Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV niet opgewassen tegen Arsenal en verliest ruim


Tijdstip
20 september 2023
Stadion
Emirates Stadium
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV niet opgewassen tegen Arsenal en verliest ruim; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV niet opgewassen tegen Arsenal en verliest ruim

PSV is de groepsfase van de Champions League begonnen met een flinke nederlaag. Arsenal was in Londen met 4-0 veel te sterk voor de ploeg van Peter Bosz.

PSV kreeg in de openingsfase nog enkele kansjes, waarbij Noa Lang in de eerste minuut al op doel kon schieten.

De eerste keer dat Arsenal tot aanvallen kwam was het direct raak. Aanvoerder Odegaard kreeg alle ruimte om te schieten. Zijn inzet werd door Walter Benítez niet goed verwerkt, waardoor Saka de rebound eenvoudig in het doel kon tikken.

Enkele minuten later PSV recht te hebben op een strafschop na hands van oud-PSVer Zinchenko, maar dat werd door de scheidsrechter gemist en ook niet gecorrigeerd door de VAR.

In de twintigste minuut scoorde de thuisploeg opnieuw. PSV stond met alle spelers op de helft van Arsenal, maar na een slechte pass van Armel Bella-Kotchap sloeg Arsenal in de counter genadeloos toe.

In korte periode kreeg de thuisploeg enkele grote kansen, maar wist Benítez enkele keren goed redding te brengen. Net op het moment dat PSV weer iets meer grip leek te krijgen viel alsnog de derde tegentreffer. Gabriel Jésus kreeg alle tijd om te schieten en schoot hard de 3-0 tegen de touwen.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. Arsenal had het tempo flink teruggeschroefd en PSV kreeg aanvallend zelf nauwelijks mogelijkheden.

Halverwege de tweede helft viel dan toch de vierde tegentreffer. Arsenal had vier keer gewisseld en het tempo ging meteen omhoog. Dat in combinatie met het feit dat Odegaard opnieuw alle ruimte kreeg om te schieten betekende de 4-0.

In de resterende minuten gebeurde nauwelijks iets meer, waardoor PSV de groepsfase met een flinke nederlaag begon.


Jordan Teze: 'We wisten dat Arsenal een goede ploeg is die goed kan voetballen'

In gesprek met RTL 7 kreeg Jordan Teze de vraag of hij was geschrokken van het niveauverschil tussen Arsenal en PSV. "Nee, dat niet. We wisten al wat ons te wachten stond", aldus Teze. "We wisten dat Arsenal een goede ploeg is die goed kan voetballen. Dus ik ben niet geschrokken nee."

Volgens de verdediger was het vooral de kwaliteit van Arsenal dat het zo fout ging voor PSV. "Ook veel slimmigheidjes die wij in de competitie niet meemaken. Zij straffen dat meteen af", zo gaf hij aan. "Ze hebben goede spelers. Ze maken goed gebruik van de ruimtes en zijn ook goed in de kleine ruimtes. Als je ze één of twee meter geeft, hebben ze daar al genoeg aan."

Teze vond niet dat PSV te naief was geweest. "Tegen wie we ook spelen, moeten we gewoon ons eigen spel spelen", zei hij daarover. "Niet omdat we nu opeens hier in het Emirates spelen dat we opeens alleen maar lange ballen moeten gaan spelen. We moeten altijd proberen van onze eigen kwaliteiten uit te gaan en proberen te voetballen. Daar staan we om bekend."

De verdediger vond niet dat deze wedstrijd iets zegt over de kansen van PSV in de groepsfase. "Hier kunnen we van leren. Natuurlijk is het een harde les geweest, maar ik weet zeker dat we dit in de volgende wedstrijden beter gaan doen", reageerde hij daarop. "Deze fouten die we hebben gemaakt, nemen we mee naar de volgende wedstrijden. Zo bouwen we ervaring op."


Luuk de Jong: 'Ze waren gewoon een maatje te groot'

Luuk de Jong was het in gesprek met RTL 7 gedeeltelijk eens met de opmerking dat PSV door Arsenal overhoop was gespeeld. "Wel een beetje ja. Arsenal heeft gewoon een heel goede ploeg, daar moeten we eerlijk over zijn", aldus De Jong. "Wij probeerden ze onder druk te zetten. Dan loop je al snel tegen twee goals aan. Daarna gingen we het meer controleren, maar dan krijg je nog die derde goal tegen en dan weet je al dat de wedstrijd voorbij is."

De aanvaller vond het te makkelijk om te zeggen dat het spel van PSV te naief was. "Wij hebben een idee van hoe we willen voetballen. Dat voerden we niet helemaal goed uit", zo gaf hij aan. "We moeten ook de complimenten aan hun geven. Zij weten precies waar ze moeten lopen. Als wij druk zetten, weten ze zo te bewegen dat ze toch een mannetje vrij hebben. Daar moet je dan op anticiperen. Dan moet je het misschien net anders doen, maar dat lukte niet bij ons. Dan kwamen ze er tussenuit."

Gevraagd werd waar het grootste verschil werd gemaakt. "Vooral de rust die zij aan de bal hebben en weten hoe ze iemand vrij kunnen krijgen door bepaalde bewegingen", zei hij daarover. "Het niveau van hun is daarin zo hoog. Dat merkte je ook in het veld. Dat was voor ons heel moeilijk vandaag. We hebben alles gegeven en gestreden, maar ze waren gewoon een maatje te groot."


Peter Bosz: 'Het kwaliteitsverschil was gewoon te groot vanavond'

In gesprek met RTL 7 kreeg Peter Bosz de vraag of het voor PSV een pijnlijke avond was. "Als je naar de uitslag kijkt zeker en dat is waar het uiteindelijk om draait", aldus Bosz. "Ik kan de spelers verder niets kwalijk nemen. Het kwaliteitsverschil was gewoon te groot vanavond."

Gevraagd werd of hij zichzelf wel iets kwalijk kon nemen en niet op een andere manier had moeten spelen. "Ik wil best kritisch naar mezelf kijken. Maar als we met z'n allen voor de pot gaan hangen, gaan we ze ook tegen krijgen tegen dit Arsenal", zo gaf hij aan. "Zij hebben in hun zestien erg goed verdedigd en dat hebben wij niet gedaan. Uiteindelijk loop je dan tegen een heel grote nederlaag aan."

