Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR

Deze normale topic is open en bestaat uit 60 pagina's: 1 2 3 4 ... 55 56 57 58 59 60

Laten we het er op houden dat die scheidsrechter bij Nederland-Qatar duidelijk beïnvloedt was, dat zag je in veel beslissingen. Zelfs die handsbal geen geel en ieder zuchtje wind en valpartij floot hij in het voordeel van Qatar, deze man heeft zijn toekomst veilig gesteld... Ik vind de VAR bij veel scheidsrechters een verademing en dan met name hoe scheidsrechters ermee omgaan. Oftewel als er iets is gebeurd neemt het merendeel de tijd om even te wachten op wat de VAR er over te zeggen heeft. De Nederlandse scheidsrechters (Nijhuisjes, Gozebuyuk, Higler) willen vooral zo snel mogelijk doorspelen, want ze voelen het als een persoonlijke fout als ze door de VAR ergens op worden gewezen. Daardoor gaan minder ervaren VARS minder snel ingrijpen, wat de competitie gewoon beïnvloedt... Hopelijk wordt dit ook meer benadrukt bij de NL scheidsrechters... Dat je als scheidsrechter iets mist is niet erg, het voetbal gaat sneller en met camera's zie je nou eenmaal meer, maar zolang ze het als een persoonlijke fout of reprimande blijven zien zal de VAR nooit goed werken in Nederland.

 

+2/-0

Het WK zal er voor Makkelie in ieder geval opzitten na die lachwekkende penalty

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 30 november 2022 om 20:57:

Het WK zal er voor Makkelie in ieder geval opzitten na die lachwekkende penalty


Is wel redelijk in de lijn van het toernooi toch? Ik denk ook dat ze ze makkelijker moeten geven dit toernooi. In de Eredivisie had hij deze op zeker niet gegeven.

 

+1/-0

Het blijft toch ergerlijk. Die VAR kijkt vanuit alle hoeken en besluit na een minuut of 5 uitvoerig overleg dat het een penalty is. Vervolgens kijkt de scheidsrechter in zijn eentje een paar seconden en vindt het niets. Als de scheidsrechter toch de verantwoordelijkheid heeft, laat hem dan gelijk meekijken. Het spel ligt toch stil.

Maar goed, de voor de hand liggende oplossingen zijn hier al meer dan eens genoemd.

Dat los van de discussie of iemand onderuit halen in de 16 een penalty is. Waarschijnlijk ben ik te gekleurd en verdienen we geen penalty omdat we niet goed speelden.

 

+1/-0

Die regels op dat punt zijn wel aangepast, is in de eerste seizoenshelft meerdere keren ook aangegeven door scheidsrechters toen ze nog wel interviews gaven na een wedstrijd. Bij twijfel mag een VAR de scheids ook naar de zijkant roepen om te kijken en zelf de beslissing te nemen. Of de VAR dus wel vond of het een strafschop was of dat hij twijfelde weten we dus niet.

Ik vond het overigens ook terecht dat hij geen strafschop gaf, maar wel lachwekkend dat die hele VAR onderbreking zo lang heeft moeten duren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 08 januari 2023 om 11:50:

...

Dat los van de discussie of iemand onderuit halen in de 16 een penalty is. Waarschijnlijk ben ik te gekleurd en verdienen we geen penalty omdat we niet goed speelden.Krijg je dan uitsluitend een penalty als je goed speelt?
Het is meer: je moet Ajax of Feyenoord heten om een door VAR gesuggereerde penalty te krijgen.

 

+3/-0

Ik denk wel dat de VAR het er eentje vond. De scheids zei ook: ik ga het toch niet doen, of woorden van die strekking.

Ik was het ermee eens dat Teze zijn poot neerzette, zodat 'ie gepakt zou worden. Nu deed Neres dat ook ooit in de ArenA, of zag ik Antony zoiets doen tegen RKC afgelopen jaar, maar goed. Ik kan er prima mee leven dat dit geen penalty is.

 

+1/-0

Er waren nog twee verdachte penalty-momenten: Xavi werd door drie man ondersteboven gelopen en Sangare werd gehaakt in de voorlaatste minuut.
De VAR zweeg .....

 

+1/-0

Het is weer allemaal een complot :ja

 

+1/-1

Het is zeker geen complot. Dit was een hele goede scheids, vond ik. Onze PSV'ers bleven maar vallen en hij was daar heel duidelijk in.

Je zou altijd zo gefloten willen zien worden (is dat goed Nederlands?). Helaas fluiten te veel scheidsrechters nog met grote clubs en spelers mee, zoals die Jan-Lul toen met Messi.

 

+1/-0

Vond het allemaal ook wel meevallen. Teze kan je over discussiëren maar ik vond het ook geen pingel. Echter zie ik (nog) te vaak dat de VAR hem voor dit soort kleine 'contactmomenten' wel geven, dus hoop dat de VAR hier steeds beter een eenduidig beleid in kan gaan voeren. Een voorbeeld wat mij nog altijd op het netvlies staat (en nog steeds zeer doet ;) ) is de pingel die Neres kreeg tegen PSV in 2019. Beetje vergelijkbaar idee: iemand wordt licht geraakt, laat zichzelf vallen en krijgt een pingel onder de noemer van 'er is sprake van contact'. Beetje vergelijkbaar met gisteren maar m.i. was (en is) zo'n situatie geen pingel waardig.

 

+2/-0

Wel of geen penalty kun je uren over discussiëren, maar zoals je op het wk hebt kunnen zien werd ook moment met minimaal contact gewoon naar de stip gewezen. Ik zie ze liever ook niet gegeven worden, maar kan er ook niet tegen dat ze willekeurig weer wel en niet gegeven worden voor vergelijkbare dingen.

Bij ons valt het muntje dan voor de zoveelste keer de verkeerde kan op. Dat is gewoon ontzettend klote, omdat het ook gelijk puntverlies oplevert.

 

+1/-0

Ik blijf erbij dat de VAR eindverantwoordelijk zou moeten zijn. Er zitten twee professionele scheidsrechters achter die schermen, die minuten lang vanuit allerlei hoeken herhalingen zitten te bekijken. Als die allebei vinden dat het een penalty is, dan hoeft de scheidsrechter niet eens te komen kijken, dan is het namelijk sowieso twee tegen één en is het gewoon een penalty. Daarmee haal je ook meteen het psychische element eruit dat scheidsrechters geneigd zijn om hun eerste keuze te verdedigen, omdat ze anders moeten toegeven dat ze een fout hebben gemaakt.

 

+6/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 08 januari 2023 om 17:21:

Ik blijf erbij dat de VAR eindverantwoordelijk zou moeten zijn. Er zitten twee professionele scheidsrechters achter die schermen, die minuten lang vanuit allerlei hoeken herhalingen zitten te bekijken. Als die allebei vinden dat het een penalty is, dan hoeft de scheidsrechter niet eens te komen kijken, dan is het namelijk sowieso twee tegen één en is het gewoon een penalty. Daarmee haal je ook meteen het psychische element eruit dat scheidsrechters geneigd zijn om hun eerste keuze te verdedigen, omdat ze anders moeten toegeven dat ze een fout hebben gemaakt.Helemaal mee eens!!

 

+1/-0

Doelpunt van psv werd afgekeurd omdat sangare hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. Bij feyenoord tegen groningen, toen ze in de laatste minuut alsnog hadden gescoord, werd daar niet eens naar gekeken door de var. Weer hoor je de trainer, hierom zeuren zoals schmidt dat ook zo vaak deed, maar van psv hoor je weer niks. Terwijl er onterecht een doelpunt werd afgekeurd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Glasman01 schreef op 13 maart 2023 om 16:10:

Doelpunt van psv werd afgekeurd omdat sangare hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. Bij feyenoord tegen groningen, toen ze in de laatste minuut alsnog hadden gescoord, werd daar niet eens naar gekeken door de var. Weer hoor je de trainer, hierom zeuren zoals schmidt dat ook zo vaak deed, maar van psv hoor je weer niks. Terwijl er onterecht een doelpunt werd afgekeurd.Dat vond ik ook apart. Afgelopen week werd in de CL een soortgelijk doelpunt wel afgekeurd. Bij Feyenoord - Groningen wordt gezegd "de aanvaller raakt de bal niet, dus geen buitenspel" , terwijl de keeper niet naar de hoek kan duiken omdat de aanvaller hem anders in een leeg doel kopt.

Dat de goal van PSV werd afgekeurd snap ik ook echt niet. Hij nam totaal niet deel aan het spel!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Remigio schreef op 14 maart 2023 om 01:20:
...

Dat de goal van PSV werd afgekeurd snap ik ook echt niet. Hij nam totaal niet deel aan het spel!Ik begin het wel te snappen.
Het heeft niets te maken dat de VAR een of andere spelregel toetst.
Het simpele feit is dat doelpunten van PSV nauwgezet door de VAR worden bestudeerd of er toch niet misschien iets te vinden is om het af te keuren.
Dat gebeurt ook regelmatig door menig doelpunt af te keuren met 'lijntjes trekken'. Zet het beeld een tiende seconde later stil en je toont buitenspel aan, terwijl het dat niet is.
Aan de andere kant kun de VAR doelpunten tegen PSV gemakkelijk goedkeuren door vooraf gemaakte overtredingen te negeren, of het beeld een tiende seconde eerder te stoppen voor het lijntjes trekken.
Of wat ook dikwijls is gebeurd: een penalty te geven voor een verzonnen overtreding of hands in het strafschopgebied.
De VAR is voor de arbitrage een handig manipulatie-middel om een club dubbel te naaien.

 

+2/-2

Maak jezelf toch niet ieder keer zo volstrekt belachelijk joh

 

+2/-0

Idrissi wordt nogal gespaard. Daar wordt vrijwel altijd rood voor gegeven. Ik zou zelf uiteraard geen rood geven als het tegen Ajax is :p.

 

+1/-0

Kudus doet een Obispo'tje, maar gebeurd ook niets mee...

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 60 pagina's: 1 2 3 4 ... 55 56 57 58 59 60

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR