Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenInvallers bezorgen PSV winst tegen Vitesse na uitstekende tweede helft


Tijdstip
21 februari 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 1


Invallers bezorgen PSV winst tegen Vitesse na uitstekende tweede helft; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Invallers bezorgen PSV winst tegen Vitesse na uitstekende tweede helft

PSV heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd om tenminste de tweede plaats. In het Philips Stadion werd Vitesse met 3-1 verslagen. De doelpunten van PSV werden allemaal in de tweede helft gemaakt en dat waren allemaal invallers. Donyell Malen maakte het eerste doelpunt voor PSV, waarna Mario Götze tot twee doelpunten kwam. Vitesse had in de eerste helft de score al vroeg geopend.

Roger Schmidt had zijn ploeg wederom volledig omgegooid en gekozen voor een zeer verrassende 5-3-2 opstelling. Het begin verliep echter desastreus. Na een minuut spelen ontsnapte PSV nog aan een achterstand toen Pablo Rosario de bal knullig verspeelde, maar in de vierde minuut was het alsnog raak toen Timo Baumgartl veel te slap het duel in ging en de ploeg volledig uit positie was.

Dat PSV momenteel niet in beste vorm verkeerd werd enkele minuten later illustratief getoond door Yorbe Vertessen. De jonge aanvaller leek de bal eenvoudig in een volledig leeg doel te kunnen tikken nadat Pasveer volledig in de fout ging. Hij maaide echter over de bal zodat de doelman alsnog redding kon brengen. PSV had vervolgens wel de overhand op het veld, maar zag halverwege de eerste helft Vertessen nogmaals een enorme mogelijkheid missen. PSV ontsnapte vervolgens aan een 0-2 achterstand nadat Rosario wederom gigantisch in de fout ging, maar dit keer was het Vitesse dat voor een volledig leeg doel miste en de paal raakte. Twee minuten later was het Eran Zahavi met een enorme kans toen dit keer Bazoer de fout in ging. Zijn schot kon echter gekeerd worden. De Israëliër had de bal echter breed moeten leggen zodat de bal in het lege doel getikt had kunnen worden.

Tien minuten voor tijd ging de bal plotseling op de stip. PSV stond niet voor het eerst met veel te veel mensen voor de bal, zodat Vitesse op de counter kon gaan. Érick Gutiérrez maakte een overtreding, waarna scheidsrechter Björn Kuipers voor een penalty floot en de Mexicaan een gele kaart gaf. Kuipers werd door de VAR naar de zijkant geroepen, waarna de strafschop werd omgezet in een vrije trap. Tot grote woede bij de spelers van Vitesse. Zij wilden vooral een rode kaart voor Gutíerrez, maar daar wilde Kuipers niet aan. De vrije trap van Tannane werd door Yvon Mvogo uitstekend gekeerd, waarna enkele seconden later Tannane de paal raakte.

Na rust greep Roger Schmidt meteen in en bracht Philipp Max en Donyell Malen binnen de lijnen. De ploeg werd daarmee weer volledig omgegooid en keerde terug naar de 4-2-2-2 formatie waar het normaal in speelt. Het zorgde direct voor meer aanvallende dreiging, maar omdat de passing veel te slordig was kwamen er geen kansen voor PSV. Na een kwartier spelen volgde pas de eerste mogelijkheid na rust, maar een schot van Zahavi werd door Bazoer geblockt. Enkele minuten later werd een poging van Max gekeerd door Pasveer, maar een kleine minuut later was de gelijkmaker toch een feit. Malen schoot vanaf rand zestien hard raak. Niet veel later gingen pogingen van Zahavi en Malen mis, terwijl Vitesse na rust nog geen enkele mogelijkheid had gekregen.

Beide spitsen vonden nog een paar keer Pasveer op hun weg, maar zeker gezien de vele kansen was het wederom een klein wonder dat er geen ruime voorsprong op het scorebord stond. Het leek echter een kwestie van tijd tot PSV alsnog de voorsprong zou pakken en dat volgde vijf minuten voor tijd dan eindelijk. De eveneens ingevallen Mario Götze tikte behendig een voorzet van Malen in het doel. De Duitser maakte twee minuten later nog een treffer. Dankzij een geweldige hakbal van kwamen Ryan Thomas en Götze vrij voor Pasveer te staan. Thomas was niet zelfzuchtig en gunde Götze een tweede treffer.

De wedstrijd was daarmee gespeeld, al kreeg Zahavi diep in blessuretijd nog een goede mogelijkheid. Na een fout van Pasveer probeerde de Israëliër het van grote afstand, maar de doelman wist toch te keren. Het veranderde echter niets aan het feit dat PSV in eigen huis een directe concurrent met 3-1 wist te verslaan.


[video] Supersub Mario Götze & great team goals | Highlights PSV - Vitesse


Eerste zege in competitie dit seizoen na achterstand bij rust

PSV had in de tweede helft tegen Vitesse karakter getoond door het duel volledig te kantelen en met 3-1 te winnen. ESPN zocht uit dat het voor het eerst dit seizoen was dat PSV in de Eredivisie een overwinning wist te behalen na een achterstand bij rust. De vorige vijf keer dat PSV met een achterstand de rust in ging, leidde dat steeds tot puntverlies. De uitwedstrijd tegen Vitesse eindigde eerder dit seizoen wel tot een nederlaag, net zoals de wedstrijden tegen Feyenoord en AZ. De uitwedstrijden tegen Heracles Almelo en ADO Den Haag eindigden nog wel in een gelijkspel.

In november werd in de groepsfase van de Europa League de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki na een achterstand ook nog omgezet in een overwinning.


Denzel Dumfries: 'Donyell komt er fantastisch in, Ryan en Mario ook'

In gesprek met ESPN werd Denzel Dumfries gevraagd of hij het wisselen van Roger Schmidt in de opstelling begreep. "In deze fase moet je een beetje kijken wanneer je bepaalde spelers even rust geeft", aldus Dumfries. "Wij zijn ook mensen. Wij doen alles om voor PSV te vechten, maar op een gegeven moment moet je ook slim zijn in bepaalde wedstrijden dat je bepaalde spelers rust geeft. Vandaar de keuze van de trainer."

De aanvoerder vond niet dat Schmidt veel risico nam met zijn tactiek. "Het is een terugkomend verhaal. Die goal die ze maken is echt onbegrijpelijk", zo gaf hij aan. "Wij moeten dat gewoon beter doen, ongeacht wie er staat. Dit is veel te makkelijk. Een uittrap van de keeper staan ze een-op-een met de keeper en bijna een penalty. Geven we daar zo maar de wedstrijd weg. We moeten dat echt beter doen. We zijn deze week al kritisch geweest, maar op een gegeven moment moet het wel zijn dat we als mannen op staan en beter gaan verdedigen."

Dumfries ging verder: "We spelen ook vaak in een andere formatie en dan is het hetzelfde. We moeten het als team beter doen. Ik wijs geen individuen aan, maar als team moeten we het beter doen en het beter oplossen. We spelen allemaal bij PSV, dus we zijn allemaal capabel genoeg om bepaalde situaties te voorkomen. Dat moeten we gewoon beter doen. Het is aan ons om het vanaf nu op te pakken. Er is niks aan de hand, maar je geeft bijna twee makkelijke goals weg."

De wissels zorgden uiteindelijk voor de overwinning. "Donyell komt er fantastisch in, Ryan en Mario ook. Neem het me niet kwalijk als ik nog iemand vergeet", zei hij daarover. "Ze doen het gewoon goed. Zo zie je dat iedereen heel belangrijk is voor onze ploeg."


Donyell Malen: 'Gelukkig konden we het omdraaien in de tweede helft'

Donyell Malen was in gesprek met ESPN blij met zijn invalbeurt tegen Vitesse. Hij vond het geen probleem om op de bank te beginnen. "Het pakte vandaag goed uit, dus dan is het toch goed", aldus Malen. "Ik voel me goed, maar de trainer managet ons. Daarom is hij ook de trainer. Als je dan wint is het fijn dat het ook op zo'n manier kan."

De spits vond de eerste helft van PSV niet best. "Maar dat gebeurt ook soms in het voetbal. Gelukkig konden we het omdraaien in de tweede helft", zo gaf hij aan. "Ik wist al dat we het om konden draaien."

Malen werd ook gevraagd wat hij van het spel van de ploeg van de afgelopen weken vond. "We maken wat te veel fouten en die worden op dit moment keihard afgestraft", zei hij daarover. "Vandaag dan wat minder, maar we moeten gewoon doorgaan en positief blijven. Gewoon van wedstrijd tot wedstrijd."


[video] Götze & Viergever praise fighting spirit, Guti happy to be in starting 11 | Interviews PSV - Vitesse


Björn Kuipers: 'Door prachtige sliding van Baumgartl was het geen duidelijke scoringskans en dus geel'

In gesprek met ESPN werd scheidsrechter Björn Kuipers gevraagd waarom de strafschop voor Vitesse werd teruggedraaid. "Het was een snelle uitbraak. Vitesse kwam er snel uit en ging richting de zestienmeter van PSV. Wij dachten dat het een penalty was en de overtreding er binnen werd gemaakt", aldus Kuipers. "Dat bleek niet te zijn. De VAR checkte het moment en zegt dat de overtreding erbuiten werd gemaakt."

De vraag was vervolgens of Érick Gutíerrez een rode kaart had moeten krijgen. "Ik vind het geen duidelijke scoringskans", zei de scheidsrechter daarover. "Met name omdat Baumgartl een prachtige sliding inzet en eerder bij de bal was. Daarom was het voor mij een gele kaart."


Roger Schmidt: 'De spelers hebben het heel goed gedaan en verdienden het om te winnen'

Roger Schmidt keek in gesprek met ESPN tevreden terug op de wedstrijd tegen Vitesse. "Als je op donderdag gespeeld hebt en een lange vlucht hebt gehad is het op zondag altijd heel zwaar. Zeker tegen een sterke tegenstander als Vitesse", aldus Schmidt. "We hadden vandaag de hele selectie nodig om de wedstrijd te winnen. De spelers hebben het heel goed gedaan en verdienden het om te winnen. De eerste helft verliep heel moeizaam, maar we hebben altijd vertrouwen gehouden."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat hij teveel risico had genomen met zijn opstelling. "Het is geen kwestie van teveel risico nemen, maar een kwestie van gevoel", zo gaf hij aan. "Natuurlijk heb je nooit de garantie dat iets gaat werken, maar mijn gevoel vandaag was dat enkele spelers niet in staat waren om 90 minuten te spelen. Dan moet je je afvragen of je met hen moet beginnen of dat je ze in de beslissende fase op het veld wil hebben staan. Vandaag was het een goede beslissing om ze in te laten vallen. Ze hebben hun kwaliteiten laten zien. Dat we pas in de 87ste minuut scoorden, komt omdat we de kansen daarvoor niet benut hadden."

