Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenKorte opleving na rust blijkt voor zwak PSV voldoende voor winst tegen Sparta


Tijdstip
27 februari 2022
Stadion
Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Korte opleving na rust blijkt voor zwak PSV voldoende voor winst tegen Sparta; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Korte opleving na rust blijkt voor zwak PSV voldoende voor winst tegen Sparta

PSV heeft in een zeer matige wedstrijd de punten alsnog binnen weten te slepen. De uitwedstrijd tegen Sparta eindigde in een 1-2 overwinning. Mauro Júnior en Ritsu Doan wisten te scoren nadat Sparta met tien man kwam te staan door een rode kaart.

PSV begon uitermate zwak aan de wedstrijd in Rotterdam en had veel moeite met de hoge druk die Sparta zette. In de eerste minuten vond het spel dan ook vooral op de eigen helft plaats, zonder dat de thuisploeg daadwerkelijk gevaarlijk werd.

Langzaam kreeg PSV meer grip op de wedstrijd. Na ruim een kwartier volgde de eerste mogelijkheid, maar een schot van Eran Zahavi net buiten de zestien ging vlak langs de verkeerde kant van de paal. Ruim een minuut later kreeg de Israëliër een grote kans, maar dit keer wist Sparta-doelman Okoye redding te brengen.

PSV was veelvuldig aan de bal, maar ging daar veel te slordig mee om. Het gevolg was dat Sparta meerdere keren gevaarlijk in de tegenaanval kon gaan. Phillip Max moest ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken, terwijl Boscagli net irritant genoeg was om Engels van het scoren af te houden.

Het was na een half uur spelen toch Sparta dat op voorsprong wist te komen. Na dramatisch uitverdedigen kon eenvoudig de voorzet gegeven worden en Thy kon volledig vrijstaand de 1-0 binnen koppen. Waar je de hoop had dat PSV door de achterstand wakker geschud zou worden, leek het juist verlammend te werken. Sparta was veel sterker en was al snel dicht bij de 2-0. Joël Drommel kreeg een poging van Thy niet onder controle, maar de bal kon vervolgens nog net op tijd weggewerkt worden.

PSV had sinds de poging van Zahavi in de 18de minuut geen kans meer gekregen, maar in de laatste minuut voor rust kreeg Mario Götze plotseling een enorme kans. Uit een voorzet van Ibrahim Sangaré kon hij bij de tweede paal de bal in een volledig leeg doel tikken, maar raakte de bal volledig verkeerd en de bal ging dan ook naast het doel.

Ook in de rust leek de ploeg nog steeds niet wakker geschud te zijn, want het spelbeeld was precies hetzelfde als in de eerste helft. PSV was veel te slordig aan de bal, waardoor Sparta keer op keer gevaarlijk kon worden in de tegenaanval.

Al snel kwam Sparta echter met tien man te staan nadat Verschueren van achter hard kwam ingevlogen met een bizarre tackle op Zahavi. Toen Schmidt vervolgens met Carlos Vinícius een extra spits binnen te lijnen wilde brengen, sloeg Mauro Júnior toe. Gezien het spelbeeld viel de treffer enigszins uit het niets, maar nadat een corner kort werd genomen schoot de Braziliaan de bal op geweldige wijze in de kruising.

Sparta leek mentaal geknakt te zijn door de gelijkmaker en in korte tijd kreeg PSV een reeks aan kansen. Zahavi en Vinícius misten twee opgelegde kansen, maar uiteindelijk wist Ritsu Doan al snel de 1-2 binnen te schieten.

In plaats van door te drukken en het duel definitief te beslissen ging het tempo weer flink omlaag en kon Sparta nog hopen op de gelijkmaker. PSV kwam er af en toe nog wel uit, maar was vervolgens te slordig om daadwerkelijk tot kansen te komen. Pas vijf minuten voor tijd kwam via een poging van Doan de mogelijkheid om de derde te maken, maar zijn inzet kon nog net worden gekeerd.

Drie minuten voor tijd werd Sparta plotseling gevaarlijk nadat een bal werd doorgekopt, maar de inzet van Van Crooij kon door Drommel eenvoudig worden gekeerd. De aanval werd bovendien vanwege buitenspel afgevlagd. In de vijf minuten blessuretijd die nog volgden kon Sparta nog aanzetten en bleef het constant de bal in de zestien pompen. Buiten een opstootje aan het eind van de wedstrijd gebeurde er echter weinig meer, zodat PSV met heel veel moeite de winst naar zich toe wist te trekken.

PSV profiteerde daarmee optimaal van de nederlaag van Feyenoord tegen AZ, zodat de voorsprong op de stadsgenoot van Sparta is vergroot naar vier punten. De Alkmaarders staan op een vierde plaats met zes punten achterstand op PSV.


[video] Highlights Sparta Rotterdam - PSV


Mario Götze: 'Gelukkig hebben we wel gewonnen'

In gesprek met ESPN gaf Mario Götze aan dat de wedstrijd tegen Sparta zeer zwaar was. "We hebben donderdag nog gespeeld en vrijdag een vlucht gemaakt. Dat zijn niet ideale situaties om dan nu te moeten spelen", aldus Götze. "Het veld was ook niet ideaal om op te moeten spelen, maar gelukkig hebben we wel gewonnen. Maar dat we in de eerste helft een doelpunt tegenkregen was natuurlijk niet goed."

De Duitser gaf ook credits aan de speelwijze van Sparta. "In de eerste helft deden ze het echt goed met druk zetten en man-tegen-man spelen. De ruimtes waren erg klein, zeker op hun helft. Het was daarom niet makkelijk om te spelen", zei hij daarover.

Pas in de rust kreeg PSV te horen dat Feyenoord had verloren van AZ. "Het was goed dat we vooral gefocust waren op onszelf en onze doelen, omdat er nog lastige weken aan zitten te komen", zo gaf hij aan. "We richten ons alleen op onze eigen wedstrijden. We hebben nog drie verschillende competities waar we voor spelen. Daar zal de focus op liggen. Wat er op de andere velden ook gebeurt, we moeten ons op onszelf richten."


Roger Schmidt: 'Het is onmogelijk om op zo'n veld te moeten voetballen'

Roger Schmidt keek in gesprek met ESPN terug op een moeizame wedstrijd. "De omstandigheden waren zwaar na een wedstrijd donderdag, een lange reis en dit veld. Het is dan wellicht de zwaarste wedstrijd die je kan krijgen", aldus Schmidt. "Als je dan op 1-0 achterstand komt, weet je dat het helemaal moeilijk gaat worden. We hebben alleen mentaliteit getoond en de wedstrijd toch gewonnen."

De trainer haalde niet voor het eerst uit naar het kunstgras in Nederland. "Het belangrijkste van vandaag was dat we gewonnen hebben en geen zware blessures hebben opgelopen, al is het nog even afwachten wat er precies met Yorbe Vertessen is", zo gaf hij aan. "Maar op dit veld is het alleen belangrijk dat je wint. Dit heeft helemaal niets met voetbal te maken. Op dit veld kun je niet spelen. Het heeft geen nut om te praten over de tactiek of het spel. Je moet winnen en dan weer terug naar huis. We zullen moeten herstellen en zorgen dat we woensdag weer klaar zijn."

