Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV prolongeert TOTO KNVB Beker door Ajax na strafschoppen te verslaan


Tijdstip
30 april 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox


PSV prolongeert TOTO KNVB Beker door Ajax na strafschoppen te verslaan; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV prolongeert TOTO KNVB Beker door Ajax na strafschoppen te verslaan

PSV heeft de TOTO KNVB Beker opnieuw aan de prijzenkast kunnen toevoegen. Na strafschoppen werd Ajax verslagen. De Amsterdammers waren via een eigen doelpunt van Jarrad Branthwaite nog op voorsprong gekomen, maar Thorgan Hazard maakte in de tweede helft gelijk. Uiteindelijk was het Fábio Silva die de beslissende penalty tegen de touwen schoot.

Vanwege het vele vuurwerk op de tribunes begon het duel enkele minuten later. Van de passie op de tribunes was op het veld echter weinig te merken. Lange tijd was er aanvallend geen serieuze mogelijkheid te zien bij beide teams.

Dat veranderde tien minuten voor rust plotseling toen Guus Til een enorme kans kreeg. Joey Veerman veroverde de bal en via Luuk de Jong kreeg Til de bal voor zijn voeten. Zijn schot kon door Timber nog net geblokt worden.

PSV leek de overhand te krijgen. Na een vrije trap van Veerman kon Jarrad Branthwaite inkoppen, maar werd de bal door een van de Ajacieden nog net achter gekopt. Een corner werd echter niet gegeven en terwijl meerdere PSV'ers nog protesteerden werd door Ajax de doeltrap snel genomen. Wat volgde was een ongelukkige tegentreffer omdat het schot van Bergwijn door Branthwaite in eigen doel werd gewerkt.

Na rust leek PSV al snel de gelijkmaker te maken na een afgeslagen corner, maar vanwege buitenspel van André Ramalho werd deze afgekeurd. Een minuut later kreeg Ajax een gigantische kans nadat Jordan Teze in de fout ging en Brobbey en Bergwijn samen op Drommel af konden gaan. Brobbey schoot echter op de paal.

Na een uur spelen had Ruud van Nistelrooij genoeg gezien en bracht hij met Anwar El Ghazi en Thorgan Hazard zijn eerste twee wissels binnen de lijnen. Guus Til en Johan Bakayoko werden van het veld gehaald. PSV leek na die wissels direct meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg via De Jong al snel een goede kopkans. Zijn poging werd echter door de doelman gestopt. Enkele minuten later was het alsnog raak. Hazard kwam uitstekend voor zijn man en tikte na een goede pass de gelijkmaker binnen.

Een minuut na dat doelpunt leek Ajax weer een gigantische kans te krijgen toen Brobbey alleen op Joël Drommel afkon. De doelman bracht uitstekend redding en de rebound werd vervolgens ook geblokt. Een eventueel doelpunt zou echter toch zijn afgekeurd vanwege buitenspel van de Ajax-spits. Niet veel later werd de spits opnieuw diep gestuurd, maar deed keer schoot hij naast het doel.

Een kwartier voor tijd werd PSV weer gevaarlijk toen Álvarez weggleed. De poging van Simons werd door de doelman echter gestopt en geen van de PSV'ers kreeg de mogelijkheid om de rebound te benutten.

Ook bij Ajax werd een dubbele wissel ingebracht en daardoor leek het spelbeeld weer volledig om te draaien en waren de Amsterdammers de gevaarlijkere ploeg. De vermoeidheid bij beide ploegen werd steeds groter, waardoor er steeds meer ruimtes ontstonden.

Er werden nog drie minuten aan blessuretijd gegeven. PSV leek plotseling een enorme kans te krijgen nadat Rulli de bal niet goed wegwerkte na een voorzet op De Jong, maar Simons gleed weg toen hij de rebound op doel wilde schieten. Er werd niet veel later afgefloten, zodat een verlenging het gevolg was.

De eerste helft van de verlenging werd haast een kopie van de eerste helft van de reguliere speeltijd. Beide teams kwamen tot geen enkele serieuze aanval. PSV moest wel noodgedwongen wisselen, want Simons werd na een harde tackle uit de wedstrijd geschopt en kon niet meer verder. In de rust kon ook De Jong niet meer verder en moest ook hij gewisseld worden. Illustratief voor het spelbeeld was dat Fábio Silva al acht minuten langs de kant had gestaan om in te vallen, maar was de mogelijkheid er nog niet om de wissel door te voeren.

In de tweede helft van de verlenging kreeg PSV al snel een grote kans, maar het schot van Silva kon geblokt worden. Het bleek uiteindelijk de enige kans van de tweede helft, zodat strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen.

Loting voor de wedstrijd had al bepaald dat deze aan de kant van de supporters van Ajax genomen zouden gaan worden. Na een nieuwe toss mochten de Amsterdammers ook als eerste de strafschoppen nemen. Tadic schoot de eerste raak, waarna ook Hazard de penalty tegen de touwen wist te schieten. Brobbey was de tweede Ajacied die mocht nemen, maar hij schoot hoog over het doel. Het bleef echter gelijk, omdat de strafschop van André Ramalho werd gestopt. Timber was de volgende die miste, aangezien de verdediger hard tegen de lat schoot. Dit keer was het echter Ibrahim Sangaré die miste, zodat het na drie strafschoppen van beide ploegen nog maar 1-1 stond. Godts scoorde namens Ajax wel de vierde strafschop, maar El Ghazi wist weer gelijk te maken.

Álvarez was de vijfde Ajacied die mocht nemen, maar hij schoot door het midden en zag Drommel eenvoudig de penalty stoppen. Silva kreeg de kans om PSV de winst te bezorgen en schoot feilloos raak, zodat PSV de bekerwinst wist te prolongeren en voor de vijfde keer op rij Ajax wist te verslaan.


PSV huldigt selectie in Philips Stadion na nieuwe bekerwinst; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV huldigt selectie in Philips Stadion na nieuwe bekerwinst

Net zoals vorig seizoen zal PSV in het Philips Stadion gehuldigd worden na de winst van de TOTO KNVB Beker. Dat meldt PSV via de officiële kanalen. De poorten in het Philips Stadion gaan vanaf 21:45 uur open. Supporters die zelf aanwezig waren bij de bekerfinale in De Kuip kunnen binnen via ingangen 35/36 en 20/21. Supporters die niet in Rotterdam waren kunnen via ingang 10 naar binnen, terwijl voor mindervalide supporters ingang 5 is geopend.


Luuk de Jong: "Uiteindelijk speel je om prijzen te pakken"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: 'Uiteindelijk speel je om prijzen te pakken'

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong blij met de bekerwinst, maar was hij het eens met de opmerking dat het geen goede wedstrijd was. "Er was weinig voetbal, vooral veel directe ballen. Een beetje dat je de bal niet achterin wilde verliezen zodat de tegenstander kon scoren", aldus De Jong. "Het was geen goede wedstrijd, maar we komen uiteindelijk wel goed terug. Aan het einde was de energie ook wel op bij beide teams en gingen er weinig ballen meer naar voren."

De Jong was het ook eens met het gedrag van de spelers op het veld. "Er staat zoveel op het spel. We zijn mensen en we willen allemaal winnen, ten koste van alles", zo gaf hij aan. "Als ons dan onrecht wordt aangedaan, kan ik boos worden. Het was gewoon een corner voor ons en die werd niet gegeven. Dan ben ik daar heel emotioneel over. Zo waren er ook andere reacties. Ik snap wel dat het soms te ver ging, maar het is emotie. Beide teams konden niet meer voor het kampioenschap spelen en willen graag deze prijs winnen. Vorige week is er ook een hoop gebeurt in die wedstrijd en dat zag je nu weer terugkomen."

