Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV geeft Thijs Slegers passend eerbetoon met winst tegen NEC


Tijdstip
1 april 2023
Stadion
Goffertstadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV geeft Thijs Slegers passend eerbetoon met winst tegen NEC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV geeft Thijs Slegers passend eerbetoon met winst tegen NEC

PSV heeft zaterdagavond weten te winnen van NEC. De uitwedstrijd in Nijmegen eindigde in een 2-4 zege. Luuk de Jong wist twee doelpunten te maken, terwijl ook Olivier Boscagli en Joey Veerman tot scoren kwamen.

De wedstrijd in het Goffertstadion begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Thijs Slegers. Nadat het eerste fluitsignaal eenmaal geklonken had, was het al snel voor de eerste keer raak. Doelman Cillessen kon een schot van Xavi Simons niet onder controle krijgen, waarna Luuk de Jong de rebound in het doel wist te werken.

Enkele minuten later volgde opnieuw een prachtig eerboon richting Thijs Slegers toen het hele stadion in de twaalfde minuut met een applaus, waarbij ook op de thuistribune een spandoek werd getoond.

Het overlijden van Thijs en het daarbij behorende eerbetoon was niet het enige emotionele aan de wedstrijd. Olivier Boscagli stond na bijna een jaar weer in de basis nadat hij vanwege een knieblessure lang uit de roulatie was. Halverwege de eerste helft kopte hij de bal in het doel nadat Cillessen een vrije trap nog had weten te keren.

PSV was in de eerste helft heer en meester en was NEC op alle fronten de baas. De Nijmegenaren vielen vooral op door de vele overtredingen die werden gemaakt, maar tot woede van de PSV'ers bleef een groot deel daarvan onbestraft. Vanwege protesteren kreeg Ruud van Nistelrooij ook een gele kaart.

Vlak voor rust volgde de 0-3 na een geweldige aanval. Uiteindelijk wist Joey Veerman na een pass van Luuk de Jong met zijn linker te scoren. Aan het eind van de eerste helft was De Jong plotseling witheet na een pittige overtreding van Tannane die vol doorging op zijn enkel. De scheidsrechter had het echter niet gezien, maar merkwaardig genoeg werd er door de VAR ook niet ingegrepen. De middenvelder mocht daarom gewoon op het veld blijven staan.

Na rust volgde al snel de vierde treffer van PSV. Opnieuw was De Jong het eindstation. Hij werd nog wel afgevlagd vanwege buitenspel, maar na bestudering van de beelden bleek er geen sprake van buitenspel en de treffer werd na tussenkomst van de VAR dan ook goed gekeurd.

Na een uur spelen volgde plotseling een tegentreffer. Tannane kwam naar binnen en schoot op fantastische wijze de bal vol in de kruising. Joël Drommel had vlak voor rust met een uitstekende redding nog een tegentreffer weten te voorkomen, maar had op dit schot geen enkele kans.

Ook na dat doelpunt was het vooral PSV dat bleef aanvallen. De Jong had al met zowel links als rechts gescoord en kreeg de uitgelezen kans op een perfecte hattrick, maar hij kopte in kansrijke positie in de handen van Cillessen. Johan Bakayoko scoorde wel, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de slotfase van het duel kreeg NEC plotseling een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van PSV. Tannane ging achter de bal staan en wist opnieuw op schitterende wijze te scoren. De voormalig PSV'er blesseerde zich daarbij wel, zodat NEC in de resterende minuten met tien man moest spelen.

Er werden liefst zeven minuten blessuretijd gegeven, maar PSV kwam geen moment meer ingevaar en kon met een 2-4 zege weer huiswaarts keren.


Luuk de Jong: 'Die 0-3 was een heerlijke aanval'

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong tevreden na de wedstrijd tegen NEC. "We zijn dit seizoen wel vaker goed begonnen, maar eindigden dan slecht in de eerste of tweede helft. Nu hebben we het het in de hele eerste helft goed gedaan", aldus De Jong. "We bleven doen wat we wilden. Waren scherp op de momenten dat we vol druk zetten en waren agressief op de momenten dat we bij elkaar waren. Dat deden we een paar keer goed en daardoor konden we ook die 0-3 maken."

De aanvoerder was het eens met de opmerking dat de 0-3 de mooiste treffer van PSV was. "Dat was een heerlijke aanval. Xavi geeft de bal aan mij mee en ik zag Joey al lopen bij de zestien. Hij maakt hem dan goed af. Zo moet je het uitspelen", zo gaf hij aan. "Die 0-4 was eigenlijk een beetje hetzelfde. Patrick er overheen, geeft de bal op de juiste snelheid mee. Je komt vanuit buitenspelpositie, de bal die komt breed en de spits tikt binnen."

De Jong werd gevraagd naar de kampioenskansen van PSV. "Natuurlijk kan het nog, maar we hebben het onszelf wel heel moeilijk gemaakt", zei hij daarover. "Op dit moment is het geloof niet helemaal daar, omdat het gewoon een groot gat is. Maar ik heb in mijn carrière vaker gekke dingen meegemaakt waarin bepaalde punten nog overbrugd kunnen worden. Wij moeten zorgen dat als er een kans is wij er staan en niet dat we het zelf al verpest hebben. We moeten er in blijven geloven, maar het is wel moeilijk."


