Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen Kopenhagen


Tijdstip
10 maart 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


PSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen Kopenhagen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen Kopenhagen

PSV heeft na een krankzinnige wedstrijd gelijk gespeeld tegen Kopenhagen. Het duel in het Philips Stadion eindigde in 4-4. Cody Gakpo scoorde twee keer, terwijl ook Ritsu Doan en Eran Zahavi een doelpunt maakten.

PSV begon uitermate slap aan de wedstrijd. Binnen de minuut zorgde Kopenhagen al voor het eerste gevaar, maar bleef een kans nog uit. Het bleek echter uitstel van executie. De Denen raakten al snel de paal, maar nadat Noni Madueke bij het uitverdedigen veel te nonchalant een tegenstander voorbij probeerde te gaan werd het alsnog 0-1.

Ook na die treffer bleef Kopenhagen de sterkste ploeg op het veld en gezien het spel leek een tweede treffer voor de Denen er eerder aan te komen dan een doelpunt van PSV. Daar dacht Cody Gakpo echter anders over. Uit een uitstekende voorzet van Noni Madueke kopte hij halverwege de eerste helft heel knap de 1-1 tegen de touwen.

Het publiek was amper klaar met juichen of de volgende tegentreffer was alweer een feit. Dit keer raakte Joey Veerman de bal kwijt en opnieuw maakte Kopenhagen dankbaar gebruik. Al snel kreeg Madueke een enorme kans, maar hij schoot veel te gehaast.

Vlak voor rust leek PSV te ontsnappen aan een grotere achterstand. Phillip Max greep veel te slap in, zodat Kopenhagen met drie man op het doel af kon stormen. Joël Drommel werd eenvoudig voorbij gespeeld, maar Mauro Júnior voorkwam vanaf de doellijn met een knappe sliding de derde treffer. Een hoekschop was echter het gevolg en daaruit werd alsnog de 1-3 gemaakt. Drommel bleef op zijn lijn staan en vlak voor zijn neus kon eenvoudig worden binnen gekopt.

Roger Schmidt greep in de rust in en bracht met Eran Zahavi en Ritsu Doan twee wisselspelers binnen de lijnen. Na enkele minuten had Doan de 2-3 al gemaakt nadat hij een afvallende bal hard binnen schoot. Niet veel later kreeg Gakpo de uitgelezen kans om gelijk te maken nadat de bal op de stip ging na een overtreding op Max. De strafschop van de aanvoerder was echter veel te slap en werd dan ook gestopt. Enkele minuten later schoot Gakpo echter alsnog de 3-3 tegen de touwen.

PSV leek op jacht te gaan naar de vierde treffer en zette Kopenhagen vol onder druk. De Denen leken het niet meer te kunnen belopen en het leek wachten tot de terechte voorsprong voor PSV zou komen. Een klein kwartier voor tijd veranderde dat echter uit het niets. Ibrahim Sangaré speelde de bal in de voeten van zijn tegenstander en niet bepaald voor het eerst in de wedstrijd maakte Kopenhagen er direct gebruik van.

Vijf minuten voor tijd maakte PSV dan toch weer gelijk. Zahavi kopte uitstekend binnen uit een voorzet van Gakpo. In blessuretijd ontsnapte PSV weer aan een nederlaag. De ploeg ging veel te gehaast nog op zoek naar een vijfde treffer, waarna Kopenhagen een enorme kans kreeg in de counter om de 4-5 te maken. In de groepsfase van de Europa League ging dat tegen AS Monaco nog mis voor PSV, maar het publiek in het Philips Stadion kon dit keer opgelucht ademhalen omdat de bal volledig verkeerd werd geraakt en dan ook naast het doel ging.

Het werd uiteindelijk een duel met verschillende gevoelens. Op haast amateuristische wijze werden vier doelpunten weggegeven, maar in de tweede helft wist de ploeg weer heel knap nog terug te komen. Om vervolgens aan het eind te ontsnappen aan een nederlaag.


[video] Samenvatting PSV - FC Kopenhagen


Cody Gakpo: 'We hadden hier gewoon moeten winnen'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan vooral teleurgesteld te zijn na de wedstrijd. "We speelden een heel matige eerste helft waarbij we er niet aan te pas kwamen", aldus Gakpo. "We leverden geen energie en waren niet scherp in duels. Aan de bal weinig beweging om elkaar vrij te spelen, dus matig."

In de tweede helft ging het beter met PSV. "We herpakken ons en zitten echt in de wedstrijd. We zijn ook de betere ploeg, maar moeten er dan meer scoren", zo gaf hij aan. "Qua systeem bleven we hetzelfde spelen, maar de trainer wisselde twee jongens. Het heeft denk ik niet veel uitgemaakt. We wisten allemaal dat we meer moesten brengen."

Uiteindelijk stond er een 4-4 eindstand op het scorebord. "Voor de neutrale kijker was het leuk, maar wij hadden hier gewoon moeten winnen", zei hij daarover. "Zeker als je kijkt naar de tweede helft. Maar we hebben nog een wedstrijd te gaan, dus er is niks aan de hand. Volgende week moeten we beginnen zoals we in de tweede helft starten. Als we zo beginnen heb ik geen twijfel."


[video] Gakpo & Obispo teleurgesteld, maar hoopvol voor return


Roger Schmidt: 'Uiteindelijk is 4-4 de terechte uitslag'

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan niet te spreken te zijn over het spel van de eerste helft. "Het belangrijkste is om het wedstrijdplan altijd te volgen en tactisch te spelen. Dan kun je jouw kwaliteit en creativiteit tonen", aldus Schmidt. "In de eerste helft waren we niet gefocust op de tactiek. We speelden zonder intensiteit en beweging. Al onze fouten waren daar het gevolg van."

Over de tweede helft was de trainer wel tevreden. "Als je na 1-3 tegen zo'n ploeg, die heel sterk op de counter is, nog 4-4 kan spelen is dat goed. Meer was zelfs mogelijk", zo gaf hij aan. "Twee goals gaven we echt heel makkelijk weg en we misten natuurlijk een penalty. Uiteindelijk is 4-4 wel de terechte uitslag."

Vooral de invalbeurten van Ritsu Doan en Eran Zahavi bevielen de trainer goed. "Zij brachten frisse energie binnen de ploeg", zei hij daarover. "In de rust hebben we ook besproken dat we niet konden blijven spelen zoals in de eerste helft. Dan heb je geen kans om naar de volgende ronde te gaan. Volgende week zullen we er vanaf de eerste minuut moeten staan."


