Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenDramatisch PSV kansloos onderuit tegen Feyenoord


Tijdstip
19 september 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Dramatisch PSV kansloos onderuit tegen Feyenoord; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Dramatisch PSV kansloos onderuit tegen Feyenoord

PSV heeft zondag na een schandalige vertoning verloren van Feyenoord. De ploeg van Roger Schmidt moest na een 0-4 nederlaag met het schaamrood 90 de kaken afdruipen.

Roger Schmidt verraste in zijn opstelling door Marco van Ginkel en Noni Madueke rust te gunnen. Direct vanaf het begin leek het nergens op. PSV had volop de bal, maar wist amper tot kansen te komen. Alleen Cody Gakpo kreeg twee kleine mogelijkheden, maar schoot twee keer naast. Aanvallend wist Feyenoord zelf ook niet gevaarlijk te worden, maar ging uiteindelijk toch met een voorsprong de rust in. Phillip Max liet zich veel te makkelijk aftroeven, Davy Pröpper dacht dat het al rust was en liet zijn man lopen en uiteindelijk kon Toornstra volledig vrijstaand met het eerste schot op doel van de wedstrijd de 0-1 scoren.

In de rust kreeg Schmidt in en haalde onder meer Mario Götze van het veld, wat tot de eerste fluitconcerten in het Philips Stadion zorgde. De driedubbele wissel bracht geen positief effect, want aanvallend bracht de ploeg helemaal niets. De PSV-supporters ontploften na een uur spelen toen bovendien ook nog Cody Gakpo van het veld werd gehaald. Daar kwam enkele minuten later ook nog de 0-2 overheen omdat de defensie schijnbaar besloten had dat er niet meer verdedigd hoefde te worden.

De eerste 70 minuten waren dan al niet al te denderend, maar vanaf dat moment werd het volslagen gênant wat PSV liet zien. Uiteindelijk kon Feyenoord nog eenvoudig twee doelpunten maakte en ontsnapte PSV aan een historische thuisnederlaag.


[video] 'We are angry with ourselves' | Interviews Pröpper & Ramalho


Cody Gakpo: 'Dit mag echt niet gebeuren'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo niet te spreken over de wedstrijd van PSV. "Het was geen goede wedstrijd van onze kant. Er was minder beleving en minder energie. Een offday", aldus Gakpo. "Ik heb er nog niet echt een verklaring voor, maar dit mag echt niet gebeuren."

Dat PSV verloor lag vooral aan de ploeg zelf en niet aan het spel van Feyenoord. "We waren gewoon niet scherp genoeg", zo gaf hij aan. "Er was weinig energie. Als we dat hadden kunnen leveren zou het een heel andere wedstrijd worden, maar dat hebben we niet geleverd. De wedstrijd van donderdag voel je natuurlijk wel in de benen, maar dat is geen excuus."

Gakpo werd ook gevraagd naar zijn wissel. "We stonden achter en de trainer wilde wat forceren. Hij wilde wat frisheid er in brengen en dat moeten we gewoon accepteren", zei hij daarover. "De trainer dacht dat hij op deze manier de wedstrijd kon draaien. Dat moet ik gewoon accepteren. Ik snap de wissel, want ik heb donderdag al gespeeld en er komen nog veel wedstrijden aan."


Davy Pröpper: 'We hadden heel veel moeite met de speelstijl van Feyenoord'

Davy Pröpper gaf in gesprek met ESPN aan vrij teleurgesteld te zijn. "Dat is logisch als je thuis met 0-4 verliest", aldus Pröpper. "Zij hadden goed door hoe wij normaal gesproken druk zetten en wij stonden daarin niet goed, zodat zij toch makkelijk de ruimtes konden vinden. Daar hadden we heel veel moeite mee."

Volgens de middenvelder had het niks met een gebrek aan frisheid te hebben. "Het had er vooral mee te maken dat zij een overtal in het middenveld hadden. Daar konden we geen antwoord op vinden", zo gaf hij aan.

Pröpper werd in de rust al gewisseld. "De trainer probeert wat in de rust. Ook door jongens eruit te halen die wat meer hebben gespeeld en vermoeid zijn", zei hij daarover. "Ik was dat niet en ik was ook wel een beetje verbaasd, want ik heb niet iedere week gespeeld. Om er dan in de rust al uit te gaan is niet leuk. Je hoopt dat het dan iets omdraait, maar ze liepen juist hard uit."

Hij gaf aan dat het wisselbeleid van Schmidt ook leeft binnen de groep. "Soms is het wel lastig als je maar 60 minuten speelt. Je weet dat er in de laatste 30 minuten ruimtes vallen en dan willen de jongens er ook staan", reageerde hij daarop. "Aan de andere kant spelen we ook veel wedstrijden. We hebben er ook al heel veel gespeeld. In deze speelstijl wil je iedereen fris hebben. Daarin snap ik het ook wel."


Roger Schmidt: 'Het is heel teleurstellend dat we verloren hebben, maar we willen niet ook nog sleutelspelers verliezen'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt zeer teleurgesteld. "We wilden natuurlijk winnen", aldus Schmidt. "Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar tot het tweede doelpunt zaten we nog in de wedstrijd en was alles mogelijk. Ik hoopte dat we met de wissels het duel konden omdraaien, maar we moeten accepteren dat Feyenoord zeer effectief met hun kansen was. Ze hebben vier kansen gehad en vier keer gescoord. Vandaag waren we niet op ons topniveau."

PSV kwam nauwelijks tot kansen tegen Feyenoord. "Het is soms een kwestie van frisheid, in een goede vorm zijn of vertrouwen hebben", zo gaf hij aan. "Als je dan de eerste goal tegen krijgt wordt het lastig. We hebben zelf een paar momenten gehad waar we de eerste goal konden maken. Daarna verdedigden ze met tien man. We probeerden er alles aan te doen, ook met de wissels, maar waren niet in staat om tot kansen te komen."

Gevraagd werd naar zijn wissels in de rust. "Eran Zahavi zat niet in de wedstrijd en was niet meer fris, Mario Götze had problemen en moest gewisseld worden en Davy Pröpper is er lang uitgeweest met een blessure. Hij was in mijn ogen al vermoeid in de eerste helft. We moesten daarom al die wissels doorvoeren", zei hij daarover. "In de afgelopen wedstrijden hebben de wissels laten zien een nieuw elan te kunnen brengen in de wedstrijd. Vandaag hebben ze ook hun best gedaan, maar het was niet succesvol."

Ook kreeg Schmidt de vraag waarom hij Noni Madueke niet bracht in plaats van Ritsu Doan. "Ook Noni was vermoeid", reageerde hij daarop. "Als je niet fris genoeg bent voor 45 minuten, wordt het lastig om iets te creëren en de duels te winnen. Als je moe bent, ben je moe. Uiteindelijk moesten we wel iets proberen, maar voor Noni was het echt nodig om rust te krijgen."

Dat het publiek woedend reageerde bij de wissel van Cody Gakpo kon Schmidt wel begrijpen. "Ze mogen alles doen wat ze willen. Ik begrijp ze wel, omdat Cody een heel goede speler is en hij veel doelpunten maakt. Maar ook hij komt terug van een blessure", zo gaf hij aan. "Donderdag heeft hij bijna de hele wedstrijd gespeeld. Het is heel teleurstellend dat we verloren hebben, maar we willen niet ook nog sleutelspelers verliezen. Daarom moest ik deze beslissingen nemen. Maar dat de fans het anders zien is normaal."


Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Toornstra ('45)
Goal
0-2 Linssen ('71)
Goal
0-3 Toornstra ('85)
Goal
0-4 Dessers ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
24.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: André Ramalho ('38)
Kaart
PSV: Mario Götze ('42)
Kaart
Feyenoord: Senesi ('74)
Kaart
Feyenoord: Kökcü ('84)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran Zahavi Bruma


Olivier BoscagliMario GötzeDavy Pröpper


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'46 Ryan Thomas voor Davy Pröpper
'46 Ritsu Doan voor Mario Götze
'46 Yorbe Vertessen voor Eran Zahavi
'61 Carlos Vinícius voor Cody Gakpo
'72 Noni Madueke voor Bruma


Opstelling Feyenoord

SinisterraJahanbakhshToornstra


KökcüTilAursnes


MalaciaSenesiTraunerPedersen


Bijlow

Wissels:

'69 Linssen voor Til
'78 Geertruida voor Senesi
'83 Hendriks voor Pedersen
'83 Dessers voor Jahanbakhsh


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 2 3-1 (0-1)
 2 2-1 (0-1)
 0 2-1 (2-0)
 0 2-1 (1-1)
 0 3-0 (1-0)
 0 2-0 (0-0)
 0 2-1 (1-0)
 0 3-1 (1-1)
 0 3-1 (1-0)
10  0 3-1 (1-0)
11  0 1-1 (0-0)
12  0 3-1 (1-1)
13  0 2-1 (1-0)
14  0 3-1 (2-0)
15  0 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (60 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (30 -> 4,0)
3. Mario Götze (9 -> 3,0)
4. Mees Kreekels (5 -> 1,5)
4. Ryan Thomas (5 -> 1,5)
6. Yvon Mvogo (4 -> 0,0)
6. André Ramalho (4 -> 0,0)
8. Dennis Vos (3 -> 0,0)
8. Aron Van Lare (3 -> 0,0)
8. Bruma (3 -> 0,0)
11. Frederik Oppegård (2 -> 0,0)
11. Davy Pröpper (2 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (2 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (1 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (1 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (1 -> 0,0)
14. Luis Felipe (1 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (1 -> 0,0)
14. Joël Drommel (1 -> 0,0)
14. Ibrahim Sangaré (1 -> 0,0)
21. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
21. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
21. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
21. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
21. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
21. Dante Rigo (0 -> 0,0)
21. Philipp Max (0 -> 0,0)
21. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
21. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
21. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
21. Armando Obispo (0 -> 0,0)
21. Noni Madueke (0 -> 0,0)
21. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
21. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
21. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
21. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
21. Vincent Müller (0 -> 0,0)
21. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
21. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
21. Nick Viergever (0 -> 0,0)
21. Jordan Teze (0 -> 0,0)
21. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Als je deze wint ben je, samen met Ajax, echt los van de rest.
Als PSV hetzelfde niveau haalt als donderdag dan verwacht ik goede winst tegen Feyenoord. Zal wel een wedstrijd met veel energie worden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Tenzij Cambuur wint.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dan moeten ze er wel 5 gaan maken in het laatste half uur ;)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Resteert slechts één manier om niet alleen de koppositie te heroveren maar ook nog uit te lopen... zal toch niet?!
+1/-0

 
10 maanden geleden
ik snap je humor, je bedoelt 10-0 ;)
+1/-0

10 maanden geleden
Gewoon over de knie leggen en ouderwets pak op hun reet geven.
Heb wel weer eens zin in een 10-0 tegen 010.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Thuis wedstrijden tegen zowel AZ Feyenoord en Ajax moeten dit jaar "gewoon" gewonnen worden! Eens voor 16 topwedstrijden ongeslagen gaan
+2/-0

10 maanden geleden
Ik begrijp niet dat weer Makkelie aangesteld is .... het is toch openlijk bekend dat hij Feijenoord fan is?!