Bosz verwacht dat zijn ploeg van de fouten leert als ze vaker op dit niveau kunnen spelen. "Dat hoop ik in december te zien als zij naar ons komen. Arsenal is denk ik de beste ploeg uit onze poule en hoort bij de beste ploegen ter wereld. Daar horen wij toch niet bij", zei hij daarover. "Ik kan de jongens helemaal niets verwijten. Je kan niet zeggen dat ze niet gewerkt hebben en niet geprobeerd hebben met ballen te spelen. We hebben geprobeerd om druk te zetten en geprobeerd om druk te zetten. Alleen zij zijn beter dan dat wij zijn."


Declan Rice: 'PSV verdient de credits voor de manier hoe ze hoog druk zetten'

Declan Rice was in gesprek met RTL 7 vol lof over het spel. "Ze moeten de credits krijgen voor de manier hoe ze hoog druk zetten en proberen de bal zo snel mogelijk terug te veroveren. Ze hebben heel energieke spelers en waren dit seizoen nog ongeslagen", aldus Rice. "Ze hebben een fantastische ploeg. We wisten dat het voor ons een flinke uitdaging zou gaan worden."

De international van Engeland ging verder: "Het was van ons heel goed dat we in de eerste helft drie keer scoorden, maar PSV heeft ook die mogelijkheden gehad. Defensief stond het goed bij ons, maar zij hadden een paar heel goede aanvallende acties."

Rice was het totaal niet eens met de opmerking dat de speelwijze van PSV een zelfmoordtactiek was. "Als je met 3-0 voorstaat, lijkt het natuurlijk makkelijk. Maar PSV heeft ons ook problemen bezorgd", zo gaf hij aan. "Een paar keer kwamen we niet onder hun druk uit en veroverden ze op gevaarlijke plekken de bal. Zeker in de eerste tien minuten van de wedstrijd hadden we het echt zwaar. Maar als je dan uiteindelijk met 4-0 wint, hebben we het heel goed gedaan."


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Saka ('8)
Goal
2-0 Trossard ('20)
Goal
3-0 Jesus ('38)
Goal
4-0 Odegaard ('70)
Scheidsrechter
Zwayer (Dui)
Toeschouwers
58.860 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Arsenal FC: White ('42)
Kaart
PSV: Olivier Boscagli ('47)
Kaart
PSV: Malik Tillman ('80)
Kaart
PSV: Jerdy Schouten ('87)

Opstelling PSV

Noa LangLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanIsmael SaibariJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliArmel Bella-KotchapJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'66 Hirving Lozano voor Johan Bakayoko
'66 Malik Tillman voor Ismael Saibari
'76 André Ramalho voor Armel Bella-Kotchap
'76 Yorbe Vertessen voor Noa Lang
'90 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong


Opstelling Arsenal FC

TrossardJesusSaka


HavertzRiceOdegaard


ZinchenkoGabrielSalibaWhite


Raya

Wissels:

'58 Tomiyasu voor Zinchenko
'58 Nelsson voor Trossard
'69 Smith Rowe voor Jesus
'69 Vieira voor Saka
'76 Jorginho voor Rice


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 4-0 (2-0)
 4 2-0 (1-0)
 4 2-0 (1-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 2-0 (1-0)
 4 1-0 (1-0)
 4 1-0 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
10  3 1-0 (0-0)
11  3 3-1 (1-0)
12  3 2-1 (1-0)
13  3 3-1 (1-0)
14  3 2-1 (1-0)
15  3 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.38. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (21 -> 5,0)
2. Jerdy Schouten (20 -> 4,0)
3. Sergiño Dest (15 -> 3,0)
4. Noa Lang (13 -> 1,5)
4. Walter Benítez (13 -> 1,5)
6. Olivier Boscagli (11 -> 0,0)
6. Luuk de Jong (11 -> 0,0)
8. Ismael Saibari (5 -> 0,0)
8. Joey Veerman (5 -> 0,0)
8. Jordan Teze (5 -> 0,0)
11. Armel Bella-Kotchap (2 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (2 -> 0,0)
13. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
13. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
13. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Tygo Land (0 -> 0,0)
13. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
13. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
13. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
13. Guus Til (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Joël Drommel (0 -> 0,0)
13. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Malik Tillman (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
13. André Ramalho (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. Xavi Simons (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Sávio (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Fábio Silva (0 -> 0,0)
13. Fedde Leysen (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Eindelijk weer eens een Champions League affiche, en wat voor een. Tot nu toe lijken alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Dan heb ik het over de trainer en de selectie. Dus ben zeer benieuwd hoe wij ons kunnen meten met dit Arsenal. Aan de andere kant realiseer ik me ook wel dat Arsenal eigenlijk een maatje te groot is en er geen hek van de dam is als we hier 0 punten halen. Ben benieuwd!
+4/-0

10 maanden geleden
Heb er zin in! Kreeg het helaas niet geregeld om hierheen te gaan, maar in Lens ben ik er sowieso bij en Sevilla wellicht ook.

Arsenal is gewoon de topfavoriet in de groep en normaal gesproken zullen we hier ook 'gewoon' gaan verliezen. De vergelijkingen maken met vorig seizoen zijn ook niet helemaal eerlijk, omdat Arsenal toen in beide duels meerdere basisspelers rust gaf. Dat zal in ieder geval woensdag zeker niet gaan gebeuren.

Het voordeel van het schema is wel dat je nu thuis eindigt tegen Arsenal. Normaal gesproken zullen zij dan al zeker zijn van de volgende ronde waardoor je in Eindhoven waarschijnlijk wel meerdere reserves aan het werk gaat zien. Dat kleine voordeel heb je dan richting Sevilla die normaal gesproken wel twee keer tegen de sterkste ploeg van Arsenal zal moeten spelen.

Nu is het natuurlijk niet zo dat de reserves van Arsenal een stel koekenbakkers zijn, maar ieder klein voordeel wat je hebt is natuurlijk meegenomen.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Gewoon verliezen... nou, ligt er helemaal aan hoe de wedstrijd verloopt. Als je 85 minuten scheel getikt wordt is het voor mij niet gewoon verliezen. Goed meedoen en door een klein detailtje nipt verliezen zou ik dan meer vrede mee hebben. Maar ik ga voor minimaal 1 puntje.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik verwacht ook geen "gewoon verliezen". Dit PSV valt als een puzzel in elkaar en overal vullen de spelers elkaar aan. PSV moet wel eerst de eerste 15 minuten doorkomen om in de wedstrijd te komen, maar dan verwacht ik toch een goed PSV dat zelf ook dingen gaat durven.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Met mijn reactie met 'gewoon' verliezen bedoel ik meer dat Arsenal gewoon de favoriet is en normaal gesproken gewoon zal winnen. De punten die we nodig hebben om te overwinteren zullen normaal gesproken tijdens de andere wedstrijden worden gehaald.

Daarbij waren ze vorig jaar in Londen ook al veel te sterk. Dat het maar 1-0 werd was gezien het spelbeeld heel erg geflatteerd. Kwam ook wel deels omdat PSV wel heel erg verdedigend speelde natuurlijk, dus Arsenal volop aan de bal kwam. Maar woensdag zullen ze gewoon in hun sterkste opstelling gaan spelen. Een jaar geleden kregen vijf basisspelers nog rust.
+3/-0

10 maanden geleden
Wel jammer dat PSV 700 onverkochte tickets retour moet sturen naar Arsenal.Eindelijk weer CL en dan geen uitverkocht uitvak.Wat dat betreft heeft PSV minder supporters dan ajaks en vooral Feyenoord.Ik hoop op een goed resultaat maar het is geen schande om bij Arsenal te verliezen.Zolang het maar geen kansloze wedstrijd wordt kan ik met een nederlaag leven.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Bij ons in de groep was het geen onwil, maar kregen geen vrij zo kort dag. Daarbij is het vaak ook een keuze tussen de wedstrijden welke je bezoekt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
En of je een paspoort hebt.. helemaal niet bij stilgestaan dat je die tegenwoordig weer nodig hebt om die sloot over te steken.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Had je altijd al nodig voor de eilandjes, zelfs voor Ierland nog steeds.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ajax heeft 4x zoveel fans als PSV. Feyenoord 2x zoveel. Natuurlijk krijgen die hun uitvakken makkelijker gevuld. Maar bekijk het eens van de andere kant. Relatief gezien gaat er een veel groter deel van de PSV aanhang naar zowel thuis- als uitwedstrijden vergeleken Ajax en Feyenoord.
+2/-0

10 maanden geleden
Wat zou het fijn zijn om heel stiekem daar een overwinning te pikken.
Zin in.
+1/-0

10 maanden geleden
Kijk echt uit naar deze wedstrijd. Meten met de top van Engeland in een van de betere, misschien wel de beste competitie in Europa. Kleine nederlaag is natuurlijk geen schande echter PSV is zeker niet helemaal kansloos
+1/-0

 
10 maanden geleden
"Een van de betere, misschien wel de beste competitie in Europa." Dat is wel heel voorzichtig uitgedrukt :D Ik bedoel, welke competitie komt überhaupt in de buurt?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Italië dreigde bijna de hoogste coefficient van vorig seizoen te pakken. Maar dat is uiteraard een vertekend beeld.
+1/-0

10 maanden geleden
Minimaal voor één punt gaan, voor een 'nipt verlies' gaan hoef je niet eens je koffer in te pakken. Veel te veel Calimero's hier.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Ik denk ook dat dit PSV boven zichzelf uit kan stijgen. Ten eerste omdat dit een team is waarbij alle spelers bij elkaar passen, en elkaar aanvullen. Dan krijg je dat de spelers elkaar beter gaan maken. Er is op het middenveld met Schouten en Veerman al veel voetbal, en voorin heeft PSV veel wapens met de acties van Lang en Lozano, en de kopkracht van Luuk de Jong.
Verder heb je dat een speler als Lang veel bravoer aan dit team toevoegt. Lozano ook. Die zijn niet bang van Arsenal. En ik baseer me op het gevoel dat ik krijg als ik naar dit PSV kijk. Je ziet dat de spelers er echt lol in hebben, en geloven in elkaar en in het spelsysteem van de trainer.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik weet niet waarom maar ik heb steeds 2-2 in mijn hoofd. Of zelfs 1-2 maar dat is misschien meer een droom ;)
+1/-0

10 maanden geleden
Hoop ten zeerste dat Lang kan spelen - scheelt een enorme slok op een borrel. Met zijn snelheid en akties de gevaarlijkste man bij PSV. Zit Woe in het stadion met een hele zooi Arsenal fans. Ben benieuwd …
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik denk makkelijker om een kaartje voor Arsenal te krijgen dan voor PSV?

Ik had deze midweek er wel voor kunnen kiezen om in Londen te zijn (voor werk), maar ik vond een kaartje voor het uitvak kopen te veel hassle met die registratie etc.
+1/-0

10 maanden geleden
Menigeen zegt het al: Arsenal is favoriet en een nederlaag is eerder te verwachten dan winst. Waar ik benieuwd naar ben is wat een eventuele nederlaag gaat doen in de koppies. Ongeacht of het een kansloze nederlaag of onterechte nederlaag is. Tot nu toe is alles alleen maar positief en halleluja maar er zal een keer tegenslag komen. Hoe sterk is deze groep mentaal? Erg benieuwd naar! En wat had ik graag een (type) Sangaré nog even opgesteld in Londen….
+2/-0

 
10 maanden geleden
Kun je na gaan wat een eventuele winst wel niet in de koppies kan gaan doen ;)
+3/-0

 
10 maanden geleden
Haha, fair enough!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Maar ik begrijp je punt hoor, moet er alleen niet aan denken..
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik denk dat dat wel meevalt. Kijk als je gelijkspeelt tegen Fortuna of Excelsior, dan doet dat wat in de koppies, niet als je verliest in Londen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik verwacht dat PSV er beter van wordt. Als je een beetje met dat niveau mee kan, en je neemt die lessen mee naar de ED dan wordt het spelen tegen NL-ploegen alleen maar makkelijker.
+2/-0

10 maanden geleden
Eindelijk terug! Heel erg veel zin in deze pot. Zal moeilijk worden, maar ik heb toch de hoop op een stunt. Luuk de beste kopper van de wereld die voorop gaat in de strijd, (hopelijk) Lang die het op z'n heupen krijgt, Chucky on fire of wederom Saibaasi?

