert helemaal niets doordat hij bijvoorbeeld Zoet laat staan terwijl je weet dat het de zwakste schakel is...
+5/-4

 
4 jaar geleden
Inderdaad. Hij was een top speler maar slechte trainer. Doet op het moment werkelijk niets goed! Hetzelfde voor John de Jong. We hebben geen enkele goede verdediger, geen leider, geen scorende middenvelder, een onzekere Affelay en ga zo maar door.
+3/-2

4 jaar geleden
Wat een kansloze ter-ingzooi dit, armoe troef. Wát een stumpers bij elkaar. Dag John de Jong, misschien nog een paar jeugdspelers van 14 jaar overhevelen?
+2/-3

 
4 jaar geleden
De jeugdspelers zijn niet het probleem, maar de rest man o man.
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zeg ik ook niet. Alleen dat de verhouding jeugd/ervaring volkomen zoek is. En meer dan de helft ongeschikt is. Lekker de UEFA cup spelen tegen FC Pannekoek uit Verweggistan... Ajax hoeft helemaal niets te doen om financieel uit te lopen, daar helpen we ze gewoon een handje bij. Bijv door onze kopsterke spits/aanvoerder/topscorer/aanspeelpunt te verkopen en te denken; ach, dat redden we wel zonder.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Misschien is dat wel de beste verkoop geweest van de afgelopen jaren. Nu moeten we het probleem onder ogen zien. Door de aanwezigheid van Luuk konden we vaak doen alsof het allemaal wel meeviel. Maar ik roep al jaren, dat er totaal geen voetbal in dit team zit. Vanaf het moment dat de Mexicanen Moreno en Guardado vertrokken zijn. Is het bagger. Lange bal naar Luuk is geen voetbal. Waardeloos dit.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zo kun je het ook zien ja :S Snel Lozano, Bergwijn, Malen en Guti verkopen, dan kunnen we nóg beter onder ogen zien hoe slecht we wel niet zijn. Beetje vreemde redenering he.
+1/-1

4 jaar geleden
Is hier nog twijfel of we Bergwijn en die guttie willen houden????
Godverdomme rot tog op
+3/-6

4 jaar geleden
Er lopen erbij als zoutzakken, omdat ze toch weten dat ze weggaan binnenkort.
+3/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Er klopt helemaal niets van dit elftal.

Van Bommel is zeker schuldig, maar De Jong nog meer.

- Er was een CV nodig, maar we wachten te lang met halen. Gaan we gokken met Luckassen waarvan allang duidelijk is dat hij er niets van kan.

- Je verkoopt je topscorer. Elke club koopt dan een nieuwe spits. Wat doet PSV? Een kleine buitenspeler die niet wil bijtekenen eerste spits maken en het geld uitgeven aan een andere kleine buitenspeler. Terwijl we er nog 4 hebben.

Dom.

En van het middenveld klopt ook nog steeds niets.
+13/-4

 
4 jaar geleden
Je koopt 2 linksbacks waarvan 1 niet fit.. Moet je een middenvelder op linksback zetten.. We moesten zo nodig die Bruma kopen terwijl we al 100 aanvallers hadden, nee de Jong is hier schuldig aan.
+4/-2

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
De verdedigers ligt het niet zo zeer aan. Luckassen is op zich zelfs goed bezig. Het probleem ligt op het middenveld. Het middenveld wordt compleet overlopen en aanvallend brengen ze ook al niets. We hebben een captain a la van Ginkel of Guardado nodig.
+3/-1

Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Van Bommel rot op en neem je rotzooi mee. Mijn god waarom blijft hij prutser Rosario opstellen? Waarom is hij überhaupt captain? Dit PSV speelt dit seizoen niet mee voor de prijzen. Bergwijn? Malen? Niet gezien deze wedstrijd. Middenvelders staan tussen de verdedigers waardoor de tegenpartij alle vrijheid heeft.
+3/-5

 
4 jaar geleden
Jij hebt poep in je ogen. Bergwijn en malen waren juist twee enige lichtpuntjes
+6/-1

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Welke wedstrijd heb jij zitten kijken? Met die 5 minuten dat ze aan de bal zijn geweest vindt jij dat ze uitstekend hebben gevoetbald? Ja je hebt gelijk, PSV was enorm dreigend en creerde kans na kans, jammer dat ze er allemaal niet ingingen. Leuk, al die dwergjes voorin, het zijn normaliter uitstekende voetballers. Maar met deze mannen voorin hoef je als verdediging zijnde alleen maar over de grond te verdedigen. Zelden dat een bal van/naar deze spelers door de lucht gaat. Okay, die kopbal van Bruma was een uitzondering, maar dat was dan ook wel meteen een geweldig doelpunt.
+2/-3

4 jaar geleden
Wat een ongelofelijk dom foutenfestival van werkelijk alle PSV spelers incl de staf.
+2/-2

4 jaar geleden
Man man man. Wat een wanvertoning. Lekker hoor van Bommel, eikel dat je bent. Wat voor lulverhaal heb je nou weer te bazuinen. Middenveld ruk, verdediging ruk, keeper helemaal ruk. Laat jij lekker Pereiro maar op de bank zitten. Totaal geen positiespel bij PSV. Een beetje doelloos 90 minuten lang rondrennen.
+2/-5

4 jaar geleden
Word een laannngggggg seizoen, voorspelde ik vorige week al, nou, ik vind het eigenlijk niet zo erg, europa leque is , wanneer we ons plaatsen, is gewoon ons niveau, maar er mag nog wel heel wat gebeuren! Zal ik eens een voorspelling doen?! Mark vliegt er voor de winter uit, dat is min onderbuik gevoel, het zit daar niet goed!
+2/-2

4 jaar geleden
We schrijven 30 juli en ik beschouw het seizoen bij deze als mislukt. Record?
+3/-6

 
4 jaar geleden
Zullen we dan maar met vakantie gaan ?
+2/-0

4 jaar geleden
Wat een schande. Na de 1-1 heb je complete controle en moet je het gewoon beslissen met 3 dikke kansen. 5 kansen hebben die gasten gehad waarvan 4 goals. Echt ongeloofelijk. Rosario aanvoerder te lachwekkend voor woorden. En zoet, tja
+5/-2

4 jaar geleden
Het is momenteel niet om aan te gluren. Los zand. We blijven maar vasthouden aan dat heilig verklaarde 4-3-3, terwijl deze selectie uitermate geknipt is om 4-4-2 te spelen. Dat kunnen we de technisch directeur kwalijk nemen, maar de man die de opstelling maakt is de hoofdschuldige. Bommel dus.