De formatie in de eerste helft pakte niet goed uit. "De spelers waren er niet aan gewend. We hadden geen tijd om er op te trainen", zei hij daarover. "Ik had gedacht aan wat het beste systeem zou zijn met de spelers die we hadden. Omdat Noni Madueke, Cody Gakpo, Mohamed Ihattaren en Maximiliano Romero ontbreken zijn er niet veel aanvallende opties over. Als ik Donyell Malen, Ryan Thomas en Mario Götze eruit wil houden moet ik een ander systeem zoeken voor de spelers in de basis. De wijziging was ook omdat Vitesse vaak de diepe bal speelt en we zo meer controle daarop konden krijgen. Maar om eerlijk te zijn ging dat in de tweede helft veel beter met het normale systeem."

Schmidt werd ook gevraagd of hij nog steeds achter zijn opmerking stond dat de VAR afgeschaft moet worden. "Ik heb nooit gezegd dat de VAR het altijd mis heeft en geen enkele nut heeft. Ik heb alleen gezegd dat in de totaliteit de VAR wellicht beter afgeschaft kan worden", reageerde hij daarop. "Als je de VAR hebt, mag je geen enkele foute beslissing meer hebben. De afgelopen weken en maanden zijn er zo veel foute beslissingen gemaakt. Daarom maakte ik die opmerking. Maar vandaag was ik er wel blij mee."


Dick van Egmond: 'Het was sowieso geen strafschop'

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gaf bij Dit was het Weekend op ESPN aan blij te zijn dat de strafschop die Vitesse kreeg werd omgezet in een vrije trap. "Kuipers was er vanuit zijn positie van overtuigd dat het een strafschop was, maar de VAR keek er naar en stelde vast dat die tik op zijn kuit er echt buiten was", aldus Van Egmond. "Dat heb ik ook gezien. Met synchroon lopende cameraposities hebben ze dat gedaan en beelden waarop ze goed kunnen zien waar de overtreding werd gemaakt en wat de positie van de spelers is."

Van Egmond was het absoluut niet eens met de opmerking dat Vitesse ook best een penalty hiervoor had kunnen krijgen. "Zeker niet. De VAR heeft echt vastgesteld dat hij er buiten was. Het was sowieso geen strafschop", zo gaf hij aan. "Er was even de discussie of het een gele of rode kaart was. Kuipers gaf aan dat hij het een gele kaart vond, omdat Baumgartl de bal voor de voeten van de aanvaller wegspeelt. Daar valt best wat voor te zeggen. Voor degenen die daar dan nog over twijfelen is die gele kaart het uitgangspunt. Het moet dan wel heel erg fout zijn wil de VAR er iets van zeggen en die beslissing terugdraaien. Dat is nu niet aan de orde. Ik kan wel leven met deze beslissing, geen probleem."

Het feit dat Érick Gutiérrez zijn man ook vasthield was ook geen penalty waard volgens de scheidsrechtersbaas. "Als het vasthouden was doorgegaan tot in het strafschopgebied had hij hem kunnen geven, maar dat was niet zo", zei hij daarover. "Ook daar is naar gekeken. Je kan dan naar een reden zoeken om de gegeven strafschop te bevestigen. Dat was niet in de orde. Hij wordt ten val gebracht door die tik op zijn kuit en om die reden is gezegd dat de penalty onterecht is gegeven. Het vasthouden moet dan wel echt vasthouden zijn. Het is niet alleen een contact van een hand op een arm, vasthouden is iets meer dan contact op een huid."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Broja ('4)
Goal
1-1 Donyell Malen ('66)
Goal
2-1 Mario Götze ('85)
Goal
3-1 Mario Götze ('88)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('38)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('74)

Opstelling PSV

Yorbe VertessenEran Zahavi


Adrian FeinÉrick GutiérrezIbrahim Sangaré


Mauro JúniorNick ViergeverPablo RosarioTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Donyell Malen voor Érick Gutiérrez
'46 Philipp Max voor Adrian Fein
'64 Mario Götze voor Mauro Júnior
'64 Ryan Thomas voor Yorbe Vertessen
'88 Jordan Teze voor Nick Viergever


Opstelling Vitesse

BrojaOpenda


BeroTannaneTronstad


WittekRasmussenBazoerDoekhiDasa


Pasveer

Wissels:

'63 Touré voor Openda
'75 Darfalou voor Tannane
'85 Huisman voor Broja


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (0-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
10  5 3-1 (2-1)
11  5 3-1 (2-0)
12  5 3-1 (1-1)
13  5 3-1 (1-0)
14  5 3-1 (1-1)
15  5 2-1 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.92. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mario Götze (67 -> 5,0)
2. Donyell Malen (52 -> 4,0)
3. Eran Zahavi (46 -> 3,0)
4. Timo Baumgartl (6 -> 1,5)
4. Nick Viergever (6 -> 1,5)
6. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
6. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
8. Justin De Haas (2 -> 0,0)
8. Philipp Max (2 -> 0,0)
8. Ryan Thomas (2 -> 0,0)
8. Lars Unnerstall (2 -> 0,0)
12. Emmanuel Matuta (1 -> 0,0)
12. Yvon Mvogo (1 -> 0,0)
12. Jordan Teze (1 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
16. Niemand (0 -> 0,0)
16. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
16. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
16. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
16. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
16. Luis Felipe (0 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
16. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
16. Joël Piroe (0 -> 0,0)
16. Armando Obispo (0 -> 0,0)
16. Noni Madueke (0 -> 0,0)
16. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
16. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
16. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
16. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
16. Vincent Müller (0 -> 0,0)
16. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
16. Adrian Fein (0 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
16. Sam Lammers (0 -> 0,0)
16. Joël Piroe (0 -> 0,0)
16. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
16. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
16. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
16. Amar Catic (0 -> 0,0)
16. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
16. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
16. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
16. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
16. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
16. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
16. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
16. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
16. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
16. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
16. Toni Lato (0 -> 0,0)
16. Bruma (0 -> 0,0)
16. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Nou daar gaan we weer; de wedstrijd vol goede moed (waar ik die toch vandaan haal is me een raadsel) voor de TV volgen en (tegen beter weten in) hopen dat we niet weer meerdere vd volgende zaken zien:
Slap beginnen
Passes achter de man
Weke doelpogingen zonder overtuiging
Zonder druk bal in voeten van tegenstander
Slechts 1 helft aanvaardbaar spelen
Gestuntel achterin
Keeper die geen punten pakt
Egoistisch gedrag in de aanval
Achterin breien met gevolg balverlies
Spelers wisselen die verschil kunnen maken
Gedraaf zonder creativiteit
Met 2 man op 1 tegenstander afgaan en beide laten uitspelen...

Enfin zo maar wat cynische gedachten cq feiten over basis kwaliteit, maar ik ben de beroerdste niet, dus PSV doe eens gek en verras ons eens positief, daar zijn we wel aan toe onderhand...
+13/-1

 
3 jaar geleden
haha ja zo zit ik ook wekelijks. En in het begin van het seizoen leek het allemaal nog wel iets maar de moed zakt je na 10 minuten vaak weer in de schoenen.
Excuus is wel het aantal geblesseerden het hele seizoen door en dat we daar gewoon geen vervangers voor hebben die gelijkwaardig zijn.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wij als PSV supporters, moeten er voor waken dat totale apathie gaat toeslaan...

Ik hoor en lees het nu bij heel veel mensen die PSV en warm hart toedragen; ook bij de vaste seizoenkaart houders, dat is nogal wat, als die gaan overwegen om te stoppen met PSV te supporten (ssc)...

Gelijktijdig realiseer ik me dat het ook de tijdsgeest is met dat kloten corona en de gevolgen daarvan; er gaat een zwaar deprimerende werking vanuit.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Gek heh na wederom een jaar met extreem hoge verwachtingen en ZERO prestaties. Om me heen zie/ hoor ik steeds meer mensen die al die mooie woorden/ ambities gewoon niet meer geloven. PSV moet heel ernstig gaan opletten dat het kaartenhuis niet nog verder ineen stort. Financiëel gaan de gevolgen potentieel nog veel ernstiger worden.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dat het wel even gewerkt heeft hebben we gezien..1helft maar ..Psv moet zich niet overgeven aan een passant voor max 2seizoenen die voor zich zelf wat wil uitproberen met alle gevolgen van dien! Komende zomer flink(wéér) renovatie door de selectie met hopelijk óók verkoop van jawel...rosario Thomas, BAUMGARTL!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik heb er een bingokaart van gemaakt en ga vanmiddag eens interactief mee zitten spelen. Bedankt !!! 😊
+1/-0

 
3 jaar geleden
Goed idee, ik ga ook zitten turfen🤣🤣🤣
+1/-0

 
3 jaar geleden
1, 2, 3, 4, 6, 9, 11, 12 CHECK!

