Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenMatig PSV ontsnapt met zege in Volendam


Tijdstip
16 april 2023
Stadion
Kras Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Matig PSV ontsnapt met zege in Volendam; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Matig PSV ontsnapt met zege in Volendam

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. Het uitduel tegen FC Volendam eindigde in een 2-3 zege. Guus Til maakte twee doelpunten, terwijl ook Luuk de Jong tot scoren kwam.

PSV leek een afwachtende houding aan te willen nemen en werd in de openingsfase regelmatig onder druk gezet door de thuisploeg. Het was echter wel PSV dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg, maar na een kwartier spelen was een pass van Guus Til net niet goed genoeg voor Luuk de Jong om voor de 0-1 te zorgen.

Na een periode zonder serieuze aanvallen van beide kanten was het na ruim een half uur spelen wel raak. Een schitterende verre pass van Joey Veerman kwam in de voeten van Til terecht. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan De Jong, die nu wel wist te scoren.

Vlak voor rust was het opnieuw raak. Wederom was Veerman belangrijk met een verre bal. Nu kwam deze ietwat in de kluts voor de voeten van Til en op heerlijke wijze schoot hij de 0-2 tegen de touwen aan.

PSV kwam vervolgens belabberd uit de kleedkamer voor het begin van de tweede helft. De thuisploeg kreeg alle ruimte om aan te vallen en wist al snel de aansluitingstreffer te maken. Érick Gutiérrez liet bij een hoekschop zijn man lopen en de 1-2 was een feit.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij leek wakker geschud te zijn door de tegentreffer, want al snel werd aan de andere kant weer gescoord. Opnieuw was er een belangrijke rol voor Veerman. Zijn hoekschop werd door Gutiérrez verlengd en Til kopte vervolgens de 1-3 binnen.

Het was dit keer echter weer Volendam dat snel tot scoren kwam. André Ramalho liet zich veel te makkelijk kloppen in een duel en het lag achterin vervolgens helemaal open, waardoor de 2-3 op het scorebord kwam en Volendam weer hoop kreeg op een goed resultaat. Dat bleek ook uit de kansen die volgden. Walter Benítez wist een keer goed redding te brengen, terwijl PSV meerdere keren ontsnapte omdat Volendam te onzorgvuldig was voor het doel.

Ook PSV kreeg nog enkele goede kansen. Joey Veerman schoot voor open doel over, terwijl Thorgan Hazard kort na zijn invalbeurt twee goede kansen kreeg. Doelpunten vielen er echter niet meer, zodat PSV met een 2-3 zege weer terug kon keren naar Eindhoven en zich nu mag opmaken voor de topper tegen Ajax.


Luuk de Jong: 'De drie punten zijn absoluut het belangrijkste'

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong vooral blij dat PSV had gewonnen van Volendam. "De drie punten zijn absoluut het belangrijkste", aldus De Jong. "In deze fase van het seizoen willen we zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst en dan moeten we onze punten blijven pakken. Dat hebben we vandaag gedaan."

De aanvoerder erkende wel dat PSV geen goede wedstrijd had gespeeld. "Afgelopen wedstrijden hadden we het betere spel, maar nu vielen we terug naar het snel balverlies lijden en kwamen we niet goed aan het voetballen", zo gaf hij aan. "We maken voor rust dan wel twee goede doelpunten, want die kwaliteiten hebben we. Verder was het veldspel echt niet goed van ons."

De Jong kreeg de vraag hoe het kan dat PSV na rust regelmatig volledig wegzakt. "We zeiden nog tegen elkaar in de rust dat het beter moest, want de eerste helft was zeker niet goed. Maar ik weet niet waar het dan aan ligt. We bleven hangen in het balverlies lijden en niet de juiste beslissingen nemen", zei hij daarover. "We kwamen maar niet in ons eigen spel en dat hebben we al vaker gehad. Dat is wel een belangrijk punt."

Ook werd gevraagd of PSV nu klaar is voor Ajax. "Dit zijn heel andere wedstrijden. Het is lastig hier op kunstgras. Zij hadden een plan en dat deden ze goed, daar moet ik ze complimenten voor geven", reageerde De Jong daarop. "Thuis tegen Ajax hoef je niemand voor te motiveren. Dat zou je eigenlijk nooit hoeven, maar dat zijn wel speciale wedstrijden."


Ruud van Nistelrooij: 'Het belangrijkste is dat je wint'

Ruud van Nistelrooij kreeg in gesprek met ESPN direct de vraag wat hij van het spel van zijn ploeg vond. "Het belangrijkste is dat je wint", aldus Van Nistelrooij. "Op kunstgras hebben we dit seizoen niet de meeste punten gehaald. Uitwedstrijden is ook lang een thema geweest, maar nu pak je tien punten uit de laatste vier wedstrijden. Dat zijn positieve punten, maar er zijn zeker ook dingen die beter kunnen en moeten."

Zeker over de tweede tegentreffer was de trainer niet te spreken. "Dat mag gewoon niet gebeuren. Je komt drie of vier keer in een duel. Dan moet je de scherpte hebben om daar in het duel te komen", zo gaf hij aan.

Joey Veerman had weer een hoofdrol binnen de ploeg. "Dit is zijn kwaliteit. Dat combineert hij de laatste maanden met betrouwbaar zijn op het middenveld en zijn man oppakken", zei Van Nistelrooij daarover. "Het vuile werk opknappen. Dat is allemaal prima."

Ook over het spel van Guus Til was hij te spreken. "Het is geweldig dat je hem in het team hebt. Hij brengt altijd honderd procent voor het team", reageerde hij daarop. "In het druk zetten, in het bal veroveren, in het schakelen. Hij is constant bezig. Hij heeft ook veel gevoel voor ruimte en maakt dan een wereldgoal met die volley. Ook als persoonlijkheid is hij een mooie kerel om in het team te hebben."


Joey Veerman: 'Ik had een paar leuke balletjes, maar ook twee niet te missen kansen'

In gesprek met ESPN was Joey Veerman kritisch op zijn eigen spel. "Ik had een paar leuke balletjes, maar ik had ook twee niet te missen kansen", aldus Veerman. "Ik had de 2-4 en ook de 2-5 moeten maken."

Gevraagd werd of PSV was geschrokken van het spel van Volendam in de beginfase, omdat de ploeg onder druk werd gezet. "Dat hadden ze goed voor elkaar. Bij ons was er gewoon te weinig beweging in de eerste twintig minuten", zo gaf hij aan.

Uiteindelijk kwam PSV wel op voorsprong met een hoofdrol voor Veerman. "Guti speelt de bal goed in. Ik wilde eerst op Xavi geven, maar Brian Plat is vrij snel. Ik vond dit daarom een goede oplossing", zei hij daarover, doelend op zijn pass op Til. "Hij was precies in de loop van Guus en dat moet ook, want anders moet hij wachten."


Guus Til: 'Als Joey de bal krijgt, weet ik dat ik gewoon de ruimte in kan rennen'

Guus Til werd in gesprek met ESPN gevraagd of hij getergd was om zichzelf te laten zien tegen Volendam. "Ik ben volgens mij de meest gewisselde speler van PSV geweest, dus als ik dan speel heb ik wel het gevoel dat ik iets moet doen", aldus Til. "Anders kan ik de volgende week er misschien weer niet opstaan."

Ook kreeg hij de vraag of het juist voor hem heerlijk was dat Volendam zo hoog speelde, zodat er voor hem veel ruimte was. "Met name als Joey dan de bal krijgt, weet ik dat ik gewoon de ruimte in kan rennen. Hij legt hem dan wel neer", zo gaf hij aan.

Op heerlijke wijze maakte Til de 0-2. "Hij kwam voor mijn voeten en ik pegelde hem blind richting de lange hoek. Dan ploft ie heerlijk", zei hij daarover, om daar nog dollend verder op in te gaan. "Joey zegt wel dat die bal voor Bakayoko was, maar die was natuurlijk gewoon voor mij. Hij wist niet eens dat Bakayoko daar ook was."

Gevraagd werd aan Til hoe het kan dat PSV in de tweede helft weer zo ver terugviel. "De tegenstander krijgt altijd wel iets van energie als ze uit de kleedkamer komen. Zeker als je thuis speelt ga je de eerste minuten stormen. Dat moet je dan doorkomen, maar dat lukt ons nooit. We krijgen hem altijd om de oren en als topclub zijnde is dat heel slecht", reageerde hij daarop. "Als je dan 1-3 maakt, moet je langzaam gaan toewerken naar de 1-4 en zorgen dat de tegenstander mentaal knakt. Dat gebeurt bij ons maar heel zelden en daar moeten we echt beter in gaan worden."


Karakteristieken

Uitslag: 2-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Luuk de Jong ('33)
Goal
0-2 Guus Til ('40)
Goal
1-2 Mbuyamba ('55)
Goal
1-3 Guus Til ('58)
Goal
2-3 Van Mieghem ('61)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
6.678 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Jarrad Branthwaite ('38)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('72)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('73)
Kaart
FC Volendam: Eiting ('77)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'69 Thorgan Hazard voor Xavi Simons
'69 Anwar El Ghazi voor Johan Bakayoko
'76 Fábio Silva voor Luuk de Jong
'76 Ibrahim Sangaré voor Guus Til
'85 Ismael Saibari voor Jordan Teze


Opstelling FC Volendam

Veerman


OristanioTwigtEitingVan Mieghem


MurkinMbuyambaMiraniPlatBuur


Stankovic

Wissels:

'75 Antonucci voor Veerman
'85 Ould-Chikh voor Oristanio
'85 Benamar voor Buur


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-3 (0-2)
 5 1-3 (0-2)
 5 2-4 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 0-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (1-2)
 4 0-3 (0-1)
10  4 1-3 (0-1)
11  4 1-3 (0-1)
12  4 0-3 (0-1)
13  4 1-3 (0-1)
14  4 1-3 (0-1)
15  4 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Guus Til (75 -> 5,0)
2. Joey Veerman (24 -> 4,0)
3. Érick Gutiérrez (22 -> 3,0)
4. Walter Benítez (16 -> 2,0)
5. Niemand (6 -> 0,5)
5. Luuk de Jong (6 -> 0,5)
7. André Ramalho (5 -> 0,0)
7. Xavi Simons (5 -> 0,0)
9. Jarrad Branthwaite (1 -> 0,0)
9. Johan Bakayoko (1 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (1 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
12. Fábio Silva (0 -> 0,0)
12. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
12. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
12. Livano Comenencia (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hopelijk komt dit goed, blijf wel erg gecharmeerd van Jonk als trainer. Zou die wel eens hier willen zien.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het is als trainer ook veel beter om een route te kiezen waarbij je bij kleinere clubs het vak leert, en om dan pas naar een grotere club te gaan. RvN en Heitinga willen volgens mij met te weinig bagage al hoofdtrainer van een grote club zijn.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ben jij wel eens in een positie geraakt waarin je manager vraagt om een stapje hogerop te doen, terwijl je zelf vindt dat je nog niet alle kennis hebt … en je dan wordt verteld dat je alle hulp krijgt??
Zo’n aanbod is voor velen moeilijk te weigeren weet je … en dan zijn daar veel redenen voor te bedenken (niet alleen salaris).