Natuurlijk heeft Arsenal een betere selectie en spelen ze in de beste competitie van de wereld, maar als underdog hebben we niks te verliezen. Vooruit nu roodwitten!
+3/-0

10 maanden geleden
Erg veel zin in :) Veel plezier en succes iedereen en hopen op een leuke pot met minimaal gelijkspel of winst ( wat heerlijk zou zijn ).
+1/-0

10 maanden geleden
Logische opstelling met aan zijkanten iets sterker in verdediging. Toch beetje aangepast aan Saka.
Centrum achterin wat meer voetbal met Boscagli ipv Ramalho.
En wat een verschil met verleden jaar qua gevoel dat er iets te halen valt in Londen, al is het alleen al het gevoel.
Zin in !
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb er zin in. Ik hoop stiekem op een resultaat. Lekker lange ballen op Luuk en vandaaruit kansen creëeren. 0-1

Edit: ben ook zeer benieuwd naar ons verdedigend duo.
+1/-0

10 maanden geleden
Vol vertrouwen vlammen,zin an.
+1/-0

10 maanden geleden
Hoe kan je ze rond je eigen 16 zó veel ruimte geven?
+2/-0

 
10 maanden geleden
Oy wat een gerommel, zo vroeg al... Nu eens kijken of onze nieuwe coach de koppies al genoeg opgekrikt heeft om hier niet gelijk in te kakken en met 4 of 5-0 te verliezen...
+2/-0

10 maanden geleden
Pfff.. wat staat Teze twee keer te slapen, heft twee keer buitenspel op met het hele veld voor zich, onbegrijpelijk. Nu even billen knijpen dat het geen Antwerp uitslag wordt.
+1/-0

10 maanden geleden
Tja. Toch een gemis Sangaré. Middenveld wordt overlopen….
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ja, die maakte bij de 2e goal echt een grote fout.

De voorzetten van Teze werden allemaal opgevangen door de keeper, dat was ook niet zo best. Verdediging blijft wel een ding.
+1/-0

10 maanden geleden
Oei oei .. gaat een heftig avondje worden.
+1/-0

10 maanden geleden
Ach toch nog 10 minuten de illusie gehad dat we in Europa weer meedoen.
Ik ga douchen en naar bed. Ik eet m'n pet op als het hier geen 5-0 wordt, en daar heb ik echt geen trek in.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Yep, met wat mosterd, viel niet tegen.
+1/-0

10 maanden geleden
Hoe leuk we in de eredivisie ook voetballen, dit Arsenal is toch echt een maatje te groot blijkt wel na 20 minuten. Hopen dat het geen ‘monsterscore’ wordt en dat ze blijven knokken tot het eind.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Het team staat te ver naar vormen, en staat niet compact genoeg.
+2/-0

10 maanden geleden
Guus Hiddink had zo nooit een Europeese wedstrijd gespeeld.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Tijden veranderen. Dergelijke ploegen zie je niet vaak meer. Dat soort behoudende teams is haast uigestorven.
+1/-0

10 maanden geleden
Zien we eindelijk Benitez aan het werk.
+1/-0

10 maanden geleden
Arsenal heeft bijna hetzelfde probleem. De gaten die op het middenveld vallen...
Alleen zijn zij zo veel dreigender dan wij.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik heb maar één vraag : wat loopt die Teze daar te doen?
+1/-0

10 maanden geleden
Ik vind Kotchap tegen vallen
+2/-0

10 maanden geleden
Leerzaam tot nu toe.
+2/-0

10 maanden geleden
Jeetje, zoveel ruimte geven……..
+1/-0

10 maanden geleden
Pffff, dit gaat echt veel te makkelijk. Zo veel tijd en ruimte om de pass te geven en hem vervolgens binnen te leggen. Laten we hopen dat er in godsnaam wat genade in zit.
+2/-0

10 maanden geleden
Het lijken wel een stel kleine kinderen.
Nu had ik niet de verwachting dat je hier met een resultaat weg zou gaan, maar zo simpel als hoe het nu gaat…
+1/-0

10 maanden geleden
Arsenal is momenteel 2 maatjes te groot. Deze ervaringen moeten ze meenemen en verder groeien.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Precies. Leren, heel vlug van Leren. En meenemen naar de volgende wedstrijden
+5/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Meine gute wat is dit slecht. Zou onder andere Veerman begrijpen dat er iets meer tempo nodig is in dit soort wedstrijden… ik had gedacht en gehoopt dat we verder zouden zijn maar dit bewijst maar weer hoe laag het niveau van onze eigen competitie is.
+4/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Los van het feit dat ik blij ben met de komst van Bosz. Wat we nu zien is gewoon zeer naïef ‘Peter Bosz voetbal’. Vol op de aanval tegen Arsenal is gewoon suïcide.
+4/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dit kan inderdaad in Nederland, Europees graaf je je eigen graf tegen dit soort tegenstanders.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Op dit moment verlang ik naar de 0-0 PSV-Atletico van een jaar of 5? geleden met iedereen die zich overal voorgooide,
gorganiseerd, compact en het snot voor de ogen renden.

Achteraf is mooi wonen maar zo spelen uit tegen een hongerig Arsenal is zelfmoord
+1/-0

10 maanden geleden
Verliezen kan maar we lijken nu wel een stel naïeve kinderen!
Weltrusten allemaal
+4/-0

10 maanden geleden
Pepi, Lozano en van Aanholt voor De Jong, Bakayoko en Teze. De Jong is inmiddels zo ervaren dat hij vanaf minuut 1 al weet dat hij in deze wedstrijd weinig te zoeken heeft, niets lukt bij hem. Teze reageert steeds te laat, lijkt er niet helemaal bij te zijn. En Lozano is gebrand om zich te laten zien. Winnen doen we hem toch niet meer, maar 3-2 ziet er een stuk beter uit dan 5-0.. Kijk nu al uit naar Almere-City uit..
+1/-2

10 maanden geleden
En dan blijkt Arsenal toch beter te zijn dan NEC. xD Zonder dollen, dit is gewoon het verschil tussen de top van de Premier League en de top van de eredivisie. Versterkt door het feit dat PSV wel beter kan dan dit. Achterin wordt veel ruimte weggegeven (maar dit is ook deels door de kwaliteit van Arsenal), maar vooral voorin zie ik weinig terug van het goede aanvalsspel van de afgelopen weken. Veel slappe schoten uit de 2e lijn of mensen die voor eigen succes gaan waar dat niet altijd de juiste keuze is.
+6/-0

10 maanden geleden
Dit is het nadeel van Bosz.
Hij kan maar op 1 manier spelen en dat is zijn spelopvatting.
Nu speel je tegen een team dat gewoon beter is en sta je in een rondo.
Dat weet je en dat wisten we.
Hopelijk blijft de schade beperkt.
+3/-1

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
Het tempo ligt niet eens zo hoog. Het is gewoon te vrijblijvend. Dat tikken is soms best redelijk, maar er zit veel te weinig gif in. Hier vreesde ik ook wel een beetje voor. Als je 2 teams tegenover elkaar zet die hetzelfde willen doen, dan gaat het beste team winnen.
+2/-1

10 maanden geleden
Niet wisselen? Tsjonge. Het gaat ook prima tot dusver
+1/-1

10 maanden geleden
Eerst dromen en dan boos zijn als je droom niet uitkomt
+3/-1

10 maanden geleden
Kansloos. Arsenal is in alles simpelweg een paar klassen beter. Dat is geen schande, wij halen een middenvelder van 13 mln, zij een van 113 mln. Vooral leren van deze wedstrijd en iedere week beter worden.
+8/-0

10 maanden geleden
Arsenal gewoon paar maatjes te groot. Veerman valt me het meest tegen, die zakt er vanavond echt doorheen.
+1/-3

10 maanden geleden
Boszball in al zijn naïviteit in Europa geëtaleerd. Het realisme van van Nistelrooij was soms zo gek nog niet. Hopelijk ziet deze selectie dat niet alles op halve kracht lukt. In onze Mickey Mouse league vaak wel, in Europa volgt dan een vreselijke oorwassing. Misschien leren ze ervan, na vanavond weer met beide benen op de grond.....
+2/-3

10 maanden geleden (gewijzigd)
Zij zijn gewoon twee maten te groot.
Passing, aannames, positiespel, tempo. Alles is perfect bij Arsenal. Hierdoor kom je overal en stapje te laat en zitten ze overal net nog tussen.

Doordat wij willen voetballen staan we enorm voor lul met 4-0, maar met voor de pot hangen was het ook echt wel 2-0 a 3-0 geworden.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik vind dat Bosz PSV anders had moeten laten spelen. Tegen Arsenal wat gewoon een heerlijke selectie heeft kun je echt niet je eigen spel spelen. Zij hebben een van de beste selecties van Europa. Dit hebben we nu vanavond ook kunnen zien. PSV moet hier ook weer van leren. Maar verliezen van Arsenal is ook begrijpelijk.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Rickardoko, ik heb het idee dat Bosz niet het vermogen heeft om tactisch te schakelen. Het is Boszball of niks, zorgelijk......
+1/-2

10 maanden geleden
Pijnlijke lange zit is dit geweest. Terugkeer naar CL is nog niet wat ik had gehoopt. Werk aan de winkel voor Bosz .
+1/-0

10 maanden geleden
Kansloze missie vandaag, dat wisten we vantevoren, maar een mens mag dromen. Te weinig (eigenlijk geen, Lang bijna) spelers die op dit niveau meekunnen, maar het niveau van Arsenal is dan ook wel wereldtop. Pluspuntje dat Lens en Sevilla gelijk hebben gespeeld, en dat wij de zwaarste wedstrijd nu achter de rug hebben. Hopen dat Arsenal voor de laatste wedstrijd wat spelers spaart dan kunnen we wellicht thuis nog een vorm van revanche bewerkstelligen. Nu op naar Almere City!
+3/-0

 
10 maanden geleden
Volgens mij spelen we de laatste wedstrijd uit bij Sevilla toch?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee. Arsenal thuis.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Die opzet is een paar jaar geleden door de UEFA gewijzigd. Nu speel je in de laatste speelronde tegen dezelfde ploeg waar je in de eerste speelronde tegen speelt.

In die oude opzet zou je inderdaad zijn geëindigd met een uitwedstrijd tegen Sevilla. De UEFA heeft dat veranderd, omdat je anders steeds een club had die zowel thuis begon en thuis eindigde, terwijl er dan ook een club zou zijn die de eerste en laatste wedstrijd uit zou moeten spelen. Op deze manier zou het eerlijker verlopen.
+1/-0

10 maanden geleden
Dit doet me denken aan wedstrijd ter voorbereiding tussen de profs en de amateurs. Het ergste is dat Arsenal niet eens de absolute top is in Europa. Er zijn ploegen die nog beter zijn. Onder anderen Man City.

Een ding is wel duidelijk geworden na vanavond. We hebben europees gezien een hele matige selectie, en onze verdediging is nog steeds een drama. Inclusief keeper die niets tegenhoud.