En dat na 20 minuten al. Toch knap.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Lachwekkend en tenenkrommend, ik kom tot 9 vd 12 punten over de hele wedstrijd...
+1/-0

3 jaar geleden
En stug weer Sangare en Rosario opstellen
+2/-1

 
Geef eens een hint? Opties? Niet dat ik deze spelers goed vind maar zoveel andere keuze is er nou gewoon niet, laten we dan positief derin gaan? Forza PSV.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Ik doe geen voorspellingen meer Por. Maar je positivisme is te prijzen. Nu nog aanstekelijk;)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Een van de twee spelers voor de verdediging moet kunnen voetballen. Rosario en Sangare kunnen dat allebei niet. In mijn optiek kunnenndeze 2 dus nooit samen spelen. Ik wil graag Götze zien als een van de 2 controleurs. Degene die hiernaast staat, Rosario of Sangare, of misschien zelfs wel Guti, komt hierdoor ook beter uit de verf omdat de druk om het spel te maken iets meer uit handen wordt genomen
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het is heel simpel. Vanaf nu is iedere wedstrijd een finale. Geen excuses meer.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat was elke wedstijd in 2021 eigenlijk al. Jammer dat veel spelers dat niet zo zagen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Waarom blijven DE verantwoordelijken bij jouw betoog continu buiten schot? Schmidt en zijn mannen bakken er helemaal niets van tot nu toe. Ja er zijn excuses maar het moge duidelijk zijn dat het speelkwartier over is
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat is precies wat hij zegt vlg mij, dit ligt bij de spelers
+2/-0

 
3 jaar geleden
Het moge duidelijk zijn dat de technische staf verantwoordelijk zou zijn als er met de pet naar gegooid zou worden. Persoonlijk denk ik dat het veel meer een issue is met: gebrek aan (bepaalde) kwaliteit en ervaring. Achterin is het meer gatenkaas dan een ouderwetse emmentaler, totaal gebrek aan creativiteit en scorend vermogen op Zahavi en Malen na van de huidige selectie (ex Madueke en Gakpo). En juichen dat we van de zomer deden toen Roger de professor werd binnengehaald. We zijn er geen kloten mee opgeschoten.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Schmidt moet gegenpressing eisen van zijn spelers, dat is een verwijt richting hem. Feit dat spelers continu slechts een gedeelte van de wedstrijd laten zien wat ze werkelijk kunnen is een verwijt naar de spelers, ze zullen simpelweg 90 minuten dit moeten laten zien, zet ze anders maar op de bank of tribune.
+5/-0

 
3 jaar geleden
We hebben met moeite 6 PSV waardige spelers per wedstrijd, wie moet er spelen als je alle dissonanten op de tribune gaat zetten, de A1? Misschien ook wel een groot probleem dit jaar. Door de vele blessures is er 0 concurrentie. Er staan wekelijks spelers niveau Zwolle bij ons in de basis.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb het niet over de kwaliteit @remmie, daar kun je over discussiëren, maar wel over het te vaak voorkomende gebrek van het absoluut willen winnen ten koste van alles. Deze selectie kan veel beter dan we tot nu toe gezien hebben. (en vooruit, het zit dit jaar niet mee met de blessures)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het middenveld is zeker zonder de geblesseerde onthutsend zwak, de verdediging te broos en de aanval faalt te vaak. Kijk je naar de opstelling vandaag vraag je je toch serieus af hoe dit in ons shirt terecht is gekomen? Ik denk dat er keihard gewerkt wordt maar er zijn gewoon te weinig goede voetballers.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Misschien hebben we wél mooi weer voetballertjes. Verrek tis skon weerke vandaag
+2/-0

3 jaar geleden
Het is denk ik ook veel van een verwachtigingspatroon en de daarop vaak voorkomende teleurstelling.
Dus voor mezelf heb ik nu wel geaccepteerd dat het kwalitatief nu zo is als het is.

Ajax is het Bayern van Nederland en vervolgens spelen wij samen met Az,Feyenoord en Vitesse voor plek twee.
Door structureel mindere prestaties hol je financieel ook achteruit,enkel door slim beleid en goede scouting kun je misschien meer kapitaal op het veld vergaren dan onze nieuwe concurrenten en deze nipt voor blijven.

Over de wedstrijd;de afgelopen twee wedstrijden waren wij van Ado-niveau.
Dus ik reken nergens op.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het zit idd ook allemaal niet mee. Maar dan nog mogen we toch echt wel wat beters verwachten dan wat we nu wekelijks te zien krijgen. En al zouden maar de helft van de 12 genoemde punten van PSValtijd1 beter gaan kunnen we de meeste wedstrijden gewoon winnen.

Geen excuses meer vanaf nu en volle bak gaan voor de kleuren, de club en de stad. Ik wil verdomme weer trots zijn op PSV en me geen lulletje rozewater voelen.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is de grootste ergernis bij mij, die simpele basis zaken, die totaal onnodige fouten waardoor je de tegenstander sterker maakt en vaak zelfs doelpunten aanbiedt op een presenteerblaadje...

Kijk ik snap ook wel dat de vele blessures, corona en de nieuwe trainer/ tactiek tijd kosten, maar mijn punten zijn een belediging voor top ? club PSV.

Tot mijn grote verdriet, want als PSV fan en voetballiefhebber vind ik dat gênant!
+2/-0

 
3 jaar geleden
We kunnen dus ook wel grote vraagtekens zetten bij de vraag waarom deze spelers ons shirt dragen als basis vaardigheden ontbreken, er is een fortuin uitgegeven aan spelers en we zitten net iets onder het niveau Feyenoord, AZ, Vitesse die in de praktijk gewoon meer kunnen brengen als dat gevraagd wordt, voor heel veel minder centjes.
+1/-0

Gelukkig is Boscagli meteen weer inzetbaar, da´s iig heel goed nieuws, we hebben op het middenveld bij nader inzien toch wel keuzes die niet makkelijk slechter uit zouden vallen dan Rosario-Sangarè, we zouden zò zeker een van de twee kunnen vervangen, evt allebei zelfs, wat ik zei over keuzes klopt bij nader inziens niet, maar voor Zondags zie ik het hoedanook wel zitten, powerrrrrr PSV, Zahavi weer 2 en Malen minimaal 1.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zit er een eigen goal bij of wordt er één afgekeurd?

Kijk er zelf (nog) niet buitensporig naar uit. Onderdeel van drukke sportdag op tv.

Apathie, bijna onverschilligheid, heeft toegeslagen (mbt PSV).
+1/-0

 
3 jaar geleden
Herkenbaar. ik heb er op dit moment gewoon niet zo veel zin meer in. Alles op afstand, zo vaak teleurstellingen moeten slikken met slappe excuses. De voorpret is er iig wel vanaf.
De excuses kan ik niet meer horen Alsof wij de enige club zijn met een druk progranma, met blessures, met pech etc. En zo ja, wat dan nog. Nooit achter verschuilen want we maken ons compleet belachelijk. En tussenjaren bestaan niet bij een topclub. En zo ja, als we nu na 2/3 seizoen op dit nivo zijn voorspelt dat weing goed voor volgend seizoen. Dan heb je weer veel spelerswisselingen dus kun je sowieso alweer bijna opnieuw beginnen. Complete kul dat hij de tijd krijgt om iets neer te zetten. Die tijd is er niet. En zeker niet met spelers die zaken blijkbaar zo extreem langzaam oppikken cq niet opgepikt krijgen. Ik wil vanaf nu gewoon elke wedstrijd de urgentie zien bij spelers dat ze snappen waar ze zo vorstelijk voor betaald worden. Overigens met al die corona ellende, die rekening hoeft niet alleen bij publiek en sponsors te liggen. Zeker met wat ze nu laten zien zou ik een loonoffer van spelers wel het minste vinden wat ze kunnen doen voor volgend seizoen. Maar ik dwaal af
+6/-0

 
3 jaar geleden
Helder en duidelijk betoog. En oh zo herkenbaar. En weet je, je kan 'm over 2 weken weer exact zo posten. Copy-paste, scheelt alvast wat negatieve energie. En dan over 4 weken, over 6 weken... etcetera etcetera. Af & toe een overwinninkje tussendoor om enige hoop te bieden. IJdele hoop.
+2/-0

 
Ha haha;-) Mijn uitslag voorspelling staat deze keer los van mijn wens bro.
+1/-0

3 jaar geleden
Dat is de grootste ergernis bij mij, die simpele basis zaken, die totaal onnodige fouten waardoor je de tegenstander sterker maakt en vaak zelfs doelpunten aanbiedt op een presenteerblaadje; dat MOET eruit anders ga je nooit wat winnen!

Kijk ik snap ook wel dat de vele blessures, corona en de nieuwe trainer/ tactiek tijd kosten, maar mijn punten zijn een belediging voor top ? club PSV, tot mijn grote verdriet
+3/-0

 
3 jaar geleden
Tja.. ik zag donderdag Max ook weer een paar keer aan de rechterkant staan voor een corner die hij niet eens ging nemen. En maar rennen...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het is verbijsterend om te aanschouwen en er wordt maar wat gedaan, zit geen enkele weldoordachte en uitgevoerde team gedachte in, ten minste zo chaotisch komt het vaak over...
+1/-0

3 jaar geleden
Ik heb al jaren, zo ook dit seizoen, een seizoenskaart voor twee voor mij belangrijke redenen. 1, om PSV te zien voetballen. 2, om de club te steunen. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik ga het geld wat ik betaald heb volledig terugvragen. Ik ben het totaal niet eens met het beleid en hoe geld over de balk wordt gesmeten aan verkeerde spelers en staf. Daarnaast heb ik dit seizoen PSV nog amper zien voetballen. Ze staan op het veld en daar is vaak alles mee gezegd. Als die gifbeker dan helemaal leeg moet, dan voor iedereen. Tijd voor een hele grote reset bij de club.
+9/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Je bedoelt zeker de volledige helft van het bedrag dat jij betaald hebt?

Ik geef jou volkomen gelijk hoor. Ik verwacht binnenkort ook de helft van mijn betaling terug. Een betaling voor wat? Een bezochte zwaarbevochten 2-1 tegen, met alle respect, Emmen.

Gênant die bedel- & zwendelpraktijken vorig jaar m.b.t. (seizoen)kaarten 2019/20 & 2020/21, inclusief de emotional blackmail eromheen - "de club staat op omvallen" & "gelukkig blijven alle seizoenkaarthouders ons trouw" - en dan vervolgens lachend een kleine €10M neertellen voor Sangaré, geen verbetering t.o.v. de even matige als relatief goedkope Hendrix. En dat indachtig die volledige aankoopblamage van een jaar eerder!
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Als die nou eens begint met een middenveld (ruit) van Rosario, Van Ginkel, Götze en Ihattaren, dan wil ik het nog wel eens zien. Gewoon doen en dan voorin Malen en Zahavi, dan zou er toch wel mogelijkheden moeten zijn om een overwinning te gaan behalen?
+3/-0

3 jaar geleden
Ik heb er geen zin in én geen vertrouwen in. Waarom zou ik ook? We hebben nog geen enkele topper gewonnen in de Eredivisie: Vitesse, Heerenveen, Ajax (2x), AZ, Feyenoord. Allemaal niet gewonnen. Als het een beetje tegenzit zijn we over 8 dagen op alle fronten uitgespeeld.
+1/-0

3 jaar geleden
Na de blamage in Griekenland tegen een club die door onze Amsterdamse vrienden met 0-4 weggevaagd zou worden is het laatste beetje positivisme er bij mij ook wel uit. Het sloeg gewoon helemaal nergens op en de tweede helft kun je ook niets meer brengen waardoor je denkt het kan nog gelijk worden, je zit eigenlijk te wachten op de volgende fout met bijbehorende goal, die dan ook komt. Wat moet het morgen dan worden? Kan alle kanten op, we kunnen 3-0 winnen, we kunnen 3-0 verliezen. Er klopt geen hout van dit elftal, onze toppers Dumfries, Malen en Ihattaren zijn compleet onzichtbaar en er zit maar heel weinig voetballend vermogen in. De huur van van Ginkel is een mislukking geworden, maar die gok vind ik ergens nog wel begrijpelijk. Wat hadden we een fitte van Ginkel goed kunnen gebruiken zeg...Er valt niks over te zeggen. We kunnen binnen het kwartier 0-2 achter staan door enorm gestuntel achterin en slecht positiespel, we kunnen na een kwartier 2-0 voor staan, omdat het ineens weer heel even loopt als een trein, maar die 2-0 kan ook zo weer verdwenen zijn door gestuntel achterin. Oh ja, we hebben ook een keeper gehuurd die zelden een redding maakt, pech dat alle schoten zo goed zijn, of gewoon niks bijzonders? Zeg het maar....Seizoen is verloren, maar tweede kan nog. Laten we ons daar dan maar aan vast houden, zolang we daar nog om mee doen. Kunnen over 4 weken stevig tweede staan, kunnen ook kansloos op plek 5 staan. Zeg het maar...er valt gewoon niks over te zeggen.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat laatste is helder, realiteit en gelijktijdig vernederend voor mijn club PSV... zucht.