[video] PSV op rapport: Veel onvoldoendes in knotsgek duel & Gakpo zoals altijd uitblinker


Eran Zahavi: 'Het was echt een krankzinnige wedstrijd'

In gesprek met ESPN gaf Eran Zahavi aan dat de stemming in de kleedkamer van PSV wisselend was. "Aan de ene kant zijn we teleurgesteld omdat we hadden verwacht te winnen", aldus Zahavi. "Maar als je dan die stand ziet bij rust. We hebben er alles aan gedaan om dat resultaat te veranderen. Het was echt een krankzinnige wedstrijd. Het was zeker niet saai."

PSV heeft na het gelijkspel nog alle kans om door te gaan. "Het zal wel beter moeten. We zullen moeten winnen in Kopenhagen", zo gaf de spits aan. "Het zal niet makkelijk worden, maar we zullen karakter moeten tonen om daar te winnen."

Zahavi wilde geen kritiek op Roger Schmidt geven om zonder spits aan de wedstrijd te beginnen. "Cody scoorde bovendien een heel knappe goal", zei hij daarover. "Na de wedstrijd is het altijd makkelijk praten. In de tweede helft gaven we echt alles en hebben hard gewerkt om weer terug te komen. Na rust speelden we een goede wedstrijd en we kijken vooruit naar het volgende duel."


Karakteristieken

Uitslag: 4-4 (1-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Johannesson ('6)
Goal
1-1 Cody Gakpo ('21)
Goal
1-2 Biel ('22)
Goal
1-3 Lerager ('43)
Goal
2-3 Ritsu Doan ('50)
Goal
3-3 Cody Gakpo ('70)
Scheidsrechter
Pawson (Eng)
Toeschouwers
26.003 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Kopenhagen: Kristiansen ('49)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('75)
Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoNoni Madueke


Joey VeermanÉrick GutiérrezIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxArmando ObispoJordan TezeMauro Júnior


Joël Drommel

Wissels:

'46 Ritsu Doan voor Noni Madueke
'46 Eran Zahavi voor Joey Veerman


Opstelling FC Kopenhagen

BovingBielJohannesson


FalkLeragerStage


KristiansenBoilesenVavroAnkersen


Grabara


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-1 (0-1)
 2 1-1 (1-1)
 2 1-1 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 1 1-3 (1-2)
 0 3-1 (2-0)
 0 2-1 (1-1)
10  0 2-0 (0-0)
11  0 1-0 (0-0)
12  0 2-0 (1-0)
13  0 3-1 (1-0)
14  0 2-0 (0-0)
15  0 1-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.38. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mauro Júnior (64 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (59 -> 4,0)
3. Ritsu Doan (24 -> 3,0)
4. Mario Götze (21 -> 2,0)
5. Érick Gutiérrez (11 -> 1,0)
6. Eran Zahavi (7 -> 0,0)
6. Jordan Teze (7 -> 0,0)
8. Noni Madueke (2 -> 0,0)
9. Joël Drommel (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
10. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
10. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
10. Luis Felipe (0 -> 0,0)
10. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
10. Bruma (0 -> 0,0)
10. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
10. Vincent Müller (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Nick Viergever (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Joey Veerman (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Je gevoel zegt dat we dit tweeluik moeten kunnen winnen. De feiten zeggen dat FC Kopenhagen in Europa de laatste jaren beter presteert dan PSV. Op de Europese ranglijst staan ze 41e (PSV staat 56e). Daarbij komt dat FC Kopenhagen bovenaan staat in de competitie. Eén ding hebben we wel gemeen: we hebben allebei geen (fatsoenlijke) spits beschikbaar.

Ik heb er in ieder geval zin in! 21:00, mooie tijd. Van te voren wat moed indrinken en op naar een mooi avondje! Met een beetje geluk kunnen we in Eindhoven direct het verschil maken.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik ben heel blij met Joey Veerman. Eindelijk heeft PSV weer een speler die het elftal kan sturen. Ik had gehoopt dat Götze dat zou gaan doen, maar op een of andere manier zit dat niet in zijn spel of karakter.
Het is altijd de vraag hoe een speler van de sub-top het gaat doen bij een top-club, maar Veerman is binnen een paar wedstrijden al een dragende speler geworden. Hij heeft een klein beetje de rol Guardado, maar dan iets verder op het veld. Die stuurde ook het team.
Veerman kan Götze beter laten voetballen, en als die de ballen op tijd krijgt dan kan hij weer snel doorspelen op Gakpo en Madueke. Het voetbal gaat er nu anders uit zien bij PSV. Ik zou hem er tegen Kopenhagen gewoon in zetten, en dan kiezen tussen Guti en Sangare.
+1/-0

2 jaar geleden
Nou maar eens een keer de kansen afmaken. Anders wordt het weer billen knijpen volgende week.
Ik zit in ieder geval weer op Oost met mijn halve literkes toverbier🍺
+1/-0

2 jaar geleden
Donderdag kunnen we een grote stap zetten naar de kwartfinale, als je die Denen vanaf het eerste moment laat voelen dat er niks te halen valt, geloof ik in een mooi resultaat. In tegenstelling tot Maccabi kunnen die Denen wel voetballen dus met 1-0 moeten we geen genoegen nemen.
+1/-0

2 jaar geleden
Heb er een heel goed gevoel over. Het voetbal is weer een stuk beter de laatste tijd en met de komst van Veerman rendeert Götze ook veel beter. Het wordt zaak om vooral echte kansen te creëren en deze dan ook af te maken. Dus onze spits in de 16 zien te bereiken waar hij op zijn sterkst is. Goed ook dat uitdoelpunten er sinds dit jaar niet meer toe doen, want de 0 houden is een illusie met deze bagger verdediging en doelman. Nu scheelt het dat hun geen spits beschikbaar hebben, maar waarschijnlijk leggen we er wel weer 1 op een presenteerblaadje. Maar goed, over twee wedstrijden pakken we ze gewoon en dan ff mooi loten. Het is al met al gewoon een heel leuk seizoen aan het worden.
+1/-0

Alle omstandigheden zijn ons gezind, dus geen ene excuus, wij hebben mss geen goede spitsen, zij helemaal geen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Hele goeie uitslag. Jij hebt er kijk op. (heb ik ook ingevuld)
+1/-0

2 jaar geleden
Dit mag geen probleem zijn. PSV is nog nimmer door een Deense club uitgeschakeld, dus waarom nou wel? Wordt wellicht niet spectaculair, dûh(!), maar zie ons vrij eenvoudig doorgaan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tegen Kroaten ook nog nooit. O wacht... gewittetnie
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tegen Hajduk Split in 1976 verlenging nodig... maar toen waren het nog Joego's. ;-)
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja weet ik, dat was vrij gênant... maar goed, in principe pas 1e opponent uit het lánd Kroatië (verder geen referentiekader) en ik schaal Kroatië toch hoger in qua clubvoetbal.

(edit: nu ik erover nadenk, heeft PSV niet onder Cocu in groepsverband EL tegen Dinamo Zagreb gespeeld... staat mij vaag iets van bij?)