Joey Veerman: 'Dit was een ouderwets PSV'

Joey Veerman keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen NEC. "Dit hebben we al een tijdje niet gezien. We waren heel comfortabel aan de bal en hadden een paar goede aanvallen en counters. Dit was een ouderwets PSV", aldus Veerman in gesprek met ESPN. "Vandaag werkte het ook heel goed met Érick Gutiérrez. Ik kon daardoor wat meer vooruit en daar hou ik wel van."

Gevraagd werd aan de middenvelder of er bij PSV een bepaalde uitvrees was. "Als je kijkt naar de wedstrijd tegen RKC hadden we het ook gewoon onder controle. Als je dan niet met een grote voorsprong voor staat, wordt het toch penibel bij ons", zo gaf hij aan. "Nu hadden we die grote voorsprong wel en was het zelfvertrouwen goed. Dan komen we niet meer in de problemen."

Veerman blikte ook terug op zijn periode bij Oranje, waar hij vanwege ziekte wegviel. "De dokter zei dat het een buikvirus was. Meteen na het eten gingen Sven Botman en ik naar onze kamer met een beetje buikpijn. Hij begon al snel te kotsen en ik ging er achteraan. Hij ging toen naar zijn eigen kamer. Ik werd rond half twee 's nachts wakker en heb tot half zeven lopen kotsen. Toen ik mijn telefoon opende, zag ik dat de taxi voor Sven al was besteld. Mijn koorts werd gemeten en ik had ook koorts, dus ik ben toen ook met de taxi naar huis gegaan."


Ruud van Nistelrooij: 'Dit was een uitstekende uitwedstrijd van ons'

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij zeer tevreden over het spel tegen NEC. "Ik heb een heel sterk PSV gezien. Het was een geweldige eerste helft met 0-3 hier voor staan. We hebben volledig gedomineerd en kwamen tot drie goede goals", aldus Van Nistelrooij. "We kwamen ook goed uit de kleedkamer en maakten die vierde. Dan weet je dat het wel goed zit. Het enige jammere is dat je dat niet voortzet en nog verder uitloopt en de nul houdt. Dat is een kanttekening, maar dit was een uitstekende uitwedstrijd van ons."

Van Nistelrooij genoot van de emotie bij Olivier Boscagli na zijn treffer. "Ik vond het geweldig voor hem. Ik weet uit eigen ervaring wat hij heeft meegemaakt en dat komt er dan even uit", zo gaf hij aan. "Het was bijna een jaar sinds zijn blessure. Dan komt alles even bij elkaar en is dit zijn geweldige moment."

De trainer werd ook gevraagd naar zijn opmerkingen van vrijdag waarin hij zei dat dit het maximaal haalbare was, terwijl hij voor de wedstrijd nog zei dat hij kampioen wil worden. "Ik probeerde een breder plaatje te schetsen waar wij als staf en spelers mee om hebben moeten gaan. Dat heeft invloed gehad op waar wij nu staan. Dat heb ik geprobeerd uit te leggen. Dat zijn keuzes die beleidsmatig gemaakt moesten worden, maar het heeft wel impact gehad", zei hij daarover. "Je kan niet alleen maar zeggen dat de prestaties slecht zijn en het niet goed genoeg is zonder de brede context mee te nemen. Wat ik gezegd heb is toch ook de realiteit? Een ploeg die voor de titel strijdt moet in de winterstop zeven spelers wegdoen, waaronder Gakpo en Madueke. Dat betekent dat het een heel grote impact heeft op het seizoen en die invloed heeft er mee te maken waar wij nu staan."

Van Nistelrooij wilde bewust zijn team in bescherming nemen. "Je kan niet alleen maar zeggen dat dit team slecht is, niet funtioneert en afgeschreven is. Zij hebben nogal wat voor de kiezen gehad en dat mag gezegd worden", legde hij uit. "Ook de staf, maar dat wisten we al. Dit is niet door mijn neus geboord, want het was van tevoren besproken. Maar als het gebeurt moet je er wel mee dealen. We staan nog steeds waar we nu staan. Dinsdag gaan we de halve finale in en we hebben de ambitie om de beker te verdedigen. Morgen kijken we wat de concurrentie doet en gaan we van daaruit verder. We gaan van wedstrijd tot wedstrijd."


Karakteristieken

Uitslag: 2-4 (0-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Luuk de Jong ('7)
Goal
0-2 Olivier Boscagli ('21)
Goal
0-3 Joey Veerman ('39)
Goal
0-4 Luuk de Jong ('40)
Goal
1-4 Tannane ('59)
Goal
2-4 Tannane ('87)
Scheidsrechter
Van de Graaf
Toeschouwers
12.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
NEC: Marquez ('45)
Kaart
NEC: Van Rooij ('79)
Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('85)
Kaart
PSV: André Ramalho ('90)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilÉrick Gutiérrez


Patrick van AanholtOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'46 Jordan Teze voor Phillipp Mwene
'65 Ibrahim Sangaré voor Joey Veerman
'65 Thorgan Hazard voor Xavi Simons
'83 Fábio Silva voor Luuk de Jong
'90 Ismael Saibari voor Johan Bakayoko


Opstelling NEC

Dimata


MattssonProperTannaneSchöneTavsan


El KarouaniSandlerMarquezVan Rooij


Cillessen

Wissels:

'68 Cissoko voor Tavsan
'68 Marques voor Mattsson
'78 Kramer voor Sandler
'86 Bruijn voor El Karouani


