Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » PSV in de media » Veronica Inside

Deze normale topic is open en bestaat uit 9 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

En die 'zelf' is in dit geval Derksen? Mogen er überhaupt nog grappen worden gemaakt over zwarte piet? Over etniciteit?

 

+2/-1

Ik zou een miljoen over hebben om naar een 'the Roast' special te kijken met Derksen en/of Akwasi.

 

+1/-3

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 22 juni 2020 om 09:57:

Bijna helemaal mee eens, maar het gaat juist om het verminderen van de gekkies.

Het is waar dat mensen zich te vaak wentelen in ee slachtofferrol en ervoor kiezen om beledigd te zijn. Het debat is veel te veel gepolariseerd en richt zich op symbolen ipv de echte problemen. Maar de zwarte piet grapjes en dergelijke, zijn die nu anno 2020 echt nog leuk?
Er is ook en moment dat de belediging groter is dan de grap leuk is.Jij vond het waarschijnlijk niet grappig, maar ik denk dat er genoeg mensen in Nederland wel om hebben moeten lachen. Niet omdat ze racist zijn ofzo, maar omdat ze het gewoon een grappige opmerking vonden.
Je moet uiteraard ook de context waaruit de grap is gemaakt meenemen. Iemand zomaar op straat uitschelden voor Zwarte Piet, dat slaat nergens op. Jezelf hardop afvragen of het niet Akwasi is bij de demonstratie, komt voort uit het feit dat hij heeft lopen roepen dat hij Zwarte Piet in zijn gezicht gaat schoppen als hij een Zwarte Piet ziet.

Zoals Derksen zelf al zegt: "ieder weldenkend mens is tegen racisme." En dat is denk ik ook zo. Dat wilt echter niet zeggen dat er geen grapjes over/mee gemaakt kunnen worden. Ditzelfde geldt ook gewoon voor LGBT/gelovigen etc. Ook hier moeten grappen over gemaakt kunnen worden.

Verder ben ik het met je eens dat de gekkies vermindert moeten worden, maar dit geldt overigens voor beide/alle kampen in het spectrum. Gekkies en hun uitspraken/gedragingen komen een debat niet ten goede.

En dat er allerlei gutmenschen nu hypocriet en schijnheilig bedrijven gaan mailen dat ze moeten stoppen met hun reclame bij VI. Om te kotsen is het. Bedrijven kopen daar reclame in om de (goede) kijkcijfers van het programma en om zo dus publiek te bereiken. Die hebben helemaal niets te zeggen over wat in het programma gezegd/besproken wordt. En als ze toch vinden dat het niet door de beugel kan, moeten ze er direct mee stoppen en niet na een aantal mails van boze mensen.

 

+4/-2

Willem Vissers van de Volkskrant moet ook weer Derksen gaan afkraken. Als er een altijd enorm overdrijft, is hij het wel. Normaal schrijft hij hele pagina's vol over hoe geweldig zijn Amsterdamse cluppie wel niet is, maar dan kan nu natuurlijk niet. Dus moet hij anderen de maat nemen.

Een paar jaar geleden schreef hij bijvoorbeeld nog dat Ajax speelde als "penseelstreken van Hollandse Meesters". Die Vissers is dus eigenlijk ook hartstikke fout. Want:

Hollandse Meesters = Gouden Eeuw = VOC = slavernij.

Iemand die dit soort dingen schrijft is in huidige ogen dus gewoon een rascist!

Dat zo iemand nog bij de Volkskrant mag werken. Ik neem aan dat de adverteerders daar nu ook gaan weglopen.

 

+2/-2

Ik ben geen fan van de man, maar Guido Wijers snapt het:

‘Geen grens aan humor, mag overal grap over maken!’

Einde discussie. Punt.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

10.Diego schreef op 22 juni 2020 om 17:16:

Ik ben geen fan van de man, maar Guido Wijers snapt het:

‘Geen grens aan humor, mag overal grap over maken!’

Einde discussie. Punt.:pul

 

+3/-2

Derksen mag de grap maar iedereen is daarna vrij om die leuk of niet leuk te vinden. En als er veel mensen zich beledigd voelen is de vraag gerechtvaardigd of de grap wel leuk genoeg was om te maken, all things considered.

 

+3/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 22 juni 2020 om 07:00:

De geschiedenis van zwarte piet heeft er niks mee te maken. Iedereen die voor zwarte piet wordt uitgescholden is er een te veel. Berder heb ik geen behoefte het io te nemen voor Akwasi zijn aggressieve taal. Die zwartwit-gevolgtrekking laat ik geheel voor vht, die kan duidelijk niet lezen want ik neem nergens een stelling in over de column in trouw.Omdat ik aanneem dat je mij bedoelt met degene die duidelijk niet kan lezen,stel ik er prijs op te verklaren dat zowel de column van Ephimenco over Jesse Jackson als die van Akyol over Johan Derksen volgens mij allebei over zwarte piet gaan.

Waarbij ik blijkbaar een tokkie ben nu ik meer nuance en betere argumenten tegenkom bij Ephimenco dan bij Akyol.