En daarbij, volgens mij heeft hij al meer PSV-Fey wedstrijden gefloten ... met zeer rare beslissingen ....
+4/-5

 
10 maanden geleden
Piep piep Calimero..
+5/-2

 
10 maanden geleden
Er zullen nu en ook over 100 jaar nog steeds discutabele beslissingen vallen. Maar zo lang wij al op voorhand gaan klagen over een scheids hoor je niet bij de grote jongens. Gewoon keihard schijt aan hebben, al laten ze Dirk Kuyt fluiten. Als je gewoon slimmer/beter bent moet je een heel knappe scheids hebben wil die het resultaat bepalen. En dat zou dan weer zoveel opvallen dat het probleem zich vanzelf oplost.
Maar zou lekker zijn als we ook deze winnen.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Zo is het,kleindenken of de slachtofferrol aannemen past zoiezo niet.
Gewoon weer een nieuw meetmoment om te laten zien waar ze op dit moment staan,en hoe meer topwedstrijden des te beter voor de ontwikkeling.
Knallen!!
+3/-0

 
10 maanden geleden
Precies daarom. Er zullen altijd beslissingen genomen in het voordeel én nadeel van ons. En makkelie heeft bewezen echt wel een goede scheids te zijn! Wij moeten het gaan doen tegen Feyenoord! OOK deze wedstrijd veel te lang niet meer gewonnen
+2/-0

 
10 maanden geleden
Gewoon 5-0 scheel tikken dat matige ploegje. De dure jongens moeten ons bij de hand nemen.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Het enige wat je kan doen is zelf zo goed spelen dat ze in Zeist niks kunnen beginnen. Of zoals in de fruitschaal een scheids die zijn laatste wedstrijd fluit. Dat was een verademing. Maar wij zijn kwalitatief zoveel beter dat we de punten thuis moeten houden. Dan pak je nu al 7 extra punten ten opzichte van vorig jaar en zijn we serieus titelkandidaat.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik vind Feyenoord altijd een vervelende tegenstander. Kwalitatief zijn ze doorgaans veel minder dan PSV, ze hebben vaak uitslagen waar ik me als fan kapot voor zou schamen, maar als ze tegen PSV moeten lijken ze altijd ineens allemaal te kunnen voetballen.

Dus let alstublieft op en zorg dat de 3 punten in Eindhoven blijven.
+3/-0

10 maanden geleden
Winst, en hoe zal me echt mijn reet roesten. Mooi voetbal, graag, maar zeker deze wedstrijd is winst het enige dat telt. Als ik zie dat er nu 11 man vol voor gaan, dan kan het alleen maar goed komen morgen. Zin in!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hopelijk heeft Madueke z'n vorm morgen weer terug!
+2/-0

10 maanden geleden
Ik zie het maar somber in,
voor Feyenoord dus:-) een dikke 5-0 klop op de broek.
+3/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
😅😂🤣
+1/-0

 
10 maanden geleden
Bijna gelijk por😏
+1/-0

 
10 maanden geleden
Tja man wanne skand zeg,poe hee
+1/-0

 
10 maanden geleden
Komt elk seizoen nu voor?? Dat vind ik schande. Kan wel eens in de 10.jr voorkomen dit. Maar komt te vaak voor
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Deze pot kan 2 kanten op: of we lopen er hard overheen (graag;-) of het wordt een vecht wedstrijd (iets waar die Rotterdammers te vaak in slagen = valkuil voor PSV).
Snel combineren en klasse tonen, dat is het recept imo... als we dat doen moet PSV makkelijk kunnen winnen en eigenlijk ben je dat aan je stand verplicht!
+1/-0

 
10 maanden geleden
We moeten hoedanook blijven winnen, zolang er clubs zijn die als loopse teven de concurrentie tegemoet komen hoeven we niet op een betere doelsaldo te spelen, Cambuur net ook zonder enig tegenstand nog maar net aan de tien ontsnapt, trieste aanvulling voor de ED.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Gelijk bij de strot pakken. Zeker het middenveld en die Colombiaan voorin! En Guusje gaat op Til(t) vandaag!
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Deze pot kan 2 kanten op: of we lopen er hard overheen (graag;-) of het wordt een vecht wedstrijd (iets waar die Rotterdammers te vaak in slagen = valkuil voor PSV).
Snel combineren en klasse tonen, dat is het recept imo... als we dat doen moet PSV makkelijk kunnen winnen en eigenlijk ben je dat aan je stand verplicht!

Verheug me er wel op eindelijk weer n wedstrijd live in t stadion... dat het maar n mooie zonnige dag moge worden!
+1/-0

10 maanden geleden
Uiterst belangrijke wedstrijd morgen. Winnen is essentieel om weer de koppositie over te nemen. Sowieso mag je niet 2 thuiswedstrijden op rij punten laten liggen. Zie ik overigens ook niet gebeuren. Maar wij zullen wél scherp moeten zijn. Van begin tot eind.
+1/-0

10 maanden geleden
We hebben zondag een goed uitgeruste ploeg nodig om thuis het beste van onszelf te laten zien
Stel nou gewoon de beste 11 spelers op... met Mauro en Thomas ga je het niet redden, dat hebben vorig seizoen vaak genoeg gezien.

Wanneer Schmidt vanaf het begin niet met de beste 11 speelt en hij lijdt puntverlies ben ik er wel een beetje klaar mee met dat gelul over fitheid...

Ik hoop dat we die kakkerlakken weer eens kunnen pakken is veel te lang geleden
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik zie geen enkele aanleiding dat PSV niet met de beste 11 start.
Daarna toch Go Agead en Willem-II
+1/-0

10 maanden geleden
Wat ik alleen niet begrijp, waarom komen Feyenoordsupporters met de bus? Als je ziet wat er allemaal staat, aan de spoorkant van het stadion. Stalen sluizen, alles afgezet.

Verder wel zin in de wedstrijd ! Het is mooi weer vandaag, kom maar op! 3-1.
+1/-0

10 maanden geleden
Je bent aan je stand verplicht gewoon 3 punten te halen vanmiddag. Met het niveau van donderdag zou dat eenvoudig te realiseren moeten zijn.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
De wedstrijden tussen PSV & Feyenoord staan op zich, zeker die in Rotterdam maar tevens in Eindhoven. Geen uitspelende ploeg heeft in de eredivisie vaker van PSV gewonnen als Feyenoord. Aan de andere kant kan ik ook zo 10 historische thuisoverwinningen opnoemen, classics, en dan hoef ik niet per se met the obvious ones te beginnen. De laatste 3x werd het dus 1-1. Vandaag dus maar niet, evenmin de haast traditionele uitzege. Doe maar gewoon een 'normale' overwinning. Misschien blijkt die later wel onderdeel uit te maken van een 'classic' seizoen.
+1/-0

10 maanden geleden
Top strategie, op dit moment heb je meer aan Madueke als de verdediging vermoeid is. Madueke en vertessen in de 60e minuut erin
+3/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad, en Van Ginkel is op het moment niet in de beste vorm. Teze viel goed in Donderdag.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik zou toch gewoon de sterkste elf opstellen
+1/-0

10 maanden geleden
Waarom maken wij de dienst niet uit??!!??
+2/-0

 
10 maanden geleden
Te veel afwachten.. tot ze toeslaan . Dit duel heeft een doelpunt nodig vanuit onze kant
+1/-0

10 maanden geleden
Ontzettend veel slordig balverlies de eerste 10 minuten... zenuwen?
+3/-0

 
10 maanden geleden
Dat is toch wel een terugkerend euvel.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Vaak die laatste pass
+1/-0

 
10 maanden geleden
Als het niet de laatste pass is is er ook geen balverlies hè (geintje R)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Alaaf hahah
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Niet alleen de laatste. Zelfs de eerste is vaak al achter de man of te hard/zacht, waardoor je gelijk alweer achter de feiten aanloopt.
+1/-0

10 maanden geleden
Max moet is van de bal afblijven met zn vrije trappen is niks en wordt niks!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Die Zahavi heeft toch ook een aardige trap?
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Om de een of andere reden moet Max ze nemen. Schmidt was afgelopen donderdag pislink toen Gakpo een vrije trap nam. Gakpo werd daarna ook gelijk gewisseld.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Daar gaat het al mis. Wtf doet hij bij die bal eerst maar eens leren verdedigen en een goede voorzet geven
+1/-0

10 maanden geleden
Altijd hetzelfde liedje tegen feyenoord
+1/-0

 
10 maanden geleden
Net wat ik ook dacht…
+1/-0

10 maanden geleden
Max, gaat maar ff wisselen jongen
+2/-0

10 maanden geleden
Haha heerlijk. Geen extra tijd toekennen maar toch Feyenoord even de goal laten maken. Ik begrijp nu de eerdere opmerkingen over Makkelie.
Kansloos verhaal dit.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Oooh toch wel he?!
Als wij in de aanval waren geweest dan had ie wel precies bij 45min afgefloten!!
+1/-0

10 maanden geleden
Hoe kunnen ze Toornstra toch weer de ruimte geven. PSV het initiatief maar doet er net als tegen Benfica niks mee. Feyenoord doet dit slim. Slot heeft het voor elkaar. Schmidt blijkbaar niet. Gaat PSV weer struikelen over Feyenoord? Ja op deze manier wel. De 2e helft moet PSV een hoger tempo spelen om Feyenoord kapot te maken. Wordt een hels karwei...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Vertessen en Madueke erin en op snelheid!
En ook Van Ginkel voor Propper ...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Alle tijd en ruimte om die bal te plaatsen. Bruma zahavi eraf madueke en vinicius erin
+1/-0

10 maanden geleden
Tot Benfica ging het geweldig, daarna lijkt het nergens meer op. Te weinig kansen veel te veel tegengoals. Je kan weer in de achtervolging, maar elke ploeg die achterin goed staat, is voor ons niet te verslaan meer. 1-1 zou ik blij mee zijn. Hopelijk volgend seizoen directe plaatsing CL voor de nummer 2.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat is op zn vroegst pas de nummer twee van 23/24
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan is er hoop... Komen teveel centen tekort om het gat te dichten.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan zullen we toch moeten presteren in Europa of moet Ajax het weer doen. Beetje beschamend vind je niet?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ajax zal het voor ons moeten doen idd. Wij nog 1a2 rondjes na de winter afhankelijk van EL of Conference.
+2/-0

10 maanden geleden
Echt een wedstrijd voor speedy Vertessen, die loopt ze er uit, en Noni mag er ook wel in, kan altijd verrassen.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
In het begin van dit seizoen leek het hysterische toevalsvoetbal verdwenen, maar we zijn er weer. Goed lopende aanvallen zijn weer ver te zoeken.
+1/-0

10 maanden geleden
Het seizoen waarin we beide wedstrijden van Feyenoord en Heereveen winnen worden we kampioen. We denken ieder jaar beter te zijn dan 010 maar altijd een tikkie op de neus.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan word het wachten op degradatie van beiden
+1/-0

10 maanden geleden
Het kan nog, maar dan moeten we wel flink wat beter gaan schieten. Götze mag ook weer eens schieten als ie randje 16 de ruimte heeft en Bruma ook. Jammer dat die bal van Gakpo er niet in gaat.
Tegen dit Feyenoord hoeven we geen punten te verliezen.
+1/-0

10 maanden geleden
Wederom begint het doelpunt aan de kant waar Max verdedigd. Hij wordt weer zo simpel uitgespeeld en dan staat Toornstra helemaal vrij. Dit PSV is niets beter dan Feyenoord hoewel menigeen op dit forum er anders over blijkt te denken. Wordt weer een gelijkspelletje als het meezit.PSV staat weer met beide benen op de grond.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Waar was Gakpo om die back tegen te houden?
+1/-0

10 maanden geleden
... maar gelukkig heeft PSV wel een goede en positieve transferbalans (volgens John de Jong).

Zat Boscagli met z'n hoofd als bij de bosvruchtenthee? De manier waarop hij komt terugsloffen. Verschrikkelijk ...
+1/-0

10 maanden geleden
Waar is Propper de hele wedstrijd ... en zeker bij die goal?!
Ik zie toch liever Van Ginkel hoor!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Van Ginkel levert de bal ook veel te vaak in en is nogal traag. Ik was eigenlijk wel blij dat Van Ginkel even mocht banken. Helaas laat Propper niet zien waarom hij wel zou moeten spelen.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Het loopt weer eens niet tegen Feyenoord. Vanaf het moment dat Gakpo en Bruma van kant wisselden geen Gakpo meer gezien. Met Zahavi speel je met 10 man. Bruma energiek maar meestal ook wat kolderiek. Is geen speler voor kleine ruimtes. En Max… dat is al een hele tijd dé achilleshiel van dit PSV. Nu gauw Madueke voor Bruma en Vertessen voor Zahavi. En hopen dat ook Götze snel wakker wordt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Altijd hetzelfde liedje tegen Fey met Toornstra als voorbeeld #1 - speelt altijd sterk. Madueke en Vertessen voor Bruma en Zahavi. Sangare word toch veel gemist. Oppergaard verdiend ook een kans op LB
+1/-0

 
10 maanden geleden
Weer verrassend gewisseld door Herr Schmidt….
+1/-0

 
10 maanden geleden
Propper en Goetze is teveel voetbal eraf. Zahavi is standaard want die zou niet in basis moeten staan. Boscagli krijgt veel credits op middenveld maar overtuigd mij niet echt. Sangare past veel beter
+1/-0

 
10 maanden geleden
Godvertering. STOP MET EXPERIMENTEREN EN SPEEL MET JE BESTE 11. Ben hier echt compleet klaar mee.
+3/-0

10 maanden geleden
Max zal echt moeten gaan banken
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee niet dus. Max wordt alleen compleet verkeerd gebruikt. Hij mag niet meer net als vorig jaar opkomen.
+1/-0

10 maanden geleden
Is die trainer nou echt zijn verstand aan het verliezen?
+7/-0

 
10 maanden geleden
Lijkt er op ja.
+1/-0

10 maanden geleden
De zwakke punten van PSV worden vandaag even duidelijk. Straks lopen we al weer achter de feiten aan.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Achterin dichttimmeren en PSV weet zich geen raad. Bar en boos is het allemaal
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Heb nooit geklaagd op t wisselbeleid, maar dit spant wel de kroon... ongelofelijk
+6/-0

 
10 maanden geleden
0 2 was te verwachten dit. Ze zitten allemaal stuk.
+2/-0

10 maanden geleden
Zoals ik een paar maanden geleden ook al zei: Schmidt heeft nul interesse in het belang van PSV. Hij gebruikt PSV als testcenter voor zijn voetbal theorieën en experimenten. Dat wij hierdoor kampioenschappen, leagues en kwalificaties (en dus enorm veel geld en ontwikkeling) interesseert hem werkelijk niets. Zolang hij straks maar een stap kan maken naar een andere club die zijn filosofie omarmt. Wij blijven zitten met spelers die alleen in zijn systemen kunnen spelen en bakken met geld kosten. Gooi die man er zsm uit
+4/-0

 
10 maanden geleden
Standaard tegen Fey. Kansen vroeg missen en er op de counter afgaan. 3 grote wedstrijden teveel van het goede.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ja, want voor Schmidt was het smullen in Eindhoven. Wat dacht van ene J de Jong eens vervangen. Wederom een selectie neergezet die niet compleet is. Teveel PSV onwaardige spelers die we ook aan de straatstenen niet meer kwijt raken en vele vele miljoenen verkwanseld. Dankzij Schmidt zijn er gelukkig nog wat fatsoenlijke spelers gekomen.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een onzin lees ik hier, met name deze. We spelen AZ met 0-3 weg, hadden tegen Real Suicide moeten winnen, verliezen nou klote thuis van een middenmoter en dan kunnen we er ineens niks meer van ? Kijk wat er de 1e helft op het veld stond, daar hebben onze grootgeneusde vriendjes gewoon geen kans tegen.Klote is t, 0-4 tegen het Rotterdamse RBC. Wissels zeer slecht. Maar hiermee moeten wij toch kampioen kunnen worden ? Inderdaad... WIJ !
IK gooi de handdoek nie, komop man, het is september.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Nee het is geen onzin. Wij baseren onze mening niet op 1 wedstrijd. Dit is al veel langer aan de gang. We hebben vorig seizoen zo weggegeven. Jij was misschien onder de indruk van onze europeese wedstrijden, maar ik vond het allemaal maar zozo.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Spelen AZ weg?!? Man man schei toch uit! 3 counters en evenveel doelpunten. Effectief heet zoiets! LB en RB moet echt iets aangedaan worden. En spelers die wél 3* in de week volhouden!
+1/-0

10 maanden geleden
0-2 waardeloze trainer met je slechte wissels. Voorin is PSV ook niet goed. Je beste speler kan het niet alleen en die wissel je. Dit wordt weer niks dit seizoen. Schaam je PSV.
+1/-0

10 maanden geleden
Is gewoon weer dezelfde bagger als vorig jaar, ongelofelijk dit.
De dames hebben hun dagje niet, moet kunnen toch?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad zitten we weer helemaal op dat niveau. Spelers als Doan, Thomas en Bruma zijn prima voor de bank maar daar win je geen wedstrijden mee. Ik hoop dat ze de verlenging van het contract met Schmidt in een goed gesloten diepvries leggen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Die spelers moet je transfervrij nog weigeren. Wij zijn PSV en lopen met een bank rond waar Cambuur na die 9-0 nog niet jaloers op is. En het meest lachwekkende is nog dat er bij PSV mensen lopen die er geld voor betaald hebben en het vreemd vinden dat niemand ze van PSV over wil nemen. Het beleid faalt al 8 jaar.
+2/-0

10 maanden geleden
Koekoek, we staan weer voor aap. Van mij mag Schmidt terug naar de Heimat, ik heb het nu wel gezien met deze clown. Laat hem maar ergens anders de boel gaan verzieken.
+4/-2

 
10 maanden geleden
Mijn gedachte, witte zakdoekjes!!
+2/-2

reactie verwijderd

10 maanden geleden
Als je 90min met Gakpo Gotze en Madueke speelt, dan win je deze wedstrijd gewoon zonder enige moeite. Ik snap niet dat schmidt het zichzelf zo moeilijk maakt.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Geloof je het zelf?? Dit PSV heeft z'n energie al verspeelt. Terugkerend probleem! Lamlendigheid ten top. En waar waren de grote mannen die het wel even moeten doen? Als max al de vrije trap moet nemen? Gakpo moet een aso zijn op het veld is veel te lief! En kwaliteit legt ook heel veel bloot vandaag. Zie een dramaweek voor de boeg!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Of ik het zelf wel of niet geloof is denk ik niet van toepassing. Het feit is dat die 3 jongens die ik benoem veruit de meeste kwaliteit hebben van de hele selectie. Dat de spelers van PSV zo snel moe zijn vind ik ook een fout van de technische staf.
+1/-0

10 maanden geleden
Onze trainer denkt helaas sinds vorige week toen het toevallig wel goed uitpakte dat hij een geweldige hand van wisselen heeft. Dat di absoluut niet hegeval is blijkt vandaag weer eens. PSV gaat het dit jaar weer niet redden,verschil met vooral de reservebank met Ajax is veel te groot. De flow waarin PSV zich in het begin van het seizoen even bevondt is ook helemaal verdwenen. Ik ben bang dat Ajax de koppositie niet meer uit handen gaat geven
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik denk juist dat onze reservebank veel té groot is. Die kan met deze trainer beter leeg zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ben bang over een paar wedstrijden dat we niet eens meer op plek 2 staan! Dit 11tal kan niet eens op niveau 3 wedstrijden spelen in de week
+1/-1

 
10 maanden geleden
We staan nu in principe al geen tweede meer als Feyenoord zijn inhaalwedstrijd wint. Ajax is mijlen ver weg en op basis van deze 0-4 kun je wel concluderen dat voor Feyenoord eindigen een hele grote uitdaging wordt. Die hebben het achterin veel beter voor elkaar en nog eens een echte keeper.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ze staan één heel punt boven je en dan nog een veel beter doelsaldo. Nou, dat is inderdaad mijlenver. Dramaqueen
+2/-1

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Juist ! Toch nog geen man overboord ???
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Na 5 rondes kunnen de titelaspiraties weer een jaartje in de koelkast. Dit potje moet je eenvoudig winnen wil je kans maken. Laten we eerlijk zijn, de ploeg boven ons, want concurrent is het bij lange na niet, gaat meer goals maken dan wij kansen gaan creëeren. Keihard met de neus op de feiten gedrukt dit weekend. De strijd om plek 2 zal wederom spannend worden. Hopelijk kunnen we in de winterstop doen wat van de zomer mislukt is. Goede backs en de troep opruimen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zal me niks verbazen als de achterstand dit seizoen groter word als 16!! Punten. Als de basis al faalt vandaag en de wissels doen vrolijk mee dan voorspel ik een zwaar seizoen!
+1/-1

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Wat zijn jullie nakend negatief. Na de eerste wedstrijden iedereen positief, nou verliezen we van een middenmoter en is het ineens niks ? Waan van de dag. Oja, jullie zouden zeker Haller hier graag gezien hebben want die maakt 4 goals in 1 wedstrijd... vantevoren door heel NL afgefakkeld, maar jullie zien er wel een aanwinst in. Bok toch op, negatievelingen.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Amen! Het regent weer massaal droeftoeters, die je de afgelopen weken hier niet gezien hebt. Allemaal stoere internethelden die je de komende weken ook weer niet ziet
+2/-1

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Amen tambien !
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nope, ik denk dat Zahavi een beter spits is. Als je kampioen wil worden in een competitie met Ajax kun je dit soort wedstrijden thuis niet verliezen en al helemaal niet 0-4. We staan na 5 speelrondes alweer op een onoverbrugbare afstand qua doelsaldo dus dat bonuspunt heeft Ajax al. Tegen een verzwakt AZ was je al de mindere, maar maak je goede individuele goals, tegen Benfica, Sociadad en Feyenoord laat je het thuis alweer liggen. Ajax gaat echt geen 10 punten verspelen dit jaar, dus dit soort misperen zijn dodelijk en geven eigenlijk gelijk aan wie je echte concurrentie is. Niks waan van de dag, we wisten allemaal dat er veel te weinig kwaliteit in de breedte is, het komt er helaas sneller uit dan verwacht.
+2/-0

gekke gerrit (geschorst)
10 maanden geleden
Schande om zo te spelen met een b team
Terecht dat je vandaag verlies
Full gass voetbal pfffff
Schei uit met deze trainer .
Next
Weer geen prijs dit jaar.
Europees was het Vd week ik niet best
Hoe haal je het in je hoofd om de beste v het veld te wisselen .
+4/-1

 
10 maanden geleden
Gvd die Boscagli en Thomas lopen niet eens meer mee.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Omdat de beste de slechtste waren en terecht gewisseld worden. Heel het 11twl is gewoon drama. Ellende begint echt vanaf vandaag
+2/-0

10 maanden geleden
Jeetje ik schakel net in. Wat is dit voor puinhoop
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dit is de " kijk ons eens veel balbezit hebben " show.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Puinhoop die niet meer op te ruimen valt
+1/-0

 
10 maanden geleden
Prutser Schmidt Vereniging.
+2/-2

10 maanden geleden
En laten we ook maar weer Mvogo op de goal zetten
+3/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Precies! Drommel heeft z'n kansen nu wel gehad.. en verprutst.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Ik had m'n twijfels al voor het seizoen en is nu verdwenen maw deze voetballer kan niet keepen!
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe meer de media kritiek levert op Schmidt's wisselbeleid, hoe meer hij wil bewijzen dat hij gelijk heeft ... en nog gekkere dingen gaat doen.

Maar dit kan echt niet ... hier moet JdJ toch echt ingrijpen ... want waar Van Bommel slecht voor de club bezig was, begint dit toch ook heel dramatisch te worden!

Wat unne gek zeg!! :\(

Ik vraag me trouwens af hoe de spelers deze week op het trainingsveld zullen staan ... die zullen toch ook wel flink balen van die Schmidt !? En die zullen er zo ook niet echt vertrouwen meer in hebben ...
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Om je kapot te schamen!
Verder was werkelijk waar ALLES zo verrot slecht vandaag dat ik geen idee heb waar ik moet beginnen met zeiken.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Deze weet ik dan weer wel te waarderen. Combinatie galgenhumor en ironie.
+1/-0

10 maanden geleden
De tweede plek pakken gaat met deze parodie op een trainer al een hele toer worden. Deze zoveelste afgang kan geheel op het conto van Herr Schmidt worden geschreven.Wat een lol zullen de heren van Voetbal Inside morgen weer hebben
+2/-0

10 maanden geleden
Dit kan en mag niet zonder concequenties blijven. Toon en John stap eindelijk op, jullie maken de club kapot!!!!
+2/-3

MinoTauro (geschorst)
10 maanden geleden
Schmidt is klaar. Dit moet ontslag betekenen. Dit is een brevet van onvermogen, je maakt je spelers stuk, je vernietigt een enorm kapitaal. Als JDJ niet ingrijpt kun je als PSV definitief de handdoek gooien dit seizoen, nu al.
+4/-3

10 maanden geleden
4-0 in eigen huis verliezen is werkelijk ongelofelijk. PSV is helemaal geen steek verder gekomen. Het waren een paar mooie weken. Slot laat zien hoe slecht PSV en Schmidt zijn. PSV heeft een heel eigenwijs management. Wegwezen!
+3/-2

gekke gerrit (geschorst)
10 maanden geleden
Trainer out
Pffff
Wanne scheid ploeg
+2/-3

 
10 maanden geleden
SCHIJT !!
+2/-0

10 maanden geleden
Ik ben nou toch echt benieuwd of en hoe Schmidt ter verantwoording wordt geroepen. Je kunt de elf die nu op het veld staan niet zoveel verwijten, maar degene die ze er op gezet heeft des te meer. Als die beste man een burn-out heeft moet ie zich ziek melden. En als het geen burn-out is is hij gewoon ongeschikt. Het lijkt wel of hij de zaak bewust loopt te saboteren. Kansloos met 0-4 onderuit tegen deze armlastige tegenstander, werkelijk om je kapot te schamen!
+5/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
"Je kunt de elf die nu op het veld staan niet zoveel verwijten"

Pardon?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee natuurlijk niet. Een fantasie-elftal ontdaan van alle topspelers en zonder automatismen. Volstrekt belachelijk!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dan nog mag je van al deze spelers verwachten dat ze een beetje op niveau voetballen. Of vind je het normaal dat profs, op dit niveau, bij onze mooie club, voor een salaris waar je U tegen zegt, niet eens een bal over 10 meter gewoon in de voet, of in de loop mee, kunnen spelen?
En dan heb ik het nog niets eens over inzet gehad. Waarom is Dumfries zo bijzonder? Elke speler zou toch eigenlijk gewoon dezelfde inzet moeten hebben, zeker als het niet loopt? Elke week weer! Maar nee hoor, bij ons lopen er een paar die er geen zin meer in hebben zodra het even tegenzit en rustig hun man nog een keer laten lopen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Schmidt stelt ze op maar je mag i.i.g. van de spelers verwachten (zelfs eisen) dat ze energie in de wedstrijd leggen en er keihard voor werken. De manier waarop Boscagli bij de 0 - 1 en 0 - 2 en Thomas bij de 0 - 3 terugsloffen is stuitend.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Beetje basiskwaliteiten lijkt mij op dit niveau toch ook niet echt teveel gevraagd. Mja..
+1/-0

10 maanden geleden
PSV bedankt !! Misschien toch maar wat wedstrijden uitstellen want duidelijk is dat de dames het niet kunnen . Ellende is weer begonnen
+1/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad .. die Schmidt maar heel bewust verkondigen "wij kunnen dat wel aan" ... en dan komt hij in een topper met zo'n stom plan! Eikex!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Pfff als het nog 10 minuten had geduurd was het minimaal 0-6 geworden.Er liep er echt geen een meer mee.
+1/-0

10 maanden geleden
Zet Ernest naar weer voor de groep. Wat een droeftoeter die Schmidt
+2/-0

10 maanden geleden
Zijn wij er toch weer ingetuind.

En bedankt, Roger Rabbit, weer illusie armer.

3x serieuze test, 3x faal je, 3x in eigen stadion nota bene.

(later meer)
+3/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Bedank de spelers ook maar. Dit ligt echt niet alleen aan Schmidt.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hij maakt de spelers zo "fit" wie anders??
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Schmidt laat spelers een pass over 10 meter, in de loop, achter een medespeler spelen?
+3/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Het ligt óók en voornamelijk aan Schmidt! Hij begon weer met warrige opstelling, wisselde al net zo vreemd en bracht Madueke toen de wedstrijd al beslist was. Plus de man slaagt er kennelijk niet in om zijn spelers fit & fris aan de aftrap te krijgen. Druk programma? Dan had je wedstrijd tegen Feyenoord moeten laten uitstellen. Brevet van onvermogen. Nogmaals wij zijn dit seizoen tot nog toe 3x getest, 3x thuis & 3x gefaald.
+1/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Noem buiten Ramalho eens 1 speler op die vandaag goed speelde. Wordt wel erg lastig dan hè? Als 1 speler niet thuis geeft wordt het al lastig maar als iedereen opeens weer hysterisch gaat lopen voetballen, passes achter de man gaat geven, mannetjes laten lopen en ballen op 2/3 meter hoog op de achterlijn de 16 in gaan pompen, houdt het gewoon op en dan maakt het ook geen reet meer uit wie je nog wisselt. Iedereen was rijp voor een wissel, op Ramalho na dus.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan hadden ze deze wedstrijd dus gewoon uit programma moeten nemen. Want 3 pittige wedstrijd in 9 dagen is op zich wel te doen, maar niet tegen een stugge opponent die slechts één potje op dinsdagmiddag hoefde af te werken. Buiten dat om zou ik gewoon met mijn sterkste 11 beginnen en de creatieve spelers sowieso laten staan. En als de spelers het idd niet aan kunnen, dan ligt het aan de intensiteit van de trainingen en/of de manier van spelen. Daarnaast deugt het verdedigend natuurlijk van geen kanten. Zelfs tegen ploegen als, met alle respect, Cambuur & Groningen kom je in de problemen.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Deze wedstrijd hoefde helemaal niet verzet te worden, nergens voor nodig. We zijn 3x beter, slimmer, fitter en knapper dan Feyenoord. Moet je alleen niet met z'n allen zo verrot slecht gaan voetballen als vandaag.
En dat gedoe over fitheid en wisselen van spelers is inderdaad raar en vreemd en ik denk ook niet dat ik ervoor zou kiezen, mja, ik heb daar ook geen verstand van. Daar hebben we dus conditietrainers voor, geen koekenbakkers trouwens.

Schmidt continu afzeiken over de wissels en het fitheidsverhaal gaat dus wel iets verder dan enkel Schmidt's "fitheidfetisj", zoals iemand anders het hier net noemde.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Deze wedstrijd niet verzetten is imo kwestie van zelfoverschatting. Het blijkt dus maar weer dat ze dit niet aan kunnen of het nou de frequentie is of de intensiteit. Nou verzin dan wat anders. Overigens, ik herhaal het nog maar eens, is de Schwung er al langer uit. Eigenlijk was die er alleen in de thuiswedstrijden tegen Galatasaray & Midtjylland en die veredelde oefenpot in de Arena. Met dit sjoemelen met beginopstellingen alsmede een wisselbeleid waar Hans Klok jaloers op zou zijn, krijg je nooit de onontbeerlijke chemie en automatismen. Creëer toch gewoon duidelijkheid, man!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
"Deze wedstrijd niet verzetten is imo kwestie van zelfoverschatting."

Oneens.
Ze kunnen het best aan. Het probleem zat hem vandaag ook helemaal niet in fitheid of "Schwung". En voor "Schwung" ga je geen wedstrijden verzetten.
Welke spelers er ook in de basis hadden gestaan, of niet, ze hadden gewoon moeten winnen van Feyenoord. Geen enkel excuus voor het slechte voetbal wat ik weer heb gezien vandaag. En iedereen maar klagen over het balverlies van Sangare...
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik denk dat zulks ook te maken heeft met een stukje kwaliteit, of meer specifiek het ontbreken ervan.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Nog 1 woord aan die zin toevoegen en we zijn er.

"Ik denk dat zulks ook te maken heeft met een stukje kwaliteit vandaag, of meer specifiek het ontbreken ervan."

Zo klopt ie! Ze kunnen het namelijk best.
+1/-0

 
10 maanden geleden
@killermfc, een paar dagen geleden 'klaagde' je over dat Feyenoord vrij had gekregen en PSV gewoon tegen AZ moest spelen, en schreef je over een verschil in fitheid.

Ik moet zeggen dat je helemaal gelijk hebt gekregen. AZ - Real-B - Feyenoord in een week is te veel voor het spel-systeem, en in de 2e helft waren de spelers van Feyenoord veel beter uitgerust dan die van PSV.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Tuurlijk heb ik (daarin) gelijk (gekregen). Ik vond (én vind) het onlangs bezopen dat AZ voorafgaand aan Europese ontmoeting op donderdag vrij vraagt (én krijgt), dat bevreemdde mij aanvankelijk ook bij Feyenoord tot ik besefte dat die op dinsdagmiddag moesten. En 2,5 dag extra rust plus nog een kleine week vrij voorafgaand is immens. Uiteraard ga je dan tekort komen. Maar Roger, John & Toon wisten beter... lekker, jongens, goed gedaan hoor, prutsers!
+2/-1

 
10 maanden geleden
Feyenoord kon er niks aan doen dat de wedstrijd vervroegd was ivm feestdag in Israël.Ik zou echt nadenken als je een zware week hebt dat je een wedstrijd verzet. Dit gaat anders heel veel punten kosten en zijn we voor de kerst al klaar.mer alles
+1/-0

10 maanden geleden
0-4 is geen 10-0 maar wel bijna net zo erg
+2/-0

10 maanden geleden
Afgang, vernederd door een tactisch sterk Feyenoord. Voor die 2e helft moeten ze zich kapot schamen en elke titelaspiratie in de kast wegstoppen. PSV is wederom het lachertje in Nederland. Lachwekkend.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Nou tactisch sterk gaat mij wat ver. Ze hebben goed verdedigd en scherp gecounterd, 4 uit 4. En wij hebben heel erg slordig gespeeld. Als je zelf de eerste maakt win je deze wedstrijd dik.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Energie loos PSV. Geen puf niks Ze konden niks meer belopen en dat is Schmidt aan te rekenen.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik ben dit seizoen even klaar met dit PSV. Heb geen zin in weer een jaar billenknijpen en weekend ergernis. Mijn advies: Schmidt en PSV passen niet bij elkaar. Het werkt niet. Ik trek het niet meer. Houdoe.
+2/-3

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Gelukkig. Blijf maar weg. Zulke echte supporters missen wij niet hier.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Nou, blijf jij maar lekker dromen dan. Volgend jaar weer nieuwe kansen in de subtop.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Successupporter?

Oh PSV, wat je met me doet, trots ben ik in voor- en tegenspoed, whohohoo...
+3/-0

10 maanden geleden
Alle clichés komen weer eens uit. Koppig denken dat je Feyenoord even na een zware donderdag kan inplannen, terwijl die notabene dinsdag mochten spelen. Cambuur thuis is dan wel lekker hè...

Wederom geen energie, scherpte en winnaars mentaliteit na een donderdag. Niemand die mekaar wakker schudt of verrot scheld als er iets fout gaat.

En ik zie al sinds jaren dat elke bal tijdens een aanval vd tegenstander die op de 16 meter lijn teruggetrokken wordt op een inkomende man gratis en vrij afdrukken is. En elke tegenstander weet het ook inmiddels. Zo makkelijk om te scoren want alle verdedigers laten zich telkens neppen door mee te lopen richting keeper en het gat achter lekker negeren. Geen idee wat Schmidt traint maar dit schijnt hogere wiskunde te zijn om te verdedigen.

Verder is Max al een jaar uit vorm, en niet vooruit te branden, bewijst Teze waarom ie niet erin hoort, en is Boscagli overal te laat en loopt ie niet mee in defensief opzicht waardoor Toornstra dus 2x kan afdrukken.

Wissel beleid uiteraard ook weer dramatisch. Alles bjj elkaar opgeteld een historisch verlies sinds 1965 door historisch slecht PSV.
+6/-0

10 maanden geleden
Dramatisch Duits Dieptepunt!
+1/-0

Mino (geschorst)
10 maanden geleden
Na Benfica, een faal wedstrijd tegen 10 man is het bergafwaarts gegaan.
Vorige week werd je weggespeeld door AZ, maar zondagsschoten redden de wedstrijd.
Afgelopen donderdag wordt van Real Sociedad een wereld ploeg gemaakt maar ook daar faal je.
PSV gaat dit seizoen alle zeilen bij moeten zetten om 2e te worden.
Oh,ja je hebt als PSV zijnde je ziel verkocht aan Schmidt ,en dit lijkt een slechte keuze te zijn geweest.
+3/-0

10 maanden geleden
Zelden zo'n rare wedstrijd van PSV gezien,
Dat PSV tegen AZ en Real 2x zeer veel energie heeft gegeven dat was een nadeel, zeker tegen een Feyenoord dat van de KNVB vrij had gekregen.

Maar om spelers als Götze, Gakpo en Propper naar de kant te halen en voorin bijna alleen maar spelers die rennen ne vliegen neer te zetten is voor mij onbegrijpelijk.
Schmidt klinkt ontdaan tijdens zijn interview bij ESPN, kijkt vaak naar beneden, stem bijna een octaaf lager dan hoe hij normaal praat.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Verslaggever na 20 minuten tweede helft: Jawel familie Drommel, hij staat nog steeds op het veld maar je ziet hem niet.
Ik zei de gek na 90 minuten:
Jawel familie Drommel hij staat nog steeds op het veld maar ik heb hem ook niet gezien!
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ontslag voor Schmidt voor dat het helemaal klaar is! Guus de koffie staat klaar!
+1/-1

 
10 maanden geleden
Feyenoord moest vrij krijgen ivm feestdag in Israël op die donderdag vandaar vervroegd
+1/-0

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
Het probleem is dat het te vaak (gelukkig) goed is gaan om spelers te wisselen en de beoogde basisspelers rust te geven. We zien nu dat hij doorslaat en dat de beoogde basis elf steeds minder presteren omdat ze steeds minder vertrouwen krijgen en daardoor minder presteren. Na een zeer leuk begin begint het steeds minder te worden..... Als Her Smidt daadwerkelijk denkt dat de bank gelijkwaardig is aan de 9 á 10 basisspelers mag hij van mij een enkeltje Duitsland nemen!
+3/-0

10 maanden geleden
Hoe kan deze man (Schmidt) de hele tijd aangeven dat hij spelers niet opstelt of wisselt omdat de 'tired' of 'not fresh' zijn. Hij is de trainer die ze fysiek moet optrainen zodat ze meer dan 50 minuten voetbal per week aankunnen. Maar onze spelers kunnen blijkbaar niets aan. Bij andere club zie ik een 32-jarige linksbuiten iedere wedstrijd (competitie en CL) spelen en 90 minuten kunnen sprinten, maar onze 19-jarige aanvaller kan blijkbaar maar ene halve wedstrijd per week aan
+4/-1

10 maanden geleden
Oei.. dit is pijnlijk.
+4/-0

10 maanden geleden
Geen enkel excuus kan deze wanprestatie rechtvaardigen.
Om je kapot te schamen!!!!
+4/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Psv kan leuk voetballen als het mee zit maar als het tegenzit dan is er geen plan B. Blijven breien en priegelen totdat er balverlies is en dan in de omschakeling worden geslacht. Spelers als Toornstra en Linsen zouden bij PSV op het middenveld niet misstaan.Zo'n Boscagli is leuk aan de bal maar verdedigend zo zwak.Gelukkig stond er nog 1 speler van niveau bij PSV op het veld en dat was Ramalho. Zonder hem was de nederlaag nog groter uitgevallen.Komende week 2 zware uit wedstrijden die met een beetje geluk 2 punten opleveren.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Ga toch weg met je Toornstra en Linssen. Die spelen nou waar ze horen, bij een subtopper die
an ons wint door een zeeeeeeer wazig wisselbeleid. Feyenoord topclub ? Whahahahah.
Misschien doet juist daarom deze nederlaag zo'n pijn. Omdat het brandhout is waar je van verliest. Een sterker Ajax wat hier zou winnen met 0-2 is te verteren. Maar dit absoluut NIET !
+3/-0

 
10 maanden geleden
Toornstra en Linsen zijn wel spelers die er altijd voor gaan en scoren dan ook tegen PSV. En je doet Feyenoord wel erg tekort met dat ze baggervoetbal spelen. Wanneer was de laatste overwinning op die Rotterdammers. Elke keer weer denken dat PSV superieur is aan Feyenoord en dan niet kunnen winnen. In Rotterdam lachen ze terecht om die Eindhovense boertjes met hun praatjes.
+2/-1

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Goh, ik dacht écht dat jij een PSVer was
+4/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad, wanneer was eigenlijk de laatste overwinning? Met ons budget moeten we elke positie een betere speler hebben, maar dat is verre van waar. Verder is de selectie zo smal dat je eigenlijk helemaal geen ander spel kan spelen. We hebben meer PSV onwaardige spelers dan PSV waardige spelers. Voornamelijk door Schmidt lopen er nog een paar toppers.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Voorjaar 2018, idd onder Cocu, toen wij nog weleens kampioen werden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Tel de doelpunten eens die Linssen gecoort heeft tegen PSV ! Schrik je van. Echt een bagger voetballer 🙄
+1/-0

 
10 maanden geleden
Denk dat Ajax hier vandaag met een Cambuur uitslag naar huis zou gaan!
+1/-1

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Typisch dat jij in Ajax termen denkt. Ga naar je eigen website.
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Nou, inderdaad! Dat gelul over Ajax hier altijd... meh.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Tja, wat valt er dan nog te zeggen.... Dat in Amsterdam en Rotterdam de vlag uit gaat en bij ons half stok hangt? Dat we een mooie zomer hebben gehad meer dat nu de onstuimige herfst gaat beginnen ? Ik weet het niet. Ik ben boos, verdrietig, gefrustreerd en teleurgesteld tegelijkertijd. Het ene moment heeft het ene gevoel de overhand, het andere moment een ander. En ik weet het zeker dat een heleboel lezers van dit stukje tekst precies hetzelfde gevoel hebben. Tegen jullie wil ik zeggen : sterkte met de verwerking. Één ding weet ik zeker: dit verdwijnt gelukkig weer. En meestal alweer snel ook. Forza PSV !!
+7/-0

 
10 maanden geleden
Het aanvallende spel werd al door Benfica gedwarsboomd en iedereen profiteert ervan. Dichtimmeren en counteren en weg is PSV!
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Dit was een heel slechte beurt vandaag, er was geen echte passie vandaag en praktisch geen pressing(het handelsmerk van dit PSV). Feyenoord speelde zeer gegroepeerd achterin, dat is een probleem voor PSV. Tegen Benfica gebeurde namelijk precies hetzelfde, PSV(lees Schmidt) heeft daar (nog) geen afdoende oplossing voor. Die zal er wel moeten komen, want iedere tegenstander weet dit nu, dus Schmidt heeft huiswerk. Via de flanken is ook geen oplossing lijkt me aangezien bijna alle kopduels in de 16 verloren worden, je zult minder hoog moeten gaan staan om voorin ruimte te krijgen. Daarom begreep ik heel goed dat Vertessen erin kwam, maar PSV bleef te hoog staan, te gretig op zoek naar een goal, terwijl iets terug vallen mi. veel beter had kunnen werken. Het lag in deze wedstrijd niet aan het wisselbeleid, veel meer aan de tactiek (en passie).
'Flinke terechte klap op onze bakkes' vandaag, zeker omdat PSV in n opbouw zit waar je mag verwachten dat er n stijgende lijn moet zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden
"Via de flanken is ook geen oplossing lijkt me aangezien bijna alle kopduels in de 16 verloren worden"
Ik ben het grotendeels eens met je verhaal maar ik mis het idee dat je vanaf de zijkanten ook hard ballen over de grond voor kan geven. Als je daar als spits tegen aan loopt is dat bijna niet tegen te houden.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap wat je bedoelt, maar ook dit is redelijk eenvoudig te verdedigen als het vanaf de zijlijn komt, dat is nl. best n grote afstand. Als het echter van de achterlijn dicht bij de 16 komt is het levensgevaarlijk, dat is bijna niet te verdedigen, alleen de opvolgende actie. Misschien dat Schmidt hier op gaat trainen? ;)
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dat bedoel ik ook,
Niet van ver af voorzetten geven met een boogbal die lang in de lucht hangt
Ik heb het over, als rechtsbuiten langs je man gaan, naar de achterlijn en dan net voor de 16, de bal heel hard over de grond het stafschop-gebied in schieten.
Dan kan je hem hard 3 meter langs de achterlijn schieten, of hard naar de strafschop-stip schieten voor een speler die inloopt.
Dat aspect mis ik, als het door het midden spelen steeds vast loopt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan hebben we het over hetzelfde. Noni, Bruma, Vertessen, Max en zelfs Teze zouden dit mogen/kunnen doen, maar het gebeurt te weinig. Het zijn de moeilijkste te verdedigen voorzetten.
+1/-0

10 maanden geleden
Nadat Gakpo eruit ging wist iedereen dat PSV niet meer ging scoren. Er moest echt een wonder gebeuren wilde PSV dan nog winnen. Maar daarvoor vondt ik de wissels in de rust al totaal krankzinnig. Vertessen, Thomas en Doan zijn alle drie spelers die te kort komen voor PSV. Leuke spelers voor het laatse halfuur/kwartier mee te voetballen als je voorstaat maar niet om een wedstrijd om te draaien. Als spelers niet fit genoeg zijn laat ze dan thuis!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ben eerlijk wat hebben götze gakpo zahavi allemaal gepresenteerd vandaag. En dan nog niet over max teze gesproken. Pröpper onzichtbaar ga zo maar door. Alle credits naar slot die blijft maar met grote cijfers winnen in Eindhoven (met AZ ook al)
+3/-0

 
10 maanden geleden
Mee eens, Slot doet zijn werk uitstekend., dat zagen we vandaag helaas heel goed.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Juist, ik ben ook Gakpo fan hoor maar ik hoor hier helemaal niemand zeggen dat hij die bal breed had moeten leggen op Zahavi die voor een leeg doel stond. 1-0 de rust in of 0-1 dat scheelt nogal.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Sommige houden de handjes graag op de bolletjes van de talenten. Nou ik niet ook hun krijgen ervan langs
+1/-0

 
10 maanden geleden
Oh ik wil best begrip hebben voor het feit dat het talenten zijn hoor. Maar als je tijdens een topper op het veld staat moet je, ongeacht je status, beoordeeld worden voor je prestatie in DIE wedstrijd vind ik. Of je nu wereldkampioen of debutant bent.
+1/-0

10 maanden geleden
De trainer is in 1 klap alle goodwill kwijtgeraakt die hij dit najaar bij mij had opgebouwd. Ik snap dat we een druk programma hebben, en dat spelers ook bij tijd en wijle rust nodig hebben. Maar haal niet binnen een helft je 5 beste spelers naar de kant. Dat gaat misschien tegen Cambuur, maar niet tegen Feyenoord.

Volgende week spelen we tegen go ahead. Al hadden we vandaag een blessure opgelopen; er was na deze week mooi de ruimte om spelers te wisselen. Kapitale fout in mijn ogen
+3/-1

 
10 maanden geleden
Go Agead is al op woensdag
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hoewel ik het ook niet altijd eens ben met zijn wisselbeleid, is je laatste alinea juist een van Schmidt's redenen om te wisselen.

Hij wil zijn spelers beschermen, en je zou een punt kunnen maken dat de fysieke gesteldheid van een mens belangrijker is dan een voetbalwedstrijd.

Al met al blijft het een spelletje en zijn het echte mensen die er aan meedoen
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Het gaat bij PSV al veel te lang over belasting, fitheid en wissels...

Dat betekent dat het niet over voetbal zaken gaat; al dat gelul over vermoeidheid is een selfforfilling prophecy, het gaat in de koppies zitten, je laat je op deze manier vermoeidheid aan praten, wat slecht leidt tot volledige focus op de fysiek; dat is ook belangrijk maar duidelijk niet het belangrijkste en zeker niet het enige dat het resultaat bepaald...

Ik begrijp niet dat oefen dit maar accepteert bij PSV (leiding, spelers en staf).

Ik ben ontgoocheld thuis gekomen, compleet verdoofd door deze ontluisterend vertoning 😖😱😭
Dit gaat nog wel ff nadreunen vrees ik...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Met GAE en Willem 2 deze week ben ik er bang voor
+1/-0

10 maanden geleden
Ik ga nu niet inhoudelijk reageren. Dat levert een ban op. Maar wat doet deze pijn. Alle hoop in 1x weg. Een remedie, bier, veel bier. 40+ maar dit gaat nooit weg.
+2/-0

10 maanden geleden
De magie is weer verdwenen. Was eigenlijk wel te verwachten, als iedere aanval door het centrum moet lopen, omdat je geen vleugelaanvallers hebt, die buitenom een voorzet kunnen afleveren... Dit spelletje van PSV kost zoveel energie en als je die energie een keer niet hebt, ben je meteen gezien.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Gelukkig komen er nu maar vier wedstrijden aan in twee weken dan kunnen we lekker weer op krachten komen. Oh nee wacht.....
+1/-0

10 maanden geleden
De week begon prachtig met Mario zijn contractverlenging met 2 jaar.De shirtverkoop bij PSV is niet aan te slepen met de letters Gotze achterop.Vervolgens speelt hij een fantastische pot tegen de nr4 uit de primera division en word deze wereldkampioen uitgeroepen tot de beste speler van de hele europa league.Dan haal je bij 0-1 tegen Feyenoord deze speler eraf in de rust voor een matige speler van pec zwolle ,die nooit zijn stempel drukt en geen enkel shirt in de fanstore heeft verkocht.En dan word het zelfs 0-4.Begin met Gakpo zahavi madueke gotze en laat ze 80 minuten staan,Gooi vinicius,die geen automatismen en dus nog met niemand chemie heeft er in de laatste 10 minuten erbij als breek ijzer en doe niet zo raar.De trainer heeft het verkloot
+5/-0

 
10 maanden geleden
Lul niet zo dom man. Götze is geblesseerd uitgevallen. Wellicht een keer inlezen voordat je weer met onzin aan komt zetten zoals iedere keer.
+2/-1

10 maanden geleden
Schmidt OUT...

Hiddink nog eenmaal IN..
+2/-1

 
10 maanden geleden
Koffiejuffrouw zet maar een pot koffie want Guusje moet nodig even de boel herstructurering geven!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Jaja, en nog 1 keer Romario in de spits.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Het enige positieve van het tijdperk Schmidt is zijn netwerk geweest. Wie had ooit gedacht Mario Götze in het PSV shirt te zien. Ook Ramalho is een super aanwinst die, als ik me niet vergis, uit het netwerk van Schmidt komt. Bovendien komen er de laatste jaren echt wel pareltjes uit de jeugdopleiding, waardoor PSV nu de op èèn na beste selectie van Nederland heeft. En er staat ook nog eens geld op de bank. Die Schmidt zou misschien als TD van grote waarde kunnen zijn, maar als trainer valt hij genadeloos door de mand. Juist nu er een selectie staat waarmee prijzen gewonnen kunnen worden, en met spelers die, mits goed gebruikt, heel veel geld waard kunnen worden. Het is aan de leiding van PSV om te zorgen dat er een hoog rendement uit deze selectie wordt gehaald. Nú is er de kans voor PSV om samen met Ajax een top2 te vormen en om afstand te nemen van Feyenoord en AZ. Als deze kans wordt verkwanseld moeten we het woord ‘topsportklimaat’ nooit meer in de mond nemen. Roger Schmidt vindt het logisch om steeds maar dat te doen wat heel Nederland onlogisch vindt. Of misschien is Schmidt zelf ook wat ‘tired’? Niemand is groter dan de club, dus hij ook niet. Om zo vroeg in het seizoen de trainer te ontslaan is misschien wat opportunistisch, maar een stevig gesprek met deze trainer lijkt me nu toch wel het minste dat we mogen verwachten van ‘Topsport Toon’.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Toen Toon kwam stonden we een straatlengte voor op Ajax, dat heeft totaal verkwanseld met idiote aanstellingen op belangrijke plaatsen en hoe kom je erbij dat er een selectie staat die voor de prijzen kan spelen? We hebben geeneens een rechtsback, geen vervanger voor links back geen vervanging voor Sangare, geen spelers waarmee we van tactiek kunnen wisselen en een bank die misschien subtop keukendivisi aan kan. Het is een aaneenschakeling van jarenlang wanbeleid.
+1/-4

 
10 maanden geleden
Ach gossie, daar is onze dramaqueen weer :D Toen Gerbrands werd aangesteld vierden ze in Amsterdam net hun vierde landstitel op rij. In de eerste vier seizoenen met Gerbrands als algemeen directeur werd je drie keer kampioen.

Nu is het bij jou wel bekend dat je maar wat graag roeptoetert, maar misschien eens voor de verandering daadwerkelijk baseren op feiten. Als je dan serieus wil beweren dat de bank van het niveau subtop KKD is, toon je in ieder geval wederom aan dat je totaal niet serieus bent te nemen en alleen maar aan het trollen bent.
+8/-1

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Misschien moeten we eens met 3 verdedigers gaan spelen, zonder backs dus, want die zijn gewoon niet goed genoeg. Dan kan Teze ook weer gewoon cv zijn, of hij nou wil of niet.
En dan met 2 centraal aanvallende middenvelders die naar de zijkanten trekken en wel met hun goede been een voorzet kunnen geven, zodra de vleugelspitsen weer eens op een hopeloze missie naar binnen trekken (zelfs op het middenveld trekken ze al naar binnen).
Moeten we alleen wel op zoek naar nog een Sangare en nog steeds nog een backup Sangare voor als 1 van de Sangare's geblesseerd raakt, zoals nu.

Het is niet mijn idee van voetballen maar ik probeer met Schmidt en zijn idee mee te denken. ;)
+2/-0

 
10 maanden geleden
Vooral vandaag werd Sangaré gemist.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Maar het ligt niet aan Herr Schmidt, het ligt nooit aan Herr Schmidt, Herr Schmidt is heilig... vorig seizoen welgeteld 2 - TWEE!! - fatsoenlijke wedstrijden in de eredivisie, ironisch genoeg beiden tegen de uiteindelijke kampioen, en een paar aardige potjes tegen Europese middelmaat. Het zal dit seizoen beter moeten, veel beter en wél zéér spoedig, anders lopen wij alweer hopeloos achter de feiten aan!
+2/-3

 
10 maanden geleden
Van de wissel van Gakpo en het veel te laat brengen (of gewoon basisspeler) van Madueke is voor mij ook niet te begrijpen. Verder waren het hoofdzakelijk de spelers die buiten Ramalho, ver onder de maat speelden. Je hebt een punt dat PSV voor uitstel had kunnen kiezen ivm de zware tegenstander van afgelopen donderdag.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Om jou ook enigszins tegemoet te komen, ik denk dat mijn benadering van Ibi II ook niet helemaal eerlijk is en grotendeels is gebaseerd op de buitensporige transfersom. Als hij pakweg €2M had gekost, had de man wellicht wat genuanceerder beoordeeld kunnen worden. Wél ben en blijf ik vooralsnog van mening dat de man grossiert in balverlies en daarmee regelmatig een bron van onrust vormt voor de eigen defensie. Als hij nou eens gewoon begint met ver- & heroverde ballen meteen af te geven aan iemand die er wél wat mee kan, wordt het wellicht ooit nog wat.
+2/-1

10 maanden geleden
#schmidtoutKoemanin
+1/-3

 
10 maanden geleden
Oo rijdt de NS weer op schema? Zou het met Koeman beter gaan dan, die krijgt Barca niet eens op de rit.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Tenminste wel een trainer en geen clown
+1/-2

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zelfs als Koeman ontslagen zou worden, gaat dat never lukken natuurlijk.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Erwin dan toch ?
+1/-0

10 maanden geleden
Dit kan niet langer doorgaan zo. Schmidt moet eruit of gewezen worden op zijn wisselbeleid. Ajax heeft hetzelfde schema en wint fluitend in de focking champions league. Leuk die uitleg ‘er komen nog veel wedstrijden aan’ maar ga eerst maar is de eerstvolgende wedstrijden winnen en als er dan een blessure komt zien we dan wel verder. Ik heb echt vol ongeloof gekeken vandaag, ik kan simpelweg geen logische verklaring vinden waarom Schmidt zo’n om te janken wisselbeleid voert. Ongelofelijk
+1/-1

10 maanden geleden
hebben wij echt geen spelers die 90 minuten kunnen spelen een keer of 3 per week. Dan zijn dit zwaar overbetaalde mannekes of zit dit alleen tussen de oren van onze tobtrainer
+2/-0

10 maanden geleden
Een paar feiten en vragen
Onze topspelers lieten het vandaag allemaal afweten muv Ramalho
Schmidt denkt dat hij een gelijkwaardige selectie heeft wat niet zo is
Schmidt denkt niet in topwedstrijden en prestige maar alleen in vermeende fitheid
Je kan een topwedstrijd niet doen kantelen mat de spelers die hij er in de 2e helft inbrengt.
Een bewezen sterkhouder en slimme speler als v Ginkel komt er niet in. Middenveld was niet in balans en niet in staat om dat zelf op te lossen. Toeval?
Sangare is ook onmisbaar hierin ?
Madueke is moe en kan vlgs Schmidt geen hele wedstrijd aan. Waar is deze jonge speler in hemelsnaam moe van? Heeft de laatste wedstrijden amper gespeeld.
Onze topspelers op halve kracht zijn nog beter dan de wissels. Op het eind van de wedstrijd krijg je altijd ruimte .Wordt nu niks mee gedaan
Je kan niet ongestraft het hele voetbal uit je team wisselen
We zijn afhankelijk van een paar spelers. Als die niet leveren of niet opgesteld worden kan het systeem dat niet opvangen.
Schmidt heeft een fitheidfetisj. Als hij zo van statistieken houdt had hij beter wiskundeleraar kunnen worden
Schmidt zal dit seizoen toch echt moeten leveren! Drie jaar doen over een succesvol systeem kan niet. Dit is zijn laatste kans.
Waarschijnlijk hebben we op het eind van het seizoen de meest fitte selectie met de minste prijzen.....
Ik hoop dat ik ongelijk krijg. In dat geval ga ik met excuses op de knieën voor Schmidt en roep hem uit tot de meest onderschatte, intelligente voetbalprofessor aller tijden
+7/-3

 
10 maanden geleden
Prima post, PSVeeboer, bespaart mij het nodige typen!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
"Een bewezen sterkhouder en slimme speler als v Ginkel komt er niet in."

Van Ginkel lijkt het tempo niet aan te kunnen en speelde niet best de laatste tijd.

"Madueke is moe en kan vlgs Schmidt geen hele wedstrijd aan."

Dat is niet wat Schmidt zei.
Het gaat om de belasting van het lichaam van een 19-jarige. Dat komt dus niet van Schmidt maar van de medische staf lijkt het, tenzij ik even heb gemist dat Schmidt dat nu ook conditietrainer/fysio/arts is.

"Onze topspelers op halve kracht zijn nog beter dan de wissels."

Onze wissels hebben ons al een paar keer gered als onze topspelers niet thuis gaven.

"Schmidt heeft een fitheidfetisj."

Schmidt heeft van de hoge heren de opdracht gekregen om zo lang mogelijk mee te doen voor alle prijzen en dus heeft de staf daar een plan voor gemaakt. De fitheid van de spelers is niet de directe verantwoordelijkheid van Schmidt. Daar zijn andere mensen voor.
Begrijp me niet verkeerd, ik word ook echt niet goed van dit wisselbeleid, maar er zit dus wel een idee achter. Een idee van een conditietrainer, die we toch moeilijk een koekenbakker kunnen noemen.

Het gaat iets te veel over Schmidt en te weinig over spelers die niet thuis geven.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Gek hè
Wie is hier de eindverantwoordelijke?
Inderdaad Schmidt. Je gaat me toch niet vertellen dat een pak m beet conditietrainer bepaalt wie er speelt.
We hebben het hier over een TOPwedstrijd.
En dan komen de wissels, die vast wel eens behoorlijk invallen, zwaar te kort.
En mbt Madueke , dat is toch niet te begrijpen. Dit is een gezonde jonge jongen die echt wel wat aan kan.
+1/-1

 
10 maanden geleden
En TOPwedstrijden moeten gewonnen worden ongeacht of we wo al weer tegen GAE moeten. Dat kan ook op 70%.
+1/-2

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
"Je gaat me toch niet vertellen dat een pak m beet conditietrainer bepaalt wie er speelt."

Nee, maar dat is wel degene die weet wie er wel of niet fit zijn en wie er wel of niet kan spelen en hoe je ervoor zorgt dat je met deze selectie een heel seizoen voor alle prijzen kunt spelen. Niet zo heel raar dat Schmidt daar naar luistert. Die Kugel kun je ook moeilijk een koekenbakker noemen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Wel vreemd dat bij andere clubs 19-jarige wel meerdere wedstrijden per weer 90 minuten op het hoogste niveau kunnen spelen, maar dit alleen bij ons blijkbaar niet kan. Dan is er iets gruwelijk mis met de conditie(trainers), beleid of het eindhovens kraanwater
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Onzin.
Bij andere clubs (op niveau) doen ze dat ook niet, tenzij ze geen fuck om de toekomst van een jonge speler geven.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Volgensmij gebeurd bij andere clubs precies hetzelfde. Alleen ligt daar de focus van de media niet op. Plus als je wintof als er niet veel verschil in kwaliteit is bij spelers b.v. bij Ajax hoor je ook niemand over de wissels. Daar ligt de focus van de media weer op het wel of niet spelen van Berghuis.

Zowel Madueke en van Ginkel bakken er al weken niks van. Propper was onzichtbaar. Zahavi kwam niet in het stuk voor en Gotze was niet meer fris. Wat verwachten we dan van Schmidt dat hij niks gaat proberen?

M.i. lag de sleutel van de wedstrijd in handen van Gakpo. Verzuimde zahavi 2x een 100 procent goal te schenken en was meerdere keren te laat om te verdedigen. raar dat de analisten dit niet zien op tv.
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
10 maanden geleden
Er zijn net 5 wedstrijden gespeeld en we staan 1 punt achter op de koploper. We verliezen van een 'topper' in eigen stadion, dat is inderdaad zeer pijnlijk, en de manier waarop waarschijnlijk ook (heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien). Maar een 'topper' verliezen moet geen probleem zijn om kampioen te worden. Alle 'toppers' verliezen (zoals de laatste jaren) is wel een probleem, evenals verliezen van de 'kleintjes' uit deze competitie.

Maar laten we aub na 5 wedstrijden niet doen alsof de wereld vergaat en alles verloren is. Er volgen nog 29 wedstrijden voor het kampioenschap, we spelen nog in de Nederlandse beker en we spelen nog Europees. Daarnaast is de 1e prijs van het seizoen zelfs al gewonnen.

Iedereen heeft zijn/haar favoriet, wat heel normaal is, maar bij dit PSV zou het weinig uit moeten maken wie er spelen, de selectie zou qua niveau nagenoeg gelijk moeten zijn. En zoals ik al zei, de ene ziet liever Jantje, de andere heeft een voorkeur voor Pietje. In een wedstrijd als deze moeten er leiders op het veld staan, die het team op sleeptouw nemen. Als ik dan lees dat Mario en Marco gewisseld zijn (weet dus niet hoe slecht ze speelden) verbaast me dit wel, dit zouden de spelers moeten zijn die met hun ervaring en kwaliteit het team op het veld moeten aansturen (ongeacht hoe goed ze op dat moment zelf voetballen).

Maar goed, dit is mijn mening, ben benieuwd of jullie je hier in kunnen vinden of niet :-)
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Welgeteld 5 wedstrijden Eredivisie onderweg en het gaat alweer non-stop over fitheid van spelers. De sinaasappel lijkt na Benfica alweer grotendeels uitgeknepen aangezien er nauwelijks meer kansen uit open spel worden gecreëerd. Vorig seizoen uitmondend in slechts halve wedstrijden normaal kunnen voetballen.

Zeer benieuwd of we ons volgende week in 2 vecht-uitwedstrijden kunnen herpakken.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Het is op z'n zachtst gezegd vrij fragiel te noemen allemaal, totaal met je eens!
+1/-0

10 maanden geleden
Ik heb het al vaker gezegd maar ook vandaag is opnieuw gebleken dat dit PSV van Schmidt geen plan B heeft en tactisch vaak wordt afgetroefd door een tegenstander. Feyenoord heeft zich uitstekend aangepast aan de voorspelbare speelwijze van een op papier beter PSV en heeft dit erg knap afgemaakt. Zorgelijk wanneer andere teams dit voorbeeld gaan nemen.
+1/-1

10 maanden geleden
Toch nog maar een korte duiding van de persiflage van een parodie op een voetbalwedstrijd die geen moment een wedstrijd is geweest:

Jammer dat gisteren de treinen wél reden.
+2/-1

10 maanden geleden
Opgestaan met een kater, letterlijk en figuurlijk , en vervolgens mezelf door alle reacties heen geworsteld. Misschien een tip voor mede forum leden, wacht een dagje/nachtje met reageren, ook voor diegene die reageren op anderen. Komt de sfeer wellicht ten goede, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

De wedstrijd was niet best, van beide kanten. Want iedereen die met droge ogen kan beweren dat feyenoord veel beter was, gelul. Ze komen 1 minuut voor rust op voorsprong, dat was het dan ook wel. Dat wij vervolgens geen plan hebben, en dus in staat zijn het om te draaien, is vers 2. Ik vind vooral de reacties van de eigen spelers tekenend. Ook geen idee, bijvoorbeeld zoals Propper zegt. We hadden veel moeite met de manier waarop feyenoord speelde. No shit sherlock, dat hebben we gezien. Dat mogen we de coach aanrekenen.

Is dan alles meteen slecht? Nee.
Maar in het blok van wedstrijden wat nu komt, moet de maximale score gehaald worden. Anders dreigt er weer een seizoen vol teleurstellingen.
+9/-0

10 maanden geleden
Eens was er een dag dat we dat volk met 10-0 versloegen, maar sindsdien lijkt er een vloek te rusten op deze wedstrijd voor ons. We hebben sinds die historische dag nog maar verdomd weinig gewonnen van Feyenoord. Op voorhand ingezet op een kleine winstpartij, maar al heel snel werd me duidelijk dat we steeds een stap te laat waren. Ik ben niet altijd een voorstander voor het verpaatsen van een duel, maar Feyenoord had een weekend rust gevraagd en gekregen en op dinsdagavond gespeeld. Als je dan als PSV-zijnde op donderdag rond middernacht uit de douche stapt na een zwaar en vermakelijk duel, dan is het wel heel erg snel zondagmiddag 14:00 uur. Voor mij is het dan ook onbegrijpelijk dat PSV dit duel niet heeft laten verzetten.

Dit is echter slechts 1 van de oorzaken van het drama dat zich voor mijn ogen afspeelde gisterenmiddag. We wisten op voorhand dat Feyenoord er de beuk in zou gooien, er een loopwedstrijd van zou willen maken. Het dwong met een ruit voor Drommel PSV of de diepe bal te spelen op Zahavi OF op te bouwen via Teze en Max, maar dan heel diep op eigen helft. Mario had zijn beste dag bepaald niet, werd ook amper bereikt en het moge wel duidelijk zijn dat Sangaré voor ons spelletje onmisbaar is. Maar gaandeweg het duel gisteren ging ik me steeds meer afvragen wat ons spelletje eigenlijk is? Ik zit nu al het gehele seizoen op Zahavi te letten en hij heeft een aantal prima goals gemaakt als hij eenmaal met zijn neus voor en richting de goal staat. Dit is echter steeds tegen tegenstanders die hem net die twee metertjes ruimte wél geven. Tegen Benfica, Sociedad en Feyenoord kreeg hij die niet, kwam hij amper tot NIET in de 16-meter en was hij ook geen kapstok voor op te zetten aanvallen. Ik trek daaruit de conclusie dat hij niet de aanvalsleider is die PSV naar een hoger plan gaat tillen.

Cody was actief en is op zijn gevaarlijkst als hij kan combineren met Super Mario. Dit weten tegenstanders echter ook. Bruma was in de eerste helft redelijk dreigend, niet heel slecht, maar ook echt niet meer dan dat. Boscagli is absoluut geen lopende middenvelder en ik ga er vanuit dat hij niet op die positie terugkeert in het elftal. Verder valt de inbreng van of Marco of Davy mij toch wat tegen. Ze spelen wat balletjes rond, maar de assists en goals rijgen ze niet bepaald aaneen. Hierdoor worden onze aanvallers dus ook veel te weinig in stelling gebracht.

Maar dan komen we bij het echte en grootste probleem van ons spelletje. De defensie. Enorm veel tegengoals komen gewoon voort uit een diepe bal of crosspass op een buitenspeler, die steevast een harde voorzet geeft. En dan staat er bij PSV NIE-MAND gestaffeld opgesteld. Het is vrij prijsschieten. Alleen deze week hebben wij zo op identieke wijze al 4 goals geslikt. Dat die voorzet zo simpel kan komen en het zo makkelijk raak schieten is vind ik echt PSV-onwaardig. Ramalho ruimt dan nog enorm veel op, maar wat met name Max presteert gaat echt nergens over.

Ga ik de prestaties tegen Benfica, Sociedad en Feyenoord beoordelen als examen, dan kom ik uit op respectievelijk een 5, een 6 en een 2 en dat is gemiddeld gewoon een hele dikke onvoldoende en ab-so-luut niet goed genoeg voor een club die pretendeert topclub te zijn. En dan hebben we gisteren gespeeld tegen een tegenstander die er heel weinig van kan, maar wel een plan had. En dat is eigenlijk nog het ergste van alles.

Roger Schmidt met zijn carglass-wisselbeleid is volledig afgetroeft door Slot, want als we al een sterretje zien, dan wisselen we gewoon de gehele ruit!
+2/-2

 
Peellandsingel (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap serieus niet waarom er zoveel zeuren dat deze wedstrijd uitgesteld had moeten worden. Stel dat het gebeurd was en deze werd begin Januari ingehaald, dan zou er waarschijnlijk (door dezelfde mensen?) weer geklaagd worden dat het al zo'n druk programma is en dat we deze wedstrijd destijds door hadden moeten laten gaan. Als je een salaris van €1.000.000,- + hebt, moet dit geen probleem zijn.

Ik kan me wel vinden in je opmerking over de zwakte van de verdediging. Vorig jaar waren het Dumfries en Max, nu veelal alleen Max, die meer als links-buiten op het veld staan. Dat geeft 2 problemen: 1. Het wordt te druk voorin en wij beschikken niet echt over spelers welke goed zijn in de kleine ruimtes (waardoor er steeds minder kansen ontstaan). 2. De verdedigers zijn keer op keer te laat terug waardoor elke 'counter' van de tegenstander een gevaar is, zelfs een 'counter' van de 'kleintjes' in deze competite.
Dit baart mij dus wel al enkele jaren veel zorgen. Soms zijn de opkomende backs een wapen, meer vaker levert het gevaarlijke situaties op rondom je eigen 16-meter gebied.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Dus als je een miljoen per jaar verdient moet je alles aan kunnen? Die vergelijking gaat natuurlijk nergens over. Ik ga totaat niet mee in de fitheidwaanzin van Schmidt, maar gisteren had ik aan 10 minuten genoeg om te zien dat wij deze wedstrijd nooit zouden gaan winnen. Als je een spelletje spelt als PSV graag wil, dan is AZ, Soeciedad en daarna na net aan twee dagen Feyenoord (volledig uitgerust) gewoon te veel van het goede.

Ik zeg keihard dat Feyenoord dit hier de komende 30 jaar niet nog een keer flikt op deze manier. Bij hun zat werkelijk ook echt alles mee en alles vloog erin. Net zoals bij ons in Alkmaar.

Verder gaf ik ook aan dat de grote nederlaag grotendeels te wijten is aan eigen falen, met name achterin.
+5/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Daarom zei ik ook al dat ik me kan vinden in dat deel van je reactie ;-)

Ik denk dat daar ook de basis ligt van de het gelijkspel tegen RSO afgelopen week.
Over het ander deel zijn we het dus niet eens (fitheid en wedstrijden verplaatsen), maar verschillende meningen mag, toch? :-)
Overigens betwijfel ik of de KNVB (en Feijenoord) akkoord waren gegaan met het verplaatsen van de wedstrijd. Dat zou voor Feijenoord de 2e wedstrijd (op rij) zijn die verplaatst wordt. Nu hebben we gelijk gespeeld en verloren, dan roepen we dat de wedstrijden verplaatst hadden moeten worden (wat ik overigens wel begrijp), maar had PSV deze 2 wedstrijden gewonnen, dan was er niets aan de hand geweest. Maar aangezien dat je vooraf niet weet hoe het gaat verlopen is uitstel aanvragen lastig.

Wat ik overigens al een tijdje roep is dat we extra spitsen nodig hadden (wat door enkele onzin werd bevonden), Zehavi heeft een goede start gehad, maar laat de laatste aantal wedstrijden ook weinig tot niets meer zien op het veld. En als je aanvallend geen gevaar meer opbrengt, is het voor de tegenstander ook makkelijker om de aanval op te gaan zoeken.

Als laatste toevoeging, nu staan we weer met beide benen op de grond (voor het geval dat bij enkele nog niet was). Het seizoen is nog lang en de komende 2 wedstrijden zijn relatief makkelijker. Hopelijk kunnen we ons dit jaar wel herpakken, deze 2 wedstrijden winnen en gewoon mee doen om het kampioenschap, we staan immers maar 1 punt achter op de koploper.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Ik kan je voor het grootste gedeelte prima volgen hoor, maar PSV was gisteren gewoon niet fit EN niet goed genoeg. En dit team gaat ook in Tilburg de jaarlijkse punten laten liggen met dit spel. Calculeer die maar alvast in.
+3/-1

 
Peellandsingel (geschorst)
10 maanden geleden
Over gisteren kan/mag ik niet oordelen. Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien. Ik doel met mijn opmerking over het algemeen en wat we van PSV zouden moeten kunnen verwachten :-)
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad moet er over dat laten schieten van een wedstrijd door een club die Europees speelt nog maar eens worden nagedacht. Gisteren verloren de drie clubs die donderdag gespeeld hadden. Mooi, dat punten behalen voor het Nederlands voetbal, maar inmiddels kost het je kennelijk dus wel punten in de competitie.
Daar zullen Vitesse en AZ het mee eens zijn. Lijkt me voortaan beter om clubs die op dinsdag/woensdag spelen de mogelijkheid te geven het weekend ervoor te skippen, en clubs die op donderdag spelen het weekend erna. Of niet lullen en helemaal niet meer skippen maar gewoon spelen als het je opgedragen wordt. Maar zoals het nu gaat lijkt het niet te werken deze optie. En inderdaad mag PSV ook wel eens gebruik gaan maken van deze regel.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Maar die mogelijkheid die jij stelt is er dus gewoon al. Alleen wil PSV er zelf geen gebruik van maken. Je kan het nu overigens niet meer doen tot de winterstop. Verzoeken om duels te verplaatsen kon tot twee weken geleden. Alleen Feyenoord heeft het (uit nood) gedaan.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Moeten we niet na 2.5dag uit(!) in Monaco niet uit in de Arena. Dat is/was n uitgelezen mogelijkheid deze wedstrijd te verzetten?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat is 2 1/2 dag na de thuiswedstrijd. Dat duel in die synagoge begint dan wel twee uur later dan gisteren, dat scheelt wel iets. Maar Ajax speelt dan ook op dinsdag al en heeft twee volle dagen langer rust.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
10 maanden geleden
Excuus, het is idd. een thuiswedstrijd, dat 'scheelt een dag'.
+1/-0

10 maanden geleden
Dus aan de ene kant zijn ze met allerlei data en fitheidsprogammas bezig,terwijl de mogelijkheden om een duel te verplaatsen en dus rust in te lassen,terzijde wordt geschoven.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Kijk, nu zijn we er! Dit dus...
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Dat snap ik ook niet, imo zeer tegenstrijdig met elkaar...
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ja en dan komt Willem II uit ook alweer tweeenhalve dag na Go Ahead uit. Heel bijzonder allemaal. Met name dat we Schmidt daar dan niet over horen...
+1/-0

10 maanden geleden
Probleem met het eventueel verplaatsen van topwedstrijden is dat je ook de medewerking nodig hebt van de gemeentes. De KNVB heeft drie of vier data gereserveerd dit seizoen om wedstrijden in te kunnen halen, die vallen allemaal midweeks. De eerste burgemeester die staat te springen op een topwedstrijd met volle bak politieinzet en 1200 tot 1600 uitsupporters die richting de stad komen op een avond moet nog geboren worden.
+5/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Dan had PSV aan de bel moeten trekken bij het competitie schema; het komt imo nogal afwachtend over allemaal...
+1/-0

 
10 maanden geleden
In welk opzicht hadden ze aan de bel moeten trekken dan? In de eerste seizoenshelft zijn er maar drie speeldagen die niet voor of na een Europese wedstrijd vallen. Twee daarvan zijn midweeks (waaronder aanstaande woensdag) en daar geven gemeentes toch geen toestemming.

Daarnaast kun je een topper tegen Ajax of Feyenoord ook niet voor een Europees duel plannen, omdat bij het maken van het competitieschema nog niet bekend was welke ploegen in de Champions League zouden spelen en vooral wie er op dinsdag zou spelen.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Vind jij het niet vreemd dat er bv overmorgen en midweeks programma is?
Waarom is dat nodig?
Het is niet publiek vriendelijk en voor teams die Europees spelen een nadeel, die extra belasting; ergens midden december zit er nog zo'n dwaas gedoe tussen.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
10 maanden geleden
Het is nodig om aan 34 speelrondes te kunnen komen. Je kan natuurlijk ook nog drie weken eerder beginnen aan de competitie (dan had je 24 of 25 juli de eerste Eredivisie wedstrijd al gehad) of de winterstop afschaffen. Of dus drie midweekse speelrondes.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Veel te makkelijk dit: je kan toch ook een week langer spelen dan half mei?

Dat de bekerfinale er ook zo gekunseld tussen gepropt wordt snap ik ook niet...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee, dat kan niet. Omdat we in Nederland een 'fantastisch' systeem hebben met die play-offs. De dag na de finale van de play-offs begint de cyclus voor de (jeugd)interlands en mogen er geen clubwedstrijden meer gespeeld worden.

En wanneer ben je dan van plan om de bekerfinale te spelen? Er is nog steeds geen enkele ruimte in het speelschema om die op een ander moment te spelen.

De voetbalkalender is tegenwoordig zo achterlijk vol dat deze onzin simpelweg niet te voorkomen is en de ploeg die dan actief is in de Champions League profiteert daar flink van. Feyenoord had daarbij deze week het geluk dat hun duel naar dinsdag werd verplaatst.

Dit gaat overigens nog alleen maar erger worden als er vanaf 2024/25 10 groepswedstrijden gespeeld gaan worden en je ook in januari Europese wedstrijden krijgt.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom is dat nodig?

4 letters. Klinkt als held. Begint met een "G" en eindigt op "eld".
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Juist en net bij voetbalpraat stippen ze ook aan dat dezelfde belasting eraan komt met onze vrienden uit Adam na Europese wedstrijd; dus wederom een tegenstander die 2 dagen meer rust heeft...

Daar irriteer ik me aan, waarom wordt daar niets mee gedaan bij PSV? Zeer vreemd als je belastbaarheid zo belangrijk vind (wissels) en dat constant uitdraagt (Schmidt).
Geen misverstand hoor, want ik vind Schmidt een prima coach, maar hij is wel enigszins autistisch imo: zo praat je de vermoeidheid er wel in...

Die 2 zaken zijn toch niet te rijmen met elkaar???
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hoe weet je dat er niets mee gedaan is? Toppers kun je nu eenmaal niet naar een midweek verplaatsen omdat er geen burgemeester mee akkoord zal gaan dat er op dinsdag- of woensdagavond volle bak politie nodig is in plaats van een zondagmiddag. Wat voor alternatief heb je dan?
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Dan moet het schema zo in elkaar zitten dat er geen toppers gespeeld worden rondom Europese wedstrijden, zo moeilijk is dat niet, toch?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Blijkbaar wel, want tot de winterstop zijn er maar drie speeldagen die niet voor of na een Europese wedstrijd vallen en twee daarvan zijn er doordeweeks waarop je geen topper kan plannen.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Vorig jaar wilde PSV wat wedstrijden verzetten en toen kon/mocht het allemaal niet. Hoop gezeik erbij ook en media die ervan smulden.
Ik kan me best voorstellen dat bij PSV besloten is daar verder maar geen aandacht meer aan te besteden en gewoon te zorgen dat we zelf onze zaakjes op orde hebben. En ja, dan ga je dus ook van alles bedenken om je spelers een seizoen fit en blessurevrij te houden.
+1/-0