En het doet je goed als je collega’s (lees: fans) je dan ook alle steun geven … ook al maak je fouten … die waarschijnlijk iemand met 20 jaar meer ervaring (maar die je werkgever op dat moment niet kon vinden/krijgen) niet had gemaakt.

Maar ja, niet iedereen maakt zo’n situatie mee, en dan is het moeilijk voor te stellen …
+3/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@kleine1, met je onvoorwaardelijke(!) steun aan RvN ga je voorbij aan het feit dat na 28 wedstrijden er nog totaal geen automatismen en geen lijn te zien is in het spel en tactiek van PSV. Fred Rutten is zijn assistent-trainer die begin van seizoen met RvN daaraan begonnen is, dus heeft hij precies de steun gekregen die hij wilde. Het vertrek van Cody en Madueke doen geen afbreuk aan het vermogen er een stabiel elftal neer te zetten die het rechterrijtje allemaal probleemloos aan de zegekar moet binden. Dus de kritiek op de TS is volkomen terecht, sorry, maar het lijkt sinds het WK helemaal nergens meer op. Was het maar anders en konden we Ruud maar de hemel in prijzen.
@WouterErik: Jonk is 56 jaar, en allang geen beginnend trainer meer. Als hij zo'n goede trainer was geweest had hij hoogstwaarschijnlijk wel een grotere club in NL of het buitenland onder z'n hoede gehad. En idd. Heitinga en RvN nemen een groot afbreukrisico, ik vrees voor beiden weinig positiefs met de job die ze nu hebben.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Had jonk van de zomer al graag gezien ,snap vandaag helemaal niet meer van Ruud hou me hart vast aankomende 3 wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Ben benieuwd naar de basis opstelling, wetende dat Eríck Gutiérrez, Ibrahim Sangaré en Guus Til op scherp staan. Bij een gele kaart zijn ze tegen ajax geschorst.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Volgens Ruud’s filosofie zullen ze alle drie ineens wel in de basis staan. Ik zou deze wedstrijd dan kiezen voor Sangare, maar hem wel even vertellen dat ie op scherp staat. Guti kan vaak wat dommere onbesuisde kaarten pakken. Zou eventueel zelfs boscagli overwegen op hun plek
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sangaré lijkt me niet slim om op te stellen. Die is zo sterk dat hij ieder duel wint. Iedere ziekenhuisbal is voor hem gewoon balbezit. Echter scheidsrechters vinden het soms moeilijk om die extreme power te accepteren en dat resulteert vaak in overtredingen en kaarten tegen hem. Het is vaak als de reus tegen klein duimpje. En in tegenstelling tot Simons wordt klein duimpje dan wel vaak in bescherming genomen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens v.w.b. Sangare, enkele keren een onterechte gele prent gekregen echter ons klein duimpje Simons wordt vaak niet in bescherming of te weinig in bescherming genomen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat bedoel ik ook. Tegenstanders van Sangaré worden vaak in bescherming genomen bij een normaal duel terwijl ze fysiek gewoon 3 klassen tekort komen. Dat vind ik niet altijd fair. Terwijl Simons met zijn snelheid vaak omgeduwd, getrokken of onderuit gekegeld wordt en dan is het gewoon doorspelen of enkel een vrije trap.
+1/-0

1 jaar geleden
Volgend jaar een rechtsback zoeken? Uhm, psv word ff wakker, geen miljoenen uitgeven aan van Ewijk maar gewoon onze Sambo terug halen….. is kosteloos en beter!👍, vandaag word lastig potje, ik zie zo maar punt verlies aankomen….
+1/-0

1 jaar geleden
Palinkje fileren en terug in de bus.
+2/-0

1 jaar geleden
Kan mij nog een wedstrijd voor de beker herinneren waarin wij alle hoeken van het veld te zien kregen. Dit moet geen probleem zijn, maar toch.
+1/-0

1 jaar geleden
Dan hoop ik na uiteraard een winst dat we volgende week Sangare en Guti op kunnen stellen.
Zonder die twee kun je volgende week net zo goed overslaan.
+1/-1

1 jaar geleden
Serieus? Til en Teze😂😂😂
+2/-0

1 jaar geleden
Onbegrijpelijk weer die Til, voegt echt niets toe, waarom niet aanvallender spelen met Silva ??
+3/-0

1 jaar geleden
Simons zit er nog niet heel best in tot nu toe. Louter balverlies. En die is al weken de enige die iets kan forceren. Benieuwd of hij zich snelnkan herpakken
+1/-0

1 jaar geleden
Hoor ik daar zojuist weer een lied over Xavi?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Yep, goed gehoord. Welkom in Nederland.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De KNVB vindt hier pas iets van na 30 mei natuurlijk, anders moeten ze twee keer Ajax gaan bestraffen..
+1/-0

1 jaar geleden
70 procent de wedstrijd ingaan…
+1/-0

 
1 jaar geleden
70% vind ik nogal hoog ingeschat...
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een puinhoop zeg, dat spel van PSV. Hopelijk gaat het de twee volgende zondagen een stuk beter 🙈
+1/-0

1 jaar geleden
Teze is weer aan het vertragen met zijn terug speelballen
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Onvoorstelbaar dat we een prima back als Sambo verhuren, en een prutser als Teze wekelijks in de basis hebben staan
+4/-1

1 jaar geleden
Blij als het seizoen over is. Niet om aan te gluren.. elke wedstrijd weer.
+2/-0

1 jaar geleden
Tis weer om te janken. Dadelijk 1e schot van Volendam en het is weer kassa. Til eruit, savio op links en Simons waar die hoort te staan ipv Til.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Savio? Die heeft bij elkaar nog geen 100 minuten gespeeld voor PSV. Ik heb hem nog nooit iets speciaals zien doen. Waarom zou hij dan moeten spelen?
+1/-0

1 jaar geleden
Luuk de Jong kan trouwens echt niet meer. Ik weet, het is een clubheld, maar het ziet er zo extreem onbeholpen uit.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Klasse bal van Veerman, prachtig overzicht van Til. Mooie counter zeg. Ik ga vaker klagen over Luuk
+1/-0

1 jaar geleden
Fabio Silva er weer naast is onbegrijpelijk inderdaad. Ik lees niets over een blessure. Het lijkt wel alsof er niemand op links staat.

Mooie acties van Til en Veerman bij de goal.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Simons moet zijn ballen ook wat eerder gaan geven.
+1/-0

1 jaar geleden
Je kan geel geven voor Gerrit, als je Volendam ook een keer geel had gegeven als ze Simons onderuit kegelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Guti gewoon wisselen nu, geen risico meenemen met volgende week in het achterhoofd. En Til kan je nu ook prima wisselen voor Silva. Simons staat sowieso geen linksbuiten nu.
+2/-0

1 jaar geleden
Prachtige bal van Til. Speelt echt heel prima vandaag
+5/-0

 
1 jaar geleden
Klopt. En Teze echt weer slecht … en Luuk kan ook niet meer …
+1/-0

1 jaar geleden
Snel een erbij anders gaat het hier nog spoken.
+2/-0

1 jaar geleden
Wilde net typen dat we allemaal weten wat er gaat gebeuren..
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is eigenlijmlk echt een godswonder dat we met dit spel nog steeds kans maken op de tweede plek
+4/-0

 
1 jaar geleden
Zoals standaard geen idee wat ze aan het doen zijn…
+2/-0

1 jaar geleden
Scheidsrechter helpt de fijn in het zadel… icm wederom 60 procent mentaliteit na de rust
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je speelt tegen bal op het dak 4. Geen excuses voor hetgeen ze op het veld leggen
+2/-0

 
1 jaar geleden
Elk schot op doel is raak inderdaad. Iedereen is (terecht) kritisch op Drommel, maar Benitez heeft er ook al veel laten gaan die niet onhoudbaar waren. Een bodje op Olij zou niet al te gek zijn.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Men denkt weer dat men er al is, wat is dat toch altijd met deze ploeg, stukje mentaliteit wat niet klopt, gelukkig wel de 1-3…. Pfff
+2/-0

 
1 jaar geleden
Verschrikkelijk... Dit is zo slecht, dit mag toch niet? :\(
+1/-0

1 jaar geleden
Manmanman, al twee tegendoelpunten weer geïncasseerd. Wat een verdediging hebben we toch....
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik verlang terug naar Alex en consorten
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ook Rekik en Bruma hadden het prettig op orde. Maar dit....
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is veel erger dan alleen de verdediging. In het middenveld zit ook weinig samenhang.
+2/-1

1 jaar geleden
wat staan we weer te verdedegen!!!!!!
+2/-0

1 jaar geleden
Mag hopen dat onze nieuwe TD de verdediging wel serieus neemt voor komend seizoen.
+3/-0

1 jaar geleden
Het is werkelijk niet te geloven. Hoe simpel wij goals weggeven.
+3/-0

 
1 jaar geleden
We verliezen de bal zo ontiegelijk vaak en makkelijk in de opbouw, al heel het seizoen. En toch moeten en zullen we zorgvuldig vanuit de opbouw spelen. Als je er de spelers niet voor hebt probeer dan eens iets anders….
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zo vaak verkeerde keuzes. Maar de afstemming onderling is ook matig. Wie stuurt de ploeg in het veld. Onrustig, er zijn geen vastigheden
+1/-0

 
1 jaar geleden
We hebben 11 spelers, maar geen elftal.
Daarin is de coach belangrijk, maar ook een leider op het veld.
In Rotterdam hebben ze kokcu en in Amsterdam Tadic.

Ik had hoop dat Luuk misschien die rol kon vervullen, maar dat is helaas niet het geval. Ben wel van mening dat dat topprioriteit nummer 1 is om aan te trekken komende transfer periode!
+2/-0

1 jaar geleden
Daar gaan we al … de eerste aanval van Volendam sinds die wissels, en Sangare laat meteen z’n man lopen …
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wilde net zeggen. Sangare valt lekker in
+2/-0

 
1 jaar geleden
En hij gaat nog niet eens een kop duel aan … slappe hap man!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je gaat onderhand hopen dat Volendam wint
+1/-0

 
1 jaar geleden
Matige invalbeurt inderdaad. Hazard heeft na zijn goal en assist ook weinig laten zien. Verliest een duel en is nu al energie aan het sparen terwijl er net in staat. El Ghazi had wel al twee assists kunnen hebben als Veerman en Hazard wat beter met de kansen omgingen.
+1/-0

1 jaar geleden
Volendam mag ook gewoon ongestoord de bal rondspelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja, nu moeten we weer zitten zweten voor een wedstrijd Volendam-uit die ze 2-0 voor hebben gestaan.
+2/-1

1 jaar geleden
Wat lopen al die spelers van Volendam toch vrij rond. Waarom zorgt PSV als een team niet dat er veel meer druk op hun spelers is ?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Kan RvN die pet niet eens afzetten?
+1/-0

1 jaar geleden
De redding is nabij. Saibari erbij !!
+2/-0

1 jaar geleden
Van linksbuiten naar rechtsback...Ruud is de weg helemaal kwijt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hazard heeft vaker op de back gespeeld. Anders moet je Comenencia brengen. Beter hadden we Sambo hier gehad.
+2/-0

1 jaar geleden
De zoveelste flutwedstrijd dit seizoen !!
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dat dus... man het wordt iedere keer slechter, om te janken..
+1/-0

1 jaar geleden
Als onze Veerman toch eens kon afmaken hè?! ;)
+2/-0

1 jaar geleden
Beste Directie van PSV ? Wat is jullie reactie op het niveau waar we weer naar hebben moeten kijken ?
+4/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals Ruud enkele weken geleden al zei: dit is alles wat we kunnen met dit materiaal!
Dus gewoon hopen dat we 2e plaats kunnen halen, en dan mogen we blij zijn.
In de zomer maar weer verder bouwen … de nieuwe TD ziet nu in ieder geval wat er moet gebeuren.

En dat moeten de fans ook begrijpen … op dit moment kun je (als “directie”) gewoon niet meer.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zou volgende week echt zonder Luuk beginnen …
Die heeft behalve de goal echt helemaal niets gepresteerd! En alleen maar klagen op de scheids …
+6/-0

 
1 jaar geleden
Ja zelf reflectie lijkt hij momenteel niet te hebben inderdaad.. hij stond toch op scherp of ben ik in de war. Nouja ik begin ook liever met Silva tegen Ajax.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja, met Luuk voorin is het gewoon veel te statisch, en balcontrole en passing gaat hem ook niet echt goed af de laatste tijd …
Tegen Ajaks ben je beter af met wat meer snelheid en een (extra) afjager voorin …
En trouwens, ik heb het idee dat een Simons ook beter speelt samen met Silva.

Maar dan komt het volgende probleem … Luuk is onze aanvoerder en waarschijnlijk de duurste speler dus die gaan ze niet zomaar banken… :\(
+1/-0

 
1 jaar geleden
Of een keer écht verrassen en van Duiven in de basis..
+2/-0

 
Ja, heel briljant idee. Gaan experimenteren met een 18-jarige jeugdspeler in een cruciale topper :ja
+3/-1

1 jaar geleden
Het was de 2e helft wel weer heel erg slecht. Wat is dat toch met deze selectie? Kom op met alle respect Volendam! Zij voetbalden hartstikke goed en dat mag PSV gewoon niet overkomen.
Er zit maar geen verbetering in het spel en de mentaliteit. Ik denk dat de staf ook niet genoeg kwaliteit heeft om het team beter te laten spelen. Dat brengen Slot, Steijn en Jonk wel bij hun selecties.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ongeacht het resultaat, onder RvN heb ik altijd het idee dat we iedere wedstrijd zowel voetballend als organisatorisch de mindere zijn! Dan maakt het niet uit of we voetballen tegen Ijsselmeervogels, Emmen of Volendam! Wordt er wel eens getraind op een verdedigende organisatie neerzetten onder RvN? Het lijkt erop alsof onze tegenstanders geen enkele moeite hoeven te doen om voetballend in onze 16 te geraken, wederom of het nu gaat om Ijsselmeervogels, Emmen of Volendam. Het spijt me dit te moeten zeggen, maar het is louter gebaseerd op toeval en veel geluk dat we staan waar we nu staan op de ranglijst.
+7/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt helemaal. Hij heeft geen idee hoe ie een elftal moet laten voetballen. Geen beweging, geen compactheid, geen diepte. Zoals ik eerder al eens zei. (Oud) spitsen zijn per definitie geen goede trainers omdat ze geen kijk op het spelletje hebben.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Een kleine vooruitblik op het interview met Ruud na de wedstrijd:

De eerste helft deden we het goed
We beginnen te slap aan de tweede helft, dat mag niet gebeuren
De spelers hebben karakter getoond
Ik ben blij met waar we staan, we kunnen nog kampioen worden……

Ruud is mijn all time voetbalheld, maar er is niets, maar dan ook werkelijk niets van vooruitgang te bespeuren in dit elftal. We spelen als los zand, er zijn geen automatismen, het spel is echt, echt heel slecht, en iedere week stellen we 11 andere spelers op.

Je vraagt je af wat dit team op de training doet. Gaat het daar wel goed? Ik geloof er eigenlijk geen ruk van. En als dat zo is, dan is mijn uiterst pijnlijke conclusie dat we het beste afscheid van Ruud kunnen nemen…..
+7/-0

1 jaar geleden
Een paar goede goals maar verder weer verschrikkelijk slecht. Ramalho / Teze zorgt voor enorm trage opbouw en … ach het is eigenlijk hetzelfde als de meeste wedstrijden met alle mancos van dien. RvN heeft absoluut nog niet laten zien waarom er vertrouwen is / zou moeten zijn in hem als hoofdcoach. Geen enkele lijn / structuur in het spel.
+4/-0

1 jaar geleden
Luuk de Jong; zij hadden een plan. Dan krijg je het moeilijk.
I rest my case.
Wij hebben geen plan. Of ja, ik zie het niet in ieder geval.
Iedereen met een plan maakt het ons moeilijk.
+8/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Alweer totaal geen systeem te bekennen. Men doet maar wat. Veldspel van Volendam is onderhand nog beter. Vrees voor volgende week met deze instelling en met deze verdediging. Hopelijk Olly weer in de basis (denk dat hij gespaard is op dat nep gras) Ook weer lekker aan het doelsaldo gewerkt. Pfff
+1/-0

 
1 jaar geleden
Eigenlijk heb ik best veel vertrouwen in volgende week. In topwedstrijden speelt PSV meestal wel scherp. Onze selectie is echt niet zo slecht als het spel doet vermoeden
+5/-4

 
1 jaar geleden
Onze selectie is echt niet zo slecht als het spel doet vermoeden..statement vn het jaar.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ja, dit is precies zoals het iedere wedstrijd weer gaat hier ...

Tijdens de wedstrijd zijn de spelers allemaal slecht!

Dan is de wedstrijd afgelopen (en het maakt niet uit of we gewonnen of verloren hebben), maar dan is ineens Ruud de gebeten hond! En dan was bv een Roger Schmidt de perfect trainer ...

We staan weer 2e en Feijenoord is gewoon het beste team dit jaar! De technische staf kan hier gedurende deze periode v/h jaar gewoon niets meer aan doen. Proberen het seizoen zo goed mogelijk af te maken en in de zomer weer verder bouwen ...
+1/-0

 
En er blijkt ook steeds weer een massale internetstoring te zijn als er zonder problemen gewonnen wordt, want degenen die voor de wedstrijd los gaan en tijdens de wedstrijd ook voordat er gescoord is, zijn dan opeens dagen offline.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het verbaast me dat je dit zegt!

40 minuten geleden zei je nog:
"Als je er de spelers niet voor hebt probeer dan eens iets anders…."
En nog vele andere reacties waarbij je echt niet tevreden bent over bepaalde spelers ...

Dus, wel consequent blijven he?!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hmm, volgens mij spreek ik mezelf niet tegen. Ik vind de manier waarop we proberen op te bouwen (een tactische keuze) niet passen bij de verdedigers die we hebben. Dat wil niet zeggen dat ik iedereen slecht vind. Sterker nog. Ik denk inderdaad dat een andere trainer meer uit deze selectie zou halen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Tja,ik begrijp je ook wel hoor .. soms schrijven we gewoon uit frustratie ...

Maar ik vind gewoon dat er met deze selectie gewoon niet veel meer te halen is ... en ik denk ook niet dat er een trainer is die bv een Teze beter kan maken (en dat is maar 1 voorbeeld) ... sommige spelers hebben het gewoon niet.

En ok, ik ben het met je eens ... in een wedstrijd tegen Ajaks weet je het nooit, dan kunnen bepaalde spelers gewoon ineens tot 200% van hun kunnen stijgen ...

Ik hoop echt dat we die 2e plaats kunnen halen, en dan ben ik benieuwd wat er komende zomer gaat gebeuren, met deze nieuwe TD en een Ruud aan het roer (want die gaan ze naar mijn mening niet slachtofferen). Beide hebben nu gezien wat we tekort komen, en volgens mij hebben we toch nog wel een budget voor wat leuke aankopen (zeker als we een Sangare kunnen verkopen).
+1/-0

Wij geven de bal zelfs tijdens ons laatste aanval in de zestien aan de tegenstander , ongelooflijk.
+6/-0

1 jaar geleden
Wat een ongelooflijk beroerd, slap en fantasieloos elftal is dit. Met een trainer die ook maar wat lijkt te doen en niemand weet wat. Fluit maar snel
Af dit seizoen. Al wordt het volgend jaar ongetwijfeld
Meer van hetzelfde
+2/-3

1 jaar geleden (gewijzigd)
Vanmiddag is wel duidelijk geworden dat de onnodige verliespartijen tegen de kleintjes niet op toeval berusten. De eerste helft geen antwoord op het hoge druk zetten van Volendam. In feite komen de 2 treffers zomaar uit de lucht vallen. Tweede helft wederom terugkerend gebrek aan leiderschap in het team wat zich uit in gebrekkig onderling coachend vermogen. Steeds weer die 1 meter ruimte geven zodat je Volendam de ruimte geeft om combineren. Dat ruimte "geven" zie je bij andere topploegen niet, daar zit echt de crux voor de onrust bij PSV. Teze en Ramalho zijn voor mij een groot vraagteken. Het lijkt wel of zij hun hoofd er niet bij hebben. Bij Jordan zie ik een vlakke gezichtsexpressie. Geen scherpte, geen grinta en vooral gebrek aan verdedigende intensiteit. Dat is al de gehele tweede seizoenhelft gaande. Wie en wat helpt hem er weer bovenop? Laten we hoop hebben op het feit dat twee wedstrijden tegen Ajax op zich zelf staande partijen zijn met meer wedstrijdintensiteit.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal met je eens!
Ik lees hier ook ergens van waarom Volendam zo makkelijk combineert, maar wat jij aanhaalt is gewoon het grote probleem.
Waarom staan onze spelers niet korter te dekken?! We zijn altijd te laat! Soms lijkt het wel dat ze alleen maar de bal in de gaten houden, en niet de tegenstander.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Heeft het gebrek aan korter dekken niet iets met de trainer te maken ?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tuurlijk, alles ligt aan de trainer ….
Als er een veter los zit, dan heeft Ruud ze niet goed geleerd om veters te strikken … ;)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Fijn @kleine dat je eindelijk eens realistisch reageert dat het aan de trainer ligt. Onder Schmidt gaf de min of meer zelfde selectie(veel spelers hadden zelfs een jaar minder ervaring) praktisch nooit een meter ruimte aan de bal, waardoor tegenstanders, en zeker de zwakkere, veel moeite hadden met opbouwen. Nu is het vaak 'Geitûhkoas'.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Daarom had je in twee seizoenen onder Schmidt natuurlijk ook maar 77 tegendoelpunten :denk
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat had te maken dat de laatste linie heel hoog stond, waardoor veel ruimte achter deze linie was. De goed pressing op de bal had daar niets mee te maken. (zullen we nog maar niet over de veel betere resultaten hebben)
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV doet wat het moet doen en dat is winnen. Het is niet overtuigend maar dat verwacht ik dit seizoen niet meer. Het is overleven tot het eind van het seizoen. Guus Til en Veerman waren prima maar Joey had de wedstrijd wel in het slot moeten gooien. Positief is wel dat de spelers op scherp geen gele kaart hebben gekregen. Op naar 2x Ajaks en hopelijk met goede afloop. Blij als het kunstgras in 2025 wordt verbannen. De clubs met plastic hebben thuis gewoon een voordeel.
+5/-0

