Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV verspeelt in slotfase twee dure punten


Tijdstip
5 februari 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV verspeelt in slotfase twee dure punten; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verspeelt in slotfase twee dure punten

(Gepost door NvdL)

PSV is er vandaag niet in geslaagd de achterstand op Feyenoord terug te brengen tot een punt. Na acht minuten bracht Anwar el Ghazi de voorsprong al op het scorebord, kort daarna gevolgd door zijn blessure en vervanging door Johan Bakayoko. Er zullen weinig mensen zijn die na twaalf minuten géén kippenvel kregen toen de Kuip massaal klapte voor perschef van PSV Thijs Slegers, die afgelopen week dramatisch nieuws te verwerken kreeg dat er niks valt te doen tegen zijn afstotingsziekte en dat zijn persoonlijk einde nabij is. Zonder twijfel het mooiste moment van vandaag. Na rust gooide de ingevallen Thorgan Hazard vervolgens in het slot. In zijn debuutwedstrijd kreeg hij kort na de rode kaart voor Armando Obispo de bal op de rand van de zestien voor het inschieten om zo de wedstrijd ogenschijnlijk te beslissen. De huurling van Dortmund rondde met een droog schot in de korte hoek binnen om zo te tekenen voor een droomdebuut. Feyenoord kwam echter in de slotfase en blessuretijd terug tot 1-2 en 2-2 via twee goals van Jahanbakhsh.

Hoewel er voorafgaand aan de kraker tussen koploper Feyenoord en nummer drie PSV de PSV-fans weinig verwachtingen en illusies leken te hebben, bleek de ploeg van Ruud van Nistelrooij goed uitgerust en gebrand op een resultaat aan de wedstrijd te beginnen. De eerste kans van de wedstrijd resulteerde dan ook direct in een doelpunt. Na goede combinaties gaf Joey Veerman de bal op prachtige wijze mee aan Xavi Simons. De samen met Cody Gakpo gedeeld clubtopscorer zag vervolgens Anwar el Ghazi al diepgaan en gaf de bal goed in de loop mee waarna de buitenspeler feilloos afrondde en de score wist te openen.

Een minuut na het eerbetoon aan Thijs Slegers ging de maker van het doelpunt naar de grond en gaf aan niet verder te kunnen. Hij werd vervangen door Johan Bakayoko. De buitenspeler bleek niet de enige PSV’er die kampte met een blessure want een kwartier later werd Mwene uit de wedstrijd gebeukt door Mats Wieffer. Doordat de Oostenrijker de wedstrijd vanwege een hoofdblessure niet voort kon zetten, bleef de wissel zonder gevolgen en telde hij niet mee als één van de vijf wissels. Nieuwkomer Patrick van Aanholt mocht vervolgens zijn opwachting maken als zijn vervanger.

Uiteindelijk bleek de goal van Anwar el Ghazi de enige te zijn van de eerste helft. Voor trainer Ruud van Nistelrooij gaf de eerste helft weinig reden veranderingen door te voeren. Ondanks een aandringend Feyenoord bleven de Eindhovenaren redelijk eenvoudig overeind. Na rust leek PSV, dat relatief laat terugkeerde op het veld voor de tweede helft, wat moeite om grip te krijgen op het team van Arne Slot. Het was voornamelijk tegenhouden en hopen op een snelle counter. Na twintig minuten spelen in de tweede helft leek er kortsluiting te ontstaan in het hoofd van Armando Obispo. Op een totaal onnodige plek en moment plantte hij zijn lichaam vol op het been van Feyenoord-spits Jimenez. Hoewel het Makkelie aanvankelijk leek te zijn ontgaan, kreeg de scheidsrechter al snel een signaal uit het VAR-centrum in Zeist om even naar het scherm te gaan kijken. De conclusie was eenvoudig, de arbiter kon niet anders dan de rode kaart trekken voor de centrale verdediger. Een oliedomme overtreding.

Hoewel iedereen zich bij PSV op leek te gaan maken voor een gigantische stormloop van de thuisploeg, was het de eerste de beste counter die de wedstrijd in het slot leek te gooien. Na terugleggen van Xavi Simons op Luuk de Jong gaf de spits de bal door de lucht mee aan de kort daarvoor voor Guus Til ingevallen Thorgan Hazard. De Belg nam goed aan, kapte vervolgens naar binnen en haalde uit. Met een laag schot in de korte hoek verschalkte hij de Duitse doelman Timon Wellenreuther, die de geblesseerde Justin Bijlow verving. Direct na de 0-2 mocht de tot dan toe teleurstellende Johan Bakayoko zich melden voor zijn wissel. Door de rode kaart werd het jonge talent kind van de rekening en werd hij vervangen door André Ramalho.

Hoewel Feyenoord uitgeschakeld leek, ook omdat de bal er gewoon echt niet in leek te willen gaan, konden beide ploegen zich toch op gaan maken voor een vurige slotfase. Met nog acht minuten op de klok maakte Jahanbakhsh de aansluitingstreffer. Gelet op het moment rond de rode kaart voor Obispo zou het nog een tergend lange en hectische slotfase gaan worden. Dat gevoel nam alleen maar toe toen er nog eens negen minuten blessuretijd werden toegekend. Voor PSV was het zoals de hele middag voornamelijk tegenhouden en de bal zo hard mogelijk wegschieten richting het Feyenoord-doel. In de tweede minuut van de verlenging kwam Jahanbakhsh nog het dichtste bij de gelijkmaker. Zijn schot van afstand scheerde de kruising en verdween dus net over het doel. Vier minuten later ging het alsnog finaal mis voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Een gelukkig doelpunt van Jahanbakhsh maakte een eind aan alle Eindhovense illusies.


Thorgan Hazard: “Teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen”

(Gepost door NvdL)

Na afloop blikte de van Borussia Dortmund gehuurde Thorgan Hazard terug op zijn debuut voor PSV als invaller. Een debuut dat hij tevens opluisterde met het doelpunt. Voor de camera’s van ESPN ging de Belg in gesprek met Hans Kraaij Junior: “We wilden deze wedstrijd koste wat kost winnen. Na de 0-2 hebben we als een team getracht de voorsprong over de streep te trekken en met man en macht geprobeerd te verdedigen. Met een man minder werd dat wel heel lastig. Vervolgens kwamen ze in de slotfase toch terug tot 1-2 en in een van de laatste minuut van de extra tijd maakten ze nog gelijk. We hebben als team gevochten en een goede mentaliteit laten zien maar dat was niet voldoende. Dus we zijn vooral erg teleurgesteld.”

Ook blikte de buitenspeler terug op zijn start als bankzitter: “Mijn laatste wedstrijd was op het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar, waar ik tien minuten heb gespeeld in onze laatste wedstrijd tegen Kroatië. Dat is dus al een tijd geleden en ik mis dus ook wel wat wedstrijdritme. Daarom had ik vooraf ook met de trainer afgesproken dat ik vandaag zo’n dertig minuten mee zou spelen. Op die manier kan ik door elke wedstrijd wat meer minuten te maken zo snel mogelijk teruggroeien naar mijn niveau.”

De Belg had uiteindelijk slechts zes minuten nodig om zijn eerste doelpunt voor PSV te maken. Na een snelle omschakeling kreeg hij de bal van Luuk de Jong om vervolgens in de korte hoek Wellenreuther te verschalken. “Normaal koos ik altijd voor de verre hoek, maar nu kwam ik vanaf links, zag ik de keeper staan en besloot ik laag in de korte hoek te schieten. Dat was een goede inschatting gelukkig. Maar toch had ik hier liever gestaan met dat doelpunt en de drie punten. Het is mijn taak om het team te helpen en als ik dat kan doen door te scoren maakt dat me erg blij natuurlijk. Hopelijk volgende week weer en dan wél te winnen.”


Luuk de Jong: “We hadden dit nooit meer weg mogen geven!”

(Gepost door NvdL)

Direct na afloop stond Luuk de Jong op het veld van De Kuip voor de camera’s van ESPN Vincent Schildkamp te woord, al terugblikkend op zijn wedstrijd die uiteindelijk in 2-2 eindigde. “Gezien het spelbeeld mogen we blij zijn met een punt, denk ik. Maar als je 0-2 voorstaat dan moet je hem over de streep trekken. We hebben alles gegeven maar helaas was dat niet genoeg. Je weet dat als je met een man minder komt te staan het moeilijk gaat worden. Je maakt vervolgens wel een goal, dan maken zij op een goed moment de 1-2 om nog iets te kunnen forceren. Als ze dan vervolgens een verlenging aan extra tijd krijgen, hebben ze helemaal genoeg tijd om een goal te maken, ja. Negen minuten extra, schandalig!”

“Of het echt een topwedstrijd was? Ik denk het wel, er zat heel veel in. Veel strijd, beide ploegen deden alles om duels te winnen. Voetballend was het misschien van beide kanten niet fantastisch, zeker van onze kant moet dat echt beter op sommige momenten. Als je dan vervolgens op 0-2 komt mag je dat eigenlijk gewoon niet meer weggeven.”

“Heb jij dat ooit gezien? Negen minuten! Ja, op het WK maar daarvoor toch niet? Hij (Makkelie) deed nog wel meer dingen om Feyenoord terug te laten komen in de wedstrijd. Al ga ik het daar niet op gooien, wij moeten gewoon zorgen dat we die 0-2 vasthouden en die over de streep trekken.”

“We zijn pas net over de helft, er zijn nog genoeg wedstrijden om te spelen, we gaan er vol voor. Het was lekkerder als we vandaag gewonnen hadden maar er is nog niks aan de hand.”

“Ik denk zeker dat we vandaag als team voor Thijs hebben gevochten. Ook een prachtig eerbetoon vanuit de fans hier in het stadion. We hadden liever de drie punten voor hem mee terug genomen maar dat kunnen we ook relativeren. Er zijn ook andere dingen in het leven, wat er nu met Thijs aan de hand is is verschrikkelijk natuurlijk. Dat vind ik ook zo sterk aan Thijs. Dat ie ook zegt dat hij zelf misschien niet meer te redden is maar heel veel anderen wel. En zo is Thijs ook. Hopelijk gaan nog veel meer mensen zich aanmelden als bloed- en stamceldonor, want je ziet dat heel veel mensen dit gewoon nodig hebben om te kunnen blijven leven.”


Ruud van Nistelrooij: “Als team voor elkaar gestreden vandaag”

(Gepost door NvdL)

Na afloop verscheen ook trainer Ruud van Nistelrooij voor de camera’s van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op de wedstrijd en het gelijkspel tegen Feyenoord: “Ik vond vooral de blessuretijd erg lang, je voelt dat je team aan het overleven is. Dan geloof je gewoon niet dat er negen minuten op het bord staan aangegeven. Daarnaast voelde ik vooral dat er geen enkele 50/50 beslissing vandaag in de Kuip onze kant op viel. Plus daarbovenop nog de negen minuten extra. Ja, dan had ik het gevoel heel erg dat Makkelie de kant van Feyenoord op neigde. De spelers ook. Maar het is ook een hele emotionele wedstrijd natuurlijk. En dat hoort er ook bij. Dan maak je met tien man de 0-2 die we op dat moment keihard nodig hadden. Dan lijk je het nog over de streep te gaan trekken. Vervolgens bleven zij gewoon drukken en kwamen wij er niet meer onderuit. Dan wordt het uiteindelijk nog 2-2 en zullen we daarmee moeten leven.”

“Of ik niet nog pissiger ben op Obispo? Hij benadeelt het team, net zoals Mauro dat deed in Emmen. Het was terecht rood. Het was ook echt niet nodig om zo in te komen. Dat weet hij zelf ook. Dan sta je met tien man, maak je de 0-2 en wil je hem over de streep trekken. Dan weet je dat het in de Kuip moeilijk is, maar ik denk dat we trots mogen zijn op de manier waarop we voor iedere bal en ieder duel gevochten hebben en bijna nog de drie punten mee terug genomen hadden. Uiteindelijk toch een punt hier, waardoor het verschil op vier en dus alles open blijft. Wat dat betreft is het ook een belangrijk punt, ze zijn niet uitgelopen naar zeven punten.”

“Nee, tevreden ben ik natuurlijk niet. Het is wel heel dubbel. Als we gewonnen zouden hebben was dat geweldig geweest. We hebben gestreden en houden uiteindelijk een punt over aan een hele moeilijke wedstrijd. Dat gevoel zit er wel. Uiteindelijk zeg ik ook tegen de groep dat we niet verloren hebben en nog steeds volop meedoen.”

“Op een gegeven moment koos ik ervoor om Joey Veerman naar de kant te halen. Door de blessure van el Ghazi had ik al moeten wisselen waardoor ik dus nog maar twee wisselmomenten had. Die moet je dan heel zorgvuldig afwegen. Die besloot ik dus twee keer als dubbele spelerswissel te gebruiken. Want met tien man moesten we ook nog eens tien minuten extra door. Ik vond dat we niet meer van onze eigen helft afkwamen, vandaar dus de wissel van Joey voor Gutierrez.”

“Ja, na Emmen bevestigde ik dat we in een crisis zaten. Maar nu ziet het er na de overwinning op Go Ahead en het punt hier tegen Feyenoord weer heel anders uit. We staan op slechts vier punten van de koploper dus ja, het zou raar zijn om niet te zeggen dat we vol voor de landstitel gaan.”

“Anwar ging er met een spierblessure af terwijl Mwene op het veld even buiten bewustzijn is geweest. Dan moet je direct fluiten als scheidsrechter en niet door laten voetballen als zijnde voordeel. Het gaat hier om de gezondheid van spelers, het ging om een hoofdblessure. Dan zijn er gewoon regels om direct af te fluiten en het spel stil te leggen. Dat gebeurde vandaag niet en daar stoorde ik me ook aan. Het is nu afwachten hoe hij zich hier van hersteld, het lijkt vrij serieus letsel te zijn.”

“Het was een mooie pot, emotioneel, geweldig van genoten. Van de ambiance, van Feyenoord en zeker ook van mijn team. Ik weet zeker dat Thijs ook genoten heeft van deze wedstrijd. Als je ziet hoe hij de eerste fase van zijn ziekte overwon door nooit op te geven en nu hij zelfs na zulk slecht nieuws zo in het leven staat om anderen te blijven helpen met een dergelijke oproep om je aan te melden als donor, dan ben je echt een strijder. We houden allemaal van hem en ik denk dat we dat als team ook hebben laten zien vandaag.”


Analyse ED: 'Harde keuzes in verdediging zijn nodig'

Het Eindhovens Dagblad komt in een analyse na de wedstrijd tegen Feyenoord tot de conclusie dat PSV nu al moet gaan doorselecteren om de kans op succes te vergroten. De grootste kritiek is gericht op Armando Obispo, die de ploeg dupeerde met zijn rode kaart. Eerder dit seizoen was hij met foutjes en fouten al meermaals betrokken bij tegendoelpunten.

Ook Jordan Teze als rechtsback is een probleem bij PSV, met name aan de bal. Net zoals met Obispo is het geduld met de verdediger groot geweest, maar moet het leerproces een keer voltooid zijn.

Het ED trekt dan ook de conclusie dat er nu al harde keuzes nodig zijn van Ruud van Nistelrooij. De aanwezigheid van de ervaren Patrick van Aanholt kan daarbij voor nieuwe hoop zorgen.


VI: 'Gekeken naar zuivere speeltijd was negen minuten blessuretijd te veel'

Na afloop van de wedstrijd Feyenoord - PSV was er veel kritiek en verbazing over de lange blessuretijd die in de tweede helft werd gegeven. Voetbal International zocht uit of deze kritiek terecht was. Ondanks onder meer de VAR-onderbreking en rode kaart van Armando Obispo, negen wissels en doelpunten was er in de reguliere speeltijd een zuivere speeltijd van 26 minuten en 53 seconden. Dat ligt beduidend hoger dan het seizoensgemiddelde van 25 minuten en 35 seconden.

Gemiddeld fluiten scheidsrechters dit seizoen na 5 minuten en 15 seconden blessuretijd af. Ondanks dat de zuivere speeltijd beduidend hoger lag, zag scheidsrechter Makkelie aanleiding om liefst 9 minuten blessuretijd te tellen. VI komt dan ook tot de duidelijke conclusie dat dit te veel is.


Dick van Egmond: 'Puur op basis van feiten was extra tijd van negen minuten logisch'

Ondanks dat de cijfers anders uitwijzen, zo zocht Voetbal International uit, vindt Dick van Egmond het terecht dat er tijdens Feyenoord - PSV negen minuten blessuretijd werden gegeven. Dat geeft de scheidsrechtersbaas aan tegenover het Algemeen Dagblad. "Er waren de nodige wissels, wat VAR-momenten, er zijn doelpunten gevierd, er zijn opstootjes en blessures geweest...", aldus Van Egmond.