De aanvoerder was het niet helemaal eens dat hij als aanvoerder het goede voorbeeld zou moeten geven. "Als er geen goede beslissing van de scheidsrechter wordt gegeven, ga ik er op af. Als iemand een scheenbeschermer tegen mij aangooit, ga ik naar de scheidsrechter. Dat soort dingen slaat helemaal nergens op", zei hij daarover. "Zie je mij dit soort dingen doen? Ik vind meer dat dit soort dingen eruit moeten worden gehaald. Het was zeker te veel, maar we wilden zo graag winnen en lieten ons te veel gaan."

Uiteindelijk was het wel PSV dat met de TOTO KNVB Beker aan de haal ging. "Uiteindelijk speel je om prijzen te pakken", reageerde hij daarop. "We hebben er nu twee gepakt met de Johan Cruijff Schaal en de beker. Ik heb wel altijd aangegeven dat de belangrijkste prijs het kampioenschap is, die wil je als eerste pakken. We kunnen er wel eerlijk over zijn dat dat hem niet meer gaat worden, maar uiteindelijk kunnen we wel tevreden zijn over hoe we nu bezig zijn. We winnen nu de bekerfinale en pakken onze tweede prijs van het seizoen. Alleen wil je het liefst het kampioenschap ook pakken. Maar met twee prijzen en als we de tweede plek pakken, kunnen we ook tevreden zijn."


Joey Veerman: "Niveau was niet om over naar huis te schrijven, maar dat maakt voor ons geen reet uit"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Joey Veerman: 'Niveau was niet om over naar huis te schrijven, maar dat maakt voor ons geen reet uit'

Joey Veerman kreeg in gesprek met ESPN direct de vraag of hij zich kon voorstellen dat hij in één seizoen vier keer van Ajax had gewonnen. "De Johan Cruijff Schaal hebben we zeer terecht gewonnen, de uitwedstrijd tegen Ajax was ook terecht en die 3-0 van vorige week was niet geflatteerd. Vandaag was het meer een vechtwedstrijd, maar ik ben blij dat die onze kant op valt", aldus Veerman. "Het niveau was niet om over naar huis te schrijven, maar dat maakt voor ons geen reet uit."

Gevraagd werd aan de middenvelder wat voor seizoen PSV heeft gespeeld als het nu ook de tweede plaats nog pakt. "De beker is gewoon een heel mooie prijs", zo gaf hij aan. "Ik zei tegen Drommel ook al dat je niet weet wat er door je heen gaat als die penalty er in gaat en je wint. Al sla je me dood, ik heb geen idee waar ik naar toe ben gerend. Dit zijn gewoon mooie dingen. Je kan dan niet zeggen dat een seizoen mislukt is."

Veerman was het eens met de kritiek op het gedrag van de spelers op het veld. "Iedereen zal wel zeggen dat het erbij hoort, maar het was gewoon heel kinderachtig", zei hij daarover. "Iedere keer die elkaar in de haren vliegt, elkaar een duwtje in de rug geeft als er al een overtreding is gemaakt bij het weglopen. Ik hou er niet van. Dan zal iedereen wel zeggen dat ik een mooi weer voetballer ben, maar het is gewoon heel vervelend. Ook van onze kant. Wij deden het in de eerste helft ook. Ik zei ook al in de rust dat we er niks mee bereikten en zij dit juist wilden. In de tweede helft hebben we dat iets minder gedaan en scoren we ook."


Ruud van Nistelrooij: "Ik gun dit Joël Drommel zo erg"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: 'Ik gun dit Joël Drommel zo erg'

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij erg blij met de bekerwinst. "Er zit heel veel karakter in. We kwamen achter en waren in de rust toch wat aangeslagen, maar we zijn rustig gebleven en zijn het spel blijven spelen wat we hadden afgesproken", aldus Van Nistelrooij. "We moesten vast blijven houden aan wat we hadden afgesproken. We wisten dat we altijd een goal kunnen maken en natuurlijk kom je goed weg met die kans op de paal. Vanaf toen dacht ik ook dat we hem maar moesten winnen."

Van Nistelrooij zag een heel andere wedstrijd dan een week geleden. "Er waren veel felle duels. Ajax reageerde ten opzichte van vorige week. Toen waren we bijna de hele wedstrijd dominant, maar dat was vandaag fifty/fifty", zo gaf hij aan. "Dan krijg je zo'n wedstrijd met veel lange ballen. Dan komen er ook opstootjes bij. Dat gebeurt, iets te veel, maar dat is ook hoe voetbal wordt beleefd. In de media ben je of alles of niks. Je bent een topper of een nul. Dat is ook niet de waarheid. Als je zo wordt beoordeeld, krijg je ook dit soort reacties."

Over het gedrag van de spelers in het veld wilde de trainer in eerste instantie niet veel zeggen. "Laten we het over het spel hebben. Je moet het als kanttekening plaatsen, maar je speelt een bekerfinale waarin de belangen heel groot zijn", zei hij daarover. "Men maakt het ook heel groot, de media. Als je dan verliest... Dat creëer je dan ook een beetje. Als je een penaltyreeks verliest, wordt je volledig afgeschreven. Dan krijg je een beetje dit gedrag. Dat is nooit goed gepraten en gelukkig hebben de supporters zich fantastisch gedragen, maar voetbal is emotie en daarin komt soms een opstootje. Maar dat wil je het liefst helemaal niet zien. Maar dit was te veel, dat mag ook gezegd worden."

Van Nistelrooij was vooral heel erg blij voor Joël Drommel. "Ik had hem als eerste te pakken. Hoe hij dit heeft opgepakt. Hij gaat weer keepen, hij krijgt de kans in het bekertoernooi en pakt de beslissende penalty en winnen wij de beker", reageerde hij daarop. "Dan heb je stappen gemaakt, aangezien hij vorig jaar nog wel eens wat moeite had met de druk. Iedereen begon al waarom je Drommel opstelde. Ik had honderd procent vertrouwen in zijn kwaliteiten. Dit gun ik hem zo erg dat hij deze prijs wint met alle wedstrijden die hij heeft gekeept en beslissend is in de penaltyserie. Daar geniet ik dan van."


Joël Drommel: "Aan zijn aanloop zag ik al dat Alvarez door het midden ging schieten"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Joël Drommel: 'Aan zijn aanloop zag ik al dat Alvarez door het midden ging schieten'

Joël Drommel was in gesprek met ESPN erg blij met de overwinning tegen Ajax. "We staan hier nu met de bekerwinst", aldus Drommel. "Ik ben altijd in mezelf blijven geloven, dat ten eerste. Hard blijven werken en alles er aan blijven doen om weer terug te vechten en de top te halen. Ik heb heel diep gezeten. Ik had het vorig jaar heel moeilijk. Ik speelde alle bekerwedstrijden, maar niet de finale. We wonnen en dat was hartstikke mooi, maar nu heb je alles in de beker gekeept en speel je zo'n finale. Dat is voor mij een mega moment."

De doelman was ook blij met de complimenten van Ruud van Nistelrooij. "Dat was heel mooi dat hij dat zei", zo gaf hij aan. "Ik ben altijd in mezelf geloven en heb echt keihard gewerkt, dag in dag uit. Ik heb mensen om me heen waar ik mee praat, ik heb een mental coach waar ik mee praat. Een mental coach heb ik nooit eerder gehad, maar dat is denk ik wel heel goed voor sommige spelers. Je kan je toch meer vrij uiten dan bij een goede vriend of je vader. Hij kan je meer aanwijzigingen geven en daar ben ik heel blij mee. Het is gewoon keihard trainen en meer voor jezelf blijven doen. Dan kom je er met alle scenario's."

Voorafgaand aan de wedstrijd waren alle strafschoppennemers van Ajax uitgebreid bestudeerd. "Alle spelers waar beelden van zijn heb ik bekeken. Tadic, Klaassen die werd gewisseld, Brobbey, Alvarez. Noem ze maar op", zei hij daarover. "Ik heb er goed naar gekeken. Een penalty zal altijd fifty/fifty zijn, maar ik heb me hier op voorbereid. We hebben ook goed gekeken naar de aanloop, naar de schouder, de binnenkant voet of de wreef. Een penalty stoppen blijft moeilijk, maar ik zag Alvarez al een rechte aanloop nemen en dacht er al aan om te blijven staan. Aan de aanloop zag ik het al, maar ze schoten ook drie keer door het midden. Dit is echt top. We gaan hier een mooi feestje van maken."

Drommel kreeg ook vragen over zijn toekomst. "PSV weet dat ook, ik wil heel graag spelen. Dat moet ik ook, want daar ontwikkel je het meeste, vooral als keeper zijnde", reageerde hij daarop. "Ik ben nog zeker niet rond aan het kijken, want het seizoen is nog niet voorbij. De focus lag nu hierop en we gaan straks weer verder kijken. Maar de intentie is wel dat ik moet spelen."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eigen doelpunt Jarrad Branthwaite ('43)
Goal
1-1 Thorgan Hazard ('67)

Opmerkelijk: PSV wint na strafschoppen

Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
51.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Sanchez ('30)
Kaart
Ajax: Alvarez ('37)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('43)
Kaart
Ajax: Bergwijn ('45)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('45)
Kaart
Ajax: Rensch ('60)
Kaart
PSV: André Ramalho ('79)
Kaart
PSV: Xavi Simons ('90)
Kaart
PSV: Anwar El Ghazi ('92)
Kaart
Ajax: Wijndal ('95)
Kaart
PSV: Patrick van Aanholt ('120)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'59 Thorgan Hazard voor Johan Bakayoko
'59 Anwar El Ghazi voor Guus Til
'76 Phillipp Mwene voor Jordan Teze
'98 Érick Gutiérrez voor Xavi Simons
'106 Fábio Silva voor Luuk de Jong


Opstelling Ajax

BergwijnBrobbeyBerghuis


GrillitschTadicKlaassen


HatoAlvarezTimberSanchez


Rulli

Wissels:

'46 Rensch voor Sanchez
'68 Bassey voor Grillitsch
'75 Wijndal voor Hato
'75 Conceicao voor Berghuis
'115 Godts voor Bergwijn
'115 Vos voor Klaassen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-1)
 5 1-1 (0-1)
 4 2-2 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
10  3 1-2 (1-0)
11  2 3-1 (2-0)
12  2 2-2 (1-1)
13  2 2-2 (0-1)
14  2 0-0 (0-0)
15  2 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.84. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Joey Veerman (47 -> 5,0)
2. Joël Drommel (43 -> 4,0)
3. Xavi Simons (22 -> 3,0)
4. André Ramalho (9 -> 1,5)
4. Thorgan Hazard (9 -> 1,5)
6. Jarrad Branthwaite (4 -> 0,0)
6. Patrick van Aanholt (4 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
9. Luuk de Jong (2 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (2 -> 0,0)
9. Fábio Silva (2 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Walter Benítez (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Guus Til (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
12. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
12. Livano Comenencia (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik hoop op een positief scenario met bekerwinst en volgende week winst op Sparta. Dan is PSV verzekert van minimaal EL voorronde en maakt het een goede kans op CL voorronde. Bij een negatief scenario wordt de kans op Conference league ook nog reëel.Dit kan weleens een beslissende week worden voor PSV en voor het behoud van Simons.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er zijn nog meer wedstrijden dan alleen Sparta
+1/-0

1 jaar geleden
Gewoon weer winnen van ze.
Dan 3 x in het seizoen gewonnen, dat maakt het dan toch wel erg lekker.
+1/-0

 
1 jaar geleden
4x, je vergeet een wedstrijd ;)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, scherp. Nog leuker
+1/-0

1 jaar geleden
Zal, denk ik, toch een heel andere wedstrijd gaan worden. Alles of niks. Ook die schopper van ajax is er weer bij en wij missen Sangare. Toch heb ik alle vertrouwen op beker winst. ajax achter en op het middenveld de bal gunnen en gegroepeerd afjagen. Dan lekker op de omschakeling gaan spelen met veel snelheid. Standaard situaties kunnen wel weer eens voor de beslissing gaan zorgen.
+1/-0

 
Sangaré is tegen Sparta pas geschorst
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat heel Ajaks er hard in zal gaan … dat wordt van ze geeist nadat ze vorige wedstrijd zoveel duels verloren.
Daarom moeten wij daarvan profiteren en proberen om die schopper als eerste een rode kaart te laten krijgen …
+1/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat wie het eerste doelpunt gaat maken vrij bepalend zal zijn.
Als PSV scoort dan kunnen ze iets achterover leunen en hun beste spel spelen. En dan heb je ook een kans dat Ajax als team uit elkaar valt, en de spelers op elkaar gaan mopperen.
Als Ajax scoort dan moet PSV komen en moeten ze achterin ruimte weg geven. Dan is PSv niet zo sterk.
Ik verwacht zeker de eerste 20 min wel een stuk feller Ajax.
+1/-0

1 jaar geleden
Het zit mij helemaal niet lekker. Natuurlijk zal Ajax met iets op de proppen gaan komen (sowieso strijd maar waarschijnlijk ook tactisch) waardoor we waarschijnlijk verrast gaan worden. Lijkt me dus veel te gemakkelijk om te stellen dat we gewoon weer even hetzelfde recept als afgelopen zondag moeten toepassen ‘en dan komt het allemaal wel even goed’. Zo’n sfeer hangt er op dit moment namelijk wel en dat zint mij van geen kant!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het is vooral belangrijk dat we zondag dezelfde felheid en agressie tonen als afgelopen zondag. Dat is wat het verschil maakte. Werkelijk ieder duel werd door PSV gewonnen en dan is het voor Ajax gewoon heel lastig om aan voetballen toe te komen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Juist, dezelfde felheid, dan gaat de beker naar Eindhoven.
+1/-0

1 jaar geleden
Als we zondag die cup maar (weer) pakken, het is gewoon een mooie prijs, interesseert me niet hoe vaak we dit seizoen van ze gewonnen hebben, ik vind a.s zondag gewoon nog iets meer dan afgelopen zondag, ondanks dat je daar een goed gevoel aan over hield, als supporter, maar a.s zondag vind ik gewoon de belangrijkste, staat gewoon een grote prijs klaar na een overwinning! Heren…. Laat het andermaal zien, en er is iig reden voor een klein feestje dan, hopelijk pakt ruud het wederom tactisch slim aan👍🙏
+3/-0

1 jaar geleden
Door de afgelopen barre seizoenen is de beker verworden tot een hoofdprijs.

Vergelijkbaar met de situatie waarin Feyenoord jarenlang heeft gezeten.

Zondag ga ik met veel plezier en vol verwachting naar de Kuip maar ergens wordt ik ook een beetje triest van ons enorme afglijden de afgelopen jaren.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Feyenoord wordt in 7 jaar tijd 2x kampioen en dan zijn ze uit "de situatie waarin ze jarenlang hebben gezeten"?

De realiteit is dat Feyenoord een maximaal faalclub is. Zo'n groot stadion en zo'n enorme achterban en dan zo weinig prijzen.

Dat we in Europa niet meer meetellen klopt. Maar nationaal gezien zijn wij natuurlijk al sinds de eeuwwisseling nummer 1.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben het eigenlijk wel met de tekst van Rafl eens. PSV was een club die voor de titel ging en de CL halen, en de beker was toch maar een bijzaak tav kampioen worden en de wedstrijden in de CL.
Nu wordt er gedaan alsof de beker winnen een hoofdprijs is geworden. Feyenoord vierde de laatste 10 a 20 jaar het winnen van de beker als een enorme prijs, en bij PSV beginnen ze dat nu ook te doen. Ik baal ook van de afname van niveau.
+2/-0

 
1 jaar geleden
De beker is gewoon een hoofdprijs en wij hebben veel te weinig van die Dennenappels voor een topclub. Elke prijs is er 1 en ik baalde voornamelijk van de periode Cocu/van Bommel die het voor elkaar kregen om ons tegen eerste divisie ploegjes uitgeschakeld te laten worden. Dat waren stuk voor stuk vernederingen. Je hebt dit jaar enorm veel mazzel dat je bijna "gratis" in de finale staat en winnen is gewoon een hoofdprijs erbij en voor volgend jaar minimaal EL.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mijn volgorde is:
1) Europeese finale winnen,
2) Landskampioen,
3) CL-groepsfase doorkomen,
4) CL halen
5) Beker winnen,
6) fruitschaal
+4/-0

 
1 jaar geleden
Kan me hier ook wel redelijk in vinden. Financieel gezien is CL halen voor een club zó belangrijk, dat je daar meer baat bij hebt dan bij het winnen van de beker. Echter, CL halen stond de afgelopen periode gelijk aan landskampioen worden. Want die voorronde doorkomen, is voor ons niet zo'n zekerheidje... Jouw lijstje wordt dus vooral voor volgend seizoen interessant, want dan is de 2e plaats op zeker een (financiële) hoofdprijs.

Voor nu staan we aan de vooravond van de bekerfinale. We zijn goed uitgerust, en eventuele gebeurtenissen van morgen zijn in principe niet van invloed op de laatste 4 competitiewedstrijden. Daarom moeten we gewoon alles op alles zetten om voor de 4e keer van die Amsterdammers te winnen en een mooi stukje zilverwaar naar Eindhoven te brengen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De volgorde van WouterErik kan ik me in vinden. Echter het moment kan de emotie en volgorde nog wijzigen. De eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste. En als dat tegen Amsterdammers is, heeft deze voor mij net iets meer lading.

Overigens staat landskampioen en Europese finale bij mij op gedeelde eerste plaats.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zondag winnen van Ajax brengt niet alleen de Knvb-beker naar ons in Eindhoven, maar zal ook ajax een mokerslag uitdelen dat ze de laatste 4 wedstrijden niet echt met overtuiging zullen spelen. Daarom is zondag winnen zo belangrijk voor de 2e plaats.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Daarom is een goede start, en op 1-0 voor komen ook zo belangrijk. Als PSV voor komt en de wedstrijd in de grip krijgt dan zal Ajax uit elkaar gaan vallen op het veld. Maar bij Ajax op voorsprong krijgen ze hun ego terug, en willen ze voor de prijs gaan.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Met alle respect voor Drommel maar ik vind het onbegrijpelijk dat je in een finale niet met je sterkste 11 begint. In mijn ogen neem je het dan niet helemaal serieus. Als je wil wisselen in een seizoen doe dat dan in wedstrijden tegen ‘op papier makkelijke’ tegenstanders.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Eens, het kan om veel geld gaan… Begrijp er niks van…
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ids. zeer dubieus. In een finale stel je je beste spelers op, en Benitez is veruit de beste keeper die we sinds Gomes gehad hebben. Met alle respect naar Drommel toe, belachelijke beslissing van de TS.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Benitez keepte tegen ajax volgens mij ook zijn beste wedstrijden. Dus de keuze voor Drommel is zeker onbegrijpelijk
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat Drommel keept heeft te maken met de openbare toezegging die onze trainer aan Drommel heeft gedaan (en misschien zelfs wel op papier staat?) dat hij in het bekertoernooi keept. Nu is het een beetje te laat om alsnog Benitez op te stellen. Wie er ook keept de schijnwerpers staan er nu vol op.
Die toezegging had nooit gedaan moeten worden of in ieder geval niet openbaar gemaakt moeten worden.
Laten we maar hopen dat die een wereldpartij keept.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind het ook belachelijk dat Drommel keept. Van mij had hij sowieso geen een bekerwedstrijd mogen keepen. Je stelt gewoon iedere wedstrijd je beste 11 spelers op, tenzij er een keer iemand redelijkerwijs gespaard kan worden. We zijn een topclub, geen liefdadigheidsinstelling.
+3/-0

1 jaar geleden
Van Nistelrooij speelt met vuur door Drommel op te stellen.

Hij doet alsof PSV Drommel iets schuldig is. De realiteit is dat dat andersom zo is.

Het is goed mogelijk dat deze onzekere keeper morgen opnieuw (beslissende) fouten gaat maken. Als dat gebeurt mag het rechtstreeks op het conto van Ruud worden geschreven.

PSV heeft helemaal niets te winnen met deze beslissing.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nou, ik denk wel dat ze iets te winnen hebben …
Als PSV wint met Drommel onder de lat, dan komen we misschien nog ooit van hem af (met een paar miljoen als vergoeding), en hoeven we niet die complete 10 miljoen (of hoeveel het ook was) af te schrijven …

Dus hier zit heus wel een gedachte achter, en is naar mijn mening niet een beslissing die alleen door Ruud wordt genomen…
Ja ja, en dan zijn er veel “als-reacties” te bedenken, maar helaas, de club moet ook aan de centen denken … en ja, het is een gok, maar Ruud ziet Drommel op de training dus die zal er heus wel vertrouwen in hebben …

En trouwens, zo slecht heeft Drommel het ook weer niet gedaan toen Benitez geblesseerd was …

Laten we er maar het beste van hopen, en op voorhand mensen gaan beschuldigen van van alles helpt ook niet …
+4/-0

 
1 jaar geleden
Verstandige post.
Schmidt heeft volgens mij Bruma ook vaak in laten vallen om een verkoop mogelijk te maken.
En Drommel kreeg wel een aantal briljante doelpunten om zijn oren,
+1/-0

1 jaar geleden
De keuze voor Drommel is nu eenmaal al bij aanvang v/h seizoen genomen en hoe dat gaat uitpakken weet niemand.
Het enige wat we kunnen doen is hem het vertrouwen geven.
+4/-0

1 jaar geleden
Wat een overdreven reacties hier allemaal jegens Drommel. Jullie doen echt alsof deze jongen nog geen bal kan vangen.

Bij een sterk team hoort ook een goede ( en tevreden bank) logisch dat de andere jongens ook een kans krijgen, en bovenal leuk voor die jongens!

Ik heb er zin in! we gaan het zien vanavond.
+5/-0

1 jaar geleden
Straks op naar Rotterdam voor de finale met hopelijk een goede afloop.Ik heb vertrouwen dat Drommel een goede wedstrijd keept.Waar ik minder vertrouwen in heb is dat het even gemakkelijk gaat als vorige week Zondag.De sloper en kopper is terug bij Ajaks en dat scheelt behoorlijk voor die Amsterdammers.
+1/-0

1 jaar geleden
Word gewoon pittig potje, ik ben er nog niet zo zeker van….zie dit zo maar eens mis gaan…. Drommel op goal, die er nooit staat, ….
+1/-1

1 jaar geleden
Al een uur Goedemorgen Eredivisie.. krijg het idee dat alleen ajax vandaag de finale speelt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat dacht je van die spelers van Ajax met "we hebben ze laten scoren, we hebben hun laten winnen" ipv "PSV maakt een doelpunt" .
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb er helaas nog geen goed gevoel over. ajax is de underdog, zitten in crisis blabla. Helaas zien we het hele seizoen al dat ploegen die afgeschreven zijn / in de problemen zitten dan opeens juist tegen ons uit hun dal kruipen. (Cambuur, Groningen, Sevilla etc) Wij wonnen de laatste keren van ajax omdat zij ons onderschatten en onze spelers vochten voor hun leven. Krijg een beetje het idee dat dat deze keer andersom is. En zo goed vond ik ons vorige week nu ook weer niet. maar goed, zal de stress wel zijn bij mij. Beker verliezen en derde worden zou eigenlijk wel bij dit seizoen passen. Hoop zo dat ik ernaast zit.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik deel dat met jou, ik heb gewoon het idee dat de euforie erg groot is in deze groep na vorige week, let maar op, vanmiddag tref je een ander ajakkes, ik denk voor stabiliteit dat Guti naast Sangare op middenveld ipv Til een goede, betere optie is, over Drommel nog maar te zwijgen….. ik denk ook dat na afgelopen week dit heel moeilijk te coachen is, probeer maar eens een elftal wat “vliegt” weer met beide pootjes aan de grond te krijgen…., laat ik het hopelijk ook mis hebben en vanavond nog paar halve liters op de beker te kunnen drinken👍
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jep, nu die de Mexicaanse psycho wel mee, niet dat hij nu zo goed speelt, maar die laat zich niet wegzetten. Teze bijvoorbeeld was top vorige week, maar de rest van het jaar erg matig. Wie zegt dat hij nu weer zijn tweede goede wedstrijd speelt... Ik zou ook op zeker Guti opstellen. En vorige week was thuis, nu spelen we gewoon uit. Zal wel weer een nepsupporter zijn ofzo, maar idd altijd als de euforie hoog uit (winst op AC milan in de winter), worden we vrij snel weer met beide benen op de grond gepleurd. Maar goed, misschien dat dan liever nu en dan wel fel en scherp zijn in de laatste competitiewedstrijden. Ik geloof echt niet dat de de komende wedstrijden allemaal nog gaan winnen. Maar goed, ik zit graag verkeerd in deze en zal ruiterlijk bekennen dat ik te negatief was. Maar al zo vaak en zo heftig teleurgesteld dit seizoen...
+1/-0

