Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV gelijk tegen FC Emmen na belabberde vertoning in tweede helft


Tijdstip
1 december 2019
Stadion
De Oude Meerdijk
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV gelijk tegen FC Emmen na belabberde vertoning in tweede helft; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV gelijk tegen FC Emmen na belabberde vertoning in tweede helft

Het is PSV ook niet gelukt om op bezoek bij FC Emmen te kunnen winnen. Het duel in Drenthe eindigde in een 1-1 gelijkspel. Via Daniel Schwaab was PSV nog wel op voorsprong gekomen, maar na een belabberde tweede helft kwam FC Emmen weer op gelijke hoogte en was het volgende puntverlies voor PSV een feit.

PSV begon nog moeizaam aan het duel op De Oude Meerdijk. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg, maar dankzij een uitstekende redding van Lars Unnerstall werd voorkomen dat PSV wederom al vroeg op achterstand zou komen. Na een kleine tien minuten spelen kreeg de ploeg van Mark van Bommel echter de grip in handen en de eerste kans die PSV kreeg, was meteen raak. Daniel Schwaab wist na een corner de bal in het doel te koppen.

Even leek het er op dat PSV niet lang van de voorsprong kon genieten toen enkele minuten later FC Emmen via een schot net over de middenlijn de bal achter Lars Unnerstall kreeg. Er was voorafgaand aan dat schot echter een overtreding gemaakt op Steven Bergwijn, waarna de treffer na tussenkomst van de VAR werd afgekeurd.

Wat volgde was een duel dat op en neer golfde. FC Emmen kwam er een paar keer zeer gevaarlijk uit en PSV ontsnapte meerdere malen dat zij het in de buurt van Unnerstall zeer zwak uitspeelden. De beste kansen waren echter voor PSV zelf. Ritsu Doan leek de 0-2 voor het inschieten te hebben, maar raakte een verdediger. Vlak voor rust kreeg Mohamed Ihattaren ook een enorme kans na een fantastische aanval met Donyell Malen en Steven Bergwijn. De jonge middenvelder schoot echter naast.

De laatste kans van de eerste helft was voor Bergwijn, die na een counter diep werd gestuurd. Via een been van een van de verdedigers van FC Emmen ging zijn schot echter net naast, waardoor PSV met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer ging.

Na rust drong FC Emmen nadrukkelijk aan en leek PSV te gokken op de counter. Na een paar minuten spelen was het al gelijk nadat Michal Sadílek flink in de fout ging en de thuisploeg kon profiteren van zijn blunder. Net zoals in de voorgaande wedstrijden leek PSV het helemaal kwijt te zijn na het tegendoelpunt en FC Emmen rook bloed. Al snel ontsnapte PSV aan een achterstand toen een halve omhaal van De Leeuw net over het doel ging.

Twintig minuten voor ontstond er op het veld een opstootje toen Malen hard onderuit werd gehaald na natrappen van Bijl. Scheidsrechter Higler gaf geel, maar werd vervolgens door VAR Makkelie naar de zijkant geroepen. Ondanks dat de beelden overduidelijk waren en de Emmen-verdediger van het veld gestuurd had moeten worden, bleef Higler bij zijn beslissing.

Het was de thuisploeg die de gevaarlijkste ploeg bleef, al kreeg PSV elf minuten voor tijd plotseling een grote kans via invaller Cody Gakpo. Zijn schot kon echter door de doelman worden gekeerd. Het was voor PSV echter pas de eerste mogelijkheid na rust.

Mark van Bommel greep vervolgens in door met Konstantinos Mitroglou voor Pablo Rosario een extra aanvaller te brengen. De Griek kreeg al snel een enorme kans, maar zijn inzet ging net naast het doel. Beide ploegen speelden vol voor de winst en in de laatste minuut was het voormalig PSV'er Laursen die net naast het doel schoot. Een minuut later leek Mitroglou PSV alsnog de winst te bezorgen door op knappe wijze de bal in het doel te koppen, maar vanwege buitenspel werd zijn treffer afgekeurd.

Uiteindelijk werd in de laatste minuut van de blessuretijd Bijl alsnog van het veld gestuurd toen hij Bergwijn onderuit haalde en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Unnerstall ging ook mee naar voren bij de vrije trap die volgde, maar de bal ging net naast het doel. Direct na die vrije trap floot Higler voor het einde van de wedstrijd. Inmiddels is de achterstand op nummer twee AZ ook al opgelopen naar zeven punten.


[video] Schwaab: 'We laten het weer liggen'


Denzel Dumfries: 'We doen er alles aan als team, maar het komt er niet genoeg uit'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan te balen van het puntverlies tegen FC Emmen. "In de eerste helft was het goed en creëerden we genoeg kansen. Die bal moet er dan wel in", aldus Dumfries. "Dit is de fase waarin we nu zitten. Je ziet dat we er alles aan doen. In de eerste helft waren ze rijp voor de slacht en moet je het gelijk al afmaken. Daarna maak je het jezelf heel moeilijk en wordt het 1-1."

Het duel was redelijk te vergelijken met de wedstrijd tegen sc Heerenveen van een week geleden waarin een uitstekende eerste helft werd afgewisseld met een heel zwakke tweede helft. "Als je tegen Heerenveen zo'n tweede helft speelt, moet je daarvan leren. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat dit ons niet nog een keer mag overkomen", zo gaf hij aan. "Het is ons nu wel overkomen en dat is heel pijnlijk om te constateren. We doen er alles aan als team, maar het komt er niet genoeg uit."

FC Emmen was na rust bovendien de gevaarlijkste ploeg op het veld. "Wij domineerden in de eerste helft en zij in de tweede. Wij liepen steeds verder naar achteren. Druk zetten deden we nog maar half, de sprints in de diepte deden we niet meer zoals in de eerste helft. We hadden ook niet meer het vertrouwen aan de bal. Dat mag niet gebeuren", zei hij daarover. "Dit moet een keer ophouden natuurlijk. Wij geven nooit op. We gaan altijd met opgeheven hoofd verder. Het is niet des PSV's om ons hoofd te laten hangen. We zijn het verplicht aan de fans die ook vandaag weer zijn meegekomen. We gaan gewoon weer verder en moeten het zien om te draaien."


[video] 'Ligt niet aan de trainer, wij moeten het doen'


Daniel Schwaab: 'We hebben niet het vertrouwen om negentig minuten dominant te kunnen zijn'

Daniel Schwaab gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij twee verschillende helften had gezien. "De eerste helft vond ik echt goed van ons. We speelden dominant en creëerden kansen. We hebben die kansen alleen niet afgemaakt, dat was vandaag onze fout", aldus Schwaab. "Het is onze fout geweest dat we Emmen in de wedstrijd hielden. In de tweede helft was het een heel andere wedstrijd."

De verdediger kreeg de opmerking dat als PSV was door blijven voetballen zoals in de eerste helft de ploeg nooit in de problemen was gekomen. "Dat is heel makkelijk praten", zei hij daarop. "In de rust hebben we ook gezegd dat we zo wilden doorgaan en niet zoals vorige week tegen Heerenveen. Toen hadden we ook twee verschillende helften. De eerste helft was heel goed, de tweede helft heel slecht. Dat was nu ook weer. We hebben niet het vertrouwen om negentig minuten dominant te kunnen zijn."

Schwaab werd gevraagd hoe PSV moet zorgen dat het grip blijft houden. "We moeten door blijven gaan en dat ook zeggen. Iedereen vertrouwen geven en overtuiging hebben. Zeggen dat het 1-1 staat, maar dat we de wedstrijd wel gaan winnen", zei hij daarop. "We hebben het wel geprobeerd, maar het was een open wedstrijd. Emmen kon ook nog scoren. Uiteindelijk is 1-1 wel goed zo."


[video] Schwaab: 'Vertrouwen ontbreekt nu'


Mark van Bommel: 'Het goede voetbal uit de eerste helften tegen Heerenveen en Emmen moet je vast houden'

Mark van Bommel gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de teleurstelling heel erg groot was. "Zeker als je het verschil ziet tussen de eerste en de tweede helft", aldus Van Bommel. "De technische uitvoering in de eerste helft vond ik heel erg goed, op de eerste kans van Emmen na. We hadden het fantastisch voor elkaar. We moeten daar 0-3, 0-4 of zelfs 0-5 maken. Dat doen we dan niet."

Van Bommel ging verder: "In de tweede helft heb je fases waarin je goed aan het voetballen bent, maar laat de technische uitvoering je in de steek. Daardooor heb je op momenten waarop je de bal in de ploeg moet houden, wat je in de eerste helft wel doet, de bal nu verliest en daardoor moet je achteruit. Dat is het verschil tussen de eerste en tweede helft."

De trainer van PSV werd gevraagd wat er nu anders moet bij PSV. "We hebben nu twee keer laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. Alleen het komt dan uit op het resultaat", zo gaf hij aan. "Dat helpt. Het goede voetbal is een garantie. Niet op succes, maar het is wel een voorwaarde. Het goede voetbal uit de eerste helften tegen Heerenveen en Emmen moet je vast houden en te gaan winnen."