De scheidsrechtersbaas gaat verder: "Puur op basis van de feiten was een extra tijd van negen minuten heel logisch. Heel veel trainers en spelers hebben ons gevraagd om tijdrekken tegen te gaan door extra tijd bij te tellen, dat doen we. In dit geval vind ik de discussie extra opmerkelijk, omdat negen minuten niets te veel was."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Anwar El Ghazi ('8)
Goal
0-2 Thorgan Hazard ('68)
Goal
1-2 Jahanbakhsh ('81)
Goal
2-2 Jahanbakhsh ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Guus Til ('43)
Kaart
PSV: Johan Bakayoko ('46)
Kaart
Feyenoord: Geertruida ('53)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('53)
Kaart
PSV: Armando Obispo ('65)
Kaart
Feyenoord: Idrissi ('89)
Kaart
PSV: Walter Benítez ('90)
Kaart
PSV: Fábio Silva ('90)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongAnwar El Ghazi


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Phillipp MweneArmando ObispoJarrad BranthwaiteJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'17 Johan Bakayoko voor Anwar El Ghazi
'32 Patrick van Aanholt voor Phillipp Mwene
'61 Thorgan Hazard voor Guus Til
'61 Érick Gutiérrez voor Joey Veerman
'70 André Ramalho voor Johan Bakayoko
'70 Fábio Silva voor Luuk de Jong


Opstelling Feyenoord

PaixaoGimenezDilrosun


TimberKokcuWieffer


LopezHanckoGeertruidaPedersen


Wellenreuther

Wissels:

'62 Jahanbakhsh voor Paixao
'62 Bullaude voor Timber
'70 Danilo voor Lopez
'70 Idrissi voor Dilrosun
'84 Walemark voor Hancko


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-0)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 4 1-1 (0-1)
 4 1-1 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 1-2 (0-1)
14  3 2-1 (0-1)
15  3 1-1 (2-3)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Walter Benítez (81 -> 5,0)
2. Xavi Simons (73 -> 4,0)
3. Jarrad Branthwaite (13 -> 3,0)
4. Thorgan Hazard (8 -> 2,0)
5. Jordan Teze (5 -> 0,5)
5. Joey Veerman (5 -> 0,5)
7. Anwar El Ghazi (4 -> 0,0)
7. Patrick van Aanholt (4 -> 0,0)
9. Guus Til (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
10. Fábio Silva (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
En we gaan daar gewoon winnen.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het eigenlijk ongelofelijk dat met winst tegen Feyenoord we het kampioenschap nog in eigen hand hebben. Hopelijk is het team met de nieuwe spelers nu opgefrist, en stelt RvN het beste team op.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nou … zo te horen zijn die 2 laatste aanwinsten niet echt topfit, dus ik verwacht dat die alleen hooguit het laatste kwartier mee zullen doen …. :\(
+1/-0

 
2 maanden geleden
als we dan al met 0-2 voor staan vind ik dat prima ;)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ze komen niet van een blessure en zijn spelers die de hardheid hebben en kunnen hopelijk door het belang van de wedstrijd een verrassend invloed op de wedstrijd teweegbrengen .
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja, dat lijkt mij ook … maar denkt onze technische staf er ook zo over?! Ben bang van niet …
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als we winnen staat Feyenoord nog steeds 1 punt voor dus theoretisch niet in eigen hand. Of misschien toch wel aangezien Feyenoord altijd van Ajax verliest?
Daarentegen, als we verliezen is het wel voorbij denk ik. Met een gelijkspel wordt het ook heel erg moeilijk.
+3/-0

 
2 maanden geleden
We zijn pas op de helft van het seizoen, dus ik zie Feyenoord nog wel een keer punten verliezen.
Of dat PSV is vraag ik em af. Ik vind Feyenoord stabieler en meer een team dan PSV.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik hoop op een 4-4.5-2.5 opstelling met LdJ en Silva (net als destijds met VoH/Farfan) in de spits en Simons (Park-rol) zwervend als een aanvallende middenvelder, die regelmatig bij de spitsen aansluit.

Dan heb je plek voor een verdedigend middenveld (Guti) en B2B middenvelders (Veerman en Sangare).
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zou niet gek zijn, in de lucht is Feyenoord kwetsbaar. Alleen onze trainer heeft al vaker aangegeven dat dit het systeem is dat hij wilt spelen...
+1/-0

2 maanden geleden
Ik heb het wel zo'n beetje gehad met Luuk de Jong.
Gooi Silva maar gelijk in de spits en als het tegenvalt kan Luuk altijd nog invallen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
De Jong mist veel kansen, maar hij is tegelijk zo belangrijk in standaardsituaties verdedigend om ballen weg te halen en lijnen uit te zetten. Die mag echt niet uit het team hoor
+1/-0

2 maanden geleden
Hopelijk gaat de 12e minuut een mooie worden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Klasse van de feyenoorders
+1/-0

 
Slufter (geschorst)
2 maanden geleden
Is natuurlijk een fantastisch gebaar van de Feyenoord fans. Wel een beetje jammer dat je voor en na de twaalfde minuut waarschijnlijk 50.000 keer het K woord voorbij hoort komen.
Maar goed, het is een begin🙌
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Was ook erg verrast door deze actie van nb de Feyenoordfans. Van veel andere clubs wel zoiets verwacht maar niet van hun (hun IQ lijkt af en toe onder NAP te liggen) waarvoor hulde.
+1/-0

2 maanden geleden
Feyenoord gaat sowieso winnen en ik denk ook met ruime cijfers.

PSV wint zelden in de Kuip. Feyenoord heeft het publiek erachter staan. Ze hebben met name een goed team en de beste trainer. De vorm van Feyenoord is beter. PSV steekt niet in een al te beste vorm. Komt moeilijk tot scoren en achterin wordt er elke wedstrijd achterin een domme fout gemaakt.
+2/-0

2 maanden geleden
Wel lekker logisch, een Rotterdammer (Makkelie) die deze wedstrijd fluit.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tja, dacht ik ook aan … Ik geloof ook dat wij niet echt de beste resultaten halen tegen Fey met Makkeleidsman …
+1/-0

2 maanden geleden
Nul vertrouwen in deze wedstrijd.
Aangezien Feyenoord zijn laatste 2 toppers gelijk heeft gespeeld gaan ze nu,als vanouds, vol gas deze wedstrijd in.
Een kansloze openingsfase waarin Obispo weer zijn wekelijks foutje maakt.
4-1
+3/-0

2 maanden geleden
Kom op jongens … niet zo negatief aub?!

We hebben 3 nieuwe krachten …. En als we nu ook nog een beetje extra inzet kunnen krijgen, dan zijn we toch zeker niet kansloos!

Ik snap niet dat iedereen Fey zo ophemelt … ja, ze hebben de beste coach van de ED … en ze durven met lef te spelen … en ze geven iets meer dan de rest van de teams in de ED.
Maar als wij nou ook eens een beetje “bluffen” en er gewoon vol op klappen, dan zie ik het goed komen, zeker omdat ik geloof dat wij enkele spelers hebben met veel meer klasse.
+2/-0

2 maanden geleden
Laten wij hopen dat Sangare / Guti / Veerman het middenveld vormen. Meer controle en meer voetbal
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ook mijn idee. Ga gewoon 4-4-2 spelen.
Starten met:
Benitez
Teze - Brandthwaite - Obispo - Aanholt
Sangare - Gutti
Simons - Veerman
Luuk (of Silva) - Hazard.
Gelijk spel zelfs winst best mogelijk. Feyenoord heeft nou ook niet een wereld elftal.
Als je in A'dam kunt winnen kun je ook in R'dam winnen. Gas erop en niet zo bescheiden.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik reken op niets meer dan de jaarlijkse zeperd, maar ik laat me graag positief verrassen. Waarschijnlijk staan de nieuwelingen niet in de basis en komen ze pas als de wedstrijd al zo goed als beslist is. Waar blijft Boscagli trouwens? Ik kan me voorstellen dat Feyenoord een mindere dag heeft, maar ik kan me maar moeilijk voorstellen dat PSV een degelijke wedstrijd gaat spelen. En mocht het Feyenoord toch niet op eigen kracht lukken lonkt altijd nog de helpende hand van de mannen uit Zeist. We shall see!
+1/-0

2 maanden geleden
Laat me raden… eerste helft onderste boven gespeeld en 2-0 achter.
Toen kwamen we goed terug maar helaas te laat..
De standaard pot in de kuip. Dus helaas 0,0 vertrouwen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
In mijn herinnering is het meer dat we de laatste jaren in de Kuip juist domineren, maar het niet af maken, waarna ze ons afmaken (al dan niet met behulp van de scheids). Vorig jaar speelden we ze helemaal scheel, maar helaas maar twee goaltjes en toen die Desser en de fameuze ''hands''bal van Mauro.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vorig seizoen hadden ze nergens uitzicht meer op en wilde de supporters ook niet dat Abcoude Noord kampioen zou worden, dan is de sfeer minder opgefokt. De laatste zege kregen wij kado omdat zij de halve finale beker wilde winnen in dezelfde week van ons. Dat leek een omderonsje. Maar oké, ik laat me erg graag verrassen!
+2/-0

