Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint eindelijk weer op bezoek in Heerenveen


Tijdstip
9 oktober 2022
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint eindelijk weer op bezoek in Heerenveen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint eindelijk weer op bezoek in Heerenveen

(Gepost door NvdL)

PSV heeft vanavond net als de concurrentie de volle drie punten overgehouden aan het tweede bezoek aan Friesland deze week. Na een wedstrijd die in een tergend langzaam tempo verliep, was de ploeg van Ruud van Nistelrooij feitelijk de enige die aanspraak maakte op meer dan een punt. Met nog een kwartier te spelen was het aanvoerder Cody Gakpo die de een-twee aanging met oud-SC Heerenveen-speler Joey Veerman om vervolgens de bal perfect binnen te schieten. Zo werd de vandaag uitstekend keepende Andries Noppert eindelijk verschalkt. Door de Eindhovense overwinning verandert er niks op de ranglijst. De concurrentie uit Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar hielden immers ook de drie punten over aan de negende speelronde.

Er gebeurde feitelijk vrij weinig in de wedstrijd. Zo kreeg SC Heerenveen pas in de tweede minuut van de extra tijd in de tweede helft hun eerste doelpoging tussen de palen. PSV was aan de andere kant wel wat dreigender, maar de kansen waren in beide helften op een hand te tellen. Zo was Ibrahim Sangaré in de eerste helft het dichtste bij een doelpunt. Zijn pegel van net buiten de zestien spatte via het been van Sven van Beek uiteindelijk uiteen op de lat. Op slag van rust werd de ziekenboeg van PSV weer aangevuld, waardoor de zorgen met het drukke programma van de komende weken in het achterhoofd voor Ruud van Nistelrooij enkel toenemen. Ismael Saibari viel vijf minuten voor rust uit doordat hij zich leek te verstappen terwijl Yorbe Vertessen niet veel later op de grond ging zitten nadat het hem in zijn hamstring leek te schieten. Ze werden op slag van rust vervangen door Erick Gutierrez en Anwar el Ghazi.

Na rust kabbelde de wedstrijd eigenlijk op identieke wijze verder. PSV was af en toe gevaarlijk terwijl SC Heerenveen onmachtig leek om PSV écht het vuur aan de schenen te leggen. De bevrijdende goal kwam uiteindelijk na vijfenzeventig minuten op het scorebord. Vanaf links speelde Cody Gakpo Joey Veerman aan voor de een-twee. De middenvelder legde hem perfect terug voor Gakpo's rechterbeen waarna de aanvoerder de bal perfect binnenschoot. Keeper Noppert had daarvoor al enkele waanzinnige reddingen verricht op inzetten van El Ghazi en Cody Gakpo en leek vandaag uit te groeien tot man van de wedstrijd, totdat Cody Gakpo dus eindelijk de ban brak.

Zo heeft PSV eindelijk weer eens drie punten overgehouden aan het bezoek aan Heerenveen, waar het al sinds december 2011 op wachtte. Maar toch zal er met gemengde gevoelens teruggekeken worden op deze wedstrijd, waarin dus twee belangrijke spelers uitvielen. Komende dagen zal blijken hoe ernstig de schade is en zal het vizier weer op de thuiswedstrijd tegen FC Zürich gaan. Volgend weekend wacht in Eindhoven dan de tweede thuiswedstrijd in vier dagen als FC Utrecht op bezoek komt.


Matchwinner Cody Gakpo: "Goal voelde bevrijdend"

(Gepost door NvdL)

In gesprek met ESPN blikte Cody Gakpo terug op de wedstrijd en zijn winnende doelpunt in Heerenveen: "Het voelde als een bevrijding. Het was een hele moeilijke wedstrijd, ze hielden het heel erg compact. Dat deden ze heel erg goed. We kregen in de eerste helft enkele goede kansen, die lieten we onbenut. Dat hij dan uiteindelijk nog valt, is dat wel een opluchting, ja."

"Het was denk ik geen hele hoogstaande wedstrijd, veel slordigheden over en weer, maar ik vond het als speler wel een hele leuke pot om te spelen. Misschien dat het voor het publiek iets minder attractief was."

Voor wat betreft de ziekenboeg reageerde de aanvoerder nuchter: "We hebben een sterke selectie, dus ik voorzie niet zozeer problemen. Natuurlijk is het vervelend dat er jongens uitvallen met blessures, maar we misten al vroeg in het seizoen Noni Madueke en Luuk de Jong met langdurige blessures en volgens mij vingen we dat ook aardig op. Daar zijn we voetballers voor."


Ruud van Nistelrooij: "Doel was vanaf de start duidelijk"

(Gepost door NvdL)

In gesprek met ESPN was trainer Ruud van Nistelrooij duidelijk: "Ik zei voorafgaand aan de wedstrijd al dat het soort statistieken van wedstrijden zonder overwinning er zijn om ze te kunnen veranderen. Het was duidelijk hoe wij aan de wedstrijd begonnen en wat het doel was voor ons om hier te komen halen. Het gebeurde uiteindelijk weliswaar zwaarbevochten maar wel zeer terecht."

Voor de toeschouwers was er sprake van chaos aan de zijlijn. "Ja, dat heb je met Bas Nijhuis als scheidsrechter. Het is bijzonder om zo iemand in ons midden te hebben. Het is soms echt onnavolgbaar hoe hij een wedstrijd leidt. Vandaar dat we ons enkele keren meldden bij de vierde man. Ik denk dat Xavi Simons veel blauwe plekken erbij heeft gekregen, maar verdomd weinig vrije trappen meegekregen. Heel bijzonder."

De dompers van de avond waren ook volgens Ruud van Nistelrooij de twee blessures op slag van rust. "Dat maak je natuurlijk nooit mee, dat je twee spelers tegelijk verliest met een spierblessure. Gelukkig konden we de wissels nog in één moment samen doen, anders verlies je op die manier gewoon ook nog eens twee wisselmomenten. Het is natuurlijk wel de domper van deze wedstrijd. Het was al een ontzettend drukke periode, en het is ook niet gek dat jonge jongens als Saibari en Vertessen vandaag uitvallen. Maar wel heel vervelend, ja. Even afwachten hoe het ze vergaat de komende dagen."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Cody Gakpo ('75)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
24.087 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
sc Heerenveen: Colassin
Kaart
sc Heerenveen: Van Ottele

Opstelling PSV

Cody GakpoYorbe VertessenIsmael Saibari


Joey VeermanXavi SimonsIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoPhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'42 Érick Gutiérrez voor Ismael Saibari
'42 Anwar El Ghazi voor Yorbe Vertessen
'90 Richard Ledezma voor Xavi Simons


Opstelling sc Heerenveen

Noppert, Van Ewijk, Van Ottele ('79 Timossi Andersson), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert, Tahiri ('80 Colassin), Haye, Olsson ('70 Halilovic), Van Hooijdonk, Sarr


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-1)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
10  3 1-1 (0-0)
11  3 1-2 (1-1)
12  3 2-3 (1-1)
13  3 0-2 (0-1)
14  3 1-2 (1-1)
15  3 2-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.79. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (74 -> 5,0)
2. André Ramalho (27 -> 4,0)
3. Xavi Simons (26 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (9 -> 2,0)
5. Walter Benítez (3 -> 1,0)
6. Armando Obispo (2 -> 0,0)
6. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,0)
6. Philipp Max (2 -> 0,0)
6. Anwar El Ghazi (2 -> 0,0)
10. Joey Veerman (1 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (1 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Joël Drommel (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
13. Guus Til (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Sávio (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Forums

 • Discussieer mee over deze wedstrijd op de Forums


 • Wat vind jij van de wedstrijd?