Van Bommel heeft het geloof dat hij steeds dichter bij de oplossing komt. "Dat stralen de jongens ook uit. De energie die ik elke dag met hun op het veld heb en ook het plezier. Dat is er gewoon", zei hij daarover. "


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Daniel Schwaab ('15)
Goal
1-1 Kolar ('52)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
8.309 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Ryan Thomas ('48)
Kaart
PSV: Michal Sadílek ('68)
Kaart
PSV: Steven Bergwijn ('70)
Kaart
FC Emmen: Chacon ('70)
Kaart
FC Emmen: Bijl ('70)
Kaart
PSV: Donyell Malen ('88)
Kaart
FC Emmen: Bijl ('90)

Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell MalenRitsu Doan


Ryan ThomasMohamed IhattarenPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'67 Cody Gakpo voor Ritsu Doan
'81 Konstantinos Mitroglou voor Pablo Rosario


Opstelling FC Emmen

KolarDe Leeuw


PenaChaconHiariejLaursen


BurnetAraujoHeylenBijl


Telgenkamp

Wissels:

'81 Arias voor Kolar


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-4 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-3 (0-1)
11  3 0-1 (0-1)
12  3 2-1 (0-1)
13  3 1-2 (0-1)
14  3 3-1 (0-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (38 -> 5,0)
2. Lars Unnerstall (19 -> 4,0)
3. Ryan Thomas (12 -> 3,0)
4. Jeroen Zoet (11 -> 2,0)
5. Mohamed Ihattaren (7 -> 1,0)
6. Steven Bergwijn (5 -> 0,0)
6. Gastón Pereiro (5 -> 0,0)
8. Daniel Schwaab (4 -> 0,0)
9. Nick Viergever (3 -> 0,0)
9. Bruma (3 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (3 -> 0,0)
9. Pablo Rosario (3 -> 0,0)
9. Denzel Dumfries (3 -> 0,0)
14. Toni Lato (2 -> 0,0)
14. Donyell Malen (2 -> 0,0)
14. Konstantinos Mitroglou (2 -> 0,0)
14. Sam Lammers (2 -> 0,0)
14. Ibrahim Afellay (2 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
14. Michal Sadílek (2 -> 0,0)
21. Ritsu Doan (1 -> 0,0)
22. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
22. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
22. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
22. Joël Piroe (0 -> 0,0)
22. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
22. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
22. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
22. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
22. Jordan Teze (0 -> 0,0)
22. Amar Catic (0 -> 0,0)
22. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wie verzint deze teksten “Op het kunstgras van De Oude Meerdijk zal gewonnen moeten worden om te voorkomen dat de crisis echt begint in Eindhoven. ” ?????
+4/-0

 
4 jaar geleden
Bij PSV in bestuurskamer is er blijkbaar nog geen sprake van een crisis. Er is een duidelijk plan en men gelooft schijnbaar nog in de eigen visie. Mogelijk kan een tegenvallend resultaat in Emmen hier verandering in brengen, maar we liggen vooralsnog gewoon op koers richting de beste 32 van Europa. Geduld is een schone zaak.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Toon heeft Van Bommel als trainer benoemd.
Het voordeel van een grote voetballer met internationale naam als trainer benoemen is dat hij door zijn status tijdens een mindere periode minder onder druk komt te staan en er minder druk komt om hem te ontslaan. Een grote clubspeler ontslaan is pijnlijk en daarom is er sterker de neiging om hem te blijven behouden.
Maar daar zit ook het grote nadeel. Bij PSV is er voor gekozen om Cocu, Van Bommel en waarschijnlijk straks Van Nistelrooy als jeugdtrainers meteen tot hoofdtrainers te gaan benoemen. Maar dan moeten ze bij PSV-1 het vak nog gaan leren. Bij Cocu is dat goed gegaan, maar bij Van Bommel lijkt dat beleid nu mis te gaan.
Ik denk niet dat Van Bommel gaan ontslaan veel op gaat lossen, maar als het team onder zijn leiding met zo weinig samenhang blijft spelen, dan kan er toch beter een andere trainer met die spelers aan de gang gaan.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Cocu heeft prijzen gepakt met veruit de beste selectie van Nederland en Europees op 1 jaar na ook niks gepresenteerd met Osjiek als absoluut dieptepunt. Het voetbal was niet om aan te zien en de neerwaartse spiraal is toen al begonnen. Vervolgens heeft men bij PSV exact dezelfde fout gemaakt door van Bommel voor de ploeg te zetten en het verval heeft zich verder door gezet. Omdat Ajax en momenteel AZ wel doorgegroeid zijn valt het verval van PSV nu pas echt op. PSV heeft een ervaren man nodig om dit weer recht te zetten. Zet er nu van Nistelrooy voor en het wordt net zo'n mislukking. Kijk naar Ajax met Bosz en Ten Hag hebben ze trainers gehaald die met minder materiaal goed voetbal hebben laten zien. Wij hebben gegokt op een onervaren clubicoon en helaas verloren. Een onervaren trainer past ook niet bij de ambitie structureel top 32 Europa. Het beleid bij PSV bestaat uit een hoop bla bla en weinig actie.
+6/-2

 
4 jaar geleden
Bosz en Ten Hag hebben bij Ajax laten zien dat ze een duidelijk idee hebben dat met de spelers kon worden uitgevoerd. Van Bommel wil een speelstijl met backs die ver naar voren rennen, terwijl Dumfries en Sadilek technisch niet goed genoeg zijn om als aanvaller te functioneren. Dan moet je met je spelers een ander systeem gaan spelen waarbij de backs meer een verdedigende taak hebben, en je het voetbal vanuit het middenveld laat komen.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@ Wouter Erik: daarom heb ik Toon die onderstaande brief gestuurd; ik hoop dat hij het serieus neemt...

De vraag is of hij dat durft, n club icoon omslaan terwijl hij hem zelf heeft aangesteld; ik hoop dat hij wijs genoeg is en inziet dat dit een doodlopende weg is met/onder Van Bommel, te onervaren, er zit geen verbetering in en die komt er ook niet meer, want er zijn teveel selectie spelers vernedert.

Totaal geen vertrouwen in Emmen uit, wanneer is het genoeg???

NU INGRIJPEN dat moet nu bij onze mooie club... Zie ook mij reactie op LV onderaan
+2/-1

4 jaar geleden
De trainer van Vitesse heeft gisteren zijn ontslag ingediend... hij zegt heel eerlijk, ik krijg dit niet meer op de rit.
Dit kan ik wel waarderen, een sympathieke man.
+6/-2

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens. Nu waarschijnlijk Rosario eruit. Hij kan het hele team wisselen, maar misschien is het meest verstandige dat hij kan doen zichzelf wisselen voordat hij nog meer spelers beschadigd achterlaat voor zijn opvolger.
+4/-2

4 jaar geleden
Wij moeten als fans eisen dat deze koppige egoïstische rotcoach voor zondag wordt weggestuurd.
Geen crisis? 8 wedstrijden, 1 gewonnen
Hele technische staf, toon en john de jong opzouten
+5/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Open brief aan Toon Gerbrands:

Beste Toon, normaal gesproken ben ik niet de persoon om het ontslag te eisen van een club icoon, maar de pijnlijke, frustrerende en hopeloze manier van doormodderen van deze trainer noopt mij tot het schrijven van het volgende beargumenteerde reden voor een spoedig vertrek van onze coach:
Zoals u waarschijnlijk ook wel meegekregen heeft, is het overgrote en zeer betrokken deel van onze supporters klaar met Mark van Bommel. Dat komt omdat deze onervaren trainer dezelfde fouten blijft maken en volhard in zijn eigen (on)gelijk proberen te bewijzen.
Al ruim 1 jaar zien wij supporters de volgende zaken fout gaan:
1. de schuld elders zoeken, weinig hand in eigen boezem;
2. spelers worden niet (langdurig) beter, sterker nog, een groot aantal wordt minder en minder (waard);
3. slechte communicatie naar de spelers toe, met als triest dieptepunt de soap met Zoet, toch n kind van der club;
4. excuses zoeken en die benoemen ipv zelf te kijken wat er beter kan (of "ken" in de woorden van onze trainer;-)
5. voordurend bezig zijn met randzaken als de 4e man en kritische journalisten de mond (proberen te) snoeren;
6. sommige spelers tot idiote proporties steunen, terwijl ze PSV niet verder helpen, of nog erger verzwakken, bv Rosario en Sadilec. Tegelijkertijd andere spelers bij minste of geringste degraderen of vernederen, zoals Guti en Pereiro; het begrip gelijke monniken, gelijke kappen en relevantie daarvan ontgaat Mark blijkbaar. Dit zet natuurlijk kwaad bloed en lijdt daarnaast tot verlies van zijn geloofwaardigheid;
7. ik/wij zien weinig tot niets terug van zijn onverzettelijkheid en winnaars mentaliteit die hij als speler had, dat is toch wel heel vreemd;
8. onbegrijpelijke wissels doorvoeren, zoals verdediger Schwaab voor Sadilec, waardoor het elftal, onnodig op 3 plaatsen moet veranderen (bv Heerenveen thuis);
9. vasthouden aan de verkeerde tactiek met dit spelersmateriaal, waardoor bv de opkomende backs hun primaire taak verwaarlozen (Dumfries) of niet weten dit goed positioneel op te lossen (Sadilec);
10. pseudo zekerheid/controle inbouwen door het defensieve blok van Rosario en Hendrix (of Guti daartoe dwingen ipv in zijn kracht te laten spelen); daarmee ondergraaf je de potentie van dit elftal met die talentvolle voorhoede; het defensieve corsette heeft een verstikkend effect op een aantal voetballers;
11. ondanks dat Mark - en dat is 1 van de weinige echt goede zaken die hij doet - veel (eigen) jeugd probeert in te passen (Malen, Mo, Rosario,
Sadilec, Lammers, Gakpo) overdrijft hij dit en neemt hen niet of onvoldoende in bescherming; nu gaat dit zich tegen hen keren: zulke jonge spelers hebben zekerheid en ervaring nodig om zich heen, wat ze zich aan vast kunnen klampen en/ of aan optrekken; het zou toch doodzonde zijn als die talentvolle jonge spelers nu moeten gaan forceren en opbranden...

Enfin dit zijn 11-tal voetbal redenen en dan stop ik, want ik kan moeiteloos doorgaan tot 27. Redenen om het functioneren van - nogmaals en dat meen ik oprecht - 1 van onze grootste clubiconen ernstig te betwijfelen; in mijn ogen is hij (nog?) lang niet klaar voor al de taken die een goede moderne trainer op zijn bordje krijgt.
Moet er direct bij zeggen dat hij niet echt geholpen is met de aankopen dit jaar: alleen Baumgartl is een magere 6, de rest is (zwaar) onder de maat (oa Bruma); je kan grote vraagtekens plaatsen bij de keuzes die gemaakt zijn door de technisch leiding van PSV.

Conclusie: PSV is NIET gebaat bij handhaving van Mark; niemand is groter dan de club!
Dus vraag ik u namens heel veel mede supporters en in het algemeen belang van PSV om uw verantwoordelijkheid te nemen door Van Bommel uit zijn lijden te verlossen: dit gaat niet meer goed komen!
We praten hier namelijk over onze mooie club PSV, die niet langer nodeloos door t slijk gehaald moet worden door kansloze verliespartijen tegen modale clubjes als Lask, Willem II, Utrecht: dit is een schande en moet NU gecorrigeerd worden.

Wij zijn PSV, geen speeltuin!

MvrG een echte fan, die al meer dan 30 jaar een seizoenkaart heeft en geen succes supporter is
+2/-2

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
En jij kunt de namen van je eigen spelers niet eens spellen. Nee fan ben je een supporter
+1/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Er zal best n tik fout instaan, alles via de mobiel, maar jij reageert niet inhoudelijk, dus daar heeft niemand wat aan.
Kom eens met een visie en houd anders je mond het is crisis en daar gaat t om.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Om typefoutjes gaan zeuren is slap, en ik heb ook wel eens dat ik de spelling van een speler niet meer precies weet. Het gaat erom dat we hier posts met inhoud proberen te schrijven.
+2/-1

4 jaar geleden
We maken ons inmiddels zelfs druk over Emmen uit!?!? Het is toch niet te geloven!

Ik denk dat van der Brom een perfecte kandidaat is. Heeft al aardig wat vlieguren gemaakt en speelt aanvallend voetbal. Arne Slot doet het heel goed bij AZ en wie weet krijgt hij Stengs, Boadu en/of Koopmeiners zover om mee te komen. Als je die drie nog dit jaar in zou kunnen passen dan speel je volgend jaar weer mee om het kampioenschap als er een goede linksback doorbreekt of gehaald wordt.

Duidelijk is wel dat de tijd van van Bommel erop zit. Na de blamage gisteren en het interview dat het allemaal niet zo slecht was merk je gewoon dat van Bommel het ook niet meer weet wat hij hier mee aan moet. Het meest kwalijke vind ik nog dat de spelers nu ook denken dat het niveau dat ze laten zien prima is en dat er geen verbetering plaats hoeft te vinden. Soms moet je spelers in bescherming nemen, maar als je als trainer bijna alle poppetjes verkeerd gebruikt en je weet het niet meer, dan ga je dit soort onzin uitkramen.

Hij denkt zeker dat wij als supporters er niets van snappen en dat hij ons net als Zoet en Ruiter in de maling kan nemen met die slappe leugenachtige teksten.

Ik ben het echt zo ontzettend zat. Mark was een geweldige voetballer voor PSV, een Fortuna speler in hart en nieren, maar uiteindelijk een fantastische spelers voor onze club geweest, maar als trainer moet er nu, hoe pijnlijk ook, ingegrepen worden.

Het is nog beter om een tijdelijke vervanger neer te zetten dan door te gaan met Mark want dit verdient hij niet. Aan het einde van het seizoen wordt hij anders uitgekotst en dat is dan voornamelijk de schuld van onze boekenschrijver Toontje Lager.

Toontje heeft het goed bij AZ gedaan als je naar de resultaten kijken, maar daar is het fundament door iemand anders neergelegd. Nu onze genomineerde voor de Pulitzerprijs weg is bij AZ beginnen ze pas echt goed te draaien en dat zijn niet de verdiensten van Toon.

Je ziet dat een sterke jeugdopleiding en een sterk scoutingsapparaat met een trainer die kijkt naar de fitheid en algemene gesteldheid van de spelers essentieel is om succes te boeken.

Wat dat betreft moet ik een compliment maken aan Ajax maar nog meer aan AZ. Die spelen al maanden geen thuis wedstrijd maar van onrust binnen de club of selectie is totaal geen sprake. Ze spelen geweldig voetbal om naar te kijken met spelers waar supporters zich mee kunnen identificeren.

PSV heeft dramatisch ingekocht en en vanuit de jeugd stroomt niets door of krijgt de kans niet van van Bommel. Als je alleen al naar het aankoopbeleid rondom onze keepers kijkt dan wordt je als jeugdspeler toch moedeloos.

Waarom zou je Unnerstall en Ruiter halen achter Zoet? Daar moet een keeper uit de jeugd zitten.

Met het huidige technisch beleid zie ik onze topspelers hun contract uitdienen en een overstep maken naar de concurrentie of naar het buitenland. Door de kapitaalvernietiging van dit jaar en het niet binnenhalen van de zo noodzakelijke inkomsten moet PSV transfers opzetten waarbij ze maar voor max 30% eigenaar van een speler kunnen worden of zich richten op de jeugdopleiding, maar daar loopt niet voldoende kwaliteit om het eerste elftal er bovenop te helpen.

Ik vrees dat we 7 magere jaren tegemoet gaan en we heel snel een goede commercieel directeur moeten aanstellen die de broodnodige inkomsten kan genereren want anders zie ik ons afglijden na mar het niveau Feyenoord of nog erger Twente.

AZ lijkt ons al voorbij te zijn qua voetbal, jeugdopleiding en organisatie en het duurt niet lang meer en ze zijn ook financieel sterker door het beleid dat ze voeren. Ze investeren in de jeugd, doen geen tropische aankopen voor miljoenen en hebben een stabiele organisatie met bekwame mensen.

Daarom roep ik al een tijdje dat Toon, John en Mark het slechtste is dat PSV heeft kunnen overkomen.

Toon heeft geen ervaring bij een echte topclub, John is een ja knikker en heeft geen ervaring al TD bij een topclub en Mark is gewoon (nog) geen trainer voor PSV. Deze fouten hebben ze bij Feyenoord en Ajax ook gemaakt, maar zoals Co Adriaanse ooit zei, een goed paard hoeft nog geen goede ruiter te zijn.

Dat hebben ze bij Ajax toch best goed voor elkaar. Overmars die zijn vlieguren bij Go Ahead heeft gemaakt, van der Sar hebben ze een ervaren man naast neergezet, als trainer hebben ze gekeken naar de kwaliteiten en spelopvatting en niet naar de achtergrond (eerst met Bosz en daarna met ten Hag, ik tel Keizer niet mee want dat was een heel raar jaar voor Ajax) en bij AZ staat de organisatie al jaren stabiel als je kijkt met wat voor middelen ze het moeten doen.

Ik heb ook begrepen dat ze niet geheel ontevreden waren met het vertrek van Toon, want Toon was meer met Toon bezig dan met AZ in zijn laatste 2 contract jaren en daar is hij bij PAV mee doorgegaan

Ik denk dat de enige oplossing is om de bezem flink door het bestuur, de technische staf en de spelersgroep te halen. Het verlies te nemen en opnieuw te gaan bouwen. Alleen op die manier zijn we er binnen 2 jaar weer bovenop. Gebeurd dit niet dan weet ik zo goed als zeker dat we minimaal 5 jaar hebben om uit deze rotzooi te komen en we dan pas kunnen gaan bouwen.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dat is op dit moment aan de gang bij PSV, want de heren houden elkaar de hand boven het hoofd en vragen publiekelijk steun terwijl ze er een grote bende bij onze mooie club van maken.

Volgende wedstrijden roep ik iedereen op om onze onvrede te laten horen en te laten zien door verbaal te laten horen dat we verandering willen in de technische staf, het bestuur en de spelersgroep en dat we dit begeleid met witte zakdoekjes nog iets duidelijker maken.

Ik vind het heel sneu voor van Bommel maar het is nu tijd dat er ingegrepen wordt!

#markout
#toonout
#johnout

Ik heb het idee dat ik niet de enige ben die er zo overdenkt, dus like deze reactie of reageer er onder met jouw visie, zodat we van elkaar weten of we als supporters nog wel de rijen gesloten houden.

Dus witte zakdoeken mee naar de wedstrijden zolang het bestuur en de trainer nog op hun plaats zitten, gebruik geen geweld, sloop niets, maar laat je vocaal horen en zien met je witte zakdoek of vlag.
🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️🏳️

Ik ben het in ieder geval zat en ik hoop dat wij als supporters het samen voor elkaar krijgen om onze club weer op het juiste spoor te zetten! KEDENK KEDENK OEHOE! Come on PSV!
+2/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Er zit veel waarheid in jouw verhaal, dat is eigenlijk best angstaanjagend... echter angst is een slechte raadgever, dus pleit ik voor een pragmatische aanpak: als eerste Mark van Bommel eruit. Pijnlijk maar noodzakelijk voor dit clubicoon en PSV , maar niemand is groter dan de club.

Daarna een ervaren trainer aanstellen, die op vrij korte termijn verbetering zou kunnen brengen: Van Gaal, Van der Gaag, Van der Brom wellicht, maar daarbij heb ik twijfels; er zijn ongetwijfeld andere opties, msn Morten Olsen...

Daarna het functioneren van John de Jong en zijn staf onder de loep leggen. Zoals al eerder gemeld door aantal hier is de vraag of er door en betere trainer niet (veel) meer uit de groep te halen is; ik denk van wel! Dat wil niet zeggen dat John goed functioneert, maar ik zou graag willen zien wat en trainers wissel opleverd in de 2e helft van dit seizoen.

Dit alles moet geïnitieerd worden door Gerbrands; indien hij hiertoe niet bereid is of dit aandurft (... wat zeer kwalijk zou zijn) kan hij wat mij betreft door de raad van commissarissen eruit gegooid worden. Excuses zijn er niet in de top, om even bij zijn eigen woorden te blijven.

Kortom ik denk dat het niet verstandig is nu iedereen buiten te gooien; dan wordt het een chaos en ben je nog verder aan het verdwalen en gaan we idd Feyenoord achterna.
+4/-0

4 jaar geleden
Kampi, kampi ….kampioenen!!!!!!!!!!!!!!!
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe langer we wachten, hoe moeilijker het wordt.
Een goed voorbeeld is Feyenoord. Feyenoord heeft qua spelers een stuk minder kwaliteit dan PSV... doorgaan met Jaap Stam was een doodlopende weg. Door de komst van Dick Advocaat zit er weer vooruitgang in, garen op de klos zeiden we vroeger.
De vraag is - wie moet trainer worden?
Dick Advocaat is eigenlijk bij PSV nu nodig, hij is een kordaat mannetje die direct ziet en zegt wat er fout gaat en wat er moet veranderen. Daar heeft hij geen 2 maanden voor nodig, dit doet hij binnen 2 weken.
Het is allemaal zoetsappig en slow-motion bij PSV... bij zowel Toon, John als Mark.
Een kordate aanpak is nu vereist, dit lukt niet met de huidige mensen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Wie moet die kordate aanpak initialiseren? Daar zit volgens mij ook een groot probleem binnen onze mooie club. Volgens mij is van Breukelen binnen de RVC verantwoordlijk voor het ‘voetbal’ gedeelte. Acht je hem in staat een dergelijke ingreep in te zetten?
+3/-5

 
4 jaar geleden
Zie mijn reactie op LVPSV, dus mogelijk wel ja!
En ja die (Hans van Breukelen) kan dat wel, maar zal eerst gaan praten zoals ook bij PSV hoort. Hopelijk is Toon niet angstig en grijpt hij zelf in...
+1/-1

 
4 jaar geleden
Benieuwd waarop je baseert dat van Breukelen dat kan. Ik zou het lot van PSV niet graag in zijn handen leggen eerlijk gezegd.
+1/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou omdat hij in de raad van commissarissen zit, die toezicht houdt op de directie.
Ik heb nog niet zo lang geleden een lezing van hem bijgewoond in kader van verzekeringen; het geld dat hij daarmee ophaalde, ging naar de stichting van Casper (dokter van Feyenoord) voor onderzoek naar alvleesklier******. Ik heb hem daar ook gesproken en toen was hij nog niet opnieuw benoemd tot commissaris...

Daarbij ligt het lot van PSV eerder in handen van Toon Gerbrands, maar als hij niet voor rede vatbaar is, dan kan Hans echt wel keihard zijn; dat is nl wel n topper, ookal maakte hij fouten bij de KNVB; iets wat hij zelf ook goed weet!
+1/-1

4 jaar geleden
Vandaag lopen we ff 3 punten in....
+1/-1

4 jaar geleden
Ajax staat 0-2 achter tegen Twente !
+1/-4

 
4 jaar geleden
Onze dip is voorbij. In dat kabouterdorp begint het nou.

KAMPIOENEN!!!!!!!!!!!
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ik zou graag willen dat het waarheid word, maar ik heb er geen geloof meer in met Mark aan t roer...
+1/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Die snavels zijn kerels en repareren dit gewoon i.t.t onze jongetjes die na enige tegenslag door het ijs zakken. Met name de defensief ingestelde prutsers van ons kunnen niet met druk omgaan en laten tegenstanders simpel uit hun ruggetje lopen. Zelfs bij standaardsituaties. Maar gelukkig droomt Toon hardop van de top 32 en zijn er zelfs fan die hem geloven. Amen
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ajax is eind februari kampioen Wouter. Mark my Words. De enige PSV’ers die presteren zijn Max Verstappen en Michael van Gerwen.
+5/-5

 
4 jaar geleden
klopt, Ajax is nu het BayernM van NL,

We moeten ons maar op de PSV-vrouwen richten ;-)
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@WouterErik: heb jij er nog geloof in onder van Bommel?
Ik bedoel zelfs tegen Emmen gaat t n hels karwij worden niet te verliezen vermoed ik...

En dat is te idioot voor woorden; wij zijn PSV gvd!
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ik heb grote twijfels over of het onder Van Bommel nog goed komt.

Maar ik denk dat het grootste probleem de kwaliteit van de selectie is.
De spelers zijn op de voorste 3 na niet goed genoeg.
We hebben geen Guardado / Van Ginkel die op het veld de lijnen uit zet, en het team stuurt. Dat lijkt me nog het grootste probleem.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het vervelende is dat die gasten een goed plan hebben en een ingeslepen spelsysteem. Die kunnen makkelijk andere spelers met succes inpassen want iedereen weet wat hij moet doen. Dat is nu de hand van de trainer.
+7/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal gelijk, daarom moet onze oude club held ook zo snel mogelijk vertrekken: er zit geen lijn in, geen bezieling, geen gogme, geen logica, helemaal niets.
Dat trekken voetballers niet, die moet je duidelijkheid verschaffen...

Bommel = niet geschikt (bevonden)

PROBLEEM is dat het halve stadion dat elke 2 weken constateert, maar de verantwoordelijken zich verschuilen achter de grote VOETBALLER Van Bommel.
Opstand is enige indien er niet ingegrepen wordt en wel NU wmb
+5/-0

 
4 jaar geleden
Mee eens, Bosz en Ten Hag voegen als trainer echt iets toe. Het spelsysteem is goed georganiseerd, en iedereen weet goed wat hij moet doen.
Triest dat we zo onze mindere in Ajax moeten erkennen.
+1/-0

4 jaar geleden
De wissel van Zoet,Rosario aanvoerder af en op de bank..zijn dingen die wij al maanden zagen.
Nu is het te laat.
Spelers gaan slechter spelen onder van Bommel en raar dat je met op Angelino na eigenlijk met de zelfde achterhoede en middenveld speelt als vorig seizoen en nu zoveel tegentreffers incasseert.
Van Bommel heeft zoveel beginnersfouten gemaakt als onervaren trainer en dat is psv onwaardig.
+4/-0

4 jaar geleden
Weet eigenlijk niet wat beste vanavond is. Winnen en zo doorhobbelen of verliezen van deze halve keukendivisie ploeg en het bestuur wordt wakker..
+4/-1

4 jaar geleden
Yes, Sadilek staat er weer in. Geweldig
Ik ga een betje zetten op Emmen denk ik

Volgens mij is Toon op vakantie. Totaal geen crisis,
het gaat hartstikke goed. Zon schijnt lekker op zijn
kale bolletje..

Toon en Mark hebben het echt goed voor elkaar..

Maar even is het echt zo dat wanneer Gerbrands niks doet,
niemand kan ingrijpen bij de club?

Waar gaat dit over?
+2/-0

 
4 jaar geleden
John de Jong zou als TD ook wat kunnen doen, maar staat zelf druk, dus zal zich zeker gedeisd houden.
Dus indien Toon niets doet, kan alleen de RVC wat doen... en natuurlijk de harde kern...
+1/-0

4 jaar geleden
John de jong hoort in mexico te zijn ipv Emmen,voor de linksback Cristian Calderón,22 jaar .Daar heeft Tigres UANL een bod van 7 a 8 miljoen in overweging op de linksback van Necaxa.ook de topclubs uit guadalajara en CF America hebben hem op de korrel.Heeft zijn 1e 2 interlands op zijn naam en word gezien als de toekomstige vaste linksback van Mexico.De onderhandelingen zijn nog lang niet afgerond,maar ze willen snel zijn voordat buitenlandse clubs toeslaan.Waar wacht je nog op John,haal je nieuwe linksback op,investeer 8 miljoen en los de linksbackpositie op met de kersverse linksback van Mexico.Succes vanavond.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Philipske, vind jij niet dat Toon moet ingrijpen door van Bommel "kalt te stellen"?
+2/-1

 
4 jaar geleden
Heeft geen nut als bommel het niet ziet zitten in niet Europese spelers.
+2/-1

4 jaar geleden
PSV altijd1,het wegsturen van de trainer lost niet alles op.Mark is een icoon van PSV,en heeft ontegenzeggelijk meer krediet.PSV hoopt dat er snel resultaten komen en rustig de winterstop in kan,om daarna de crisis te bezweren.Het seizoen is verloren,maar kan gered worden door bekerwinnaar te worden,de 2e plaats te bemachtigen en voorrondes CL te gaan spelen.Maar de grootste winst zal geboekt moeten worden door de ontwikkeling van het elftal.De club moet op kampioenswaardig en CL niveau worden gebracht,en daar heeft PSV nu een half jaar voor.Doormodderen op dezelfde manier kan niet.De aankopen zullen moeten gaan renderen,en dan heb ik het vooral over baumgartl,doan,guti en bruma waar flink in geinvesteerd is.Bergwijn en Malen zullen naar een topvorm toe moeten groeien en hun transferwaarde moeten laten exploderen.Dumfries zal Consistent moeten worden.Unnerstall naar de nieuwe vaste doelman door moeten groeien en punten pakken.Op de positie linksback en links centraal zal geinvesteerd moeten worden,evenals een creatieve middenvelder.Dat valt niet mee,3 klasbakken op 3 posities,maar het is duidelijk als daar geen sterke investeringen komen,dat PSV tussen hoop en vrees gaat leven.Hopelijk gaat Lammers na de winterstop een belangrijke rol vervullen.en volgend seizoen met Romero uitmaken wie 1e spits word.Mo zal vervolgstappen in zijn ontwikkeling moeten maken,evenals Cody,omdat zij volgend seizoen bepalend zullen moeten worden.Ik vind de positie van Rosario wankel,ik vind hem eerlijk gezegd een voorstopper,voegt te weinig toe op het middenveld,ook Hendrix vind ik meer een linksback dan middenvelder.deze spelers moeten echt door creativiteit vervangen moeten worden.Unnerstall vind ik op dit moment positief,evenals Ryan thomas,vandaag op de plek van Rosario,meer dynamiek.Als Mark dit allemaal niet kan managen,dan heeft PSV zijn opvolging al in huis.Hoofd jeugdopleiding Faber,hoodcoach maken.Geliefd bij de achterban,kent de club in alle gelederen,als speler,als hoofd jeugdopleiding kent hij de talenten en de toekomst van PSV,en de scouting ,heeft ervaring als trainer en is ras eindhovenaar,wat wil je nog meer.Zet daar onze club icoon Ruud van nistelrooy langs,die inmiddels bij U19 ervaring heeft opgedaan.Als Mark voor de winterstop doorgaat met resultaten om zeep helpen,dan lijkt mij dit de oplossing
+2/-4

 
4 jaar geleden
Sorry hoor, maar er is echt niets dat dit seizoen nog goed kan maken, behalve het grootste wonder ooit in de vorm van een landstitel. PSV hoort voor het kampioenschap te spelen en Europees te overwinteren. Dat past bij de ambitie die men zelf uitspreekt. Aangezien PSV al jaren met de pet naar de beker gooit en hiermee haar eigen supporters schoffeert kan een onwaarschijnlijke bekerwinst niet ineens een seizoen redden. Tweede is een troostprijs en ook niet heel waarschijnlijk als we op dezelfde wijze door blijven gaan.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja idd Faber is ook een optie, denk zelf aan Mitchell van der Gaaf, Van Gaal ( niet bepaald PSV man) of misschien Morten Olsen... Ik weet niet waar die nu zit?

Van Nistelrooy als assistent is prima, maar denk niet dat ie dat doet.
+2/-1

4 jaar geleden
En natuurlijk moet Rosario weer spelen. Ik begrijp werkelijk niet dat Rosario mag blijven staan terwijl andere spelers die overigens ook slecht spelen er wel uitgehaald worden. Er is maar één mogelijkheid dat Rosario niet speelt en dat is als hij geschorst wordt of geblesseerd raakt. Hetzelfde is terug te zien bij Sadilek... Van Bommel begon vorig seizoen zo goed met PSV en had in september een opleving met zijn PSV. Feit blijft wel dat het niet goed genoeg is wat PSV laat zien. De technische staf is niet wat hoort bij een club van dit formaat... Emmen uit moet je winnen maar het zal wel met hangen en wurgen zijn.
+4/-4

4 jaar geleden
Weer die Rosario in de basis, het is echt ongelooflijk!
+3/-6

 
4 jaar geleden
Hendriks is geblesseerd anders had hij niet gespeeld. Maar vriend het maakt niet uit wie hij opstelt. Eerst moet je speelplan kloppen en dat klopt voor geen meter.
+4/-6

 
4 jaar geleden
Volgens mij is er ergens een regel dat Rosario niet gewisseld MAG worden :). Hij maakt elke week grote fouten en speelt gewoon weer.
+5/-6

4 jaar geleden
Mark heeft karakter.
Mark zag vorig jaar Angelino. Een heerlijke linkspoot met drive.
En dacht: ik ga er een middenvelder neerzetten, die geen snelheid
heeft en bijna alles met zijn rechter voet doet.

Mark wat leer jij toch veel bij PSV.
Echt bijzonder!
+4/-6

 
4 jaar geleden
Ik moet wel lachen, maar als n BOER met kiespijn.
Tis niet te geloven dit: weer Sadilek ( hij heeft wel gif maar dat is ook alles daar op LB) EN Rosario... natuurlijk Mark! CYNISME VIER HOOGTIJ
+2/-5

4 jaar geleden
Haha alles weer over de rechterkant. Hoe zou dat toch komen....
+2/-6

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Prima eerste helft, waarin PSV heer en meester was. Aardig wat goede combinaties en kansen die in minimaal twee treffers hadden moeten resulteren.
+6/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Een wedstrijd duurt 90 minuten, hoe vaak hebben we dit al gezien?

Vorige week nog tegen Heerenveen

Hij doet maar wat, onze TOB coach

@Mark out NU
+2/-0

4 jaar geleden
Had toch al 0-3 moeten staan hoeveel kansen moeten ze nog krijgen!!
+3/-4

4 jaar geleden
Hoe slecht moet die Lato wel niet zijn!
Laat ze maar verliezen, gebeurd er misschien eens iets.
Dit seizoen is toch naar de klote
+5/-2

4 jaar geleden
Ach Sadilekje, Sadilekje
Vooral niet wisselen, Mark rigide auti
+4/-3

4 jaar geleden
We worden de 2e helft weggespeeld door Emmen.
Het grappige is dat we zonder een trainer, meer
punten hadden gehad dan met deze boerenlul

Maar onze spelers zijn ook een stel watjes,
die Mark nergens op aan durven te spreken
+7/-2

4 jaar geleden
Wat voor gasten Mark hier verdedigen, zijn enkel Ajaxieden mag ik aannemen. Door dislikes te geven.. Dan spoor je zelf net zo min..
+6/-3

 
4 jaar geleden
Dat zijn geen supporters, msn meelopers, lutsers achter n schermpje

Laat gaan, geen energie in steken

OT: goede zo Mark weer Sadilek, en er Rosario; de fouten zijn duidelijk voor iedereen, behalve voor jou: flikker toch op met swets verhaal elke keer weer

Wij zijn PSV, excuses tellen niet!
+2/-3

4 jaar geleden
Ruil van Bommel maar in voor Maurice Steijn. Slechter kan het nie.
+4/-1

4 jaar geleden
Als ze die idioot nu niet wegsturen ga ik wel weg. Tijd voor een andere hobby. Dit gaat echt nergens meer over. Mark pleur op !!!!
+10/-1

4 jaar geleden
Nou Bommeltje, denk je nu nog steed "waarom zou ik dit niet kunnen omdraaien?".
+5/-1

4 jaar geleden
Het is nu toch echt tijd voor ontslag. En kan ie meteen een stuk of 6 van die prutsers uit het veld meenemen
+7/-0

Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Ze zullen die randdebiel nu toch onderhand wel ontslaan?? Weer Sadilek op linksback, Rosario er nog steeds op en dan bij 2 aanvallende wissels weer geen Perreiro brengen. Ongelofelijk dat hij onze club nog steeds mag verkloten van ons eveneens incompetente bestuur!
+10/-0

4 jaar geleden
Mark.... kerel.... ga zelf anders op de linksback staan, wederom fout van deze jongen, die absoluut niet geschikt is voor niveau psv 1, op geen enkele positie.... zie dat toch eens in
+4/-4

4 jaar geleden
Wat ben ik toe aan de winterstop.
+4/-0

4 jaar geleden
Neem toch aan dat van Bommel komende zaterdag niet meer op de bank zit tegen zijn oude jeugdliefde Fortuna.
Wat een verschrikkelijke baggerploeg hebben wij toch gekregen zeg. Stelletje losers.
+5/-1

4 jaar geleden
En alweer punten weg tegen Emmen zelfs ,en bestuur slaapt lekker veder.Nog effe en we staan onder willem2...
+6/-1

 
4 jaar geleden
Volgens mij hebben we zelfs een punt gestolen in Emmen, geen twee verloren
+1/-3

Nog 19 finales om degradatie te voorkomen. Want PSV speelt gezien de tweede helft echt degradatie voetbal. PSV moet oppassen, RKC begint te draaien. Ik meen dit, zonder sarcasme...
+3/-3

4 jaar geleden
Het bestuur heeft geëxcelleerd in 4 wedstrijden te lang
aankijken en 0 daadkracht tonen.
Deze dwaling is ook Gerbrands hoogstpersoonlijk aan te rekenen.
Zwaai zwaai 2e plek, zwaai zwaai dat PSV weer goede spelers gaat aantrekken.

Met deze selectie dit bereiken, is echt een wereldprestatie Mark.
Want zo slecht is dit team echt niet. Dat is de hele grap.
Zit vol met talent

Optyfen en gauw!
+7/-2

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Inderdaad een trainer die met deze selectie een aanvallend systeem durft te spelen, dat er ook vanaf het begin had ingeslepen en daarvoor de juiste spelers op de juiste posities neerzet en iedereen dezelfde kansen geeft die had vorig jaar kampioen geworden en stond nu vast 2e plek en kon het Ajax zeker moeilijk maken.
+3/-2

 
4 jaar geleden
De keuze voor van Bommel was al een raar besluit. Welke zichzelf respecterende topclub zet er nu een onervaren man op die plek neer. Zeker gezien de ambities. Na de afgang tegen RKC had men al zijn conclusie moeten trekken, na de dramatisch verlopen tweede seizoenshelft van vorig jaar had men al zijn conclusies moeten trekken. Na de uitschakeling tegen Basel had men opnieuw die conclusie moeten trekken, na de bijna blamage tegen de Noren had men die conclusie moeten trekken, en sinds AZ thuis na elke wedstrijd. Het is onbegrijpelijk en niet uit te leggen naar de supporters dat men het bij PSV zover heeft laten komen door incapabele mensen op deze posities te zetten en te houden.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ga deze week spandoek maken, suggesties zijn welkom...

Doelgroep: het bestuur van PSV

Volgende week op te hangen in t stadion
+5/-1

4 jaar geleden
Ik heb alle vertrouwen in Van Bommel (dat zijn toch de juiste woorden voor ontslag?)
+5/-2

4 jaar geleden
Iemand nu nog excuses????
Indien er nu niet ingegrepen word is onze mooie club wat mij betreft topclub af!!
Ik moet helaas constateren dat dit met afstand de slechtste trainer is die ik heb mogen aanschouwen in mijn periode als supporter(45 jaar scc)
+6/-2

4 jaar geleden
Na weken van tegenslag eindelijk weer een lichtpuntje. We hebben in een uitwedstrijd niet achter gestaan. Dat is alweer een behoorlijke tijd geleden. Er is dus iets van een stijgende lijn te bespeuren. Hopelijk kunnen we dit vast houden. Aangezien van Bommel blijft zitten tot het einde van zijn contract zullen we het hier maar mee moeten doen. Wie het verzonnen heeft om Gerbrands zijn contract te verlengen moet ook met pek en veren het stadion uitgestuurd worden. Wat een ongekend amateurisme bij de ploeg met de tweede begroting van Nederland.
+5/-1

4 jaar geleden
Wat een afgang.
Echt een dramatisch seizoen aan het worden.
Volgens mij is de gifbeker nog niet leeg.
+5/-1

4 jaar geleden
Eerste helft kansen op 0-2 gehad. De 2e helft was net als tegen Heerenveen bagger. PSV had deze wedstrijd de 2e helft ook kunnen verliezen. Higgler is een aansluiting als scheidsrechter. Wat een mafkees. Dit seizoen gokken op de jeugd pakt total verkeerd uit. Niemand in het veld die op staat en bij tegenslag de regie pakt. De 2e helft verloren ze op inzet. Zelfs Feyenoord staat maar op 4 punten van PSV. W2 op 2 punten. Concurrenten voor de 3e plek. Om je te schamen!!!
+5/-0

4 jaar geleden
Zo weer in de trein terug. Het was niet best. Maar het kliekje zal er nog wel alle vertrouwen in hebben. Wat weten wij er nou van hè? Nepotisme kent geen tijd.
+4/-2

4 jaar geleden
Perez slaat de spijker op zijn kop in de nabeschouwing bij Fox.