2 maanden geleden
Misschien geeft het nieuws van Thijs ze zoveel kracht dat ze daar voor hem de 3 punten pakken.
+4/-0

 
2 maanden geleden
💪🏻❤️
+1/-0

2 maanden geleden
Het positivisme van sommigen hier is te prijzen, maar ik zie geen enkele reden om te denken dat wij daar gaan winnen. Resultaten uit het verleden, onze huidige vorm, vorm van feyenoord.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Bijlow keept niet. Is dat ons lichtpuntje?
+1/-0

2 maanden geleden
Hopelijk geen El Ghazi,die voegt echt niks toe
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Eerste keer OOIT dat ik een trainer van PSV heb horen zeggen voor een wedstrijd in de Kuip: "Feyenoord is de favoriet" en "we gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen"(tenenkrommend) en "we gaan onze kwaliteit inzetten". Dit is 'n uitspraak die ik verwacht van de trainer van FC Bal-op-het-Dak. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom we van de onderste 3 hebben verloren, het is een fo.kin' disgrace deze houding van onze trainer. Als we met 1-0 verliezen kunnen we tevreden zijn of zo??? Als we verliezen is het niet erg, als we onze huid maar zo duur mogelijk verkocht hebben??? Een speler van een team die ik train die dat voor de wedstrijd zegt, staat er bij meteen naast, kan ie een andere hobby zoeken.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Ach waar maak je je druk om. Dat heet gewoon de underdog positie claimen wat RvN doet. Niks mis mee en in deze editie ook nog eens een grote kern van waarheid
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Je in de underdog positie manoeuvreren is iets anders dan deze uitspraken. Dan zeg je "ze hebben een goed team" en klaar. Ik bespeur helaas sinds de winterstop al langer allerlei excuus-uitspraken om het slecht spel goed te praten. "We zijn in de opbouw" , "kampioenschap wordt nu moeilijker nu Cody weg is". Nu deze ik-lig-op-mn-rug uitspraken. Het abominabele fantasieloze spel sinds januari heeft niets te maken met Noni's of Cody's vertrek. Emmen-uit behoort een 3punten-formaliteit te zijn, niet een team-wanprestatie. Tot aan het WK zat er een stijgende lijn in, nu alleen nog maar een dalende lijn. Ik hoop dat we morgen winnen en kampioen worden, zo niet ben ik zeer benieuwd wat de reacties en acties binnen PSV de komende weken zullen zijn, ik ben daar niet positief over gestemd.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Met jouw pessimisme ben ik daarentegen helemaal eens. Ik vind het niet alleen een kwaliteitsarme selectie, ik vind ook dat Ruud er geen spel in weet te krijgen of vastigheden waar we van op aan kunnen. Heb vanaf moment 1 al m’n bedenkingen gehad bij het aanstellen van Ruud in deze oh zo belangrijke post Schmidt periode. PSV heeft een gelouterde prestatie coach nodig en niet een veredelde jeugd trainer zonder ervaring! Hoe ze deze keus (die gepaard gaat met zoveel risico) hebben kunnen maken kan ik met mijn gezond verstand gewoonweg niet bij. Maar ja, je moet toegeven des te meer de uitspraken van Ruud hout snijden gezien de huidige staat waarin wij verkeren. Kampioenschap heb ik al lang opgegeven. Het maximaal haalbare waar we op mogen hopen is alvast een goede voorbereiding op volgend seizoen met een elftal dat alvast in ritme gaat opdoen en er duidelijkheid gecreëerd wordt over de speelwijze en poppetjes op juiste plaatsen
+2/-0

 
2 maanden geleden
Mee eens. Het is al erg genoeg dat PSV een groot risico nam om een jeugdtrainer hoofdtrainer te maken. Er zit totaal geen lijn of vastheid in het spel momenteel. Al die van- te-voren-excuses die ik nu hoor in combinatie met het feit dat onze AD, Brands, de aanstelling van RvN forceerde waardoor ook hij hier verantwoordelijk voor is, geeft mij het gevoel dat er helemaal niets gaat gebeuren mochten de resultaten slecht blijven. Moet Brands er dan ook uit of wordt alles met de mantel der liefde bedekt?? Heb je ook nog een RvC die vooral zakelijk is maar ver van het voetbal af staat. Twee weken geleden werd Klaas Dijkhoff op de radio gevraagd wat hij vond van de toch wat tegenvallende resultaten: "ja, daar kan ik hier niet veel over zeggen, ik zie wel dat hij keihard werkt om het beste resultaat te behalen". Nou fijn, logisch dat iemand hard werkt, zeg dan gewoon dat je er géén uitspraak over doet. Het komt allemaal niet over als een afrekenen op prestatie cultuur, dat geldt voor zowel goed als slecht presteren. De waas 'geef het tijd, dan komt het allemaal goed' is totaal misplaatst mi. Toen Schmidt werd aangesteld gingen we ook bouwen en had het tijd nodig. Schmidt gaat weg, alles wat hij neerzet wordt overboord gekieperd. Toen Rvn begon werd er niet over gerept, maar nu het minder gaat moeten we ineens horen dat we "aan het opbouwen zijn". Zo lust ik er nog wel een paar.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ruud ziet natuurlijk zelf ook dat zijn team een wanprestatie heeft geleverd tegen Sparta, Fortuna en Emmen, en dat er nog steeds geen vast systeem in dit PSV zit.
Dan kan je twee dingen doen, het eerste is zeggen dat je als trainer gefaald hebt, en de andere mogelijkheid is de ander ploegen en spelers die vertrokken zijn veel groter maken.
Gakpo gaat elke week groter worden, terwijl Liverpool dat bedrag betaald heeft omdat ze verwachten dat hij zich de komende jaren door ontwikkeld. Madueke heeft bijna niet gespeeld en deed dus niet mee.
De enige reden dat Ruud niet enorm onder druk staat is het gigantische falen van Ajax. Als PSV nu 12 achterstand op Ajax had gehad dan kon Ruud deze verhalen echt niet meer vertellen.
Mocht PSV met veel geluk winnen dan staan alle ploegen weer bijna gelijk.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Waarom RvN zo afvallen?? Hij spreekt toch gewoon de waarheid… Fnoord is op dit moment gewoon beter dan PSV! En denk je nu echt dat hij hetzelfde in de kleedkamer gaat zeggen .. echt niet! Maak je toch niet zo druk om wat er tegen de media wordt verteld… die maken er toch wel een of ander kut verhaaltje van, en dat heeft ook helemaal geen betekenis.

Enne, vergeet niet dat de directie van Psv voor Ruud heeft gekozen terwijl hij zelf vond dat hij er niet klaar voor was …
Ze hebben hem waarschijnlijk overgehaald, door te zeggen dat hij een ervaren assistent zou krijgen (nou, ik zou zelf Rutten nooit als assistent hebben gekozen), en dat hij toen nog een betere selectie had met Cody etc.

Ik vind het als supporter wel heel erg makkelijk om altijd maar weer de schuld te leggen bij Ruud … hij heeft natuurlijk het beste voor met de club … en persoonlijk vind ik dat je de spelers meer mag verwijten dan de trainer.

Ene, als we vandaag winnen staan we gewoon weer 2e, voor Ajaks en Az, en zelfs als we verliezen kan de rest van het seizoen nog genoeg verrassen.
+1/-0

2 maanden geleden
Er is nu eenmaal al lange tijd sprake van wanbeleid en dat heeft er toe geleid dat ‘een financieel gezonde subtopper zijn’ al tot tevredenheid in de bestuurskamer leidt. Zo is het aanstellen van een clubicoon zonder enige ervaring op de allerbelangrijkste positie in de hele club een fout die herhaaldelijk gemaakt wordt. En het te pas en te onpas huren van spelers is ook niet al bevordelijk. Eigen jeugd i.c.m. de spelers van andere Nederlandse clubs in de categorie Zerouki zouden de kern moeten zijn. Huurlingen, (meestal elders mislukte of overbodige spelers) zouden de uitzonderingen moeten zijn in noodgevallen. Er moet worden gehuurd omdat er stelselmatig vele miljoenen worden verkwanseld aan de Bruma’s en Baumie’s van deze wereld wat uiteraard tot tekorten leidt. Een behoorlijk bestuur zou die tekorten tijdig signaleren en daarop anticiperen, maar ook dat gebeurt niet. Als het water tot aan de lippen staat worden Ad Hoc de beste spelers midden in een lopend seizoen verkocht. Op de langere termijn bepaalt de kwaliteit van het beleid de kwaliteit van het voetbal. Als er op bestuurlijk niveau niets veranderd is de weg verder naar beneden dichterbij dan de weg naar boven.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vrees dat PSV overlopen zal worden. Als je een puntje kunt halen zou dat al mooi zijn, maar ik vrees 3-1 verlies.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het risico daarop is beduidend hoger met Til op het middenveld - voornamelijk omdat hij gewoon in de spits loopt - ie 2 mans middenveld …

Blij het onbegrijpelijk vinden dat sangare / guti / Veerman niet gewoon samen spelen
+1/-0

2 maanden geleden
2 blessures bij Feyenoord: Bijlow en szymanski, pech dat vaak PSV overkomt naar aanloop van lastige wedstrijden. Hopelijk zit het nu een keer mee en halen wij de 3 punten. Dan staan we nog maar een puntje achter de nummer 1!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Schijnbaar drie. Op Twitter gaat het gerucht dat Hartman er ook niet bij is
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ziek las ik.
Vervelend..
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mooi zo …
Nou kom op Ruud … vertel je spelers van al die geblesseerden, en dan vol erop!
+1/-0

 
2 maanden geleden
En eerder al trauner
+1/-0

2 maanden geleden
Ik snap echt niks van Ruud.
Waarom weer geen Guti !!
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
*** opstelling…….
Till, El Ghazi en geen Guti….
+1/-0

2 maanden geleden
Interessant, haal El gaat ie er uit voor guti zou je zeggen.
Dan kun je nog steeds aanvallend spelen (:
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Sjonge jonge jonge. Wat bezielt Ruud om met El ghazi te starten en Guti niet op te stellen…

Edit: ik neem vooralsnog m’n woorden over el ghazi terug 😉
+3/-0

2 maanden geleden
Guti hoort te spelen. Je hebt hem echt nodig voor de balans op het middenveld. Ik vind het een vreemde keuze van Ruud. Blijkbaar zijn de huurspelers nog niet klaar voor een basisplaats. Mogelijk kunnen ze wel invallen. Nee PSV is er duidelijk niet sterker op geworden.
+2/-0

2 maanden geleden
Tjah. Dan ben je als trainer niet eigenwijs….
+2/-0

2 maanden geleden
Geen Gutti Wel Til en El Ghazi. Zelfs een blind paard ziet dat Sangare met Veerman geen stabiele combi is. Ben geen trainer, zie weinig trainingen maar deze opstelling verbaast we weer, alweer.
+2/-0

2 maanden geleden
En dan zie je de opstelling en geen Guti.
Nu weet je dus al dat het helemaal fout gaat lopen daar, Ruud leert niet zo best van zijn fouten.
+3/-0

2 maanden geleden
Ruudje 😂😂😂😂😂
+2/-0

2 maanden geleden
Ok, ik gok dat Guti rond de 60e minuut weer zal moeten invallen om te proberen te redden wat er te redden valt. Eerlijk gezegd word ik een beetje moe van Ruud.
+1/-0

2 maanden geleden
Ruud wil niet winnen vandaag
Speel dan 442 en met Silva en Luuk ik de punt
+1/-0

2 maanden geleden
Nog even los dat ik altijd met Guti zou spelen, was het denk ik ook goed geweest om bv met fabio te spelen.

Hopelijk bewijzen ze mijn ongelijk.
+1/-0

2 maanden geleden
Ruud moet als trainer nog heel veel leren. Wat is PSV toch een fijne warme club dat hij hier de kans krijgt. Hartverwarmend!
+1/-0

2 maanden geleden
ajax inmiddels ook weer uit hun crisis. Heb klein stukje gezien, maar ik vind het schandalig als ik zie hoe cambuur nu speelde. Tegen ons vochten ze of hun leven ervan afhing en nu leken ze bezig met een potje zomeravondvoetbal na een uitgebreide bbq.

We zullen dus echt moeten winnen, met wel als gevolg dat we dan ajax ook weer in een zetel zetten. Maar ja, winnen in de kuip is bijna onmogelijk voor ons, en dan ook nog deze opstelling. Heel eerlijk zie ik het niet gebeuren. Hopelijk word ik verrast.
+1/-0

2 maanden geleden
Leuke tijd om PSV supporter te zijn als je de trainer telkens dezelfde fouten ziet maken. Tjonge wat jammer toch. Ik denk dat we zeker kans hebben daar, we hebben er de spelers voor, maar Ruud lijkt er alles aan te doen om het zo moeilijk mogelijk te maken. Maar weer hopen dat het niet al te slecht afloopt, de wonderen zijn de wereld niet uit 🤞
+1/-0

2 maanden geleden
Nou dat is een lekker begin
+2/-0

2 maanden geleden
Rond ie nu zijn eerste de beste kans koelbloedig af en wordt het gelijk beloond met een hamstringblessure.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Moet voor de ED een prima speler zijn, maar dat kwam er de eerste wedstrijden niet uit. Nu goed en belangrijk doelpunt.
+1/-0

2 maanden geleden
Graag Guti er nu in, en Veerman naar voren schuiven. Dan heb je Veerman en Simons naast Luuk en een goed middenveld.
lijkt me beter dan Bakayoko.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vond dat ik nu een vent moest zijn en ook eens 1 keer iets positiefs over el Ghazi te zeggen na zijn goal, maar dan gaat hij er al weer af. Ook nu geen Guti als invaller. De twaalfde minuut viel me toch een beetje tegen, ik had er meer van verwacht. Kan ook aan de registratie hebben gelegen.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Makkelie fluit vooralsnog ook als een krant, want die wilt er zo te zien een ongegeneerde schoppartij van maken. Schwalbes daarentegen doet hij ook niets aan…
+1/-0

2 maanden geleden
Makkelie blijft een scheidsrechter die al jaren Kuip en arena vrees heeft. Simpele tikkies waar een hoop geschreeuw is fluit ie meteen voor, honderd procent overredingen op psv is het doorspelen. Al twee keer dat hij bij een hoofdblessure niet direct affluit…
+2/-0

 
2 maanden geleden
Waarom mag hij überhaupt deze thuis partijen fluiten als inwoner van Dort?
+2/-0

2 maanden geleden
Nou, gaat goed. Half uur gespeeld en al 2 blessures.
+1/-0

2 maanden geleden
Draak van een wedstrijd, maar in ieder geval een voorsprong. Weet iemand waarom Sangaré niet mee doet vandaag?
+1/-0

2 maanden geleden
De rechterflank bij ons doet pijn aan de ogen .. Teze en Bakayoko. Aanfluiting.
+2/-0

2 maanden geleden
Je rechterkant is echt eredivisie onwaardig met Teze en Bakayoko desondanks bouw je alleen maar langs die zijde op..
+2/-0

 
2 maanden geleden
Teze hoort er gewoon niet in …
+2/-0

2 maanden geleden
Ongelofelijk dat voor de zoveelste keer op rij de scheidsrechter verlam is in de Kuip. Drie keer blessure aan het hoofd door laten spelen, waarbij het drie keer een zuivere overtreding was. Deze man durft niet te fluiten tegen Feyenoord… Ongelofelijk dat we werkelijk waar niks mee krijgen… Geel voort til vanwege hands, vijf mjnuten laten voor z’n neus hands geen geel. Drie schwalbes die niet worden bestraft… gokcu die tegen m aan loopt te schreeuwen, ik wil de eerste keer dat Simons protesteert dadelijk wel zien, dat is meteen geel…
+6/-0

 
2 maanden geleden
Waarom noem je die overtreding van Bakayoko op de rand van de zestien niet? Dat was de meest duidelijke van allemaal, maar daar floot hij ook niet voor
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat viel ons ook op ja maar dat publiek in de Kuip is vandaag ook niet echt sfeervol.
+1/-0

2 maanden geleden
Slot verdient veel complimenten. Feyenoord zeker geen grootste spelers maar er zit wel energie, etc in

PSV kan de bal niet meer dan 2-3 x rondspelen en is hem dan gegarandeerd kwijt. Allemaal heel angstig en ondermaats.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind Feyenoord vandaag echt minder goed spelen dan de laatste weken.
+1/-0

2 maanden geleden
Nou, Makkelie en consorten hebben in ieder geval goed duidelijk gemaakt wie hun voorkeur heeft …
+5/-0

 
2 maanden geleden
Makkelie woont in Dordrecht, zo'n beetje de achtertuin van de Kuip...
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ja ik weet het … die is natuurlijk bang dat hij onverwacht bezoek krijgt ..
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nijhuis mag als tukker Twente niet fluiten volgens mij, waarom zou iemand die in de buurt van Rotterdam dagelijks over straat gaat en wordt aangesproken wel Feyenoord mogen fluiten? De manier van fluiten blijkt gewoon dat ie niet objectief fluit… schwalbes zijn geen geel meer, het elleboogje in de nek mag ineens weer en voor z’n neus hands maken is ook geen geel als je een Feyenoord shirt draagt…
+3/-0

2 maanden geleden
De 0-1 ruststand is redelijk toevallig maar biedt wel uitzicht op een puntje. Feyenoord is aandoenlijk opportunistisch mar het stelt ook niet veel voor. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit opportunisme PSV niet minimaal 1x teveel gaat worden. Misschien is er nog wel een toevallig doelpuntje van PSV nodig voor een punt.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dit biedt uitzicht op 3 punten … slim zijn op de counter!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan moeten ze beginnen met de bal fatsoenlijk overspelen. En met die 2 op rechts gaat dat al een lastig verhaal worden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
1 doelpunt verschil is niet genoeg, je weet dat Makkelie nog een penalty gaat geven en dat Obispu nog een foutje moet maken.
+2/-0

2 maanden geleden
En poe wat een vies mannetje was Mauro toch met z’n overtreding. Maar dat onze beide backs ff twee keer een knal voor hun kop krijgen wordt nog niet eens voor gefloten of aandacht aanbesteedt… corrupte bende dat het is
+6/-0

2 maanden geleden
Slap zooitje die havenboys.
Gaarne Hazard erin voor Til en dan even paar doelpuntjes erbij.
Kan makkelijk
+4/-0

2 maanden geleden
Ik begrijp werkelijk waar niet waarom wij Bakayoko niet voor 15 mio verkocht hebben. Kan duidelijk het niveau niet aan (net als enkele jongens meer)
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wie regelt er even een pak stroopwafels voor Benitez?
+3/-0

2 maanden geleden
Lekker Bakayoko en Til laten zwemmen met geel op zak… echt wissel ze gewoon voor je de deksel op je neus krijgt ipv erna
+1/-0

2 maanden geleden
En nu snel Silva en Hazard voor de Jong en Bakerniksvan
+3/-0

2 maanden geleden
Niveautje weer hoor vandaag….
+2/-0

2 maanden geleden
Mogen we aub zien wat Hazard op rechts kan, we spelen daar nu met 10 man..
+2/-0

2 maanden geleden
Veerman eruit? Wil Ruudje het nog een half uur op slot proberen te gooien ofzo? WTF...
+3/-0

2 maanden geleden
Ruud met z’n bekende topwissels
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom geen Guti voor Sangare??
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Jaaa daar is ie hoor. Het Obispootje.
Volkomen terecht rood.

Enige voordeel is dat ie er nu 1 of 2 wedstrijden niet in staat.
+6/-0

2 maanden geleden
Daar is het wekelijkse foutje van Obispo.
+4/-0

2 maanden geleden
Man, man, man. Wat een achterlijke overtreding van Obispo. Sta je met 1-0 voor ga je dit doen. Half uur met 10 man nu en we zijn de tweede helft al nergens meer
+4/-0

2 maanden geleden
Wat een gek die Obispo. Waardeloze voetballer
+4/-0

2 maanden geleden
Volkomen terecht rood. Wat een domme onzinnige actie was dat zeg. Hie kan je Makkalie de schuld niet van geven
+4/-0

2 maanden geleden
Man man, hij verdedigde niet eens slecht… waarom in godsnaam doe je dit dan?!
+6/-0

2 maanden geleden
Jaren geen rood en nu 2 vlak na elkaar. Sorry hoor Ruud, maar Obispo kan het niveau gewoon niet aan, of hij verspeelt de bal of zoiets als dit. Til was ook echt een succes zo, dat kon je echt tevoren zien aankomen, dit soort wedstrijden is niks voor hem.
+5/-0

2 maanden geleden
Als hij nou Bakayoko eraf haalt blijven we gewoon met 10 man staan...
+1/-0

2 maanden geleden
Volkomen tegen alle verhoudingen in, maar daar hoor je mij niet over klagen hoor. haha
+5/-0

2 maanden geleden
Nice, we doen een Fortuna Sittardje!
+2/-0

2 maanden geleden
Nou mag het even meevallen voor ons !!
+3/-0

2 maanden geleden
Feyenoord is niet het Feyenoord van de laatste weken en eindelijk zit het ons es mee. Nu volhouden!!
+1/-0

2 maanden geleden
Het blijft bizar dat we hier bijna unaniem Obispo en Teze al vele weken aanwijzen als degenen die het niveau niet aankunnen en dat zij nu weer twee zeer beslissende en onnodige fouten maken
+3/-0

2 maanden geleden
Waarom hebben wij eigenlijk zes keer mogen wisselen? Is dat omdat het bij Mwene om een hoofdblessure ging? Dat we straks niet nog een klap krijgen mochten we dit nog volhouden?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat inderdaad, vanwege zijn hoofdblessure mocht je nu zes keer wisselen
+1/-0

 
2 maanden geleden
Er is dus geen voorwaarde dat dat alleen mag als je al vijf keer hebt gewisseld?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wordt weer een slot als vorig jaar. We houden de bal geen seconde in bezit. Zo ga je het niet redden.
+1/-0

2 maanden geleden
Toch nog een kadootje voor Fey, 9 minuten...
+5/-0

 
2 maanden geleden
Het gejank van Slot de hele week op de arbitrage heeft gewoon weer succes.
+6/-0

2 maanden geleden
Hoe kan dat nou? 9?? Echt belachelijk!!
+5/-0

2 maanden geleden
Waar komen die 9 minuten vandaan????
+5/-0

2 maanden geleden
9 minuten? PSV mag gewoon niet winnen. Op basis van wat 9 minuten?
+5/-0

2 maanden geleden
Jammer voor Simons, maar Benitez is echt de man van de wedstrijd, zeker als hij de zo nog te geven strafschop stopt...
+4/-0

2 maanden geleden
Et voila, kon niet uitblijven. Ze denken dat je kunt overleven met 30 minuten alle ballen blind wegperen. Wat een farce weer deze pot. Je krijgt nu gewoon het loon van de angst. Kan zo maar 0 punten worden.
+3/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
PSV was echt schandalig slecht. Hebben niet een keer er bal in de ploeg kunnen houden. Elke bal over links bij Feyenoord lag voor de goal. Was gewoon wachten op de tegen doelpunten. Bar en bar slecht tegen een ook niet groots Fey.

Vond rood erg zwaar bestraft overigens. De elleboog van Kokcu was erger
+1/-1

2 maanden geleden
We moeten beseffen dat we deze wedstrijd nooit zullen winnen…. De Kuip heeft een te grote invloed op het wel of niet fluiten voor overtredingen. Van objectiviteit is geen sprake meer en sta je achter, dan geven we je 9 minuten blessure tijd. Ik weet nog dat wij bij eindeloos tijdrekken en achterstand 2 minuten blessuretijd van gozebuyuk kregen. Er is geen objectieve manier om hier 9 minuten te geven deze wedstrijd, dan maak je je zelf compleet belachelijk. Maar we zijn het nu wel gewend.
+5/-0

2 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Bedankt hè Obispo. Dit hadden we gewoon moeten winnen, maar met 10 man is het wachten tot ze vallen…
+11/-0

 
2 maanden geleden
Op een gegeven moment zelfs 9.
Silva had z’n poten ook wel uit mogen steken.
+4/-0

2 maanden geleden
Weer bestolen door Makkelie!!
+10/-2

 
2 maanden geleden
En door onze Obispo zelf.
+14/-0

 
2 maanden geleden
Klopt, dat was dom, maar die 9 minuten zijn gewoon belachelijk.

Goede reactie net van Luuk …
+4/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad. Goede reactie. Verwacht hier wel een schorsing op ;)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Had niets met Makkalie te maken deze keer. Goal viel in de 95e minuut, niet in die 3 minuten onverklaarbare extra tijd. We gaan gewoon met een punt teveel de bus in, met dank aan een hondsdolle actie van Obispo en een gênant laffe spelopvatting. Zo wil en ga je geen kampioen worden.
+2/-0

2 maanden geleden
Slechte wedstrijd, altijd dat achterover hangen met voorsprong terwijl dat zo vaak fout gaat bij psv. Wat is Sangare weer slecht. Meest overschatte speler in de selectie.
+7/-2

 
2 maanden geleden
Eens. Verliest nog best veel duels voor zo n sterke vent. En daarnaast echt ongelofelijk veel balverlies. Benitez daarentegen, echt uitzonderlijk goed gekeept
+4/-0

 
2 maanden geleden
Die keepte inderdaad prima, klopt
+2/-0

2 maanden geleden
Met dank aan Obispo verliest PSV punten. Een aantal spelers hebben vandaag echt karakter laten zien. Dat wil ik elke wedstrijd zien. Gelijkspelen in de Kuip is een goed resultaat. Het had mooier kunnen zijn. De titelstrijd ligt weer open.
+5/-0

2 maanden geleden
9 minuten extra tijd was wel erg veel, 5 was genoeg geweest.

Wat mij betreft het failliet van hoe er nu wordt bepaald hoeveel tijd erbij komt. Doe gewoon die zuivere speeltijd, dan weet iedereen waar hij aan toe is. Ik zie ook wel dat psv zat te rekken, maar dat doet iedere ploeg altijd op zo'n moment en maakt voetbal geen kijksport meer. Elke scheidsrechter doet weer wat anders, wat het inconsistent maakt.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Zoals Perez in de studio zegt (met een lach): ik denk dat de trainer van Feyenoord tevreden zal zijn met de arbitrage …

Eigenlijk belachelijk dat ze gewoon niet ronduit zeggen dat de arbitrage belachelijk was …
+3/-0

2 maanden geleden
Hebben ze tegen die Silva verteld dat je ook mee mag verdedigen??
+6/-0

2 maanden geleden
Volgende keer maar een extra scheids fluiten.
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Weer een cadeautje voor Feyenoord.. vooral dankzij PSV en Makkelie. Waarom haal je bij 2-0 voorsprong niet 2 aanvallers eruit en gooi er verdedigers in?? Nouja al lang blij dat we hier een punt pakken terwijl het 3 moest zijn. Toch baal ik hier van.. Zonde!!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Had weinig uitgemaakt. PSV gaat voor de 16 liggen en schiet alle ballen blind naar voren. Leek (weer) helemaal nergens op. Als de spelers ziet van Fey daar word je toch niet enthusiast van? Het is angstig en zit geen enkele lijn in. Een aantal spelers strijd ervoor maar wat bijv Teze en Bakayoko lieten zien was erbarmelijk
+3/-0

 
2 maanden geleden
Zeker.
Nog eens gaan leren om onder druk uit te voetballen ipv al dat achteruit lopen waardoor je zeker in de kuip om tegendoelpunten vraagt.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik heb vooral een tweede helft gezien waar we er helemaal niet meer aan te pas kwamen. Een oliedomme rode kaart pakken en daarna met man en macht proberen de winst dan toch nog over de streep te trekken wat helaas niet lukt. Zeuren over de blessuretijd vind ik erg kinderachtig weer. Gezien het aantal wissels, de tijd die het VAR moment met de rode kaart kostte en het tijdrekken
+4/-1

 
2 maanden geleden
Was een zelfde soort overtreding als Mauro en was ook rood. Knap dat PSV OP 0-2 komt maar dan had je daarop moeten anticiperen en moeten wisselen en extra verdediger(s) in moeten brengen.
+1/-2

2 maanden geleden
We hebben we er een aantal die niet goed genoeg zijn. Bakayoko, mwene. Van Aanholt, Silva, hazard, daar kunnen we wel wat mee.

Ze hebben in ieder geval kneiterhard gewerkt. Ik ben er doodziek van, maar niet over de inzet.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind onze keeper ook in het rijtje thuis horen met spelers waar je wat mee kan. Wat een baas vandaag.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja eens. Ging mij over die 3 als aanwinsten uit de winter.
+1/-0

2 maanden geleden
Obispo na de zomer snel afscheid van nemen, Bakayoko traditioneel hopeloos...vraag me af of deze man ooit nog eens iets goed gaat doen in een PSV shirt. Teze komt ook tekort maar die jongen doet wel zijn stinkende best. Dat die goals gingen vallen kon je op je water uittekenen. We hadden de pech dat we vroeg 2x moesten wisselen waardoor ze het nooit meer konden belopen op het eind...

Hazard, Simons en van Aanholt de grootste lichtpuntjes van de dag. We doen gewoon nog mee mensen.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Na de zomer? Liever nu al afscheid van nemen..
+4/-1

 
2 maanden geleden
Mag van mij idd ook. Anders flikt ie over 2-3 wedstrijden weer iets dergelijks of maakt de zoveelste blunder.
+2/-0

2 maanden geleden
Was zoals vaker weer een slechte wedstrijd, geen lijn in te bespeuren. Men doet maar wat.
Erg domme overtreding Obispo (terecht rood) kantelt de wedstrijd. Was ook niet verdiend van PSV om te winnen. Teveel middelmaat. Ach heb me al lang neergelegd bij een 4de of 5de plaats. Kampioen met deze middelmaat , laat me niet lachen.
+2/-3

 
2 maanden geleden
Hoezo men doet maar wat …
De tactiek was duidelijk om op de counter te spelen, en dat ging gewoon perfect, tot Obispo die stomme fout maakte …
Als we met 11 hadden kunnen blijven spelen, dan hadden we deze wedstrijd gewoon binnen gesleept!
We hadden gewoon de scheids en Obispo tegen!!
+3/-0

 
2 maanden geleden
En ik had Veerman laten staan voor meer balbezit en een dieptepass.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat klopt … Sangare had er van mij uit gemogen, en misschien Luuk ook iets eerder (al had ik het idee dat Luuk met meer inzet aan het afjagen was dan die Fabio) …
+4/-0

 
2 maanden geleden
Maar Sangare wordt hier als een heilige beschouwd maar daar zit weinig voetbal in al begrijp ik dat hij een flinke som geld vertegenwoordigt.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Marciano Vink zegt precies wat ik eerder schreef, Makkelie wil Naaihuis imiteren …

En Arne Slot durft niks te zeggen over de arbitrage, dat zegt ook genoeg …
+4/-0

 
2 maanden geleden
Slot had een abonnement bij de vierde man.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
- Obispo
- Bakayoko
- Makkelie

+ Geleverde strijd
+ Benitez
+ Xavi
+ De 12e minuut. Prachtig.
+2/-0

 
2 maanden geleden
-------Teze (al weken lang)
+1/-0

2 maanden geleden
Eerst Mauro rood en nu Obispo, waar zijn onze verdedigers mee bezig, dat zijn gewoon 5 dure punten!
+2/-0

2 maanden geleden
Als Twente wint is het verschil tussen nr. 1 en 5 maar 4 punten. Best spannend dus en de anderen zijn dus niet of nauwelijks beter dan dit belabberde PSV. En dat is best zorgelijk voor de toekomstige Europese wedstrijden. Met dit niveau de CL in is als Maarten van Rossum naar het WK turnen sturen. Wat me bij PSV echt het meest stoort is het gebrek aan lef. Met alleen maar ballen wegrossen en hopen op een wonder ga je het echt niet redden. Jammer want ik denk dat dit team veel beter kan als het maar een heel klein beetje meer in zichzelf zou geloven.
+4/-0

2 maanden geleden
Altijd weer beslissende stommiteiten van Obispo, kan echt niet meer
+3/-0

2 maanden geleden
Benitez heeft ervoor gezorgd dat we in ieder geval nog een punt pakken. Droevig dat er 9 minuten bijgetrokken worden, zonder enige aanleiding anders dan reguliere wissels..
+5/-0

 
2 maanden geleden
Misschien zorgt Benitez onbewust juist wel voor die 9 min bijtelling.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Bedenk eens dat Drommel er had gestaan...
+3/-0

2 maanden geleden
Luuk zei bij zijn wissel tegen Fabio Silva 'work your ass off'. Ik vermoed dat hij niet geluisterd heeft of dat vanavond pas bij zijn vrouw gaat doen...
+2/-0

2 maanden geleden
Positief is dat we nog op 4 punten staan en vergeet niet dat we Feyenoord al 2x gehad hebben (en Ajax uit en Twente uit). Bovendien kan het voetballend ook alleen maar beter gaan. Eindelijk de kans om Obispo voor goed uit het elftal te krijgen. Enerzijds zal Obispo een grote schorsing krijgen en anderzijds is dit nu al de zoveelste Obispo blunder waar Ruud niet echt meer omheen kan (met vervangers als Ramalho, Teze en spoedig ook Boscagli achter de hand). Vandaag is ook gebleken dat we in dit type wedstrijd helemaal niks hebben aan Luuk voorin (desnoods pinch hitter). Gelukkig hebben we nu met Hazard, Silva, Xavi en (hopelijk ook El Ghazi) wel het kaliber aanvaller die het moeiteloos beter kunnen dan Luuk
+4/-0

2 maanden geleden
Ik vond Benitez man of the match. Maar waarom kan ik dat niet doorgeven?? Als ik erop klik hierboven staat dat er geen verkiezing loopt. Vreemd 🤔
+2/-0

 
site-admin 2 maanden geleden
Werkt nu wel als het goed is. Er ging op de site even iets fout.
+1/-0

2 maanden geleden
Het media offensief van Feyenoord deze week over de arbitrage heeft in ieder geval perfect gewerkt voor ze. Wat een aanfluiting was dit zeg.

Die rode kaart voor Obispo was natuurlijk volkomen terecht, maar waar Makkelie verder mee bezig was... Met het tot drie keer toe laten doorspelen bij een hoofdblessure (waarbij in een van de gevallen een speler buiten bewustzijn lag!) en negen minuten aan blessuretijd als lachwekkend dieptepunt.
+1/-0

2 maanden geleden
Verspelen we nu voor de zoveelste keer punten door Obispo (en toch ook wel Teze) of door de trainer die deze spelers maar blijft opstellen ? Zo n beetje iedere analist heeft inmiddels aan aangegeven door Armando het niveau (nog?) niet aankan. Kan hij zelf ook niks aan doen trouwens, is niet dat hij expres verzaakt. En we hebben alternatieven, ook geen toppers, maar wel minder fouten. Gerrit leek niet voor de basis gehaald, maar doet het redelijk.
Tijdens Schmidt was al duidelijk dat onze verdediging ons grootste zorgenkindje is, goals vliegen ons om te oren. En weer een transferperiode waarin eigenlijk niks erbij gehaald wordt.
Ja ok, Van Aanholt voor de linksback, maar nu Mauro terug is is dat nu juist de enige plek in de verdediging die redelijk bezet is.
We krijgen te horen dat Boscagli terug gaat keren. Volgens mij werd in november al gemeld dat hij zo goed als terug was, is nu februari toch ? En wat kan je verwachten van een speler die er bijna een jaar uitligt?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Gezien het resultaat in Rottterdam,mag je blij zijn met een punt,compleet weggespeeld 2e helft,2 kansen,2 goals,uitermate effectief.Voetbal is om te huilen....
+2/-0

2 maanden geleden
Ik hoop echt dat RvN na vandaag Teze en obispo nooit meer opstelt. Wat komen die voetballend tekort zeg. Pluur die gasten nou een keer uit man. We zijn potverdorie een topclub en geen padvindersclub. De verdediging is al jaren een probleem en niemand lost het op. We hebben gewoon het aantal tegendoelpunten van een degredatiekanidaat. echt ongehoord dit!!

Ondanks die rodekaart had je met een goede verdediging echt wel de nul gehouden tegen dit Feyenoord.

Wat mij nog meer opviel is dat feyenoord veel fitter oogde dan PSV. Ik begrijp hier helemaal niks van. Ik heb echt het idee dat ze bij Feyenoord veel intenser trainen dan bij PSV.
+1/-0

2 maanden geleden
Mochten er nog mensen zijn die twijfelden over het niveau van Teze en Obispo.
Vandaag is voor de zoveelste keer bewezen dat beide heren structureel schromelijk tekort komen voor PSV 1.
Met alle respect voor de eigen jeugd(opleiding) deze jongens zijn gewoon niet goed genoeg en dat is zwak uitgedrukt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Eens. Maar bij mij blijft toch ook een gevoel overheersen dat psv al jaren geen fatsoenlijk voetbal speelt. Vorig jaar onder Schmidt af en toe redelijk stabiele periodes maar ook toen was het veldspel nooit echt goed. PSV kan gewoon totaal niet goed spelen vanuit balbezit, het druk zetten is echt dramatisch, doordekken wordt niet gedaan, er zit gewoon geen idee achter. Dit alles wordt qua prestaties wat gemaskeerd door individuele kwaliteit. Geen idee waar ze moeten beginnen om dit te keren.
+3/-0

2 maanden geleden
Het is allemaal wel benoemd hier. Obispo die af en toe gewoon een waas voor zijn ogen heeft en dan blunders of overtredingen maakt. Een zwakke defensie en een paar lichtpuntjes.
En de uitslag zal misschien terecht zijn maar waar ik me het meest aan irriteer, zonder het als oorzaak voor puntverlies aan te geven, is de inmiddels structurele arbitrage in ons nadeel in topwedstrijden.
Je kan van alle discutabele beslissingen van de laatste jaren inmiddels een speelfilm maken.
En heel toevallig { of juist niet} zie je daar vaak dezelfde namen tegenkomen. Maar uiteraard is dit natuurlijk niet zo....vlgs mij zijn scheidsrechters ook maar mensen,,,met tekortkomingen en voorkeuren dus..
Als zelfs ESPN de arbitrage belachelijk vindt en ze er in feyenoord niet over willen hebben dan weet je weer genoeg
Dan maar calimero genoemd worden....feiten zijn feiten
Verder zie je toch ook het falen van onze technische staf en scouting als je ziet wat voor team feyenoord met de beperkte middelen heeft staan terwijl wij overgewaardeerde en uitgerangeerde spelers uit het buitenland en tekortkomende jeugdspelers opstellen. En dan heb ik het nog niet over de laatste aanwinsten die ik nog niet kan beoordelen
Wat doet onze scouting eigenlijk??
+3/-0

 
2 maanden geleden
Over de scouting hoorde ik vorige week in één van de psv podcast dat de lijstjes met spelers er heus wel zijn. Echter speelt er (vaak) maar één ding en dat is geld.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja maar onder dat motto zouden sparta en Groningen hun scouting ook kunnen opdoeken. Het gaat er om dat je bij het scouten ook rekening houdt met je budget. Als je over zo’n sulemana hoort, wat denken ze dan te zoeken hebben op die tribune . Bangebroek weet je toch ook wel dat je die niet kunt kopen? Feyenoord en AZ hebben enkele goede individuele en teamspelers gescout voor onder de 5 miljoen, dat is een markt waar wij ons ook op moeten richten
+1/-0

2 maanden geleden
Ik erger me al jaren aan de optredens van alle scheidsrechters in de kuip. Ze zijn gewoon bang om tegen Feyenoord te fluiten. Bang dat ze een bezoekje krijgen van de harde kern van Feyenoord als ze feyenoord benadelen. Makelie komt uit het Rijmond gebied en dan weet je eigenlijk al genoeg.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik zie dat Luuk geel heeft gehad ook; ik heb even gemist wat hij dan heeft gedaan?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als ik het me goed herinner, sloeg ie de bal weg toen ie door twee van Fey werd neergelegd; hands dus.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Weggooien van de bal en vervolgens opstootje waarbij ook een Feyenoorder geel kreeg
+1/-0

2 maanden geleden
Als Obispo en Teze te licht zijn bevonden, zegt dat ook iets over de jeugdopleiding.
Sommige vleugelspitsen breken door (Gako, Bakayoko etc.), maar de meeste verdedigers en middenvelders niet.
De opbouw is al jaren traag en de puzzel op het middenveld kan vaak niet gelegd worden.
Dat zouden typisch dingen moeten zijn die je in de jeugd inslijpt.
Of ben ik nou te zuur?
+1/-0

2 maanden geleden
Interessante analyse over zuivere speeltijd in tweede helft van F'oord - PSV. Die duurde gisteren ruim een minuut langer dan het seizoensgemiddelde. En toch 9 minuten blessuretijd. Deze is nergens op gebaseerd, de scheidsrechter zuigtabletten de hoeveelheid blessuretijd gewoon uit zijn dikke duim. Willekeur, en dat is niet voor de eerste keer dat PSV met willekeur (in wat voor spelsituaties dan ook) te maken krijgt. Het rijtje discutabele momenten loopt na de winterstop al weer behoorlijk op. Strafschop na overtreding op Teze (tegen Sparra) niet gegeven, strafschop wel gegeven aan Fortuna nadat deze F-speler tegen Til zijn elleboog \onderarm aanloopt (Til stond met rug naar speler voorafgaand aan de situatie buitenspel van Fortuna). Wat is trouwens het verschil met de situatie van gisteren waarbij Wiefers hard tegen Mwene aanloopt? Dat was blijkbaar geen overtreding.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het word een gewoonte bij de scheidsrechters , is ze ingeprent.
+1/-0