Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV zakt opnieuw door het ijs buitenshuis en verliest van Feyenoord


Tijdstip
15 december 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


PSV zakt opnieuw door het ijs buitenshuis en verliest van Feyenoord; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV zakt opnieuw door het ijs buitenshuis en verliest van Feyenoord

PSV is voor de verandering weer eens volledig door het ijs gezakt buiten de stadsgrenzen van Eindhoven. Op bezoek bij Feyenoord ging de ploeg van Mark van Bommel met 3-1 onderuit. Wederom braken defensieve blunders PSV op, waarbij Feyenoord ook dankbaar gebruik maakte van de cadeautjes van scheidsrechter Nijhuis. Gastón Pereiro maakte vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer.

PSV ging direct vol van start en gaf Feyenoord nauwelijks kans om te stormen richting het doel van Lars Unnerstall. De eerste mogelijkheid was weliswaar nog voor Feyenoord, maar al snel kwamen de eerste kansen voor de ploeg van Mark van Bommel. Een spectaculaire omhaal van Donyell Malen kon door Botteghin worden geblockt, terwijl schoten op doel van Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario door Vermeer gestopt werden. De grootste mogelijkheid was na een kwartier voor Steven Bergwijn. Hij had de bal vrij voor het inschieten, maar schoot over.

Het leek gezien de kansen wachten op de openingstreffer van PSV, maar het was enkele minuten later juist raak aan de andere kant. Met veel geluk kwam de bal voor de voeten van Sinisterra. Zijn voorzet leek eenvoudig weggewerkt te kunnen worden, maar Olivier Boscagli liet zich aftroeven door Berghuis en de achterstand was een feit.

Waar PSV afgelopen weken bij een tegentreffer vaak de kop liet hangen, ging het nu juist vol op zoek naar de gelijkmaker. Al snel was het Ritsu Doan die dicht bij de 1-1 was, maar de voorzet van Boscagli was net te scherp zodat hij de bal niet kon intikken.

Na een half uur kreeg Feyenoord weer een goede kans via Berghuis, maar dit keer kon Unnnerstall nu goed redding brengen. Een minuut na dat schot ging het echter toch fout toen Denzel Dumfries opzichtig aan het shirt trok van Sinisterra en de bal op de stip ging. Berghuis zorgde op die manier alsnog voor de 2-0.

Die tegentreffer leek het duel volledig te kantelen. PSV verloor alle duels, passes kwamen vaker niet dan wel aan en gevaar werd er niet meer gecreëerd. Dat de ploeg vertrouwen mist, bewees Daniel Schwaab in de laatste minuut voor tijd. De Duitser ontving rond de middenlijn de bal, maar één Feyenoorder zette enigszins druk op de bal, maar uit paniek schoot de verdediger de bal hard en hoog terug, waardoor Feyenoord een corner kreeg.

In de tweede helft begon PSV weer uitstekend. Al snel kreeg het via Donyell Malen en Érick Gutiérrez goede kansen, maar hun schoten konden nog net door Vermeer worden gekeerd. Niet veel later moest Malen echter met een blessure van het veld toen hij verkeerd terecht kwam en Cody Gakpo in de ploeg kwam. Het was ook direct te merken aan het aanvalsspel. PSV probeerde wel aan te zetten, maar werd nauwelijks nog gevaarlijk.

Na ruim een uur spelen vond scheidsrechter Nijhuis dat hij nog niet genoeg in beeld was geweest en gaf een belachelijke penalty aan Feyenoord vanwege vermeend hands van Nick Viergever. Aangezien de Tukker bij gebrek aan karakter niet tegen kritiek kan, werden er ook meteen drie gele kaarten gegeven vanwege protesteren. Een topmoment voor Nijhuis, aangezien hij nu weer verzekerd is van een paar optredens op televisie. Opnieuw was het Berghuis die wist te scoren.

Ondanks dat Bergwijn al snel een goede mogelijkheid kreeg op de aansluitingstreffer, was het vertrouwen in een goed resultaat volledig weg en kreeg Feyenoord alle ruimte om naar hartelust aan te vallen en op zoek te gaan naar nog meer treffers. PSV ontsnapte daarbij aan een enorme nederlaag en had het geluk dat ook Feyenoord beschikt over een bijzonder matige selectie.

Zeven minuten voor tijd zorgde Gastón Pereiro voor toch een positief punt door op werkelijk fantastische wijze voor de aansluitingstreffer te zorgen. Het zorgde er voor dat er weer enigszins vertrouwen terugkeerde in de ploeg en er weer vol werd aangevallen. Kansen vielen er echter niet meer, waardoor PSV met 3-1 onderuit ging en PSV nu ook de tweede plaats helemaal uit het hoofd lijkt te kunnen zetten.


[video] Viergever & Bergwijn na Feyenoord - PSV


Denzel Dumfries: 'We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar waren bij de goals niet scherp'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan erg te balen van de nederlaag tegen Feyenoord. "We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar waren bij de goals niet scherp", aldus Dumfries. "En die tweede penalty was belachelijk. Hij had geen intentie om met die hand naar de bal te gaan. Als je vanaf die afstand de bal op je arm krijgt, lijkt het me niet dat je dat expres doet. Maar goed, we hebben de kansen gehad en met de goals moeten we gewoon scherper verdedigen."

Bij de eerste twee treffers gingen nog flinke fouten aan vooraf in de defensie. "Dat mag niet gebeuren", zo gaf hij aan. "Dat is zonde en we moeten daar goed naar onszelf kijken. Ik neem natuurlijk de schuld op me bij de eerste penalty. We hadden qua veldspel wel de overhand, maar we moeten de kansen wel maken. We vechten dan wel tot het einde, maar het is zonde dat je dan vandaag wel verliest."

Volgens de aanvoerder lag het niet aan een gebrek van vertrouwen dat er zoveel gemist werd. "We hebben fantastische aanvallers. Het is ongelukkig dat we er vandaag maar eentje maken", zei hij daarover. "Het is op dit moment gewoon heel zuur. We moeten scherper zijn om de nul te houden en dat hebben we nagelaten."

De verdediger kreeg tot slot de vraag hoe PSV dit nog kan doorbreken. "We hebben nog twee wedstrijden tot de winterstop en daarin moeten we alles geven", aldus Dumfries. "In de winterstop moeten we goed naar onszelf kijken. Reflecteren wat er is gebeurd en dan vol gas doorgaan."


Nick Viergever: 'Volgens Nijhuis konden ze het vanuit de cameraposities niet duidelijk zien'

Nick Viergever gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de ploeg onnodig had verloren van Feyenoord. "We begonnen hartstikke goed aan de wedstrijd. Precies wat wij wilden doen, voerden we goed uit en we zaten er bovenop. Feyenoord wilde opbouwen, maar wij pakten heel veel af en creëerden kansen", aldus Viergever. "Het eerste moment waarop zij voor de goal komen, ligt hij er dan in. Dat was een tikkie."

Volgens de verdediger ging er bij die treffer meerdere dingen fout. "Het mag natuurlijk niet gebeuren. Hij komt uit zijn rug, maar dat gebeurt. Je moet dan door en dat deden we ook", zei hij daarover. "We lieten onze kop niet hangen en pakten het gewoon weer op met waar we daarvoor mee bezig waren. Met dezelfde felheid en verbetenheid. We krijgen dan vier of vijf goede schietkansen, maar je moet jezelf dan ook belonen."

De strafschop bij de 3-0. "Ik wist honderd procent zeker dat ik de arm strak langs mijn lichaam hield. Natuurlijk voel ik dat ik de bal tegen mijn hand aan krijg, maar dan moet je met de armen achter je lichaam gaan verdedigen. Het was gezegd dat dat niet de bedoeling is en je de armen in een natuurlijke houding moet hebben. Als je je handen dan zo strak naast je lichaam hebt en hij komt er dan tegenaan, wat moet je dan doen?", zei hij daarover. "Dit was zo'n bepalend moment in de wedstrijd. Ik zei dat ik de handen strak langs mijn lichaam had en de VAR dit ook moet zien. Volgens Nijhuis konden ze het vanuit de cameraposities het niet duidelijk zien, maar het is nu ook duidelijk te zien. Die goal had niet mogen vallen en dit had teruggedraaid moeten worden. Daar is de VAR voor. Bij 3-0 was de wedstrijd gespeeld."


[video] Hoe verder bij PSV? 'Onverstandig om Van Bommel te slachtofferen: er is geen betere'


Mark van Bommel: 'Dit was denk ik een van onze beste wedstrijden van dit seizoen'

In gesprek met Fox Sports kreeg Mark van Bommel de vraag wat voor wedstrijd het was geweest. "Als je naar het resultaat kijkt, moet de gifbeker volgens mij helemaal leeg. Als je naar de wedstrijd kijkt, denk ik dat we het grootste gedeelte domineren", aldus Van Bommel. "Zeker tot aan de 1-0 moeten wij minimaal twee doelpunten maken. Het veldspel was goed. De manier hoe wij het voorbereid hadden, voerden ze heel goed uit, maar je krijgt dan een goal tegen tegen de verhouding in. We blijven dan wel goed voetballen en kansen creëren. Maar het lukt dan niet."

De derde goal was volgens de trainer een belachelijke penalty. "Je kunt het niet meer terug draaien, maar dat was wel 3-0. De jongens bleven maar doorgaan, kansen creëren, vechten, domineren en combineren. Het zag er heel erg goed uit, maar je hebt er nu alleen heel weinig aan", zo gaf hij aan. "Die penalty was op een heel belangrijk moment. Ik heb in de rust nog gezegd dat als we zouden scoren, we gingen winnen. Dat voelde je gewoon. Dat voelde je in het veld en in het stadion. Dat was het ook. Wij bleven gewoon kansen creëren, maar dan moet je ze wel maken. Dat hebben we nagelaten."

Van Bommel wilde zijn spelers niet afvallen ondanks dat er ook de nodige fouten werden gemaakt. Zo ging Olivier Boscagli bij de openingstreffer in de fout. "Hij zag hem volgens mij niet. Berghuis deed het daar volgens mij gewoon goed. Maar als er doelpunten tegen vallen, zullen er altijd fouten zijn gemaakt", zei hij daarover. "Normaal gesproken zijn zulke dingen niet beslissend, maar dat was het deze wedstrijd wel. Het resultaat is natuurlijk heel erg slecht, maar dit was denk ik een van onze beste wedstrijden van dit seizoen."


Steven Bergwijn: 'We hebben gewoon een goede wedstrijd gespeeld'

Volgens Steven Bergwijn is de nederlaag tegen Feyenoord lastig te accepteren. "Elke nederlaag is lastig, maar deze is toch wel extra", aldus Bergwijn in gesprek met Fox Sports. "We hadden de wedstrijd in onze hand. We kregen een paar kansen, ikzelf ook. Die gaan er dan niet in. Dan heb je een counter en dan vliegt hij er daar wel in. Dan nog die penalty. Dat was gewoon klote."

Vertrouwen in een goed resultaat had hij toen nog wel. "Ik had gewoon het gevoel dat als we die goal zouden maken dat we hem naar ons toe konden trekken. Dat gebeurde alleen niet", zei hij daarover. "In de tweede helft viel Donyell ook nog uit. Ze weten nog niet wat er is. Dat moeten ze onderzoeken. Ik zag een foto en dat zag er toch niet lekker uit. Ik hoorde alleen dat het niet dik was. Ik hoop dat alles goed met hem komt."