Gevraagd werd aan de Duitser waarom het zo lastig was om te spelen op het veld van Sparta. "Het voetbal is volledig anders, zeker als het veld niet nat gespoten is. Ze speelden ook erg agressief, waardoor iedere tackle voor een hoog risico op een blessure zorgde", zei hij daarop. "Ik ben blij dat het er dan ook op lijkt dat er geen zware blessures zijn gekomen. Vertessen heeft alleen wat last van zijn knie."


[video] Relief after important win | Interviews Sparta - PSV


Mauro Júnior: 'Ik ben altijd klaar om te spelen, ongeacht de positie'

In gesprek met ESPN gaf Mauro Júnior aan blij te zijn met zijn wedstrijd tegen Sparta. "We wisten dat we zeker niet onze beste wedstrijd gespeeld hebben, maar we hebben wel de drie punten gehaald en dat was voor ons het belangrijkste", aldus Mauro. "Het was een heel zware wedstrijd. In de eerste helft waren we niet scherp in de duels, maar in de tweede helft lukte dat wel en kantelden we de wedstrijd."

Zelf is de Braziliaan de laatste weken in heel goede vorm. "Ik voel me erg goed. Mijn ploeggenoten en de trainer geven we veel vertrouwen", zo gaf hij aan. "Ze helpen me op iedere positie waar ik speel. Nu als rechtsback, maar ook als linksback. Nu sta ik op rechts omdat Phillipp Mwene geblesseerd is. Ik zal er altijd staan en ben altijd klaar om te spelen, ongeacht de positie."

Gevraagd werd aan Mauro wat zijn favoriete positie is. "Dat maakt me echt niet uit. Het belangrijkste is dat ik speel", zei hij daarover. "Als voetballer wil je aan een wedstrijd beginnen. Welke positie is echt niet belangrijk. Ik ben blij dat ik de laatste tijd goed speel. Het loopt lekker en dat is ook fijn voor mijn ploeggenoten."

De Braziliaan bewees zijn uitstekende vorm door op schitterende wijze voor de gelijkmaker te zorgen. "Het was een snelle corner en een goed schot", reageerde hij daarover. "Toen ik de bal raakte wist ik al dat het een goed schot was."


Achterstand in de Eredivisie verkleind tot twee punten van de eerste plek

PSV kan zichzelf de winnaar van het Eredivisie-weekend noemen. Ondanks dat het zelf een zeer zwakke wedstrijd speelde zag het eerder nummer drie Feyenoord onderuit gaan op bezoek bij AZ. Ruim twee uur na de zege tegen Sparta verloor bovendien koploper Ajax van Go Ahead Eagles, waardoor de achterstand nog maar twee punten is met nog tien duels te gaan.


Mauro Júnior en Ritsu Doan in Elftal van de Week van Voetbal International

Mauro Júnior en Ritsu Doan staan beiden in het Elftal van de Week van Voetbal International. Mauro Júnior was met een 8 de best beoordeelde PSV'er tegen Sparta, terwijl Ritsu Doan een 7,5 kreeg voor zijn invalbeurt in Rotterdam. Alleen Cambuur-spits Tom Boere kreeg afgelopen speelronde een hogere beoordeling dan Mauro.

In de Elftallen van de Week van De Telegraaf en het Algemeen Dagblad is geen plek voor een PSV'er. Mauro is met een 7,5 in het AD ook daar de best beoordeelde PSV'er. De Telegraaf geeft sinds vorig seizoen geen individuele punten meer.


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Thy ('32)
Goal
1-1 Mauro Júnior ('59)
Goal
1-2 Ritsu Doan ('67)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
10.020 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Philipp Max ('20)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('38)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('38)
Kaart
Sparta Rotterdam: De Kamps ('39)
Kaart
Sparta Rotterdam: Verschueren ('54)
Kaart
Sparta Rotterdam: Van Crooij ('62)
Kaart
Sparta Rotterdam: Engels ('63)
Kaart
Sparta Rotterdam: Beugelsdijk ('90)

Opstelling PSV

Yorbe VertessenEran ZahaviNoni Madueke


Joey VeermanMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeMauro Júnior


Joël Drommel

Wissels:

'46 Ritsu Doan voor Yorbe Vertessen
'60 Carlos Vinícius voor Mario Götze
'77 Bruma voor Noni Madueke
'84 Érick Gutiérrez voor Eran Zahavi


Opstelling Sparta Rotterdam

ThyEngels


Van CrooijDe KampsVerschuerenNamli


DurmisiAuassarBeugelsdijkAbels


Okoye

Wissels:

'69 Van Mullem voor Thy
'69 Jans voor De Kamps
'77 Pinto voor Engels
'77 Dalmau voor Durmisi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-2 (1-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-0)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (1-1)
10  5 1-2 (0-1)
11  5 1-2 (0-1)
12  5 1-2 (0-1)
13  5 1-3 (1-0)
14  3 1-3 (0-2)
15  3 1-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.10. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mauro Júnior (84 -> 5,0)
2. Ritsu Doan (26 -> 4,0)
3. Jordan Teze (21 -> 3,0)
4. Niemand (7 -> 2,0)
5. Olivier Boscagli (5 -> 1,0)
6. Carlos Vinícius (4 -> 0,0)
7. Aron Van Lare (3 -> 0,0)
7. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
7. Joey Veerman (3 -> 0,0)
10. Noni Madueke (2 -> 0,0)
10. Eran Zahavi (2 -> 0,0)
12. Bruma (1 -> 0,0)
12. Joël Drommel (1 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
12. Dennis Vos (1 -> 0,0)
16. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
16. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
16. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
16. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
16. Dennis Vos (0 -> 0,0)
16. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
16. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
16. Luis Felipe (0 -> 0,0)
16. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
16. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
16. Dante Rigo (0 -> 0,0)
16. Philipp Max (0 -> 0,0)
16. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
16. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
16. Mario Götze (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Armando Obispo (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
16. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
16. Vincent Müller (0 -> 0,0)
16. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
16. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
16. André Ramalho (0 -> 0,0)
16. Nick Viergever (0 -> 0,0)
16. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
16. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
16. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
16. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Traditioneel lastige wedstrijd. Helaas Gakpo er alweer uit. Verwacht dat we uiteindelijk met 1-1 van het veld stappen. Snel 1-0 achter, draak van een eerste helft verder, in de tweede helft valt de 1-1 wat gelukkig, maar zijn we niet bij machte om door te drukken. Vlak voor tijd weet Drommel de 2-1 nog te voorkomen. AZ wint van Feyenoord en de strijd om plek twee barst echt volledig los. Het blijft in ieder geval spannend tot de laatste speelronde. Of we walsen er met gemak overheen. Dat is het leuke aan PSV, je weet nooit wat je te wachten staat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is helemaal niet leuk aan PSV, althans, dat vind ik.
+2/-0

 
remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Soms spelen we wel eens een goede helft, dan ben ik altijd aangenaam verrast.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, als het zo bekijkt.

