Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV verovert KNVB Beker na heerlijke finale tegen Ajax


Tijdstip
17 april 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox


PSV verovert KNVB Beker na heerlijke finale tegen Ajax; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verovert KNVB Beker na heerlijke finale tegen Ajax

PSV heeft de tiende TOTO KNVB Beker in de prijzenkast kunnen toevoegen. Na een heerlijke finale werd Ajax met 2-1 verslagen. Érick Gutiérrez en Cody Gakpo zorgden voor de bekerwinst.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Na drie minuten schoot Cody Gakpo voor het eerst op doel en na tien minuten spelen leek Eran Zahavi voor de voorsprong te zorgen. De spits stond echter net buitenspel zodat zijn treffer werd afgekeurd.

Ajax had nog geen enkel schot op doel gehqd, maar halverwege de eerste helft was de eerste poging direct raak. Joey Veerman liet Gravenberch lopen en de middenvelder kon uiteindelijk de bal buiten bereik van Yvon Mvogo in het doel schieten.

PSV leek het na die treffer helemaal kwijt te zijn en kwam er niet meer uit. Door de vele opstootjes gebeurde er qua aanvallen nauwelijks nog iets op het veld.

Volledig vanuit het niets leek een minuut voor rust de tweede tegentreffer te vallen. Nu was het Cody Gakpo die zijn man liet lopen en Mazroui kon volledig vrijstaand uithalen. Opnieuw kon Mvogo niet bij de bal, maar vanwege buitenspel van Tadic werd de treffer door de VAR afgekeurd.

PSV vloog in de tweede helft vervolgens uit de startblokken. Na drie minuten spelen kopte Érick Gutiérrez de 1-1 tegen de touwen nadat Ibrahim Sangaré een vrije trap van Cody Gakpo goed verlengde. De 17.500 meegereisde PSV supporters waren nog niet uitgejuicht of Gakpo schoot een minuut later de 2-1 tegen de touwen.

PSV had meteen de overhand en ging op zoek naar de derde treffer. Ajax leek na zwak verdedigen van PSV echter uit het niets op 2-2 te komen. Vanwege buitenspel keurde de VAR de treffer opnieuw af. Niet veel later werd de paal geraakt zodat de ploeg van Roger Schmidt nog altijd op voorsprong stond.

PSV leek de grip steeds meer kwijt te raken en zag de druk steeds verder opgevoerd worden. Een kwartier voor tijd voorkwam Mvogo met een geweldige redding een treffer.

Er lag voor de ploeg voldoende ruimte om vanuit de counter toe te slaan. Bruma kreeg een enorme kans, maar zag zijn schot geblokt worden.

Ajax leek vervolgens met 10 man te moeten staan nadat een doorgebroken Yorbe Vertessen onderuit werd gehaald. Gravenberch kwam echter met geel heel goed weg.

Voor Vertessen werd het een heel ongelukkige invalbeurt. De Belg was in de 80ste minuut ingevallen, schoot tegen de paal en viel in de blessuretijd weer uit met een spierblessure.

Er werden door de arbitrage zes minuten blessuretijd bijgetrokken. Bruma kreeg daarin nog een enorme kans, maar zag zijn inzet gekeerd worden. De Portugees werd daarbij ook afgevlagd vanwege buitenspel. PSV kreeg zelf geen kans meer tegen, zodat de zege over de streep werd getrokken en de 17.500 meegereisde PSV'ers het feest konden vieren.


[video] Highlights PSV - Ajax


Cody Gakpo: 'Eindelijk weer een prijs'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo het eens met de opmerking dat PSV de bekerwinst nodig had. "Dit hebben we ook verdiend", aldus Gakpo. "We hebben een jaarlang gestreden in Europa, de Eredivisie en de beker. Eindelijk weer een prijs."

PSV kwam in de eerste helft nog wel op achterstand. "Toen dacht ik echt kut, helemaal toen het ook nog 2-0 werd. Gelukkig werd die afgekeurd", zo gaf hij aan. "We voelden in de eerste helft al dat het mogelijk was. Ajax was minder dominant dan normaal. We wisten dat als we de intensiteit omhoog zouden gooiden dat we zouden scoren."

De aanvoerder maakte zelf uiteindelijk de winnende treffer. "Dit keer in de korte hoek", zei hij daarover.


[video] Gakpo, Guti, Teze, Max, Ramalho en Veerman superblij na bekerwinst


Jordan Teze: 'We zijn heel blij met de overwinning'

Jordan Teze was in gesprek met ESPN erg blij met de bekerwinst. "We wisten dat het moeilijk zou worden. Uiteindelijk hebben we een goede wedstrijd gespeeld en hebben we hard gestreden met elkaar", aldus Teze. "

De wedstrijd leefde vooral al enorm in de spelersgroep. "We wisten dat we niet veel topwedstrijden gewonnen hebben, maar dit was een finale. Één wedstrijd en gewoon knallen", zo gaf hij aan. "We kwamen met 1-0 achter. Ook nog 2-0, maar die werd gelukkig teruggedraaid. In de kleedkamer hebben we goed gesproken met elkaar en maken we twee snelle goals. Uiteindelijk hebben we goed gevochten met elkaar en daar gaat het om."


[video] Beker extra boost voor PSV: Nu wordt de titelstrijd met Ajax nog spannend


Joey Veerman: 'Ik zit hier echt op mijn plek'

In gesprek met ESPN was Joey Veerman het niet eens met de analisten dat hij bij PSV kapot wordt gemaakt aan de rechterkant. "Ik snap op zich wel wat ze bedoelen omdat als je dan naar binnen gaat je op je linkerbeen uitkomt. Aan de andere kant kun je die passjes met rechts wel geven naar de achterlijn. Maar dat is helemaal niet belangrijk als je vandaag wint", aldus Veerman.

De middenvelder heeft het uitstekend naar zijn zijn bij PSV. "Ik ben blij dat ik sinds mijn komst bijna alles heb gespeeld. Met zes goals en zes assists heb ik het ook wel aardig gedaan", zo gaf hij aan. "Als je dan in de basis wordt gezet als rechtsbuiten moet je gewoon daar ervoor gaan. Zeker in de bekerfinale doe je daar helemaal niet moeilijk over."

Fysiek was Veerman niet ongeschonden uit de strijd gekomen. "Na een kopduel kwam ik helemaal verkeerd neer. Ik weet de helft niet meer", zei hij daarover. "Na een minuut of dertig ging het wel weer. Toen kwam ik een soort van bij. Ik vroeg aan Blind nog wie de 1-0 had gescoord. Ik zou het echt niet weten. Je wil natuurlijk nooit gewisseld worden, maar na zeventig minuten was het wel mooi geweest. Maar alles gaat gewoon goed met mij."

Veerman is blij dat hij in januari de overstap naar PSV kon maken. "Naar zo'n topclub en zo goed opgevangen door iedereen. Het gaat heel lekker en ik zit hier echt op mijn plek", reageerde hij daarop.


[video] Groot feest op Stratumseind na Bekeroverwinning PSV


PSV viert bekerwinst vanavond in Philips Stadion

PSV heeft bekend gemaakt dat het zondagavond de bekerwinst zal vieren in het Philips Stadion. Vanaf 22:30 uur zijn de supporters welkom. De ingangen 35, 36 en 21 zullen geopend zijn.


Roger Schmidt: "Het is voor ons heel speciaal dat we deze beker gewonnen hebben"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: 'Het is voor ons heel speciaal dat we deze beker gewonnen hebben'

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan erg opgelucht te zijn. "Het is voor ons heel speciaal dat we deze beker gewonnen hebben", aldus Schmidt. "Ik ben enorm trots op mijn ploeg. Ik hou echt van wat ze gedaan hebben vandaag. Het was een fantastische prestatie en een fantastisch gevecht. Ze hebben er altijd in geloofd. We verdienden het ook om te winnen, dus we zijn heel erg blij."

De trainer werd geconfronteerd met de opmerkingen van Erik ten Hag dat juist Ajax als enige recht had op de zege. "Het is voor mij heel duidelijk dat wij het verdienden. Over 90 minuten waren wij de betere ploeg", zo gaf hij aan. "Donderdag hebben we al gespeeld, vandaag hebben we weer gevochten en zijn we teruggekomen van een 0-1 achterstand."

Schmidt ging verder: "We hebben de wedstrijd op een goede manier gecontroleerd en op het begin domineerden wij ook het duel. Volledig uit het niets kwamen zij op voorsprong, toen was het even lastig. Na rust hebben we karakter, mentaliteit en kwaliteit getoond. We kregen ook kansen om het helemaal te beslissen, maar met 2-1 bleef Ajax nog in de wedstrijd. Natuurlijk kregen zij ook wel een paar kansen, maar het is voor mij overduidelijk dat wij de betere ploeg waren."


[video] Inside Cup Final | Fans, goals, celebrations, dressing room, party bus


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Gravenberch ('23)
Goal
1-1 Érick Gutiérrez ('48)
Goal
2-1 Cody Gakpo ('50)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
42.824 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Martínez ('18)
Kaart
PSV: Philipp Max ('63)
Kaart
Ajax: Gravenberch ('81)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('88)
Kaart
PSV: Mario Götze ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviJoey Veerman


Érick GutiérrezMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxAndré RamalhoJordan TezeMauro Júnior


Yvon Mvogo

Wissels:

'68 Bruma voor Cody Gakpo
'68 Ritsu Doan voor Joey Veerman
'80 Yorbe Vertessen voor Eran Zahavi
'90 Marco van Ginkel voor Yorbe Vertessen


Opstelling Ajax

TadicBrobbeyBerghuis


GravenberchKlaassenAlvarez


BlindMartínezTimberMazraoui


Stekelenburg

Wissels:

'72 Schuurs voor Mazraoui
'72 Haller voor Alvarez
'85 Ihattaren voor Berghuis
'85 Kudus voor Klaassen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (0-1)
 7 2-1 (0-1)
 5 2-1 (1-1)
 5 2-1 (0-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-1)
 5 2-1 (1-1)
 5 2-1 (1-0)
10  5 2-1 (1-1)
11  5 2-1 (2-0)
12  5 2-1 (1-1)
13  5 2-1 (1-1)
14  5 2-1 (1-1)
15  5 2-1 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.53. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ibrahim Sangaré (92 -> 5,0)
2. Érick Gutiérrez (46 -> 4,0)
3. Mario Götze (36 -> 3,0)
4. Cody Gakpo (35 -> 2,0)
5. Yvon Mvogo (11 -> 1,0)
6. Mauro Júnior (10 -> 0,0)
6. Jordan Teze (10 -> 0,0)
8. Aron Van Lare (3 -> 0,0)
8. Joey Veerman (3 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
10. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
10. Luis Felipe (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
10. Bruma (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
10. Vincent Müller (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Nick Viergever (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Heel eerlijk, kansloos dit. Maar de bal is rond dus laten we hopen dat de bolling deze keer onze kant op valt. Wie herinnerd zich niet die prachtige bekerfinale van Zwolle, of die eerdere finale dit jaar. #blijven hopen
+1/-1

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Hoezo? Heb jij Ajaks niet zien voetballen de laatste weken?
Wij moeten gewoon slim spelen … ook een beetje die trucjes en dat jankvoetbal van een Tadic hanteren … of liever nog een graadje erger! Laat hun maar eens over de rooie gaan …
+3/-0

 
2 jaar geleden
Mauro op Tadic wordt inderdaad interessant. Die blauwhelm zal wel weer voor een oscar gaan.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
We spelen leuk de laatste tijd maar bij een beetje weerstand zakken we door het ijs. We zullen weer heel moeilijk tot kansen komen, waar zij gewoon makkelijker voetballen. We falen al tijden in dit soort wedstrijden, dus waarom zou het nu anders gaan? We komen kwaliteit tekort.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ik denk juist dat we weer heel gemakkelijk tot kansen zullen komen …. Die verdediging van hun is ook slecht!
Maar … wie gaat de kansen afmaken … daar zullen we gewoon heel veel geluk moeten hebben, daar we geen scorende spits hebben.

Ik hoop dat we gewoon durven te voetballen … maar die.Schmidt kennende zal hij wel weer bang zijn …onze laatste kans dit jaar, dus gewoon een keer echt gas erop aub!!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zahavi scoort er op los de laatste tijd. Als we hem wat vaker zouden bereiken in de 16, maar daar stopt het te vaak
+1/-0

2 jaar geleden
Ik kijk écht uit naar deze wedstrijd... maar niet heus. Of het moet zijn dat na zondag de curve van de spanningsboog eindelijk de neerwaartse weg zal hebben gevonden. Wij zijn allen toe aan rust: fysiek zowel als mentaal. Of zit er dan tóch nog een allerlaatste addertje onder het gras van De Kuip? #tegenbeterwetenin
+1/-0

2 jaar geleden
Ajaks is echt niet onverslaanbaar. De laatste weken hebben ze met veel geluk en penalties gewonnen. Het wordt tijd dat Gakpo laat zien dat hij bij grote wedstrijden het verschil kan maken. Het zou geweldig zijn mochten ze die Amsterdammers verslaan en zeker na die dubieuze beslissing in Eindhoven. Maar bij mij blijft toch altijd nog een nare smaak vanwege de uitschakeling tegen Leicester.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Heb meer nare smaken dit seizoen. Die uitbal doet nog het meeste zeer, daar hadden we anders nog de winnende gemaakt ben ik van overtuigd.
Morgen totaal geen eer te behalen, het heet niet voor niks knvb beker. Die houden ze liever zelf in Amsterdam-Zeist.
+2/-0

2 jaar geleden
Tegen beter weten in op winst gezet maar dat zal de nvb natuurlijk nooit accepteren.
Laten we de fijne wisseltactiek van Herr Smidt nog even buiten beschouwing.
+2/-0

2 jaar geleden
Hopelijk komen we met 4 á 5 goals voor, de laatste 20 minuten vliegen er weer 3 in. En Schmidt ziet er geen patroon in...
+2/-0

2 jaar geleden
PSV heeft een prima kans tegen dit Ajax. Ajax loopt al twee maanden te ploeteren op het veld, en komt tegen allemaal ploegen zoals RKC en Sparta al in de problemen. Dit PSV kan daar best van winnen.
Schmidt moet de spelers alleen niet als gekken naar voren laten rennen, want met veel ruimte kan Ajax nog in zijn spel komen.
Zitten jullie nog in een dip van de uitschakeling van donderdag ?
+3/-0

2 jaar geleden
Ihattaren bij de selectie.

Mijn bloed begint nu al te koken...
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zie je Dikkie-dik al over het veld hobbelen in een wit shirt met rode streep ?
+3/-0

 
2 jaar geleden
En Mauro Senior die hem zijn achillespezen afzaagd, mag t hopen.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Iemand een blessure wensen is niet netjes.
Ik ben niet netjes.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Daar een plusje op geven ook niet. Je bent in ieder geval niet allen..
+2/-1

 
2 jaar geleden
En je weet nu al hoe ze dat gaan doen hé. Mocht Ajax voor staan vlak voor tijd laten ze hem natuurlijk invallen zodat hij daarna heel triomfantelijk met die beker een ere ronde gaat lopen.

Alleen die gedachte al zou de ultieme motivatie moeten zijn om dat nooit maar dan ook nooit te laten gebeuren. Spierpijn, misselijk, kramp, hoofdpijn maakt me geen bal uit, DIT MAG NIET GEBEUREN!!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ontzettend kinderachtig van ajax, want dat is het. Slaat werkelijk nergens op om hem uitgerekend nu in de selectie op te nemen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Het is gewoon een psychologisch spelletje wat ik echt heel erg goed kan begrijpen. Het verschil tussen echte topsport en "topsport klimaat" elke voordeel dat je kan krijgen inzetten voor de winst. Mag hopen dat wij exact hetzelfde hadden gedaan. Het steekt wel dat er weer zo'n laffe ondankbare hond, waar wij veel tijd energie en geld in hebben gestoken ons weer in de rug steekt. Het getuigt van geen enkele vorm van mentaliteit of ook maar enig respect richting degene waar je alles, maar dan ook werkelijk alles aan te danken hebt. Eindeloos geduld en tal van kansen heeft ie gekregen en dan uitgerekend naar Ajax gaan. Slappe zak. Als ik hier mijn tweede geel voor krijg so be it. Ik noem het beestje gewoon bij de naam. Iedereen een prettige beker finale en dat we maar mogen stunten. Ik reageer later wel weer.
+17/-0

 
2 jaar geleden
Onze spelers kennende, staan ze na afloop weer lekker te lachen met hem. Ongeacht de uitslag.