Van Bommel refereert na afloop voortdurend aan de goede eerste helften tegen Emmen en Heerenveen. Maar dit om de hete brei heendraaien past helemaal niet bij de topclub PSV en Mark van Bommel! Dat je zo naar dit soort lichtpuntjes moet zoeken is diep triest.

Bij een topclub moet gepresteerd worden. Punt.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Inderdaad.
Een wedstrijd duurt 90 minuten en geen 45 minuten.
+3/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een tenenkrommende persconferentie weer van bommeltje. Nu is het team weer te jong. De beste helft van het seizoen hahaha das niet zo moeilijk.
+2/-2

4 jaar geleden
Mensen, die rigide bestuurders van ons hebben mogelijk gewoon afgesproken
dat wat er ook gebeurd Mark blijft. Dat zie je ook terug in het interview.
Feyenoord, Vitesse daar denken ze hoe het hoort. Prestaties leveren.

Publiek doe jezelf een plezier, ga zondag NIET naar de wedstrijd
Denk dat dat het beste signaal is namens de fans.

We steunen onze spelers altijd, maar er is een grens.

9 wedstrijden, 1 gewonnen. In de e re di vi sie.
En onze trainer staat niet onder druk volgens Gerbrands?

WAAR GAAT DIT OVER

Blijf thuis komende wedstrijd, steun ze maar lekker niet.
Het bestuur heeft ons de laatste 5 wedstrijden in de steek gelaten
door pure onkunde om niet in te grijpen.
+7/-2

 
4 jaar geleden
Zondag gaat er ook niemand naar de wedstrijd.... die word namelijk op zaterdag gespeeld, thuis tegen het altijd lastige Fortuna...19.45
+3/-2

4 jaar geleden
De gifbeker moet leeg maar is nog niet leeg. Een Oplossing is er voorlopig niet. Ook een nieuwe trainer krijg deze labiele selectie niet aan het presteren. Het zit veel dieper. Geen leider in het veld die spelers kan corrigeren. Malen heeft 10 doelpunten gemaakt waarvan 5 tegen Vitesse. Dan blijft er weinig over in de andere wedstrijden. Het scorende vermogen binnen de selectie is nihil. Het wachten is op de terugkeer van Lammers. Bergwijn en Malen zijn geen veel scorende spitsen.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Helemaal eens met "Ook een nieuwe trainer krijg deze labiele selectie niet aan het presteren. Het zit veel dieper. Geen leider in het veld die spelers kan corrigeren"

Ik zie ze wel tot de laatste minuut knokken en nog proberen te winnen, dus die wil zit er nog wel in het team. Van Bommel wegsturen lost denk ik maar een klein deel van het probleem op. Het echte probleem is de kwaliteit op het middenveld.
Thomas heb ik ook vaak ballen terug zien spelen vandaag, dus die kan PSV ook nog niet gaan aansturen. Dit wordt een zeer lastig seizoen.
+2/-3

4 jaar geleden
Terechte uitslag. Eerste helft voor PSV, tweede voor Emmen. Over heel de wedstrijd is Emmen gewoon de betere ploeg. Zie dat nu eens in en wees blij met een punt. PSV moet met echte voetbalmensen paar jaar gaan bouwen aan goed voetbal leren spelen.
+3/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Niemand is groter dan de club....zou je zeggen. Maar daar waar Slutsky het clubbelang vooropstelt, terwijl de lat daar toch beduidend lager ligt, blijft ons "technisch hart" volharden in excuses. Het is voorbij heren, net als het seizoen. Het werkt gewoon niet met Mark voor de groep en met de Jong net zo min. Kop omhoog en door de voordeur, jullie hebben het geprobeerd maar het heeft niet gewerkt. Daar waar een beginnend TD als Joris Mathijssen bij WII met een Sol, Isak, Pavlides, Köhlert, Vrousai komt, moeten wij het doen met een Mitroglou, Bruma, Lato, Boscagli etc. Jullie hebben de club genoeg geld gekost, dus laat die gouden handdruk voor wat het is en hou de eer aan jezelf.
+5/-1

4 jaar geleden
Op welke planeet leeft van Bommel eigenlijk. 'Hadden het fantastisch voor elkaar' roept hij tegen de pers. Hoe lang pikken we dit nog? Makke schapen die naar de slachtbank geleidt worden iedere keer. Ik hoop op een reactie van de supporters komende thuiswedstrijd.
+5/-0

4 jaar geleden
Ik denk dat onze Mark te weinig voor een wedstrijd zegt dat ze mogen/moeten winnen....Mark, het is mooi geweest nu, hou de eer aan jezelf en stop ermee!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Zoals Mark vroeger als speler was... de mouwen opstropen en de beuk erin - daar is niks meer van over. Mark is een soft manneke geworden die blij is als PSV gelijk speelt, de spelers denken ''onze trainer vindt het goed zo''
Een vierde of vijfde plaats meer zit er niet in - het is een kwestie van wennen.
+2/-0

4 jaar geleden
Ook de mensen die Mark zouden moeten wegsturen zijn incompetent. Alleen Mark wegsturen is geen oplossing. Ook de Jong en Toon Gerbrands moeten de laan uit want die zijn net zo goed de oorzaak als van Bommel. Hoe is het mogelijk dat deze 3 prutsers de hele club om zeep mogen helpen, en daarmee schijten op vele 10-duizenden supporters. Het is nu tijd om in te grijpen, dus laat zaterdag blijken dat we dit niet langer accepteren. De club is niet van van Bommel, niet van de Jong en al zeker niet van Gerbrands. PSV is van ons, de supporters, de mensen die deze club jaar in jaar uit door dik en dun steunen, en die zich nooit laten transfereren naar een andere club.
Oprotten Mark, oprotten John, oprotten Toon!
+4/-1

 
4 jaar geleden
Hopeloos... Mark van Bommel is voor de camera blij als ze gelijk spelen.
Willem II is op dit moment een klasse beter.
+4/-0

4 jaar geleden
PSV zit muurvast, je kunt praten over de kwaliteit van de selectie, maar het grote probleem is dat de mentale weerbaarheid beneden alle peil is momenteel. Àls het al een beetje loopt in het begin van de wedstrijd, worden bij de eerste beste tegenslag de spelers angsthazen die het dan totaal niet meer schijnen te weten, iedereen loopt uit positie. Iedereen(!) speelt onder zijn niveau. Bommel kun je wel ontslaan (wat wellicht meer dan terecht zou zijn), maar de vraag is of zijn opvolger het schip zo snel weer vlot kan trekken. Kijk bv. naar de lichaamstaal of het gezicht van Malen tijdens de wedstrijd, hopeloos kijkend alsof hij eigenlijk liefst naar huis gaat en hier niets mee te maken wil hebben. Uit bij Emmen is met deze selectie geen enkel probleem, daar is het kwaliteitsverschil te groot voor, maar toch is het zo momenteel. Er is mentaal iets grondig mis gegaan rondom uit bij FC Utrecht, precies wat gebeurde vorig jaar na Emmen uit. Als je Bommel ontslaat weet dan verdomd goed hoe je het mentale probleem met nieuwe mensen oplost, anders heeft het geen enkele zin.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap dat je met het onderwerp mentale weerbaarheid komt, want de spelers lopen er wel 'geknakt' bij en er zit weinig zelfvertrouwen in het team.
Ik vind wel dat ze tot de laatste minuut zijn blijven knokken, en als die kopbal niet buiten spel was geweest hadden ze nog gewonnen ook.

Ik vermoed dat het gebrek aan vertrouwen wel (deels) voorkomt uit dat ze op het veld merken dat er te weinig voetbal-kwaliteit van achteruit en in het middenveld zit. Vorige jaren werd dat met de truc 'hoge ballen op Luuk' nog opgelost, maar dat kan nu niet meer.
Ik denk dat de spelers hun mentale weerbaarheid dus ook geknakt is omdat ze op het veld de realiteit zien dat de selectie te middelmatig is.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik weet niet of het met de kwaliteit van middenveld en verdediging te maken heeft. Het knullige balverlies voorin(door iedere! aanvaller) heeft te maken met positionering van je medespeler waar je bal aan kwijt kunt. En die staan lijkt het wel nooit! op de juiste plaats, dus daar begint ook vaak de omschakeling. Gevolg is vaak dat je in ondertal komt. Kijk bijvoorbeeld hoe heel vaak het wel een 'ren je rot terug naar achteren' is bij balverlies. Er klopt geen biet(!) van de organisatie momenteel, en dat is hoe je het wendt of keert de verantwoordelijkheid van de TS, zij zetten de poppetjes neer. Emmen-uit zou normaliter een eitje moeten zijn met deze selectie, dat zet te denken over de positie van de TS.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat is toch niet te verklaren gezien het karakter van van Bommel?

Volgens mij moet hij teveel acteren - msn wel door de media, die zijn idd soms irritante gedrag zat zijn - en daar prikken mensen doorheen...

Conclusie hij is niet in staat om verbetering te brengen, sneller iets recht te zetten en daarmee ondermijnt hij het vertrouwen vd spelers en het geloof van hen in hem als coach.
In zijn onbeholpenheid om grip te houden en n keer te winnen, laat hij zelfs de keeper me naar voren gaan in de laatste minuut gisteren.
Dat slaat binnenkort door naar n roekeloosheid, waardoor helemaal geen organisatie meer zit in t elftal.

TE WEINIG ERVARING = NIET GESCHIKT BEVONDEN
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk idd. dat te weinig ervaring zich momenteel wreekt bij de TS. Cocu was destijds ook een riscio, en in het 1e jaar bleek dat ook. Hij had echter al iets meer ervaring, bv het WK van 2010. En in zijn 2e jaar was de selectie ook goed en beter dan de concurrenten. Doet niet af aan het feit dat hij prima presteerde met 3 kampioenschappen. Wellicht dat Gerbrands&co hoopten dat het met Bommel dezelfde kant in zou gaan. Dat lijkt, in mijn visie, nu een foute conclusie geweest. Mocht Bommel&co vertrekken zal de les moeten zijn er in ieder geval een trainer neer te zetten met een behoorlijk aantal vlieguren.
+1/-0

4 jaar geleden
Het was een kopie als tegen Heerenveen.
In de tweede helft als de mouwen worden opgestroopt... is het middenveld van PSV veel te licht. Spelers als Doan en Thomas die zie je dan niet meer en worden links en rechts overlopen - tegen een fysiek sterke tegenstander verdwijnen ze in het niet.
De verdediging komt onder druk en de aanvallers worden niet meer bereikt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Doan en Thomas voegen niets toe aan PSV, zelfs niet in de eerste helft. Spelers voor de breedte van de selectie.
+2/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Hoe denk je dat het komt dat ze niks toevoegen? Kijk eens allemaal goed naar de wedtsrijden. Bergwijn-Malen-Ihattaren....! Dit trio wil alles met z'n drieën oplossen. Zelden gaan er ballen vanuit hen naar andere spelers. Ihattaren mag dan wel een enorme talent zijn, maar die tik-takkies van deze drie leveren ook niets meer op.
+2/-0

reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Een lang verhaal, maar het klopt wel.
Met Toon, John en Mark moeten we genoegen nemen met plaats 4, 5 of 6 - meer zit er dit seizoen niet in.
Denk dat Feyenoord ons gaat inhalen, het is even wennen dat Willem II dadelijk boven PSV zal staan.
Mark is 100 graden veranderd... eerst wilde hij perse winnen en nu is hij blij als ze gelijk spelen. Ik ken hem nog als de winnaar, de beuk erin en doorgaan tot het gaatje... en nu is hij een soft en vriendelijk manneke geworden een beetje zoals Toon Gerbrands en John de Jong - we zijn verdrietig maar niet boos.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou ik wel en ik leg me ook niet neer bij de 4e of 5e plaats, ben je besodemieterd, wij zijn PSV.

Niemand kan mij wijsmaken dat we niet meer 2e kunnen worden: PSV heeft genoeg kwaliteit, maar de aansturing lijkt nergens op en daardoor glijden we steeds verder af, tijd om in te grijpen, nu is nog niet te laat!

@mark out
+1/-1

4 jaar geleden
Het ligt ook aan het materiaal.Frank rijkaard degradeerde met Sparta,en won met Barcelona de CL.dit elftal is in onbalans.Mischien is het grootste voorbeeld nog wel Gaston pereiro.Een speler die amper anderhalf jaar geleden nog medeverantwoordelijk was voor de slachting van ajax in ons kampioensduel,PSV held en roem voor altijd.Deze speler had nu een van onze vedettes moeten zijn.Maar in plaats daarvan verpieterd hij op de bank,terwijl hij een van de beste spelers is.Dit alles omdat speler en trainer vertrouwen in elkaar hebben verloren,met als eindresultaat een zaakwaarnemer die gaat dwarsliggen.Daarnaast was luuk de jong de leider van PSV,met 28 goals topscorer,lozano 17 goals,die lever je in.Malen en Bergwijn waren er vorig jaar ook al,met respectievelijk 10 en 14 goals in samen 64 duels.Het middenveld is nauwelijks veranderd,waar de productiviteit vorig seizoen ook te wensen overliet.Daar heeft PSV dus niets aan gedaan,en dus is de productiviteit verklaarbaar afgenomen.In de kampioensjaren liep daar een Vginkel die productief was,met een Wijnaldum en daarna een propper als voorganger + een leider op het middenveld in de vorm van Guardado.PSV heeft daar een jas uit gedaan.Er is geen nieuwe leider,of een productieve middenvelder gevonden,en dat is schandalig werk voor een topclub,hetzelfde geld voor de linksback positie.Het lijkt er op dat John de jong vliegangst of geen netwerk heeft.Ik kan zo 5 middenvelders/linksbacks uit zuid amerika bij hem aanbrengen die een versterking zouden zijn.PSV moet in de winterstop op 3 cruciale posities miljoenen investeren.CM lB CV.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Helemaal waar... er is geen leider en de linies lopen niet vloeiend in elkaar over.
In de eerste helft tegen Emmen leek het de goede kant op te gaan... maar zodra Emmen in de tweede helft (net als Heerenveen) druk gaat zetten - dan blijken spelers als Doan en Thomas veel te licht te zijn die onzichtbaar worden. De verdediging komt onder druk en de aanvallers krijgen weinig bruikbare ballen - Guti, Bruma precies hetzelfde.
Hoe is het mogelijk dat PSV telkens dit soort zaalvoetballers koopt?
+1/-1

4 jaar geleden
ik had vanmorgen een cadeautje in mijn schoen!! een suske en wiske boek genaamd de rommel van van bommel!! wat een bras heeft die gast toch onder zijn hoede en stelt hij telkens op!! sadilek schuld aan die goal Rosario is meer met de tegenstander bezig dan voetballen ihataren is de weg kwijt! pfft zo kan ik wel ff doorgaan maar zaterdag tegen Fortuna wordt ook een zware dobber en verwacht een 1-1!! als we geluk hebben!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Nee, tegen Fortuna winnen we en roept Mark weer dat het lek boven is en de weg omhoog is ingezet om daarna tegen Feyenoord weer te verliezen...
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vrees ook dat Wilson gelijk heeft...

Kop in t zand, tis niet te pruimen dit duik-gedrag van verantwoordelijken bij PSV

@ Philipske: mail ajb naar John de Jong, dat deed ik ook ooit naar Marcel Brands, ze lezen echt de tips wel!

ZATERDAG ACTIE TEGEN DE ONDERGANG
+1/-3

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Veel plezier zondag. Zag gezellig druk worden. Mocht je zaterdag gaan, richt dan je actie tot de RVC. Slappe hannus Toon grijpt toch niet in.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Dank, ja lekker wakker😉

Ben al zo gewend aan het oh zo noodzakelijke verplaatsen naar zondag...
+1/-1

4 jaar geleden
Is het vreemd dat ik me nu al bezig houd met 02-02-2020.
Wat zie ik daar nu al tegenop.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Die dag de media totaal uitschakelen.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
De heldere zienswijze van Rik Elfrink, geen sensatie journalist, maar betrokken bij PSV en ons als fans:

https://www.ed.nl/psv/de-trainer-van-psv-maakt-zijn-eigen-spelregels-voor-het-taxeren-van-een-crisis~a0677e6b/link

De druk moet omhoog op de leiding van PSV, het kan zo niet langer: ACTIE

Indien iemand anders zijn gal wil spuwen naar Toon: ik heb zijn mailadres, stuur mij n persoonlijk bericht: alles voor/in t belang van PSV!
+1/-3

 
4 jaar geleden
Beste Psvaltijd1, je zin ‘gal spuwen’ staat me totaal niet aan en geloof me, dergelijke mails zullen gaan gehoor vinden. Kritisch zijn mag, moet zelfs maar dan op een onderbouwde manier. Er is al genoeg ellende in de wereld. Houd het netjes! Ten tijde van crises staan echte leiders op!
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je kunt ook fatsoenlijk je gal spuwen, dat heb ik ook gedaan; dat zou ik altijd aanraden bij n mail, gewoon gefundeerde kritiek.

Ik wil alleen dat we als PSV fans in beweging komen... en niet als makke schapen alles maar slikken.

Ik pleit niet voor geweld of zo, maar wel voor actie om te zeggen: dit is de grens, het is nu zaak om in te grijpen
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ik vind wel dat Rik Elfrink een punt heeft en de spijker op de spreekwoordelijke kop slaat.
Maar niet alleen onze trainer heeft zo zijn eigen kijk op wat een topclub zou moeten nastreven en hoe hoog de lat moet liggen.
Vlgs kan de gehele technische staf inclusief de directie zich hier wel in vinden, gezien het feit dat het verdacht stil blijft en er totaal geen statement of duidelijke reactie komt van wie dan ook!!!!

Alleen wat nietszeggende one-liners en het totaal ontbreken van realiteitszin.
De Herdgang is inmiddels een bijna ontoegankelijk bastion geworden waarvan niemand weet wat daar nu eigenlijk gebeurd of waarop getraind word, we zien er niets van terug!!
Een pers-chef die als een pitbull alles nauwlettend in de gaten houd en iedereen deze one-liners voorkauwt.

Een ons kent ons cultuur die gemoedelijkheid en presteren met elkaar combineert, laat me niet lachen.
Als er niet ingegrepen word hebben ze mijn insziens allemaal boter op het hoofd en zijn ze allen medeschuldig aan de teloorgang van onze fantastische club!!
+2/-1

4 jaar geleden
Als je het mij vraagt heeft het allemaal met vertrouwen te maken, met deze selectie kun je makkelijk mee doen voor het kampioenschap en overwinteren in Europa.
Spelers laten bij de minste tegenslag het hoofd hangen en weten niet meer wat ze moeten doen omdat ze op de verkeerde plaats staan of niet geschikt zijn voor het systeem wat hij wil spelen.
Van Bommel is de controle over het grootste deel van de groep kwijt en zij nemen hem niet mer serieus.
Er is niet een speler beter geworden alleen maar slechter, kijk BV. naar Gutie Mexicaans international en helemaal vergruist.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Klopt, daarom afscheid van van Bommel nu graag
+3/-1

 
4 jaar geleden
En dan heel snel een trainer met heel veel status en die wat bereikt heeft(Hiddink-achtig), waar al deze jonge knapen tegenop kijken en veel van willen aannemen.

