Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » PSV in de media » Veronica Inside

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Nee, maar ik heb hem geen racist genoemd. Doordat soort dingen erbij te verzinnen maak je jezelf wel degelijk slachtoffer.

 

+3/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 27 juni 2020 om 08:28:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 27 juni 2020 om 08:14:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 26 juni 2020 om 22:21:

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 26 juni 2020 om 22:04:

Ik heb het niet gelezen in dit topic. Waar precies?De opmerking dat alleen tokkies nog voor zwarte piet zijn is toch echt gemaakt.En daar heb ik ook mijn excuses voor gemaakt, lig je een beetje lekker te wentelen in de slachtofferrol? "Racistisch" heb ik die tokkies ook nooit genoemd trouwens, dat is helemaal je eigen invulling.
En voor iemand die er niet wakker van ligt kom je er wel heel vaak op terug.Volgens mij haalde hij het aan als voorbeeld dat hij in een week tijd zowel linkse hobbyist als racistische tokkie.
Ik zie niet dat hij zichzelf als slachtoffer ziet, maar vooral dat jullie 2 als door een wesp gestoken op elkaar reageren. Dat geeft niet, maar het is helder dat jullie er niet samen uit gaan komen.Volgens mij kunnen we beter stoppen met reacties op deze topic. Er worden nu ergere dingen geroepen dan de opmerking van Derksen .

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 27 juni 2020 om 08:50:

Nee, maar ik heb hem geen racist genoemd. Doordat soort dingen erbij te verzinnen maak je jezelf wel degelijk slachtoffer.Prima, jij hebt hem nergens letterlijk een racist genoemd en hij heeft zichzelf nergens letterlijk en slachtoffer genoemd maar jullie zien het beiden anders. Ik ben het wel met UsWilly eens - laten er maar over ophouden.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 27 juni 2020 om 08:28:


Volgens mij haalde hij het aan als voorbeeld dat hij in een week tijd zowel linkse hobbyist als racistische tokkie.
Ik zie niet dat hij zichzelf als slachtoffer ziet, maar vooral dat jullie 2 als door een wesp gestoken op elkaar reageren. Dat geeft niet, maar het is helder dat jullie er niet samen uit gaan komen.Het enige dat ik wilde aangeven was inderdaad dat er hier soms de meest uiteenlopende kreten worden geslaakt.
Een zelfde persoon tegelijk uiterst links en uiterst rechts noemen vond en vind ik vreemd. That's all.

Verder voel ik me natuurlijk geen slachtoffer, maar reageer ik toch ook niet op iemand als door een wesp gestoken.

Ik geef slechts mijn mening over dingen die m.i. niet kloppen of beter kunnen.
Daar is een forum toch voor?

Zo ben ik van mening dat we niet in een racistisch land wonen.
Er vindt allerlei discriminatie plaats, dat wel, maar de vergelijking met de VS slaat nergens op.

Komen er trouwens nog antwoorden op de vraag van Robmeister op de vorige pagina?

En hebben Jeffrey Afriyie en Akwasi al wat bijlessen geschiedenis gevolgd?

Dat lijken mij belangrijkere items om hier pagina's lang te bespreken dan een onnozel "grapje" in Veronica Inside.

 

+3/-2

De vragen van Robmeister laat ik even voor wat het is. Die heeft blijkbaar met zijn kop in het zand gezeten en niks mee gekregen de laatse jaren over de affaire bij de belastingdienst, de vele vele getuigenissen dagelijks in de kranten de laatste weken (voetballers, parkeerwachters, noem maar op) en de herhaalde onderzoeken waaruit blijkt dat met een buitenlandse achternaam je minder kans maakt bij sollicitaties.
Als je zo in je eigen waarheid leeft dat er echt helemaal niks aan de hand is en alles wegwuift al incidentjes dan houdt het inderdaad op. Ik zal deze discussie dan ook proberen achter me te laten.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 27 juni 2020, 21:59:33.

 

+3/-1

"Scheldende tokkie" werd gezegd, niet "racistisch", hoewel dat wel min of meer geïmpliceerd werd.

open/sluit de onderstaande quote:

Robmeister schreef op 27 juni 2020 om 07:28:

En waar blijkt dat uit dat hier in Nederland een serieus probleem is met racisme. Ik zou zeggen noem eens concrete voorbeelden waar dat racisme dan uit bestaat? Want ik denk namelijk dat racisme in Nederland eigenlijk best wel meevalt. Nederland is namelijk een heel tolerant land hoor.

Ik ben 45 jaar inmiddels en ik ben in mijn leven nog nooit getuige geweest van een racistisch incident. Niet toen ik nog op school zat, op mijn werk, tijdens het stappen. Als ik in de stad ben, als ik boodschappen ga doen. In al die jaren ben ik nog nooit getuige geweest van ren racistisch incident.

Daarmee zeg ik niet dat het niet voorkomt. Want het komt voor bv op de arbeidsmarkt waar ze dan zogenaamd diversiteit promoten. Alleen diversiteit promoten betekend in de praktijk natuurlijk gewoon minder blank. Dus als er een functie openstaat en je solliciteert als blanke, dan is de kans niet zo groot dat je die baan krijgt als ze diversiteit promoten. Dan gaat die baan naar een niet blanke. En niet omdat die misschien betere papieren heeft voor die functie maar wegens zijn huidskleur genieten ze de voorkeur. En dat noemen we discriminatie.

Dat komt wel voor. Dus nu vraag ik nog een keer. Een serieus probleem met racisme in Nederland. Waaruit blijkt dat ?Dat vraag ik me ook af. Ik woon in de Randstad en heb uiteraard tal van vrienden, collega's, klasgenoten, etcetera gehad van diverse afkomst. Ik hoor nooit iets over racisme.

Iedereen wil dat we ons bewust zijn van het probleem, maar één recent voorbeeldje is teveel gevraagd. Het enige wat we tot nog toe hebben is een reactie op twitter op een foto van lang geleden. Als Gini dat erbij moet halen is dat verre van overtuigend.

Overigens, nu voetbal weer begonnen is, valt het me meer en meer op wat een verdorven sport het is. Daarom zal ik Gini en Virgil (naar de slaveneigenaar?) niet al te snel serieus nemen als het op maatschappelijke kwesties aankomt.

 

+3/-3

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 27 juni 2020 om 08:50:

Nee, maar ik heb hem geen racist genoemd. Doordat soort dingen erbij te verzinnen maak je jezelf wel degelijk slachtoffer.
Maar hij is het wel. En niet alleen dat. Ook structureel vrouw onvriendelijk, grof, en puur en alleen maar op de man spelend, in de hoop ooit grappig gevonden te worden, terwijl iedereen met een IQ boven de 80 weet dat die gast nooit grappig zal zijn.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Hypo666crisy schreef op 26 juni 2020 om 06:15:

En Derksen heeft zich meerdere malen uitgesproken tegen racisme, dus die vlieger gaat niet op.Ja en? De KNVB heeft ook meermalen aangegeven Ajax niet voor te trekken.
Trump heeft ook meermalen aangegeven iedereen gelijk te behandelen en Geert Wilders heeft meermalen aangegeven democratisch en voor vrijheid te zijn...

Ik denk dat geen enkele racist het openlijk zal toegeven racistisch te zijn. Vooruit, Derksen is geen racist,maar een domme sukkel die structureel racistische opmerkingen maakt. Zo dan?

 

+3/-3

Wat jij wilt.

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 25 juni 2020 om 09:35:

Als je aan iemand uit het Buitenland gaat uitleggen wat er in Nederland aan de hand is, denken ze ook, die zijn gek.

Nederland was altijd vrijheid. Je mocht alles zeggen, "foute" grappen, moet kunnen. En men was trots op het verleden, dat een klein land zoveel bereikt had... etc onzingeblabla
Nee, Nederland was altijd het land van tolerantie. Het land waar men Homo mocht zijn, waar men zwart mocht zijn, waar men moslim mocht zijn, waar men vrouw mocht zijn...

Ons land is echt gekaapt door populisme, en wel vooral extreemrechts populisme (extreemlinks extremisme, als DENK en Artikel 1, of heet die mutsenpartij van Sylvana Simons ook) komt amper tot niet van de grond. Zijnde: overal waar enkele politici het niet mee eens zijn, wordt het pleps voor opgestookt om te gaan protesteren. Dat begon al met het Oekraïneverdrag en het Marakechakkoord, alsmede de Europese Grondwet. Kan er 1, maar dan ook 1 persoon met de hand op zn hart eerlijk zeggen dat hij een van de 3 goed heeft gelezen en daarom heeft gestemd, voor of tegen? Nee, want dit waren zaken die veel te zware materie waren. Tuurlijk in hoofdlijnen, die door de populisten werden geroeptoeterd, konden tegenstanders zich wel vinden om daardoor tegen te stemmen.. Maar wie weet waarom die regels ingesteld moesten worden? Wie wist de achterliggende redenen? Die werden niet geroeptoeterd door de populisten, want dat zou afbraak doen aan hun eigen agenda.

Zo is dat ook met de Gele hesjes vorig jaar... die protesteerden iedere week, maanden lang. en niemand van hen wist uiteindelijk nog waar ze tegen of voor protesteerden. Zo ook met die Lockdown... Lekker rellen op het Malieveld..... Met als enige reden: we willen kunnen zuipen in de kroeg, laat Oma maar lekker verrekken.

Dus nee, Nederland heeft niet zn humor verloren, maar zn tolerantie. Foute grappen kunnen nog steeds.. Maar als je tolerantie weghaalt op de weegschaal, moet men niet schrikken als de weegschaal aan de andere kant ook begint te protesteren.

Ergo: als Nederland zn foute grappen wil blijven kunnen maken, moet men eerst Nederland zn tolerantie terug geven, want een ongelijke weegschaal.. enfin, dat snapt zelfs mn zoontje van 6.

 

+6/-4

Dus omdat we niet zomaar blind in willen stemmen met allerlei vage verdragen die bewust zo onleesbaar mogelijk opgesteld zijn, zijn we niet tolerant meer, en mogen we geen grappen meer maken? :huh

Wat heeft de lockdown nou weer met tolerantie te maken? Wat dat onderwerp betreft heeft de wethouder in het betreffende topic reeds een goede post gedaan, die zwaar gemind werd en waar geen antwoord op kwam.

Als Johan Derksen zo aantoonbaar mensen discrimineerd op basis van ras, waarom wordt hij dan niet aangeklaagd? Nee, tuurlijk doet Gini dat niet, want dan zou je zomaar kunnen verliezen. Dan kun je beter de veilige weg kiezen en de steun van de media zoeken.

En breder, met die vermeende "dagelijkse" vormen van discriminatie op grond van ras, waarom wordt dan zelden een klacht op grond van Art1 gw gegrond verklaard? Vooral met sollicitaties is dat gewoon duidelijk strafbaar en niet al te lastig aantoonbaar.

 

+3/-3

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 27 juni 2020 om 14:09:


open/sluit de onderstaande quote:

Robmeister schreef op 27 juni 2020 om 07:28:

En waar blijkt dat uit dat hier in Nederland een serieus probleem is met racisme. Ik zou zeggen noem eens concrete voorbeelden waar dat racisme dan uit bestaat? Want ik denk namelijk dat racisme in Nederland eigenlijk best wel meevalt. Nederland is namelijk een heel tolerant land hoor.

Ik ben 45 jaar inmiddels en ik ben in mijn leven nog nooit getuige geweest van een racistisch incident. Niet toen ik nog op school zat, op mijn werk, tijdens het stappen. Als ik in de stad ben, als ik boodschappen ga doen. In al die jaren ben ik nog nooit getuige geweest van ren racistisch incident.

Daarmee zeg ik niet dat het niet voorkomt. Want het komt voor bv op de arbeidsmarkt waar ze dan zogenaamd diversiteit promoten. Alleen diversiteit promoten betekend in de praktijk natuurlijk gewoon minder blank. Dus als er een functie openstaat en je solliciteert als blanke, dan is de kans niet zo groot dat je die baan krijgt als ze diversiteit promoten. Dan gaat die baan naar een niet blanke. En niet omdat die misschien betere papieren heeft voor die functie maar wegens zijn huidskleur genieten ze de voorkeur. En dat noemen we discriminatie.

Dat komt wel voor. Dus nu vraag ik nog een keer. Een serieus probleem met racisme in Nederland. Waaruit blijkt dat ?Dat vraag ik me ook af. Ik woon in de Randstad en heb uiteraard tal van vrienden, collega's, klasgenoten, etcetera gehad van diverse afkomst. Ik hoor nooit iets over racisme.

Iedereen wil dat we ons bewust zijn van het probleem, maar één recent voorbeeldje is teveel gevraagd. Het enige wat we tot nog toe hebben is een reactie op twitter op een foto van lang geleden. Als Gini dat erbij moet halen is dat verre van overtuigend.

Overigens, nu voetbal weer begonnen is, valt het me meer en meer op wat een verdorven sport het is. Daarom zal ik Gini en Virgil (naar de slaveneigenaar?) niet al te snel serieus nemen als het op maatschappelijke kwesties aankomt.Inderdaad blijven voorbeelden van racisme in ons land uit.
Wat er niet is, is er niet.
Dat er wel heel wat discriminatie plaats vindt van allerlei soort, dat klopt wel. Maar dat staat los van racisme.

Voorts ben ik het met je eens dat voetballers niet al te serieus genomen moeten worden in maatschappij kwesties. Dit blijkt wel uit de stoere uitspraak van Wijnaldum dat hij in geval van racisme meteen uit het veld zal lopen. (op zich terecht natuurlijk)

Maar zou hij, die wel Veronica Inside boycot, gemist hebben wat deze week over Qatar bekend werd? Dat ze van daaruit veel geld naar ons land pompen om vele kinderen en volwassenen hier te laten indoctrineren met intolerante en ondemocratische opvattingen?

Zouden de KNVB voorzitter en onze bondscoach hem en andere Oranje klanten er dan wellicht op kunnen wijzen dat dit een extra reden zou moeten zijn om het WK te boycotten?

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

PSVeldhoven42 schreef op 27 juni 2020 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 25 juni 2020 om 09:35:

Als je aan iemand uit het Buitenland gaat uitleggen wat er in Nederland aan de hand is, denken ze ook, die zijn gek.

Nederland was altijd vrijheid. Je mocht alles zeggen, "foute" grappen, moet kunnen. En men was trots op het verleden, dat een klein land zoveel bereikt had... etc onzingeblablaNee, Nederland was altijd het land van tolerantie. Het land waar men Homo mocht zijn, waar men zwart mocht zijn, waar men moslim mocht zijn, waar men vrouw mocht zijn...

Ons land is echt gekaapt door populisme, en wel vooral extreemrechts populisme (extreemlinks extremisme, als DENK en Artikel 1, of heet die mutsenpartij van Sylvana Simons ook) komt amper tot niet van de grond. Zijnde: overal waar enkele politici het niet mee eens zijn, wordt het pleps voor opgestookt om te gaan protesteren. Dat begon al met het Oekraïneverdrag en het Marakechakkoord, alsmede de Europese Grondwet. Kan er 1, maar dan ook 1 persoon met de hand op zn hart eerlijk zeggen dat hij een van de 3 goed heeft gelezen en daarom heeft gestemd, voor of tegen? Nee, want dit waren zaken die veel te zware materie waren. Tuurlijk in hoofdlijnen, die door de populisten werden geroeptoeterd, konden tegenstanders zich wel vinden om daardoor tegen te stemmen.. Maar wie weet waarom die regels ingesteld moesten worden? Wie wist de achterliggende redenen? Die werden niet geroeptoeterd door de populisten, want dat zou afbraak doen aan hun eigen agenda.

Zo is dat ook met de Gele hesjes vorig jaar... die protesteerden iedere week, maanden lang. en niemand van hen wist uiteindelijk nog waar ze tegen of voor protesteerden. Zo ook met die Lockdown... Lekker rellen op het Malieveld..... Met als enige reden: we willen kunnen zuipen in de kroeg, laat Oma maar lekker verrekken.

Dus nee, Nederland heeft niet zn humor verloren, maar zn tolerantie. Foute grappen kunnen nog steeds.. Maar als je tolerantie weghaalt op de weegschaal, moet men niet schrikken als de weegschaal aan de andere kant ook begint te protesteren.

Ergo: als Nederland zn foute grappen wil blijven kunnen maken, moet men eerst Nederland zn tolerantie terug geven, want een ongelijke weegschaal.. enfin, dat snapt zelfs mn zoontje van 6.Het moet voor jou wel een hel zijn om in dit land te wonen. Racistisch, vrouw- en homo-onvriendelijk, intolerant tegenover andere godsdiensten..
Je hebt ongetwijfeld je koffers ingepakt klaar staan. Al een bestemming in gedachten?

Grappig dat je claimt dat Nederland zijn tolerantie heeft verloren met als argument dat degenen die jouw mening niet delen intolerant zijn.