De reacties zullen zijn: wat doen we dan dan met al die aanvallers? Denk maar eens terug aan de tijd van Robben, Kezman, Vennegoor, Rommendahl. Robben en Rommendahl waren bij balverlies halfspelers, maar aanvallend gewoon buitenspelers. Dat soort spelers hebben wij nu ook...
+2/-2

4 jaar geleden
Malen heeft nog steeds niet verlengd. Let maar op die is weg nu. En als je pech hebt naar de hoofdstad. Bergwijn zal gaan maar heeft zijn waarde ook niet echt verhoogd. Idem Lozano. En dan moeten we ons nog maar zien te plaatsen voor die Europa League.
Wordt een vervelend seizoen vrees ik
+3/-3

4 jaar geleden
We hebben niets in de CL te zoeken. Zie je het al voor je tegen Barca of REAL.. Wordt telraamwerk. Laat ons maar wat aanrommelen in de EL, is meer ons niveau helaas!
+5/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
wat een waardeloze kutwedstrijd zeg!! ik dacht dat ik naar de jo13-4 zat te kijken!! denk dat als ze zo doorgaan we gaan spelen voor degradatie!! wat een kutelftal zeg!! niks maar dan ook helemaal niks zit er in dit elftal!! rosario flikker op met die gast!! mijn zoontje van 12 is verdomme nog beter en dan is hij aanvoerder??? mark rot aub op sadilek wat een sukkel dat doen ze verdomme in de e tjes een paar keer laten stuiteren en dan wegschieten!! ach zo kan ik nog wel ff doorgaan want de volgende was zoet!! stop met keepen en gaat golfen ofzo!!
+1/-5

4 jaar geleden
Was een 50/50 wedstrijd. Een keeper die altijd onbetwist blijft, terwijl hij al een half jaar een en al onzekerheid uitstraalt. Een fatsoenlijke keeper pakt die eerste goal gewoon.

Totaal geen type box to box middenvelder. Daar ligt het pijnpunt bij psv. Dit weten ze al ruim een jaar.
Maar het was ozo belangrijk om bruma te halen, terwijl je gakpo/ihatarren ook prima aanvallers hebt.

Pure middelmaat in die Europa League. Dit zal verwacht ik een hele vervelende avond worden voor psv. Zie de motivatie voor Bergwijn en Malen alleen maar groter worden om weg te willen.
+3/-2

Er klopt echt geen bal van dit elftal/systeem. Van Bommel blijft maar vasthouden aan het systeem met de punt naar voren, waarbij je dus een pingelaar alla Bergwijn op 10 gaat zetten, wat geen 10 is!! Aangezien hij ook nog eens oogkleppen op heeft, vaak de bal verlies, wordt je systeem ook nog eens kwetsbaarder. Het elftal voetbalt niet, maar rommelt.
We hebben geen leider in het veld, waarbij eigenlijk al genoeg zegt dat je Rosario aanvoerder gaat maken. Van Bommel maakt er een potje van. Sinds de winterstop afgelopen jaar al geen bal gepresteerd. Geen plan B. Daardoor ook de titel verloren.Ongeschikt als teamleider. Het veldspel is gewoonweg belabberd. Totaal geen automatismen. Mag van Bommel zich aanrekenen. Van Bommel moet gewoon opzouten. Zet er maar een ervaren trainer neer. Geen tactiek, geen goede spelhervatting en totaal geen voetbal op het middenveld.Er zit echt helemaal niets in dit elftal! Wat een afgang!!:\(:\(:\(
+3/-7

4 jaar geleden (gewijzigd)
M.i. is er maar een man verantwoordelijk en dat is Mark van Bommel. Ik snap dat zijn 4 aanvallers de beste spelers zijn die hij tot zijn beschikking heeft, maar ze dan ook alle 4 opstellen is vragen om problemen.

Je kan ook zoals de heren op tv roepen dat de middenvelders Rosario en Guti niks brengen. Maar even serieus hebben die gasten ooit gevoetbald of is dat zolang geleden dat ze niet meer weten dat je in ondertal altijd het loodje zal leggen. Zowel de verdedigers als de middenvelders zijn individueel niet sterk genoeg om een 4-2-4 systeem te rechtvaardigen.

Met een dergelijk gok systeem ben je teveel afhankelijk van de bevliegingen van de voorste vier. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen man o man.

Wat heeft MvB de afgelopen weken gedaan? Ik weet zeker dat hij over 3 weken dit team nog steeds niet aan de praat heeft. Hij is gewoon geen trainer. Had een goede babbel, maar die was ook snel verdwenen toen het minder begon te gaan. Hij is misschien een aardige assistent, maar meer ook niet.

P.s. hadden Rosario en Guti wel met ze tweeën het gehele middenveld kunnen bespelen. Dan hadden ze nooit bij PSV gespeeld maar bij een europese top team.
+4/-1

4 jaar geleden
PSV is als een blinde man die tast in de duisternis.
En de ziener aan de kant heeft geen stem.
Dit wordt dus spitsroeden lopen voor PSV fans, de komende 12 maanden.
Een kakafonie van mensen zonder stem en zonder visie.
Niet gehoord door doven.
En niet gezien door de blinden.
Laten we het positief labelen: veel slechter dan dit zal het niet worden.
Maar: wat een desolate en PSV-onwaardige puinzooi is het!
Ik wens de verantwoordelijken veel wijsheid toe.
Zo doorgaan is namelijk geen optie.
+2/-1

4 jaar geleden
Over twee wedstrijden gezien verlies je terecht van Basel. Thuis komen we al goed en hier ben je bij vlagen weg gespeeld. Voetballend heeft PSV helemaal niets gebracht maar door individuele kwaliteiten en toeval is het nog lang spannend gebleven. Dieptepunt voor mij was wel een inworp die door Rosario linea recta de tribune ingejaagd werd. Ons positiespel is rond de middellijn naar achteren tikken tot we bij Zoet zijn en dan de bal naar voren jagen. Tja.... Ben benieuwd hoe dit in het strijdplan van topsport Toontje past met zijn beste 32 van Europa. Sinds deze man bij PSV binnen is gekomen zijn er heel veel boekjes verschenen en is PSV in een vrije val terecht gekomen, voornamelijk veroorzaakt door de keuze om twee zeer onervaren trainers aan te stellen die beide niet in staat blijken te zijn om enige vorm van positiespel in de ploeg te brengen. De 3 titels van Cocu hebben veel verbloemd maar het was niet om aan te gluren. De resultaten komen de laatste tijd helaas overeen met het spel. Stap 1 is een nieuwe trainer. De spelersgroep is niet zo slecht als het spelbeeld laat zien. Dat geloof ik gewoon niet en laat Toon ook lekker opdonderen met zijn prietpraat. We hebben actie nodig en wel heel snel!!
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Mooi . Met dit elftal kun je eenvoudig weg niet in de CL spelen . Een afgang is ons bespaart . Op naar de EL. Nu zullen wel spelers vertrekken , ik hoop dat Donyell blijft , hij is een klasse beter dan Steven.
+5/-0

 
Waar heb je het in hemelsnaam over? Een afgang is ons bespaart?
Ik denk dat dit al een mega afgang is, denk je niet?
+1/-5

 
4 jaar geleden
Hoezo , twee ploegen die niet voor mekaar onderdoen .Basel heeft slimmer en harder gespeeld, niets mis mee. Supporters die steeds maar roepen dat Guti in het veld moet zijn op hun wenken bediend . Ben benieuwd wie nu de schuld wel weer krijgt. Zal Mark wel weer zijn. Heel simpel , dit elftal is geen CL waardig welke coach je er ook voor zet. Uitblinkers , Donyell , Bruma , Nick en Michal . Oh ja , en Jeroen , eerste doelpunt onhoudbaar en 2e inkomen van kamikazepiloot Denzel. De Mexicanen en Pablo onbetrouwbaar geen elftal waardig op dit moment.
+5/-0

 
Hoezo , twee ploegen die niet voor mekaar onderdoen .Basel heeft slimmer en harder gespeeld, niets mis mee. Supporters die steeds maar roepen dat Guti in het veld moet zijn op hun wenken bediend . Ben benieuwd wie nu de schuld wel weer krijgt. Zal Mark wel weer zijn. Heel simpel , dit elftal is geen CL waardig welke coach je er ook voor zet. Uitblinkers , Donyell , Bruma , Nick en Michal . Oh ja , en Jeroen , eerste doelpunt onhoudbaar en 2e inkomen van kamikazepiloot Denzel. De Mexicanen en Pablo onbetrouwbaar geen elftal waardig op dit moment.

Hoezo? Omdat MvB er maar geen voetballend geheel van weet te maken. Dat is zijn taak en daar verzaakt hij gruwelijk in! Guti heeft prima gespeeld, de Guti zoals ik die wil zien. Het lag niet aan hem , maar meer aan het onvermogen op het middenveld/balans in het elftal. Wie maakt in hemelsnaam Rosario aanvoerder??? Wat is dat voor kul?

Je kan me niet wijs maken dat jij het spel van PSV vloeiend vond verlopen, is het wel?
+1/-6

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nee , zeker niet . Zeker niet vloeiend eerder te traag. Uw favoriet Guti plaatste ballen in het loze . Steven en Hirving waren weer uit op een one man show. Rosario gaat het niet meer leren ben ik van overtuigd. Guti is te traag , Denzel komt erin als een kamikazepiloot en laat de bal simpel tussen zijn benen door glippen , 2-1. het eerste doelpunt was snoeihard kan Jeroen niets aan doen in deze gevallen gaat de doelman vrijuit maar hij is niet best. We hebben kansen voldoende gehad ze gingen er niet in . Beste spelers in mijn ogen Donyell Michal en Nick. Ik hoop dat ze blijven . Voor de rest moet je reëel zijn . Beter de EL in dan de groepsronde CL eindigen met 0 punten dat blijft heel lang hangen. Staar u niet blind op onze concurrent , ze spelen in dezelfde Mickey Mouse competitie. En bovendien , incidenten duren niet lang. Simpel gezegd , we zijn niet goed genoeg en dat doet mij ook pijn na meer dan 40 jaren PSV supporter te zijn maar het is reëel . En ik weiger te geloven dat het de schuld is van Mark dat spelers hun inzicht verliezen tijdens de wedstrijd , ballen plaatsen die niet aankomen en zich egoïstisch opstellen . Dat is in mijn ogen goedkoop. Als spelers verzaken waarvan je weet dat ze het kunnen kun je nooit een coach verantwoordelijk stellen. Weet u nog , hoe het onze concurrent coach verging Erik ten Hag had niet veel gescheeld of hij mocht vertrekken in de winterstop vorig seizoen. We weten allemaal hoe het verlopen is met ..... dezelfde spelers.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Hier ben ik het volledig mee eens.
Ook ik herinner me nog dat ik, zo ongeveer begin december 2018, nog in een deuk lag om 020 en dat opneukertje ten Hag. Hij zou de Kerst niet halen!!!

De dingen zijn anders gelopen sindsdien.........

PSV is geen TEAM op dit moment. Te veel ruis, onrust, met name van buitenaf.Spelers die met een transfer bezig zijn en spelers die moeten wennen.
En natuurlijk kan je dan zeggen: " dan moet MvB daar maar snel een team van smeden" , maar dat is te kort door de bocht.
+2/-0

4 jaar geleden
PSV hoort in het huidige voetbal op het niveau Europa League. Niks te zoeken in de Champions League en die miljoenen zijn ook overbodig. Je koopt een niet fitte Lato,een Boscagli die op beslissende momenten kapot ging tegen Ajax. Je haalt Bruma maar geen nieuwe spits. Het middenveld is vreselijk uit balans, spelers die persoonlijk hopeloos uit vorm zijn. John de Jong moet zijn technisch beleid aanpassen. Van Bommel moet zijn eigenwijze karakter veranderen, ik erger me kapot aan die man! Toon Gerbrands moet minder boeken schrijven en deze organisatie gaan managen. Financieel was je Ajax allang kwijt, sportief ook. Zij zijn de hoop voor het Nederlands voetbal. De rest kabbelt er velen klassen achteraan op een sportief incident daargelaten. Ik heb helemaal geen vertrouwen in dit seizoen met deze selectie en technische staf. Zijn het ook nog maatjes van elkaar binnen PSV. Dat kan niet goed gaan...
+6/-1

 
4 jaar geleden
Kochten ze ook niet een niet fitte Romero?? Om maar iets te zeggen.
+2/-0

4 jaar geleden
Vind het programma overigens wel passen bij het nivo van de wedstrijd. Is toch gewoon armoedig dat je niet genoeg zendtijd hebt om reacties te laten zien
+2/-0

 
4 jaar geleden
ehhhh , John de Mol . reclame ,reclame reclame . Groot aandeelhouder van ...... juist ja. Nou hoef ik eigenlijk ook niets meer te horen , ik heb voldoende gezien .Op naar de EL en de competitie
+1/-0

4 jaar geleden
Heb het al eerder gezegd.. Van bommel doei... En doei Psv
+4/-3

 
4 jaar geleden
heeft u een seizoenskaart over ?
+5/-0

4 jaar geleden
Ik zeg dit niet gauw maar schaam me werkelijk kapot voor dit PSV. Een trainer die zich als een dorpsgek gedraagt en 11 broodvoetballers die nog geen bal over 4 meter naar elkaar kunnen spelen.