1 jaar geleden
Drama wedstrijd, drama wissels van drama trainer met pet
+3/-2

1 jaar geleden
Het seizoen is bijna voorbij en nog steeds doen we maar wat en weten spelers niet waarom het niet loopt. Hoe kan dat. Je vak is profvoetballer en je bent een hele week aan het trainen.
Waarop vraag ik me dan af.
Wederom benauwde zege waar we blijkbaar weer de polonaise om moeten lopen.
Ruud heeft toch echt bij de grootste topclubs gevoetbald maar de opmerking 'weet je wat voor gezeik er is als je niet wint...'. Alsof hij dat niet terecht en normaal vind bij een topclub. Ik begrijp zijn opmerkingen soms echt niet. Mog zo een 'we hebben een overwinning uit het vuur gesleept'.......tegen Volendam Ruud!!
Ooit waren we een topclub denk ik dan.
Volgende week wedstrijd op zich maar dit team is zo instabiel dat de 2e plaats echt nog heel ver weg is ook bij winst volgende week.
+7/-0

1 jaar geleden
Ik kan me echt niet voorstellen dat Ruud volgend seizoen nog trainer is bij ons,of hij gooit zelf de handdoek of ze gaan in goed onderling overleg uit elkaar,ik zie het in ieder geval niet zitten met deze technische staf maar dat is mijn bescheiden mening
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik wel … want een club laat zo’n icoon die ze zelf hebben aangesteld niet zomaar vallen!
En pas volgend jaar, als hij in de zomer met z’n nieuwe baas/TD een nieuw team kan bouwen, pas dan kun je zeggen of hij het goed doet of niet.

En daarbij, ben ik blij dat onze club niet zo denkt als veel van z’n “fans”, die iemand niet eens een kans geven!
Iemand? Een van hun grote iconen notabene!!
+6/-6

 
1 jaar geleden
Psv is geen speeltuin waar je bij het eerste team twee jaar de tijd krijgt om een goede coach te worden. Bij psv moet je er als coach meteen staan. In het verleden heeft assistent Rutten al bewezen niet de juiste hoofdcoach te zijn en het lijkt alsof hij nu weer aan de knoppen draait, want alles gaat teruguit en bij 1 doelpunt voorsprong wordt er nauwelijks meer vooruitgevoetbald. Maar we moeten dus nu nog een jaar naar slecht voetbal kijken en de kans op miljoenen cl voetbal opgeven, omdat we een icoon aan het roer hebben? Wat een onzin, in goed overleg kan je best tot de conclusie komen dat doorgaan niet het beste is voor psv. Ook met deze selectie had je geen moeite met Emmen, Volendam, Groningen en Cambuur moeten hebben…
+9/-0

 
1 jaar geleden
We gaan het zien … ik denk echter dat onze directie er anders over denkt, en ze gaan niet weer een clubicoon opofferen (na eerder Van Bommel).
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan moeten ze een onervaren 'clubicoon' geen trainer maken, zo moeilijk is het niet @kleine.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik neem aan dat dit een bewuste keuze is geweest, en dat een "minder" seizoen daarbij ingecalculeerd is ... Zelfde geldt voor de verkopen van Gakpo en Madueke ...

En dan gaan we/ze komende zomer weer verder bouwen aan een nieuwe selectie, met daarbij dan hopelijk een 2e plaats.

En daarbij, zelfs een ervaren trainer, bv een Schmidt, geeft ook geen garantie voor het kampioenschap he??
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
@kleine: PSV is geen FC-Bal-op-het-Dak waar tijdelijk de kwaliteit van de broodjes kroket in de kantine belangrijker zijn dan het resultaat, omdat er even een minder seizoen ingecalculeerd wordt(ik heb zware twijfels dat RvN het volgend seizoen evt. beter gaat doen, het is na 29 wedstrijden hotseknots-voetbal). PSV moet(!) een van zijn laatste kansen nu grijpen om niet af te haken in de miljoenendans van het Europese voetbal, een reputatie van een clubicoon is daar ondergeschikt aan, en RvN zal daar niet anders over denken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Roger Schmidt was in seizoen 2021 - 2022 'gewoon' kampioen met PSV geworden als scheidsrechters, grensrechters en var objectief hun werk hadden gedaan i.p.v. hun clubvoorkeur de manier van fluiten, vlaggen, varren te laten beïnvloeden.
+6/-0

