Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV begint groepsfase met gelijkspel tegen Real Sociedad


Tijdstip
16 september 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


PSV begint groepsfase met gelijkspel tegen Real Sociedad; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV begint groepsfase met gelijkspel tegen Real Sociedad

PSV heeft een punt overgehouden aan het duel tegen Real Sociedad. In het Philips Stadion werd het 2-2. Namens PSV zorgen Mario Götze en Cody Gakpo voor de doelpunten.

PSV zette Real Sociedad vanaf het begin onder druk en gaf de Spanjaarden nauwelijks ruimte om te voetballen. Het was de thuisploeg die dan ook als eerste gevaarlijk werd via een schot van Eran Zahavi, maar de doelman kon de bal nog net keren.

Langzaam wisten de Spanjaarden onder de druk uit te komen en werden via een pegel op de lat ook gevaarlijk. Bovendien ontsnapte PSV een paar keer aan een achterstand na slordige passing achterin. Net op een moment dat Sociedad echt de overhand leek te krijgen sloeg PSV toe. De Spaanse doelman verkeek zich op een harde voorzet van Noni Madueke, zodat Mario Götze eenvoudig in een leeg doel voor de openingstreffer kon zorgen.

PSV kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Sociedad voerde het tempo op en maakte in korte tijd twee keer dankbaar gebruik van het slappe verdedigen van PSV. Acht minuten na de treffer van Götze stond het al 1-2 en met een beetje moeite voorkwam PSV een nog grotere achterstand voor rust.

De eerste minuten in de tweede helft verliepen ook uitermate zwak. Waar even gevreesd werd dat Sociedad eenvoudig overeind wist te blijven was het PSV dat het heft in handen nam en de teugels flink aantrok. Al snel was het dan ook weer gelijk. Na een geweldige actie van Götze zorgde Cody Gakpo voor de 2-2.

Ook daarna was het PSV dat de aanval zocht en voor het meeste gevaar zorgde. Dat leidde aanvankelijk niet tot grote kansen, zodat na ruim een uur spelen onder meer Carlos Vinícius binnen de lijnen kwam. De Braziliaan maakte daarmee zijn officiële debuut in het rood-witte shirt.

PSV bleef de grip over de wedstrijd houden, maar mede door een paar pittige overtredingen van Real Sociedad kwam er weinig gevaar. Dat veranderde in de absolute slotfase. Iedereen leek zich te verkijken op een hoge voorzet, waarna Jordan Teze volledig vrij voor de keeper net naast het doel schoot. Enkele minuten later was de rechtsback met een snoeihard afstandsschot nogmaals dichtbij een doelpunt, maar zijn pegel kwam tegen de paal.

Zeker gezien het spel van de tweede helft had PSV recht op de zege, maar in de laatste minuut ontsnapte de ploeg nog aan een nederlaag. Olivier Boscagli wilde de bal terugkoppen, maar had niet gezien dat Sociedad-aanvoerder Oyarzabal er nog stond. De international van Spanje kreeg daardoor een uitgelezen kans op de zege, maar een fantastische redding van Joël Drommel voorkwam dat.

In de blessuretijd probeerde PSV nog voor een laatste keer aan te zetten, maar kansen volgden er niet meer. Het duel eindigde dan ook in 2-2.


[video] Samenvatting PSV - Real Sociedad


Cody Gakpo: 'Iedereen had het gevoel dat we hier konden winnen'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo het eens met de opmerking dat PSV soms meer met het hart dan met met hoofd speelde. "Maar dat is ook nodig in zulke wedstrijden. Als het even niet lekker loopt moet je vooral met je hart spelen. Dat moet je eigenlijk altijd doen, maar vooral op zulke momenten", aldus Gakpo.

De aanvaller vond dat PSV af en toe wat slordig was. "Maar we hebben ons goed teruggeknokt en we gingen door voor de winst. Dat is helaas niet gelukt", zo gaf hij aan.

Gakpo kon niet helemaal leven met een punt. "We kwamen natuurlijk terug van een achterstand, maar iedereen had het gevoel dat we hier konden winnen", zei hij daarover. "We zijn daarom een beetje teleurgesteld."


[video] 'Dan moet ik er staan als keeper' | Interviews Drommel & Gakpo


Mario Götze: 'Als we hadden gewonnen zou ik hebben genoten'

Mario Götze gaf in gesprek met ESPN niet genoten te hebben van de wedstrijd. "Als we hadden gewonnen zou ik hebben genoten. Helaas was het maar een punt in eigen huis, dus het is niet ideaal", aldus Götze. "We hebben te makkelijk twee doelpunten tegen gekregen. We verloren veel te veel ballen op gevaarlijke plekken en dat mag niet gebeuren. Dat was niet goed van ons, maar uiteindelijk hebben we denk ik wel een goede wedstrijd gespeeld. Zeker in de tweede helft hebben we kansen gehad, maar helaas konden we de derde treffer niet maken."

Dat PSV zo vaak de bal verloor lag zowel aan de ploeg zelf als aan het spel van Real Sociedad. "We hadden het zeker beter moeten doen", zo gaf hij aan. "Je mag ook gewoon niet zo makkelijk twee doelpunten tegen krijgen. Drie doelpunten maken is altijd lastig. Uiteindelijk hebben we het in de tweede helft heel goed gedaan. We konden helaas niet meer scoren, maar dat had wel gemoeten."

Götze geniet van het samenspelen met Cody Gakpo. "Hij is een fantastische voetballer. Hij kan op sommige punten zeker nog beter worden, maar hij heeft heel veel potentie", zei hij daarover. "Ik hou er van om met hem te mogen spelen."


Roger Schmidt: 'Helaas lukte het niet om het derde doelpunt te maken'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan zeer te spreken te zijn over het spel van zijn ploeg in de tweede helft. "Helaas lukte het niet om het derde doelpunt te maken. Iedereen heeft gezien dat we alles geprobeerd hebben om te winnen, maar uiteindelijk moeten we dit resultaat accepteren", aldus Schmidt. "In mijn ogen was het een heel goede wedstrijd, maar de doelpunten werden wel heel makkelijk weggegeven. We hadden het zeker beter moeten doen daar. Bij de eerste was het ook een beetje ongelukkig omdat André Ramalho weggleed."

Schmidt kon zich niet vinden in de kritiek op het spel van Philipp Max dit seizoen. "De laatste wedstrijden heeft hij het gewoon goed gedaan, ook vandaag", zo gaf hij aan. "Natuurlijk vallen beide doelpunten aan zijn kant, maar toch vond ik dat hij goed speelde. Het was niet alleen aan hem om die voorzetten te voorkomen. Dat hadden we als team beter moeten doen."

De trainer schrok in de laatste minuut nog wel toen Olivier Boscagli de bal terug kopte. "Ik was al bang dat hij het ging doen en hij die speler niet zag. Het was een heel belangrijke redding van Joël daar", zei hij daarover. "Hij heeft zijn kwaliteiten toen laten zien, maar dat heeft hij ook de hele wedstrijd gedaan."


[video] Götze zorgt voor spektakel bij PSV: 'Hij speelt de eerste viool & is ook het hele orkest'


UEFA nomineert Mario Götze voor Speler van de Week

De UEFA heeft Mario Götze genomineerd voor Speler van de Week in de Europa League. Met een doelpunt en een assist was de Duitser wederom van grote waarde voor PSV. Naast Götze zijn ook Victor Osimhen (Napoli), Juanmi (Real Betis) en Declan Rice (West Ham United) genomineerd. Via de website van de UEFA kan de stem uitgebracht worden.


Mario Götze Speler van de Week in Europa League

Mario Götze is door de UEFA uitgeroepen tot Speler van de Week in de Europa League. De aanvaller was door de Europese voetbalbond een van de vier genomineerden, waarna op de website van de UEFA gestemd kon worden. Götze kreeg daarin de meeste stemmen en is dus de eerste Speler van de Week van dit seizoen.


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Mario Götze ('31)
Goal
1-1 Januzaj ('33)
Goal
1-2 Isak ('39)
Goal
2-2 Cody Gakpo ('54)
Scheidsrechter
Collum (Sch)
Toeschouwers
24.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Real Sociedad: Munoz ('42)
Kaart
PSV: Marco van Ginkel ('59)
Kaart
Real Sociedad: Guevara ('70)
Kaart
Real Sociedad: Oyarzabal ('77)
Kaart
PSV: Carlos Vinícius ('78)
Kaart
Real Sociedad: Elustondo ('84)
Kaart
Real Sociedad: Zubeldia ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Olivier BoscagliMario GötzeMarco van Ginkel


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'63 Yorbe Vertessen voor Noni Madueke
'63 Ryan Thomas voor Marco van Ginkel
'63 Carlos Vinícius voor Eran Zahavi
'68 Jordan Teze voor Phillipp Mwene
'89 Bruma voor Cody Gakpo


Opstelling Real Sociedad

OyarzabalIsakJanuzaj


MerinoGuevaraZubimendi


MunozLe NormandElustondoZaldua


Remiro

Wissels:

'61 Pacheco voor Munoz
'61 Zubeldia voor Le Normand
'79 Gorosabel voor Januzaj
'79 Romero voor Zaldua
'83 Sorloth voor Isak


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-2 (0-1)
 6 2-2 (0-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 3 1-1 (0-1)
 3 1-1 (0-1)
 2 1-2 (0-1)
 2 1-1 (0-0)
 2 1-1 (0-0)
10  2 1-1 (0-0)
11  2 1-1 (1-0)
12  2 0-0 (0-0)
13  2 2-1 (0-1)
14  2 1-1 (0-0)
15  1 0-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mario Götze (90 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (41 -> 4,0)
3. Joël Drommel (17 -> 3,0)
4. Olivier Boscagli (7 -> 2,0)
5. Armando Obispo (5 -> 1,0)
6. André Ramalho (4 -> 0,0)
7. Niemand (3 -> 0,0)
7. Dante Rigo (3 -> 0,0)
7. Bruma (3 -> 0,0)
7. Jordan Teze (3 -> 0,0)
11. Yvon Mvogo (2 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
11. Noni Madueke (2 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (1 -> 0,0)
15. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
15. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
15. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
15. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
15. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
15. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
15. Dennis Vos (0 -> 0,0)
15. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
15. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
15. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
15. Luis Felipe (0 -> 0,0)
15. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
15. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
15. Philipp Max (0 -> 0,0)
15. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
15. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
15. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
15. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
15. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
15. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
15. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
15. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
15. Vincent Müller (0 -> 0,0)
15. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
15. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
15. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
15. Nick Viergever (0 -> 0,0)
15. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Met Monaco en Real Sociedad heeft PSV een EL-groep met CL-allure.
Prima groep voor de spelers om europees te laten zien wat ze kunnen, en hun marktwaarde te verhogen.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat ik mij afvraag - Feyenoord speelt as I type Europees - is of PSV überhaupt heeft gevraagd of de wedstrijd tegen Feyenoord van zondag verplaatst had kunnen worden? Feyenoord heeft nu ruim 2 extra dagen rust plus dat de spelers afgelopen weekend vrij waren. Persoonlijk ben ik geen fan van verplaatsingen en het weekend vóór een donderdagavond EL optreden vind ik sowieso vrij bizar. Maar m.b.t. de zondagmiddag na de donderdagavond had ik toch wel vrijaf gevraagd. Komt nog eens bij dat je dan (wellicht) voor een écht uitverkocht huis had kunnen spelen. Ik vroeg het mij slechts af.
+1/-0

 
PSV heeft sowieso zelf al aangegeven geen wedstrijden te willen verplaatsen naar een latere datum, omdat je dan steeds achter de feiten aan blijft lopen. Er is in mijn ogen ook weinig aanleiding voor omdat je gewoon twee volle kalenderdagen rust hebt.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Feyenoord heeft er 4, bijna 5. Plus de extra rust van de afgelopen kleine week.
+1/-1

 
Heracles, Cambuur en FC Groningen hadden ook langer rust. En dat geldt ook voor Sparta, Ajax, Fortuna, Heerenveen en NEC.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Persoonlijk vind ik dat PSV ook zo van Feyenoord moet kunnen winnen, want het zijn wel twee thuiswedstrijden achter elkaar.
Maar ik vind het wel een beetje vreemd dat je voor een 1e wedstrijd van de groepsfase je een wedstrijd uit het programma wilt hebben. Een wedstrijd in de voorronde-CL gaat over 30 miljoen, en kwart en halve finale Europees daar kan ik me wat bij voorstellen. Maar de 1e wedstrijd van de groepsfase heb je nog 5 wedstrijden om wat te corrigeren, dus ga je uitstel aanvragen wat mogelijk helemaal niet nodig was om door te komen.
+3/-0

 
Dat is pas gekomen nadat de UEFA de wedstrijd tegen Haifa naar dinsdag had verplaatst. Daardoor konden ze op zondag niet spelen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
En ja wat heeft het ze opgeleverd uiteindelijk??😉
+2/-0

 
2 jaar geleden
Rustmoment van Feyenoord ( noodgedwongen ivm rustdag Israël) en nu langer rust toz PSV aankomend weekend ! Beter in ritme blijven
+1/-0

 
2 jaar geleden
als topspeler moet je daar maar aan wennen,hoe denk je dat het in Engeland en Spanje gaat?en ook al zou het een dag later zijn, van dit Feyenoord moet je gewoon winnen
+1/-0

 
2 jaar geleden
Oh ben ik helemaal mee eens hoor, ben normaal ook nooit van het uitstellen. Ik wil morgen naar Eindhoven én zondag weer.

Maar aangezien de mogelijkheid er lag, had ik wel verwacht dat PSV er ditmaal gebruik van zou maken. Temeer daar er op de nieuwe datum wellicht 35K i.p.v. 24K toeschouwers aanwezig hadden kunnen zijn.
+1/-0

 
De eerstvolgende mogelijkheid om in te halen zou pas eind januari zijn. Gewoon lekker zondag voetballen.
+2/-0

2 jaar geleden
Denk een hele lastige tegenstander, en heb toch een beetje het gevoel dat de flow wat weg is na de deceptie tegen Benfica. Een overwinning op Sociedad, dat het in Spanje tot nu toe uitstekend doet, is van harte welkom dus en ook wel nodig met het oog op de eerste twee plaatsen. Schmidt managet zijn team uitstekend en door zijn wisselbeleid is er ook een brede groep inzetbaar en ingespeeld. Dat Feyenoord zondag niet heeft gevoetbald en gisteren al Europees speelde zou voor zondag geen excuus mogen zijn. 15 uit 5 is de missie en dan hebben we al 8 verliespunten minder t.o.v van vorig seizoen met Heracles, AZ en Feyenoord. Er kan deze week iets heel moois ontstaan in Eindhoven.
+2/-0

2 jaar geleden
De afgelopen 2 wedstrijden hebben we 8 goals gemaakt. Dat was een combinatie van prachtige individuele acties en corners, maar slechts 1 goal viel uit een vlot lopende aanval (Zahavi tegen Groningen).

Daarnaast laten we elke wedstrijd ook zien (bij vlagen) defensief kwetsbaar te zijn. Tel daar bij op dat we met Sangaré en Pröpper twee belangrijke wissels missen, voorin Vinicius waarschijnlijk ook nog zal ontbreken, en de conclusie is gerechtvaardigd dat we zowel tegen Sociedad als tegen Feyenoord een lastige wedstrijd tegemoet kunnen zien.

Ik hoop dat PSV, in tegenstelling tot afgelopen weekend tegen AZ, de wedstrijd iets meer in handen kan houden. De bal kan laten rondgaan. Vooral tegen Midtjylland-thuis en Galatasaray vond ik ons dat heel sterk doen.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de drie punten, hoe is minder belangrijk. Maar als je zelf de wedstrijd onder controle kunt houden door een goed positie spel, dan maak je die kans vele malen groter. Boscagli gaat er niet elke keer eentje vanaf 40 meter inschieten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het is maar net hoe je het bekijkt. Je kunt ook zeggen de afgelopen 2 wedstrijden hebben we 7 goals gemaakt uit prachtige individuele acties en corners. We scoren dus altijd wel een paar keer tegen die Spanjaarden en Feyenoord.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens, individuele acties met een doelpunt zijn een kenmerk van een goede en gevaarlijke club.

Ik vind PSV defensief veel stabieler dan vorig jaar. Toen waren er veel te grote gaten achterin. AZ ging er een paar keer gevaarlijk doorheen maar de organisatie staat nu wel veel beter tav spelers achter de bal
+1/-0

2 jaar geleden
Nou onze uitschakeling tegen Benfica wordt vanavond ook in een heel ander licht gesteld... en dat is niet eens de #1 van Portugal, ik kan mij nog een 4-0 herinneren. Wat een ellende.

Nou zijn wij wel min of meer verplicht om morgenavond ook een grote uitslag neer te zetten... en ik vrees dat dat 'm niet gaat worden.
+2/-4

 
2 jaar geleden
Dus omdat Ajax met ruime cijfers wint zijn wij dat ook verplicht? Hele rare denkwijze
+6/-1

 
2 jaar geleden
Nou die excuses dat "wij" niet van Portugezen kunnen winnen, kunnen nu met grote boog de prullenbak in... en Benfica is dan nog slechts de #3.
+2/-1

 
2 jaar geleden
En wat heeft dat te maken met een wedstrijd tegen de nummer vijf (nu vier) van Spanje?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Nou dat wij nou ook maar eindelijk iets moeten laten zien. Ik word al lichtelijk onpasselijk van die eeuwige loftrompet richting FC Neus, en al helemaal als het ook nog eens terecht is. Het wordt hoog tijd dat PSV weer eens internationale lof en waardering gaat oogsten. Geen excuses meer!
+4/-1

 
 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Niet per se vergelijken. Je wordt alleen te vaak met de neus, excusez le mot, op de feiten gedrukt dat het bij PSV allemaal wat te vrijblijvend is, althans oogt. Wat was de teneur na de uitschakeling? 'Benfica is maatje te groot', 'het blijven Portugezen hè', 'wij hebben er alles aan gedaan'... wat wij missen is gewoon een stuk zelfbewustzijn, naast voetbalgogme. Zo 40-50 jaar volg ik PSV Europees, meer dan 60 away games en de overwinningen zijn op de vingers van 2 handen te tellen. Toen ik na afloop van het debacle, thuis, tegen Benfica het stadion verliet, liepen mensen om mij heen alweer te lachen en grapjes te maken, op het station werd gezongen. Dat kan er bij mij niet in. Hoop dagjesmensen bij Europese wedstrijden, maar dan nog... conclusie is dat 'die andere club' weer in the spotlights staat (en schittert) en wij onze potjes plichtmatig op een lager echelon mogen afwerken, op die vreselijke donderdagavonden. Ja, dat steekt en dat irriteert. Gelukkig kan ik mijn grieven hier etaleren. Dat lucht op. Enigszins maar toch.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Ik ben het met je eens! Ik heb er ook al een aantal Europese uitwedstrijden meegemaakt en de overwinningen zijn niet bijzonder veel. En ook ik was een paar dagen goed ziek van mislopen CL! Op een of andere manier krijgen ze het in Amsterdam voor elkaar een topwedstrijd op de mat te leggen. Kwam wel soms wat geluk bij kijken maar het spel was heel eerlijk gewoon top. Ons PSV moet en kan dit ook. Maar iedereen moet op en top zijn! Vanavond zullen we het zien. Fijne wedstrijd
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat irriteert mij ook mateloos. Beide.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vorig jaar, nu staan ze stijf bovenaan alles gewonnen, 4 punten voor op Sporting; die gisteren gewoon heel slecht waren...
+1/-1

 
 
2 jaar geleden
Een verschil van 8 doelpunten qua saldo?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wij wonnen in de betonbak met 0-4. Een enkele wedstrijd zegt nu eenmaal helemaal niks. Van mij mogen ze er in de halve finale weer uit. Nederland de punten en ik een grote glimlach, zeker als wij aan het einde met de schaal staan.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wij wonnen de Johan Fruytschaal met 4-0. We zouden dus met 9-1 van Sporting gewonnen hebben.. voetbal logica is iets vreemds.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niet te vergelijken. Zowel wij als Sporting is gerenoveerd. Dat was een rampzalig El seizoen! Da's verleden tijd.. Hier en nu moet het gebeuren! Vanavond vanaf minuut één erop klappen. Overdonderen die Spanjaarden!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dus op basis van dit soort vergelijkingen kun je eigenlijk ook stellen dat Ajax heel slecht is: zij spelen gelijk tegen Twente, die verloren van Cambuur: Ajax is dus slechter dan Cambuur.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Jij snapt de insteek niet, interpreteert mijn woorden verkeerd. Iets met PSV Europees door de decennia heen, m.u.v. de seventies en enkele seizoenen late eighties alsmede paar jaar eerste decennium van dit millennium.
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Nou onze uitschakeling tegen Benfica wordt vanavond ook in een heel ander licht gesteld... en dat is niet eens de #1 van Portugal, ik kan mij nog een 4-0 herinneren. Wat een ellende.

Nou zijn wij wel min of meer verplicht om morgenavond ook een grote uitslag neer te zetten... en ik vrees dat dat 'm niet gaat worden."

en

"Nou die excuses dat "wij" niet van Portugezen kunnen winnen, kunnen nu met grote boog de prullenbak in... en Benfica is dan nog slechts de #3."

Ik snap de insteek heel goed; je verwijst 2x in je posts dat Benfica niet eens nummer 1 van Portugal is. Daarbij "vergeet" je even te melden dat Benfica op dit moment wel degelijk de nummer 1 van Portugal is met 15 punten uit 5 wedstrijden.

Daarnaast zit 1 verwijzing bij naar een wedstrijd die eerder gespeeld werd, maar niks over andere decennia. Als je totaal iets ander bedoelde mag je dat rustig schrijven hoor.
Het komt in elk geval sterk over als dat je de uitslag van vanavond van PSV bij voorbaat al neer wilt sabelen zonder echte argumenten.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Neem jij maar genoegen met middelmaat. Ik weiger mij daarbij neer te leggen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Waar zeg ik dan dat ik genoegen neem met middelmaat? Ik zeg alleen dat de vergelijkingen die je trekt mank gaan, dat je wel heel selectief met feiten omgaat en dat je bij voorbaat al ontevreden lijkt. Maar ik begrijp dat je niet op de inhoud in wil gaan. Prima dan.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Ik constateer dat Ajax er Europees vrijwel stelselmatig in slaagt betere resultaten te boeken dan wij en dat irriteert mij mateloos.

Maar goed, óók ik zal vanavond content zijn met een 1-0.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mij irriteert dat ook; maar wat ik vooral -kijkend naar PSV- irritant vind is dat de Europa League een aantal jaar niet serieus genomen is. Dat heeft ertoe geleid dat PSV een zware loting voor de voorronde CL kreeg. Wat dat betreft heeft Schmidt zijn prioriteiten wel op orde: hij gaat vol voor Europa, dat heeft hij vorig seizoen wel laten zien.

In de tussentijd probeer ik vooral de positieve kanten van het resultaat van Ajax te zien: het is goed voor de Nederlandse coefficient tov Portugal en Ajax denkt dat ze weer Europese top zijn en dat ze op halve kracht en met dit elftal de eredivisie met 2 vingers in de neus gaan winnen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat kan ik niet, dat laatste althans, daarom frustreert het ook zo, daarvoor is de pure haat jegens Ajax te groot, misschien nog wel groter dan de liefde voor PSV.

De minachting van PSV jegens EL onder met name Cocu & Advocaat - wél 2x winnen van Napoli maar er verder met de pet naar gooien - is stuitend en blijkt nu ook fnuikend. Geldt overigens ook voor de beker. Daar hadden wij er ook minstens 5 meer van moeten hebben, maar dat terzijde.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik zat ook tierend achter het schakelkanaal van Ziggo. Continu als ik even verlost was van FC de N dan scoorden ze weer en schakelde Ziggo vlug terug om de verslaggever met een erectie zijn verhaal te kunnen laten doen. Haller werd tot voor gisteren uitgekotst. Zijn cijfers zeggen echter meer dan voldoende. Kan onze grootverdiener in de spits totaal niet aan tippen.
+3/-2

 
En dan te bedenken dat jouw HELD niet eens meedeed
+2/-2

 
2 jaar geleden
Hopelijk heb jij ook helden in je leven. Echte verrijking.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Hopelijk heb jij ook helden in je leven. Echte verrijking.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind het ook pijnlijk ook al kun je wedstrijden niet 1 op 1 vergelijken. Maar goed wij hebben geen scorende spits. En ik heb Benfica niet zo belabberd zien verdedigen als Sporting deed.
+1/-1

reactie verwijderd

2 jaar geleden
Vorig jaar, nu staan ze stijf bovenaan alles gewonnen, 4 punten voor op Sporting; die gisteren gewoon heel slecht waren...

Wat niet wegneemt dat de kneuzen goed presteerden, helaas
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Willen we weer een keer 2 directe plekken bemachtigen in de cl dan is presteren in Europa de enige optie. En daar hoort ook PSV en alle anderen bij! En wie nu waar staat op de ranglijst vind ik zoeken naar excuses 🤣
+2/-0

 
Dat de rest dat niet ziet snap ik ook niet, BENFICA staat aan kop, Sporting red het dit jaar niet, worden sporadisch kampioen en daarna leeg verkocht, misten nou spelers, dus die vergelijkingen gaan echt niet op
+6/-0

 
2 jaar geleden
Yep, klopt als n zwerende vinger...
+1/-0

2 jaar geleden
Misschien een gekke opmerking, maar zullen we het hier over ons eigen cluppie hebben en de wedstrijd van vanavond? Anders gewoon in ander topic over het andere clupje hebben.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, we hebben tot nog toe elke wedstrijd in de competitie (ook tegen AZ) en in de tweeluiken tegen Benfica, Gala en Mland en de fruitschaal meer schoten gehad dan onze tegenstanders. We hebben weer een bijna fitte selectie en de sfeer lijkt goed. Er is alle reden om enthousiast te zijn over ons eigen team en niet te veel op anderen te letten.
+1/-0

2 jaar geleden
Hebben jullie al een mening over Real Sociedad ?
Bij ESPN hoor ik lovende woorden over hun.
+1/-0

 
Voetballend zijn ze heel sterk ja. Voordeel is wel dat er genoeg ruimte is om te counteren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Kijk buiten wedstrijden van PSV en ajax bijna nooit anders voetbal. Spaanse voetbal is meestal technisch wel goed.
+1/-0

2 jaar geleden
Lekker met de trein naar Eindhoven...
+3/-0

 
2 jaar geleden
Lekker met de trein indeed... of helemaal niet... zucht.
+1/-0

2 jaar geleden
Vandaag maar eens kijken via een Engels kanaal. Kijken of dat minder irritant is.
+1/-0

2 jaar geleden
Sjesus wat slecht dit, hoe kan dat nou joh?
Boscagli terug naar centrum, Obispo ff wisselen en Doan op het middenveld erbij
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Sjesus wat slecht dit, hoe kan dat nou joh?"

Inderdaad, heel bijzonder. Slaat echt helemaal nergens op dit.
+1/-0

2 jaar geleden
Een Drommel kun je er wel bij hebben als 3e keeper ofzo. Maar je moet niet hebben dat hij snel in beeld komt om in de basis te spelen. Beschamend voor een club als PSV dat we niet 1 keeper hebben die het niveau aankan.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Of een back, wat is er met Max gebeurt en waarom is er geen opvolger voor Dumfries die al 1,5 aangeeft te gaan.
+2/-3

 
2 jaar geleden
Stop nou eens met roepen dat er geen vervangers zijn, want die zijn er wel. Of ze goed genoeg zijn is weer een ander verhaal.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Sorry, ik vind het gewoon schokkend dat een club met de ambities van PSV het niet voor elkaar heeft gekregen om een fatsoenlijke rechtsback te halen. Ook de gewenste middenvelder met toegevoegde waarde is uitgebleven en de nieuwe spits heeft gisteren voor het eerst mee getraind. Daarnaast lopen alle miskopen ook nog vrolijk bij ons rond, op een verhuurtje na. Topclub onwaardig. Maar je hebt gelijk, tijd om het te accepteren en door te gaan.
+1/-2

 
2 jaar geleden
De backs zijn een groter probleem. Mwene is goed genoeg als 12e man maar niet als basis. Daar missen we echt wat. Max is echt ups en downs al tijden.
+1/-1

2 jaar geleden
Max is wel ver teruggevallen de laatste tijd
+2/-0

 
2 jaar geleden
Nou zeg, die wordt aan alle kanten voorbij gelopen of stapt verkeerd in.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Max speelt Ind laatste weken niet best .
Elke keer staat die gast naast gakpo
+2/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, Max loopt Gakpo vaak in de weg ipv dat hij de tegenstander bij Gakpo weg trekt. Alss back moet je het spel breder maken ipv met zijn alle de trechter in.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Pijn aan m'n ogen! Niveautje kelderklasse.
Drommel, de complete verdediging, Boscagli, Van Ginkel, allemaal dik onvoldoende.

2e helft moet anders.
+1/-0

2 jaar geleden
Sociadad is geen eredivisie. Houden het goed dicht onder druk en dodelijk in de aanval. Kunnen we veel van leren, want zelf creëer je toch weer te weinig. Geen schande, maar zie niet hoe we dit om gaan draaien. Tegenstander is beter.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zie eindelijk de harde voorzet vanaf de zijkant weer als wapen.
Je moet als buitenspeler niet altijd maar naar binnen willen en dan op doel schieten, dan wordt het in het midden veel te druk. (zie Benfica)
Harde ballen vanaf de zijkant zijn ook zeer gevaarlijk, ook als de tegenstander ze niet snel onder controle krijgt.
Helaas maakt niet alleen Götze zo een doelpunt vandaag.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Er klopt niet veel van vanavond, positioneel en er spelen teveel spelers met poep in de broek, net overal stapje te laat.
Ik mis overtuiging in alles, passes, schoten en duels, angstige slappe hap, van Ginkel voorop; gooi er maar wat ordinaire opportunisme in...
+2/-1

2 jaar geleden
Max heeft de vorm niet meer. Beide doelpunten waren dan ook voorzetten aan zijn kant die hij er niet uithaalde. Moeizaam op 1-0 komen om het dan in 7 minuten te verkloten. Dit wordt gewoon een flinke nederlaag. Dit Sociedad speelt goed voetbal om te winnen. Wordt met Sturm om de 3e plaats spelen voor een conference leaque plek. Zelfde niveau als Feyenoord. Een pijnlijke constatering zeker na gisteravond.
+1/-0

2 jaar geleden
Hahaha, elke speler wordt hier bekritiseerd, maar weten jullie waarom Sociedad zo makkelijk die doelpunten kon maken?? ... omdat Gakpo niet meeverdedigd!
Twee keer kan die rechtsback mee opstomen en stond Max er helemaal alleen voor!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Dan nog wordt er wel heel slecht verdedigd.
+1/-0

2 jaar geleden
Tegenstander is goed en speelt eenvoudig onder de druk uit. Stop dan met zo hoog druk zetten. Want daardoor geef je hen veel teveel ruimte, tegen slechts vijf verdedigende spelers. Terwijl, wij steeds minstens acht man tegen komen. Zie dit niet zo snel goed komen. Maar je weet nooit.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat is Götze toch een geweldenaar, HELD ! ! ! !
+4/-0

2 jaar geleden
Meer mensen met Ziggo en een verrotte beeldkwaliteit op RTL7?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Geen idee, ik kijk Veronica en prima beeld van de wedstrijd.
Heb je James Bond op toevallig, lijkt toch niet op Gakpo?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja dat bedoel ik ;-) Automatisme. Moest al zoeken waar hij werd uitgezonden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Die automatismen waren in t veld ook lang zoek
+1/-0

2 jaar geleden
Wat sta die Max nou te doen
Loopt die gek weer het voorin dicht bij gakpo
+1/-0

2 jaar geleden
Onbegrijpelijk dat onze beste/dragende spelers (Zahavi, Madueke, Van Ginkel) blijkbaar nog steeds niet meer dan 65 minuten kunnen spelen. Dit zie jij bij andere clubs amper voorkomen op deze schaal
+1/-3

 
2 jaar geleden
Nou terechte wissels wederom, mn Ginkel en Zahavi presteerden niets; invallers brengen wederom nieuwe energie, kan zelfs genieten van Bruma!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Zahavi had nog een goed schot in de eerste helft. Wat Van Ginkel deze wedstrijd heeft laten zien kan echt niet. Ik hoop dat Propper zondag kan spelen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hahaha, werk jij bij de tv of zo??
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zo goed waren die 3 weer niet. Terecht gewisseld. Thomas speelde zowaar zelfs veel beter dan Van Ginkel en Vertessen was ook veel dreigender dan Madueke.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Precies - alle wissels waren terecht.
Met Thomas ipv van Ginkel was er ineens een stuk meer controle op het middenveld en werden er tweede ballen gewonnen. Dan zie ook direct hoe belangrijk Sangere eigenlijk is.
Vertessen verzette wel echt verdedigende arbeid, waar Madueke zeker de eerste helft regelmatig voorin bleef hangen (beide vleugels trouwens). Daar kom je tegen RKC mee weg, maar niet op dit niveau, tenzij je net als Romario elke bal erin peert.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb écht genoten van PSV deze wedstrijd. Je speelt tegen een serieus goede tegenstander en moet hier natuurlijk gewoon winnen. Fantastische 2e helft op wat schoonheidsfoutjes (poeh..) na.

Ik zie ons nog altijd de Europa League winnen! Ik durf het wel te dromen. Waarom niet?!
+3/-0

 
2 jaar geleden
"Ik heb écht genoten van PSV deze wedstrijd."

Echt? Ook van de eerste helft?
Ik vond het 1 van de slechtste wedstrijden van dit seizoen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Iets minder. Maar ik houd ook rekening met het niveau van de tegenstander. Sociedad staat 'gewoon' 4e in Spanje. Er zijn heel wat seizoenen geweest de afgelopen 10 jaar dat ik met lood in de schoenen de TV aan ging zetten als we tegen dit soort kaliber tegenstanders speelden. Of we gingen ons ingraven. Op hoop van zegen. Misschien dat we wel een puntje kunnen pakken.

Dus ja. Er kan heel veel beter. Maar ik kijk ook met veel hoop en trots uit naar de toekomst!
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vond de tegenstander (vandaag) niet zo geweldig. Verdedigend was het vandaag gewoon zeer zwak, ook van Ramalho.
Ik heb ook medelijden met Drommel en alle verschrikkelijke terugspeelballen die hij heeft gehad. Bijna elke bal kwam te traag of stuiterend op het doel af.
De passing van het middenveld was ook verschrikkelijk. We zeuren wel over het balverlies van Sangare maar Van Ginkel kan er ook wat van, Boscagli idem.

Nee, ik kan niet zeggen dat ik het goed vond en dat ligt niet aan mijn verwachtingspatroon.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dan mogen we blij zijn dat we Drommel hebben staan. Dan in ieder geval toch op het gebied vn terugspeelballen. ;) Ook daar was het in het verleden altijd knikkende knietjes en veel balverlies.
Maar goed. Ik ben geen kenner. Ik ben supporter. Ik zal er in mijn enthousiasme ook wel eens naast zitten. Het gevoel was voor mij in ieder geval goed. Op het verlies van 2 punten na dan natuurlijk.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben ook maar een supporter hoor maar deze spelers kunnen veel beter dan ze, met name de eerste helft, hebben laten zien.
Prima dat we 2-2 spelen tegen de nummer 4 van Spanje maar ik heb een hoop gepruts van hetzelfde droevige niveau als de tegenstander van Vitesse gezien en dat kan en mag gewoon niet met deze spelers.
+1/-0

2 jaar geleden
Rommelige wedstrijd.

Ik heb er amper van kunnen genieten.

Met dank aan NS.

(later meer)
+1/-1

2 jaar geleden
Heerlijke wedstrijd gezien. Je had hem moeten winnen en je had hem moeten verliezen. In de tweede helft verdedigend veel beter, aanvallend te onmachtig. 2 goals uit 2,5 kans is qua rendement natuurlijk prima, maar we creëer veel te weinig met het overwicht dat we hebben. Geweldig voor Drommel dat hij vandaag punten pakt. Verder opvallend dat de wissels geen negatieve invloed hadden op het spelbeeld, doet Schmidt toch goed, al had ik Madueke vandaag laten staan. Ook voor zijn vertrouwen. Veel zin in zondag.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Ben het helemaal met je eens ... fijn om die wissels zo te zien, niveau blijft toch op een goed niveau!
Toch een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander .. geeft mij ook vertrouwen voor zondag.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
We werden zelfs beter door de wissels. Maar een goede wedstrijd? Nee.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Met je eens. In een goede wedstrijd creëer je meer echte kansen, maar dit was ook een tegenstander die in Nederland mee zou doen om de titel. Twee jaar terug waren we overlopen door zo'n ploeg. Er zit een steile stijgende lijn in.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wel een heel leerzame wedstrijd. Hier leer je zo ontzettend veel van, dat kun je niet vergelijken met de eredivisie. Kan wel met een puntje leven.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Heerlijk hoe onze Super Mario vanavond die Leo Driessen z'n mond snoert!
Wat kan die vent toch goed en belangrijk zijn he?!

Ik kan me best voorstellen dat die wedstrijdjes in de Eredivisie hem niet zo veel te doen .. en dat hij pas gaat excelleren in de Europese wedstrijden, dat is toch meer zijn niveau ... maar ja, dat begrijpt onze vriend Driessen natuurlijk niet ... onze Ajaks vriend!
+1/-0

2 jaar geleden
Uiteindelijk tegen de grootste concurrent is dit nog geen slecht resultaat. Uit ga je waarschijnlijk meer ruimte krijgen. En nog niet zo lang geleden zouden we op 2-2 het gelijkspel verdedigd hebben met samengeknepen billen. NU vol op de winst gespeeld. Dat mag ik wel. Resultaat is wel terecht.
+6/-0

2 jaar geleden
En weer begint die Perez op ESPN te zeiken dat PSV niet kan tippen aan Ajaks ....
Ik heb gisteren maar een klein stukje van Ajaks gezien maar voor mijn gevoel was Sporting echt niveau VVV .... en dan wordt Ajaks meteen weer opgehemeld?!

Trouwens, Marciano Vink is voor mijn gevoel de nieuwe beste en objectieve analyst ... die gaat ook tegen Perez in!!
+7/-0

 
2 jaar geleden
Nou ja ze winnen wel in Portugal met 1-5. En natuurlijk zat alles mee, maar denk je serieus dat wij daar ook met 5-1 hadden gewonnen?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Who cares, we zitten op PSV netwerk, hebben ze paar weken terug met 0-4 op hun kloten gegeven en brengen in April de schaal weer thuis.
+13/-1

 
2 jaar geleden
Inderdaad, we zijn teveel met ajaks bezig hier. Wij gaan het ze dit seizoen heel moeilijk maken, alle vertrouwen in. Gewoon focussen op je eigen prestaties
+2/-0

 
2 jaar geleden
En, je mening over Perez inmiddels wat bijgesteld?
+1/-0

2 jaar geleden
Toch wel genoten van de 2e helft hoewel er toch nog veel misging. Klasseflits van Gotze en Gakpo met een mooie gelijkmaker als gevolg. Teze had tot 2 maal toe de winnende goal op zijn schoen maar pech voorkwam dat. Al met al tevreden met een punt omdat je deze wedstrijd door Boscagli ook nog had kunnen verliezen.
+1/-0

2 jaar geleden
Soms moet je door het resultaat van een wedstrijd heen kunnen kijken. In de wetenschap dat we tekort kwamen tegen Benfica was de confrontatie tegen Real Sociedad op voorhand natuurlijk een zeer interessante. Wij zijn niet meer in de positie dat wij dergelijke clubs even op een hoopje spelen, dus ik ging uit van een gelijkspelletje of een kleine zege. PSV begon geconcentreerd, maakte weinig fouten, maar echt veel uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. Een schot van een meter of 20 en een net te laat naar binnen draaiende krul van Noni waren de enige wapenfeiten. We kwamen op voorsprong na een fout van de keeper, maar ik heb wel genoten van de balvastheid van Mario. Die was echt goed gisteren.
De Spaanse Liga goed volgende wist ik dat Spaanse teams doorgaans rustig aan doen in de eerste helft en na rust kijken wat er te halen valt. Sociedad gooide er na de 1-0 een schepje bovenop en toen kwamen onze tekortkomingen aan het licht. Max slaagt er aan zijn kant veel te weinig in om die voorzet “ eruit te halen en de balvaardige middenvelders van Sociedad konden steeds opstomen omdat we onze balafpakker node misten. De 1-2 bij rust was heel vervelend, maar niet geheel onterecht. Na rust begon PSV dramatisch, maar vanaf minuut 60, mede na wat wissels, ging de beuk er nogmaals in, hadden Mario en Cody hun flits van wereldklasse en gebeurde er nog van alles voor beide goals. Wel had ik het idee dat de Schotse arbiter op Stratum had gezeten ’s middags, want die man floot enigszins warrig, maar al met al kon en kan ik heel goed leven met de 2-2. Al waren wij veel fitter dan de tegenstander.

Poulewinnaar worden gaat in deze poule heel lastig worden, maar ik denk dat het belangrijkste is dat we gewoon eerst zorgen dat we Sturm Graz achter ons houden. Zij en ook Monaco zijn van minder kaliber dan deze Spaanse opponent. De naar schatting 500 Basken gaven PSV met de laatste ronde een dik applaus, zeer netjes van ze. Ik snapte alleen de enorme politiemacht buiten onder het uitvak niet helemaal. Toen ik zei dat Feyenoord zondag pas langs kwam sloegen ze meteen aan. Beetje jammer, maar zeer leuke avond PSV gehad!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Mooi verslag weer. Ik hou het zelf vrij kort ditmaal. De reden kom ik zo op. Aardige maar rommelige wedstrijd. Had veel weg van Granada thuis vorig jaar. Götze die 1-0 maakt waarna wij vervolgens 1-2 achterkomen. De subtiele combinatie GöGa voorkwam deze keer nederlaag. In slotfase had je 'nog kunnen winnen maar ook verliezen. So far so good. Dat hebben wij allen kunnen zien. Zelf beleefde ik een traumatische avond. Heb zo'n anderhalf uur vertwijfeld lopen ijsberen op een vrij druk perron. De NS kon het weer eens niet aan. Landelijke storing. Aangezien storing al opgelost was, hoopte ik dat e.e.a. weer opgestart zou worden. Dan ben je bij NS aan verkeerde adres. Ik prefereerde om dan maar eerder één helft in stadion te zien dan hele wedstrijd thuis op tv. Maar op gegeven moment bleek ook dat er niet in te zitten. En om 22.15-22.30 uur in Eindhoven te arriveren... dat is ook weer zoiets. Straks moet je je nog haasten om laatste trein terug te halen. Dus toen kwam de wrange conclusie: met pijn in het hart verliet ik een al aardig leeg gestroomd station. Na een beroerd anderhalf jaar leek het wedstrijdbezoek zich weer te gaan normaliseren. Op een of andere manier kon men weer naar, iig, iedere thuiswedstrijd. En dan dit. Deze zag ik even niet aankomen. Bekend euvel uit jarenlang PSV volgen. Na Benfica wegens, aangekondigde, werkzaamheden om over half 4 thuis. Helaas kunnen storingen niet aangekondigd worden. Dan had ik desnoods om 10 's ochtends de trein al genomen! Waar zouden wij zijn zonder de trein? Nou op tijd wellicht.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Genoten van de wedstrijd gisteren. Sfeer in stadion was goed. Lekker om te zien dat het team tot ver in blessuretijd voor elke meter vecht. Uitslag is jammer, gezien het vertoonde spel had ik, zeker in de tweede helft, vertrouwen dat we de wedstrijd zouden winnen. Aan de andere kant, we hadden ook zomaar in de slotfase kunnen verliezen. Gelukkig stond Drommel op dat moment ijzersterk te keepen.
John de Jong vertelde verleden week in een NOS-interview met trots dat de transferbalans positief is (voor veel geld verkocht, voor weinig geld ingekocht). Is dat ook niet direct het probleem? Had PSV met de aankoop van een één of twee versterkingen niet 'gewoon' de wedstrijd gewonnen? Een club met ambitie in de nationale competitie en in Europa moet daar ook naar handelen. Het kapitaal moet niet op de bank staan maar op het veld!
+1/-0

2 jaar geleden
Terechte uitslag, 2e helft speelde PSV prima, jammer van te makkelijk weggegeven doelpunten. Götze liet zien dat hij de beste voetballer in Nederland is, af en toe speelt hij briljant.
+2/-1

Met een beetje betere versie van Max hadden we hier wss gewonnen, de angst is bij Max in de benen gaan zitten sinds hij in het Duitse elftal debuteerde, voer voor psychologen of minimaal psychologisch benaring door de staf ( Schmidt) en hem niet laten verzuipen in zijn stervende zelfvertrouwen, maar echt rdlk goed heeft Max alleen in zijn eerste maanden bij ons geweest, Mwene daarentegen groeiende en harde werker, Vertessen en Bruma ook groeiende, als onze basis constanter goed gaat acteren hebben deze jongens meer aan hun invalbeurten zo ook de jeugdigen.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Nu geef je al een jaarlang constant af op Max (en Götze & Schmidt, iets tegen Duitsers?), maar het probleem werd niet door hem veroorzaakt maar door de aanvallers die de rechtsback tot twee keer toe lieten lopen. Hoezo zou je dan met een betere versie van Max wel gewonnen hebben als een andere speler alle ruimte krijgt om een voorzet te geven?
+2/-0

 
Jij insinueert pure flauwekul om maar iets de wereld in te gooien, ik geef gewoon mijn mening, iets tegen Duitsers pfff laat me niet lachen, zo´n lage, dieplage opmerking, beledigend.
+1/-0