De aanvaller kreeg de vraag hoe de ploeg dit om kan draaien. "We moeten gewoon op deze weg verder gaan. We hebben gewoon een goede wedstrijd gespeeld", gaf hij aan. "Alleen als je de wedstrijd zo naar je toe trekt, moet je koste wat het kost alles er aan doen om de goal niet tegen te krijgen. Die eerste goal mag niet vallen en daar gaan we met z'n allen voor zitten. In deze wedstrijden gaat het vaak om details. Maar als ik die bal er in schiet..."


Bas Nijhuis: 'Ik zei tegen Viergever dat ze eerst zelf maar twee keer moesten scoren'

In gesprek met Fox Sports werd scheidsrechter Bas Nijhuis gevraagd naar zijn beslissing om Feyenoord een tweede strafschop te geven. Volgens de Tukker is het op de beelden niet te zien dat hij fout zit. "Ik wil op de beelden het contactmoment graag zien. Ik snap wel dat Dennis Higler hier niet ingrijpt en zegt dat ik hem terug moet draaien of er naar moet kijken", aldus Nijhuis na het zien van de beelden. "Het contactmoment is net daar op het moment als hij hem er indraait. Ik wil graag de juiste camera hebben. Dennis gaf aan dat er twaalf camera's waren. Van achteren was de beste camera, maar die werd geblockt door een speler. Wij moeten het ook hiermee doen. Op het veld heb ik dan de beste positie om het te zien als je ziet waar ik sta."

Nijhuis ging verder: "Ik word hier niet overtuigd van. Vanuit dit camerapunt denk je wel dat de hand dicht bij het lichaam is, maar het juiste contactmoment zie ik hier niet. Dan ga ik voor mezelf op het veld als beste uitgangspositie uit. Ik zie niet waar hij hem raakt op dit beeld, dus ik kan hier niet heel veel mee."

De scheidsrechter had weinig begrip over de kritieken van de spelers van PSV over de strafschop. Hij gaf liefst drie keer geel vanwege protesteren. "Je moet gewoon niet protesteren. Er is een VAR en als er iets fout is, grijpt die wel in. Gewoon niet zeiken en doorvoetballen", gaf hij aan. "Het is altijd mooi dat je bij een nederlaag een cruciaal moment aan de scheidsrechter opgeeft. Waar hebben we het over? 3-0. Het is een belangrijk moment, maar ik heb op het veld ook tegen Viergever gezegd dat ze eerst zelf maar twee keer moesten scoren. Dan zouden we weer praten. Dat is ook niet gebeurd."

Nijhuis draaide om de opmerking van de verslaggever heen dat het als scheidsrechter niet zijn taak is om een speler daarop te wijzen. "Als ze tegen mij praten, praat ik op een normale manier terug", zei hij daarover. "Het spel vandaag zegt wel genoeg. Ze moeten niet bij de scheidsrechter zijn, maar bij de spelers zelf."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Berghuis ('19)
Goal
2-0 Berghuis ('34, penalty)
Goal
3-0 Berghuis ('64, penalty)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
47.625 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Geertruida ('23)
Kaart
PSV: Steven Bergwijn ('28)
Kaart
PSV: Nick Viergever ('63)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('63)
Kaart
PSV: Daniel Schwaab ('63)
Kaart
Feyenoord: Kökcü ('68)
Kaart
Feyenoord: Malacia ('74)

Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell MalenRitsu Doan


Érick GutiérrezMohamed IhattarenPablo Rosario


Olivier BoscagliNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'52 Cody Gakpo voor Donyell Malen
'79 Gastón Pereiro voor Ritsu Doan


Opstelling Feyenoord

SinisterraJorgensenBerghuis


FerKökcüToornstra


MalaciaSenesiBotteghinGeertruida


Vermeer

Wissels:

'82 Tapia voor Kökcü
'85 Larsson voor Sinisterra


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (2-0)
 7 3-1 (2-0)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (1-0)
 5 6-1 (2-0)
 5 4-1 (2-0)
 5 3-1 (1-1)
 4 4-0 (2-0)
10  4 3-2 (2-1)
11  4 4-0 (2-0)
12  4 2-1 (1-0)
13  4 2-1 (1-0)
14  4 2-1 (1-0)
15  4 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gastón Pereiro (46 -> 5,0)
2. Steven Bergwijn (28 -> 4,0)
3. Donyell Malen (10 -> 2,5)
3. Mohamed Ihattaren (10 -> 2,5)
5. Érick Gutiérrez (9 -> 1,0)
6. Niemand (7 -> 0,0)
7. Ibrahim Afellay (4 -> 0,0)
8. Mike van de Meulenhof (3 -> 0,0)
9. Jeroen Zoet (2 -> 0,0)
9. Yanick van Osch (2 -> 0,0)
11. Sam Lammers (1 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (1 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Toni Lato (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
13. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
13. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
13. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
13. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Amar Catic (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
In aanloop naar het volgende cruciale duel dit jaar en na de zoveelste wanvertoning afgelopen donderdag, de volgende casus in zake de oorzaak van het falen van PSV:

Hoewel ik in aanvang blij was met ons clubicoon Van Bommel, kan ik niet anders concluderen dat hij (nog) niet geschikt is voor PSV, want ik constateert al maanden volgende:
- geen bezieling in het team
- geen eenheid op het veld
- geen over mijn lijk mentaliteit
- weinig opofferingsgezindheid
- geen vertrouwen bij spelers
- uiterst kwetsbaar bij tegenslag
- geen drive om het publiek te vermaken
- geen duidelijke patronen
- geen (uitgesproken) visie

Wat ik wel zie:
- spelers niet gelijk behandelen
- kop in het zand steken
- excuses aanvoeren 
- warrig tot chaoatisch wisselen
- 2 kampen in het veld
- slechte communicatie in het veld
- slechte communicatie met de pers
- spelers die niet beter worden
- schandalige vertoningen tegen modale clubs als Utrecht, LASK, Willem II en zelfs tegen degradatie kandidaten als Emmen en Sparta...

Nou vraag ik aan diegene die nog steeds verder willen met Mark als coach of vinden dat der oorzaak ligt bij John de Jong: wie is voor het bovenstaande verantwoordelijk?
+2/-4

 
4 jaar geleden
Ik denk dat het begint bij Mark helaas. Het begon zo veelbelovend na jaren anti voetbal onder Cocu zagen we een PSV dat druk naar voren zette en bij een voorsprong verder ging met aanvallen i.p.v. vol op de verdediging en de score uitbouwde met vermakelijk voetbal. Nu anderhalf jaar later is er helemaal niets meer over van dat vermakelijke voetbal en zitten we naar iets te kijken dat de naam voetbal niet mag hebben. Spelers die begin vorig jaar top waren presteren nu ver ondermaats. Het is echt te bizar voor worden dat er niet allang is ingegrepen. We hadden niet uit Europa hoeven liggen en een veel betere uitgangspositie in de competitie gehad als men daadkracht had getoont bij PSV. Een andere trainer geeft uiteraard geen zekerheid op betere resultaten, maar met deze trainer waren de huidige resultaten wel een zekerheid. PSV heeft dit blijkbaar gewoon geaccepteerd? John kun je pas beoordelen als Mark is vervangen. Dan kun je de aankopen pas beoordelen. Nu speelt iedereen gewoon slecht. Mocht John ook gefaald hebben dient Toon ook zijn conclusie te trekken. Top 32 roepen kunnen we allemaal, de realiteit is dat we richting plaats 70 gaan in Europa. PSV onwaardig, zeker als je kijkt naar het spelersmateriaal de afgelopen vijf jaar.
+5/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wil je Mark vervangen en de spelers niet remmie? En hoezo - - - zeker als je kijkt naar het spelersmateriaal de afgelopen vijf jaar.- - - Guardado , v Ginkel , Pröpper , Arias , geef eens iemand aan in de huidige selectie die dit niveau haalt . Zijn allemaal broekjes, totaal geen ervaring . Voor de winterstop vorig seizoen teveel gegeven en nu zijn ze op. Luuk de Jong heeft veel verbloemd , hij wist wel raad met de hoge ballen . Bovendien zie ik nu te weinig schoten van afstand terwijl Mo en Steven jl hebben bewezen dat ze het kunnen.

Coach vervangen prima maar dan ook degene die het niveau niet aankunnen anders blijven we doormodderen.Persoonlijk zou ik liever zien dat Mark blijft zitten en de spelers die het niveau niet aankunnen verkopen . Omdat ik niet zou weten wie Mark zou moeten vervangen . Een tussenpaus kan ik ook niet direct verzinnen . Het gevaar is dat je een ander systeem gaat spelen en het volgende seizoen weer een ander systeem omdat je weer een andere coach aanstelt en dat gaat absoluut niet slagen . Mijn advies dus ... Afscheid nemen van spelers in de winterstop.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Een ander systeem teken ik gelijk voor. Iets met aantrekkelijk voetbal ofzo, misschien wel een systeem waar bij je niet allen de eerste helft, maar ook nog de tweede helft goed kan spelen. Dat zou gaaf zijn!!

Huidige selectie:

Viergever --> Europa leauge finale gespeeld met Ajax
Affelay --> Aanvoerder van PSV zeer ervaren speler, winnaar van de CL
Perreiro --> De beste speler die PSV ooit verkloot heeft en ondanks dat international
Ihattaren --> Waanzinnig groot talent
Bergwijn --> Oranje international
Dumfries --> Oranje international
Guitirez --> Mexicaans international
Schwaab --> Niet de beste maar wel ervaring
Mitroglu --> Spits bij o.a. Benfica en kan de rol van de Jong op zich nemen. Bleef echter op de bank toen Malen geblesseerd was, zodat een buitenspeler in de spits kon staan. (Begon trouwens geweldig bij PSV, maar is geen schim meer van over)
Bruma --> Al jaren een target van PSV en begon ook fantastisch tegen Basel (Geen schim meer van over)
Gakpo --> Talent uit eigen jeugd, goed schot
Lato --> Groot Spaans talent op links back. Heeft 1 minuut gespeeld.

Maar laten we inderdaad deze spelers wegdoen en de selectie van Lask Linz overkopen, houden we nog geld over ook.

Beweren dat onze selectie niet sterk genoeg is om ploegen als Emmen, Sparta, Rosenborg of Lask Linz te verslaan vind ik gewoon pure onzin. Al deze spelers hebben in het verleden aangetoond dat ze goed kunnen voetballen en doen dit vaak bij hun nationale elftallen nog steeds. Eerlijk is eerlijk, Mark heeft begin vorig seizoen aangetoond een elftal goed te kunnen laten spelen, maar de magie is weg en er klopt helemaal niets meer van het elftal. Het positiespel van Emmen is zelfs beter verzorgd. Het ligt dus niet aan de spelers, maar wat er met de spelers gedaan wordt. Dat is in ieder geval mijn conclusie. Niets doen is ook geen optie meer. Je moet nu al bezig zijn met volgend seizoen.
+6/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het met je eens dat deze spelers in het verleden hebben aangetoond dat ze beter kunnen voetballen dan ze nu doen. Al kan het wel zijn dat ze goed speelde omdat er goed om hun heen werd gespeeld.

