Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV gelijk in Amsterdam ondanks vroege en ruime voorsprong


Tijdstip
10 januari 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 1


PSV gelijk in Amsterdam ondanks vroege en ruime voorsprong; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV gelijk in Amsterdam ondanks vroege en ruime voorsprong

PSV heeft zondag een punt gepakt in de eerste topper van het seizoen. In Amsterdam eindigde het in een 2-2 gelijkspel. Via twee treffers van Eran Zahavi kwam het nog wel op een ruime voorsprong, maar dat werd nog weggeven.

Enigszins verrassend begon Eran Zahavi in de basisopstelling. De Israëliër kende tot nu toe een ongelukkig seizoen, maar na twee minuten had hij de bal al in het net liggen. Na een goede pass van Olivier Boscagli en een heerlijke bal van Donyell Malen kon hij de bal in het doel tikken. Het was een jubileumtreffer omdat het het 5000ste doelpunt in de Eredivisie van PSV ooit was. Niet veel later was ook Philipp Max dicht bij een treffer, maar hij zag zijn vrije trap net gekeerd worden.

Langzaam leek de thuisploeg de overhand te krijgen. Echter net op het moment dat ze aan aanvallen konden denken sloeg de ploeg van Roger Schmidt genadeloos toe. Na goed druk zetten werd de bal veroverd en opnieuw kon Zahavi via Malen de bal binnen werken. Ajax was tot dat moment nog geen enkele keer gevaarlijk geweest, al was het al snel dicht bij de aansluitingstreffer met een bal op de paal.

PSV had het verdedigend uitstekend voor elkaar en liet helemaal niks toe. Een klein slippertje vlak voor rust leverde echter direct een tegentreffer op. In de blessuretijd van de eerste helft leek PSV de marge weer op twee te kunnen zetten. Mohamed Ihattaren speelde zichzelf uitstekend vrij na een geweldige actie, maar zijn pass op Zahavi was net niet goed genoeg.

Na rust was het al snel bijna gelijk nadat het achterin opnieuw niet goed stond. Pablo Rosario kon de bal nog net van de lijn weghalen. Het leek uitstel van executie, want twee minuten later schoot de net ingevallen Haller de bal in het doel. Hij stond echter net buitenspel zodat het na tussenkomst van de VAR werd afgekeurd.

PSV kreeg vervolgens in korte tijd weer een paar mogelijkheden, terwijl Yvon Mvogo na een uur uitstekend redding bracht op een kopbal. PSV werd echter steeds slordiger en kreeg daardoor vijf minuten later de rekening gepresenteerd. Denzel Dumfries was veel te nonchalant met het wegwerken van de bal, zodat Antony uiteindelijk gelijk kon maken.

Het nonchalante ging maar niet uit het spel zodat er vanuit PSV geen aanvallend gevaar meer kwam en Ajax eenvoudig overeind bleef. De thuisploeg wist bovendien steeds meer aanvallende druk te brengen. Langzaam kreeg PSV echter de grip weer terug. Bovendien had het twee minuten voor tijd een strafschop moeten krijgen na hands van Gravenberch. De bal ging echter niet op de stip en ook de VAR greep niet in. In de slotfase namen beide ploegen geen risico meer, waardoor het in 2-2 eindigde.


[video] Intense battle in Amsterdam | Highlights Ajax - PSV


Denzel Dumfries: 'Uiteindelijk is 2-2 wel een terechte uitslag'

In gesprek met ESPN gaf Denzel Dumfries aan dat hij uiteindelijk kon leven met een gelijkspel. "Als je naar de tweede helft kijkt wel. Uiteindelijk is 2-2 wel een terechte uitslag", aldus Dumfries. "We begonnen goed aan de wedstrijd. Precies zoals we wilden en vooraf hadden afgesproken. Op een gegeven moment voel je alleen wel dat zij sterker worden en meer in de wedstrijd komen. Op sommige momenten moet je daar slimmer mee om gaan, maar als je naar de hele wedstrijd kijkt is 2-2 wel terecht."

PSV viel in de tweede helft weer terug qua niveau. De aanvoerder kon daar niet echt een verklaring voor geven. "In sommige wedstrijden hebben we wel verbetering laten zien. Daarin konden we de controle houden", zo gaf hij aan. "Je weet alleen tegen Ajax dat zij toch wel hun kansen gaan creëren. We hadden met sommige momenten iets slimmer om moeten gaan, maar dat lukt dan niet. Dan is het zuur dat je 2-2 speelt."

Dumfries vond niet dat Ajax een fittere indruk maakte. "Natuurlijk voel je bij jezelf ook wel dat je er even uit bent geweest, maar ik denk niet dat dat van een dusdanige invloed is geweest deze wedstrijd", zei hij daarover.


[video] Zahavi happy with his return and goals, Malen & Rosario balen van gelijkspel


Eran Zahavi: 'Tot het einde was het een pittige strijd'

Eran Zahavi gaf in gesprek met ESPN aan een dubbel gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Ajax. "Het was een zware wedstrijd. We kwamen met 0-2 voor, maar Ajax bracht veel spelers naar voren en speelden goed in balbezit. Daar konden we moeilijk mee om gaan", aldus Zahavi. "Maar ik ben trots op mijn team. We hebben gevochten tot het eind en een goede prestatie geleverd tegen een lastige tegenstander. Tot het einde was het een pittige strijd."

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. "We zetten ze hoog onder druk en daar konden zij niet mee omgaan. We scoorden snel twee doelpunten, maar daarna konden zij er steeds beter mee om gaan en domineerden ze de wedstrijd", zo gaf hij aan. "Het was ook niet makkelijk. We speelden een uitwedstrijd tegen een erg goede ploeg. We zijn uiteindelijk blij met een punt. We kijken er naar uit om meer punten te halen."

Het niveau van de beginfase kon echter niet de hele wedstrijd vast gehouden worden. "Dat komt ook omdat Ajax er op een gegeven moment goed mee om kon gaan. Zij speelden goed aan de bal met veel spelers tussen de linies", zei hij daarover.

Zahavi was tijdens zijn rentree direct belangrijk met twee treffers. "Het was een lastig begin voor mij met corona bij de nationale ploeg. Ik kon niet eens tien dagen met de groep trainen. Pas tijdens deze break heb ik voor het eerst tien dagen met de groep kunnen trainen. Dat is voor een speler heel belangrijk, zeker als je uit het buitenland komt. Het zal alleen nog maar beter gaan. Ik blijf geduldig en zal hard voor het team blijven werken", reageerde hij daarover. "Het voelt voor mij als een nieuwe start. Ik begon in december in China aan het seizoen en speelde tot vorige maand toen ik geblesseerd raakte. Mijn lichaam en mijn geest zijn nu weer fris. Ik voel me nu weer beter en ik hoop dat het op deze manier verder blijft gaan."


[video] PSV geen titelfavoriet: 'Het voetbal beidt onvoldoende houvast'


Roger Schmidt: 'Uiteindelijk is een punt op bezoek bij Ajax voor ons in deze fase erg goed'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt het niet eens dat het verschil tussen beide helften weer erg groot was. "Het was een erg lastige wedstrijd. We speelden tegen een goede ploeg en hadden goede momenten tijdens de wedstrijd. We moeten alleen ook de kwaliteiten van Ajax respecteren en accepteren", aldus Schmidt. "Natuurlijk ben je niet volledig tevreden als je met 0-2 voorkomt en dan uiteindelijk met 2-2 gelijk speelt, maar het resultaat was uiteindelijk oké. We speelden een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander. Het was een goede start van dit jaar."

Schmidt ging verder: "De start was echt top, gewoon perfect. We scoorden al vroeg een doelpunt en zaten daarna goed in de wedstrijd. In balbezit hadden we het wel beter kunnen doen. Normaal kunnen we de bal wat beter in de ploeg houden. Soms verloren we de bal te makkelijk en dat kost energie. Ajax zette ook veel druk, maar uiteindelijk hebben we nauwelijks kansen weggegeven. Zeker niet in de eerste helft. Vlak voor rust hadden we nog een enorme kans en hadden we een derde treffer kunnen maken. Uiteindelijk is een punt op bezoek bij Ajax voor ons in deze fase erg goed."

De Duitser was het ook niet eens met de kritiek dat zijn ploeg geen fitte indruk maakt. "Dat is dan jouw mening. Mijn mening is heel anders", zei hij daarover. "De spelers hebben hard gewerkt vandaag. Dan kun je aan het eind van de wedstrijd moe raken. Dat is voetbal."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eran Zahavi ('2)
Goal
0-2 Eran Zahavi ('21)
Goal
1-2 Promes ('40)
Goal
2-2 Antony ('65)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Klaassen ('53)
Kaart
PSV: Eran Zahavi ('81)

Opstelling PSV

Eran ZahaviDonyell Malen


Cody GakpoPablo RosarioIbrahim SangaréMohamed Ihattaren


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'68 Ryan Thomas voor Cody Gakpo
'76 Mauro Júnior voor Donyell Malen
'81 Érick Gutiérrez voor Mohamed Ihattaren
'81 Noni Madueke voor Eran Zahavi


Opstelling Ajax

TadicLabyadAntony


GravenberchPromesKlaassen


TagliaficoBlindSchuursMazraoui


Onana

Wissels:

'46 Haller voor Labyad
'79 Kudus voor Promes
'79 Rensch voor Mazraoui


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (0-0)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-0)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-0)
 5 2-2 (1-0)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-0)
10  5 2-2 (1-1)
11  3 1-1 (0-1)
12  3 2-3 (1-2)
13  3 1-1 (0-1)
14  3 1-1 (0-1)
15  3 2-3 (1-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.07. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Eran Zahavi (52 -> 5,0)
2. Ibrahim Sangaré (44 -> 4,0)
3. Donyell Malen (35 -> 3,0)
4. Olivier Boscagli (5 -> 2,0)
5. Érick Gutiérrez (1 -> 0,5)
5. Pablo Rosario (1 -> 0,5)
7. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
7. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
7. Toni Lato (0 -> 0,0)
7. Nick Viergever (0 -> 0,0)
7. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
7. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
7. Bruma (0 -> 0,0)
7. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
7. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
7. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
7. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
7. Sam Lammers (0 -> 0,0)
7. Joël Piroe (0 -> 0,0)
7. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
7. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
7. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
7. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
7. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
7. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
7. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
7. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
7. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
7. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
7. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
7. Jordan Teze (0 -> 0,0)
7. Amar Catic (0 -> 0,0)
7. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
7. Niemand (0 -> 0,0)
7. Noni Madueke (0 -> 0,0)
7. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
7. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
7. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
7. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
7. Philipp Max (0 -> 0,0)
7. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
7. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
7. Joël Piroe (0 -> 0,0)
7. Adrian Fein (0 -> 0,0)
7. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
7. Vincent Müller (0 -> 0,0)
7. Mario Götze (0 -> 0,0)
7. Armando Obispo (0 -> 0,0)
7. Justin De Haas (0 -> 0,0)
7. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
7. Luis Felipe (0 -> 0,0)
7. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
7. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
7. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
7. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
7. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
7. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Zondag maar eens laten zien wie er dit jaar de baas is, knallen en pakken die Pinokkio's
+3/-0

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Gelijkspel teken ik voor gezien waar we vandaan komen.

Wat zou het heerlijk zijn wanneer Schmidt zijn filosofie er nu uit komt en we ze helemaal omver blazen!!
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Spelen we in het blauw of zwart? Dat maakt blijkbaar nogal wat uit..... in blauw dit seizoen nog niet 1X gewonnen...🤔😩🙄
+2/-0

2 maanden geleden
Ai lees net dat ze die oude spits van Utrecht voor 20 miljoen hebben gekocht en dat terwijl ze eigenlijk Zahavi wilde hebben.....Wij worden kampioen!!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nou ik had liever Haller gehad dan Zahavi.
+2/-0

 
2 maanden geleden
We maken in mei de balans op. PSV zonder corona en blessures wordt enkel maar sterker. De kwaliteiten van Zahavi komen nog wel boven drijven.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb daar echt sterk mijn twijfels over🤨, vind hem kortweg, omdat wat ik gezien heb, een hele matige voetballer..... hij kan misschien een prima afronder zijn, maar ook dat heb ik nog niet gezien, maar fatsoenlijk mee voetballen, dwz vrij lopen, combi’s aangaan, passeren(?), lukt deze man totaal niet....gevalletje China... eredivisie is echt beter en hoger niveau dan wat men daar heeft ondanks het vele geld! Zahavi gaat het bij ons gewoonweg niet worden denk ik, na dit seizoen snel afscheid van nemen en investeren in Madueke/Romero (Malen gaat weg, vermoed ik)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik zou graag willen dat Zahavi meer laat zien, maar ik zie bij hem geen creativiteit. Geen goede passes en geen goals. Hopelijk beginnen ze zonder hem, anders speel je met 10 man.
+2/-0

2 maanden geleden
Ligt het aan mij of is het weer eens vliegensvlug qua speelgerechtigheid geregeld met die Haller zodra de KNVB iets voor die grachtenclub moet regelen? Terwijl in mijn herinnering elke aankoop bij ons telkens weer tegen allerlei langdurige procedures oploopt.
+4/-2

 
2 maanden geleden
Ligt aan jou. Haller heeft een Frans paspoort, dus er zijn helemaal geen vergunningen of procedures nodig.
+3/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Iemand een idee wat er met Gotze speelt? Zelden fit en schijnbaar er weer niet bij.
+1/-0

2 maanden geleden
Zahavi zal wel lekker spelen met die Israel vlaggetjes daar
+2/-0

2 maanden geleden
Laten we wanneer Gotze niet okselfris is dan aub beginnen met Malen/Madueke, met Gakpo en Ihattaren erachter, aub geen “balverlies” Zahavi, die gewoon weg voetballend tekort komt voor de eredivisie! Leuk zo’n kerel erbij in de selectie... maar breng hem maar laatste 10 minuutjes als supersub
+1/-0

2 maanden geleden
Een Haller twee betalen, en nog zie ik niet in waarom wij dit Zondag niet gaan winnen, als er iemand geen punten pakt bij de pool is't eigen schuld dikke bult.
+1/-0

2 maanden geleden
Onze verdediging is af en toe ook kwetsbaar maar niet zo kwetsbaar als die van hun , hoop dat dit daarom geen zaadpot word maar een open wedstrijd want dan hebben we genoeg kwaliteit om hun af te straffen.
+1/-0

2 maanden geleden
Mmmm als Zahavi meteen start, wat ik totaal niet zou begrijpen, dan is mijn hoop voor morgen alweer een stukje minder.
Overigens ook als Götze niet mee zou doen, maar verwacht dat die er gewoon bij is.
+1/-2

2 maanden geleden
Jorrit succes in moskou
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Jorrit bedankt, altijd 100% inzet.
Niet het niveau psv, toch bedankt voor je inzet en werklust
+1/-1

 
2 maanden geleden
Dat is voor de andere topic toch? Zeg weet iemand al of Götze mee kan doen?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Denk dat het twijfel zaaien strategie van PSV was, de vijand in de handen laten wrijven om ze later te laten sidderen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik moet eerlijk zeggen dat ik vandaag geen enkel idee heb welke kant het op zal gaan. Het kwartje kan werkelijk waar alle kanten op vallen.

Zo had ik aanvankelijk een 3-1 nederlaag genoteerd, hier in de pool, maar ik heb zulks net na jaarwisseling gewijzigd in 2-4. Voor de vorm en het goede gevoel, zogezegd.

Welnu ofschoon ik die laatste uitslag toch maar laat staan, ben ik daar allerminst van overtuigd (evenmin overigens van het tegendeel, het tegenovergestelde). Eigenlijk zou een gelijkspel misschien wel prima zijn. Dit ook om jinxen uit te sluiten, waarvan akte.

Beide teams beschikken ontegenzeggelijk over de nodige kwaliteiten en hebben eveneens mindere goden - deels op z'n Spaans uitgesproken - en dus zal de vorm van de dag bepalend zijn en zullen daarnaast details de doorslag geven.

We gaan het zien.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat is het stil hier....😱😳, iedereen angstaanjagend bang? Ik hoop iig startten met Ihattaren ipv Zahavi, en liefst spelen in zwarte tenue👍
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zenuwachtig.. ja! Bang?.. Never!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Kan niet wachten tot ze beginnen. Hoop dat ze de tweede helft niet wegvallen zoals vaker dit seizoen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ga voor een 1-3 vandaag, voor rust met 0-2 voor, door malen en Gakpo, daarna snel de 1-2.... word dan spannend, maar unser wunder Mario doet ff 10 minuutjes voor eind 1-3 erin en word dan gewisseld voor Marko van Ginkel👍😂
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mario doet niet mee. We spelen met 10 man omdat Zahavi speelt
+1/-5

 
2 maanden geleden
Idd, dan had ik Madueke opgesteld, is veel gevaarlijker dan Zahanie
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap er echt helemaal niks van. Waarschijnlijk wordt er op gegokt dat Madueke een hele goede invaller kan zijn.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Tja.. Ik snap het ook niet helemaal.
Voor Madueke heeft Ajax 2 man nodig om hem te verdedigen, voor Zahavi volstaat 1 verdediger en dus minder ruimte voor de andere aanvallers.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zahavi.... daar hoeft ajakkes niemand op te zetten, die lachen zich dood, terwijl Madueke 2 man bezig houd🤨, onbegrijpelijk deze keuze....
+1/-1

 
2 maanden geleden
We hadden het mis.... knappe goal👍
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zeker weten! Heel knap. Hele arena meteen stil 😜
+1/-0

2 maanden geleden
Jammer🥴😳, geen Gotze 😬, maar voorspelling kan in de prullenbak...
+1/-0

2 maanden geleden
Echt zonde dat onze Mario niet mee kan doen. Maar met deze 11 moeten we Ajax zeker kunnen verslaan. KOM OP PSV!!!
+1/-0

2 maanden geleden
Geen Gotze. Ik wil niet alles aan hem hangen maar zonder zijn slimme spel wordt het toch een stuk lastiger vandaag. Ik ben benieuwd, mijn gevoel zegt dat we het niet gaan redden vandaag. Als Ajax de juiste vorm heeft zijn ze voetballend en als team verder dan PSV.
Keuze voor Zahavi begrijp ik niet. Geen ritme en nog niet gevaarlijk geweest. Madueke juist wel in vorm. Bijzonder.
+1/-1

2 maanden geleden
Zahavi kent de neuzen natuurlijk door en door dus die prikt een hattrick vandaag. Goed gezien van de trainer.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Die kans is nu zeker aanwezig haha Hopelijk houden we dit zo vol!
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Denk dat Zahavi belangrijker is dan iedereen denkt. Weet zeker dat Schmidt het beter weet dan wij allemaal bij elkaar. Ik denk dat ie gewoon een mindere periode had na zijn Corona besmetting, wij onderschatten dit een beetje omdat hij al wel +30 jaar oud is. Fijne wedstrijd iedereen!
+7/-0

2 maanden geleden
Lekker dit! De perfecte wedstrijd om te doen besluiten vandaag een hattrick te gaan scoren!
+1/-0

2 maanden geleden
Met de goals gaat de aandacht naar zahavi maar wat speelt sangare goed zeg in het verstoren. Zit overal tussen.
+2/-0

2 maanden geleden
Ondanks de 0-2 zit ik niks op m’n gemak ..
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Madueke voor Gakpo of Ihatarren graag

Het staat goed, maar je merkt hoe lastig het is gretig voor de goal te zijn als
je voor staat.
Zahavi top!

PSV mag beter tussen de linies spelen

Toch moeten we dat wel gaan doen, druk blijven zetten.
+1/-0

2 maanden geleden
Waar zijn Kuipers z’n kaarten? Tel al 3x zuiver geel voor die lui. Vasthouden net voor rust inclusief, waar die hem achteraf gewoon alsnog moet geven.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat Antony inderdaad geen geel krijgt is belachelijk. Max heeft het zwaar tegen hem.
+1/-0

2 maanden geleden
Zou wel fijn zijn als we wat vaker naar die jongens in het zwart spelen. We passen nu steeds naar die roodwitten.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Heel bijzonder dat Klaassen geen kaart krijgt
+1/-0

2 maanden geleden
Dit had dus zijn tweede gele kaart moeten zijn. Anthony.
+1/-0

2 maanden geleden
Roepen ze over zichzelf af dit. Wat een slappe zooi dit.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Mee eens. Echt erg zwak aan de bal en ook met afjagen. Verdienen helemaal niks zo.
+1/-0

2 maanden geleden
En weer kan PSV een voorsprong niet vasthouden. Dit wordt een zeperd want Ajax is sterker. Dat is een klote constatering.
Je ziet het alleen al in de bedragen die Ajax betaald voor nieuwe spelers.
+1/-0

2 maanden geleden
Nog niets aan de hand .
Laatste min maar toeslaan
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vind het vrij ernstig om te zien dat er niemand afjaagt. Ze doen echt helemaal niets.
Hebben toch kunnen zien wat er kan gebeuren als je durft ??! Stonden gewoon 0-2 voor !
+2/-0

2 maanden geleden
Wat een wissels wederom.... breng Madueke en v. Ginkel, ga voetballen ipv alleen maar achteruit lopen
+2/-0

2 maanden geleden
Snap de wissels ook niet zo. Waarom niet noni
+1/-0

2 maanden geleden
Wat zijn dit voor vage wissels? Madueke zit op de bank toch?
+1/-0

2 maanden geleden
Ind vage wissels
Waarrom weer achteruit lopen
Van ginkel erin
+1/-0

2 maanden geleden
Die slappe ballen ook steeds, vreselijk.
+1/-0

2 maanden geleden
Jammer als je met 0-2 voorkomt. Trokken ons teveel terug. Vond onze backs achter de feiten aanlopen. Opvallend dat PSV fysiek verder is dan Ajax. Die kakten na 80’ helemaal in. Vond Ajax beter in the end.
+1/-0

2 maanden geleden
Na een 0-2 voorsprong voelt het zuur, maar 2-2 in Amsterdam is een prima resultaat. Zonder Gotze en een van Ginkel op de terug gaan we enkel nog maar groeien. Het is jammer dat we het hoge niveau niet lang vol kunnen houden. Zie ook niet hoe dat kan veranderen. We hebben alles in eigen hand nog steeds.
+1/-0

2 maanden geleden
Zonde, we hadden hier best kunnen winnen. Het wordt echt tijd dat de 2e helft beter gaat worden.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Achteraf voelt een gelijkspel zuur na de 2-0 voorsprong.

PSV is het nog niet waar het moet zijn. Qua voetbal is Ajax verder. Wel leuk om te zien dat de wisselspelers behalve guti wel wat brachten.

Ik heb genoten van de spanning in de mooie goals.

Ik denk dat Ajax veel plezier gaat beleven aan die spits.
+1/-0

2 maanden geleden
Ben tevreden met een punt, jammer voor verval, zelf vond ik dat we hier uiteindelijk zeker ook nog konden verliezen! Ik heb Max een x iets anders gezien, offensief super linksback maar verdedigend toch kwetsbaar! Boscagli was voor mij de man van onze kant, Sangare ook behoorlijk gedaan, maar wij vergaten vandaag te voetballen, en wissels vond ik billenknijpend... we gingen er zo op achteruit! Werk aan de winkel🥴🤨👍
+1/-0

2 maanden geleden
Tactiek van vandaag was mij niet duidelijk. Afwachtend en achteruitlopend. Hun zwakte ligt achterin en precies blind en schuurs hebben een erg gemakkelijke wedstrijd gespeeld. Gemiste kans !!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Na de 0-2 bedoel je? Tot en met de 0-2 stonden juist die twee ouderwets voor loel
+1/-0

 
2 maanden geleden
De hele wedstrijd bedoel ik. Buiten de 2 mooie goals van onze spits hebben die 2 centrale verdedigers toch geen druk gehad. Zijn verder niet in de problemen geweest en daar had druk op gezet moeten worden. Ik had t idee dat PSV er al doorheen zat op t moment dat de wedstrijd nog moest beginnen.....
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Eerste 25 minuten waren super goed.

Maar de koppeltjes waren niet duidelijk. Vond Gravenberch echt teveel ruimte krijgen.
Vind het erg jammer dat Madueke zo'n kleine rol speelt.
Je voelt aan die jongen dat hij gaat vlammen.

Zahavi goed gedaan natuurlijk, maar het voetbal met een spits als hem is ook gerichter en minder combinatie.

Eigenlijk hoort dat voetbal niet bij dit elftal, hoe gek het ook klinkt.
Een Madueke en Malen en Gakpo zie ik nog steeds liever
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vind dat Roger heeft gefaald, als je uitgerekend voorkomt uit bij ajax, dan moet je druk blijven zetten en niet afwachtend gaan spelen. We migen nog blij zijn met een gelijkspel.
+3/-3

 
Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Ja, het is net wat je verwacht.
Je kan verwachten dat psv geen dominant spel laat zien op de helft van ajax, met een
Zahavi. Die staat altijd diep en combineert amber.
Die moet ballen krijgen van de backs en als die meer aan het verdedigen zijn,
vind ik echt dat hij een Madueke had moeten brengen in de tweede helft.
Dan combineer je gewoon meer
+2/-0

2 maanden geleden
Al met al niet ontevreden,je had zowel kunnen winnen als verliezen,maar na de 0-2 voorsprong loop je onnodig teveel achteruit en waren ze uiteindelijk te lief.
Met zon uitgangspositie en comfortabele voorsprong moet je het inniatief behouden en daar spelen waar jezelf het sterkst bent en hun juist zwakker,voorin dus.
In het slimmer uitspelen zullen nog flinke stappen gezet moeten worden.
+1/-0

2 maanden geleden
Psv begint heel sterk en maakt 2 doelpunten. Daarna zie je het verval langzaam toenemen. Het leek of Ajaks fitter was. Als PSV de ruimtes goed gebruikt dan had er meer ingezeten. Toch tevreden met puntje dat perspectief biedt voor de rest van de competitie. Op naar AZ en Sparta.
+1/-0

2 maanden geleden
Het was niet de hele wedstrijd geweldig maar als je de gedoodverfde favoriet met de duurste selectie in eigen huis op een gelijkspel houdt dan ben je gewoon de morele winnaar.Punt uit. Letterlijk.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ben ik het niet mee eens. Je komt via prachtige snelle goals van duo Malen-Zahavi op 0-2 en daarmee in de ideale positie om de koploper écht pijn te doen en die koppositie over te nemen. En uiteindelijk mag je in je handen knijpen met een schamel punt. Want je had 'm zomaar nog kunnen verliezen. Dus ja, wat is morele winst?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgens mij ligt de morele winst doorgaans bij de club die terugkomt van een, aanzienlijke, achterstand en er nog een resultaat uit sleept... maar ik kan mij natuurlijk vergissen.
+1/-0

2 maanden geleden
Al met al toch teleurstellend. Tegen een Ajax dat niet in zijn beste doen is een voorsprong van 0-2 verspelen is gewoon niet goed. De goals van PSV waren op zichzelf wel mooi maar vervolgens weet dit Ajax gewoon 70 minuten lang te domineren en op onze helft te spelen. Normaliter verlies je zo'n pot dan ook. Dit terwijl er geen excuses meer zijn, nagenoeg iedereen is weer aan boord.
Houd mijn hart vast tegen AZ woensdag.
+4/-2

2 maanden geleden
Het kan alleen maar beter worden. Tegen de club met de beste en breedste selectie en de meeste poen gelijkspelen is goed. Resultaat is goed maar voetballend zit er nog veel verbetering in.
+2/-1

2 maanden geleden
Geen Gotze. Ik wil niet alles aan hem hangen maar zonder zijn slimme spel wordt het toch een stuk lastiger vandaag. Ik ben benieuwd, mijn gevoel zegt dat we het niet gaan redden vandaag. Als Ajax de juiste vorm heeft zijn ze voetballend en als team verder dan PSV.
Keuze voor Zahavi begrijp ik niet. Geen ritme en nog niet gevaarlijk geweest. Madueke juist wel in vorm. Bijzonder.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Je weet dat de wedstrijd al lang afgelopen is?
+4/-0

 
2 maanden geleden
Haha nee ik loop wat achter. Was een dubbele post vanwege reloaden pagina. Dacht dat dat niet meer kon maar toch wel dus. Maar al met al blij dat Zahavi zijn ongelijk heeft bewezen. Hopelijk is dit de opmars naar meer.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zonder Zahavi zou het 2-0 voor Ajax zijn geweest... dusssss.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
GElijkspel volledig aan falen Schmidt te danken met zijn wisselbeleid. 2 punten verloren.
+1/-8

Paulinho01 (geschorst)
2 maanden geleden
Gaarne het monster ophalen, https://www.transfermarkt.nl/min-jae-kim/profil/spieler/503482link

We hebben wat nodig nog in de verdediging imo is de selectie te dun nu!

Na Luckassen en Hendrix is er wellicht iets vrij gevallen!

Forza PSV!
+2/-2

2 maanden geleden
Ik weet 100% zeker als een speler van PSV met zijn handen naar de bal was gedraaid dat ie wel op stip was gegaan. Ik begrijp niks meer van die regel. Maakt de pingel tegen Twente nog extra zuur.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Ben ik helemaal met je eens, is idd meten met 2 maten... van Ajax vandaag was geen penalty, maar dat was Twente uit ook absoluut niet, en dat is dan wel zuur...
+4/-0

 
2 maanden geleden
Die tegen Heracles (schouder Viergever) al vergeten; die was nog veel schandaliger...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zeker weten niet. We zijn minimaal 4 punten " bestolen" en die goal van Vitesse ben ik ook nog steeds niet van overtuigd. Maar ik heb al eerder gezegd we beginnen het seizoen al met 10 punten achterstand. Natuurlijk moet je zelf beter voetballen, maar dat rechtvaardigt deze foute beslissingen zeker niet. Met een VAR nota bene, het is bijna lachwekkend.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap er ook niks meer van. De bedoeling is dat er een zwart-wit regel zou komen, die geen ruimte voor interpretatie biedt. Die is er gekomen en uitvoerig uitgelegd, met het verhaal onder en boven de oksel. Volgens die regels was dit een 100% pingel. Dat de commentator dan zegt dat er geen opzet in het spel was irriteert mij mateloos.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hij houd zijn handen op zijn rug, draait vervolgens om en haalt de voorzet eruit. Was ie niet tegen zijn hand gekomen was die bal voor de goal geslingerd. Bij Gakpo (had niet eens de tijd om het bewust te doen) was de bal tegen zijn lichaam gekomen, maar die pingel was ook een goedmaakertje voor de onterechte pingel die wij kregen. De VAR had hier op zijn minst naar moeten kijken. Al is het maar om de schijn niet tegen te hebben. Hij maakte in ieder geval een beweging met zijn arm richting de bal.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat de var(ce) er gewoon naar gekeken heeft: géén strafschop.

Maar het beleid in deze is natuurlijk totaal niet consequent, althans de manier waarop deze regels geïnterpreteerd worden.
+1/-0

2 maanden geleden
1e helft sterk gespeeld had 020 geen kans!! maar 2e helft terug gaan lopen stomste wat je kan doen en je ziet het onnodig weggeven!! daarnaast vond ik de scheids in de 2e helft een beetje veel op de hand van ajax
1 pingel wat het mischien moest zijn onthouden ajax mocht schoppen en psv niet! antoni die gakpo de wedstrijd uitschopt want als je goed kijkt zie je dat hij hem op zijn enkel raakt1!smerig maar dan nog stomme terecht gelijkspel!! maar had niet gehoeven!! en de 2-2 waarom schoppen ze die bal niet buiten!! stomme actie!! maar ja woensdag weer aan de bak!!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad een geweldige assist van Dumfries. Vond onze beide backs echt zeer matig spelen. Max had hetzelfde probleem als recent met Duitsland tegen Spanje. Antony was rete gevaarlijk continu.
+2/-0

2 maanden geleden
Terecht gelijkspel. Ajax had het betere spel, maar qua kansen ontliepen Ajax en PSV elkaar niet. Geweldig voor Zahavi, 2 keer scoren in de Arena, super! Hij stellt tegelijkertijd al die zeikerds hier kalt die hier maar wat schrijven over hem. Toppunt was toch wel de post met "hij loopt Malen alleen maar in de weg" , echt belachelijk.
+4/-3

 
2 maanden geleden
Ze zeiken nu nog steeds, zelfs na deze wedstrijd. Volslagen lachwekkend
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik weet niet of je PSV voor de winter gevolgd hebt maar het moge duidelijk zijn dat Malen zijn beste wedstrijden speelde zonder Zahavi aan zijn zijde. Geweldig dat hij 2x scoort maar dat neemt niet weg dat hij tot nu toe veels te weinig heeft gebracht. 1 zwaluw maakt geen zomer man. €2,5m per jaar (net als Gotze). Van dergelijke jongens verwacht ik echt veel meer.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Niet gericht aan jou, want ik ben het volkomen eens met wat je nu schrijft. Maar als je na deze wedstrijd gaat lopen zeiken over Zahavi, zegt dat meer over de persoon zelf dan over Zahavi. Tot nu toe was het uitermate zwak. Vandaag speelde hij een uitstekende wedstrijd en niet alleen omdat hij twee keer scoorde. Hopelijk kan hij dit vast blijven houden.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Daar gaat het niet om, of hij nou wel of niet goed speelde. Door Zahavi te bestempelen als iemand die 'Malen in de weg loopt' is denigrerend, en hij laat zien dat het nergens op gebaseerd is, dat hij al eerder in wedstrijden voor de winterstop ook al deed. Iedereen speelt goed en minder goede wedstrijden. Je bent vrij om te schrijven wat je wil hier, maar het afzeik en negatief-gehalte is bij jou wel hoog de laatste tijd. "Ajax is met 2 vingers in de neus kampioen in februari" schreef je recent. Tsja...
+4/-2

 
2 maanden geleden
Ik weet niet waar je op uit bent maar tot nu toe ben ik totaal niet onder de indruk van Zahavi. Ik kan je wel wat feiten geven ware het niet dat ik me daartoe even niet geroepen voel. Ik hoop trouwens van ganser harte dat hij vanaf nu iedere wedstrijd 2x scoort. En ja ik heb geroepen dat Ajax in februari kampioen zou zijn. Is dat in deze discussie relevant?
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat jij nu doet is open deuren intrappen.... het was voorspelbaarder geweest dat Zahavi vandaag ook wederom geen knikker zou raken! Wanneer jij vooraf zou zeggen dat hij zou spelen en binnen een half uur 2 doelpunten zou maken, lieten alle psv supporters jou direct opnemen...
Ik zeik ook veelal op hem, maar vaak ook terecht, omdat hij tot vandaag er weinig van bakte en ik ben dan van mening dat hij een Madueke veelal speeltijd ontneemt, reactie op pvh25, ben het met brenetjes zijn commentaar volledig eens👍
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ben ik niet met je eens @riverside dat het voorspelbaarder was. Ik(en ook kenners die ik spreek) vind Zahavi een geslepen, ervaren en slimme spits. Nee, hij speelde niet z'n meest gelukkige wedstrijden, er is veel concurrentie, maar hij heeft ook nog eens een terugslag gehad met corona gehad. Het lijkt me beter een spits aan het einde van een seizoen te beoordelen, dat is reëeler. Als hij er dan met 15 wedstrijden niets van bakt ga ik met je mee, nu niet. Goede post van @the alchemist hieronder, helemaal mee eens. Madueke is wmb. idd een toptalent en mag van mij veel spelen. Maar Schmidt kiest voor Zahavi vandaag, daar heeft ie wellicht de hele week aan gewerkt om met deze tactiek en spelers tegen ajax te spelen, en in dit geval heeft Zahavi hem niet teleurgesteld.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ikzelf heb dan weliswaar nooit Zahavi afgezeken, wellicht af & toe wat binnensmonds gemord, maar vandaag was hij niet alleen man of the match, maar zelfs man van het weekend! De man heeft weer een hoop krediet verdiend. Hopelijk is hij er nu, na al zijn fysieke malheur, definitief doorheen. Zo zonde van die struikelpartij, anders maakt hij zich zelfs onsterfelijk met een hattrick!

Lechaim, Eran!
+3/-0

 
2 maanden geleden
Zahavi heeft jarenlang ongeveer 1 op 1 gelopen, en daarom dacht ik toen hij gekocht werd dat het een prima spits voor PSV zou zijn, en dat hij in de ED veel doelpunten zou gaan maken. De eerste paar wedstrijden vond ik hem zeer doelgericht en ook nog goed met Malen combineren. Ik zag in hem een echte afmaker. Niet een speler die echt meevoetbalt, of met een solo langs spelers loopt, maar gewoon de bal direct zeer goed gericht op doel schieten.
Na een wedstrijd of 4 was hij niet helemaal fit, en daarna werd hij ziek waar hij maar met moeite van kon herstellen. Toen kwam de maand dat veel spelers positief getest werden en PSV maar met moeite een compleet elftal op kon stellen. Zahavi speelde toen een aantal wedstrijden waarbij hij dit spits-positie verliet en zich op het middenveld met het spel ging bemoeien. Ik weet niet wat er toen met hem was, maar in die periode stuiterde veel ballen van zijn voeten en was hij totaal uit vorm. Tav die periode kan ik de opmerking van @Tony wel snappen dat hij Malen in de weg liep. Dat was eigenlijk ook wel zo. Ik was toen nog wel posotief over Zahavi omdat ik dacht dat zijn slechte spel het gevolg was van niet goed fit zijn.
Tegen Ajax zag ik weer de Zahavi die ik van de eerste wedsrijden kende. Hij combineert ook weer goed met Malen, ze gunnen elkaar de bal, en lopen na een doelpunt naar elkaar toe.
Laten we hopen dat hij nu fit blijft, en in vorm blijft. Als PSV de druk op het doel met hem ook in doelpunten om kan zetten, dan kan PSV tot de laatste dag kandidaat voor de titel zijn.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Volgensmij had Schmidt in die periode ook gezegd. Zahavi speelt, maar is verre van fit. Nu de man fit is mogen we hem gaan beoordelen. En eerlijk is eerlijk wat hij gisteren heeft laten zien is gewoon goed. De meeste spitsen inclusief onze beste spits Malen, hebben veel meer kansen nodig om te scoren. De wijze waarop Zahavi de ballen tegen het net knalt verraad absolute afwerk klasse.

Bovendien is het voor een type Zahavi veel makkelijker voetballen tegen Ajax dan tegen Ado Den Haag die met 10 man in de eigen 16 aan het verdedigen zijn. Dit wordt de maand van Zahavi mark my words!!!!!
+2/-0

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Ik(en ook kenners die ik spreek) vind Zahavi een geslepen, ervaren en slimme spits.Dat is mooi man.
Ik, Tony, een hoop kenners en zelfs z'n teamgenoten waren niet tevreden over de inbreng van Zahavi tot voor gisteren. Dan kun je nu je gram gaan halen en doen alsof iedereen die kritiek had op Zahavi gek is en hele nare mensen zijn, maar de feiten spreken voor zich. Tot voor gisteren heeft hij, in de competitie, precies 1 keer de bal in het netje geschoten en liep hij anderen regelmatig in de weg.

Dat hij er gisteren 2 maakte in de Arena is prachtig en laten we hopen dat hij nu vaker gaat scoren, want als hij nu weer stopt met doelpunten maken krijgt hij gewoon weer een lading kritiek, net als alle voorgaande spitsen bij PSV die niet of amper doelpunten maakten, en terecht.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het geestige van deze hele ‘discussie’ is dat er gesproken wordt over een geslepen, ervaren en slimme spits. De beste man heeft veelal in verre landen gespeeld dus hoe kun je tot een dergelijke conclusie komen? Trainingen van PSV zijn volgens mij niet toegankelijk en voor de winter heeft hij nou niet echt aangetoond het bovenvermelde te zijn. YouTube beelden dan maar? Ook zo verleggend. Ik heb gisteren kenners bij Fox gehoord die vooraf eerlijk zeiden dat zede beste man nog niet goed konden beoordelen. Dat is pas eerlijk naar mijn bescheiden mening.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Waar ik een beetje moe van word in de 'discussies' tegenwoordig is dat zodra je een keer kritiek op iemand hebt (of een andere mening hebt), je gelijk belachelijk bent, een nepsupporter of iig geen echte supporter, alleen maar loopt te zeiken en meer van dat soort narigheid. Moet je eens kijken hoe naar je wordt weggezet als je kritiek op bv Hendrix durft te geven...
+2/-1

 
2 maanden geleden
Zoals op John de Jong bijvoorbeeld..... ;-)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Touché!
Al nam die 'discussie' wel heel extreme vormen aan, tot bedreigingen aan toe.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Eens. En ja Z. On de Bok ik heb vaak kritiek hier. Dat wordt dan weer tegen me gebruikt. Het zij zo. Dan ben ik maar een nep supporter. Volgens mij is er de laatste jaren weinig reden tot enthousiasme geweest. Hopelijk weet Schmidt de lijn door te trekken maar volgens mij zijn die snavels gewoon DE favoriet nog steeds.
+2/-0

 
2 maanden geleden
@zondebok: Wie heeft hier 'nepsupporter' lijkt me in de mond genomen? Enige wat ik zeg is dat negatief om negatief te doen, niet veel bijdraagt aan een goede uitwisseling van meningen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat was een reactie op Tony en ging over discussies in het algemeen en dus niet over jou persoonlijk.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat iemand in 'verre landen' speelt zegt helemaal niets over het karakter van een speler, vreemde stelling. Binnen PSV hebben ze geen youtube nodig om hem te beoordelen.
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Jij schrijft : ik (en kenners) vinden Zahavi een geslepen, ervaren spits en nog wat van dergelijke teksten. Ik vraag me oprecht af op basis van wat je dat geconcludeerd hebt. Heb je wedstrijden in China bijgewoond of in Israël? Uiteraard heeft PSV hem op een andere manier beoordeeld dan obv YouTube. Dat laatste sloeg op jou. Of ben jij, in tegenstelling tot anderen, wel welkom op de Herdgang en heb je hem zien trainen? Je maakt mij niet wijs dat je dergelijke conclusies getrokken hebt op basis van de wedstrijden voor de winter want dat zou echt de reinste quatsch zijn. Of wil je zeggen dat de heren Bruggink, Perez en de Boer geen verstand van voetbal hebben? En hoezo haal je het woord ‘karakter’ erbij? Daar heb ik bij deze jongen geen bedenkingen over, in tegendeel.
+1/-0

2 maanden geleden
Het voetballend vermogen van Zahavi is niet heel bijzonder weten we allemaal,zijn kwaliteit is scoren.
echter als hij voorgaande wedstrijden niet heeft gescoord heeft het weinig zin om dit bij voorbaat al bij aanvang van een nieuwe pot er weer bij te halen,zoals vandaag blijkt want elke wedstrijd is een opzichzelfstaande nieuwe situatie.
Dus ik zou zeggen,beoordeel hem van wedstrijd tot wedstrijd,want hij kan zomaar net als vandaag beslissend zijn.😎😍
+5/-1

2 maanden geleden
Zahavi deed wat hij moest doen, namelijk scoren. Was dus (achteraf) een verdedigbare keuze. Maar een bij een 0-2 voorsprong wordt iets anders gevraagd. Dus was het logisch geweest om Zahavi te wisselen voor Madueke, daar had je Ajax nog veel meer pijn mee kunnen doen. Nu moet je idd blij zijn met een punt, terwijl Ajax met een 0-2 achterstand en Blind/Schuurs centraal rijp was om helemaal dronken gespeeld te worden.jammer dat deze keuze niet is gemaakt. Nu loopt die Ten Hag te blaten dat de nr. 2 van de competitie Ajax niet kan bijbenen. Wat een gemiste kans!
+3/-1

 
2 maanden geleden
Wat jij zegt is dus eigenlijk:na de 0-2 de doelpuntenmaker eruit halen voor Madueke,en we hadden gewonnen.
Lijkt me vrij kort door de bocht.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Ik denk inderdaad dat de kans op winst dan groter zou zijn geweest. Dat Ajax bij 0-2 vol zou gaan aanvallen zal geen verrassing zijn geweest. Jammer dat daar in het geheel niet op is ingespeeld.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat die kans aanzienlijk was geweest als je die 0-2 naar de kleedkamer (rust) had gebracht. Eeuwig zonde dat wij daarin niet geslaagd zijn. Nu was het na rust wachten op het onvermijdelijke en was een puntendeling het maximaal haalbare.
+2/-0

 
2 maanden geleden
We zullen het nooit weten natuurlijk,maar ondanks dat ik noni een geweldig talent vind waarvoor je naar het stadion komt en voor creativiteit en diepgang zorgt,zat Zahavi gewoon goed in de wedstrijd en levert hij verdedigend ietsje meer,bovendien loopt noni zich ook nog wel eens roekeloos vast.
Ik denk dat als ik in de schoenen van onze trainer stond,ik de zelfde keuze had gemaakt,mijn inziens was het probleem dat we niet onder de druk uit konden spelen door het middenveld en daar konden zahavi maar ook madueke denk ik geen verandering in brengen.
+1/-0

2 maanden geleden
Gotze en Ginkel deden tegen Ajaks nog niet eens mee. Als beide spelers weer fit zijn dan staat er toch echt wel wat. Het wordt alleen maar beter.En zo goed zijn die Amsterdammers niet. Achterin heel kwetsbaar.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Net zoals wij dus. Zowel PSV alsook Ajax zal voetballend sterker worden. Dus zal het afhangen van details. De details hebben ons vandaag behoorlijk in de steek gelaten. Gelukkig, achteraf, houd je de schade beperkt. En dat na een snelle 2-0 voorsprong.
+4/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Mis toch een paar ‘zware’ jongens met ervaring in de as (Rosario, Sangare, Teze, Boscagli) die een team op sleeptouw kunnen nemen en als verlengstuk van de trainer een team kunnen sturen. Tis allemaal erg jong en vandaag was er duidelijk behoefte aan een elftal wat (met meer lef en vernunft) verder naar voren durfde te verdedigen ook na de 0-2. Dit vereist ervaring en spel intelligentie en ik kan mij goed voorstellen dat dit nu nog tegen de natuur ingaat van het huidige ‘onervaren’ materiaal op die posities. Ondanks dat de 4 bovengenoemden individueel goed gepresteerd hebben zat daar mijns inziens wel het verschil tussen een volwassen resultaat en het zwaarbevochten gelijkspel van vandaag. Wellicht kunnen Gotze en Van Ginkel daarin een belangrijke rol vertolken in het restant.
+2/-1

2 maanden geleden
Dus niemand gaat het over Max hebben? Natuurlijk tegen mindere ploegen absolute meerwaarde in het aanvalsspel van psv, maar tegen betere tegenstanders is toch wel gebleken dat hij absoluut niet kan verdedigen? Ik zag het al in de wedstrijd tussen Duitsland tegen Spanje, natuurlijk het is Spanje, absolute topploeg, maar ook dan vind ik dat je je mannetje moet kunnen staan. Antony speelde vandaag letterlijk met Max, was gewoon pijnlijk om te zien.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ja Max, maar ook Dumfries hadden echt een slechte dag. Opvallend was juist dat Boscagli en Teze het verdedigend toch behoorlijk deden. Maar dat had natuurlijk ook te maken met het goede spel van Sangare en Rosario. Die twee jaagde ook werkelijk alles op en af en hielden de ruimtes voor onze twee centrale verdedigers klein, waardoor het verdedigen ook makkelijker wordt. Echter hoor je ook niemand over deze positieve bijdrage van Rosario. Maar als hij een bal verkeerd geeft staat heel het forum klaar om hem af te branden.

Gakpo en ons zogenaamde super talent Ihataren kwamen niet in het stuk voor. Dat was het grootste probleem van PSV gisteren.
+3/-0

2 maanden geleden
Goed, de day after de night before!

Het was in mijn ogen een wedstrijd zoals we ONS PSV dit seizoen kennen; een goede start, wat zeg ik, een geweldige start. Met twee goals uit snel spel naar voren c.q. omschakelvoetbal. In de fase daarna ging PSV echter te snel al een stapje of 10 terug en dat was in die fase onnodig. We zijn nog niet zo ver dat we een wedstrijd als deze voor rust al de kop om draaien. Want in mijn ogen had dat echt gekund. Wellicht dat het schot op de paal al gezorgd heeft voor wat onrust.

Op een vrij ongelukkig moment valt dan de 1-2 door te slap ingrijpen en dan weet je hoe beide ploegen de rust in gaan. Na rust was het in balbezit werkelijk droevig gesteld, was Abcoude Noord tot minuut 70 absoluut de betere ploeg, maar bleef PSV door hard werken en een erg goede Sangaré wel op de been. In de laatste minuten leek PSV nog iets meer over te hebben en waren we nog dichtbij een grandioze driepunter, maar die zou niet terecht geweest zijn.

Nu op naar AZ, voor het verdere vervolg van de competitie natuurlijk een megabelangrijke partij omdat we bij winst AZ definitief uitschakelen in de strijd om de titel!
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Prima weergegeven, SouBa, nou ik.

Allereerst mijn gevoelens van voor tijdens direct na en veel later na de wedstrijd. Die geven namelijk een aardige indicatie van het gebodene.

Voorafgaand was ik toch wel aardig nerveus, een goed teken want dat betekent dat PSV weer meedoet. Het valt te vergelijken met dezelfde wedstrijd een kleine 2 jaar geleden. Alleen toen was ik nog aanwezig in Arena, dat is toch anders.

Tijdens de 1e helft was ik in het begin, net als iedereen hier, blij verrast door de impact van het tandem Malen-Zahavi. Wow 2-0 voor door 2 even flitsende als weergaloze doelpunten. Toen had ik écht de hoop dat wij de, min of meer beslissende, 0-3 eerder zouden maken dan zij de aansluitende 1-2.

Na een halfuur spelen nam dat gevoel af. Ajax raakte de paal en toen wist ik al dat PSV hier never nooit de nul zou houden. Dus was het iig hopen dat de 0-2 de kleedkamer zou halen, hetgeen dus niet lukte. Jammer(lijk).

Rust. We staan gelukkig nog wel voor. Ff kwartiertje rust, ff bijkomen, ff de gedachten verzetten, ff, rustig, appen met lotgenoten. Hopelijk herpakt PSV zich en gaat het zich weer onder de immense druk van Ajax uitspelen.

De 2e helft vangt aan. Zelfde spelbeeld: zij komen, wij trachten tegen te houden. Bibberen rond de afgekeurde goal. Hopen of wat lucht, hopen op een succesvolle tegenstoot.

We naderen en passeren inmiddels uur speeltijd. Verrek ik zit hier in het pikkedonker! Gordijnen dicht, lichten aan, misschien verlicht het iets. Neen dus. Het onvermijdelijke gebeurt: de gelijkmaker. Weg is de mooie voordelige marge. De wedstrijd begint helemaal opnieuw. En de thuisclub ruikt bloed, de gasten ruiken zweet, angstzweet.

En toen, langzamerhand, alsof het zo moest zijn, alsof de gelijkmaker óók voor Ajax het doel was, kantelde de wedstrijd weer eens. Niet voluit, niet dat PSV weer het heft in handen had, maar richting status quo. In het laatste kwartier gingen beide ploegen nog wel voor de winst, maar tot meer dan een paar speldenprikken leidde zulks niet. De hartslag ging weer omlaag.

Blessuretijd kwam en ging, de vrede was getekend, tot een remise was overeengekomen. Eindsignaal. Toch wel, eerlijk is braaf, een gevoel van immense opluchting. We hadden iig niet verloren. Laat die opinieprogramma's maar komen. Willem II had op het einde van 2020 de marge al geminimaliseerd.

Gedurende de uren daarna en tijdens de slaap die aanvankelijk maar niet wilde komen begon ik mij echter te ergeren. Aan mijn club die gvd een 0-2 niet thuis had weten te brengen, aan mijzelf dat ik zo defaitistisch werd en genoegen nam met een puntendeling, op die coach van hen die zei dat de nummer 2 van Nederland hen niet niet kon bijbenen. Wat nou, nummer 2? Eh ja nummer 2. Wij hadden nummer 1 moeten staan. Godverdomme!

Want waren wij, PSV, nu zo laf gedurende dat eeuwigdurende lange middenstuk van de wedstrijd? Of waren zij, Ajax, zo goed tijdens die periode. De waarheid zal ongetwijfeld in het midden liggen.

Eindconclusie: wij schieten er niets mee op... en wij doen nog volledig mee. Tegenstrijdig? Tweeledig eerder. Dat kan. Dat is het geval. Het leven en de beleving van een supporter.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Geweldig verwoordt killer,kan alleen maar beamen dat ik precies dezelfde gedachten en gevoelens had.
Mijn eindconclusie was er een van:Ajax is natuurlijk een goede voetballende ploeg die als geen ander een tegenstander onder druk kan zetten,en waarin wij nog overduidelijk stappen moeten zetten.
En dat ligt m.i. aan het middenveld van ons met een teveel aan verdedigende intentie en te weinig voetballend vermogen om daar onderuit te spelen.Ihattaren was onzichtbaar en het verdedigende blok gaat automatisch te veel achteruit lopen.
Maar goed erg leerzaam en we doen nog steeds mee.
Forza PSV!
+1/-0

2 maanden geleden
Resultaat goed,voetballend slecht na de 0-2,middenveld met Rosario-Sangare is gewoon niet goed genoeg kwa voetballend vermogen,leuke balafpakkers maar meer niet
+1/-1

2 maanden geleden
Het is mij wel duidelijk dat een kampioenschap voor PSV niet waarschijnlijk is. Ajax was stukken beter, eigenlijk hadden we, behalve 2 mooie doelpunten niets in te brengen. Negatief? Misschien. Maar met de financiële voorsprong van Ajax niet gek dat ze beter zijm. 1 punt achter is dus zo gek nog niet. Paat dingen vond ik onbegrijpelijk. (1) Hoewel Kuipers c.q. var in tegenstelling tot 2 jaar terug de wedstrind voor PSV niet verziekt hebben vond ik een paar beslissingen onbegrijpelijk. Waarom geen geel voir Blind toen hij op de rand van het strafschopgebied Malen onderuit schopte? Wederom mocht een Ajaxspeler ongestraft op de enkel van een PSV'er staan (toen Blind op Lozano, nu Anthony op Gapko). Waar was de var? Waarom geen vrije trap voor Madueke toen hij een gooi kreeg van Schuurs? (2) Waarom schopt Dumfries de bal niet de tribune in kort voor de gelijkmaker?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Simpel @Tammy, zodra Ajax in moeilijkheden zit komt er hulp aan, zelfs op duidelijke momenten wordt er simpelweg schaamteloos beslist in het voordeel van KNVB A'dam, ze nemen niet eens de moeite het te camoufleren.
+2/-1

Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Vind die conclusie weinig reeel.
Als psv 0-2 achterkomt thuis, geloof maar dat psv gaat aanvallen en kansen krijgt.
Zo werkt het gewoon.

Verder zie nog steeds liever Madueke/Iha om Malen heen en Malen als diepe spits.

Het is een afmaker Zahavi dat is fijn, maar ik vind hem echt te beperkt in de combinatie.
Het is min of meer ene counterspits.

Dus voor AZ thuis hoop ik toch echt op Gotze en Zahavi banken..
+1/-4

 
2 maanden geleden
Hoe kan je nou de man of the match, wat zeg ik man of the weekend, banken?

Zonder hem én Malen waren wij gisteren kansloos tenonder gegaan.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Denk dat je bedoelt dat je had gehoopt dat Gotze mee had gespeeld tegen Ajax. Spelen tegen de ADO denhaagjes van deze wereld of tegen een echt goed team is andere koek he vriend. Gakpo en Ihataren hebben laten zien dat ze het nog heel erg moeilijk hebben in dit soort wedstrijden op het echte hoge niveau. Hetzelfde verwacht ik ook bij Madueke. Wij zijn heel goed in het groter maken van talentjes. In dit soort potjes komt er meer kijken dan een beetje frivoliteit. Kijk hoe de ervaren spelers van Ajax gisteren de wedstrijd omdraaide. Die waren balvast sterk in de duels. De ervaring van Zahavi en met name Gotze moet je niet onderschatten. Zahavi maakte gisteren behalve de goals ook weer veel vuile meters. Meters zonder bal die een leek misschien niet opvallen, maar oh zo noodzakelijk. Dat zijn de vuile meters die de geweldige talenten nog niet allemaal maken. Pas als ze dat ook gaan doen, zijn ze klaar om spelers zoals een Zahavi op den duur te gaan vervangen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Jij hebt recht op je mening en mijn mening heeft het recht om jou mening maar raar te vinden, Zahavi is niet alleen maar een afmaker zoals we allemaal gisteren hebben kunnen zien, als de man helemaal fit is zal die de eredivisie ontstijgen, op die leeftijd nog, zo en nou hebt jij het recht mijn mening af te #*en;-)
+2/-1

2 maanden geleden
Ik heb een verzoek aan de knvb.... aangezien wij hier in Nederland niet een fatsoenlijke scheidsrechter hebben die deze toppers zonder willekeur kunnen lijden, stel ik voor hiervoor een Duitse of Engelse arbiter voor zulke duels aan te schaffen, dat is het eerlijkst! Wat is er gisteren uiteindelijk door gekkie kuipers weer aardig wat gemist! Uiteindelijk had Anthony rood moeten hebben, donker rood en gewoon 2 wedstrijden aan de broek, op dat zelfde moment ziet de var ook niets.... heel bijzonder! Tevens hebben wij een penalty in Enschede tegen gekregen voor eenzelfde handsbal.... het blijkt dus wel dat het corps verschillend fluit en hierin geen lijn trekt, kuipers had de handsbal gezien maar vond dat geen penalty, ben ik volledig met hem eens hoor, het is gekkenwerk, maar er is hier een duidelijk statement in gemaakt door deze vreselijke communistische bond, ik vind hierin juist de bond ver tekort schieten, met de complete scheidsrechter corps erbij, het is gewoon lachwekkend en eigenlijk ook bijzonder sneu....
+2/-1

2 maanden geleden
Los van de uitslag (gelijk spelen tegen de koploper is redelijk resultaat) is voor mij wel duidelijk geworden dat de platte kar dit jaar wel binnen kan blijven. Voetballend brengen we te weinig. Het druk zetten lukt bij vlagen, maar een wedstrijd controleren en onder de druk van een tegenstander uitvoetballen kan dit elftal nog niet. Nagenoeg elke club waar we in deze competitie tegen hebben gespeeld (behalve ADO) heeft periodes gehad waarin ze dit PSV ver terugdringen op eigen helft en je laat billenknijpen. Het veldoverwicht van Ajax leek er soms op of ze tegen Fortuna speelden. Onana stond soms minuten lang op de middenstip (de middenstip! gvd) echt waar. De trainer zegt het zelf: hij is blij met dit maximaal resultaat in de fase waar de club nu is. M.a.w. we zijn op dit moment niet goed genoeg. Ik lees hier nu weer dat de hoop is gericht op Gotze en Ginkel. Vergeet het. Als Gotze de oplossing was had hij dat allang moeten laten zien en Ginkel moet paar maanden ritme opdoen. Bovendien zitten er na elke wedstrijd een paar in de lappenmand. Zelfs de tweede plek lijkt me nauwelijks haalbaar. En hou hier eens op met dat gejammer over de arbitrage. Kijk eerst naar hoe je club speelt.
+3/-4

 
2 maanden geleden
Dat heet geen gejammer hoor, dat heet rechtvaardigheid! Wanneer dat er niet is, ook al ben je voetballend minder, dan stop er maar mee! Gaat om 2 cruciale dingen in een wedstrijd, die hoe dan ook de wedstrijd hadden kunnen beïnvloeden, los van de uitslag, rechtvaardig handelen en fluiten, zorgt voor een evenredig en goed gevoel bij de achterban/supporters, nu heerst er een wrang, oneerlijk gevoel, van.... wat als.... dus geen gejammer, maar eerlijk en correct fluiten, daar gaat en staat alles mee, daar zit zelfs een var voor mee te kijken en te denken!
+5/-1

2 maanden geleden
Niet goed genoeg voor de 2e plaats. Wat een onzin. Dit PSV is echt niet slechter dan Feyenoord, Vitesse of AZ.Je kunt ook te negatief zijn.Dat Ajaks met zijn financiële mogelijkheden de meeste kans op het kampioenschap maakt is duidelijk. Ze willen nu weer Mensah van Man United kopen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Laat ze maar lekker een bak geld over de schutting smijten, het is vanzelf een keer op en je krijgt niet ieder jaar CL cadeau. Zoveel beter als onze spelers zijn ze niet. Sterker nog Ajax heeft nog geen grote mannen wedstrijd gewonnen dit jaar. 2x Midjeland in de CL wauw man. En op dat ene uitzondelijke jaar na is het gewoon weer groepsfase CL exit. Ik moet het allemaal nog zien. We staan 1 punt achter en ze komen nog naar Eindhoven. We hebben alles (behalve de VAR) in eigen hand.
+3/-0