Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV dankzij zondagsschot voorbij Vitesse


Tijdstip
21 januari 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV dankzij zondagsschot voorbij Vitesse; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV dankzij zondagsschot voorbij Vitesse

(Gepost door NvdL)

PSV heeft de eerste wedstrijd zonder de aan Chelsea verkochte Noni Madueke winnend afgesloten. In een moeizame wedstrijd maakte Guus Til, die vandaag de voorkeur kreeg boven Joey Veerman, het verschil met een zondagsschot dat in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnenviel. Daarmee kan PSV enigszins achteroverleunend naar de competitiekraker tussen koploper Feyenoord en regerend landskampioen Ajax.

Voorafgaand aan de wedstrijd ging het in Eindhoven vooral over het vertrek van Madueke en ook Cody Gakpo. De verbazing dat er nog geen vervangers werden gepresenteerd was dan ook groot bij de aanhang en het cynisme was duidelijk van de tribunes af te lezen. Ook het fluitconcert voorafgaand aan de rust sprak boekdelen. Nadat de VAR ruim vijf minuten nodig had voor het beoordelen van een overduidelijke overtreding op Anwar El Ghazi, mocht Luuk de Jong uiteindelijk de aanloop nemen om PSV op voorsprong te zetten én tevens voor het eerste thuisdoelpunt in de Eredivisie sinds 30 oktober 2022 te zorgen. De ervaren spits en aanvoerder liep aan maar produceerde een ontstellend slap schot waarvan ook doelman Scherpen zijn bedenkingen bij gehad zal hebben. Enkele ogenblikken na de gemiste strafschop raakte Luuk de Jong in een kopduel dusdanig in botsing met de hoofden tegen elkaar, dat Eindhovens hoop in bange dagen al vroeg in de wedstrijd vervangen moest worden.

Vrijwel direct na rust stak Guus Til vanaf eigen helft het halve veld over, gaf de bal op de voor Luuk de Jong ingevallen Bakayoko. De Belg gaf hem vrijwel direct weer terug waarna Til besloot maar eens uit te halen. Met succes, want vanaf de rand van de zestien verraste zijn schot vriend en vijand en zette PSV zo op voorsprong.

Vervolgens leek zich een soortgelijk scenario als vorige week in Sittard te ontvouwen. PSV leunde achterover en liet de ploeg van Cocu komen, dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet, ondanks meerdere uitgelezen kansen, bleek de PSV-defensie een te grote sta-in-de-weg voor de Arnhemmers. In de absolute slotfase stuurde El Ghazi de ingevallen Vertessen nog weg. De Belg was net iets sneller bij de bal dan Kjell Scherpen. De doelman botste vervolgens net buiten de zestien met de snelle buitenspeler, waar slechts een straf voor gegeven kan worden, de rode kaart. In de laatste minuut blessuretijd die nog volgde gebeurde verder niks noemenswaardigs meer.

Voor PSV is er weinig tijd om te herstellen van deze wedstrijd, dinsdagavond staat alweer de volgende op het programma, als er wordt afgereisd naar Emmen voor een wedstrijd tegen de plaatselijke FC, een tegenstander waar PSV in het verleden vaker moeite mee had en waar ze, gelet op de huidige vorm, de borst weer voor nat mogen maken.


Xavi Simons: 'De drie punten waren belangrijk na afgelopen twee weken'

In gesprek met ESPN was Xavi Simons vooral blij dat PSV gewonnen had. "De drie punten waren belangrijk na afgelopen twee weken in de Eredivisie", aldus Simons. "Het kan natuurlijk altijd beter. Er is natuurlijk een hoop gebeurt deze week en ook in de transferperiode. Als team staan we goed en het is ongelofelijk belangrijk dat we samen blijven. We hebben de drie punten gepakt."

Gevraagd werd aan de international hoe er wordt gekeken naar het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. "Iedereen is vooral blij voor ze dat ze hun droomtransfer te pakken hebben", zo gaf hij aan. "Nu is het aan ons om door te gaan en het seizoen door te pakken. Gewoon voor de titel gaan, dat is ons doel."

Simons is vol vertrouwen over de tweede seizoenshelft. "We willen de titel pakken. Dat is ons doel. Ik wil persoonlijk alles winnen", zei hij daarover. "Er is van alles gebeurd, maar ik denk dat we het goed oppakken. Samen als groep is het belangrijk dat we blijven communiceren en er voor onszelf staan."