Daarnaast moet er ook gewoon een leider in het veld komen. Die mis ik nu ook. Iemand die van de losse schakels een ketting maakt.

Ik zie momenteel namelijk 11 individuen op het veld staan, waarbij niemand voor elkaar door het vuur gaat.
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Hup Mark, je kan t jongen...

Je hoeft alleen maar Alfons Groenendijk zijn voorbeeld te volgen!

En verder; er zijn al wat namen gepasseerd hier als opvolger: Van Gaal, Faber, Hiddink, Van der Gaag, Steijn...

Zag gisteren Ron Jansz, zou ook kunnen, maar die doet t (nou) niet, dus dacht ik aan Morten Olsen...

NB: ervaren, beschikbaar en meerdere talen beheersend, bovendien in België woonachtig!
Ik zou Jan Heintze laten bellen.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Ik denk ook dat er geen enkele topclub is die zijn coach laat zitten als hij in 9 wedstrijden er slechts 1 wint.

Duidelijk is wel dat Bommel het vuur niet kan laten branden in de spelers. Het zijn nu gewoon 11 individuen op een veld die stuur/leiderloos richting de afgrond gaan. Lijkt me toch dat ergens ingegrepen moet gaan worden..
+1/-1

 
4 jaar geleden
Luc Nilis... als hij niet meer gaat gokken - dan is hij de man voor PSV.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Pardon? Luc Nilis? Weet je wel waar je het over hebt?
+3/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Wie is Rob Jansz? Van de andere namen die je noemt heeft een enkeling slechts ervaring bij een topclub.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Trainer van een topclub... of van een tobclub?
Wij weten inmiddels wat een tobclub is.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Kom op wakker, ja Rob ipv Rob goed hoor

Enfin, Van Gaal, Hiddink en Olsen zijn 3 namen met ervaring bij de absolute top

Van der Gaag en Faber niet bij topclub als 1e man, maar wel ruime trainers ervaring, bovendien PSV roots, vd Gaag zelfs internationale ervaring

Nou jij weer, noem jij eens en fatsoenlijke opvolger dan?
+1/-1

4 jaar geleden
Hij ziet ook elke keer lichtpuntjes Bommeltje.
Tja dan zal ie ook nooit eens gaan wisselen of wat veranderen.
Thomas en Sadilek brengen gewoon echt niks.
Sadilek linksback kan echt niet! Wanneer gaat iemand dat hem eens vertellen!
En Rosario is totaal geen schim meer van een jaar geleden.
+2/-3

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zie allerlei reacties voorbij komen, kort en heel heel lang.
Ik zou zeggen lees het artikel in het ED over Mark die zijn eigen spelregels bepaalt. Daar staat geen woord chinees bij. Helemaal mee eens met dat artikel.
Mark kijkt niet naar de feiten en die liegen er niet om. De vooruitzichten zijn niet veel beter dus ik vrees dat het met of zonder een andere trainer nog erger wordt.
Binnenkort Feyenoord uit. Daar hebben wij het ongeacht onze vorm en ongeacht de vorm van Feyenoord op een enkele uitzondering na altijd moeilijk.
Het maakt me niet uit wie maar wij moeten vanaf nu gaan voorsorteren op volgend seizoen. Dit seizoen is klaar.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Dit seizoen is klaar...?
Het is net pas begonnen - we gaan nu voor de KNVB beker.
+2/-1

4 jaar geleden
Allemaal verwijten naar elkaar maken. Hou hier gewoon mee op. De realiteit is gewoon, dat heel veel psv'ers niet meekunnen in de eredivisie. Ik heb er mij bij neergelegd en na 43 jaar ga ik geen seizoenkaart meer kopen. Wil PSV nog iets betekenen in het nederlands en europees voetbal, zal er echt geinvesteerd moeten worden in spelers, die het hoger niveau aankunnen. Wij zitten met spelers, die echt de kwaliteit niet hebben, zoals Rosario, Sadilek, Guti, Baumgartle, de Griek, Bruma. Slecht aankoopbeleid (John de Jong). Hoe je dit gaat oplossen, ik zou het niet weten, maar je zit nu met deze bras.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ja dat kinderachtige gedoe is jammer, waar t om gaat is dat er in oplossingen gedacht moet worden...

Daartoe doe ik n poging; ik heb ook niet de wijsheid in pacht, maar kan wel logisch nadenken, dat ontbreekt nogal in de leiding van onze club momenteel en helemaal bij Van Bommel

Ik heb geen zin om apathisch af te wachten, er stroomt rood-wit bloed door mijn aderen en de stoom komt uit mijn oren.

Ik zal PSV nooit opgeven en altijd steunen, ik zit niet voor niets al meer dan 30 jaar op de tribune, maar slecht is slecht en dan is kritiek noodzakelijk imo
+1/-0

4 jaar geleden
Ik wil nog wel meegeven, dat van Bommel met deze spelers, welke hij nu ter beschikking heeft, het tij niet kan keren. Maar met dit materiaal (wat hem ingegeven is door John de Jong) kan ook een andere trainer (v Gaal, vd Brom) ook niets mee. Willen we echt resultaten zien, zal er in de winterstop moeten worden geinvesteerd. Voor mij en vele anderen mag van Bommel de trainer blijven. Hier ligt het niet aan. Er zullen en moeten spelers uit deze selectie wijken voor spelers, die wel iets meer kunnen brengen. Mark van Bommel gewoon blijven, het zou zonde zijn, dat hij het kind van de rekening moet worden.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Serieus, jij vind dat onze selectie minder kwaliteit heeft dan met alle respect Sparta of Emmen? Het kan nooit lang meer duren voor we gaan zien of een ander er meer uit kan halen. Ik denk van wel namelijk. Na de nederlaag in de Kuip zakt PSV naar plaats 5 en is de situatie echt onhoudbaar.
+1/-1

 
Van Gaal zeker wel, vd Brom is is geen verbetering.
+1/-1

4 jaar geleden
Mensen die vinden dat van bommel alles uit zijn spelers haalt? Zijn die er echt? Het is een zielloos elftal onder v bommel, geen plezier en geen energie en spelers worden vooral slechter

Een jaar geleden stonden met bijna dezelfde selectie 1 e. Toen kreeg mark nog hulp van bert. Sinds mark het alleen voor het zeggen heeft, gaat het helemaal bergafwaarts
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ja klopt, als je dat nog steeds niet ziet, heb je geen verstand van voetbal en ook niet van leiding geven...

Voor mij is van Bommel ook n club held, maar vooralsnog alleen als voetballer.

Er zijn door verschillende mensen hier tig redenen aangegeven, hoe zaken beter kunnen, maar als je dat weigert te lezen of te dom bent om zelf na te denken...

Kudde volk, jammer dat veel PSV supporters zo apathisch reageren.
Afwachten? Tuurlijk, tot wanneer? Tot we onder de middenmoot staan?
+2/-1

 
4 jaar geleden
Iedereen die roept om een andere trainer hoopt tegen beter weten in dat het dan wel ff opgelost is. Dat is natuurlijk niet zo. Bekijk het nu eens nuchter. De lichting Ihattaren, Malen, Gakpo zijn goede talenten maar die zaten vorig seizoen nog grotendeels bij Jong PSV. Die kunnen de kar bij tegenslag nu niet trekken. En het ontbreekt aan een paar ervaren toppers (in elke linie) om dergelijke periodes op te vangen. Mijn advies: de parels zien te houden, ze doen nu de goede ervaring op dat het niet vanzelf gaat. Na seizoen aanvullen met paar (zeer) goede investeringen ala Ajax (Blind, Tadic, Promes). Kom op Brainport investeer!
Dit seizoen proberen europees voetbal veilig te stellen (dat wordt nog een hele klus) en dan volgend seizoen met goede mix van talent en ervaring doorbouwen.
+1/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Klopt volgens mijn mening helaas niet zoveel van je analyse. Inderdaad kunnen hun de kar niet trekken en dat verwacht ook niemand?
Wat we wel verwachten is progressie in het elftal, een visie, een speelstijl en duidelijken lijnen. Spelers op de juiste positie en spelers uit de basis halen als die na 5-6 wedstrijden niet voldoen!
Nee dat doet hij na een helft alleen bij steeds dezelfde spelers. Alle zuid-Amerikanen werden langzaam aan slechter onder onze waardeloze trainer ( verkeerde plaatsen opstellen, zeer snel wisselen en niet meer opstellen etc. ) belachelijke keuzes in aanvoerders en belachelijke maatregelen tegen alleen Zoet. Het verspelen van de landstitel vorig jaar door zijn eigenwijsheid en verdedigende lafaards tactiek in de Arena met 5 punten voorsprong. Kortom een andere ervaren trainer had er allang moeten zijn maar het bestuur heeft dezelfde plaat voor hun hoofden als de huidige technische staf.
+2/-0

 
Sinds Emmen uit 2:2 is alleen maar slechter geworden. En de bodem is niet in zicht.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Maar daarvoor was het ook al matig voetbal. Die eerste seizoenshelft werd dat echter verdoezeld door serie overwinningen met goals in de laatste minuut. Vallen die niet dan was de crises al eerder zichtbaar geweest.
+2/-1

4 jaar geleden
Marco van Basten is eerlijk... hij zegt ik wil geen trainer meer zijn - het ligt mij niet zo en ik heb daar teveel stress van.
Hier kunnen anderen iets van leren.
+1/-0