Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint ruim van FC Utrecht en zet indrukwekkende reeks voort


Tijdstip
4 december 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint ruim van FC Utrecht en zet indrukwekkende reeks voort; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint ruim van FC Utrecht en zet indrukwekkende reeks voort

PSV heeft de indrukwekkende zegereeks tegen FC Utrecht verder uit weten te breiden. In het Philips Stadion werd met 4-1 gewonnen. Cody Gakpo, André Ramalho, Ritsu Doan en Phillipp Mwene scoorden de doelpunten.

PSV begon in een kletsnat Philips Stadion nog belabberd aan de wedstrijd en werd direct onder druk gezet door de ploeg uit de Domstad. Utrecht kon er in de beginfase al een paar keer gevaarlijk uitkomen en na ruim tien minuten sloegen ze al toe. Bij een hoekschop liet Carlos Vinícius zijn man lopen zodat Van der Hoorn volledig vrijstaand kon binnen koppen.

Ook na die goal veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. PSV kon er een paar keer wel gevaarlijk uit komen, maar de passing was vervolgens zo zwak dat er aanvallend geen gevaar kwam. Langzaam kwam PSV echter beter in het spel en het eerste schot op doel was dan ook direct raak. Cody Gakpo veroverde de bal na goed druk zette, ging de combinatie aan met Mauro Júnior en verraste vervolgens de doelman in de korte hoek met een hard schot.

Niet veel later was het opnieuw raak. Een corner van PSV werd kort genomen, waarna de doelman van Utrecht volledig mis zat bij de voorzet van Gakpo. Uiteindelijk kon André Ramalho daardoor vanuit moeilijke positie de 2-1 binnen tikken.

Ook hierna kwam het gevaar van PSV. Na een goede actie van Bruma schoot de Portugees op de paal, terwijl Vinícius in de blessuretijd de lat raakte. Uit de daaropvolgende hoekschop leek PSV wel een penalty te moeten krijgen, maar Makkelie floot direct voor het einde van de eerste helft.

In de tweede helft was het snel alweer bijna raak. Na een knappe een-twee tussen Gakpo en Ritsu Doan werd het schot van de Japanner knap gekeerd door doelman Paes. Het bleek voor Utrecht al snel uitstel van executie, want enkele minuten later schoot Doan alsnog de 3-1 binnen. De VAR riep Makkelie nog naar de zijlijn vanwege vermeend hinderlijk buitenspel, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee en het doelpunt bleef staan.

Het duel leek hiermee gespeeld te zijn en PSV kon het duel eenvoudig uitspelen. Dat leidde twintig minuten voor tijd tot het eerste doelpunt van Phillipp Mwene in het shirt van PSV. Dat werd overigens voorafgegaan door een uiterst onsportieve actie van FC Utrecht. Bruma speelde de bal uit vanwege een blessure bij Utrecht terwijl PSV met twee man ten aanval kon gaan. Op de zachte terugspeelbal naar Drommel werd echter direct volle bal druk gezet. Ze kregen daar enkele seconden later echter de deksel vol op hun neus toen de 4-1 aan de andere kant werd binnen geschoten.

In de resterende minuten gebeurde er aan beide kanten niets meer, zodat het duel in een ruime zege voor PSV eindigde.


[video] Highlights PSV - FC Utrecht


Cody Gakpo: 'We begonnen niet zo scherp, maar uiteindelijk ging het wel beter'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan het lekker te vinden dat hij weer kon spelen. "We begonnen niet zo scherp, maar uiteindelijk ging het wel beter", aldus Gakpo. "We waren niet scherp in de duels en wonnen de tweede ballen ook niet. Dat ging in de tweede helft wel beter. We waren uiteindelijk effectief genoeg en dat was het belangrijkste."

Gevraagd werd aan de aanvaller wat er nu beter moest bij PSV. "We moeten gewoon scherper aan het duel beginnen. Duels aangaan en ze ook winnen", zo gaf hij aan. "De bal ook in bezit houden en niet zo maar verspelen. Daar zijn we soms nog wat slordig in. De afgelopen weken hebben we de eerste helften juist een paar keer heel goed gespeeld, maar het belangrijkste is uiteindelijk wel dat we vandaag wel gewoon winnen."

Gakpo kreeg ook de vraag of de 3-1 van PSV afgekeurd had moeten worden. "Ik weet niet precies wat de regels zijn, maar hij stond een beetje in de baan van de keeper", zei hij daarover. "Maar de scheidsrechter keurt het goed, dus ik vond het prima."