Het is duidelijk dat iedereen onderhand in mineur is; onder ons gezegd: waar is de club om trots op te zijn, met goede voetballers, die presteren in een fantastische omgeving; zie de rapportage van enkele jaren terug in de Guardian ( zie extern nieuws)...
Zijn de lege stadions n reden om niet alles te geven voor ons PSV? Is er teveel geduld, te weinig druk, teveel vrijblijvendheid, te soft, te weinig hardheid, te weinig focus? niemand kan mij overtuigen dat PSV niet genoeg kwaliteiten heeft voor plek 2 of om bv Olympiakos te verslaan, ook met de blessures; in wedstrijden die erom gaan, MOET je alles geven, dat zie ik te vaak niet terug in t veld. En ja ik had grote verwachtingen van Schmidt en hij is hiervoor aangesteld en eindverantwoordelijk!

Langzamerhand vraag ik me echt af: moet er soms eerst weer oproer komen, eer de heertjes weten dat dit niet acceptabel is?

Wij zijn GVD geen FC lulletje rozenwater maar PSV !
+4/-0

 
3 jaar geleden
Je weet dat Toon en John hun lot verbonden is aan het wel/ niet slagen van Schmidt? Het moge duidelijk zijn dat deze laatste in wezen Carré blanche heeft gekregen afgelopen zomer? Wat stel je voor?
+1/-0

 
3 jaar geleden
De spelers die er nu zijn, moeten het doen; daar is niets aan te doen/veranderen op dit moment
+1/-0

 
3 jaar geleden
Haha haha Toon gelooft volgens mij nog steeds dat we binnenkort aansluiten bij de top 32 Europa, ik weet niet wat hij rookt, maar ik wil het ook. Die man gaat pas weg als alles kapot is, want onder zijn beleid waarschijnlijk niet al te lang zal duren. John kan ook niks anders dan blijven zitten tot ie weg wordt gestuurd. Zijn carrière is na de vele misperen onder zijn verantwoordelijkheid ook wel klaar in de voetbalwereld.
+2/-0

3 jaar geleden
Zo, matchday. En geen idee wat we kunnen verwachten. Ik wil messen tussen de tanden, kerels, en trots op de kleuren, club en stad. Maar wat ik nog het meeste wil, is een tactiek die werkt, en het vermogen om over te schakelen naar plan b als dat nodig is. De juiste poppetjes op de juiste plek, en als ik roger een tip mag geven, begin is met Unnerstall. Wat was ik vandaag graag in het stadion geweest, om een beetje trots over te brengen. Succes allen vandaag, en hopelijk blijft het aantal reacties hier onder de 200 steken, dat is in de regel zo met een positief resultaat.
+1/-0

3 jaar geleden
We winnen de afgelopen 13 toppers op rij niet, de meeste werden kansloos verloren.
Het hoeveelste verloren seizoen op rij gaat dit worden ?

1 speler speelde altijd staat er altijd in en word nooit gewisseld, zolang wij een trainer hebben die steevast Rosario op blijft stellen zal PSV nooit een prijs meer pakken.

Rosario is het middelpunt van het elftal, in mij ogen de belangrijkste plek van het elftal.
Zodra er maar een beetje druk op komt valt hij kei hard door de mand.

Van de week 10 minuten naar Ajax gekeken tegen Lille.
Daar stond die misselijke daley blind op die plek... mijn God die is echt 5 klassen beter dan Rosario.

Ik heb toentertijd ook gelachen om Ajax dat ze een trage oud speler terug halen voor veel geld. Nu blijkt dat dit een gouden greep is geweest.

Blind heeft alles wat Rosario niet heeft,.

Staat Pablo er vandaag weer in dat zakt de moed al in m’n schoenen.
Een half jaar terug kreeg je het hele forum over je heen als je tornde aan de kwaliteiten van Pablo, vraag me af of dat nog steeds zo is.

1 ding is zeker, met Pablo in de basis word PSV nevernooit meer kampioen.
+4/-5

 
3 jaar geleden
sorry hoor, ik kan het niet laten
Rosario met Blind vergelijken. Dat slaat natuurlijk nergens op. Twee compleet verschillende types met compleet verschillende rollen. Met een spelbepalende middenvelder naast zich kan Rosario zeker functioneren. Is in het verleden bewezen. Nu is er totaal geen balans in dit team en dat kun je zien ook.
Vergelijk die trage Blind dan met die trage Ihattaren, dat is een vergelijking die nog veel pijnlijker is. Maar o nee, sorry, ons grote talent, daar pikken we alles van.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Ihattaren.. aub zsm van de hand doen. Dat is mijn mening.
Maar Rosario net zo goed.
Eerste half jaar onder v Bommel heeft hij het goed gedaan, daarna sporadisch een keer een prima wedstrijd. Op zo een belangrijke positie moet iemand staan die constant speelt. Niet af en toe een goede wedstrijd.
Ik heb geen vertrouwen in hem, word al moe als ik naar de jongen kijk.
PSV shirt onwaardig. Maar dat is niet alleen hij.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Die jongen is vorige week 19 geworden. Wellicht is het beter om de verwachtingen wat meer omlaag te stellen. Hey is een talent maar geen super talent die PSV even bij de hand neemt.
+1/-0

3 jaar geleden
Je moet winnen maar dat is al weken zo!! Az hangt in onze nek te hijgen. Met dit geklungel van de laatste weken sta je na de toppers op een verdiende 4/5 plek. Wederom hoop ik onderhand op een ommekeer..Het realisme heeft plaatst gemaakt voor een naïeve denkwijze bij mij 🤔🤐
+1/-0

3 jaar geleden
Rosario is onderdeel van een falend elftal. Het is niet zo dat als je Rosario eruit haalt dat alle problemen opgelost zijn. Heel erg simplistisch gedacht en voor sommige is het blijkbaar prettig om een zondebok voor de problemen aan te wijzen. En wie zou Rosario dan moeten vervangen? Die slapzak van Guti of Mauro of Thomas. Spelers die te weinig kwaliteiten voor dit PSV worden toegedicht door menig supporter. PSV heeft niet zoals Ajaks een brede selectie met kwaliteit. De centjes bij PSV zijn niet altijd goed geinvesteerd in de juiste spelers. Maar in de spelers markt waar PSV zoekt is een investering altijd een gok. In plaats van spelers af te zeiken en als pispaal neer te zetten zou er best wat minder negativiteit mogen zijn. Ik ben ook zwaar teleurgesteld in de resultaten maar dat is nu eenmaal inherent aan het spelletje.
+6/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
N bietje meer slimheid, focus en gif zou wel fijn zijn imo, sterker nog noodzakelijk om nog iets te maken van dit seizoen...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je moet gewoon een keuze maken tussen Rosario en Sangare. Het zijn beide een ssort van nummer 6 spelers en daar hoef je er dus maar 1 van op te stellen. Verder zal ik straks wel weer bang voor de tv zitten omdat we er waarschijnlijk weer een paar om de oren krijgen. Nee, het gaat momenteel niet goed met ons psv.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Met deze onzekere verdediging heb je juist wel 2 verdedigende middenvelders nodig. Het dilemma is of je blijft op deze manier voetballen en dan kan het zomaar plek 5 worden of je bouwt meer zekerheid in en gaat voor plek 2 met eventueel CL geld als beloning. Elke tegenstander wacht op balverlies bij PSV om dan genadeloos toe te slaan. Zelfs Volendam, de Graafschap en Ado kregen kansen tegen dit PSV.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Met die onzekere verdediging krijgen we toch wel doelpunten om de oren, Of je nou 1 of 2 verdedigende middenvelder opstelt. Op het middenveld valt nog iets te winnen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Het is ook niet zo dat er daarom niks gezegd mag worden over het gestuntel van Rosario. Rosario staat al een paar jaar, zo goed als, elke wedstrijd te stuntelen. Dan krijg je dus met regelmaat kritiek. Heeft niks met een zondebok te maken, dat vind ik slachtoffergedrag.
Hoeveel kansen hebben de andere middenvelders dit seizoen gehad? Hoe vaak hebben we bv Fein zien spelen? Hoe vaak mochten ze fouten maken? En Rosario?.. juist.
Moet we dan gaan klappen en juichen voor Rosario als hij vanmiddag weer een doodsimpele bal recht in de voeten van de tegenstander speelt en daar een tegendoelpunt uit komt? Sorry, maar dat kan ik niet meer.
+6/-1

3 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Alles op de Europa League Schmidtje ?
zit ik dalijk weer anderhalf uur met tranen in mn ogen te kijken...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat heeft dat met de opstelling te maken? Donderdag was ook bagger. Jammer dat de keeper niet ook eens gewisseld wordt. Voetballen van achteren zit er toch niet in, stel dan iemand op die ballen pakt.
+1/-0

3 jaar geleden
Dat er doorgewisseld wordt met het zware programma is misschien niet onverstandig maar hoe kun je Baumgartl en Guti opstellen? Dit is vragen problemen, dit zijn de zwakste schakels van het elftal. Probeer keer Fein achterin en Piroe heeft het ook aardig gedaan.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een opstelling.
Viergever en Baumgartl?dat zijn al 2 tegendoelpunten minimaal.
Is het zo erg gesteld met de vermoeidheid?
Mevrouw gotze is moe?die heeft 2 maanden kunnen uitrusten en kan nu weer niet spelen?
Helemaal geen vertrouwen meer in de trainer.
+3/-0

3 jaar geleden
WTF doet die Schmidt nu weer met zijn rare opstelling? En die Rosario mag gewoon weer blijven staan...
+2/-0

3 jaar geleden
Schmidt is niet helemaal 100 als ik die opstelling zie....
+2/-0

3 jaar geleden
Vertesse tegen Vitesse, logisch toch?

Zou Roger Rabbit drinken?
+1/-0

3 jaar geleden
Ja joh .
Lekker weer de ploeg omgooien.
Laatste wedstrijd Roger.
+1/-0

3 jaar geleden
Eeen 3 op mijn Toto formulier dus.
+2/-0

3 jaar geleden
Wat veel matige spelers staan er nu in de basis.
+3/-0

3 jaar geleden
Dit kan toch niet meer langer zo doorgaan met die duitse frikandel.
+1/-1

3 jaar geleden
Als je het mij vraagt is Schmidt zijn eigen graf aan het graven op deze manier, zou hij aan de(verkeerde)medicijnen zitten.
Hoezo nu wel ineens Fein?
Zowel Fein als Guti en ook Viergever weken niet tot nauwelijks gespeeld, het is vragen om problemen.
Achterin Baumgartl, en als vanouds weer Rosario en Sangare.
Vandaag verliezen en Toon moet gvd (hard)ingrijppen
+3/-0

 
3 jaar geleden
Mocht Toon tzt moeten ingrijpen dan mag ik hopen dat hij er zelf ook mee stopt.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik ben helemaal klaar met Dhr.Schmidt
+1/-1

3 jaar geleden
Begin toch eens een keer met je sterkste 11. Probeer dan de wedstrijd naar je hand te zetten, laat het spel zien wat je voor ogen hebt. Als het loopt kan je bij 3-0 of een andere ruime voorsprong je spelers rust geven voor de volgende pot. Niet zoals nu met 5 wisselspelers beginnen om misschien de volgende pot te winnen. Vreemd, verbazingwekkend en niet te begrijpen!
+1/-1

 
3 jaar geleden
NU met 5 wisselspelers beginnen, om de volgende wedstrijd weer met andere wisselspelers te beginnen ... en dan uiteindelijk alles verliezen!
+2/-0

3 jaar geleden
Sparen voor donderdag hoeft helemaal niet. Met zo een verdediging heb je dan toch geen kans. En daarom het halve 2e opstellen slaat nergens meer op.
+1/-0

3 jaar geleden
Gezien de zoveelste fantasie opstelling hecht onze trainer blijkbaar geen waarde aan het behouden van de tweede plaats. Ik wil hier bij voorbaat Vitesse alvast feliciteren met de 3 punten. Blij met het heerlijke weer, iig nog iets om van te genieten.
+1/-0

3 jaar geleden
In mijn ogen stuurt Schmidt zelf aan op z'n ontslag ... zou hij het (ook) beu zijn??
+2/-0

 
3 jaar geleden
je zou het idd bijna denken dat ie de handdoek gooit!!!
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik hoop wel dat hij dan niet alleen z'n assistenten, maar ook een gedeelte van de selectie meeneemt!! :)
+1/-0

3 jaar geleden
Kunnen gerbrands en de jong niet ingrijpen? Onze trainer inclusief staf is gek geworden, dit is vragen om problemen, wat een idioot
+1/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat onze trainer er zelf ook klaar mee is..
+1/-0

Averpsv (geschorst)
3 jaar geleden
Waardeloze opstelling weer. Weg met die vent. Ook nog maar 1 eigen jeugdspeler.
+2/-0

3 jaar geleden
Maakt niet meer uit. Het seizoen is voor psv toch al helemaal verloren.
Het wordt tijd Gerbrands, om die Duitser met zijn gevolg terug te sturen naar Duitsland.
Wat een bras, zeg !
+1/-0

3 jaar geleden
Kijk dit is toch mooi. De trainer gaat gewoon zijn eigen weg. Tuurlijk moet je niet luisteren naar de fans die het allemaal beter denken te weten. Ben benieuwd hoe het uitpakt. Duidelijk was na de vorige wedstrijd dat het tactisch anders moest.

Mocht het niet lukken zal hij idd nog meer gezeik over zich heen krijgen. Maar goed dat zou hij ook krijgen als hij met de zogenaamde beste spelers zou starten.
+4/-2

 
3 jaar geleden
Zo is het maar net. Afgelopen donderdag nog met de zogenaamd beste afgedroogd door olympiakos. Je zou haast denken dat het enkel maar beter kan.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Deze wedstrijd is belangrijker dan Ajax. 6 punter tegen Vitesse. Waarom dan deze opstelling. Gaat nergens over.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Beter dezelfde opstelling als tegen Ajax,AZ, Feyenoord en Vitesse. Dat is een garantie op succes.. we hebben gewoon te weinig fatsoenlijke spelers. Deze jongens horen niet bij PSV thuis, maar ja iemand vond ze toch goed genoeg. Met de sterkste elf verlies je ook gewoon, dan maar wat rust en hopen op een wonder donderdag.
+1/-0

 
3 jaar geleden
De fans zouden niet het idee moet hebben het beter te weten. Als Schmidt zijn werk goed doet weten de fans het ook niet beter.
+1/-1

 
3 jaar geleden
De winnaar heeft uiteindelijk gelijk.
+1/-0

 
3 jaar geleden
En de verliezer?

Maar mooi dat we vandaag winnen. Niet verwacht na donderdag en de eerste helft.
+1/-0

3 jaar geleden
Als het nu vandaag misgaat dan kan hij direct Stegeman achterna. Volgens mij kun je met deze fantasie-opstelling niet winnen.
+1/-0

3 jaar geleden
Jongens jullie snappen er niks van. Is zo achterhaald om iedere wedstrijd je sterkste spelers op te stellen... Dit is wetenschap, we kijken naar de metertjes en ja als die op rood staan dan reserve. Maar effe serieus als we met deze opstelling winnen zal ik de eerste zijn om mijn ongelijk toe te geven maar dit kan toch echt niet. Dit lijkt toch echt op puur paniekvoetbal. Geen enkel team raakt zo ooit ingespeeld op elkaar. Maar ja gelukkig is dat met een ingeslepen systeem niet nodig.
Ik vrees dat er na deze wedstijd nog een metertje in het rood staat, nl dat van de houdbaarheid van deze trainer.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Hij heeft de hele eerste seizoenshelft al gerouleerd met het oog op de 2e seizoenshelft. Het is eind februari , over een paar maanden is het klaar. Misschien donderdag al als we vandaag en donderdag verliezen.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik hoop dat ik ongelijk ga krijgen maar heb er een hard hoofd in dat we gaan winnen. Met deze opstelling 2-2. Laat het maar zien dan!
+1/-0

3 jaar geleden
Nou, we gaan het zien. Ben benieuwd of we er elkaar dan weer foeterend treffen of dat er wellicht een wondertje is gebeurd.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik mag hopen dat PSV na bekendmaking van deze opstelling tot de conclusie komt dat deze trainer niet bij onze club past. Een 'data' trainer zonder noemenswaardige ervaring.
+1/-0

3 jaar geleden
Valt mee dat het nu pas 0-1 is.
+1/-0

3 jaar geleden
Alsjeblieft...

Hopelijk is dit de laatste wedstrijd van Baumgartl en Schmidt. Mijn hemel.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat zou betekenen dat we hem nog een keer gaan zien toch?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik ga er vanuit dat we in een echt topjaar als alles meezit nog wel een keer een Europees ticket kunnen halen...
+1/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Zo, klaar vandaag. Heerlijk elke wedstrijd binnen het kwartier achter. Elk schot is raak
+1/-0

3 jaar geleden
het verloopt geheel volgens verwachting
+1/-0

3 jaar geleden
Houden we na de 0-1 toch al mooi een kwartiertje de nul. Best goed toch?
+2/-0

3 jaar geleden
Vertessen.... schei toch uit man, is amper goed genoeg voor jong PSV, wat een onkunde voor een leeg doel, wie stelt zo’n jongen op😱😬, het is beschamend wat er voor ons psv in de wei huppelt.....
+3/-1

3 jaar geleden
Cocu zit op de tribune. Wat mij betreft neemt ie het in de rust over.
Helemaal klaar mee.
+4/-0

3 jaar geleden
Schmidt is PSV aan het kapot maken van mij mag hij vertrekken!!!!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Niet alleen hij ..genoeg flapdrollen op het veld die alles behalve voetballen
+1/-0

MinoTauro (geschorst)
3 jaar geleden
Waarom stellen we überhaupt nog een keeper op? Deze pakt echt nooit iets.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Schiet mij maar lek.. Unnerstall op doel.. Je kapitaal laten verpieteren en een huurling laten schutteren
+3/-0

 
3 jaar geleden
Het was het tweede schot op doel van Vitesse, dus hij gaat al vooruit.
+1/-0

3 jaar geleden
Met Malen ipv Vertessen stond je nu 2-1 voor
+2/-0

 
MinoTauro (geschorst)
3 jaar geleden
Vertessen kan zo lekker snel rennen. Misschien kan psv een atletiekclubje beginnen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nu nog scoren en het komt goed haha
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat kon Ronmedahl vroeger ook, dan zei ik altijd, zet de poorten van het stadion open en ze rennen het stadion uit....
+1/-0

3 jaar geleden
Ik zag Cocu al zitten.... neemt hij het vanaf morgen over met als assistent-trainer Ruud van Nistelrooij/Stijn Schaars? Lijkt mij een prima club die in staat zijn met deze selectie nog iig voor de 2 plaats te gaan en dat ook bewerkstellen
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Hahaha wat een zooitje.😂
Ik begin het bijna jammer te vinden dat hij er niet in gaat, zo klaar ben ik ermee. Onbegrijpelijk
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ssst niet zeggen, dan ben je een hater.

Haha en hier krijg ik dan een officiële waarschuwing voor??
+3/-0

 
reactie verwijderd

MinoTauro (geschorst)
3 jaar geleden
Rosario is a top player
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Goed dat Herr Schmidt ons eraan herinnert dat Rosario van een absoluut topniveau is. Je zou het bijna vergeten.
+7/-0

3 jaar geleden
Absolute topper Rosario man man
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Was dat nou rosario die stond te schutteren ? Niet van hem gewend 😅
+3/-0

 
3 jaar geleden
Uit good old Mario Bross 😂😂😂
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe kun je de man met het meeste balverlies van de complete eredivisie centraal achterin zetten met een 5 man's verdediging??? Nu Fein cv, gotze erin cm voor de passes Max voor de kwaliteit en Malen voor zahavi als je toch op de counter speelt en snelheid nodig hebt. Come on!!!!!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik raad jullie aan geen vergelijkingen te gaan maken met ons mooie verleden, dan wordt je pas echt verdrietig
+5/-0

3 jaar geleden
Hoeveel kansen moeten ze nog krijgen man man pffffff
+1/-0

3 jaar geleden
Ja ! Wij hebben hem !!! De betoverde gifbeker die zichzelf elke week weer vult 🥛
+1/-0

reactie verwijderd

 
3 jaar geleden
Het was niet eens een overtreding, gebeurd echt werkelijk waar helemaal niks. Lachwekkend weer deze hele vertoning.
+3/-3

 
3 jaar geleden
Volgens mij struikelde die Vitesse speler doordat Guti met zijn voet die Vitesse speler aantikte
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik schaam me kapot voor die liggende Mauro achter de muur.

Deze grote grap is niet mijn PSV. :\(
+6/-2

3 jaar geleden
Nou een jaar verder. Na het verwijderen op zeer amateurisme wijze van idool van Bommel , hebben we na Faber , onze verlosser in Der Roger. Gvd wat is het een puinhoop geworden. Ik dacht na Fredje Rutten dat het niet meer erger kon ,maar dit slaat egt alles. Aub geef die vent een stadionverbod
+3/-1

MinoTauro (geschorst)
3 jaar geleden
Toch best knap dat Jong PSV die Vertessen verhuurt aan het grote PSV zodat hij wat speeltijd kan maken. Komt er bij jong vooralsnog niet aan te pas.
+1/-1

3 jaar geleden
Met Rosario nooit meer kampioen, de slechtste PSVer alle tijden.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hahaha nee dat wint Behich de Australische held van V Bommel
+1/-0

 
3 jaar geleden
Archie Thompson. Andy van der Meyde.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nu weet ik het, Rosario IS DE MOL!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat een klote jaar..corona..psv..Roger de ingenieur Schmidt.
Goede is..kan alleen maar beter gaan.
Conclusie,Roger moet zo snel mogelijk weg..Jdj is solidair en gaat ook.
Zal niet lang meer duren of de supporters zullen zich melden bij het philips stadion.
Wat een verschutting is dit,maar de meeste mensen zijn momenteel op door corona en dit circus Psv.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Roger Schmidt gebruikt onze club voor zijn persoonlijk experimenten met voetbaltactieken. Werkt het dan laat hij ons achter om ergens zijn zakken te vullen als visionair (china ofzo..). Mislukt het, dan laat hij de club kapot achter en gaat hij het vrolijk in een andere competitie proberen. Deze man is totaal niet geinteresseerd in het belang van de club
+2/-0

3 jaar geleden
Is onze beste wedstrijd dit seizoen eigenlijk de nipte overwinning op Emmen? # durf te vragen
+2/-0

3 jaar geleden
Sangare valt me op op een positieve manier.
+3/-2

 
Averpsv (geschorst)
3 jaar geleden
Hou toch op. Zware miskoop. Weer 10 miljoen weg
+2/-0

3 jaar geleden
Dit komt niet meer goed. Schmidt, de Jong en Gerbrands brengen PSV naar de afgrond. Oprotten!
+3/-1

3 jaar geleden
Mijn PSValtijd1-bingokaart tot nu toe :

Slap beginnen +++
Passes achter de man +
Weke doelpogingen zonder overtuiging +
Zonder druk bal in voeten van tegenstander +
Slechts 1 helft aanvaardbaar spelen nnb
Gestuntel achterin +
Keeper die geen punten pakt nnb
Egoistisch gedrag in de aanval nnb
Achterin breien met gevolg balverlies +
Spelers wisselen die verschil kunnen maken
Gedraaf zonder creativiteit nnb
Met 2 man op 1 tegenstander afgaan en beide laten uitspelen +

(Zie de allereerste post in dit nieuwsbericht...)
+ = Heb ik gezien.
Nnb = nog niet bekend. We hebben nog een helft te gaan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat van die helft vink ook maar aan, dat kan er misschien max 1 worden
+1/-0

 
3 jaar geleden
🤣🤣🤣 eigenlijk om te janken dit natuurlijk, maar na de hele wedstrijd heb ik 9 vd 12 punten gezien...
+1/-0

3 jaar geleden
Ik hoop op een primeur....coach ontslagen tijdens de rust. I rest my case
+5/-0

3 jaar geleden
Ik wacht na 2.5j nog steeds op een goeie wedstrijd van onze vriend Gutierez. 36 potjes voetbal inmiddels van hem in dit shirt, en ik kan me alleen zijn debuut heugen waar ie een goeie indruk maakte ism Lozano. Wat een middelmatige doorsnee voetballer, aangedragen door onze befaamde scouting. Brandhout.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Eerste wedstrijd tegen den Haag..maakte ie een goaltje.
Donderdag ook eruit en we spelen nergens meer voor zoals ik al voorspelde.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Is alleen maar binnengehaald om Chuckie te pleasen. Hadden ze ook bij de uitgaande transfer moeten betrekken.
+2/-0

3 jaar geleden
Het wisselbeleid van Schmidt is psv onwaardig.
Hij ziet klasse bij Rosario en Mvogo die ik helaas niet terugzie.

Voor mij is vooral John de jong verantwoordelijk voor de vreselijke aankopen en zijn manier van denken. Een absolute hoofdprijs betaal je alleen voor toptalenten of bewezen toppers. Hij betaald de hoofdprijs voor mislukte spelers als Bruma en Baumgartl . Onbegrijpelijk. Zo lang John de aankopen moet binnen halen blijft PSV ten dode opgeschreven.
+2/-0

3 jaar geleden
Marciano Vink zegt het al heel voorzichtig ... maar wanneer gaan die analysten op tv nu eens echt een keer zeggen hoe dramatisch die Rosario is??
Sorry PSVboer .. ik moest het toch weer even kwijt ... ik heb vandaag weer niets goed van die Rosario gezien, en dan hem op zo'n belangrijke positie zetten?!

Ik vind die Sangare nog bijna de beste van PSV (niet kijkend naar het altijd maar weer te lang lopen met de bal, en het risico daarvan) ...
+3/-1

 
3 jaar geleden
Maakt niet uit jongen. Ik ben inmiddels zover dat het me weinig meer interesseert dit seizoen. En ik geef toe, naast 10 anderen speelt ook Rosario bedroevend.
+2/-0

3 jaar geleden
Als PSV verliest en Roger mag blijven en Toon en John nemen geen maatregelen mbt tot de trainer...Dan was het dus gewoon een hetze richting van Bommel.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Met van Bommel kon het ook echt niet langer. Alleen ze weten nu dat wanneer Schmidt eruit vliegt, zij er achteraan gaan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Onzin , en niet afgaan op wat verhalen over medici. Kijk eens hoeveel er nu geblesseerd zijn. Jongen wat is het een puinhoop . Ik kan wel janken
+2/-0

 
3 jaar geleden
Verhalen over medici ? V Bommel werd inmiddels door de halve club (intern) uitgekotst. Ik ga niet eens uit van verhalen van medici. Als je dit bedoeld tenminste. Anders raad ik je toch eens aan met mensen rond het eerste elftal te gaan praten, die met dhr v Bommel hebben moeten werken.

Dat het een puinhoop is nu; 100%.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Al die mensen die gvd deze Roger steunen. Jongen het is gewoon een grote poppenkast momenteel
+1/-3

 
3 jaar geleden
Even denken.
Van Bommel in de competitie kansloos vierde en met W2 in gevecht voor plaats 5. Schmidt tweede en vier punten los. Van Bommel uitgeschakeld tegen 1stevdivisieclub RKC 2-3. Schmidt uitgeschakeld uit tegen Ajax 2-1. Van Bommel derde in de poule vernederd door Lask en Sporting. Schmidt groepswinnaar EL en nog in de race voor de laatste 16. Inderdaad beide trainers presteren gelijkwaardig.
+12/-0

 
3 jaar geleden
Niet vergeten zijn 12 nederlagen op rij
+1/-0

 
3 jaar geleden
Kleine correctie: 12 x geen winst op rij, bijna net zo erg btw
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je hebt gelijk. Als psv gelijk speelt voelt dat voor mij ook vaak als een nederlaag. Lol daardoor zit ik er nu naast met tellen :P.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Niet de zaak verdraaien. Van Bommel zat bij zijn ontslag nog met PSV in de beker.

(edit: reactie op Remmie)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik heb van Bommel zijn laatste bekerwedstrijd als coach genomen. In het seizoen van zijn ontslag hadden we nog geen bekerwedstrijd gespeeld. De afgang tegen GVVV was al onder Faber. Dat is van Bommel bespaart gebleven.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Maar als je 1-op-1 seizoenen vergelijkt, dan was de eerste competitiehelft onder Van Bommel toch aanmerkelijk beter dan die onder Schmidt.

En ik ben absoluut geen fan van de trainer Mark van Bommel. Ook (nóg) niet van de trainer Roger Schmidt.
+1/-0

MinoTauro (geschorst)
3 jaar geleden
Zahavi is gek genoeg al wekenlang met afstand de beste PSVer.
+9/-1

 
3 jaar geleden
Zeker waar en dat mag wel eens gezegd worden
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Hij begint z'n draai te vinden de laatste weken, gaat de goede kant in. Hij was bij 2 doelpunten betrokken middels geweldige passjes. Echt n lepe voetballer, die altijd haters en fans zal hebben, ik ben van de laatste.
+1/-0

3 jaar geleden
Viergever kan echt niet meer
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe lang is het eigenlijk geleden dat we drie thuiswedstrijden op rij verloren ? #durftevragen

[Deze vraag door mij gesteld bij 0-1 is inmiddels door de tijd achterhaald.]
+1/-0

3 jaar geleden
Het kan nog mannen.. paar wissels en het loopt een beetje.. ..En dan komt Ajax volgende week hahaha
+3/-0

3 jaar geleden
Rosario pffffff Wanne bras en die andere houthakker ook.
Zet van Ginkel nog erbij
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ginkel zal echt niet fit genoeg zijn anders zou die natuurlijk al die Brassers er allang uit gespeeld hebben.
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Lekker Götze !!
Gouden wissels.
+6/-0

3 jaar geleden
Ik begin Schmidt te snappen. Als het elftal wat de 2e helft in het veld staat, met de rust met 0-1 achter staat... wat had hij dán kunnen doen 🤔
+3/-0

3 jaar geleden
Volgende week zondag winnen en je doet weer helemaal mee (wishful thinking?)
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hahaha koekerd!
Met die Schmidt z'n ideeen gaat dat helaas niet lukken!
+1/-0

3 jaar geleden
Beste pass vandaag van Rosario: die bidon aan Thomas
+10/-0

3 jaar geleden
Voor iedereen die zo zeurt over Zahavi ... ik twijfelde ook soms ... maar het is wel de hardste werker en je kunt zien dat die vent echt wel kwaliteit en techniek heeft!
+9/-0

3 jaar geleden
Wat een wederom ongelofelijke zaad pot.
Gelukkig hebben we Götze, rest is niet best.
Wij worden als supporters wel ongelofelijk op de pijnbank gelegd.
Tijd voor zwaar bier, proost makkers
+3/-0

 
3 jaar geleden
Zwaar bier hebben we al gehad, we kunnen nu weer beetje relaxen .... ;)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Wel bijzonder dat die domme max er steeds voor kiest om gotze over te slaan en liever de bal naar Thomas speelt. Ook zijn schot op de keeper toen 5 man voor de goal stonden bij de 1-1 was weer onbegrijpelijk
+1/-0

3 jaar geleden
Ik moet dus mijn woorden terug nemen, voor 1 helft.
Maar wie zei er ooit dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben....
+2/-0

 
3 jaar geleden
Tis net de Rudy Carel show hier gahaha
+1/-0

3 jaar geleden
Tja, als je wint heb je gelijk. Spelers gespaard voor de belangrijkste wedstrijd dit seizoen. Elk Europees punt is voor de toekomst van PSV cruciaal. Drie punten gepakt. Uitgelopen op Feyenoord en Vitesse. Perfect weekend. Schmidt works in mysterieus ways. Het blijft knapt wat hij met deze bras blijft presteren.
+4/-0

 
3 jaar geleden
of blijft het knap hoe de spelers onder deze trainer presteren😉
+2/-0

 
3 jaar geleden
Euh nee. Max 13 tot 14 spelers hebben het gewenste niveau dat je bij PSV mag verwachten. En dat is een hele positieve schatting. Veel van deze spelers zijn nauwelijks beschikbaar geweest.
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Pracht overwinning en top wissels!
Op naar een nieuwe mooie week😎
+2/-0

3 jaar geleden
Lekker om weer eens te winnen na een eerste helft waarin het ook 0-2/3 had kunnen staan. Eindelijk ook eens een Var moment in het voordeel van PSV. Het zat vandaag niet tegen. Als Schmidt die ketsers bij de verdedigers eruit krijgt dan moet plek 2 toch haalbaar zijn. AZ wordt voor die plek de grootste concurrent.
+1/-0

3 jaar geleden
Goei trainerke, had hij goed gezien allemaal.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja hoor het lek is boven. Ik klaag nooit meer op Herr Schmidt. We beginnen met de slechte 11 die ik kan bedenken. Staan we dan met de rust achter, dan kunnen we nog andere/betere wapens inzetten. En zie het resultaat. Hulde en een standbeeld graag.
+1/-0

3 jaar geleden
mijn PSValtijd1-bingokaart (zie allereerste post in dit topic) na de wedstrijd ziet er als volgt uit :

Slap beginnen +++
Passes achter de man +
Weke doelpogingen zonder overtuiging +
Zonder druk bal in voeten van tegenstander +
Slechts 1 helft aanvaardbaar spelen +
Gestuntel achterin +
Keeper die geen punten pakt +
Egoistisch gedrag in de aanval -
Achterin breien met gevolg balverlies +
Spelers wisselen die verschil kunnen maken + (niet opstellen bij het begin dan)
Gedraaf zonder creativiteit +
Met 2 man op 1 tegenstander afgaan en beide laten uitspelen +

Bingokaart bijna vol !!! Gelukkig is Zahavi een teamspeler geworden en geeft zelfs assists (indirect dan).
Snel vergeten dit. Nou weer eens kijken welk konijn Roger nu weer uit zijn hoge hoed tovert donderdag....
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hahaha, msn is dit de remedie om wedstrijden van PSV uit te zitten...

... ware t niet dat het om te janken is, waarvan vooraf akte!
+3/-0

 
3 jaar geleden
Vond dat Mvogo het prima deed gister eigenlijk
+1/-0

3 jaar geleden
PSV komt goed weg tegen een matig Vitesse, denk dat het nergens voor nodig was om ons aan te passen aan 'dit' Vitesse. wel mooi dat we wat spelers hebben kunnen sparen.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een ongein die hele opstelling. En sparen is een zaad excuus. Zo'n spannende wedstrijd is slopend voor iedereen. Voor ons ieders hart. Voor Dumfries, voor Sangare die schorsingen pakt. Daarnaast kost het gewoon punten. Drama.
+1/-0

Niets zo veranderlijk als voetbalsupporters;-)
+5/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
205 reacties inmiddels en toch gewonnen...

Nou ja ik ben wel blij, ondanks de idiote aanvangsopstelling en het hotzebotsbegonia voetbal; 2e plaats is minimaal nodig!
+1/-0

 
Waarvan misschien een stuk of 20/25 sinds de 1-1 viel ... Degenen die weer aan het roeptoeteren waren dat Schmidt moest opdonderen (en weet ik veel wat voor bizarre reacties er waren waarvan een deel inmiddels alweer verwijderd is) blijken opeens weer zonder internet te zitten.
+8/-4

 
3 jaar geleden
🤣🤣🤣 opportunisten in overvloed.

Ik ben altijd heel positief geweest over Roger, was erg blij met zijn komst, maar hij maakt het wel erg moeilijk allemaal.
Ook zoekt schuift het teveel in excuses imo, dat geklaag over de VAR en het moe zijn/ worden qua belasting; dat geeft veel vragen en onduidelijkheid, maar nog belangrijker geen vastigheid in een elftal in opbouw, waardoor hij zijn draagvlak verminderd...
+2/-1

 
3 jaar geleden
Nu begin ik me echt zorgen te maken als jij je zo uit
+1/-0

 
3 jaar geleden
Voor mij hoeft Schmidt (nog) niet weggestuurd te worden, maar ik kan de kritiek wel begrijpen en de frustratie ook.
We stonden weer lekker voor lul de eerste helft. Gelukkig stonden we met rust niet al met 3 of 4-0 achter en won PSV toch nog.
+3/-0

 
3 jaar geleden
exact. In mijn ogen speelt hij wel met vuur al is dat in zijn ogen niet zo want blijkbaar zijn we volop in ontwikkeling in een tussenjaar. Maar ik had het wel willen zien als we idd deze wedstrijd verloren hadden. Benieuwd of iedereen dan zo vergevingsgezind was geweest
Dat gezegd hebbend. Wat is de stand van zaken omtrent Ihatarren.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Hij mag nog eerst 10 wedstrijden achter elkaar verliezen. Zolang je dat niet doet hoef je niet weg. Tenminste van Bommel mocht toen ook nog blijven. Aangezien Schmidt het tot op heden nog altijd veel en veel beter doet. Moeten we eens minder zeuren. Tuurlijk gaat nu alles heel anders dan we gewend zijn. Wat had je verwacht als een buitenlander de coach is. Daar is bewust voor gekozen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Jij bent van mening dat Schmidt het prima doet?

PSV ligt op titelkoers?

Als mensen kritiek willen uiten op Schmidt, Rosario of wie dan ook van PSV, is dit hier toch een passend platform voor? Of mis ik iets?
+3/-0

 
Zeg ik dan ergens dat het verkeerd gaat? Ik heb hier de meest bizarre reacties voorbij zien komen, waarvan een flink deel inmiddels al verwijderd is. Ik vind het werkelijk van de zotte dat je als supporter/fan van een club zoiets over je eigen speler of trainer kan verzinnen.

Ik vind het alleen ook vrij typisch dat degenen die hier iedere keer het hardste te keer gaan zich niet meer laten zien op moment als PSV op voorsprong komt en vervolgens ook wint. En zo gaat het hier ook iedere wedstrijd weer. Als je als een grote jongen te keer wil gaan, moet je ook mans genoeg zijn om je gezicht te laten zien op moment als er wel gewonnen wordt.
+4/-4

 
3 jaar geleden
Bizarre reacties? Alsof het er in het stadion, in het verleden(?), of in de groepsapp milder aan toe gaat. Integendeel, daar is het taalgebruik dikwijls veel cynischer en grover, want niet gebonden aan regels.

En de meeste criticasters van Schmidt melden zich hier ook keurig na de wedstrijd, of die nou verloren of gewonnen wordt.
+4/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Zéér aparte wedstrijd. De eerste helft was over en weer een foutenfestival en hadden we geluk dat het niet 2-3 of 2-4 stond. Echter was ik al in de rust zeer tevreden dat ik naast het belabberde niveau(hoogstwaarschijnlijk door mindere speler te laten starten en op welke posities) eindelijk(!!) weer gegenpressing zag van PSV. De 2e helft (zeker na de wissels) werd Vitesse in de verdrukking gespeeld en speelde PSV bij vlagen echt goed en ik ben er van overtuigd dat dit grotendeels door de gegenpressing en opperste concentratie kwam. Ben echter pissig waarom dat nu ineens wel kan en de wedstrijden daarvoor niet. Noem mij gek, maar ik denk al bijna dat Schmidt met zijn aparte startelf een punt wilde maken naar de hele selectie: deze jongens krijgen een kans om te laten zien of zij het wel kunnen opbrengen (de inzet was er idd. het spel was echter belabberd), kijk er maar eens goed naar. Bv. Vertessen ging als de brandweer, helaas scoorde hij niet. Rosario was helaas n dissonant in slordigheid. Malen viel super goed in, hoogtepunt was zijn direct schot (76e minuut) uit een heel moeilijke hoek die Pasveer stopte. Zahavi en Malen samen voorin? : echt wel!
Nou eens kijken of ze het donderdag wéér kunnen opbrengen...
+2/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat Rosario heel blij mag zijn dat er geen publiek bij is nu...
+3/-1

 
3 jaar geleden
Of beter mogen wij blij zijn dat er geen publiek is. Met publiek die die jongen zou gaan uitfluiten zou hij nog slechter gaan spelen. En dan hadden we dus nog meer kans om te verliezen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Wat van Hanegem zegt in het AD over Rosario is heel treffend. Rosario speelde nu een slechte wedstrijd, speelt een teleurstellend seizoen tot nu toe, samen met een heel zooitje andere spelers, maar er zat en zit meer in die jongen. Dat is in principe mijn laatste Rosario bijdrage want ik krijg mijn punt toch niet duidelijk gemaakt. Blijf vooral alle fouten van Rosario onder een vergrootglas leggen en veel plezier daarmee.
+6/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb geen vergrootglas nodig om dom balverlies van Rosario te zien waardoor Vitesse op de paal schoot...
En ik ben ook van mening dat er best wel iets in die jongen zit, maar het is op dit moment een drama, dus wisselen, dit is topsport, gaan kleuterklas.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
PSVeeboer. 1 correctie dan nog. Houd ik er ook over op. *Teleurstellende 3 seizoenen. Dit gaat niet over 1 wedstrijd, dit gaat niet over 1 seizoen. Dit is al minstens 3 jaar huilen met de pet op. Wat er meer in zou zitten volgens al jou bronnen heb ik nooit gezien. Misschien heb ik 3,5 jaar geleden een wedstrijd gemist waarin hij al zijn potentieel ten toon spreide aan v Hanegem en andere kenners. Maar dan nog claim ik echt het verschil tussen kunnen zien tussen een pech jaartje en een algeheel gebrek aan balcontrole / handelingssnelheid.
Overigens zou hij zich nog tot nuttige kracht kunnen ontwikkelen als hij eens zou stoppen met het dekken van lucht. Dat zou nog een tactische quick-fix kunnen zijn.
Excuus, laat ik me toch weer gaan, ik gun die jongen en PSV dat hij dit laatste ter hart neemt en er alsnog een mooi seizoen van maakt!
+1/-1

 
3 jaar geleden
Je weet toch wel dat ze geen man dekking meer doen hé. Ze dekken zones. Als er een man in je zone komt ga je daar op af. Heel ingewikkeld, maar dat noemen ze modern voetbal.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hahaha, Ja als zone dekking bij jou betekent dat je de lege ruimte tussen twee tegenstanders dekt snap ik je punt. Maar het is ook bij Zone verdediging, zoals je zelf aangeeft, nog steeds de bedoeling dat je binnen je zone de tegenstander oppakt die daar gevaarlijk kan zijn. Dat betekent hem dekken of het voetballen onmogelijk maken. Een kuub lucht heeft echt nog nooit een doelpunt gemaakt. Zone of niet
+1/-1

 
3 jaar geleden
Je kan Rosario van alles verwijten, maar niet dat hij in de lege zones blijft lopen. Hij rent op alles af dat beweegt. Als dat altijd de juiste keuze is, is een 2e. Maar het feit is wel dat hij continu tegenstanders opjaagt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Correctie, Timmie, 2 jaar. In 2018 weinig klachten.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Je post (@PSVeeboer) zinnige zaken en ik speel nooit op de man qua spelers als het niet de spuigaten uitloopt, maar Rosario was donderdag en vooral gisteren een drama.
Daar komt dan dus terecht kritiek op, zowel de eerste grote kans, bij de doelpunt van Vitesse en bij de bal op de paal speelt hij echt zwaar onder het vereiste niveau wat bij PSV gevraagd wordt...

Gelukkig was het niet beslissend en ik zie ook best zijn kwaliteiten, maar zoals al eerder onder van Bommel, is het vreemd dat hij altijd start en nooit omstreden is.

Ik kan na 35 jaar op de tribune echt wel objectief beoordelen of iemand bij PSV over t algemeen een positieve inbreng heeft; hij staat in de as NB, het houdt n keer op met zijn krediet imo
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat ook Schmidt heel blij mag zijn dat er momenteel geen publiek zit, en De Jong ook.

(edit: pfff reactie op 1977.1978; btw als er een 8 in het jaar zit, behoudens 1998, gaat het doorgaans wel erg lekker!)
+1/-0

3 jaar geleden
Maar...onze trainer heeft wel ballen...en no iets: zoveel geweldig was onze topopstelling donderdag nou ook weer niet
+1/-0

3 jaar geleden
Ik snap de controverse rond Schmidt niet helemaal hier.

Hij heeft toch juist een prima hand van wisselen?

Maar die Götze is een aardig spelertje hoor! Écht niet minder dan Guti volgens mij.

En die Malen, wow! Vertessen moet écht oppassen of hij is zijn basisplaats kwijt.
+8/-1

3 jaar geleden
Nu donderdag nog ffkes met 3-1 van Olympiakos winnen en de wereld ziet er weer een stuk beter uit ^^
+1/-0

 
3 jaar geleden
Absoluut, en zondag die praatjesmakers met een dikke nederlaag naar huis sturen en we doen weer volop mee!
+1/-0

 
3 jaar geleden
En na afloop een lacherige Schmidt die ten Hag ook nog even verhaal te kakken zet na hem eerst taktisch totaal overrompeld te hebben. Damn, mijn wekker gaat. Goede morgen
+3/-0

 
3 jaar geleden
Is dat nou wel verstandig, jongens, overdag al beginnen met drinken?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Baudet gelooft de peilingen niet, nou ik de stand in de eredivisie ook niet. Ik zie psv zondag overtuigend winnen van vitesse dus die 6 of 9 punten achterstand kan niet waar zijn. Pure manipulatie!
+1/-0

3 jaar geleden
Al ruim 40 jaar ben ik supporter. Door dik en dun. Hoogtepunten en dieptepunten. Dus ook jaren waarin het niet liep. Maar altijd waren er lichtpuntjes, en hoop dat het weer snel beter zou worden.
Het gevoel wat ik gisteren in de rust had, heb ik niet vaak gehad. Geen boosheid, geen onbegrip, geen ergernis. Het was moedeloosheid, en het besef dat we nog wel even aan dit niveau vast zitten. Het trieste niveau van sleutelspelers op sleutelplekken, het gebrek aan cohesie, tactiek die niet werkt, spelers die een vermogen hebben gekost waar we nog wel even aan vast zitten. Dan hebben we dus niet over jeugdspelers die niet goed genoeg zijn. Maar spelers die niet goed genoeg zijn maar gescout zijn. Dat waar we jaar in jaar uit goed in waren. Goed kopen, ontwikkelen, en verkopen. Het besef dat doorselecteren nu een mega klus gaat worden. Nogmaals, slecht spelen, jaren geen kampioen, we hebben het eerder mee gemaakt. Maar ik zie nu maar weinig perspectief. Maar we zijn er donderdag weer, voor de kleuren, de club en de stad.
+9/-0

 
3 jaar geleden
De scouting is ook een punt waar mijn zorg zit. Als de spelers die we nu hebben is waar ze mee op de proppen komen dan hebben we een groot probleem. Snap best dat het moeilijker wordt omdat er al snel grote bedragen worden gevraagd. Maar dan wordt er iets anders van onze scouts gevraagd waar ze op moeten in spelen. Dan hadden we bijvoorbeeld Alvarez twee jaar geleden al binnen moeten halen, even los of dat nu het beste voorbeeld is.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Hmm ik kan blijkbaar niet meer mijn wedstrijdanalyse kwijt zonder op medeforummer te reageren, bij deze dus RB.

Ik houd het ditmaal kort.

Bizar zwakke 1e helft, foutenfestival van PSV-zijde waar Vitesse moeiteloos in meeging. Wonderbaarlijk dat het bij één enkel doelpunt beperkt bleef.

Prima en leuke 2e helft (overigens was de 1e helft voor de neutrale kijker - bestaat die überhaupt? - ook erg vermakelijk, maar meer op perverse wijze), waarin PSV gedecideerd orde op zaken stelde, maar het dankzij vele kunst-, vlieg- & Paswerk* pas laat tot de op dat moment verdiende overwinning leidde.

Conclusie: verdedigend is PSV dramatisch, aanvallend goed, leuk, frivool & doelgericht; rendement moet omhoog. Mario, Donyell & Eran doen het prima. Hopelijk binnenkort ook Marco, Mo, Noni (en na verloop van tijd) Cody weer.

Als Mario nou de rest van het seizoen eens fit zou kunnen blijven!

*sorry Remco: PaSVeer uiteraard! ;-)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Idd, Pasveer speelt altijd heel sterk tegen ons sinds zijn overgang naar Vitesse, hebben we pech mee. Ik gun het echter hem wel, echt een sympathieke gast en in interviews ook prima.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
wedstrijd 2e helft was redelijk goed! en rosario speelde een verdomd goede wedstrijd die is echt rijp voor het nederlands elftal!! verders het hele Elftal goed gespeeld en ik was zielsgelukkig dat ze het tot een goed einde hebben gebracht!! verder kan ik niet zeggen dat iemand heeft verzaakt in de 1e helft!! psv kampioenen!! p.s. ik moet dit zeggen anders wordt ik weer door een bepaald iemand geblokkeerd en als je vraagt waarom is degene niet in staat om het mij te vertellen in een berichtje!!
+3/-3

3 jaar geleden
Ik heb mijn duitje ook nog niet in het zakje gedaan over deze partij, dus in het kort.

Onze trainert zal nu ongetwijfeld intern zijn gelijk halen, maar wat PSV tegen Vitesse op de mat legde in de eerste helft kon wederom ECHT niet. We hebben zelf 1 dikke kans gemist, maar hoeveel hadden zij er MOETEN scoren?

Ik zei echter thuis al, een subtopper kan in een "uitwedstrijd" tegen een "topteam" bijna niet ongestraft zoveel kansen missen, dan vraag je om problemen. De tegenstander zit dan in de rust toch in de kleedkamer met het gevoel dat het al beslist had moeten zijn EN dat Schmidt met een reactie gaat komen in de vorm van een wissel of meerdere wissels die de thuisploeg normaliter sterker doen worden. Dat bleek ook zo te zijn. Ik heb Vitesse in de tweede helft amper nog gezien.

Viergever speelde een aardige partij, Mario is een bron van rust aan de bal en ik vind Zahavi de laatste weken ook beter spelen. De eerste schoten werden nog gekeerd, maar na de 1-1 voelde denk ik iedereen wel aan welk elftal deze wedstrijd zou gaan winnen.

Mijn conclusie: met het oog op "tussendoel" Europees voetbal was dit een vrij cruciale zege. Maar wat als Vitesse wel scherp aan de match begonnen zou zijn...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat Vitesse juist heel scherp aan de wedstrijd begon.
+1/-0