Ik zou graag weten hoe de spelers nu echt tegen Van Bommel aan kijken. Ik verwacht in de winterstop een zeer stevige evaluatie, en sluit dan een ontslag van Van Bommel niet uit. Maar dan moet Toon wel een plan hebben waarmee het beter gaat, want als het dan door blijft modderen, dan komt ook zijn positie fors onder druk te staan.
+2/-2

 
4 jaar geleden
remmie je zegt ' Mark heeft begin vorig seizoen aangetoond een elftal goed te kunnen laten spelen ' dus het ligt nu aan Mark dat de spelers de bal niet eens kunnen plaatsen naar hun medespelers en het inzicht totaal kwijt zijn ? Je kunt aan een speler zien of hij potentie heeft. Als hij goed is laat hij dat zien maar dan kun je ook zien of hij op de verkeerde plek staat . Ik zie nu enkel dat er totaal geen inzicht is van div spelers zelf , het staat maar stil en speelt maar terug . Creëer gaten zodat er ruimte vrijkomt.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Beste UsWilly, de zaken die jij nu opnoemt zijn in mijn optiek dingen die trainbaar zijn. Looplijnen uitzetten, patronen inslijpen maar ook basis techniek. Spelers voeren uiteindelijk het tactische plan van de trainer uit. Dus of het plan klopt niet, of de spelers passen niet bij het plan. In beide gevallen zul je het plan aan moeten passen, want doorgaan met hetzelfde plan is zinloos. Dat is inmiddels ook aangetoond met de resultaten dit seizoen, die voor een ambitieus team als PSV simpelweg rampzalig zijn. Dit hadden we kunnen voorkomen door niet eindeloos vast te blijven houden aan iets wat niet werkt.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Niet zo triest beste PSValtijd . Ik zie nog lichtpuntjes . We hebben het Europees gezien het beste gedaan deze week van de Nederlandse ploegen . Ajax , Feyenoord en Az hebben verloren en wij hebben gelijk gespeeld. Ondanks dat het geen reet uitmaakte wat het resultaat zou zijn. We zouden ten alle tijden op de 3e plek eindigen. Dus maw de wedstrijd van donderdag ging helemaal nergens om.

Steeds hebben we het erover dat de coach verzaakt maar laten we het nu eens hebben over de spelers die geen pepernoot raken , die worden ontzien. Laten we het eens hebben over Guti die ronddoolt als een keukenmeid over het veld en steeds maar weer de bal verliest . Rosario en viergever , kampioen terugspelen op de doelman omdat ze totaal geen creativiteit bezitten. Doan die oogkleppen opheeft en voor eigen succes gaat. Baumgartl die met zijn tegenspeler meeloopt en geen poot uitsteekt. Lars , niet beter dan Jeroen en Bruma , ach ja , hij probeert het tennminste.

Persoonlijke fouten kun je een coach niet aanrekenen. Zelf zou ik ook geen ontslag nemen . Laat het hele zootje maar barsten. Voordat dit elftal zijn vruchten af gaat werpen zijn we jaren verder. Dit elftal is niet meer dan een Keukenkampioenelftal en een andere coach gaat dit ook niet redden.

Zal mij benieuwen of ze er as zondag staan en ervoor gaan, zo niet , de helft van de spelers verkopen en opbouwen voor het volgende seizoen. Niet met deze selectie verder gaan of je de coach nou ontslaat of niet. Opnieuw opbouwen.
+3/-4

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een onzin. Appels met peren vergelijken. Thuis Rosenborg niet winnen is gewoon een schande.
+6/-3

 
Nog even en je gaat beweren dat Van Bommel een wereldprestatie heeft geleverd door met deze spelers een punt te pakken bij degradatiekandidaten FC Emmen en Sparta. Steek er anders nog eentje op ofzo.
+5/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nee , ga ik niet doen maar er is geen alternatief voor een andere goede coach op dit moment. Dat is het probleem .
Een tussenpaus is geen optie . Weten we nog ? , Stevens faalde en Rutten met Ten Hag faalden. Hoe lang heeft het toen geduurd eer we de zaak weer op de rails hadden ?
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@UsWilly: lichtpuntjes? Nou vooruit omdat het bijna kerst is 😉.
Natuurlijk zit er voldoende kwaliteit in deze groep om ten minste 2e te worden. Ihattaren, Afellay, Dumfries, Gakpo, Malen, Baumgartl, Unnerstall, Thomas, Bergwijn, Boscagli en Lammers: talent en ervaring genoeg voor een goed raamwerk. Daarnaast aanvullend of voor de breedte ook nog Viergever, Guti, Hendrix, Pereiro, Sadilek, Schwaab, Zoet en Doan.
Het gaat er alleen wel om hoe je daar mee omgaat.
Mark is echter onervaren, maar daarnaast mis ik visie, bezieling en helderheid. Voetballers hebben ALTIJD behoefte aan duidelijkheid... er is voor mij geen d zichtbare lijn te bespeuren, geen ontwikkeling. Hij leert niet van zijn fouten, fouten van hem zelf benoemd hij nooit en dar wringt de schoen volgens mij: hij zal ongetwijfeld iets in zijn hoofd hebben, maar mist de gave om dat goed over te brengen op zijn spelers.

Nogmaals niemand kan mij overtuigen dat wij minder zijn dan AZ.
Wij zijn PSV, maar er wordt veel te lang doorgemodderd in een doodlopende straat.

Tenslotte, het is ook veel goedkoper om een coach te ontslaan dan de helft vd spelers...
+3/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
En je wilt doorgaan met spelers als Guti , Viergever en Rosario ? Vliegt de volgende coach er ook snel uit. Bovendien Philip was ook onervaren.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Voor de breedte staat er bij... graag aanwezige kwalitatief aanvullen met bv Van Ginkel.

Cocu: klopt, maar die ging niet ontkennen dat het slecht ging. Bovendien toen het bij hem zo slecht ging - zoals nu met Van Bommel - was Stijn Schaars ongeveer de enige ervaren jongen en bovendien langdurig geblesseerd; dat team was echt jong, rond de 21 jaar... vlg mij nog steeds een eredivisie record.
Pas later kwamen De Jong, Guardado en Van Ginkel en behaalde Philip wel resultaten!
+3/-2

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal wat je zegt . Bovendien was Stijn een goede aanvoerder met veel ervaring en dat mist deze ploeg. Maar wij hebben nu helemaal geen aanvoerder. v Ginkel zou ik ook wel willen maar of die fit genoeg is.
Het maakt mij niet zoveel uit dat Mark ontkent dat het slecht gaat . Dat hoor je advocaat ook niet zeggen en ten Hag . Over cowboys gesproken , zijn cowboys liepen zo harde dat ze zichzelf voorbij liepen maar ze hebben het geweldig gedaan volgens Erik.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Cocu had een ijzersterke selectie in vergelijking met de rest van Nederland en kon daar ook geen goed voetballende ploeg mee maken. Verder deelt Cocu ook mee in de vrije val op de Europese ranglijsten en heeft hij ook een aantal vernederingen in de beker op zijn naam staan. Zo geweldig was het allemaal echt niet onder Cocu.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Net van Fortuna - RKC de samenvatting gezien. Die spelen gewoon naar elkaar over, bouwen op, vechten voor elke bal. Niveau is dan kut, maar zelfs bij die flutselecties zitten er automatismen in. Lang gekeden dat ik dat bij ons heb gezien. Kick Out Van Bomlul.
+3/-0

4 jaar geleden
Als ze met dezelfde mentale weerbaarheid in de Kuip voetballen als thuis tegen Rosenborg dan hebben we daar geen schijn van kans. PSV heeft voetballend meer kwaliteit maar als ze zich zo gemakkelijk laten afbluffen dan gaat PSV het daar niet redden. Helaas...
+5/-2

4 jaar geleden
Willem 2 staat boven PSV, Ajax verloor er ook van, en Utrecht net er onder. Daarom vind ik niet dat je die verliezen er bij moet pakken. Vertrouwen en eenheid mis ik ook idd.
Het wisselbeleid werkte vorig seizoen prima. Er leek toen meer bezieling in te zitten.
Verantwoordelijk zijn ze allemaal, ze doen het samen!
Beter zou ik de vraag stellen: "hoe kunnen we het verbeteren?".
+2/-2

 
4 jaar geleden
Oh ja er zijn nog wel meer ploegen vlak onder PSV. Heerenveen, Vitesse, Feyenoord, Heracles.

Tegen Vitesse en Heracles gewonnen toen het nog draaide. Tegen Heerenveen nipt gewonnen.
Utrecht, AZ, Willem II verloren.
Grote kans dat Feyenoord daar nu ook bij komt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
EN als je dan kijkt welke uitwedstrijden er nog komen dit seizoen word je helemaal niet vrolijk, Feyenoord vandaag, Ajax, AZ, Vitesse, Heerenveen. Dat zijn nog heel wat verliespuntjes. Het gedeelte voor de winterstop was voor ons het makkelijke programma.
+1/-0

4 jaar geleden
Als je tegen de druk van Feyenoord wil opboksen dan moet je lichamelijk sterke voetballers opstellen. Voetballers als Thomas en Doan... leuk om te zien maar op het moment dat ze een duw krijgen liggen ze omver.
PSV kan op het middenveld qua lengte en lichaamskracht geen potten breken - ook in de aanval missen ze lengte.
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat vind ik te makkelijk, bij Barca en City stikt het van de kleine voetballers. Verder is Rosario groot en sterk, maar daar wordt ik echt niet vrolijk van. Het zelfde geldt voor Pereiro...

Dat we een speler als Van Ginkel goed zouden kunnen gebruiken is echter ook waar, hopelijk zijn ze daar mee bezig...
+1/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Weer dezelfde prietpraat van onze trainer blablablabla . Donderdag zou hij het publiek ook wel eens gaan vermaken. Hoop dat je morgen vertrokken bent.
+3/-4

4 jaar geleden
Dit slappe team met deze drama trainer (die weer met dezelfde namen komt) gaan niet winnen morgen tegen een gedreven tegenstander. We gaan ons weer ouderwets laten overrompelen ben ik bang!
+2/-3

4 jaar geleden
Voor Feyenoord is dit de kans om het seizoen om te keren en aan te sluiten voor plek drie. Die klappen er vanaf minuut 1 bovenop. Ik vrees dat de wedstrijd na het eerste kwart al gespeeld is. Het wordt een ongekende slachtpartij. Er is geen enkele aanleiding om te denken dat er voor ons meer te doen valt dan de schade zoveel als mogelijk te beperken.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Dat verwacht ik dus ook. We laten ons daar vaak al afbluffen als we wel een goed team hebben..
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat alleen al, die verwachting, dat is een schande voor ons mooie PSV en daar heeft Bommel en groot aandeel in!