 
ZONDERMEER TammyW42, ZONDERMEER ! Daar waar velen het bagatelliseren met snoepgoedpraat moet ik jou hier zondermeer gelijk geven want daar waar wij niet terecht punten hebben vergeven heeft de wedstrijdleiding het ons onthouden, PSV benadelen tegen welke club dan ook in de ED is altijd in het voordeel van de concurrentie, en zo is het gegaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik begrijp dat je Luc de Jong niet snel op de reservebank plaatst, maar hij is al lange tijd geen schim, van wat van hem verwacht werd. En vanmiddag was het helemaal knudde. Hij hield nauwelijks een bal vast en verspeelde de bal keer op keer. Hij is eerder een sta in de weg dan een nuttige spil. Dan alsjeblieft Silva.
En laat Van Nistelrooy Simons nu eindelijk eens op zijn favoriete nr. 10 beginnen.
En zoals Sangaré inviel, was een aanfluiting.
Enfin, dom geluk dat we gewonnen hebben.
Op naar Ajax!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap niet dat velen RvN wel de juiste man vinden. Velen zien in hem blijkbaar wel het club icoon die een kans verdient maar moet werken met een beperkte selectie ‘waar simpelweg niet meer uit te halen valt’. Iedereen kan toch zien dat de stand op de ranglijst nergens anders op gebaseerd is dan puur geluk. Onder RvN is er gewoonweg geen enkel voetballend aspect ingeslepen om aan vast te kunnen houden; geen vaste spel patronen, geen degelijk positie spel, geen sterke veld bezetting, geen compacte organisatie, geen snelle omschakeling/counter, geen dode spelmomenten die altijd gevaarlijk zijn, geen pure individuele klasse waar altijd op terug gevallen kan worden, geen pressing voetbal waar tegenstanders niet onderuit kunnen voetballen, geen strijd of over m’n lijk mentaliteit, geen verdediging die op de 0 kan voetballen, geen fitheid of fysieke dominantie tov de tegenstander, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit alles resulteert in dat we voetballend en qua spel opvatting altijd de mindere zijn ook tegen tegenstanders als Volendam en Excelsior. Echt goed voetbal kan me gestolen worden maar structureel succes moet wel op iets van het bovenstaande gebaseerd zijn. Onder RvN niks van dit en vooruitgang valt er ook niet te bespeuren. Als argument kan altijd wel de kwaliteitsarme selectie aangehaald worden maar Arne Slot heeft het 2 jaar lang met veel minder moeten doen en moet je zien wat hij er een onverslaanbare voetbalmachine van heeft weten te smeden. Ja, nu zijn alle Feyenoord spelers inderdaad stuk voor stuk beter maar aan het begin van een seizoen staan de papieren er altijd heel anders voor als de kwaliteit van de selecties naast elkaar gehouden wordt. Dit jaar heb ik de 2e plek al lang opgegeven gezien het programma met Ajax, Sparta en Az nog voor de boeg en dus niks om mij aan vast te klampen dat we die wel kunnen winnen. Maar ik kijk ook alvast verder en zie ook geen enkele houvast waar ik moed uit zou kunnen putten voor volgend seizoen zolang RvN nog aan het roer zal staan. Ik heb RvN hoog zitten en hij is inderdaad een club icoon. Ruud is als onervaren coach tegen wil en dank naar voren geschoven en daar plukken wij nu met z’n allen de hele zure vruchten van. Maar alsjeblieft, grijp in voor het o zo belangrijke volgende seizoen nu het nog kan. Dit kan gewoon echt niet zo verder tenzij je PSV helemaal de afgrond in wil helpen!
+8/-0

 
1 jaar geleden
Er zit nauwelijks een systeem in PSV en alles wat er op het veld gebeurd is eigenlijk toeval. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ook zo'n PSV-team heb gezien. Misschien het team onder Cocu waarbij opeens alle ervaren spelers weg vielen (Schaars en Park) en we alleen jonkies op het veld hadden.
Tav de 2e plek heb ik wel hoop. Thuis tegen Ajax dat ook weinig samenhang heeft kan PSV best winnen. Dan heeft Ajax nog AZ en Twente uit waar je ook punten kunnen verliezen.
Maar volgend seizoen met het wel helemaal anders.
+2/-0

1 jaar geleden
Voor het eerst was ik het eens met een artikel van Willem van Hanegem, en das niet best.

'In de beker hebben ze tegen de lamme en de blinde gespeeld en ik zie ze eerlijk gezegd niet van Ajax winnen. Die ploeg voetbalt ook veel minder dan in het verleden, maar daar hebben ze nog wel altijd een idee. Ze kunnen het alleen nu even niet uitvoeren zoals voorheen.'

'Deze twee ploegen staan een straatlengte achter Feyenoord en die begonnen dit seizoen met een vrijwel volledig nieuw elftal. Dan weet je: Ajax en PSV hebben het gewoon heel slecht gedaan.'
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gedeeltelijk mee eens. Dat ze het heel slecht gedaan hebben dat staat vast.
Maar niet winnen van ajax? We hebben juist in de topwedstrijden (op az na) juist wel beter gespeeld. Of heb ik dat verkeerd?
Dus helemaal zonder vertrouwen voor zondag zit ik niet. Beker zien we erna wel weer.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Is een nieuw elftal erger dan een elftal waar de beste spelers zijn weggehaald?
En zondag spelen we weer thuis. Qua wedstrijden in eigen huis staan we stijf bovenaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Begrijp me niet verkeerd, ook ik heb RvN hoog zitten, voornamelijk als geweldige speler en club icoon maar niet als trainer. Die jongen gaf zelf nota bene aan zich er niet klaar voor te voelen. En hoeveel "tussen jaren" hebben we nu alweer gehad?? Het is beschamend dat we bij een grote club als PSV genoegen nemen met al die tussen jaren. PSV is geen speeltuin maar een miljoenen bedrijf en laat ze zich daar ook eens naar gaan gedragen, ook de spelers op het veld die inmiddels miljoenair zijn. De seizoen kaarten zullen wel weer omhoog gaan in prijs maar wat de supporters voorgeschoteld krijgen is nog geen daalder waard momenteel. Als we op deze manier aan modderen gaan we Feyenoord achter na met minstens 10 jaar geen titel en dat is beschamend voor alles en iedereen die van PSV houdt. Arme Frits Philips, zijn mooie club is naar de verdommenis aan het gaan... :\(
+3/-0

1 jaar geleden
Ik schrok van de samenvatting van feyenoord: bewegende spelers die de bal willen hebben en zo de tegenstander overlopen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Het moet niet gekker worden. Zo kan je vrij komen te staan om een voorzet te geven of om een doelpunt maken. Nee, dat soort looplijnen maken het voor onze trainers alleen maar veel te ingewikkeld. Laten we het eenvoudig houden bij instelling was goed of instelling was slecht. :)
+2/-0