Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV zet slechte vorm voort en speelt gelijk in Enschede


Tijdstip
3 augustus 2019
Stadion
De Grolsch Veste
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


PSV zet slechte vorm voort en speelt gelijk in Enschede; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV zet slechte vorm voort en speelt gelijk in Enschede

PSV is ook met een valse start aan de competitie begonnen. De uitwedstrijd tegen FC Twente werd met 1-1 gelijk gespeeld. Nadat PSV al snel op achterstand kwam, kopte Denzel Dumfries in de tweede helft de gelijkmaker binnen.

PSV begon net zoals in Basel bijzonder zwak aan het duel en ook nu was de eerste kans direct raak. Denzel Dumfries liet zijn man lopen, Érick Gutiérrez greep niet in en Jeroen Zoet verkeek zich wederom op een afstandschot.

De ploeg van Mark van Bommel wist er zelf helemaal niets tegenover te zetten. PSV speelde in een veel te laag tempo en werd steeds opgejaagd op moment als het middenveld bereikt werd. De meegereisde uitsupporters lieten meerdere keren met een massaal 'PSV wakker worden' hun onvrede blijken.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Voor Van Bommel reden om na een uur spelen Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo in de ploeg te brengen. Het tweetal was binnen een paar minuten al betrokken bij de gelijkmaker door een corner kort te nemen. De voorzet werd vervolgens door Denzel Dumfries binnen gekopt.

PSV leek opeens wakker geschud en trok steeds feller ten aanval. Meerdere malen kwam het ook gevaarlijk in de buurt van het doel van keeper Drommel, maar was het in de eindfase te slordig om daadwerkelijk tot grote kansen te komen.

In blessuretijd ontstonden nog een aantal hectische minuten. PSV trok voor een laatste keer ten aanval, maar kreeg vervolgens een counter om de oren. Twente versierde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar deze kon door Zoet gekeerd worden.

Enkele seconden later floot scheidsrechter Serdar Gözübüyük voor het einde van de wedstrijd, waardoor PSV het nieuwe seizoen in de competitie met een gelijkspel begon.


Pablo Rosario: 'Puntverlies was deze wedstrijd heel onnodig'

In gesprek met Fox Sports baalde Pablo Rosario van het puntverlies tegen FC Twente. "Het was deze wedstrijd heel onnodig. Je had de hele wedstrijd onder controle", aldus Rosario. "Zij schieten maar één keer op doel volgens mij en dat is een goal. Hij mag daar niet vrij schieten."

PSV kreeg zelf ook maar een paar kansen om tot scoren te komen. "Het waren twee of drie grote kansen. Als je die maakt, zit je vandaag met drie punten. Maar die eerste goal mag gewoon niet vallen", zo gaf hij aan.

De ploeg had het lastig tegen het spel van FC Twente. "Zij stonden heel compact verdedigend. Dan is het altijd moeilijk om kansen te creëren", zei hij daarover. "Maar wij hebben de kwaliteiten om dat wel te kunnen doen."


Denzel Dumfries: 'We gaan ons hoofd niet laten hangen'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het doelpunt van FC Twente nooit had mogen vallen. "Zo'n goal mag er nooit in zoals zij hem maken. Het balbezit begint bij hun keeper en ligt dan in ons netje. Dat mag niet gebeuren", aldus Dumfries. "Daarna hadden we het verdedigend wel goed op orde. In de eerste helft hebben ze één keer op doel geschoten en dat was een goal. Dat was zuur voor ons. Wij moeten dat beter doen. We moeten beter staan en het beter neerzetten. Daarna laten we het balletje lopen in de tweede helft en zie je dat je tot een hoop kansen komt. Je moet jezelf alleen wel belonen."

PSV kent een zeer zwakke start van het seizoen met ook de uitschakeling in de voorronde van de Champions League en de nederlaag in de Johan Cruijff Schaal. "Het is de realiteit, maar wij gaan ons hoofd niet laten hangen", zo gaf hij aan. "We gaan keihard knokken en dicht bij elkaar maken. We gaan een vuist maken met zijn allen en gaan er voor. We gaan dit omdraaien. Ik hoop dat de supporters vertrouwen in ons houden, dan gaan wij het omdraaien."


[video] Dumfries & Rosario na FC Twente - PSV


Mark van Bommel: 'We hadden de wedstrijd moeten beslissen'

In gesprek met Fox Sports kreeg Mark van Bommel de vraag waar het aan lag dat PSV punten verspeelde tegen FC Twente. "We hadden tijd nodig om te herstellen van die goal", aldus Van Bommel. "In de tweede helft speelden we zoals we moesten spelen met combinaties en snel veldspel. We maken 1-1 en moeten in die fase ook de 1-2 maken. Aan het eind voetbal je niet meer, maar daar moet je wel die wedstrijd beslissen."

Van Bommel ging verder: "Die goal viel vrij snel. We hadden daar even de tijd nodig om te kunnen herstellen. In de tweede helft kan Twente het niet meer belopen. Dan doe je het gewoon goed. Volgens mij hebben wij best vaak op goal geschoten."

Hirving Lozano was door Van Bommel op de bank gezet. Volgens de trainer was dit puur om sportieve redenen. "Ik heb voor anderen gekozen. Ik dacht dat ik met die de meeste kans maakte om te winnen", zo gaf hij aan. "Het heeft absoluut niets met een transfer te maken of dat hij gewisseld werd tegen Basel. Het was puur een sportieve beslissing"


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Nakamura ('8)
Goal
1-1 Denzel Dumfries ('65)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
27.200 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('76)
Kaart
FC Twente: Pleguezuelo ('89)

Opstelling PSV

BrumaDonyell MalenSteven Bergwijn


Érick GutiérrezGastón PereiroPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverTrent SainsburyDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'62 Mohamed Ihattaren voor Gastón Pereiro
'62 Cody Gakpo voor Bruma
'84 Olivier Boscagli voor Érick Gutiérrez


Opstelling FC Twente

NakamuraVuckicCantalapiedra


RoemeratoeEspinosaSelahi


MatosSchenkBijenVerhaegh


Drommel

Wissels:

'66 Aburjania voor Selahi
'71 Zekhnini voor Nakamura
'83 Pleguezuelo voor Roemeratoe


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 3 1-3 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-3 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
10  3 1-2 (1-0)
11  3 1-2 (1-0)
12  3 1-4 (1-0)
13  2 2-2 (1-1)
14  2 0-0 (0-0)
15  2 3-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.24. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Donyell Malen (28 -> 5,0)
2. Niemand (26 -> 4,0)
3. Cody Gakpo (25 -> 3,0)
4. Denzel Dumfries (18 -> 2,0)
5. Michal Sadílek (17 -> 1,0)
6. Steven Bergwijn (15 -> 0,0)
7. Jeroen Zoet (12 -> 0,0)
8. Hirving Lozano (9 -> 0,0)
8. Pablo Rosario (9 -> 0,0)
8. Mohamed Ihattaren (9 -> 0,0)
11. Lars Unnerstall (8 -> 0,0)
12. Nick Viergever (6 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (6 -> 0,0)
14. Trent Sainsbury (3 -> 0,0)
15. Timo Baumgartl (2 -> 0,0)
15. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
17. Sam Lammers (1 -> 0,0)
17. Robbin Ruiter (1 -> 0,0)
19. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
19. Aziz Behich (0 -> 0,0)
19. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
19. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
19. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
19. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
19. Eloy Room (0 -> 0,0)
19. Dante Rigo (0 -> 0,0)
19. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
19. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
19. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
19. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
19. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
19. Armando Obispo (0 -> 0,0)
19. Angeliño (0 -> 0,0)
19. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
19. Jordan Teze (0 -> 0,0)
19. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
19. Dirk Abels (0 -> 0,0)
19. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
19. Zakaria Aboukhlal (0 -> 0,0)
19. Toni Lato (0 -> 0,0)
19. Bruma (0 -> 0,0)
19. Joël Piroe (0 -> 0,0)
19. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
19. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
19. Luuk Koopmans (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik voorspel dat dit weer eens een lastig potje word, mag hopen op 3 punten, maar ik sta er niet van te kijken dat dit gewoon een 1-1 word ofzo....
+3/-2

 
4 jaar geleden
Alle ingrediënten zijn inderdaad aanwezig voor een gelijkspelletje. De gifbeker is nog lang niet leeg, let maar op....
+4/-3

 
4 jaar geleden
Ik deel je ongerustheid.. al is vaker gebleken dat de voorbereiding niet altijd in lijn ligt met hoe het seizoen daadwerkelijk verloopt. Laten we in elk geval hopen dat iedereen nu wakker is.. en dat we eens gaan stoppen met het incasseren van zoveel tegendoelpunten..
+4/-1