Ik heb geen zin meer in vernederingen!
Zie ook mijn eerdere post aan UsWilly

Exit Bommel
+2/-3

4 jaar geleden
Tuurlijk kunnen we dat niet altijd even goed beoordelen. Daar moet ik je gelijk in geven, maar als ik naar de beelden keek van Guti in het nationale elftal. De afgelopen wedstrijden nog. Vond ik hem totaal niet lijken op dat mannetje die ik bij psv op het veld zie staan. Hij had daar ook een andere rol dan bij PSV.En over Perreiro hoef ik niet te beginnen. Zijn statistieken laten zien dat hij een grotere invloed had op PSV dan welke speler er nu dan ook op zijn mogelijke posities spelen.
+3/-2

4 jaar geleden
Geen winst dan einde MVB en JDJ !!!
+8/-5

4 jaar geleden
Ik ben het volledig eens met de mensen die tot de conclusie komen dat van Bommel niet of nog niet geschikt is. Wat mij net zo erg stoort als het schandalig slechte voetbal is het feit dat het schijnbaar lijdzaam geaccepteerd wordt. De optredens van van Bommel voor de camera zijn ronduit gênant en een topclub onwaardig. Het stelselmatig bagatelliseren van de huidige situatie door van Bommel én de directie tast de club aan als een kwaadaardig gezwel. De schade die wordt aangericht wordt steeds groter en daarmee steeds moeilijker te herstellen. Dat terwijl nú het beste moment is om rigoreuze maatregelen te nemen. Morgen wacht ons de volgende afgang.
+4/-5

4 jaar geleden (gewijzigd)
Klein tipje nog voor Mark of iemand anders van de TS en cker de spelers:
NIJHUIS fluit, dat betekent erin kleumen bij de duels...
Dat zal Feyenoord sowieso doen, maar dat laat deze scheids ook toe, zelfs over het randje, dat is wat je te wachten staat!

Dus: gif, mannelijkheid, felheid en doorzettingsvermogen zijn 1e vereiste om überhaupt n resultaat te kunnen boeken!
+4/-3

 
4 jaar geleden
Zal mij benieuwen hoever Berghuis mag gaan.
+3/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Wie in onze selectie voldoen aan de criteria die jij noemt?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ha dat is n goeie: Sadilek, Hendrix, Dumfries, Unnerstall en als hij zin heeft Bergwijn... Dat houdt niet over😕
+1/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Hendrix is volgens mij nog geblesseerd dus er blijft verdomd weinig over. Wat die heeft is een raadsel maar dit seizoen continu afwezig. Sadilek heeft mazzel dat Nijhuis fluit anders pakte hij na 15m al rood. Feyenoord zal ons als dolle stieren opjagen. Dan moet je mazzel hebben dat ze geen goal maken en op het laatst van de wedstrijd op zijn. Verwacht een 3-0 voor Feyenoord helaas.
+1/-1

reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Wat een belachelijke en respectloze benaming voor 1 van onze clubhelden. Ondanks dat vele het niet met hem eens zijn, geeft van Bommel zich elke dag 100% voor de club. Daar twijfel ik geen seconde aan. Het is jammer dat hij gelijk op het hoogste niveau in Nederland voor de leeuwen is gegooid en ook bijzonder naïef van het bestuur van PSV. PSV is nu eenmaal geen opleidingsclub voor beginnende trainers en had Mark eerst ergens anders moeten stallen om hem ervaring op te kunnen laten doen en om te zien of hij daadwerkelijk goed genoeg is. De fantasie dat een oud topvoetballer ook een toptrainer is heeft niets met topsport te maken.
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
+1

Het is idd verschrikkelijk om te zien hoe sommigen en met name LVPSV los gaan op Van Bommel. Alsof hij er wat aan kan doen dat hem deze kans werd geboden.
Natuurlijk is er veel (terechte) kritiek op Van Bommel, maar het gaat mij te ver.
Daarbij is Gerbrands verantwoordelijk voor het beleid waarin Van Bommel hoofdtrainer is gemaakt en De Jong technisch directeur, al dan niet op advies van zogenaamde "cultuurbewakers".
+1/-0

4 jaar geleden
De wedstrijd wordt gewonnen op het middenveld - het middenveld moet de verdediging ondersteunen en zorgen dat de aanvallers bruikbare ballen krijgen.
Daar ligt de zwakte van PSV... dikwijls verliezen we daar de wedstrijd.
We komen kracht en lengte tekort en dikwijls spelen ze de bal in de voeten van de tegenstander, de verdediging blijft onder druk en de aanval krijgt geen toevoer.
Op het moment dat PSV tegen Feyenoord de slag op het middenveld wint, dan komt het goed.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ik zou op dit moment, zonder Lammers en de problemen die je opnoemt, gaan spelen met 442 opstelling, maar dat doet mark natuurlijk niet; stel je voor dat je wat wijzigd in je tactiek of lering trekt uit het rommeltje in t veld...
+1/-1

4 jaar geleden
Bah, wat een bak negativiteit hier!

We gaan gewoon winnen vanmiddag. Hoe dat maakt niet uit.

Groet
Kez
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ik hoop heel erg dat je gelijk krijgt... maar ik ben niet naïef en goedgelovig, we gaan t zien!
+2/-1

4 jaar geleden
Lees ik het goed ? Met LEF en DURF daar naartoe....haha....eerder als bange wezentjes worden we weer geklopt. Zo voorspelbaar
+1/-3

4 jaar geleden
Mijn Club Mijn trots. Alles gaat eraan ook die kakkerlakken.0-4
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ja, ik zie het.....wat een drama weer
+2/-1

4 jaar geleden
Als de selectie zo achter zijn trainer staat dan verwacht ik dat nu ook een keer te zien. Ik heb er weinig vertrouwen in. Stel je eens voor dat AZ Ajax pijn kan doen. Je kunt je kansen iets groter maken door te winnen in Rotterdam. Maar Feyenoord weet meestal precies PSV zijn zwakke plekken te vinden.
+1/-1

4 jaar geleden
Wat een geweldige verdediger is die Boscagli. Wedstrijd in handen en dan zo ontzettend slap verdedigen.
+1/-1

4 jaar geleden
Zo we zijn weer klaar deze wedstrijd.
Bommel nu pleiten?
+9/-1

 
4 jaar geleden
Dag Mark. Dag J De Jong. Dag Boscagli, Bruma, Rosario en enkele andere matige beperkte voetballers die dik overbetaald worden t. A. V. De arbeid die wij leveren op het werk. Bah.
+6/-2

4 jaar geleden
Wordt een grote nederlaag. 1 Kans is 2 doelpunten voor Feyenoord. Wat wordt er weer slap verdedigd. Eigen kansen niet benutten en het staat 2-0.
+5/-0

4 jaar geleden
Typerend, onze aanvoerder, met een IQ van een doperwtje, een penalty veroorzaken op de achterlijn.
+5/-1

4 jaar geleden
Wat heeft PSV een ongelofelijk ... team! Er klopt gewoon niks van deze selectie en de volledige technische staf. Hoe kun je zo'n onsamenhangend geheel neerzetten als club. Op alle fronten keihard gefaald. PSV schaam je!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Schult van de trainer en niemand anders!
+2/-2

Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Lekkere verdediging hebben wij zeg. Bij die 1e goal staat Schwaab er als een oude Duitse vrouw bij. Dumfries staat bij de 2e te slapen. Voorin geen vermogen om de bal in het bezit te houden. Allemaal lieverdjes en geen kerels
+2/-1

4 jaar geleden
Ach ja, het Feyenoord uit. Die verliezen we als we slechter zijn, als we net zo goed zijn én zelfs als we beter zijn. Deze achterstand is niet terecht, maar wel verklaarbaar. Als je de kansen verprutst en weer als F-pupillen verdedigt is iedere wedstrijd een pobleem. Zelfs tegen dit Feyenoord. Van Bommel valt vandaag niet veel te vewijten.
+4/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt, het staat goed en er was niets aan de hand, maar bizar genoeg staan we "gewoon" 2-0 achter... dan zit alles mee bij alleen n oppertunistisch Feyenoord.
Het is toch treurig als we van die armetierig Feyenoord verliezen.

Aanvallers falen vandaag!
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Slap excuus.
Bommel kan de boel niet motiveren. Dat is al maanden te zien.
Spelers worden alleen maar slechter onder hem. Dat is hem aan te rekenen.
Vervolgens staat er telkens weer een andere opstelling. Hij weet het gewoon niet meer.
Tijd voor verfrissing.
+3/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Onze sterren Malen, Bergwijn en Ihattaren die niet kunnen winnen van Malacia, Geertruida, Fer en Bottegin, echt top!
+7/-2

 
4 jaar geleden
Ik krijg het idee dat de paar wedstrijden die PSV wel met goed combinatie-voetbal heeft gespeeld (oa Vitesse) eerder een uitzondering waren, dan een opgaande lijn.
Onze sterren zijn dus geen echte sterren, en trekken PSV niet uit het slob.
+1/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
En dit is de domste aanvoerder. Die gast bakt er niks van. Maar waar zijn de wannabe sterren malen,bergwijn en Mootje. Tegen Fortuna zie je ze maa4 als het moet zijn ze niet thuis. Misschien moet van Bommel ff naar boven kijken op de tribune.
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Niet op basis van dit duel, maar over n half jaar bezien: is geen eenheid, geen vaste patronen.
Kwaliteit genoeg, maar een systeem in HEEL je elftal krijgen, daar wringt de schoen imo.
+3/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Precies dat dus. De zogenaamde 'sterren' laten zich af en toe gelden tegen de mindere clubs, maar in wedstrijden zoals vandaag geven Bergwijn, Malen en ihattaren niet thuis.
+7/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Gelukkig waren onze verdedigers goed wakker en repareerden het falen van de rest. Schwaab en onze 2 backs zijn verantwoordelijk voor de eerste 2 tegengoals. Of wat wil je daarvan maken?
+2/-1

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
PSV speelt niet slecht en is absoluut niet de mindere. De 2-0 achterstand is tegen de verhouding in.

PSV mist stootkracht, vooral voorin, wat voornamelijk het gevolg is van de vele lichtgewichten (Doan, ihatarren, Malen en Bergwijn) in de ploeg. Daarnaast heeft het ook met kwaliteit te maken.
+5/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Leg die laatste zin eens uit en noem vooral eens namen.
+1/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Simpel: Veel spelers brengen structureel te weinig: Bergwijn, ihatarren, Pereiro, Gutiérrez, Gakpo, Sadílek, etc.
+2/-0

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Van Bommel ontstaan lost de problemen niet op. Fatsoenlijke verdedigers kopen.Met die 4 die achterin staan win je nog maar weinig wedstrijden. Wat een bras. Alles begint met een sterk verdedigend blok en van daaruit kun je verder bouwen.Bij PSV hebben ze eerst aan de aanval gedacht en de rest was blijkbaar bijzaak. En dan sta je tegen een pover Feyenoord met 2 doelpunten achter.
+4/-4

 
4 jaar geleden
Met Rosario, Hendrix, Sadilek, Doan en Thomas ga je ook niks winnen.
+2/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou ik heb niet het idee dat hij de spelers optimaal motiveert. Wat een slap zooitje. Zag je Malacia schutteren, dat MOET een goal zijn!
+3/-1

 
4 jaar geleden
Nergens op het veld is er samenhang. Trainer weg. Opnieuw bouwen en dan inventariseren wie er wel en wie er niet mee kunnen.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Jij bent op je achterhoofd gevallen of hebt de laatste 10! Wedstrijden niet gezien. van Bommel is geen trainer en die moet er zo snel mogelijk uit. Het is nu mooi geweest dat we als liefdadigheidsinstelling hebben gefungeerd voor een oud speler.

Opzouten Mark! Je tijd is op!
+3/-3

4 jaar geleden
Achja nog 10 minuten en de tv kan weer uit.
Bommeltje hoeft niets te vrezen want hij hoeft toch niet weg na die geweldige IBI wereldpot tegen Fortuna en die heerlijke 1-1 tegen die toppers van Rosenborg

De ellende duurt inmiddels zo lang dat het me
niets meer doet als psv verliest.