Maar ja, bij alle aggressief geroeptoeter na de `grap`van Johan Derksen wordt al geen onderscheid meer gemaakt tussen racisme en discriminatie.
Hetgeen dacht ik toch echt twee verschillende zaken zijn.

 

+2/-1

Wat een tenenkrommende uitzending. Die Dries is toch te walgelijk voor woorden.. wat een jankerd.
Over Genee nog niet gesproken.

 

+3/-1

Idd, die Dries is echt zwaar irritant.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 22 juni 2020 om 19:07:

Derksen mag de grap maar iedereen is daarna vrij om die leuk of niet leuk te vinden. En als er veel mensen zich beledigd voelen is de vraag gerechtvaardigd of de grap wel leuk genoeg was om te maken, all things considered.1. Klopt
2. Wat is "veel mensen"?

 

+2/-2

Tja, ik ga er geen getal op plakken maar het lijkt me duidelijk dst het er veel zijn.

 

+2/-2

Ik zit in team Henk:
https://www.ed.nl/nederlands-voetbal/henk-fraser-je-moet-je-nooit-als-slachtoffer-willen-gedragen~a51418f4/link

(Off topic: Zou hem ook graag in de toekomst nog een keer als trainer van PSV zien - hopelijk zou hij dan ook het resterende Calimero-denken in Eindhoven eruit kunnen rossen.)

 

+4/-1

Ach ik ben ook gekleurd en heb zelf ook nog nooit discriminatie ervaren. Wellicht dat men het wel heeft geprobeerd, maar het ligt meer aan mij. Wat voor kleur je ook bent, ik ben zelf degene die bepaalt of ik je mening interessant vind. En ik ben nauwelijks in de situatie gekomen dat ik afhankelijk van buitenstaanders ben geweest.

Dat social media geeft schreeuwers een podium. Daar ligt een groot deel van het probleem.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 22 juni 2020 om 19:07:

Derksen mag de grap maar iedereen is daarna vrij om die leuk of niet leuk te vinden. En als er veel mensen zich beledigd voelen is de vraag gerechtvaardigd of de grap wel leuk genoeg was om te maken, all things considered.Natuurlijk mogen mensen beledigd zijn, maar het gaat te ver om dan sponsoren onder druk te zetten om iemand de mond te kunnen snoeren. Die sponsoren durven in de huidige tijdsgeest alleen nog maar mee te buigen en niet meer hun rug recht te houden.

 

+2/-0

Een absoluut kijkcijferrecord met ruim 1,7 miljoen kijkers, tot zover het programma dat al lang over zijn hoogtepunt heen is :D

 

+2/-1

Enerzijds vind ik dat mensen zich tegenwoordig te snel gekwetst voelen, anderzijds kan ik me slecht in die mensen verplaatsen omdat ik "rein" :s ben.

Het grapje van Derksen was idd niet sterk, maar wel als zodanig bedoelt. Ik had graag gezien dat Derksen zich beriep op zijn dichterlijke vrijheid als woordkunstenaar. Want daarmee kom je ogenschijnlijk weg met opruiende uitspraken.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 23 juni 2020 om 09:54:

Een absoluut kijkcijferrecord met ruim 1,7 miljoen kijkers, tot zover het programma dat al lang over zijn hoogtepunt heen is :DDe grootste prestatie is nog dat #VeronicaOffside binnen 4 dagen overboord werd gegooid door de donkere spelers van het NL11 die namens Depay de grootste lol hadden. Dan maak je een statement als team en meteen kun je het niet laten om er een schepje bovenop te doen.

Het is mij helaas niet gelukt om het af te kijken, ik heb mezelf zo erg zitten ergeren aan die Dries en die vrouw. Onbegrijpelijk dat op Twitter dan berichten voorbij komen met dat Dries er wel vaker mag gaan zitten omdat hij alles zo goed en kalm formuleerde. Nou het zal wel aan mij liggen maar daar heb ik 0 gevoel bij. En die vrouw was direct, en dat is prima, maar ik vond haar teveel advocaat spelen.

En tegen een beetje messen in de rug steken van de meest waardevolle collega's zegt Wilfred Genee.

Klik hier om de spoiler te bekijken

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:
Wat een sterk stuk, het beste geluid wat ik heb gehoord in de discussie in een week tijd.

 

+2/-2

Idd eerlijk verhaal van Henk Fraser.
Ik keek gisteren herhaling van Rondo, daarin zeiden Ruud Gullit en Henk ten Cate (samen met Frenk Rijkaart) beide dat ze enorm verrast werden om het feit dat ze beide een prijs destijds als coach gewonnen hadden enorm veel waardering uit de donkere kant van de mede mens kregen. Dit zagen ze zelf nooit voorheen, ze zagen hun zelf als gewoon en niet als donkere mens. Dit vond ik dus erg fijn om te horen want dit betekend dus dat donkere medelanders in Nederland zich normaal voelen en niet zo "anders" als iedere gekleurde laat over komen op dit moment.

 

+2/-2

Deze normale topic is open en bestaat uit 9 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

PSV Forum » PSV in de media » Veronica Inside