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


  2 maanden geleden
  Maak van Heerenveen vanavond slachtoffer van de nul, maar winnen blijft wel de prè
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Ik heb zonet even in mijn glazen bol gekeken en toen heb ik van boven door gekregen dat PSV een tegendoelpunt gaat krijgen :)
  +2/-0

   
  2 maanden geleden
  Wel zeker twee mèèr scoren?
  +2/-0

   
  2 maanden geleden
  Laten we het hopen.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Na de weergaloze show van donderdag houd ik hier weer mijn hart voor vast.
  Maar een zuinige 1-2 denk (hoop) ik.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Ah… morgen weer de Friese folklore met volkslied terwijl er waarschijnlijk geen Fries het veld betreedt?
  +2/-0

   
  2 maanden geleden
  Inderdaad, die flauwekul met dat Friese volkslied. Kappen met die onzin.
  +1/-0

   
  PSValtijd1 (geschorst)
  2 maanden geleden
  Ja wij vinden het onzin, laat ze lekker daar; ik heb liever dat wij ons druk maken om het spel van PSV en de resultaten...
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Op morgen naar de voltooiing van mijn Friese sandwich Zwitserse kaas... en ik eet nog wel nooit kaas. Hoop dat-ie niet bitter smaakt.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Hopelijk start Teze in plaats van Ramalho, want dat is denk ik de enige van ons die de rappe Sarr wat tegenstand kan bieden.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Gezien de statistieken ben je een dief van je eigen portemonnee als je niet op Heerenveen inzet. Zelfs in seizoenen dat het wel liep wonnen we daar niet. Heb er weinig vertrouwen in. Dat potje afgelopen donderdag telt voor mij als een halve zwaluw en die maakt nog geen zomer. Ik heb overwinningen tegen Heerenveen en Utrecht nodig om er weer een klein beetje vertrouwen in te krijgen.
  +1/-0

  remmie01 (geschorst)
  2 maanden geleden
  Ga maar eens van het goede uit. Snelle vrije trap van Gakpo, corner binnengeknikt 0-2 bij rust. Snel na rust 1-2 en in de blessuretijd 1-3. Spannend tot de laatste seconde en puntenverlies kun je je simpelweg niet veroorloven na vorige week.
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Er is een ploeg uit Amd die tegen Volendam 3-0 voor stond, maar daarna werd het 1-3, 2-3 en 3-3 om daarna mbv buitenspel toch nog te winnen. Spannend tot de laatste seconde want puntenverlies konden ze zich simpelweg niet veroorloven na vorige week. bedoel je zoiets Remmie01 ?
  Ik heb geen idee dat ik van Heerenveen - PSV kan verwachten.
  +1/-0

   
  PSValtijd1 (geschorst)
  2 maanden geleden (gewijzigd)
  Dat zegt alles idd... vrij bezopen eigenlijk dat wij na een klinkende 1-5 overwinning in Europa nu nul vertrouwen hebben in PSV.
  Dit is een mooie gelegenheid om af te rekenen met aantal stigma's:
  - PSV kan niet uit winnen bij H'veen
  - PSV is niet stabiel genoeg
  - PSV toont geen absolute wil om te winnen

  Ik laat me graag aangenaam verrassen vanmiddag...
  +2/-0

   
  remmie01 (geschorst)
  2 maanden geleden
  Ik zou graag houvast vinden in die mooie 1-5, maar het is niet zo dat we ze helemaal zoek getikt hebben. We scoren snel 4 goede goals, tegen echt een heel matige tegenstander, en je speelt de tweede helft gewoon 1-1 want die tegengoal komt altijd. Is Cody vandaag niet op dreef of wordt hij goed afgestopt krijgen we het gewoon vreselijk moeilijk. En er zijn minimaal 2a3 goals nodig voor de winst.
  +2/-0

   
  2 maanden geleden
  De 1-5 op Zurich zegt me eigenlijk niks. De verdedigers stonden zeer ver uit elkaar en lieten onze aanvallers en zo doorheen rennen. Als Heerenveen dicht op onze aanvallers zit en druk op onze verdediging geeft zie je meteen een heel ander PSV. Heeft niks met "de wil om te winnen, we waren vandaag PSV onwaardig" te maken, maar met bijvoorbeeld dat Gakpo goed is als hij veel ruimte heeft omdat hij de bal niet dicht bij zich houdt. Maar dan wordt het inhoudelijk en tactisch daar zit de zwakke plek van dit PSV.
  +1/-0

   
  PSValtijd1 (geschorst)
  2 maanden geleden (gewijzigd)
  Ja klopt, maar nu Luuk er niet is moeten we toch uitgaan van het combi voetbal van Gakpo & Simons en de diepte van Vertessen...
  Moeten ze daarin variëren, dan weet Hveen het niet meer denk ik. Eindelijk gooide Obispo er een mooie dieptepass uit, dat kan hij zo goed, daarom was Aad zo enthousiast over hem!
  Als Armando de schroom van zich af gooit, net als Cody, dan komt het goed!

  Bovendien heb ik mijn gelukssokken aangedaan 😄
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Heb je je gelukssokken wel gewassen, want anders werken ze niet :) Als PSV-fan moet je soms je maar met humor maar overeind houden.
  +1/-0

   
  remmie01 (geschorst)
  2 maanden geleden
  En die ploeg wint gewoon. Er is ook nog een ploeg uit Alkmaar die beter voetbal speelt en 1 in Rotterdam. De Tukkers houden we wel achter ons.
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Ik verwacht er niet veel van.
  Laat me graag positief verrassen.
  +1/-1

   
  2 maanden geleden
  Zeg dat maar gezien het wandel tempo ……
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Tegen Feyenoord is ook gewonnen na jarenlange ellende dus ik heb er vertrouwen in.Heerenveen is ook geen wonderteam en verloor met 5-0 in de Arena.Dus gaan de boys van Ruud ons verrassen.Laat Heerenveen maar aanvallen en dan op de counter via Gakpo en Vertessen toeslaan.
  +3/-0

   
  2 maanden geleden
  Zo denk ik er ook over!
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Hoe maakt niet uit ,de hoogste tijd voor winst daar !!
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Helemaal waar. Gezien onze voorspelling hebben we er wel kijk op. Lekker positief blijven.
  +1/-0

  2 maanden geleden (gewijzigd)
  Ik blijf erbij: het seizoen waarin we 6 punten halen bij zowel Fey als Heerveen worden we kampioen. Het kan dus nog. In die zin is het vandaag een cruciale pot. Het moet nu toch een keer omslaan?
  +3/-0

  2 maanden geleden
  Helaas weer geen Guti....
  +3/-0

  2 maanden geleden
  Blijft een matige subtop opstelling.
  Ik verwacht helaas een kleine nederlaag
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Volgens mij weet Saibari iets over Ruud wat wij niet mogen weten. Waarom niet Savio, El Ghazi of Bakayoko, Saibari is een linksbuiten geen rechtsbuiten...
  +3/-0

   
  2 maanden geleden
  Zal wel naald en garen gebruiken bij Ruuds vrouwke (netjes geformuleerd he).
  +2/-1

  2 maanden geleden
  Het grote aantal aan blessures blijft toch ook opmerkelijk.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Saibari is van oorsprong een middenvelder maar kan eigenlijk zowel voorin als op het middenveld gebruikt worden.
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Gewoon niet gebruiken, onbegrijpelijk dat hij donderdag 90 minuten gespeeld heeft. Na een redelijke start niks meer laten zien. Savio derin !
  +1/-0

  PSValtijd1 (geschorst)
  2 maanden geleden
  Prima opstelling, doordrukken nu!
  +3/-1

  2 maanden geleden
  Het zal allemaal afhangen van de mentaliteit en de wil om te winnen. Dan zou het geen probleem zijn, maar zodra ze weer denken dat het op zeventig procent kan dan kan het goed fout gaan. Met Nijhuis als een goede twaalfde man die het laatste zetje wil geven
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Aan de kwaliteit ligt het niet, aan de mentaliteit wel. Je moet allemaal willen winnen. Ik heb mijn twijfels, we zagen zelf wat een matige ploeg PSV al aan kan doen...
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Dezelfde opstelling als donderdag, nou nog een fatsoenlijke instelling en t kumt goewt
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Gewoon weer eens een driepunter in het Friese haagje.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  De concurrentie heeft de puntjes binnen. Knokken om aan te haken dus. We gaan het zien.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Benieuwd wat Vertessen nu gaat laten zien tegen een ''echte'' tegenstander.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Was gezellig net in het welbekende etablissement. Het ene charmante favoriete barmeisje werd vervangen door een andere. De covids eh corona's deden zich smaken.

  So far so good! Maar dan komt het gegeven moment dat het aangename dient plaats te maken voor het nuttige... oftewel duty calls. Nu in het stadion dus, wel weer mooie plekken overigens, as usual.

  Come on,PSV!
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Wordt weer een grote "kijk mij eens lekker mannelijk fluiten" Nijhuis show ben ik bang...eng mannetje
  +6/-0

   
  2 maanden geleden
  En wordt steeds erger!
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  En hij voldoet weer aan de wens van het volk om alles wat er rond Xavi gebeurd goed te keuren. Of er nou met twee handen in z’n rug geduwd wordt, het maakt niet uit. Xavi is de grote boeman
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  En als het dan in het nadeel van psv is, dan luistert hij ineens wel naar de zijlijn?? Wat een naaiend man!
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Mag ik aub Guti voor Sangare? Wat speelt die vent weer slap zeg!! Die zou bij het vrouwenvoetbal nog niet meekunnen!
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Vind tot nu toe Vertessen nog tegenvallen. Alsof hij soms niet snapt wat de rest van plan is?
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Vind ze allemaal tegenvallen … lijkt wel of ze weer op 70% spelen.
  Ga die duels toch eens aan … je weet dat die Naaihuis veel toelaat …
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Ze moeten vooral in de eindfase wat rustiger worden. Dan sta je zomaar 0-3 voor. Verder zit de energie er echt wel in.
  +3/-0

  2 maanden geleden
  Mwene maar eens rechtsbuiten zetten, denk dat je daar nog meer aan hebt…
  +2/-0

  2 maanden geleden
  En weer 2 blessures..ongelofelijk!
  Er moet iets structureel niet kloppen!
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Dit verzin je toch niet. Wat doen ze bij PSV on hemelsnaam op de training
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Waarom geen Bakayoko??
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Dat vind ik voorlopig echt helemaal niks. Liever Savio erin
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Vrij bizarre blessure stats bij PSV. Dit kan geen pech meer zijn, er zit structureel iets mis in de manier waarop we trainen.

  Voor een trainer onmogelijk om zo eens een lekkere reeks neer te zetten
  +1/-0

   
  2 maanden geleden (gewijzigd)
  De blessure van Saibari is gewoon pech. Hij verstapt zich. Zag er niet best uit - kruisband?

  Vertessen is enorm explosief en dat soort spelers hebben vaak problemen met hamstring. Erg vervelend want bijv tegen een Arsenal goed te gebruiken en hij heeft wel veel dreiging in de diepte. Gaat ook weer weken duren.

  Verder vrij matig allemaal al waren er zat kansen om de score te openen
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Van alle mensen die je bij aan wedstrijd kan halen halen ze Mario been. Hhhh ze willen volgens mij geen abbonees
  +6/-0

   
  2 maanden geleden
  Inderdaad wat een saaie vent, en sinds de 10-0 ook nog nooit positief over onze club
  +6/-0

  2 maanden geleden
  Van Bommel had al zn bedenkingen over de medische staf. maar die had daar ''geen verstand'' van. Toen lag het aan ''Rogers trainingen'' en nu blijven ze gewoon omvallen. Kan er aub eens goed gekeken worden naar de medische staf / inspanningslui ? Brands / RVC wordt eens wakker! We verliezen nu weer 3 spelers in 1 week. Ok aan Saibari missen we niet veel, maar toch
  +5/-1

  2 maanden geleden
  De grote Nijhuis show , morgen lekker bij VI weer z’n 2000 euro opstrijken en grapjes maken…
  +6/-0

  2 maanden geleden
  Eigenlijk moeten de spelers eens een keer een statement maken en van het veld stappen … belachelijk zo’n scheidsrechter!!
  +4/-0

  2 maanden geleden
  Ben die Nijhuis nu wel een beetje beu. Xavi mogen ze doormidden schoppen maar hij krijgt alles tegen?
  +7/-0

   
  2 maanden geleden
  Zelfs als een speler over z’n eigen poten flikkert! Dit gaat echt nergens meer over!
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Weer een miljoentje erbij. Of nog beter, contract verlengen.
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Is onze commentator een Heerenveen fan? Hij gaat tips geven over hoe Heerenveen moet wisselen … hahaha
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Dacht al dat het aan mij lag. Wat een zeverzak zeg.
  +3/-0

  2 maanden geleden
  Die El Ghazi mag nou onderhand ook weleens gaan leveren. Ik had daar meer van verwacht! Nu geen gekke dingen meer doen en die 3 punten mee terug in de bus naar Eindhoven!
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Is het niet stiekem Mitroglu zonder baard ? Wannen tragen drol zeg.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Wilde net zeggen dat Benitez nog niets te doen heeft gehad🤔
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Belangrijke overwinning. Goede tweede helft.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Gelukkig .. Van Wonderen met z’n anti-voetbal!
  En gelukkig die Leo O. Z’n mond gesnoerd …
  Maar wat is die Xavi een bijtertje hè?!
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Die Mario gaat zwaar depressief naar huis. Zure joekel.

  Dat gezegd hebbende, ik vond het een degelijke overwinning. En laat dat nu de laatste tijd een probleem zijn. Dikke prima, met een goede mwene, max en guti. Max? Ja, max was prima vandaag.
  +9/-0

   
  2 maanden geleden
  Stond best goed achterin vandaag, ook wel eens lekker. Goede keeper bij hun en soms wat slecht uitgespeeld door ons.
  Boeien, nul gehouden en drie punten, next!
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Ja, ik vergeet een eervolle vermelding voor ramalho. Op 30 meter van de goal waanzinnig verdedigd.
  +4/-0

   
  2 maanden geleden
  Lekker! Nu Guti in de ploeg houden, hopen dat de blessures meevallen en dat De Jong, Mauro, Madueke en straks ook Olivier weer snel terug zijn!
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Gewoon een fijne overwinning, vond het niet best maar streep eronder en door👍, iedereen nog goed weekend👍
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Vies populistisch mannetje die Nijhuis. Is je naam een paar keer negatief genoemd de afgelopen weken in de media, en dan voelt hij zich geroepen om Simons een lesje te leren. Die mannen van Heerenveen weten ook hoe labiel Bas is, met als gevolg dat Simons na 10 minuten vogelvrij wordt verklaard. Ronduit schandalig.
  +12/-0

   
  2 maanden geleden
  Idd, alles om maar bij het grote publiek populair te blijven… Eerst gozebuyuk die zich als var daardoor al laat leiden en deze wedstrijd wederom geen objectieve arbitrage.
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Een beetje een Cocu overwinning. Niet spectaculair, weinig problemen en zuinig winnen.
  Ik heb er op dit moment geen moeite mee.
  Heerenveen complex afgeschud!
  En verder !
  En Nijhuis......eigenlijk niet over hebben want dat is het enige waar het hem om te doen is. Aandachtsgeile parodie op een scheidsrechter.
  Maar idd, al meer geschreven hier, al die hamstringblessures kan bijna geen toeval zijn. ajaks heeft al jaren een even zwaar of zwaarder programma (qua CL tegenstanders) en daar speelt dat niet.
  Inspanningsfysioloog.....heeft die al zijn diploma's.
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Verdiende overwinning.. Niet groots. Wel lekkàh!

  Nu weer terug in kroeg. Inspiratie opdoen.

  (later meer)
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Geniet ervan, maar neem eens een echt drankje ipv die corona
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Moeizame maar wel een dik verdiende overwinning.De klasse van Cody gaf gelukkig de doorslag.Twee zwakke momentjes in de verdediging die verkeerd hadden kunnen aflopen maar gelukkig de 0 gehouden.Verder niks weggegeven.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Moeizaam. Guti viel wel goed in. Mwene degelijk. Max blijft sinds Zürich meer achterin, die rushes naar voren leveren toch zelden iets op, en hij loopt Gakpo maar in de weg. Er loopt al genoeg voor de bal, dus vind ik wel vooruitgang dat hij wat meer achter de bal blijft.

  Welke pipo stelt elke keer die dooie Oldenburger (die instantly depressief werd van die PSV goal) en dokus Been aan bij PSV. Kunnen die beide voortaan Ajax en Feyenoord van flut commentaar gaan voorzien?
  +2/-0

  2 maanden geleden
  Het moet nu toch voor iedereen duidelijk zijn dat we met Guti in het elftal sterker zijn, lijkt mij
  +2/-0

   
  2 maanden geleden
  jep, desnoods als CV maar ik zou hem altijd opstellen.
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Echt he eerste helft totaal geen balbezit. In de tweede helft met Sangare en Guti komt Heerenveen er niet meer uit. Maar goed ik roep het al vanaf de eerste dag. Veerman eruit Guti erin.
  +1/-0

  remmie01 (geschorst)
  2 maanden geleden
  De 0 gehouden en traditionele lastige pot gewonnen. Dit geeft weer wat vertrouwen. Op naar Zürich en Europees overwinteren veilig stellen.
  +2/-0

  2 maanden geleden (gewijzigd)
  Ik vond het hele elftal verrassend balvast vandaag. Achterin toch een stuk makkelijker voetballen met Ramalho en Mwene als uitblinkers. Vooral Mwene vind ik erg balvaardig, betrouwbaar en gewoon makkelijk voetballen (gewoon rust aan de bal). Verdedigend doet hij gewoon z’n ding maar aanvallend is hij een extra middenvelder waardoor we daar vaak een mannetje over hebben doordat hij vaak naar binnen dribbelt. Deze jongen wordt flink onderschat en had vorig seizoen ook al een hele sterke fase met goals en assists (totdat hij geblesseerd raakte). Ook een genot om Guti weer naast Sangare geposteerd te zien. Zit toch een stuk comfortabeler in m’n stoel en je ziet ook direct dat de aanwezigheid van Guti veel meer rust brengt bij de rest van het team. Ik snap niet waarom Sangare, Guti en Veerman niet gewoon op 1 middenveld kunnen spelen. Dan zet je Xavi rechtsvoor in een vrije rol ipv Saibari. Vond als 1 van de weinige El Ghazi trouwens echt niet verkeerd invallen (op een hele moeilijke positie). Ondanks een gebrek aan wedstrijd ritme zag je vandaag al wat momenten van klasse. Ik zie in hem echt een combinatie maatje met Gakpo en Xavi als hij wat meer ritme heeft.
  +6/-0

   
  2 maanden geleden
  ik vind ook dat Guti een stuk meer rust in het team brengt. Hij is een speler die ook echt 90 minuten denk aan hoe het elftal staat, en dat de verdediging op orde is. Sangare heeft veel kwaliteiten maar is eigenlijk wat onberekenbaar. Samen volgens mij een goed duo, maar RvN ziet dat kennelijk toch anders.
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Mee eens wat El Ghazi’s invalbeurt betreft. Hij combineerde makkelijk + mooie vrije trap. Wel kan hij wat meer pit in zijn spel leggen als hij wel in duel komt. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken.
  +1/-0

  2 maanden geleden
  Prima overwinning. Zeer goede goal van Gakpo, die aanname op snelheid met links was van grote klasse. Net als die lichaamschijnbeweging donderdag bij z'n eerste. Laten we er tot einde vh seizoen van genieten en hopelijk kan hij dan Memphis style afscheid nemen met een schaal
  +2/-0

  PSValtijd1 (geschorst)
  2 maanden geleden (gewijzigd)
  Prima dik verdiende overwinning op een Schöppend Böppe jerreknötje, in het geheel niet gestoord door Basje - ik fluit niet en ik verheug me nu al op de reacties - narcist Nijhuis.

  Wat me opviel is dat Obispo steeds meer gaat coachen... eindelijk, hij is de natuurlijke leider, gesteund door de ervaren Ramalho. Dat deed hij in de jeugd ook altijd, een echte aanvoerder, ook in de oranje jeugd elftallen.
  Armando lijkt nu eindelijk de fysieke malheur van zich af geworpen te hebben en groeit weer; nu alleen die concentratie vast houden en zijn talent komt er eindelijk in volle glorie uit!
  +1/-0

  2 maanden geleden (gewijzigd)
  Toen op zaterdagavond 16 februari 2019, 90+5, Donyell de 2-2 inschoof, had ik nooit kunnen bevroeden dat het 3,5 jaar zou duren voordat ik weer zou terugkeren in het Abe Lenstra Stadion en toch bleek dit het geval.

  Kennelijk heeft dat mijn (en PSV's) track record goed gedaan, want na een afgelasting en 2 gelijkspelen was er zowaar de allereerste winstpartij aldaar sedert die 1-5 van, wat was het 12 jaar(?), geleden.

  Geen bijster goede wedstrijd, maar wel degelijk. Bas Nijhuis liet veel toe, aan beide kanten, en ik houd wel van een beetje mannelijk voetbal. Wordt ons ventje Xavi tenminste ook een échte kerel; hij maakte iig de nodige vlieguren!

  Met hem hebben wij wel de uitblinker, wederom, van de wedstrijd. De matchwinner was uiteraard Cody, die verder vrijwel onzichtbaar was. Verder vond ik Anwar wel aardig ballen. Blij met het eindsignaal en de 3 punten. Ook de plaatsen in het stadion stemden tevreden.

  Verder, comme toujours, weer prima dagje gehad. De bezochte etablissementen, met name De Buurman en, na afloop eventjes, It Houtsje, waren ons weer goed gezind. De barmeisjes, niet te verwarren met barmitswa's, waren lief en teder en het gouden vocht* inspirerend. Ook de lange treinreis, 1e klasse allicht, behoorde.

  Tot volgend jaar maar weer, covid, NS en beker dienende.

  *niet te verwarren met golden shower!
  +2/-0

   
  2 maanden geleden
  It houtsje is/was toch een cafe voor de fanatieke heerenveen supporters?
  +2/-0

   
  2 maanden geleden (gewijzigd)
  Neuh, meer een schaatscafé. Ik denk dat jij het Skoffeltsje bedoelde. Dat wordt gefrequenteerd door de boefjes. Dat laten wij doorgaans, letterlijk, links liggen.
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Ja dat was het inderdaad! Ben een aantal jaren in de "Bieb" geweest, die was echter defintief gesloten en ik moest op zoek naar een alternatief.
  +2/-0

   
  2 maanden geleden (gewijzigd)
  Of De Wereld, De Bak zag er ditmaal ook donker uit.

  Wij hebben een keer een tussenstop gemaakt bij de Skoffel op weg naar stadion omdat een laatkomer nog hapje wilde eten bij de belendende snackbar. Toen vroegen zij of wij misschien wilden vechten, 3-tegen-3 of 5-tegen-5. Toen wij antwoordden dat wij prefereerden naar het voetbal te gaan, gingen zij daarmee akkoord en gaven ons een biertje. Best wel aardige jongens dus, niks mis mee.
  +2/-0

   
  PSValtijd1 (geschorst)
  2 maanden geleden
  Zelfs de hooligans zijn vriendelijk, goed man!
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Was dat gratis bier wel lekker?
  +2/-0

   
  2 maanden geleden
  Volgens mij wel, La Paay had er niet mee gerommeld, maar dat bedoel je zeker niet hè? Het zit je wel hoog hè, hahaha, welnu het blik staat in de koelkast, wordt bewaard voor mooie gelegenheid, het liefst voor eindelijk weer eens een landstitel van PSV, maar weet niet of dat kan met het oog op de houdbaarheidsdatum.
  +1/-0

   
  PSValtijd1 (geschorst)
  2 maanden geleden
  Zeg killer jij denkt toch niet dat Patricia Paay hier meeleest??? 😁
  +1/-0

   
  2 maanden geleden
  Brrr de gedachte alleen al... ik heb dat filmpje nog een tijdje in mijn phone gehad... persoonlijk prefereer ik het andersom, maar dan wel don't swallow, maar het zal wel net zo zijn gegaan als op Wimbledon, bij het tennis: "Miss Paay won the toss and elected to receive".
  +2/-0

   
  PSValtijd1 (geschorst)
  2 maanden geleden
  🤣🤣🤣
  +1/-0