 

+3/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 27 juni 2020 om 21:06:
En breder, met die vermeende "dagelijkse" vormen van discriminatie op grond van ras, waarom wordt dan zelden een klacht op grond van Art1 gw gegrond verklaard? Vooral met sollicitaties is dat gewoon duidelijk strafbaar en niet al te lastig aantoonbaar.Onzin, geen enkele werkgever zal openlijk zeggen: "Beste kerel, als je een Nederlander was, hadden we je wel aangenomen". Nee, dan is het altijd "Er zijn kandidaten die beter aan het profiel voldoen dan jij", "Je mist net dat stukje ervaring dat nodig is voor deze functie", "De keuze was bijzonder moeilijk, maar je bent het helaas net niet geworden, omdat er een nog beter gekwalificeerde kandidaat was", enzovoort. Met andere woorden, dergelijk racisme is juist zeer moeilijk aantoonbaar.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

rafa schreef op 29 juni 2020 om 09:43:

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 27 juni 2020 om 21:06:
En breder, met die vermeende "dagelijkse" vormen van discriminatie op grond van ras, waarom wordt dan zelden een klacht op grond van Art1 gw gegrond verklaard? Vooral met sollicitaties is dat gewoon duidelijk strafbaar en niet al te lastig aantoonbaar.Onzin, geen enkele werkgever zal openlijk zeggen: "Beste kerel, als je een Nederlander was, hadden we je wel aangenomen". Nee, dan is het altijd "Er zijn kandidaten die beter aan het profiel voldoen dan jij", "Je mist net dat stukje ervaring dat nodig is voor deze functie", "De keuze was bijzonder moeilijk, maar je bent het helaas net niet geworden, omdat er een nog beter gekwalificeerde kandidaat was", enzovoort. Met andere woorden, dergelijk racisme is juist zeer moeilijk aantoonbaar.Sowieso is het lastig met betrekking tot sollicitaties en dergelijke.
Mijn pa en broer hebben er allebei mee te maken en als er 50 sollicitatiebrieven komen, wordt eerst op basis van CV een schifting gemaakt, vervolgens wordt nog naar de motivatiebrief gekeken eventueel.

Daarnaast kan ik mij ook voorstellen dat als een buitenlandse jongen opbelt met in gebrekkig Nederlands de vraag: "Heb jij stage voor mij?", dat men daar snel nee op zal zeggen. Niet omdat het racisme/discriminatie is, maar puur op basis van representativiteit.

Ik heb het zelf gezien in de tijd dat ik op Schiphol in een loods als order-picker. Was een van de weinige Nederlanders daar en de rest was veelal gekleurd, naast enkele Polen.
Doordat ik gewoon mijn best deed daar stond ik binnen no-time op een positie die mij uiteindelijk een dienstverband opleverde (was eerst op uitzendbasis). Heel veel anderen stonden daar er een beetje met de pet na te gooien of hadden gewoon een verkeerde houding en dan zul je gewoon niks mee bereiken.

Was wel mooi om te zien overigens hoe anderen deze kans(en) wel met beide handen aangrepen en later doorgegroeid zijn tot teamleader functies en dergelijken.

 

+2/-0

Als er volgens mij 1 land is waar je zonder probleem vrouw homo moslim of donker kunt zijn is het volgens mij wel Nederland. Dat we veel te veel 'last' hebben van extremisten aan de linker en rechterkant van het politieke spectrum is wat mij betreft zo klaar als een klontje. En ik denk dat we moeten stoppen met elkaar proberen van mening te laten veranderen en wat emphatischer worden zodat we elkaars standpunt kunnen begrijpen onder het motto 'we agree to disagree'.

Zaterdagavond bij Sander en Welmoed zat die Tim met schuim op zijn bek te foeteren omdat Mona Keizer niet zei wat hij wilde horen. Toen zei Sander heel cynisch, ja dat is het lastige als andere mensen een andere mening hebben, en die opmerking was voor mij de perfecte samenvatting van deze week.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:
Sowieso is het lastig met betrekking tot sollicitaties en dergelijke.
Mijn pa en broer hebben er allebei mee te maken en als er 50 sollicitatiebrieven komen, wordt eerst op basis van CV een schifting gemaakt, vervolgens wordt nog naar de motivatiebrief gekeken eventueel.

Daarnaast kan ik mij ook voorstellen dat als een buitenlandse jongen opbelt met in gebrekkig Nederlands de vraag: "Heb jij stage voor mij?", dat men daar snel nee op zal zeggen. Niet omdat het racisme/discriminatie is, maar puur op basis van representativiteit.

Ik heb het zelf gezien in de tijd dat ik op Schiphol in een loods als order-picker. Was een van de weinige Nederlanders daar en de rest was veelal gekleurd, naast enkele Polen.
Doordat ik gewoon mijn best deed daar stond ik binnen no-time op een positie die mij uiteindelijk een dienstverband opleverde (was eerst op uitzendbasis). Heel veel anderen stonden daar er een beetje met de pet na te gooien of hadden gewoon een verkeerde houding en dan zul je gewoon niks mee bereiken.

Was wel mooi om te zien overigens hoe anderen deze kans(en) wel met beide handen aangrepen en later doorgegroeid zijn tot teamleader functies en dergelijken.Dat is ook precies het punt dat Kees van Amstel onlangs maakte als stagebegeleider op een VMBO in de Randstad:
https://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/60504-2020-06-19-druktemaker-kees-van-amstel-stagediscriminatielink

Neemt niet weg dat er ongetwijfeld wél bedrijven zijn die discimineren en die mogen ook hard aangepakt worden. Verreweg de meeste bedrijven zullen een goede werkkracht willen behouden, ongeacht de etnische achtergrond, geaardheid etc.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSVeldhoven42 schreef op 27 juni 2020 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 25 juni 2020 om 09:35:

Als je aan iemand uit het Buitenland gaat uitleggen wat er in Nederland aan de hand is, denken ze ook, die zijn gek.

Nederland was altijd vrijheid. Je mocht alles zeggen, "foute" grappen, moet kunnen. En men was trots op het verleden, dat een klein land zoveel bereikt had... etc onzingeblabla
Nee, Nederland was altijd het land van tolerantie. Het land waar men Homo mocht zijn, waar men zwart mocht zijn, waar men moslim mocht zijn, waar men vrouw mocht zijn...

Ons land is echt gekaapt door populisme, en wel vooral extreemrechts populisme (extreemlinks extremisme, als DENK en Artikel 1, of heet die mutsenpartij van Sylvana Simons ook) komt amper tot niet van de grond. Zijnde: overal waar enkele politici het niet mee eens zijn, wordt het pleps voor opgestookt om te gaan protesteren. Dat begon al met het Oekraïneverdrag en het Marakechakkoord, alsmede de Europese Grondwet. Kan er 1, maar dan ook 1 persoon met de hand op zn hart eerlijk zeggen dat hij een van de 3 goed heeft gelezen en daarom heeft gestemd, voor of tegen? Nee, want dit waren zaken die veel te zware materie waren. Tuurlijk in hoofdlijnen, die door de populisten werden geroeptoeterd, konden tegenstanders zich wel vinden om daardoor tegen te stemmen.. Maar wie weet waarom die regels ingesteld moesten worden? Wie wist de achterliggende redenen? Die werden niet geroeptoeterd door de populisten, want dat zou afbraak doen aan hun eigen agenda.

Zo is dat ook met de Gele hesjes vorig jaar... die protesteerden iedere week, maanden lang. en niemand van hen wist uiteindelijk nog waar ze tegen of voor protesteerden. Zo ook met die Lockdown... Lekker rellen op het Malieveld..... Met als enige reden: we willen kunnen zuipen in de kroeg, laat Oma maar lekker verrekken.

Dus nee, Nederland heeft niet zn humor verloren, maar zn tolerantie. Foute grappen kunnen nog steeds.. Maar als je tolerantie weghaalt op de weegschaal, moet men niet schrikken als de weegschaal aan de andere kant ook begint te protesteren.

Ergo: als Nederland zn foute grappen wil blijven kunnen maken, moet men eerst Nederland zn tolerantie terug geven, want een ongelijke weegschaal.. enfin, dat snapt zelfs mn zoontje van 6.Volgens mij zou het beter zijn dat je eerst eens gaat verdiepen in wat rechts en links is in de politiek. Volgens mij haal je diverse dingen door elkaar.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

rafa schreef op 29 juni 2020 om 09:43:

Onzin, geen enkele werkgever zal openlijk zeggen: "Beste kerel, als je een Nederlander was, hadden we je wel aangenomen". Nee, dan is het altijd "Er zijn kandidaten die beter aan het profiel voldoen dan jij", "Je mist net dat stukje ervaring dat nodig is voor deze functie", "De keuze was bijzonder moeilijk, maar je bent het helaas net niet geworden, omdat er een nog beter gekwalificeerde kandidaat was", enzovoort. Met andere woorden, dergelijk racisme is juist zeer moeilijk aantoonbaar.Volgens mij gaat dit niet over racisme maar over discriminatie. Waarvan we allen weten dat het regelmatig voor komt, ook in ons land.

Maar wat vind je van wat Kees van Amstel in de link van Skipper hierover te melden heeft?
Ik vind zijn uitspraken zelfs nog wijzer dan die van minister van Engelshoven.

 

+2/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PSV Forum » PSV in de media » Veronica Inside