Het is niet te hopen dat Drommel de Rommel hier leest en mocht ie dat doen hoop ik dat het effect positief zal werken op hem want het kan toch niet anders zijn dat wij hier allemaal op winst hopen of het nou Drommel is die keept of Teze.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik heb er wel vertrouwen in alleen niet in Drommel, sorry... toch denk ik dat we gaan winnen :)
+1/-0

1 jaar geleden
We kunnen er in ieder geval vanuit gaan dat ieder ajaxdoelpunt hier direct een discussie gaat opleveren of het een fout / blunder van Drommel is of niet.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Was gewoon een corner. Erg frustrerend dat de scheids dat niet ziet en Ajax uit de tegenaanval scoort.

Kon de VAR dat niet corrigeren?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het was een corner maar goed dat kan gebeuren. PSV had de betere kansen en staan wat ongelukkig achter maar moeten gewoon scherper zijn voor de goal. Wie de volgende scoort wint
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij had toch gelijk lol
+2/-0

1 jaar geleden
Higler bepaalt de wedstrijd….
Ajaksieden mogen alles uit de kast trekken …
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een enorm frustrerende wedstrijd om naar te kijken, met om het af te ronden een goal uit een counter vanaf een achterbal die corner moest zijn..

Daarnaast had ik gehoopt dat er nu gewoon een scheids was die meteen de toon zou zetten en aangeeft dat hij de baas is. Dat continue klagen van iedereen en doen of ze doen gaan is echt verschrikkelijk..
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een blamage is deze scheidsrechter zeg. Ongekend. Teze schiet een bal, wordt door twee Ajacieden aangevallen en krijgt geel. Het zal moeilijk worden en zie ons niet met 11 man eindigen. Het gedrag van de Ajax spelers is helemaal ver onder peil. Zou me kapot schamen. Alles nog voor te spelen, maar kan me weinig slechtere en niet boeiende wedstrijden herinneren. Beide ploegen laten helemaal niets zien
+6/-0

 
1 jaar geleden
Lijken wel Portugezen die Ajaksieden ….
+2/-0

1 jaar geleden
Ga gewoon eens zelf voetballen, dat is mijn advies!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Hoe kan psv voetballen tegen zo’n anti-voetbal en gedrag van Ajaks, en een scheids die dat gewoon laat gebeuren?!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Anti voetbal, denk dat wij met weer die de Jong en Til zwaar anti voetbal opstellen!!!! Voetbal toch eens met echte aanvallers die zelf zijn eigen veters kunnen strikken..
+1/-0

1 jaar geleden
Aan de Espn commentatoren: als het gedrag van de spelers jullie zo stoort, doe er dan eens iets aan, en noem gewoon namen!

Pas als die spelers worden genoemd op tv, dan kan er discussie ontstaan, en zullen de club en de knvb iets moeten ondernemen ….
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
We staan op het punt om de wedstrijd weg te geven en Ruud gaat El Ghazi brengen 🙁
+2/-0

1 jaar geleden
Wanneer gaan ze voor zogenaamd geblesseerd het veld terug inrollen ook eens heel geven? Je wordt als scheids toch gewoon voor lul gezet door zijn Bergwijn?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Of die wegwerpgebaren van Brobbey..
Dan maakt hij daarna ook echt die overtreding op Ramalho niet meer hoor! Dat was namelijk ook gewoon een over over overduidelijke gele kaart.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat was gewoon een bewuste wraakactie, maar alles lijkt toegestaan vandaag. Je krijgt zo'n ongelofelijke zeikpot, omdat de scheidsrechter compleet over zich heen laat lopen. Als wij dit gedrag op ons werk vertonen staan we stuk voor stuk in no time op straat. Het is walgelijk.
+1/-0

1 jaar geleden
Die gasten op dat veld verdienen per maand bakken met geld en wat laten ze zien ? Een stelletje kleuters die een dramatische wedstrijd op de mat leggen. Geleid door een kneus in het geel die er helemaal niks van kan. Zij, al die spelers, vullen hun zakken met bergen geld. En wij morgen allemaal weer ploeteren voor een hongerloontje wat op gaat aan boodschappen en energieprijzen. Best onterecht eigenlijk allemaal...... Forza PSV !
+2/-0

1 jaar geleden
Tip! Breng wat zekerheid met Guti in de ploeg..
Dit gaat een keer fout daar
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ipv Guti of Fabio Silva krijg je El ghazi die wat over het veld hobbelt
+2/-0

1 jaar geleden
Eerlijk gezegd spelen we gewoon een hele slechte wedstrijd vandaag. Onze verdediging oogt zeer en zeer onzeker.
+1/-0

1 jaar geleden
El Ghazi heb je echt 3x niks aan, met hem speel je met 1 man minder. Wisselen voor Guti nu het nog kan!
+1/-0

1 jaar geleden
Teze krijgt geel als ie omringt tussen drie Ajacieden niks doet. Alvarez mag weer dingen gooien en tikkies geven, maar een tweede geel is er niet bij…
+4/-0

1 jaar geleden
De vorige ronde liep het uit de hand en derhalve werden de regels aangepast. Jammer dat Higler daar niet van op de hoogte is.
+4/-0

1 jaar geleden
Is er ook een prijs voor de beste toneelvereniging ?
+5/-0

1 jaar geleden
Zou toch wel mooi zijn als Joël dadelijk een (positieve) hoofdrol kan vervullen.
+4/-0

1 jaar geleden
Die Gutti is ook daramatisch ingevallen zeg. Heeft zich volledig aangepast aan het niveau van de rest van de spelers
+1/-0

1 jaar geleden
By the way, Drommel keept gewoon goed, laat hem dat nu maar afmaken dan met de penalty’s
+3/-0

 
1 jaar geleden
0 schoten tussen de palen, die had ik ook gehad...
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wie o wie durft nu nog commentaar te leveren op Drommel??