Ik ben best een optimistisch mens, maar snap niet waarom men niet vast blijft houden aan 433. Zie NAC en vitesse. Spelers laten voetballen, bewegen, snelheid, druk. En is gakpo er niet, een andere buitenspeler erin, en niets wijzigen.

Moet ik er wel bij zeggen dat ik speler en trainer op minimaal niveau ben geweest.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
We krijgen weer een verrassings-elftal, want zevental spelers ontbreekt sowieso.
Waarom "denkt" het AD dat Vinícius en Bruma in de basis staan ten koste van Zahavi en Doan ? Die zijn meestal juist invallers in minuut 60.
Ben benieuwd wat er van de AD nu weer mee uitkomt :)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Drie ongedwongen wissels inderdaad, met ook nog Götze ernaast voor Veerman. Voor de gemiddelde fan is het wel een logische opstelling, maar de kans dat Roger er zo over denkt lijkt me bijzonder klein.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het lijkt wel dat onze Roger zijn opstelling maakt naar aanleiding van wat het ED schrijft. Gewoon dát (meestal logische elftal) zeker niet !
+2/-1

 
1 jaar geleden
Scheelt maar 3 posities dit keer :).
+1/-0

1 jaar geleden
Het is eigenlijk te triest voor woorden dat we al beginnen te bibberen bij een uitwedstrijd tegen de gedeelde hekkensluiter van de eredivisie. Maar ja, ik kan zelf ook moeilijk zeggen dat ik wel even een 0-4 verwacht. Alles behalve 3 punten is natuurlijk onacceptabel.
+5/-0

Ik snap ook al die negatieve benadering/en het indekken voor het geval het goed gaat van een potje tegen Sparta niet zo, dit is een pot waar je als PSVer zijnde gerust mag uitgaan dat er drie punten mee naar Brabant meegenomen gaat worden, valt het tegen dan valt het tegen, maar om nou al bibberend en sidderend de benadering aan te gaan, nou NEE!
+3/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Ja maar POR;
-Zij zijn stiekem veel beter dan de stand doet vermoeden.
-Wij hebben veel geblesseerden.
-Zij hebben kunstgras.
-Wij hebben een "zware" Europese wedstrijd achter de rug.
Dat is toch al een dodelijke cocktail om puntverlies alvast te rechtvaardigen?
+4/-2

 
Da's door een Schmidt bril dan, dan bied ik bvb mijn excuses :-)
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Eerlijk is eerlijk onder Schmidt trekken we dit soort potjes meestal wel net over de streep, maar de lange lange periode met ons uit complex en het feit dat we zelden eenvoudige overwinning boeken in dit soort wedstrijden, bijvoorbeeld GA, NEC waar we gewoon ontsnappen,of WII waar we niet ontsnappen heeft mij wel een flinke deuk in dat vertrouwen opgeleverd. Het is al jaren structureel.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik kijk nu al reikhalzend uit naar de duels tussen Vinicius en Tommie Beugelsdijk! Wordt hogeschoolvoetbal…
+3/-0

 
1 jaar geleden
Haha een uitbener tegen een houthakker
+3/-0

1 jaar geleden
Makkelijk potje dit want Bruma is erbij.
Komt alles goed.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tot morgen 1333 ga ik nergens van uit qua opstelling. Doan heeft vaak de voorkeur van Schmidt en even afwachten wie er zomaar geblesseerd zijn uit het niets.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Doan zou op de plek van gotze moeten spelen.
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Sparta-PSV, pas de 2e uitwedstrijd in de eredivisie en de 1e away day sedert Monte Carlo, zegt genoeg over wederom een krankzinnig seizoen. Hopelijk het laatste op deze wijze. En eveneens hopelijk gaan wij na dit seizoen, na het hemeltergend saaie voetbal onder Herr Schmidt, ook weer eens wat frequenter genieten van de nagel aan onze doodskist. Maar goed, eerst deze laatste loodjes, deze laatste maanden, of weken - dat klinkt korter - nog zo goed en zo kwaad mogelijk door zien te komen. Vanmiddag Sparta-uit. Moet kunnen. Toch?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heb je er wel een beetje zin in, of is de trip naar de nagel aan je kist een verplicht nummer? Maak me wat zorgen om je ;)
+2/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Oh staan nu in kroeg Schiedam. Het mot maar. Ach wij zullen wel winnen... denk ik.
+1/-0

1 jaar geleden
"1-3 zege met openingstreffer van Bruma levert liefst 61x jouw inleg op"


Dat is toch een waardeloze odd? Speelt Bruma wel?
+1/-0

 
Je mag gerust snel na het bekendmaken van de opstelling inzetten, 5 euro is toch te doen? Leuk zakcentje voor een leuk zacht-prijsje risico waard.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zelfs dan. Al speel je die wedstrijd 100x dan nog gebeurt dat niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik neem aan dat je weddenschap ongeldig is als hij niet in de basis staat. Verder is 1-3 maar een odd van 11. Het zou wel de eerste openingsgoal in de competitie voor Bruma zijn.

Ik speel zelf meestal odds van rond de 2. Bij PSV voel je meer of minder dan x goals vaak wel aankomen, als ze al dan niet gaan inzakken.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Heracles-uit (0-2) scoorde Bruma de 0-1.
+2/-0

1 jaar geleden
Gewoon 3p vandaag.
Schei toch uit tegen Sparta.
2x doan
1x Veerman.
Come on psv
+2/-0

 
0-5, Vini 2x Tommy Houthakker weet niet wat ie ermee aanmoet, Doan een hele mooie, Bruma 1x en tot slot onze Belgische speedy 1x, zo ff voor Jomanda spelen;-)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoeveel krijgen wij voor 5 Euro inleg Por ?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zal dan wel 61x5= 305 zijn dan he;-), maar ik doe toch niet aan mee
+1/-0

 
1 jaar geleden
En de traditionele tegengoal dan?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou, al een paar wedstrijden geen Drommeltje gezien. Dus...
+1/-0

 
Staat toch 1-3? Kn zelfs nog gebeuren, Bruma komt eraan en Eran gaat eraan.
+1/-0

1 jaar geleden
Niet zeuren jongens. Wordt gewoon weer eens 0-5. Vini houdt de verdediging wel bezig waardoor Bruma en Madueke lekker voor eigen succes kunnen gaan na mooie steekpasses van Joey.
De 0-1 is overigens een eigen goal van Tommy.

