Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV onderuit tegen Granada na dramatische tweede helft


Tijdstip
22 oktober 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


PSV onderuit tegen Granada na dramatische tweede helft; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV onderuit tegen Granada na dramatische tweede helft

PSV is de groepsfase van de Europa League begonnen met een nederlaag. De thuiswedstrijd tegen Granada eindigde in 1-2. Via Mario Götze was de ploeg nog wel op voorsprong gekomen, maar na een barslechte tweede helft ging PSV alsnog onderuit.

PSV had het vanaf het begin erg lastig met Granada. Al in de eerste minuut werden de Spanjaarden gevaarlijk en het duurde lang voordat PSV zelf gevaar wist te creëren. Pas na een half uur spelen kreeg het de eerste kans nadat Mario Götze een heerlijke bal gaf. Donyell Malen kreeg zijn voet echter net niet tegen de bal. Enkele minuten later gaf de Duitser wederom een uitstekende bal, maar dit keer kreeg Mauro Júnior de bal niet in het doel.

In de slotfase van de eerste helft werd Granada ook weer gevaarlijk. Yvon Mvogo moest reddend optreden en zag enkele minuten later vanwege buitenspel een doelpunt afgekeurd worden. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak en kwam PSV op voorsprong. Een lange bal van Olivier Boscagli werd door Denzel Dumfries met het hoofd ingebracht. Nadat Götze met twee heerlijke ballen een ploeggenoot een grote kans bezorgde, haalde hij nu zelf uit en zorgde voor een heerlijke openingstreffer.

Direct na rust volgde bij PSV een wissel en bleef Mario Götze aan de kant. Voor hem kwam Nick Viergever in het veld, zodat Philipp Max een linie naar voren ging. De ploeg van Roger Schmidt was het echter helemaal kwijt. Granada was de enige ploeg die aan het aanvallen was en na een klein uur spelen volgde dan ook de verdiende gelijkmaker. Jorrit Hendrix was na een vrije trap zijn man kwijt bij de tweede paal, zodat de bal eenvoudig binnen gewerkt kon worden.

Ook na die treffer bleef Granada de betere ploeg. Nadat Mohamed Ihattaren de bal verspeelde, vervolgens zijn man liet lopen, niet mee terug ging en ook Hendrix teveel ruimte weggaf lag plotseling de 1-2 in het doel. Buiten een slap schot van Malen dat via de doelman tegen de paal ging wist PSV daar niets meer tegenover te stellen. De nederlaag voor de ploeg was dan ook volkomen terecht.


Roger Schmidt: 'Het is pas de eerste van zes wedstrijden'

In gesprek met RTL gaf Roger Schmidt aan vooral teleurgesteld te zijn na de wedstrijd. "Dat ben je altijd na een nederlaag", aldus Schmidt. "Uiteindelijk was het een zware wedstrijd, zoals we al verwacht hadden. Het was een goede tegenstander. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, zeker gezien de spelers die we misten. De vervangers hebben het uitstekend gedaan. We hadden vandaag zeker kunnen winnen. We hadden aan het eind nog een paar kansen, maar hadden daar pech. Het is pas de eerste van zes wedstrijden."

Schmidt werd gevraagd waarom hij Mario Götze wisselde in de rust. "Dat wilden we natuurlijk niet, maar hij had al wat last van een spier tijdens de warming-up en dat werd tijdens de wedstrijd erger. We wilden daarmee geen risico lopen en hebben hem daarom gewisseld", zo gaf hij aan. "Het lag in de tweede helft niet alleen aan Mario. We misten meer spelers vandaag. Dat heeft natuurlijk een effect. Het positieve is dat we hadden kunnen winnen. We waren ongelukkig, maar dat moeten we accepteren en weer vooruit kijken. Deze ervaring moeten we meenemen naar de volgende vijf wedstrijden."

De trainer kreeg vervolgens de vraag wat PSV beter had moeten doen. "We verloren soms te snel de bal. Dat moeten we beter doen om sommige momenten in de wedstrijd rust in het spel te krijgen", zei hij daarover. "Dat lag ook aan het druk zetten van Granada. Wedstrijden hebben altijd verschillende periodes binnen 90 minuten. Het is normaal dat ook Granada momenten krijgt, zeker als wij voorstaan. Hun vrije trap was nagenoeg perfect, daar moet ik gewoon complimenten voor geven. De tweede goal viel uit een counter. We hadden daar meer druk op de bal moeten zetten, maar het was ook gewoon een mooie goal."


Mario Götze: 'Het was beter geweest als we de drie punten hadden gehaald'

Mario Götze baalde in gesprek met RTL van de nederlaag tegen Granada. "We wilden de Europa League beginnen met een overwinning, zeker in eigen huis en zeker tegen Granada. We hadden een goede kans vandaag, maar hebben helaas de drie punten niet gehaald", aldus Götze. "Ik ben natuurlijk blij met mijn doelpunt, maar het belangrijkste was dat we de drie punten zouden halen en verder zouden gaan met wedstrijden winnen. Het was beter geweest als we de drie punten hadden gehaald."

De Duitser opende vlak voor rust nog de score. "Het was een goede lange bal en Denzel won vervolgens het luchtduel. Dat was erg belangrijk. Ik had al het gevoel dat de bal daar zou komen en maak dan een mooie goal", zo gaf hij aan. "Het was fijn om na zo'n lange tijd het team te kunnen helpen in de Europa League. Het is voor mij altijd belangrijk om te scoren, dus dat voelde wel goed."

Direct na rust werd Götze gewisseld. "Ik heb pas zes keer getraind door mijn situatie. Zondag had ik al gespeeld, nu weer en zondag moeten we weer spelen. We moeten daarmee voorzichtig zijn", zei hij daarover. "Ik moet het hele seizoen in een goede conditie blijven. Het gaat niet alleen over het begin, maar ook over de komende acht maanden. We hebben hier gezamenlijk voor gekozen."


Denzel Dumfries: 'We moeten in de spiegel kijken dat het vandaag te weinig was'

Denzel Dumfries werd in gesprek met RTL gevraagd waarom het in de tweede helft mis ging bij PSV. "In de eerste helft hadden we genoeg kansen met Mauro die nog net naast schoot. In de tweede helft verlies je op één standaardsituatie en een wereldgoal van die jongen", aldus Dumfries. "We moeten het daar zelf wel beter doen. We moeten daar beter druk op de bal zetten. Dan komt hij niet zo ver."

De aanvoerder vond niet dat het door een gebrek aan strijd kwam. "Zij zijn in bepaalde situaties wat slimmer. Gaan liggen terwijl er niets aan de hand is", zo gaf hij aan. "In de eerste helft gingen we daar goed mee om. In de tweede helft werd dat wat lastiger. We moeten in de spiegel kijken dat het vandaag te weinig was."

Het spel van de Spanjaarden zorgde ook voor irritaties. "We hadden de tegenstander vooraf al geanalyseerd, maar dan ben je er nog niet echt mee bezig. Dan ben je nog onverstoorbaar", zei hij daarover. "Op een gegeven moment begon ik me wel te irriteren aan de scheidsrechter die daarin mee ging. Het is een mannensport en je komt soms in de duels. Het is geen excuus. Het is zonde dat we het zo in de tweede helft weggeven."


Donyell Malen: 'Zij maakten er expres een vechtwedstrijd van en wij gingen daarin een beetje mee'

In gesprek met RTL zei Donyell Malen dat hij baalde van de nederlaag. "Je komt met 1-0 voor en dan toch nog verliezen. Dan baal je wel", aldus Malen. "Zij scoorden in de tweede helft al snel de eerste goal en gingen daarna doordrukken. Wij raakten het een beetje kwijt en daarna maakten zij een aardige goal. Het werd vervolgens een vechtwedstrijd. We hadden nog wat kansen op het eind die er ook wel in mogen, dan is het gewoon balen."

Gevraagd werd aan de spits wat het team na rust beter had moeten doen. "In de eerste helft voetbalden we gewoon. We waren wat rustiger en dan hou je hun ook uit het spel. In de tweede helft maakten zij er expres een vechtwedstrijd van en wij gingen daarin een beetje mee", zo gaf hij aan. "Dat is zonde, want voetballend zijn wij beter. Je gaat dan met hun mee en maken zij twee goals."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Mario Götze ('45)
Goal
1-1 Molina ('57)
Goal
1-2 Machis ('66)
Scheidsrechter
Zwayer (Dui)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Granada: Molina ('45)
Kaart
Granada: Milla ('45)
Kaart
PSV: Mauro Júnior ('45)
Kaart
Granada: Montoro Sanchéz ('49)
Kaart
Granada: Rui Silva ('90)
Kaart
Granada: Suarez ('90)

Opstelling PSV

Mauro JúniorDonyell Malen


Mohamed IhattarenJorrit HendrixIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxOlivier BoscagliTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Nick Viergever voor Mario Götze
'73 Noni Madueke voor Mauro Júnior


Opstelling Granada

PuertasMolinaMachis


HerreraGonalonsMilla


NevraVallejoGermánFoulquier


Rui Silva

Wissels:

'35 Montoro Sanchéz voor Gonalons
'69 Suarez voor Molina
'81 Soro voor Machis
'81 Eteki voor Milla


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-0 (1-0)
 3 1-0 (1-0)
 3 0-2 (0-0)
 3 1-0 (1-0)
 3 0-2 (0-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 2-0 (1-0)
10  2 2-1 (1-0)
11  2 2-0 (1-0)
12  2 4-0 (1-0)
13  2 3-1 (1-0)
14  2 3-1 (1-0)
15  2 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mario Götze (98 -> 5,0)
2. Yvon Mvogo (22 -> 4,0)
3. Jorrit Hendrix (18 -> 3,0)
4. Niemand (14 -> 2,0)
5. Mauro Júnior (10 -> 0,5)
5. Ibrahim Sangaré (10 -> 0,5)
7. Olivier Boscagli (8 -> 0,0)
8. Denzel Dumfries (5 -> 0,0)
9. Donyell Malen (4 -> 0,0)
9. Philipp Max (4 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (3 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (3 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
13. Jordan Teze (2 -> 0,0)
15. Pablo Rosario (1 -> 0,0)
15. Noni Madueke (1 -> 0,0)
15. Marco van Ginkel (1 -> 0,0)
18. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
18. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
18. Toni Lato (0 -> 0,0)
18. Nick Viergever (0 -> 0,0)
18. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
18. Bruma (0 -> 0,0)
18. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
18. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
18. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
18. Sam Lammers (0 -> 0,0)
18. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
18. Joël Piroe (0 -> 0,0)
18. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
18. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
18. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
18. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
18. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
18. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
18. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
18. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
18. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
18. Amar Catic (0 -> 0,0)
18. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
18. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
18. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
18. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
18. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
18. Joël Piroe (0 -> 0,0)
18. Adrian Fein (0 -> 0,0)
18. Vincent Müller (0 -> 0,0)
18. Armando Obispo (0 -> 0,0)
18. Justin De Haas (0 -> 0,0)
18. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
18. Luis Felipe (0 -> 0,0)
18. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
18. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik lees net dat Soldado er niet bij is vanwege het coronavirus. Wel zo eerlijk; onze topspits er niet bij en nu die van hun ook niet erbij 😊
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Mooi verdeeld idd, go PSV go!
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Een Duitse schijts ook nog haha
+2/-0

2 jaar geleden
Ik denk dat die Spanjaarden met bruine strepen in hun broek naar Eindhoven komen door Götze & Smit en consorten! Laten we er vanaf de 1e seconden op knallen!!!
+1/-0

 
Helaas denk ik daar anders over, bang zullen ze niet zijn na het bekijken van onze wedstrijden, maar ik hoop natuurlijk wel op winst, ze zijn wel een degelijk goede ploeg.
+3/-0

shevchenko (geschorst)
2 jaar geleden
Dat 1-1 gelijkspel tegen Inter bleek later in het toernooi van onschatbare waarde!
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Hebben jullie ook zo'n zin in deze wedstrijd?

Fuck ik mis mijn 2e huis en dan is de TV n uitkomst; niet het zelfde, absoluut niet hoor, gisteren weer vreemde pot gezien (psg-manu), voetbal was prima, maar wat n drama dat akelig lege stadion...

Enfin ik hoop en verwacht dat PSV de lijn gaat doorzetten: snel massaal druk zetten op tegenstander en snelle combinaties.
Tijd om ook in Europa weet eens ons innovatieve gezicht te laten zien:
Wij zijn PSV Eindhoven😍
+4/-1

2 jaar geleden
Het houdt maar niet op hè..... Dacht ik dat het 1-1 was wat betreft coronategenslag (Zahavi-Soldado), komen daar van onze kant ook nog Rosario en Gakpo bij. Als dit maar goed gaat.
+3/-0

shevchenko (geschorst)
2 jaar geleden
Als we maar geen AZ taferelen krijgen bij PSV :\( Die corona kan nog best eens roet in het eten gooien voor een mooi seizoen.
+3/-0

2 jaar geleden
Ben benieuwd hoeveel mensen er nu blij zijn dat Rosario niet kan meedoen?
Ik vind het een groot gemis, gelukkig ruim voorzien met middenvelders.
En van Gakpo is natuurlijk ook ruk, die zat net lekker in een fijne flow.
+5/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
Met Sangaré + Hendrix voor de verdediging is het afwezig zijn van Rosario prima op te vangen.
Ik maak me meer zorgen om het afwezig zijn van Tete, want ik vind Baumgartl niet goed genoeg.
+3/-1

 
shevchenko (geschorst)
2 jaar geleden
Ik hoop dat dit een ongelukkige typefout is? ;)
+7/-2

 
de kenner (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Lol Hendrix gaat natuurlijk nooit meer spelen vriend. Die ziet alleen nog maar de bank of de tribune.
+2/-5

 
2 jaar geleden
Ik vind Hendrix en Rosario ongeveer even goed. Persoonlijk vind ik dat Hendrix beter naar zijn mogelijkheden speelt en daardoor betrouwbaarder is. Rosario wil bijna elke wedstrijd beter spelen dan hij eigenlijk is en daarom gaat er zo veel fout bij hem. Vroeger had je bij PSV Faber als verdediger. Die deed alleen waar hij goed is was, en was daarom een zeer betrouwbare voetballer. Rosario zou daar een goed naar moeten kijken. Als hij zich alleen richt op fysiek verdedigen kan hij een goede speler worden, maar als hij als een soort nr-10 wil gaan spelen dan blijft hij veel te veel fouten maken.
+1/-0

 
de kenner (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja er zijn veel supporters die waarschijnlijk hetzelfde erover denken. Maar het verschil tussen Hendrix en Rosario is enorm. Hendrix speelt idd naar zijn mogelijkheden, alleen zijn die mogelijkheden nou eenmaal niet goed genoeg. Ik heb het hier al vaker geroepen. Destijds met mannen als Viergever Zoet Hendrix en Baumgartl kom je tegen iedere goede tegenstander in de problemen, omdat als er druk wordt gezet op deze spelers zij altijd de bal inleveren bij de tegenstander. Rosario speelt daarentegen ook totaal niet als een 10 en dat probeert hij ook niet. Hij staat erin mede omdat hij instaat is om verticale ballen te spelen, wat super belangrijk is om tot kansen te komen. Het enige probleem van dergelijke ballen spelen is dat ze dus ook vele malen vaker onderschept kunnen worden dan ballen die je in de breedte of terug speelt zoals Hendrix.

Niet voor niks zijn eerder genoemde spelers dan ook de spelers die Schmidt zo snel mogelijk heeft vervangen.
Het enige dat raar is dat bij supporters het gebrek aan voetballend vermogen bij spelers zoals Hendrix niet opvalt, maar als Rosario een bal verspeelt is de wereld te klein. Kan jij misschien uitleggen waar dit vandaan komt? Je gaat bijna denken dat het aan de uitstraling van Rosario ligt waardoor hij totaal anders benaderd wordt.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik denk dat het idd zijn uitstraling is. Daarnaast legt hij meer risico in zijn spel. Bij Hendrix is het vaak een plichtmatig balletje breed. Rosario en Hendrix zijn natuurlijk niet van hetzelfde niveau. Rosario heeft veel meer potentie. Dat heeft Schmidt al lang gezien.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niemand is natuurlijk blij dat hij corona heeft en daardoor niet kan spelen. Maar dat neemt de kritiek op Rosario natuurlijk niet weg.
+4/-2

2 jaar geleden
Rosario bashers kom er maar weer in.
Met zo'n supporters heb je geen tegenstander nodig
+6/-6

 
2 jaar geleden
Dat zijn heel wat basis spelers. Verre van ideaal - zeker omdat er al genoeg nieuwe jongens moeten worden ingepast. Gakpo ook een jongen van de goals de laatste tijd. Zonder hem en Zahavi ...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Waarom mag je geen kritiek hebben op Rosario en een voorkeur hebben voor andere spelers op zijn positie?
+2/-1

site-admin 2 jaar geleden
Schijnbaar vinden sommigen het normaal om het toe te juichen dat eigen spelers vanwege een blessure of ziekte ontbreken. Het spreekt voor zich dat we hier hard tegenop treden en hier direct een rode kaart voor uittrekken.
+23/-2

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nou hier ben ik t wel mee eens, dat is ziekelijk nl

Aanvullend: een min 🤣🤣🤣

Update: 2 min, 😆 dat kan meer...
+2/-2

2 jaar geleden
Clubs zouden die achterlijke, prehistorische idioten bij UEFA, FIFA en nationale bonden aansprakelijk moeten stellen voor de sportieve schade van al die positieve testen.

Totaal onverantwoord en compleet bezopen om die interlands door te laten gaan terwijl dat virus overal weer opduikt.
+11/-0

 
killermfc (geschorst)
2 jaar geleden
Sowieso alle Europese clubwedstrijden ook niet.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Money money money...
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
De kans dat je komend weekend nog veel meer afwezigen hebt lijkt zeer aannemelijk. Hopelijk is men er op tijd bij.
+4/-1

 
killermfc (geschorst)
2 jaar geleden
Persoonlijk vind ik de wedstrijd in Arnhem belangrijker dan de thuiswedstrijd tegen Granada. Met een punt morgen kan ik prima mee leven. Tja elke wedstrijd weer spannend wie er nu weer de sjaak is.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Hmmm ja, nee, competitie is nog lang, Europa League maar zes wedstrijden waarin het moet gebeuren voor overwintering.
+1/-0

 
shevchenko (geschorst)
2 jaar geleden
Ja dat vraag ik me dus ook af. Gakpo en Rosario hebben gisteren nog gewoon getraind.
+1/-0

 
reactie verwijderd

PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dubbel... kan weg, deze reactie
+1/-1

2 jaar geleden
Psv wint dit! Hopelijk kan teze wel spelen! Rik heeft hem ook in de opstelling staan dus dan neem ik aan dat teze inzetbaar is. Met wereldkampioen Götze erbij zijn we favoriet hopaaaaakee
+2/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is duidelijk dat Wijnaldum meer verstand van voetbal heeft dan ten Hag. Wat een tenenkrommend recht-praten-wat-krom is in de media, het is gewoon lachwekkend. Liverpool controleerde en was speltechnisch gewoonweg beter en had ook zijn kansen.
https://www.telegraaf.nl/sport/308504291/ten-hag-blijft-met-pittige-smaak-achter-liverpool-op-rand-van-afgrond-gebrachtlink
+2/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Lekker dom laten daar, wij moeten naar ons zelf kijken, Gini is goed opgevoed zullen we maar zeggen😉
+3/-2

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
Oh wat zijn ze dom daar. Een eigen vermogen van meer dan €225m en enorme reclame voor het Nederlandse voetbal gemaakt. Helaas maar wel waar. Hopelijk spelen wij volgend jaar op dezelfde manier in de CL en niet weer met poep in het broekje zoals de laatste jaren veels te vaak is gebeurd.
+3/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat daar gebeurd interesseert me niet zoveel, behalve als zogenaamde PSV fans dat gaan ophemelen én daarnaast hun eigen club afbranden.
Daar ben ik helemaal klaar mee, met dat gezanik.
Ik kijk liever naar ons zelf en zie dat PSV weer de weg omhoog is ingeslagen... kun jij wel trots zijn op ons PSV?
+4/-2

 
de kenner (geschorst)
2 jaar geleden
Heb je de wedstrijd wel gekeken? Eerlijk is eerlijk het kon twee kanten op en ten Hag had zijn huiswerk gewoon goed gedaan. Hij heeft bovendien een deel van zijn opleiding hier in Eindhoven genoten.

De reden waarom ze nu wel presteren is, omdat ze eerst met Bosz en nu met Ten Hag trainers hebben die zich niet aan de A*** huisstijl houden.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax verloor gisteren met 0-1, of ze de bal wel of niet leuk rondtikten, proficiat zou ik zeggen. Ja, ze hadden grote kansen, maar Liverpool ook. Liverpool controleerde grote delen van de wedstrijd (niet in de laatste plaats door hoge pressie) en was daardoor gisteren gewoon (net iets) beter. En dan moet ik lezen dat ajax aan de 'Hollandse Ziekte' leidt omdat ze kansen missen. Gezien de reactie van tenHag zou ik deze ziekte eerder omschrijven als iets dat men jammert over een 'onterecht verlies', ipv ze zich druk te maken waarom dat nou is en wat ze er aan gaan doen. Bijvoorbeeld grotere delen van de wedstrijd controle te hebben, door directer te spelen ipv dat gerondtik, dat is nutteloos balbezit, en kun je echt niet 'controle' noemen. Het zorgt er ook voor dat je tegenstander alle tijd heeft in de omschakeling bij balverlies. Het is geen toeval dat Liverpool, en niet ajax de wedstrijd wint.
+2/-0

2 jaar geleden
Ben ook geen Rosario fan. Hij probeert mss vaak aanvallend te denken met z'n passing maar het gaat heel vaak fout. Je moet weten wanneer het kan en wanneer niet. Soms moet een bal gewoon breed of terug. Z'n begin bij PSV was heel goed maar daarna is hij imo ver teruggezakt qua niveau. Ik denk dat onze nieuwe huurling uit Duitsland niet onder doet voor hm
+1/-1

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Hopelijk laat Fein het zien, zodat Schmidt niet meer om hem heen kan.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Vanavond is zijn kans...
+1/-0

2 jaar geleden
Ik ga er maar vanuit dat de nieuwe aankopen ieder op hun positie kwalitatief beter zijn dan onze vaste basisklanten van vorig seizoen. Als dat klopt dan zou Fein moeiteloos Rosario moeten kunnen vervangen. Daarmee brand ik hem zeker nog niet meteen af. En ja, ik zie ook wel dat hij per wedstrijd nog weleens een bal verliest en dat dit vaak meteen een gevaarlijke situatie oplevert. Maar ik zie hem ook geniale steekpasses geven. En hij denkt in ieder geval naar voren. Hoe het ook zij; de selectie is gelukkig breed genoeg om enkele afwezigen op te vangen. Als we voldoende rond de 16 van Granada kunnen spelen zijn er genoeg spelers die vanuit een individuele actie kunnen scoren. En anders moet het maar vanuit de omschakelmomenten die zeker zullen komen. OT: ik heb gisteren ook naar 020 gekeken. Het is het allemaal net niet bij hun. Het heeft ook te maken met voetbalintelligentie die je op Europees niveau nodig hebt. Teveel spelers ontberen dat. Ik geloof dat niemand hier rouwig is dat Schuurs niet voor PSV heeft gekozen. Zou bij ons geen basisklant zijn.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Nu lees ik iets over Schmidt en deze scheids, ff scherp zijn PSV: kou uit de lucht halen, mocht dat nodig zijn, want van een rancuneus kunnen we last hebben...

Hopelijk is hij professioneel, die scheids en Schmidt ook btw
+1/-0

2 jaar geleden
Ik hoop zo dat mo het laat zien vanavond. Zo een zonde als een groot talent zich niet doorontwikkeld. Laat maar zien dan je erin hoort.
+1/-1

Daar gaan we daan, veel plezier heren, 2-0
+1/-0

2 jaar geleden
Jammer dat Ihataren niet mee doet
+3/-0

 
2 jaar geleden
Die heeft werkelijk geen 1 bal goed geraakt, aangenomen, of wat dan ook.
Zou die paar kilo overgewicht (nogal goed te zien naast die andere 10 afgetrainde sporters) in zijn nadeel werken?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Weet niet welke wedstrijd jullie kijken. Hij krijgt de bal niet op het middenveld en heeft al een aantal keer het spel versneld of vertraagd. Zeker ook een paar keer fout maar dat hoort bij risico nemen vooruit.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Onzin! Mo is afgetraind en mist alleen wedstrijdritme. Komt goed hoor! Het is maar net wat je wilt zien.
+2/-3

 
2 jaar geleden
Ik zeg wat ik zie en dat is een slechte Mo,en dat is na zijn eerste 2 maanden na gewoon zo
+4/-1

 
2 jaar geleden
Mo speelt dramatisch. Goal zijn fout
+4/-1

 
2 jaar geleden
En die 2e tegen goal begint ook bij hem, beetje mee sjokken, rustig aan, wederom een slechte aannamen en pass, bal kwijt, slidinkje en verder met sjokken, ongelofelijk. Niks geen gif in zijn spel.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Was zeker zijn fout. Ipv van die sliding moet hij gewoon meelopen dan is er niks aan de hand.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
En dan niks opmerken over de luchtdekkende Hendrix. Die stond er als figurant bij en keek er naar.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heb je hem al close-up in beeld gezien? Ik las en hoorde dat hij nu afgetraind is, maar dat is niet wat ik zie...
+4/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
Aijaiaiaiiii Por als zelfs jij ons grootste talent opgeeft. Madueke de volgende pispaal hier?
+2/-2

 
2 jaar geleden
Heeft niks met pispaal te maken,bijna iedereen praat Mo het elftal in maar op basis van wat?,zijn eerste 2 maanden waren goed maar daarna helemaal niks meer laten zien en zag je hem sprinten(tenminste daar leek het op) bij die 2de goal... man man,die speelde bij mij voorlopig niet meer
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
Tijdens 2e helft zag ik glimp van de oude Mo. Komt goed.
+1/-1

 
@ Tony, ik ben echt niet van pispaaltjes enz, ik haal net als een ieder hier mijn visie op sommige zaken aan, heb allang mijn twijfels over Ihataren aangehaald hier al bleef ik hopen dat ik ongelijk heb, voor Granada meen ik ook zowat de enige te zijn dat hier echt voor heb gewaarschuwd, en Madu heeft ook met zijn hattrick zijn eigen in een moeilijke positie ge-manouvreert kwa hoge verwachtingen, das niet hun schuld, meer de schuld van fantaserende fans/supporters die ook nog eens meteen de vergelijkingen aangaan met de concu.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vond ik nou ook ,,kopje was beetje dik geworden ...
+1/-0

2 jaar geleden
Lijkt nergens op die tweede helft. Teveel middelmaat wat nu op ‘t veld staat.
+4/-0

2 jaar geleden
Tegenstander is gewoon beter punt.
+3/-1

2 jaar geleden
Ik had gehoopt dat Baumgartl onder een nieuwe trainer kon gaan voor een basisplaats Maar man man wat is deze jongen een onzekere zwakke schakel
+2/-1

de kenner (geschorst)
2 jaar geleden
Tja als je moet terugvallen op spelers als Viergever Hendrix Baumgartl Ihataren. Dan blijft er gewoon niet veel over van PSV. Je bent als team net zo sterk als je zwakste schakels.
+2/-2

2 jaar geleden
Toch wel weer heel matig. Vreemde Mark van Bommel keus met wissel voor viergever (verdedigende wissel). Pakt zoals altijd weer slecht uit. Leren het zo nooit helaas. Trainer is hier debet aan in mijn ogen. Dacht dat deze eens aanvallend dacht. Opeens is onze gevaarlijke linksback weg en zet met hem op het middenveld??? Alle gevaar weg. Zeer matig
+3/-1

 
de kenner (geschorst)
2 jaar geleden
Vond ik ook een zwak moment van de coach. Meteen twee posities flink verzwakt met 1 wissel. M.i. had hij Gotze moeten wisselen voor een aanvallende speler.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Al dat geleuter met dat full gass voetbal.
Tegenstander was gewoon beter...zou er zo 7 uit kunnen kiezen die ik wil ruilen met Psv speler.
Laat het europees gewoon gaan en stel b elftal op...doen we al jaren.
En probeer gewoon kampioen te worden.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Oneens. Waarom speelt die fein trouwens niet? Teleurstellend die verdedigende wissels na 45 minuten..
+2/-0

 
de kenner (geschorst)
2 jaar geleden
Nee joh Europa daar is de grootste eer te halen. Als je daar succesvol bent zijn je spelers ook meer waard. Potjes in het weekend zijn niks aan muv de potjes tegen de betere 5 teams in de competitie.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Mij maakt verliezen geen reet uit maar dit voetbal en dat verdedigend denken ik kan het niet meer aanzien. Je hebt die gasten gewoon liggen en dan ga je alles voorin weghalen. Rare trainer oftewel van Bommel 2.0 ben er nu al klaar mee. Ben erg teleurgesteld. Az wint gewoon wel. Je moet hier verdomme druk voorin zetten niet met zijn alle achterin gaan staan man wat een onzin hier hoef je toch geen trainer voor te zijn? Hendrix, viergever, baumwortel nooit meer opstellen. Selecteer gewoon door naar jeugd. Hoevaak moet dit nog gezegd worden!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Precies dit! Waarom Viergever voor een aanvallende middenvelder?? Hele organisatie de mist in, zeven verdedigende spelers in het veld. Begreep er niets van.
+4/-0

Ik heb als PSV supporter gisterenavond genoten van ayaks en vanavond heeft AZ ook gewonnen, het lijkt of PSV de 4e club van NL aan het worden is.
+3/-6

 
2 jaar geleden
Had je dat ook gezegd na Groningen-Ajax of Dynamo-AZ. Dit is een beetje praten naar de waan van de dag.
+5/-1

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Genoten van Ajax?? Van wat?? Van het missen van 2 kansen in heel de wedstrijd tegen een Liverpool B op 60% inzet. Kom op man Liverpool had gisteren gewoon met 0-3 moeten winnen. Az mooi gewonnen, nu hopelijk Feyenoord nog. PSV gewoon terecht verloren. Niet door het ontbreken van 4 basis spelers maar door te weinig inzet en creativiteit. Is nog geen team en is veelste rommelig en te vaak zonder idee. Dat moet er snel uit. Granada was vanaf minuut 1 beter en heeft verdiend gewonnen. Jammer maar helaas, volgende keer beter en nu op naar Vitesse en daar hopelijk weer de schouders eronder en knallen.
+3/-2

 
Je hebt zeker naar een andere wedstrijd gekeken gisteren... haha, dat hele ayaks kan van mij de pot op, maar eerlijk is eerlijk ze waren gelijkwaardig, maar misschien wel beter dan Liverpool.
Dit PSV is echt middelmatig, niveau Vitesse en Heerenveen met alle respect. Let op mijn woorden.
+1/-2

 
Wat een hoop onzin bij elkaar :D
+4/-0

2 jaar geleden
Weinig waarde aan te hechten. Het is bizar dat deze wedstrijd door ging. We misten vier basis spelers door Corona. Zo wordt elke competitie een loterij. Als dan Gotze ook uitvalt blijft er te weinig over om representatief te zijn. Hopelijk tegen Vitesse weer compleet, al heb ik liever dat de voetbalwereld wakker wordt en zo verstandig is om de boel stil te leggen. Totaal onverantwoord gedrag van de bonden.
+5/-4

2 jaar geleden
Sterke tegenstander, jammer maar geen schande. Met zahavi en gakpo hadden we wel in de punten gezeten vermoed ik. Ihataren en Mauro vielen echt tegen. Verdedigende tactiek 2e helft was flinke zelf overschatting. Gotze en Hendrix waren het beste. Jammer en verder.
+4/-0

 
de kenner (geschorst)
2 jaar geleden
Welke wedstrijd heb jij gekeken? Gotze speelde idd een goede partij, maar Hendrix even serieus? Je komt nooit tot voetballen met Hendrikx op dat middenveld. Hij is of onspeelbaar en als hij wel aanspeelbaar is gaat de bal breed of terug. Het is natuurlijk ook geen toeval dat hij betrokken is bij de tegen goals. Nog slechte dan Hendrix waren Viergever en Ihataren. Die twee leverde werkelijk allen in. Maar om nou te zeggen dat Mauro slecht speelde? Heb je gezien hoe vaak hij balbezit terug veroverde? En zijn voortzetting van het spel. Hij had 2 of 3 keer balverlies, omdat Hendrikx verstoppertje speelde en niet aanspeelbaar was. Maar speelde verder een prima partij. Hopen dat Rosario Gapko Zahavi en Teze snel weer mogen spelen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De 2e tegengoal was Hendrix niet aan te rekenen maar wel medespelers die hem lieten zwemmen tussen 2 tegenstanders, en vooral Mo die knullig en onnodig balverlies leed. Hendrix was juist een van de betere gisteren.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik denk dat de Ihattaren lovers nu wel hun mond mogen houden. Laat hem eerst maar eens die 10 kilo overgewicht wegvoetballen bij Jong PSV.

Mvogo - 5
Dumfries 5,5
Baumgartle 4
Boscagli - 5,5
Max - 5
Sangare - 6
Hendrix - 4,5
Gotze - 8,5
Ihattaren 3
Mauro Jr - 5,5
Malen - 3
-
Viergever - 2
Madueke - 5
+2/-2

 
2 jaar geleden
Mwah viergever een 2 vind ik hoog. Keeper vond ik wel een 6, malen ook een 6. De rest eerder lager dan hoger
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Malen heeft 5 100% kansen nodig om één doelpunt te maken.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Eens maar heeft in ieder geval nog een goede actie en goede basistechniek. Dat is al heel wat binnen dit PSV he. Derhalve voordeel van de twijfel ;)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Eens! Hij oogt traag en zwaar. Geen speler die wil laten zien dat hij in de basis hoort. Alleen een 3 voor Malen vind ik te weinig, de rest is helaas wat Je aangeeft bijna allemaal onvoldoende
+3/-0

2 jaar geleden
Na de hosanna tegen Zwolle nu de realiteit tegen Granada.PSV weet nu weer waar het staat.In Europa nergens en PSV krijgt het volgende week nog moeilijk tegen Nicosia.Wat een verschil met AZ dat Europees een prima prestatie levert tegen Napoli.Mo heeft nog een lange weg te gaan en het 2e doelpunt kan je rustig op zijn conto schrijven.
+7/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Die Baumgartel, grijpt die ooit wel eens in of loopt die alleen maar achteruit totdat ie in goal staat?

Verdedig eens vooruit man en stap in. Staat ie weer bij die 2e goal te alibi verdedigen en de lucht rugdekking te geven.

En voor diegene die niet snapten waarom Mo vaak niet in de basis staat: omdat ie momenteel alles inlevert en zijn man te vaak laat lopen wellicht?

Overigens, Granada is gewoon een goeie slimme ploeg die net als Getafe altijd blijft gas geven en alles uit de kast haalt om te winnen. Je hoeft je niet te schamen als je die verliest, ze pakten ook Sevilla en Athletic. Maar die 2e helft was gewoon weer ondermaats zoals wel vaker. Dat wordt afgestraft.
+4/-0

killermfc (geschorst)
2 jaar geleden
Onthutsend.

(later meer)
+2/-1

2 jaar geleden
Oke je mist wat spelers maar daarvan is Teze net komen kijken,geen Europese ervaring, Rosario wordt door een veelheid van personen hier als waardeloos gezien, en Zahavi moet het nog laten zien. Oftewel je mist Gakpo. Verder blijken een aantal spelers in een vormdip te zitten,is er geen overtuiging,geen voetbal intelligentie, en vooral geen enkele druk. En dat verbaasd me. We zouden toch een compleet nieuw speltype spelen. Voll gass.....en overal druk op de bal. Ook als spelers vorm missen zou je op je spelvisie terug moeten kunnen vallen en er houvast aan ontlenen. Niks van gezien. Sterker nog,niks beter dan vorig jaar. Met 1 uitzondering en dat is Gotze die door pure klasse zich hieraan onttrekt. We hebben nog een lange weg te gaan en ik vraag me af hoe lang die weg is.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Rosario wordt idd zooo onderschat.
Ook apart dat mensen naar zo'n wedstrijd van gisteren niet zien hoeveel rust
er normaal gesproken van hem uitgaat op het middenveld
+1/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
2 jaar geleden
Qua voetbal wederom erg matig. Vooral sangare, Mauro en ihattaren waren erg zwak. PSV miste duidelijk kwaliteit, met name voorin.
+4/-1

2 jaar geleden
Kan hier een lang verhaal aan ophangen, maar dan krijg ik kramp in de vingers van typen..... Uhm, heel simpel, hele slechte wissel, daar begon alles mee! Waarom Götze eruit? Of had hij iets van blessure? Ok, maar dan breng je Madueke, of Thomas op die positie! Max gewoon laten staan!!!! En viergever erbij kan wel, haal dan onze verschrikkelijke blonde kwakzalver eruit en stuur hem aub terug naar Stuttgart, Baum blijven opstellen gaat je punten kostten, zeker icm Boscagli! Maar verlies komt op conto van Schmidt naar mijn idee, leert ie weer van👍
+3/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Mee eens, door die rare wissel was de organisatie helemaal zoek na rust.
Leek wel of er n paar compleet doorheen zaten, hogelijk niet door corona...

Lees net dat Götze spierblessure had, kan er nog wel bij, wat drama avond
+1/-0

 
de kenner (geschorst)
2 jaar geleden
Thomas was ook niet beschikbaar. Anders zou derde keuze Hendrix niet spelen hé.
+1/-1

2 jaar geleden
Het is mij volstrekt duidelijk waarom Mo, Mauro, Boscagli, Viergever, Hendrix en Baumgartel geen basisspelers zijn. Die laatste spant wel de kroon. Gauw een knappe fiets laten uitzoeken en de grens over ermee. Zag nog een mooi spandoek ‘Proud to be PSV fan’. Valt me nu even niet mee.
+3/-3

2 jaar geleden
Vollgaz voetbal. Klinkt mooi, maar kost behoorlijk wat tijd om erin te slijpen. Iedere speler moet namelijk op precies het juiste moment druk zetten om succes te hebben. En dat zie je veel te vaak mis gaan. We zetten druk, maar doordat er vaak iemand net niet goed stapt, speelt de tegenstander er onderuit en ligt het hele veld open.

Schmidt speelde voorheen bij zijn teams vaak met dezelfde basisopstelling, juist omdat je goed op elkaar ingespeeld moet zijn. Een wissel is dan prima te doen. 2 of 3 is een heel stuk lastiger, zeker als je nog in opbouw bent. De automatismen zitten er nog lang niet in, en de tijd zal leren of Schmidt het er met deze ploeg wel ingeslepen krijgt. Vooralsnog heeft hij daarin mijn vertrouwen.

Wat me verder opviel waren de slordige momenten op het moment dat er een kans op een aanval is. Vaak is de inspeelpass van achteruit niet eens zo slecht, maar de eerste aanname of kaats gaan ontzettend vaak net fout. Dat kost je n de eerste helft zeker 2 tot 3 goede kansen. In de tweede helft was het ronduit slecht
+4/-1

 
2 jaar geleden
Vollgas-voetbal kan wel, maar dan moet de tegenstander dat ook toe laten, tegen een goede tegenstander is PSV nog niet zo ver. Granada, nr7 van de PD, speelde zeer gegroepeerd en voerde zelf ook pressing uit waardoor PSV gedwongen werd snel te passen en dat ging nogal eens fout. Door het hoge tempo van Granada liepen we in de omschakeling vaak achter de feiten aan en kwam er niet teveel terecht van de (gegen)pressing. Balen voor het verlies, maar een goede les, beide beentjes weer op de grond, terecht verloren. Jammer dat Mo's prestatie om te huilen was, tot aan de 70e minuut kwamen er nog geen 3 fatsoenlijke passes aan, daarna wat meer. Oogde te zwaar, en was niet in staat om continu in de pressing mee te gaan, gebrek aan conditie? Mo en TS moeten echt aan de slag met hem om hem weer op het niveau te brengen waar hij thuishoort, maar dat zal ook wel gebeuren. Zonder blessures bij concurrenten voor de positie, zal hij denk ik voorlopig nog niet in de basis verschijnen vermoed ik.
+3/-1

 
2 jaar geleden
@pvh25, ben ik de enige die wel veel leuk voetbal heeft gezien ? Ik zie wel een stijgende lijn, en een team dat stappen maakt.
+3/-3

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Hendrix schuld aan 2 tegengoals. Waarom speelde Fein niet op zijn plaats ?
+2/-4

 
2 jaar geleden
Dit is echt de meest lachwekkende reactie die ik in tijden heb gezien.
Heel erg bijzonder.
+6/-1

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Niet veel gewend zie ik
+1/-4

 
reactie verwijderd

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Mwa, gaat wel lekker zo
+2/-1

greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
Drama wedstrijd, gewoon simpele basistechnieken die het doen kantelen . Verkeerd uitdraaien , met teveel in de bal komen , waardoor jouw speelveld open ligt.

Spaans ploegje voetbalde gewoon heel professioneel en wist de spelers van PSV gewoon door simpele duwtjes en tackles in onbalans te maken.
En vaker gezegd gewoon simpel voetballen.
Lekker 442 en counter er maar op los.
+7/-1

 
2 jaar geleden
Klopt. Maar misschien denken wij te simpel. De trainer zegt op ED dat hij ondanks het resultaat niet ontevreden is. Je zal er toch voor doorgeleerd moeten hebben
+1/-0

 
greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
stja , als je tevreden bent ,dan zal je mij inziens wel een vooruitstrevende blik hebben. Ik zie wat ik zie, en dat was niet best.

En nogmaals , compact en vanuit een defensief opgestelde opstelling je voordeel halen.
Het is en blijft Europees voetbal
+3/-0

2 jaar geleden
We waande ons al even in een mooie positie met stijgende lijn. Helemaal na de 1-0, niet best spelen maar toch voorkomen.

Jan Boskamp zei het voor de wedstrijd al, dit is de eerste "echte" tegenstander voor PSV.
Deze klus dus mislukt. Nu meteen de draad oppakken en op naar Vitesse. Dan laten zien dat je je kan herpakken.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Het viel mij op dat er meerdere doorheen zaten in de 2e helft...

Zal toch niet door corona zijn hè, dat ze elkaar aangestoken hebben en daarom geen fut hadden...

Zal toch niet hè!
+1/-2

2 jaar geleden
Geschrokken van matig niveau van dit PSV. Kansloos.
+4/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Granada is een goede ploeg, veruit de beste tegenstander die we tegen hebben gehad dit seizoen. PSV heeft nog een weg te gaan voor je dat niveau een aantal wedstrijden kunt halen, de speelstijl is duidelijk en groeiend, dus we zullen zien.
+3/-2

2 jaar geleden
Ben ik nou een Calimero als ik zeg dat de bond weer lekker bezig is geweest met dat programma voor aanstaand weekend? Vier clubs spelen Europees deze week. Alle vier moeten ze nu een uitwedstrijd afwerken. 020 tegen reuzendoder(?) VVV, feijenooit tegen het in principe gedregadeerde RKC, AZ tegen die andere degradant en wij tegen een team dat best wel hoog staat en waar we het de laatste jaren altijd lastig hebben. Is natuurlijk puur toeval en ik moet niet zeuren, maar het valt me wel op. Had Utrecht-020, Heerenveen-AZ en Groningen-feijenooit fairder gevonden...
+2/-4

 
Als Ajax over twee weken na een Europese wedstrijd naar Utrecht moet, spelen wij thuis tegen Willem II. Niemand die daar over klaagt
+3/-1

 
2 jaar geleden
Dat niemand daar vooralsnog over klaagt lijkt me logisch want a) ik heb het over een wedstrijd die over twee dagen wordt gespeeld terwijl jij een wedstrijd aanhaalt die over 16 dagen wordt gespeeld, en b) omdat je op dit netwerk niemand zal horen klagen dat zij het lastiger hebben dan wij. Ik zal over twee weken hun netwerk in de gaten houden. Als daar dan niemand klaagt heb je wellicht gelijk en ben ik een Calimero.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik kan hier geen complot ontdekken.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Dat is toch altijd zo? Niets nieuws onder de zon.
+2/-1

 
Daarom moet Ajax over twee weken naar Utrecht toe vlak na een Europese wedstrijd, terwijl wij dan thuis spelen tegen Willem II.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik heb gewoon een leuke wedstrijd gezien. Ik vond dat er een aantal keren leuk door PSV gecombineerd werd en dat ze echt met een groep aan het opjagen waren om de bal te veroveren. Omdat er een hoog tempo werd gespeeld zag je ook redelijk wat fouten, maar dat verbaasde me niet. PSV had ook een paar mooie kansen.
Granada is een team met veel meer kwaliteit en ervaring dan de andere elftallen waar PSV tot nu toe tegen heeft gespeeld, en in die wedstrijden was PSV ook nog zeer wisselvallig.
Ik krijg het idee dat een aantal spelers te lang geen wedstrijden hebben gespeeld, en daarom nog wat tijd nodig hebben om het echte gevoel weer terug te krijgen.
+3/-5

2 jaar geleden (gewijzigd)
ik dacht ff lekker te gaan zitten voor een mooie wedstrijd maar wat kwam ik bedrogen uit zeg!! ik zag een redelijk spelend psv tegen een in de 1e helft bang granada!! ik dacht dat ik theo janssen op het veld zag maar dat was een veels te dikke ihattaren verdomme wat speelde die slecht zeg, nu snap ik wel waarom hij niet meer speelde! dan die Timo Baumgartl verdedigend zeer zwak viergever die voorbij wordt gelopen alsof het een jeugdspeler is! en het ergste was die irritante spelers van granada die elke keer lagen te janken op de grond zelfs als er geen ene klote aan de hand was en die scheids ( zeer zwak overigens) trapte er elke keer maar weer in!! zal volgende wedstrijd toch wel beter moeten en aan de trainer laat ihattaren eerst eens afvallen voordat je hem weer opstelt!! en laat hem niet zoveel in de sisha lounge zitten!!
+7/-0

 
2 jaar geleden
Haha Theo Janssen
+1/-0

killermfc (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
En zoals zo vaak is PSV Europees weer het lachertje van Nederland.

De afgelopen 12-13 jaar is het meestal kommer & kwel wat PSV in CL/EL laat zien.

Topsport Toon wil de top-32 bestormen, van Europa welteverstaan.

De niet nader te noemen concurrent haalt de finale van de EL en mist de finale van de CL op een haar.

Op 2-3 campagnes na was en is het tranen troef wat wij Europees voorgeschoteld krijgen. Nou ja gisteren ging het publiek iig niet morrend naar huis.

Desalniettemin 4x winnen van Omonia & PAOK en je bent alsnog door. Op papier goed te doen. Op papier. Nou nog op het veld.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vond het in ieder geval n interessante wedstrijd @woutererik om te zien hoe PSV zou spelen tegen een heel goede tegenstander die heel georganiseerd en met hoge balcirculatie speelt.Conclusie is dan dat we nog een hele weg te gaan hebben, maar ik ben met je eens dat ik naast afgetroefd worden ook positieve punten zag met het georganiseerd afjagen van de tegenstander, en dat er soms goed onder de druk uit gespeeld werd, juist dankzij de speelwijze die Schmidt er hier in wil krijgen. Baumgartl en Viergever, en in mindere mate Mauro, zie ik niet veel in de plannen van Schmidt meer voorkomen. En Mo moet aan de bak, anders is het snel einde oefening, maar ik denk dat Schmidt zijn kwaliteiten ook wel ziet, mits hij lichamelijk, maar ook geestelijk fit is. Granada was beter, nu op naar Vitesse, eens kijken zondag.
+1/-0

2 jaar geleden
Het middenveld was waardeloos, niemand die de leiding nam.
Linies zooo ver uit elkaar, hoeft nog niet erg te zijn. Maar als je de individuele klasse van Gotze dan niet meer hebt, is de tactiek gewoon kut. En moet je het compact houden.
Een Ihatarren is ook niet goed als hij veel meters moet lopen, die moet aan de bal komen.

Vind dat Schmid echt gefaald heeft met de tactiek tweede helft.
Dat hij hiervoor koos met Gotze oke, die komt er beter uit als hij veel ruimte heeft tussen de linies.


Ik zeg het niet graag maar degene die we echt misten, was Pablo Rosario.

Hij maakt zeker ook fouten en wisselt goede wedstrijden af met minder goede wedstrijden.
Maar deze man is positioneel ZOO BELANGRIJK voor dit psv.

Echter doe ik niet dramatisch als we uit de Europa League gaan, vindt kampioen worden prioriteit.

En dit team moet nog gevormd worden
+1/-0

 
2 jaar geleden
Waarom heb je er een probleem mee om te benoemen dat je Rosario miste als je hem positioneel 'ZOO BELANGRIJK' vindt???
+1/-0