En dat tegen Alvarez …. Hahahahaha
+4/-0

1 jaar geleden
Ondanks het belabberde seizoen twee prijzen en de 2e plek in eigen hand. Hopelijk genoeg centjes om volgend jaar echt te versterken. Tevreden zijn met dit seizoen kan nooit, maar het had nog veel slechter kunnen zijn. Gefeliciteerd iedereen!!
+6/-0

1 jaar geleden
Iedereen zei het al. Drommel de held van de avond!
+5/-0

1 jaar geleden
Vreemd strafschoppenlijstje, maar mooi dat Drommel m juist bij Alvarez zelf pakt… Naar ventje dat mooi op z’n bek gaat!
+6/-0

1 jaar geleden
Iedereen gefeliciteerd 👍🙏🍺, maak er een mooi feest van, trots op mijn psv, 1 goede stop van Drommel was genoeg, Veerman veruit de beste vandaag aan onze kant 👍🏆
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ja Veerman weer erg sterk. Zoveel rust aan de bal. Koeman ziet het ook hopelijk
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat werk in de sportschool betaalt zich ook uit. Hij wordt niet meer zo makkelijk van de bal gezet vind ik.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja Veerman weer erg sterk. Zoveel rust aan de bal. Koeman ziet het ook hopelijk
+1/-0

1 jaar geleden
Er zijn zes spelers bij Ajax (Tadic, Alvarez, Berghuis, Bergwijn en Klaassen) die continue de scheidsrechter en psv spelers opzochten bij ieder ook maar beetje overtreding of felle tackle van onze kant. En dan spreekt Kraaij Luuk de Jong er op aan, terwijl hij weer een paar tikken kreeg, door drie spelers van hun wordt opgezocht en geduwd en een scheenbeschermer op zich gegooid krijgt… Maar daar mag ie niet voor bij de scheidsrechter klagen… (waar is de Var op zo’n moment???) bij een propje papier wordt er gestaakt…
+9/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, dat is echt iets voor de VAR om in te grijpen als iemand met een scheenbeschermer gooit :denk Wees blij dat PSV gewonnen heeft en vier feest in plaats van iedere keer alleen maar af te geven op Ajax, de KNVB en/of de arbitrage.
+4/-5

 
De lijnrechters en de VAR kunnen best de scheids attent maken dat hij bepaalde zaken in de gaten kan houden
+3/-0

 
De VAR mag er niet ingrijpen, dus geen idee waarom er nu opeens verbazing is dat de VAR niet in actie kwam
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal met je eens … Higler heeft er echt een potje van gemaakt… en nu wordt er gesproken over slecht gedrag, maar ik vind dit voornamelijk de fout van de scheids.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik tel er maar 5 in je opsomming :P, maar Luuk is af en toe ook wel echt gigantisch irritant. Alleen bij het doelpunt snap ik de emotie, want het had gewoon een corner moeten zijn.

Verder was Ajax echt enorm irritant en dat vind ik toch wel komisch nadat ze 2 jaar geleden nog enorm aangedaan waren toen ze eruit vlogen tegen Getafe en ze zo afgaven op hoe zij speelde. Zij zijn het nu zelf geworden!
+9/-0

1 jaar geleden
Die pet moet het museum in en opgenomen worden in het heldenlied.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ho Ho, hij moet eerst 4 wedstrijden nog op!
+1/-0

 
Oooooh Fritsje Philips
Lucie Nilis
Romarioooo
Coen Dillen, Willy, Cocu de pet van Van Nistelrooij
Van Raaij en Guusje Hiddink
Oh PSV, wat ben je mooi
+10/-0

 
1 jaar geleden
Was mooi in het stadion, spelers die shirtjes gooide. Een fan vroeg om de pet van Ruud. Nee nee ,dat gaan we niet doen haha
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een slechte jankerige pot voetbal zeg, beide kanten.
Geblesseerd terugrollen in het veld gewoon met rood bestraffen.
Wij waren de gelukkigste, meer niet.
Maar, dat maakt het niet minder fijn ;-)
+5/-3

1 jaar geleden
En nog een keer voor alle pessimisten vooraf:
DROMMEL STOPT PENALTY VAN ALVAREZ en zet daarmee PSV op voorsprong voor winst!
+8/-0

 
1 jaar geleden
En hij dwong een bal de tweede ring in, en 1 op de lat.

Maar zonder gekheid, ik ben zeker geen fan, maar keepte een foutloze wedstrijd.
+1/-0

1 jaar geleden
Fu .. o .. Die Heitinga praat het gedrag van z’n spelers min of meer gewoon goed …
En uiteindelijk wordt er nog niet een keer de naam van Tadic genoemd in al die discussies over slecht gedrag!!
+6/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ku. Hans Kraay ook al … probeert RvN te laten reageren op zogenaamd slecht gedrag van PSV spelers ….
Terwijl eigenlijk heel het team van Ajaks gewoon een heel slecht gedrag vertoonde .. niet 1 speler die normaal speelde.

Sorry, misschien reageer ik wel heel negatief hier … maar ik blijf, ondanks de blijheid, toch een beetje gefrustreerd over spelers als Tadic etc.
+8/-0

 
Die van PSV gedroegen zich ook niet bepaald als koorknaapjes. Wat ook werd erkend door De Jong, Veerman en Van Nistelrooij. Ze moeten zich gewoon allebei kapot schamen voor het gedrag wat ze hebben getoond.
+5/-2

 
1 jaar geleden
De enige die zich vandaag gedroegen,waren de beide supporterskampen.
+2/-1

1 jaar geleden
Het bedje zal vanacht weer lekker liggen bij mij.
Ondanks de draak van een wedstrijd,toch fijn zon penalty-killer in de goal te hebben staan.
Mooi ook voor Ruud dat zijn eerste prijs binnen is.
+3/-0

1 jaar geleden
Ok, toegegeven, ik was te negatief van tevoren, toch winst (voor de vijfde keer op rij). Waarvoor hulde, het gaat er bij prijzen om dat je ze pakt, kan het niet mooi dan maar zo.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens, en iedere overwinning op die arrogante galbakken uit de foeilelijke grachtengordel gaat erin als zoete koek, en het maakt me niets uit hoe de winst en of prijs tot stand komt tegen de club waar ik echt een hekel aan heb.
+4/-0

1 jaar geleden
De KNVB beker heeft me nooit zo geïnteresseerd maar voor winnen van ajaks mag je me wakker maken.
Grappig dat Drommel een penalty....tegen zich aangeschoten krijgt maar het zal nooit een penaltykiller worden. Was een heel verschil met die keeper van ajaks.
Verder valt me op dat Sangare niet bepaald beter is gaan voetballen na zijn wisselbeurten.
Gedrag van spelers was niet best maar ik irriteer me nog meer aan ESPN. PSV wint maar het gaat 90% van de tijd over ajaks.
En als klap op de vuurpijl gaat off all people Hans Kraay ,de grootste schopper die ooit op de nederlandse velden heeft rond gelopen, zich opwerpen als het moreel geweten van het nederlandse voetbal.
Het is zo stuitend dat het bijna grappig wordt.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Genoeg penaltykillers die jaloers zullen zijn op de statistiek dat er van de 32 penalty's op Drommel maar 22 raak gingen. Nagenoeg hetzelfde percentage als die keeper van Ajax, wat een verschil
+4/-1

 
1 jaar geleden
Sommige mensen praten maar wat lol
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nou die statistieken ken ik niet. Waar staan die? En staat daar ook bij of de gemiste strafschoppen gemist of gestopt waren.
Drommel zit er nooit bij itt die van ajaks in deze wedstrijd.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gefeliciteerd allemaal :) Was een opgefokte wedstrijd van beide kanten en jammer dat uitgerekend Bergwijn scoorde aan hun kant maar wat heerlijk dat PSV weer gewonnen heeft en eerlijk is eerlijk, met dank aan Drommel, al werd die strafschop erg slecht genomen maar het boeit allemaal niet, we hebben gewonnen!! :)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Was feitelijk een eigen goal. Bij die grote kans van bobbie liep hij weg voor de rebound. Dat vond ik juist komisch dat dat uitgerekend Bergwijn gebeurde :)
+3/-0

1 jaar geleden
Een huldiging in het stadion, we zijn echt afgezakt van topclub naar provinciaal niveau. Dit is een troostprijs!! Voor psv telt alleen de titel!
+1/-13

 
1 jaar geleden
Wat een kerel ben je. Tegen Ajax winnen in een finale is een hoofdprijs!!
+8/-0

 
1 jaar geleden
Lekker laten gaan. Treurig
+9/-0

1 jaar geleden
Nee,het was niet goed maar ozo enerverend en spannend.Het lijkt wel of ajaks bij dit PSV zowel positieve als negatieve kanten oproept.PSV gaat mee in het irritante gedrag van bepaalde ajaksspelers.Blij dat PSV minimaal verzekerd is van EL voetbal.Ik moet er niet aan denken PSV conferenceleaque had moeten spelen.De laatste 4 wedstrijden winnen en het is voorronde CL.En dan is het echt helemaal niets in Amsterdam.Geweldig.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ajax heeft denk ik de wedstrijd van vorige week bekeken en bedacht dat ze meer fysiek erin zouden moeten gaan. Maar PSV liet zich niet afbluffen en ging er gewoon in mee.
Ik ben best een voorstander van fysiek voetbal, maar het huilgedrag van de spelers op het veld was niet om aan te zien. Van beide elftallen.