Beetje bij beetje word onze club afgebroken door het vriendenclubje die het voor het zeggen heeft bij psv.

Tijd dat de rvc ingrijpt, dit kan zo niet langer.

Zo nog 45 ellende, hopelijk de laatste minuten ooit van van Bommel.
+6/-4

 
4 jaar geleden
"De ellende duurt inmiddels zo lang dat het me
niets meer doet als psv verliest."

Hier sla je de spijker op z'n kop....jarenlang was ik de hele week bezig met het volgende weekend en de volgende wedstrijd, wist precies tegen wie en hoelaat...ik moest gisteren nog kijken hoelaat we moesten spelen, dat zegt al veel. Na de tegengoal vandaag, totale berusting hier, gewoon TV uit en kijken hoe de handbaldames feestvierden, veel leuker dan naar het geploeter van ONS PSV kijken. Ik zie nu net inmiddels 3-0....moet er zelfs om glimlachen, omdat ik het gewoonweg wist vantevoren. Afgelopen donderdag na een uurtje met tranen in de ogen zitten kijken het stadion verlaten....V Bommel was een held van mij als speler, maar als trainer ben ik hem echt zat !!! Hij maakt de spelers slechter en slechter en het spel is helemaal om te janken. Kortom....wegwezen !! Op de knieen Louis gaan vragen of ie nog een uitdaging wilt aangaan.
+7/-3

Maak je geen zorgen, op doelsaldo wordt nacompetitie voorkomen. Ik teken er nu voor.
+2/-2

4 jaar geleden
Regelrechte schande om van dit Feyenoord te verliezen. Want wij klagen, maar in Rotterdam is het nog erger.
+4/-2

 
Hoezo? Daar hebben ze de stijgende lijn te pakken, terwijl PSV helemaal naar de kloote gaat. Ik moet lachen om die zogenaamde topsport mentaliteit. Ik ben van overtuigd dat dit PSV met zijn toptrainer en selectie geen Europees voetbal gaat halen.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ene dieptepunt na de andere.
Als je denkt dat ze slecht spelen is het de volgende wedstrijd alleen maar nog slechter.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Het is toch om te huilen hoe Feyenoord speelt? Nog erger dat je daar redelijk kansloos van verliest.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Stijgende lijn bij feyenoord? Ze werden helemaal dronken getikt en afgejaagd. de 3-1 is geflatteerd en de 2-0 was zwaar tegen de verhouding in. Ze hebben de bus geparkeerd en gecounterd in een thuiswedstrijd. Voetballend ligt Feyenoord lichtjaren achter ons.
+4/-0

4 jaar geleden
Hoeveel geluk kun je hebben.... met zo'n scheidsrechter?
Het zit van alle kanten tegen - PSV heeft meer balbezit, het wil niet lukken.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Tis een schande, gele kaarten voor n duwtje (Bergwijn), Feyenoord mag lekker schoppen, die 2e penalty is lachertje EN DE VAR DOET NIETS.

Lekker
Daarna eindelijk geel voor F, voor hetzelfde kreeg Hendrix, na de VAR rood, die overtreding op Dumfries is ook rood...
+3/-2

 
4 jaar geleden
Dat krijg je als je debiele trainer constant maar loopt te klagen en te praten tegen te arbitrage. Je wint er niets mee, sterker, je ziet nu als je ze zelfs tegen krijgen. Van Bommel moet gewoon eens zijn mond houden tegen de arbitrage en zixh met het elftal bezig houden. Maar het liefst zie ik hem vandaag nog vertrekken.

Vergeet niet dat iedereen die niet voor PSV het een ontzettende betweterige vervelende lapzwans vindt. Als speler kom je daar nog mee weg, maar als trainer niet.

Ik ben blij als hij vandaag ontslagen is!
+2/-2

 
4 jaar geleden
Daar heb je gelijk in een dat willen een heleboel mensen met een PSV hart niet zien; ik zelf eerst ook niet...
+1/-1

 
4 jaar geleden
Heeft niks met scheids te maken.
PSV is op dit moment een hoop ellende.
Kunnen nog geen deuk in een pakje boter slaan.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Afgelopen 10 wedstrijden lagen ook aan de scheids zeker. Wegwezen van Bommel. Dat is gewoon geen trainer!
+3/-3

 
4 jaar geleden
Zoals jullie weten roep ik al weken om het vertrek van Bommel, geen vooruitgang, geen bezieling, geen structuur, geen overtuiging, kortom geen enkele ontwikkeling de juiste kant voor PSV en/ of spelers.

Scheids was aanfluiting ! Maar daar lag de nederlaag niet aan natuurlijk, klopt!
+3/-4

 
4 jaar geleden
Dat krijg je als je debiele trainer constant maar loopt te klagen en te praten tegen te arbitrage. Je wint er niets mee, sterker, je ziet nu als je ze zelfs tegen krijgen. Van Bommel moet gewoon eens zijn mond houden tegen de arbitrage en zixh met het elftal bezig houden. Maar het liefst zie ik hem vandaag nog vertrekken.

Vergeet niet dat iedereen die niet voor PSV het een ontzettende betweterige vervelende lapzwans vindt. Als speler kom je daar nog mee weg, maar als trainer niet.
+1/-2

4 jaar geleden
Nu is het toch gvd over met van Bommel hoop ik. Anders flinkeren we met z’n allen Gerbrands, de Jong en van Bommel er eigenhandig uit. Ik ben het echt helemaal zat. En die Duitser van VVV is ook een grabbelaar van de eerste orde. Geen sprongkracht, niet atletisch en een uitstraling van Zoet.

Zet Ruiter er maar in want slechter dan deze 2 clowns kan het niet, maar dat is de taak voor de volgende trainer! Oprotten van Bommel het is nu mooi geweest!!!
+4/-8

4 jaar geleden
Typisch voor een ploeg in de hoek waar de klappen vallen- niks zit mee. Spelen veel beter dan die kakkerlakken maar scoren niet en krijgen er 3 om de oren waarvan 2 door zeer dom verdedigen. Geen 1 keer eens een bal die toevallig goed voor onze voeten valt etc etc. Wie/ wat trekt dot zooitje los? Rasta Rostelli geen tijd? 😜
+4/-5

 
4 jaar geleden
Klopt, maar als eerste exit van Bommel
+3/-6

 
4 jaar geleden
Vind ik obv vandaag zeer kort door de bocht. Zie veel vergelijkingen met 1e seizoen Cocu. Geen leider terwijl de jongens met ervaring kwalitatief niet beter zijn dan de rest. Die keeperswissel, gehannes met aanvoerder, sadilek op links, negeren van Gaston etc vind ik kwalijker. Ik vind PSV vandaag helemaal niet slecht. Individuele fouten nekken je. Neem ik van Bommel niet kwalijk. Wie wil jij voor de groep dan? Ze laten Van Bommel niet zakken in ieder geval als je de 2e helft ziet. Ik hoop dat van Marwijk wordt ingeruild voor Guus
+3/-3

 
4 jaar geleden
Tony... weg met Bommel en z’n staf.... frisse wind moet er waaien, tevens John de Jong er ook uit! Allebei niet goed genoeg op dit niveau in het vak! Kloot maar eerst wat aan bij een leuke laagvlieger ofzo, maar wij moeten NU verder, probeer Guus maar voor half jaar, met als rechterhand Ruud van N, en als technisch directeur? Ted van Leeuwen of anders die van AZ....
+2/-5

 
4 jaar geleden
10 wedstrijden ondermaats. Wegwezen von Bommel
+2/-4

 
4 jaar geleden
Zet Faber maar voor de korte termijn voor de groep. Volgend seizoen Arne Slot bij AZ halen. En daar ook mee opschieten anders is dat de volgende coach van Ajax.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Wel ja Faber! Hebben we goede herinneringen aan tijdens het 1e jaar onder Cocu toen die laatste vanwege een operatie zijn taken moest neerleggen. Faber bakte er echt helemaal niks van. Ik zou graag mensen die om het hoofd van van Bommel eisen met betere namen zien komen dan Faber, Ron Jans, John van den Brom etc etc. Geen enkele garantie dat degelijke trainers het beter gaan doen. Haal als PSV zijnde eens een leider op die wel dit is en dit aangeslagen zooitje bij de hand neemt. En ruil van Marwijk maar in voor Hiddink.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Daarom had ik het ook over de korte termijn. Van Bommel en zijn assistenten moeten gewoon zo snel mogelijk van die groep af.

En probeer anders maar Arne Slot in de winter al te halen. ten hag sprong ook midden in het seizoen op de Ajax trein. misschien is slot ook over te halen.
+1/-4

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Faber stond de laatste 5 wedstrijden in het voorjaar van 2014 voor de groep . Onder hem werd 3x verloren en 2x gewonnen. Wat dat betreft doet hij weinig onder voor wat PSV onder Mark van Bommel de laatste 18 wedstrijden laat zien.
+1/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Faber afrekenen op een klus van vijf wedstrijden aan het einde van een reeds verloren seizoen is natuurlijk totaal onrechtvaardig.

Blijkbaar heb je nogal moeite met het feit dat Cocu in z'n eerste seizoen bij PSV hopeloos faalde. Daarom maar Faber alle schuld in z'n schoenen schuiven. Lachwekkend.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Jongen kijk eerst maar eens hoe dat je genaaid wordt door een Nijhuis ,en consorten.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Eerst van Bommel eruit. 3x is pech maar nu is het simpelweg onkunde. Het is gewoon geen trainer.
+4/-5

4 jaar geleden (gewijzigd)
Twee keer winnen in de laatste elf wedstrijden is toch exit voor de trainer bij een topclub???!! Ik vrees bij ons niet. Rust bewaren bla bla bla
+4/-3

 
4 jaar geleden
van Bommel is geen trainer. Weg wezen met die lamzak.
+4/-5

4 jaar geleden
En Perreiro maar niet opstellen scoort altijd
+4/-5

4 jaar geleden
Zal ik het nog een keer zeggen? Pereiro is de beste speler die we hebben. Alleen het nooit opstellen van hem is al reden genoeg om VB naar het UWV te sturen.
+5/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Nog maar een keer dan: Pereiro heeft onder twee verschillende trainers, in verschillende systemen en op verschillende posities ontzettend veel speeltijd gehad. Desondanks belandt hij elke keer op de bank, zo ook in z'n vijfde seizoen bij PSV. Dat spreekt verder boekdelen.

Cocu en Van Bommel zijn niet gek.
+8/-4

 
4 jaar geleden
Rosario en Sadilek mogen blijven aankloten. Nee Bommel is inderdaad gek.
+4/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Deze geweldige goal van Pereiro is wel tekenend voor het wanbeleid van de afgelopen 4 jaar. Hoe kan zo'n begaafde voetballer, technisch de beste van allemaal, nou niet aan het voetballen gekregen worden? Of desnoods verkocht...
+6/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Simpel: Omdat Pereiro in potentie een geweldige voetballer is, maar totaal niet de wil heeft om er alles uit te halen en bovendien allesbehalve constant is. Onder Cocu belandde hij steevast op de bank, net als bij Van Bommel ondanks de vele kansen. Het ligt dus echt aan Pereiro zelf.
+7/-4

 
4 jaar geleden
Och heb je jouw weer met je anti perreiro verhaal. Zelfs ongeïnspireerd halve kracht etc etc is perreiro nog waardevoller dan die lui die er nu lopen.