Wordt een lang en pijnlijk seizoen...
+2/-2

4 jaar geleden
PSV is op dit moment niveau Europa League, misschien kunnen we ons daarvoor plaatsen. Er is op dit moment weinig om blij van te worden als PSV supporter....
+2/-0

4 jaar geleden
Wéér geen volledige druk op de tegenstander kunnen leggen en de wedstrijd naar je hand kunnen zetten. Ik kan deze tekst langzamerhand kopieeren, scheelt me weer weer wat typ-werk. Steeds hetzelfde liedje als het er om gaat!
Geen dikke knaken aan inkomsten dus dit jaar vanuit de eufa. Begint lekker zo. Hoop dat het team zich kan opladen voor de voorronde europa league én het begin van het seizoen.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Als ze spelen zoals vandaag hoeft niemand zich op te laten voor de EL, want die voorronde overleef je ook niet op deze manier. Osjiek of hoe het ook mag heten was blijkbaar geen incident.
+1/-2

4 jaar geleden
Verdediging middenveld en keeper... Diep triest
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Binnenkort in dit cirkus:
Jérôme Sweet, also known as ' the ball whisperer'

https://youtu.be/kvFQNU8is0clink

Want laten we eerlijk zijn, die bal kreeg bij het eerste tegendoelpunt nog even een heerlijke massage.
+1/-1

4 jaar geleden
Diep en diep triest. Stuur de schaal gelijk maar naar die lui uit adam. Afgelopen zondag hopeloos met 2-0 onderuit en dan na vanavond geen CL voor het komende seizoen. Zoet zal dus tot afloop contract wel bij PSV blijven, zie niet welke buitenlandse club daar nog belangstelling voor kan hebben. En dan moet deze selectie nog 2 rondes overleven voor de troostprijs EL. En door deze 2 slechte wedstrijden op rij zal de marktwaarde van Bergwijn en Lozano ook weer met 30% gezakt zijn. Want slechte prestatie PSV straalt af op de gehele selectie. Seizoen al verziekt voor het begonnen is.
+1/-1

4 jaar geleden
Gelet op wat Ajax doet, denk ik ook dat het seizoen mislukt, als je tenminste de ambitie hebt om kampioen te worden en ver te komen in Europees voetbal.
Wat een desillusie ook voor de nieuwkomers die gehoopt hebben op Champions League.
Het is verleidelijk om zondebokken te zoeken. Maar we hebben gewoon het geld niet om topaankopen te doen. We moeten helaas wel realistisch zijn.
Als ik dan toch m.i. wat missers mag noemen: Rosario als aanvoerder. Dan liever Viergever en zeker niet nu al Affelay die helemaal niet speelt. Zoet is echt zwak geworden. Dat doelpunt was zo hard en daarom misschien onhoudbaar. Maar twee keer wegstompen i.p.v. vangen was natuurlijk ook levensgevaarlijk.
Als de nieuwe aankopen die nu niet meededen echt goed zijn, is deze voorronde te vroeg gekomen.
Lortom, we zijn naar de middenmoot afgezakt.
+1/-1

4 jaar geleden
Vraag me steeds af waarnaar ik aan het kijken ben als ik naar een wedstrijd van PSV bekijk.
Eind vorig seizoen was het al een drama en het lijkt steeds slechter te worden.

Een keeper die geen bal pakt die van buiten de 16 geschoten wordt. Verdedigend is het een drama met een blinde renpaard op rechts en 2 centrale verdedigers die geen man uit kunnen schakelen. Sadilek die 10x minder is als Angelino. Bij Lato moeten we blij zijn dat we hem niet gekocht hebben.

Dan de middenveld, hebben we wel een middenveld? Rosario kan nog geen pas geven over 5 meter en Guti laat het ook niet zien. Bergwijn word verneukt op de 10 positie. Waarom wil Mark met een aanvaller op een middenveld spelen? Heel het middenveld word overlopen en qua niveau is deze middenveld niet beter als die van Vitesse of Utrecht.

In de aanval hebben we gevaarlijke spelers maar geen een van die aanvallers zal meer dan 18 goals maken dit seizoen. De rendement is te laag.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Sadilek staat gewoon goed te verdedigen. Het is niet eens zijn positie, dus ik vind dat je hem best weg mag laten. Die jongen staat daar omdat John de Jong een back haalt die simpelweg niet fit is.
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
We hebben met Boscagli een back in huis die gewoon fit is. Stel hem dan ook op....
+2/-2

 
4 jaar geleden
Is het je niet opgevallen dat aankopen bijna niet gebruikt worden door deze trainer.
Vorig seizoen moest hij die Australiërs hebben. Die gast speelt nu niet eens. Waarvoor haal je die gast dan. Guti mag nu eindelijk opdraven. Had je hem vorig seizoen serieus gebruikt was hij nu verder in zijn ontwikkeling geweest. Hij krijgt 2 backs 1 is er fit gaat hij die gebruiken? Nee een speler opstellen waarvan we er al voldoende van hebben.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Hij staat daar omdat het van Bommels maatje is. Sadilek kopie van Hendriks dat zijn spelers voor het niveau NEC NAC.
+1/-2

4 jaar geleden
Met zo'n verdediging haal je de EL groepsfase ook niet. Pure middelmaat en als Zoet ook geen bal meer tegen houdt dan kun je het vergeten. Het is hopen op een bevlieging van de 4 kabouters voorin. Als we de aansluiting met die Amsterdammers al niet kwijt waren dan is het nu definitief. Worden we de opleidingsclub voor grootmacht Ajaks. Als je van Basel niet kunt winnen dan heb je ook eigenlijk niets te zoeken in de CL. Spelers worden ook niet beter bij PSV. Eerder slechter, zie Dumfries, Zoet en Jorrit H. Viergever is middelmaat. Het zooitje werd vorig seizoen nog gered door Luuk. Een echte spits en leider in het veld. Aan beide ontbreekt het PSV.
+2/-1

4 jaar geleden
Het middelveld klopt gewoon niet. Geen automatismen, een n10 die geen tien is. 2 dmv die allebei exact dezelfde flegmatiek hebben. Veel te weinig gif
+3/-0

4 jaar geleden
Het was niet best, het middenveld was erg zwak. Het is totaal geen ingespeeld elftal met zoveel wijzigingen, wat overigens geen excuus is. Het is aan de TS om dit toch enigszins voor elkaar te krijgen in een maand tijd. Met dit niveau is EL de juist competitie om in mee te doen, wel eerst kwalificeren uiteraard.
+2/-1

