Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint eenvoudig de zesentwintigste opeenvolgende keer van FC Utrecht


Tijdstip
16 oktober 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint eenvoudig de zesentwintigste opeenvolgende keer van FC Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint eenvoudig de zesentwintigste opeenvolgende keer van FC Utrecht

(Gepost door NvdL)

PSV heeft de probleemloze avond thuis tegen FC Zürich een goed vervolg gegeven tegen FC Utrecht. Dankzij twee goals van zowel Xavi Simons als Guus Til, die net als donderdag in de spits mocht beginnen wist de ploeg van Ruud van Nistelrooij de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen, waarna de trainer de nodige spelers weer rust kon geven in aanloop naar de Europese kraker in Londen tegen Arsenal van aankomende donderdag.

PSV begon in een voortvarend tempo aan de wedstrijd waarmee het de intenties direct duidelijk leek te maken. De wedstrijd zo vroeg mogelijk beslissen met het oog op het drukke programma en met name de inhaalwedstrijd die deze week in Londen op de planning staat. Dat lukte vrij aardig. Xavi Simons maakte op aangeven van Joey Veerman al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer. Een klein kwartier later kwam FC Utrecht vanuit het niets terug in de wedstrijd. Na een knappe bal van Jens Toornstra op de ontsnapte Sander van der Streek profiteerde laatstgenoemde na defensief gestuntel van PSV optimaal van de geboden ruimte. PSV had de gelijkmaker dan ook volledig aan zichzelf te wijten, door na de vroege openingsgoal van Xavi Simons enkele versnellingen terug te schakelen en het wat rustiger aan te doen. Dat werd vrijwel direct na de tegengoal ongedaan gemaakt. Guus Til maakte met twee goals een einde aan alle Utrechtse illusies. Zijn eerste tikte hij binnen op aangeven van Philipp Max, die zo voor het eerst sinds lange tijd weer eens een assist achter zijn naam mocht zetten. Zijn tweede goal werd op identieke wijze voorbereid, dit keer door Cody Gakpo. Waar Til zijn eerste goal binnenliep troefde hij bij zijn tweede goal zijn directe tegenstander af in het kopduel waarna de keeper machteloos was om nog redding te kunnen brengen.

Na rust begon FC Utrecht aanvankelijk wat sterker, al bleek dat van korte duur. De ban was dan ook definitief gebroken na de tweede goal van Xavi Simons, die zich direct daarna mocht melden aan de zijlijn voor een wissel. Samen met Joey Veerman werd hij gewisseld voor respectievelijk Anwar el Ghazi en Richard Ledezma. Ook kregen Jordan Teze en Johan Bakayoko nog een kwartier speeltijd, zij werden gebracht voor André Ramalho en Guus Til terwijl Philipp Max naar de kant werd gehaald voor Ki-Jana Hoever.

Daarmee was de wedstrijd tussen PSV en FC Utrecht eigenlijk na een uur al definitief beslist, er gebeurde met uitzondering van de wissels, dan ook niet veel meer in het laatste half uur van de wedstrijd. Toch verzorgde Anwar el Ghazi, net als afgelopen donderdag, het slotstuk. In tweevoud wel te verstaan, want in de slotfase van de wedstrijd scoorde de aanvaller nog twee goals om de eindstand te bepalen op 6-1. Zo maakte de ingevallen Anwar el Ghazi zijn tweede en derde goal in drie dagen tijd en won PSV alweer voor de zesentwintigste keer op rij haar thuiswedstrijd van FC Utrecht. Voor Ruud van Nistelrooij leek het vizier op het moment dat de vierde goal viel al op Londen te gaan, waar PSV donderdag de degens zal gaan kruisen met de huidige koploper van de Engelse Premier League. PSV eindigde de wedstrijd met FC Utrecht zelf ook als koploper, al lijkt dat met de wedstrijden van Feyenoord tegen AZ en Ajax tegen Excelsior vooralsnognog van korte duur te zijn.


