Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV in doelpuntrijk duel te sterk voor FC Groningen


Tijdstip
28 augustus 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor FC Groningen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor FC Groningen

PSV heeft ook de derde competitiewedstrijd van dit seizoen winnend af weten te sluiten. In het Philips Stadion werd met 5-2 gewonnen van FC Groningen. André Ramalho scoorde twee keer, terwijl ook Cody Gakpo, Eran Zahavi en Bruma tot scoren kwamen.

Waar ploegen in het Philips Stadion zich vaak massaal terugtrekken koos FC Groningen voor een compleet andere aanpak. Zij wilden hoog druk zetten en dat leidde tot een wedstrijd met twee ploegen die de aanval zochten. Het leidde dan ook al snel tot de 1-0. Cody Gakpo kapte naar binnen en schoot op heerlijke wijze via de paal de openingstreffer tegen de touwen.

Het zou de voorbode moeten zijn op een eenvoudige avond voor PSV, maar na defensief gestuntel van de ploeg van Roger Schmidt stond het tien minuten later opeens 1-2 door twee doelpunten van oud-PSV'er Ngonge. Snel na die doelpunten kregen de Groningers nog twee goede mogelijkheden, waardoor voor het eerst in het seizoen het gemor vanaf de tribunes ontstond.

PSV kreeg de grip op het duel al snel terug en dat leidde ook direct tot de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte André Ramalho de 2-2 in het doel. Omdat deze via het been van El Hankouri ging, werd het doelpunt uiteindelijk als een eigen goal in de boeken gezet. PSV bleef aanzetten, maar leek met een gelijke stand de kleedkamers op te moeten zoeken. Scheidsrechter Gözübüyük gaf vanwege een lange blessurebehandeling echter zes minuten blessuretijd en helemaal aan het eind sloeg de ploeg alsnog toe. Wederom kopte Ramalho uit een hoekschop binnen en dit keer werd de treffer wel op zijn naam gezet.

In de tweede helft vloog PSV uit de startblokken. Uit schoten van Gakpo en Marco van Ginkel moest de doelman van de Groningers in de eerste minuten al twee keer reddend optreden. Tien minuten na rust viel dan de treffer nadat Eran Zahavi werd weggestoken. De Israëliër kon eenvoudig binnen tikken, maar werd vervolgens afgevlagd vanwege buitenspel. De VAR had er even voor nodig, maar het doelpunt werd alsnog goedgekeurd en de 4-2 was een feit. Zahavi kreeg een minuut later al de kans om het duel definitief te beslissen, maar vond nu de doelman op zijn weg.

Niet veel later lag het spel wederom lang stil. Gakpo ging onderuit in het strafschopgebied en Gözübüyük liet doorspelen. De VAR keek er lange tijd naar toen het spel eenmaal stil lag en besloot vervolgens om de scheidsrechter toch naar de zijkant te roepen voor een penalty voor PSV. Gözübüyük bleef na het zien van de beelden echter bij zijn standpunt staan. Al leek de scheidsrechter het ook gewoon bij het rechte eind te hebben.

In de slotfase kwam Bruma binnen de lijnen en op redelijk identieke wijze als Zahavi bij de 4-2 schoot de Portugees ook de bal in het doel. Ook hij werd echter afgevlagd vanwege buitenspel. De VAR keek er ook nu weer naar, maar kwam toen tot de conclusie dat de assistent-scheidsrechter het dit keer wel bij het juiste eind had. Vanwege de vele wissels en de drie VAR-onderbrekingen werden er liefst zeven minuten blessuretijd gegeven. FC Groningen probeerde in een laatste alles-of-niets poging nog tot de aansluitingstreffer te komen, maar het was PSV dat in de laatste seconde weer toesloeg. Bruma werd wederom diep gestuurd, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal vervolgens op heerlijke wijze voorbij de doelman. Het was het passende slot van een avond tussen twee ploegen die de aanval zochten en liefst zeven doelpunten als gevolg hadden.


[video] Highlights PSV - FC Groningen


Marco van Ginkel: 'Zeker na dinsdag is het gewoon lekker dat je drie punten haalt'

In gesprek met ESPN gaf Marco van Ginkel aan dat het in de eerste helft moeizaam ging bij PSV. "We kregen twee tegengoals. We maakten er zelf ook drie, maar die goals gaven we onnodig weg", aldus Van Ginkel. "Zeker na dinsdag is het gewoon lekker dat je drie punten haalt. Op het laatst maak je nog een hele mooie goal. Dat is lekker."

De aanvoerder werd direct gevraagd of het dit keer tactisch wel goed stond. "We gaven twee goals weg. We stonden bij het druk zetten niet goed", zo gaf hij aan. "Dat is jammer, want zo breng je ze beter in de wedstrijd. Je bent gewoon het betere team. Je moet gewoon de bal laten gaan, kansen creëren en goals maken. Dat hebben we uiteindelijk wel gedaan."


[video] 'The reaction was the most important' | Interviews Ramalho & Gakpo


Cody Gakpo: 'Het is altijd lekker om snel de score te openen'

Cody Gakpo was in gesprek met ESPN blij met zijn doelpunt. "Het was een mooie goal. Het is altijd lekker om snel de score te openen", aldus Gakpo. "We kregen er daarna alleen wel snel twee om de oren. Dat was minder. Maar die goal zat er goed in."

Volgens de aanvaller was PSV niet scherp genoeg in de duels. "Het was een beetje twijfelen in het vooruit stappen of toch blijven staan", zo gaf hij aan. "Groningen is gewoon een goede ploeg. Zij krijgen de kansen en maken het dan af. Dat hebben we gewoon aan onszelf te wijten. Maar daarna herstellen we het wel goed."

De hoekschoppen lijken opeens een wapen te zijn bij PSV. "André Ramalho kan natuurlijk goed koppen en ook de voorzetten zijn ook wel beter denk ik", zei Gakpo daarover. "Het lijkt alsof we nu iets meer een idee hebben voor de goal. Vorig jaar deden we soms maar wat. Nu komen we voor de wedstrijden meer bij elkaar hoe we het precies willen doen."


Roger Schmidt: 'Je zag aan de spelers dat het niet makkelijk was vandaag'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt het niet eens met de opmerking dat de wedstrijd tegen Groningen lastig was vanwege de uitschakeling tegen Benfica. "Dat had er niets mee te maken. We speelden nu al onze tiende wedstrijd in vijf weken en dat aan het begin van het seizoen. We zijn in de voorbereiding eigenlijk al begonnen met de echte wedstrijden", aldus Schmidt. "Je zag aan de spelers dat het niet makkelijk was vandaag. Het was zeker niet perfect, maar we waren wel in staat om te winnen door een goede mentaliteit, wilskracht en door hard te werken. Ik ben blij met de prestatie van mijn ploeg."

Gevraagd werd naar de hoekschoppen van PSV. "Soms is het gewoon lastig om uit corners te scoren. Je traint er dan een hoop op, maar het doelpunt valt dan niet", zo gaf hij aan. "Soms lijkt het juist heel makkelijk. Een goede voorzet, een goede loopactie, een goede kopbal en het is een doelpunt. We hebben de spelers om die doelpunten te maken. Zeker André Ramalho is sterk in de lucht. Hopelijk lukt dit in de komende weken weer."


Karakteristieken

Uitslag: 5-2 (3-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Cody Gakpo ('7)
Goal
1-1 Ngonge ('15)
Goal
1-2 Ngonge ('18)
Goal
2-2 Eigen doelpunt El Hankouri ('27)
Goal
3-2 André Ramalho ('45)
Goal
4-2 Eran Zahavi ('55)
Goal
5-2 Bruma ('90)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
23.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Bruma ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Marco van GinkelMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'46 Phillipp Mwene voor Philipp Max
'46 Yorbe Vertessen voor Noni Madueke
'75 Olivier Boscagli voor Marco van Ginkel
'83 Bruma voor Eran Zahavi
'83 Ryan Thomas voor Cody Gakpo


Opstelling FC Groningen

NgongeDe Leeuw


JoostenMatusiwaSuslov


GudmundssonKasanwirjoDammersTe WierikEl Hankouri


Leeuwenburgh

Wissels:

'61 Strand Larsen voor De Leeuw
'61 El Messaouidi voor Joosten
'61 Meijer voor Gudmundsson
'87 Postema voor Te Wierik
'87 Van Kaam voor Ngonge


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 5-0 (2-0)
 4 5-0 (2-0)
 4 5-1 (2-1)
 4 5-0 (2-0)
 4 5-0 (2-0)
 3 3-1 (2-1)
 3 4-1 (2-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 4-0 (2-0)
10  3 3-0 (2-0)
11  3 2-0 (1-0)
12  3 2-0 (1-0)
13  3 4-0 (2-0)
14  3 4-0 (3-0)
15  3 3-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.92. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. André Ramalho (98 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (80 -> 4,0)
3. Armando Obispo (28 -> 3,0)
4. Bruma (25 -> 2,0)
5. Eran Zahavi (10 -> 1,0)
6. Mario Götze (5 -> 0,0)
7. Yorbe Vertessen (3 -> 0,0)
8. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
8. Mauro Júnior (2 -> 0,0)
8. Joël Drommel (2 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Belangrijke wedstrijd voor de groepsdynamiek. Om de goede flow van de afgelopen weken vast te houden uiterst serieus nemen en er vanaf de eerste minuut invliegen. Puntverlies na de teleurstellende uitslag van dinsdag zal in de kopjes door gaan werken. 3-0 bij rust en dan lekker uitspelen aub.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Uitslag zal afhankelijk zijn van de opstelling. Sterkste opstelling of weer veel aanpassingen. Groot verschil tussen basis en niet basis (reserve) spelers. Maar deze wedstrijd moet gewonnen kunnen worden, welke 11 er ook spelen of invallen.
Hopelijk komen er nog spelers bij die de basis versterken of "de bank" versterken.
Nog amper een week. Ben benieuwd. Verras ons JdJ.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Tegen Groningen gewoon met de sterkste opstelling. Ga er vanuit dat ze na de teleurstelling van dinsdag erop klappen en de nasmaak wegspoelen
+1/-0

11 maanden geleden
Serdar gaat echt niet naar Joey luisteren.... ;)
+1/-0

 
11 maanden geleden
De VAR van dienst.
+1/-0

 
11 maanden geleden
En zie hier, de 67e minuut. Die laat zich niet corrigeren…
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Tsja het is wel een mannetje hoor. Te ijdel om zich te laten korrigeren.
+1/-0

11 maanden geleden
Lekker met Pröpper op de plaats van Sangare beginnen, komt het helemaal goed
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
11 maanden geleden
Is nog geblesseerd
+1/-0

11 maanden geleden
De draad weer oppakken en voortborduren op zoals we het seizoen zijn begonnen,gegenpressing en een goed positiespel.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
11 maanden geleden
Jij houdt wel van breien he
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ja joh,het breiwerkje ligt al weer klaar,voor als de doelpunten lang uitblijven.😉
+2/-0

11 maanden geleden
PSV staat 2 punten los van Ajax en heeft het kampioenschap in eigen hand ;)
Dan maar via de 1e plek direct de CL in.
Zo goed draait dat Ajax niet.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Hahaha we zijn net begonnen kerel!! 🤣🤣
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
11 maanden geleden
Inmiddels staat PSV 5 punten voor😆
+2/-0

11 maanden geleden
Zal een rustige wedstrijd worden, alleen de 3 punten zijn belangrijk..
+1/-0

11 maanden geleden
Nog maar 32 wedstrijden, waar hebben we het allemaal over jongens, vind Sangarè wel vooruitgang boeken, serieus mannen.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ik hoop wel dat ze dit oppakken als de eerste finale richting de CL. Dit seizoen lijkt me elk puntverlies tegen een niet topploeg dodelijk
+1/-0

 
11 maanden geleden
En wat te bedenken puntverlies tegen wel topploegen?? Daar zijn wel al 16!! Wedstrijden mee bezig! Dit jaar moet in alles de ommekeer zijn! Kampioen worden! Niks minder!
+1/-0

11 maanden geleden
Sterkste team starten en een mooie overwinning pakken om het goede gevoel terug te krijgen. De beste remedie tegen de kater van dinsdag. Laat ze maar aantonen dat dat een incident was op het meest ongelukkige moment van het seizoen.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ik hoop en ga er vanuit dat we met de sterkste opstelling spelen. Mits er geen blessures bij gekomen zijn! Begin eens met 3-4-3 of 3-5-2.. met 3 echte verdedigers . Het middenveld is de aanval én de verdediging! Het is met alle respect "maar" Groningen!
+1/-0

 
11 maanden geleden
PSV speelt met beste 11 en Obispo in het centrum van de verdediging.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
11 maanden geleden
Dus met 12 ?
+1/-0

11 maanden geleden
Ik hoop op een mooie sportieve revanche op dinsdagavond, maar ik verwacht een plichtmatige overwinning.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Beiden vind ik onder aan de streep prima ;)
+1/-0

11 maanden geleden
Zal wel een reguliere wedstrijd worden 2-0. Of men speelt de frustratie van zich af 5-0. ;)
+2/-0

 
11 maanden geleden
Dat zal voor een deel liggen aan of ze iets van de wedstrijd tegen Benfica geleerd hebben. Als Groningen voor de pot gaat hangen dan moet PSV het spel wel breder houden en moet Max niet voor Gakpo gaan lopen maar Gakpo genoeg ruimte geven om een voorzet te geven.
En als het 15 min voor tijd nog 0-0 is Sangare naast Zahavi zetten om genoeg kopkracht in de 16 te hebben.
(PS en ja, ik denk nog af en toe aan hoe PSV wel de 1-0 had kunnen maken)
+1/-0

 
11 maanden geleden
Groningen gaat voor de pot hangen. Hoog tempo, spel verplaatsen, geen postbode voetbal graag. Zo ja, dan hebben we het voor de rust al voor elkaar
+2/-0

 
11 maanden geleden
100% mee eens, En de spelers moeten ook zorgen dat er genoeg ruimte is voor medespelers, en niet die ruimtes al dicht gaan lopen. Max liep Gakpo af en toe bijvoorbeeld in de weg, ipv dat hij een aanspeelpunt was.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Nog een wijziging en mijn huidige favoriete opstelling staat er in (Zahavi eruit, Madueke / Gakpo in de spits, Propper erbij) maar in dit systeem klopt dit wat mij betreft.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ik zou graag zien dat Zahavi vanaf de zijkanten beter wordt aangespeeld. Ik vind Zahavi best dodelijk voor het doel. De bal die hij tegen de lat schoot was meer achter hem dan voor hem, waardoor hij erg naar achter ging hangen om hom nog te raken. Daarom ging de bal ook zo raar omhoog.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
11 maanden geleden
Klopt, die was verkeerd gegeven. Maar dan ziet het er helaas lullig uit
+1/-0

11 maanden geleden
Net de opstelling gelezen en mn uitslag veranderd naar 4-0. Groningen parkeert de bus maar we hebben natuurlijk geleerd van afgelopen dinsdag. Verder is Groningen geen Benfica.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Jij heb er verstand van
+1/-0

 
11 maanden geleden
Groningen komt er beter en met meer man uit,tot nu toe.😉
+1/-0

11 maanden geleden
Als ze voor de pot gaan hangen hebben ze al verloren. Groningen is geen Benfica.
+1/-0

11 maanden geleden
Nou,Luuk gaat dus voor zijn kans bij Sevilla.
Weer wat duidelijkheid.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
11 maanden geleden
Nog 3 dagen hebben we
+1/-0

 
11 maanden geleden
Niet voor zijn kans, die speelt dit seizoen heel weinig. Zijn salaris zal wel heilig zijn
+2/-0

 
11 maanden geleden
Yeah right,en misschien invalbeurt in de CL.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Een uitzichtloze situatie. Daar gaat hij voor??
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
4 passes Sangare, 3 naar de tegenstander🤔

Herstel, 5 passes waarvan 4 naar de tegenstander en 1 doelpunt tegen.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, wie heeft er nog commentaar op het opstellen van Mwene?? Die Teze doet het wel heel belabberd vandaag ...
+2/-0

 
11 maanden geleden
Pfff Ja waar was die ergens?
+1/-0

 
11 maanden geleden
Die dacht aan doordrukken terwijl hij van 25 meter moest komen en veel veel te laat was ... daardoor lag die kant weer helemaal open!
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
11 maanden geleden
Teze heeft 39 minuten van de 1e helft geen rechtshalf voor m gehad en Noni haalt ook geen 4 vandaag. Dan wordt t moeilijk ja
+2/-0

11 maanden geleden
Wat een slappe hap zeg.! Pfff. Alles gaat mis. Wakker worden PSV!
+1/-0

 
11 maanden geleden
Drommels wat een fout.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Nou herr Schmidt. Wat is je reactie?
+1/-0

 
11 maanden geleden
Hoezo SChmidt ... ik denk dat je de spelers dit kwalijk moet nemen, of niet dan?
+3/-0

 
11 maanden geleden
Hij is toch tactisch verantwoordelijk.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ja, en zie jij tactisch iets anders dan in de vorige 9 wedstrijden dan?
Het zijn de spelers die de tactiek niet goed uitvoeren!
+3/-0

11 maanden geleden
helaas lijkt het opgebouwde zelfvertrouwen geheel zoek naar de dreun tegen Benfica.Vanavond goed te zien dat er echt nog enige vesterkingen nodig zijn.
+1/-0

 
11 maanden geleden
In ieder geval geen gezapig potje.
+1/-0

11 maanden geleden
Niet alleen Sangare maar helaas ook Van Ginkel en Gotze staan als een paar mieten te verdedigen. Middenveld zeeen van ruimte voor Groningen en worden we constant overlopen
+2/-0

 
11 maanden geleden
En dat terwijl mieten toch goed zijn in "mandekking" 😎
+5/-0

Averpsv (geschorst)
11 maanden geleden
Hier mogen we niet klagen over de var. Daar moet hij toch een pingel geven en minimaal geel voor teze.
+1/-2

 
11 maanden geleden
Nee man, hij rukt zich gewoon los. Niks aan de hand.
+3/-1

 
Averpsv (geschorst)
11 maanden geleden
Hij slaat hem gewoon vol in het gezicht.
+1/-2

 
11 maanden geleden
Ja, wat zou jij doen als er iemand in je hol wil kruipen?? :)
+3/-1

11 maanden geleden
Denk dat Schmidt trouwens met Gozebuyuk als anti psv fluiter dit jaar weer z’n hart op kan halen
+3/-1

 
Averpsv (geschorst)
11 maanden geleden
Ze hebben hem alles behalve tegen vandaag
+3/-4

 
11 maanden geleden
Klassieke wedstrijd waar PSV Propper mist - een speler die het spel versneld en super balvast is. Zahavi weer tergend zwak - hij kan gewoon niet goed voetballen hetgeen lastig is als de tegenstander verdedigend staat. Hij verliest vrijwel elke bal en als hij hem doorspeelt is het vaak met een stuit . Op knie hoogte. Obispo weer sterk. Zwak gekeept van Drommel.
+2/-0

11 maanden geleden
Van mij mogen Teze, Sangare en Zahavi eraf ...
+1/-0

 
11 maanden geleden
Maar hij laat Teze gewoon staan?!
+1/-0

11 maanden geleden
Huh? Tegen Benfica kon ik de wissels nog wel een beetje begrijpen, maar nu niet echt ....
+1/-0

 
11 maanden geleden
Max wel, Madueke mwah?
+2/-0

11 maanden geleden
Het verbaast me dat niemand het heeft over Teze. Wat is die gast zwak (vorig jaar samen al met Rosario, dus dit seizoen valt hij nog meer op) Komt op alle fronten te kort. Ook Max is sinds zijn goede begin steeds minder aan het worden....Hoop dat Arias terugkeert
+3/-0

 
11 maanden geleden
Ik dacht dat ik dat toch al wel had genoemd hier ...
Vorig jaar was hij veel beter, maar toen was hij geen rechtsback!
+4/-0

 
11 maanden geleden
Pff dat was ook echt de eerste goede bal van Zahavi.
+1/-0

 
11 maanden geleden
sorry maat!!. Ik had toch echt meer medestanders verwacht, het kan toch niet zo zijn dat de sympathie voor de jonge hoger zal zijn dan zijn kwaliteit???
+1/-0

 
11 maanden geleden
Je ziet idd aan alles dat hij een "gemaakte" back is. Straalt ook niets onverzettelijks uit.
+1/-0

11 maanden geleden
We zagen hier dat een matige ploeg het ons thuis gewoon lastig kan maken.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Obispo en Mwene goed.
Ramalho, Gotze, van Ginkel, Cody, Drommel, Madueke matig.
Teze, Zahavi, Sangare,Vertessen, Max, slecht.

En dan toch gewoon winnen😏
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Die Elfrink is weer eens veel te positief. Mooi voor de neutrale toeschouwer, Groningen prima etc. Lekker belangrijk. Het gaat om PSV. Goed dat we gewonnen hebben, en het is op zich wel begrijpelijk dat het wat stroef ging na dinsdag, maar het moet allemaal nog wel wat beter, met name verdedigend willen we weer voor de titel gaan. Thuis tegen Groningen moet een standaard overwinning zijn.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Vervelende ploeg om tegen te spelen. Gelukkig wint PSV nu wel. Wissels goed te begrijpen. Teze tweede helft beter. Matusiwa speelde sterk - allicht interessant als backup op 6?
+2/-1

 
11 maanden geleden
En ik maar denken dat 5-2 ook een overwinning is :denk
+2/-1

 
11 maanden geleden
Inderdaad. 1-2 achter ombuigen naar 5-2, niet klagen, maar koesteren. Ja, het kan/moet beter maar ik tel vooral mijn zegeningen.
+2/-0

11 maanden geleden
Nondeju,Bruma gaat nog effe zijn cv oppoetsen.
+2/-0

11 maanden geleden
Slecht maar vermakelijk.

Bruma cultheld.

Nu op naar het station.

(later meer)
+3/-0

11 maanden geleden
Lekkre pot en punten thuis gehouden, zoals het hoort
+2/-0

11 maanden geleden
Liever 5-2 dan met poep in de broek met alle macht een 1-0 proberen vast te houden. Prima start 9 uit 3 11 voor 3 tegen. Er mag nog wat meer zekerheid in de defensie en dan met name de backs.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Lekkere goals deze avond.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Kan iemand mij uitleggen waarom Bruma zijn shirt uittrekt en keihard Fuck You roept naar Oost?? Ik heb het een paar keer terug gekeken maar hij zegt dat overduidelijk.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ik heb er niet zo op gelet, behalve dat ie zn shirt uittrok wat totaal overbodig was. Hoewel de goal wel erg strak was. Ik ben ook geen liplezer, maar kan het niet 'For You' geweest zijn?
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
11 maanden geleden
Ja duh. Of 'voor Joep'
+1/-0

 
11 maanden geleden
Bruma wordt elke wedstrijd weer een miljoen meer waard ;)
Maar zonder te dollen. Ik heb nooit begrepen waarom PSV hem gekocht heeft en wat die scouts dan gezien moeten hebben. Maar de laatste twee weken laat hij af en toe opeens wel goede dingen zien, en dat hij toch een behoorlijk balgevoel heeft.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
11 maanden geleden
Yep, goal was heerlijk.
Die 1-op-1 die ze afkeurden was ook netjes.
Wat ze altijd zeggen, kost wa mar dan hedde wa
+1/-0

11 maanden geleden
Die Sangaré, dat kan echt niet meer..
+1/-1

11 maanden geleden
Van Groningen verwacht je op voorhand dat ze de beuk erin zouden gooien en deze keer vanaf de bank zag ik dat Max bij het eerste de beste felle duel al boos keek. Hij zat er niet lekker in vandaag. En dat gold voor meerdere van ONS PSV.

Je komt door een heerlijke goal van EinTovebaar op 1-0 en verwacht dan dat er wat rust komt. Alleen alle middenvelders hadden het niet vandaag, we zaten er niet bovenop of Grunn was nóg feller (zeg het maar) en je krijgt problemen na de zichtbare klap van afgelopen dinsdag. De 1-1 was vrij ongelukkig, maar bij de 1-2 zag Drommel er niet goed uit. Gelukkig hebben we in Ramalho een steevaste 7, 7,5 tot 8 per wedstrijd in de ploeg en hij trok de boel weer vlot. Vorig seizoen 3 goals uit 199 corners en nu staat de teller op 4 uit 27 (tot die 3-2 geteld).

Na rust maken we er nog 2 bij, zat de VAR twee keer goed (twijfel bij de 1e goal van Bruma), maar was de pijp zichtbaar leeg. Onze Noni maakte dit niet meer mee. Terecht gewisseld. Zat stuk, of mentaal of fysiek. In die gevallen moet je het simpel houden. Die ontwikkeling heeft zijn kompaan op links al door gemaakt. Noni nu een beetje pamperen en Bruma kunnen we er in de eredivisie prima bij houden. Vertessen viel niet heel slecht in, maar ik vind hem te beperkt voor PSV. Er moet echt nog iets bij om zondag-donderdag-zondag-donderdag vol te blijven houden. Maar ja, wie, John! Wie halen we nog?

Overall een dikke 7 voor het eerste blok, dat Benfica slimmer was had ik ingecalculeerd!
+1/-0

11 maanden geleden
Obispo was weer echt heel goed vandaag, wat een beest!
+5/-0

11 maanden geleden
Op zich lekkere pot maar...Vertessen gaat 'm niet worden. Zo soepel als een houten plank, en waarom hebben we ooit Unnerstall laten gaan.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Ik vermoed dat Schmidt vind dat het meevoetballen van Unnerstall niet goed genoeg is. Ik heb ook een goed gevoel bij Unnerstall omdat hij een echte beer in het strafschop-gebied was.
+2/-0

11 maanden geleden
Voorop gesteld, ik ben hier altijd de voorzitter van de unnerstall fanclub geweest, maar wil nu toch een lans voor Joel breken. Ja, de 1-2 was ongelukkig/houdbaar, maar zeker bij 4-2 pakt hij echt een goeie bal, en zet hij daarna 2x met een mooie trap/worp onze aanval in gevaarlijke positie. Als ik de filosofie van Schmidt begrijp, zeker als ik Mvogo vorig seizoen in gedachte heb, doet Joel het boven verwachting goed. En dat zeg ik als ex keeper op minimaal niveau, met een voorliefde voor de old school keeper.

Dat gezegd hebbende, ben ik vooral blij met het eerste blok. 3x winst, en ja het kon vandaag (veel) beter.

Ik vind vooral teze, max en mwene ondermaats. Gelukkig hebben we het centraal echt veel beter voor elkaar.
Lekker uiterusten de komende week, en dan knallen in het volgende blok. Ik heb er vertrouwen in!
+2/-0

 
11 maanden geleden
Ik meldde vorige week dat Drommel de 3-2 van Cambuur voorkwam nadat hij schuldig was aan de 3-1. Zo schiet het qua saldo niet echt op hè, als een keeper constant eigen fouten enigszins moet herstellen. Zoiets als Jeroen Zoet die in Zwolle een strafschop stopt die hij vlak ervoor zelf veroorzaakt heeft.

En ondertussen maakt Unnerstall de ene knappe redding na de andere super safe. Ja meevoetballen is belangrijk bij een doelman, zeker bij een coach als Schmidt, maar het is toch ook wel fijn als hij daadwerkelijk ballen tegenhoudt en bij regelmaat de '0' houdt. Nu in 2 competitiewedstrijden in een week in totaal 3 tegentreffers, en wel thuis, tegen Cambuur & Groningen!

Ik had graag gezien dat Unnerstall een eerlijke kans had gekregen met welke (nieuwe) keeper dat ook was geweest. Dan had-ie wellicht wél graag gebleven.

Aan de andere kant, je zou maar kampioen worden met 2 punten voorsprong op Ajax, dan pakt die transfer van Lars naar Enschede in casu die save van vorige week uitstekend uit.
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik had je post inderdaad gelezen. En volgens mij waren we het eerder ook eens over de kwaliteiten van Unnerstall, als goede keeper in de oude betekenis van het woord. Kan met onze leeftijd te maken hebben ;).

Mijn betoog ging vooral over het halfvolle glas.
Mvogo was/is gehaald om zijn voetballende kwaliteiten. Daar was ik niet van onder de indruk
Sterker, ik was ook niet onder de indruk van zijn keepers kwaliteiten.
Waardoor ik het extra vreemd vond, dat unmerstall geen echte kans heeft gehad.
Leg je Drommel echter langs de Mvogo lat, dat komt hij tot nu echt beter naar voren, als Mvogo. Dat wil niet zeggen dat hij mij al volledig overtuigd heeft, zeker gezien mijn voorkeur voor de old skool keeper, maar dan vind ik het wel fair om het glas ook vanuit een half vol perspectief te bekijken.

Dat gezegd hebbende, Lars zal nu ook meer wedstrijden spelen waar hij in zijn kracht komt. Namelijk, keepen. En zal er minder geklaagd worden over ballen die hij over de lijn rost.

We gaan het zien. Voorlopig (?) Staan wij bovenaan, met Drommel in de kooi!
+1/-0

 
11 maanden geleden
Uiteraard is er een groot verschil tussen keepen bij een topclub en bij een mindere club. Bij de mindere club krijg je gewoon veel meer te doen en word je "lekker ingeschoten". Als er eens een bal te 'gemakkelijk' ingaat, is dat ingecalculeerd. Bij een topclub krijg je doorgaans maar een paar ballen op doel en dan moet je er ook staan. Aldus wordt er meer van je concentratievermogen en scherpte gevraagd. Al kreeg je als PSV-keeper de afgelopen jaren belachelijk veel te doen. Zo kon Lars bijvoorbeeld tegen met alle respect Volendam uitgroeien tot absolute uitblinker.

Ik was zelf van kinds af aan groot liefhebber van keepen en keepers. Ik vond het zelf erg leuk om te doen bijvoorbeeld, een bal lekker klemmen, 1-op-1's, penalty's. Ik was met name fan van stijlvolle keepers als, uiteraard, Jan van Beveren, Pim Doesburg alsmede Ton Thie van Den Haag; overigens waren Piet Schrijvers en Eddy Treijtel ook niet verkeerd. Buiten de landsgrenzen volgde ik vooral de Britse keeper zoals Ray Clemence, Peter Shilton en Pat Jennings maar dat terzijde. Later uiteraard ook fan geworden van trainingsbeest Hans van Breukelen. Mij was en is tot slot dan ook de regel dat keepers terugspeelballen niet meer mochten vastpakken een doorn in het oog.
+1/-0

reactie verwijderd

11 maanden geleden
Rare wedstrijd gisteravond al met al. Aanvallend was het feest maar werd er te weinig gescoord. Verdedigend was het dramatisch en werd er te veel weggegeven.

Die var(ce) moet écht anders, of nog beter, verdwijnen. Man man man een complete extra rust erbij. Zie dan maar eens de eerste trein na afloop te halen.

Wel saillant dat PSV zowel in 45÷7 als in 90+7 scoorde! Daarmee ging je toch met lekker gevoel rust in en die laatste gaf nog enige voldoening bij het verlaten van het stadion: niet voor niets gebleven.

Prima optredens van Gakpo & Ramalho en, het mag & moet gezegd, puike invalbeurt (wederom) van Bruma. Cultheld? Zelfs het "wij zijn niet bang, want..." daalde op de Portugees neder.

De achterhoede baart daarentegen écht zorgen. Met name de backs en doelman komen niet bepaald betrouwbaar open.

Zo nu lekker 2 weken geen PSV en dan moeten wij er staan! AZ & Feyenoord onder meer wachten plus de mooie EL-groep. Probleem? Eerder interessante uitdaging.

Na het 2e blok zal er (nóg) meer duidelijk zijn, dan weten wij wellicht waar wij écht staan. So far so reasonable.
+2/-0

 
11 maanden geleden
De zware vooruitzichten voor ons PSV moeten we met versterkingen doen !! Anders zie ik het somber in(again)!
+1/-0

11 maanden geleden
Prima uitslag natuurlijk, 5-2. Uitstekende goals gezien! Knappe individuele acties van Gakpo en Bruma, een mooie aanval voorafgaand aan de 4-2 van Zahavi en 2 goals uit corners.

Wat me zorgen baart, is dat Groningen een aanpak hanteerde waar wij niet mee om konden gaan. Gedurende grote fases waren we niet in staat om te domineren en had Groningen het betere van het spel. Nadat Zahavi een grote kans op 5-2 miste, had Groningen diverse dreigende momenten waarop de aansluitingstreffer had kunnen vallen en dan was het nog billenknijpen geworden.

De conclusie van Schmidt was denk ik juist. De ruimtes tussen de linies waren te groot. Door het drukzetten van Groningen verloren we vaak te snel de bal, en dat kwam doordat we niet in staat waren onder de druk uit te voetballen. Terwijl wij in grote ruimtes juist in staat moeten zijn ons surplus aan kwaliteit uit te spelen. Dat kwam er echter totaal niet uit, en dat mag voornamelijk ons middenrif zich aanrekenen, maar eigenlijk is het positiespel natuurlijk een verantwoordelijkheid voor het hele team.

Dit keer komen we er mee weg doordat we in feite 4 "bonus goals" maken. Veel tegenstanders zijn minder goed en minder georganiseerd dan Groningen, dus zullen we niet snel in de problemen komen. Maar tegen een Vitesse, Utrecht en beter moeten we toch heel erg oppassen dat we onze kwetsbaarheden niet zo makkelijk laten blootleggen.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ook tegen Cambuur, eveneens met 3 goals verschil gewonnen, gaven wij legio kansen weg. Zowel voor als na rust. Ook toen had het in de slotfase zomaar 3-2 kunnen worden hetgeen weer de nodige spanning zou hebben opgeleverd. Ook toen viel in blessuretijd de fraaie (maar niet onhoudbare) goal voor +3.

Pluspunt is wel dus dat PSV dit seizoen weer garant staat voor, extreem, late treffers, welke in Denemarken beslissend was. Eergisteren dus, ik memoreerde het al, 2x +7.
+1/-0