Zolang spelers van het niveau Teze al jaren bij PSV spelen zal het niveau ook niet stijgen, en dat hebben we vanavond wel gezien.
+2/-9

 
10 maanden geleden
Nou geloof mij, Arsenal is WEL de echte top van Europa (1 van de beste 8 ploegen) en ok City en Barca zullen misschien net iets beter zijn maar dat was het dan ook wel
+6/-1

 
10 maanden geleden
Ik vind de selectie van een behoorlijk niveau, ook europees.
Maar je moet compacter bij elkaar staan, Boscagli moet in zijn positie blijven staan.
Zo'n ploeg kun je niet gaan opjagen, zeker niet als er ook nog spelers vrij komen te staan.
Bosz had dit anders aan moeten pakken.
+2/-0

 
10 maanden geleden
En onze verdedigers hadden er korter op moeten zitten had / heb ik het idee.. wel jammer hoor.
+1/-0

10 maanden geleden
Primair, ik wil dat PSV wint. En ik heb ook gezien dat we behoorlijk tekort kwamen.

Maar laten we nu niet meteen in de vlekken schieten.
Laten we dit als leergeld zien. Dat ons spel zoals tot nu toe gespeeld nog niet voldoende is om op dit niveau mee te kunnen. Ik heb nu al meer genoten dit seizoen als heel vorig jaar. We staan nu in ieder geval in de CL. Ik ben er heilig van overtuigd dat we de komende wedstrijd thuis tegen sevilla winnen. Zij speelde 1-1 tegen lens. Dat is al gunstig. 2 weken om daar naar toe te werken.

Beentjes weer op aarde, goed analyseren, schouders eronder en gas erop.

Komt goed!
+14/-0

10 maanden geleden
Vooraf had ik 2-2 in mijn hoofd maar misschien schat ik PSV wel wat te hoog in. Al moet ik ook toegeven dat Arsenal natuurlijk 2 misschien wel 3 klassen beter is en de PL is niet voor niets de beste Europese competitie.
+1/-0

10 maanden geleden
Bosz volhardt in zijn systeem, dus een logische uitslag. Toch zie ik dit liever dan de bus parkeren, dan win je ook echt niet. Voor ons begint de CL pas de volgende wedstrijd.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Tegen een team dat veel beter is kan je met de bus parkeren wel stabiliteit krijgen.
En dan bedoel ik de wedstrijden tegen Atletico onder Cocu.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Het is maar hoe je het bekijkt. In bosz zijn dna zit geen bus parkeren. Dus trainen ze er niet op. Dan heeft het weinig zin om te doen. Onder cocu was het geregeld beton voetbal, en vaak niet om aan te gluren.

Dan heb ik liever dat ze het spel, de tactiek nog beter onder de knie krijgen en er dus veel van leren. Dat moet vandaag de les zijn.
Daarbij denk ik wel dat bepaalde accenten anders hadden gekund. Ik denk dat je met ramalho wat vaster had gestaan.

Maar goed. Zoals MvG altijd zegt, deze nemen we op de kin. En door.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Dat hebben we vorig jaar tegen Arsenal gezien toen we de bus parkeerden en tegen hun halve B-ploeg (zes basisspelers kregen rust) ondersteboven werden gespeeld. Het was toen vooral aan Benitez te danken dat je maar met 1-0 verloor, want een jaar geleden kregen ze zelfs nog meer kansen.
+1/-0

10 maanden geleden
Nederlaag wel verwacht alleen had ik gehoopt dat PSV meer tegenstand had kunnen bieden.Na de 3-0 was het voor Arsenal een grote trainingspartij.Met Bosz weet je dat zulke nederlagen kunnen gebeuren.Hij zal zich nooit aanpassen aan de tegenstander.Lang had een paar goede acties en Schouten was weer erg nuttig.Missen Sangare in zo'n wedstrijd toch wel op het middenveld.
+2/-0

10 maanden geleden
Het is niet anders, het verschil tussen PL en Eredvisie is héél groot, we werden er volledig uitgenast. Iedereen deed wat binnen de mogelijkheden lag, maar voetbal is een spel van fouten die je gaat maken al je onder druk komt. Vervelend om te zeggen misschien, maar ik vond Veerman vanavond ontluisterend. In de omschakeling was het abominabel, hij liep maar wat rond, half druk zetten, droeg daar helemaal niets bij. Op internationaal niveau zal hij nog flink moeten verbeteren.
+4/-0

10 maanden geleden
jongens tegen mannen.
daarmee is alles gezegd
+6/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Kansloos. Volgende wedstrijden dan maar. Die uitspraken van Teze... joh ' als je ze een meter geeft'. Niet doen dus. Jij gaf ze vaak 10 meter. Je moet wel verdedigen tegen zo'n ploeg, het is geen rkc
+4/-0

 
10 maanden geleden
Dit dus, het was slappe hap bij PSV. De houding van ow het is Europese top, dus laat maar. Schrijnend.
+1/-1

10 maanden geleden
Absolute topploeg dit Arsenal,altijd een vrije man en alles in het hoogste tempo.
Wij hobbelden slechts mee in deze zeer leerzame avond,waar twee meter je man los laten al dodelijk was.
Geen schande al had ik ook liever een iets draaglijker uitslag gehad,jammer.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Ha ja leerzaam was het wel. Het was de moeilijkste waarschijnlijk, die hebben we gehad
+1/-0

10 maanden geleden
Mensen die nu ineens Bosz gaan afkraken, die kijken liever naar 11 man voor de pot hangen en niet eens over de middellijn komen? Hadden die de illusie dat ONS PSV ff bij Arsenal zouden winnen? In balbezit was het niet eens zo slecht. Wat er wel fout ging was dat er teveel ruimte werd gegeven aan de aanvallers en aan de aansluitende middenvelders op de zestien, daardoor vielen ook alle doelpunten. Zoals al velen hier zeggen: hier van leren en verder!
Ik zie het positief in dit seizoen, ja ook in de CL!
+5/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Had gehoopt dat het meer een wedstrijd kon worden. Maar ja, Bosz is te eigenwijs om het strijdplan aan te passen. Daarnaast was Arsenal ook wel erg sterk en effectief vandaag.

Wij hadden ook onze momenten, misschien nog wel meer dan je in een uitwedstrijd tegen een topploeg mag verwachten, maar dat resulteerde te vaak in een slechte voorzet, slechte corner of slap afstandschot. In dit soort wedstrijden moet je effectief met je kansen om gaan en hopen dat de tegenstander er een aantal laat liggen. Het tegenovergestelde gebeurde.