4 jaar geleden
Nu waarschijnlijk tegen FK Haugesund, de nummer 8 uit de Noorse competitie. En nog maak ik me zorgen of dit te doen is....
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Moet het toch ook hier ff kwijt, Wow wat was dit om te janken zo slecht. Tijd voor vertrek Bommel. Was eigenlijk wel fan maar dat is inmiddels wel verdwenen. Dat eigenwijs stuk vreten denkt nog steeds de wijsheid in pacht te hebben. 4 goals tegen, 4 weggegeven. Enige lichtpuntje is Malen en nee, die gaat niet bijtekenen. En man wat is die rosario slecht jongens. En hoor iedereen roepen dat ze tekort komen voor CL maar ook voor EL hoor. Dit elftal is compleet uit balans. Maar vond Basel overigens Nog minder dan PSV hoor. Die kunnen ook beter EL in. Wordt een lang en sneu seizoen waar ajax met meerdere vingers in neus kampioen gaat worden
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Schaam me ook diep dat we het nu al afleggen, maar we moeten wel realistisch blijven. De volgende ronde hadden we in goede doen ook nog wel overleefd, daarna hadden we waarschijnlijk Porto of iets dergelijks getroffen en dat hadden we nooit gehaald. Dat de selectie nog niet op orde is kan ik John niet verwijten, is het lot van een club als PSV. We zijn maar een Europese middenmoter met ook nog eens weinig middelen, zo eerlijk moeten we gewoon zijn tegenwoordig. Dat we nu in de mislukte spelers uit de topcompetities vijver vissen is knap voor een Europees (financieel) nietig clubje als PSV, maar we kunnen dan ook niet verwachten dat alles op tijd komt en loopt. Als we het sneller willen en net als onder Reker, en deels Brands, in Nederland gaan vissen met aankopen zoals dikke Danny van het cafetaria op de Willemstraat voor 7 miljoen of een Luckassen met beperkte bovenkamer voor 6, krijgen we uiteindelijk een Feyenoord elftal wat nog minder dan Europese middenmoot is en geen verkoopwaarde heeft. Dit is ooit bijna onze ondergang geworden, door de buitensporige salarissen voor middelmaat en contracten waar we niet vanaf kwamen. Iets wat oom Donald in 020 land lachtend aftikt aan de 13 in een dozijn koorknaap Daley f*cking Blind zolang als hij nog kan lopen en het vervelende is dat ze er hier niet eens onder lijden, op het sportieve gedeelte na dan. Een aantal fouten hier in het aankoopbeleid en het is gedaan met ons PSV. Dat de Jong weg is valt ook niemand te verwijten, is gewoon een afspraak ala Moreno. Denk overigens wel dat we met hem gewonnen hadden met ons non voetbal van de afgelopen jaren, maar dit is gewoon uitstel van het daadwerkelijke probleem. Er is verder namelijk, al jaren, totaal geen lijn in het spel te ontdekken en de dingen die te herkennen zijn zoals het spelen zonder middenveld is totale waanzin. Kenmerken van iemand die niet geschikt is om trainer te zijn waren onder Cocu al dagelijkse kost, maar Mark doet dat nog eens lekker dubbel zo dik over. Vanmiddag stond toevallig Fox op met die reportage over het succesvolle 04/05 seizoen, Mark ziet de beelden en beweert met een stalen gezicht dat hij Ambrosini niet liet lopen omdat hij altijd voor de man dekt, hij zei zelfs dat hij ver op de tijd vooruit liep en dat tegenwoordig elke top verdediger voor zijn man dekt... Deden Luckassen en Drumfries inderdaad uitstekend, eentje zelfs met de benen wagenwijd open. Weet je, Cocu is een slechte trainer, maar is ondanks zijn status een bedachtzame intelligente man en plakte het daardoor soms nog aardig aan elkaar ook. Mark is naast een incapabele trainer ook het domme eigenwijze jongetje van de klas en dat zal helaas altijd zo blijven, gaat nooit wat worden. We zijn er met de trainer ook flink op achteruit gegaan terwijl zijn voorganger ook al niet geschikt was. Geen (voetbal)intelligentie en de emotieregulatie van een kind, moeten we hier nu nog zo'n jaar of 3 mee gaan aanmodderen, om vervolgens het weer met de volgende topspeler (GEEN TRAINER DUS!) van Nistelrooij te gaan proberen? Wat is dit voor gekkigheid?! Deze talentvolle groep jonge gasten hebben een ervaren topcoach nodig, die het systeem op ze aanpast waar nodig, alleen dan zullen ze kerels worden Mark, we zijn geen Bayern of het oude Milan. We zetten toch ook geen mensen die nog nooit op niveau hebben gevoetbald in het veld? Ik wil het ook wel eens op 9 proberen hoor, heb de fysiek van de Jong en voetbalde ooit dagelijks met bekende PSV jeugdspelers op het pleintje in de pauze, telt dat ook?! De beste van het pleintje is op dit moment overigens media aanvoerder bij onze club, Thijs kan zich daardoor beter concentreren op in beeld komen en ons thuis uitlachen in de camera. Wat mis ik zijn realistische visie op dagen als deze. De rat op het pleintje was een arrogant k*t menneke met hazentanden, die nu 100km ten noorden de supersub is in zijn nadagen. Heb hem meerdere keren een rotschop kunnen geven, iets waar ik tot op de dag van vandaag trots op ben! Nare gast, kreeg er dus ook altijd veel van iedereen. Is niet voor niets ooit weggestuurd en dat was niet omdat hij er niks van kon. Jammer dat bij Royke het talent er nooit helemaal uit is gekomen, die draaide iedereen dol toen haha. Maargoed wie is er verantwoordelijk nu dan? Dat is topsport Toontje, wat een afgang zeg! Beweert met zijn demagogische boekjes het orakel van de topsport te zijn, maar is gewoon een clown die verder alleen maar slechte keuzes maakt. Dit is geen topsportklimaat, maar een vriendendienstklimaat op deze manier. Geen haar beter dan een Reker op het moment, Jan kwam in ieder geval nog met een echte trainer aanzetten, eentje die hij toevallig van de camping kende. De voor PSV totaal ongeschikte degradatie mijnwerker Huubke 'vuile klootzak' Stevens... Tiny Sanders reken ik niet mee in dit verhaal, deze man had maar 1 taak, PSV weer gezond maken na het wanbeleid van Reker met dure middelmaat dat bijna onze ondergang is geworden. Dit heeft hij op een wonderbaarlijke wijze voor elkaar gekregen, in Amsterdam kunnen ze het nog steeds niet geloven. Sportief lukte het ondanks het harde bezuinigen zelfs nog bijna, door de ervaren Dickie die aanvallend combinatie voetbal speelde, met meer dan 100 doelpunten. Hij deed dit met een half elftal dure middelmaat restanten uit de Reker tijd en de eerste goede aankopen van Marcel, bijvoorbeeld Mertens, van Bommel zelf en van eerder Manolev en Ola onze vervelende blonde Zweed en dan zeiken we nu vandaag over een Gaston, sjonge jonge... Toch zie ik nachtmerries van vroeger voorbij komen met de keuze voor 'topspelers zullen ook wel toptrainers zijn'. De fout zit m niet in het aankoopbeleid van spelers, maar in het beleid op trainers gebied. De situatie met Bommel nu lijkt wel op een kopie van het mislukte beleid van onze 020 vrienden niet al te lang geleden, met die andere onervaren kale hulptrainer uit de jeugd, ben zijn naam al vergeten. De kale die er nu zit is wel gewoon een echte trainer, ondanks dat het ontbreekt aan flair omdat hij een spraakgebrek heeft net als Fred. Wat bij hen ontbreekt, is het enige positieve dat ik bij Mark kan ontdekken. Stel een ervaren man aan, een echte trainer zoals van Gaal (krijg het bijna mijn strot niet uit), die ken je godverdomme ook nog eens goed. Zo'n man weet tenminste hoe je het spelletje moet spelen, dingen zoals het systeem afstemmen op de spelers en niet andersom, cruciaal in een periode als deze die zich elk nieuw seizoen aandient bij PSV. Toon moet dit toch wel inzien met zijn 'topcoach' verleden. Hij heeft gewoon de ballen niet om topsport beleid te voeren.
+4/-2

4 jaar geleden
Nou nou wat een drama.

Zoet
Wat een slome duikelaar zeg.
Een snelle spelhervating zit er nooit bij.
Bij een beetje druk schiet hij de bal buiten en het elftal zeg niets is gewoon normaal.
Muurje bij de vrijetrap loopt alle kanten op net als vorige week bij de paal weglopen.

Viergever.
Zat op de bank bij ajakkes en dat hadden ze goed gezien.

v Bommel

Als Bruma net als de thuis wedstrijd na 45 min op is haal hem er dan uit en niet Lozano hij is toch snel en brengt toch onrust bij de tegenstander.
Als je verdediging kut is en middenveld ook niet goed is, maar je aanvallers wel ga dan gvd zoveel mogelijk op de aanval spelen.
Ook ff zeggen tegen hem dat het bij rugby verplicht is om de bal maar achteren te spelen en bij voetbal niet.
Ben er echt doodziek van.

1spelers komen nu minder graaf naar PSV en willen eerder weg ( verlengen contract malen ?? die speelt ook liever CL)
2, Missen een berg geld en naamsbekendheid.
3 Wordt nu vechten voor plek 2 in de eredivisie zeker als Feijenoord USA miljoenen krijgt en AZ nog beetje groeot ten opzichte van vorig seizoen.

Ajax ver buiten bereik helaas.


p.s Pereiro ook -12 miljoen
+2/-1

 
4 jaar geleden
Waarom niet gewoon met de punt naar achter?
Als je de selectie even doorneemt dan is deze hier veel beter geschikt voor,ook Guti past hier veel beter in.
Je kan dan Lucassen of Rosario of zelfs Hendriks voor de verdediging zetten en krijg je veel meer voetbal op het middenveld.
En waarom staat die Ruiter nu niet op doel?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Met Peirrero hadden we een ronde verder geweest. Enige met een goed schot, scorend vermogen en een steekpass. Zonder hem in het veld vliegen de ballen er achter ook in, maar ontbreekt het aan creativiteit op het middenveld. Misschien is 442 zelfs beter met onze snelle voorhoede spelers. Een echte 9 ontbrak vandaag.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Juist. Met de spelers die wij momenteel tot onze beschikking hebben is 4-4-2 met aanvallende vleugels de logische optie...
+2/-1

4 jaar geleden
Na uren stoom afblazen.....poging tot optimisme.....we kunnen ons volledig concentreren op de competitie.......ttssss
+3/-1

 
4 jaar geleden
Focussen op competitie? Juist het tegenovergestelde. Je moet nu elke donderdagavond om 21u in Israël en Moldavië spelen. Gaat juist ten koste van eredivisie
+0/-1

 
4 jaar geleden
Laten we maar niet te ver op de zaken vooruit lopen. Die El is echt niet zomaar ff gehaald met dit spel en aangezien de trainer er toch schijnbaar tevreden over is hoef je ook geen verbetering te verwachten.
+1/-2

4 jaar geleden
WANBELEID kei hard afgestraft. CRISIS!!!!!!!!
+2/-2

4 jaar geleden
Lekker in een slecht gevuld stadion tegen de nmr 8 van Noorwegen spelen met de kans om uitgeschakeld te worden. Die Noren zitten midden in de competitie. Maarja, ze hebben het over zichzelf afgeroepen. Lozano en Bergwijn worden verkocht.Pereiro en Malen lopen volgend seizoen gratis de deur uit. Blijft niet zo heel veel meer over in de toekomst.
+2/-2

4 jaar geleden
PSV is na mislopen CL en miljoenen,verplicht aan zichzelf om trouwe supporters tegemoet te komen en de klantenbinding koesteren.Sportieve gronden moeten nu de hoofdreden zijn om het stadion te vullen en PSV naar de volgende ronde te loodsen.Alle seizoenkaarthouders gratis entree in de eerstvolgende thuiswedstrijd in de europa league,er is teveel teleurstelling voor een goede kaartverkoop op zo een korte termijn,en samen het seizoen de juiste koers op kantelen.PSV moet naar de europa league dit seizoen,met de sterkste samenstelling vol voor de beker gaan,en vol voor het landskampioenschap.Daarnaast niet te snel zwijken voor alle hulpmiddelen die de knvb aanwendt om dat clubke boven de rivieren aan alle kanten tegemoet te komen.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Sorry begrijp jou wel, maar ze hebben elke euro hard nodig ik zou liever een actie doen die wat opbrengt.
Maar heb ik al gevraagd ik dacht minimaal 50.000 keer vanaf de 50 euro en dit dan doneren en ik doe mee met 500.
0 reactie's
+1/-3

Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Langzaam aan worden we weer het l.lletje van NL aan de hand van ‘Bommeltje’ die tijd nodig lijkt te hebben er een geheel van te maken. Wij fans moeten onze verwachtingen naar beneden bijstellen. Deze groep heeft vlieguren nodig.
+2/-0

4 jaar geleden
Bergwijn en Lozano heel snel verkopen en een heel nieuw elftal gaan bouwen. Effectiviteit van een visstick die Bergwijn en Lozano. Viergever, Pereiro, Lozano, Bergwijn, Zoet, Luckassen, Sainsbury allemaal doorselecteren
+3/-1

 
4 jaar geleden
Viergever? bent u in slaap gevallen tijdens de wedstrijd ?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Leuk wisselspelertje, meer niet.
+1/-1

4 jaar geleden
Het is werkelijk niet om aan te gluren. Als ze drie keer op goal schieten gaan er 2 in. Van Bommel staat na een uur al te gebaren, rustig, rustig langs de lijn. Wisselt een aanvaller voor een aanvaller. Pereiro die kan koppen en schieten laat ie zitten. Degene die er in komt moet de vrije trappen nemen. Stel die dan meteen op. Bergwijn loopt alleen voor zichzelf te ballen. Laat m dan lekker opflikkeren.
Je zou bijna hopen dat ze zaterdag ook op hun flikker krijgen. Dan kan de bezem er door. Ben er helemaal klaar mee. Je schaamt je ogen uit je kop.
Je gaat met een beetje pech de komende jaren achter de muziek aanlopen. Het Calimero gedrag is weer terug. De Ajax directeur die een Steven Kruiswijk een PSV-shirt geeft van de foto knippen. Hoe haal je het GVD in je botte hersens??
Ga alsjeblieft op je knietjes naar Hiddink of Advocaat. Of allebei en hoop dat ze er in trappen. Ik hou van PSV, maar ik schijt echt op deze ploeg.
+1/-3

