Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAanvallend onmachtig PSV wint ook niet van FC Twente


Tijdstip
26 januari 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Aanvallend onmachtig PSV wint ook niet van FC Twente; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Aanvallend onmachtig PSV wint ook niet van FC Twente

De dramatische reeks van PSV blijft maar aanhouden. In eigen huis kwam de ploeg tegen degradatiekandidaat FC Twente niet verder dan 1-1. Denzel Dumfries opende nog de score, terwijl aanvoerder Ibrahim Afellay van het veld werd gestuurd.

PSV had vanaf het eerste fluitsignaal het meeste balbezit en had weinig te duchten van FC Twente. Achterin bleef het vrij moeiteloos op de been, maar voorin kwam het nauwelijks tot kansen. Mohamed Ihattaren kreeg in de eerste helft nog de beste kans, maar zijn inzet ging net naast het doel. Het meest opmerkelijke moment voor rust gebeurde na een half uur spelen toen scheidsrechter Mulder plotseling naar de kant liep. De scheidsrechter bleek zijn kaarten vergeten te zijn en nadat enkele pittige overtredingen van FC Twente onbestraft bleven, greep hij uiteindelijk toch in.

Vlak daarvoor hadden de supporters op de Oost-tribune net zoals eerder tijdens de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle het vertrek van algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager geëist en ook dit keer werden daarbij een hoop fakkels en rookpotten afgestoken. Net zoals tijdens de wedstrijd in december liet het overige publiek in het Philips Stadion hun duidelijk afkeer blijken tegen deze actie.

In de tweede helft leek PSV een stuk beter voor de dag te komen en al snel leek de 1-0 er aan te komen toen Cody Gakpo diep werd gestuurd na een fantastische bal van Ihattaren. Met Sam Lammers en Bruma naast zich tegenover slechts één verdediger van FC Twente kon het makkelijk uitgespeeld worden en leek het een koud kunstje om de voorsprong in de touwen te schieten. In plaats van de bal af te geven besloot Gakpo om zelf te schieten en zijn inzet ging naast het doel, tot grote woede van de overige spelers.

Ruim tien minuten later kwam alsnog de verdiende voorsprong voor PSV. Een afgeslagen bal werd door Ibrahim Afellay op doel geschoten. Doelman Drommel verkeek zich op dat schot, waarna Denzel Dumfries de rebound in de touwen schoot. Niet veel later kreeg Konstantinos Mitroglou een goede mogelijkheid, maar dit keer wist Drommel wel goed redding te brengen.

PSV leek vrij eenvoudig op de been te kunnen blijven omdat FC Twente er aanvallend nauwelijks iets tegenover wist te stellen. Slechts één keer kwamen de Tukkers in de buurt van het doel van PSV, maar omdat Lars Unnerstall uitstekend oplette kon hij voorkomen dat de gelijkmaker viel. Een kwartier voor tijd veranderde dat plotseling toen Afellay zijn tweede gele kaart kreeg. De aanvoerder van PSV leek duidelijk de bal te spelen, maar scheidsrechter Mulder stuurde hem van het veld. FC Twente ging vervolgens vaker de aanval zoeken, maar nog altijd leek PSV eenvoudig overeind te blijven. Dat veranderde vlak voor tijd toen een afstandschot van Vuckic vanuit het niets schitterend in de kruising vloog en daarmee Unnerstall volkomen kansloos liet.

In blessuretijd probeerde PSV nog wel aan te zetten en werd het nog gevaarlijk, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. Het zorgde ervoor dat ook het derde duel na de winterstop niet tot winst werd omgezet en PSV inmiddels is afgegleden naar de vijfde plaats, een plek die aan het eind van het seizoen play-offs voor Europees voetbal zou betekenen.


[video] Gakpo: 'Dit is niet PSV waardig'


Denzel Dumfries: 'Als je met tien man komt te staan, wordt het zeker lastig'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan dat de rode kaart voor Ibrahim Afellay een keerpunt in de wedstrijd was. "In de eerste helft vertoonden we goed spel. We kregen zeker wat kans, ook in de tweede helft. Maar als je met tien man komt te staan, wordt het zeker lastig", aldus Dumfries.

Volgens de verdediger is PSV ook niet scherp genoeg. "We gaan met z'n drieën op de goal af. Dan mag het ook wel een keer een goal zijn", zo gaf hij aan. "Zonder in verwijten te praten is het wel vervelend dat we steeds hetzelfde verhaal hebben. Maar we doen het als team, dan gaan we ook als team ten onder."

De harde woorden van Ernest Faber na de bekeruitschakeling tegen NAC Breda waren aangekomen binnen de spelersgroep. "Hij was furieus, maar we weten zelf ook dat we beter moeten", zei hij daarover. "Het moet uit onszelf komen, maar dat mag op een gegeven moment ook wel gaan gebeuren."


[video] Dumfries reageert op kapsalon-uitspraken Johan: 'Klinkklare onzin!'


Sam Lammers: 'Ik was in de eerste helft veel te slordig'

Sam Lammers vond het in gesprek met Fox Sports lekker dat hij in de basis mocht starten. "Vanaf het begin spelen na ongeveer een half jaar, dat is voor mij een mooi moment. Daar ben ik heel blij mee", aldus Lammers.

De spits was echter niet tevreden over zijn spel. "Ik was in de eerste helft veel te slordig. Je gaat misschien ook een beetje forceren als je de bal rond de zestien krijgt, omdat je heel graag wil", zo gaf hij aan. "Het was een slechte wedstrijd van mijn kant, maar als het voorin een paar keer beter wordt uitgevoerd... Als spits sta je er vooral om doelpunten te maken. Dan krijg je wat kansjes en daar zat je op te loeren."

Volgens Lammers werd er op beslissende momenten de verkeerde keuze gemaakt. "Dat is wel erg belangrijk in de situatie waarin we nu zitten", zei hij daarover. "Ik ben een paar keer overgeslagen, maar andere mensen werden ook op beslissende momenten overgeslagen."


[video] Afellay vond tweede gele kaart niet terecht


Ernest Faber: 'De gifbeker zal nu wel leeg zijn'

In gesprek met Fox Sports haalde Ernest Faber uit naar het optreden van scheidsrechter Siemen Mulder. "De scheidsrechter was zijn gele kaarten vergeten. Kom op, waar hebben we het over. In die fase kon hij niets geven omdat hij niets bij zich had. Ik wil geen kaarten aannaaien, maar dit is zeer amateuristisch", aldus Faber. "Het is geen excuus dat we de winst niet hebben gehaald, maar die rode kaart voor Afellay is onterecht. Die eerste kon je geven, maar bij die tweede ging hij vol voor de bal en was zijn been niet gestrekt. Alsof hij dacht eey, ik heb ze gevonden. Laat ik ze tonen dat ik ze heb."

Faber kreeg de vraag hoe het nu verder moet bij PSV. "We hebben nu een week om voor te bereiden", zo gaf hij aan. "We weten op momenten dat we kwetsbaar zijn en we weten dat we op momenten sterk zijn. Dat moeten we volgende week tegen Ajax goed gaan tonen, een mooie tegenstander."

De trainer vindt het lastig om de positieve punten naar voren te kunnen halen. "Alles zit tegen. Daar moet je heel kritisch en goed mee om gaan", zei hij daarover. "We moeten wel verder. Dat is de enige manier om er iets mee te doen. De gifbeker zal nu wel leeg zijn. Nu hebben we mooi een week om ons voor te bereiden op Ajax."


[video] Jorrit Hendrix over verdedigende rol


Ibrahim Afellay: 'Ik was volgens mij eerder bij de bal'

Volgens Ibrahim Afellay is hij ten onrechte van het veld gestuurd. Dat gaf de aanvoerder aan in gesprek met Fox Sports. "Ik was volgens mij eerder bij de bal, dus dan is het logisch dat je op zo'n manier komt", aldus Afellay. "Ik ben eerder bij de bal, maar omdat hij doorgaat lijkt het erger te zijn. Ik ben zwaar teleurgesteld."

De middenvelder had wel vertrouwen dat PSV de voorsprong vast kon blijven houden. "We hadden ons in de eerste helft al moeten belonen. We hadden het veel betere van het spel en speelden constant op de helft van Twente. We waren net niet gelukkig genoeg in de eindfase", zo gaf hij aan.

Volgens Afellay moet PSV terug naar de basis om er weer bovenop te komen. "Je stinkende best doen en keihard werken. Gewoon de simpele dingen doen", zei hij daarover. "Je moet gewoon blijven gaan en positief blijven. We kunnen wel negatief gaan doen, maar daar worden we ook niet beter van. Nogmaals, dat is niet makkelijk."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 6 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-1)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
10  3 1-0 (0-0)
11  3 1-0 (0-0)
12  3 2-1 (0-0)
13  3 2-1 (0-0)
14  3 2-1 (0-0)
15  3 1-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.80. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Nick Viergever (29 -> 4,5)
1. Jorrit Hendrix (29 -> 4,5)
3. Denzel Dumfries (13 -> 3,0)
4. Sam Lammers (11 -> 2,0)
5. Lars Unnerstall (10 -> 1,0)
6. Niemand (8 -> 0,0)
7. Mohamed Ihattaren (7 -> 0,0)
8. Donyell Malen (3 -> 0,0)
8. Ibrahim Afellay (3 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (1 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
12. Toni Lato (0 -> 0,0)
12. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
12. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
12. Bruma (0 -> 0,0)
12. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Joël Piroe (0 -> 0,0)
12. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
12. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
12. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Amar Catic (0 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Youri Roulaux (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Faber zegt in zijn persconferentie ze moeten trots zijn om voor PSV te spelen. Graag of niet. Dan zie ik vervolgens de vermoedelijke opstelling en staan daar toch weer de namen Rosario,Bergwijn tussen. Dan ben ik toch benieuwd welke spelers hij bedoeld. En over dat revancheren roepen ze al 10 wedstrijden achter elkaar. En dit mag niet meer gebeuren. Iedere keer dezelfde praat.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Inderdaad. Voor de bingokaart: We moeten in de spiegel kijken. We moeten bij elkaar blijven. Dit is PSV onwaardig. Ik heb er geen verklaring voor. We trainen goed. Vanaf nu moeten ze het laten zien. We werken wel hard maar de bal wil er niet in. De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg. Een schande. En dan nog de reactie van de meeste overbetaalde voetballers, uuhhhhh, ik weet het niet.
Gvd hoe moeilijk kan het zijn. Je doet die voetbalschoenen aan en geeft 90 minuten minimaal 150% voor je club en vreet het gras op.
+4/-0

 
Amberke (geschorst)
4 jaar geleden
De gifbeker is al lang leeg. Ooit opgelet hoe de spelers op het veld staan? Ze staan bijna allemaal voorin en lopen elkaar onderhand in de weg en maken de ruimtes zo tergend klein. De combinaties die in het begin van het seizoen nog goed liepen, gaan nu helemaal niet meer.

Als dat niet meer werkt, moet je dus wat anders proberen. Daar schort het dus aan bij PSV. We hebben een andere trainer, die vervolgens op dezelfde manier doorgaat als waar het mis ging onder Mark van Bommel.

Misschien is Konstantinos Mitroglou minder goed als gehoopt, maar misschien moeten we toch eens een paar wedstrijden met hem in de basis starten, als stormram. Iemand die wel door de lucht aangespeeld kan worden. Sam Lammers er naast (2 spitsen dus) en 2 vleugelspelers (middenvelders) die de bal van de zijkant voor de goal trappen.
+7/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wie zet jij daar dan neer?
+3/-0

4 jaar geleden
De wedstrijd van zondag zal de 53ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Eindhoven gaan treffen voor de beker. ????
+4/-2

 
Amberke (geschorst)
4 jaar geleden
Hoezo krijg je een -1? Je geeft alleen een (typ)fout uit het nieuwsbericht aan. Wat een gasten lopen hier toch rond :-)
+4/-1

 
4 jaar geleden
Tis nou al -2, want het is aangepast en mensen hebben niet zoiets van: oh goed opgemerkt, ze hebben het aangepast, neee. Ik krijg echt zo'n new kids vibe, maar dan niet grappig: da staat er toch nie verrekte kut, MIN MIN MIN.

Het is echt dieptreurig af en toe. Laten we vooral die minnen houden, is lache joh.

Ik gok overigens op een simpele overwinning (net als tegen fortuna) waarin de bal er eens invliegt en de tegenstander vervolgens geen zin meer heeft. Kunnen we vervolgens wachten hoe de mensen hier dat verdraaien tot iets negatiefs.
+1/-0

Amberke (geschorst)
4 jaar geleden
"Vermoedelijke opstelling PSV: Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Viergever, Boscagli, Rosario, Ihattaren, Hendrix, Madueke, Lammers, Bergwijn"

Ik zou toch echt Rosario vervangen door Michal Sadílek.
Ihattaren vervangen door Ibrahim Afellay.
Bergwijn vervangen door Ritsu Doan of Cody Gakpo.

Ihattaren en Bergwijn zijn misschien wel de beste voetballers die PSV heeft, maar zie ze te weinig de laatste wedstrijden. Beide spelers laten zich te weinig terug zakken. Hierdoor wordt het gat op het middenveld iedere 15 minuten groter.
+8/-1

 
4 jaar geleden
Sadilek op het middenveld wil tenminste knokken
+5/-0

4 jaar geleden
Wordt zeer gezellig op de tribune met al die verschillen van inzicht van ons psv....
+2/-0

4 jaar geleden
Mooie kans voor Twente om het tij te keren. Weer een hoop woorden gehoord de afgelopen dagen, maar verwacht er niet veel meer van. Bij de laatste 17 wedstrijden zitten nog Ajax, AZ, Vitesse en Heerenveen uit bij. Utrecht thuis (leuk voor Zoet) Feyenoord en WII thuis. Kijk je dan naar het vertoonde spel zullen de overige wedstrijden ook niet het volle pond opleveren. 50 punten zal nog een flinke uitdaging worden. De twee extra potjes play off zullen de vernedering van dit seizoen dan compleet maken. Hopelijk beseffen de verantwoordelijke personen dan eindelijk wat ze hebben gedaan.
+5/-0

4 jaar geleden
Goede opstelling... PSV begint het eerste kwartier meestal goed.
Dan moeten we 1 of 2 goals kunnen maken en met Lammers moet dit kunnen lukken.
Iemand die de bal erin schiet... niet naast of tegen de keeper op maar tussen de palen.
+1/-2

4 jaar geleden
Dat wordt uren bibberen voor de Twente spelers. Faber heeft de groep op scherp gezet met zijn betoog 😜
+2/-4

4 jaar geleden
ik zie ook weer de naam Rosario staan!! dus dat wordt wederom geen winst mogen blij zijn met een 0-0
+5/-3

4 jaar geleden
Ik ga ervan uit dat deze thuis wedstrijd gewoon gewonnen gaat worden!
+4/-1

4 jaar geleden
Mijn zin om naar de wedstrijden te gaan, daalt gestaag tot diep onder het nulpunt.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Vraag me echt af wat de.hoge heren voor positieve energie zien op dit moment bij ons PSV..Tis de vraag of Tiny de saneerder wéér moet aantreden binnen afzienbare tijd. Dit kost klauwen vol met geld om dit goed te maken!!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Zeer begrijpelijk. Achter de TV kan je halverwege de wedstrijd ook nog iets anders gaan doen, als de wedstrijd niet om aan te zien is, en af en toe kijken hoe de stand is. Ik heb ook moeite om het vol te houden achter de TV.
+2/-0

4 jaar geleden
Maar wat moet hij dan doen? Er zijn geen andere spelers die beter zijn... dat zegt genoeg over het beleid van de Jong!
+4/-1

4 jaar geleden
Waarom weer Boscagli? Waarom niet Teze? Das toch een back uit de jeugd. Geef hem de kans.en weer Rosario ( balletje terug balletje breed)? Wordt weer niets. Slachtofferen die slappe hap!
+4/-1

4 jaar geleden
Ik zou gebruik gaan maken van de ervaring van Hendrix en Afellay.
je moet naar een team toe met ervaring in de as om weer op niveau te komen.
Hendrix is beter dan Rosario, en Afellay zal wel snelheid missen, maar kan wel rustige blijven onder druk. Thomas is me enorm tegen gevallen, net als Guti.
Misschien moeten we Teze op Linksback proberen ?

Dan kom ik op:
Unnerstall,
Dumfries, Schwaab, Viergever, Teze,
Hendrix, Afellay, Ihattaren,
Gakpo, Lammers, Bergwijn.
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hou toch op over Afellay. Die is zo traag als dikke str#nt, hebben we laatst gezien. Het zal niet voor niets zijn dat hij overal buiten de boot is gevallen en nu ook bij ons niet speelt.
+2/-1

 
4 jaar geleden
We hebben iemand op het middenveld nodig die veel ervaring heeft, PSV kan sturen, en de lijnen uit kan zetten. Guti en Thomas kunnen het blijkbaar niet, en Ihattaren kan PSV ook nog niet bij de hand nemen. Daarom zou ik Afellay een kans geven. Als hij wat trager is geworden, dan moeten die jonge jongens om hem heen maar extra hard rennen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Als hij die meerwaarde heeft had hij allang gespeeld.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het rare is dat we eigenlijk met een redelijk constant elftal wekelijks falen. Het zou wel eens heel goed uit kunnen pakken om eens iets anders te proberen. Al is het maar om de tegenstander te verassen. De resultaten kunnen sowieso niet minder worden, dus wat heb je nog te verliezen?
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Achterin zou ik het simpel oplossen, door de juiste mensen op de juiste plek te zetten: ik had Hendrix links centraal neer gezet, en viergever back, Hendrix heeft vaker centraal gespeeld achterin, dit kan volgens mij ook prima tegen Twente! Als je Boscagli maar op de tribune zet.... die beste jongen kan er niets van.... geef hem een enkele reis terug naar Nice..... en dan idd een plek op middenveld voor Ibi
+3/-0

 
4 jaar geleden
Met Dumfries, Schwaab, Hendrix, Viergever, kan ik ook prima leven
Wie zou je op het middenveld dan bij Afellay en Ihattaren zetten ?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ik denk dat ik zou startten met Thomas, Afellay, Ihattaren
+2/-2

PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Hopelijk zien we een ontketend PSV dat Twente direct bij de strot pakt. De kans is echter groter dat we een ploeterend PSV zien. Gelukkig blijft voetbal onvoorspelbaar en een vroege treffer doet wonderen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Tegenstanders ruiken steeds meer kansen.
Uit of thuis.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Stormen, aanvallen, 1-0 en wachten op de 2-0. Die blijft dan uit, PSV kakt weer in en in de 62e minuut krijgt Twente een penalty 1-1. Met hangen en wurgen trekken we dit punt over de streep.
Ziedaar het seizoen 2019/2020 samengevat.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Goede voorspelling. De gifbeker raakt niet leeg..
+2/-1

4 jaar geleden
Zo inmiddels weer een plaatsje gezakt.
Moeten echt eens weer 3 punten gaan pakken.
+4/-1

4 jaar geleden
Ihattaren is zwaar overschat op moment. Tijd om hem te banken om hem weer even met beide benen op de grond te zetten. Misschien datie dan wel meteen gaat zeuren datie weg wil, weten we ook gelijk wat voor jongen het is.

Doan en lammers zijn de beste aanvallers die wij hebben, zal bij mij altijd spelen.

Verder moet inderdaad Sadilek op middenveld. Samen met hendrix en misschien thomas.
+4/-1

 
Natuurlijk mag je zeggen wat je wilt, en Mo op de bank laten starten kan idd geen kwaad, maar "dan weet je meteen wat voor jongen het is" ? Pfff, is dat nou nodig?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Jij hebt wel een heel vreemd denkpatroon...Ons grootste talent sinds jaren, waar het voetbal vanaf druipt, die wellicht het meeste hinder ondervindt in zijn ontwikkeling omdat er om hem heen gewoon niet gevoetbald wordt, op de bank zetten om te kijken of hij dat leuk vindt? En als hij dan aan zou geven dat hij liever speelt sta jij zeker vooraan om te roepen "zie je wel, ik zei het toch, da's er weer zo een". Blijf het verbazingwekkend vinden dat die jongen voor Oranje heeft gekozen terwijl hij weet dat er zoveel mensen denken zoals jij. Maar ik ben in ieder geval blij met zijn keuze en ik hoop dat het elftal om hem heen ook weer gaat draaien zodat hij verder kan met zijn eigen ontwikkeling.
+5/-0

 
Ja, ongelooflijk wat een dubbelzinnig gedachten.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wat is dit voor kansloze reactie? Of je bent een racist, of je bent echt ongelooflijk dom. Jij mag kiezen.

edit: reactie is inmiddels verwijderd door een moderator zie ik.
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Het maakt niet uit in welke opstelling of met welke spelers je speelt als PSV bij een tegendoelpunt of andere tegenslag als een plumpudding in elkaar stort.Het zijn waarschijnlijk allemaal redelijke tot goede voetballers maar mentaal zo verschrikkelijk labiel.Allemaal ideale schoonzonen zonder rotzakje of leider ertussen.Type Luuk of in een verder verleden van Bommel,Wouters,Lerby.Echte winnaars die niet tegen hun verlies konden.Dit in tegenstelling tot de gelatenheid bij de huidige selectie.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
24.9 miljoen euro? Als dat het bedrag is waar ie voor gaat dan is het de zoveelste flater van de Jong.
+4/-0

4 jaar geleden
Het is echt ONGELOOFLIJK dat IEDEREEN ziet dat die Rosario er helemaal NIKS van kan, maar toch blijven ze heb opstellen?
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Rosario heeft helemaal niet het overzicht om op het middenveld te spelen. Ik zag hem een aantal keren met zijn handen in de lucht omdat hij de bal wou hebben maar hij deed er niks mee.
Rosario kreeg een aantal keren de bal terwijl hij vrij stond, en zonder om zich heen te kijken speelde hij hem dan direct weer terug. En onder zware druk in het strafschopgebied speelt of kopt hij zelfs ballen terug waarmee hij enorme druk op de verdedigers legt. Hoe kunnen Schwaab en Hendrix/Baumgartl nu opbouwen als Rosario bijna alle ballen direct weer terug speelt ?
Rosario kan alleen verdedigen, en dat lijkt me voor hem ook de beste plek.

PS Ik vond de 2e gele kaart erg zwaar gestraft. Hier krijg je alleen in NL een 2e gele en dus rood voor. Afellay raakte als eerste de bal, dus zo veel was er niet aan de hand. Op dit moment zit bij PSV ook alles tegen...........
+3/-0

4 jaar geleden
Hadden we Brands nog maar die had er wel meer uitgesleept.
+4/-0

4 jaar geleden
Het rechterrijtje komt er aan.
Het is echt hopeloos aan het worden.
+4/-0

Amberke (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn god Faber, rot op! Eerst ga je op exact dezelfde wijze verder als waar van Bommel vast liep. Daarna ga je alle snelheid uit de aanval halen, je zet alleen nog middenvelders op het veld en maar raar vinden dat je dan nog een doelpunt tegen krijgt? Faber ROT OP! De Jong ROT OP! Gerbrands ROT OP!
+3/-5

Die Faber is ook een lachertje met zijn wisselbeleid. Die heeft een voetbalverstand van een garnaal.
Is die Affelay het niveau wat PSV nastreeft? Zo snel mogelijk afscheid van nemen. PSV moet nu echt gaan vrezen voor nacompetitie, als ik het spel zie gaan ze met veel geluk nog 4 punten pakken....
+4/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Gebrands, je hebt gegokt en verloren. Het positivisme zou teruggebracht worden en de jongens eten weer allemaal in dezelfde tenues. Inmiddels winnen we thuis ook al niet meer en we staan op plek 5. Begin aub met kroonjuwelen te verkopen want van de zomer zullen de prijzen verder onder druk komen.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Lammers vond ik wel weer wat structuur aan dit PSV geven. Lijkt me een aanwinst voor dit PSV. Nu moeten de vleugel-spelers hem alleen nog gaan aanspelen, ipv overslaan.
+3/-2

4 jaar geleden
Niet alleen uitwedstrijden.
Thuis zijn we ook al de baas niet meer.
De wil was er wel.
Maar om kansen te creeren en af te maken is nog veel werk aan de winkel.
+4/-1

4 jaar geleden
Marcel Brands heeft miskopen gedaan..maar ook vele goede spelers binnengebracht.
Welke goede aankopen heeft JdJ gedaan?
Dit elftal mist kwaliteit en Toon en John moeten weg.
Met deze 2 kom je geen stap verder.
+1/-2

SantiagoArias (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Gakpo, Lammers, Hendrix en Viergever deden het prima. PSV verdiende de drie punten meer dan Twente. Onnodig puntverlies dat past in het seizoen van PSV.
+3/-1

4 jaar geleden
Totaal verkeerde wissels. Je laat toch geen dikke Griek staan en haalt je tot dan sterkste aanvaller Gakpo eruit.... sjonge wat een ermoei
+3/-1

 
Hellemaal mee eens, iedereen zag dat Affelay het fysiek op was en toch is hij blijven staan met alle gevolgen van dien. Hoeveel salaris krijgt Faber voor zo'n wisselbeleid. Ik had het graag gratis gedaan. En weet zeker met drie punten.
Vanaf FC Utrecht uit staat PSV stijf onderaan. Dit is toch waanzinnig.
+3/-1

4 jaar geleden
De Play offs voor Europees voetbal haalt PSV waarschijnlijk niet.Maar goed ook want die winnen ze toch niet.Wat een schraal niveau haalt dit PSV.Voorin onmachtig en achterin weer de 0 niet gehouden.Ik denk dat PSV tussen plek 6 en 10 gaat eindigen.Bedankt Steven dat je de club en je (ex) collega's op deze manier in de steek laat.Had tot je definitieve transfer nog alles voor de club gegeven dan had je met opgeheven hoofd naar een andere club kunnen gaan.
+1/-1

4 jaar geleden
scheids heeft wedstrijd voor groot deel verneukt de kale kwal!! als dat van affelay rood was ( 2e x geel) wat was dat dan voor die ene speler van twente? dat was direkt rood en wat krijgt hij geel!! maar ja volgende week 020- psv toch !!
+3/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Pluspunten: deze verdediging is denk ik wel de beste samenstelling van wat we nu hebben. Ze gingen terug naar de basis en dat ging redelijk. Lammers voegde ook iets toe en deed het goed.
Minpunten: wisselbeleid van Faber. Met tien man komen te staan en dan je snelle aanvallende mensen eraf halen. En dan met de kont in de goal gaan hangen en wachten tot je hem tegenkrijgt. Ongelofelijk. Rosario met meerdere keren onbegrijpbaar balverlies...
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik dacht dat we met Mark van Bommel het ergste hadden gehad... Ernest Faber doet er nog een schepje bovenop - een spelinzicht van nul komma nul.
Tegen Ajax geen Ernest Faber op de bank, doe maar John de Jong en Toon Gerbrands.
+1/-1

4 jaar geleden
Faber, wat ben je toch een ezel. Je brengt een slome Griek in, die geen snelheid heeft en die niet van de grond kan komen. Vervolgens speelt PSV met 10 man en jij gaat vervolgens al snelle spits vervangen en je laat een slome Griek staan. Dit was echt amateuristisch. Maar jij kan er niks aan doen, wel degene die je die functie gegeven hebben. Toon het wordt tijd dat je een boek gaat schrijven met als titel "hoe maak je een top club kapot" en ga met pensioen. De Jong, je hebt gefaald in alle opzichten. Ook gelijk weg wezen. Tevens alle andere die de laatste 2 jaar bezig geweest die dure spelers aangetrokken hebben die totaal niets toevoegt aan PSV. Ik neem de spelers niets kwalijk, die kunnen niets aan doen dat zij niet de kunde en vermogen hebben om top spelers te zijn bij PSV. De schuldigen zijn de scouts van PSV, die hebben gefaald.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Van Bommel had weinig spelinzicht - Faber precies hetzelfde.
Tijdens de wedstrijd moet je kunnen improviseren en ingrijpen.
Bruma was in de eerste helft verschrikkelijk slecht... van de 5 ballen gingen er 4 naar de tegenstander - haal hem er dan af.
Nee hoor, in de tweede helft mag hij gewoon meedoen met hetzelfde resultaat.
Rosario was iets beter maar ook hij is een bron van ergernis.
Dick Advocaat heeft wel inzicht en grijpt dan in, maar Faber... hij ziet het niet.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Lammers kreeg geen ballen aangespeeld... tot drie keer toe hebben ze hem links laten liggen terwijl hij in een positie stond om te kunnen scoren.
Hier wordt je ziek van - het is bar en boos, waar zijn ze mee bezig?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dit is niets dan de waarheid; ze kunnen echt niet beter, dat zien we wekelijks op het veld. De fase waar wij dan wél ook in zitten, is dat de tegenstander iedere bal binnen hamert. Al kreeg die kerel ook wel weer vrije doortocht van Rosario, dus zeg het verder maar...
+2/-0

4 jaar geleden
En bedankt, Ernesto, misselijke prutser. Next.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Het is erg om te constateren, maar na anderhalf jaar trek ik de conclusie dat deze selectie zonder Luuk, Angelino en Lozano niet beter is dan zeker de helft van alle eredivisie teams.

En dat baseer ik dan o.a. op de mentale weerbaarheid, technische bagage en inzicht. Het doet me als hondstrouw supporter gewoon pijn aan de ogen om dit team te zien ploeteren tegen zichzelf. Want geloof mij, de meesten kunnen ECHT NIET BETER!

Jij weet dat ook he killer?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ja allicht.

Maar stel dan iig je beste c.q. meest gevaarlijke aanvallend gerichte spelers op. Dus ja inclusief Bergwijn en Pereiro.

Ook op het wisselbeleid valt e.e.a. aan te merken. Waarom Ibi, die al moeite had met (bal)tempo, met geel op zak laten staan*? Waarom als je met man minder speelt (de snelheid & dreiging van) Gakpo eruit halen? Waarom die Griek brengen die momenteel meer een sta-in-de-weg is?

Volgens mij hebben wij beiden weleens betere voetballers én trainers in het Philips Stadion gezien.

*ik ben en was in stadion al overigens van mening dat het een prima tackle op de bal was
+1/-0

4 jaar geleden
Heb me zitten ergeren om Bruma... van de 5 ballen gingen er 4 naar de tegenstander.
Dit moet je zien als trainer, haal hem er dan af.
+2/-1

reactie verwijderd

nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Het zit ook niet echt mee he. Die goal van Twente...die maakt hij nooit meer. Tja, dat is nu eenmaal de fase waarin PSV nu zit. Rustig blijven is nu het devies. En vooral : de juiste dingen doen achter de schermen. Dan komt het vanzelf weer goed.
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een trieste zooi zeg, ongelooflijk.
+1/-0