Toch heb ik ook lichtpuntjes gezien: Schouten, Dest en Lang speelden een prima wedstrijd.

Hoe dan ook, de selectie van Arsenal is meer dan een miljard waard. Rice is meer waard dan onze basiself. We moeten ook realistisch blijven. Maar goed, Almere is geen Londen. Zaterdag 3 punten en weer vooruit kijken.
+2/-0

 
10 maanden geleden
IK ben het er eigenlijk niet mee eens. Als PSV zich wel zou aanpassen en je krijgt er vier om je oren roept iedereen waarom je niet van eigen kracht uitgaat.

PSV begon ook helemaal niet slecht aan de wedstrijd hoor. De eerste kansjes waren zelfs voor PSV. Tot aan de 1-0 was er niets aan de hand. En die 1-0 was een fout van Benitez want hij laat die bal los. Als hij die bal gewoon vast heeft valt die 1-0 niet en krijg je een hele andere wedstrijd.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Nee, dan krijg je geen andere wedstrijd. Volgens mij was toch gewoon héél(!!) duidelijk voor de kijker dat er een heel groot niveau verschil was, en had Arsenal ook met 4-0 gewonnen. Als Arsenal meer goals nodig had gehad, waren die waarschijnlijk ook gevallen, nu hielden ze nog in.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik vind het vanuit PSV (de trainer/spelers) toch net iets te makkelijk geroepen "het kwaliteits verschil is te groot".

Punt 1, speel compacter. Punt 2 als je die 2-0 bekijkt. Die gozer staat tussen 4 PSV-ers in en mag nog vrij uithalen en scoren. Vanaf rand 16!!!. Kom op zo speelt Almere ook niet tegen ons hoor zondag. Het was gewoon ook slappe hap van PSV kant.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Compact zoals vorig jaar toen je net zo hard ondersteboven werd gespeeld tegen de B-ploeg van Arsenal en je puur door Benitez maar met 1-0 verloor?
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Maar het kwaliteitsverschil is ook echt heel groot. Hun selectie is misschien wel 10x zoveel waard als die van ons en zij spelen ook nog eens thuis. Dat is hetzelfde als PSV thuis tegen Fortuna Sittard speelt.

Iedere willekeurige speler van ons zou niet in de basis staan bij hun. Sterker nog, misschien iets eens op de bank zitten. Dat is wel het verschil waar we het over hebben. In die zin maakt het niet veel uit of we naïef Boszbal spelen of de bus parkeren.

Wat ik wel met je eens ben; wij speelden niet sterk. En ik heb ook de indruk dat zij niet iedere wedstrijd zo frivool en effectief zijn. Ook niet tegen tegenstanders van hetzelfde niveau als PSV.
+1/-0

10 maanden geleden
Als ik nog eens terugkijk nu, wat ik vooral miste was dat "verbetene" wat we hadden tegen Sturm en Rangers. We speelden te gelaten. Dat het sloom leek bij Dest, Veerman, Bella Kotchap, Teze zal wel komen door Arsenal dat echt snel en behendig is. Maar vanaf nu meeer gif please
+1/-0

10 maanden geleden
Ik vind het allemaal prima die reacties hoor wat ik niet snap.
Je bent al jarenlang prof voetballer, doet elke dag niet anders dan voetballen en dan komt er van spelers en trainer de reactie. We moeten wel korter dekken..... er van leren en dit de volgende wedstrijd beter doen......
Is het nu echt zo dat je daar na deze wedstrijd pas achter komt. En wat valt daar aan te leren. Doe het gewoon. Dit is bv bij Teze al jarenlang een manco. Maar kort dekken is dus blijkbaar erg ingewikkeld en dat moeten we dan nu nog gaan leren. Ik weet dat in de 4e klasse al.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik snap wat je bedoelt, maar als jij als 4de Klasser tegen een 1ste klasser voetbalt dan ga jij ook overal te laat komen omdat die gasten gewoon beter en sneller zijn. Dan kan jij (en PSV) trainen wat je wilt maar dat zal niet genoeg zijn om je met hen te meten.
Speel jij zondag tegen een 5deklasser (Almere City) dan ben jij weer beter en gaat alles veel te snel voor hun.
We hebben gewoon tegen een Topteam gespeelt en dik verloren, So What! Dit is waar we staan en zullen blijven staan de komende jaren, niks mis mee, gewoon accepteren en genieten dat je het tegen deze Toppers op dit podium weer mag laten zien.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik snap wat je bedoelt en daar zit zeker een kern van waarheid in. Maar ik zie spelers gewoon afstand nemen ipv er kort op zitten terwijl ze er ewoon op tijd bij zijn. En dat zie ik bv bij Teze ook in de competitie. Lt er maar eens op hoe vaak de voorzet er niet uitgehaald wordt. Alleen tegen een minder goede tegenstander is zo'n slechte gewoonte niet meteen dodelijk.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dat laatste is zo belangrijk. Speel je wekelijks tegen ploegen die wel raad weten met geboden ruimte dan ontwikkel je je, wordt je zelf ook beter. Harry van Raay was zo gek niet met zijn Euroleague.
+1/-0

10 maanden geleden
Tja Jordan, als jullie dat wisten, waarom stond jij er dan in ?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Typisch dat je helemaal niets over Teze zei in de afgelopen wedstrijden toen hij wel uitstekend stond te spelen :denk
+1/-0

 
10 maanden geleden
Toen speelde hij erg goed, alleen is dat geen graadmeter. Tegen Veloc 7 zal hij ook best wel meekunnen.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
Tsja, ervaring rijker en een illusie armer. Arsenal is geen NEC. Hopelijk kunnen de spelers er iets van leren maar het kwaliteit verschil is wel erg groot. Had ik niet verwacht. Nu de rug rechten en proberen 2de in de poule te worden.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik vond de reactie van Declan Rice eigenlijk heel goed het verhaal van de wedstrijd vertellen. Arsenal heeft het echt goed gedaan, maar voor hen was dit allesbehalve een walkover. Met name in de eerste helft was PSV vaak in dreigende positie op de helft van Arsenal. Er kwamen niet veel grote kansen uit, maar het liet wel zien dat de tactiek ook de zwakte van Arsenal probeerde uit te buiten. Helaas waren zij gewoon te sterk en voetbalden ze overal heel sterk onderuit. Jammer, volgende keer beter!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Heerlijk, he ? Om te lezen dat we met een tactiek spelen. Wat is dat lang geleden 😖
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Was een lange avond in het stadion … Arsenal duidelijk een maatje te groot maar probleem nummer één was absoluut het feit dat PSV / Veerman Ødegaard steeds vrij liet. Dat was na een aantal minuten al goed te zien en dan is het een kwestie van tijd … Daarbovenop dan een aantal individuele fouten (Benitez slechte verwerking / Dest die niet meeloopt / B Kotchap die onzeker speelde, etc) maar het begon echt met de veel te grote ruimtes op het middenveld. Dat was na het vertrek van Sangare helaas te voorzien en daar had ik liever het geld voor Lozano besteed gezien.

Maar goed, blijft knap wat Bosz / Stewart in korte tijd hebben neergezet dus blijf positief over rest van het seizoen
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi alle reacties hier. Mooi ook dat mensen denken dat Arsenal niet de top van Europa is. Dit is de ploeg met de op 1 na duurste selectie van de wereld. Een ploeg die spelers koopt voor 120 miljoen. Die linksbacks op de bank heeft zitten waar ze 45 miljoen voor betalen. Mooi dat er mensen denken dat de nummer 2 uit de Schotse competitie van ongeveer hetzelfde niveau is als de nummer 2 van de Premier League. Mooi ook dat mensen denken dat we hier wel even een resultaat weg zouden halen. Gaat simpelweg gewoon niet gebeuren.

Als je Bosz als trainer aanstelt weet je dat dit kan gebeuren. Bosz zal zelden of nooit zijn tactiek aanpassen aan de tegenstander. Dat zal ons naar alle waarschijnlijkheid in Nederland het één en ander op gaan leveren. Of dit ons ook wat op gaat leveren in Europa is maar de vraag. Daarom is het ook helemaal niet erg om 3e te worden in deze poule. In de EL kom je waarschijnlijk nog minimaal een paar rondes ploegen tegen die hier niet tegenop gewassen zijn. Levert je ook weer punten op in Europa.

Stewart is nog niet klaar. We hebben m allemaal horen zeggen we hebben minimaal 3 transferperiodes nodig om te komen waar we willen zijn. Daar zal en moet absoluut wat gebeuren met onze verdediging. Ook onze keeper is geen keeper die een keer de onmogelijk bal eruit plukt. Kortom maak je niet druk. Vanaf hier gaat het alleen maar beter worden. Alle vertrouwen in.

Had Bosz gisteren in moeten grijpen. Ik denk van wel. Haal Bakayoko na 20 minuten naar de kant. Zet Boscagli voor de verdediging neer samen met Schouten stop met hoog druk zetten en met een beetje geluk blijft het bij 2-0. Mooi, zullen de meeste mensen zeggen. We zijn niet weggespeeld. En Bosz denkt heel wat anders, waarschijnlijk, van die 2-0 maken we nooit meer een 2-2. Dus laat dit maar een leermoment zijn. Het tempo moet omhoog. De ruimtes moeten kleiner. Je kan niet op 5 meter dekken. De tegenstander heeft geen 5 kansen nodig om te scoren.

Kijk het interview van Declin Rice na de wedstrijd maar terug. Die was verbaast over hoe PSV speelde. Maar in positieve zin. PSV wist precies waar de zwakte van Arsenal zat. Niet gewend dat een ploeg Arsenal op eigen helft terug drukten. In balbezit durfde te spelen op de helft van Arsenal. Hoog druk zetten en ga zo maar door.

Als we echt de volgende stap willen zetten zijn dit soort wedstrijden noodzakelijk. Als we echt willen leren zijn dit soort wedstrijden noodzakelijk. En ja, er zullen mensen zeggen, vorig jaar wonnen we thuis met 2-0 van Arsenal. Van dat Arsenal deden er gisteravond maar 2 mee. Hoe zit dat dan bij PSV zullen sommigen zich afvragen. Goed nieuws!! Ook maar 2. Alleen Benitez en Veerman. Was is dan het probleem, of de uitdaging? Arsenal kocht afgelopen zomer voor 250 miljoen aan spelers. En voor deze zomer hadden ze al een half miljard gespendeerd aan deze selectie. Daar komen wij bij PSV net niet aan.

Geen enkele reden tot paniek. We gaan een mooie toekomst tegemoet. En in die mooie toekomst zullen we best een keer van een topploeg winnen. Maar dan moet bij ons echt alles kloppen. En bij die topploeg aan de andere kant van het veld niet veel. Zo lang we dat voor ogen houden valt het allemaal best mee en valt er ook best wat te genieten.
+13/-0

 
10 maanden geleden
Amen.
First step in the working proces.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Beste post die hier in vele jaren is geplaatst. Hier kan iedereen het alleen maar volledig mee eens zijn.
+2/-2

 
10 maanden geleden
Sterke post, al ben ik van mening dat Bosz zijn elftal wel degelijk heeft aangepast aan Arsenal. Dat begint al bij het invullen van de 11 namen. Verder zat het hem vooral in de details en invulling van bepaalde posities. Het siert hem dat ie niet 'de bus parkeert' maar helemaal naïef wil ik hem ook niet noemen. En wat je zegt, het zijn bepaald geen koekenbakkers daar bij Arsenal, ook hun coach heb ik hoog zitten.
+1/-0

10 maanden geleden
Het enige wat mij wal een tijdje bezig houdt is dat er bij ajax europees altijd een knop lijkt te zijn waardoor ze tegen iedere ploeg volwassen spelen, en wij dat niet hebben. Wat is dat?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Jup! Die schiettent van gisteravond zag er heel volwassen uit. Leuk dat Steijn roept dat de wedstrijd in 7-7 had kunnen eindigen. Maar iedereen die de wedstrijd gezien heeft weet dat Steijn waarschijnlijk 7-14 bedoelde...
+1/-0