Misschien ligt het meer aan het niveau van de spelers om hem heen dan aan perreiro zelf. Zet hem bij AZ of Ajax in het team en ik weet zeker dat hij geweldig zou presteren.
+7/-7

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat hij op de bank terecht kwam is een feit, maar of hij wel of niet de wil heeft is een onzin verhaal.

Hier nog een feit https://www.vi.nl/nieuws/van-emmen-tot-de-kuip-de-onthutsende-cijfers-van-psv-in-uitduelslink

Onder Bommel is het al een jaar bagger. Misschien heeft hij de wil niet hahaha.
+3/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
En waar is de motivatie van Rosario, Sadilek, Thomas, Doan, Schwaab, Baumgartl, Dumfries, Viergever, Bruma, Guti......
+3/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Daar ben ik ook benieuwd naar Santa...

Je zit altijd te zeuren over de creatievelingen, maar hoe zit het met de rest?
+3/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Niemand beweert dat de rest wel optimaal functioneert. Feit is dat vooral door de lichtgewichten voorin PSV stootkracht mist.

Ook vandaag gaf PSV relatief weinig kansen weg, maar de creatieve, aanvallende spelers zakten opnieuw door het ijs.

Bergwijn is de personificatie van de lichtgewicht net-niet voetballer waar je de oorlog niet mee wint.
+5/-2

 
4 jaar geleden
Bergwijn laat zich uit de wedstrijd spelen door die idiote NIJHUIS; dat is niet slim, maar als Stevie zijn kwaliteit niet waardeert of wil zien, kan ik jou niet meer series nemen als voetbal kenner.
+4/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Deed je dat laatste überhaupt nog dan?
+1/-1

4 jaar geleden
Nu is het echt genoeg geweest, had twee maanden geleden al eruit gemoeten. EXITVANBOMMEL!
+6/-3

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
toon boek heeft toch geen ballen. En de RVC slaapt lekker verder. De club gaat naar de haaien.
+5/-6

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het feit dat Gerbrands wel eens een boek schrijft, heeft niets met z'n functioneren bij PSV te maken.
+7/-6

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Dat klopt, dat staat idd los van elkander... maar hij pakt ook niet door! En dat is hem wel aan te rekenen! Niet alleen mark, maar ook John moet vertrekken, allebei niet kundig genoeg!
+3/-1

 
4 jaar geleden
En wie heeft die 2 aangesteld en grijpt niet in? Blijft Gerbrands buiten schot?
+1/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Wordt met de week erger. Van mij mag het seizoen afgelopen zijn.
Wat een schaamte voor deze prestaties.
+7/-4

4 jaar geleden
Opschieten! Deze week van Bommel ontslaan anders haalt hij de kerst!
+8/-5

4 jaar geleden
Zoals ik al zei vind ik van Bommel niet zoveel te verwijten, op het niet opstellen van Pereiro na dan. Vandaag was zeker niet de slechtste wedstrijd onder van Bommel. Probleem is wel dat de selectie structureel onder presteert en dat is natuurlijk wel de verantwoordelijkheid van van Bommel. Verder is opvallend dat de arbitrage/VAR wel erg vaak in het nadeel van PSV beslist. Omdat ik niet in complotten geloof wil ik het op toeval houden, maar wel opvallend veel toeval. Dan heeft het ook niet mee gezeten met de blessure van Lammers. Hij had het gemis van de Jong moeten en kunnen opvangen. Onze geniale technisch directeur heeft daarom nog wat miljoenen uitgegeven aan Mitroglu. Er is een heel erg brede bezem nodig.
+5/-2

 
4 jaar geleden
van Bommel valt al 10 wedstrijden niets te verwijten toch. 🤓
+7/-5

 
4 jaar geleden
Hmm ja dus de hele selectie is ineens niks meer.
Misschien omdat Bommeltje het niet meer aan de praat krijgt en maar wat aanrommeld nu?
+6/-2

4 jaar geleden
Nijhuis en de Var maar afschaffen. Belachelijke penalty bij de 3-0.Zitten in de hoek waar de klappen vallen. Slecht verdedigen deed de rest. Mooi doelpunt van Gaston. Kan het helaas niet altijd laten zien. Gaat dankzij zijn zaakwaarnemer transfervrij weg. Volgend week nog 1 wedstrijd en dan gelukkig de winterstop. Iedereen is er aan toe.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Heeft er niets mee te maken. Je speelt tegen een ploeg waar je nog niet zo heel
lang geleden met 10-0 van wint met een andere trainer.

Opzouten von Bommel!
+3/-5

4 jaar geleden
Van Bommel: OPROTTEN!
De Jong: OPROTTEN!
Gerbrands: OPROTTEN!

Onze mooie club gaat compleet naar de klote omdat niemand iets doen.
+6/-7

 
4 jaar geleden
John De Jong even naar Specsavers kan totaal niet aankopen blinde kip.
+3/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hear hear hear!

(reactie op KP)
+1/-5

 
4 jaar geleden
Schrijf hem (toon ) dat dan, ik heb zijn mail adres...
+2/-5

4 jaar geleden
Bijna 3 maanden van Bommel ellende en nu willen we hem sparen omdat hij van Fortuna weet te winnen en Ibi eindelijk een kans geeft? Hou toch op! Von Bommel is gewoon geen trainer en daar moeten we nu maar eens conclusies uit trekken. Wegwezen Mark je hebt tijd genoeg gehad om onze club kapot gemaakt en daar slaag je aardig in. Je hebt geen tactisch inzicht, maakt spelers niet beter, je bent geen trainer en bent alleen maar met jezelf en de arbitrage bezig.

Wegwezen nu!!!!
+10/-5

4 jaar geleden
Het zegt al voldoende dat die halve zachte zegt dat PSV een van hun betere wedstrijden heeft gespeeld terwijl je met 3-1 van Feyenoord! echt Feyenoord 😂 verliest. Die kerel is niet goed hoor.
+7/-3

 
Hij ziet wat hij wil zien. Straks als PSV bij Ajax afgedroogd wordt, zeg maar 7:1 en die ene doelpunt van PSV mooi is... Hoor ik v. Bommel zeggen:ik heb een geweldige doelpunt van PSV gezien🤣🤣🤣
+4/-2

4 jaar geleden
Eens een PSV-er , Altijd een PSV-er in goede en slechte tijden.
+5/-4

 
4 jaar geleden
En blijven aanmodderen hoort daar niet bij. We moeten ook een elkaar in de ogen kunnen aankijken en soms horen daarbij harde maatregelen bij.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Mogen we nog wel de harde realiteit vertellen.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal, maar het is nu tijd om in te grijpen, anders is er overr 2 jaar geen PSV meer. Wegwezen von Bommel!
+4/-5

 
4 jaar geleden
PSV gaat nooit verloren. Maar de kans is groot dat we de magere jaren tegemoet gaan . Daar komen we ook weer bovenop. Heb ik alle vertrouwen in.
+5/-0

4 jaar geleden
Niets aan de hand jongens. Zaterdag winnen we thuis van PEC, gaan de supporters uit hun dak als Afellay 5 minuten mag invallen en is alles weer koek en ei
+11/-5

 
4 jaar geleden
Vergeet VVSB niet. Maar als we de europa league al niet mogen meetellen van de trainer dan telt de knjb-beker al helemasl niet mee.
+3/-5

 
4 jaar geleden
VVSB? Veel plezier in Noordwijkerhout. Ik ga woensdag naar Veenendaal voor GVVV.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Precies mijn gedachte. Wat zijn we diep gezonken onder MvB
+3/-5

 
4 jaar geleden
Druk opvoeren richting directie, ik heb mail adressen...
+1/-6

4 jaar geleden
Wat balbezit betreft was dit een van de beste wedstrijden van PSV tegen Feyenoord.
Feyenoord komt 7 keer voor de goal en maakt 3 doelpunten... PSV komt 20 keer voor de goal en maakt maar een doelpunt.
Boscagli laat Berghuis de bal inkoppen en dom van Dumfries aan het shirtje trekken in het strafschopgebied... en daarna die onterechte strafschop.
De scheidsrechter en VAR waren tegen PSV. De VAR doet niets, de beelden waren heel duidelijk.
Zodra ze een gele kaart van PSV kunnen wijzigen in een rode kaart, dan zijn ze er als de kippen bij.
+3/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Wat zegt dat over de zo bejubelde aanvallers van PSV?
+7/-4

 
4 jaar geleden
Dat die vandaag gefaald hebben, net zoals de verdediging op cruciale momenten!
+2/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Kansen en kansrijke situaties waren er genoeg. Het zijn toch vooral de aanvallers die uiteindelijk moeten scoren en assists moeten geven.....
+5/-2

 
4 jaar geleden
Waar heb je het in godsnaam over. Je hebt het over een ploeg waarvan we met een echte
Trainer nog niet zo langgeleden met 10-0 wonnen. von Bommel is gewoon geen trainer! Open je ogen!
+4/-5

 
4 jaar geleden
Ik vind hey onbegrijpelijk dat mensen dat weigeren in te zien.

Jammer, maar het is klaar met Mark

Niemand kan mij wijsmaken dat PSV niet beter kan presteren met dit materiaal, maar dan moet je idd wel n trainer hebben die snapt dat je niet alleen KEN teren op je naam als voetballer...
+3/-5

 
4 jaar geleden
Iedere echte trainer. von Bommel is geen trainer, dat is een karikatuur van een trainer.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Dat krijg je als je debiele trainer constant maar loopt te klagen en te praten tegen te arbitrage. Je wint er niets mee, sterker, je ziet nu als je ze zelfs tegen krijgen. Van Bommel moet gewoon eens zijn mond houden tegen de arbitrage en zixh met het elftal bezig houden. Maar het liefst zie ik hem vandaag nog vertrekken.

Vergeet niet dat iedereen die niet voor PSV het een ontzettende betweterige vervelende lapzwans vindt. Als speler kom je daar nog mee weg, maar als trainer niet.
+2/-4

4 jaar geleden
Van Bommel heeft echt een dikke plaat voor zijn kop.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Mark van Bommel: 'Dit was denk ik een van onze beste wedstrijden van dit seizoen'

Wat is het meervoud van een dikke plaat.
+3/-5

4 jaar geleden
We kunnen blijven vragen om de kop van van Bommel, maar Toon Gerbrands heeft de ballen niet en is een waardeloze pion bij PSV.

Toon Gerbrands moet er eerst uit want die heeft het te druk met zijn boekjes!!
+3/-6

 
4 jaar geleden
Ik heb zijn mail adres, druk opvoeren!

Fatsoenlijk, maar gefundeerd de druk opvoeren is mijn credo!

Mark zit aan het stuur van onze mooie PSV auto en rijdt in een doodlopende straat
+3/-6

 
4 jaar geleden
Post dat adres maar. Dan kunnen we hem vertellen wat hij al weken niet ziet eb wij iedere wedstrijd wel.
+2/-6

 
4 jaar geleden
Van Bommel kan er pas uit als Gerbrands weg is (ervan uitgaande dat Van Bommel idd niet zelf opstapt).