4 jaar geleden
Op de Europese clubranglijst staat PSV op nmr 33.Om niet verder te zakken zullen er in de EL toch echt punten moeten worden gepakt. Heel belangrijk om in 2024 bij de beste 32 clubs te horen mochten de plannen van de Uefa door gaan. Basel staat overigens 7 plaatsen hoger op plek 26.Weer 7 plaatsen hoger op 19 staat onze grote concurrent.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dat is alleen over de laatste 5 jaar. Als je naar deze eeuw kijkt staan wij nog steeds een stuk hoger. Maar das ook echt het enige positieve wat ik kan bedenken...
+2/-1

4 jaar geleden
Maak me toch behoorlijk zorgen als PSV fan zijnde. Iedereen klaagt over de verdediging maar vind het hekelpunt toch echt het middenveld. Moet toch echt een creatieveling gaan komen om vervolgens mer de punt naar achter te gaan spelen ipv een buitenspeler op 10 en de punt naar voren. Bergwijn staat zo ver naar voren dat het middenveld gewoon verzuipt. Daardoor valt Guti ook in het niet. Zoet sowieso vervangen voor Unnerstall zodra die fit is, Lato klaarstromen, Baumgartl basis, nieuwe middenvelder halen en dan zorgen dat je de kwaliteiten van de aanvallers ook gaat benutten, en dat is de diepte zoeken, Bruma is beetje zelfde type als Lozano, erg snel, geen verfijnde technkem maar wel een neusje voor de goal. Maak daar dan gebruik van!
+4/-0

4 jaar geleden
Bij Van Bommel is het te vaak... net niet.
Jammer, dit knaagt aan het zelfvertrouwen - hoe nu verder.
Wie weet hierop het antwoord?
+1/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
De rijen sluiten, dicht bij elkaar blijven, hard werken en als fans de verwachtingen naar beneden bijstellen en niet alles geloven wat Toon allemaal zegt. Jonge spelers hebben kilometers nodig die ze dit jaar gaan maken. Talent zat maar nog geen ervaring. Zelfde geldt voor onze coach. Als die PSV nou eens goed en normaal blijft vertegenwoordigen dan komt alles goed. Ten tijde van oorlog staan leiders op! Als fans achter de ploeg blijven staan. Cocu presteerde het ook om het jaar na veel ellende kampioen re worden. Volgens mij krijgen we zo’n seizoen als Cocu’s eerste.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Dank voor je reactie... we wachten af in goed vertrouwen.
De ploeg moet nog op elkaar ingespeeld raken - de juiste spelers op de juiste plaats.
+3/-0

4 jaar geleden
Het word is tijd dat er iemand ballen laat zien bij psv en deze trainer ontslaat.
+2/-3

 
4 jaar geleden
We moeten Mark van Bommel een kans geven... als het over 3 maanden niet veel beter is als nu, dan denk ik dat hij zelf zal opstappen.
+2/-0

4 jaar geleden
PSV-supporters mogen nu laten zien hoeveel ze om de club geven. Zal wel weer een halfvol stadion worden over 2 weken (en eventueel vervolgtraject). als we supporter zijn zorgen we er gewoon voor dat we er allemaal weer zitten. Ook nu het zwaar kut is moeten we achter de club blijven staan.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Na een nachtje slapen lijkt dit me ook de beste oplossing. Wonden likken en dan maar Europa League dit jaar, wat iemand al schreef....wat hebben we in de ch.league te zoeken.
Nog wel de voorronde doorkomen. Hopelijk start de thuis-wedstrijd "laat" in de avond zodat we voor een gevuld stadion kunnen zorgen. Doet PSV een duit in het zakje om deze voor een 10-tje te bezoeken toch?!
+3/-0

4 jaar geleden
Extra zuur dat we nu Bergwijn of Lozano wel moeten verkopen om de boel financieel op orde te houden, en dat geld kan dus niet opnieuw geïnvesteerd worden. Het goede nieuws daaraan is dat het in ieder geval niet meer door de Jong verbrast kan worden, maar door zijn opvolger volgend jaar. Malen en Pereiro wandelen volgend seizoen zo de deur uit (die laatste pakt de trein naar Amsterdam), Zoet raken we ook nooit meer kwijt en die is veel te duur om de bank warm te houden kapitaalvernietiging in optima forma. We gaan in rap tempo Feyenoord achterna zo...
+3/-1

4 jaar geleden
Deze uitschakeling gaat ons nog veel meer ellende opleveren. De beste spelers willen uiteindelijk CL spelen of kiezen voor een hoger salaris in een betere competitie. Daarbij zijn spelers minder waard geworden en zullen ze niet veel in waarde stijgen omdat ze zich niet op het hoogste podium kunnen etaleren.

Dit jaar kan je maar het beste als een tussenjaar gaan beschouwen om door te selecteren en een andere trainer voor de groep te zetten, want anders krijg je volgend seizoen een zelfde soort scenario.

Zolang van Bommel zegt dat hij vindt dat we beter voetballen dan Basel en tegen Ajax de schuld bij de arbitrage neerlegt gaan we geen stappen maken. Hij is veel teveel met randzaken bezig, focus je nou toch eens op je eigen team!

En dan Zoet. Hij vindt niet dat hij een vorm crises heeft en daar kan hij best wel eens gelijk in hebben. Dit is gewoon zijn niveau en dan kan je zeggen dat het beter moet, maar als je dat niet kan dan houdt het op. Een trainer ziet dat ook lijkt me, maar onze trainer neemt geen maatregelen.

Eigenlijk kan ik het Zoet niet eens kwalijk nemen, want hij stelt zichzelf niet op natuurlijk, dat is van Bommel.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Alhoewel ik ook bijzonder teleurgesteld ben na gisteren, deel ik jouw mening niet. Alles overhoop gooien is niet de oplossing. Van Bommel moet echter wel met 3 echte middenvelders gaan spelen en De Jong dient te zorgen voor de nodige ervaring en leiderschap in de selectie.

Het blijkt nu ook dat het wegvallen van Schwaab en Luuk cruciaal is. Zij waren de mannen die leiding gaven en in de as speelden.

Met Malen hebben we qua voetbal een prima spits en in Lammers ook. Maar we missen nu de routine. Zoals Ajax die ook jaren miste en jarenlang ook dit soort tweeluiken verloor. Zij hebben die routine nu wel met o.a. Blind en Tadic zoals wij die eerder ook hadden met Guardado en Moreno.

Het probleem is de opbouw van de selectie, het ontbreken van een middenveld en vormverlies bij enkele spelers.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik denk dat dit een aflopende zaak is met van Bommel.
Hij heeft nu teveel tegenslag gehad en daar kan die man niet mee omgaan en zijn ware aard gaan we nu veel vaker zien.
Hij is de controle kwijt.
Verder vraag Ik me af of er nog zwaargewichten bij Psv lopen, die slapzak van Toon met zijn boeken hoeven we niks van te verwachten en John de Jong lijkt me ook geen leiderstype.
Zoals ik eerder aangaf Stan Valcx td maken.
Psv man en goed netwerk en doet goede dingen bij Vvv.
Ook vind ik dat er naar sfeertje hangt rondom het team,Zoet lijkt 't niks te interesseren en Malen en Bergwijn, Lozano willen iets te graag vertrekken.
Wordt een lang seizoen zonder prijzen met een selectie die van alle kanten rammelt.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Van Bommel heeft fouten gemaakt, Bergwijn is geen middenvelder bijv.

