Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV na uitstekende tweede helft nog volop in de race


Tijdstip
18 augustus 2021
Stadion
Estádio da Luz
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV na uitstekende tweede helft nog volop in de race; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV na uitstekende tweede helft nog volop in de race

PSV is het tweeluik in de laatste voorronde van de Champions League begonnen met een nipte nederlaag tegen Benfica. In Lissabon ging de ploeg van Roger Schmidt met 2-1 onderuit. Cody Gakpo maakte vlak na rust de enige Eindhovense treffer. Gezien het spel en de kansen had de ploeg echter recht op meer.

Waar PSV in de voorgaande wedstrijden steeds uit de startblokken schoot, stond het nu juist meteen onder druk. Mede omdat de passing vrij slordig was, vond het spel met name op de helft van PSV plaats. De eerste kans voor Benfica was bovendien ook meteen raak. Phillipp Max was zijn directe man kwijt nadat een pass door de benen van Olivier Boscagli werd gegeven en Rafa Silva kon daardoor buiten bereik van Joël Drommel de 1-0 binnenschieten.

Langzaam kwam PSV iets beter in de wedstrijd, maar het lukte maar niet om door de hechte defensie van Benfica te komen. De Portugezen werden bovendien regelmatig uit de tegenaanval gevaarlijk, waarbij Drommel door uitstekend ingrijpen halverwege de eerste helft een tweede tegentreffer voorkwam. Een minuut later leek het plotseling raak te zijn voor PSV. Eran Zahavi werd diep gestoken na een uitstekende pass van Boscagli en na een kapbeweging schoot hij knap raak. De Israëliër stond echter nipt buitenspel, waardoor de treffer werd afgekeurd. Niet veel later zag Cody Gakpo een schot door de doelman gekeerd worden.

Vlak voor rust wist Benfica echter weer te scoren. Net in een periode dat PSV het beter van het spel had viel de bal aan de andere kant in het doel. Drommel bracht nog uitstekend redding op een afstandsschot, maar uit de daaropvolgende hoekschop wisten de Portugezen alsnog te scoren. Een kopbal van Benfica kwam tegen een eigen speler aan, waarna de bal voor de voeten van Weigl kwam en hij kon eenvoudig de 2-0 binnen tikken en dat was uiteindelijk ook de ruststand.

Snel in de tweede helft kreeg PSV al een grote kans. Uit een voorzet van Mario Götze kon Marco van Ginkel koppen, maar de doelman van Benfica wist met een knappe redding wederom zijn doel schoon te houden. Dat deed hij niet veel later ook op een schot van Zahavi, waarna direct een counter volgde van Benfica en nu Drommel redding wist te brengen. PSV kwam echter uitstekend uit de startblokken en vijf minuten spelen na rust was het Gakpo die met een heerlijk schot net buiten de zestien de 2-1 wist binnen te schieten.

Na een uur spelen kreeg Mario Götze opeens een enorme kans. Na een geweldige bal van Gakpo kwam de Duitser alleen voor de doelman te staan. Hij werd echter net genoeg gehinderd, zodat hij niet kon uithalen. PSV kwam echter steeds beter in de wedstrijd. Een poging van Gakpo ging net naast het doel, terwijl Zahavi zijn inzet via een Portugese verdediger miraculeus gekeerd zag worden door de doelman. Gakpo zag een kwartier voor tijd bovendien wederom zijn schot gekeerd worden.

PSV probeerde nog wel aan te zetten, maar met de gedachte dat er ook nog een return in Eindhoven aankomt volgende week werd er weinig risico meer genomen. Kansen en logischerwijs dan ook doelpunten kwamen er niet meer, waardoor PSV met 2-1 onderuit ging. Het is echter nog volop in de race voor een plek in de groepsfase van de Champions League.


[video] Gakpo & Van Ginkel: 'We hebben vertrouwen dat we het thuis goedmaken'


Cody Gakpo: 'We hadden goede kansen, dus dit is wel zonde'

In gesprek met RTL7 gaf Cody Gakpo aan een redelijk gevoel overgehouden te hebben aan het duel in Lissabon. "We hebben op zich alle kansen om het thuis af te maken, maar we wilden hier natuurlijk winnen. We hadden goede kansen, dus dit is wel zonde", aldus Gakpo. "In de eerste helft lukte niet alles. We waren soms slordig en zij hadden het geluk aan hun zijde. Dat is lastig, maar dan moet je als team goed bij elkaar blijven en dat hebben we in de tweede helft goed laten zien."

Zelf vond de aanvaller dat hij in de eerste helft niet lekker in de wedstrijd zat. "Acties en passes waren soms ongelukkig, maar je moet gewoon door blijven gaan", zo gaf hij aan. "Je weet dat die kansen gaan komen. Op zich is dit geen slechte uitgangspositie, maar het had beter gekund."

Na rust kwam PSV uitstekend voor de dag. "Maar we hebben wel verloren, dus top was het niet", zei hij daarop.


[video] PSV vol vertrouwen! Gakpo een genot om naar te kijken


Marco van Ginkel: 'Je gaat met een verlies terug, maar er zitten toch veel positieve punten in'

Marco van Ginkel gaf in gesprek met RTL 7 aan een apart gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd. "We hadden het in de eerste helft moeilijk, maar hadden toch mogelijkheden om er meer uit te halen. Je staat dan alleen wel met 2-0 achter", aldus Van Ginkel. "In de rust zeg je dat het wel mogelijk is, dat gevoel hadden we ook. We hadden direct een paar goede kansen en Cody maakte een goede goal. Je gaat met een 2-1 verlies terug naar Eindhoven, maar er zitten toch veel positieve punten in."

Ook in de eerste helft had de aanvoerder niet het gevoel dat Benfica veel beter was. "Vooral met de lange ballen achter hun verdediging konden we tot mogelijkheden komen. Daar hadden we meer uit kunnen halen met de voorztten", zei hij daarover. "Dat waren maar halve kansjes uiteindelijk. Als je de mogelijkheden dan beter benut zat er meer in. Bij hun ging het snel. Twee kansen die er gelijk ingingen en dan sta je met 2-0 achter."