 
4 jaar geleden
Wat dacht je van een trainers en keepers wissel. Dat zou het vertrouwen achterin kunnen herstellen. Bij van Bommel ligt het altijd aan iemand of iets anders, hij evalueert nooit zijn eigen functioneren. Dat moet voor spelers toch verlammend werken.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Gelijkspelletje zou ik voor tekenen maar denk gewoon een nederlaag.
Benieuwd wat hij nu weer voor elkaar goochelt
+3/-3

4 jaar geleden
Geen idee hoe sterk Twente is, maar PSV moet natuurlijk altijd opletten dat het niet aan de pan blijft hangen tegen de Keuken Kampioen... Zo lang er geen sprake is van een ingespeeld elftal blijven ze kwetsbaar.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Precies..niet de sterkte van Twente bepaalt de wedstrijd maar de zwakte van PSV. Poppetjes op juiste plaats zetten om mee te beginnen..misschien Bruma spits die is wat meer killer op dit moment. Bergwijn en malen op de flanken..GUTI op 10.sadilek middenveld. Die Fransman op linksback en baumgartl en viergever centraal..en ruiter op doel da's logisch
+2/-0

 
4 jaar geleden
Mooi stuk inderdaad. Zegt exact wat menig supporter ook al heeft gezien. Twente zal daardoor ook erg lastig worden .
+4/-4

 
4 jaar geleden
Zolang het maar negatief is kunt u er zich in vinden nietwaar ? Het niveau van DD is alleen maar kritisch zijn . Zelfs de opkomst van de zon is in hun ogen kritisch.
+3/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nee het gaat totaal niet over negatief zijn. Ik had toen ze vorig seizoen alles in de eredivisie wonnen dezelfde kritiek al geuit. Je zag met name in de echte wedstrijden dat het technisch tactisch echt zwaar onder de maat was. Van bommel had bv bedacht dat hij hoog druk wilde zetten. Maar dit resulteerde in 4 man die druk aan het zetten waren en 6 man die achteruit liepen. In de eredivisie ontbreekt de kwaliteit om hier onderuit te voetballen. Maar ieder fatsoenlijk team speelt daar met gemak onderuit. Zo zijn er nog genoeg andere voorbeelden die ik kan noemen. Het stuk is niet negatief, maar geeft gewoon heel goed de tekortkomingen aan. Maar het mooie is. Dit is trainbaar. Is dat niet super positief!
+3/-2

 
4 jaar geleden
@de kenner , u zegt: Nee het gaat totaal niet over negatief zijn. Ik had toen ze vorig seizoen alles in de eredivisie wonnen dezelfde kritiek al geuit. Je zag met name in de echte wedstrijden dat het technisch tactisch echt zwaar onder de maat was .......... Welke maat? we stonden vele punten voor op onze concurrent tot aan de winterstop en hebben het echt niet slecht gedaan in de CL. Diverse critici hebben Mark geroemd dat hij als beginnend coach geëindigd is op de 2e plek achter Ajax dat zoveel successen kende met dit spelersmateriaal . In mijn ogen is er niets verandert in het spelersmateriaal het is eerder slechter geworden , vertrek Angelino , Daniel en Luuk. En nu een team wat niet ingespeeld is . Het is niet zo moeilijk om te roepen dat alles K.t is zonder een goede analyse te maken. DD is daar heel goed in en is heel eenzijdig. Kom met een eigen mening en laat u niets in de mond leggen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Blijkbaar verwacht ik iets anders dan u van PSV. Vorig seizoen heeft PSV 1 top wedstrijd gewonnen. Ajax thuis. Alle andere top wedstrijden hebben ze kansloos verloren. Dat de media roept dat van Bommel het goed heeft gedaan is voor mij geen graadmeter. Diezelfde media roept dat ten hag geen goede coach zou zijn. In de cl heeft PSV naïef gevoetbald. Altijd hetzelfde blijven doen noemde van bommel dat. Ik zag een elftal dat de bal niet in de ploeg kon houden en hem alleen maar weg ramde. De zogenaamde cultuurdragers Viergever de jong Hendriks zoet zakte in die wedstrijden zwaar door het ijs. Hoe naïef ben je als je in de cl met een nummer 10 wilt spelen die geen meter mee terug verdedigd. En dit ligt echt niet aan die jongens. Zoals je ziet maakt het niet uit welk poppetje van Bommel neerzet op het veld. Het tactische plan klopt niet/ is te eenvoudig te stoppen. Na de super start in de competitie (fundament opgebouwd door zijn voorganger Cocu) ging het elftal met de week slechter voetballen. Tegenstanders wisten immers dat het gevaar van de flanken komt. Toen tegenstanders zich daar op in gingen stellen deed van bommel weer wat hij altijd doet. De spelers de schuld geven. Geen een keer keer hij in de spiegel of veranderde hij zijn tactische plan. Dan lag het aan Pereiro dan weer aan hendriks of Guti. Verschillende keren bleef hij zoeken naar een nummer 10. Als je die speler niet hebt moet je toch misschien denken dat je een formatie / speelwijze gaat hanteren die past bij de spelers die je wel hebt. Bovendien verliezen spelers het zelfvertrouwen door deze coach. Aankopen beginnen goed worden vervolgens eerder slechter dan beter. Jeugdspelers idem. vb Rosario brak door en viel vooral op door zijn snelle passing voorwaarts. Om die reden werd hij ook geselecteerd. nu zie ik een bange Rosario die alle ballen terug kaatst naar de verdrdigers. Kijk dat soort dingen zijn opdrachten die gegeven worden. Rosario en Guti mogen geen enkel risico nemen. Ik heb DD echt niet nodig om zelf met een analyse te komen. Maar zij verwoorden in dit artikel perfect wat de tekortkomingen zijn.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat we hetzelfde verwachten van PSV maar wat is reëel ? U verwijst naar vorig seizoen , terecht . Ik was blij eindelijk eens een ander voetbal te zien dan onder Philip ondanks de resultaten die waren goed , het voetbal liet ook vaak te wensen over maar het resultaat was heilig. Voor de winterstop was het perfect onder Mark we speelden naar voren en behaalden mooie resultaten. Na de winterstop weer het eindeloos tikkie terug en tikkie breed. De vorm was totaal weg en waarom ? Vervolgens zegt u dat het elftal met de week slechter ging voetballen. Tegenstanders wisten immers dat het gevaar van de flanken komt. Toen tegenstanders zich daar op in gingen stellen deed van bommel weer wat hij altijd doet. De spelers de schuld geven.............. Je weet toch van elke ploeg waar het gevaar zit , je weet toch hoe elke speler speelt , Ronaldo en Messi , je weet hoe ze spelen maar kunt ze niet stoppen , dat zit de kracht , spelers moeten creatief zijn . Waarom liet men Frenkie de jong altijd opkomen en pakte hem niet eerder aan ? Omdat de speler creatief was en dit zelf kon omzeilen , heel simpel . Hirving en Steven hebben te veel kansen laten liggen en nu weer. Steven draaft maar door en zoekt de verdedigers op en loopt zich vast . Hirving kan geen kapbewegingen maken . De enige die een dikke voldoende haalde was Luuk . Mark heeft trouwens nooit de spelers de schuld gegeven wat u beaamt . Mark heeft altijd in de WE vorm gesproken. We zijn na de winterstop in een dip beland. Of we daaruit zijn kan ik nog niet zien . We hebben een ander elftal met nieuwe spelers en op een andere positie en nog niet ingespeeld . Diverse spelers spelen onder hun niveau logisch dat Mark gaat wisselen op posities , je moet wat . Pereiro , en Hirving zou ik niet meer opstellen . Iedereen roept nog steeds om Guti dat begrijp ik niet , Wat laat hij zien dan ? Hij krijgt het steeds weer klaar om met zijn rug naar het doel te gaan staan van de tegenstander en speelt de bal dan terug. Zijn directe tegenstander neemt de bal dan simpel over en begint aan een counter . Heeft ons al twee doelpunten tegen opgeleverd , nou dat risico neemt Guti dan wel en hoe . Er moet een nieuw elftal op gebouwd worden en dat kost nu eenmaal tijd . Met alle transferperikelen zal dat nog wel even duren . Ik hoop een elftal zonder Guti, Pereiro , Hirving ,Pablo , Jorrit en misschien Jeroen , die zelfs in een dip zit nu . Ga er maar aanstaan . We hebben nog een goede CV nodig en een aanvaller op rechts. Het kan nog goed komen , het is nog vroeg in het seizoen . Uiteraard verwacht ik meer van onze ploeg . Ik ben al tig jaren supporter en het nog bijna ieder jaar gezien dat het elftal in een dip zat maar het gebrek aan spelersmateriaal met de mutaties zoals nu heb ik nog nooit meegemaakt. Kritisch zijn mag best en het hoort ook zo maar het is simpel om iets af te kraken zonder de echte oorzaak aan te geven. Toon , Mark en John Krijgen de schuld nu ipv de lamzakken die hun taak niet uitvoeren omdat ze met andere zaken bezig zijn en zo het elftal benadelen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je hoeft geen spelers bij naam te noemen om hen de schuld te geven. Het simpel uitvoeren van een vroege wissel of het vervangen van een speler nav een slecht resultaat is meer dan voldoende. Ten aan zien van de Jong. De jong Is natuurlijk een hele goede speler, maar ook hij werd gecoacht door zijn technische staf. Als je goed hebt gekeken met name in CL vorig seizoen gingen tegenstanders zich op hem instellen. De technische staf heeft toen met hem besproken op welke wijze ze hem vrij gingen spelen. Dergelijke oplossingen mis ik bij van Bommel. Pereiro werd vorig seizoen ook vaak vast gezet. Als je er 1 vast zet creëert dat weer mogelijkheden voor anderen. Waarom bedenkt Van Bommel geen oplossingen voor dergelijke spelmomenten.
Met Guti heb je een man met een schot uit de 2e lijn. Waarom moet die jongen voor de verdediging blijven hangen? Om dat idiote blok in tact te houden. Waarom Lozano continu op rechts? Die jongen speelt veel beter vanaf links en zijn rendement ligt daar vele malen hoger. Zijn team valt in 2 delen uit elkaar. De oorzaak is 100% zeker niet dat spelers uit vorm zijn, maar dat is wel het gevolg van zijn methode van coaching.
Als ik zijn aanpak zie, zie ik weer de beelden van Stevens met Mendez voor me.
Het spel onder Cocu was misschien niet zo spectaculair, maar technisch tactisch klopte het altijd. Cocu haalde het maximale uit zijn spelersgroep.
+1/-0

 
4 jaar geleden
U geeft het zelf perfect aan ..... Pereiro werd vorig seizoen ook vaak vast gezet. Als je er 1 vast zet creëert dat weer mogelijkheden voor anderen.....Waarom bedenkt Van Bommel geen oplossingen voor dergelijke spelmomenten ????...Hoezo moet Mark voor een oplossing zoeken . Dat heet creativiteit van de medespelers in het veld , meedenken in het geheel en dat gebeurde niet.Iedere situatie is anders.Elke speler in het veld krijgt een opdracht. Het ligt dan aan de speler HOE je die taak uitvoert. Tevens zegt u terecht ....Met Guti heb je een man met een schot uit de 2e lijn.... Waarom doet hij dat dan niet ? Ik heb het hem 2 a 3 maal zien doen , het eerste was tijdens zijn debuut en hij scoorde en daarna heel zelden . Is dat niet vreemd ? Als er iemand van afstand een doelpunt kan maken is dat Pereiro , Guti en Codi . De doelman van de tegenpartij wordt zelden getest en ga me niet wijsmaken dat Mark hiervan de schuld is . Heel goedkoop. Trainers afzeiken ... het mooiste voorbeeld hebben we gehad met ten Hag . We weten hoe dit afgelopen is , u gaf het zelf ook aan , niet meelullen met de media . We hebben weer een mooi voorbeeld gehad . Hirving zat op de bank en werd genegeerd terecht zou ik ook doen , laat het hem maar eens voelen . De media wist het weer , enorm opgeblazen . Lasse zat ook op de bank terwijl hij al een transfer gemaakt heeft . Wat hebben we daarvan gehoord ?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je zou zo de assistent van Mark kunnen worden. Hahahaha. Laten we het er maar op houden dat we het oneens zijn met elkaar, maar beide het beste voor hebben met onze club. Als Mark straks ontslagen is en het wel begint te lopen kom ik me gelijk nog wel even halen hé ;).
+2/-0

 
4 jaar geleden
Da's goe vriend . Je hoeft het niet altijd met mekaar eens te zijn maar idd we willen beide het beste voor de club Dat is punt een . Misschien heeft u wel gelijk . De tijd zal het leren . Fijne dag verder . :-)
+2/-0

 
4 jaar geleden
Zolang PSV het beleid 'topspelers zullen ook wel toptrainers zijn' voert gaat het voetballend niks worden. Als Baumgartl positioneel sterk is en dat is zo volgens de verhalen en hij weet het ook achterin neer te zetten met coaching zoals Schwaab, heb je het probleem achterin tijdelijk weer gelijmd. En als je verder nog een kapstok spits en/ of een scorende loper haalt als v Ginkel is dat probleem ook tijdelijk weer verholpen. Dan kunnen we weer non voetbal spelen, wat veelal op toeval en geluk gebaseerd is. We hebben ook behoefte aan een duidelijke visie met bijbehorend systeem waarin ook rekening wordt gehouden met de kwaliteiten van de spelersgroep. Dit is alleen mogelijk onder een ervaren topcoach, Mark heeft gewoon de kwaliteiten niet op trainersgebied om dit voor elkaar te krijgen en ik kan je nu al zeggen, Ruud waarschijnlijk ook niet. Ze mogen best samen de assistenten zijn, maar daar moeten we het ook bij laten. Ze kunnen het daarna bij Fortuna of iets dergelijks proberen en als ze dan succesvol blijken maken ze kans. Zo hebben ze het allemaal eerst ook als voetballer moeten doen, iets wat een totaal ander beroep is dan trainer zijn. De wereldklasse als voetballer is helemaal niet zo relevant in het trainersvak zoals velen denken, het is niets meer dan een extraatje voor het aanzien van de club. Er moet echt iets veranderen in het beleid, Toon moet aan het werk gezet worden, heeft ook lang tijd gehad om boekjes te schrijven, nu is het tijd voor 'topsport'.
+5/-2

 
4 jaar geleden
Kortom, dia analyse van die link klopt perfect.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens. Je ziet het ook bij trainers ten hag en bosz. Sinds Ajax is afgestapt van zijn eigen Ajax kliek trainers is het daar gaan lopen. Ten hag heeft zelfs een deel van zijn opleiding van onze Rutten genoten. Zo zonde dat we dat soort talent niet herkennen.
+3/-2

 
@Kenner:

Heel erg mooi gevonden. Moet vast wat moeite hebben gekost haha?
Geeft exact weer wat er gaande is bij PSV. Heel erg goed geanalyseerd en beschreven door deze auteur. Geeft ook wel aan dat deze auteur heel goed weet waar die over schrijft en enige kennis van zaken heeft, net zoals de vele andere supporters die dezelfde mening delen. Ik mag hopen dat MvB het over een andere boeg gaat gooien en afstapt van dit niet werkend systeem.

Dit stuk (Het middenveld ontbeert al een jaar creativiteit) vind ik het meest treffend;te weinig beweging, te weinig creativiteit, vrijwel geen druk naar voren en te weinig scorend vermogen.

Ik hoop op betere tijden...:)
+3/-4

 
4 jaar geleden
Samen met jou blijf ik dat ook hopen. M.i. maakt het dus ook niet uit welk poppetje hij neerzet op welke positie, maar past de speelwijze totaal niet bij een ploeg die 9 van de 10 wedstrijden de betere spelers heeft.

In de analyse geven ze ook uitvoerig aan waarom een nummer 10 nooit zal functioneren in deze speelwijze.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal eens met die analyse. Het tijdperk Van Bommel lijkt me mislukt. Dat zullen we vanavond tegen Twente ook weer zien, vrees ik.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens, van Bommel is geen goede trainer. Hij durft niet te veranderen, zet spelers niet op de goede plek. Heb wei ig vertrouwen in dit seizoen. Zie liever een andere trainer komen. Met lef durf ervaring die beter met alles kan omgaan ook met verlies.
+2/-2

4 jaar geleden
Twente zal inzakken en PSV heeft niet de creativiteit om een gesloten verdediging stuk te spelen. Ik voorzie een frustrerende avond in het oosten van het land.
+5/-2

 
4 jaar geleden
Ik vrees het ook. PSV is in een ding heel goed en dat is op de counter eruit komen, met onze snelle aanvallers. Maar er zit geen echt goed voetbal-systeem in PSV. Ik vind dat dat meer aan de kwaliteit van de middenvelders zelf ligt, dan aan Van Bommel. Guti is het ook niet gelukt om de ene speler na de andere speler steeds met een goede steekbal in een gevaarlijke positie te brengen.

Als Twente de bus voor het doel zet, dan moet PSV die verdediging open gaan breken. Zal nog lastig worden. Maar gezien het kwaliteits-verschil verwacht ik wel de winst.
+1/-3

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Hallo wageninger,

Ik ben momenteel heel druk bezig in Spanje met het bouwen van m'n huis dus heb echt weinig tijd zeker als je weet hoe ze hier werken, daarom zeg ik ook dat ik als eerste 500 over zal maken.
Dus misschien als er iemand is de op het moment meer tijd heeft zou dat Super zijn.
+2/-4

4 jaar geleden
Tijd dat pereiro weer eens kans krijgt.
Snap sowieso niet dat die geen kans kreeg tegen basel laatste wedstrijd.
Kan een goal maken en goed in de kleine ruimte en combinatie.
+3/-4

Ach kom nou jongens, is Twente dan wel zover met hun bij elkaar geraapte vreemdelingen legioen dat jullie hen moeten vrezen? Ongelooflijk hoe de negativiteit hier regeert, wat onze trainer/coach betreft is't idd mwa Mwark, maar we mogen er wel van uitgaan van winst tegen Twente? Ik ga voor een 1-3 uitslag, uiteraard 3-1 voor ons, Forza PSV!!
+4/-4

 
4 jaar geleden
We moeten Twente niet vrezen, maar onszelf. Denk daar maar eens over na.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Ik waardeer je positiviteit, helaas hebben we volgens mij nog niet eens 3 fatsoenlijke ballen richting de goal van Twente gekregen vandaag. Er zal heel veel moeten gebeuren om wedstrijden tegen wie dan ook weer met een gerust hart tegemoet te gaan zien.
+1/-1

4 jaar geleden
De aanwezigheid van de spelers die jij net noemde resulteert niet in een speelstijl waarin alleen maar de lange bal naar voren gespeeld wordt.
+1/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik begin er inmiddels moedeloos van te worden. Wederom Zoet, Rosario, Viergever en Luckassen. Die jongens kunnen er ook niets aan doen dat ze worden opgesteld, maar het wordt tegen Twente toch echt tijd voor witte zakdoekjes en wat spreekkoren, want mark my words, Twente snoept vandaag punten van ons af met deze opstelling.

Volgens Mark zal het wel weer aan de mentaliteit van de spelers liggen, aan de tegenstander of aan de arbitrage en dat zal hij dan ook weer publiekelijk uiten, zodat de aandacht wordt verlegd van zijn wanprestaties sinds hij trainer is.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Je kan wel roepen, waarom die spelers opstellen? Maar veel alternatieven zijn er niet.

Zijn of geblesseerd, nog niet fit, niet ingespeeld of nog niet gekocht.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Je kunt eens beginnen met onze grabbelton zoet te vervangen door Ruiter, vervolgens, anders ook gewoon startten met Affelay, kijken hoeveel minuten hij kan maken, misschien maakt hij direkt het verschil in een voetballend elftal, voor de leeuwen gooien zeg maar, ik wist het wel!
Ruiter
Dumfries, Sainsbury, viergever, sadi
Affelay, Hendrix, Guitterez (Hendrix met punt naar achteren, een 6 zeg maar)
Bergwijn, Malen, Bruma
+2/-2

 
4 jaar geleden
4-2-4 is zelfmoord in Europa, met Zoet op doel win je geen Europese wedstrijden. Kijk even in Jong PSV en de A1. Dat zijn jongens die zich willen bewijzen en die zullen er alles aan doen om zich te laten zien. Ik durf te wedden dat daar meer talent rondloopt dan wat er nu staat.

Er is zoveel geïnvesteerd in de jeugdopleiding dat je daar wel gebruik van moet maken, bij andere clubs lukt dat wel zoals bij AZ en bij Ajax. Daarnaast moet je natuurlijk ook kwaliteit / ervaring halen die je dan nog mist in je ploeg, maar ook daar schiet van Bommel tekort.

Misschien moet hij eens meer met de jeugdtrainers gaan praten ipv met de arbitrage.
+1/-2

4 jaar geleden
Bergwijn op 10 en Roasrio aanvoerder. De eerste punten zijn we kwijt als dat zo is. Wat is het toch een volhardend mannetje die van Bommel...
+3/-2

 
4 jaar geleden
Wie moet dan de aanvoerder zijn? Viergever, Zoet? Dan is de kritiek ook niet van de lucht.

Lang niet alles wat Van Bommel doet is goed, maar er zijn bijna geen alternatieven. En dat ligt vooral aan de mensen die dit elftal hebben samensgesteld.

Hopelijk valt alles nog op z'n plaats de komende tijd.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dat klopt zeker, maar ik denk al een paar stappen verder.... ik heb eigenlijk al afscheid van bommeltje genomen, ik heb deze week op dit forum gezegd dat hij de kerst niet haalt, dit zie je aan alles, het zit niet goed in deze groep, nare sfeer, dat proef je, zie je aan de houding van mensen, het is niet positief! Weet je waar ik wel positief van word?! Adrie Koster, hoe hij met beperkte mogelijkheden altijd goed voetbal heeft, hij is netjes, correct naar de pers toe, gewoon een gentleman, daar hou ik van, geen gebral, een ideale opvolger van Mark, met een mooi PSV verleden, ik wist het wel als ik Toon was!
+3/-2

 
4 jaar geleden
En Zoet ook in de basis.... Wat een slecht.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Waaruit bestaat dat dan Mill? Want vooralsnog hebben we officiële wedstrijden nagenoeg alleen maar verloren...
Change Will make the difference!!!
+1/-1

 
4 jaar geleden
Was een cynische opmerking richting MvB
+2/-2

Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Er wordt weinig gewonnen onder onze wondercoach sinds het geraamte van Cocu is ontmanteld. Zoet zal wel weer de hele week met zijn baby gespeeld hebben en niet fris zijn
+2/-2

4 jaar geleden
Fijn dat Bommel er weer zin in heeft. Dat geldt ook voor mijzelf. Gewoon winnen in Enschede. Laten we hopen dat bij PSV weer het beste omhoog komt als niemand het verwacht.
+3/-0

4 jaar geleden
De concurrent heeft het ook nog niet op de rit. Worden gered door buitenspeldoelpunt. VAR ziet weer niets zoals gebruikelijk;)
+2/-0

 
Haha inderdaad. Duidelijk buitenspel.
Wederom gematst.
Ben allang blij dat zij in ieder geval punten hebben verspeeld.
Hadden er drie moeten zijn.
+2/-3

4 jaar geleden
Zolang twente niet op doel schiet is er niks aan de hand. Niet teveel gevraagd van de tukkers toch.
+2/-0

4 jaar geleden
Och van Bommel heeft weer eens de poppetjes gewisseld. Andere namen zelfde technisch/tactische plan. Alvast een voorspelling dat wordt dan weer niks. Wordt tijd dat de leiding van PSV gaat ingrijpen. Winst of verlies dit kan niet langer zo.
+2/-1

Wisselen die Zoet. Die gast is het helemaal kwijt.
Anticipeert als een slakkenhuis.
+3/-4

4 jaar geleden
Jongejonge, wat een 'strijd', wat een 'beleving'... Wat is er aan de hand met die gasten?
+2/-1

 
4 jaar geleden
We hebben een keeper die geen bal tegen houdt. Dumfries is te wild, Sainsburry komt tekort, Sadilek is geen back, Rosario haalt nooit meer dan een 6, Guti voelt geen vertrouwen, we hebben 4 goede aanvallers die op verkeerde plaatsen staan, ernaast zitten en teveel van hetzelfde hebben. Geen echte spits en een trainer die er een rommel van maakt. Hij heeft een halfjaar doorgeborduurd op de basis van Cocu maar het is op en uitgewerkt. Zeker met deze onevenwichtige selectie.
+3/-1

 
4 jaar geleden
... en voeg daarbij een gebrek aan bereidheid om als team op te treden. Het zijn 11 eilandjes die voor hun eigen promotie aan het voetballen zijn, allemaal met hun gedachten al bij een andere club. Verschrikkelijk zeg.
+2/-1

 
4 jaar geleden
En er is geen leider.

Met het vertrek van De Jong en Schwaab is het helemaal los zand geworden. Geen karakter, geen pit.

Daar had men op moeten inkopen. Misschien dat die Baumgartl het een beetje heeft.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Waarschijnlijk verwachten ze dat Ibi dat wordt maar eerlijk gezegd vraag ik me af of hij genoeg overwicht heeft. Wel een PSV-er die ervoor gaat trouwens.
+1/-1

4 jaar geleden
Het is hopen dat Twente wat foutjes maakt in de tweede helft, want op eigen kracht gaan we er geen 2 scoren vandaag. Het is onbegrijpelijk dat je met zo'n aanval nauwelijks een bal richting de goal kan krijgen.
+1/-0

4 jaar geleden
Er wordt niets gecreëerd en bijna ieder schot op ons doel is raak. Doet pijn aan de ogen.
+2/-1

4 jaar geleden
Zoet kan hier weinig aan doen. Hij is gewoon wat te klein voor een topkeeper. Door zijn gebrek aan lengte en sprongkracht komt hij zelden tot nooit bij ballen die goed geplaatst zijn.

De fout ligt bij van Bommel want die blijft hem opstellen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
De bal is relatief lang onderweg naar de lange hoek. En niet snoeihard.
Het ziet er wederom haalbaar uit voor een keeper van een topclub.
+1/-0

4 jaar geleden
Ajax heeft al 2 punten verloren dus als je iets van een competitie-strijd wil hebben dan moet je als PSV deze wedstrijd winnen.
Vorig jaar werd PSV zo geroemd omdat het zo weinig doelpunten tegen kreeg en nu hebben we in 3,5 wedstrijd al 7 doelpunten tegen gekregen.
+2/-2

4 jaar geleden
Toch nog een puntje eruit weten te slepen, gezien het aantal gecreëerde kansen een goed resultaat. Misschien van de week ff trainen op het schieten op doel, de kans om te scoren is een stuk groter als je tussen de palen mikt. Ik zie niet in hoe van Bommel dit nog om moet keren. Als je tactische strijdplan leid tot nagenoeg 0 kansen tegen een promovendus klopt het gewoon niet.
+2/-1

4 jaar geleden
Moet je nagaan als Bergwijn weggaat. Hij is nog een aanspeelpunt, houd de bal vast en speelt vooruit, (Nu nog afronden).
+1/-2

4 jaar geleden
Schande.

Van Bommel, rot op, klootzak!
+1/-7

4 jaar geleden
We hebben een technische staf die op amateurniveau acteert. Wat hebben ze de afgelopen maand in hemelsnaam op de hertgang uitgevoerd? Geen lijn in te ontdekken, als kippen zonder kop, met als hoogtepunt een "keeper" die geen enkel afstandschot tegen houdt !!
+3/-2

4 jaar geleden
Hoeveel ballen heeft Zoet op doel gehad vandaag ? En ja hoor...weer hetzelfde liedje, echt sinds vorige winterstop is het elke week weer raak.
+2/-2

4 jaar geleden
Er zit van alles in de ploeg. Frustratie, onzekerheid, slordigheid. Noem maar op. Maar ik zie weinig wat lijkt op een plan. En is er niet gezegd dat je het breien best mag stoppen rond de penaltystip om een keer uit te halen? De neerwaartse lijn waar we vorig seizoen mee eindigden wordt verder doorgetrokken en het begint steeds zorgelijker te worden. Ik ben ook totaal niet van de paniekaankopen en hoop gewoon dat er meer uit dit materiaal wordt gehaald. Want wat er nu op het veld wordt vertoond is ver, ver ondermaats.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ik begin steeds meer het idee te krijgen dat de spelers eigenlijk niet goed genoeg zijn. Als je een ploeg stuk wil spelen dus mety de bus voor het doel staat, dan kan niet al het voetbal van de 3 aanvallers komen. De middenvelders moeten dan ook snel zijn in het rond spelen van de bal en precies op de plek staan waar je een aanvaller in kan spelen.
Pereiro zou het technisch kunnen, maar zou veel meer moeten lopen en bewegen, Van Guti had ik de hoop dat hij een stuk creativiteit zou brengen maar hij valt me erg tegen, en Rosario kan ballen tegen houden maar schiet ze hoog over.
Gakpo vind ik wel mooie dingen doen, en gevaarlijke voorzetten geven.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Pereiro is zijn hele carriere al zo wisselvallig als maar kan. Bovendien eenzelfde type als Guti. We missen een typr Van Ginkel op het middenveld. Iemand met diepgang en scorend vermogen. Afellay zou dat kunnen zijn maar op hem moet je niet gaan bouwen gezien zijn fitheid. Rosario is gewoon een controleur die nu teveel moet doen (spel verdelen, leider zijn). Prima controleur waar nu teveel van wordt gevraagd. Guti kan prima als spelverdeler, maar heeft niet het volle vertrouwen van de trainer. Dat zie je.

Voorin louter spelers die bij voorkeur linksbuiten spelen en een talentvolle spits die gewoon een heel ander type is dan zijn voorganger.

Achterin een gebrek aan klasse en routine. Tactische zaken kloppen niet omdat er teveel nieuwe spelers moeten worden ingepast.

Als klap op de vuurpijl een keeper die elke bal op goal tot doelpunt promoveert. Mijn grote angst, herhaling van het eerste seizoen onder Cocu, komt langzaam uit...
+2/-0

 
4 jaar geleden
Grotendeels mee eens.
Bij het 1e jaar onder Cocu had je een groep hele jonge spelers en drie spelers met ervaring, Schaars, Park en Wijnaldum. Op een gegeven moment waren die alledrie geblesserd en storte PSV in.
Dat zie ik met deze groep niet gebeuren.
+1/-0

 
Het probleem is ook niet onze voorhoede. Met Malen, Gakpo, lozano, Bergwijn en Bruma hebben wij kwalitatief echt wel goede spelers, alleen probeer daar maar eens een goed lopend systeem van te maken. Eigenlijk heeft PSV teveel buitenspelers die op links kunnen spelen en ook het beste uit de verf komen op links. Wie kan er fatsoenlijk op rechts??

Het probleem zit hem op het middenveld en eigenlijk ook in de verdediging. Het voetbal begint immers van achteruit. Misschien dat het probleem achterin opgelost wordt met Baumgartl en eventueel Boscagli als CV's, maar dat zal nog moeten blijken.

Ook gisteren was duidelijk te zien dat het gat tussen het verdedigende middenveld en de aanvallers veel te groot is. Niemand loopt de ruimtes in die daartussen ontstaan. Rosario staat veel te dicht bij de verdedigers en Guti staat weer te dicht bij Rosario, waardoor er een impasse ontstaat. Wat wij nodig hebben is een 'voetballende 6'; een breker, een spelbepaler, een leider , een speler met inzicht en passend vermogen ineen, die ook nog eens goed verdedigend werk verzet. Er is geen sturing vanaf het middenveld. Gaten worden dichtgelopen ipv dat er ruimtes wordt gecreëerd. Dat betekend dat er verkeerde looplijnen zijn. Aan alles zie je dat dit elftal onsamenhangend is. Het is geen geheel.

Daarnaast heb je een (half)speler nodig die ervoor zorgt dat het verdedigend middenveld meer opties heeft om af te spelen dan alleen breed en terug.Bij PSV zie je veel spelers een pass geven, maar lopen zich voorts niet vrij om wederom aangespeeld te worden. Dat is goed te zien bij Rosario, die vrijwel altijd opereert vanuit één positie. Wat nou als zo'n speler nu eens niet probeert om weer terug-uit te lopen, maar wat creatiever wordt in zijn loopacties, zodat het spel én naar voren wordt verplaats én sneller verloopt?

Dus ik denk dat je gelijk hebt: Bij ons middenveld ontbeert het aan kwaliteit. De verdediging nog even daargelaten omdat enkelen nog niet in actie zijn gekomen, dus nog geen oordeel daarover.


We hebben een linkshalf nodig die als box to box speler fungeert; creatief naar voren,scorend vermogen en goed verdedigend werk, zeg maar een nieuwe Gini hebben we nodig.
Welke speler van PSV heeft dat vermogen? Bruma misschien???
Vind hem erg initiatiefrijk, verdedigd toch altijd wel mee, probeert aanvallen/ combinaties op te zetten, is technisch en heeft scorend vermogen. Jammer dat hij het voor nu nog maar 60 min. vol kan houden.

Verder eens over Gakpo. Vanaf links is hij het meest gevaarlijk. Heeft een erg goede trap.
+2/-3

 
4 jaar geleden
@Raimundo, ik ben het met heel je post eens.
Een aantal hele belangrijke zaken van het voetbal gebeurt niet met je voeten maar met logisch denken, ruimtelijk inzicht, en al vooruit uitrekenen welke situatie er gaat ontstaan.
Het denken dat je op de Havo + VWO bij wiskunde en natuurkunde krijgt.
Vooral op het middenveld is dat belangrijk omdat daar de meeste combinaties kunnen ontstaan, en je allemaal pass en loop-lijnen tussen de spelers hebt.
Soms kan een speler door zich 2 meter te verplaatsen al een hele andere situatie veroorzaken, waarbij wel een bal snel naar voren kan worden gespeeld. Maar spelers die dat niet goed zien, gaan niet op die plek staan, en beginnen er pas over te denken als ze de bal in hun voeten hebben gekregen.
Daar hebben ze tijd-verlies en dus kunnen ze de tegenstander niet uit elkaar spelen.

Ik heb Snijders wel eens een bal zijn krijgen, en die trapte hem zonder te kijken meteen door naar Robben. Hij had van te voren al gezien waar hij moest staan, hoe hij zich vrij moest draaien, en waar de bal naar toe moest.
Zo'n speler zou PSV op het middenveld moeten hebben.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik mag hopen dat we de ondergrens nu gezien hebben. Van daaruit kan het alleen maar beter gaan.
Haugesund here we come
Moet toch iets van mijn zaterdagavond maken....
+5/-0

 
4 jaar geleden
PSVeeboer, komende week MOET het beter gaan.
Nog meer tegenslag betekent einde oefening.... je ziet het zelfvertrouwen zowel bij de spelers als bij de trainer nu iedere week minder worden.
Deze week is enorm belangrijk - erop of eronder!
+1/-0

4 jaar geleden
En maar met 2 verdedigende middenvelders blijven voetballen zo vlak voor de verdediging terwijl de tegenstanders 2 blokken van 4 voor hun keeper staat. Dan kan je dus geen fatsoenlijke bal naar voren spelen om kansen te creëren. Schijtvoetbal riepen ze vorig jaar. Dat zal het dit jaar dus ook wel worden. Een tussenjaar dus, dat kan je nu wel zeggen.
+1/-1

4 jaar geleden
Zoals ik al voorspelde: een gelijkspelletje. Het gaat niet beter worden dan dit. Een armoedige selectie met een prutskeeper, matige verdediging, geen scorend vermogen op het middenveld en alleen maar dezelfde types voorin. Bereid je maar op een teleurstellend seizoen, en erger nog, misschien wel seizoenen gelet op onze financiële situatie..
+2/-2

4 jaar geleden
Was niks, is niks en wordt niks op deze manier. Als het combinerend niet lukt moet het op een andere manier. Ballen hoog voor op........Bas Dost!
+2/-2

4 jaar geleden
waar ik ziek van word is als ze achter staan gewoon achterin rond gaan tikken net alsof ze met 2-0 voorstaan!! en ik voorspel een lastig seizoen zo we hebben helemaal niks alleen maar einzelgangers!! ik ik ik ik ik ik ik snap die hele van bommel( gelukkig niet) maar dit is gewoon een jupiler elftal!!bergwijn had al een paar keer kunnen schieten en dan net zolang wachten tot ie wordt geblokt!! lijkt wel of ze die bal er met zijn lul in willen rollen!! wat een sukkels zeg!!
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
achterin rond tikken komt volgens mij voort uit onvermogen en een gebrek aan voetbal-kwaliteit om mbv het middenveld de tegenstander stuk te spelen.
Vorig jaar had je daar het verdedigende blok, maar kwam er met de beweging en verassing van de back nog genoeg voetbal in de ploeg, al was dat de 2e helft van het seizoen al een heel stuk minder.
Nu zet hetzelfde probleem zich voort. Van Bommel heeft het op proberen te lossen door Guti voor Hendrix in de ploeg te brengen, maar Rosario is eigenlijk geen snelle voetballer, en Pereiro sleurt te weinig.
Het de invallers vond ik het wel al wat beter worden. Gakpo heeft gevaarlijke voorzetten.
+2/-0

 
Als we toch naar de opstelling gaan kijken dan zien we toch ook de twijfel bij de trainer.
Hij weet zich gewoon geen raad. Nu weer Luckassen eruit en Sainsbury erin. Pereiro er ineens weer in. Ihattaren die op rechts wordt opgesteld, terwijl het een 10 is. Hij zoekt zich in een slag in de rondte, maar heeft geen idee waar die mee bezig is.

Toevallig dat interview met Mark net gezien? PSV moet deze man echt tot de orde gaan roepen. Echt een belachelijke vertoning hoe die probeert alles en iedereen voor de gek te houden. Die denkt zeker dat wij achterlijk zijn.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook twijfel heb over wie ik nu op zou stellen.
Luckassen was geen echt succes dus Sainsbury proberen kan ik begrijpen
En als Twente echt de bus zou parkeren is Pereiro wel een speler met de techniek om iemand vrij voor de keeper te zetten.

Ik verwacht dat de nieuwe verdedigers snel in de basis komen, en we Gakpo steeds vaken zullen zien spelen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Idd WouterErik , goede analyse . Iedereen die geroepen heeft dat Guti en Pereiro moet spelen heeft nu de deksel op de neus gekregen en hun ongelijk is bewezen maar nu vind men wel weer iets anders om te mekkeren. We hebben een zeer slechte wedstrijd gespeeld en het zal veel beter moeten willen we iets bereiken . Dit team is niet ingespeeld en het zal nog wel even duren voordat het zover is . Hopen dat de schade beperkt blijft. Op naar de voorronde EL.
+2/-0

 
4 jaar geleden
misschien moet psv bij Vitesse aankloppen voor linssen dat vind ik een leuk spelertje voor psv!!
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
De selectie telt één bewezen doelpuntenmaker en uitgerekend hij blijft heel de wedstrijd op de bank zitten. Als er een transfer op komst is of als hij niet fit is, dan neem je hem toch uberhaupt niet mee lijkt me? Heel merkwaardig dit.
+1/-0

 
Het zag er in ieder geval uit alsof hij al wist dat ie niet ging invallen.
Hij zat er ook maar kalmpjes bij. Een speler zoals Lozano, die uit het niets een kans kan creëren, laat je niet zomaar 90 minuten op de bank zitten, zonder zelfs warm te lopen. Hier is meer aan de hand.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Een speler zoals Lozano, die uit het niets een kans kan creëren........DAT is lang geleden , voor de winterstop toch ?
+2/-0

 
Nee Romaba, dat is niet lang geleden. Thuis tegen Basel om precies te zijn.
Kijk de samenvatting maar na..:)
+1/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Raimundo, Volgens mij weet ik waarom Van Bommel dit doet.
Als ik het me goed herinner vertelde Hans Westerhof bij het kopen van Lozano dat hij soms wel eens wedstrijden slecht speelde en dan teveel met zichzelf bezig was. Dat zette zijn zoon Wout Westerhof Lozano 1 wedstrijd op de bank, en de wedstrijd daarna speelde Lozano als de brandweer om zich te bewijzen.
Ik vermoed dat Van Bommel dit trucje nu bij Lozano uitprobeert om hem voor de EL goed te laten spelen, en op scherp te zetten.

Het echte artikel waarin ik dat in 2017 heb gelezen kan ik niet meer vinden,
wel deze https://nos.nl/artikel/2179049-psv-aanwinst-lozano-was-geen-ideale-schoonzoon.htmllink
+1/-2

4 jaar geleden
Te veel spelers zonder focus . Lees,
bezig met transfers
Spelers uit vorm
Spelers nieuw
Spelers te onervaren
Recept voor een team dat onmogelijk kan presteren.
En voor de meeste van die oorzaken zie ik niet snel een oplossing.
+2/-0

4 jaar geleden
Schijtziek wordt ik van dat impotente. Aanvalsspel van PSV. Het is veel gedraaf zonder veel struktuur. Malen, Bergwijn en Bruma zijn geen spitsen.Het zijn lopers die het best functioneren rond een vast aanspeelpunt. Bas Dost is een optie. Pech dat Lammers geblesseerd is. De veel geroemde Guti kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken even als Pereiro. Net niet voetballers. Wordt nog moeilijk tegen Haugesund.
+1/-1

4 jaar geleden
Wat een negatieve kop op notabene onze eigen site. 1-1 uit bij Twente is helemaal niet zo slecht. Spel moet beter maar laten we nu niet alles zwart gaan zien.. Come on psv! 😍
+2/-6

 
4 jaar geleden
De kop is "PSV zet slechte vorm voort" en helaas moet ik het daar helemaal mee eens zijn. Ik vind het dus wel een terechte kop.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Heeft niets met vorm te maken maar met matige spelers, matige trainer en een slechte tactiek.
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Pardon?? Niet zo slecht??? Eerste helft was niet om aan te zien, tweede werd iets beter. Natuurlijk lastig tegen 9 man voor de goal, maar Twente is een vreemdelingenlegioen van derderangs voetballers. Wordt nog wat tegen Haugesund.
+4/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Jupiler League , wil jij je daar mee vergelijken ? Kennelijk wel, schaam je. Fc Eindhoven won daar vorig jaar nog met 1-3
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Kaf en koren.

Zoet. Pereiro.
Lozano (is blijkbaar al weg).

Bergwijn: voordeel van de twijfel vanavond,maar kan twijfel niet wegnemen.

Zoet Lozano Bergwijn en Pereiro.

Ik wens jullie allemaal een fraaie transfer.

Ik hoop alleen dat MvB het met mij eens is, en ik ben een van de miljoenen deskundigen op de bank en zonder verantwoordelijkheden ;-)

Zo doorgaan lijkt mij niet conform het boekje van Toontje Topsport.

Aanhaken bij de Europese 32?

'Gerbrands geeft verder aan dat de discussie over het Philips Stadion ook in het vraagstuk en dus onderzoek werd meegenomen. ‘Het stadion hebben we in eigen beheer, maar we stellen onszelf voor deze opdracht wel de nodige vragen: blijven we op deze plek, moeten we uitbreiden, zijn er andere exploitatiemogelijkheden? De gemeente Eindhoven is bezig met een gebiedsgerichte aanpak. Ze willen een verbinding maken tussen het centrum en de wijk Strijp S, het Philips Stadion zit ertussen. Daarnaast willen ze een groot congrescentrum realiseren. Biedt dat ons kansen? Wij denken van wel en dat hebben we de gemeente laten weten. Net als de internationale betrekkingen die we hebben met Mexico als grootste voorbeeld. Hoe zien we onze jeugdopleiding in de toekomst? Daar hebben we heel veel in geïnvesteerd en we plukken er steeds meer de vruchten van. Wat doen we met social media en de opkomst van technologie en data in de sport? We zitten in de grootste en meest succesvolle regio van Nederland als je naar de economie kijkt. Nergens in Nederland groeit het economisch zo hard als hier. Hoe sluiten we met PSV daarbij aan?’

Het Strategisch Plan 2030 moet ervoor zorgen dat PSV in Nederland met vooral Ajax kan blijven concurreren om het kampioenschap. Gerbrands: ‘Dat gaat ons de laatste veertig jaar prima af en dat is voor ons aanleiding om de lat hoog te blijven leggen. We hebben 24 landstitels en dat moeten er dertig worden, we willen de derde ster op het shirt. Daarnaast willen we dat PSV bij de beste 32 clubs van Europa hoort. Dit in verband met de verdeling van de Champions League-plaatsen.’

Mooi al die beleidsplannen.
Mooi al dat geblaat van managers. Zij zullen geen problemen hebben met het kopen van seizoenskaarten.

Op 3 augustus 2019 zitten wij echter , hondstrouwe PSV supporters, diep in de shit.

Geen visie. Geen houvast.
Geen geld.
Geen sportieve perspectieven.
Geen idee over de opstelling.
Ernstige en topclub onwaardige onzekerheden in de defensie ( Zoet! maar ook Luckassen of Sainsbury)
Het middenveld zwalkt.
De voorhoede overtuigt niet.

PSV, Toontje topsport, ondanks fraaie management rapporten en leuke boekjes over fucking stippen aan de fucking horizon gaat PSV naar de verdoemenis.

Doe daar GVD iets aan.

( En aan de anonieme dislikers wil ik zeggen : FUCK YOU ! Geen enkele club komt verder met quasi positieve huppelkutjes, die laf en anoniem op een dislike knopje durven te duwen. Donder toch op. Lafbekken. Kom met een verhaal! )
+8/-4

 
4 jaar geleden
@D2243, Jouw post is zo lang dat de meeste leden de dislikes niet meer kunnen vinden ;-)
+4/-0

 
4 jaar geleden
@WouterEric:

Comical Ali zou zeggen dat alles volgens plan verloopt.

Zet vraagtekens bij Comical Ali, en sodemieter GVD op met je anonieme duimpjes omlaag.

Tenzij je zelf een verhaal hebt.

Huppelkutjes, dat is het laatste wat PSV nu nodig heeft.

GVD!!!!
+3/-4

 
4 jaar geleden
Beste D22 43 , Stoel van meneer Frits. Ik snap uw reactie wel . Net zoals meneer Frits . Als we gewonnen hadden kwam hij altijd na de wedstrijd de kleedkamer binnen om ons te feliciteren. Als we verloren hadden kwam hij niet , was hij boos . Hij was immers onze hoofdsponsor . De volgende wedstrijd zat hij wel weer op zijn stoel en volgde hij de wedstrijd of hij slecht was of goed en dat heeft hij bijna zijn leven lang volgehouden. Wat ik hiermee wil zeggen is , een echte supporter steunt zijn ploeg in goede en slechte tijden. Ik heb respect voor de trouwe supporters van FC Twente en gun hun dit gelijkspel van harte. Wij waren gewoon slecht . Op naar de volgende wedstrijd.
+2/-0

4 jaar geleden
Rosaria kan niet fatsoenlijk een bal op goal schieten. Hoeveel verdient zo'n
jongen nu per maand? Echt absurd.

Nee, is gewoon totaal niet gebalanceerd. Veel dezelfde types spelers. En een keeper
die zoveel onzekerheid uitstraalt. Wordt beetje Casino Jeroen.
Gok of Jeroen bij de 1e, 2e of 3e bal op goal in de fout gaat.

En pereiro, zit hij aan de anti-depressiva?
Wat een heerlijk wandeltempo heeft die jongen
+2/-3

 
4 jaar geleden
Het begint bij het niet aanstellen van een ervaren TD, maar De Jong de kans geven. Onevenwichtig zooitje is het. Wie moet de goals gaan maken? En wie op het middenveld en de verdediging houdt ze tegen? Waar is de ervaring? En de spelers met mentaliteit?

En ik blijf het zeggen, geen enkele topclub laat zijn ervaren, kopsterke topscorer gaan, en vervangt hem door een kleine buitenspeler van 20 die niet eens wilt bijtekenen.

Geen topsportklimaat.
+5/-2

4 jaar geleden
Misschien ben ik nu ff te emotioneel, maar ben helemaal klaar mrt die eigenwijze kud limbo. En babyface Johnny is ongeschikt !
+2/-3

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals ik vanochtend al tekende voor een gelijkspel is mijn voorspelling wederom uitgekomen. Top mannen. Goed resultaat in Enschede. Gelukkig staan we er goed voor Johnny zoals hij voorspelde. Er zat veel spelvreugde in en het klopte van alle kanten. Alles is in evenwicht.
En Rosario je bent een geweldige aanvoerder, we kunnen geen betere vinden. Op Ibi na dan maar die heeft afgelopen 2 jaar niet gespeeld.
+2/-2

4 jaar geleden
Kuub los zand. Gratis af te halen aan de Frederiklaan 10a te Eindhoven. T:040-2505505 (vragen naar Mark)
+5/-2

4 jaar geleden
10 jaar geleden mocht geen enkele van de 4 achterhoedespelers nog niet eens op de tribune plaatsnemen.
Daarmee is denk ik wel alles gezegd.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Helaas , hopelijk kunnen we gauw beschikken over de ingestroomde nieuwelingen en Ibi. Het is inmiddels wel duidelijk dat Guti en Pereiro helemaal niets toevoegen aan dit PSV en eerder een sta in de weg zijn.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik zou Guti graag nog de kans geven zich te bewijzen. Hij staat pas een paar wedstrijden achter elkaar in de basis.
+2/-0

4 jaar geleden
PSV moet zich neerleggen bij een tussenjaar,en werken naar een nieuwe toekomst,het gaat geforceerd nu,gaat niet.Op zoek naar nieuw succes is de balans zoek geraakt.De leider, en onderschatte aanvoerder Luuk de jong is uit het elftal verdwenen.Luuk was meer dan een goalgetter,aanspeelpunt,uithangbord,topsporter,clubman,pinchhitter,verlengstuk,inspirator, verbinder,vechter,symbool voor de fans,het gezicht van PSV.Luuk verdiende zijn transfer,maar PSV heeft wel zijn gezicht verkocht.Naast de stabiele en ervaren factor Daniel schwaab die ook vertrokken is.Er is onbalans in het elftal ontstaan.De zuid amerikanen en mark v bommel is geen succes,dat is duidelijk,veel onvrede bij deze spelers en geen chemie met de coach.En dat terwijl deze spelers momenteel de meeste marktwaarde voor PSV zijn,spagaat.Een probleem wat Mark v bommel nu veroorzaakt is dat hij Mino Raiola te kakken zet,macht spelletjes binnen PSV over wie de baas is ,walgelijk.De leek zal het niet door hebben,maar er word gepusht.PSV duwt Lozano naar de uitgang,de opmerkingen van Bommel,dat ze denken meer kans maken om te winnen(al de zoveelste keer na deze uitspraak niet het geval)die vallen alsmaar slechter en worden lachwekkend,daar moet hij vanaf nu mee uitkijken.PSV wil cashen en de selectie in balans krijgen,TD de Jong is niet capabel genoeg om het allemaal voor elkaar te krijgen,zijn netwerk ,know how is te beperkt,PSV vist in een onzekere vijver,van talenten die of buitenboord vallen bij de topclubs,omdat ze het niet zijn,en gaat ervan uit dat ze bij PSV opbloeien.Niet te geloven dat een voormalige europese topclub vandaag de dag daarop inzet,casino.Kan ook je ondergang worden,het beleid is fout,zacht gezegd.De ommekeer.Mark moet zich nu gedeisd houden,spreekwoordelijk niet in herhaling vallen.John de jong moet ballen tonen en toon zich niet slap opstellen.PSV moet in 3 weken 2 transferklappers maken,John zijn taak.Blaas alles rond Hendrix en Bologna af,Jorrit is kind van de club,ga hem nu eindelijk eens overtuigen en opstellen als linksback,want geloof me,daar komt hij tot zijn recht open your eyes.Geloof me,Unerstall fit gaat Zoet verdringen,zeker met Baumgartl voor zijn neus.Berghuis daar moet PSV ver voor gaan,traptechniek,inzicht en balans op 10,de nieuwe aanjager van de voorhoede,pereiro is klaar,verlies moet je nemen.Als Sam Lammers weer fit is, nummer 9,nu Malen en supersub Piroe brengen.Cody Gapko uit stratum,Einhovenaar,sinds zijn 6e bij PSV het nieuwe gezicht maken,en een extreem lange verbeterde aanbieding voor hem neerleggen.PSV wakker worden !!
+6/-1