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-2 (0-1)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 2-3 (1-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 0-3 (0-1)
 3 0-2 (0-1)
10  3 1-3 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 1-2 (0-1)
14  3 1-3 (0-2)
15  3 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Érick Gutiérrez (35 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (34 -> 4,0)
3. Olivier Boscagli (32 -> 3,0)
4. Joey Veerman (23 -> 2,0)
5. Xavi Simons (12 -> 1,0)
6. Patrick van Aanholt (2 -> 0,0)
7. Niemand (0 -> 0,0)
7. Walter Benítez (0 -> 0,0)
7. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
7. Jordan Teze (0 -> 0,0)
7. Armando Obispo (0 -> 0,0)
7. André Ramalho (0 -> 0,0)
7. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
7. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
7. Noni Madueke (0 -> 0,0)
7. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
7. Joël Drommel (0 -> 0,0)
7. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
7. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
7. Guus Til (0 -> 0,0)
7. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
7. Boy Waterman (0 -> 0,0)
7. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
7. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
7. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
7. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
7. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
7. Philipp Max (0 -> 0,0)
7. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
7. Sávio (0 -> 0,0)
7. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
7. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
7. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
7. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
7. Dennis Vos (0 -> 0,0)
7. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
7. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
7. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
7. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
7. Fábio Silva (0 -> 0,0)
7. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
7. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
7. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
7. Livano Comenencia (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Knallen voor Thijs.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Prima knallen voor Thijs, maar je moet elke wedstrijd willen knallen. Daar ontbreekt het aan, wel kwaliteit maar teveel mooi weer voetballers De huidige selectie vind het wel best.
Schmidt was met deze selectie misschien wel kampioen geworden. Geen ettertjes, geen leider, geen karakter. Resultaat is een verloren seizoen. (Je hebt trouwens wel een mooie rust en eindstand ingevuld)
+4/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal mee eens, laatste was Toivonen? Maar aangezien het teveel is gevraagd aan de dames om elke week te knallen nu dan maar voor Thijs, misschien kunnen ze het nu opbrengen een stapje harder te gaan.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Lees je post nog eens: "met Schmidt was deze selectie wel kampioen geworden" en tegelijkertijd vind je dat er "teveel mooi weer voetballers" zijn. Het eerste ben ik het met je eens(sterker nog, dat weet ik eigenlijk wel 99% zeker), maar met dat 2e wat jij schrijft kan geen een coach, ook Schmidt niet, kampioen worden. Alles staat of valt met hoe je de poppetjes neerzet en als een sterk collectief laat spelen volgens een systeem waarmee je resultaat haalt. Schmidt is en was daar een meester in. Ik ben echter bang dat de TS daar niet toe in staat is. Maar deze selectie heeft wel degelijk de potentie om kampioen te worden en geloof niet dat er zoals jij zegt 'ettertjes' en karakterloze spelers rondlopen. Als je naar de wedstrijden voor het WK kijkt zaten daar genoeg voorbeeld-wedstrijden bij waar je kon zien dat die potentie wèl aanwezig is. Nu lijkt het langzaam weg te zakken in een poel van besluiteloos en apathisch reactievoetbal omdat er geen vastigheid en patronen meer in het spel te ontdekken zijn. En dat mag de TS zich zwaar aanrekenen, niet de selectie.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Lees jij mijn post nog maar eens.... Heb geschreven MISSCHIEN was Schmidt met deze selectie wel kampioen geworden. Verder schrijf je zelf tegenstrijdige berichten. Zoals aangegeven ontbreekt het gif in de selectie om een wedstrijd over de streep te trekken. Mentaliteit om alles te willen winnen moet mede door de trainer erin gepompt worden. (onderdeel van spelers beter maken, niet alleen technisch , tactisch maar zeker ook mentaal) Is door RvN te weinig gedaan. Te snel berusting vind ik, maar ja ieder zijn mening he.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Idd. @kloekky, de TS moet niet alleen tactisch maar er ook mentaal voor zorgen dat alles onder spanning staat in wedstrijden. Dat moet een trainer ook bij een elftal met 11 Gattuso's doen, anders zal een Gattuso ook niet tot het gaatje gaan. Dat krijg je voor elkaar als er een situatie ontstaat waarbij iedereen in zijn kracht speelt en zich comfortabel voelt tijdens de wedstrijd. Als de trainer echter een ouderwetse speelstijl hanteert zonder enige pressing en het veld groot gehouden dient te worden, gaan spelers zwemmen en begrijp ik eerlijk gezegd heel goed dat het bij spelers tussen de oren niet meer optimaal zit. Zeker als je weet dat er veel meer uit te halen is. Nederlagen tegen Cambuur, Groningen en Emmen zijn daar een perfect voorbeeld van, één grote chaos op het veld, er klopte toen helemaal geen bal van.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Als een Klopp of Guardiola de poppetjes goed neerzetten, maar die poppetjes “hebben er geen zin in”, dan behalen ook zij geen resultaten!

Ik denk dat misschien iemand boven RvN (Brands?) eens met deze selectie moet gaan praten, en die lamballen eens moet vertellen dat er sancties komen te staan op “verzaken” ….

Op de een of andere manier weet een Arne Slot dat toch wel voor elkaar te krijgen … die spelers zijn toch geen betere kwaliteit van die van ons … maar ze gaan wel iedere wedstrijd 100+ %, waardoor er vanzelf (meer) vertrouwen en geloof binnen het team komt …
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
RVN die met de selectie gaat praten nadat ie zojuist in de persconferentie meldt dat ze tot nu toe het maximale er uit hebben gehaald??! Met zo’n coach ga je nooit winnen van de kleintjes, want je laat ze constant weten dat er wat te halen valt… wat een belachelijke uitspraak van een coach van PSV!
+7/-0

 
3 maanden geleden
Deze uitspraak is inderdaad de druppel: wegwezen Ruud! Ga maar trainer worden van Excelsior ofzo.
+5/-0

 
de kenner (geschorst)
3 maanden geleden
Bovendien verschuilt hij zich achter het feit dat Madueke en Gakpo zijn vertrokken. Echter voordat die twee vertrokken waren was het al waardeloos.
+11/-0

 
3 maanden geleden
Het verschil is dat een Klopp of Guardiola als spelers niet willen die niet worden opgesteld of snel worden gewisseld!!! Onze Ruud is een lafaard...wisselen voor de rust durft ie blijkbaar niet. Wij als supporters zien al bij sommige na 10 minuten dat ze er met de pet naar gooien, maar al die geleerden op de bank hebben blijkbaar poep in hun ogen of willen het niet zien. TOP-sportklimaat is ver te zoeken bij ONS PSV helaas. Ik heb heimwee naar spelers als Lerby/Stevens/Gullit/Bommel....ik mis GIF.
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
,,Waar wij nu staan, is wat het maximaal haalbare is geweest tot nu toe met iedereen die we aan boord hebben.”

Wauw.. gewoon wauw.

3-0 bij Cambuur
4-2 bij Groningen
1-0 bij Emmen
2-2 bij Fortuna
0-0 thuis Sparta

Had die gewonnen (zoals je MOET) dan had de ranglijst er compleet anders uit gezien.
Wat nou maximaal haalbare ?!!
+10/-0

 
3 maanden geleden
Nog een verbijsterende uitspraak van 2 weken geleden: "Een hele wedstrijd goed spelen is waar je naar toe moet en dat lukt nu nog niet. Dat is teleurstellend", zei hij daarover. "Nu is er een interlandbreak en maak je de tussenstand op. Dan moet je kijken hoe je daarna doorgaat." Hoezo kijken hoe je doorgaat? Wie verlost deze man uit zijn lijden? Nooit een visie op een bepaalde speelstijl kunnen ontdekken. De spelers geven elke week aan dat er veel en veel meer in zit, maar onze coach zegt dat dit toch echt het maximale is....... Waarom experimenten met een coach die niets bijzonders bij Jong PSV heeft laten zien en die concreet aangeeft er niet klaar voor te zijn? Echt een enorme fout van beleidsbepalers en toezichthouders. Ik snap best dat we geen tweede Schmidt kunnen aantrekken (die was inderdaad mit 2 Fingern in der Nase kampioen geworden dit seizoen), maar een solide en ervaren coach met een duidelijke visie en speelstijl is toch het minste wat we mogen verwachten als supporters.
+9/-0

 
3 maanden geleden
Tis gewoon niet te geloven. Die rvn is gewoon een vrijblijvend jeugdtrainertje en dat deed ie niet eens naar behoren. Wordt heel moe van die slappe hap!
+3/-0

3 maanden geleden
De tranen schieten in mijn ogen, dat we het maximale eruit hebben gehaald. Aldus Ruud.
Ik had op z'n minst gehoopt dat er in ieder geval flink teleurstelling heerst over dit seizoen.

Ik meen te herinneren dat we voor de winterstop toch ook aardig wat punten hebben verspeeld.

Wat een armoede
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker makkelijk he? Hier met z'n allen een beetje afgeven op Ruud, terwijl hij waarschijnlijk toch gewoon keihard z'n best doet!

Je zou maar eens in zijn schoenen staan ...
Eerst overgehaald worden om hoofdtrainer te worden, terwijl hij zelf vond dat hij daar niet klaar voor was ... maar ja, wat moet je, als iemand als Brands je gouden bergen beloofd?!
Dan gaan inderdaad 2 van je beste spelers weg, en krijg je te maken met tal van blessures ... is dat een smoesje voor de slechte resultaten? Nee, niet helemaal, maar het werkt absoluut wel mee!
En, naar mijn mening het ergste, heb je een selectie waar je totaal geen inzet en overtuiging in krijgt ... spelers die het allemaal wel goed vinden, ze krijgen hun salaris toch wel gestort!! Kijk eens naar een Luuk de Jong ... ik denk dat iedereen daar wel heel wat meer van had verwacht dit seizoen, of niet dan? En dan noem ik er maar een!

Wat moet Ruud dan? De club helemaal gaan afvallen en iedereen binnen de club tegen je krijgen (net als een Van Bommel)?
Of toch maar gewoon proberen verder te gaan en de (klote) pers te woord staan met een paar smoesjes, en hopen dat de rest van het seizoen je selectie misschien het licht gaat zien?? ... en hopen dat de echte supporters wel begrijpen dat dat niet zijn echte mening is ...

Maar ja, blijkbaar zijn er nog genoeg van die zielen die er net als de pers gewoon intrappen ...

Enne, begrijp me niet verkeerd he ...ik ben ook helemaal ziek van dit seizoen, maar om dan Ruud zo af te vallen, nee dat gaat er bij mij niet in ... ik vind de mentaliteit van de spelers een veel groter probleem!!
+3/-7

 
3 maanden geleden
Heb jij dit seizoen een tactiek, plan of duidelijke visie gezien?
Dat neem ik hem kwalijk.
Ook dat er wedstrijden tegen cambuur, Groningen en Emmen (vaak nog kansloos ook) verloren zijn.
Als hij, zoals jij zegt, spelers niet gemotiveerd kan krijgen is hij daar op z'n minst mede verantwoordelijk voor.

Ruud is een held, een goeie vent bovendien. Maar als wij meegaan in "we hebben het maximale eruit gehaald" dan is er toch iets mis.
+7/-0

 
3 maanden geleden
Waarom begon Schmidt met een tactiek van pressing, en is dat tezijnertijd verder teruggedraaid?! Velen hier roepen dat het onder Schmidt wel beter zou zijn gegaan, maar ook hij heeft niets gepresteerd, en ook hij kreeg zijn tactiek niet geleerd aan deze voetballers …

Ik blijf erbij: dit ligt gewoon 80% bij de onkunde en gebrek aan inzet van de spelers!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat we spelers hebben die niet helemaal het niveau hebben wat we het liefst zien is helemaal waar. Maar dat wil niet zeggen dat daar alles aan ligt. Cocu had ook niet de beste selectie maar daar wist iedereen wat die moest doen. Was het leuk om naar te kijken? Nee. Maar we werden er wel kampioen mee.
Uit dit elftal had echt wel meer gehaald kunnen worden dan de plek waar we nu staan. Alleen al omdat je vooral punten hebt laten liggen tegen clubs waar je voorheen standaard een winst kon voorspellen. Dat is toch echt de verantwoordelijkheid van Ruud.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Juist het verlies tegen die “kleintjes” vind ik meer te verwijten aan de spelers … hoe vaak lagen al die tegendoelpunten niet aan stom balverlies of slechte passes? Dat is toch puur onkunde van de spelers, dat kun je Ruud toch niet kwalijk nemen?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Waarom kunnen ze het dan tegen ajax wel? Ik zeg niet dat we overlopen van kwaliteit in de selectie dus het zal echt wel een combinatie van zijn, maar in mijn ogen krijgt v Nistelrooij ze niet scherp voor die kleine wedstrijden. En heb hem nog geen moment kunnen betrappen op een tactische omzetting of een plan B wanneer het even niet loopt. Dit omdat er nog niet eens een plan A is.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Juist, goede vraag … waarom kunnen de spelers het tegen Ajax wel? Voelen ze zich tegen die kleintjes misschien te goed, en denken ze het op halve kracht te kunnen? Dat idee heb ik wel als je kijkt naar de inzet … zeker in die verloren wedstrijden.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Misschien is “het maximale eruit gehaald” wel een sneer van Ruud naar zijn leiding om aan te geven dat de selectie niet goed genoeg is? En dat ben ik met hem eens … ik denk dat er veel jongens in de verdediging en op het middenveld lopen, die gewoon niet het inzicht in voetbal hebben, zoals vereist wordt in de top?!
Als je alleen al kijkt hoe vaak een Sangare bij een tegenaanval op totaal de verkeeerde positie loopt, of gewoon z’n tegenstander niet in de gaten houdt … en dat gebeurt niet 1x … dan begin ik toch te twijfelen aan het inzicht van zo’n speler.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Haal dat misschien wel weg. Het is juist een heel opzichtige sneer.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Er zijn aan Ruud geen gouden bergen beloofd. Hij wist hoe PSV er financieel voor stond en wist dus ook wat er zou kunnen gebeuren.

Zoals hierboven al aangegeven; hij krijgt er zelf geen tactiek in.
Heb echt nog geen één wedstrijd een herkenbaar systeem gezien.

Kunnen wel Ruud de hand boven z’n hoofd houden, maar zijn positie is vrijwel onhoudbaar. Zeker met Fred Rutten naast hem.
+9/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben het met de meeste posts hierboven eens,

1) Ik heb ook geen herkenbaar systeem gezien,
2) Door het vele wisselen heb ik ook geen ingespeeld team gezien,
3) vaak stonden volgens mij niet de beste 11 spelers op het veld,
4) Defensief stonden de spelers vaak niet goed waardoor ze te gemakkelijk
tegendoelpunten kregen,
5) Ik het team zelden met zijn alle druk zien zetten, en daarna met zijn allen
zeer compact zien staan, zodat tav aanval en verdediging er als een team werd
gespeeld.
Nu maar kijken wat de raad van Bestuur gaat doen.
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Precies dat @woutererik. Het begint onderhand potsierlijk te worden als Rvn nu beweert het 'maximale eruit gehaald te hebben', dit noemen ze normaliter 'het indekken van je eigen kont'. Feyenoord staat 8 punten hoger, maak me aub niet wijs dat Arne Slot een betere selectie heeft dan RvN, want dat is niet zo. Dat de RVC dwong Gakpo en Madueke te verkopen laat niet onverlet dat met deze twee van de onderste clubs kansloos verloren werd. Fortuna uit was ook al een schande in de laatste minuut. Aardige jongen RvN, maar mi is hij niet geschikt voor deze functie en moet er zsm een opvolger gezocht worden voor volgend seizoen. En BMarcel Brands mag in een hoekje staan en zich kapot schamen.
+4/-1

 
3 maanden geleden
De laatste keer dat ik een herkenbaar systeem zag was onder Cocu, volgens mij …. En dat was ook niet om aan te zien! ;)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die was er onder Schmidt ook @kleine, heel strak zelfs.Eeuwig zonde dat het rücksichtlos overboord gegooid werd dit jaar na het er 2 jaar ingeslepen te hebben.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Schmidt bleef ook onbegrijpelijks wissels doorvoeren, en daarbij heeft hij ook geen successen behaald. Dus wat was er dan beter onder Schmidt??
En trouwens, van de tactiek die Schmidt in het begin speelde, was op het eind ook weinig meer over ….
+1/-1

 
3 maanden geleden
Cocu heeft eigenlijk met 2 teams gespeeld,
met het goede team dat tegen Atletico in de CL speelde,
en met het matige team waarbij hij met schijtbakken-voetbal wel resultaten haalde.
+1/-0

3 maanden geleden
Ruud is obv zijn verleden als speler aangesteld als trainer maar als trainer is hij zo’n beetje het tegenovergestelde van hoe hij was als speler….
+5/-0

El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Ik kan (misschien gelukkig) morgen de wedstrijd niet kijken, maar kan de film wel alvast afspelen. Na 20 minuten de 4e grote kans eindelijk 0-1. Dan tot de 40e minuut kansen blijven missen en NEK scoort ineens bijna. Eerste helft toch uitgespeeld zonder tegengoal. NEK komt beter de kleedkamer uit en in de 50e minuut laat Drommel een bal los, 1-1. NEK ruikt bloed, PSV wordt gewoon weggespeeld. 85e minuut 2-1 en ineens wordt er weer gevoetbald door onze trutjes. Helaas te laat en in blessuretijd valt dan ook nog de 3-1. Na de wedstrijd Ruud tevreden over de eerste 40 minuten maar "tja hij wilde er niet in". Dit sjabloontje kan je op alle nog komende uitwedstrijden leggen, en dat terwijl we de tweede plek in eigen hand hebben. En dat laatste doet het meeste zeer van allemaal.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Perfecte analyse, helaas.
+1/-0

3 maanden geleden
De schuld bij een ander leggen en aangeven dat je zelf het maximale eruit hebt gehaald. De Ruud waar ik ooit zo trots op was is helaas niet meer.
+4/-1

3 maanden geleden
We spelen met 2,5 man dat ondersteund moet worden door de rest en dat werkt gewoon niet zo, de aanvulling heeft niet de nodige kwaliteiten en je kan hemel en aarde bewegen maar je krijgt dat er niet in.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Kijk, dat noem ik nu eens inzicht en realisme!
En daarom trekt RvN aan de bel met z’n uitspraken … en kun je hem niet alles verwijten.
+2/-1

3 maanden geleden
Misschien een rare vraag maar op basis van wat heeft Brands RvN overgehaald om hoofdcoach te worden? Prestaties bij de jeugd? Of omdat ze van buiten niemand konden strikken? Weet iemand dat? Ik weet dat namelijk echt niet. Waarom per se RvN willen terwijl RvN zelf aangeeft er niet klaar voor te zijn?
+2/-1

 
3 maanden geleden
Het lijkt alsof Brands het heeft versneld en als het goed had uitgepakt zou het zijn verdienste zijn want Ruud had zelfs aangegeven dat hij het nog te vroeg vond?
+2/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Tegen Spakenburg ga je ook niet winnen met deze instelling.
+1/-0

3 maanden geleden
En toch gaat de uitslag van vanavond enig verandering/perspectief met zich meebrengen.
+2/-0

3 maanden geleden
AZ - Heerenveen = 1-1, dus PSV kan nu 3e plek pakken zonder hem te hoeven delen.
+1/-0

de kenner (geschorst)
3 maanden geleden
Wat een opstelling weer. Tijd om afscheid te nemen van onze Ruud.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, ik ben blij dat Sangare op de bank zit, want die had weer op halve kracht gespeeld na die interlands!
En Guti erin, is ook goed toch??
En El Ghazi er niet in ….
Ga maar door …
+1/-2

 
de kenner (geschorst)
3 maanden geleden
Guus Til op dat middenveld vind ik dramatisch. Silva heeft nu al meer laten zien dan Luuk. Gaat eigenlijk niet eens om de individuele spelers maar de combinatie van spelers. Deze 11 versterken elkaar niet m.i.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Til op het middenveld snap ik ook niet als je Xavi daar op kan stellen.
Als je 4-4-2 gaat spelen en je twee koppers in de 16 wil hebben dan zou ik Til wel opstellen.
+1/-0

 
de kenner (geschorst)
3 maanden geleden
Bijzonder Ruud na afloop weet hij wel de rol van Luuk te benadrukken. Maar de organisatie aan de hand van Guti en Boscagli ziet hij niet. Dat is kenmerkend voor Ruud. Hij kan ze de volgende wedstrijd weer net zo makkelijk passeren want hij ziet toch niks.
+1/-0

3 maanden geleden
Waarom zitten silva en Hazard op de bank?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Silva omdat hij niet zo goed is,snap heel die hype niet zo over hem
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dat is de wonderlijke kracht van deze site. Op moment als een speler op de bank zit is het opeens een topspeler. En hoe langer hij op de bank zit, hoe beter hij wordt.
+3/-0

3 maanden geleden
Ruud husselt de boel maar weer eens door elkaar.
Vastigheid is voor geen team goed natuurlijk

Ik gok op een 2-1
+1/-0

3 maanden geleden
Heb al een tijdje geen wedstrijd meer kunnen aanzien. Hoop vandaag op een vlammende Simons en bakayoko
+1/-0

3 maanden geleden
Ik verwacht helaas weer een zeer moeizame pot met een punt als maximaal resultaat. Zowat alle keren dat ik met goede moed ging zitten voor uitwedstrijd van deze ploeg bleek de moed ijdel. Het zit gewoon niet in deze ploeg maar ik laat me graag een keer positief verrassen. Kampioen zit er weer niet in maar plaatsing voor de CL is zeker zo belangrijk en ook zeker mogelijk. Het mag toch niet zo moeilijk zijn om dit op de ploeg over te brengen. We shall see.
+1/-0

3 maanden geleden
El Ghazi was toch geblesseerd ?
+1/-0

3 maanden geleden
Snelle 1-0. Het lamballen kan weer beginnen.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Wat mooi voor Thijs ❤️
+1/-0

3 maanden geleden
Respect voor hoe NEC omgaat met de minuut stilte vooraf en de 12e minuut. Was heel waardig.
+4/-0

3 maanden geleden
Wel lekker hoor, na 20 minuten 2-0 voor staan.
+1/-0

3 maanden geleden
Zijn die blauwe PSV? Is dit een uitwedstrijd? Niet te geloven....
+3/-0

 
3 maanden geleden
NEC speelt een type voetbal waarbij de kwaliteiten van PSV naar boven komen.
Als NEC zeer compact was gaan spelen dan hadden we het vertrouwde geploeter wel gezien.
Maar ik ben er ook wel blij mee, halverwege de wedstrijd rustig op mijn stoel kunnen zitten zonder zweetplekken op mijn stoel. :)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je weet dat NEC een van de meest compact spelende ploegen in de Eredivisie is? :denk
+1/-0

 
3 maanden geleden
Maar vandaag niet. PSV loopt er nu gemakkelijk doorheen.
+1/-0

3 maanden geleden
Zozo 0-3 En ik vind ze niet eens goed spelen haha, maar dat hou ik dan maar even voor me. Lekker om weer eens een potje gewoon rustig zonder spanning te kunnen kijken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nou ik vind ze wel prima spelen.
Ik ben heel kritisch, maar wanneer het goed is ben ik de eerste om het te melden.

Belangrijk vooral, concentratie is aanwezig.
+1/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Ik geloof mijn ogen niet 0-3 Voor in de 1e helft
Lekker Ruud alles op scherp gezet
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Hoelang is het geleden dat we met de rust 0-3 voor stonden.. in een uitwedstrijd.
Waren we wel eens aan toe
+1/-0

 
3 maanden geleden
Straks gaan we Spakenbrug-uit ook nog winnen en komen we in de beker-finale.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het moet niet gekker worden
+1/-0

3 maanden geleden
Drie overtredingen op Simons die met geel moeten worden bestraft, maar twee keer onbestraft en één keer slechts een vrije trap gegeven (waar wel de 0-2 uitviel)

Een overduidelijke rode kaart voor Tannane op De Jong, maar ook dat is onbestraft

We kunnen in ieder geval wel stellen dat de arbitrage fluit als een grote 1 april grap
+7/-0

 
3 maanden geleden
Ongekend he. Begint mode te worden. RKC uit ook al. Die Tannane man, wat een ongeleid projectiel.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dit zijn we inmiddels wel gewend, toch?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik hoorde de commentator zeggen dat deze scheids NEC eerder had gefloten en een rode kaart aan NEC had gegeven die werd geseponeerd.. Ik had meer het idee dat het 3x geen geel geven ( en dus rood ) meer goed maken was van de rode kaart toen.
+1/-0

3 maanden geleden
Nou, vanavond aan gif, beleving en concentratie geen gebrek! Wel extra pijnlijk dat dit blijkbaar niet standaard altijd is op te brengen...
+4/-0

3 maanden geleden
45 minuten geconcentreerd je werk doen en dit is wat er gebeurt. Had dit alle wedstrijden gedaan en we waren al kampioen geweest.
+3/-0

3 maanden geleden
Goede trainer man!
Hij heeft z’n team blijkbaar wel wakker geschud met z’n uitspraken …
Toch mag de snelheid in balbezit nog best omhoog …
+1/-0

 
3 maanden geleden
En ineens blijken de spelers toch te kunnen voetballen ..
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja, maar het begint met inzet hè?!
+1/-0

3 maanden geleden
Tjah die Drommel zal ook eens een bal met zn handen tegen moeten houden……
+1/-0

 
3 maanden geleden
Onzin, gewoon een fantastisch doelpunt van een vreselijk irritant mannetje. Maar precies in het hoekje. Deze had niemand gehad.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Ik vond het zeker geen blunder, maar onhoudbaar leek hij me ook niet.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Van Aanholt had gewoon veel korter moeten dekken. Topkeeper had hem gehad maar niet hebben is ook geen schande. Mooie goal
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zoals hij aan het eind van de eerste helft ook knap deed bedoel je?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hij had ‘m inderdaad best kunnen hebben.
+1/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Beste man van het veld wordt gewisseld onze veerman.
En het zakt een beetje in elkaar
+1/-0

3 maanden geleden
De lijnen raken elkaar, maar toch is het buitenspel? :huh
+1/-0

3 maanden geleden
Jammer van de 2 onnodige tegengoals
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
2e helft gewoon weer ouderwets slecht.
Veerman speelde top, drama wissel
+2/-0

 
3 maanden geleden
Volgens mij zei de commentator dat Veerman ziek was geweest.
+2/-0

3 maanden geleden
Waarom is er bij de 2-4 zo'n groot gat in de muur ?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Omdat er 2 spelers van nec in onze muur staan, wat helemaal niet mag!
Slechte scheids man!
+2/-0

3 maanden geleden
Prima eerste helft, goeie 4-0 voorsprong.
Maar is dit niet een beetje de essentie van het probleem. Het is zo labiel als maar zijn kan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Redelijke eerste helft haha. Je bent te snel tevreden. Redelijk spel, prima score, dat als compromis?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Prima is geen goed hé ;)
+1/-0

3 maanden geleden
Gelukkig wordt de eindstand van de competitie nooit bepaald door het doelsaldo.....

Maar goed, in mijn ogen had die Tanane in de eerste helft gewoon rood moeten krijgen.
Hoe zullen de spelers zich nu voelen na afloop, 2-4 na 0-4. Maar goed, gaat om de winst. Alles winnen en je bent (minstens) tweede.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Vandaag een uur geconcentreerd en scherp. Dat is langer dan gebruikelijk en dus kon de ploeg zich 30 ‘standaard uit minuten’ permitteren. Er is nog steeds werk aan de winkel.
+2/-0

3 maanden geleden
Beetje blauwdruk van dit seizoen deze wedstrijd,prima 1e helft en dan kakt de concentratie toch weer ietwat in ondanks de niet houdbare klassegoals van Tannane.
Maar goed we zijn Az voorbij en kunnen weer naar boven kijken.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Niet houdbare goals?
Waarom gaat Drommel bij de eerste goal met zijn rechtse hand naar de linker bovenhoek? En bij de tweede is het gewoon zijn hoek waar de bal invliegt.Hij staat veel teveel naar het midden opgesteld.
Hier was na de wedstrijd Luuk de Jong ook zéér kwaad over dus zo slecht heb ik het niet gezien denk ik.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Duidelijk geen keeper. Je moet altijd met je linkerhand naar de rechterhoek of omgekeerd. Deze goals waren absoluut onhoudbaar. Gewoon petje af voor Tannane.
+1/-1

3 maanden geleden
Als Feyenoord morgen toch eens punten laat liggen bij Sparta... Ja ik weet het, maar ik blijf nog even dromen, sorry ;)
+5/-0

 
3 maanden geleden
Die halen we niet meer in … hebben een makkelijk programma.
We moeten gewoon vol voor die 2e plaats gaan, en die is na vandaag ook weer dichterbij … alhoewel ik niet verwacht dat we nog alles gaan winnen …
+1/-0

3 maanden geleden
Overtuigende overwinning, tegengoals door individuele klasse (en ondanks dat Drommel ze wat mij betreft had moeten hebben), maar ik vrees een beetje de euforie die er nu weer heerst. Hoe vaak hebben we al niet gezien dat dit soort wedstrijden zich afwisselen met wedstrijden waarbij onze jongens ver, heeel ver, door de ondergrens zakken…
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Door Guti speelde Veerman een goede wedstrijd.Guti moet vast in de basis omdat hij voor meer rust op het middenveld zorgt.Hij laat andere spelers beter tot hun recht komen.Sangare is meer een ongeleid projectiel.De opbouw van achteruit was door Boscagli ook beter waardoor er sneller omgeschakeld kon worden.Dit geeft perspectief voor de komende wedstrijden.Ondanks zijn 2 mooie doelpunten is Tannane een heel vervelend mannetje.Hij komt goed weg dat die slechte scheidsrechter de Graaf hem spaarde.Tannane is zowel bij Ajaks als PSV in de jeugd weggestuurd omdat hij onhandelbaar was.Simons moet slimmer voetballen zodat de tegenstanders minder overtredingen op hem kunnen maken.Door de scheidsrechters wordt hij niet beschermt.Het eerbetoon aan Slegers was heel mooi.
+2/-0

 
3 maanden geleden
helemaal eens over Guti. Guti ziet het spel goed en weet goed waar hij moet lopen om voor de verdediging te stofzuigen, en zo de nieuwe aanval weer op te bouwen. Sangare heeft veel minder inzicht en wil te veel naar voren waardoor en gaten vallen. Sangare is pas goed als hij Guti naast hem heeft om hem te sturen en compenseren.

Maar ik denk dat RvN Guti de volgende wedstrijd weer op de bank gaat zetten.
+1/-0

3 maanden geleden
Go Ahead - Ajax = 0 - 0, PSV gedeeld op plek 2 en Feyenoord waarschijnlijk kampioen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En hopelijk na 23 april alleen op plek 2.
+1/-0

3 maanden geleden
Mooi GAE. Als Ajax CL misloopt is voor volgend seizoen ook belangrijk. Die club heeft alles begroot op inkomsten uit de CL.
Wordt nog spannend (plek 2 dan)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Doelsaldo kan ook nog wel eens parten gaan spelen!
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zeker, al is de wedstrijd onderling waarschijnlijk bepalend lijkt me
+1/-0