Maar dit elftal zit ook totaal niet goed in elkaar.

Om het nog te redden: Lozano, Hendrix en Pereiro verkopen. Aanvallende middenvelder en fysiek sterke SPITS kopen.

Malen op de bank totdat hij bijtekent. Stoppen met dat slappe gedoe!
+2/-2

 
4 jaar geleden
Malen is onze beste speler op het moment en die wil je op de bank zetten? Waanzin ten top, gewoon snel verlengen!
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Moet hij wel willen. En zo goed is hij nou ook weer niet (als spits).

Als buitenspeler prima.

Maar geen speler is groter dan de club.

En wat echt bij PSV hoort, is een echte spits. Die missen we nu. Hopelijk komt die nog.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dat laatste ben ik zeker met je eens, wat mij betreft kunnen Bruma en Malen dan op de vleugels, ervan uitgaande dat Bergwijn en Lozano vertrekken. Pereiro en Hendrix verkopen en dan hopen dat er nog een goede middenvelder bij komt die voor evenwicht zorgt.

Malen gaat echt wel bijtekenen denk ik, komt goed!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waarom denkt iedereen dat Malen een vleugelspeler is? Vanwege zijn lengte? Bij ajax zagen ze hem als de opvolger van Dolberg voordat hij naar Arsenal ging. Vorig seizoen heeft hij ook meerdere keren als invaller laten zien dat hij super gevaarlijk is als centrale man. Op een gegeven moment stond hij zelfs al in de spits ipv Luuk de Jong. Mede ingegeven door de zoektocht naar een geschikte nummer 10 natuurlijk. Maar geloof me deze gast Malen heeft meer talent in zijn kleine teen dan Luuk in zijn hele lijf heeft. Het plafond van Malen zal niet bij een team van het niveau PSV liggen. En zoals ik het nu zie, zal Malen in de toekomst de absolute spits van Oranje gaan worden. In het Moderne voetbal heb je gewoon een spits nodig die heel veelzijdig is. En dat is Malen!!!
+1/-0

4 jaar geleden
Bergwijn gauw opbokken, vuile Amsterdamse mol.
Zijn misser kost ons miljoenen.
+1/-4

4 jaar geleden
Malen,Bergwijn,Lozano en Bruma zijn goed voor +/- 50 doelpunten in een seizoen.Scorende middenvelders en verdedigers zijn nihil.Dan kom je toch flink wat doelpunten tekort om mee te doen om het kampioenschap.Neem daarbij een falende verdediging en een moeilijk seizoen ligt op de loer.
+3/-1

1000 Bommels en granaten, er is een Bommelding gaande.
+2/-2

4 jaar geleden
Begin naar Brands te verlangen..
We zullen de komende de maand zien wat er nog weggaat en bijkomt.
En dan alles op het kampioenschap.
El laten lopen, gaat ten koste van wedstrijden eredivisie omdat je op donderdag speelt ver weg.
Ben benieuwd of John de Jong en collega's inzien wat er aan schort en met paar verassende ervaren evt huur transfers op de proppen komen zoals toen met Guardado, van,Ginkel, Moreno etc.
Wordt je kampioen dan plaatst je je rechtstreeks voor cl en valt de schade die je hebt opgelopen tov Ajax nog mee.
Anders worden het magere jaren in Eindhoven.
Dus met goed beleid is dit nog te fixen, maar heb mijn Twijfels en zeker als v Bommel paar dagen geleden riep.. Deze selectie is goed genoeg voor de cl.
Als het bestuur en td er ook zo over blijven denken dan kan dit beleid wel eens rampzalige gevolgen hebben voor ons Psv de komende jaren.
+1/-1

4 jaar geleden
Met veel van de huidige selectie hebben we vorig jaar aardig meegedaan met de grote jongens in de CL dus ondanks de grote teleurstelling van gisteren , het zit allemaal toch dichter bij elkaar dan je denkt. Als Bergwijn gisteren 1 kans wel benut waren de verhalen hier heel anders geweest.
De nieuwelingen kun je nog niks over zeggen. Ik kan me de reacties op Arias nog herinneren, dat was destijds ook een grote miskoop volgens velen.
Het is nu van belang dat zo snel mogelijk alle transferperikelen achter de rug zijn, dat er een team met focus staat. Vorig jaar gezien dat je met een kwalitatief minder team ver kunt komen als je maar als team voetbalt. EL zeker zeer serieus nemen. Dat is voor ajax 2 jaar geleden ook een springplank geweest naar een succesvol seizoen en transferwaarde ontwikkeling van spelers. Verder hoop ik wel dat v Bommel zich eens wat minder als een hork gaat gedragen in de pers, dat slaat negatief terug op onze club.En verder hoop ik dat ajax in haar gebruikelijke val trapt na succes, nl onmetelijke arrogantie, dan is er nog van alees mogelijk
+6/-0

 
4 jaar geleden
Dat was voor de winterstop inderdaad. Toen speelde ze de pannen van het dak. na de winterstop was het toch wel wat anders en die lijn trekt zich door in de afgelopen wedstrijden.
+1/-1

4 jaar geleden
Het eerste doelpunt is meer de schuld van Lozano door een domme overtrading te maken op zo'n gevaarlijke plek. De focus ligt nu ineens heel erg op Jeroen Zoet maar deze bal was zo hard ingeschoten dat het hem niet te verwijten valt. Ze hadden de kansen moeten afmaken en van Bommel moet de juiste mannetjes op de juiste plek zetten. Het lijkt erop dat hij na een paar keer winnend te hebben gewisseld in de eerste helft van vorig seizoen denkt dat hij de Messias is. Zijn opstellingen en wisselbeleid worden steeds onbegrijpelijker.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Lozano is chaotisch en rommelig bezig... het is de taak van de trainer deze talentvolle speler tot de orde te roepen en in het gareel te krijgen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Dat kan onze trainer dus niet. Hij heeft alleen iets met hardwerkende middenvelders en kan niet omgaan met Zuid Amerikaanse spelers.
+2/-1

4 jaar geleden
misschien moet psv maar eens beginnen om er een paar spelers uit te stampen te beginnen bij zoet, sadilek( speelde als een d speler) luckassen was er soms maar speelde gewoon zwaar kut Rosario kut speler viergever was er niet lozano is bezig met transfer ipv voetbal en zo kan ik nog wel ff doorgaan!! enigste die ik redelijk vond was malen en soms gutti maar dat was ook niet alles!!
+1/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd