Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV overklast Rangers FC en bereikt groepsfase Champions League


Tijdstip
30 augustus 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV overklast Rangers FC en bereikt groepsfase Champions League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV overklast Rangers FC en bereikt groepsfase Champions League

PSV heeft op overtuigende wijze de groepsfase van de Champions League weten te behalen. De return tegen Rangers FC werd met liefst 5-1 gewonnen. Ismael Saibari maakte twee treffers, terwijl ook Luuk de Jong en Joey Veerman tot scoren kwamen. De Schotten werkten bovendien ook knullig de bal in eigen doel.

PSV kende een moeizame start van de wedstrijd en werd direct vol onder druk gezet door Rangers. Tot echt gevaar kwamen de Schotten echter niet, terwijl PSV steeds meer grip over de wedstrijd kreeg.

De eerste grote kans volgde na een half uur en was dan ook voor de ploeg van Peter Bosz. Na een goede voorzet van Sergiño Dest had Ismael Saibari de bal voor het inschieten, maar hij zag de doelman redding brengen. Vlak daarvoor was Rangers dicht bij een doelpunt nadat Dessers ontsnapte aan de buitenspelval, maar omdat hij de bal met zijn arm meenam werd de aanval meteen afgeblazen.

Heel lang de tijd had Saibari niet om te treuren over zijn gemiste kans. Nog geen twee minuten na zijn kans volgde een voorzet van Joey Veerman en dit keer kopte hij knap de 1-0 tegen de touwen. Het zorgde voor een Philips Stadion dat ontplofte van vreugde.

In de blessuretijd van de eerste helft volgde nog een goede kans voor PSV nadat Johan Bakayoko diep werd gestuurd door Saibari, maar de international van België schoot net voorlangs het doel.

Na rust kwam PSV bijna letterlijk de kleedkamer uitgevlogen en zette het Rangers direct vol onder druk. Gezien het veldspel leek het slechts een kwestie van tijd tot de doelpunten gingen vallen en dat gebeurde dan ook al snel. Uit een voorzet van Jordan Teze leek Luuk de Jong de bal op doel te kunnen schieten. In plaats van echter zelf te schieten gaf hij de bal knap opzij richting Saibari die bij de tweede paal simpel voor de 2-0 kon zorgen.

Enkele minuten later was hij zelfs heel dicht bij de perfecte hattrick nadat hij al met zijn hoofd en rechtervoet had gescoord, maar een schot met zijn linker vanaf een meter of twintig kon door de doelman nog net worden gekeerd.

PSV leek oppermachtig, maar vanuit het niets volgde plotseling de aansluitingstreffer. De net ingevallen oud-PSV'er Sam Lammers werd volledig vrijgelaten en kon dan ook breed geven richting de tweede paal. Aanvoerder Tavernier zorgde daarmee voor de 2-1.

Rangers FC leek weer geloof te krijgen in een resultaat, maar nog geen minuut later volgde al een vrije trap. De bal van Joey Veerman werd door Luuk de Jong direct binnen gekopt, zodat de marge al snel weer op twee werd gezet.

De Schotten leken door die treffer zichtbaar geknakt, al raakten ze vanuit een counter na een knappe aanval nog wel de paal. Maar het was vooral PSV dat aan het aanvallen was. Met name Bakayoko zag een paar goede pogingen gekeerd worden.

Uiteindelijk volgde een klein kwartier voor tijd toch de vierde treffer voor PSV. Uit een pass van Bakayoko schoot Veerman de 4-1 tegen de touwen en was het duel definitief beslist. Helemaal toen enkele minuten later op kolderlieke wijze de bal door Rangers-verdediger Goldson in eigen doel werd gewerkt. Hij wilde de bal terugspelen naar de doelman, maar schoot veel te hard terug zodat keeper Butland geen kans had om de bal tegen te houden.

In de resterende minuten bleef PSV op jacht naar nog meer treffers en met name invaller Guus Til was nog dicht bij een doelpunt. Gescoord werd er echter niet meer, maar dat veranderde niets aan het feit dat de overwinning en de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League na afloop groots werd gevierd in het Philips Stadion.


[video] Samenvatting PSV - Rangers FC


Luuk de Jong: 'Als je het op zo'n dominante manier haalt is dat heerlijk'

In gesprek met RTL 7 was Luuk de Jong erg blij met de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. "Dit is waar iedereen zo naar snakte. Het team, de fans, de hele club. Als je dat dan op zo'n dominante manier haalt is dat heerlijk", aldus De Jong. "We begonnen nog een beetje slordig, maar daarna gingen we goed voetballen en waren we dominant."

De aanvoerder ging verder: "We maken de 1-0 en in de tweede helft de 2-0. Uit het niets valt dan die 2-1 en ga je toch denken het zal toch niet. We bleven gewoon voetballen en die 3-1 was op een heel belangrijk moment. Daardoor was bij hun de hoop weg en konden wij het verder uitspelen."

Met een goal en een assist was De Jong opnieuw belangrijk voor PSV. "Maar meerdere jongens moeten complimenten krijgen. Saibari was fantastisch", zo gaf hij aan. "Die 3-1 viel natuurlijk wel op een belangrijk moment meteen na de 2-1. Dat beetje hoop van ze was gelijk weg. Maar de andere jongens waren ook fantastisch. Het hele team moet complimenten krijgen hoe we hebben gestreden en hebben gevoetbald."


[video] Interviews | Eerste reacties na het behalen van de Champions League


Ismael Saibari: 'Ik ben blij dat ik heb kunnen scoren en het team heb kunnen helpen'

Ismael Saibari keek met een heerlijk gevoel terug op de wedstrijd tegen Rangers FC. "Vijf goals en de Champions League bereikt. Dat was het doel, dus een heerlijke avond", aldus Saibari. "Zelf twee keer gescoord. Ik ben blij dat ik heb kunnen scoren en het team heb kunnen helpen. Dat was belangrijk."

De jeugdinternational van Marokko was het eens met de opmerking dat PSV na rust meteen scherp uit de kleedkamer kwam. "We stonden nog maar met 1-0 voor en een ploeg als Rangers kan altijd scoren", zo gaf hij aan. "De bedoeling was om de score uit te breiden en dat hebben we gelukkig gedaan."

Saibari had ook genoten van de sfeer in het stadion. "Ik kreeg echt kippenvel. De fans hebben ons echt geholpen met hun gezang en hun krachten", zei hij daarover. "Als je dat dan met hun mag vieren is dat mooier dan mooi."


[video] Deze selectie van PSV is klaar voor de Champions League


Peter Bosz: 'Toen ik hier net begonnen was merkte ik al dat iedereen binnen de club dit weer wilde meemaken'

In gesprek met RTL 7 was Peter Bosz zeer tevreden met de winst tegen Rangers FC en het bereiken van de groepsfase van de Champions League "Toen ik hier net begonnen was merkte ik al dat iedereen binnen de club dit weer wilde meemaken", aldus Bosz. "Het was een aantal keer niet gelukt en dan zit die angst er een beetje in. Dat zag je vandaag ook wel aan het begin. Ik vond ons vorige week beter spelen, maar nu winnen we met 5-1."

Bosz kreeg de vraag over het spel na rust omdat PSV toen meteen fel uit de kleedkamer kwam. "Zo wilden we in de eerste helft ook al spelen. Fel beginnen, de supporters er achter krijgen en hun bij de strot grijpen", zo gaf hij aan. "Eigenlijk was het andersom. Zij zetten ons onder druk. Het was heel onrustig in balbezit. Het duurde echt wel even voordat we gingen voetballen."

Gevraagd werd ook aan Bosz hoeveel zijn spelers leren van zulke wedstrijden spelen op internationaal niveau. "Op dit niveau spelen brengt altijd lessen met zich mee en daar word je alleen maar beter van", zei hij daarover. "Daarom zijn we er ook zo blij mee. Natuurlijk is er ook het geld en de prestige, maar je kan je meten met de absolute top van Europa. Daar word je alleen maar beter van. Natuurlijk zul je een aantal dingen niet goed gaan doen, maar daar leer je alleen maar van."


[video] The moment PSV gets Champions League vs Rangers


Karakteristieken

Uitslag: 5-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ismael Saibari ('35)
Goal
2-0 Ismael Saibari ('53)
Goal
2-1 Tavernier ('64)
Goal
3-1 Luuk de Jong ('66)
Goal
4-1 Joey Veerman ('78)
Goal
5-1 Eigen doelpunt Goldson ('81)
Scheidsrechter
Sanchez (Spa)
Toeschouwers
34.560 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Shurandy Sambo ('83)
Kaart
Rangers FC: Matondo ('83)
Kaart
PSV: Malik Tillman ('90)

Opstelling PSV

Noa LangLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanIsmael SaibariIbrahim Sangaré


Sergiño DestOlivier BoscagliJerdy SchoutenJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'68 André Ramalho voor Noa Lang
'83 Shurandy Sambo voor Jordan Teze
'83 Guus Til voor Olivier Boscagli
'87 Yorbe Vertessen voor Ismael Saibari
'87 Malik Tillman voor Johan Bakayoko


Opstelling Rangers FC

MatondoDessersCantwell


CifuentesRaskinLundstram


BarisicSouttarGoldsonTavernier


Butland

Wissels:

'51 Sterling voor Barisic
'61 Lammers voor Dessers
'61 Danilo voor Raskin
'85 Jack voor Matondo


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 4-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
10  5 3-1 (1-0)
11  5 2-1 (1-0)
12  5 3-1 (1-0)
13  5 2-1 (1-0)
14  5 2-1 (1-0)
15  5 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ismael Saibari (121 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (64 -> 4,0)
3. Jordan Teze (38 -> 3,0)
4. Jerdy Schouten (22 -> 2,0)
5. Joey Veerman (18 -> 1,0)
6. Johan Bakayoko (4 -> 0,0)
7. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
7. Noa Lang (3 -> 0,0)
9. Sergiño Dest (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
10. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Tygo Land (0 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
10. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
10. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Guus Til (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
10. Malik Tillman (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Walter Benítez (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Xavi Simons (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Fábio Silva (0 -> 0,0)
10. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
10. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
10. Hirving Lozano (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Wordt dus wel eens tijd om van die Schotten te winnen.
+5/-0

7 maanden geleden
Erop klappen en flink eroverheen gaan!
+5/-0

7 maanden geleden
Wordt een vrij cruciaal moment in onze clubhistorie … ben alleen zo bang dat we weer zullen bezwijken onder de druk.
+2/-4

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap de minnetjes niet zo.
Zo gek is het niet namelijk. Met deze verdediging en slordige fouten die gemaakt worden is de CL alles behalve een zekerheidje.
(En inderdaad. Die is er nooit in het voetbal.)
Uiteraard wel veel zin in de wedstrijd, met hopelijk het resultaat dat we vorig jaar al hadden moeten hebben.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Ik ook niet …
Ik weet ook dat wij op papier sterker zijn, maar waarom laten we dat de laatste jaren nooit meer zien?
Ik houd natuurlijk ook hoop, en ik geef ons niet vooraf al verloren, maar ik ben gewoon zo bang ….

Ok dan, kop op, en gewoon zoals iedereen positief blijven! ;) we gaan gewoon winnen!! :)
+1/-0

 
6 maanden geleden
Je hebt gelijk, op papier sterker zijn? Nee
Moet je op het veld bewijzen
Maar wees gerust de billenknijpende 2-1is ook een oplossing.
+1/-0

7 maanden geleden
Hopelijk gaan we nu , vooral defensief, naar onze mogelijkheden spelen. Het is nergens voor nodig om te willen bewijzen dat wij verzorgd het spel van achteruit op kunnen bouwen en dat we alles voetballend op willen lossen.
Alles goed en wel met de voetbalfilosofie van Bosz maar het gaat nu eerder om lelijk winnen dan om mooi verliezen!!
Juryrapporten maken we later in het seizoen wel.
+5/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens. Oftewel, gewoon die bal naar voren rossen als het achterin penibel wordt. Ik mag hopen dat die boodschap nu wel duidelijk is. Al heb ik er met Peter Bosz een hard hoofd in. Die wil toch altijd blijven voetballen.

Het levert ook zo weinig op die steekpasses in het eigen strafschopgebied, behalve enorme risico's die je loopt. Daarbij komt dat wij voorin ook nog eens een goed aanspeelpunt hebben. Dus een knal naar voren is niet eens per definitie balverlies.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Ik vermoed dat Bosz met een opstelling gaat komen die het achterin wel voetballend aan kan, dus met Jerdy Schouten voor André Ramalho, een centrum Schouten + Boscagli. Ik vermoed dat hij Rangers dan op voetval kwaliteiten stuk gaat proberen te spelen, zodat de zwakke plekken van hun onder druk komen te staan. Ik zou het in iedere geval zo doen.
Ballen naar voren schieten wordt fysiek spel en dat is juist in hun voordeel. Dan maak je ze juist sterker.
+4/-0

7 maanden geleden
Ik geloof erin, met Bosz hebben we een tacticus aanboord, so lets do it!
+5/-0

 
6 maanden geleden
Tja, een tacticus, die naar mijn mening toch zijn eigen spel wil spelen, en volgens mij ook verdomde koppig is …
Ik geloof niet dat hij zich aan de tegenstander gaat aanpassen, en misschien ook nog wel gelooft in een centrum met Ramalho …
+1/-1

7 maanden geleden
Is het al woensdag? Man wat kijk ik er naar uit ...
+5/-0

 
6 maanden geleden
Werken jouw gebedjes een beetje ? We kunnen wel wat steun van boven gebruiken :)
+1/-0

 
6 maanden geleden
Hoop dat het woensdag niet nodig is.
Tegen een sterk gelovig/protestants team weet ik ook niet of we het daar van moeten hebben.
+2/-0

 
connexie (geschorst)
6 maanden geleden
Hey Obelix, kun je Panoramix vragen een toverdrankje voor Ramalho te maken dat door de dopingcontrole komt? Ita diis placuit!
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
We gaan er voor, deze keer pakken we die Schotten!! Met dezelfde sfeer als toen we kampioen werden tegen Ajax "hier valt niets te halen!"
+5/-0

7 maanden geleden
Wat zou het mooi zijn om dit keer wel te winnen en de Rangers flink op hun plek te zetten... Na Ajax, samen met Lazio Roma, Hellas Verona en nog wat clubs een club waar ik een behoorlijke hekel aan heb.

Hopelijk ontstaat er in het stadion weer een mooie sfeer en een stemming van 'onverslaanbaarheid' en slaat de 'chemie' over op het veld waar men knokt voor elke centimeter.

Komaan PSV!
+1/-0

7 maanden geleden
Schouten i.p.v. Bakayoko en dan Lang en De Jong samen voorin.
Lijkt mij een stevig middenveld waarbij Schouten de verdediging kan helpen wat erg nodig is.
Maar ik ben geen trainer maar supporter dus zal het vast wel verkeerd zien.
Hopelijk winnen we vrienden.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dus zonder een links- en rechsbuiten? En dan, de ballen maar gewoon het centrum in vanuit het middenveld? Ik geloof niet dat dat nu zo’n goede tactiek is … beter het veld breed houden waardoor er ruimte voor de goal komt, lijkt mij.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Heerlijk die verschillende zienswijze.
Ik maak me meer zorgen om de verdediging, dat was het idee er achter.
We kunnen ook een Van Gaaltje doen, gewoon 5 man verdediging met Schouten erbij?
Maar wie moet er dan banken?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik denk dat iedereen van ons zich zorgen maakt om de verdediging, maar dat wil niet zeggen dat we onze hele aanval moeten omgooien, waardoor we zelf nog minder kansen zullen gaan creeren.
+2/-0

6 maanden geleden
Ik ben nog zenuwachtiger dan vorig jaar, waarschijnlijk juist door vorig jaar.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb dat ook. Als vorig jaar niet gebeurd was zou ik ervan overtuigd zijn dat we ze woensdag gaan pakken. Het is namelijk niet realistisch om te denken dat een club als Rangers in Eindhoven wint als ze thuis niet eens van ons kunnen winnen.

Maar iedere keer als die gedachte weer in me opkomt is er een klein stemmetje in mijn achterhoofd die zegt "dat dacht je vorig jaar ook". Misschien ergens ook wel goed dat we op onze hoede zijn. Want het is toch wel een beetje typisch Nederlands dat het vaak fout gaat precies op het moment dat we denken dat het niet meer fout kan gaan.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Wellicht was Servette makkelijker geweest gezien de mentale lading die rangers met zich meebrengt vanwege vorig jaar.
+1/-0

6 maanden geleden
We gaan verd*mme sfeer maken woensdag allemaal! Schreeuw de longen uit m'n lijf!

Ben er niet gerust op, dus we moeten onze mannen nóg meer helpen.
+4/-0

6 maanden geleden
Ik denk dat we binnen 20 minuten met 2 of 3 0 voor staan en die gasten volledig wegblazen. Ben ik serieus? Jazeker wel.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Voor rust op 2-0 staan, 1x de Jong en 1x Lang en dan 3-0 snel na rust. Eindstand 3-1 :D
+2/-0

6 maanden geleden
Is het geen optie als Sangare niet verkocht wordt om er een verdediger van te maken?
Hij is groot, fysiek pakt makkelijk een bal af en heeft het spel dan voor zich ipv om hem heen.
Kan schouten op het middenveld naast Veerman.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Hahaha … als je Sangare een bal geeft in de eigen 16, met zijn snelheid van afspelen, dan win je geen enkele wedstrijd meer …
Er zit een groot verschil in ballen afpakken op het middenveld, of verdedigen in de 16 …

Laten we hem maar gewoon verkopen, en een ervaring verdediger kopen …
+2/-1

6 maanden geleden
Als Van Aanholt fit is zouden we ook met Van Aanholt - Boscagli - Teze - Dest kunnen spelen. Dan hoeft Ramalho niet te spelen. Maar dan speel je wel met een verdediging die een gemiddelde lengte heeft van 1,77. Das dan weer niet handig.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Met Ramalho speel je met een verdediger die 1,77 grote foutjes maakt per helft dus wat heb je liever..
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ook die van Aanholt kan er helemaal niks van. Dest - Boscagli - Teze - Sambo.
+1/-0

6 maanden geleden
Ja, match Day! Er lopen al aardig wat Schotten over stratum en de markt, zag ik net in mijn rondje pauze. Op tijd stoppen vandaag en me echt op de voorbereiding richten. Zin in! Succes allen en tot morgen bij de loting ;)
+2/-0

 
6 maanden geleden
Zo'n ontzettende zin in en een heel goed gevoel over :) Jij en alle andere supporters ook heel veel plezier en succes, deze keer pakken we die Schotten!! Tot morgen bij de loting :)
+1/-0

 
6 maanden geleden
Al de hele dag kriebels in de buik, succes allemaal
+1/-0

connexie (geschorst)
6 maanden geleden (gewijzigd)
je kijkt er een week naar uit, komt er achter dat de wedstrijd op woensdag is (had dinsdag in mijn domme hoofd). Eindelijk is de dag daar. Dan kijk je op de klok, nog een keer naar de agenda: o ja 21 uur pas en het is 17 nu. ik doe van alles om me in de tussentijd te vermaken, even boodschappen, wat lezen, wat videos. pfff half 7 pas. Wat zijn die laatste uurtjes voor een wedstrijd als deze toch lang. Kom op jongens en veel plezier allemaal.
+2/-0

6 maanden geleden
Opstelling PSV tegen Rangers:

Benitez - Teze Schouten Boscagli Dest - Sangaré Saibari Veerman - Bakayoko, de Jong, Lang

- Ramalho uit de basis

Ik hoop op een 3-5-2 met 2 verdedigende mids.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Geen Ramalho maar Schouten centraal achter hoor ik.
Heeft wel lef die Bosz.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Vreemde beslissing wat mij betreft. PSV zal dus nog meer op balbezit willen spelen maar kan natuurlijk niet 90 minuten. Dat lijkt mij vragen om problemen tegen bijv fysiek sterke Dessers of snelle Simba. Ook verlies je veel kopkracht / een kracht van rangers.
+1/-0

connexie (geschorst)
6 maanden geleden
maar zet dan teze in het centrum. Ik hou mijn hart nog erger vast met Schouten achterin dan met Ramalho. En dat vind ik heel erg om te zeggen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik hoop dat we met 3 cv’s spelen, teze veel meer naar midden getrokken
+1/-0

6 maanden geleden
Hoop dat Sangare zijn kop erbij houdt. 4-1, come on
+1/-0

6 maanden geleden
Nog 45 minuten, Come on PSV!! Zin in :) veel plezier allemaal :)
+1/-0

6 maanden geleden
Ik weet het niet hoor. Schouten op de plek van Ramalho vind ik risicovol. Jerdy is namelijk geen verdediger maar een middenvelder... Schouten kan straks zomaar de kop van jut worden. Maar goed verras ons dan maar graag aangenaam.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik vind het een gewaagde keuze. Ik hoop dat het goed uitpakt, maar we gaan het zien. Hopelijk komt Luuk verdedigend koppen bij dode spel momenten .

Succes mannen!
+1/-0

6 maanden geleden
Gewaagde opstelling maar Bosz zal de afgelopen week op de training Schouten hebben uit geprobeerd. Ik denk 3 verdedigers en Schouten veelvuldig inschuiven. Sta bol van de zenuwen. Gas erop en vlammen. Moet nu maar eens lukken.
+2/-0

6 maanden geleden
Wat een mooi 'voetballend' doelpunt!!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Inderdaad ..
Ik dacht in de eerste 20-30 minuten vaak waar is die Saibari, maar dan ineens komt hij op toeren … en dan bedoel ik niet alleen dat doelpunt.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Saibari is echt wel een slimme speler …

Maar mag Veerman aub een keer op schietles?

Eigenlijk hebben we best wel weer een aantal heel goede kansen gehad, en had er gerust nog eentje bijgekunnen …

Maar, leuke wedstrijd zo … nu na de rust snel die 2e!
+3/-1

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Met alle punten eens en heerlijke goal :)
+2/-0

6 maanden geleden
Niet super sprankelend maar wel af en toe heel gevaarlijk. Schouten achterin geeft rust maar toch zijn die blauwen af en toe dreigend.
Hopelijk snel een 2e en dan volgen er zeker meer !
Gaat echt goed komen vandaag
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dat gevoel heb ik ook en inderdaad het is niet sprankelend maar PSV laat zich niet gek maken en hebben voor het grootste deel de controle.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Die kans van Dessers…….. het team stond tot de goal stijf van de zenuwen. Hopen dat we na rust snel de 2e maken.
+1/-0

6 maanden geleden
Ook weer een beetje rare scheids (en Var) trouwens … die overtreding op Veerman was toch dik geel!
+1/-0

6 maanden geleden
Ooooh Veerman … zou je nu zelf niet eens gaan denken om aan de afwerking te gaan werken?? Hoeveel meer kansen moet je nog krijgen?
+1/-1

 
6 maanden geleden
Of afgeven want hij kan steeds anderen aan spelen maar gaat dan zelf.
+2/-0

6 maanden geleden
Wederom een heerlijke goal op een goed moment. Saibari onze man van goud:)
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat we beter Veerman of Sangare wisselen voor een Tillman … frisse speler erbij nu zij vol op de aanval gaan …

Of Lang eraf, want die verdedigd niet mee … zijn man scoort!
+1/-0

6 maanden geleden
Luuk saved onze ass weer, nice!
+1/-0

6 maanden geleden
Hahaha, volgens mij was Lammers direkte tegenstander van Luuk bij die goal …
+2/-0

 
6 maanden geleden
Zag ik ook. Ik heb een screenshot gemaakt 🤣
+2/-0

 
6 maanden geleden
Die kop van Lammers toen hij besefte dat de Jong hem te slim af was was prachtig.
+1/-0

6 maanden geleden
Hahaha, hiermee is de revanche op vorig jaar compleet! 😉🤪🤣
+1/-0

 
6 maanden geleden
Slechte verliezers die blauwen. Lijkt feyenooit wel. Altijd treiteren. Klotevolk.
+2/-0

6 maanden geleden
Nou durf ik het wel aan: proficiat allemaal! Mooie afscheidswedstrijd voor Sangaré, Bakayoko (helaas) en Ramalho. Nu nog twee spannende transferdagen en dan kan het echte werk beginnen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ramalho? Daar komen we niet vanaf hoor …
+1/-0

 
6 maanden geleden
Lekkere partij. Met die transfers.. Veerman 2 assists en een doelpunt, hopen dat hij blijft
+1/-0

6 maanden geleden
Geweldig resultaat en super belangrijk. Toch maakt ook deze wedstrijd duidelijk dat er in de verdediging geïnvesteerd moet worden. Een klein beetje druk van een b-ploegje en het rammelt en kraakt achterin. Maar wel het leukste PSV sinds mensenheugenis.
+2/-0

6 maanden geleden
Dit is heerlijk en dik verdiend, proost jongens 🍻🎉
+2/-0

6 maanden geleden
Yessss!
Gefeliciteerd iedereen.
+1/-0

6 maanden geleden
Goed gevoetbald... Verdiende overwinning en jaaaaaa!
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Heb weinig momenten rustig op de bank gezeten, maar oh wat is dit lekker.
Vandaag een hele goede Luuk die ook met zijn voeten bijna alles goed deed. Ook Saibari was echt goed vandaag. Schouten is een hele goede vervanger voor Sangare.

Alleen Veerman wat ongelukkig vandaag, maar pakt toch zijn goaltje mee.
+4/-0

6 maanden geleden
Zeker verdiend. Waren gewoon veel beter.
Maar dan toch ook de opluchting.
Na 2-0 leek het even gelaten en dan valt toch die tegengoal. Dan ben je blij dat heel snel die 3e valt en blijkt maar weer hoe goed Luuk is.
Maar dat geldt zeker voor veel meer spelers vanavond.
Met versterking op komst en wetende dat sommigen beter kunnen ziet het er de komende tijd heel goed uit !
En nu proost !!!
+5/-0

6 maanden geleden
Geweldig dit! Eigenlijk had ik vooraf spanning maar tot de 2-1 was voor mij duidelijk dat we hem gingen pakken. Gelukkig scoorde Luuk de 3-1 niet veel later! Mooie uitslag, en mooi dat Veerman af en toe ongelukkig als nog de 4-1 scoorde. Super mooi dit!
+5/-0

6 maanden geleden
Lekker hoor. De vibe in het stadion, onverwachte uitblinker met saibari, het financiële buffertjrle, versterkingen en morgen tussen de grote jongens bij de loting. Heerlijk!

Gefeliciteerd allemaal!
+7/-0

 
6 maanden geleden
Lekker he!! Nog een reisje maken?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dat is wel de bedoeling ;)

Even het schema afwachten
+1/-0

6 maanden geleden
Dit had ik nodig.
Genieten dit resultaat met af en toe echt goed voetbal.
Zeker enkele uitblinkers maar misschien de minst opvallende , Schouten !! daar gaan we nog veel plezier aan beleven !
Proost!!
+6/-0

 
6 maanden geleden
Ja fijn dat je er weer bent killer. Alles komt op zo'n avond samen!
+2/-0

 
6 maanden geleden
Leuk je weer te horen Killer, welkom thuis
+1/-0

 
6 maanden geleden
Kijk ook weer terug, leuk Killer!
Nu nog met een korte bijdrage maar ik verwacht weer doorwrochte analyses
+1/-0

 
6 maanden geleden
Hoppa!!! Daar hebben we onze nestor van de (na)beschouwingen weer! Ik mis je ‘(later meer)’ dus ik hoop niet dat het een incidenteel cq. eenmalig bericht is maar goed dat je een teken van leven geeft! En ik proef ook een voorzichtig positieve toon. Stay tuned!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Welkom terug mede die-hard en voorstander van het vrije woord!
+1/-0

6 maanden geleden
Zo blij met dit resultaat. Na 5 jaar eindelijk weer Champions League. Dit geeft zo'n enorme boost aan de club. Ben benieuwd wat er de komende dagen nog gaat gebeuren qua transfers.

Het feest na afloop voor de aftrap was onvergetelijk. Na zoveel pogingen eindelijk de plaatsing voor de Champions League en dat dat dan ook nog samenkomt met de 110e verjaardag van de club. Prachtig. Ik was het vuurwerk aan het filmen, maar ben gestopt met filmen. Het was zo groot en veel dat het niet vast te leggen viel. Nooit eerder gezien, ook niet met een kampioenschap. Geweldig om mee te maken.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Wat een heerlijke wedstrijd en wat een top trainer hebben Marcel en Stewart binnen gehaald. Luuk de Jong bleef maar jagen, wat is hij belangrijk en heeft altijd wel een doelpunt of assist in huis en vanavond liet Bakayoko ook zien waarom topclubs hem graag binnen halen. Maar iedereen verdient een compliment, de spelers, de trainers, de fans, Marcel en Stewart en laten we Xavi Simons niet vergeten die ervoor gezorgd heeft dat we afgelopen seizoen 2e werden en daardoor aan dit toernooi mogen deelnemen. Dus stiekem ook aan die topper Xavi 46 miljoen verdient 😉
+3/-0

 
6 maanden geleden
Amen! Luuk de Jong hoort voor mij bij de allergrootsten uit onze clubhistorie! Ongepolijst, maar de trekker van de kar, op blote voeten als het moet. Scorend. Vaak belangrijke goals ook. HELD!
+2/-0

6 maanden geleden
Op de 110e verjaardag eindelijk weer terug op ons aller geliefde podium.
Zelfs oude bekende is terug,welkom@killer nu Z.on de bok nog.
Wat was ie heerlijk en heel overtuigend,nogmaals allen gefeliciteerd!
+3/-0

6 maanden geleden
Wat een heerlijke avond was dit.
Zit nog flink na te genieten!

Maar we hadden zomaar weer flink gestraft kunnen worden. Na de 4-1 (geloof ik) was er een idioot die het veld op wilde gaan bij vak U.
Wat bezield zo iemand.
+1/-0

6 maanden geleden
Yes, yes, yes en nog eens yeeeeeeeeeees.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik heb het helaas niet kunnen zien, maar aan alle reacties en filmpjes kan ik afleiden dat het een heel mooie avond is geweest. Echt geweldig dat we er dit jaar weer eens bij zijn. Ik kijk echt uit naar de mooie CL avondjes die in het verschiet liggen, zeker na de (in mijn ogen) gunstige loting. Er zullen geen makkelijke wedstrijden tussen zitten, maar we zijn ook zeker niet kansloos. Laten we genieten van deze flow zolang hij duurt! :)
+2/-0