Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV zet hopeloze vorm voort na nederlaag in Tilburg


Tijdstip
10 november 2019
Stadion
Koning Willem II Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


PSV zet hopeloze vorm voort na nederlaag in Tilburg; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV zet hopeloze vorm voort na nederlaag in Tilburg

PSV heeft een dramatische derde blok aan wedstrijden afgesloten met een nederlaag tegen Willem II. Na wederom een uitermate zwakke wedstrijd ging de ploeg van Mark van Bommel met 2-1 onderuit. Gastón Pereiro zorgde op schitterende wijze uiteindelijk voor de enige PSV-treffer.

Mark van Bommel had ingegrepen in zijn opstelling en had Lars Unnerstall in de basis gezet in plaats van Jeroen Zoet. Dat na afgelopen weken echter meerdere spelers toe lijken te zijn aan een plek op de bank bewees Michal Sadílek na enkele minuten. De Tsjech liet zijn man lopen, zodat Nunnely eenvoudig bij de tweede paal voor de 1-0 kon zorgen.

Willem II kreeg in de periode na de openingstreffer net zoals LASK eerder deze week volop de ruimte om aan te vallen. Vooral Sadílek liep constant uit positie, waardoor er aan die kant grote gaten vielen. Nunnely leek daarvan te kunnen profiteren uit een counter, maar zijn inzet ging uiteindelijk net naast het doel. Sadílek, die op papier Nunnely zou moeten afstoppen, stond op dat moment nog als een van de voorste PSV'ers ter hoogte van de middenlijn.

Langzamerhand kwam PSV wel iets beter in de wedstrijd. Bruma leek de 1-1 voor het inschieten te hebben, maar schoot hard tegen de keeper. Niet veel later belandde een afstandschot van Cody Gakpo snoeihard op de lat en ging een kopbal van Denzel Dumfries net naast het doel.

Vlak voor rust kreeg Willem II nog een enorme kans via wederom Nunnely. Dit keer ging Daniel Schwaab gruwelijk in de fout, maar via een uitstekende redding van Unnerstall bleef het 1-0.

Na rust was het vooral PSV dat de aanval zocht en via Bruma en Dumfries al snel goede mogelijkheden kreeg. PSV had na een uur spelen bovendien recht op een strafschop toen Dumfries een flinke beuk in zijn rug kreeg. Scheidsrechter Kuipers deed echter niets en ondanks dat de beelden overduidelijk waren, greep de VAR ook niet in. Het werd na een paar minuten bovendien nog erger toen Nunnely opnieuw toesloeg vanuit een counter en de aanvaller van Willem II optimaal kon profiteren van het feit dat er constant enorme ruimtes aan de zijkanten lagen.

Dat het zelfvertrouwen binnen de ploeg al enige tijd tot een nulpunt gedaald is, werd in de daaropvolgende minuten bewezen. Ballen werden constant ingeleverd bij Willem II waardoor het wachten leek op meer tegentreffers. Omdat de Tilburgers in de buurt van het doel ook erg slordig werden, bleef een verdere schade alsnog bespaard. Met nog een klein kwartier spelen richtte PSV zich weer iets meer op. Via invaller Gastón Pereiro was het dicht bij de aansluitingstreffer, terwijl ook Mohamed Ihattaren met een schitterend schot bijna op het scorebord kwam. Uiteindelijk volgde vijf minuten voor tijd de 2-1 na een schitterende bal van Pereiro, nadat Willem II enkele seconden daarvoor nog de 3-0 voor het inschieten had toen Unnerstall een bal zwak verwerkte.

Op een kleine mogelijkheid voor Pereiro na werd PSV in de resterende minuten niet meer gevaarlijk, waardoor ook de zesde (!!) wedstrijd op rij niet werd gewonnen. Waar PSV een maand geleden nog gedeeld koploper van de Eredivisie was, staat het inmiddels al op een flinke achterstand van elf punten en lijkt het ook gezien de achterstand op en de vorm van AZ voorlopig de focus te moeten leggen op directe kwalificatie voor de Europa League.


Pablo Rosario: 'Als je het spelbeeld kijkt, hebben we veel te weinig gekregen'

Pablo Rosario gaf in gesprek met Fox Sports aan niet te weten waarom het misging tegen Willem II. "Wij hadden de controle en creëerden kansen. We hebben in de hele wedstrijd maar drie kansen weggegeven en krijgt dan twee goals tegen", aldus Rosario. "Als je het spelbeeld kijkt, hebben we veel te weinig gekregen. Dit is heel zwaar."

PSV stond binnen enkele minuten al op achterstand. "Dat was hun eerste kans en dat is gelijk een goal. Dat mag niet, maar het gebeurt wel", zo gaf hij aan. "Je moet er dan achteraan. In de tweede helft krijg je weer een tik met 2-0 en we komen dan te laat met de aansluitingstreffer."

Volgens de middenvelder moet PSV alles blijven geven om er weer bovenop te komen. "De bereidheid is er en die was er, maar de resultaten zijn niet aan onze kant", zei hij daarover.


Lars Unnerstall: 'Blij dat ik mocht keepen, maar als je verliest heb je geen goed gevoel'

In gesprek met Fox Sports kreeg Lars Unnerstall de vraag wat voor gevoel hij had na de wedstrijd nu hij voor het eerst in de basis stond. "Ik was blij toen ik hoorde dat ik mocht keepen en daar ben ik nu nog steeds blij mee, maar als je verliest heb je geen goed gevoel", aldus Unnerstall. "Jeroen vond het natuurlijk niet leuk dat hij niet mocht keepen, maar dat geldt ook voor Robin en ik vond het ook niet leuk toen ik niet mocht keepen, maar dat is nu eenmaal de situatie van een keeper."

Unnerstall maakte zijn debuut in een elftal dat de laatste weken totaal niet draait. "Op het laatst moet je hopen dat de bal een beetje gelukkig valt en je een klotegoal maakt. Op dit moment is dat alleen niet. We moeten verder werken om wel goals te maken", zo gaf hij aan.

De doelman is zelf helemaal fit nadat hij enkele maanden uit de roulatie was met een blessure. "Op de trainingen ben ik honderd procent, anders zou ik natuurlijk niet mogen spelen", zei hij daarover. "Nu is het alleen nog wedstrijden spelen. Ik ben blij dat ik bij Jong PSV een paar wedstrijden heb mogen spelen. Dat was voor mij erg goed. Nu moet ik hiermee verder."


Denzel Dumfries: 'We zijn als team heel diep gezonken'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de ploeg heel diep gezonken is. "We mogen ons niet verschuilen achter het schema. We spelen veel wedstrijden, maar dat hoort erbij. Daarnaast is het ook lekker om zoveel wedstrijden te spelen", aldus Dumfries.

Willem II maakte de hele wedstrijd optimaal gebruik van de ruimtes aan de zijkanten. "Dat stond niet goed en daar doe ik zelf ook aan mee", zo gaf hij aan. "Het is gewoon balen. Op dit moment zitten we er als team goed doorheen. Iedereen ziet wel dat het team nu vertrouwen mist en op dit moment gaat het niet goed."

Om nog een gelijkmaker te forceren stond de verdediger in de slotfase in de aanval. "Je hebt in de laatste fase wat lengte nodig en dat misten we", zei hij daarover. "Je probeert er alles aan te doen, maar het heeft niet mogen helpen."


Mark van Bommel: 'Het zit in deze fase absoluut niet mee'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan dat hij zwaar teleurgesteld was na de nederlaag tegen Willem II. "Maar het elftal heeft er wel alles aan gedaan. We kregen wel snel een goal tegen, maar het elftal herpakte zich en we kregen een aantal kansen", aldus Van Bommel. "We hadden denk ik ook een penalty moeten krijgen. We hebben er alles aan gedaan, maar het zit in deze fase absoluut niet mee."

PSV kwam al snel op achterstand. "We moeten ons daar herpakken. Lars pakte nog een goede bal en we hadden het gevoel dat we terug in de wedstrijd kwamen. Het was wachten op de 1-1", zo gaf hij aan. "We waren aardig aan het voetballen, maar het zit in deze fase niet mee. Een bal die net aan de verkeerde kant van de paal gaat, een kopbal die naast gaat. Het zit in deze fase niet mee, maar het is wel verklaarbaar als je jouw twee beste spelers mist. Haal Mbappé en Neymar weg, haal Suárez en Messi weg. Daarnaast hadden we ook nog geschorsten die normaal in de basis staan."

Van Bommel ging verder: "We hebben ook een heel jonge ploeg. We hadden een jongen van zeventien en een jongen van twintig. Als jouw twee beste spelers meespelen, trekken zij zich daar ook aan op. Die zijn er nu niet. Het vertrouwen gaat dan weg en als je dan verliest, gaat ook de vorm weg. Het is gewoon een logische verklaring, maar ik ben verantwoordelijk voor de resultaten."

De trainer houdt nog altijd vertrouwen dat zijn ploeg het weet om te keren. "Als ik dat niet zou hebben, zou ik stoppen. Maar dat is het geval niet", zei hij daarover. "Dit is volledig verklaarbaar. Haal bij iedere ploeg de twee beste spelers weg. Dan valt het vertrouwen weg om je daar aan op te kunnen trekken. Je speelt een keer met negen man, je speelt een keer met tien man. Tegen LASK speelden we thuis heel goed, maar scoorden we niet en werd het 0-0. Uit speelde je de tweede helft heel slecht. Sparta was in de eerste helft ook heel slecht, maar voor de rest zijn het steeds van die kleine dingen die net niet goed vallen. In die fase zitten we nu eenmaal. Het zit allemaal tegen. Ik ben blij met de interlandperiode."


Mark van Bommel: 'Ik wilde Jeroen Zoet beschermen, daarom zat hij niet op de bank'

Tijdens de wedstrijd was er veel te doen om de situatie rondom Jeroen Zoet. Commentator Leo Driessen speculeerde al dat de doelman geweigerd had om op de bank te gaan zitten, terwijl ook snel duidelijk werd dat Zoet de tweede helft in de spelerbus had gezeten. Mark van Bommel werd na het duel tegen Willem II gevraagd wat er precies gebeurd was. "We warmen altijd op met drie keepers. Ik vond het niet verstandig dat hij op de bank zou zitten", aldus Van Bommel. "Als wij een goal zouden maken en hij zou niet lachen of hij zou niet juichen, zou het op tv komen. Bij een tegengoal zou hij ook meteen in beeld komen. Ik wilde hem daarvoor beschermen."

Van Bommel gaf aan dat hij Zoet vertelde dat hij binnen moest blijven. "Dat hij dan in de bus stapt, snap ik volledig", zo gaf hij aan. "Wat moet hij hier dan doen? Ik heb hem wel meegenomen. Dat is mijn verantwoordelijkheid."

De trainer van PSV vindt het wel logisch dat Zoet deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal. "Natuurlijk zit hij bij Oranje", zei hij daarover. "Ik heb hem er maar één wedstrijd uitgehaald, omdat hij teveel fouten heeft gemaakt."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Nunnely ('7)
Goal
2-0 Nunnely ('64)
Goal
2-1 Gastón Pereiro ('85)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
14.400 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Willem II: Heerkens ('30)
Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('66)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('67)
Kaart
PSV: Gastón Pereiro ('70)
Kaart
PSV: Ritsu Doan ('73)
Kaart
PSV: Nick Viergever ('90)

Opstelling PSV

Cody Gakpo BrumaRitsu Doan


Érick GutiérrezMohamed IhattarenPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'68 Konstantinos Mitroglou voor Ritsu Doan
'68 Gastón Pereiro voor Bruma
'78 Timo Baumgartl voor Daniel Schwaab


Opstelling Willem II

NunnelyPavlidisKohlert


NdayishimiyeNieuwkoopLlonch


NelomPetersHolmenHeerkens


Wellenreuther

Wissels:

'81 Gladon voor Pavlidis
'87 Quinonez voor Nieuwkoop


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 6 2-1 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-1 (0-0)
10  5 2-0 (1-0)
11  5 4-1 (1-0)
12  5 3-1 (1-0)
13  5 2-0 (1-0)
14  5 3-1 (1-0)
15  5 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gastón Pereiro (33 -> 5,0)
2. Niemand (23 -> 4,0)
3. Lars Unnerstall (15 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (13 -> 1,5)
4. Cody Gakpo (13 -> 1,5)
6. Mohamed Ihattaren (12 -> 0,0)
7. Ibrahim Afellay (5 -> 0,0)
7. Ryan Thomas (5 -> 0,0)
9. Donyell Malen (4 -> 0,0)
10. Jeroen Zoet (2 -> 0,0)
10. Jorrit Hendrix (2 -> 0,0)
10. Steven Bergwijn (2 -> 0,0)
10. Sam Lammers (2 -> 0,0)
10. Denzel Dumfries (2 -> 0,0)
15. Nick Viergever (1 -> 0,0)
15. Bruma (1 -> 0,0)
15. Robbin Ruiter (1 -> 0,0)
18. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
18. Toni Lato (0 -> 0,0)
18. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
18. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
18. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
18. Joël Piroe (0 -> 0,0)
18. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
18. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
18. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
18. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
18. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
18. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
18. Jordan Teze (0 -> 0,0)
18. Amar Catic (0 -> 0,0)
18. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
" Vooralsnog zal er van deze wedstrijd geen live verslag worden gedaan op het PSV.supporters.nl Scorebord "

Toch sympathiek dat men rekening houdt met supporters met een zwak hart... Ben trouwens ook helemaal door mijn voorraad Neurotonic heen door de recente wedstrijden dus mag ik voorlopig ook even niet kijken. Wanneer is het eigenlijk Halloween?
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik lig wakker en zou graag het volgende aan Mark van Bommel willen zeggen:
Beste Mark, jij bent voor mij altijd een clubicoon en ik zou niets liever willen dan dat jij ook als trainer slaagt bij ons PSV alleen al om de vele snaveltjes uit Amsterdam de mond te snoeren.
Echter dan zul je wel de volgende zaken moeten veranderen:
1 De aanvoerdersband aan iemand anders geven dan Rosario; hij kan dit niet aan op dit moment; in potentie is Rosario mogelijk een 2e Veira, maar nu nog niet. Ook voetballend gezien kan hij het nog niet bij benen qua handelingssnelheid en dynamiek; wisselen graag!
2 Jeroen Zoet is een kind vd club, maar momenteel in persiflage van een zekere stabiele keeper; ik weet niet wat de reden is, misschien een bedreiging of het vaderschap, maar hij heeft al n jaar slappe handen en knieën. Unnenstahl of de Ruiter verdienen n kans, wisselen graag.
3 Stel een vast centrum op dus of Baumgartl en Viergever of Swaab en Viergever, maar hou op met het wisselen van de Duitsers; dit is niet goed voor t vertrouwen; persoonlijk denk ik in dit stadium Swaab, die ook meteen aanvoerder maken en anders Viergever of desnoods Dumfries; alledrie beter geschikt daarvoor.
4 Sadilek is geen linksback dat werkt niet; ook een kind van de club en fantastische mentaliteit maar niet op die plek; hier verdiend Boscali een kans, betere voetballer en kan opbouwen van achteruit; bovendien opgeleid als verdediger... paar wedstrijden de kans geven graag!
Indien nog niet goed genoeg dan daar Hendrix neerzetten.
5. Hou jezelf bezig met het motiveren van spelers, de juiste instelling bijbrengen: Over Mijn Lijk; daar was jij als speler een kei in; ik zie dat niet of iig te weinig terug in ons elftal.
6 ga uit van je eigen kracht: wij zijn zijn PSV, wij kunnen domineren. Wij hebben genoeg kwaliteit, alleen moet je dat wel doen, uitstralen en aan de spelers meegeven...
7 Wees eens open over de rol van Ibi Afellay, net als jij een clubicoon: Waarom kan hij geen wedstrijd op topniveau spelen? Een belangrijke rol in de kleedkamer en als begeleider van bijvoorbeeld Mo is ook prima, maar zeg dat dan gewoon!
Dit zijn enkele eenvoudige zaken die je moet veranderen anders gaat het nooit werken. Het is een vak trainer zijn; dat moet je willen leren en daarbij dien je jezelf aan te passen en ontwikkelen. Soms moet je dan bijsturen en je eigen ideeën opgeven.
Wij zijn PSV en geen proef lokaaltje Mark, dat weet jij als winnaar pur sang toch ook? Ik heb t idee dat je jezelf n. beetje verloochend en n andere rol acteert dan bij jou past... Kijk naar Simeone, Klopp en zelfs Guardiola, dat zijn geslaagde voorbeeldje. Voor jou, blijf je zelf trouw, dus schijt aan de wereld, maar wel in t belang vd de club: ons mooie PSV.
Doe dat, dan komt het wellicht nog goed en eindigt dit niet in n ontslag en imago verlies voor jezelf en PSV.
Asjeblieft Mark, een trouwe fan!
+20/-0

 
4 jaar geleden
Graag gedaan, PSV fan in hart en nieren, geen succes supporter
+3/-0

 
4 jaar geleden
Na het lezen gaat hij overstag.....ik voel het!

Mooie samenvatting van een aantal oorzaken trouwens.
Zondag 16.15uur weten we de stand van zaken. Kan me bij een verlies toch maar één ding bedenken.
+2/-0

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben gestopt met lezen bij rosario is in potentie een nieuwe Viera. Grap van het jaar.
+3/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Precies, niet serieus te nemen dus. Ik zeg maar 1 ding : Mark stap op. Niet iedere goede voetballer is ook een goede trainer dat blijkt.
Hij gaat trouwens echt op dezelfde voet verder als je de vermoedelijke opstelling mag beloven. Geen plank voor zijn kop die van Bommel maar een complete houtwinkel.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Goed lezen is blijkbaar probleem, geen argumentatie, lekker makkelijk.
Potentieel mogelijk staat er, gezien zijn postuur, gezien t feit dat hij aanvoerderschap heeft geaccepteerd, kritisch is op zichzelf (vrij zeldzaam bij huidige voetballers), maar als je leest, zeg ik ook dat hij nu niet in PSV 1 thuis hoort...
+4/-0

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Ook pontentieel mogelijk slaat nergens op. Komt nu en nooit niet in de buurt van Viera! Niveau Groningen is het en daar zal hij zelfs niet uitblinken
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Probeer het nog eens, maar dan met wat argumenten en onderbouwing.
+1/-0

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Rosario kan helemaal niks. Dit een argument? Of ben je nog niet tevreden. Wordt weg gestuurd uit de a2 van ajax omdat hij niet mee kon. Vervolgens naar Almere city. Speelt een goed seizoen. En is nu onze aanvoerder. Hij zou niet eens op de bank mogen plaats nemen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wat een kwats. Ik snap de emotie, maar Rosario ging heus niet naar MvB en zei hé trainer maak mij eens even aanvoeder. En Mark dacht ook zeker niet zal ik Zoet of Viergever die band geven. Gewoon accepteren dat bij gebrek aan betere keuzes Rosario die band draagt. Boeit ook verder geen ene kut wie dat ding om zijn arm heeft. Zolang dat ding niet om de arm zit van een domme speler die daardoor gaat denken dat hij geweldig is.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nou, mocht Mark vandaag in Tilburg zijn Waterloo vinden dan hebben we de opvolger al in huis lees ik hierboven. Goed stuk!
+1/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
PSV komt niet aan voetballen toe omdat het zowel op het middenveld als voorin constant balverlies lijdt. Dat heeft met kwaliteit te maken.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Sorry geen hoop voor zondag ga maar van het weer genieten ,maandag houdoe MVB ???
+1/-0

Negativiteit regeert en domineert hier? Dat zou PSV per zondag kunnen afwenden, ik blijf erin geloven en heb ook begrip voor de gene die hun geloof erin kwijt zijn, helaas wil ik PSValtijd met zijn mooie post èèn ding melden, Mark lijkt mij ondertussen niet de persoon die naar iemand anders raad luistert, dus denk ik dat de revivel van PSV van aankomend Zondag niet aan Mark te danken zal zijn maar meer ondanks Mark, ik weet zelf niet of ik ooit echt in Marks kunnen als trainer heb gelooft, heb hem wel gesteund als trainer van mijn favo Club, das behoorlijk afgebrokkeld.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dankje, ik wil graag het beste van 2 werelden, msn teveel gevraagd, maar pat wel bij club als PSV.
Ontslaan is onvermijdelijk als Mark zijn ego niet verlaagd... ik hoop dat hij daartoe bereid is, zoniet dan mag hij van mij op hoepelen.
Ik zit al bijna 35 jaar op de tribune, niemand is grgroter dan de club, PSV is de naam
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Als u al bijna 35 jaar op de tribune zit weet u toch dat we dit vaker meegemaakt hebben. Het is niets nieuws . Ieder jaar krijgen wij een dip . De oorzaak ? Rutten , Cocu hebben ook een zeer slechte periode meegemaakt.

We komen het wel weer te boven. We zitten nu in zwaar weer. Je kunt er diverse oorzaken voor zoeken . Mensen reageren vaak met emotie , we maken ons ook al druk als ze na de wedstrijd pizza eten, waar gaat dit over ?

Door de zure appel heen bijten . Hopelijk winnen we tegen Willem II zo niet stapt Mark op en beginnen we helemaal op 0 . Ik kan mij niet voorstellen dat een nieuwe coach het tij gaat keren en wij nog kampioen gaan worden , dat zijn illusies.

Zodra Donyell terug is gaat het beter lopen en met Steven erbij zeer zeker . zolang we met deze groep zo verder moeten blijft het hopen . Veel plezier morgen , dan heb ik het ook ;-)

Mooi stuk van u trouwens 8 uur geleden.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Cocu had een zwakke periode gedurende de 1e helft van zijn eerste seizoen maar vervolgens kwam zijn selectie in een ‘flow’ om de jaren daarna te oogsten. Bij van Bommel zie je het tegenovergestelde: fantastisch beginnen om vervolgens in 26 competitiewedstrijden 26 (!!) puntentelling verspelen. Dat is niet mis! Hopelijk keren de geblesseerden snel terug en doet de interland-break deze groep goed. We hebben het nodig en Mark van Bommel zeer zeker.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik vermoed dat het eerste half jaar onder van Bommel nog een doorwerking van Cocu was. Toen was de organisatie strak, en werden er duidelijke taken uitgevoerd. Daarna werd het spel langzaam chaotischer.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Er waren het laatste jaar van Philip ook ergernissen over tikkie terug en tikkie breed . Men verweet ons ook schijtbakkenvoetbal (Gert Jan Verbeek) . Het eerste half jaar onder Mark ging het heel goed .

Nu spelen we hetzelfde als onder Philip tikkie terug en tikkie breed en veelal terug. Rosario is kampioen terugspelen en Nick speelt heel vaak terug naar Jeroen ondanks de legio mogelijkheden naar voren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
@Romaba: het ‘schijtbakken’ PSV haalde in dat seizoen 2,44 punten per wedstrijd, verloor vanaf de winter tot aan de kampioenswedstrijd
volgens mij maar 5 punten (waaronder een 5-0 in Tilburg) om vervolgens de directe concurrent helemaal scheel te tikken en zonder te douchen naar Mokum (en zonder ons te feliciteren) te zien afdruipen.

En dat met een omgeturnde rechtsback op de linksbackpositie, 2 rechtsbenige cv’s achterin en na veel minder investeringen in de voorafgaande zomer. Je kunt zeggen wat je wilt van Cocu maar de beste man heeft nooit 26 punten verloren in 26 wedstrijden, verre van dat. En het grappige is dat het juist van Bommel is die altijd zegt : ‘het draait in eerste instantie om winnen, hoe maakt niet altijd iets uit’. Op naar een 0-3 in Tilburg vandaag. ALAAF
+3/-0

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal Tony . Maar we waren ook niet tevreden. Spelers als Isimat en Manolev werden ook afgebrand . Ook toen hadden wij een slechte periode. Lokadia vertrok halverwege en wij haalden het kampioenschap niet.

Nu missen we drie spitsen, Sam , Steven en Donyell en het elftal is uit vorm zelfs de bank. Het is mij te goedkoop om Mark overal de schuld van te geven . Voor alle duidelijkheid , ik heb niet gezegd dat we schijtbakkenvoetbal gespeeld hebben , ik zeg men verweet ons oa Verbeek en vd Brom.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het voetbal onder Cocu kon je amper voetbal noemen. Zelden zoveel armoedige vertoningen gezien. Als PSV-supporter ben je ook voetballiefhebber.

Bovendien is een trainer voor een groot deel verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Het is niet zo dat de TD dat alleen doet. Cocu was dus medeverantwoordelijk voor de selectie.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Tony heeft het heel goed verwoord. Je kan lullen wat je wilt, maar het tactische plan onder Cocu was gewoon goed. Niet spectaculair,maar het team speelde naar zijn mogelijkheden. Linies speelse kort op elkaar, werd overigens veel directer gespeeld.

Van Bommel heeft nimmer zijn team goed voetbal laten spelen. Ja bij de start speelde het team goed, logisch die jongens speelde al jaren samen onder Cocu en werden ook nog versterkt met angelino en Viergever. Dat wil dan wel.

Daarna hebben we ook nooit meer fatsoenlijke wedstrijden gezien. Winnen van de kleintjes daar gaat het niet om namelijk. Tegen Ajax Feijenoord AZ Utrecht de Europese wedstrijden. Daar moet je laten zien wat je kan als team. En die werden bijna allemaal verloren.

Waardeloos
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het hele eerste seizoen onder Cocu was een drama. PSV eindigde in dat seizoen niet voor niets als vierde met een achterstand van maar liefst 12 punten op de nummer één. Welke flow?

De realiteit is dat Van Bommel het tijdens z'n eerste seizoen als hoofdtrainer van een club helemaal niet slecht deed. Hij had de pech dat ajax een bijzonder goed seizoen beleefde. Je moet hem over het hele seizoen beoordelen en niet een bepaalde periode eruit pikken. Dat neigt naar demagogie.
+1/-0

4 jaar geleden
Wordt gewoon dezelfde opstelling als tegen Lask maar dan met viergever langs Swaab.
Keeper gaat Mark niet vervangen ,want dat doe je niet voor 1 wedstrijd maar voor hele seizoen.
Misschien eens met 2 spitsen spelen en versterkt middenveld ?
+1/-0

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Viergever stond al gewoon langs schwaab. Zeg dan niks
+1/-0

 
4 jaar geleden
Een typfoutje..Baumgartl stond in het begin van het seizoen langs Viergever maar die begon sterk maar is nu ook teruggezakt,zoals veel spelers de vorm kwijt zijn.
+2/-0

4 jaar geleden
2 spelers in de as die niet functioneren, als van Bommel zo eigengereid is dat vol te houden (plus Sadilek), is hij kansloos, dat staat er ook...
+1/-0

4 jaar geleden
De redenatie van Bommel en zijn schoonvader en de staf is: DIT team moet zichzelf door deze crisis knokken. Als dat lukt (met redelijke schade) heb je weer een selectie met zelfvertrouwen en behouden ze enigszins hun waarde. Bedrijfsmatig is dat zo'n gekke gedachte nog niet. Denkt men hier nu echt dat alles is opgelost met Sadilek op een ander plekje zetten? Of een andere keeper erin? Wat als die halfbakken oplossingen niks uithalen? Dan heb je alleen maar meer beschadigde spelers die geen fluit meer opbrengen.....
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou we praten hier over prof voetbal op het hoogste niveau (nou ja normaal wel;-).
Daar horen ook harde keuzes bij. Bv zoet n tijdje reserve is geen probleem: als hij echt klasse heeft, knokt hij zich terug, indien niet is het ook duidelijk.
Spelers leveren alleen goed geld op met goede resultaten, daar begint t mee.
Btw ben ik benieuwd: hoe lang mag dat duren van jou; ik vind 5 wedstrijden zonder winst echt de limit; ik kan me niet heugen wanneer PSV zolang achter elkaar niet gewonnen heeft, jij wel?
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik weet wel dat we na 2008 zeven magere jaren hebben gehad met enkele troostprijzen als de KNVB beker en de JC schaal .
+2/-0

4 jaar geleden
Ik heb morgen vrij. Ik ben erg blij dat ik daar niet heen hoef. Als het zo doorgaat, zal ik vaker de joker inzetten. Het is niet anders, helaas.
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een leuk persbericht in elkaar geknutseld door toon en Thijs Slegers. De supporters staan nog steeds achter de trainer. Grote onzin, ze willen hem nog liever vandaag vertrekken dan morgen. Management dekt elkaar. Bahbah wat een vervelende mannetjes in onze top. Ik zeg vegen RVC
+2/-0

4 jaar geleden
Morgen zien te overleven en dat moet met 200% inzet lukken. Dan ga ik er vanuit dat we bij de volgende wedstrijd weer nagenoeg compleet zijn. Je kunt kritiek hebben op v Bommel maar zijn keuzes zijn voor een groot deel te begrijpen. Ivm nivo van onze verdediging snap ik dat hij met 2 controleurs op het middenveld wil spelen. En dat Guti niet veel speelde lijkt me nu ook wel heel logisch als je ziet wat hij brengt. Dat Pereiro niet speelt lijkt me ook logisch. Die heeft nooit kunnen overtuigen en zit al half in de vertrekhal. Snap niet dat daar nog om gevraagd wordt. Zoet is een twijfelgeval. Je wisselt niet zo maar een keeper. Wat als de vervangers het niet beter doen ( en dat moet nog maar blijken ) dan heb je drie keepers zonder zelfvertrouwen over. Deze selectie is een gegeven,voor volgend seizoen moet die veel evenwichtiger zijn. Steek daar nu je tijd maar in en verras maar weer eens met creatieve constructies waar wij vroeger zo goed in waren. Kortom door deze zure appel heen bijten, het hele scouting apparaat overhoop gooien en al je mogelijke connecties aanboren. En dan heb ik nog de droom dat wij zondag winnen en Ajax zijn traditionele domper bij Utrecht heeft. Dan ziet de wereld er weer heel anders uit.
+2/-0

4 jaar geleden
Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek, Rosario, Ihattaren, Gutiérrez, Doan, Bruma, Gakpo nou dat wordt dus winst voor willem 2 met weer die zoet op stal!! ik word hier echt schijt en schijt ziek van!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Er staat vermoedelijke opstelling volgens het AD ?????
+2/-0

 
4 jaar geleden
Wat me bijstaat is dat AD er 9 van de 10 keer er naast zit, die lullen ook maar wat. Ik heb een vaag vermoeden dat Bommel ze vandaag niet gebeld heeft om de opstelling alvast te publiceren.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Vorig jaar speelde PSV in de CL prima wedstrijden tegen Inter, de Spurs en Barcelona met de spelers Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Hendrix en Rosario. Eigenlijk had PSV het in die 6 wedstrijden alleen een helft tegen de Spurs zeer moeilijk.
Dit jaar heeft PSV het verdedigend al moeilijk tegen ploegen als Hangesund, Lask en Sparta.
Voetballend zie ik duidelijk een groot verschil.
In de CL stonden alle verdedigers dicht bij elkaar, en stonden Hendrix en Rosario daar nog dicht voor. De CV's hoefde dus maar een kleine ruimte te dekken, en ze hadden nog hulp van de backs.

Dit jaar zie ik Dumfries en Sadilek bijna bij elke aanval naar voren rennen, tot diep op de helft van de tegenstander. Bij elk balverlies is er op de back-plaatsen voor de tegenstander nu veel ruimte om te counteren en voorzetten te gaan geven. De CV's moeten een te groot gebied dekken, en dan komen al hun zwakke plekken naar voren.

De eerste stap om PSV weer stabiel te krijgen is volgens mij dat de backs weer op hun plek blijven staan, en het verdedigen weer als hun 1e taak gaan zien.
Tegen Utrecht verliezen met 2 rode kaarten dat kan, maar tegen AZ en LASK zo verliezen was werkelijk niet nodig.
Als tegen Willem-II de backs weer als gekken naar voren gaan rennen dan verliezen we deze wedstrijd ook. Ik hoop dus van harte dat PSV het nu anders aan gaat pakken.
+2/-0

Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Viergever stond al gewoon langs schwaab. Zeg dan niks. Het is ook schwaab en niet swaab. Niveau hier
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Bijdehand doen? Je herhaalt andermans woorden, dus zeg dan niks!
OT: de opmerking van WouterErik snijdt wel hout; lijkt wel soort overcompensatie voor t in mijn ogen belachelijke etiket dat op PSV geplakt is: te verdedigend... nee met open voetbal gaan we de oorlog winnen internationaal, pfff.
Enfin eerste taak is verdedigen, dat moest
Angelino ook leren vorig jaar; msn is het n idee om hem te polsen voor de huur van half jaar...
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
In mijn post staat ook Schwaab, dus ik snap de opmerking niet.
+1/-0

4 jaar geleden
Unnerstall; Viergever, Baumgartl, Schwaab, Dumfries; Hendrix, Guti, Pereiro; Doan, Mitroglou, Ihattaren
+1/-0

 
4 jaar geleden
Maakt allemaal niet uit wie er starten, al je weer ziet wat er in Amsterdam gebeurt. Dhr Bas Nijhuis denkt dat hij de 1e helft af kan zonder te fluiten voor overtredingen. 2x wordt er op een voet gestaan op van een speler van Utrecht, waarvoor zelfs weer niet gefloten wordt. De herhalingen overduidelijk laten zien dat de VAR kan/moet ingrijpen, daar Ajax scoort in het vervolg van de aanval. Helaas, doorspelen, geen VAR ingrijpen en weer wordt er niet consequent gefloten door het korps van de KNVB.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dus omdat Ajax kampioen wordt maakt het niet uit of we 2e of 15e worden? Blijf eens positief, maar belangrijker nog, kijk even niet zo naar die neuzen. Zijn vandaag toch niet in te halen.
+1/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Die zijn in maart al kampioen
+2/-0

 
4 jaar geleden
Pff ik snap van bommel wederom niet. Zoet speelt slecht maar dst geldt ook voor 8 andere spelers. Hij wordt nu geslachtofferd wat volgens mij nog slechter is voor zijn zelfvertrouwen. Met 1 wissel krijg je volgens mij zelfvertrouwen niet terug. Het probleem zie ik eerder bij Sadilek en Schwaab die zorgen voor een gatenkaas en de opbouw en slordigheden op het middenveld. Waarom de Haas geen kans geven? Sinds zijn terugkeer bij jong psv loopt het achterin een steek beter. Overigens zie ik ook liever Baumgartl dan Schwaab. Wissel liever ook Bruma en Rosario eens voor Pereiro en Affelay (en kies voor 2 aanvallende middenvelders). Anyway, ik hoop met vechtvoetbal toch op de 3 punten!
+2/-0

4 jaar geleden
Zit Ajax-Utrecht te kijken. Ajax lijkt dit jaar veel sterker dan vorig seizoen. Daarbij worden ze voor de zoveelste keer geholpen door de VAR. Als ze een keer niet worden geholpen janken ze alles bij elkaar. Maar eerlijk is eerlijk, ik zou heel blij zijn als ik PSV nog eens zo zie voetballen. Het is te verwachten (en bijna te hopen) dat het weer een blamage wordt in Tilburg. Als ze nu wel punten pakken hebben we daar voor de titel toch niks meer aan maar het zal er voor zorgen dat we nog langer zitten opgescheept met van Bommel en de Jong.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat is die Var toch waardeloos.Overtreding van Blind bij het 2e amsterdamse doelpunt en dan zien ze opeens niets. Niet dat dat slappe Utreg iets in te brengen heeft maar enige objectiviteit van de Var is wel gewenst.
+2/-0

Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een schande en mega zwakte bod om alleen Jeroen Zoet te wisselen!! Alsof het alleen aan hem ligt, hij heeft ook geen vertrouwen in de zwakte van het middenveld en verdediging. Als van Bommel wat geleerd zou hebben en echt van zijn ego zou stappen dan haalt hij Rosario er ook heel snel uit, haalt hij Sadilek van de linksback positie af voor Boscagli, speelt hij met een middenveld Guti/Hendriks-Thomas-Ihattaren. Verder ook absoluut geen Gakpo in de spits maar Perreiro. Ben al ruim 24 jaar zeer fanatiek PSV fan maar heb er op dit moment zeer veel moeite mee en had echt gehoopt dat de club ballen zou tonen en van Bommel afscheid had laten nemen van PSV.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Thomas is vandaag nog geschorst. Verder volledig met je eens. Nu wordt Zoet in zijn eentje geslachtofferd. Zwaktebod van Mark 👎🏻
+2/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Helemaal vergeten van Thomas inderdaad thanks. Nu ook alweer de eerste 10 min geen controle middenveld, Gakpo weer in de spits en om over de backs maar te zwijgen.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik zie net de cijfers van Adri Koster. Dacht dat hij vaak voor PSV had gespeeld. In 4 jaar tijd maar 40 eredivisiewedstrijden. Is hij lang geblesseerd geweest ofzo?
+1/-0

4 jaar geleden
Mark van Bommel is duidelijk over zijn keuze voor Lars Unnerstall boven Jeroen Zoet:

"Jeroen heeft gewoon te veel fouten gemaakt. Simpel."

Typisch van Bommel. Kijk toch eens eerst in de spiegel. Zwakkeling
+2/-0

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Is Denzel het verdedigend verleerd. Schwaab zag er ook niet goed uit. Als je zo verdedigd win je geen wedstrijden.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik betrapte mezelf erop dat ik niet eens meer boos werd bij dat doelpunt van Willem II. Het woord dat daarbij hoort is 'gelaten' geloof ik. Ik kijk er niet eens meer van op. Ik kijk nergens meer van op. Ben nu het meest geïnteresseerd in wat Van Bommel na de wedstrijd weer gaat slap lopen lullen in de microfoon.
+5/-0

4 jaar geleden
Hopen op een omwenteling door alleen de keeper te wisselen. Clown. Intussen valt de goal weer doordat Sadilek zijn man laat lopen. Voor de 6895e keer.
+3/-0

4 jaar geleden
75% balbezit maar nul gevaar. Zij geven ons die bal omdat zij weten dat wij dan eeuwig gaan zitten breien en er bij ons ruimte ontstaat achterin en zij er doorheen kunnen counteren. Nu al twee keer gebeurt. Waarom gaan wij niet hun idee nadoen? Geef hun lekker de bal en laat hun opbouwen. Dan gaan wij wel afwachten op die counter. Bruma en Gakpo zijn snel genoeg. Doe eens wat anders Mark. Verzin eens wat nieuws. Nee; alleen je keeper wisselen. Wat een slappe hap man....
+2/-0

4 jaar geleden
In Amsterdam zou dit nooit zo gebeuren. De hele wereld ziet wat voor schutteraar hij elke keer op stelt op de lb. En maar niet ingrijpen.

Als protest volgende thuiswedstrijd als publiek thuisblijven. Of enkel witte zakdoekjes.
Wat zijn hier serieus mensen die vertrouwen hebben in deze trainer?

Begin november al beseffen dat je geen kampioen wordt. Dit is nog erger dan Huub Stevens, die de club in chaos achterliet.

Opzouten Mark, met je ik ben een man. Ik stap zelf niet op
+2/-0

4 jaar geleden
Alleen de keeper wisselen is niet genoeg.
Sadilek naar het midden.
Boscali links achter.
Rosario achter de PlayStation.
Denk dat we voorlopig niet beter kunnen.
+4/-0

4 jaar geleden
Welke van de 5/6 commentatoren doet om de wedstrijd psv.
Psv hater Leo Driessen. Alsof dat toeval is. Wat een kut zender is dat geworden zeg.
Ga geen abonnement meer afsluiten, zolang die engnek daar tig wedstrijden van psv doet
Zo zielig..
+1/-0

 
4 jaar geleden
Niet allen bij fox. Vergelijk het enthousiaste commentaar bet 020 in de CL eens met het commentaar bij PSV..
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik luister zo'n beetje al het hele seizoen naar studio040 via internet. Loopt meestal wat achter maar dan zet ik de tv even op pauze zodat het beeld en geluid gelijk loopt. Daar zitten PSV-supporters die rake dingen zeggen en met je mee treuren.
+1/-0

4 jaar geleden
We spelen zonder spits.
Die griek erin,bruma eruit affelay en Pereiro erin.
+1/-0

4 jaar geleden
Nu even doorpakken Mark. Zoet eruit, Unnerstall erin is scherp gezien van je. Heel knap dat je dat hebt bedacht. Nu nog Pereiro voor Bruma en we maken nog een kansje. Maar daar ben je waarschijnlijk veel te eigengereid voor.
+3/-0

4 jaar geleden
Zonder de 2 aanvallers zijn we een matig ploegje dat 7e of 8e wordt. Schande!
+1/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Het ligt niet aan de afwezigheid van die 2 spelers, het ligt aan de indeling van het elftal. Een middenvelder op linksback terwijl er 2 op de bank zitten? Een rechtsbuiten in de spits terwijl er een spits op de bank zit? Backs die vaker als buitenspeler optreden dan verdedigend hun werk doen? Een middenveld dat niet eens jaagt op de bal?
+5/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt, ik had er wat meer woorden voor nodig😂 zo moeilijk is het echt niet.
Denk dat van Nistelrooy de enige is binnen PSV waar dat stuk eigengereidheid naar wil luisteren... Msn zinvol om hem te vragen!
+1/-0

4 jaar geleden
Kuipers en de VAR naaien ons weer. Van Bommel, hoe lang laat je die mislukte dwerg falen? Haal die vent er uit en zet Pereiro er in.
Oh, je hebt weer gewacht tot het verkloot is. EN NOU OPROTTEN MARK1111
+1/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Beetje triest als je in een wedstrijd tegen Willem II afhankelijk wil/moet zijn van de VAR/Kuijpers om punten te kunnen pakken?
+2/-0

4 jaar geleden
Die Oenerstaller gaat het ook niet worden.

Van Bommel = Out!!! Wegwezen!
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Wederom veel teveel spelers die veel te weinig brengen, vooral ihattaren, Bruma, Doan, Gutiérrez en Gakpo.

De realiteit is dat vooral de genoemde spelers (veel) minder goed zijn dan dat veel mensen willen geloven.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Van Bommel weet dat al langer,en ook dat er geen betere alternatieven zijn.
Nu de aanhang nog.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal, maar hij wisselt de ene kneus voor de andere kneus in het doel.

Die lange ballen van Oenerstaller zijn ook dramatisch.

Wat is dit PSV slecht dankzij van Bommel. Hoe kan iemand zo vaak verkeerde keuzes maken en een club kapot maken? We laten het ook allemaal maar gewoon gebeuren. 😠
+2/-0

 
4 jaar geleden
Eens qua kneuzen,maar de aanhang vroeg daarom.
Zo werken de mechanismen in de voetballerij.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Herinner je onze discussies nog over de mogelijke opvolging van Chucky en Bergwijn. Betere opvolgers vinden zou geen probleem zijn.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
PSV heeft simpelweg op de verkeerde paarden gewed. Uiteraard is het mogelijk zijn om betere vleugelaanvallers dan de matige Lozano aan te trekken. Het lijkt erop dat men daar niet in is geslaagd.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Ik zei de vorige wedstrijd al dat het niet aan Zoet ligt. Mijn goed wat zakt het niveau van onze spelers enorm hard onder MvB.
+1/-0

Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
MvB rot op, je hebt PSV kapot gemaakt met je Sadilek als linksback, geen spits op de spitspositie en een rechtsback die meer als rechtsbuiten speelt. Top!
+2/-0

4 jaar geleden
Wat een k*t elftal is dit zeg inclusief trainer. Mark wegwezen en neem je vriendje Sadilek mee!!!
+2/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
En alweer een gele kaart te pakken om een uitbraak te stoppen terwijl de backs op de buitenpositie staat. Wordt tijd dat de speler (back) en de trainer een flinke stroomstoot krijgen als ze de verdedigende middenvelder voorbij lopen op het veld.
+1/-0

reactie verwijderd

Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
van Bommel, nu echt opflikkeren!! Wat een start opstelling weer vuile lafaard om alleen Zoet te vervangen! En dan nu deze wissels ongelofelijk om die Griek in te brengen die met alle respect echt helemaal niet kan voetballen. Had godverdomme gestart met Perreiro in de spits en Boscagli op linksback en Sadilek op de plek van Guti , Hendriks voor de slechtste van allemaal Rosario. Spelers geloven niet meer in jou en wij ook niet. Spelers maanden op de bank laten terwijl de meelopers en ja-knikkers wekelijks mogen verzaken. Het missen van Malen en Bergwijn openbaart dat naast hun ingevingen er totaal geen systeem en voetbal in PSV zit waarop men kan terugvallen waar train jij de hele week op man!!
+5/-0

4 jaar geleden
Zit Zoet al de hele wedstrijd in de catacombe of in de bus.... laat hem thuis! Bizar. Werkweigering.
+1/-0

 
forum-beheerder 4 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Mark schreef op 10 november 2019 om 16:08:

Zit Zoet al de hele wedstrijd in de catacombe of in de bus.... laat hem thuis! Bizar. Werkweigering.Toine van Peperstraten meldt het volgende op Twitter:

Opvallend: gepasseerde Jeroen Zoet zit al vanaf begin 2e helft in de spelersbus..
+1/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Dat doet van Bommel al sinds de winterstop dus laten we niet over Zoet beginnen. De spelers hebben het gehad met deze onbenul en zijn op de slechtste ja-knikkers na kapot gemaakt door hem.
+2/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
En waar slaat deze reactie op?
+1/-0

4 jaar geleden
Mark, vorig seizoen handhaafde je het verdedigende blok op het middenveld veel te lang. Dit seizoen maakte je een paar hele rare keuzes, incl. het aanvoerderschap. Die keuzes handhaafde je. Na Linz dacht dat je precies hetzelfde moest blijven doen incl. het handhaven van je protégés Rosario en Sadilek. In moeilijke tijden heb je PSV niet terug kunnen brengen naar de basis. Ook qua trainer ben je geen uithangbord. Je zoekt de fouten buiten jezelf, komt arrogant over en je ego zit je in de weg om op tijd het roer om te gooien. Bedankt voor je inzet, we blijven van je houden, maar sta aub in het belang van de club je plek af.
+6/-0

4 jaar geleden
Gezien Mark Onbenul. Pereiro heet die man!
+3/-0

4 jaar geleden
Nou, daar is Perreiro. Verrekte køt-trainer. Waarom stond die er niet vanaf het begin in ? Waarom stond die er vier wedstrijden geleden al niet in ?? Oprotten Van Bommel !!
+4/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Gaston Pereiro bewijst in korte tijd ongelijk en misplaatste arrogantie & eigenwijsheid Mark van Bommel.

Wat mij betreft exit trainer, en daarbij ook td. Ach seizoen is toch al afgelopen. Schande!
+6/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een onzin. Pereiro heeft onder twee verschillende trainers en in verschillende systemen ontzettend veel speeltijd gehad. Keer op keer belandt hij op de bank en daar zijn goede redenen voor.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Geen onzin, SC, samen met Mo de beste voetballer van PSV (die fit is).

Herstel, met Mo de enige fitte speler die überhaupt kan voetballen.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
In potentie wellicht een goede voetballer, maar het is niet bepaald toevallig dat Pereiro steevast op de bank belandt.

Ook ihattaren laat doorgaans veel te weinig zien, terwijl hij op een hele belangrijke positie speelt. Je kunt je afvragen of hij al klaar is voor het grote werk.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Aangezien de rest niet kan voetballen, heb je weinig tot geen keus.

Pereiro op halve kracht is nou eenmaal beter dan Bruma in topvorm.

Ik denk trouwens dat PSV met Pereiro in de (basis)ploeg deze 3 uitwedstrijden er 1 had gewonnen en 2 minimaal gelijk had gespeeld. Daarnaast ben ik er zelfs vrij zeker van dat je met Pereiro in de cruciale slotfase van het seizoen (Ajax-uit!) de "zekere" landstitel niet verspeeld zou hebben.

Mo valt niets maar dan ook helemaal niets te verwijten. Ten eerste wordt hij, imo, veel te veel opgehemeld en is zijn rendement (nog) veel te laag. Ook is hij nog maar 17 jaar en kan je niet verwachten dat hij een zwalkende ploeg slechte voetballers op sleeptouw neemt. En tot slot zit die jongen pas aan het begin van een intensief rouwproces. Ga er maar aanstaan.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ondanks mogelijke verklaringen kan niemand ontkennen dat je van ihattaren doorgaans véél te weinig ziet. Waarschijnlijk is hij er (nog) niet klaar voor.

Daarom wellicht beter om Doan of Thomas op die positie te proberen.

Voor wat betreft Pereiro: Wat heb je aan potentie als je er maar heel af en toe een beetje van laat zien? Of is het puur toeval dat Pereiro steevast op de bank belandt, onder verschillende trainers, in verschillende systemen, op verschillende posities en ondanks ontzettend veel speeltijd?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Is volgens mij allemaal middelmaat, niveau Groningen/Utrecht met alle respect. Maar we zullen het ermee moeten doen. Bruma ontstijgt niveautje Emmen niet, nogmaals met alle respect naar die ploegen.

De top van PSV had nooit en te nimmer het aankoopbeleid aan lichtgewicht John de Jong mogen overlaten, en hem daarnaast maar laten zwemmen zonder te corrigeren. Marcel Brands had al een aardig aanzetje gegeven overigens. Bij elkaar kapitaalvernietiging van een slordige €60M. Onomkeerbaar. Daar ging het al goed mis.

Daarnaast heeft Mark van Bommel gewoon gefaald en een weerzinwekkend 2019 afgeleverd! Zo heeft hij een zekere landstitel weggegeven tegen een in de competitie kwakkelend Ajax dat tot het eind van het seizoen op alle fronten actief was.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Ik deel je mening over Bruma. Het is me een raadsel op basis waarvan PSV hem überhaupt heeft gekocht, om maar te zwijgen over het miljoenenbedrag. Datzelfde geldt voor Gutiérrez en Doan.

John de Jong heeft jarenlang meegelopen met Brands en heeft dus ervaring genoeg.

Van Bommel deed het in z'n eerste seizoen als hoofdtrainer van een club zeker niet slecht. PSV stond immers vrijwel heel het seizoen bovenaan, werd winterkampioen, versloeg ajax thuis met 3-0, incasseerde het minste aantal tegengoals, zette voor de winterstop een unieke winreeks neer en werd uiteindelijk tweede met slechts drie punten achterstand op ajax, dat een super seizoen draaide.

Wel vind ik dat de kwaliteit van het voetbal beter moest en moet.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou voor de winterstop was het idd prima tot meneer de bekerpot tegen RKC helemaal verklootte. Toen was het aura van schier onoverwinnelijkheid verdwenen en ging het steeds moeizamer.

Na de winterstop is hij er in nauwe samenwerking met met name Jeroen Zoet in geslaagd om alle 'hulp' van Ajax te negeren en de, wellicht voorlopig laatste, landstitel te verkwanselen. Daniël Schwaab gaf in het onderlinge duel het laatste zetje. Mark van Bommel vond zelf het voetbal na de winterstop beter dan ervoor. Ik deel die mening niet.

Overigens lijkt aan die nauwe samenwerking tussen Van Bommel & Zoet een abrupt einde gekomen. Maar dat terzijde.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Neemt niet weg dat Van Bommel het in z'n eerste seizoen als hoofdtrainer helemaal niet slecht deed. Zeker als je bedenkt dat ajax een super seizoen draaide. Ook de andere feiten spreken boekdelen.

Na de winterstop was het minder, maar het was ook niet reëel om te verwachten dat PSV de lijn van voor de winterstop zou kunnen doortrekken tot het einde van het seizoen.
+1/-0

Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Toon, je hebt gefaald door achter MvB te blijven staan.
Mark, je hebt gefaald door wedermaal niets aan het elftal te veranderen in deze crisisdip.
Het wordt tijd dat jullie beiden je fouten inzien en aftreden.
+4/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Zeker niet de slechtste wedstrijd van de afgelopen tijd. Nederlaag was onnodig.

Het heeft weinig zin om Van Bommel te ontslaan. Waarom zou een andere trainer met hetzelfde materiaal beter doen? Statistieken laten bovendien zien dat een tussentijdse trainerswissel zelden tot een verbetering leidt.

Kortom, het is een kwestie van het hoofd koel houden en niet te vervallen in opportunistisch paniekvoetbal, al dan niet door druk van buitenaf.
+3/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Omdat het niet aan het materiaal ligt, maar aan hoe het materiaal gebruikt wordt? Kijk jij wel naar de wedstrijden? Of lees je alleen teletekst?
+5/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Je kunt moeilijk ontkennen dat heel veel spelers structureel veel te weinig brengen. Denk aan Bergwijn, Pereiro, ihattaren, Doan, Bruma, Gutiérrez en Gakpo.

Het materiaal is simpelweg niet zo goed als veel mensen willen doen geloven.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Je zet Perreiro in je rijtje ??? Hij deed vandaag voor het eerst mee en scoort meteen !!! Kom op hé, effe realistisch blijven.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Pereiro brengt al een paar jaar veel te weinig!
Ik snap het punt van Santa wel, maar ik ben ook wel klaar met van Bommel. Tijd voor verandering!
Hopelijk houdt Mark de eer aan zichzelf.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hij staat er al een jaar niet meer in. Geef Pereiro de schuld !!
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Omdat Pereiro vorig seizoen veel speelde, maar veel te weinig bracht, waardoor hij logischerwijs opnieuw op de bank belandde.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Is het dan niet knap dat PSV vorig jaar 2e eindigde? Waar kwam dat volgens jou door?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ga toch weg man. Dit is een zielloos elftal geworden.
Waar geen enkele spat plezier in zit. Dat valt de coach
zeker aan te rekenen

Dat hier nog mensen zijn die v Bommel willen houden, vind ik
ook vrij zielig..

Hoe kun je nou tevreden zijn over zijn capaciteiten als trainer
+7/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Niet gek dat de spelers weinig plezier uitstralen gezien de slechte resultaten van de laatste weken.

Ben je de periode tot Utrecht-uit alweer vergeten?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Een goede trainer maakt spelers beter. Mark maakt prima spelers slechter door ze allemaal opdrachten mee te geven die tegen het natuurlijke spel van die spelers in gaan. Zo heeft hij Chucky ook van een topper naar beneden-de-middelmaat gekregen vorig seizoen. Het was nog een wonder dat Napoli hem wilde hebben. Van Bommel heeft te veel vijanden gemaakt onder de spelers. Die zetten geen stap harder meer onder hem en laten zoals vandaag na de 2-0 ook de teugels vieren. Duidelijk dat de trainer nu echt zijn koffers mag pakken lijkt me zo. Jij geeft iedereen de schuld behalve de trainer. Zoooo onrealistisch na het zoveelste bewijs vandaag.
+6/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Waaruit blijkt dat Van Bommel z'n spelers allemaal opdrachten zou meegeven die tegen hun natuurlijke spel ingaan? Heb je daar concrete voorbeelden van?

Lozano is simpelweg een matige speler met weinig techniek, geen passeerbewegingen, geen voetbalintelligentie en die bovendien fysiek zwak en niet tweebenig is.

Waaruit blijkt dat Van Bommel in de spelersgroep (teveel) vijanden zou hebben gemaakt? Pereiro heeft ontzettend veel speeltijd gehad en iedereen ziet nu waarom Gutiérrez vorig seizoen zo lang op de bank bleef.

Ik zeg niet dat Van Bommel helemaal geen blaam treft, maar het is vanuit rationeel oogpunt weinig zinvol om tussentijds een trainer te ontslaan. Met opportunistisch paniekvoetbal is niemand geholpen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Weet je, ik heb helemaal geen zin om hier onderling modder te gaan gooien naar elkaar. Ik neem aan dat jij, net zo goed als ik, baal hiervan. Dat wij allebei een andere mening hebben is wel duidelijk. Laten we het nieuws aanstaande dagen maar in de gaten gaan houden.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Ik prefereer dat men de rust bewaart en niét vervalt in paniekvoetbal door de druk van buitenaf.

Als er gegronde redenen zijn om de samenwerking met Van Bommel te beëindigen, is het een ander verhaal. Als de spelers het b.v. niet meer in de trainer zien zitten, of als Van Bommel zelf het geloof kwijt is.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Welke veranderingen zou jij voorstellen om deze neerwaartse spiraal te doorbreken?
+2/-0

 
4 jaar geleden
En toen bleef het stil, santa ziet alleen aanvallers falen...
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Beter lezen. Het huidige middenveld faalt ook. Gutiérrez bakt er steevast niets van, terwijl ook ihattaren op zo'n belangrijke positie veel te weinig laat zien. Dat in combinatie met de zwakke aanval verklaart voor een (groot) deel de slechte resultaten.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Dat is een nogal onzinnige vraag aangezien een buitenstaander daar niet goed over kan oordelen. Als buitenstaander weet je immers niet wat er allemaal intern speelt, waarom bepaalde beslissingen worden genomen, etc.

Wellicht is het een optie om Boscagli of Lato linksback te zetten en Gutiérrez te vervangen door Hendrix (of Sadílek, afellay, Thomas). Verder lijkt ihattaren niet klaar voor de belangrijke positie van aanvallende middenvelder. Mogelijk is afellay, Doan, Pereiro of Thomas een betere optie. Tenslotte zou Mitroglou een optie voor de spitspostie kunnen zijn, met Bruma en Gakpo op de vleugels. Maar nogmaals, wij zien de spelers nooit trainen, dus is het als buitenstaander lastig in te schatten.

Het is nogal simplistisch om de 73-jarige Hiddink als een soort van tovenaar te zien.
+1/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Een middenvelder als linksback, een rechtsbuiten als spits, vleugelverdedigers die meer aanvallen dan verdedigen en keer op keer te laat terug zijn om te verdedigen (waar waaren de backs bij de 1-0 en de 2-0?) Dat lijken mij toch al grote voorbeelden van "verkeerde opdrachten meegeven aan spelers".

Lozano een matige speler? Ben jij op je achterhoofd gevallen? Als matige speler wordt je niet uitgeroepen als "beste speler van Noord-Amerika".
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Lozano is absoluut een matige speler. Waarom? Omdat Lozano fysiek zwak is, technisch erg matig, niet tweebenig, geen individuele actie, geen passeerbewegingen en niet echt uitblinkt in voetbalintelligentie. Hij moet het van z'n scorend vermogen en arbeidsethos hebben.

In z'n eerste seizoen bij PSV camoufleerde hij ontzettend veel met z'n doelpunten, maar toen ook die in het 2e seizoen achterwege bleven, zagen meer mensen hoe matig Lozano is. Geen toeval dat hij vorig seizoen regelmatig werd gewisseld.
+1/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Omdat die waarschijnlijk in staat zal zijn om er een basis systeem in te brengen, de juiste spelers op de juiste posities te zetten en niet als een angsthaas maar vanuit de eigen kracht zal gaan spelen daarom.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
PSV speelt elke wedstrijd met vier aanvallers. Hoezo angsthazen voetbal?

Waarom zou een andere trainer met precies hetzelfde materiaal het significant beter doen? Nogmaals, statistieken laten zien dat een tussentijdse trainerswissel zelden tot verbetering leidt.
+2/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
4 aanvallers, al weet ik niet wie jij bedoeld in de laatste 4-5 wedstrijden waarbij dan een Gakpo compleet verkeerd wordt gebruikt als spits, die niet bereikt worden door voetbal vanuit het middenveld zoals het hoort, maar met heb goed val goed voetbal en de hoop op individuele acties van een malen en Bergwijn. Je wint een wedstrijd vanuit de verdediging naar voren niet met 6 verdedigende spelers, waarvan er 2 niet op de juiste positie staan, en 4 aanvallers.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Als je constant met drie aanvallers, een aanvallende middenvelder (ihattaren) én opkomende backs speelt, kun je moeilijk van angsthazen voetbal spreken.

Dat het niet loopt en het voetbal absoluut beter moet, heeft natuurlijk niets met angsthazen voetbal te maken.
+2/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
4 aanvallers, al weet ik niet wie jij bedoeld in de laatste 4-5 wedstrijden waarbij dan een Gakpo compleet verkeerd wordt gebruikt als spits, die niet bereikt worden door voetbal vanuit het middenveld zoals het hoort, maar met heb goed val goed voetbal en de hoop op individuele acties van een malen en Bergwijn. Je wint een wedstrijd vanuit de verdediging naar voren niet met 6 verdedigende spelers, waarvan er 2 niet op de juiste positie staan, en 4 aanvallers.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Pssst, je lult uit je nek. Statistieken laten juist zien dat een trainerswissel op de korte én lange termijn een positief effect heeft. https://www.tussendelinies.nl/het-schokeffect-van-de-trainerswissellink
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Benieuwd wat onderstaande stelling aan plusjes oplevert.
Mark van Bommel en John de Jong hebben aangetoond niet capabel te zijn. Ze dienen beiden per onmiddellijk ontslagen te worden.
Ook Toon Gerbrands gaat niet vrijuit.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben bang dat 4 plusjes wat te mager is
+1/-0

4 jaar geleden
We zijn afgezakt tot een zeer zeer bedenkelijk niveau, PSV onwaardig.
Er zijn er natuurlijk meer schuldig dan alleen van Bommel maar hij is wel eindverantwoordelijk!!!
Dit kan en mag niet zonder gevolgen blijven.
Dussssss ik zou zeggen Toon Gerbrans/RVC kom er maar in!!!!!!!!
+3/-0

4 jaar geleden
Spreek voor jezelf svp.
Nee zeker niet ingrijpen lekker doorgaan zo en doen alsof er niks aan de hand is.
+1/-0

4 jaar geleden
Nu is het afgelopen! Allereerst van Bommel eruit aangezien hij al 2 jaar lang het elftal niet aan het voetballen weet te krijgen. Bij elke tegenstander heb je het gevoel dat ze minimaal gelijkwaardig zijn, en toch maar strak volhouden aan zijn ‘eigen’ visie die al 2 jaar lang bagger oplevert en spelers die alleen maar slechter worden. Maar bovenal eruit met de Jong! Hij heeft het voor elkaar gekregen om met voldoende financiele middelen de meest onevenwichtige selectie ooit samen te stellen (lekker nog een aanvaller halen in de vorm van Doan terwijl heel de achterban schreeuwt om een kwalitatieve ingreep achterin en op middenveld)
+1/-0

Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Van bommel heeft weer een prima wedstrijd gezien. Prima van voetbal.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dat is het meest verontrustende. Dat vertelt hij de spelers in de kleedkamer blijkbaar ook als je Rosario na de wedstrijd hoort.

De trainer en het bestuur hebben allemaal niet de kwaliteiten die horen bij een topclub. Er moet nu ingegrepen worden door iemand voor deze groep te zetten die eens flink de waarheid zegt en niet iemand die zalvende woorden spreekt na weer zo een wanprestatie.

Dit jaar liggen we straks uit de EL en worden we geen kampioen. Je moet minimaal tweede worden om straks voorronde CL te kunnen spelen. Halen we dat niet dan wordt het financiële gat met Ajax veel te groot om nog te kunnen overbruggen of je moet je beste spelers verkopen om je hoofd boven water te houden.

Van Bommel maakt PSV kapot ook al weet ik dat hij het beste met PSV voor heeft, hij heeft als trainer niet de kwaliteit om een kwakkelende ploeg weer aan het voetballen te krijgen.

Het is hoog tijd dat van Bommel een andere functie krijgt bij PSV (4de man ofzo, dan kan hij in ieder geval nog onzin blijven uitkramen) of ontslagen wordt. Hoofdtrainer bij PSV kan na vandaag gewoon echt niet meer.
+4/-0

4 jaar geleden
Zolang een Sadilek linksback staat, een middenveld met Rosario gehandhaaft wordt, zal t zeker niet beter worden. Enige lichtpuntje, eindelijk een goeie keeper
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Gutiérrez en ihattaren voldoen wél op het middenveld?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ihattaren wel, maar gezien zijn leeftijd kan je de malaise niet aan hem hangen. Guttierez zit meer bij de kapper dan dat ie probeert te presteren....da's een oud wijf
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Niemand schuift de malaise in de schoenen van ihattaren, maar je kunt moeilijk ontkennen dat hij véél te weinig brengt. Dat is mogelijk verklaarbaar, maar dat doet niets af aan de feiten.

Misschien een idee om Doan, Thomas of desnoods Pereiro als aanvallende middenvelder te proberen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Pereiro kan je vergeten. Die laat t al 4 jaar niet zien helaas....
Blijkbaar wordt er niet meer op karakter gescout sinds Guardado.
Met alle respect maar spelers van groningen en zwolle die voor een hoop geld gekocht worden ??? Wat moeten we ermee?
Paniek aankopen lijkt wel, net of er niets anders rondloopt?
+1/-0

 
4 jaar geleden
@Santa: noem mij eens 3 jongens die als talenten begonnen in onze eerste selectie over de afgelopen 50 jaar die vanaf dag 1 een constant niveau haalden en als grote jongens weggingen? Ronaldo is er 1 maar wie nog meer? Was jij trainer dan brak ee geen talent door en speelden er 11 grijze muizen als ik je zo de laatste 12 maanden hier zo een beetje volg. Malen vond je ook niks als spits. Nu Mo weer die je niet kan bekoren. Denk je nou echt dat een talent er vanaf dag 1 staat? Zie De Ligt en vele anderen. Geef natuurtalenten aub wat meer tijd man.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Depay, Zenden en afellay stonden er vanaf het begin.

Je hebt blijkbaar moeite met kritiek op ihattaren, want hij is nog maar 17 en z'n vader is onlangs overleden. Dat alles doet niets af van het feit dat ihatarren doorgaans weinig laat zien en niet klaar lijkt voor de belangrijke positie van aanvallende middenvelder. Ongemakkelijke waarheid?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Guti is een 8 en geen 6. Hij wordt verkeerd gebruikt en is kapot gemaakt door Mark van Bommel. Ihattaren kan het team nog niet dragen.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Op welke positie zou Gutiérrez wél renderen?

Van Bommel heeft hem als aanvallende middenvelder geprobeerd en als linker controlerende middenvelder.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Eerste reactie van supporters bij tegenvallende resultaten is om de trainer eruit te gooien en daarna wordt alles beter. Spelers die op de Bank zitten zijn opeens heel goed en moeten spelen. Het aloude mechanisme van zondebokken zoeken gaat dan in werking treden. Het is allemaal op opportunisme en emotie gebaseerd. De grootste roeptoeters zitten niet eens in het stsdion bij wedstrijden en zeker niet bij uitwedstrijden.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Eindelijk iets van gezond verstand.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Want alleen in het stadion mag je een mening hebben?
+2/-0

 
4 jaar geleden
De meest zinvolle reactie tot nu toe. Bedankt.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ach ik zit al 35 jaar elke 2 weken in Philips stadion en vroeger ging ik ook naar uitwedstrijden, die ik nu op TV volg, maar dit terzijde.
Ik heb n aantal voorzetten gedaan (2e post bovenaan), wat zou jij doen?
+1/-0

4 jaar geleden
Hard gewerkt maar dit elftal mist kwaliteit . Deze ploeg kan nooit winnen zonder spitsen . Degenen die voor spits door moeten gaan staan ongeveer op de middenlijn. Een pluspunt toch wel , ik heb 2 afstandsschoten gezien die zijn zeer zeldzaam in onze ploeg . Weekje rust en dan gaan we gewoon weer verder, wie weet is Donyell dan terug.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Nog een realistische reactie, zónder hyper negativiteit.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dit elftal mist idd kwaliteit, Romaba, en een enigszins kundige trainer. En de kwaliteit die er is, is geblesseerd of zit op de bank (of soms zelfs niet eens bij de selectie!).
+2/-0

4 jaar geleden
Mark kan alles nog omdraaien...
Het seizoen is weg Mark..te laat!
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Cynisch maar wel waar: we speelden beter dan tegen LASK , met een beetje(onterecht) geluk hadden we hier punten gehaald. Het was echter weer hemeltergend slecht, iedereen speelde ver onder zijn niveau simpelweg omdat iedereen(Ihattaren utgezonderd) ruzie met de bal had en de èchte felheid ontbrak(kijk bv. eens naar Viergever bij de 2-0) waardoor de tactiek in duigen viel. Het is Bommel zwaar aan te rekenen dat hij middels wissels niet eerder ingreep vandaag, en dat hij, muv Unnerstall, met dezelfde basis startte als tegen LASK. Dan geef je een heel slecht signaal af aan bankspelers en aan die elf, alsof ze niet bang hoeven te zijn voor hun plek. Dit zal ongetwijfeld zijn gezag en overtuigingskracht op de selectie aantasten vrees ik. Bommel speelt met vuur. Om hem te ontslaan lost niet veel op denk ik. De passie moet terug in het elftal, maar hoe? Gerbrands heeft huiswerk.
+3/-0

 
4 jaar geleden
@Pvh: acht jij deze technische staf in staat het tij te keren? Heb jij het idee dat van Bommel bepaalde jongens nog voor Zich kan winnen? Moet er niet wat extra hulp bij? Zoet, Gaston, Ruiter, Baumi ....... er lijkt werk aan de winkel.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is aan Gerbrands om te doen en te bepalen. Als het aan mij zou liggen zou ik hem er toch van proberen te overtuigen om wat flexibeler te zijn in het wisselen van enkele spelers en posities. Daar heeft hij mi te lang mee gewacht waardoor er 'metaalmoeheid' in de selectie is ontstaan en de scherpte is verdwenen. Je zou ook kunnen overwegen de TS uit te breiden met een ouder ervaren iemand die zoals jij al eerder aangaf op de training eens een arm om de schouder van een speler legt. Het 'warme' is niet het sterkste punt van Bommel, wèl zijn tactisch vermogen. De toekomst bepaalt dan of dit werkt. Het kampioenschap moeten we vergeten, 2e plaats en overwinteren in de EL heeft nu de hoogste prioriteit.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij is zijn schoonvader ook niet van het warme? Als ik de media moet geloven hebben we 2 boze keepers terwijl ik me afvraag hoe Baumi zich nu voelt om over Pereiro maar te zwijgen . Persoonlijk begrijp ik de volgende dingen niet:

1) waarom onze Fransoos geen linksback
2) waarom zat Gaston in Oostenrijk op de tribune
3) rol aanvoerder ibi
4) waarom Pablo 2e aanvoerder
5) waarom is Baumi geslachtofferd terwijl hij faalde op een voor hem vreemde positie terwijl hij samen met Viergever een goede indeuk achterliet
6) waarom viel die jeugdspeler in in Oostenrijk?
7) wat is de rol van Mitro?
+4/-0

 
4 jaar geleden
@Tony, allemaal terechte vragen
1) waarom onze Fransoos geen linksback: Fransman heeft mooie trap naar voren en kan voetbal toevoegen dus tegen matige ploegen zou ik hem wel opstellen. Ik denk dat VB hem verdedigend te zwak vind.
2) waarom zat Gaston in Oostenrijk op de tribune? Ik vermoed dat niet bijtekenen op de achtergrond meespeelt.
3) rol aanvoerder ibi: Snelheid van herstel is waarschijnlijk fout ingeschat
4) waarom Pablo 2e aanvoerder: Mij ook een raadsel.
5) waarom is Baumi geslachtofferd terwijl hij faalde op een voor hem vreemde positie terwijl hij samen met Viergever een goede indeuk achterliet. Ik vind het niveau van Schwaab en Baumgartl vergelijkbaar, maar misschien ziet VB in Schwaab een beter verlengstuk van de trainer, om het team te sturen.
6) waarom viel die jeugdspeler in in Oostenrijk? Mij ook een raadsel.
7) wat is de rol van Mitro? Ik dacht dat hij voor het plan-B was met hoge ballen naar voren, maar misschien valt zijn niveau erg tegen.

Ook een vraag aan jou. Wat vind jij van mijn post een stuk hierboven. Ik vind dat de backs veel dichter bij de CV's moeten staan, om de ruimtes klein te houden.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Inzake de backs en je vergelijking met de eerste maanden onder van Bommel vorig seizoen: de enkele wedstrijden die ik toen live gezien heb stormden de backs ook continu op. Spelen ze mu daadwerkelijk op Eem andere positie in jet veld? Ik betwijfel dat
+1/-0

 
4 jaar geleden
In de CL-wedstrijden kozen ze volgens mij toch beter hun moment van naar voren rennen, en zorgde ze er wel voor dat het achterin redelijk dicht bleef.
+1/-0

 
4 jaar geleden
In die wedstrijden speelden we op de counter. In NL. moet je het spel maken en spelen backs een belangrijke rol in ons aanvalsplan
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Wederom veel aannames die nergens op gebaseerd zijn. Allemaal in het kader van stemmingmakerij.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
People management is heel erg belangrijk als trainer en daar schiet hij gewoon tekort. Hij zorgt op dit moment voor veel ontevreden spelers in de selectie. Bovendien zijn veel keuzes niet uit te leggen. Hij moet veel meer aan zelfreflectie doen en dan kan hij denk ik het beste de eer aan zichzelf houden in het belang van de club. Ik vind het ook erg pijnlijk, maar het is niet anders.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Waaruit blijkt dat Van Bommel niét van het warme is? Ken je hem persoonlijk, weet je hoe hij zich binnen een groep manifesteert?
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@santa, ja ik ken hem wel een beetje. Aardige gast, maar in zijn karakter vind ik niet dat hij een 'warm' persoon is in de zin van dat ie snel een arm over je schouder legt en je probeert op te peppen of troosten. Dat heeft de helft van de mensen niet, niets mis mee, dat is gewoon een karaktereigenschap. Hiddink en Vergoossen als trainer zij daar bv tegenpolen in. Hij is wel trouw, positief eigenwijs en straightforward, geen wollige taal, goede eigenschappen in de topsport. Persoonlijk vind ik de speelwijze die hij voorstaat prima, probleem is dat deze zeker de laatste weken erg belabberd uitgevoerd wordt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nu de ‘affaire Zoet/ Ruiter’ weer. Dan ben je goed bezig als je in 1 weekend het vertrouwen van 2 keepers weet te verliezen om maar te zwijgen over andere, voor mij, onverklaarbare wissels. Zoet is de pispaal van de club inmiddels. Staaltje goed management en potentieel de reinste kapitaalvernietiging. Kijk de interviews van van Bommel na, lees wat van Bommel zegt maar vooral lees ook wat mensen zeggen die van Bommel wel degelijk kennen. Om dan te concluderen dat van Bommel geen warm persoon is daarvoor hoef je geen psychologie gestudeerd te hebben.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Zolang je hem niet persoonlijk kent en niet weet hoe hij met mensen omgaat, kun je daar als buitenstaander onmogelijk een oordeel over vellen. Speculeren gebaseerd op niets kan iedereen en is louter stemmingmakerij.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb t idee dat Bommel alleen eventueel luisteren wil naar van Nistelrooy binnen PSV of Hiddink vaag buiten, dus dat zou Gerbrands moeten doen, bietje verstand en sturing; vraag is of mark daar voor open staat...?
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Yes, eindelijk oprotten met die van Bommel. Ben er blij mee. Dit seizoen is toch al naar de klote in november. Knap hoor John de jong dit heeft nog nooit iemand gepresteerd. En dat je zoveel miljoenen hebt uitgegeven. Buamho, Doan en Broema 35 miljoen weggegooid. Hoe krijg je het voor elkaar, ik zeg Ouwejan 2 miljoen
+3/-0

 
4 jaar geleden
Aparte PSV-supporter ben jij.
+5/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Souza, ten tijde van crises staan leiders op. Het moge duidelijk zijn dat jij hiervoor niet in aanmerking komt. Zonde dat jij een naam van een absolute club held continu misbruikt. Wat mij betreft wordt die naam jou vandaag nog ontnomen.
+8/-0

 
4 jaar geleden
Dat zijn er nog veel meer hier @tony. "Oprotten" wordt hier veel gebruikt, maar o wee wat er daarna moet gebeuren.... daar horen we niets van. Zoals ik al eerder zei populisme viert hoogtij op dit forum.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Mee eens. Het "Oprotten" typen is gemakkelijk. Een eigen voetbal-analyse bedenken over wat er fout gaat, en hoe je het voetbal-probleem op zou kunnen lossen is een heel ander verhaal. Ik heb gisteren hierboven in ieder geval een voetbal-analyse proberen te geven.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dat veel mensen klaar met van Bommel zijn kan ik me wel voorstellen. Persoonlijk zie ik dingen gebeuren waar ik grote twijfels over heb. Maak me zorgen dat bepaalde beslissingen psychologisch totaal verkeerd uitpakken.
+6/-0

 
4 jaar geleden
Hij heeft helemaal gelijk. Bij Ajax was de trainer allang opgestapt.
Daar hebben ze reële verwachtingspatronen die bij een nederlandse topclub
passen.

v Bommel heeft al 4 wedstrijden op rij gehad na Utrecht.

Ik denk zelfs dat psv er slecht aan doet om naar dit gelul van onze trainer te luisteren.
'Echte leiders staan op'. We hebben het gezien Mark. Leider van psv? ONGESCHIKT!
Als het aan jullie licht geven we Mark gewoon nog 2 jaar de tijd?
Alsof sommige hier niet beseffen dat volgend seizoen nu al voor een groot deel
zwart is ingekleurd..
Een zielloos elftal, 0 persoonlijkheden. En veel ontevreden bankzitters.

Hij maakt spelers eerder slechter. En die flater van vorig jaar tegen RKC in
de beker is het dieptepunt


chappeau!
+2/-0

 
4 jaar geleden
Het verschil tussen az en psv.
Az: passie bezieling, plezier, vaste patronen, een leider (koopmeiners)
Psv: apathisch, zie rosario en guti, chaotisch, geen leider

Met Ajax vergelijken? hou maar op.

Het blijkt dit jaar ook gewoon hoe groot het verschil is tussen een potentiele topback Angelino en die houthakker met enkel een rechter been die er nu instaat.

Het aanvalsspel van psv wordt hierdoor zoo voorspelbaar.
Zet dan een viergever eventueel linksback.

Mark was een wereldvoetballer
Maar is ongeschikt als coach van een topclub

En heeft psv al zoveel punten gekost.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Az: vrij uit voetballen, verliezen geen probleem, plezier
Psv: altijd moeten winnen, spanning, druk
+1/-0

 
4 jaar geleden
dit heeft nog nooit iemand gepresteerd************??????? Na 2008 hebben we zeven jaren moeten wachten voordat we weer kampioen werden Weet u nog welke waardeloze trainer en spelers we in huis gehaald hadden? De trainer die ons 2 jaar lang op de 3e plek plaatste en toen de laan uit gestuurd werd .
+1/-0

 
4 jaar geleden
Precies die trainer hebben we nodig. Bij uitstek geschikt om jonge spelers het voetballen te leren. Wint er geen prijzen mee maar trainen kan hij als de beste. Hahahah
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Van Bommel ontslaan heeft geen nut meer.
Helaas zijn we kansloos voor het kampioenschap en moeten we vol voor de tweede plek gaan.
2de plek is 2 voorrondes en de nummer 1 ajax hoeft er geen te spelen en hebben ze zelf gecreeerd punt...dus terrecht.
Van bommel kunnen we veel verwijten..het niet opstellen van Pereiro de laatste wedstrijden die toch min of meer zekerheid is voor doelpunten en assist..Rosario die heilig wordt verklaard...Sadelik dat geen linksback is etc maar ook het aankoopbeleid van de Jong is slecht.
Te jonge selectie...geld uitgeven aan Doan..Bruma..die niks toevoegen.
Dus is in mijn ogen een samenloop van omstandigheden.
En vind van Bommel een Te Groot Clubicoon om he nu zo af te serveren..vervangers zijn er ook geen want alle goede trainers zijn bezet..
Dus gewoon keer janken en seizoen afmaken of tot de winterstop en evalueren..en dan zien we het wel.
Psv komt er altijd weer bovenop en vandaag was er berusting ivp woede maar soms moet je diep gaan om er weer sterker uit tekomen.
+3/-0

Er zijn vele verzachtende omstandigheden, als realist vind je ze heus wel.
+3/-0

 
4 jaar geleden
@Por: zet Hiddink de komende maand een dag of 2 per week naast van Bommel en zie wat er gaat gebeuren. Management Toon zal toch onderhand ook wel zien waar Mark een bietje bijles in moet hebben?
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Hiddink de tovenaar. Geloof je ook nog in Sinterklaas en Zwarte Piet?
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Noem jij eens een mogelijke oplossing om uit deze neerwaartse spiraal te komen. Je vraagt anderen continu inhoudelijk te reageren.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Om te beginnen de rust bewaren en niét overgaan tot opportunistisch paniekvoetbal.

Het is nogal simplistisch om Hiddink weer van stal te halen, terwijl Van Marwijk al als klankbord fungeert.

Verder is het onzinnig om van buitenstaanders oplossingen te verwachten. Alleen al vanwege het feit dat buitenstaanders totaal niet weten wat er intern allemaal speelt en wat de redenen achter veel beslissingen zijn.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Voor wie fungeert van Marwijk als klankbord? Wat is de rol van van Marwijk richting de groep eigenlijk? Is die rol er überhaupt nog?
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/902534/-niet-vaak-op-het-veld-te-zien-maar-hij-kan-van-bommel-behoeden-voor-fouten-.htmllink

Het is trouwens al vanaf vorig seizoen bekend dat Van Marwijk als klankbord fungeert. Dat jij als buitenstaander daar vragen over hebt, is niet zo heel relevant.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nergens kan ik opmaken of van Marwijk wel/ niet nog bij de groep aanwezig is, zelfs onze clubwatcher weet dat niet. Maar hoe je het ook wendt of keert, het loopt niet bij PSV. Spelers lijken totaal geen zelfvertrouwen te hebben. Daar juist zie ik een rol weggelegd voor iemand die spelers kan raken en ze af en toe een arm om de nek slaat. Old skool inderdaad.

Elders geef je aan dat veel PSV’ers overschat worden. Veel van die jongens die je noemt zijn aankopen. Verbind je daar consequenties aan? Hoe verklaar jij het verval sinds Utrecht uit trouwens? Hoe vind je jongens als Schwaab en Viergever functioneren? Nemen we het aantal tegengoals van de laatste 6 wedstrijden maar simpelweg op de koop toe?
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Nogmaals, het is niet relevant dat jij niet kunt beoordelen wat de rol van Van Marwijk is. Dat zijn interne aangelegenheden.

Misschien is het (ook) een mentaal probleem, waardoor een psycholoog/ mental coach wellicht een rol kan spelen.

Het is nogal simplistisch om te denken dat Hiddink een soort van tovenaar is die met z’n zogenaamde ‘warmte’ wonderen zou verrichten. Het is bovendien een aanname dat het aan warmte zou ontbreken.

Het klopt dat veel spelers structureel veel te weinig brengen. Voorbeelden: Bergwijn, Pereiro, Bruma, Doan, ihattaren en Gakpo.

Als heel het elftal niet draait en elke vorm van zelfvertrouwen en vorm ontbreekt, is het niet gek dat je wedstrijden verliest en tegengoals incasseert. Voetbal is immers een teamspirit. Geen enkele speler presteert momenteel goed.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik vind het heel knap dat jij altijd alles vooraf weet. Nu weer over het mislukken van Hiddink. Inzake warmte: vind jij dat keeper verhaal normaal? Is dat goed management? Vind jij de uitleg achteraf van van Bommel sterk? Zoet 3e keeper maken kan kapitaalvernietiging gaan betekenen. Vind jij het normaal dat een Pereiro op de tribune zat in Oostenrijk, waarom neem je hem dan mee? Geef mij eens voorbeelden van feiten waaruit blijkt dat van Bommel warmte uitstraalt? En stop eens met je opmerkingen over stemmingmakerij gast. Dit is een PSV forum waar mensen mogen schrijven wat ze willen. Dit heeft helemaal niets met stemmingmakerij te maken.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Wat zou ik vooraf goed weten?

Het is erg simplistisch en armoedig om de 73-jarige Hiddink als de reddende engel te zien.

Van Bommel wilde Zoet juist beschermen, wat duidt op empathie.

Weet je waarom Pereiro op de tribune zat in Oostenrijk?

Jij beweert dat Van Bommel geen warme man zou zijn. De bewijslast ligt dus bij jou.
+1/-0

 
Juist om die redenen zou een buitenstander welkom zijn als troubleshouter.
+1/-0

4 jaar geleden
Berusting is wat ik nu voel en dat is eigenlijk dodelijk. Maar na zo'n periode gaat het wel een soort wennen. Het vreemde is dat we met nagenoeg dezelfde spelers vorig jaar tot het laatst toe mee hebben gedaan en ook Europees behoorlijk gepresteerd. V Bommel gooit het steeds op 2 afwezigen maar dat kan toch nooit de reden van zo'n terugval zijn.Dan zou je bij elke (Europese) topclub ooit zo'n terugval moeten zien. Malen was vorig jaar nog eens geen basisspeler. Om alles op Sadilek te gooien vind ik ook te makkelijk. Als alles voor hem klopt krijgt hij het nooit zo moeilijk. Dumfries is ook aan het overcompenseren. Er zit gewoon op dit moment geen geloof en geen overtuiging en te weinig kwaliteit. Mooie is dat dit ook zo maar weer anders kan zijn. Jammer genoeg zul je deze schade echter niet meer in kunnen lopen. Alles op Europa en plaats 2 gooien. En dat kan. Zo opportunistisch is het voetbal wel. Geldt trouwens ook voor degenen die nu weer om Pereiro roepen omdat hij er toevallig eentje inlegt. Die heeft allang bewezen dat je er ook niet op kan bouwen. V Bommel eruit heeft ook geen zin. Bespaar dat geld liever voor spelers.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Heel goed verhaal @veeboer. Ik denk dat het veel met tussen de oren te maken heeft wat we nu de laatste 5 weken zien. Dezelfde selectie speelde een prima pot tegen het 'ongenaakbare' ajax. De TS (wellicht met externe hulp) moet dit oplossen, zij zijn verantwoordelijk. Lijkt me verstandig dat de TS bijgepraat wordt. Het is vijf voor twaalf, dus vanaf de volgende wedstrijd na de interlandperiode zal er simpelweg weer een goed elftal op het veld moeten staan. We hebben geluk dat dit pas over 2 weken is.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
U zegt ****** Dan zou je bij elke (Europese) topclub ooit zo'n terugval moeten zien. *****
Wat dacht u van Real Madrid zonder Ronaldo vorig seizoen ? 12 x verloren en 5 x gelijk gespeeld en dan toch nog op de 3e plek eindigen .Valt nog wel mee onze Mickey Mouse competitie dan toch ?
+1/-0

4 jaar geleden
Ik weet het niet hoor. Volges mij ligt het toch allemaal meer aan de kwaliteit van de spelers (en de ongelukkige rode kaarten en blessures) dan aan MvB. Hij zal toch niet helemaal achterlijk zijn geworden. Die beste man heeft een WK finale gespeeld en een CL gewonnen. Daar pik je toch wel iets van mee? En, leuk dat Lars er nu in staat maar had hij die tweede goal niet moeten hebben? Of, laat ik het anders zeggen. Als Zoet er had gestaan en hij was binnen gegaan dan lag het wel aan hem. En zo gaat het steeds als hij iets probeert te veranderen. En het is makkelijk om te roepen dat MvB weg moet maar wat dan? Je maakt ook heel veel kapot daarmee. PSV is een club waarin bijna alleen maar oud spelers rondlopen en worden gebracht. We kunnen beter ophouden met zeiken en door! Zoals in het echte leven!
+6/-0

 
4 jaar geleden
Bij Ajax liepen er op enig moment ook alleen maar oud spelers rond, finaal mislukt. Toen hebben ze weer een echte trainer aangesteld.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja we moeten door Romario, maar toch niet op deze doodlopende weg?
In geval dat Bommel gesteund moet worden, is het noodzakelijk dat
Mark bijsturing krijgt, maar niet van Gerbrands, want die neemt hij toch niet serieus.
Volgens mij is van Marwijk niet meer officieel aan PSV verbonden, plus familie, dus dat lijkt me niet handig.
Imo zou van Nistelrooy een optie zijn, die coachte hem ook met dat conflict met van Van Basten.
Anders is Hiddink geen slecht idee, vraag is of hij dat wil, maar als ik in toon zijn schoenen stond belde ik hem vanavond nog.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
van Nistelrooy coachte van Bommel bij het conflict met van Basten?? Hoe kom je daar bij? Van Nistelrooy had zelf genoeg problemen met van Basten, en gaat Bommel niet helpen het beter te maken imho. Als trainer is ie pas net begonnen, in de jeugd.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@pvh25, de prestaties van PSV dit seizoen rechtvaardigen het om van Bommel te ontslaan. Maar het probleem is dat geen enkele trainer deze selectie op de rails krijgt. John de Jong heeft een wanprestatie geleverd. Ik kan me niet voorstellen dat John de Jong straks Mark van Bommel gaat ontslaan. De 1e stap die moet worden genomen is John de Jong ontslaan of een andere functie aanbieden. En Guus Hiddink tijdelijk aanstellen als technisch directeur om puin te ruimen. Nu roepen veel supporters de competitie is op 10 november al gespeeld. Maar als PSV niet de financiële middelen wil gebruiken om een centrale verdediger, linker vleugelverdediger en centrale middenvelder te kopen die andere spelers beter laten functioneren. Dan ben ik bang dat de komende vijf jaar een 2e plaats het hoogst haalbare voor PSV is.
+1/-0

 
4 jaar geleden
@klok: Als je echt een puinhoop wil hebben, moet je Hiddink TD maken. Weet je wat het inhoudt en welke drukke werkzaamheden daar bij komen kijken? Daar is Hiddink te oud voor en al te lang uit het voetbal. Dat was al goed zichtbaar in z'n laatste job als bondscoach, intussen 3 jaar geleden. Volgens de normale praktijk in de voetbalwereld zou idd Mark van Bommel morgen ontslagen worden, niet dat het veel helpt. Ik denk dat dit nog niet gaat gebeuren.... tenzij de groep het vertrouwen in hun trainer opzegt.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Hè ja Van Nistelrooy, nog zo'n onervaren trainer erbij.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Niet als assistent, maar wel als iemand waar hij iets van aanneemt; ik ben begonnen met enkele zaken die imo doorgevoerd moeten worden; vraag is van wie neemt hij wat aan?
Daar ging t mij om bij t noemen vd 2 namen, dus niet als assistent, meer als klankbord.
Ik weet ook wel dat van Nistelrooy beginnend coach is, net 1 jaar later als van Bommel begonnen volgens mij; dat geeft hij zelf ook aan
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een armoe dat met al onze miljoeneninvesteringen en (zogenaamd) surplus aan kwaliteit onze coach en ‘ aanvoerder’ na de 6e wanprestatie op rij concluderen dat ‘alles tegen zit’ en wijzen op het ontbreken van 2 spelers.

Er is werkelijk geen idee hoe dit te keren.
+4/-0

4 jaar geleden
Ik vind het vreemd dat er nog geen bus is opgewacht.
Die ongelofelijke lamlendigheid van het elftal lijkt
terug te stralen op de supporters.

Nogmaals hoe eerder hij eruit wordt gebonjourd hoe beter.
Hij is hoofdverantwoordelijke.

Maar de seizoenkaarthouders van psv zijn kennelijk wel tevreden met de gang van
zaken...

Wat een rare gang van zaken bij 'een topclub', getekend amateur Toontje Gerbrands
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Wat denk je in hemelsnaam te bereiken met het opwachten van de bus? Alsof PSV dan opeens wel goed gaat voetballen.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Van Bommel werkt met zijn staf met deze selectie. Ik zag Mitroglou tijdens zijn eerste uren bij PSV indruk maken, nu speelde hij de laatste keren niet best en mag niet eens als spits starten. Hij zou er niks meer van kunnen. Zoet is een degelijke keeper en heeft goede tijden gekend bij PSV. Kijk wat er van hem terecht is gekomen. Ramselaar en Mauro Junior werden onder Cocu steeds beter. Onder van Bommel niks meer en beiden exit. Lozano leek niet gelukkig onder van Bommel. Guttierez een gewaardeerde speler in Mexico, speelt ongelukkig. Nee te veel spelers zijn ongelukkig en laten steeds minder zien. De selectie van PSV vind ik allerminst beroerd maar de technische staf vind ik onvoldoende. Mark is een clubman en ik gun hem beter dan dit, het zal aan hem vreten dat zijn PSV niet draait. Hij verschuilt zich achter het missen van Malen en Bergwijn. Er speelt meer Mark! Ik word moe van de woorden dat ze hard werken om het tij te keren. Dat lijkt me toch ook logisch? Het is niet genoeg, PSV moet en kan beter en daar wordt je op afgerekend. PSV heeft het over topsport, leuk hoor maar topsport zie ik terug in Amsterdam en Alkmaar. Niet bij PSV. Ajax groeit als kool, diep respect daarvoor en goed voor onze voetbalnatie. PSV is het aan zijn status verplicht om ook te groeien, dan moet je wel met zwaargewichten komen op alle fronten, om te beginnen met de technische staf.
+4/-0

 
4 jaar geleden
John de jong even naar Specsavers
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Ramselaar en Mauro werden onder Cocu steeds beter? Complete onzin natuurlijk aangezien Cocu het ook niet in het genoemde tweetal zag zitten. En terecht overigens.

Gutiérrez heeft onder Van Bommel de kans gehad als aanvallende middenvelder en als linker verdedigende middenvelder. Het moge duidelijk zijn dat Gutiérrez constant door het ijs zakt en keer op keer laat zien waarom Van Bommel hem zo lang op de bank hield.
+2/-0

Het is gewoon een groot drama wat er zich rondom PSV afspeelt op het moment. Het is inmiddels al een tijd geleden dat PSV zo weinig punten heeft behaald uit de afgelopen 6 wedstrijden, waarin PSV veel tegendoelpunten heeft moeten slikken. Ik zie niet in waarom MvB dit zomaar zal omdraaien? Het verval is al sinds eind vorig seizoen bezig en loopt inmiddels tot nu toe door. Nog daargelaten dat ook in de eerste helft van het seizoen 2018-2019 veel wedstrijden qua niveau onder de maat waren, maar wel werden gewonnen.

Het begint eigenlijk al bij het begin van de transferperiode waarin niet de gewenste versterkingen werden gehaald. Zo kan ik me nog ene Lyanco herinneren die voor PSV goldt als eerste keus. Uiteindelijk door diverse redenen niet kunnen halen, waardoor er door werd geschakeld naar ene Baumgartl. 10 mio voor een speler uit de tweede bundesliga. Das geen kattenpis.

Diezelfde BG werd onlangs door MvB geslachtofferd omdat ie kennelijk niet voldeed, maar hoe zit het dan met alle anderen die niet voldoen? Te benoemen o.a. Rosario, Zoet en Sadilek, die kennelijk het volste vertrouwen genoten, maar keer op keer faalden, terwijl de meeste anderen maar meteen plaats moeten maken. Dat noem ik een slecht staaltje people-management die niet te verklaren is voor de spelers die wel telkens werden gewisseld als zij slecht speelden.

Je mag ervan denken wat je wil, maar onder deze trainer zie ik alleen maar meer ellende ontstaan, al is het alleen al door het gegeven dat hij zijn spelers niet op de juiste wijze weet te motiveren. Je kunt onmogelijk een complete selectie volledig tevreden houden, maar met een beetje structuur in je organisatie kun je wel spelers attenderen op het gegeven dat er een duidelijke verschil is in hiëarchie tussen je basisselectie en je tweede keus. Dan zal er ook geen verwarring onstaan. Het kan namelijk nooit bevorderlijk zijn dat de wekelijkse samenstelling van je selectie niet structureel hetzelfde is, schorsingen en blessures daargelaten.

De kwaliteit van deze selectie is gewoon niet toereikend. Er loopt teveel middelmaat rond.
Dat is zeker niet te wijten aan MvB, maar aan de Jong, die van Bommel deze onevenwichtige selectie heeft gegeven. Alom prijs ik van Bommel vanwege zijn vele keuzes voor de jeugd, maar hij moet wel realistisch blijven dat je leiders in het veld nodig hebt, alsmede ervaring.

Ik heb in het begin van het seizoen al aangegeven dat je as van het veld je belangrijkste aspect is. Waarom heeft PSV geen fatsoenlijke defensieve middenvelder gehaald? Waarom dat blind vertrouwen in Rosario en/of Hendrix? Het is toch allang duidelijk dat zij niet voldoende kwaliteit hebben voor een topclub. Hoezo wordt er 13-15 miljoen uitgegeven voor een Bruma als de prioriteiten bij de verdediging en je verdedigend middenveld liggen???

Trainingen zijn tegenwoordig meestal besloten. Wat doet MvB daar op die traingen? Daar ben ik toch wel benieuwd naar eigenlijk. Wat ik vrijwel wekelijks constateer is een slecht ingespeelde ploeg, zonder automatismen, een heel erg slecht en kwaliteitsloos defensief middenveld, die geen idee hebben hoe nou het spel te versnellen, open te draaien, een aanval op te zetten of om de aanvallers in stelling te brengen. Spelers zoals Mauro jr., die in één teen meer kwaliteit heeft dan Rosario en Hendrix samen, mag zijn heil ergens anders zoeken, terwijl die twee stumperds maar mogen blijven falen. Waar is de passie gebleven bij het team? Waar is die onoverwinnelijkheid gebleven? Dáár moet onze Mark voor zorgen, voor de juiste dosis energie, de over mijn lijk mentaliteit. Het is gewoon armoei troef op het moment.

Ik kan me namelijk heel erg goed voorstellen dat veel supporters liever Mark zien gaan dan blijven. Hij maakt spelers-zo lijkt het-niet beter. Stelt spelers op,op plaatsen waar ze niet thuis horen, heeft een defensieve manier van spelen waar menig supporter zich aan ergert. In thuiswedstrijden gewoon achteruit lopen en je tegenstander de bal laten is daar o.a een voorbeeld van. Nee zeg ik, opvreten dat gras en zorgen dat je-zeker thuis-dominant bent en laat zien thuis de baas te zijn over de meeste van je tegenstanders. Bijna onbegrijpelijk hoe PSV zich naar het kastje van de muur laat tikken door een goed spelend AZ. PSV beheerst het positiespel gewoon niet goed genoeg om zich daar onderuit te voetballen en dat ligt toch echt aan de speelwijze van van Bommmel en de kwaliteiten van het elftal. Veel te defensief ingesteld.

Eigenlijk kan ik nog veel meer argumenten noemen waardoor Mark niet de juiste man is voor PSV. Het opstellen van spelers op de verkeerde positie is daar ook een vb van. Een def.middenvelder op LB, wie verzint het??? Een linksbuiten als spits, wie verzint het?? Het is gewoon een rommeltje op het veld. Het lijkt nergens meer naar. Spel zonder passie en inspiratie. Een niet goed ingespeeld team wat niet functioneert. Welke spelers helpen van Bommel over dit dooie punt? Ik wacht het rustig af, maar genieten van mijn kant is heel erg ver te zoeken.
+3/-0

4 jaar geleden
Ik heb net nog even het 1e doelpunt terug gekeken,
Eerst kan er op de rechtsback positie door WillemII vrij een voorzet gegeven worden, en rent Dumfries daar 4 meter achteraan.
Daarna kan vanuit de linksback positie een speler van WillemII vrij naar het doel toe rennen, en de voorzet het doel in schieten en rent Sadilek daar achteraan.
Dit had nooit kunnen gebeuren als de backs de zijkanten defensief goed aan het beschermen waren. Er klopt dus voetballend iets niet, want de backs staan zo hoog dat ze bij een counter niet meer op tijd terug zijn.
+2/-0

 
4 jaar geleden
De twee backs lopen tijdens een aanval mee naar voren alsof het aanvallende middenvelders zijn.
Aangezien PSV wat slordig is in de passing... krijgt Willem II de bal en die kunnen dan hun snelle buitenspelers lanceren waarbij Sadilek en Dumfries vanuit de aanval moeten terug rennen. Schwaab en Viergever moeten dan 3 of 4 aanvallers zien tegen te houden - een onmogelijke zaak.
Het is simpel, zodra Dumfries en Sadilek naar voren hollen dan moet iemand anders het gat opvullen... dat gebeurt niet met als gevolg dat Willem II de tweede goal kan maken.
Op het moment dat je met een nul achter komt dan moet je Baumgartl in de ploeg erbij zetten, die dan de gaten van de backs kan opvullen.
Bij 1-1 had PSV nog kunnen winnen, bij 0-2 werd dit onmogelijk.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens dat Schwaab en Viergever geen 3 of 4 aanvallers tegen kunnen houden, en het dan een onmogelijke zaak wordt. Ik ben best voor aanvallende backs, en ik bewonder de drive van Dumfries. Maar ik vind dat slechts een van Dumfries of Sadilek naar voren mag rennen, zodat er altijd nog genoeg verdedigers zijn om een counter tegen te houden. Ik krijg het idee dat ze nu beide bijna altijd tot diep op de helft van de tegenstander staan. Dan worden de ruimtes die de CV's moeten dekken te groot en kan een tegenstander te gemakkelijk scoren.
Als deze spelers tactisch beter staan, is het meteen al een stuk minder zwakke ploeg.
+1/-0

 
4 jaar geleden
WouterErik, wat wij zien dat moet de coach en technische staf van PSV ook zien... dat Dumfries en Sadilek als twee blinde paarden naar voren rennen - waardoor het bij een snelle tegenstoot achter helemaal open ligt.
Als ze zo doorgaan hebben we rond kerstmis meer tegengoals dan gemaakte goals.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Op zich @wouter kunnen de backs best hoog staan, maar dan moeten de controlerende middenvelders Rosario en Guti terugzakken, maar dat deden ze niet. Het lijkt wel ren je rot bij de 1-0 en 2-0 van PSV'ers achter de vleugelspelers van Willem2 aan. Organisatorisch is het een puinhoop in het veld, positioneel staat het heel slecht, waardoor het moeilijk wordt een fatsoenlijke pass te sturen. Het eindeloze geklaag van tikki-terug-breed hier op het forum heeft ook te maken met het feit dat een aanvaller dan ook aanspeelbaar moet zijn. En toch is dat iets wat goed op te lossen is als eronderling afspraken gemaakt worden... en ook nagekomen worden. En daar zit mi. het probleem, het is plichtmatig allemaal, wel hard werken maar zonder passie. En dàn moet de TS ingrijpen en de boel scherp krijgen door spelers hun basisplaats af te nemen, maar dat gebeurt véél te weinig.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Bovendien maakt Gutiérrez een bijzonder zwakke indruk. Hij wint geen duels/ ballen en ook in balbezit voegt hij niets toe. Ook de aanvallende middenvelder brengt veel te weinig, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Dat verklaart waarom PSV het momenteel zo moeilijk heeft op het middenveld.

Verder zie je dat de aanvallers grosieren in balverlies en allesbehalve balvast zijn.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Guti en Bruma zijn allebei 2 dure miskopen. Maar als we het over falende aanvallers hebben moeten we de middenvelders en verdedigers ook noemen, die zijn momenteel geen haar beter.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Heel het elftal draait voor geen meter en geen enkele speler haalt momenteel een goed niveau. Neemt niet weg dat de verdediging meer onder druk komt als het middenveld en de aanval zo weinig balvast zijn, veel te weinig duels/ ballen winnen. Oorzaak, gevolg,
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hendrix wordt momenteel met node gemist. Zou me niet verbazen als die over 2 weken in de basis staat. Hij zou met de speelwijze die gehanteerd wordt àltijd spelen wmb. Wie ben ik, Sadilek zou er naast mogen staan, ook als controlerende middenvelder. En dat ten koste van Guti en Rosario, die hebben te weinig laten zien. Zij zijn medeschuldig aan de 2-0 en andere counters gisteren, als 2 backs zo hoog staan, dan moeten zij de tegenaanval opvangen, maar ze waren in geen velden of wegen te bekennen.
+1/-0

4 jaar geleden
Kwaliteit ontbreekt en een kut trainer
+2/-0

4 jaar geleden
Psv had gisteren wel een penalty moeten hebben. De Var wilde het niet zien net zoals de Var de overtreding van Blind bij het 2e doelpunt van ajaks niet wide zien, het elleboogje van Berghuis en de overtreding van Kramer. De Var is gewoon heel selectief en niet per definitive rechtvaardig.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helaas is de var niet het probleem op dit moment bij psv
+2/-0

 
4 jaar geleden
Nee, absoluut niet, maar het had de wedstrijd wel een andere wending kunnen geven aangezien Willem2 ook maar heel matig speelde. En het had de TS+selectie wel een positieve impuls kunnen geven voor het vervolg van de competitie.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helaas blijkt de VAR sinds zijn introductie al een probleem voor PSV. Uiteraard zijn er nog grotere problemen op dit moment, maar dat betekend niet dat het selectieve gedrag bij de KNVB niet benoemd mag worden.
+1/-0

4 jaar geleden
Is die tactische onbenul nog steeds niet ontslagen?
+1/-0

4 jaar geleden
Kom dan eens met namen van trainers die vrij zijn en van Bommel op kunnen volgen. Makkelijk om te roeptoeteren dat een trainer moet oprotten maar daarna inhoudelijk niets te melden hebben.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Louis van Gaal
Huub Stevens
+2/-0

 
4 jaar geleden
Wie weet... Mark van Bommel samen met Erik ten Hag volgend seizoen naar Bayern Munchen?
Hierdoor gaat voor PSV de zon weer schijnen.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind van Gaal een heel goede trainer maar hij heeft zijn wederhelft belooft om van het leven te gaan genieten. Hij is dus eigenlijk met pensioen.
Huub zit volgens mij in de RVC van zijn favoriete club Schalke 04.Hij is als trainer al eens mislukt in Eindhoven. Zijn stijl past het best bij een Duitse club. (harte hund).
+1/-0

4 jaar geleden
Hoe weten ze nou dat PSV na deze nederlaag zijn hopeloze vorm zal voortzetten?
+1/-0