(edit2: jawel: 2013/14 0-0 & 2-0... ik wist het! -> mag worden toegevoegd in historie bij Kroatië)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Weet ik nog goed. Eindhoven in staat van beleg, voor de Bad Blue Boys
+1/-0

 
2 jaar geleden
Waar zijn de tijden gebleven, toen je nog rekening hield met 10-0 tegen zo’n Europese voetbaldreumes. Oh ja, in die tijd waren wij nog geen Europese voetbalkleuter….
+1/-0

2 jaar geleden
Als je spits geen bal vast houdt, niet scoort en anderen nauwelijks in stelling brengt, moet je verder puzzelen.

Is maar 1 speler in de selectie die de techniek heeft om de bal met de rug naar de tegenstander in de drukte bij zich kan houden, en dan het overzicht heeft om van daaruit door te voetballen en anderen voor de keeper te zetten: Mario. Die zal daar nog steeds niet veel scoren, dat zit niet in zijn spel, maar wel anderen laten scoren. Als het goed uitpakt heeft Cody, Noni en Veerman daar heel veel profijt van. Veel slechter kan het ook niet gaan met de spitspositie.

Wat mij betreft het laatste puzzelstukje van dit team dat nog opgelost moet worden voordat het echt gaat lopen. Naast Ramalho, die gemist wordt.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Je hebt zeker een goed punt.
Ik begrijp Zahavi ook niet meer. Hij loopt nu soms raar buitenspel of staat in de weg bij een schot op doel, alsof hij het overzicht mist. Ik heb nog steeds wel het gevoel dat hij in een team een goede spits kan zijn, maar hij past niet bij dit PSV.
Veerman moet wel in de basis, en Mario heeft meer techniek overzicht en kwaliteit dan Zahavi, dus laten we het maar doen. Geeft jij het aan Schmidt door hoe we vandaag gaan spelen ?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat Zahavi nog het beeld van zichzelf heeft van een goede spits en dat hij had gedacht bij een topclub te gaan werken. Is allebei een illusie gebleken. Het lijkt nu even lekker te lopen bij PSV. Mooi natuurlijk, maar wel rijkelijk laat onder deze trainer. Wat wel waar is is dat er een aantal spelers (maar ook veel te laat) beter is geworden onder deze trainer. Maar beter laat dan nooit. Is in ieder geval een mooi houvast voor de nabije toekomst. Ik ben heel benieuwd naar de volgende trainer. Wordt het een trainer die wil en durft te voetballen of een angsthaas á la Cocu. In lijn van de laatste jaren vrees ik het laatste. We shall see…
+1/-0

 
2 jaar geleden
Angsthaas Pffff
3 keer kampioen geworden
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik kwam een paar dagen geleden nog een foto tegen van Teletekst, van het team waarmee Cocu kampioen werd: Schwaab, Isimat, Brenet (op links) Ramselaar en Hendrix als basisspelers. Ik snap wel dat Cocu toen "schijtbakken-voetbal" is gaan spelen. Hij kon niet anders.
+1/-0

2 jaar geleden
Volgens de vermoedelijke opstelling van het AD wordt Zahavi nu dan toch geslachtofferd. Laten we het hopen, ondanks zijn goede mentaliteit ging het dit seizoen van kwaad tot erger. Al is het natuurlijk de vraag of de spitspositie met afwisselend Gakpo en Madueke op een goede manier ingevuld gaat worden. In ieder geval zou dit ook mijn keuze zijn, omdat Veerman en Götze zoveel voetbal brengen en Guti op dit moment ook gewoon meer een basisplaats verdient dan Zahavi.

Ik kijk wel uit naar deze wedstrijd, omdat ik denk dat we sterk genoeg zijn om wedstrijden van dit kaliber naar onze hand te zetten. Wel kunnen we deze pot zien als een nieuw examen. Niet vanwege de grote naam van de tegenstander, maar wel omdat het een knock-out wedstrijd is om bij de laatste 8 van een Europees toernooi te komen.
+2/-0

2 jaar geleden
Niet van die Deentjes verwacht maar het is een teringzooi in de stad
+1/-0

2 jaar geleden
Zeer benieuwd naar het 4 mans middenveld, met de aanval de sterkst mogelijke opstelling (voor die 2 linies).
+1/-0

2 jaar geleden
Ik ruik weer veel overschatting bij PSV (vooral Rene en Willy kunnen er wat van).
+1/-0

2 jaar geleden
Goeie stewards goed nagekeken op vuurwerk in het uit vak
+1/-0

2 jaar geleden
Gelukkig hebben wij Drommel
+2/-0

2 jaar geleden
Als onze keeper niet uitkomt dat kan Max er nog bij
Slap begin
+1/-0

2 jaar geleden
Weet iemand een linkje naar dat filmpje met die kutkeeper?
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een slappe hap. We komen werkelijk overal een stap te laat. Als je geen enkel duel wint, wordt het een lang avondje
+1/-0

2 jaar geleden
Geen schijn van kans tegen dit Kopenhagen!!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad. Worden overal op afgetroefd voorlopig
+1/-0

2 jaar geleden
Dit komt nog wel goed als we een beetje wakker worden. Zo goed zijn die lui niet. Alleen als we iedereen 5 meter geven en er achteraan gaan rennen kan elke club goed voetballen.

Drommel heeft geen keus dan uit te komen. Als je op de achterlijn blijft staan ben je sowieso kansloos. Max was altijd te laat.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De verdediging staat voor geen meter.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben bang dat je ongelijk gaat krijgen 😧
+1/-0

 
2 jaar geleden
Misschien ben ik te optimistisch, maar met 3 helften te gaan heb ik nog alle hoop. Dan moeten we wel wakker worden in de rust.
+1/-0

2 jaar geleden
Neem mijn woorden terug heeft wel geholpen.
+1/-0

2 jaar geleden
Guti en ibi zitten er totaal niet in de wedstrijd
+1/-0

2 jaar geleden
Heeft Madueke zijn schoenen verkeerd om aan gedaan?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Keeper keeper keeper.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Verdediging verdediging verdediging
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zie een patroon. Tegenstander met 11 man achter de bal, loeren op een kans, uitbreken, scoren.
Geloof niet dat ik de 2e helft nog ga kijken, zonder van m'n tijd.
+1/-0

2 jaar geleden
2 keer de man van max. Hebben we geen jeugdspeler die daar kan voetballen
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja Oppergaard. Prima talent
+1/-0

2 jaar geleden
PSV had geen verdediger nodig na de blessure van Ramalho. We zien het hoor kinderlijk eenvoudig krijgt PSV doelpunten tegen. PSV kan het alleen tegen de kleintjes en zodra er tegenstand is valt de ploeg uit elkaar. Het ligt ook aan de speelstijl van deze compleet incompetente trainer die PSV puur zelfmoord laat spelen. Ook gewoon domme fouten tussendoor. Waardeloos!
+3/-0

2 jaar geleden
Kunnen ze niet nog een 4e niveautje in Europa maken. Kunnen we het daar een keer proberen.

Wat een slappe hap is het, echt ongelooflijk.
Je geeft gewoon 3 goals weg en hadden er gewoon meer kunnen zijn.
+4/-0

2 jaar geleden
Drommel, het is zat geweest jonge. Als iemand een corner vanaf anderhalve meter van de achterlijn mag inkoppen, hedde gij niks in PSV1 te zuuke.
Foutje kan, maar dit. Ongelooflijk. Hebben we écht niks in de jeugd ?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik zie ook geen enkele andere verdediger die ook maar iets van een duel aangaan met Max als toppunt die bijna bang is voor de bal ofzo
+5/-0

 
2 jaar geleden
Nou nou nou hij had toch zn kop er af moeten stompen in de vijf meter. Wat een prutser!
+2/-0

 
 
2 jaar geleden
Klopt maar waar was onze vriend Max?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Daar is ie dan weer wel goed in.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Gewoon DeLanghe erin als hij fit is.
Bakayoko in de spits proberen.

We missen gewoon een hoop kwaliteit.
Met name de verdediging is sneu.
En we missen een spits.

Er staat veel kwantiteit op het veld.
Daar hebben we genoeg van.

Laten we hopen dat we er twee bijmaken, en volgende week de boel dichttimmeren en zelf gaan counteren.
Daar zijn we met onze snelle spelers stukken beter in.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zo positief zag ik t net ook ineens in. Maak een goal en dat uitgoals niet meer dubbel tellen is een zegen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Bakayoko presteert al weken niets. Die is er nog lang niet klaar voor.
+1/-0

 
2 jaar geleden
En welke speeltijd heeft die gehad, toen hij uit die flow en ritme werd getrokken die hij vertoonde in jong PSV? Bij de selectie gehaald, erbij gebleven, speelkans 0,0. Kereltje zal je verbazen. 3 klassen beter dan een Vertessen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Afgelopen maandag was net als tegen Jutje heel matig. Ik denk dat zijn ritme inderdaad wat gebroken is door het gejojo met het eerste.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Jammer van dat ritme. Ook al heeft hij het dan wellicht niet momenteel. Er zit een groot potentieel in die kerel. Fysiek, techniek en snelheid. De spitsen die we hebben brengen het ook niet. Dan liever met eigen kapitaal als met een Vinicius.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ach iedereen is ineens een held als de vaste spelers niet thuis geven. Mauro is plots een wereldtopper op RB, want tja, we hebben geen echte rechtsback in onze selectie, Bruma is ineens een goede speler en Doan is ook plots zijn 8 miljoen waard. De realiteit is dat we deze spelers aan de straatstenen niet kwijt konden van de zomer en ze bij gebrek aan beter zelfs met regelmaat in PSV 1 staan. Ineens zijn het helden, terwijl ze nog altijd gewoon niet het niveau zijn wat ome Toon ons heeft beloofd met zijn top 32 geneuzel. De realiteit is een gedeelde 54e plaats met Lille en Feyenoord en laats genoemde heeft betere papieren dan ons. Woehoe wat een afscheid voor onze fantast later dit jaar ipv top 32 de derde club van Nederland. Blij dat ie oprot.
+1/-0

2 jaar geleden
Zijn wij eens ff lekker dat Utrecht zand in de ogen aan het strooien Net doen alsof we er niets van kunnen.🤔
+12/-0

 
2 jaar geleden
Eindelijk een glimlachje. Bedankt maat
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nog een voordeel : wij kunnen ons volledig gaan concentreren op die tweede plek terwijl de rotterdommers nog meer wedstrijden moeten spelen met de nodige vermoeidheid en blessures. Of zie ik dit verkeerd 🤔
+1/-0

2 jaar geleden
Centrale verdediging is middenmoot eredivisie, Keeper kan niet uitkomen. Zo win je niets!!
+1/-0

2 jaar geleden
Die 3e goal is tekenend voor de hele wedstrijd …. Drommel komt gewoon niet uit, en Max duikt weg …..

Hoe hebben ze die Drommel ooit als groot talent kunnen scouten …. Zit toch helemaal niets goeds in die vent?!
+6/-0

2 jaar geleden
Mauro held, die was ook de enige die liep te schelden.
Rest heeft het niet vandaag, ongelofelijk.
Als ik zo op mijn werk doe heb ik 15 minuten later intake UWV.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Maak je daar niet druk om hoor, je kunt niet ontslagen worden bij de sociale werkplaats
+3/-1

 
2 jaar geleden
Zag ik ook dat schelden. Zo moet t
+1/-0

2 jaar geleden
FCK heeft waarschijnlijk nog nooit zo'n eenvoudige Europese wedstrijd gespeeld. Ik denk dat het 1-6 wordt.PSV hoort zelfs niet in de Conference Leaque thuis. Lachwekkend.
+1/-1

2 jaar geleden
Zelfs zonder spitsen maak je er tegen ons nog drie.(1e helft welteverstaan)
Als een warm mes door de boter.
+1/-0

 
2 jaar geleden
En als het dan niet meer zo loopt bij die Denen, worden ze wel weer geholpen door ons...
+1/-0

 
2 jaar geleden
compleet foutenfestival,het jaar loopt ten einde en dan kunnen ze de organisatie nog niet neerzetten.
+1/-0

2 jaar geleden
Jammer, tegenstander is twee klasse beter en met 1-3 kom je er nog heel genadig af bij rust. Op dit moment zou ik voor 1-5 tekenen maar vrees voor meer. Zie ons een beetje zinloos en vooral zeer onnauwkeurig rondbreien tegen een ploeg die dodelijk effectief en zeer nauwkeurig is in de omschakeling is. Einde cl op naar de beker en competitie. Als John werkelijk geen betere verdedigers en keeper kon vinden in de winterstop is het echt zeer slecht gesteld binnen de club. We komen simpelweg kwaliteit tekort voor dit niveau, pijnlijk.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Het ligt niet eens aan de kwaliteit, het ligt aan die trainer... Alweer een wedstrijd die we starten zonder spits en alweer spelen we een kansloze wedstrijd. En dan die keeper, wat een drama is dat, wat staat hij te doen bij die 1-3? AUB vanavond nog RS en JdJ op straat zetten. Beide hebben enorm gefaald.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het halve forum wil Zahavi op de bank en die Vinicius is de zoveelste in het rijtje de Jong missers. Als Drommel, Mauro, Teze, Obispo, Max je sterkste achterhoede is, wat moet je dan als trainer? Overigens veel respect voor hoe Mauro zich ontwikkeld en in Obispo zie ik het ook wel zitten. Veerman verkloot een bal, een corner wordt vanaf 0,5 meter van de hoek ingekopt. Allemaal door Schmidt? Of gewoon het beste wat we hebben? We herstellen ons knap trouwens de tweede helft. Wie weet....
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
En nu Zahavi erin … en dan, een verdediger eruit??