Gerbrands heeft voor een bepaald beleid gekozen en in dat beleid kiest hij o.a. voor het zelf opleiden van trainers. Intern zou hij natuurlijk niet meer geloofwaardig zijn als hij nu Van Bommel aanwijst als verantwoordelijke voor het falen van z'n eigen visie. Daarom werd Cocu ook niet ontslagen en kreeg Cocu alle tijd om te leren.
+1/-2

4 jaar geleden
VBommel ziet vandaag 1van de betere wedstrijden van PSV!!!!!
Mark, een topclub die PSV pretendeert te zijn moet punten pakken en een over mijn lijk mentaliteit uitstralen.
Wij zien niets maar dan ook niets terug van wat eens een topclub was.
Hij ziet alleen de goede en positieve zaken(blah blah blah) hij is elke realiteitszin kwijt.

Indien er nu door onze directie niet ingegrepen word en er geen sancties volgen dan is in mijn optiek iedereen medeschuldig aan de teloorgang van onze fantastische club.

NIETS DOEN IS GEEN OPTIE!!!!!!!
+5/-5

 
4 jaar geleden
Iedereen is de weg kwijt.
Directie, staf en spelers.
+3/-5

4 jaar geleden (gewijzigd)
En weer een zaadwedstrijd, maar goed..

Het heeft geen zin om Van Bommel en/of De Jong nu te gaan ontslaan, die kunnen er eigenlijk niks aan doen. Wie zou de kans op hoofdtrainer of TD laten liggen als die in je schoot geworpen wordt direct na het einde van je voetbalcarrière of een paar jaar scouten? De eerste die er nu echt uit moet is Dhr Gerbrands, helaas.

Het beleid faalt en daardoor falen trainers, technisch directeur, scouts en spelers, deels mede door onze clubcultuur.
Alles en iedereen moet het liefst uit eigen gelederen komen of zelf opgeleid worden, zowel staf als spelers. En deze moeten het liefst ook niet van boven de rivieren komen (van Gaal). Leuk, gezellig en gemoedelijk en zo, maar niet realistisch voor een club met ambities zoals die van de onze.

Van Bommel (en schoonvader) mag iets met de jeugd gaan doen en wie weet kan hij dan ooit weer trainer worden van het 1e, De Jong mag de kantine in, Van Kemenade (en andere zogenaamde "cultuurbewakers" ) minder inspraak/macht geven, en Berry weer lekker shirtjes verkopen in de fanshop. Ook geen Faber's en van der Weerden's meer nu.

Gerbrands OUT!

En dan allen vervangen voor vakmensen met bewezen diensten.
+3/-7

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zet je bril even op en je ziet dat van Bommel geen trainer is die een ploeg beter maakt. Doorgaan met deze lapzwans kost nog meer punten!
+6/-6

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn bril hoeft niet op. Ik zie namelijk ook dat Van Bommel op dit moment niet de juiste trainer is voor PSV, daarom zeg ik ook dat hij vervangen moet worden.
Helaas ben jij alleen nog maar bezig met Van Bommel zsm de deur uit trappen en verantwoordelijk te houden voor de slechte resultaten. Net zoals dat Santa Cruz alleen maar de spelers de schuld wilt geven, terwijl talenten als Bergwijn, Malen en Ihattaren opgeleid zouden moeten worden, ipv beoordeeld worden als dragende spelers die het team op sleeptouw moeten nemen.
Naar mijn mening ligt het probleem veel dieper en is de 1e prioriteit de bron van de problemen aanpakken en dat is Gerbrands.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Excuses dat ik mijn frustratie de overhand laat nemen. Ik wil niemand kwetsen en wil graag PSV weer succes zien behalen. Voor vandaag kon ik het nog onder controle houden, maar als hij zegt dat hij vandaag de beste wedstrijd gezien heeft dan zakt mijn broek af.

Ik begrijp jou standpunt ook zeker. Mijn excuses als ik me door mijn frustratie iets teveel heb laten gaan. 😘
+2/-6

 
4 jaar geleden
Geen excuses nodig, ik begrijp de frustratie.
Ik heb de laatste maanden expres gewacht met gal spuwen tot het moment dat bij mij de meeste woede plaats heeft gemaakt voor gelatenheid.
Een paar jaar terug zaten we in een soort gelijke situatie met Cocu. De resultaten waren slecht, geen europees voetbal en het voetbal zag er niet uit.
Ik heb Cocu toen ook vervloekt en wilde niets liever dan dat hij weg ging.

Nu zitten we weer in een soortgelijke situatie en denk ik zeker te weten dat het niet weer alleen maar aan de trainer kan liggen. Het probleem is, naar mijn mening, het beleid bij PSV de laatste jaren.
Ook moet ik eerlijk toegeven dat ik wel wat voelde voor het nieuwe (opleidings) beleid, maar helaas moet ik nu toegeven dat dit niet het juiste beleid is voor ons PSV, daar wij altijd resultaten willen en moeten behalen.
+2/-5

 
4 jaar geleden
Allemaal verantwoordelijk dus allemaal oprotten!
+1/-6

4 jaar geleden
Denzel Dumfries: 'Waren bij de goals niet scherp'


Alweer....wanneer doen jullie er eens wat aan dan!
+4/-2

4 jaar geleden
Even serieus! Het kan altijd dat je als trainer van PSV 2 jaar op rij geen kampioen wordt en 2 jaar op rij kansloos in de winterstop uit Europa ligt. Maar het kan niet zo zijn dat er in 2 jaar tijd geen enkele positieve ontwikkeling te bespeuren valt zoals en elftal waar vastigheden ingeslepen worden, duidelijk herkenbaar strijdplan op het veld te zien valt, spelers die op individueel beter worden, een vaste organisatie waar moeilijk doorheen te voetballen valt, mentaliteit en strijdbaarheid, etc. Op basis daarvan moet van Bommel exit en dan neem ik de resultaten nog voor lief!
+6/-6

 
4 jaar geleden
Hoe kan het dat Van Bommel hoofdtrainer is gemaakt?
+3/-4

4 jaar geleden
Eerste 9 wedstrijden 23 punten en laatste 8 wedstrijden 8 punten.
Bommel is de realiteit kwijt.
+3/-2

4 jaar geleden
Tja heel simpel. Spelers met kwaliteit leveren niet en spelers met te weinig kwaliteit kun je niet op bouwen. Dan wordt het heel moeilijk. Heb al eerder gezegd.Dit seizoen is klaar. Zorgen dat je Europees voetbal haalt is het belangrijkste anders ben je volgend seizoen voor geen enkele speler interessant. Dus KNVB Beker zal heel belangrijk worden. Misschien een keer serieus nemen dit seizoen
Heb je nog het meest geërgerd aan die pedante ijdeltuit van een Nijhuis.( En een wederom weer niet functionerende VAR). We verliezen niet door hem maar zijn teksten achteraf kunnen echt niet. Al sta je met 10-0 achter.het is zijn taak om situaties goed te beoordelen. Maar ja dan kan hij weer lekker de stoere jongen uit gaan hangen bij VI. Wat een waardeloze ijdele pedante aandachtsgeile kwal is het.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal, het is gewoon gênant dat dit kan; daar zou Toon ook best n klacht over kunnen indienen bij de KNVB.
Ik heb t niet gezien, maar hij schijnt bij Veronica inside gezegd te hebben: ik heb n hekel aan Van Bommel...
Wat hij na de wedstrijd durft te zeggen, dat is helemaal achterlijk: dat hij tegen Viergever doodleuk zegt, maak er eerst maar 2... GVD

Benieuwd of dat nog n staartje krijgt?

Perez sprak er gelukkig schande van en Bruggink ook, zal wel niet, maar dit heeft niets met Calimero oid te maken.
+1/-1

4 jaar geleden
V bommel je bent de allergrootste loser die ik in mijn leven heb gezien als coach bij psv. Stevens was even waardeloos, maar had in ieder geval wel ballen om op te stappen. Ondanks hij van psv hield.

Mark, jij vindt jezelf ( en je carrière) belangrijker dan psv.
Voor mij ben je geen psv icoon meer.
Wat een narcistische, rigide egoist ben je geworden dit afgelopen jaar.

Zonder bert heb je gewoon KEIHARD GEFAALD!
+5/-8

 
4 jaar geleden
Jongen let op je woorden. Ik denk dat Stevens en van Bommel meer vechtersmentaliteit in hun grote teen hadden dan al die dure vedettes momenteel op het veld.
+6/-2

 
4 jaar geleden
Alleen staan ze niet meer in t veld en moeten ze trainen en een ploeg leiden...

Dat is iets heel anders
+1/-3

4 jaar geleden
Al met al een resultaat waar we tevreden mee mogen zijn. Ik had een grotere afstraffing verwacht. Als we niets veranderen zie ik ons de playoffs voor EL niet winnen eerlijk gezegd. Dat zal dan toch wel de bodem van de gifbeker worden, al moeten we er ernstig rekening mee houden dat we van de week met een b ploeg uit de beker kunnen vliegen. Een prijs die dit jaar natuurlijk ook niet realistisch is. Ik ben benieuwd hoe lang dit nog doorgaat zonder dat er iets gebeurt. Dit seizoen zullen we nog wel uitzingen op deze wijze. Topsport en professionaliteit hoef je bij ons in ieder geval niet meer te zoeken.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Je wint niet zo lang geleden met 10-0 van deze amateurs. Met ‘vB verlies je gewoon kansloos. Het is tijd Mark! Tot ziens!
+2/-4

 
4 jaar geleden
Onzin , wij verliezen meestal in de kuip.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Zal allemaal best maar PSV heeft een grotere begroting dan Feyenoord, zou een betere spelersgroep moeten hebben alleen heeft de Jong baggerwerk geleverd en hebben we een trainer die eigenlijk geen kwaliteiten heeft om trainer te zijn.

Die 10-0 was thuis, maar uit zou je nooit 3-1 kansloos mogen verliezen en dat komt omdat we een “trainer” hebben die geen “trainerscapaciteiten”
heeft MvB is geen trainer maar een parodie van een trainer. uit betrouwbare bronnen zegt hij werkelijk dat hij bij de wedstrijdbespreking zegt dat keepers ballen moeten tegen houden, spitsten moeten scoren, etc. Dan neem je als speler een trainer nooit meer serieus. MvB heeft gewoon geen kaas gegeten van het trainersvak! Dus kan hij in het belang van PSV beter opstappen.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Wanneer analyseer je nu eens spelers ipv steeds maar te roepen dat mark eruit moet?
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Als die onbekwame lamzak vervangen is door iemand die de competentie heeft van een trainer. Net als de Jong en Gerbrand zijn aanstelling een hele grote dout zijn. Wanneer ga jij nu eens inhoudelijk analyseren en constateren dat de mannen op de verkeerde plekken zitten bij PSV en dat dit makkelijk opgelost kan worden.

Zet een echter trainer, technisch en algemeen directeur neer met verstand van zaken en het gaat weer draaien. Doe die oogkleppen eens af en doe je van Bommel Pyama uit!
+1/-5

 
4 jaar geleden
Spelers analyseren hoeft niet meer, we weten wat we hebben.
Onze trainer (in opleiding) analyseren hoeft ook niet meer, daar hebben we we ook al anderhalf jaar naar gekeken.
Ook de technisch directeur (in opleiding) hoeft niet meer bekeken te worden, want ook die kennen we al.
Dan komen we bij de algemeen directeur en die kennen we ook. We weten ook wat zijn visie is en wat voor beleid hij voert.