Ps ik wordt wel moe van die mega hoeveelheid reclame op deze website
+2/-0

1 jaar geleden
In de rust bij 0-0 Bakayoko voor Zahavi
+1/-0

1 jaar geleden
Zit nou AZ - Fnooit te kijken, leukd wedstrijd met op en neer gaand spel. Tot nou toe goede tussenstand. Ben benieuwd of onze helden vandaag weer max 45 minuten kunnen vlammen. Toch triest he
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
ik gok op:
2 x 15 minuten billen knijpen.
2 x 15 minuten kijken naar, ja waar zit ik eigenlijk naar te kijken.
2 x 15 minuten aardig voetbal met volop kansen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
We gaan het gewoon aanvinken zometeen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vink de eerste "15 minuten kijken naar, ja waar zit ik eigenlijk naar te kijken" aan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoppa, vinkje 2 bij "15 minuten kijken naar, ja waar zit ik eigenlijk naar te kijken".
Nog 3 van die en nog een 15 minuten billenknijpen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sorry, toch vinkje 3 bij "15 minuten kijken naar, ja waar zit ik eigenlijk naar te kijken".
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heb inmiddels 3 vinkjes staan. Zit niks van de onderste regel bij. Wijzig die maar in ‘zit me kapot te schamen’. Garantie voor een volle spaarkaart!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vink de eerste "15 minuten kijken naar, ja waar zit ik eigenlijk naar te kijken" aan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Feyenoord verloren. Zitten we weer... áls wij tegen de nr 17 winnen en Ga Eikels wint van Ajax dan is het een mooie zondag. Zal wel weer een 1-1 voor ons en een 0-6 in Deventer worden 😫
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Prima plekken hier, dat wel, lekker 1e rij in het zonnetje tegenover de twin towers. Hup PSV!
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Eind goed al goed.
+2/-0

1 jaar geleden
Spelen we maar op een helft.????
+1/-0

1 jaar geleden
Ah gut, ons meesterbrein aus der Heimat stelt toch zijn lievelingetjes opa Götze en ex-spits Zahavi weer op. En nu maar hopen dat ze beide een opleving hebben. Net AZ-Feyenoord gezien. Voetballen allebei beter dan unsere Manschaft, zonder dat ze een betere selectie hebben. Zo, nu eerst het openingsoffensief van die andere club uit Rotterdam zien te overleven. Bilnaadje begint alweer wat vochtig te worden.
+2/-0

1 jaar geleden
Hahaha elleboog van eigen speler en Noni krijgt de achuld
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Etnisch profileren🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja dit is toch niet te filmen, en ook commentator die erbij zegt: hij krijgt een tikje van Madueke, hier lastig te zien… en dat terwijl z’n medespeler m volraakt. Verbaas me ook over hoe fel Sparta speelt en psv dan met drie gele kaarten tegen een staat. Iedere keer als wij de beuk er in gooien of commentaar hebben is het geel, maar die lieverdjes van Sparta kunnen niks verkeerd doen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Met je eens, maar komop man, moeten we het nou over de schijts gaan hebben als die lamstralen dit op de plastic mat leggen ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gaan we ons echt weer als Calimero gedragen? Op alle kaarten is toch bijzonder weinig aan te merken. En andersom liggen onze spelers al bij een zuchtje wind vandaag. Waar je hier getuige van bent is een wedstrijd van mannen tegen jongetjes en helaas staan wij vandaag aan de verkeerde kant hiervan
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Haha die corners van ons, dat kan toch echt niet hè?
+1/-0

 
1 jaar geleden
De befaamde Bruggink-corner is terug !
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Hier kunnen we ook onze fameuze ingooien aan toevoegen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoop niet dat dit zijn Max is zeg..
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Thy had al vier maanden niet gescoord, gelukkig komt wonderdokter PSV langs.
+4/-0

1 jaar geleden
Ruim een half uurtje onderweg tegen Sparta, de club die dit seizoen amechtig probeert aan te klampen aan het niveau van Willem2 en RKC. Dat lukt ze vandaag, net als ons PSV trouwens. Ik zou die Duitse pseudo-voetbalprofessor vandaag nog terug naar de Heimat sturen. Gênanter dan dit gaat het niet meer worden.
+4/-0

1 jaar geleden
Kunnen ze nu echt niet vanaf morgen afscheid van Schmidt nemen? Wie je ook als vervanger voor de groep gaat neerzetten slechter kan het toch niet worden.
+3/-0

 
michelos (geschorst)
1 jaar geleden
Brands had hem al de Herdgang af gejaagd.

Maar we zitten nog een paar maanden aan Slome Toon vast, die immer traag van begrip is, en oogkleppen op heeft als het op Schmidt beoordelen aankomt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Laat Emiel Ratelband, Johan Vlemmix of Bassie&Adriaan het seizoen desnoods afmaken. Het gaat er echt niet slechter op worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een vervelende ploeg dat Sparta, met vasthouden en liggen steeds.

Dat PSV geen twee keer kan overspelen zonder slechte pass heeft daar uiteraard weinig mee te maken.
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Nou na rust maar met de sterkste elf gaan spelen. Oh wacht dit ZIJN de sterkste elf😱
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou ja, Vinicius, Bruma, Guti hadden er in gekund.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoe durven ze ja. Belachelijk dat ze rode loper niet uitrollen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is uiteraard meer een verwijt naar de arbitrage. In liefde en degradatievoetbal is alles toegestaan. Dat neem ik Sparta niet kwalijk.
+1/-0

michelos (geschorst)
1 jaar geleden
PSV heeft altijd de unieke kwaliteit om bij aan aanval met 6 man achterin toch nog 2 aanvallers van de tegenpartij vrij te laten staan. Elke keer weer verbazingwekkend hoe makkelijk een tegenstander vrij mag staan bij onze luchtdekbrigade.
+2/-0

1 jaar geleden
Het is op zich natuurlijk al een prestatie om per wedstrijd verder onder de absolute ondergrens te zakken. Iedere wedstrijd denk je dat ze het absolute dieptepunt hebben bereikt, maar iedere volgende wedstrijd wordt het nog zieliger en lachwekkender
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik blijf optimistisch, ze spelen altijd maar 1 helft redelijk. Hoop maar dat dit dan de 2e helft vandaag is.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Alleen al grappig dat we twijfelen of dit nu de redelijke helft was of niet.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nou ik heb hier geen glimlach van hoor
+1/-0

1 jaar geleden
"Dat is niet makkelijk", aldus de commentator na een kans van Götze op 2 meter afstand op een bal die vanaf de zijkant onaangeraakt onderweg is. Ik had hem denk beter geraakt, ondanks dat al decennia niet gevoetbald heb.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Al hadden ze vanmorgen elf man van het Stratumseind afgehaald en hier neergezet, had niemand het verschil gezien.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mijn licht demente tante heeft een witte stok met 2 rode streepjes er op en maar 1 been. Die had m gemaakt.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een zaadvoetbal. Ik schaam me echt kapot.
Die Götze, Zahavi, Max, Drommel. Wat moet je er allemaal mee.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Kleed je om Juul.
Tenminste als gij t bent
+1/-0

1 jaar geleden
Starta wil wat bewijzen voor eigen publiek en PSV denkt dat het wel goed is om op 70% te spelen.....
+1/-0