VeerMan eruit, en die slappe hap Sangare blijft staan … hhmmmm.
+2/-1

2 jaar geleden
Pffft, weer een paar redelijke wedstrijdjes gezien en dan weer als vanouds door het ijs. Onze wonderspits zal wel weer mogen opdraven. Over de ‘verdediging’ is al genoeg gezegd, is gewoon KKD niveau. Veerman jammer genoeg niet helemaal onzichtbaar geweest… en Madueke is waarschijnlijk een collega van ons aller Berrie uit Hellemond. Ja hoor, ik zie Zahavi z’n shirt alweer aantrekken. Ach, het was vandaag in ieder geval lekker weer.
+1/-0

2 jaar geleden
Gelukkig kan zahavi ons weer redden.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Haha hij blokte alweer bijna dat schot van Doan.
+1/-1

2 jaar geleden
Kut zooi. Verdomme Sangare. We blijven aankloten.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik zeg het toch!? Die Sangare mocht er niet meer in staan!!
Die vent is helemaal op!!
+3/-0

2 jaar geleden
Nou,bedankt Sangaré. Sinds die gozer terug is van de africacup is het één groot drama.....
+6/-0

 
2 jaar geleden
Twee middenvelders die goals weggeven. Verdedigers die niet(Kunnen?) verdedigen en een onzekere keeper. En dan toch nog steeds kans maken.
+4/-0

 
2 jaar geleden
En daar halen we onze beste man van de laatste paar wedstrijden e voor uit!!
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
We moeten Sangaré verbieden om achteruit te spelen. Dan is Rosario weg en dan hebben we de volgende die assists op de tegenstander gaat geven.
+6/-0

2 jaar geleden
Er ligt gewoon een gele drol in de goal
+1/-2

 
2 jaar geleden
Brands en De Jong moeten Drommel volgend jaar een jaar aan een sub-topper verhuren.
Ik heb hem nog niet compleet afgeschreven, maar hij kan dit jaar het niveau van PSV niet aan. Ik zie hem ook niet snel gelukkig worden bij PSV.
Zijn vader zag PSV als tussenstap maar ik denk dat het nog een hele klus voor hem wordt om over 2 jaar goed genoeg te zijn voor PSV. Hij moet ergens anders (niveau Groningen) met minder druk zich doorontwikkelen.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Eigenlijk niet normaal … 4 goals tegen, met 4 grote persoonlijke fouten!

En dan 4 goals voor, een pingel gemist ….
+1/-0

2 jaar geleden
We hadden eerder Europees toch zoveel goals en blunders gezien. Tegen die Grieken dacht ik.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Uit bij Leeds United was ook zo'n rare wedstrijd: 3-5 waarbij 1 goal via de billen van Vink erin ging. Of uit tegen Bayer Leverkusen 5-4 met 3x Ronaldo in zijn eerste Europese wedstrijd.
+1/-0

2 jaar geleden
Manman wat staan we vanavond zeldzaam te prutsen. Een godswonder dat het 4-4 staat
+4/-0

2 jaar geleden
Positief: goed terug geknokt
Negatief: de rest
+2/-0

kiIIermfc (geschorst)
2 jaar geleden
Totaal onnodig. Uitwedstrijd mag toch geen probleem zijn. In de trein alles nog eens overdenken.

(later meer)
+4/-0

 
2 jaar geleden
In de 1e klas kun je rustiger nadenken. Deel je het erna ook even met Roger Schmidt zodat hij ook weet hoe hij de verdedigers moet laten verdedigen.
+1/-0

 
 
2 jaar geleden
Als we er volgende week weer 4 maken. Of beter gezegd, elke wedstrijd komt het wel goed. Wie ze ook maakt.

Nogmaals, Bakayoko in de spits. Zahavi als invaller prima.
Sangare verbieden de bal meer dan 2x te raken alvorens te passen. Zeker geen dribbels.

Drommel vervangen door een willekeurige jeugdkeeper
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zoals we vandaag hebben gezien is zelf 4 goals maken geen enkele garantie als de tegenstander een heel klein beetje kan voetballen.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik weet niet wie hierboven postte, maar ik was het niet. Zie ook totaal aantal reacties. Merkwaardig. Was getekend (the real) killermfc.
+2/-0

 
2 jaar geleden
En ik reageer er nog op ook. Zie het idd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
2x hoofdletter i in plaats van kleine L
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tja, denk maar eens goed na waarom die uitwedstrijd geen probleem hoeft te zijn …
We hebben volgende week nog steeds dezelfde spelers hoor!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Boscagli blijft niet altijd ziek en Mwene zal toch ook wel eens terugkomen. Als één van de twee terug zijn kun je iig weer met Mauro op links spelen. Dat scheelt al gigantisch.

Met spits spelen is ook minder slecht.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Gelukkig onze verlosser Mwene is er misschien weer bij. De speler waardoor we Dumfries al bijna vergeten zijn. Bizar de arrogantie van PSV om met hem als RB aan te komen. Ik dacht dat het een speler voor de breedte was omdat hij links en rechts uit de voeten kon. Inmiddels blijkt een omgebouwde middenvelder wekelijks onze uitblinker in de verdediging. Waar is John in hemelsnaam mee bezig geweest de afgelopen twee transfer periodes? Iemand die er iets van snapt?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Huh? Ik weet niet waar jij dat op baseert dat dat geen probleem mag zijn. We hadden er vandaag makkelijk acht tegen kunnen krijgen. Maar goed we leven nog.
+2/-0

2 jaar geleden
Een waar spektakelstuk en mentale veerkracht,maar achterin...........
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wat is er mis achterin? 1x tegengoal omdat de keeper niets doet bij de corner. 1x tegengoal door een fout van Veerman (=middenvelder). En 1x een tegengoal door een fout van Sangare (=middenvelder). ;-)
+1/-0

2 jaar geleden
Wat een waanzinnige pot voetbal zeg. Geweldig genoten van dit gevecht. Je geeft 3 goals gratis weg, moet er eigenlijk 8 om je oren krijgen, maar je leeft gewoon nog op mentaliteit! Mauro voor mij man of the match en wat een verschil tussen PSV zonder en met Zahavi. Volgende week zullen we weer simpele goals weg gaan geven, dus schat onze kansen minimaal in, maar hé, net als in de competitie doen we gewoon nog steeds mee. Top avond!
+7/-0

 
2 jaar geleden
Junior was echt een baasje inderdaad, maar ik vond Guti ook een echte vechter op het middenveld, vooral in het laatste stuk. En ben al een tijdje niet meer zo'n fan van Zehavi, maar eerlijk is eerlijk, die 4e had hij zeker verdiend, de bal afspelen naar Gakpo en dan zo sprinten naar de goal om te scoren. Zo wil ik hem elke wedstrijd zien.
+1/-0

2 jaar geleden
Het is achterin toch elke keer weer behelpen met Obispo, Teze en Max die alle 3 een parodie op verdedigen uitvoeren. Totaal geen personalities die leiding geven, en bijna elke keer verrast worden door vrijstaande tegenstanders ondanks dat je meestal in overtal staat. Geen communicatie. Afstanden kloppen niet. Allemaal basis beginselen die al teveel gevraagd zijn.

Zonder leiders zoals Ramalho en Boscagli blijft er weinig over van deze 3 tegen iets betere tegenstanders zoals dit. Zorgelijk, maar eigenlijk wel al bekend.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik kijk ook met verbazing naar de verdediging. 4 doelpunten tegen !!!
maar ik vind het ook deels de schuld van de trainer.
PSV moet steeds doelpunten maken met veel tegenstanders dicht op elkaar, terwijl de tegenstanders doelpunten kunnen maken in een zee van ruimte, met ook nog de backs ver naar voren. Ik ken geen ander PSV-team dat europees steeds zo ver naar voren rende.
Als Sangare dan ook nog voor de tegenstander gaat spelen dan wordt het voor onze CV's wel lastig.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Die goals door Veerman en Sangare is weinig aan te doen. Je staat in de opbouw vanuit achteruit zo vrij mogelijk en niet bij je tegenstander, je gaat er vanuit dat niemand die bal dan inlevert. En toch zie je bij de betere ploegen dat dergelijk balverlies vaak nog knap de boel gecorrigeerd worden. Bij ons is het dan meestal net niet. Drommel doet bij de meeste goals ook niet wat ie moet doen. Die blijft maar plakken op die lijn, durft nog steeds niet eruit te komen en hoge ballen uit de lucht te plukken. En als ie dan eens er uitkomt is het vaak weer op het verkeerde moment.

Maar daarbuiten zie ik zo vaak momenten dat het maar allemaal verdedigen op goed geluk is. Zo vaak dat ze in overtal toch in de problemen komen omdat ze gewoon niet als team verdedigen. De een stapt in, maar is te laat daarmee, de ander anticipeert te laat met rugdekking, en vooral van elkaar niet weten wat ze gaan doen. Ook weinig vernuft en slimmigheid in het positioneel verdedigen bij met name Max, die er veel te vaak naast zit voor zo'n ervaren speler. Op het eind zat ie er trouwens weer doorheen en kon ie het niet meer belopen.

Ramalho en Boscagli zijn geen wereldspelers maar het oogt allemaal een stuk logischer en stabieler, de keuzes die ze defensief maken. Mwene mis ik ook, die vind ik ook defensief en offensief beter dan Max, waardoor Mauro naar zijn eigen linkse kant kan.

Al dit soort dingen worden typisch tegen betere tegenstanders blootgelegd. Het was zeker een pittige en goed voetballende tegenstander. Als het defensief weer zo'n puinhoop is in Kopenhagen dan lig je eruit.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ramalho en Boscagli kiezen inderdaad beter positie. Maar Teze en Obispo hebben nog veel groeimogelijkhheden.
+1/-0

2 jaar geleden
Enerverend potje. 4 goeie goals gemaakt en een pingel gemist. Zonder dat kinderlijke geblunder achterin zou de return een formaliteit zijn geweest. Daar zit ook het perspectief. Hoeveel scoren die gasten er niet geblunderd wordt? Het is zaak om heel snel de scherpte achterin terug te krijgen, zondag wacht Utrecht al. Vind de competitie toch belangrijker dan dit troost-toernooitje.
+3/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Als zij niet steeds zo snel zouden scoren dan had psv ook niet met deze druk gevoetbald en hadden we er nooit 4 gemaakt. Ongelofelijk ook weer die kans die je in de laatste seconde weggeeft, ze leren het nooit.
+1/-0

2 jaar geleden
Het was iig niet saai.

(later meer)
+4/-0

2 jaar geleden
PSV wendt met de grootst mogelijke moeite een thuisnederlaag af op het 3e niveau in Europa.

Waar heb ik in het stadion in hemelsnaam naar zitten kijken?

Is dit überhaupt dezelfde sport als Real Madrid - PSG gisteravond?

Wat een ongelooflijke armoede.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Captain Marquinhos van PSG gezien gisteren?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het eerste deel van jouw betoog kan ik nog volgen maar het tweede deel is gewoon BS. Google eens "begroting PSG en begroting Real Madrid". Natuurlijk is het niet hetzelfde spel.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Met zo'n tegenstander die er zo makkelijk doorheen loopt ga je met 4-4 en nog 2 minuten te gaan vol op de aanval en krijg je nog bijna weer een goal tegen. Ik snap dat niet. Met zo'n wedstrijd moet je blij zijn met een gelijkspel. Veerman heeft zoveel veren in zijn reet gehad dat hij dacht dat hij kon vliegen. Die is ook weer geland en weet dat Europees wat anders is. Sangare zoo nonchalant dat het wachten is op de fout. Keeper die totaal niks afdwingt en alleen ballen stopt die tegen hem aan worden geschoten. Gemiste penalty. En nog tig kansen voor die Denen. Je moet blij zijn met deze uitslag en dat is best schokkend
+4/-0

 
2 jaar geleden
Je moet zo'n pot proberen te winnen maar als het vlak voor tijd gelijkstaat, zeker gezien het scoreverloop, tel je je zegeningen en moet je tevreden zijn met remise. Tegen Monaco kost het je de kop én uitschakeling EL, nu kom je er (goed) mee weg.
+1/-0

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Wat een schandalig slechte verdediging en verdedigend middenveld hadden we vandaag zeg. Totaal overlopen achterin. Knap dat we er nog 4-4 van maken en nog een kansje hebben. Maar dit was echt een bizarre wedstrijd en het is dat je niks hebt achterin (omdat het zogenaamd niet nodig was in de winterstop) maar je zou op mauro na toch gewoon heel de laatste linies wissel moeten zetten komende week na deze wanvertoning!
+3/-0

2 jaar geleden
Ik denk dat de meesten hier wel realistisch genoeg zijn om te beseffen dat dit PSV geen Europa Cup gaat winnen, zelfs niet de Conference League. Daarvoor doet het geschutter op dekelderklasse niveau teveel pijn aan de ogen, maar jongens....wat was dit een geweldig voetbalgevecht.

Beide teams hebben laten zien dat deze nieuwe Europese competitie levensvatbaar is, want beiden horen thuis op dit niveau. Ik heb 26.000 man de keel schor zien schreeuwen en zingen, mee zien leven, heerlijk. Hiervoor ga ik naar het stadion.

Schmidt begint wederom totaal verkeerd aan de wedstrijd door wederom zonder diepe spits te beginnen en FC Kopenhagen had onze tactiek meer dan uitstekend geanalyseerd. Wij zetten steeds maar met een half elftal druk en die centrale lui achterin bij hun staken telkens met teruggetrokken balletjes middenvelders weg, waardoor met name Mauro voor onoverkomelijke problemen kwam te staan. In de eerste helft is PSV over de rechterkant werkelijk overlopen en mochten wij met 1-3 nog totaal NIET mopperen. Wel had Noni weer veel rustiger moeten blijven voor de goal. De 1-1 van Cody was een juweeltje.

Na rust werd de normale veldbezetting weer in ere hersteld, viel Doan werkelijk fantastisch in en kon de 2-3 niet uit blijven. Een heerlijke uithaal van Doan zorgde ook voor nieuw vuur bij de fans en wat volgde was een belegering. Dat Cody de strafschop zou missen voelde je aan komen, het duurde ook vrij lang voor hij aan mocht leggen. Dat dan de 3-3 van zijn voet kwam was weer typerend voor deze partij voetbal. Zit je als diehard fan te wachten op de 4-3, valt hij na onwijs gehannes achterin weer aan de andere kant. Zelfs daarna was het weer wachten op de 4-4. Dat die viel was meer dan verdiend en Kopenhagen had er alsnog met de winst vandoor moeten gaan maar gelukkig schoot die gast half in het gras ofzo. Beide teams verdienden het niet om deze te verliezen en 7-7 had ook heel goed gekund.

PSV zal echt minder weg moeten gaan geven, maar dit lukt al het gehele seizoen niet, om eens van een echte tegenstander te winnen. Echter waren de 26.000 aanwezigen voor mijn gevoel toch de grote winnaar. Dit, omdat ik passie en strijd heb gezien. Meer verwacht ik niet. Dat onze defensie vandaag de aanval van FC Kopenhagen was neem ik maar aan als collateral damage...
+9/-0

 
2 jaar geleden
PSV moet de passie en strijd echter wel veel slimmer gaan gebruiken.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Heerlijke pot over & weer waarvan wij met volle teugen hebben genoten. Alles wat voetbal boeiend maakt! Tig keer leuker dan die draak tegen Maccabi. Er ging genoeg fout, me dunkt, maar wat een voetbalgevecht! Bedankt Kopenhagen, bedankt PSV! Morgen, herstel later vandaag, gaan we wel weer analyseren. En over een week weten wij wat de consequenties zijn. Voor nu beperk ik mij tot wow!
+2/-1

2 jaar geleden
in Denemarken gewoon massaal verdedigen en op de counter spelen. Hetzelfde spelletje wat Kopenhagen in Eindhoven speelde. Dan heb je nog kans want PSV heeft genoeg snelheid voorin. Als je zoals in Sociedad speelde dan ga je er ook tegen die Denen hard vanaf.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik verlang wel weer terug naar de tijd dat PSV in de europacup de verdediging goed op orde had met twee goede CV's en backs die ook de zijkanten dicht hielden. Dan heb je in ieder geval stabiliteit. Het hele team rent maar naar voren, met allemaal gaten in hun rug.
PSV moet de doelpunten maken in een zeer kleine ruimte die vol met spelers staat, en Kopenhagen kan de doelpunten maken in een zeer open veld. Tactisch klopt dit gewoon niet. Europees 4-4 spelen, zelden gezien bij PSV.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dit heeft toch niks met tactiek te maken? Je geeft er gewoon drie gratis en voor niks cadeau, daar kan geen tactiek tegenop. Hiddink had de boel potdicht getimmerd, maar die had onder andere Alex, Lee en Bouma rondlopen en ene Gomes op doel, dat is tegenwoordig ff van een iets andere orde.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het ver vooruit rennen van de backs en niet op tijd terug zijn heeft wel met de tactiek te maken, en hoe ver de ploeg naar voren staat ook.
De blunder van Sangare, daar is geen trainer tegen opgewassen. Ik kreeg vorige week commentaar op mijn opmerkingen over Sangare, maar ik vind nog steeds dat hij zich op het afpakken van ballen moet richten, en voor de verdediging moet blijven staan. Hij heeft de bal niet goed onder controle als hij er mee gaat rennen.
Wel een leuke pot trouwens, soort flipper-voetbal.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
PSV kan wel degelijk deze europacup winnen. De strijdlust in de 2e helft was goed. De aanvalsdrang was ook goed. De kwaliteit in de voorhoede is prima .De opstelling was niet goed , Gotze is een nummer 10 , is een technische speler met overzicht ,in een druk overvol centrum is hij de man op wie je door kan combineren en die de spelers weg kan steken. Dit kan niet als hij in de spits staat. Alles staat sowieso dan qua aanvalslinie op een lijn geparkeerd ,waardoor erdoorheen combineren als hij niet uitzakt onmogelijk word ,en als hij wel uitzakt je een nummer 9 mist, die hij weg kan steken , op 10 steekt hij zahavi , madueke en Gakpo weg. Nu moest het de 1e helft van Veerman komen ,die zijn vuurdoop kreeg en overdonderd werd van de handelingssnelheid op dit niveau. Achterin krijgen we veel problemen als Sangare weer nonchalant en laconiek word ,sterk in duels ,slordig in de voortzetting , we zijn kwetsbaar in het hart van de centrale verdediging.Obispo met zijn bal aannames, Teze met zijn gedruisde opbouw en Drommel die vaak twijfelt bij uitkomen , maken het onstabiel en onzeker voor elkaar. Sangare mist vorm ,obispo en teze komen op dit niveau tekort ,drommel mist vertrouwen, maakt fouten is wisselvallig.Deze spelers maken PSV instabiel.De backs Mauro en Max zijn aanvallend dreigend,maar komen door deze spelers in het nauw.Goed voor PSV is dat Boscagli er de volgende keer weer bij is, veel rustiger aan de bal,en dat Ramalho in april weer inzetbaar is.Zahavi is terug aan het komen en de trainer gaat dat na vanavond ook beseffen. De situatie van blessures,fitheid,vorm bepalen de opstelling ,vandaar ook de logica van veerman aan de basis.Het gaat voor dit elftal Veerman vs Gotze worden.PSV moet en gaat overleven in kopenhagen , ze zijn gewaarschuwd,een goede sangare,zahavi weer in de spits en rustgevende boscagli zijn de sleutels voor de balans.We duimen voor een goede return 4-4 is 0-0 in de huidige opzet.In 88 was thuis twee keer 0-0 tegen Girondins Bordeaux en Real Madrid kwart en halve finale goed voor een europacup uiteindelijk op 25 mei,de datum van deze europacupfinale. Supporters moeten niet neerbuigend voor deze europese prijs doen.Op de 1e plaats speel je als club voor alle prijzen.Niet verwend gaan doen,het merendeel van alle professionele voetbalclubs spelen nergens voor,zeker niet elk jaar.PSV heeft al de supercup en strijd om de titel ,speelt een bekerfinale en strijd om een europacup!.Daarnaast had je vroeger de europacup I,II en III , later de UEFA cup ,toen de champions league ,toen kwam de europa league ,nu de conference league , het is en blijft een europa cup. Laten we knokken en strijden om de 1e editie en geschiedenis schrijven ,de prijzenkast vullen.Hou op over laagste europese competitie stelt niks voor als PSV ver komt in europa , hou op over champignonnen league als het CL speelt en onze vrienden niet,hou op over mickey mouse competitie als we kampioen worden,hou op over maar 1 wedstrijd onbelangrijk in de voorbereiding als we de supercup in de arena van directe concurrent winnen,en de beker is geen troostprijs als wij m winnen.Zo zijn we geindoctureerd en dat mag je niet zeggen,want ook daar is iets op gevonden calimeroos!! is dan het toverwoord.Het PSV shirt dragen ,met volle borst,op het logo kloppen.Wij zijn PSV EINDHOVEN .Kopenhagen,de kuip,de titelstrijd,met de supercup in de rugzak .come on PSV!!!
+5/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal met je eens, elk stukje zilver telt, en wonder boven wonder doen wij half maart nog altijd mee om 4 prijzen te winnen. Hoe is echt een raadsel, maar ik zou Schmidt maar eens polsen of ie niet toch wil blijven met wat aanvullende voorwaarden.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik help het je echt hopen, maar met deze defensie en dito keeper is het echt onmogelijk om kampioen te worden en veel verder te komen in dit toernooi. Als het al mogelijk is, dan moet het duo Boscagli en Ramalho met de grootste spoed in ere hersteld worden. Uit doen wij het vooralsnog niet heel slecht in 2022, dus laten we in Kopenhagen eens kijken waar het schip hopelijk niet strandt...

Ik vind het echter wel zorgwekkend dat een redelijke tegenstander als FC Kopenhagen er hier in Eindhoven zomaar 7 of 8 in had MOETEN schieten. Dat kan gewoon écht niet...
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wij kunnen die Europacup niet winnen zolang feyenoord er nog in zit.
+1/-0

 
Natuurlijk moet je voor ieder prijs gaan, maar ze ook daadwerkelijk winnen wordt een ander verhaal, was een spannende wedstrijd gisteren kwa uitslag ja, wij waren niet best hè;-) Go wat een rommel zeg, onze geliefde Cody wordt nonchalant en neemt de pingel nog arrogant slecht ook nog, ik hoop op beterschap.
+2/-0

2 jaar geleden
Philips Sinterklaas Vereniging : veel cadeautjes weggeven en ze zelf niet uitpakken.....
+1/-0

reactie verwijderd

2 jaar geleden
Het is eigenlijk te triest voor woorden dat je thuis 4 doelpunten om de oren krijgt tegen zo'n clubje. Kijk als Bayern of City op bezoek komt, calculeer je in dat die mogelijkheid er is (in de goede jaren overigens ook niet), maar tegen Kopenhagen, come on. Ik weet niet wat er allemaal mis ging, maar het was een gatenkaas. Het moet volgende week heel veel beter om nog een kans te hebben om door te gaan.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat er mis ging...?

Slap en ongeïnspireerd beginnen, afwachten en geen druk op de bal geven.
Daarnaast kinderlijke fouten maken (Max, Veerman, Drommel en Sangaré) die op dit niveau echt niet kunnen.
We geven de doelpunten gewoon cadeau, niet voor het eerst dit jaar. Ja dan wordt het moeilijk winnen, zelfs tegen een middenklasseer op Europees niveau; dat kan PSV alleen zichzelf aanrekenen.

Wonder boven wonder doen we echter nog steeds mee, door die een uitstekende - op die opzichtige blunder van Sangaré na,
die van mij wel ff mag banken, hij is sinds de Afrika cup geen schim meer van zichzelf - 2e helft; het kan dus wel!

Misschien kunnen de heren zich dit eens realiseren en niet weer dezelfde fouten maken, want dan eindigt het seizoen alsnog in een sof.
Verder eens met @PHILPSKE... gaan voor elke prijs!
We zijn niet in de situatie om minderwaardig te doen over de beker of Conference league; we moeten onze plaats kennen en nederig keihard knokken om weer terug te komen op niveau, waar we met zijn allen graag zien dat PSV acteert: CL

Dat gaat echter niet vanzelf!
+3/-0

2 jaar geleden
Dagje verder en nog immer vrolijk om die bizarre achtbaan van gisteravond. Doelpuntencarrousel, foutenfestival whatever! Een Engelse maat appte mij nog tijdens wedstrijd over "epic game". Mijn respons na afloop was "comedy of errors more like". Maar wel een erg leuke comedy of errors. En zeg nou zelf. Na zo'n wedstrijd verlaat je het stadion toch veel opgewekter en vrolijker dan na zo'n draak als die tegen Maccabi? Althans ik wel. Ik weiger ook vandaag om in te gaan op individuele foutenmakers, want dat die er waren staat buiten kijf. Aan beide kanten. Ik lees hier namelijk nogal eens dat wij de doelpunten weggaven... welnu ik denk dat die enthousiaste Deense pyromaantjes daar hoog weggestopt in die hoek van het stadion daar zo hun eigen gedachten bij hebben. En die stonden 1-3 voor halverwege en hebben nimmer op achterstand gestaan. Evenmin ga ik weer mijn stokpaardje van stal halen dat uitsupporters in het Philips Stadion zo vrij zijn als een vogel terwijl de thuissupporters veelal vogelvrij zijn. What happened in the ground stays in the ground. Alles droeg bij aan de geweldige voetbalavond waarop wij allen getrakteerd werden. In een voorbeschouwing en/of terloops meldde ik dat er een overdaad aan Europees voetbal is ontstaan en dat de ooit zo speciale Europese avonden al hun glans en aantrekkingskracht verloren hebben. Nou potjes als deze zullen nooit sleur worden, gaan niet gauw vervelen. En die afrekening die komt volgende week wel weer. Hopelijk een positieve!
+1/-0

2 jaar geleden
Volgende week een nieuwe kans en hopelijk maakt PSV dan minder fouten.Positief is het maken van 4 doelpunten en ik ga ervan uit dat ze volgende week meer ruimte krijgen.De volgende ronde halen kan nog altijd.Kampioenschap wordt moeilijk met dat schijtgeluk van die Amsterdammers.
+1/-0