 
4 jaar geleden
Philipske... wat je schrijft klopt helemaal.
Er zijn een paar pluspunten, maar de minpunten zijn groter. Teveel en te vaak gaat het mis waarbij samenspel en balans in het elftal niet goed zijn.
Voorin missen we een speler met lengte waardoor de verdedigers en keeper van Twente het niet echt moeilijk kregen.
Weinig tactisch inzicht... na de een nul kwam FC Twente nauwelijks nog in de aanval en concentreerde hun spelers zich op eigen helft met 7 man in de verdediging. Het is dan verstandig dat Mark van Bommel een verdediger vervangt door een aanvaller zodat de druk en scoringskans groter wordt - Sainsbury liep er voor spek en bonen bij. In de tweede helft moet je hem vervangen voor een aanvaller of aanvallende middenvelder, in de aanval kwamen we een mannetje tekort terwijl achterin 4 verdedigers elkaar de bal toe tikken in een te laag tempo.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hendrix als linksback is echt een slecht idee, dan krijg je hetzelfde als nu met Sadilek, het zijn geen backs. Lato zal als hij fit is hopelijk iedereen overtuigen, daar heb ik nog wel vertrouwen in.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Eens. Denk alleen dat Lozano al zo goed als weg was gisteren. Hij zat er wel heel ontspannen bij.
+1/-0

4 jaar geleden
Dit gaat niet goed zo... goede en nuttige spelers verdwijnen uit het elftal zoals Luuk de Jong en Marco van Ginkel.
Nieuwe spelers die hiervoor worden aangeschaft maken het elftal niet sterker - na een tijdje zien we ze op de reservebank terecht komen.
Talentvolle spelers zoals Lozano worden niet beter maar slechter, aan wie zou dit liggen?
Het bestuur moet ingrijpen... dit gaat niet goed zo.
+2/-0

4 jaar geleden
We hebben geen spelers die uit de tweede lijn kunnen schieten.
Rosario en hendrix schieten alles over.
Wat we nodig hebben is een allround ervaren middenvelder die kan scoren.. Spel snel voorwaarts kan verdelen en sturing geeft aan deze ploeg.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Als we Lozano, Pereiro en Hendrix verkopen is daar hopelijk ruimte voor en we hebben ook zeker nog een goede kopsterke spits nodig, geen vervanger van Malen, maar iemand die er meteen staat. Je hebt toch iemand nodig die een voorzet kan inkoppen, vier kleine spelers voorin is geen beste oplossing vind ik. Zet Malen en Bruma maar op de vleugels.
+2/-0

4 jaar geleden
Geen paniek jongens, het gaat hartstikke goed. Geen creativiteit, weinig spelers met scorend vermogen, nieuwe spelers die nog geen 60m voluit kunnen, een trainer die het ook even niet meer weet maar vooral een ster is op het gebied van peoples management, geen plan B meer maar wel een voorzitter die hardop droomt over de Top 32 van Europa. Niet alles geloven wat Toon zegt boys! Ik hoop dat PSV snel gaat winnen want een seizoen zoals het eerste onder Cocu ligt op de loer vrees ik.
+5/-3

4 jaar geleden
Vorig jaar 3 van de 4 prijzen/doelstellingen al in oktober verpunkt. Nu gaan we voor augustus. Klasse MvB!
+3/-2

4 jaar geleden
Toen Toon Gerbrands in 2014 van AZ naar PSV kwam dacht ik... Toon is een sympathiek en inspirerend algemeen directeur voor PSV.
Het viel op dat hij van AZ spelers overnam die bij PSV geen van allen succesvol waren, dit was geen goed teken - nu heb ik mijn twijfels.
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Dumfries praat als een aanvoerder, niet dat skauwe gepiep van Rosario.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ik irriteer mij steeds meer aan Dumfries. Een seizoenshelft fenomenaal, daarna de wildebras die hij gewoon is.
+5/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Hele harde werker maar met beperkte basistechniek.
+1/-0

4 jaar geleden
Van Bommel kan het excuus van collega Ten Hag gebruiken: letterlijk voor het eerst dat deze jongens in deze samenstelling hebben samen gespeeld
+1/-0

4 jaar geleden
Mark vond het voetbal goed want we schieten vaker op goal dan Twente. En we hebben veel kansen en mogelijkheden. Hou alsjeblief es op met dat geleuter en benoem het gewoon zoals het is.voetbal een topclub onwaardig
Wat me wee opviel bij de 1-0. Zet het beeld maar stil. Zoet staat helemaal in de uiterste rechterhoek van de goal. Waarom! Zet anderhalve stap naar links en je hebt die rechterhoek nog steeds gecoverd en je had waarschijnlijk die goal ook tegengehouden.
Bij gebrek aan concurrentie is Zoet totaal ingekakt, Er wordt een beetje leuk getraind om bezig te blijven en vlgs mij is hij tov 2 jaar geleden kilo's zwaarder geworden. Kijk er de foto's maar op na. Hij komt niet meer van de grond.
Het ligt echt niet allemaal aan Zoet maar bij een topclub moet je die paar ballen per wedstrijd hebben en nu is het andersom.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Die laatste halve minuut, ipv de bal op goed geluk naar voren te rossen zoekt Zoet iemand net buiten de zestien.
+1/-0

4 jaar geleden
Het begint achterin, Zoet is op dit momement een zekerheidje(cynisch)want hij pakt namelijk geen bal(Ruiter kan absoluut niet minder zijn op dit moment)
verdediging mist mede daardoor zelfvertrouwen en het gebrek aan kwaliteit achterin is schrijnend.
middenveld met Guti, Gaston, Rosario werkt niet, het mist gif, mentaliteit, en tactisch inzicht.
Voorin hebben we veel kwaliteit, maar het loopt het elkaar in de weg of de kansen worden verprutst.
Ook alle positiewisselingen en het geschuif met spelers is funest voor het zelfvertrouwen.
Na het inbrengen van Gakpo en Ihataren zie je meteen veel meer gif en voetbal in de ploeg.
Graag zsm doorselecteren en alle net-niet voetballers exit.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik zie die Gakpo ook wel basisspeler gaan worden. Wil tenminste graag voor PSV spelen. En heeft een goede voorzet. Nu nog een spits die ze er in kan koppen.
+1/-0

4 jaar geleden
Jaren terug stonden we eens op plaats 17 ,ging nog net goed toen naar plaats 13 dacht ik,maar nu zoet heeft niets ,V.B heeft lozano niet nodig heel vreemd.En dan nog 800 keer op zoet terug en 1000 maal breed ,zit niets in achterin een puinhoop.Komt dit nog op tijd goed ??
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het is kwart voor twaalf, PSV moet zijn act together krijgen. De TS moet nu(!) laten zien dat ze het vlot kunnen trekken.
+1/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Neem nog een pilsje dan. Eerder 1 voor twaalf. Geen EL en het gezeik begint weer.
+1/-0

4 jaar geleden
 'Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt'. Deze mooie kreet van de Herdgang slaat helaas ook op het eerste elftal, teveel zijn er met het hoofd niet bij. Opzouten of knokken verdulleme....
+2/-0

4 jaar geleden
Eind september voorspel ik dat het klaar is dit seizoen..Beschamend gewoon. Met de wedstrijd slechter en slechter..v Bommel is net als Huub Stevens een psv-er maar past gewoon niet ben ik bang.
+3/-0

4 jaar geleden
VBommel roept bij mij nog alleen maar vragen op. Waarom Perreiro, die geen wedstrijdritme heeft opstellen. Waarom hem op een gegeven moment rechtsbuiten!! laten spel (geen snelheid). Waarom je op papier beste aanvaller niet inbrengen als je doelpunten nodig hebt?? Ik weet het niet meer hoor.
+3/-0

4 jaar geleden
Wat een negatieve kop op notabene onze eigen site. 1-1 uit bij Twente is helemaal niet zo slecht. Spel moet beter maar laten we nu niet alles zwart gaan zien.. Come on psv! 😍
+1/-0