Volgens jaar ook geen fruitschaal voor Ajax, want ook die gaat naar PSV of Feyenoord. Van de dominatie van het Bayern van NL is niks meer over, god-zei-dank.
+3/-0

1 jaar geleden
Toch wel vreemd dat sommige mensen na winst op de aartsrivaal nog zo negatief zijn. Kun je beter supporter worden van een Europese topclub dan zie je goed voetbal of van Bayern dan wordt je elk jaar kampioen.Ik ga als ik terug ben in Eindhoven nog lekker een biertje drinken in het stadion op de overwinning.
+10/-0

 
1 jaar geleden
Proost en Eendracht Maakt Macht!
+4/-0

 
1 jaar geleden
Misschien omdat het voetbal nergens op lijkt? Geen idee waar de negativiteit vandaan komt.
+1/-1

1 jaar geleden
Gewoon een prijs gewonnen en daar gaat het ook om. Maar het was een rare wedstrijd. Een gevecht met name in de eerste helft. Dat maakte het niet mooi maar je wint wel. Het moet beter bij PSV en ook bij Ajax.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Laat het bij ajax maar nog minder gaan aub, wat een grafclub met al die arrogante successupporters haha
+4/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad. Schouwburgpubliek. Zij waren toch met net zoveel als wij 🤔 Ik heb ze amper gehoord. Jammer dat die nare stad waar ze vandaan komen zo dicht bij Rotterdam ligt. Want vooral zo'n terugreis (weet ik helaas uit ervaring) is altijd een pijnlijke aangelegenheid. Die had van mij gisteren veel langer mogen duren voor dat vullus. En vooral voor die spelers. Wat een zielig hoopje kneuzen. Zo mooi dat die Bergzwijn nu onder z'n neus gewreven krijgt dat hij bij die paalbal door had moeten gaan en dan wellicht had kunnen scoren. Dat verdient hij, de verrader 🤣
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben niet terug in de bus gestapt, maar met het OV terug naar huis gegaan en kan je geruststellen, de terugweg was zuur genoeg voor ze. Tram en trein vol zingende PSV supporters en chago volk dat aan de overkant zat ;)
Met als absoluut hoogtepunt een groepje Amsterdammers in de tram waarvan er 1 elke keer als er een lied ingezet werd helemaal leip werd en door zn maten gekalmeerd moest worden. Na welgeteld 2 haltes riepen degene die zn maat rustig moest houden in plat amsterdams naar een maatje iets verder in de tram dat ze er de volgende halte uit gingen.
+3/-0

1 jaar geleden
Troostprijs my ass. Ik geniet van het moment. Net terug in Eindje. Mooi dagje.
+9/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Lekker jonge proost. En ik vertel je ik heb mijn lieve kat moeten laten inslapen afgelopen vrijdag. En mijn vader ligt in het ziekenhuis door een hersenbloeding en herseninfarct. Dus deze bekerwinst tegen de arrogante rivaal is speciaal voor hen! En nog voor Thijs!
+6/-0

 
1 jaar geleden
Een epische opluchting was die treffer van Silva zeker. Nog gecondoleerd met het verlies van je kat en heel veel sterkte voor je vader. Eendracht maakt macht.
+2/-0

1 jaar geleden
Higler had de wedstrijd totaal niet in de hand. Ik heb 2 momenten gezien dat Timber zijn 2e gele kaart had moeten krijgen.

Ik ben iig blij met de 4e overwinning op Ajax dit jaar en de mooie prijs!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Goed van ESNP dat ze duidelijk het gedrag van de spelers aan de kaak stellen. Als je leuke wedstrijden wilt zien zonder problemen dan is bij het gedrag van de spelers beginnen een goed oplossing. Een deel van het gedrag van de supporters wordt vaak voor gedrag van de spelers in gang gezet.

Dit was voor een scheidsrecht ook een vreselijke wedstrijd om te fluiten. Als hij veel kaarten had uitgedeeld had dat het gedrag van de spelers volgens mij niet veranderd. Het was het strijdplan van Ajax, en PSV ging er in mee.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Inderdaad goed van ESPN, alleen jammer dat ze die (*%€&@) Tadic niet hebben geïnterviewd en daarin gevraagd hebben naar zijn gedrag. Bij Luuk deed Kraay dat ook en nu leek het alsof alleen Luuk zo is. Luuk is vervelend, maar de grootse rat op het veld gaat zo wel vrij-uit. Bij elke speler van ons die op de grond lag kwam hij lopen zeiken en zuigen. En die witte aanstekkerkopper erbij. Als ik hier zeg wat ik hen toewens krijg ik hier een ban voor het leven. Ik heb van mijn leven nooit sympathie voor deze club gehad en zal dat ook NOOIT krijgen. Zo'n wedstrijd als gisteravond heeft dat maar weer eens bevestigd. Eind goed al goed. Forza PSV !
+4/-0

 
1 jaar geleden
Als je ziet hoe vaak Luuk een duwtje, beukje en tik op z'n kop kreeg dan snap ik zijn reactie wel. Ook dat moment van die penalty waarbij Luuk al dan niet wordt vastgehouden in de 16 (ik dacht van niet, maar kon het niet in de eerste herhaling zien). Laat als scheidsrechter gewoon even die doeltrap niet nemen, laat de var er naar kijken en beslis dan of er iets aan de hand was. Maar Higler ziet het als een grote persoonlijke fout als ie een penalty mist, ipv dat ie er even rustig naar laat kijken.
+3/-0

1 jaar geleden
Prachtig, extra leuk dat vooral Drommel, Hazard en Silva een belangrijke rol speelden. 4x winnen van ajax is erg lekker!
+3/-0

 
1 jaar geleden
En Silva heeft nu al 2x laten zien dat hij wel weet hoe een strafschop erin moet. Ik zie liever hem bij de srafschopstip staan dan bijv. Luuk.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een mooie dag in de Kuip.
Heerlijk om uitgerekend Alvarez zn pingel te zien missen.

Niets is lekkerder om al die ajacieden met z’n grote smoelen af te zien druipen. Zowel op het veld al tribune.
+3/-0

1 jaar geleden
Wat een hoop commentaar en gezeik hier in de reacties, het lijkt wel een beetje op hoe het er gisteren op het veld aan toe ging. Zowel PSV als Ajax maakten er echt een potje van. Tadic, Bergwijn, Klaassen, Brobbey en Alvarez aan hun kant. Simons, De Jong, Ramalho en Teze aan onze kant.

Ik lees ook veel commentaar op Higler, maar ik vind dat de beste man een prima wedstrijd heeft gefloten. In het begin wilde hij veel laten gaan, maar vanaf ca. minuut 35 voelde hij aan dat hij het korter moest houden. Dan zie je hem af en toe fluiten voor situaties waarbij er (te) weinig aan de hand was, maar dat zie ik voornamelijk als de schuld van de spelers met hun theater. Natuurlijk moet je als scheidsrechter proberen te voorkomen om flauwe rode kaarten te geven in een bekerfinale. En ja, regels zijn regels, maar de wedstrijd van gisteren had geen rode kaarten nodig.

Verder is het in een finale natuurlijk vooral van belang dat je hem winnend afsluit. Dat heeft PSV gedaan. De beker is mee naar Eindhoven, het Europa League ticket is gereserveerd voor als het nog falikant mis gaat in de competitie.

