Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR

Deze normale topic is open en bestaat uit 60 pagina's: 1 2 3 4 ... 56 57 58 59 60

De totale willekeur van de VAR is dit weekend weer eens perfect gedemonstreerd, aangezien gisteren een doelpunt van FC Utrecht afgekeurd wordt op aanraden van de VAR omdat een bal over de zijlijn zou zijn geweest, ondanks het feit dat men dit niet met duidelijke beelden kon onderbouwen, het was niet te zien of de bal in zijn geheel over de lijn was. Doelpunt wordt desondanks afgekeurd.

Even een dik jaar terug naar PSV - Ajax in Januari 2022. Bal over de lijn, maar uit de beelden viel niet op te maken of de bal helemaal over de lijn was geweest. Doelpunt werd om die reden juist goedgekeurd.

Leg het maar uit, twee identieke situaties, waarbij de bal over de lijn LIJKT te zien, maar niemand kan het met beelden onderbouwen. Oordeel van de VAR in beide gevallen 180 graden anders...

 

+5/-0

Ja, schandalig eigenlijk dat dit soort dingen kunnen. Het protocol leek me vrij duidelijk: als er geen sluitend bewijs is, dan wordt een beslissing van de arbiters op het veld niet gecorrigeerd.

Voor de 1-1 van AZ tegen Heerenveen was het op basis van de beelden volgens mij ook niet onomstotelijk vast te stellen dat de bal over de lijn was. Ik denk wel dat ie zeker over de lijn was, maar de grensrechter stak zijn vlag niet in de lucht.

En dan was er natuurlijk ook nog dat moment waarop er geen lijntjes getrokken konden worden, waardoor het leek alsof Ajax een geldig doelpunt door de neus was geboord. Na een aantal relatief rustige weken, was dit dus weer eens een weekend vol controverse.

 

+1/-0

Willekeur van de bovenste plank.
Ik vertrouw ze niet.

 

+1/-0

https://twitter.com/P_1913_J/status/1650285388001411074?s=20link

Als je dit toch ziet met zo'n Tadic die naar zijn hoofd grijpt. Dan vraag je je toch twee dingen af:

1. Wanneer gaat de VAR in dit geval nou eens in het oor roepen bij de scheidsrechter dat ie geel moet geven voor een 'niet tik' in het gezicht... (Dit doet de var dus wel al stiekem bij fout gegeven corners & niet gegeven gele kaarten, zo blijkt uit de communicatie die wel online is gezet)
2. Wanneer wordt zo'n Tadic nou eens publiekelijk voor aap gezet met dit soort acties? We hebben een week lang moeten aanhoren hoe PSV een zogenaamde topclub penalty kreeg toen Simons wel in z'n gezicht werd geraakt, maar over dit soort acties hoor je niks...

Zo ook met praten tegen de scheidsrechter, ga dat of bij iedere speler met geel bestraffen of doe dit nooit. Maar niet de ene keer wel en als ze dan met tien man tegen je staan aan te schreeuwen niet...

 

+4/-0

Weer een kopstoot van Alvarez :slaap .

 

+5/-0

Het begint er steeds meer op te lijken dat die aanpassing aan de spelregel omtrent ernstig gemeen spel speciaal voor die club uit Amsterdam gemaakt is. Antony is de afgelopen seizoenen al meerdere keren aan rood ontsnapt en nu ontspringt Alvarez weer de dans.

Het blijft absurd dat je gedrag dat je absoluut niet op een voetbalveld wil zien, laat staan op tv, goedkeurt door het niet te bestraffen.

 

+4/-0

Dat zal de IFAB inderdaad om die reden gedaan hebben ja :ja

 

+1/-0

Het lang laten wachten op herhaling is hierbij van invloed… zonder een var moment op aanvraag zal de var nooit gaan werken. Ook bij Sparta - psv werd er in de eerste helft hands geclaimd door een aantal psv’ers, maar wederom was het motto om zo snel mogelijk het spel te hervatten ipv rustig de var er naar laten kijken. Zolang je blijft houden dat de scheidsrechter het als een persoonlijke fout ziet als de var wel iets constateert zal het niet verbeteren

 

+2/-0

Ik mag hopen / aannemen dat de VAR niet wacht op herhalingen van ESPN. Je ziet vaak genoeg situaties dat de scheidsrechter het spel even moet ophouden i.v.m. een VAR-check. De vraag is mijns inziens of de VAR in staat is om bij de eerste weergave direct alle twijfelachtige situaties eruit te halen en opnieuw te beoordelen. Dat is echter nou precies zijn werk, en ik neem aan dat de VAR wel getraind wordt om te herkennen welke situaties moeten worden beoordeeld.