Gevraagd werd aan Van Ginkel of hij het irritant vond dat hij weer werd gewisseld, maar dat vond hij geen probleem. "Dit gaat ook nog wel vaker gebeuren dit jaar", zo gaf hij aan. "Er komen nog een hoop wedstrijden aan. Op naar zaterdag en volgende week."


Roger Schmidt: 'We verdienden denk ik meer dan 2-1, maar een knock-out ronde gaat over twee wedstrijden'

In gesprek met RTL 7 kreeg Roger Schmidt de vraag hoe tevreden hij was met de prestatie van zijn ploeg. "Met de prestatie zelf ben ik heel tevreden. We speelden een goede wedstrijd en waren de betere ploeg", aldus Schmidt. "We verdienden denk ik meer dan 2-1, maar een knock-out ronde gaat over twee wedstrijden. De uitgangspositie voor volgende week is niet perfect, maar het is ook zeker niet dat we het vertrouwen zijn kwijt geraakt. We kijken erg uit naar volgende week."

Schmidt vond niet dat zijn ploeg het in de eerste helft al bijna had weggegeven. "Ook in de eerste helft speelden we goed. Alleen de twee momenten waarop zij scoorden waren te makkelijk", zo gaf hij aan. "Maar ook in de eerste helft hadden we onze momenten. Over de hele eerste helft waren wij gevaarlijker. In de rust hebben we ons gefocust, gezegd dat alles mogelijk is en we in onszelf moesten geloven. We kwamen in de tweede helft goed terug. Die helft was wel beter, maar de eerste helft was ook zeker niet slecht."

Gevraagd werd aan de trainer of het voor hem ook een optie is om Ibrahim Sangaré te wisselen voor Davy Pröpper in plaats van Marco van Ginkel. "Marco had al een gele kaart en op dit niveau en met deze intensiteit zal het altijd een uitdaging blijven. Daarom heb ik er geen moment aan gedacht om Sangaré te wisselen. Hij is voor ons cruciaal. Daar heb ik nog geen seconde aan gedacht", zei hij daarover, waarna hij ook gevraagd werd naar de wissel van Olivier Boscagli. "Hij gaf aan dat hij vermoeid was. Voor hem en zijn vrouw zijn het een paar zware dagen geweest. Hij heeft niet veel slaap gehad en niet alles kunnen trainen. Hij was wat vermoeid en met Armando Obispo hebben we een uitstekende optie op de bank. Ik wilde geen enkel risico nemen en Armando deed het direct voortreffelijk."

Schmidt gaf vervolgens aan nog altijd te hopen op versterkingen deze maand. "We moeten onze selectie nog verbeteren, omdat we een lang seizoen te gaan hebben en veel wedstrijden moeten gaan spelen. Naar mijn gevoel is er nog wel potentie om deze selectie te versterken", aldus de trainer.


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Rafa Silva ('10)
Goal
2-0 Weigl ('42)
Goal
2-1 Cody Gakpo ('52)
Scheidsrechter
Brych (Dui)
Toeschouwers
20.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Marco van Ginkel ('57)
Kaart
Benfica SL: Otamendi ('58)
Kaart
Benfica SL: Rafa Silva ('61)
Kaart
Benfica SL: Almeida ('75)
Kaart
Benfica SL: Meite ('86)
Kaart
PSV: Armando Obispo ('88)
Kaart
Benfica SL: Ramos ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Marco van GinkelMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'64 Armando Obispo voor Olivier Boscagli
'64 Davy Pröpper voor Marco van Ginkel
'74 Bruma voor Noni Madueke
'89 Jordan Teze voor Philipp Max
'89 Yorbe Vertessen voor Eran Zahavi


Opstelling Benfica SL

PizziYaremchukRafa Silva


GrimaldoJoao MarioWeiglGoncalves


MoratoOtamendiVerissimo


Vlachodimos

Wissels:

'71 Everton voor Weigl
'71 Ramos voor Yaremchuk
'72 Almeida voor Pizzi
'73 Meite voor Goncalves
'86 Taarabt voor Joao Mario


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (2-0)
 7 2-1 (2-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
10  6 2-1 (1-0)
11  6 2-1 (1-0)
12  6 2-1 (1-0)
13  6 2-1 (1-0)
14  6 2-1 (1-0)
15  6 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.68. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (103 -> 5,0)
2. Mario Götze (31 -> 4,0)
3. André Ramalho (22 -> 3,0)
4. Joël Drommel (19 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (18 -> 1,0)
6. Marco van Ginkel (12 -> 0,0)
7. Armando Obispo (5 -> 0,0)
8. Noni Madueke (3 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
10. Eran Zahavi (1 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
12. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
12. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
12. Luis Felipe (0 -> 0,0)
12. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Justin De Haas (0 -> 0,0)
12. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Joël Piroe (0 -> 0,0)
12. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Vincent Müller (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
12. Adrian Fein (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Donyell Malen (0 -> 0,0)
12. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
12. Nick Viergever (0 -> 0,0)
12. Sam Lammers (0 -> 0,0)
12. Joël Piroe (0 -> 0,0)
12. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
12. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Amar Catic (0 -> 0,0)
12. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
12. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
12. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
12. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
12. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
12. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Toni Lato (0 -> 0,0)
12. Bruma (0 -> 0,0)
12. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
12. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
12. Bruma (0 -> 0,0)
12. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
12. Dante Rigo (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Hopelijk kan het aanvallende spel van PSV hun verrassen, maar ik verwacht dat dit de eerste wedstrijd is waarin PSV ook fors onder druk zal komen te staan. Daarom graag Teze op de rechtsback
Ik schat onze kans op 50%.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dat denk ik ook, worden 2 intensieve wedstrijden. De opdracht is simpel: kwalificatie en aanhaken aan Europese subtop. Die Europese competitie komt eraan over 3 à 4 jaar, dus we moeten erbij zijn.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
En dan misschien Schmidt en Götze verleiden tot een extra "oogstjaar"
+1/-0

10 maanden geleden
Vol erop klappen en hun onder druk zetten! Afwachten tegen Benfica zou ik niet snel doen. Ze hebben echt een geweldige selectie met behendige individuele klasse! Kriebels beginnen te komen! Come on you boys!
+1/-0

10 maanden geleden
Gelijkspelletje teken ik voor.

Om er vervolgens in de thuiswedstrijd met het hele stadion een ouderwets Europese avond van te maken en het team naar de te CL schreeuwen!
+1/-0

Averpsv (geschorst)
10 maanden geleden
0-4. 3 x mandueke. Er staat geen maat meer op dit psv dit seizoen. Minimaal laatste acht champions league en met minimaal acht punten voorsprong kampioen. Dit is het beste psv sinds 88.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Je kan ook overdrijven hahah. Desalniettemin teken ik voor 0-4! 😉
+2/-1

10 maanden geleden
Ik denk (en hoop nog meer) dat het wel eens een goede uitslag kan worden, richting de 0-3. Zin in.
+1/-0

10 maanden geleden
Hoop op een 0-8 of meer echter verwacht een gelijkspel of zelfs een kleine nederlaag om het volgende week af te maken. Gas erop, we kunnen ze hebben. Het moet nu maar eens gebeuren.
+1/-0

10 maanden geleden
Nou nou wat een enthousiasme hier ineens😊

Ik hoop ook van alles maar ben toch bang voor het Portugal groundhog day scenario. Net als met Feyenoord "uit" denken we iedere keer "en nu gaat het gebeuren" en gaan we er toch weer gewoon af. Hopelijk krijg ik zwaar ongelijk, dat zou super mooi zijn.
+1/-0

10 maanden geleden
Dit gaan hoe dan ook twee topwedstrijden worden. Beide ploegen hebben de Champions League inkomsten hard nodig, Benfica wilt geen tweede jaar op rij de CL mislopen. Mijn Portugese vriend (die vrijwel heel zijn leven in NL woont) is Benfica fan en durft zijn geld er niet op te zetten. Hij kent beide competities goed. Benfica is ook niet meer wat het geweest is maar het blijft Benfica. Ervaring vooral achterin maar daar komen ze wel snelheid tekort. Jorge Jesus is een rare vent die wel eens met rare dingen kan komen. Zij hebben ook een enorm supertalent in wording voorin die kan verassen als hij speelt: Gonçalo Ramos.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Laat 't dan om de supertalenten draaien Rico;-) Onze supertalenten fiksen het wel.
+1/-0

10 maanden geleden
Er staat gewoon een goed team met individuele kwaliteiten en een meer dan uitstekende teamgeest. Madueke in vorm, Götze in de buitencategorie, we scoren er altijd wel 1 of 2. Benfica is natuurlijk een tegenstander van formaat, maar voor het eerst in jaren hebben we weer een team (goede elftallen hebben we meer gehad) dat ik in staat acht om Benfica te verslaan. Morgen de basis leggen met een kleine overwinning en volgende week 35 miljoen bijschrijven en ff lekker gaan shoppen!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Juist, krappe overwinningen zijn ook overwinningen.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik schat de kansen op 50/50,en als ze dan de nul kunnen houden tot de 86e minuut,kan Bruma weer onze mman of the match worden.
Ik zie zijn 0-1 in de 89e minuut al voor me!
+1/-0

10 maanden geleden
Misschien heb ik het ff gemist maar waar is nick?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Bij zijn vrouw, hij wordt papa.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Spreken die jongens af per seizoen wanneer ze het doen?
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ze krijgen van Schmidt een strak schema hoe ze hun energie moeten verdelen ;)
+2/-0

10 maanden geleden
Dit is een cruciaal tweeluik. Zonder CL overleven we ook wel, maar er zijn talloze redenen waarom het zo belangrijk is om het nu wel te halen. Natuurlijk, het geld, wat we kunnen gebruiken om de volgende stap te zetten. Maar ook de marktwaarde van de spelers. Voor Malen en Dumfries kregen we niet de hoofdprijs omdat zij zich nooit hebben kunnen bewijzen in de CL. Daarnaast leveren wedstrijden op dinsdag of woensdag gemiddeld minder puntverlies op in het weekend erop dan wedstrijden op donderdag. Verder hebben we nu eindelijk weer eens een team op niveau. Het zou zonde zijn als die zich niet kunnen meten in de CL. En verder zijn het natuurlijk minimaal 6 prachtige affiches met dito sfeer. Let's go boys!
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik heb ook sterk het gevoel dat dit het moment is om de CL te halen. Tot nu toe heeft PSV echt overtuigd gewonnen, dus ze verdienen het ook.
En deze ploeg zie ik in CL ook wel echt punten halen in de groepsfase. Nu hebben we een speler van het niveau Gotze op het veld, dus ook tegen de grote ploegen zie ik ze nog meedoen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Probleem is alleen vaak dat die andere ploeg 5 Götzes erin heeft staan of beter. Maar je hebt inderdaad het gevoel dat je met dit team wel eens zou kunnen stunten als alles op z'n plek valt.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ja wat dat betreft is het wel zuur dat we verreweg het sterkste team van de playoffs hebben geloot. En ja, 'uiteindelijk moet je van iedereen winnen', maar er zit financieel en sportief gezien wel een groot verschil tussen wel/niet de groepsfase van de CL halen.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Wat n heerlijke beelden van 88, wat n team was dat, wat heb ik er destijds van genoten, met 4 man in de auto naar Stuttgart, fantastische sfeer in de stad,
alles door elkaar heen, geen enkele wanklank.
Ik had zoiets van daar moet ik bij zijn (als student destijds) once in a lifetime...?

Over die wedstrijd: PSV was duidelijk beter, maar wilde (terecht) niet in het Portugese mes lopen; het was geen goede pot, maar PSV creëerde tenminste nog echte kansen (Vaantje en Nielsen hadden moeten scoren).
Eind goed, al goed, vanavond ook slim en agressief spelen, dan komt het goed...
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Ze schijnen trage verdedigers te hebben. Dat zou mooi uitkomen met Codynoni...
+1/-0

10 maanden geleden
Zo'n 2,5 uur voor het 1e deel van het oh zo belangrijke 2-luik tussen PSV & Benfica begint het toch al wel een beetje te kriebelen?

Ik heb namelijk geen flauw idee van wat te verwachten. Zijn wij werkelijk zo goed? En hoe goed zijn zij? Wat voor wedstrijd gaan wij te zien krijgen? Gaan zij volop op de aanval en komen wij met messcherpe counters? Of gaat de thuisclub afwachten en moeten de gasten het spel maken?

Het beste en het enige wat wij kunnen doen vanaf onze luie lederen bank of fauteuil is afwachten en er maar het beste van hopen, van wat er in Lissabon gaat gebeuren. Toch? Gelukkig is er altijd nog het vangnet in de vorm van de return in Eindhoven.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat vangnet wordt kleiner en kleiner met dit verdedigende geklungel... 😖
+1/-0

10 maanden geleden
Als ik kijk wat er allemaal geloot had kunnen worden is het wel erg zuur dat het Benfica is geworden. Het gaat om zo belachelijk veel geld dat je eigenlijk wel móet winnen. Niet alleen die 35 miljoen, maar zeker ook het podium waar spelers als Noni en Cody heel erg veel waard gaan worden. Dit tweeluik winnen en we haken aan bij Ajax; verliezen we blijven we voorlopig op het 2e plan. En alleen de gedachte daaraan bezorgt me al koude rlillingen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Tja, een Sherrif mag straks wel meedoen. Die UEFA is één grote dievenbende. Maar dat weten we eigenlijk al jaaaaren.
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
10 maanden geleden
Come on psv.
Heb een goed gevoel.
Ik zeg 0-2
+1/-0

10 maanden geleden
Ik durf niet te kijken.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Zijn geen koekebakkers Portugezen
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Sangaré pakt prachtig ballen af om ze dan netjes terug te geven.
+5/-0

10 maanden geleden
Mwene en Sangaré blijken tot nu toe de zwakste schakels, hoewel Sangaré af en toe nog nuttig is voor het afpakken van ballen, mits die ze niet direct teruggeeft. Rendement backs qua voorzetten is laag. Wat vinden jullie tot nu toe van Mwene?
+2/-0

 
10 maanden geleden
Mwene (en ook max) ogen erg kwetsbaar
+3/-0

 
10 maanden geleden
Mwene leuk voor in de eredivisie.
Tegen dit kaliber geslepen tegenstanders matig vooralsnog. Tegen Ajax was dit ook al zichtbaar.
+2/-0

gekke gerrit (geschorst)
10 maanden geleden
Hou toch eens op
Man man
Laat die Boskali zun handen eens van de rug houden
Prutsers
Ga eens voetballen man
+2/-2

 
10 maanden geleden
Opletten dat het geen dikke nederlaag word. PSV is te aardig vind ik! Ook al heeft Benfica veel kwaliteiten. Je moet hier minimaal 1 scoren anders is het gewoon klaar
+2/-0

10 maanden geleden
Nou ja Ludogorets en Osijek en zo zijn toch ook leuke wedstrijdjes straks.
+2/-0

10 maanden geleden
Zo zonde dit. Vind ons echt niet slecht spelen. Maar het verdedigen is wel echt knullig.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Meer branie in het elftal. Erop klappen zie ik niet. Zo ga je er af met een dikke nederlaag
+1/-0

10 maanden geleden
Ai 2-0 kort voor rust, dit gaat op deze manier helaas een heel lastig verhaal worden…
+1/-0

 
10 maanden geleden
Benfica hoeft niet meer en zijn super gevaarlijk in de omschakeling. Ik vrees dus eerder voor meer tegengoals. We moeten iig zuiniger op de bal zijn op het middenveld.
+1/-0

10 maanden geleden
Wat een gruwelijk irritante commentator zeg. Welke wedstrijd kijkt hij?? Voetballend doen we het goed, enkel te weinig kansen. Eerste had Drommel moeten hebben tweede is pech en kan gebeuren. Hopelijk tweede helft wat scherper voor de goal, dan kun je met een goed resultaat naar huis. Tot nu toe zijn we gewoon beter.
+10/-0

 
10 maanden geleden
Je kan wel aardig voetballen zonder kansen scoort je niet. Lijkt wel of zie te veel respect voor Benfica hebben. Erop klappen nondejuh
+2/-0

 
10 maanden geleden
Je ziet gewoon dat zij veel meer ervaring met zoiets hebben. Ze laten ons lekker aan hobbyen om er dan levensgevaarlijk uit te komen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik zou pröpper als extra middenvelder erbij zetten IPV mwene of zahavi
+1/-0

 
10 maanden geleden
Precies wat ik wilde typen! Na de 1-0 was het echt gewoon prima. Maar de verslaggever had blijkbaar zijn praatje als ze achter kwamen al helemaal ingestudeerd en wilde daar toch echt niet van af stappen. Ergerlijk.
+4/-0

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
"De volgende tegenslag" hoor t hem zeggen
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dat laatste (we zijn gewoon beter) lijkt altijd zo tegen Portugezen. Ze laten je simpelweg de bal hebben.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Vanaf de start ging ook Benfica er bij ons vol op om ons hoog vast te zetten. Na de 1-0 zie je dat ze er bewust voor kiezen PSV te laten komen en te gaan voor de ruimte voor het counteren.
PSV mag voetballen tot 20 meter voor het doel.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ze spelen zoals PSV speelt. Vanuit de omschakeling en dodelijk zijn
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Teun "de Boer"
Echt nie !
+1/-0

10 maanden geleden
Wel fijn zo’n commentator. Hij wenst die ballen van Benfica er nog net niet in.
Verder kan PSV er geen kut van volgens die idioot.
+11/-0

 
gekke gerrit (geschorst)
10 maanden geleden
Ind
Zit me er ook aan te ergeren.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ja, ik keek ook al tussendoor of ESPN het echt niet ook live had. Helaas...
+2/-0

10 maanden geleden
Proberen te scoren in de 2e helft. Eventuele nederlaag zo klein mogelijk houden.
Dan moeten we ze thuis, met ons publiek erachter, ze een poepie laten ruiken.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Madueke krijgt gek genoeg best veel ruimte voor een wedstrijd op dit niveau.
Zijn eindpasses zijn vooralsnog te druistig of speels geweest.
Achterin missen we naast Ramalho een killer.

Maar als we geen CL halen, zegt de bovenkant van het beoogde rijtje bij voorbaat af.
+1/-0

10 maanden geleden
PSV zet aardig druk, maar Benfica komt er de hele tijd nèt met de bal uit. We spelen dan ook gewoon tegen een ploeg die goed speelt.
Niet alleen Mwene en Sangaré, maar ook Ramalho en Boscagli af en toe slordig.
Knappe redding van Drommel bij die bal die later buitenspel was. Ik weet niet of hij anders niet alsnog geteld zou zijn.
+3/-0

10 maanden geleden
Benfica staat goed en komt er zeer gevaarlijk uit. 2-0 achter is normaal gesproken einde verhaal.
+1/-0

10 maanden geleden
2-0 beetje geflatteerd, maar Mwene en Max zwaar ondermaats. Sangare paar goede intercepties, maar krijgt opbouwend teveel de bal, zet daar tweede helft pröpper maar neer. Gakpo weinig ballen gekregen en daardoor helaas te onzichtbaar. Tweede helft volle bak druk naar voren!
+1/-0

10 maanden geleden
Sangare eruit !!!
+1/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat een paar spelers toch last hadden van zenuwen ... maar nu we meer balbezit hebben gecreerd komt misschien het vertrouwen toch wel terug ...

Gewoon zo doorgaan, alleen nu de kansen wel afmaken ... dan zit er zeker nog wel een gelijkspelletje in .. we zijn helemaal niet slechter, zij hebben gewoon meer geluk gehad met hun kansen (terwijl de 2e niet eens een kans was).

En trouwens, probeer direkt maar eens met Propper voor Sangare ...
+1/-0

10 maanden geleden
Benfica is goed, maar PSV lijkt teveel ontzag te hebben. Jammer dat Zahavi net buitenspel liep, anders was de stand nog redelijk. Hij maakte het wel goed af.
+3/-0

10 maanden geleden
Ik heb het al vaker gezegd, die Sangaré kan echt niet. Iedereen moet er steeds op bedacht zijn dat hij op ieder moment zomaar de bal kan inleveren. Met bv Bazoer op die plek ben je van dat gestuntel af en haal je ook 7 á 8 extra goals in huis.
+2/-5

 
10 maanden geleden
Bazoer?? Ben jij helemaal van de pot gerukt???
+7/-0

 
10 maanden geleden
Ja;Nee
+1/-2

10 maanden geleden
Benfica is gewoon een hele uitgekookte ploeg, klaar. Maar dat wisten wij toch al?
PSV speelt niet eens slecht, maar heeft tot nu toe tegen zwakkere tegenstanders gespeeld.
Op hoop van zegen dan maar.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Klopt idd, maar wij winnen de tweede helft.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Tot nu toe gaat het goed. Maar na de 2-1 gaat tempo ook gelijk omhoog bij Benfica dus meer ruimte voor PSV
+1/-0

10 maanden geleden
Yesssss wou net roepen speel nou af maar gakpo lijkt wel altijd tussen de palen te schieten.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dacht al dat ik je hoorde hahaha
+2/-0

10 maanden geleden
Valt mij in ieder geval weer op dat corners en vrije trappen geen goals / kopkansen opleveren voor psv, vorig jaar ook al een probleem om hiermee te scoren!
+3/-0

10 maanden geleden
Prima scheidsrechter hoor!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad. Die Rafa liep te smeken om geel voor Van Ginkel. En later krijgt hij hem (terecht) zelf. Niks mis met die scheids.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja dit is topper.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Felix Brych is altijd goed.

No-nonsense, rechttoe-rechtaan.
+1/-0

10 maanden geleden
Hij zegt letterlijk; dan is het maar goed dat hij er niet ingaat. Wtf?
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hij krijgt heel veel commentaar, zag ik.
+2/-0

10 maanden geleden
Lijkt alsof we conditioneel veel verder zijn. Met een beetje geluk halen we een resultaat hier.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Het zijn Portugezen hè 🤣 Daar lijkt niks op iets
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja daar ben ik ook bang voor.
+1/-0

10 maanden geleden
Een gelijkspel is meer dan verdiend 2e helft.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hoop dat ie nog komt. Gakpo zit er doorheen en zahavi speelt als een dweil. Dan maar supermario
+1/-0

10 maanden geleden
Obispo speelt tot nu toe wel erg sterk!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Volgende week basis als het aan mij ligt
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Zonde! Deze hadden we kunnen en moeten winnen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Klopt. Tweede helft kwam Benfica er amper aan te pas.
Maar ik ben ervan overtuigd dat we dit thuis afmaken.
Nu al zin in.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal met je eens ...

Cody zag je niet in de 1e helft en begon pas in de 2e helft te voetballen, die heeft veel vertrouwen voor volgende week hoor! En dat geldt voor meer spelers denk ik ... ze hebben nu gezien dat Benfica toch niet zo'n super ploeg is waar ze zo bang voor hoeven zijn.

Benfica is eigenlijk best goedkoop aan de doelpunten gekomen ... en met een beetje geluk hadden wij ook meer goals gescoord.

Heb best vertrouwen in volgende week!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Thuis vanaf minuut één er vol op klappen in onze heksenketel dan kan je ze verslaan. Angstig zoals 1 helft kun je het vergeten! Ben niet bang dat ze hebben geleerd van 1e helft
+1/-0

 
10 maanden geleden
Prima tweede helft hoor. We hebben nog kans!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Te laat gaan voetballen helaas. Volgende week vanaf minuut één er vol op!!!
+1/-0

10 maanden geleden
Wij vergeten onszelf na rust te belonen.

(later meer)
+2/-0

10 maanden geleden
Doodzonde. Maar in de rust zag ik het zwart in en had al het gevoel dat het over en uit was, maar dit publiek ging zelfs zijn eigen spelers uitfluiten. Dat kregen onze jongens voor elkaar !! Dat beloofd toch nog een megaspannende pot in Eindhoven te worden. Maar waarom liet hij vandaag Zahavi zoooo lang erin staan ?
+4/-0

 
10 maanden geleden
Mee eens. Ook je mening mbt wissel omtrent Zahavi. Vertessen er eerder in was beter geweest denk ik.
Bruma ook weinig goeds gedaan met zijn snelheid.

Als Sangare leert ook nog perfect te passen wordt het een wereldtopper.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Sangare is prima maar voetballend moet echt stukken beter. Te veel balverlies op niveau is dodelijk
+1/-0

10 maanden geleden
Vooraf teken je voor dit resultaat, achteraf moet je gewoon winnen. We zijn veel beter, maar zij zijn levend gevaarlijk. Volgende week iets scherper en Madueke weer op zijn top en we pakken ze. Alles in eigen hand, maar absoluut geen zekerheid.
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
PSV speelde een goede wedstrijd, 2e helft was echt heel goed met Cody als absolute uitblinker. Het is een geslepen ploeg Benfica, die vooral op z'n sterkst is als ze terug kunnen hangen bij een voorsprong, dat zag je vandaag goed. Als je volgende week thuis zoals de 2e helft speelt gaan we denk ik door naar de CL.
Ik lees hier wat kritiek richting Sangaré, maar hij speelde goed in zijn rol, juist in dit soort wedstrijden heb je hem nodig, het gaat hier potverdorie om een finale niet om een buurt-kampioenschap.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik ben het met je eens mbt Sangare, vind hem op sommige momenten heel sterk, maar toch ... een balletje net iets eerder afgeven en niet gaan lopen met de bal, dat zou toch een flink verschil maken ... dan zou hij gewoon een echte topvoetballer kunnen zijn/worden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Eens over Sangare, hij neemt soms risico in zijn passing om door een linie heen te penetreren, dat zie ik graag al gaat dat soms ook wel eens mis. Als hij nou ook nog eens op de juiste momenten minder balcontacten maakt en directer speelt wordt hij een belangrijke speler voor ons. Hij heeft het juiste lichaam voor de rol van verdedigende middenvelder, groot en sterk. Hopen dat hij die kleine slordigheden eruit haalt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Wat ook niet helpt is dat vaak bij balbezit Sangare op de helft van de tegenstander de overige spelers zich niet snel genoeg aanbieden.
+1/-0

10 maanden geleden
Dit wordt volgend week gerepareerd, zonder enig twijfel!!
+2/-0

10 maanden geleden
Ondanks verlies toch trots op deze ploeg. Met opgeheven hoofd verloren, dat is wel eens anders geweest. En eens met reacties hierboven over Sangare. Je kan zoals op TV en in sommige media wel steeds focussen op mindere punten maar die jongen haalt zoveel aanvallen eruit op het middenveld en speelt die bal ook heus heel vaak naar de goede kleur. Alleen hij is geen bange speler dus af en toe overmoedig in acties wat dan enorm opvalt.
Ik hoop op een legendarische voetbalavond volgende week. Dat carnaval in Eindhoven maar mag beginnen in augustus!!
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Nou al zin in dinsdag !
+2/-0

10 maanden geleden
Op de eerste 10 minuten na heb ik een prima wedstrijd gezien.
Ze waren de eerste 10 minuten erg onwennig, en dan moet je hopen dat het even 0-0 blijft en je in je spel kan komen. Maar daarin had PSV pech. Dat er dan een corner ook in gaat zit ook niet mee.

Stap voor stap heeft PSV daarna het hele spel naar zich toe getrokken.
Je kon het ook aan de geluiden in het stadion horen, en de zorgen van hun trainer zien.
Als dit PSV in hun spel op snelheid komt dan kan Benfica niet mee. dat is nu wel duidelijk geworden. Dit spel in Eindhoven doortrekken en dan gaat het goed komen.

Prachtig doelpunt van Zahavi, jammer dat die net niet telde. Ik vind hem toch goed kansen af maken in de grote wedstrijden. Dit PSV verdient de groepsfase CL.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Klassiek voorbeeld van een verhaal van 2 helften. Bij rust sta je kansloos met 2-0 achter, na een op z'n zachtst gezegd uiterst ongelukkige 1e helft, en na de 2e 45 minuten vraag je je vertwijfeld af hoe het kan dat je de wedstrijd niet met 2-2 gelijkspeelt of ja zelfs nog wint.

Halverwege kon het nog 2 kanten op: PSV zou zich nog terug kunnen knokken in de wedstrijd of Benfica zou de confrontatie al na één wedstrijd min of meer in de tas hebben. Gelukkig geschiedde het eerste, nou ja, min of meer.

Veel verder zijn wij echter nog niet. Dinsdag gaan wij verder met weliswaar een kleine achterstand maar daarentegen wél met thuisvoordeel. En dat gevoegd bij een team dat uit is op revanche, zou genoeg moeten zijn om door te gaan naar de groepsfase, CL welteverstaan.

Dan nog even iets gedetailleerder over de wedstrijd. Voor rust ging zo'n beetje alles fout wat maar fout kon gaan. Slap verdedigen leidde 2 onnodige tegentreffers in en dat nog wel op de meest ongelukkige tijdstippen. Dan was er de fraaie treffer van Zahavi die echter geannuleerd werd wegens nipt buitenspel. Verder nog wat kansjes over en weer, waarbij Benfica dreigender oogde.

Na rust een geheel ander beeld. Behoudens de beginfase kwam de thuisclub er nauwelijks nog aan te pas. PSV zocht volop de aanval hetgeen resulteerde in enkele goede kansen en dito mogelijkheden. Waarvan er gelukkig één invloog en helaas een paar door goed Portugees ingrijpen verijdeld werden.

Mijn punten gingen naar Cody, Joël & Noni en de wedstrijd krijgt een 6,5. Drommel keepte, evenals zijn collega aan de overkant, prima en voorkwam, met name voor rust, erger. Gakpo spreekt voor zich en i.p.v. Madueke had ik ook Götze kunnen noemen.

Tegenvallers waren er ook. Zahavi had pech met zijn afgekeurde goal, maar verder lukte er bitter weinig. De backs speelden uiterst ongelukkig. Evenzo Boscagli. Dan nog even Sangaré. Ik lees hier louter loftrompetten en daar wil ik op zijn minst een kanttekening bij plaatsen: hartstikke fijn dat de man zo nu en dan een balletje verovert, maar aangezien hij voorts grossiert in balverlies, schiet het qua saldo niet veel op natuurlijk. Sterker nog, e.e.a. leidde juist tot gevaar in de eigen "16". Graag sober spelen s.v.p.!

Volgende week gaan wij verder met dit tweeluik. Nog niks is beslist. Ik acht ons perspectiefrijk om de groepsfase CL te halen, maar voorzichtigheid blijft geboden.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Vooral blijven focussen zoals de media op de drie ballen die hij heeft verloren!!! Heb hoeveel ballen hebben de andere spelers verloren? Weet zeker dat je daar dan weer niet op let. Je kan beter commentaar uit het buitenland aanzetten, dan krijg jij en vele andere een totaal ander beeld van Sangare. Die gast speelde een ijzersterke wedstrijd.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Nou niet dus. Hij doet zijn best en werkt zich een slag in de rondte. Maar toch gaat er heel veel mis. Het is een ongeleid projectiel. Misschien lijkt het wat t.o.v. vorig seizoen. Toen bakte hij er een hele jaargang niets van. Bal afpakken en meteen afgeven aan iemand die wél kan voetballen. En, zoals Por hieronder terecht opmerkt, geen ziekenhuisballen zodat degene die de bal ontvangt deze niet kan controleren en dus balverlies lijdt. Want dat balverlies komt imo dan ook op het conto van Sangaré.
+1/-1

 
10 maanden geleden
'Ongeleid projectiel'? Sorry, dan snap je er niet veel van. Een speler als Sangaré is goud waard op n middenveld met vooral, noem het luxe-paarden, zie Wouters, zie Willy vd Kerkhof als voorbeeld.
+3/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zie niet in hoe een speler die constant eigen defensie in gevaar brengt met dom en met name riskant balverlies waardevol kan zijn. Zolang hij de veroverde, of in zijn geval veelal heroverde, ballen inlevert bij diegenen die wél kunnen voetballen, is hij bruikbaar.

En Ibi II mag de schoenveters van stofzuiger Willy nog niet eens strikken. Bovendien kostte laatstgenoemde anderhalf miljoen Hollandse guldens, in package deal met zijn tweelingbroer René. Sangaré kostte bijna €10M! Zie dat nog maar eens terug te verdienen.

Rosario is weg, leve Rosario 2.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Ik luister niet naar de media maar ik zie hem toch echt regelmatig ballen verspelen waarin wat risico zit. Hij kan dat gewoon niet. Is verder geen schande maar speel de bal gewoon af op een simpele manier. Desnoods terug naar de keeper. Als hij dat doet wordt hij onmisbaar en kan hij ons straks erg veel geld opleveren.
+1/-0

10 maanden geleden
Door "omstandigheden" op de Belgische tv gekeken, met analyse van Marc Degryse en commentaar van Gilles de Bilde. Relevant? Nee, maar wel verfrissend alleen om te zien wat zij er van vinden. En dat heb ik eens op me in laten werken. Zij vonden het redelijk ontluisterend dat Benfica in de 2e helft op een hoopje werd gespeeld in eigen stadion. Dat is echt wel iets om trots op te zijn. Je had meer verdiend. Maar dat hebben we nagelaten. Ja, in Eindhoven moet het nu gebeuren, dat kan ook, maar je had nu al door moeten pakken. Zonde!

Dan nog een beetje inzoomen op spelers:

Ik ben hier altijd een voorstander van boscagli geweest. Maar ik vind Obispo echt heel sterk. En wat zou het voor het elftal fijn zijn als Arias, mits fit en op niveau, erbij komt.

Dan nog sangare, in duels, waanzinnig goed, en ik denk hard nodig. Als hij nog sober kan spelen dan is hij onmisbaar. Ik las hier dat "anderen ook veel balverlies leden". Klopt misschien wel, maar hij speelt op een positie dat het wel heel riskant is, en niet nodig! Simpel houden, en in de duels komen.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Precies dat, Benfica had in eigen stadion niets te vertellen in de 2e helft, dat is echt wel knap van PSV. Positioneel was PSV nl. ijzersterk, bijna bij elke bal verovering(vooral in de 2e helft) direct 2 tot 3 afspeelpunten, dan zet je de tegenstander echt aan het werk om snel om te schakelen. Ik vermoed dat ze in Lissabon in hun handjes knijpen met deze uitslag.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik geef PSV 70% kans om de CL te halen,
In alles was PSV sneller dan Benfica en ze konden er niet in mee. De gehele 2e helft is er geen druk op het doel van PSV geweest, en ik verwacht dat die lijn in Ehv wordt doorgetrokken.
De eerste 20 minuten was elkaar aftasten en PSV stond toen nog niet helemaal goed, en had ook pech bij de tegendoelpunten en het afgekeurde doelpunt van Zahavi.
Maar toen iedereen op de juiste plek stond kon PSV een tempo spelen waar Benfica geen enkele grip op had. Deze trainer heeft met de spelers zijn zaken zeer goed voor elkaar. Ik hoop dat ze de CL halen, vooral om de groep bij elkaar te houden en deze lijn door te trekken. Ajax is weer in zicht !
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja klopt van Sangarè, alhoewel balverlies bij de anderen kwam vaak door de ziekenhuisballen dat hij afgeeft, verder DÈ balafpakker, iets meer rust in zijn reet en hij is compleet;-)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik kan mij grotendeels in jouw woorden vinden, Gallier, maar waarom beginnen ze dan zo slap? Ik snap dat je niet 90 minuten kan gáán, maar doseer het dan wat meer. Al gaat het al beter dan vorig seizoen natuurlijk: toen was het verschil in helften schrikbarend. En af & toe dat gebrek aan concentratie achterin. Is zonde, want je kan het gisteravond eigenlijk beslissen. Nu belooft het nog spannend te gaan worden dinsdagavond. Wél mooi affiche.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Weet niet man, zeker wanneer je ziet dat tegen galatasaray en de jids meteen erop klappen loont. Maar goed, dinsdag verschroeid hard er tegen, en dan fiksen we dat
+1/-0

 
10 maanden geleden
Goed idee Gallier. Belgische TV voor een behoorlijke analyse die eea op waarde schat.
En wij moeten het op de nederlandse TV met die Peppi en Kokki doen. Goeie tip
+1/-0

10 maanden geleden
Voor de wedstrijd teken je voor een gelijkspel of kleine nederlaag. Met de rust teken je bijna voor 0-2 om thuis nog iets van kans te hebben. En na de wedstrijd baal je van 1-2. Knotsgekke wedstrijd eigenlijk. Het resultaat weerspiegelt niet geheel de krachtsverhoudingen. De eerste helft ging gelijk op met kansen aan beide kanten. Benfica had het geluk aan hun zijde, al was de eerste goal van hun uit gezien een fraaie. Tweede helft was overduidelijk voor PSV, waarin we helaas maar één keer scoren. Over de hele wedstrijd zijn we de betere partij. Dat maakt dat ik wel kan leven met 1-2. Als we in Eindhoven nog een keer beter kunnen zijn en dat gecombineerd met een kolkende sfeer waarvoor we in Europa zo vaak geroemd worden, dan kan het volgende week dinsdag echt een mooie avond worden. Aan de andere kant, het blijven Portugezen, ze zijn geslepen en hebben veel kwaliteit, dus iedere onoplettendheid (zagen we in het eerste kwartier wel) kan fataal zijn.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik verwacht ook veel druk van PSV op hun doel.
Tav "het blijven Portugezen": deze wedstrijd was echt een voetbal-wedstrijd maar het zou me niet verbazen als we in Ehv vele toneelstukken, valpartijen, spelers die op de grond liggen met de handen tegen hun hoofd, opstootjes en tijdrekken zullen gaan zien.
Aan PSV om daar niet in mee te gaan, en 100% de aandacht op de snelheid van het voetballen te richten. Daar zit de zwakke plek van Benfica.
+1/-0

10 maanden geleden
Goed, er valt een heleboel te vertellen over de wedstrijd van gisteren en ik ga maar eens proberen te omschrijven wat ik gezien heb.

Op voorhand wisten we natuurlijk al dat de Nederlandse en Portugeze voetbalstijlen nogal van elkaar verschillen; wij willen graag aanvallen en zij loeren graag op de counter. Dat Benfica een grote naam is deert ze niet, ook met een sterrenensemble schromen zij niet om te loeren op die paar kansen die altijd wel komen. Niet onze manier van spelen. Een stap terug: krap 2 jaar geleden is onze mooie club op ALLE vlakken compleet weggepoetst door Sporting en zag de wereld boven het Philips Stadion er gitzwart uit.

Back on: een uitwedstrijd dus tegen Benfica, een team dat voor ons lastig te bespelen is. Vooraf had ik ingezet op een gelijkspelletje, maar afhankelijk van het spelbeeld zou ik ook nog kunnen leven met een minieme nederlaag. ONS PSV begon uiterst slordig en rommelig in Da Luz en een flater van dom balverlies op het middenveld leidde tot de veel te snelle 1-0. Mwene zag er hier ook niet heel goed uit. Wat me verbaasde was dat Benfica vervolgens niet door pakte. Mij viel al vrij snel op dat de defensie van Benfica wel op een lijn staat, maar erg veel moeite heeft met snelheid. Noni werd een aantal keren goed aangespeeld in de diepte, maar een gelijkmaker bleef uit. Heel jammer dat de goede goa van Zahavi afgekeurd werd omdat hij net een fractie buitenspel stond. Benfica deed echter vrij weinig anders dan achteruit lopen. Daarom des te frustrerender dat ze dan ook nog op 2-0 kwamen. OK, niet goed gedekt, maar in mijn ogen zeer lucky. Of naief van onze mannen…zeg het maar. Het enige wat Benfica verder goed deed was Sangare volledig vrij laten in de opbouw. Hij haalde er in mijn ogen vaak een counter uit, maar zorgde er 3 seconden daarna vaak weer voor dat Benfica alsnog kon counteren.

Na rust deed PSV echter wat mij blij maakte; van quite af aan volle bak vooruit; Benfica liep nog meer achteruit of moest nog meer achteruit en de dikverdiende 2-1 viel op een mooi moment. PSV had ook zeker recht op de 2-2, maar die viel helaas niet. Obispo viel sterk in, die jongen maakt ook een ontwikkeling door. Het laatste kwartier vloeiden de krachten weg, maar wellicht hadden onze mannen ook door dat dit klusje thuis geklaard kan en ik denk zelfs wel MOET worden. Wat mij betreft heeft PSV gisteren aangetoond dat er voetballend gezien enorme stappen voorwaarts zijn gezet en we moeten ook niet vergeten dat we voor twee momenten van onoplettendheid duur leergeld hebben betaald. Verder oogde PSV ook veel fitter dan Benfica.

Volgende week de taak aan ONS ALLEN: schraapt uw kelen en laten we er samen voor zorgen dat het een legendarische avond gaat worden. Ik geloof erin. Sterker nog, ik vind dat we gefaald hebben als we dit Benfica niet elimineren. Zie hier de progressie die in krap 2 jaar geboekt is. Als we er dan af gaan hopelijk niet op een luizige manier zoals die Portugezen spelen, maar met kop omhoog, borst vooruit, voor kleuren, de club én de stad. En als de mannen dat doen, kunnen we allemaal ook leven met een Europa League avontuur denk ik. Maar we gaan uiteraard voor de pot met goud!
+10/-0

 
10 maanden geleden
Amen!
Beter had je het niet kunnen omschrijven,je bent je roeping als journalist misgelopen?
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik probeer altijd zo goed mogelijk te omschrijven wat ik zie, met hier en daar de Rood-witte bril op. Doe overigens voor mijn werk ook veel met "teksten", dus roeping niet helemaal gemist haha.
+1/-0

10 maanden geleden
Wat heb ik een zin in de return! Ik geloof er echt in.
Dit gaat, met het publiek erachter, zeker lukken!
+1/-0