Guus Til: 'Het was echt ploeteren op het einde'

Guus Til was in gesprek met ESPN blij dat hij tegen Vitesse de matchwinner was. "Zo voelde het alleen niet, omdat het echt ploeteren was op het einde", aldus Til. "Vorige week was niet lekker. Toen kregen we ook een hoop kansen en eigenlijk hadden we met meer moeten winnen dan vandaag. Uiteindelijk hebben we er wel van geleerd en hebben we gewonnen. Aan het eind van de streep zal niemand deze wedstrijd meer weten."

De middenvelder was het niet eens met de opmerking dat het logisch is dat het voor PSV ploeteren is na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. "Wij zijn PSV en zeker thuis moet je altijd winnen", zo gaf hij aan. "Je moet altijd een back-up hebben die er ook staat, zeker als je al zo lang bij elkaar bent. Dus je zou dit hier niet aan kunnen wijten."

Til was blij dat hij weer in de basis mocht staan omdat Madueke was vertrokken. "Het geeft mij weer kansen. Ik hoop dat ik nog even mag blijven staan", zei hij daarover. "Je weet het natuurlijk nooit in het voetbal. We gaan het zien."


Ruud van Nistelrooij: 'Het enige dat nu telde was winnen'

In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij aan dat de wedstrijd tegen Vitesse paste in de week die PSV had gehad. "Het enige dat dan telt is winnen", aldus Van Nistelrooij. "Op donderdag wordt een speler van het veld gehaald omdat hij verkocht is. Dat moet je als team verwerken. Dan had je nog het resultaat tegen Fortuna, de penalty die je mist en je aanvoerder die van het veld moet met een hoofdblessure. Dan is het in de rust bij elkaar blijven en de wedstrijd over de streep trekken. Dat doe je dan."

Gevraagd werd aan de trainer hoe het gaat met Luuk de Jong. "Hij is oké. Het is gehecht, dus het is weer netjes dicht. Maar het was zeker niet prettig", zo gaf hij aan. "Hij kopte de bal weg en gooide zich er voor, dan gaat het open. Er worden nog allemaal testen gedaan om te kijken hoe lang hij er eventueel uit ligt. Wat betreft de wond is alles verzorgd. Ik heb nik begrepen over een hersenschudding, dus hopelijk is hij oké voor dinsdag."

Ook kreeg de trainer de vraag of hij deze week al versterkingen verwacht voor de buitenposities. "Het liefst natuurlijk wel. Dinsdag is te kort dag, maar hopelijk is er komende week wel al iets mogelijk", zei hij daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Guus Til ('48)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
31.333 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Vitesse: Dijks
Kaart
Vitesse: Scherpen ('90)

Opstelling PSV

Anwar El GhaziLuuk de JongXavi Simons


Érick GutiérrezGuus TilIbrahim Sangaré


Phillipp MweneArmando ObispoJarrad BranthwaiteJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'31 Johan Bakayoko voor Luuk de Jong
'73 Mauro Júnior voor Phillipp Mwene
'88 Yorbe Vertessen voor Xavi Simons


Opstelling Vitesse

Sankoh


WittekBeroTronstadManhoef


DijksMeulensteenCornelisseFlamingoArcus


Scherpen

Wissels:

'66 Jonathans voor Manhoef
'66 Bialek voor Sankoh
'76 Frederiksen voor Dijks
'76 Vidovic voor Cornelisse
'90 Reiziger voor Arcus


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-0 (0-0)
 7 1-0 (0-0)
 7 1-0 (0-0)
 7 1-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 3-0 (0-0)
 5 1-0 (1-0)
 5 2-0 (0-0)
10  4 2-1 (0-0)
11  4 2-1 (0-0)
12  4 2-1 (0-0)
13  3 2-0 (1-0)
14  3 2-1 (1-1)
15  3 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (69 -> 5,0)
2. Érick Gutiérrez (50 -> 4,0)
3. Walter Benítez (24 -> 3,0)
4. Guus Til (14 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (8 -> 1,0)
6. Mauro Júnior (6 -> 0,0)
7. Jarrad Branthwaite (5 -> 0,0)
8. Niemand (2 -> 0,0)
8. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Joey Veerman (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hebben we nog 3 aanvallers in onze selectie of moet het spelsysteem gewijzigd worden?

Vitesse staat in de gevarenzone voor degradatie. Dus zal wel weer een lastige pot worden waar we aan het eind wellicht een punt aan overhouden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik verwacht een 0 - 0.
+1/-0

1 jaar geleden
Tegen Cocu... Die weet wel hoe je een sterkere tegenstander moet bespelen. Als we niet snel (twee keer) scoren wordt dit heel heel lastig.
+2/-0

1 jaar geleden
We gaan 4-5-1 spelen met Luuk in de spits die de hele wedstrijd geen enkele voorzet krijgt, dus eigenlijk spelen we dan 4-5-0 🤦‍♂️
+2/-0

1 jaar geleden
Denk er erg lastig potje.. wederom.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Elk potje nu is en wordt lastig ben ik bang…
+1/-0

 
1 jaar geleden
Haha ik dacht eerst dat er appels en peren stond, ik begreep hem al niet.😊
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop het eigenlijk niet, anders weer bevestiging dat we niks meer hoeven halen.
+1/-0

1 jaar geleden
Na vandaag is duidelijk dat we geen CL en titel aspiraties meer hebben dus wat maakt het uit.
En anders vertel me maar wie er voor gevaar en doelpunten moet zorgen.
Ik begin te berusten en dat is heeel erg
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Niet zo moeilijk :
Zorgen voor gevaar : onze gehele defensie / en de invallers die hun mannetjes laten lopen (bv. Saibari)
+1/-0

1 jaar geleden
Had tot vandaag wel goed gevoel, is nu geheel weg.
Zeer mijn twijfels of er wel wat nieuws gaat komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Psv geen voetbalclub waardig. Te verwachten uitslag 1-3.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Mag hopen dat je het verkeerd hebt ,anders kan ik hier mijn lol op wat weken lang ...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb 2-1 of 3-1 in gedachten maar ja, ook al speelt PSV thuis, overwinning is niet meer van uit te gaan voor een wedstrijd..
+1/-0

1 jaar geleden
Even geen tv gekeken vandaag maar heeft Ruud / PSV al verklaard dat er nu echt niemand meer weg mag ?

Begreep dat Mauro weer bij de selectie zou zitten voor zaterdag, dat zou dan mooi zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zei hij vorige week ook, en nu kan hij ineens wel begrijpen waarom Noni weggaat.
Ruud heeft goed opgelet bij de cursus "omgaan met teleurstellingen". Tsja wat moet hij anders eigenlijk zeggen, " het is k*t en de RVC deugt ook niet" of zoiets.
Als we al eens beginnen met Mwene en Mauro als backs en dan het eerder genoemde viermans middenveld met daarvoor Luuk en Til moeten we toch gewoon bovenin mee kunnen blijven draaien?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zou wel graag willen weten of Ruud wist waar hij aan begon dit seizoen. Hij moest duidelijk overtuigd worden door De Jong / Brands om dit seizoen de trainer te worden. Hebben ze hem toen ook duidelijk gemaakt hoe de financiële situatie was? Dat hij pakweg niks kon halen en dat zijn toppers weg zouden moeten bij een goed bod.

Laten we eerlijk zijn, een ervaren trainer als Ten Hag / Schmidt zou dit nooit zo gemakkelijk geaccepteerd hebben, die hadden echte versterkingen geëist. Het gaat immers ook om hun carriere. Vierde worden met PSV staat nu niet echt goed op je cv.

Worden nog nerveuze dagen zo, zie op al die vage voetbalsites ook al voorbij komen dat Danjuma naar Engeland gaat, er interesse is in Veerman en dat Vertessen in de belangstelling van Anderlecht zou staan. Zijn vage onbetrouwbare sites, maar inmiddels sluit ik niks meer uit.

En als we iets halen is het ook maar weer de vraag wanneer ze mogen spelen en wanneeer ze wedstrijdfit zijn. Vitesse zullen we met ons huidige topteam moeten doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Aan je voorspelling te zien heb je er toch nog wel vertrouwen in😉
Dat van Veerman was niet serieus volgens mij, alleen dat hij op een scoutingslijstje van United staat. Vertessen wordt misschien naar voren geschoven als de vervanger van die Silva maar geen idee of daar een kern van waarheid in zit? En Danjuma hadden wij samen ook wel kunnen bedenken dat hij nog even in de grotere competities blijft ballen. Volendam en Cambuur "uit" kan altijd nog.
Voor morgen zullen we het sowieso moeten doen met wat er nog over is en daarna inderdaad met spanning wachten of er nog iets komt en wanneer die speelgerechtigd is(zijn?)
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Ik ken PSV inmiddels een beetje lol. We zullen weer goed en fel gaan starten en als we dan snel (2 keer) scoren dan winnen we vrij simpel. Ligt de bal er na een halfuurtje nog niet in dan zakt alles weer weg en krijgen we een dramapot met misschien puntverlies.
+3/-0

1 jaar geleden
Niet zo janken allemaal, gewoon vol erachter staan deze wedstrijd en een aanval met Xavi - De Jong - Bakayoko. Veerman op tien en Guti en Sangare erachter. Achterin spelen we met Mauro - Gerrit - Teze - Mwene. Knallen met die ballen!!!
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi dat Mauro er weer bij is. Hoe zit dat met Boscagli? Die is toch ook al maanden bijna terug?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Pff ja dat duurt ook maar he. Gaat nu via Jong instromen las ik.
+2/-0

1 jaar geleden
Voor wie ben ik zondag nou? Normaal tel ik drie punten voor ons en zie dan, maar ben daar nu niet zeker van.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gelijkspelletje lijkt me prima.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als wij zelf al geen 3 punten pakken vandaag maakt het nog maar verrekte weinig uit volgens mij?
En anders zou een gelijkspel altijd het beste zijn, simpelweg omdat dat twee puntjes zijn ipv drie bij een winnaar.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik had net na duivendrecht uit echt het idee dat we er goed voor stonden.
Az thuis verliezen was al kut, maar met het relatief makkelijke programma na de break en het programma van de concurrentie zag het er alsnog goed uit.

Man wat loopt het anders.
Winnen vanavond, en dinsdag, dan sta je er in ieder geval bij. En dan heel, héél rap versterkingen erbij.
+7/-0

Vitesse heeft nog meer problemen aan het koppie dus ik verwacht een klein slachtpartij.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hou mijn hart vast.. Meestal kijk ik uit naar wedstrijden van PSV maar ik ben bang dat het al in de koppies van de spelers zit. Hopen op winst en dan afwachten wat morgen gebeurd.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Echt fijn dat Mauro weer terug is …
Ik zou hem graag eens op links zien ipv El Ghazi, en dan inderdaad Simons op rechts …
Middenveld met Sangare, Guti en Veerman is dan ook leuk.
Ik zou het ook wel eens tof vinden als die Veerman eens een echte 10 wordt, zo vlak achter De Jong, ipv altijd vanaf links komen …
+1/-0

Xavi hoort op het middenveld.
+2/-0

1 jaar geleden
Waarom til.
En geen veerman pffffff
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik zou Veerman er ook in zetten. Niet op de plek van Guti, maar wel als soort linksbuiten, of op 10.
Veerman heeft meer laten zien dan Til en El Ghazi.
+3/-0

1 jaar geleden
Til basis kan maar geen Veerman en wel el Ghazi? Heel vreemd...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Til dicht achter De Jong kan ik me ook voorstellen,en dan 4-4-2 spelen.
maar El Ghazi is me ook erg tegen gevallen. Dat heeft Veerman meer recht op een basis-plek
+3/-0

1 jaar geleden
Weer geen Veerman. Triest.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wel releaxed kijken zo. Als je al 10 punten hebt laten liggen tegen degradatiekandidaten hebben we niet veel meer te verliezen.
Een geruststelling dat Til erin staat. De techniek van een hobbelpaard is altijd handig.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Dat is gewoon een penalty ja!!
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een pingel??????
+1/-0

1 jaar geleden
Sjesus wat slecht van Luuk
+1/-0

1 jaar geleden
Je kunt jezelf in de wedstrijd helpen en dan schiet je 'm zo slap in, top De Jong!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die penalty was echt om te janken zo slecht.
+1/-0

1 jaar geleden
We hebben geen penalty nemer en ook geen penalty stopper in huis🤔
+1/-0

1 jaar geleden
Ja hoor, geef een terugspeelbal !! Manmanman, ik ben het geloof in deze spelers compleet kwijt. Dit wordt meedoen aan de playoffs voor een ConferenceLeague voorronde plek. Wat doet dit pijn....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Moet die keeper niet op de lijn blijven?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Had in dit geval echt geen zak uitgemaakt..
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Wat hebben wij belabberde spitsen zeg!
Volgens mij kun je een penalty niet slechter nemen!! ;(
En je zou toch verwachten van De Jong dat hij dat beter zou doen …
+1/-0

1 jaar geleden
Nadat ik dat plaatje zag van waar Luuk z'n penalties altijd schiet wist ik het al..heeft al moeite om hem in de hoek te krijgen..
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja zeg en hij is al niet in vorm, denk je toch: laat Xavi schieten of een ander met zelfvertrouwen.
+1/-0

1 jaar geleden
Er wordt heel aardig gevoetbald maar wat een waardeloze penalty was dat zeg, bijna te slap als terugspeelbal. Zo maak je he team wel heel erg lastig. Hoop dat dit niet in de koppies gaat zitten.
+1/-0

1 jaar geleden
Exit LdJ.
Geluk bij een ongeluk dat Fabio Silva vandaag of morgen binnen is, kan ie gelijk voor de leeuwen.
+1/-0

1 jaar geleden
Same old, same old. PSV begint met 2 100% grote kansen, en krijgt een pingel. Iedere andere ploeg zou nu met 2-0 voorstaan. Wij helaas niet.

We maken het onszelf week in week uit zo extreem moeilijk. En je zal zien. Eerste schot Vitesse is straks meteen de 0-1
+1/-0

1 jaar geleden
El Ghazi centraal in de spits?? Is dit een grap. Zowel Til als Vertessen spelen daar beter. Is Rudi het kwijt?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Waarom niet Til in de spits, en Veerman op 10?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Precies, weer 45min naar niks gekeken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De eerste 25 minuten waren prima. Na de gemiste pingel zit ik naar een f-jes wedstrijd te kijken
+3/-0

1 jaar geleden
Als ik nu vertel hoe ik erover denk krijg ik een schorsing van 1 maand, dus dan maar zo:
Wat een wereld pot zeg, zeer scherpe Luuk met die wereldse penalty, helaas een super keeper die hem pakte.
Nee, dit gaat echt helemaal goed komen, ook goed voor ons doel saldo . . . . .
+2/-0

1 jaar geleden
ik kap er mee met het voorspellen van de wedstrijden van PSV.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is anders nooit eerder zo makkelijk geweest.
+2/-0

1 jaar geleden
Het is als iemand die zijn uiterste best doet om een bak winterpeen leeg te eten zonder zijn kunstgebit. Enig lichtpuntje is Xavi Simons, maar die gaan we ook zeker kwijtraken. Als ook (makkelijk gegeven) penalties zo schandalig worden verkwanseld lijkt nieuw puntverlies bijna onvermijdelijk. En zo is het elke week wel iets. Waarom neem Luuk überhaupt de penalties, zou er dan niemand zijn die dat wel kan in deze selectie?
+2/-0

1 jaar geleden
Ik heb te doen met al die mensen die door de kou naar het stadion getrokken zijn. Er moet drastisch iets gaan veranderen want dit wordt met de week triester.
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
El Ghazi moet eruit … maar wie moet dan in de spits?? Vertessen? Tja wie hebben we anders nog??
+2/-0

 
1 jaar geleden
Fabio Silva is zonet aangetrokken.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Nee, ik ben er al uit … Mauro (de grote) in de spits … die kan op elke positie spelen, dus waarom daar dan niet??
+2/-0

1 jaar geleden
Zoals ik tevoren al vreesde, goede start, maar niet scoren en dan na minuut of 20 is het min of meer over. Begreep van Ruud dat ze signaal gingen afgeven, dat zal dan wel in de tweede helft volgen.

Loop hier al half jaar te verkondigen dat El Ghazi niet het PSV niveau heeft, maar krijg steeds te horen dat hij tactisch zo goed is, anderen beter laat functioneren (wie dan ?) en dan hijtijd moest krijgen om in ritme te komen. Nog steeds mensen hier die me willen overtuigen ?

Positief afsluiten dan maar, voorlopig loopt de verliezer van de topper morgen niet op ons uit.
+4/-0

 
1 jaar geleden
(wie dan?) De tegenstander…
+1/-0

1 jaar geleden
Het meest frustrerende is dat je nu al weet dat je zo 45 minuten plus een beetje naar drama gaat zitten kijken en weet dat daarna het seizoen nu al voorbij is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mooi, ik zie het straks wel in de samenvatting. Netflix heeft het gewonnen van paupervoetbal hier in huis.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Volkomen gelijk
+2/-0

1 jaar geleden
Je staat met 1-0 maar daar heb je echt alles mee gezegd!!! wat een erbarmelijk niveau is dit zeg. Hoe heeft PSV dit in godsnaam zo ver laten komen. We hebben eeen hele dure bank en spelersgroep. Maar een toppretsatie neerzetten hou maar.

PS: Cambuur- Sparta 0-3 !!!! en wij verliezen daar met 3-0???????
+2/-1

 
1 jaar geleden
Maar Sparta hebben we in de competitie wel keurig op de 0 gehouden!