Vraag is nu of dit het beleid is wat we willen voor PSV. Willen we doorgaan met jeugd, trainers en technisch directeuren opleiden. Of willen we het anders doen.
Dus Gerbrands out en puinruimen of vasthouden aan het huidige beleid en hopen op betere tijden? Want dat het beleid nu rammelt is volgens mij wel duidelijk.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Het is een keuze die je maakt . De vraag is of het de goede is , ik zou het ook niet weten maar alleen maar roepen dat de coach eruit moet is voor mij geen optie en bovendien erg goedkoop . Er zijn meerdere oorzaken , ook die moet je aan pakken.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Daar heb je helemaal gelijk in, er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij deze situatie. Feit is echter wel dat er iets moet gebeuren. twee maanden geleden is gezegd "niets veranderen we geloven in onze visie" en dat is prima. Maar inmiddels zijn we wel op het punt beland dat er aan die visie getwijfeld moet worden. De cijfers over heel 2019 zijn keihard, daar kun je niet omheen. De combinatie spelers/trainer werkt niet. Cl niet gehaald, zelfs eerste voorronde niet, met pijn en moeite langs een Noorse middenmoter, groepsfase EL was gewoon een vernedering, meedoen om de titel is passé, tweede plaats lijkt ook niet meer realistisch en de derde plaats wordt een gevecht met meerdere ploegen, waar we eerlijk is eerlijk niet de favoriet voor zijn. Van de laatste 12 wedstrijden zijn er slechts twee gewonnen. De spelers vervangen is geen optie, ontslaan is kapitaal vernietiging en betere spelers terug halen is het geld niet voor. Dan blijven er twee keuzes, zo doorgaan als nu met een realistische kans dat we ons niet via de competitie gaan plaatsen voor Europees voetbal, of een andere trainer aantrekken die hopelijk meer uit deze selectie kan halen. Ook dat geeft geen enkele zekerheid. Persoonlijk zou ik wel op het laatste gokken, want er is niets meer te verliezen dit seizoen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Wie van de spelers van die 10-0 stonden vandaag nog op het veld dan? Die vergelijking gaat natuurlijk niet op. Dit is gewoon een lastig uitduel en een wedstrijd die je kunt verliezen. Het is erg zuur, want met een goed resultaat hier en tegen Emmen had je je ondank het gepruts toch weer enig sinds in de titelstrijd kunnen mengen. Wat dat betreft blijft de bal rond.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Zal allemaal best maar PSV heeft een grotere begroting dan Feyenoord, zou een betere spelersgroep moeten hebben alleen heeft de Jong baggerwerk geleverd en hebben we een trainer die eigenlijk geen kwaliteiten heeft om trainer te zijn.

Die 10-0 was thuis, maar uit zou je nooit 3-1 kansloos mogen verliezen en dat komt omdat we een “trainer” hebben die geen “trainerscapaciteiten”
heeft MvB is geen trainer maar een parodie van een trainer. uit betrouwbare bronnen zegt hij werkelijk dat hij bij de wedstrijdbespreking zegt dat keepers ballen moeten tegen houden, spitsten moeten scoren, etc. Dan neem je als speler een trainer nooit meer serieus. MvB heeft gewoon geen kaas gegeten van het trainersvak! Dus kan hij in het belang van PSV beter opstappen.
+2/-5

 
4 jaar geleden
Ik denk dat Mark te weinig ervaring heeft voor deze klus. Het is een beetje als een schoolverlater gelijk CEO van Philips maken. In theorie is het een topper, maar wat bagage is geen overbodige luxe als je op het absolute topniveau moet werken. Wat dat betreft moet de directie van PSV ook de hand in eigen boezem steken. Mark had misschien wel een topper kunnen worden bij PSV, maar niet via de route van onder 19 naar PSV 1. We zullen nu moeten kijken naar iemand die het bij de wat kleinere clubs goed hebben gedaan. Zekerheid heb je nooit, maar dit was gewoon gokken.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Je hebt helemaal gelijk en soms heb je geluk met een Guardiola als schoolverlater maar van Bommel is als trainer er nog lang niet klaar voor en dan moet je ook de conclusie durfen trekken net als bij Jong de Jong dat je er naast zit. Doe je dat niet dan hou je elkaar de hand boven het hoofd en dat kan niet in een topsport organisatie. Dat is ook de reden dat ik van mening ben dan onze redacteur Toon zijn biezen moet pakken met boven staande twee.

Imhet liefst had ik ze geweldige resultaten zien halen, maar het is genoeg geweest!
+1/-5

 
4 jaar geleden
Schrijf n fatsoenlijke maar passie volle brief naar Toon, ik heb zijn mail adres

Dat is alles wat we kunnen doen, behalve met agressievere methoden, maar daar ben ik geen voorstander van.
Je gaat echter bijna denken dat het eerst zover moet komen...
+2/-4

4 jaar geleden
Het commentaar dat dit een van de beste wedstrijden van dit seizoen was is het totale failliet van Mark van Bommel en de topclub PSV.

Als het resultaat slecht is wijst hij naar het spel en als het spel slecht is wijst hij naar het resultaat. Dit is dezelfde man die een 1-1 gelijkspel in de voorronde van de CL tegen AC Milan afbrandde omdat er meer in had gezeten... commentaar van een winnaar maar vergelijk dit eens met wat we de afgelopen weken te horen krijgen...

Al tijdenlang verliezen we niet door gemiste kansen of “een balletje buitenkant paal” maar door bedroevend spel zonder enige samenhang.

We zijn (weer) vernederd vandaag, PSV onwaardig.

Mark van Bommel out
+5/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Vernederd? Van Bommel heeft gelijk met zijn analyse. Feyenoord stond er bij en keek er naar. Moest de bus regelmatig parkeren. PSV was verreweg het beste: voetballend, combinerend, afjagend... alleen moeten de spitsen scoren en de verdedigers doelpunten voorkomen... Bij Feyenoord zat alles mee. Dat Nijhuis en de VAR PSV vervolgens de definitieve KO uitdeelden is zuur. Wat kan een coach daar aan doen?
+6/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@kas kijk eens wat verder dan alleen het spel vandaag, daar zit totaal geen lijn in, geen verbetering, geen bezieling, geen structuur waarop iedereen kan terugvallen.

Mark is een excuus Truus aan t worden, omdat hij het niet op de rit krijgt. De jonge jongens steunen hem nog in t openbaar, maar de ervaren jongens zijn helemaal klaar met hem; die wíllen alleen de vuile was niet buiten hangen...

Dit zeg ik niet zomaar: dat kun je aflezen aan de spelers, maar belangrijker nog: Van betrouwbare bron ook uit de spelersgroep...

Niet langer de kop in t zand graag!

Van Bommel is NIET GESCHIKT BEVONDEN

GEEN EXCUSES DIT IS TOPSPORT
+3/-5

 
4 jaar geleden
Betrouwbare bron??? En welke ervaren spelers? man weet je wat het probleem is....Van Bommel mag niet optreden met een botte bijl ,want dan komt ie aan het financiële plaatje van de PSVers ,en wordt dan teruggefloten door zijn meerdere.

Je kan me niet vertellen dat Guttie ,die duitser of wie dan ook ineens toppers worden bij een andere trainer.

En als dat wel is dat moeten ze nu buitengflikkerd worden want dan is het werkweigering.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Zal allemaal best maar PSV heeft een grotere begroting dan Feyenoord, zou een betere spelersgroep moeten hebben alleen heeft de Jong baggerwerk geleverd en hebben we een trainer die eigenlijk geen kwaliteiten heeft om trainer te zijn.

Die 10-0 was thuis, maar uit zou je nooit 3-1 kansloos mogen verliezen en dat komt omdat we een “trainer” hebben die geen “trainerscapaciteiten”
heeft MvB is geen trainer maar een parodie van een trainer. uit betrouwbare bronnen zegt hij werkelijk dat hij bij de wedstrijdbespreking zegt dat keepers ballen moeten tegen houden, spitsten moeten scoren, etc. Dan neem je als speler een trainer nooit meer serieus. MvB heeft gewoon geen kaas gegeten van het trainersvak! Dus kan hij in het belang van PSV beter opstappen.
+4/-5

 
4 jaar geleden
Je hebt 2 groepen: de jongeren, zoals Ihattaren, Dumfries, Rosario en Sadilek en je hebt de oudere of meer ervaren groep, zoals Zoet, Viergever, Hendrix, Pereiro en Schwaab.

Diegene die iets tegen van Bommel zegt waar meneer het niet mee eens is, worden keihard kalt gestelt door Von Bommel. Dat weet ik uit betrouwbare bronnen.

Verder, als je even nadenkt en ziet hoe er gesolt wordt met spelers, dan is 1 en 1 bij mij ook 2; jongere spelers, mm die door hem gebracht zijn nemen hem in bescherming, maar dat is natuurlijk niet normaal dat die de baas zijn in de kleedkamer...
+2/-5

 
4 jaar geleden
We winnen met gemak van Rosenborg uit.
Vervolgens hebben we thuis de grootst mogelijke moeite tegen Rosenborg.
Je gaat mij niet wijs maken dat diezelfde selectie spelers het ineens niet meer kunnen.
Er is echt veel meer aan de hand hier.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Eindelijk wat realisme.
+4/-1

4 jaar geleden
Wat ik schokkend vind is de opmerking van de scheidsrechter tegen de spelers 'dat ze eerst zelf maar eens twee goals moeten maken' Dat maakt de vooringenomenheid van deze scheids duidelijk. Schandalig! ...die man is echt partijdig.
Daarnaast hoort Pereiro altijd in de basis.
+13/-4

 
4 jaar geleden
Dat krijg je als je debiele trainer constant maar loopt te klagen en te praten tegen te arbitrage. Je wint er niets mee, sterker, je ziet nu als je ze zelfs tegen krijgen. Van Bommel moet gewoon eens zijn mond houden tegen de arbitrage en zixh met het elftal bezig houden. Maar het liefst zie ik hem vandaag nog vertrekken.

Vergeet niet dat iedereen die niet voor PSV het een ontzettende betweterige vervelende lapzwans vindt. Als speler kom je daar nog mee weg, maar als trainer niet.
+3/-4

4 jaar geleden
Bedankt voor alles Mark. Het ga je goed !!
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het was onvermijdelijk, helaas!

Nu kunnen we ook nadenken over wie er nu moet en wil instappen...
+1/-0

4 jaar geleden
Wordt tijd dat Nijhuis n tijdje op non-actief gezet wordt. Een goede scheids staat ten dienste van het spel, het lijkt er echter op dat alles in dienst moet staan van het ego van deze narcist. Slechtste eigenschap die een scheidsrechter maar kan hebben.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt PSV zou n klacht moeten indienen of anderszins de discussie aanzwengelen over deze egotripper.

Neemt niet weg dat we met veel groter probleem zitten, wie zou jij graag zien komen?
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vermoed dat Nijhuis wel een (interne) reprimande gaat krijgen van de scheidsrechterscommissie, en zou zo maar eens kunnen zijn dat je hem bij het theekransje programma VI, niet meer terugziet. Hij beschadigt het aanzien en integriteit van de scheidsrechters in het betaalde voetbal. Wie er ipv Bommel moet komen? Pfff.., ik denk een 'rustige relaxte' trainer die erg bezig is de spelersgroep een 'goed gevoel' te geven en met een niet te sterke persoonlijkheid. John van den Brom bv?
+2/-0