 
1 jaar geleden
70 ? Hahahaha toch nog gelachen vandaag
+1/-0

1 jaar geleden
Bijna 2 jaar met deze trainer hebben ons dit niveau opgeleverd…Pressing? Bedoelde hij dat tegenstanders ons vroeg vast zouden gaan zetten?! Drama..en dat met een echt redelijke selectie
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hij bedoelde "dressing" op zijn salade
+3/-0

remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Wat moet dat toch heerlijk zijn voor elke tegenstander om tegen ons te voetballen. Je hebt maar 1 doel en dat is de boel dichthouden achterin, die goal krijg je dan vanzelf wel cadeau. Laat PSV maar lekker aankloten rondom je eigen 16 en wacht tot Drommel wat loslaat of een andere speler een zaadbal geeft en je zit op rozen. Ik had voorspeld dat we in de tweede helft nog wel lullig op 1-1 zouden komen, maar ik stel hem bij. Scoren gaan we vandaag niet en Sparta krijgt er nog wel 1 of 2 cadeau. En dan te bedenken dat er bij PSV mensen rond lopen die daadwerkelijk denken dat hier een selectie rondloopt die voor het kampioenschap mee kan doen, en nog wel op belangrijke functies ook. Geen wonder dat Schmidt eieren voor zijn geld kiest na twee dramatische transferperiodes op rij. Straks is het Gat 8 punten, je moet nog naar de Kuip, dus we gaan het met AZ en Feyenoord uitvechten voor de plekken 2 t/m 4. AZ gaan we niet achter ons houden, laten we hopen Feyenoord wel.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
"dus we gaan het met AZ en Feyenoord uitvechten voor de plekken 2 t/m 4"

Toen ik dit een paar maanden geleden al voorspelde was ik een nepsupporter en moest ik maar naar het Ajax forum.
+3/-0

 
Gaat ook uitkomen , wij winnen dit toch.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Sorry, wat gaat uitkomen?
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Zij het aan het begin van het seizoen al, het ging nog wonderbaarlijk goed eigenlijk, tot we besloten om ons in de winterstop maar niet te versterken om die eerste plaats te verdedigen, ja dan houdt het gewoon op. En ja natuurlijk is Veerman een goede aankoop geweest, maar onze prio ligt toch echt bij de posities LB, RB, CV, SP en Keeper. Stel je moet nog wat forceren zometeen, wie ga je brengen? Vinicius, Bruma en Doan. Blijf je hetzelfde zinloze spelletje spelen en kwalitatief maakt het ook geen reet uit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo (en ja ik ben fan van zijn kwaliteiten) is ook gewoon veel te fragiel. 1/3 van het seizoen afwezig is veel te veel!
We hebben gewoon te veel kwetsbare spelers
+1/-0

1 jaar geleden
Het lijkt weer helemaal nergens op. Het is een klote veld maar psv kan geen bal fatsoenlijk rondspelen en creeert daarom helemaal niets. Kan je idd wachten op de traditionele blunders en dan word het heel lastig. Dit moet PSV echt winnen want die 2de plek is zo belangrijk
+2/-0

 
1 jaar geleden
De bal rondspelen op een kloteveld zouden ze gewend moeten zijn gezien het veld in Eindhoven
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Wordt wel een beetje te gek met dat duwen elke keer.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Duwen hielp al niet meer. Nou doorpakken
+1/-0

1 jaar geleden
Hahaha elleboog van eigen speler en Noni krijgt de achuld
+2/-0

1 jaar geleden
Met 9 tegen 10 maken we misschien meer kans.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Wat een ongelofelijk stomme overtreding van die gast zeg.
+3/-0

1 jaar geleden
Nog 10 Sparta vedetten om tegen te strijden. Zal nu misschien een iets gelijkwaardigere strijd worden. Ik begin bijna in een puntje te geloven.
+2/-0

remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Hebben we dat weer. Tegen 10 spelen is helemaal niet zo'n voordeel, die gaan gewoon lekker achterover hangen. Mag toch hopen dat we niet van 10 Spartanen gaan verliezen....
+1/-0

1 jaar geleden
Totaal overbodige overtreding, zegt de commentator van ESPN over die rode kaart bij Sparta.
Maar zo zag de hele eerste helft eruit. De scheids laat alles toe. En dan geeft iemand een doodschop. Helemaal voorspelbaar.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Snap echt dat Sparta tot de rand en erover gaat. Dus ja, daar heb je gelijk (en jij dus ook eerder al @albert). Maar je had het als PSV nooit zover moeten laten komen. Nu kom je er misschien mee weg.

Omhoog dat tempo, druk erop.
+1/-0

 
Het is gewoon bijna een kopie van de wedstrijd van vorig seizoen qua felheid bij Sparta. Toen konden ze er ook ongestraft op los schoppen met het gevolg dat je Gakpo vervolgens weken kwijt was.

Het is overigens vooral een verwijt richting de arbitrage en staat los van het bijna genante spel wat PSV laat staan tot nu toe, ook al sta je nu 'gewoon' voor.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met dat verschil dat vorig jaar dat veld i.c.m. sneeuw nog gevaarlijker was
+1/-1

Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Het is Mauro meer dan gegund.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een stelletje Mongolen daar bij Sparta man!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er staan nu 2 spitsen in die vanaf 1 meter niet kunnen scoren😂
+3/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Makkie jongens, nog ff aan het doelsaldo werken😊
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wij zeiden het al he, een monsterscore 🤣
+2/-0

 
1 jaar geleden
Sterker nog, Zahavi heeft al drie schoten op doel van PSV tegen gehouden.
+3/-0

1 jaar geleden
Ondanks de voorsprong, trap Schmidt aub dalik nog de deur uit. Cocu verveelt zijn eige, laat hem het seizoen maar afmaken. Klachten over saai, defensief voetbal ? Schijt aan. Die 2e plek moeten we halen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind Teze wel weer als een koning spelen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Klopt, wat als Ramalho weer terug is ? Toch seunt
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom staat Zahavi er nog in.? 99% balverlies. Bakayoko op rechts, Fosm op 10
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind Fosm inderdaad goed vandaag
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Nu je het zegt ja.😎
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Heeft er al iemand gezegd dat Zahavi er niks van kan?
+2/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat het helemaal niet zo erg was geweest als Zahavi in de winterstop was gestopt!
En die Africa cup heeft Sangare ook niet echt beter gemaakt ….
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Het is al erg genoeg dat Mauro nu wekelijks een van de betere is. Dat vonden de meesten een net niet speler(ook ik)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar eerlijk is eerlijk, weer MOTM
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Zeker, maar het zegt ook wat over de rest?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wij zitten toch al altijd op 1 lijn ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Erg genoeg? Ben maar blij dat er nog 1 of 2 spelers zo constant zijn en zeker zo hard werken!!
80% van het team speelt gewoon onvoldoende, dan is het toch fijn dat er nog enkele een goed niveau halen, en we daardoor toch nog elke keer de overwinning kunnen binnen slepen….
+1/-0

1 jaar geleden
Er was kortsluiting bij een Spartaan nodig om PSV aan het voetballen te krijgen. Met een beetje mazzel gaan onze vedetten dit wel over de streep trekken, maar ik vrees dat de 10 wedstrijden die nog te gaan zijn teveel zal zijn om F’noord en AZ achter ons te houden. Dat ligt niet zozeer aan de kwaliteit van de selectie (zie AZ en F’noord die beide geen beter materiaal hebben), maar veel meer aan de opstelling, de spelopvatting en het ogenschijnlijk ontbreken van de automatismen. De verantwoordelijke hiervoor zal helaas nog wel tot het eind van dit seizoen mogen blijven aanmodderen van onze keurige directie. Als deze man nu wordt weggestuurd wordt er een krachtig signaal afgegeven en wordt de boel flink opgeschud. Ga je op deze manier verder is het hoogst onwaarschijnlijk dat je tweede wordt, dus wat is er te verliezen?
+2/-0

1 jaar geleden
Beugelsdijk hahaha, wanne frotnek. Zal wel bij Johnny op t lijstje staan 😁
Volgend jaar in Eindhoven te bewonderen.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Ik begin die Manschot ook een beetje beu te worden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Die moet bijna alleen tegen Sparta aanvallen terwijl 3 man aan zijn shirt hangen.
+1/-0

1 jaar geleden
De 10 Spartaantjes geven nog even gas. Bilnaadje wordt nu echt vochtig!
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Pff... billenknijpen tegen 10 man van Sparta. Een nieuw dieptepunt.
+5/-0

Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Staan wij nu serieus onder druk tegen tien man van de nummer 17 van de competitie😱
+4/-0

1 jaar geleden
Wat was het weer genieten vanmiddag.

Trots!
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
En alweer een appeltje eitje wedstrijd.
+2/-0

1 jaar geleden
Een inworp in de laatste minuut, zullen we vrijlopen? Nee, zoek het maar uit gooiert.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
En dat ook nog met een man meer🤔
+1/-0

1 jaar geleden
Ik wilde van alles melden mbt deze wedstrijd en het nivo , of liever het ontbreken daarvan etc.
Maar hee, waar hebben we het eigenlijk over, inmiddels heeft onze psychopaat uit Moskou bevolen om de nucleaire wapens paraat te zetten…..gaan we richting de meer dan 100.000 op de vlucht geraakte mensen, dan is relativering wel op zijn plaats.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Laat die bluffert toch. Enige waar ik voor zou vrezen is dat Puta zelfmoord pleegt door de planeet op te blazen. Elke andere vorm juich ik toe trouwens.
+1/-0

remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Tegen 10 man van Sparta een corner bij de hoekvlag houden om tijd te rekken en speler die zogenaamd in zijn gezicht wordt geraakt en gaat liggen. Zelden zulke dieptepunten meegemaakt bij ons mooie cluppie. Dat het spel slecht is ben ik al wel aan gewend. Gelukkig de puntjes weer binnen en plekkie 2 weer iets steviger in handen, maar voor hoe lang......Volgende horde is GA, kan moeilijk zeggen dat ik er vertrouwen in heb, maar zoals zo vaak trekken we uiteindelijk met kunst en vliegwerk toch over de streep maar ook geluk is eindig.
+5/-0

 
Hij werd zo 'zogenaamd' geraakt dat hij met een bloedlip vervolgens een interview geeft :denk
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Zo zag het er niet uit op het veld en heb verder geen interview gezien, dus dan heb ik het mis. Heb gewoon een enorme hekel aan de val ziekte die ik bij veel spelers zie en hoop dit soort gedrag toch niet bij PSV te zien. Gelukkig dan ook niet het geval.
+1/-0

 
Mauro werd echt geraakt, wat Vini stond te doen was echt beschamend
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Ach je wint 'm.

En ze zijn hier niet blij.

(later meer)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik hecht altijd ontzettend veel waarde aan je Posts killer! Eigenlijk zoek ik altijd direct naar jouw zienswijze. Kritisch, eerlijk en gewoon to the point. Maar ik ben nu wel héél benieuwd naar je uitgebreidere reactie (mogelijk vanuit een sfeervolle coupé met gezinnetjes die vandaag wél iets leuks hebben gezien). Ik heb erg veel respect voor je dat je het dit seizoen steeds weer opbrengt naar alle uithoeken te reizen voor zover de overheid dit toestond. Je bent denk ik vijftiger? Hebt alles al zo’n beetje meegemaakt met PSV, maar nog niet eerder zo’n zwalkbeleid als het huidige? Hooguit in de jaren 90 met Westerhof en Aad de Mos maar dat werd eerder de kop ingedrukt
+3/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dank voor de vriendelijke en lovende woorden, brusje, en jij bevindt je in goed gezelschap. Ook ik lees mijn bijdragen graag (terug). Maar jouw eigen bijdragen mogen er ook zijn hoor! Zeker die laatste n.a.v. de loting, meen ik, die grossierde in opgeheven duimpjes c.q. plusjes.

Wat het kenschetsen van mijn persoon ben jij spot on. Al bezoek ik de laatste jaren, óók al voor covid, lang niet zoveel uitwedstrijden meer als vroeger. Al kan aan de andere kant ook gesteld worden dat thuiswedstrijden voor mij al de omvang en reistijd hebben van uitwedstrijden.

Ik tracht inderdaad mijn cynisme te cultiveren en schroom daarbij niet te charcheren. Beschouw mij in dergelijke gevallen maar als advocaat van de duivel. Ikzelf zie het als een gezonde dosis tegengif voor de, imo, hier te veelvuldig voorkomende, geforceerde, positieve voorstelling van zaken.

Ja ik heb gerede problemen met het hedentendage gevoerde beleid waarin, nogmaals mijns inziens, een klef kliekje elkaar te pas maar ook te onpas de hand boven het hoofd houdt. Dit gaat vanuit de absolute top van de toezichthoudende RvC via de algemene leiding tot het oh zo gemoedelijke en warme nest van De Herdgang. En vergeet daarbij vooral ook niet de, volgens mij, nogal falende medische staf.

Ergens vandaag of morgen zal ik nog 'even' specifiek terugblikken op de inmiddels al voorbije zondag. Oftewel hoe een, aanvankelijk, armetierig voetbalmiddagje tóch nog goedkwam. Of is hier slechts sprake van uitstel van executie?

Nogmaals dank voor de vriendelijke reactie.
+1/-0

1 jaar geleden
Wordt het onderhand niet eens tijd om m Mauro Senior te noemen ?
+13/-0

1 jaar geleden
Drama wedstrijd. Tegen 10 man in de problemen en op het eind Ajax gedrag tonen met schwalbes, tijdrekken en huilen. Niet om aan te gluren.

Als je niet lekker in de wedstrijd zit lekker ophouden met voetballen van achteruit, de verdedigingslinie opschuiven naar het middenveld en gebruik maken van de snelle aanvallers op de zijlijn. Geen tactische wijziging deze wedstrijd toont toch wel een tekort aan tactisch inzicht bij de trainer. De enige reden dat we geen puntverlies hebben is de onnodige rode kaart van Sparta.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Daarom wissel Schmidt Cocu, geen plezier meer, maar wel de 2e plek (of toch nog... in Deventer 2-0)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Titel van Toons laatste boek:zandkasteeltjes bouwen in Eindhoven.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Als de CL-wedstrijden veel gaan vragen van Ajax dan kan het nog wat gaan inzakken daar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ziet er wel naar uit nou...
Nog een kwartiertje tegenhouwe in Deventer
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als de koploper al zoveel moeite heeft in Deventer, hoe moet dat dan woensdag voor de beker met ons?! Kunnen we het niet schriftelijk afdoen? Onze ballerina’s zullen met ontzag en luiers afreizen naar Deventer om daar weer 90 minuten apathisch op het veld te staan.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Hopelijk gaat Go Ahead nu flink feest vieren met flink wat bier :) Anders wordt het voor PSV lastig.
+1/-0

1 jaar geleden
Go Ahead staat nog 2-1 voor tegen Ajax, nog 25 minuten te gaan.
Zou PSV toch nog dicht bij plek-1 kunnen komen ?
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Zou mooi zijn maar maar daardoor mogen we nooit tevreden zijn met wat we zelf laten zien.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat we zelf laten zien is ook van mager niveau,
Ben benieuwd of Go Ahead - PSV in de beker gaat worden.
Hopelijk vieren ze te veel feest :)
+1/-0

1 jaar geleden
Eagles-AZ als bekerfinale is ineens niet meer heel onlogisch…
+1/-1

1 jaar geleden
Dankzij Bruma toch nog gewonnen.
+1/-0

1 jaar geleden
Toch nog een mooi weekend geworden.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker weten, nu op naar een mooi jaar !
Wel raar dat Go Ahead dit jaar meer punten pakt tegen Ajax dan PSV.
+1/-0

1 jaar geleden
nu snap ik die genialiteit van Schmidt pas.
Zo slecht spelen dat je directe concurrenten denken dat ze het op minder dan 100% ook wel af kunnen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Zou de trainer het team elke keer wisselen en een raar systeem spelen om de rest van NL in de war te brengen ?
+2/-0

1 jaar geleden
Iemand vroeg mij wanneer PSV voor het laatst overtuigend heeft gespeeld. Ik denk voorronde Champions League.
+1/-0

 
Twee weken terug tegen Vitesse
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hij chargeert maar je kunt niet ontkennen zoiets iedere wedstrijd verre van overtuigend is.
En pijn aan mijn ogen begint het ook aardig te doen, ik zie het plan van Schmidt ook niet meer.
+2/-0

1 jaar geleden
We krijgen nog pittige uitwedstrijden tegen utrecht,cambuur,twente,feyenoord.Het mooie ervan is dat we weer op het puntje van de stoel gaan zitten.Ajax mag nog naar cambuur,die iets recht te zetten hebben na de 9-0 in de vooravond van Benfica waarna het feyenoord ontvangt,de week erop naar groningen.tussendoor nog nec uit en in het slot naar AZ en op de laatste speeldag naar vitesse.Alles is nog mogelijk.PSV speelt gewoon om 4 prijzen !.Laten we woensdag de bekerfinale halen, de kwartfinale ten koste van kopenhagen in de europacup halen.Het kunnen mooie spannende maanden worden.Laat iedereen fit worden en juist nu gaan pieken terwijl AZ en Benfica de amsterdammers in crisis kunnen duwen.
+8/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden
Juist, dat is de spirit!

Ik voel een 2016 seizoen aankomen...

KARMA IS A BITCH ❤🤍❤🤍❤
+1/-0

1 jaar geleden
Na speelronde 24 nog serieus meedoen om de titel is toch al weer even geleden. Baggerpot, maar je wint. Gakpo wordt wel erg gemist, hoop dat hij snel weer kan spelen.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
IT AIN'T OVER TILL THE FAT LADY SINGS....

Remember 2016... KARMA...❤🤍

Hope is stronger than YOU think!
+3/-0

remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
En zo is het ineens een heerlijk weekend waar alles mee zit. Wat zal het lekker zijn als we de komende weken het elftal weer compleet kunnen krijgen en vooral ook houden. Wat we begin dit seizoen hebben gezien zit gewoon in deze ploeg en dan is alles nog mogelijk. Maar we zullen het zo langzaam aan wel zelf af moeten gaan dwingen. Een goaltje via iemand zijn schouder en een domme rode kaart bij de tegenstander verhult hoe vreselijk moeilijk we het deze week hebben gehad. Maar we leven nog op alle fronten. Ongelofelijk als je zo bagger speelt. Schmidt haalt een bizar rendement uit deze ploeg, zeker als je foutjes van de keepers en die uitbal mee neemt, maar dat zal niet meer veranderen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Schmidt haalt een bijzonder rendement uit de ploeg? Ben je wel goed? Je begint elke keer met gotze die man kan echt niet meer, geen loopvermogen meer, Max idem dito. Zahavi kan er helemaal niks van, als hij een keer iemand passeert heeft hij geen kracht meer hem te passeren. Mauro Jr, te licht voor psv. Maar was vandaag ook weer een van de betere. Zet die dan gewoon linksback aub! En had gewoon begonnen met Bruma op Links, maar hij begint met Vertessen op links die een rechtsbuiten is. En gewoon met guti, veerman en sangare op het middenveld, en Vinicius is ook geen speler voor psv, maar heeft in iedergeval power en laat zich niet steeds als een wijf op zij zetten, verschrikkelijk die zahavi met dat verongelijkte hoofd elke keer. Ik zie liever cocu het seizoen al afmaken en schmidt weg met zijn duitse vriendjes. Tegen Az begon hij al zonder buitenspelers en zonder spits, en tegen ajax zonder spits en totaal niet willen voetballen. Nee, met een cocu en een betere technisch directeur stond je nu gewoon bovenaan. Drommel was er nooit gekomen bij een directeur met visie!
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Feitelijk schuif je nu het falen van John de Jong in de schoenen van Schmidt en dat is niet helemaal eerlijk. We staan op 2 punten van Ajax, dat op elke positie 2 betere spelers heeft, En we staan enkel maar tweede omdat Drommel en Mvogo regelmatig wat foutjes maken, WII 1 pnt, Heerenveen 2 Pnt, Az 1 pnt en een stekeblinde grens en VAR die weigeren een bal, waar niemand een plaatje van kan tonen dat hij in is, uit te geven, Wij 1 meer, zij 2 minder. Sta je gewoon 5 punten los met deze voor PSV begrippen echt zwakke selectie, en daar kan Schmidt helemaal niks aan doen. We spelen halve finale beker, wanneer was dat voor het laatst? en kom niet aan met de loting, want ik weet nog wel wat wedstrijden tegen KKD ploegen die roemloos verloren werden. We overwinteren twee jaar op rij in Europa, das sinds 2015 niet meer gebeurt. We hebben de fruitschaal, geen mega prijs, maar beter dan verliezen van die Amsterdammers. Kijk even wat voor verdediging er vandaag staat, is dat serieus top 32 niveau Europa? Mwene voor Dumfries is een goeie deal?, Vinicius voor Malen? Natuurlijk is het spel baggertje baggertje slecht, de betere spelers zijn er zelden en het team tegen bijvoorbeeld Galatasaray hebben we denk ik helemaal niet meer op kunnen stellen, maar de prestaties zijn gewoon uitstekend. Ja, we hebben alle topwedstrijden verloren en weet je waarom, omdat die ploegen simpelweg meer kwaliteit hebben dan wij. Ik vind het bizar dat we van de winter onze verdediging niet hebben versterkt, want iedereen zag de noodzaak ervan met de blessure van Ramalho (en het ontbreken van fatsoenlijke backs en een fatsoenlijke keeper). Je kan de corona en blessuregevallen van de afgelopen twee jaar ook op het bordje van Schmidt gooien als je wilt uiteraard, maar ik denk dat het gewoon echt vreselijk veel pech is. Ik begrijp dus werkelijk niet waar de hetze tegen Schmidt vandaan komt om eerlijk te zijn. Mauro Junior is al 2x oprij man van de wedstrijd, gun ik hem van harte, maar dat is dus wel het niveau van PSV op dit moment. Ik ben ook heel benieuwd wat Cocu volgend jaar gaat doen als hij niet een selectie heeft die met kop en schouder boven de rest uitsteekt. Ik hoop van harte winnen, maar buiten de Eredivisie en 2015 CL heeft hij het Europees en in de beker ook gewoon slecht gedaan. Als deze selectie niet flink opgeschoond wordt volgend jaar krijg je weer zo'n zelfde net niet seizoen, wie er ook voor de groep staat.
+1/-0

 
Die gozer van VI hoorde ik in de Skiete Willy Podcast nu voor een tweede keer zeggen dat de RvC komende zomer flink wil gaan investeren in de selectie. Er ligt nu al een flink budget klaar wat in nieuwe spelers gestopt kan gaan worden en de (verwachte) verkopen van onder meer Gakpo en Sangaré komen daar ook nog bij.

Dat is ook de reden waarom de RvC Brands erbij wil hebben, omdat ze nu een heel grote stap vooruit willen gaan zetten en het verschil met Ajax willen verkleinen.

Ik ben het overigens niet helemaal met je eens over de kwaliteit van de selectie en vindt deze spelersgroep beduidend beter dan die van Feyenoord en AZ. Al ben ik wel klaar met die discussies daarover. Is overigens niet persoonlijk aan jou gericht, maar gewoon in het algemeen.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik kan hier n heel eind in meegaan, maar wij - PSV dus - hebben wel meer kwaliteiten dan AZ en F'noord.
Dat downplayen van onze selectie is ook nergens voor nodig; zo slecht is het niet; het probleem is wel dat er te vaak cruciale spelers ontbreken door blessures en of andere ongein (ziekte, Corona, interlands), waardoor PSV nooit echt goed in de flow komt...

De vraag is of dat aan Schmidt ligt, het meeste natuurlijk niet, maar ik kan inmiddels totaal geen logica meer ontdekken in zijn opstellingen en DAT is hem zeker wel te verwijten!
Dan worden de automatismen ook moeilijk...
+1/-0

1 jaar geleden
Topweekend inderdaad, ajax komt nu langzaam maar zeker echt onder druk te staan en dat hebben ze al een tijdje niet echt meegemaakt. Benieuwd hoe de bankzitters daar nu gaan reageren, die hebben nu wel recht van spreken. Bovendien zien de andere nederlandse teams nu ook dat ajax niet onverslaanbaar is en gaan ze eindelijk een beetje serieuze tegenstand geven. En wij, ja zo beroerd spelen en dan nog kans maken.... Kan alleen maar beter gaan toch ?
+3/-0

1 jaar geleden
Ik realiseer me ineens dat we door een blinde met een vlag is dat we geen koploper zijn. En dat met ontelbare wanvertoningen. Heel bijzonder…
+4/-0

 
1 jaar geleden
Kun je nagaan als we onverhoopt wel een keer in vorm raken en blijven. Hopelijk stroomt de veel te ruim bezette ziekenboeg een keertje leeg. Veel te veel wedstrijden waarin we Gakpo, Ramalho, Sangaré (om er maar eens een paar te noemen) hebben moeten missen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zo dan, die kaarten... en dan is de kaart voor Meijers nog vergeten...
+1/-0

1 jaar geleden
En toen zag onze voetbalwereld er ineens anders uit.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Onder gedompeld in het Eindhovense carnaval, volgde ik de wedstrijd via internet... terug knokken zit wel goed, nu nog overtuigend beginnen...

Enfin hoe mooi was het om daarna die andere 2-1 binnen te zien komen🤣🤣🤣

Ik voel een 2016 seizoen aankomen... KARMA is a bitch!
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Sparta-PSV gisterenmiddag was weer typisch een voorbeeld van ons adagium m.b.t. de away day: een gezellig dagje uit met een hinderlijke onderbreking van 2x 3 kwartier.

Want wat was het weer slecht! Eind goed al goed was een van mijn korte reacties, meer hierover op later tijdstip, na afloop hetgeen nog werd geaccentueerd door de aansluitende wonderlijke ontwikkelingen in Deventer.

Eind goed al goed indeed, maar wij mogen niet vergeten dat ons eigen eind goed puur en alleen te danken was aan een even oerdomme als onnodige tackle van een Spartaan, nota bene op het overvolle middenveld. Met 11-tegen-11 had ik er een kiezelhard hoofd in gehad.

Ik lees hier her & der dat Sparta bikkelhard speelde, de grens van het toelaatbare opzocht en die dus, eenmaal, overschreed. Ja hèhè, mag het?! Dit is (artificieel) veldvoetbal, niet de softe zaalvariant.

Hadden wij, tussen de alomtegenwoordige aanwezigheid van ideale schoonzonen en net-niet-voetballers, maar een paar ouderwetse bikkelaars rondlopen. Van tot hier en niet verder!

Al moet gezegd dat spelers als Huub Stevens, Sören Lerby, Eric Gerets en ook een Johan Neeskens of Willem van Hanegem met de var van tegenwoordig slechts een uiterst gelimiteerde tijd op het veld zouden hebben doorgebracht... #mietjessportgeworden.

Maar goed, je sleept 'm eruit omdat Mauro Senior zich aan de algehele malaise onttrekt en de 10 Spartanen, die heel veel (energie) hadden gegeven, het niet meer konden belopen. Hoe je de wedstrijd in de slotfase 'neutraliseert' mag natuurlijk al helemaal de schoonheidsprijs niet verdienen. Welk een armoede. Met het schaamrood op de kaken!

Verder was het wel een leuk dagje uit, hoewel de aanvankelijk te bezoeken etablissementen (a dan wel b) om uiteenlopende redenen dicht waren, met dan maar een bakkie in (plan c) Pleinzicht.

Alles in en rondom Het Kasteel ademt natuurlijk (voetbal)historie uit, prachtig stadion met prima zicht in een, voor de verandering, eens aangename temperatuur. De als vanouds hypercynische Sparta-supporters - ik weet het nu zeker: ik ben über-positivo! - achter ons maakten het geheel af. Maar na afloop dus wel gewoon handenschudden en elkaar succes wensen. Zoals het heurt.

PS Verder is €9,44 natuurlijk geen geld voor een zitje op de hoofdtribune.
+3/-0

Wat was die scheidsrechter slecht, en werd ook nog geprezen door de verslaggever. Terwijl de scheidsrechter van afgelopen donderdag zo goed was, en hij werd afgekraakt door de verslaggever.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Hij gaf toch rood... en wat is er mis met mannelijk voetbal? Dat onze diva's dan meteen van slag raken, is ons probleem. Toch?
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wij als PSVers - en daar is de trainer de eerst aangewezen persoon voor - moeten minder bezig zijn met wat er niet is of deugd - hoe terecht dat ook is soms, zie die uitbal - maar met wat er WEL KAN en/of IS...

Ik blijf t maar herhalen: stop met het aanvoeren van excuses!

Ook hiervoor geldt namelijk: KARMA IS A BITCH
+1/-0