Wat hoop ik dat onze spelers een keer de mentaliteit krijgen van de spelers van Atletico Madrid, waar ze zelfs na de wedstrijd aan het knokken zijn.
+4/-0

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
Denk ook dat het een spelletje is. Waarschijnlijk valt hij niet eens in!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ach het "voordeel" als die wissel inderdaad plaatsvindt is dat wij dat dan in ieder geval niet meer (hoeven) meemaken.
+1/-0

2 jaar geleden
Negeren die Ihattaren. Niet belangrijker maken dan hij in werkelijkheid is. Eerst het verkloten bij PSV en vervolgens Utrecht voor de gek houden. Zijn instelling is gewoon door en door verrot en past misschien wel bij die Amsterdammers. Voor mij bestaat die hele Ihattaren niet meer.
+6/-0

2 jaar geleden
Wat ik vooral hoop is dat we morgen een wedstrijd hebben waar na afloop niet (zoals de 5 voorgaande edities) alleen over de scheids en VAR wordt gesproken. Maar goed, dat ligt vooral aan Ajax. Als die goed spelen, zal er na afloop gesproken worden over het Bayern München van Nederland. Spelen ze slecht, dan zal er gesproken worden over de VAR.
+1/-0

2 jaar geleden
4 keer PSV - ajax, 4 keer Makkelie. Beetje eenzijdig dacht ik zo..
+2/-0

 
2 jaar geleden
Jep. En een dubieuze beslissing in voordeel van die amsterdammers kun je ook vast aanvinken.
+2/-1

 
2 jaar geleden
De fruitschaal was toch met Kuipers zijn afscheid? Een van de weinige recente edities zonder zeer discutabele momenten. Zal wel toeval zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Matchday. Bekerfinale. Voor veel clubs (alle?), de wedstrijd van het jaar. Waar ze maanden op hopen en als het dan zover is, naar toe leven.
Ook voor ons is het lang, te lang, geleden.
Uiteraard gaan we massaal, ik ook.
Maar ik heb geen euforisch gevoel. Terwijl ik van nature toch echt wel positief ben ingesteld. Maar nu niet.

Prove me wrong boys.
Iedereen die ook gaat, veel plezier. Wij stappen op tijd de auto in, en dan gaat de knop om. Omdat wij PSV zijn.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Veel heeft denk ik ook te maken met de teleurstellende nederlaag afgelopen donderdag. In de rust had ik tenminste het gevoel dat we door zouden gaan. Als je het dan op het einde afgeeft is dat heel pijnlijk. Vandaag hebben we wel een kans om die kater weg te spoelen.
+2/-0

2 jaar geleden
Nou zeg het maar dan, positivo's. Ja Ajax wankelt al weken. Voetbal slecht. En heeft een keeper zonder ritme. PSV heeft echter na een zware donderdag nog geen zware pot gewonnen onder Schmidt. Na Sociedad 4 stuks om de oren gekregen van Fey, na Monaco 5 om de oren van Ajax. Na Granada verloren van Vitesse en gelijk tegen Heerenveen. Na Sturm Graz gelijk tegen Heerenveen.

Het bekende Duitse spreekwoord zei al: Op de donderdag voll gass, dan in het weekend geen punten in de tas. ;)

Ik ga toch weer kijken, maar met hetzelfde verwachtingspatroon van de afgelopen 2j. En dat is helaas niet al te hoog.
+2/-0

2 jaar geleden
Heb er zin in.
Op naar de winst.
Vanuit de Achterhoek naar ons Psv naar de Kuip.
Come on PSV
+6/-0

2 jaar geleden
Nou onderweg naar De Kuip... niet omdat het kan maar omdat het moet. Het mot maar weer idd. Veel zin hebben wij niet meer. Weinig fiducie in de goede afloop... dat dan weer wél. Wordt een lange dag... hopelijk zo pijnloos mogelijk. Hup PSV... zucht.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is echt belachelijk en heel triest dat we onszelf van te voren al zo zwaar kansloos achten en dat er maar weinig mensen zijn die er zin in hebben. En het ergste is nog... zucht... dat we echt zo kansloos zijn en er ook echt niks is om naar uit te kijken of ook maar een klein beetje hoop te hebben op iets moois, voor zover je van iets moois kan spreken met die troostprijs.
Zelfs RKC of Sparta zouden zich niet zo kansloos voelen als dat wij doen.

Onze mooie club is ziek, heel ziek.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Het ergste is nog dat mocht je hem wel winnen er nog gesproken wordt over twee prijzen onder Scmidt. Het falen op allerlei fronten wordt daardoor een beetje weggemoffeld.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Schmidt faalt niet. Overwinterd 2x op rij Europees, wordt 2x tweede achter een Ajax met 20 betere spelers in de selectie. Haalt de bekerfinale, heeft geen uitschakeling tegen een kkd club op zijn naam staan. Fruitschaal gepakt en heel misschien zelfs de beker Wat wil je nog meer? Was de 23 miljoen van Bruma en Baumgartl in basis spelers gestopt en die 3,5 besteed aan een echte keeper was je gewoon kampioen geworden. Dus als je John bedoeld heb je helemaal gelijk.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ho ik zeg niet dat Schmidt faalt, nog sterker van mij mag hij blijven!
Maar er mag ook wel eens potje gewonnen worden wat er echt toe doet. 1 keer Ajax, Kopenhagen en AZ is te weinig voor een topploeg.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja, het is een patroon. Zwakkere tegenstanders verslaan we, tegen sterkere verliezen we. Hopelijk verbreken we vandaag dat patroon. Het kan natuurlijk wel gewoon.
+1/-0

 
2 jaar geleden
AZ is helemaal geen sterkere tegenstander én Willem II ontegenzeggelijk weldegelijk een zwakkere.

En Roger Schmidt is gehaald om PSV weer kampioen te maken en volgens mij gaat hij daar niet in slagen.

Hoofdverantwoordelijke hierin is en blijft John de Jong maar Schmidt had ook een stevige vinger in de pap, in de brij van miskopen en net niet.

Daarnaast had hij zelf ook niet zo moeten klootviolen met de wél aanwezige keepers.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De keeper is een vaag verhaal. Waarom Drommel zo lang mocht blijven staan is mij echt een raadsel, waarschijnlijk omdat hij een eigen speler is. Door de aanwezigheid van Schmidt lopen o.a. Gotze, Ramalho en Zahavi hier. Ik wil niet weten wat we hadden gehad zonder Schmidt. Max begon uitstekend en haalde zelfs het nationale elftal, maar is compleet weggezakt. We missen vooral aanvallende wissels, want Vinicius of Bruma is gewoon een directe verzwakking van het elftal. Vertessen zie ik wel toekomst in als hij scherper wordt in de afronding. Met Mauro hebben we heel veel geluk, want een fatsoenlijke Rb ontbreekt gewoon in de selectie en donderdag stond er 1 uit jong op lb. Keepers lijkt me duidelijk, kosten ons de titel. Wat wel positief is is dat met een paar gerichte aankopen dit elftal volgende jaar kampioen kan worden. Keeper, lb, Rb vervanger Gakpo en 2 spitsen als Zahavi vertrekt. Laat Brands zich er maar flink mee bemoeien.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Gelukkig ook een positieve reactie Remmie. Helemaal mee eens. PSV heeft geen topduels gewonnen, waar, maar de resultaten van 2 jaar Schmidt zijn nog niet zo slecht zoals soms beweerd wordt. Als je sommige reacties hier leest kunnen we beter thuis blijven, PSV is kansloos, erg ziek en heeft gefaald op allerlei fronten. Alsof alles aan alleen Schmidt ligt. Pffff. Kijk dan niet.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik kijk alles,ook al zijn we zgn kansloos.Ben ook stik chagrijnig als we niet winnen. Maar je kunt niet ontkennen dat er een aantal zaken serieus anders hadden gemoeten.
De wissels waren niet altijd even handig, zal ik dan maar zeggen.
Geen verdediger halen in de winterstop was een grote fout.
Verkeerd taktiek(Of uitvoering)in een aantal topwedstrijden.
Enorm aantal blessures lijkt me botte pech!
Maar goed eerst maar eens die beker binnen harken. Napraten kunnen we altijd nog, succes mannen!
+1/-0

 
2 jaar geleden
2 zielen 1 gedachte... helaas maar waar, het is niet anders.
+1/-0

2 jaar geleden
Ajax in waarschijnlijk sterkst mogelijke opstelling. PSV helaas weer zonder een aantal bepalende spelers. Ajax sterk favoriet - ook al gezien het fysieke aspect - maar we gaan het zien. Wedstrijd op zich, etc. Snelheid van Madueke echt een groot gemis.
+1/-0

Tadic zal er alles aan doen om Mauro een gele kaart aan te janken.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik denk dat PSV deze prijs pakt (als de KNJB dat toelaat)
+1/-0

2 jaar geleden
Geen geel voor Martinez en razendsnel lijntjes getrokken.Begint al weer goed.
+1/-0

2 jaar geleden
sterk vermoeden 2 afgekeurde doelpunten PSV en Ajax 2 penalty's
+1/-1

2 jaar geleden
Nounou, Makkalie laat een opgelegde kans liggen. Moet niet gekker worden.
+1/-0

2 jaar geleden
Dat die Tadic dat serieus een pingel vindt en de rest van 020 ook. Geeft wel aan hoe verwend ze zijn daar…
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Wat een zielig zootje zeg! Met die Ten Hag voorop!!
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
En die Tadic staat bij die goal weer te dreinen tegen de psv supporters!
Daar moeten ze ook eens tegen optreden!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik mag hem ook absoluut niet maar volgens mij excuseerde hij zich zelfs voor het juichen voor het PSV vak.
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ik denk dat je dat niet goed zag … hij stond gewoon te provoceren!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Kijk maar eens terug. Maar het blijft een klootzak hoor.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Waarom moet hij zich excuseren dan? Dat doet hij gewoon met opzet joh!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Hendrikus heeft gelijk hoor. Je kunt overal iets achter zoeken. Gravenberch liep naar de Psv-kant en Tadic duwde hem juist de andere kant op. Misschien je tv even omdraaien.
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ok ok ik heb het verkeerd gezien … maar dan nog is het een K..zak!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Er blijven inderdaad nog genoeg andere punten over ;)

Hopen op een betere 2e helft!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Tadic en Martinez zijn rijp voor enkeltje St.Clara-hospitaal...engnekken en nog klagen ook...
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ach Tadic is weer bijna dood. Moet je hem over drie minuten eens zien rennen.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Pasen he. Verrijzen is een ding dezer dagen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Vieren Serviërs elke week Pasen dan? Maar scherp hoor👍
+2/-0

2 jaar geleden
Nounou, Makkalie laat een opgelegde kans liggen. Moet niet gekker worden. Die fluit volgende week Ado- Jong Utrecht.
+2/-0

2 jaar geleden
Meestal spelen we 1 helft goed en 1 helft slecht. Dat belooft nog wat!
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Dus we gaan de 2e helft goed spelen?? YES!
+1/-0

2 jaar geleden
Kan iemand Tadic even een genadeschot geven?
+4/-0

 
2 jaar geleden
Stuur hem naar Oekraïne met een Russische vlag om.
+4/-1

 
2 jaar geleden
2 x miraculeus na zwaar geblesseerd te zijn weer vrolijk door wat een toneelspeler
.
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Veerman en Gakpo weer te zwak …

En waar was Gakpo bij die goal? Mazrawie mag zo doorlopen en uithalen!
+1/-0

 
2 jaar geleden
En hoeveel corners mag die Gakpo nog nemen? Niet 1 van de laatste 50 corners die hij nam die gevaar opleverde.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
geen Conference Leagcue wel de beker en geen Kampioen
weer een jaar weg gegooid.
+1/-1

2 jaar geleden
Nou dat was echt minimaal zeg. Onherkenbare arbitrage vandaag. Helaas lijken we idd kansloos. Wij creeeren nooit een kans omdat er als het erom gaat altijd iets fout gaat. Ajax is 10x effectiever helaas. Zo nu weer met die diepe bal op Gakpo. Is toch een serieus gebrek aan kwaliteit.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hoe moet je iets creëren met zo'n slak voorin? Damn dat ze die Zehavi toch eens langs de kant laten. En ook Vinicius uit het veld laten aub. Beide liefst vandaag nog uit de selectie zetten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat is het hele punt. Zeker tegen dit soort ploegen is het gewoon te onnauwkeurig om daadwerkelijk tot een doelpoging te komen. Ook de 0 houden we niet en dan kun je de uitkomst wel voorspellen. Nu maar hopen op een super tweede helft, maar vrees dat het hem niet wordt.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Tuurlijk houdt je de 0 niet? 2 middenvelders moeten keer op keer volop mee in de aanval en vervolgens met z'n 2-en het hele middenveld verdedigend bezetten. Zehavi, Gotze en Gakpo (maar ook Veerman) zakken niet terug. Doan/Vertessen rechts, Gakpo/Bruma links, Romero/Gakpo in de spits en Veerman daar achter.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Doan voor Veerman, en Romero voor Zahavi .
+1/-0

 
2 jaar geleden
Doe maar Doan voor Gotze, laat Veerman maar staan.
+2/-1

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Hoezo? Veerman was donderdag al zwak en nu weer … die hoort niet op die positie, en Doan kan daar veel meer rommelen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Veerman kan nog iets creeren met een steekpass en heeft ook scorend vermogen. Die zou ik er nog niet afhalen nu.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, Veerman moet op de positie van Gotze ;-)
+3/-0

 
2 jaar geleden
Zou Veerman laten staan, opschuiven, Gotze eruit,Vertessen erin. En die andere wissel ben ik het mee eens, maar nu eens niet wachten tot het te laat is.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat Gotze een betere pass in de 16 in huis heeft, dan Veerman …
Veerman verdedigd echt niet goed mee … die goal was echt zwak van hem verdedigd!
En die 2e goal was niet meeverdedigd door Gakpo …

En geen Vertessen, die zit niet lekker in zijn vel … geef Romero maar eens kans … of is Bakayoko er ook bij?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Betere pass in de 16 heb je niets aan als je er niet eens komt ;-)
En... Ik denk dat de buitenspelers de opdracht hebben gekregen zo min mogelijk mee te zakken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat is nou precies waar ik bang voor ben, wissels die pas in de 85e minuut er in mogen, wanneer het veeeel te laat is. De verdediging bij ajax is instabiel, flink jagen of met veel snelheid kom je hier echt wel doorheen. Zal je zien dat straks Vinicius er in komt, daar schiet je dus nog niets mee op.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Inderdaad, zal wel weer Schmidt z’n vaste concept worden … :\(
+1/-0

2 jaar geleden
Zo dat gaat lekker zeg😁
+1/-0

2 jaar geleden
Zo, ze lijken iets scherruper 😉
+1/-0

2 jaar geleden
Nou. Tja. Wat moet je hier nu van zeggen? :D
+1/-0

2 jaar geleden
Geweldig dit, en nu niet dezelfde fout maken als donderdag, zij moeten nu druk gaan zetten dus Veerman centraal, Vertessen erin!
+1/-0

 
Vertessen inbrengen die al vier maanden geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld heeft is inderdaad een geweldig idee
+3/-2

 
2 jaar geleden
Invallen een kwartier voor tijd kan hij meestal prima. Nu ook.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Kende anders een prima invalbeurt.

Bijna bekroond met een, allesbeslissende, goal.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ik zeg het toch … dat schot van Tadic op de paal … daar staat Mauro alleen tegen 2 man … geen Veerman te zien!
+1/-0

2 jaar geleden
Ajax in waarschijnlijk sterkst mogelijke opstelling. PSV helaas weer zonder een aantal bepalende spelers. Ajax sterk favoriet - ook al gezien het fysieke aspect - maar we gaan het zien. Wedstrijd op zich, etc. Snelheid van Madueke echt een groot gemis.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Juist … zo had hij donderdag ook moeten wisselen
+1/-0

2 jaar geleden
Tsjonge, die Gakpo kan ballen, maar hij is wel van glas. Zahavi wordt niet gewisseld?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hoe vaak zijn hij en Madueke nu al afwezig geweest. Veel te veel toch.
+1/-0

2 jaar geleden
Kom op nu een keer volhouden en op de counter beslissen. Zo spannend.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat had hem al kunnen zijn Remmie🤔
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Juist, nu moeten de andere 3 wissels erin! En 1 met snelheid

En dan afmaken…
+1/-0

 
2 jaar geleden
Afmaken ja, want ik wil niet afhankelijk zijn van een Zeister kwartiertje🤔
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
En nu wel een goede wissel!
+1/-0

2 jaar geleden
Die Bruma zal ook eens z'n vizier op scherp hebben staan, man man wat mist die kerel altijd een kansen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wat een domme speler is dat toch.
+3/-1

 
2 jaar geleden
En dan laat hij zich zelfs nog de bal afpakken door f**King Ihattaren.
+2/-0

2 jaar geleden
Vertessen was maar een beetje doorgebroken🤔
+2/-0

2 jaar geleden
Gefeliciteerd allen! Mooie pot gezien!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zeer knap, zeker na donderdag. Respect hoor.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Proficiat allemaal! Vertessen bewijst het ongelijk van Schmidt van afgelopen donderdag, maar daar hebben we niets meer aan. Voorlopig hebben we dit seizoen twee prijzen meer dan de rest!
+2/-0

2 jaar geleden
Alles zat mee! Gefeliciteerd mede-PSV’er!!! Deze is heel erg nodig en lekker en vooral ook een beloning voor fans through thick and thin like killer! Ik heb genoten!!!!
+5/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
We worden nog kampioen denk ik!
Die van Ajaks gaan nu echt door een dal … steeds meer twijfel bij hun ….
+4/-0

2 jaar geleden
Wauw mooi man. Gefeliciteerd ik had het niet verwacht. Ook nog nooit zoveel kramp in mijn billen gehad van het knijpen, maar ze hebben het eindelijk eens over de streep getrokken. Tweede prijs dit jaar en wie weet ........ Zijn we nu dan de weg omhoog weer ingeslagen? Topseizoen in ieder geval, zeker gezien de mogelijkheden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dit hadden we als fans wel verdient.
Nu de laatste wedstrijden van de competitie nog, en hopen op een verdere dip van die ploeg uit Amd.
+1/-0

2 jaar geleden
Proficiat iedereen 🥲🙌
+2/-0

2 jaar geleden
Wat een ontlading in de Kuip. Geweldig, niet de hoofdprijs maar wel tegen de aartsvijand.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Waardoor die geldt als een hoofdprijs! Ik ben er in elk geval heel blij mee! 9 cups was PSV onwaardig, nu haken we aan bij Feyenoord met 13 cups
+3/-0

2 jaar geleden
Heerlijk om die zure gezichtjes te zien van Ajax, #goudwaard
+7/-0

2 jaar geleden
Toch nog een geweldige pot geworden. Ik vind de beker eigenlijk een prijsje, maar met een finale tegen de keppeltjes en vooral die Engnek Tadic is het voor mij een vette HOOFDprijs!
+7/-0

 
2 jaar geleden
Juist ja alleen daarom al 👍👍👍
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Dank je wel jongens (en meisjes) voor jullie mooie reacties hier …

En allemaal gefeliciteerd!!!!

Na donderdag hebben we echt een goede wedstrijd gespeeld, op karakter en inzet!!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Had niet verwacht dat ze dit vol zouden houden. Geweldig wat een inzet, die Sangare wat een held.
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Inderdaad, wat een kanjer hè?!
Die vent heeft weer veel ballen onderschept en was niet te stoppen!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Absoluut! Helemaal mee eens! Maar ook een méér dan eervolle vermelding voor onze doelman!
+3/-0

2 jaar geleden
Die kop van mo, onbetaalbaar.
Judas.

Gefeliciteerd vrienden, wat zalig deze.
+10/-0

 
2 jaar geleden
Raar dat ze die lieten invallen. En dat terwijl ze achter stonden. Nice voor hem om nog ff toe te moeten kijken hoe zijn ex club de prijs pakte.
+3/-0

2 jaar geleden
No no, no no no, no no no Ihataren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wat zag hij er afgetraind uit het?😆 En hij mag nu overdag niet eens eten, of zou hij daar ook mee gestopt zijn met als met topvoetbal?
+2/-0

2 jaar geleden
Hopelijk het begin van iets moois.

Oh yeah, one more thing... it's been emotional.

(later meer)
+4/-1

 
2 jaar geleden
Deze kwam fans als jij toe man!!!!
+4/-0

2 jaar geleden
Wat staat die kale lispelaar nou weer te mekkeren? Maar één ploeg die met de beker had moeten staan? :D
+10/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Wat een lul hè?!
Wat kan die vent slecht tegen z’n verlies hè?!
+9/-0

 
2 jaar geleden
Hij feliciteert ons nog wel maar de rest was klinkklare onzin. Wat een loser zeg.
+9/-0

 
2 jaar geleden
Dat is toch Ajax eigen, zij zijn de beste en kunnen allen van zichzelf verliezen. Je bent niet voor niets de meest gehate club van het land. Met Feyenoorders heb ik geen probleem. maar die ziekelijk arrogantie op basis van begin jaren 70 notabene kan ik zo slecht tegen. Dat maakt deze nog mooier, titeltje tegen Ajax, bekertje tegen Ajax het is altijd net even de kers op de taart.
+8/-0

 
2 jaar geleden
Arrogantie zit daar kennelijk in de lucht. Die lispelaar snuift al een paar jaar die troep in en nu komt deze diarree uit zijn mond. Mooiste was dat daarna alle kenners bij ESPN, inclusief Perez, het pure onzin vonden van die sukkel en meteen recht zette wat die kale dwarrel zei : PSV heeft terecht gewonnen!
+3/-0

2 jaar geleden
Wat een heerlijke overwinning, het seizoen gered! Geniet ervan en een fijne Pasen!
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En eindelijk een wedstrijd waar PSV de rug recht en echt vecht. Mooi. Guti, Sangare en Teze het beste wat mij betreft
+2/-0

 
2 jaar geleden
Sangare was echt een koning vandaag!

De vriendin van een maat van mij vroeg hem tijdens de wedstrijd 'wie is zanger Ray'? :D
+5/-0

 
2 jaar geleden
Dat is toch de broer van Rammel Joe.😎
+2/-0

 
2 jaar geleden
Nee dat is een speler die bij Ajax inviel in de 86e minuut ;)
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat die verrader het maar mag krijgen. En de rest van zijn leven er mee blijft lopen. Verder ben ik niet rancuneus ofzo hoor 😁
+1/-0

 
2 jaar geleden
En wat dacht je van Gotze. Zo sterk aan de bal. altijd rust en overzicht en ook nog super veel duels gewonnen.
+4/-0

2 jaar geleden
Eindelijk een positieve ontlading. Zo behoefte aan. Normaal doet deze beker me niet zoveel. Maar tegen deze club vol engnekken winnen is zo lekker. En dat na donderdag. Trots, trots, trots.
En gelukkig geen winnende ihattaren. Dat zou ik niet getrokken hebben. Op zich nog eens niet perse tegen hem maar het is puur stemmingmakerij om hem nog op te stellen.
En reactie van Ten Hag is werkelijk treurig hilarisch.
Ik durf het niet te hopen maar wie weet werkt dit nog door in de competitie.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Die kale lispelaar is het werkelijk naar z'n bol gestegen. Denkt nu dat hij naar ManUtd gaat hij echt een goede trainer is. Ik mag hopen dat hij voor de kerst al op straat wordt geflikkerd. En van mij hoeft hij nooit meer, in welke rol dan ook, bij ONS PSV terug te keren. Deze Ihattaren-move zie ik als hoogverraad. Een dolk in de rug van ons beleid. Hopelijk blijft dit iedereen bij. Net als die Adriaanse. Eerst held Harry een pratende lampenkap noemen en een paar jaar later een open sollicitatie plaatsen. Oprotten !! Als je één keer in ons nest hebt gescheten (zoals Gullit, Hoekstra, Labyrat) ben je persona non grata.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Grotendeels mee eens. Maar niet aan Ruud Dil komen! Heeft PSV smoel gegeven en, mede, groot gemaakt.

(edit: overigens jammer dat jij er vandaag niet bij kon zijn, maar wel begrijpelijk, achterlijk en schandalig dat je voor je gezin €300 moet neertellen... écht gênant!)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Achteraf gezien had ik die 300 er graag voor over gehad 😉 Maar dat is iets met een koe en een kont. Uiteindelijk met z'n vijven rondom de buis vanaf de tweede helft een fantastische avond gehad. En het bleef nog lang onrustig in Lansingerland..... Hoogtepunt van de avond was toen de buurman, een verstokt Feyenoordfan, aanbelde en ons kwam feliciteren. Dit voelde voor iedereen hier in de (010)regio een beetje als een bevrijding. Net zoiets als toen oranje in 1988 eindelijk dat Duitslandsyndroom kwijt raakte 🤗
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mooi, blij voor jullie! :-)

Dat laatste was óók grotendeels dankzij Ruud Dil hè... ;-)
+1/-1

2 jaar geleden
Karakteristieken
Uitslag: 2-1 (0-1)

Toeschouwers: 0 toeschouwers

Die nul toeschouwers maakten toch nog een hoop lawaai... :-)
Iedereen gefeliciteerd met deze ongelooflijk lekkere beker!
+2/-0

2 jaar geleden
Gefeliciteerd allemaal!! Eindelijk weer een prijs, al is het niet de grootste. Maar het feit dat de finale tegen Ajax was, geeft deze prijs wel extra glans. Onze mannen hebben gevochten als leeuwen. Wilde koste wat kost winnen. Echt mooi om te zien.
+4/-0

2 jaar geleden
Wat was dit even genieten zeg. Jammer dat het niet eerder beslist werd, want op 5 a 10 minuten na waren wij de baas tweede helft. Fijn ook dat de scheids een prima pot floot!

Nu nagenieten van een lekkere baco en een pretsigaret!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik zou wel een willen weten wat Bruma denkt als hij op het doel af gaat.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij krijgt hij dan een enorme erotische fantasie, en op het moment dat hij gaat schieten krijgt hij een ejaculatie die tijdelijk alle energie uit zijn lichaam onttrekt, waardoor zijn hersens even blokkeren en hij de bal volledig verkeerd raakt. Heb ik dat mooi verwoord of niet 😝
+2/-0

2 jaar geleden
Gelukkig bracht de wissel Klaassen voor Ihattaren voor Ajax wel wat meer gewicht in de schaal...Pure fijngevooisde visie van ten Hag...
+8/-0

 
2 jaar geleden
Haha die kop op Ajax Netwerk, "Ajax komt arbitraire tegenslagen niet te boven"

Kan je nagaan als het een keer neutrale beslissingen zijn voelen zij zich al benadeeld.
Wat een stelletje droeftoeters zeg.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Porno kijken mag op die site,maar daar kijken is best geinig,ach,noem het eigenlijk gerechtigheid.Tikkie op de neus!
+1/-0

 
2 jaar geleden
En dan hadden ze het ook nog over een pingel die ze hadden moeten krijgen. Dan moeten ze wel de situatie bij Tadic bedoelen. Lachwekkende gasten daaro!

Makkelie floot gewoon een goede wedstrijd.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind ook dat Makkelie prima heeft gefloten. Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor een schiedsrechter, en hij heeft er voor gezorgd dat het toch een echte voetbal-pot kon worden. Hij is niet in de aanstellerij van Tadic meegegaan, en heeft ook niet te vaak gefloten zodat er wel genoeg tempo in het spel bleef.
+2/-0

2 jaar geleden
Man, deze is fijn. We hadden het er net in de auto terug over, maar wat een gif zat er in de ploeg. Dan heb je mij al meteen mee.

Nog even flink van nagenieten.
Gefeliciteerd allemaal
+5/-0

 
2 jaar geleden
Je komt met het ;unt dat mij ook het meest is opgevallen. PSV heeft gewonnen omdat het de meeste gif in de ploeg had, en wel op een positieve manier. Niet zoals Tadic met aanstellen maar zoals Mauro al weken speelt en dat is met enorm veel doorzettingsvermogen.

Ik vond dat de ploegen dicht bij elkaar in de buurt zaten. Beide hebben 2x op het houtwerk geschoten, en bij PSV werd een, en bij Ajax twee doelpunten afgekeurd op een paar cm buiten spel.
Maar bij PSV zag je net iets meer de echte wil en drive om te winnen dan bij Ajax, met op een positieve manier veel gif in de ploeg. Knap van de ploeg als je donderdag nog diep bent gegaan in een europeese wedstrijd. Genoten van hoe Sangare weet op zijn oude niveau aan het stofzuigen was, samen met Guti, en ook genoten van de techniek van Gotze.

Het beste is dat PSV nu heeft laten zien dat het weer dicht in de buurt van Ajax zit, en dat Ajax niet meer het Bayern van NL is. Hopen dat spelers als Götze nu in Ehv blijven, en er volgend jaar een ploeg staat, die over Ajax heen kan gaan.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Snakken naar definitieve kentering.
+1/-0

2 jaar geleden
Mocht het gebeuren dat Ajax nog een misstap begaat in de competitie,en als Feyenoord niet meer hoeft te vrezen voor hun welverdiende 3e plek,hoop ik dat ze PSV een handreiking doen in de wedstrijd in de Kuip.Denk dat ze daar een ietwat grotere (zwak uitgedrukt) hekel hebben aan dat gehypte en zwaar overschatte zooitje uit Amsterdam.Er valt toch nog wat te verdienen toch?3x niks in Amsterdam,klinkt als muziek in de oren.
+1/-0

2 jaar geleden
Gelukkig hadden de spelers er meer zin en fiducie in dan ik. Genoten van Sangare en Gotze en de blijdschap van Gakpo, die nu wel met een prijs kan vertrekken.
Heerlijk ook om die ajacieden weer eens te zien pruillippen, stelletje jankerds.

Proost mannen!
+4/-0

2 jaar geleden
Proficiat iedereen! Wat een fijne wedstrijd!
Proost !
+1/-0

 
2 jaar geleden
Net thuis.

Puur genieten!!
+1/-0

2 jaar geleden
Heerlijk deze ontlading met de tiende dennenappel,op naar de volgende en hopelijk niet weer tien jaar wachten want het is toch gewoon een mooie prijs!
En wie weet zit er nog meer in het vat.
+1/-0

 
2 jaar geleden
The morning after the night before.

Vannacht ff te lang blijven terugkijken en zo.

Nu nog maar ff paar uurtjes bijslapen.

Daarna tijd voor grondige analyse!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Soms moet je de dingen laten zoals ze zijn. En is het leven mooi.

Ik denk alleen dat je trouwe volgens hier geen genoegen nemen met het ontbreken van een traditionele after match analyse ;)
+4/-0

 
2 jaar geleden
Haha, ik (als fan) zou ermee kunnen leven als hij een keer overslaat maar ik zou het sneu vinden voor de ‘minkukel’… die kan zijn dagelijkse minnetje dan niet kwijt
+2/-1

 
2 jaar geleden
Killer, vergeet de damesfinale niet.Ik hoop dat de dames hetzelfde kunnen presteren als de mannen gisteren.Zou leuk zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik zit alweer klaar, Estu, nou ja lig op bankie te kijken!
+1/-1

2 jaar geleden
Ten Hag heeft zich ontpopt van sympathieke trainer tot een rancuneuze verliezer. De zogenaamde hogere machten en krachten waarover hij spreekt zijn Ajaks al jaren gunstig gestemd. Blijkbaar zijn ze in Amsterdam niet gewend als er neutraal wordt gefloten en de Var objectief oordeeld.Complimenten aan het arbitrale viertal en de Var. Enige smetje is dat die kwal van een Gravenberch rood had moeten krijgen toen hij de doorgebroken Vertessen neerhaalde. Na zijn doelpunt nog lekker provocerend het Ajaks logo kussend voor de PSV aanhang gaan staan. Tadic liet zich toen eindelijk eens van zijn positieve kant zien.Dat mag ook opgemerkt worden.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Blind snapte er ook niets van dat ze niet het gebruikelijke voordeel kregen. Ajax maakt de laatste tijd geen reclame voor zichzelf. Zou mij ontzettend irriteren als onze spelers en trainer zich zo zouden gedragen.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Martinez had ook twee gele kaarten mogen krijgen. Complimenten idd voor Tadic voor zijn verontschuldigingen na het provocerende juichen. Daar staat weer tegenover dat hij weer een aantal keer rollebollend over het veld ging. Theater van de bovenste plank. Schwalbe die bijna tot een penalty leidt. Dat is zo misselijk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vanuit mijn positie (T) had-ie toch écht zomaar op de stip gekund. Veerman(?) speelde met vuur. Ik baseer mij op (eenmalig) ooggetuigenverslag, want ik heb dat moment (nóg) niet teruggezien.
+1/-0

2 jaar geleden
Goed, nu de kruitdampen zijn opgetrokken kom ik ook maar eens terug op hetgeen zich gisteren in de Kuip voor heeft gedaan. Nu ben ik sowieso altijd van het principe "een prijs is een prijs", maar een finale om de KNVB-beker tegen je eeuwige rivaal is gewoon een absolute hoofdprijs.

De organisatie van de bussen vanuit Eindhoven was prima geregeld, PSV kon nog wat drankomzet draaien, echter het uitdelen van de wedstrijdkaarten voor de West-tribune verliep niet bepaald vlekkeloos. Meerdere mensen hadden meerdere kaarten voor meerdere vakken. Gelukkig hadden wij de 20 koppen bij elkaar en eenzelfde vak op de tickets gedrukt staan. Ook nada controle op wat je mee nam de bus in, dus we stonden niet droog tot aan de Kuip. Dat is toch altijd wel zo aangenaam. Aangekomen bij de Kuip bij die stadionpoorten een grote ramp, maar die hadden we ingecalculeerd. Lang wachten. Uiteindelijk rond 16:30 uur in de rij voor munten en een "biertje". We hadden een klein contingent aan tieners mee die aan de vooravond stonden van hun eerste "cupfinal" en wat voor eentje!!

Op de tribune leek alleen leven te zijn aan de stadskant van de Kuip, want die van Abcoude Noord hadden of geen zin, geen puf, geen stem, of wat dan ook. Maar geluid hebben ze amper geproduceerd op twee keer juichen na.

ONS PSV begon goed aan de wedstrijd. Na de 1-0 van Zahavi een heerlijke eerste bierdouche, helaas teruggedraaid vanuit de regiekamer. Net aan, maar op het oog terecht. Eigenlijk uit een van de weinige goede combinaties van de rivaal kwamen we met 0-1 achter, maar de situatie werd pas penibel toen de 0-2 erin lag. Fraai uit de heup geschoten, gelukkig wederom afgekeurd door VAR-interventie. Dat we dat nog mee mogen maken. PSV oogde wat lusteloos in aanvallend opzicht, maar met 0-1 bij rust "kon het nog alle kanten op".

Wat Schmidt in de rust heeft gezegd...ik zou het graag willen weten. Maar onder aanvoering van Guti en Sangaré heeft PSV na rust karakter getoond, passie laten zien, strijdlust en de absolute honger en over-my-dead-body mentaliteit die nodig is om deze pot met grinta over de streep te trekken. Op een schot op de paal na en een extra onnodige olie op het vuur invalbeurt voor Mo (die ons nog meer motivatie gaf op de tribune) heeft PSV slechts verzuimd om Abcoude Noord met 4/5-1 op te rollen. Maar misschien was de ontlading bij 2-1 juist wel wat het nog mooier maakte. De zon straalde. Mijn zoon straalde. Eerst ongeloof, daarna puur goud in zijn ogen bij het besef dat hij zijn eerste Big Final tegen Ajaks gewonnen had. En met die blik kan ik de zomer door, geloof me! Deze ontlading is hetzelfde als in 2018, al is hij voor de buitenwereld minder aansprekend, levert ie minder poen op, het was een Zalig Pasen! Proost allemaal, medesupporters.
+9/-0

 
2 jaar geleden
Van zo’n verhaal geniet ik volop! Zeker ook als vader en dat je ziet hoé je kind geniet van sfeer, entourage, vader en club (de kleuren, de club en de stad). Maar ook als supporter snak je naar momenten als deze, niet alleen als vader, maar wat is er nou mooier dan om zoiets met je meest dierbare te delen? Fijne zomer man!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Zeker mooi, SouBa mijn protégé, nou kan ik zeker niet achterblijven hè, hahaha?
+2/-2

 
 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nou vooruit dan maar, ff de koe bij de hoorns vatten.

Wij hadden dus Woerden als vertrekpunt aangezien dat geografisch vrij ideaal ligt. Niemand van ons keek er echt naar uit om zo'n 8 uur gegijzeld te worden voor een potje voetbal van anderhalf uur, want daar kwam het wel zo ongeveer op neer, rond 14.00 uur bus in en rond 22.00 uur weer terug (eventuele verlenging & strafschoppen nog buiten beschouwing gelaten). De allergie voor fanplein begon ook weer op te spelen en de wedstrijd hadden wij al helemaal geen zin in! Op zaterdagavond hoopte ik dat e.e.a. zo snel en pijnloos - "Suicide is painless" - zich zou voltrekken. Achteraf viel het qua saldo mee, maar dat had natuurlijk alles met wedstrijd- en scoreverloop te maken. Dan kan een mens net wat meer hebben, net wat meer verstouwen.

Op zondagochtend verliep de aanloop in de richting van 'the eight hour hi-jack' redelijk voorspoedig. Comfortabel treinritje, redelijk "noseproof" onderweg, en het terras van de bowling tot onze beschikking zodat wij niet van tevoren naar en van de kroeg aan de andere kant van het station hoefden te lopen. Dat soort kleine zaken wil op een dag als deze nogal schelen.

Dan de beproeving deel I. Die busreis naar De Kuip viel uiteindelijk, ondanks detour en extra oponthoud wegens clusteren, nog reuze mee. Wél viel er een zekere discrepantie waar te nemen tussen de 'kinderen' achterin en de, eensgezinde, oudgedienden voorin. Waar laatstgenoemden dus eigenlijk bar weinig zin hadden in de hele exercitie en het, hoe toepasselijk, hadden over dat vroeger alles dan wel niet per se beter (óók!), maar dan toch zeker wel leuker was, werd er achterin geblèrd en gezongen dat het een lieve lust was. Hetgeen overigens geen irritatie opwekte maar slechts her & der een gefronste wenkbrouw en een diepe zucht. Een autoritje van nog geen halfuur werd nu bij elkaar een busreis van zo'n 3 uur! Ellek nadeel hep sijn voordeel, want zodoende ging dat vermaledijde fanplein met bijpassende drama-catering & dito sanitair aan onze neuzen (no pun intended) voorbij. Wél waren er de lange rijen bij de poorten in het toch wél warme Knor-Zuid, maar dat mocht de pret zo vlak voor de wedstrijd niet drukken.

Dan de wedstrijd. Tja wat valt daar nou nog over te zeggen dat niet al gedaan is? Nou bijvoorbeeld dat wij Vakkie T tot onze beschikking hadden, aan de gele kant, recht achter de goal, met PSV na rust onze richting op aanvallend. Het werd een nogal nerveuze bedoening met de 3 afgekeurde goals, de niet gegeven penalty en de diverse kansen over & weer. Met name wat je moeilijk kon constateren aan de overkant wekte, zeker na rust, de nodige onzekerheid op. De 1e helft verliep volgens verwachting. Ajax was de betere ploeg en kwam op dat moment verdiend op voorsprong. Toen de 2-0 daar leek te zijn, was daar kortstondig de eveneens ingecalculeerde berusting maar het afkeuren daarvan bracht dan weer de nodige euforie teweeg. Uitstel van executie! Uitstel van executie? Het eerste kwartier na rust verliep in een roes en een herhaalde bierdouche. Er waren die knotsgekke 2-3 minuten waarin de hele stand en wedstrijdbeeld volledig werden omgedraaid! En daaroverheen natuurlijk die 2e afgekeurde Ajax-goal. De overige ruim 35 minuten was een kwestie van buigen of barsten want een, wél tellende, gelijkmaker hadden wij, Leicester indachtig, niet overleefd. Maar wij hielden stand en de ontlading mocht er wezen! "Jonge-jonge wat een feest, Rotterdam-Zuid ontploft!" zou Evert gezegd kunnen hebben. De gele vakken 'went absolutely & totally berserk, let's get fucking mental", vrij vertaald in Eindhoven de gekste. Maar niet alleen alles wat PSV was vierde feest, ook vrijwel geheel voetbalminnnend Nederland kon opgelucht adem halen. Mooi om met de inzoom van de smartphone de intense blijdschap en het in blauw gehulde chagrijn op slechts enkele tientallen meters van elkaar waar te kunnen nemen, met op de achtergrond de inmiddels rap leeg gestroomde 'groene' tribunes.

Vervolgens beproeving deel II die logischerwijs een stuk beter te pruimen was. Zo was daar enerzijds de euforie die een adrenalineboost van jewelste met zich meebracht en betrof het hier anderzijds de min of meer laatste loodjes, je kon de stal al ruiken. Dus het, toch weer, onderlinge gekrakeel, de verkeerd gereden bus Ajax-mentals, bivakmutsjes op boven dakluiken uitstekend, op slechts enkele tientallen meters afstand van onze hk, en het verdwalen in het labyrint van een parkeerplaats in de zoektocht naar de juiste bus - 019 dus, hoewel een nummertje hoger wel zo toepasselijk zou zijn geweest! - kon ons op dat moment amper deren. Vrij vlot werd vervolgens weer Woerden bereikt waarna de laatste (trein-)etappe even vlot verliep.

Nawoord. Uiteindelijk ben ik bewust een stationnetje eerder uitgestapt voor een korte late avondwandeling om de gedachten te ordenen en de zinnen te verzetten. Dat deed en voelde uitermate goed. Mijn 11e bijgewoonde bekerfinale met PSV - die 2 gewonnen finales in de seventies beleefde ik op afstand - leverde PSV de 10e dennenappel op. De dag was volgens schema en planning verlopen behalve dan dat ene dat zich niet liet plannen! De nachtelijke shoarma, het terugkijken van de diverse tv-beelden en een allerlaatste app-sessie kunnen vervolgens in de categorie napret worden gerubriceerd. Het was achteraf toch wel meegevallen en zelfs, stiekem, een beetje leuk geweest. Gefeliciteerd, allen, en vanaf deze plek gegroet!
+6/-1

 
2 jaar geleden
Schitterend herkenbaar verslag weer. Toen ik aan je laatste regel begon schalde Tina uit de radio hier op het werk met Simply The Best! Hoe toepasselijk 🤌🏻
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mooi verwoord... ben nu al benieuwd naar je verslag van a.s. zaterdag!
+0/-1

 
2 jaar geleden
Zal vermoedelijk iets ingetogener zijn dan dit. Dank voor het compliment, ik vind het zelf ook wel een aardig stukje.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou hier graag ook meer verslagen van anderen willen lezen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik eveneens. Vroeger op oude PN, forumgedeelte, waren er ook wel meer die hun ervaringen deelden. Ook de (Europese) uitwedstrijden apart. Zo kan ik mij ene Werner herinneren die ook regelmatig met een verslag kwam. Het nadeel hier is dat de houdbaarheid zéér kort is, slechts een paar dagen en in Europese weken nóg korter. Maar ja, op de fora gebeurt (te) weinig. Wellicht een idee om vanaf volgend seizoen de bewuste fora/topics te benutten speciaal voor dat doeleinde en hopelijk anderen hiermee en -voor te enthousiasmeren. Just a thought.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Goed plan! Maar er gebeurt tegenwoordig meer op social media dan Internet Fora. Wij worden oud!!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Same old same old! ;-)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja goed idee. Dan zal ik een verslag schrijven over w2-jong PSV ;)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als dat zou kunnen, hahaha, ik ben voor!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dit dus! Ik leer hem dat succes niet alles is in het leven, maar dat een succeservaring wel héél fijn is soms!
+1/-0

2 jaar geleden
Zat gister Rondo te kijken, benieuwd naar wat ze van de bekerfinale vonden.
Maar er werd met geen woord over gesproken!

Zal wel niet in het straatje van Ziggo hebben gepast.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Dat was écht te gênant voor woorden! Vooraf nog Ron Jans aankondigen als de trainer die het laatst bekerfinale van Ajax had gewonnen (vóór zondag) plus nog voormalige bekerwinnaars aan tafel, en dan op paar losse opmerkingen en tackle Martinez op Sangaré na he-le-maal niets! Wat een schande zeg!! Wordt tijd dat dat he-le-maal niets weer in de, ooit, gebruikelijke context wordt gebruikt. Zo dat lucht iig op!
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ach Hilversum, A'dam wat n slechte verliezers zijn het toch, de grachten gordel kliekvoorop; maar die is binnenkort ook aan de beurt, want het de meeste mensen pikken dat niet langer...

Enfin laat ik me op het voetbal concentreren, herinner je die uitzending nog van studio voetbal op 16 mei 2016... met Jan Mulder in de ultra negatieve hoofdrol... over gênant gesproken... en dat is het ergste, ze komen er altijd mee weg, nooit n kritische noot in de pers daarover, slappe hap die press, totaal geen ruggengraat (dat is al ruim 2 jaar in andere gevallen ook duidelijk).

En daarom kotst heel Nederland ook regelmatig op de kneuzen, zie 2016 toen het overal in elk stadion gevierd werd, dat is wel het leuke ervan!

Blij dat ik niet zo'n meeloper ben geworden begin jaren 70!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Studio Voetbal was ditmaal prima net zoals ESPN Voetbalpraat gisteravond.
+1/-0

 
De beker was voor hun Zi en Go, niet aankomen;-)
+1/-0

2 jaar geleden
Mijn 7e knvb beker finale ,deze vergeet ik nooit meer wat een sfeer,beleving en inzet spelers meer dan 100% ,voelde bijna als het kampioenschap tegen de neusjes ...Zijn en blijven een kei mooie club.....
+4/-0

 
2 jaar geleden
Gevoelsmatig is deze ook, qua sfeer en beleving, net zo mooi als een kampioenschap. Alle prijzen die we 1-op-1 pakken tegen Abcoude Noord zijn hoofdprijzen. Simple as that. Een bekerfinale in de Kuip tegen Feyenoord lijkt me ook nog wel een keer mooi..
+1/-0

 
2 jaar geleden
En die andere 4 dan, maat, of heb je de verloren edities verdrongen, hahaha?!

Mijn allermooiste was toch de 3-2 tegen Roda JC in 1988, als onderdeel van de trilogie, maar deze komt toch wel met stip hoog binnen!
+3/-0

 
2 jaar geleden
3 toch? 2-0 in 70 jaren, 5-0 met Advocaat in 1998 en 2-1 met Hiddink in 2006
+1/-0

 
2 jaar geleden
4 verloren bekerfinales als reacties op zijn 7 bezochte finales.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ah die van AZ dus wel, of Twente kan ook
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb er nu 11 bezocht, waarvan 4 verloren, en ik dacht automatisch hij ook.

En Roda (Tilburg) in 1988 blijft mijn allermooiste. Onderdeel van de trilogie en mijn allereerste! Nog afgezien van scoreverloop en voorafgaande halve finale in Waalwijk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb er 2 naar een donker achterkamertje verbannen ja. En dan deed die 2-1 nog veel meer pijn dan die 5-0. Omdat die Paashaas destijds scoorde. Is toch die Paas cirkel weer rond!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Verlies is het meteen ook anders en de sfeer is nu heel anders dan toen en 88 overal bij geweest op Turkije uit na dan heel mooi duur jaar ,maar winst op Roda is iets anders dan winst op 020 !!!
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Voor zo'n prestatie moeten toch wel 200 reacties te krijgen zijn...

Enfin van mijn kant nog nabeschouwing of eigenlijk met n opsomming van zaken die me opvielen:
1. dat PSV wel n hele wedstrijd kan strijden
2. dat Guti uitblinker was samen met Sangaré
3. dat Max weer n foute timing had tov Berghuis, maar dat zijn ploeggenoten voorkwamen dat het gevaarlijk werd
4. dat PSV onverzettelijk was een eensgezind
5. dat de PSV aanhang fantastisch was de hele wedstrijd in de Kuip
6. dat iedereen het PSV gunde, behalve aanhangers/ meelopers van de kneuzen
7. dat Gakpo nog beter n jaar bij PSV kan blijven, zodat hij als basis speler naar het WK kan
8. dat de leiding en VAR toch wel neutraal kan optraden, moet gezegd: compliment voor Makkeli ook deze keer!
9. dat Mvogo rust uitstraalde en zelfverzekerd optrad
10. dat PSV uiteindelijk dik verdiend won in een kolkende Kuip en ik daar intens van genoot
11. dat het dus een heerlijke Pasen was voor heel voetbalminnend Nederland behalve voor n paar (duizend) zure minkukels die in hun onmacht weer eens niet sportief konden zijn en PSV oprecht de beste vonden, maar toch vooral voor duizenden in het stadion en miljoenen thuis voor de buis die PSV een warm hart toedragen, HEERLIJK !

PS(V)
voor de competitie hebben we nog wat tegoed btw, cause It ain't over till the fat lady sings and Karma is a bitch!
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Kom op nog 3 te gaan!

🙃😊😉
+1/-0

 
2 jaar geleden
Fast lady, really... Dafne Schippers?

(nog 2)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Scherp, die auto correct ook altijd(1)...😋
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik had eigenlijk Femke Bol moeten nemen als voorbeeld, maar dat heeft wellicht minder impact.
+1/-0