Gedurende de wedstrijd heb ik altijd het gevoel gehad dat PSV niet zou gaan verliezen. Ondanks dat Ajax met Brobbey de beste kansen van de wedstrijd kreeg, vond ik dat wij de baas op het veld waren. En had ik steeds het idee dat PSV, als het even aan zou zetten, de beslissing zou kunnen afdwingen. Helaas lukte dat een aantal keer nét niet. In de verlenging zat het er niet meer in. En dan ben je overgeleverd aan de loterij van de pingels, die gelukkig voor ons een goede afloop kende.

Maakt dit het seizoen goed? Nee, voor mij niet. De tegenstand die wij in 2 jaar hebben gehad op weg naar de finale is lachwekkend. Maakt natuurlijk niet uit, maar het zou een schande zijn geweest als we niet 2x achter elkaar de finale hadden gehaald. En natuurlijk is het dan heerlijk om een finale te winnen en zeker als dat tegen Ajax gebeurt, maar bij mij overheerst toch nog steeds het vervelende gevoel dat je dit jaar totaal onnodig en door eigen onkunde de titelkansen hebt weggegooid door 13 punten te verliezen tegen de onderste 6 ploegen.

Als we dit seizoen als tweede afsluiten, dan hebben we de schade beperkt en hebben we, mede door onze goede prestaties in de topwedstrijden, ook voldoende uit het jaar gehaald om van te genieten. Waaronder dan ook de JCS en de beker. Maar de enige prijs die écht telt, en belangrijker nog, het spel wat te vaak niet om aan te zien was, zorgen er toch echt voor dat ik niet juichend op het afgelopen seizoen ga terugkijken.
+5/-3

 
1 jaar geleden
Op het moment dat je als scheidsrechter ziet dat het uit de hand gaat lopen zoals nu, dan hoef je idd geen rode kaarten te gaan geven. Wat je wel doet is even een time out inlasten en de de twee aanvoerders bij je roepen en mede delen dat het nu echt afgelopen is. Dat zodra er nu een speler is die nog bij de scheidsrechter klaagt, dan wel met elkaar in de clinch gaat geel krijgt of ie er nou al één heeft of niet. Nu geeft ie alleen De Jong geel voor commentaar op de leiding, terwijl een Brobbey in de tweede helft net zo tekeer gaat en een Tadic de hele wedstrijd bij hem staat. De Jong wordt gewoon in één minuut door drie Ajacieden opgezocht met beukjes hier en daar en moet dat dan allemaal maar over zich heen laten komen? Ook was het niet echt consequent dat hij Teze geel geeft terwijl er drie ajacieden op hem af komen en hij eigenlijk nauwelijks reageert daarop, oftewel onder het motto bij een opstootje geven we ze allebei geel, maar vervolgens in de wedstrijd kwam dat beleid niet terug.

Het was duidelijk dat de Ajacieden de instructie hadden gehad om mee te gaan in de strijd, maar in plaats van juichen na een goede tackle zoals Teze en Aanholt in Eindhoven deden, was het enkel strijd door smerig te tackelen en de confrontatie op te zoeken bij ieder klein dingetje.

Heb je gezien hoe Heitinga nog uit z'n vak kwam om Simons de pas af te snijden? Dan ben je als trainer toch wel heel diep gezonken...
+7/-0

 
Alles wat je hier opmerkt is WAAR en meerdere plusjes waard dan die ene wat ik geven kan, de Ajaciden menen met zuid Amerikaanse taferelen de tegenstander te intimideren maar introduceren hiermee alleen maar een ontzettend irritante sfeer op het veld en op de kijkers/publiek.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind dat je het een beetje overdrijft. Ja, De Jong had wellicht ook gespaard kunnen worden bij die gele kaart, zeker omdat hij eigenlijk gewoon gelijk had m.b.t. zijn klacht. Maar hij was wel herhááldelijk over hetzelfde onderwerp aan het zeuren, uiteindelijk zelfs bij de 4e man. En ja, Brobbey reageerde 2x nogal opgefokt doen hij in een kopduel door Ramalho op het achterhoofd werd geraakt, daar had ook geel voor gegeven kúnnen worden. Net zoals hij geel had kúnnen krijgen bij de 'wraakactie' op Ramalho na het eerste voorval. Tot slot was het volgens mij Teze die de aanstichter was van het relletje waarbij Teze en Bergwijn geel kregen.

Al met al vind ik dit allemaal 'minor incidents' die door de scheidsrechter redelijk zijn opgelost. Het heeft geen enkele invloed gehad op het verloop van de wedstrijd. Het feit dat PSV een corner had moeten krijgen i.p.v. een tegengoal, kunnen we de scheidsrechter niet aanrekenen. Ik had ook de slowmotion nodig om te zien dat het Alvarez was die daar kopte. En de VAR mag bij dit soort dingen niet ingrijpen, dus logisch dat die goal telde.

Het was gewoon een draak van een wedstrijd met gedrag dat wat mij betreft zo snel mogelijk moet worden uitgebannen. Een Bergwijn die met een blessure buiten de lijnen ligt en weer naar binnen rolt. Dezelfde Bergwijn die later een arm op zijn borst krijgt en naar zijn gezicht grijpt van de pijn. Klaassen die ligt te rollen alsof hij in tweeën geschopt is. Het eeuwige gezeur, geduw en getrek. En ik denk dat dit vervelende gedrag iets meer van Amsterdamse kant kwam, maar wij zijn zeker geen heiligen wat dat betreft.

Zegt veel dat Veerman, een speler waar ik eerder nog wel eens kritiek op heb geuit vanwege zijn uitlatingen, als enige van alle betrokkenen een volwassen reactie op het geheel heeft gegeven.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat vervelende gedrag van sommige ajaxieden en waarin PSV deze wedstrijd helaas in meeging is ontstaan toen Ajaks het in de CL zo goed deed. In de media werden deze spelers toen zo opgehemeld met hun gedrag dat zogenaamd zo professioneel was. Dat gesar en getreiter is er bij sommige Ajaksspelers alleen maar erger op geworden. Maar gelukkig is de beker gewonnen en nu door naar Sparta wat weer een heel andere wedstrijd wordt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat vervelende gedrag hebben ze geleerd van Getafe. Prachtig tweeluik was dat!!!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat was alles wat met ajax symphatiseerde toen verontwaardigd over die irritante Spanjaarden.Grappig die selectieve verontwaardiging en zie die Amsterdammers nu eens treiteren en sarren.
+1/-0

1 jaar geleden
Jongens wat was deze hele dag toch waardeloos geregeld door PSV en co. Hoe krijg je het verzonnen om alle busclusters in eindhoven 2x door een trechter te duwen? Waarom hebben ze niet gewoon iedere cluster een apart vak op de tribune gegeven? Mensen uit alle clusters zaten in de bussen van cluster 1 2 en 3, waarschijnlijk om maar die eerste ring kaarten te krijgen. Wij zaten in cluster 3 en kregen kaarten voor vak QQ in onze handen geduwd... Gelukkig was er een lieve steward die ons hielp en onze kaarten kon ruilen voor kaarten in vak R. Hulde aan haar. Helaas had niet iedereen geluk en heb ik zelfs iemand een kaartje uit een ander zn hand zien rukken en wegrennen... Tegen de tijd dat we bij de bussen op straat stonden hoorde we ook dat de bussen van cluster 3 allang weg waren... ook fijn.

Als je de clusters al uit elkaar houdt voordat je ze in de bus doet is er veel meer overzicht. En dan krijgen mensen waar ze voor betalen of hun best voor hebben gedaan met de verkoop.

Verder was het bij de Kuip ook weer zoals vorig jaar. Sta je weer een uur buiten voor die poort te kijken omdat ze 1 iemand per 10 minuten binnen laten... Ik ben 2 jaar achter elkaar smorgens in de weer geweest om maar op tijd proberen te komen en 2x was ik niet voor half 5 binnen.

Fijne is dan dat je van alle kanten hoort dat vorig jaar precies dezelfde problemen zich voordeden en er dus niemand ergens iets van heeft geleerd. Top crowdmanagement dit.
+1/-0