Roger Schmidt: 'Ik ben blij dat we deze lastige wedstrijd gewonnen hebben'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt erg tevreden met het resultaat van zijn ploeg. "Het was een moeilijke wedstrijd. Het is altijd lastig als je tegen een sterke tegenstander speelt en zelf niet jouw beste dag hebt", aldus Schmidt. "We waren niet in de eerste helft niet zo scherp als we afgelopen weken waren, ook niet in de totaliteit. In de rust hebben we het tactisch daarom iets aangepast en controleerden daarna de wedstrijd beter. We waren ook altijd gevaarlijk in de counter en scoorden op de juiste momenten. Ik ben blij dat we deze lastige wedstrijd gewonnen hebben."

Schmidt zag in zijn selectie bovendien drie spelers terugkeren na blessures. "Helaas ontbraken vandaag wel Mario Götze en Davy Pröpper, maar hopelijk kunnen zij ook snel weer aansluiten", zo gaf hij aan. "Het is wel heel goed dat zij wel weer terug zijn en dat ze ook minuten hebben kunnen maken. Ze kunnen hun ritme en vertrouwen weer opbouwen, want we hebben nog vijf belangrijke wedstrijden te gaan."

De trainer werd ook gevraagd naar de vorm van Ritsu Doan. "De spelers bepalen uiteindelijk zelf of ze spelen of niet. Dat ligt niet aan mij", zei hij daarover. "Ik beoordeel alleen op wat ze doen tijdens de trainingen en in de wedstrijden. Op basis daarvan maak ik de beslissingen, dus uiteindelijk bepalen ze zelf of ze spelen of niet."


[video] Gakpo = back! PSV overtuigt weer & speelt een heel ander spel


Noni Madueke: 'Ik ben blij dat ik weer terug ben'

Noni Madueke gaf in gesprek met ESPN aan dat het de afgelopen weken lastig voor hem was dat hij niet kon spelen. "Je wil natuurlijk op het veld staan, maar ik ben blij dat ik nu weer terug ben. Nu op naar de volgende wedstrijd", aldus Madueke. "Na zo veel keer ga je ook twijfelen aan je lichaam, maar dit hoort bij voetbal. Ik moest teruggaan en zorgen dat ik op een goede manier weer terug zou komen. Geen blessures meer en zeker niet de hamstring."

Om weer terug te kunnen keren heeft de aanvaller de beol omgegooid. "Ik heb mijn programma aangepast, mijn herstel ook", zo gaf hij aan. "Vooral qua intensiteit. Ik heb ook contact gehad met een specialist en dat voelde goed. Ik ben nu weer terug en het voelt beter dan het ooit geweest is."

Uiteindelijk mocht Madueke twintig minuten spelen tegen FC Utrecht. "Ik had wel moeten scoren", zei hij daarop. "Normaal gesproken zou ik dat in de korte hoek gedaan hebben, maar dat is dan iets voor de volgende wedstrijd."


Danny Makkelie: 'Niet iedere speler die in de baan van het schot staat is per direct strafbaar'

In gesprek met ESPN werd scheidsrechter Danny Makkelie gevraagd waarom hij de 3-1 van Ritsu Doan goedkeurde. "Ik werd door de VAR naar de zijkant geroepen en zag daar wat ik ook al tijdens de wedstrijd zag", aldus Makkelie. "Op moment als die PSV'er schiet is het vooral Zagre die het zicht van de keeper belemmerd. Daar heeft hij voornamelijk last van. Op moment als de bal voorbij Zagre is, is Gutiérrez al uit de baan van het schot."

Dat Érick Gutiérrez een beweging maakte om de bal te ontwijken was ook niet bepalend. "Er zijn een aantal aspecten die van belang zijn", legde Makkelie uit. "Heeft de keeper vanaf het begin van het schot goed zicht op de bal. Hij had vooral last van Zagre. Op moment als de bal voorbij Zagre is, heeft hij voortdurend zicht gehad op de bal. Als je op beelden kijkt, zie je dat ook. Wat Gutiérrez ook nog doet, is dat hij beweegt uit de baan van het schot. Hij gaat juist weg uit het gezichtsveld van de keeper, dus maakt meer ruimte voor de keeper om te kijken."

Volgens de scheidsrechter zijn er ook een paar richtlijnen. "Niet iedere speler die in de baan van het schot staat is per direct strafbaar", zo gaf hij aan. "Dat heeft ook met de afstand tot de keeper te maken. Heeft de keeper als die bal voorbij de speler is gegaan nog tijd en afstand om iets met die bal te kunnen doen? Als Gutiérrez in de vijf meter had gestaan was het een andere situatie geweest. In dit geval staat hij er ver buiten. Voor mij is dit een doelpunt en dat vinden mijn assistenten ook."


Reinold Wiedemeijer: 'Het doelpunt van PSV is terecht goedgekeurd'

In Dit was het Weekend werd Reinold Wiedemeijer gevraagd naar de 3-1 van PSV. De VAR vond dat er sprake was van hinderlijk buitenspel, maar hier was scheidsrechter Danny Makkelie het niet mee eens en hij keurde het doelpunt daarom ook goed. "In mijn tijd werd dit afgekeurd als hinderlijk buitenspel, maar de UEFA heeft dit langzamerhand aangeschoven naar steeds meer doelpunt in plaats van hinderlijk buitenspel", aldus Wiedemeijer.

De uitleg van Makkelie na afloop bij ESPN was dan ook correct. "Staat hij precies voor zijn neus is het hinderlijk buitenspel, maar deze speler loopt juist uit de baan van het schot", zo gaf hij aan. "De UEFA en de FIFA bepalen de regels, die moeten de bonden weer volgen. Als zij dit dan langzaam opschuiven wordt dit gevolgd."


Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (2-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Van der Hoorn ('12)
Goal
1-1 Cody Gakpo ('27)
Goal
2-1 André Ramalho ('35)
Goal
3-1 Ritsu Doan ('51)
Goal
4-1 Phillipp Mwene ('70)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Ter Avest ('32)

Opstelling PSV

Cody GakpoCarlos Vinícius Bruma


Érick GutiérrezRitsu DoanIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'46 Armando Obispo voor Carlos Vinícius
'67 Yorbe Vertessen voor Cody Gakpo
'73 Noni Madueke voor Bruma
'73 Jordan Teze voor Phillipp Mwene
'86 Marco van Ginkel voor Érick Gutiérrez


Opstelling FC Utrecht

BalkDouvikasGustafson


RamselaarMaherTimber


ZagreVan der HoornVan der MaarelTer Avest


Paes

Wissels:

'67 Warmerdam voor Zagre
'67 Dalmau voor Douvikas
'74 Janssen voor Van der Hoorn
'74 Van Overeem voor Gustafson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 5 3-1 (2-1)
 5 4-2 (2-1)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
10  4 4-0 (2-0)
11  4 2-1 (1-0)
12  4 2-1 (1-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 2-1 (1-0)
15  4 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.09. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ritsu Doan (48 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (46 -> 4,0)
3. Érick Gutiérrez (31 -> 3,0)
4. André Ramalho (13 -> 2,0)
5. Olivier Boscagli (10 -> 1,0)
6. Ibrahim Sangaré (8 -> 0,0)
7. Mauro Júnior (7 -> 0,0)
8. Bruma (4 -> 0,0)
9. Aron Van Lare (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
10. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
10. Luis Felipe (0 -> 0,0)
10. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Mario Götze (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
10. Vincent Müller (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
10. Nick Viergever (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Zijn wij dan nu de angstgegner van FC Utrecht (in Eindhoven)
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Wat geilden ze erop in Hilversum he ?
Ik weet niet hoeveel keer ik dat wel niet gehoord heb. Om te kotsen. Angstgegener ? Ze hadden nog gelijk gespeeld tegen Rijnsburgse boys op deze manier.
+1/-0

7 maanden geleden
Gek he? Ik heb er nu veel meer vertrouwen in met die drie er weer bij. Terwijl net hun vervangers, Doen, Mauro en Mwene het helemaal niet slecht deden.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Alles draait om vorm. Als de tweede keus in vorm is, dan presteert die beter dan de eerste keus die niet in vorm is. Zoveel is nu wel duidelijk. Doan speelt beter dan Madueke in zijn laatste wedstrijden deed. Guti speelt beter dan Van Ginkel. Mauro Junior speelt niet minder dan Max. En zelfs Bruma doet het beter dan verwacht. Vaste basiskrachten (die niet geblesseerd zijn) zoals Götze, Ramalho en Drommel halen hun niveau niet. De enige die bijna structureel top is, is Sangaré.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Nou hopelijk dat de eerste keus nu de hete adem van de tweede keus voelt. We gaan het zien.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
En de supporters natuurlijk...
+1/-0

7 maanden geleden
Gewoon starten met Doan en Guti, die gaan lekker.
Zowieso Gakpo sparen voor Real straks, dan mag die knallen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Gakpo moet wel spelen om te tonen dat hij er klaar voor is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Gakpo is altijd klaar om te spelen, geen risico mee lopen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
mijn bedoeling is dus om Cody zeg maar een half uurtje te laten spelen om hem klaar te stomen, hij komt terug van een stevige blessure.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Lekker onzen Braziliaanse Heintze laten staan.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Hahaa.. inclusief snor(retje).

Helemaal mee eens!
+1/-0

7 maanden geleden
Top spelers zijn weer gezond en fit ,2e helft mee laten doen en zie nu kansen tegen Utrecht en Real Sociedad..
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Die ene nederlaag kan ik mij nog wel (vaag) herinneren, early nineties - de Langs de Lijn jaren - ik meen 2-3 (Leo van Veen?). Op donderdag 4 februari 2016 werd er trouwens nog met 1-3 verloren voor de beker, als handjeklap voor de belangrijkere competitiepunten 3 dagen later (0-2). Goede deal voor ons, terwijl de FC de bekerfinale in De Kuip verloor tegen de thuisclub.

(edit: bij die laatste thuiswedstrijd die niet gewonnen werd, 0-0 in 1996(?), waren wij aanwezig)

Mag overmorgen natuurlijk geen enkel probleem zijn. PSV is ons bovendien nog wel wat verschuldigd na de gênante wanprestatie van afgelopen zondag en om nog enigszins in het spoor te blijven van de concurrent.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik weet het … ik mag hier niet beginnen over de scheids ….
Maar we hebben Makkelie weer …. ik zie het weer somber in …. ;(
+1/-0

 
7 maanden geleden
Die gedachte schoot ook door mijn hoofd. We spelen tegen de nummer 4 van de Eredivisie (best of the rest) in eigen huis zonder publiek. Je hebt scheidsrechters zoals Gözübüyük die willen aan een vol stadion laten zien dat ze keuzes durven te maken tegen de wil van het stadion in. Je hebt scheidsrechters zoals Nijhuis die hun eigen spelregels hanteren, ongeacht de wedstrijd of het publiek. En dan heb je nog scheidsrechters zoals Makkelie die een voorkeur lijken te hebben voor bepaalde clubs.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Makkelie heeft iig voor ieder tegenstander van PSV simpatie en grijpt zijn kans bij ieder twijfelgeval om schaamteloos toe te geven aan zijn antipathie ;-)
+2/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad, dat idee heb ik ook nogal eens …
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik weet het niet, in voorkeuren voor clubs geloof ik niet zo
Waar ik wel in geloof is de stelling dat een goede scheidsrechter, een scheidsrechter is die niet opvalt. Dat je na de wedstrijd denkt, wie heeft er eigenlijk gefloten
In dat kader is er voor Nijhuis maar 1 overduidelijke conclusie mogelijk!
En dan moeten mensen niet gaan zeuren dat je vroeger ook persoonlijkheden had als Frans Derksen of Dick Jol die opvielen. Dat klopt wel alleen die vielen niet op door warrig fluiten maar door hun stijl van leidinggeven. Maar zij volgden wel gewoon de regels en waren duidelijk consistent en recht door zee. En ja ijdeltuiterij is van alle tijden.
+4/-1

 
7 maanden geleden
Op den duur zal het je toch opvallen door zijn beslissingen dat ie minimaal wat meer gunt aan de ene dan aan de ander, is wel menseigen maar niet de bedoeling van het scheidsrechter zijn br.
+1/-0

 
7 maanden geleden
En helemaal als Higler daarbij de VAR is.
Viel me een seizoen of 3 geleden op dat het einde van de competitie Makkelie en Higler elkaar als scheids en VAR afwisselden in hetzelfde weekend bij wedstrijden van PSV en Ajax.
Sindsdien vertrouw ik ze niet meer ;)
+3/-0

7 maanden geleden
Naruurlijk hebben scheidsrechters voorkeuren voor bepaalde clubs.Het zijn net mensen. Goede scheidsrechters laten dat tijdens de wedstrijd geen rol spelen maar er zijn ook types als bv Makkelie en Higler die met hun voorkeur toch invloed hebben op de wedstrijd. Psv moet daar gewoon mee dealen en voorin doeltreffender zijn en achterin geen domme doelpunten incasseren.Als dat lukt dan is een scheidsrechter niet belangrijk. Er komen 2 cruciale wedstrijden aan die op het verdere verloop van het seizoen van invloed zijn.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Klopt dat heb ik hier ook al regelmatig gezegd. Het enige vervelende is dat je pas op de scheids gaat letten als het even niet mee zit in een wedstrijd. Net als met Drommel vorige week. Hele wedstrijd niks aan het handje, maar de aanvallers verrekken het om het op slot te gooien. Drommel maakt een verkeerde inschatting en het hele forum stroomt vol om hem af te maken??
En zo gaat dat met scheidsen ook helaas. Dus gewoon met drie goals verschil voor komen te staan en heel de wereld is fantastisch ;-)
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind die laatste zin altijd een beetje een dooddoener. Je hebt gewoon ieder seizoen een flink aantal wedstrijden die je maar met één doelpunt verschil wint of gelijkspeelt. Dat is ieder seizoen zo. En in die wedstrijden kan een belachelijke beslissing van de scheidsrechter nou eenmaal al het verschil maken. En wat betreft Drommel. Dat is tot nu toe gewoon een matige keeper gebleken. Niet gek dat de supporters over hem vallen op de momenten dat zijn wederom matige optreden punten kost.
+1/-0

7 maanden geleden
Doan laten staan en gotze eruit,die brengt veel te weinig,geen assist en goals
+2/-0

 
7 maanden geleden
Gotze hoeft maar een actie per drie wedstrijden te maken en hij wordt hier den hemel ingeprezen..
+2/-0

 
7 maanden geleden
Of een mindere wedstrijd spelen en hij kan er niks van.
+3/-1

gekke gerrit (geschorst)
7 maanden geleden
Come on boys
Vandaag weer volle bak
De 3p blieven in eindhovuh
+2/-0

7 maanden geleden
Here we go.
Alles voor de winst.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Ach gos, Gotze en Propper weer niet fit. Je verwacht het niet he🤔
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Gakpo de 1-0, na een uur eruit voor Porsche Vertessen en die geeft de genadeklap 2-0.
+1/-0

7 maanden geleden
Ben benieuwd wat Frommel vandaag voor ons in petto heeft :-(
+1/-0

7 maanden geleden
Zo. Gaan we nu beginnen dan
+1/-0

 
7 maanden geleden
Huh was dat wel een corner?
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden
Ja, voetje van Ramalho zat er nog tegenaan.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ok thnx, niet goed opgelet.
+2/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik lette daar op tijdens de herhaling, we weten immers dat Drommel nooit een bal aanraakt :-p

Weer een herhaling gezien vanuit andere hoek, was toch wat twijfelechtig. Maar dan nog mag je een corner niet zo makkelijk laten afmaken.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Maar dan nog. Scherper zijn.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Haha dat is dan weer wel een leuke Drommelgrap.
+2/-0

gekke gerrit (geschorst)
7 maanden geleden
Lekker boys
Je kan niet op 70% de wedstrijd in gaan.
Het middenveld wordt compleet overlopen tis Veul te verdedigd
+2/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden
Ook ik vraag me ooit af of we Gotze echt nodig hebben, of hij echt wat toevoegd. Maar het valt me op, dat tijdens wedstrijden waarin Gotze niet speelt, we veel minder de baas zijn op het middenveld. Denken jullie er ook zo over?
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
7 maanden geleden
Ja.
+1/-0

Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden
Daar gaan we weer, Vinicius en Drommel die geen punten gaan halen voor PSV... Weg met die 2. En Zehavi er achteraan please.
+1/-0

7 maanden geleden
dit was geen corner drommel raakte de bal niet aan
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden
Dat klopt, het was Ramalho die de baal raakte... Dus wel een terecht corner.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Gaat weer lekker. Goed bizzig Vaginius
+1/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Het is weer zo’n wedstrijd waar we de bal nog geen 5x achter elkaar naar de goede kleur kunnen spelen……
+3/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden
Kijk naar Vinicius, Gahkpo en Bruma op het middenveld, staan op nog geen 3 meter van elkaar vandaan. Oftewel, niemand aanspeelbaar op het middenveld. Daar waar een Gotze toch vaak wel de ruimtes wist te vinden en aanspeelbaar is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Klopt, ik had daar eigenlijk Doan verwacht. Die heeft wel oog voor de ruimte
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens. Ik vind dat er best wat creativiteit van Doan afkomt. Maar de vraag zal dan zijn, wie op rechts?

*edit*
Zal ik hem maar zelf invullen dan (bedenk ik me nu)? Gahkpo links, Doan centraal en Vertesse op rechts?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Iedere keer als Mauro de bal krijgt, dan trekt Bruma naar binnen … en kan Mauro de bal niet kwijt. Rare tactiek!
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Och, Paes doet een Drommeltje
+2/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden
En Gahkpo stond even aan de linkerzijde, gaat hem toch beter af.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik vind die Makkelie bij nader inzien toch wel eng🤔
+2/-0

 
7 maanden geleden
Vroeger noemde we dit een grandelletje
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Yep, nou is die van ons weer aan de beurt
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
7 maanden geleden
Dat mag je niet zeggen, dat brengt ongeluk :-p
+2/-0

 
7 maanden geleden
Das zn bruur zo te zien haha
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Ik dacht echt dat hij voor dat 'duwtje' naar het schermpje zou lopen...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hij wachtte al op de VAR😎
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
En Paesje #2
+1/-0

 
7 maanden geleden
Paes tegen Drommel
-2 tegen-1
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Kan zomaar een korfbaluitslag worden
+1/-0

7 maanden geleden
Weer wat geleerd, als de scheids affuit bestaat de VAR niet meer.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Die zat blijkbaar al in de kantine of zo🤔
+1/-0

 
Averpsv (geschorst)
7 maanden geleden
We hebben nu absoluut niks te klagen over var. Buitenspel goal en en een overtreding bij de eerste
+1/-3

 
7 maanden geleden
Wie buitenspel?.
+2/-0

Averpsv (geschorst)
7 maanden geleden
We hebben nu absoluut niks te klagen over var. Buitenspel goal en en een overtreding bij de eerste
+1/-2

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Is het niet zo dat er een nieuwe situatie ontstaat op het moment dat Paes die bal wegtikt
+1/-1

 
Averpsv (geschorst)
7 maanden geleden
Bij ajakes was dit afgelopen week niet
+1/-2

 
7 maanden geleden
Niet miepen bij een mogelijke onterechte corner tegen, en ook niet bij vermeende overtreding. Wanneer het buitenspel was had de var wel ingegrepen. En als het mee zit, dan had ik die vermeende strafschop in blessure tijd ook nog willen zien
+3/-1

 
7 maanden geleden
Het was zeker geen buitenspel. En dat duwtje stelde ook niet veel voor. Ik heb wel ergere dingen voorbij zien komen.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Ik heb die actie tegen Doan in de 1y nog een paar keer gezien maar daar wordt echt geen bal gespeeld!
+2/-0

7 maanden geleden
Overall niet slecht … voor 10 tegen 11 … Vinicius weer nietsbetekenend!
Hebben we Vertessen op de bank??
+1/-1

7 maanden geleden
Twee terechte doelpunten,alleen Vinicius had zeker ook de derde moeten maken.
+1/-1

7 maanden geleden
Paes is vandaag zo sterk als Mvogo in de korte hoek en zo sterk als Drommel op verre ballen :D.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Heeft iemand Makkelie bedreigd of zo ? Dit was toch hinderlijk buitenspel ???
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hij heeft de voorbeschouwing hier gelezen ;)
+3/-0

 
7 maanden geleden
Hmm dat moeten we dan vaker zo doen😎
+2/-0

 
7 maanden geleden
Waarom? Alleen omdat Gutí daar staat? Hij blokkeert niet het zicht op de bal, raakt de bal niet en probeert de bal ook niet te raken. En een VAR-moment had het al helemaal niet mogen zijn.
+1/-1

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Nou, hij moest zich uit de baan van het schot buigen. En Makkelie keurt graag iets af van ons...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Guit die trouwens (on)opvallend goed speelt.
+4/-0

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Zekers maar MOTM Doan vinik
+2/-0

 
7 maanden geleden
Wat een luxe, we kunnen gewoon kiezen😎
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Zou daar de bank voor zijn 🤔
+1/-0

 
7 maanden geleden
Jammer dat Drommel geen blunder maakt. Het is zo rustig hier🤔
+4/-0

 
7 maanden geleden
De droeftoeterbrigade zal wel vervroegd pakjesavond aan het vieren zijn, want om de een of andere merkwaardige reden hebben ze nog helemaal niets gezegd :denk
+2/-0

7 maanden geleden
Schizofrene wedstrijd.

Bij vlagen errug saai.

Bij flitsen best aantrekkelijk.

Uiteindelijk prima overwinning na valse start.

(later meer)
+1/-0

 
7 maanden geleden
Was dit dezelfde scheidsrechter die bij PSV Feyenoord na de blessuretijd nog even door liet spelen. Die nu de laatste 20 seconden overslaat?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Als mijn club thuis met 4-0 volledig wordt afgeschminkt, ga ik mij niet druk maken over enkele, al dan niet terecht bijgetrokken secondjes.

Wat zojuist betreft: PSV drong niet meer aan en de FC was na een halfuur al gestopt met voetballen. De spelers, scheidsrechter en bal bevonden zich ter hoogte van de middencirkel, prima toch?

Wat mij betreft en achteraf bezien, had Makkelie al na 70 minuten mogen af fluiten. Daar had hij een hoop mensen een plezier mee gedaan, denk ik.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Zeg ook niet dat het dan anders was gelopen. Maar het was wel de 0-1 in(?)blessuretijd. En van mij hadden ze nog wel even door mogen gaan om een vijfde of zesde te maken hoor.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Voor dat laatste moet je toch écht bij PSV zijn. FCU was rijp voor de slacht c.q. sloop. Maar PSV was clement en vond het wel best. Ook wel enigszins begrijpelijk gezien de belangrijke week die voor ons ligt.

Saillant detail is overigens dat als er één club nog een rekening open heeft staan bij "Makkelie gegeven strafschop" is het uitgerekend FC Utrecht wel!

Achteraf wél des te prettiger dat e.e.a. zo gelopen is. Net zoals de late gelijkmaker van Utrecht tegen ons op zondag 22 april 2007 ook prima uitkwam! Achteraf dan.

Maar wij dwalen af... prima overwinning vandaag en economisch gespeeld. Vandaar dat het hier nu zo rustig is.
+3/-0

7 maanden geleden
Zo moeilijk als tegen Heereveen de goals vielen,zo makkelijk ging het vandaag.
+1/-0

Averpsv (geschorst)
7 maanden geleden
Inmiddels wel duidelijk. Doan is beter dan Götze. Götze is gewoon je zwakste schakel en pure geld verspilling. Alleen zijn naam houdt hem overeind. Verder een dik verdiende geweldige overwinning.
+2/-4

7 maanden geleden
Zo, mijn weekend is weer goed. Al met al degelijke overwinning. Toch als enige van de top van utercht gewonnen voor wat het waard is.....idd niks.
Maar bij vlagen genoten en toch prettig dat een paar spelers echt hun kans pakken. Dat wordt dadelijk nog keuze stress voor Schmidt. Alhoewel, de blessures blijven maar komen. Vind ik toch erg vreemd. Wat is er bv met Propper aan de hand? Is die in Engeland ook een man van glas geworden. Ik heb er geen verstand van maar die paar keer dat hij gespeeld heeft had ik altijd het idee dat hij met een rugzak met stenen over het veld liep. Is hij wellicht niet zo zuinig geweest op zijn lijf in Engeland .wegens te weinig spelen ? Vreemd in ieder geval
+3/-0

7 maanden geleden
"Gewoon" een prima overwinning. En vooral de 2e helft een paar hele fraaie aanvallen gezien. Ik denk ook dat Schmidt de wedstrijd goed gelezen heeft, en met zijn wissels het prima heeft opgelost. Heel benieuwd wanneer de ziekenboeg echt leeg stroomt hoe het elftal dan komt te staan en met welke poppetjes.
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Prima overwinning, met zeer goed veldspel, en dat al een aantal weken, Doan speelde weer zeer sterk. FC Utrecht heeft buiten die geweldige kopbal van van der Hoorn eigenlijk geen kans gehad, terwijl zij(!) moesten scoren, maar PSV maakte wel nog doelpunten. Zaak is deze lijn nu door te trekken, te beginnen komende donderdag. En we hebben steeds meer mogelijkheden voor de basis, compliment aan Schmidt, dat mag ook wel eens gezegd worden.
+2/-0

7 maanden geleden
Op de mindere tweede helft tegen Heerenveen na, en het eerste kwartier vandaag uiteraard, wordt de betere lijn qua veldspel doorgebroken. Drommel had weer zijn onzekere momenten, Sangie begon voor zijn doen ook matig, maar verder louter een voldoende voor eenieder. Rare wedstrijd, die goed en wel beschouwd bij rust eigenlijk al in de tas had moeten zitten.

In de komende weken mag ONS PSV het perspectief voor na de winterstop gaan bepalen. Gezien het programma is zelfs een pole-position voor aanvang van de pot tegen Ajaks niet eens onmogelijk. Tegen Fortuna moet de volgende ronde in de beker gehaald worden en in San Sebastián ligt de strijd voor een vervolg in de EL ook nog volledig open.

Game on!
+1/-0

7 maanden geleden
PSV is weer op de weg terug, en heeft met de opbloeiende reserves een goed vooruitzicht .Toch zal de club er goed aan doen zich in de winterstop te versterken. Doelman Yvon Mvogo keert na dit seizoen terug naar Leipzig . In de 2e bundesliga bij koploper FC ST Pauli blinkt wekelijks de nationale doelman van Bosnië en Herzegovina uit , Nikola Vasilj , net 26 jaar 1.93 lang , prima reflexen.Deze doelman keept er pas sinds de zomer ,maar dit duurt niet lang voordat de bundesliga naar hem hengelt ,daar kun je niet op wachten en je moet op het vertrek van Mvogo anticiperen.Dit seizoen is gebleken dat Drommel volgend seizoen de strijd met een nieuwe doelman om de 1e plek onder de lat bij PSV moet aangaan. ,Nikola Vasilj is nu nog haalbaar voor PSV , laat hem het seizoen bij FC Sankt Pauli afmaken.Verder is de scouting bij PSV bezig met Exequiel Zeballos
Rechtsbuiten van Boca juniors ,dat is een regelrecht talent 19 jaar , ook dat zou voor volgend seizoen een regelrechte versterking kunnen zijn ,zeker met het oog op vertrek van Gakpo / Madueke .Laat hem acclimatiseren bij jong PSV ,met vnistelrooy werken ,om volgend jaar met maxi romero de voorhoede te vormen.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Na een valse start uiteindelijk dus een eenvoudige en vrij ruime overwinning. Zoals "in de regel" de thuisbeurten met FC Utrecht winnend worden afgesloten.

Toch vond ik het een nogal saaie pot voetbal. Lange tijd gebeurde er vrij weinig en af en toe waren er een paar flitsen. Ook had PSV toen de opponent rijp voor de sloop was de score nog wat kunnen uitbreiden.

Maar gezien de week die ons te wachten staat, ben ik uiteraard dik tevreden. De naargeestige ambiance waar de wedstrijd in plaatsvond nodigde ook niet bepaald uit tot een galavoorstelling.

Ook best wel fijn dat er bij de tegenstander eens een keer een keeper teleurstellend acteert. Hoewel 3x knap gescoord vanuit een moeilijke hoek, ging hij bij 3 van de 4 goals bepaald niet vrijuit.

Er werd bij ons al quasi-serieus gespeculeerd of Paes geen halfbroer van Drommel is. Drommel zelf kwam gisteren met de schrik vrij toen hij onder een voorzet doorging en de tegentreffer valt hem niet echt te verwijten.

De doelman staat ook symbool voor het Jekyll & Hyde-seizoen waar Utrecht aan bezig is. IJzersterke performances tegen Ajax & Feyenoord worden afgewisseld met onthutsend zwakke vertoningen in Alkmaar & Eindhoven.

Mooi, mooi, mooi. Wat nóg mooier zou zijn, is 2 resultaten de komende week. An away draw & away win would do nicely, bij voorkeur in die volgorde.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hoe kom je er bij dat Utrecht een 'onthutsend zwakke vertoning' tentoonspreidde? Hake denkt daar anders over, dat kon je ook vooral in de 1e helft zien, en in de 2e helft werd dankzij een omzetting van Schmidt werd Utrecht klem gezet. Lijkt erop dat je veel moeite hebt toe te geven dat PSV al n paar weken gewoonweg goed speelt maar je toch alles graag downplayt.
+3/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vond Utrecht erg matig ja. Allicht gaat een trainer zijn eigen ploeg niet afbranden. De afgelopen weken waren redelijk, afgezien dan van de 2e helft in Heerenveen toen je je de kaas weer van het brood liet eten en zomaar in de slotminuut nog had kunnen verliezen. Maar kom op hé, waar hebben wij het over. Uit tegen potentiële degradant Fortuna en thuis tegen het, evenals Utrecht, grillige Vitesse, mag het? Zet eerst maar eens een serie van 10 overwinningen neer, nou oké 7-8, alvorens ons op de borst te slaan.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Is toch niets aan gelogen? Bij Utrecht spelen enorm veel spelers die het bij een topclub net niet gered hebben en op een stief kwartiertje na ws dat gisteren toch vrij duidelijk te zien?

Dat PSV het vooral ook erg goed deed is óók waar natuurlijk!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Tegen Heerenveen vond ik het niet zo denderend hoor.... De laatste weken klopt in mijn ogen niet.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Wie verzint hier eigenlijk de titels bij de nieuwsitems? Wat heeft die gedronken ?? Er staat ".... en zet indrukwekkende reeks voort." Wat is er indrukwekkend? Bijna nooit de nul, nu weer niet? Die wedstrijd van vorige week was inderdaad indrukwekkend. Indrukwekkend slecht wel te verstaan. Als kleuters gaven ze de overwinning weg. Dit PSV is van als, maar zeker niet indrukwekkend. Manmanman, ik ben echt geen azijnzeiker maar dit soort titels maken mij echt treurig. Alsof er niks aan de hand is.... We staan op een indrukwekkende derde plaats. Niet eens voorronde CL. Hoe dik moet dan die plaat zijn ?? Forza PSV.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Dat is de reeks tegen fc Utrecht.
nu 25 keeer gewonnen.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ah, dan klopt het wel. Bijna net zo indrukwekkend als de reeks in en tegen Heerenveen zullen we maar zeggen. En trouwens, ik ben nog niet zoveel jaar geleden in Eindhoven geweest waar we volledig weg werden gespeeld door Utrecht. Maar dat was de beker. Hebben wij ff mazzel dat die niet in deze reeks is opgenomen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Precies.
Toen ik de kop voor de eerste keer las,had ik het zelfde.
+1/-0

 
 
7 maanden geleden
Wellicht eerst eens verder lezen voordat je los gaat. Het staat notabene al direct in de eerste zin :denk
+1/-0

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Iemand deze limited shirts van Gakpo al gezien? Vind ze wel dik zeg wajooo

https://www.instagram.com/tv/CXJwH0vj-Om/?utm_medium=copy_linklink
+1/-0