Die regelwijziging met betrekking tot "ernstig gemeen spel" vind ik op zich niet slecht. In een duel om de bal mag je iemand kreupel schoppen en dan kom je vaak weg met geel, maar als je iemand een heel licht tikje gaf zodra de bal weg was, was het direct rood. Ik vind zelf ook dat de straf lang niet altijd overeen kwam met het vergrijp in de oude situatie. Aangezien bepaalde spelers van Ajax zich de afgelopen jaren vaker dan gemiddeld schuldig hebben gemaakt aan dit soort onnodig en onsportief gedrag, komt die regelwijziging hen inderdaad niet slecht uit. Gezien de invloed van een rode kaart op het spelbeeld, ben ik er voorstander van om het aantal onnodige rode kaarten te beperken. En dan kan ik prima leven met gele kaarten in sommige situaties die vroeger met rood zouden zijn bestraft.

 

+1/-0

Waar blijft in hemelsnaam die onzin vandaan komen dat de VAR afgaat op de herhalingen van ESPN?

 

+1/-1

Niet dat het iets uitgemaakt had voor het resultaat, maar Go Ahead had toch een 100% pingel moeten krijgen toen het 2-0 stond? Snap er echt helemaal niks van dat daar geen penalty gegeven wordt. Alsof Lindhout het feestje niet wilde verpesten.

 

+2/-0

Gisteravond na een halve speelronde ben ik al weer helemaal klaar met de VAR.

Ik meen mij te herinneren dat deze ingevoerd is om grove fouten van scheidsrechters te corrigeren.

Gisteren bij Ajax – Heracles werd aan het begin van de blessuretijd de wedstrijd onderbroken voor een VAR check. Volgens mij was er onder de spelers, supporters en de commentator niemand die ook maar een idee had wat de aanleiding van de check zou zijn. Er werd ook doorgespeeld. De bal was vlak daar voor in het strafschopgebied van Heracles. De enige mogelijkheid zou dan volgens mij een klein duwtje kunnen zijn, ook vanwege het uitblijven van appelleren van de spelers. Dus waarschijnlijk kunnen we heel veel VAR checks verwachten als dit de maatstaf is.

Het actief op zoek gaan naar kleine overtredingen hoort volgens mij niet tot de taken van de VAR.

Tevens werd een doelpunt van Everton onterecht afgekeurd. De keeper springt met de bal in de hand tegen een tegenstander op en verliest hierbij de bal. De aanvaller duwt wel een beetje maar niet genoeg om het gescoorde doelpunt te annuleren. Volgens analist Shearer kon de VAR niets meer doen omdat de scheidsrechter al gefloten het voordat de bal de doellijn gepasseerd was. Dit was bij een 0 – 0 stand. Everton verliest uiteindelijk met 0 – 1.

Als je een VAR installeert moet je de beslissingen van de scheidsrechter en de grensrechters niet leidend laten zijn boven de VAR. Dan worden en wellicht wel fouten voorkomen maar of het er eerlijker op wordt is maar zeer de vraag.

 

+2/-1

Nu had die speler van PEC wel voordeel van zijn handsbal om de bal onder controle te krijgen. Misschien heb ik meer problemen met de regels dan met de VAR hier, maar ik vond het niet zo duidelijk dat de VAR moet ingrijpen. Als je de bal raakt en dan stuitert ie nog en dan controleer je met de arm mag dat dus. Het lijkt me ergens dat een grijs gebied begint dat het te lang na de aanname is of schijn heeft van opzet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Philips187 schreef op 13 augustus 2023 om 18:53:


Tevens werd een doelpunt van Everton onterecht afgekeurd. De keeper springt met de bal in de hand tegen een tegenstander op en verliest hierbij de bal. De aanvaller duwt wel een beetje maar niet genoeg om het gescoorde doelpunt te annuleren. Volgens analist Shearer kon de VAR niets meer doen omdat de scheidsrechter al gefloten het voordat de bal de doellijn gepasseerd was. Dit was bij een 0 – 0 stand. Everton verliest uiteindelijk met 0 – 1.
Ik vraag me soms oprecht af of je alleen voor de VAR geselecteerd kunt worden als je een oogafwijking hebt van minimaal min of plus vijf. En bereid bent om minstens anderhalf uur geen bereid te maken van lenzen of een bril.

Elke blinde, ziet wat er gebeurd, maar bij de VAR zien ze het niet. Zelfs niet na 53 herhalingen uit 12 verschillende hoeken. Het doelpunt van Aké ook. Dan heb je toch echt nog nooit een voetbalwedstrijd gezien??
En dan naderhand zeggen, ja, die had afgekeurd moeten worden. Daar heeft zo'n club dan nog wat aan.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 60 pagina's: 1 2 3 4 ... 56 57 58 59 60

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR