Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV kent geen enkel probleem met Omonia en sluit groepsfase af met zege


Tijdstip
10 december 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV kent geen enkel probleem met Omonia en sluit groepsfase af met zege; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV kent geen enkel probleem met Omonia en sluit groepsfase af met zege

PSV heeft donderdag de groepsfase van de Europa League afgesloten met een eenvoudige overwinning. In het Philips Stadion werd Omonia Nicosia met 4-0 verslagen. Donyell Malen opende voor rust de score, terwijl Denzel Dumfries vanaf de strafschopstip scoorde en Joël Piroe tot twee treffers kwam.

Roger Schmidt had zoals verwacht enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Zo mocht onder meer Richard Ledezma weer aan de aftrap verschijnen. Voor de kersverse international van de Verenigde Staten zat het duel er na een kwartier echter al op toen hij verkeerd neer kwam en geblesseerd van het veld moest. Adrian Fein kwam als vervanger binnen de lijnen.

Het was vanaf het begin eenrichtingsverkeer richting het doel van Omonia Nicosia. De Cyprioten trokken zich zo massaal terug dat PSV regelmatig met liefst negen veldspelers rond de zestien te vinden was. Alleen Timo Baumgartl bleef achterin staan. Het gevolg was echter dat het zo druk was dat er nauwelijks mogelijkheden waren. De eerste echte kans volgde na 35 minuten en dat was ook direct raak. Een voorzet van Philipp Max werd door Donyell Malen in het doel getikt.

De openingstreffer zorgde er voor dat Omonia iets meer uit hun schulp trok. Al snel moest Yvon Mvogo reddend optreden. Omdat de Cyprioten meer naar voren trokken, lag er ook voor PSV veel meer ruimte. Zo raakte Denzel Dumfries de paal en zag Malen zijn inzet door de doelman gekeerd worden. Doelpunten vielen er echter niet, zodat de ruststand 1-0 was.

Na rust bracht Schmidt met Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo direct drie wissels in de ploeg. Aan het spelbeeld veranderde vervolgens weinig. PSV was oppermachtig, maar wist nauwelijks tot kansen te komen. Na ruim een uur spelen ging de bal plotseling op de stip nadat Denzel Dumfries onderuit werd gehaald. De aanvoerder ging zelf achter de bal staan en zorgde daarmee voor de 2-0.

Enkele minuten later kregen ook de Cyprioten een strafschop. Nick Viergever kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand zodat een penalty het resultaat was. Aanvoerder Gómez schoot deze echter naast. Ondanks dat er nog ruim 20 minuten te spelen waren, leek het het laatste wapenfeit van de wedstrijd te worden. In blessuretijd eiste Joël Piroe echter nog de hoofdrol op. Eerst wist hij de doelman te verrassen in de korte hoek, terwijl hij twee minuten later na een heerlijke voetbeweging ook zijn tweede treffer wist te maken. De jonge spits wist daarmee zijn debuut in de basis in stijl af te sluiten.


PSV eindigt als groepswinnaar

PSV heeft de groepsfase van de Europa League afgesloten als nummer één. Zelf wist het met 4-0 te winnen van Omonia Nicosia, terwijl het duel tussen PAOK en Granada in een 0-0 gelijkspel eindigde. PSV is op 12 punten geëindigd, terwijl Granada met een punt minder op de tweede plek eindigt.


Denzel Dumfries: 'Ik ben blij dat we eerste zijn geëindigd'

In gesprek met Fox Sports kreeg Denzel Dumfries lachend de opmerking dat hij een penalty specialist is. "Hij zat er wel goed in ja", aldus Dumfries. "Op de training gaan ze er ook in. Ze probeerden nog wat druk op mij te zetten, maar het was een goede penalty. Ik ben blij dat hij zat. Het was belangrijk dat we hebben gewonnen en ik ben blij dat we dat gedaan hebben."

PSV is bovendien als groepswinnaar geëindigd. "Dat is ook wel verdiend ik", zo gaf hij aan. "We hebben een goede fase doorgemaakt. Ik ben blij dat we eerste zijn geëindigd."

Volgens de aanvoerder had PSV de wedstrijd gedomineerd. "We hadden wel wat meer kunnen scoren en wat gretiger moeten zijn voor de goal", zei hij daarover. "Al met al wat het een verdiende overwinning. Dat was vandaag het belangrijkste."


Donyell Malen: 'Het was een goede overwinning'

Donyell Malen was het in gesprek met Fox Sports eens met de opmerking dat het op de blessure van Richard Ledezma na een perfecte avond was. "Het was een goede overwinning. Iedereen is wel blij dat we eerste zijn geworden", aldus Malen.

Zelf opende de spits weer de score. "Hier trainen we veel op. Daar kon ik mezelf ook nog in ontwikkelen en dat gaat nu ook wel goed", zo gaf hij aan. "Het is belangrijk om goed te bewegen met voorzetten. Ik ben niet de allergrootste, maar je kan nog steeds gevaarlijk zijn. We hebben er veel over gesproken. Dat het er dan goed uitkomt is fijn."

Voor PSV was het belangrijk dat het als groepswinnaar eindigde. "De loting is nu anders, dat is wel mooi", zei hij daarover. "Na PAOK-uit stonden we nog op een heel andere plek. Dat we het dan zo hebben kunnen omdraaien is wel goed."


Joël Piroe: 'Ik hoorde vandaag pas dat ik zou spelen'

Joël Piroe was in gesprek met Fox Sports blij met zijn debuut voor PSV in de basis. "Ik hoorde het vandaag pas tijdens de bespreking. De trainer had daarvoor nog niets gezegd, dus het was de hele tijd afwachten", aldus Piroe. "Toen ik het echt las, dacht ik echt dat ik het moest laten zien. Ik was zeker niet gespannen. Ik voelde gewoon een extra vorm van energie en was zo gebrand om te spelen."

De spits moest in de wedstrijd lang wachten op zijn kans. "De hele tijd was het net niet of werd er net een andere keuze gemaakt", zo gaf hij aan. "Toen ik Adrian met die bal zag, was het precies dezelfde loopactie zoals we dat ook al vaak op de training hebben gedaan."

Piroe koos er afgelopen zomer bewust voor om bij PSV te blijven. "Zeker in het begin wist ik dat ik het vooral moest doen met invalbeurten. Zo wil ik me gewoon in het team knokken", zei hij daarover. "Concurrentie is gewoon goed vind ik. Ik heb ook wel vertrouwen in mezelf. Ik speel al een heel lange tijd voor PSV en dan werk je echt naar dit moment toe. Als je er dan bent, moet je soms geduld houden en er weer in groeien."


Roger Schmidt: 'Drie weken geleden lagen we bijna uit de Europa League en nu zijn we groepswinnaar'

In gesprek met Fox Sports was Roger Schmidt zeer te spreken over zijn ploeg. "Het was een heel goede teamprestatie. De spelers hebben het heel goed gedaan. Ook de spelers die afgelopen weken niet veel gespeeld hebben zaten goed in de wedstrijd", aldus Schmidt. "We hebben onze manier van voetballen kunnen laten zien. We verdienden het om te winnen. Drie weken geleden lagen we bijna uit de Europa League en nu zijn we groepswinnaar. Dat is een heel goed ding."

Gevraagd werd aan de trainer of hij enkele weken geleden getekend zou hebben om als tweede te eindigen in de groep. "Het is altijd goed om in de knock-out fase te komen, ook als nummer twee", zei hij daarover. "Tegen PAOK speelden we goed de laatste 75 minuten. Vorige week was het een heel zware wedstrijd tegen Granada en vandaag hebben we geprobeerd om de benodigheden voor de eerste plaats voor elkaar te krijgen. Door het gelijke spel bij PAOK zijn we eerste geëindigd en ik denk dat wij dat verdiend hebben."

Schmidt was zeer te spreken over Mohamed Ihattaren. "Hij zat heel erg goed in de wedstrijd. Het was zijn beste wedstrijd sinds ik hier trainer ben", zo gaf hij aan. "Hij heeft veel goede dingen laten zien. Aan de bal maakte hij goede beslissingen. Zonder bal werkte hij hard en was hij tactisch sterk in het veroveren van de bal. Het was een heel goede wedstrijd en daar ben ik erg blij mee. Het is voor hem niet makkelijk geweest dit seizoen, maar voor een jonge speler zijn moeilijke tijden belangrijker dan de makkelijke momenten. Ik hoop dat Mo verder gaat met wat hij vandaag heeft laten zien."


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Donyell Malen ('36)
Goal
2-0 Denzel Dumfries ('63, penalty)
Goal
3-0 Joël Piroe ('90)
Goal
4-0 Joël Piroe ('90)

Opmerkelijk: 70' Gómez mist een strafschop

Scheidsrechter
Clancy (Sch)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('29)
Kaart
Omonia Nicosia: Lang ('73)
Kaart
PSV: Jorrit Hendrix ('78)
Kaart
Omonia Nicosia: Duris ('83)

Opstelling PSV

Joël PiroeDonyell Malen


Richard LedezmaJorrit HendrixPablo RosarioMohamed Ihattaren


Philipp MaxNick ViergeverTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'17 Adrian Fein voor Richard Ledezma
'46 Olivier Boscagli voor Philipp Max
'46 Cody Gakpo voor Donyell Malen
'46 Ibrahim Sangaré voor Pablo Rosario
'81 Jordan Teze voor Denzel Dumfries


Opstelling Omonia Nicosia

SeneLoizou


KikoThiagoShehuGomesTzioni


KousoulosLüftnerLang


Fabiano

Wissels:

'60 Lecjaks voor Kiko
'60 Gomez voor Kousoulos
'60 Duris voor Sene


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 5 1-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 1-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
10  5 2-0 (1-0)
11  5 3-0 (1-0)
12  5 1-0 (1-0)
13  5 1-0 (1-0)
14  5 3-0 (1-0)
15  5 1-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mohamed Ihattaren (54 -> 5,0)
2. Joël Piroe (38 -> 4,0)
3. Denzel Dumfries (20 -> 2,5)
3. Philipp Max (20 -> 2,5)
5. Adrian Fein (10 -> 1,0)
6. Donyell Malen (9 -> 0,0)
7. Jorrit Hendrix (4 -> 0,0)
7. Richard Ledezma (4 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
10. Pablo Rosario (2 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,0)
13. Yvon Mvogo (1 -> 0,0)
14. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
14. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
14. Toni Lato (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)
14. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
14. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
14. Bruma (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
14. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
14. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
14. Sam Lammers (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
14. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
14. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
14. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
14. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Amar Catic (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
14. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Vincent Müller (0 -> 0,0)
14. Mario Götze (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Justin De Haas (0 -> 0,0)
14. Luis Felipe (0 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
14. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
14. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Gewoon lekker winnen, waarom niet?
+2/-0

Sterkste opstelling meteen brengen, eerste helft meteen alles uit het hoofd van je tegenstander spelen.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik ben benieuwd wie onze Roger gaat opstellen. Basis elf van afgelopen zondag of 11 gehandicapten omdat we toch al door zijn? Uiteindelijk zijn er 2 belangrijke Europese punten te verdienen, groepswinst en ruim een miljoen aan premies. Lijkt me voldoende om deze wedstrijd serieus te nemen.
+3/-6

 
Averpsv (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn zoontje is gehandicapt. Wat wil je hier mee zeggen? Hij voetbalt ook en doet het gewoon goed en leuk.
+6/-6

 
3 jaar geleden
Het was een metafoor voor een elftal dat minder goed voetbalt dan 11 basisspelers van PSV. Maar misschien is de woordkeuze inderdaad niet zo netjes. Excuses daarvoor.
+10/-1

 
3 jaar geleden
Dat bedoelt Shevchenko als voetbal-humor en niet op iemand te kwetsen.
Net zoals een slechte scout een begeleidehond nodig heeft, en trainer die een rare opstelling maakt een brilletje nodig heeft of dronken is.
Anders mogen we straks niks meer typen in dit land.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Nou ik had vroeger een reu die "geholpen" was, en die vond het altijd erg confronterend als het hi-ha-hondenlul weer van de tribune galmde hoor, daar mogen we best rekening mee houden...
+6/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Omonia speelde maandag nog een competitie wedstrijd (winst overigens). Die zullen niet met het eerste aantreden aangezien de wedstrijd ook voor hun niet van belang is. Ik zou de jeugd de kans geven deze pot en zoveel mogelijk rust geven aan de basis.
+1/-2

3 jaar geleden
Aanzien,coefficientenlijst en de euros,genoeg om de drie punten te eisen.
Topsportmentaliteit bitte.
+3/-0

3 jaar geleden
Ik zou graag een keer Sambo in de basis zien. Hoor toch veel goede verhalen over hem, dus gooi hem maar voor de leeuwen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Zeker, dit is de uitgelezen kans. Die jongen is er klaar voor. Ik zou het ongeloofwaardig beginnen te vinden als hij niet bij de selectie zou zitten. Graag ook Oppegard mee.
+1/-1

3 jaar geleden
Voor de winst gaan ,pool winnaar dan heeft aan zien in Europa en meer vertrouwen de spelers zelf ,premie en nummer 1 krijgt 5 ton er bij !!!
+1/-1

 
3 jaar geleden
Het geld is voor PSV belangrijk en de punten ook. Verder is het voor de loting van de volgende ronde ook positief. Ik zou niet te veel wissel, op echte probleem-gevallen na.
+1/-3

3 jaar geleden
Je kan winnen wat je wilt, eerste word je er nie mee. Granada gaat gewoon winnen van een B team van PAOK. Daarom is het rust geven van zoveel mogelijk basisspelers prioriteit nu. Uiteraard wel gewoon proberen te winnen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Zeg da nog es? 😉
+2/-0

3 jaar geleden
Als de vaste 11 na een helft tegen Heerenveen er al helemaal doorheen zitten zou ik ze zeker in deze veredelde oefenwedstrijd rust geven. Een fitte selectie voor de tweede seizoenshelft kan wel eens doorslaggevend worden. Het zou leuk zijn als we na de winter Europees ook nog wat extra potjes mee kunnen pakken.
+2/-1

3 jaar geleden
Nou wat mij betreft iig vanavond met een representatief elftal - voor de duidelijkheid: tegen Sparta was zulks bepaald niet het geval! - het veld betreden en zo niet van alles dan iig ten koste van veel ook deze wedstrijd (trachten te) winnen.

Allereerst gaat het, zoals al hierboven gememoreerd, om de punten, de poen en de positie. Daarnaast kom je met een, min of meer verplichte, overwinning alweer op 3 Europese zeges op rij. En dat is niet alleen leuk voor de supporters maar ook uitstekend voor het moreel. Ga je toch met een fijner gevoel de k.o. in. En waarschijnlijk moet je eerst thuis, dus zou het dan zomaar 4 op rij kunnen worden en dan begint het, voorzichtig, weer een beetje ergens op te lijken. Tot slot kan, zoals Omonia 4 punten tegen PAOK pakte, PAOK ook best hetzelfde doen tegen Granada. In deze poule wil het nog weleens net ff anders verlopen dan vooraf gepland.
+1/-1

3 jaar geleden
Wat een (vermoedelijke) kutopstelling.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik zie de bui ook al hangen.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Pff, dat belooft weinig goeds. Alleen het middenveld kan me wel bekoren. Maar als je dan toch spelers gaat sparen, waarom dan wel Götze opstellen? Dat is wat mij betreft een van de weinigen die we kost wat kost fit moeten houden. Dan zou ik geen onnodig risico met hem nemen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dan heb je iig nog iemand met een beetje creativiteit en drang naar voren...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mario en Mo kunnen een heel goed koppel worden . Als je al een kans hebt om het uit te proberen is het nu wel. Denk wel dat ze beide geen hele wedstrijd spelen. Bovendien is Mario aan het opbouwen, die zit nog niet op zijn oude niveau wat je ook van Mo kunt zeggen.
+1/-0

3 jaar geleden
Deze snap ik dan weer wel. Als je vindt dat je spelers moet sparen is dit wel een logische gelegenheid. Omonia zal toch ook niet super gemotiveerd zijn, dus die zou je ook met deze ploeg moeten pakken. Ben ook wel benieuwd naar Fein, en naar Mo met zijn afgetrainde lichaam. Nu kan hij laten zien dat de ‘oude Mo’ er weer aan komt.
+1/-0

3 jaar geleden
Mooie opstelling weer. En de alinea eronder met droge oogjes "wij gaan er alles aan doen om eerste te worden". Hoop dan maar dat hij de eredivisie daarmee bedoelt...
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Enigste wat je serieus mag nemen is waar je zelf over beslist, de rest mag je mee eens zijn of niet en het is meestal toch of niet;-) mijn 3-1 blijft toch staan;-)
+2/-0

3 jaar geleden
Met spelers als Baumi, Viergever en Hendrix weet je dat het weer lekker gezapig wordt en de oplossing naar voren in zeer beperkte mate gekozen zal worden. Het zal een kunst worden wakker te blijven.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Ik had paar uurtjes geleden niet verwacht dat de opstelling nog vervelender zou kunnen worden. Welnu dat kan dus.
+1/-0

 
 
3 jaar geleden
Ja ja ziet het al alle ballen vooruit moeten nu van Rosario komen. Zo wordt de opbouw traag en voorspelbaar.
+1/-1

3 jaar geleden
In 10 min kan je al zien dat dit een Ihataren is die we dit seizoen nog niet gezien hadden.
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Het pamperen van ihattaren heeft inmiddels krankzinnige vormen aangenomen. Waar komt die adoratie toch vandaan?
+2/-5

 
3 jaar geleden
Als iemand kritisch is geweest op hem dan ben ik het wel. Maar eerlijk is eerlijk hij ziet er fitter uit en speelt naar behoren. Een maand geleden leverde hij iedere bal in bij de tegenstander.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Cross pass in de 92e minuut gezien? Wereld bal.
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Je gelijk proberen te halen op basis van één goede pass, maar al het balverlies negeren. Zucht......
+1/-1

 
3 jaar geleden
Heeft niets met gelijk halen te maken. Feit is dat deze teenager bepaalde eigenschappen bezit die alleszeggend zijn over zijn talent. Het is niet voor niets dat grotere clubs zijn ontwikkeling nauwlettend volgen. Maar Santa weet je wat het is: jij ziet niets in types als Lozano, Bergwijn, Malen en hebt/ had een voorkeur voor jongens als Hendrix, Schwaab, Viergever etc etc. Opvallend dat uit deze laatste categorie, itt de eerder genoemde namen, niemand een stap voorwaarts weet te maken.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
3 jaar geleden
Het gaat hier over het feit dat ihattaren voortdurend misplaatst wordt opgehemeld, terwijl hij nog nooit een goede wedstrijd voor PSV heeft gespeeld. Enkel af en toe wat aardige momenten, meer niet.
Verder hebben alle andere spelers hier natuurlijk helemaal niets mee te maken.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Pamperen van Ihattaren? Dit is gewoon het goed beoordelen van Mo per wedstrijd. Deze wedstrijd was idd voor het eerst dit seizoen dat ie echt heel veel toevoegde in de creativiteit en geniale passes. Hopen dat hij deze lijn doorzet! Echt genoten van 'm vandaag!
+1/-1

 
3 jaar geleden
Je kunt ook duidelijk zien dat er hard is gewerkt aan/met Mo.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Juist en al dat domme gelul van die zgn kenners, hier en op TV, prima gedaan door Schmidt en zijn team!
+4/-1

 
3 jaar geleden
Ach ja , holle vaten blijven galmen toch?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Respect voor je medemens is een basis beginsel. 1 van de kernwaarden en geheel gratis.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Lees je eigen post nog eens terug. ‘Al dat domne gelul van zogenaamde kenners hier’. Wat een tekst zeg voor medefans. Wie bepaalt er überhaupt of iemand wel/ geen kenner is? Meningen op een forum kunnen verdeeld zijn. So what?
+2/-1

 
3 jaar geleden
Uit jouw vingers? moraal ridder 😂😂😂
+2/-2

 
3 jaar geleden
Iemand moraalridder noemen en dan met dergelijke smileys je post afsluiten. Laf zeg
+1/-1

 
3 jaar geleden
Die opmerking van mij is ook gewoon mening, je bent weer eens spijkers op laag water aan t zoeken imo of ben je soms onlangs in Brussel geweest en geïnspireerd?
Altijd wat te zeiken daar...
+2/-1

3 jaar geleden
Welke datum is de wedstrijd tussen cl en winnaar van deze beker????
+4/-0

 
Stoute Omonia, krijgt de Piroe;-)
+1/-0

 
3 jaar geleden
STja na deze wereldpot is het toch wel duidelijk he....
+2/-0

3 jaar geleden
Diepe buiging, dik gewonnen en groepshoofd. Netjes PSV
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Nou dat viel niet tegen.

Vergeleken met PSV-Sparta zelfs waar spektakelstuk.

(later meer)
+2/-1

 
3 jaar geleden
Dat ligt aan zijn inspiratie 🤣🤣🤣 😉
+1/-2

 
3 jaar geleden
Ik verwacht weer een A4tje
+1/-1

3 jaar geleden
Mooi hoor, 4 overwinningen in de groepsfase en poule gewonnen, dus een voordeeltje bij de loting. Het is wel heel erg lang geleden dat we zo goed gepresteerd hebben Europees. Zo blij met deze trainer, hij brengt succes terug naar de club en combineert dat ook nog eens met fatsoenlijk en bij vlagen aantrekkelijk voetbal. Wat worden we ineens verwend als supporters, en we staan pas aan het begin van deze nieuwe visie.
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Nou die negatieviteit en het sarcasme is mooi afgestraft...

Prima potje, veel jonkies ervaring opgedaan, 4 goals, groepswinst, belangrijk voor uitstraling, punten en de coeffic(i)enten !

PS(V) ik had vooraf gezegd 14 punten, daar zitten we - uiteindelijk - niet zo ver vanaf, achteraf😅
+1/-1

3 jaar geleden
Prima resultaat.

Nu niks meer laten liggen tot de winterstop en dan met een uitgeruste selectie en overal nog voor in de race weer verder.

Weet iemand hoe ver van Ginkel is in zijn herstel? Kunnen we hem verwachten na de winterstop? Een verbindingsspeler met scorend vermogen is van harte welkom.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Van Ginkel komt er ergens in de 2e seizoenshelft weer bij is de verwachting. Maar ik zou er niet te veel van verwachten dit seizoen. Januari zal hij vast nog niet mee kunnen spelen.
+1/-0

3 jaar geleden
Goeie pot. Verstandige keuzes van de trainer. Kan echt nog een mooi seizoen worden. Met als smet dat we er live heel weinig van gaan zien. Ihattaren hele wedstrijd gespeeld en met vooruitgang. Laat hem gewoon nu met rust,zijn wedstrijdjes spelen en dan komt dat wel goed. Ajax en AZ en waarschijnlijk feyenoord mentale tikjes gehad deze week. Hopelijk gaat dat in die teams zitten en kunnen we voor de winterstop nog wat stappen maken.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Goed punt dat je maakt. Ik denk dat het mentale aspect dit seizoen een bijzonder grote rol speelt. Normaal gesproken worden de spelers enorm gemotiveerd door duizenden mensen. Nu moet het toch vooral uit henzelf komen, en hoe beter je als speler en als team in je vel zit, hoe makkelijker dat - lijkt mij - gaat.
+2/-0

3 jaar geleden
Prima pot en resultaat als groepswinnaar.
PSV-waardig.
+2/-0

3 jaar geleden
goede pot. blij voor Piroe. Goede spits erbij en ook vertrouwen voor de bankzitters. Rouleren van Schmidt gaat zijn vruchten afwerpen. Jammer van Ledezma.
+2/-0

3 jaar geleden
Ongelofelijk balen dat AZ en Feyenoord op papier relatief eenvoudige potjes niet kunnen winnen vandaag. We hadden hele goeie zaken kunnen doen voor de positie van Nederland. Er zijn gewoon tijden geweest dat we 3 Nederlandse clubs in de CL hadden....door die belachelijke 4 direct geplaatste clubs uit de 4 grote landen zal dat niet meer gebeuren, maar er lag dit jaar echt een kans om flink te scoren. Reikja en Wolfsberger, hoop dat wij die laatste loten.
+2/-0

3 jaar geleden
Kijk, zo doen we dat!
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Dikke prima

De P van prima
De P van punten
De P van plaatsing
De P van positie(f)
De P van poen
De P van pressie
De P van penalty's (2)
De P van Piroe
De P van ploeg(+)prestatie
De P van poulewinnaar
De P van PSV

Prima toch?
+6/-0

 
3 jaar geleden
Puike poezie.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zo bondig kun je ook zijn dus! 😉
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ik ben een zeeuwse mossel,gebruiken weinig woorden.😎
+1/-0

 
3 jaar geleden
Oke, maar was reactie op Killer...
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ha ha,ook goed.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Oh ja hoor, was eigenlijk de perfecte avond van PSV, de P van perfect dus.

Maar zo is het prima hoor, itt tegen Sparta, slechts 5 wijzigingen geloof ik, en iig scorend vermogen op het veld.

Dat is dus de gulden middenweg: én spelers rust geven én winnen én de '0' én weer effectief, dubbel ditmaal, in blessuretijd. Mooi ook 2x Piroe op 2x assist Fein na 2x fout Lang - what's in a name! - als kers én slagroom op de taart.

En na die afschuwelijke Europese reeks nu maar liefst 3 zeges op rij (and counting). Erg lekker allemaal, met één dissonant: de ernstige blessure bij Ledezma.

Maar ik moet zeggen, ik was en ben er uiterst content mee, zoals ik dit seizoen tot nog toe eigenlijk alleen tevreden ben na (4 van de) EL-potjes.

Trouwens best wel frappant dat Piroe binnen 5 dagen 3x scoort in de toegevoegde tijd. Ook passend bij de lange adem-mentaliteit van PSV. Hem mág Roger dus wel vlak voor tijd brengen.

Zo nou op naar Utreg. Zit gelukkig geen P in.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wijlen Harry van Raaij aka Erik van Muiswinkel kwam volgens mij nooit verder dan de 3 p’s van PSV en kon de derde dan ook niet eens noemen😂 Puike prestatie van jou. Oh, enne van ONS PSV, af en toe genoten
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ha historicus, was het toch? Leuk jou ook weer hier aan te treffen!

De 3 z's toch (zuipen, zuipen & zie maar hoe je thuiskomt)? Ach maakt 't ook uit, z, p, zzp... who cares?! ;-)
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Bij PSV hebben we de 3 zetten: Zingen, zuipen en ... zie maar hoe je thuis komt!
En draaiende ogen, prachtig, deste met dat het "slachtoffer" hier smakelijk om kon lachen en het zelfs opnam,🤣🤣🤣 geweldig, prachtige man !
+1/-0

3 jaar geleden
Volgende ronde graag Krasnodar loten. Rusland staat 1 plek boven Nederland op de coëfficiëntenlijst en hebben nog maar één ploeg actief in Europa: Krasnodar. Als wij hun uitschakelen hebben we een kans om Rusland dit jaar al voorbij te gaan en daarmee voor volgend jaar een extra direct Champions League ticket veilig te stellen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat klopt niet. Je moet daarvoor ook Portugal voorbij. De nummer zes op de lijst heeft twee tickets voor de groepsfase.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Is dat ook zo als de winnaar van de CL al een CL ticket bemachtigd heeft in de eigen competitie?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja. De landskampioen van de nummer zeven komt dan alleen in pot 1 terecht. Rusland had dit seizoen drie deelnemers (twee rechtstreeks, één kwalificatie) omdat ze aan het eind van het seizoen 2018/19 nog de nummer zes van Europa waren.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk idd dat je gelijk hebt. En Portugal staat een straatlengte voor, dus die halen we voorlopig niet in.
+1/-0