( En in de beker verslagen! ;))
+1/-0

 
1 jaar geleden
Cambuur heeft dit seizoen pas 9x gescoord in 16 wedstrijden. Waarvan 3 tegen ons.... 🫣
+2/-0

1 jaar geleden
Kan die El Ghazi er sowieso niet uit.Desnoods zonder te wisselen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Het lijkt wel: Wie is de mol. Wat een slechte keuze zeg. Simons wordt er (terecht) gek van.
+2/-0

1 jaar geleden
Het is misschien niet best, maar wat krijgen we een enorme kansen om de deur in het slot te gooien. We doen het niet, en dus lonkt toch weer puntverlies
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Zeker als Ruud zo lang wacht met wisselen …
+1/-0

1 jaar geleden
Hoge ballen met corners heeft geen nut die lange pakt ze allemaal !!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt. Je zou denken dat ze dat zelf ook zien. Ze komen trouwens ook allemaal in de 5 meter. Niveautje kelderklasse
+1/-1

1 jaar geleden
Beste directie, AUB einde seizoen alle contracten van alle seleciespelers ontbinden of verkopen (behalve Xavi). En volgend seizoen helemaal opnieuw beginnen. Met gros van huidige spelers gaat het nooit meer iets worden.

MVG,
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Is te traag en heeft te weinig pit voor een middenvelder
+2/-3

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Heeft die El Ghazi al wel eens een goal gemaakt?? ;(
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb nog spierpijn van het billenknijpen van vorige week...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Beste medesupporters, We zijn na vandaag gewoon een subtopper. Wat een gatenkaas achterin.
+2/-0

 
1 jaar geleden
En al lang geen topclub meer....
waar zitten we nu weer naar te kijken.
+2/-1

1 jaar geleden
Hoe kan je nou een el Gahzi scouten ?
Op basis van wat..
+4/-0

 
1 jaar geleden
Een zeer matige en vaak ook irritante voetballer.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Die scouts van PSV zijn ook van erbarmelijk niveau zeg.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een topkeeper hebben we, echt goed
+1/-0

1 jaar geleden
Xavi Simons wisselen ????
Beste man van het veld, Wat is er met RvN ?
+5/-0

 
1 jaar geleden
Wissel dan verdorie el Ghazi.
+5/-0

 
1 jaar geleden
precies, ik snap daar niks van Xavi heeft enorme dreiging, en El Ghazi bijna niet.
Vitesse is vast blij met het wisselen van Xavi. Wat bezielt RvN ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bizarre wissel weer inderdaad..
+3/-0

1 jaar geleden
Simons eruit halen en El Ghazi laten staan ???? Wie is die trainer?
+7/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Die trainer begint een flapdrol te worden. Ruud moet nog veel leren. ElGhazi zou eruit moeten.
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
De 1-1 hangt in de lucht!!!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Phoe, toch 1-0 gebleven. In dit team zit geen niveau. Gaat nog een raar seizoen worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Ruud, wat ben je ffs aan het doen. Weer je beste man eruit. De enige die voorin nog wel eens een goede keuze maakt. Ik snap er geen reet meer van.

Btw: wat zijn we toch extreem slecht in het uitspelen van de kansen die we volop krijgen. Het kan, nee moet hier vandaag minimaal 4-0 staan, maar door de manier waarop we het uitspelen, knijpen we nu massaal de billetjes dicht.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ook een domme actie als juist Xavi de speler is die je lang wilt houden, en echt geld op kan gaan leveren.
+6/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Die RvN is ook medeplichtig aan de chaos waarin dit PSV verkeert. Ook vanavond weer, geen enkele lijn te ontdekken in het spel van PSV. Wat een bende zeg!!
+3/-1

1 jaar geleden
Beste Ruud. Zullen we afspreken dat Luuk geen strafschoppen en Anwar geen vrije trappen meer neemt?
+2/-1

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden (gewijzigd)
Appeltje eitje jongens en de nul gehouden.😱
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik zit met diarree in mijn broek :)
+3/-1

 
1 jaar geleden
Bij PSV kun je een gratis bilspier training krijgen...
+5/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Positief: Xavi, Guti, Benitez, 2 punten achter de koploper 😁

Negatief: wat hebben we toch ontiegelijk veel kansen nodig om een goal te maken. Daardoor krijgen we het tegen werkelijk iedereen moeilijk
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En de hele achterhoede is ook een drama!!
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Klopt niet! Brantwaithe had een goede en solide pot!
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom de wissel van Xavi? Ik probeer Ruud echt te volgen, maar wat kan hier nu de gedachtengang achter zijn ? Je zag dat Xavi zwaar aangeslagen was door zijn wissel. Gezien de huidige ranglijst is het maar zeer de vraag of hij wil blijven, en dan doe je (net als in Sittard) dit. Was zo n beetje de enige met nog iets van dreiging en in ieder geval met Guti je meest felle speler.
Xavi is jong en moet je niet overbelasten, ok, maar waren die 5 minuten extra dan zon belasting geweest? Aan zijn gezicht te zien waren die laatste minuten op de bank zwaarder dan op het veld. Tactisch ? Had dan de wat tragere Til gewisseld, of El Ghazi (die sowieso niks te zoeken had op het veld).
Als we het daar toch nu over hebben, zouden we de bon van El Ghazi nog hebben, misschien kunnen we hem omruilen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hij zat er helemaal doorheen. Had geen energie meer om in de bal te bewegen. Kon de tegenstander niet meer afjagen. Zag je duidelijk. Dus terechte wissel.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik denk dat er scouts op de tribune zaten voor El Ghazi …. ;)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hahaha. Heel het team was slecht, maar hij had energie bespaard. Kon nog wel ff doorrennen hahahaha. Ook een goede tactiek toch. Niks doen dan wordt je iig niet voortijdig gewisseld. Heb je energie over.hahaha
+1/-0

1 jaar geleden
Nou gelukkig nog maar twee wedstrijden van het makkelijke programma na het WK voor de boeg.
Krijgen we daarna eindelijk eens wat tegenstand.😊
+1/-0

1 jaar geleden
Ben ik hier wel op de supporterssite van PSV??
Wat een azijn en pessimisme. Let wel; uiteraard ben ook ik niet tevreden over het getoonde spel, maar geloof me dat Ruud en zijn spelers de laatste zijn die dit zullen ontkennen.
Twee sterkhouders die zijn vertrokken, geef dit team even de tijd en het vertrouwen om weer te bouwen. Het is niet opeens allemaal bagger, maar het loopt nu duidelijk minder. Morgen een gelijkspel en alles ligt nog bij elkaar.
+3/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja na iedere wedstrijd dezelfde analyse van de aanvoerder en de trainer. Moet beter, nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Dat hoorde we al onder Cocu. Al enige jaren enorm transfergeklungel, en onze boekjes-schrijf-directeur was zeer tevreden over zijn jaren. Dat PSV sportief niets heeft gepresteerd kletste hij overheen. Ik ben het niveau echt zat.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Er is veel meer aan de hand dan het vertrek van Gakpo en Madueke, waarbij ik het vertrek van Madueke niet echt mee vind tellen want die was al een half jaar afwezig.
Het ergst vind ik nog dat er nog steeds zo weinig automatisme in het elftal zit. Daarom kan het elftal ook zo uit elkaar vallen. We hebben eerst Emmen en Go Ahead die echt 6 punten op moeten leveren, en daarna moet PSV echt aan de bak.
+4/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik denk dat er spelers bijlopen die de tactiek niet begrijpen of niet kunnen toepassen …
Een mooi voorbeeld was een moment waar er op rechts gigantisch veel ruimte lag, toen Simons of wie dan ook naar binnen trok met de bal … en dan blijft Teze gewoon achterin hangen, terwijl hij daar als een gek overheen moet komen en dat gat in moet duiken … maar hij blijft gewoon staan kijken en de rechtsbuiten moet hem aansporen om te komen….
Dan ben je in mijn ogen niet geschikt voor dit niveau voetbal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Teze is gewoon geen back. Heeft er veel gespeeld maar is in mijn ogen met zijn type spel alleen geschikt als centrale verdediger.
+1/-0

1 jaar geleden
Mijn cijfertjes
Benítez 7,5 Prima wedstrijd, paar goede reddingen, kwam fel uit
Teze 6,5 Redelijk degelijk voor zijn doen
Jarrad 6,5 Zoals meestal redelijk tot goed, al stonden er wel som,s opeens spelers vrij
voor ons doel.
Obispo 6 Dit keer geen beslissende fout
Mwene 5,5 Deed weinig met de ruimte die hij kreeg.
Sangaré 6 Soms heel sterk, af en toe ook weer erg laconiek
Guus Til 6,5(?) Treffer heel belangrijk, verder amper inbreng, maar wel een treffer!
Guti 8 In mijn ogen onmisbaar, zowel verdedigend als in de opbouw,
Xavi 8 Te goed voor dit elftal eigenlijk, als hij toppers om zich heen zou hebben
Luuk 4 Duidelijk niet zijn dag
El Ghazi 3,5 Deed bijna alles fout, in mijn ogen niet geschikt voor ons niveau
Bakayoko 4,5 Mist overzicht, maakt verkeerde keuzes, maar ergens toch steeds dreigend
Mauro Jr 6 Goed hem weer terug te zien
Vertessen 5 Speelde heel kort, maar had echt wel wat meer mogen jagen en storen in de
slotminuten.

Ruud 5 Je laat je beste speler (Xavi) toch de strafschoppen nemen als die goed in
de wedstrijd zit. El Ghazi niet en Xavi wel gewisseld en Veerman had ook
nuttig kunnen zijn in de slotfase. Positief : hij stelde Guti wel op.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Veerman heeft blijkbaar straf. Jammer!
Verder snap ik zijn wissels erg vaak niet!
Hopelijk blijven Gerrit en Guti nu eindelijk staan, onmisbaar!
We hebben al veel teveel spelers onder in mijn ogen PSV niveau (stuk of 10), dus wees wel zuinig op je dragende spelers. Geef ze vertrouwen! Met een paar goede aankopen kan je ook zo weer een leuk einde van het seizoen krijgen💪🏻
+1/-0

1 jaar geleden
Weer geen Veerman. Triest.
+2/-0

1 jaar geleden
Gewonnen. En toch chagrijnig. Wat een vertoning. Wéér.
Als ik Simons was, diende ik een transferverzoek in. Of op z'n minst eiste ik dat El ghazi nooit, maar dan ook nooit meer tegelijk op het veld staat.
Wat een parodie op een voetballer is dat.
+3/-1

1 jaar geleden
heb de wedstrijd na thuiskomst even laten inwerken en samenvatting nog eens terug gekeken.
Dan kun je niet anders dan heel heel blij zijn met 3 punten.
Dat en het spel van Guti en in mindere mate Sangare zijn pluspuntjes en wat Xavi laat zien op deze leeftijd in dit team is echt heel goed. Ik kan nu heel cynisch doen en zeggen dat die dus ook wel verkocht gaat worden maar dat zal ik niet doen.
Maar man man wat was de defensie af en toe weer een gatenkaas, echt volgens mij wordt er getraint op lucht dekken. El Ghazi kun je niet verbaasd over zijn. iedereen weet dat dit een mooi weer voetballer is met heel af en toe een weergaloze actie maar meestal totaal onzichtbaar is dan wel kansen verprutst. Alleen onze scouting heeft hier in hun boekjes blijkbaar andere eigenschappen over hem staan. En oke, hij is beter dan Vinicius......
Al met al moeten we hopen op echte versterkingen, dus niet categorie die ik net benoem, anders kunnen we dit seizoen wegstrepen en eindigen we ergens tussen plek 3 en 5.
Negatief, ja, maar dat is het nu. Ik hoop dat ik de komende weken om mijn oren geslagen wordt met deze opmerkingen als totaal onjuist maar ik vrees ervoor.
Nu vanmiddag maar eens kijken wat er in de kuip gebeurt. Met dat legioen waar altijd zoveel sympathie voor is. Maar ze moeten wel om het HELE veld netten hangen. Daar hoor je dan ook weer weinig over, als er hier een keer een supporter een keer een natte scheet laat is het al fout en zijn we een steeletje kl*te supporters. Desondanks hoop ik dat feyenoord die engnekken met een nederlaag naar huis stuurt omdat ik denk dat ze het op de lange termijn toch niet vol gaan houden en ajks zich nog wel gaat versterken
+1/-0

1 jaar geleden
Het was niet al te best. De creativiteit lijkt met het vertrek van Gakpo en Madueke ook vertrokken. Voorin hadden we grote moeite er iets verrassends mee te doen. Beste voorbeeld was El Ghazi die werkelijk niets goeds deed. Maar ook het magere positiespel was daar mede debet aan, het leek wel of we verstoppertje speelde door ipv in de open ruimtes te duiken we achter een tegenstander bleven staan, vooral op het middenveld. Positieve noot was dat Xavi, Sangaré, Jarred, Guti en eigenlijk Bakayoko ook(wèl creatief) goed speelden. Het spel geeft echter weinig hoop dat we kampioen gaan worden, dat was net voor de start van het WK wel anders.
Dit WK is heel slecht uitgepakken voor PSV, das wel duidelijk.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zit even naar de stand te kijken en als je dan toch ziet dat wij uitwedstrijden tegen de nummers 13, 15 en 18 gespeeld hebben en daarin één punt gehaald hebben en vier goals voor en NEGEN tegen. Dan wil je toch gewoon geen kampioen worden.🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dinsdag uit tegen nr 16....
+1/-0