[video] Highlights PSV - FC Utrecht


Cody Gakpo: "Lekkere wedstrijd, we worden steeds meer een team"

(Gepost door NvdL)

Cody Gakpo ging na de 6-1 overwinning op FC Utrecht in gesprek met Toine van Peperstraten van ESPN: "Niet gescoord vandaag, helaas. Maar wel gewonnen en dat is het belangrijkste! En een assist op Guus, dus daar ben ik ook blij mee. Met 6-1 gingen we toch met een goed gevoel van het veld af. We begonnen wat slordig maar kwamen al vroeg op voorsprong doordat we ons herpakten. Uiteindelijk spreekt de eindstand wel voor zich, denk ik. We laten nu zien dat we een goede ploeg zijn en dat we dat niveau ook vast kunnen houden."

Vooruitblikkend op de wedstrijd tegen Arsenal: "Een echte krachtmeting. Denk niet dat de wedstrijd van vandaag veel zegt, wel dat we een goed gevoel hebben overgehouden aan dit duel. Dat kunnen we in ieder geval meenemen naar Londen, maar dat wordt wel echt weer een hele andere wedstrijd natuurlijk!"

Verrast was de aanvoerder niet over het krachtsverschil vandaag. "Nee, niet verrast. We weten wat we kunnen. Wel heel fijn dat we een Europese wedstrijd ook weer kunnen vervolgen met deze overwinning. Ik wilde deze wedstrijd wel afmaken, ja. Heb daar gedurende de wedstrijd ook goed contact over gehad met de trainer. In de rust kreeg ik al de vraag hoe het ging, maar ik voelde me fit en het ging lekker dus dan wil ik ook graag de wedstrijd uitspelen. Gelukkig liet de trainer me ook staan vandaag."


RvN: "Indrukwekkende prestatie"

(Gepost door NvdL)

Ook trainer Ruud van Nistelrooij ging na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht in gesprek met Toine van Peperstraten van ESPN. "Ja, ik ben uiterst tevreden. We moeten inderdaad zorgen dat we de wedstrijd winnen en zo hard doorgaan dat we die zo snel mogelijk binnen hebben. Als je dan ziet dat el Ghazi twee keer scoort, Xavi en Til die ook twee keer scoren. Heel mooi om te zien. Ook om te zien hoe en wanneer we druk zetten. Nu voor de vierde keer op rij gewonnen, zaak om deze reeks zo lang mogelijk door te zetten. Daarbij mogen we natuurlijk onze borst natmaken voor de wedstrijd van donderdag tegen Arsenal."

Over de stap naar stabiliteit: "Zürich-uit was de eerste wedstrijd na de deceptie bij Cambuur. Daar zijn we dus begonnen aan onze zoektocht naar eerherstel. Goed om te zien dat we dit nu al vier wedstrijden vol kunnen houden. Dat lijkt misschien veel maar in feite heb je het over anderhalve week."

Over de rol van Guus Til als spits: "Ik weet dat Guus een neus voor de goal heeft en veel rendement heeft met zijn spel. Dan moet je hem vooral gewoon zijn gang laten gaan. Het laten afjagen, het rommelen in de zestien en het altijd op de juiste plaats staan. Dan zie je dat hij op zijn sterkst is."

Over de rol van Xavi Simons als polyglot in de selectie: "Xavi kan met vrijwel de hele selectie goed schakelen doordat hij zijn talen goed spreekt. Ik weet alleen niet zeker of hij ook Duits spreekt, maar met elkaar spreken we alle talen als selectie en dan is het prettig om Xavi erbij te hebben. Een op-en-top professional."


Guus Til: "Ik moet doen waar ik goed in ben"

(Gepost door NvdL)

Guus Til verscheen na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht voor de camera's van ESPN voor een terugblik op zijn wedstrijd en twee doelpunten: "Ja, vandaag was wel de ideale wedstrijd voor mij. Die eerste goal, ideaal voor een spits als je hem vijf meter voor het doel binnen kunt schieten. Als je er zes maakt als middenvelder, vind ik dat je er ook wel een of meer mag maken als je in de spits staat. Je leert het niet in een week om volledig als spits te functioneren maar met mijn kwaliteiten kan ik in de spits goed uit de voeten. Maar nee, ik ben vierentwintig jaar, ik voetbal sinds mijn zesde. Ik kan gewoon spits spelen, maar het is niet mijn favoriete positie. Nu zegt iedereen, omdat ik twee keer gescoord heb, dat ik een goede spits ben terwijl ik er enkele dagen terug nog niks van kon. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op."

Ook keek hij terug op zijn positiewissel van het middenveld naar de spits: "Nou, ik vond vandaag wel dat het aardig ging. Het is natuurlijk wel even wennen om continue een centrale verdediger in mijn nek te hebben hijgen, het is een hele andere dynamiek. Nu was ik er wel iets meer op bedacht, ook dankzij de wedstrijd van donderdag. Dan probeer ik in mijn kracht te komen, door dingen te doen waar ik goed in ben. Dat klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar het is wel zo."

Of hij zich donderdag ook in de spits terugziet: "Ik weet nog niet of ik donderdag in de spits sta. Dat zien we de komende dagen wel."


Karakteristieken

Uitslag: 6-1 (3-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Xavi Simons ('8)
Goal
1-1 Van de Streek ('24)
Goal
2-1 Guus Til ('33)
Goal
3-1 Guus Til ('38)
Goal
4-1 Xavi Simons ('60)
Goal
5-1 Anwar El Ghazi ('86)
Goal
6-1 Anwar El Ghazi ('89)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
30.646 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Klaiber
Kaart
FC Utrecht: Dost
Kaart
FC Utrecht: Van der Maarel

Opstelling PSV

Cody GakpoGuus TilXavi Simons


Érick GutiérrezJoey VeermanIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoPhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'62 Anwar El Ghazi voor Xavi Simons
'62 Richard Ledezma voor Joey Veerman
'75 Jordan Teze voor André Ramalho
'75 Johan Bakayoko voor Guus Til
'77 Ki-Jana Hoever voor Philipp Max


Opstelling FC Utrecht

Dost


BoothBozdoganVan de StreekToornstraSylla


Van der KustSagnanVan der MaarelKlaiber


Barkas

Wissels:

'46 Douvikas voor Dost
'46 Shein voor Toornstra
'46 Van der Hoorn voor Sagnan
'74 Boussaid voor Booth
'83 Redan voor Sylla


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
10  4 3-1 (1-0)
11  4 4-1 (2-0)
12  4 3-1 (2-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 3-1 (1-0)
15  4 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (67 -> 4,5)
1. Érick Gutiérrez (67 -> 4,5)
3. Guus Til (62 -> 3,0)
4. Anwar El Ghazi (10 -> 2,0)
5. Armando Obispo (3 -> 1,0)
6. André Ramalho (2 -> 0,0)
7. Ki-Jana Hoever (1 -> 0,0)
7. Phillipp Mwene (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Walter Benítez (0 -> 0,0)
9. Jordan Teze (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
9. Noni Madueke (0 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
9. Joël Drommel (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
9. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Joey Veerman (0 -> 0,0)
9. Boy Waterman (0 -> 0,0)
9. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
9. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
9. Philipp Max (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Sávio (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
9. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
9. Dennis Vos (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Graag nu dezelfde opstelling als donderdag tegen Arsenal.
Voor goed ingespeeld raken. We moeten er niet uit komen te zien
als Ajax de laatste twee weken.
+1/-0

1 jaar geleden
Precies, dit is de goede opstelling, voorlopig niet meer aankomen als basis.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Geen Saibari en Bertessen. Smijt die Savio er maar eens in ipv Bakayoko. Zeker tegen Utje wat creativiteit nodig.
+2/-0

1 jaar geleden
Helemaal mee eens, laat dit maar eens ff staan.
Verder gewoon een lekker potje met prettige uitslag.
+1/-0

1 jaar geleden
De goede lijn doortrekken. Met het vertrouwen moet het wel goed zitten. Als de gemakzucht er maar niet weer insluipt. Ik ga uit van een spannende maar terechte overwinning.
+1/-0

1 jaar geleden
Ben altijd een beetje huiverig als ze zo'n ongeslagen serie extra gaan benoemen. Dan gaan tegenstanders er toch een schepje bovenop gooien. Zie Cambuur😱

AZ-Feyenoord gelijkspelletje dan maar?
+1/-0

1 jaar geleden
'De politie heeft zich al vanaf acht uur zaterdagavond met veel mensen en wagens verzameld bij een parkeerplaats aan de Oude Rijksweg in Best. Ze had volgens een woordvoerder informatie gekregen dat voetbalsupporters met elkaar op de vuist wilden. Het gaat om een groep van vijftig man, mogelijk fans van PSV en FC Utrecht.'

Wat zijn het toch een stel trieste lui.
We zijn hard op weg naar een verbod op uitsupporters.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het is maar wat je leuk vindt als hobby. Maar wij hebben altijd geroepen dat ze maar op een afgelegen plek met elkaar moeten afspreken om te gaan matten. Nu doen ze dat en is het nog niet goed😎
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb liever dat ze op een parkeerplaats in Best afspreken dan op de Markt of bij het stadion. Ook graag naderhand geen beroep op de zorg doen. Dan heeft toch niemand er last van.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Idd ja. Goede en genuanceerde reactie hier. Beter op een avond voor of na de wedstrijd op een plek waar men niemand tot last is. Rond wedstrijden blijft het dan rustig zodat iedereen ongestiord van het voetbal kan genieten. Is gewoon een subcultuur die, zijdelings, onderdeel is van de edele voetbalsport. Of wij dat nou leuk vinden of niet. Ik persoonlijk heb er dus geen enkel probleem mee.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Inderdaad. Dit soort "fans" zijn het gezwel van elke club. Van die nepsupporters die door het coke snuiven en coma drinken te weinig hersencellen hebben om normaal te kunnen nadenken. Oprotten met deze eencelligen bij onze club. Laat ze lekker naar Feyenoord gaan waar je nog meer van dit soor randdebielen hebt.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Hoe moeilijk is het om van dit groepje kanslozen de ID's in te zien en bij lidmaatschap van een voetbalclub ze voor het leven een stadionverbod op te leggen? Het zal wel weer een aai over de bol zijn, volgende week staan ze er weer......
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vertrouw erop dat de goede midweekse prestatie tegen de Zwitsers met een heerlijke voetbalmiddag een vervolg gaat krijgen.
+1/-0

1 jaar geleden
Weer op weg naar 040, voor de confrontatie met 030 en heb vooraf nog het een en ander te doen. Deze moet natuurlijk gewoon gewonnen worden maar voorzichtigheid blijft geboden. Mooi dat de negatieve spiraal in Heerenveen doorbroken werd, maar laat die positieve thuisreeks tegen de FCU nog maar een tijdje voortduren.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik verwacht een moeilijke wedstrijd met een kleine overwinning.Na het nodeloze verlies tegen Cambuur is elk puntverlies funest en zeker in thuis wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Mooie goal! Wat was dat gebaartje van Simons nu met twee vingers in zijn oren??
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het ging ook weer veel te makkelijk het eerste kwartier.Dan denken ze het weer op 75% af te kunnen doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Iedere wedstrijd 1 tegen maar 5/6 voor is toch geen probleem?!
En deze was gewoon pech ….
+2/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Guus, nu ophouden te ouwehoeren omtrent jou spits positie…. Je maakt nu net een echte spitsengoal, je kunt het wel, 👍gewoon doorgaan!
+2/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Goed geluisterd guus👍
+1/-0

1 jaar geleden
Het is wel duidelijk, nooit meer eraf halen onze strijder Guti!!
+2/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
En ruud, zie je nu eindelijk in waarom Guti altijd moet spelen?! Dit geeft je body op je middenveld, en sangare kan daardoor beter fungeren….. nu zo laten staan!
+5/-0

1 jaar geleden
Guus is goed bezig! Niet te snel spelers afschrijven mensen, en niet te veel naar die droeftoeters bij ESPN en Studio Ajaks luisteren.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Heel mooi om te zien hoe de ploeg zich manifesteert na het echec in Leeuwarden. Met het grote aantal geblesseerden is dit echt heel erg knap en het geeft veel vertrouwen voor dit seizoen. 2 Smetjes in de eerste helft, de gemiste kans van Cody en het ongelukkige tegendoelpunt, plus een grote smet; de ordinaire aanslag van die gestoorde rechtsback op Cody. Die had er met rood van af gemoeten.
Na Leeuwarden noemde ik ‘het experiment’ van Nistelrooij mislukt. Dit lijkt nu gelukkig een voorbarige conclusie te zijn geweest.
+2/-0

1 jaar geleden
Waar PSV de afgelopen weken niet best speelde, maar wel won, staat het nu eigenlijk prima te ballen. Guti beste man. Mwene prima, en Til verdient na zijn harde werken dit succes. Lekker!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ook nog een assist!
En Xavi is goud waard👍
+2/-0

1 jaar geleden
Cody nog snel een goaltje meepikken en dan maar wisselen.
+1/-0

1 jaar geleden
Xavi wint even een kopduel van een speler van 20 centimeter langer. Wel lekker, zo'n speler die geen angst heeft voor duels.
+2/-0

1 jaar geleden
Poeh het is niet best meer, wel begrijpelijk natuurlijk. Nog één keer aanzetten voor de vijfde en dan snel inpakken en wegwezen.
+1/-1

1 jaar geleden
Zo nu even twee gelijkspelletjes bij AZ en die andere club en we staan er goed voor.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Negen punten voor de clubjes van mijn provincie vandaag denk ik.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De eerste zes zijn wel binnen. Nu hopen op die laatste drie😊
+1/-0

1 jaar geleden
Opnieuw een lekkere pot voor het vertrouwen,hopelijk zet het Arsenal hiermee niet extra op scherp.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Goeie vraag net aan Ruud, of hij goed met de latinA’s kan omgaan…. Dat zal ie vast wel kunnen.
+2/-0

1 jaar geleden
Lekkere overwinning op Utreg.De overwinning zal wel weer door sommigen aan een zwak Utreg te danken zijn maar dan doe je dit PSV zwaar tekort.Het tegendoelpunt was een cadeautje van Obispo anders hadden de domstedelingen niet gescoord.Wat een k.u.t supporters heeft Utrecht.Komen met een half uitvak en gaan dan aggressief tegen het flexiglas aan tegen de thuissupporters aan de andere kant van het plexiglas lopen doen.Families met kinderen.De helden.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb genoten met een harde... G.

Hier word ik dus pas écht vrolijk van, smile over smoel!

Typerend dan weer het geringe aantal reacties alhier.

Verder niets toe te voegen... vooralsnog.

(later meer)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, nu zijn er weinig fans die de frustratie van zich af moeten typen.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat n lauw aantal reacties... gaat het nu te goed?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Of jouw sambal begint te werken
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Haha, nou na Cambuur wilde ik nogmaals langs gaan, maar inmiddels is het kwartje gevallen zo lijkt het... ik juich nog niet te vroeg echter.
Hoop dat Guti erin blijft, want die was top vandaag, met als hoogtepunt die flying onderschepping annex pass op Max, briljant!

Hij is zo belangrijk voor de balans in het team... wordt echt onderschat imo!
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat Bas Roorda meeleest. Die dacht, niet weer ;).

Die bal van Guti was waanzinnig ja.
Nog los dat hij goed speelt, je ziet de verdedigers (max, obispo) zichtbaar beter spelen, en Sangare ook.
En dat Veerman op 6 wil spelen, daar komt hij zo ook van terug. Lekker spelen lijkt mij met die 2 giganten in je rug.

Ik ben vaak kritisch op Max. Vind hem de laatste wedstrijden prima. Hij doseert meer, ben ik blij mee. Als dan Mauro, Luuk, Noni en Olli er nog bij komen dan wordt het nog leuk.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ach als het straks een keertje fout gaat zijn de nu afwezige "fans" zo weer terug hoor.
Laten we het positief houden en zeggen dat ze dan weer tevoorschijn komen om hun bezorgdheid met ons te delen😊
+2/-0

 
1 jaar geleden
Laat ik het zo zeggen, en ik ben best wel kritisch van tijd tot tijd, het gebrek aan belangstelling na een pot als vanmiddag is ronduit bizar.
+1/-0

1 jaar geleden
Het feit dat er niks of niet veel te zeiken is, is misschien wel het grootste compliment.

Prima potje weer, lekker in de zon.
+1/-0

1 jaar geleden
Leuk dat we gewonnen hebben , terecht , maar dat ene tegendoelpunt verprutst wel weer mijn plezier :-( , is het nu echt zo moeilijk om die k,, 0 te houden?
+1/-2

 
1 jaar geleden
Na een 6-1 zege ga ik ook altijd met een klote gevoel naar huis ja :denk
+2/-0

 
1 jaar geleden
So, inderdaad. Zondag helemaal verpest.
+1/-0

1 jaar geleden
Leuke pot gezien. Geeft weer meer vertrouwen. Boeit me niet zoveel die tegengoal, zolang we er 5 of in deze wedstrijd 6 inschieten. Met vertrouwen op naar Arsenal. Een goed resultaat (gelijk spel of zelfs een smerige overwinning) zal erg moeilijk zijn maar wie weet, keertje lekker stunten.
+1/-0

1 jaar geleden
Goede pot gezien en fijn dat we niet meer zo afhankelijk zijn van een Luuk of Noni. We scoren veel ook best veel verdchillende doelpuntenmakers.

Heb genoten van Xavi!
+1/-0

1 jaar geleden
Heerlijk genoten vanmiddag. Wat was Guti weer lekker bezig. Die hoort echt vast in de basis te staan. En dan Mwene, je vraagt je echt af waarom Hoever gehuurd is. Mwene speelt gewoon heel behoorlijk. Centrale verdediging ben ik nog niet uit. Heb het begin even gemist, was Gerrit nog niet fit genoeg of gepasseerd ? Straks ook grote vriend mauro terug en dan staat er wel wat denk ik. Xavi en gakpo ook weer subliem, maar dit kan niet goed blijven gaan, wat worden die jongens aangepakt zeg, niet normaal. Het is echt wachten tot ze een keer echt uit de wedstrijd geschopt gaan worden. Zelfs twee treffers van El Ghazi, waren niet de moeilijkste, maar ok.
+2/-0

1 jaar geleden
Lekkere oefenpot , trieste supporters van kutrecht en onbegrijpelijk dat zo’n doek zo lang mag hangen , oppakken die trieste mannetjes en verbannen , nooit meer naar binnen, uitschot
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat ging er dan, totaal ontgaan tijdens de wedstrijd; heb wel het maken van een spandoek op Oost goed kunnen volgen
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het kwartje lijkt eindelijk te vallen(Guti altijd laten spelen!!). En dan moeten alle blessures nog terug komen, in de hoop dat er niet teveel nieuwe bij komen...
Super fijn dit !
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat ging een stuk makkelijker dan gedacht. Goede overwinning op een ploeg die ik toch altijd wel lastig vind. Vond de tegengoal eerder ongelukkig dan een fout. Obispo kopt weg en hij beland via Max voor de voeten van Utrecht. Daarna geven we een uitstekende reactie. Het begint dan toch echt te lopen en de zeperd tegen Cambuur heeft waarschijnlijk wel wat ogen geopend. We krijgen nog een heel probleem binnenkort. Luuk gelukkig weer in de spits, maar waar ga je Madueke laten? Ik zou Simons never nooit uit je team halen (bij een andere club in het rood/wit was hij al zeker geweest van het WK) en Veerman vind ik ook heel sterk, heeft goede passes naar voren en hele zuivere binnenkant. Gevaar uit de tweede lijn is juist iets wat bij ons jaren ontbrak. Mauro terug geeft op de backs ook wat meer lucht. Waar ik drie weken geleden met grote vrees uit keek naar de wedstrijden tegen Arsenal heb ik er nu wel zin in. Het hoofd doel is al bereikt, we overwinteren, dus het zijn twee veredelde oefenpotjes tegen een serieus sterke tegenstander. PSV begint vorm te krijgen. De komende potjes goed doorkomen en uiteraard Cody vasthouden in de winter en wie weet....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Overwinteren klopt, maar de E.L. kan wel eens ver weg zijn als we deze 2 wedstrijden als veredelde oefenpotjes gaan benaderen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Alleen maar beter. In de cL kun je veel meer punten halen wat weer handig is bij lotingen en plaatsing in de toekomst. Met ons geluk loten we gelijk Barcelona in de tussenronde en lig je er uit. Doe mij maar een of andere Oost Europese nitwit. Feyenoord heeft vorig jaar 24 punten gepakt en staan gewoon boven ons op de Uefa ranking.
+1/-0

1 jaar geleden
Het begint steeds meer te lopen. Kwartje is bij veel spelers gevallen lijkt wel.
Zo doorgaan en dit seizoen kan nog heel verassend worden.
Ik heb genoten!
Wat me dan weer opvalt. Lees het maar na in het AD
Bij PSV wordt gesproken over een armoedig acterend Utrecht, heel de strekking is eigenlijk dat we danzij een zeer matige tegenstander winnen. Misschien waar ,maar..:.
Bij ajaks staat dat het weer een ouderwetse voetbalshow was..... tegen excelsior thuis!
Echt ik begrijp niet dat die journalisten zichzelf nog serieus nemen. Ze leren het werkelijk nooit om iets van objectiviteit aan de dag te leggen
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ze moeten krantjes verkopen. Daar schrijven ze op. Ik zou me er niet over opwinden. 6-1 tegen Utrecht is een stuk indrukwekkender dan 7-1 tegen Excelsior. Dit vol houden en de toppers gaan heel interessant worden.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Prima overwinning en leuke wedstrijd gezien. Je kunt je bijna niet voorstellen dat Cambuur uit nog maar 2 weken geleden was. Toen was alle hoop opgegeven en hadden we een onevenwichtige selectie. Nu blijkt dat als spelers hun niveau halen en de toppers excelleren we een hartstikke leuk elftal hebben dat echt wel potten kan breken.

Ben heel blij met Guti en Mwene terug in het elftal. Die leveren over het algemeen gewoon. Simons is echt heel goed en klopt op de deur bij Van Gaal. Met 3 sterren op zijn borst had die al lang bij de selectie van het NL elftal gezeten. Til liet vandaag zien ex-havenarbeider te zijn. Wat een werklust.

Dieptepunt van de dag de twee spandoeken over en weer. Maar daar laat ik het feest niet door verpesten.

Komende donderdag een serieuze test om te zien waar we staan. Al ligt het natuurlijk in de lijn der verwachting dat die horde uiteraard te groot is en daar hoeven we ons ook niet voor te schamen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Met Guti en Mwene klopt het opeens wel. Dat verbaast me niet echt.
Guti kan goed stofzuigen en brengt evenwicht, zodat Sangare en Veerman ook beter tot hun recht komen. Guti dekt hun zwakke plekken wat.
En Mwene is tav het voetbal een stuk handiger dan Teze, en geeft goede voorzetten.

Nu maar hopen dat ze donderdag ook een eenheid in het team kunnen houden, en niet uit elkaar worden gespeeld.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Toch bijzonder dat Van Nistelrooy zoveel tijd nodig had. Om te zien wat wij allang hadden gezien. Ik ben benieuwd welke keuzes hij gaat maken als Luuk de Jong en Madueke weer terug zijn. Gaat hij dan weer al zijn favoriete spelers opstellen of durft hij harde keuzes te maken. Het banken van Guti is natuurlijk de makkelijkste oplossing.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Krijgt Kamphuis nou serieus een 5 in het BD? Is er na vijf wedstrijden een wedstrijd met een scheidsrechter die je je eigenlijk nauwelijks kan herinneren en dan wordt hij zo slecht beoordeeld? Scheidsrechters moeten kennelijk opvallen...
+2/-0

1 jaar geleden
Leuke wedstrijd wederom gisteren, vergelijkbaar met die van donderdagavond. Met de extra goals in de slotfase als kers op de taart. Laatste impressies blijven hangen.

Verder mij in Eindhoven ook prima vermaakt, ditmaal zonder kroegbezoek voorafgaand aan wedstrijd. Zoals Obelix al aangaf, lekker ouwehoeren op tribune ook weleens fijn. Gezellig.

Ook de treinreis verliep aangenaam, zonder hinderlijk oponthoud. Op de heenweg lekker kunnen lezen en op de terugweg appen & drinken. Zoals het heurt. Geen wanklank. Op naar Londen, deel 2.
+1/-0

1 jaar geleden
Leuk bericht van Til. Ik dacht dat ie goed is in scoren tegen Ajax dus als ie dat ff blijft doen komende weken
+1/-0

1 jaar geleden
Ff off topic:

Weet iemand hoe het erbij staat met onze technisch directeur?

Ik zou toch die Ted van Leeuwen eens polsen, goede ideeën die man, berg aan ervaring...
+1/-0