Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 65 pagina's: 1 2 3 4 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 61 62 63 64 65

PSV speelde in Cocu zijn laatste seizoen in de kampioenswedstrijd tegen Ajax met:
Zoet
Arias, schwaab, Isimat, Brenet
Van Ginkel, Pereiro, Hendrix
Lozano, de Jong, Bergwijn
Daarnaast had hij oa Malen nog op de bank zitten.
De seizoenen daarvoor beschikte hij over spelers als Depay en Wijnaldum.
Op basis waarvan vind jij de huidige selectie dan 3x zo goed?

Daarnaast was het spel in de laatste seizoen onder Cocu echt beton-voetbal en de laatste 10 minuten vaak eveneens billenknijpen omdat hij vooral defensief begon te wisselen.
Tot slot ging PSV er met deze selectie 'gewoon' uit dat seizoen in de voorronde tegen Osijek: toch wel de grootste Europese blamage van de afgelopen 30 jaar.

Cocu heeft het uiteindelijk prima gepresteerd, maar gezien het materiaal dat hij had mocht dat ook wel.
Ik vind niet dat Schmidt het goed doet, maar ik zie toch echt geen enkele reden om aan te nemen dat van Bommel of Cocu het beter gedaan zouden hebben. Dat is echt wel weer een gevalletje dat iedereen die PSV verlaten heeft, ineens met terugwerkende kracht fantastisch zou zijn.

 

+2/-0

Als je kijkt naar de resultaten van Roger in de eerste 18 wedstrijden van 20/21 en 21/22 dan is dat gewoon prima. Vorig jaar ging het helemaal fout na de winter en liep het verschil met Ajax hoog op. Maar je moet niet vergeten dat Ajax niet te vergelijken is met de periode sinds Ten Hag. Zij hebben Europees zoveel gepresteerd en binnen NL zo'n stappen gezet dat ze sportief en financieel een giga stap hebben gezet. Roger begon een paar maanden na ons dieptepunt sinds 2000.

PSV heeft dit jaar nog 4 wedstrijden in de Eredivisie waar je normaal gesproken makkelijk tegen puntverlies op zou kunnen lopen. Utrecht Vitesse en Feyenoord uit en AZ thuis. De overige wedstrijden moet je kunnen winnen zonder problemen. Mits je van die 4 wedstrijden er niet minimaal 2 wint dan wordt je sowieso geen kampioen maar dan heb je ook gewoon wéér teveel laten liggen tegen de andere 16 tegenstanders in de Eredivisie.

 

+1/-0

Ik vind ook dat de huidige selectie niet per sé sterker is dan de selectie waar Cocu mee werkte. Zeker in zijn eerste jaren had Cocu echt een fantastisch elftal met Moreno, Guardado en (Jeff) Bruma. De Van Ginkel van toen was een stuk beter en fitter dan nu. Luuk de Jong was een spits van een kaliber wat we na zijn vertrek niet meer hebben gehad.

Overigens is dat Europees echec tegen Osijek in mijn ogen doorslaggevend geweest voor de titel die wij gehaald hebben. Met een dubbel programma was onze selectie echt niet breed / goed genoeg geweest om de titelrace vol te houden. Als je naar het centrale verdedigingsduo kijkt, kun je toch niet zeggen dat we daar met Schwaab en Isimat 2 geweldenaren hadden staan.

We zijn er heel goed om tegenwoordig na 1 mooie actie op de loftrompet te blazen. Teze kende vorig jaar een aardig debuutseizoen, maar is natuurlijk geen Moreno of Bruma. Madueke is een leuk talent, maar is (nog) van een ander kaliber dan Lozano. En de Luuk de Jong die wij toen hadden was naast dat hij een boegbeeld was, ook nog eens een spits die 3x beter is dan Zahavi en Vinicius bij elkaar.

Natuurlijk zijn er geen excuses voor de wanvertoningen zoals tegen Telstar. Daar hadden wij gewoon thuis kunnen verliezen van een laagvlieger uit de KKD, in een toernooi waar Schmidt naar eigen zeggen vol voor gaat. En ook de bekerwedstrijd tegen Fortuna was niet om aan te gluren, en de thuiswedstrijd tegen Go Ahead vlak voor Kerst was ook een prima slaapmiddel.

Dus ik zal zeker niet beweren dat het heel goed onder Schmidt. Ik denk echter wel dat onze selectie minder goed is dan wij met z'n allen denken. Zeker nu we al het hele jaar geplaagd worden door blessures, en we denk ik - afgezien van de beginfase van het seizoen - nauwelijks in onze sterkste opstelling hebben kunnen spelen, is het ook een beetje een kwestie van roeien met de riemen die we hebben. En dan kom je in de situatie dat je blij moet zijn met resultaten en dat de manier waarop dan iets minder belangrijk wordt.

Maar goed, we komen langzaam op het moment van de waarheid. Na de nederlaag tegen Ajax, natuurlijk grotendeels vanwege pech, mag je niet opnieuw tegen schade aanlopen tegen AZ. Los van het feit dat het de vraag is of Ajax een voorsprong van 4/5 punten überhaupt nog weg gaat geven, is het voor de moraal en het geloof in eigen kunnen noodzakelijk dat we de punten in een lastige wedstrijd over de streep trekken. En als de horde AZ genomen is, dan krijgen we 1 week later in Arnhem opnieuw een zware dobber waarin we er moeten staan. En dan wil ik geen excuses horen over de jeugdigheid en het gebrek aan speeltijd van Teze, of het feit dat Mauro Jr. geen echte linksback is, of dat Joey Veerman nog geen ritme heeft, omdat hij er net is. Nee, het enige wat telt is resultaat.

 

+2/-0

Toch ga ik het even opnemen voor Teze ;)
Jeffrey Bruma zijn start bij PSV was in mijn herinnering allesbehalve overtuigend. Vooral zijn eigen doelpunten waaronder in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vielen op. Doordat hij in een betere ploeg speelde naast een meer ervaren verdediger als Moreno kon hij doorgroeien tot de verdediger waarvan ik zei dat ik hem zou missen bij zijn vertrek.

Naast Boscagli is het een stuk moeilijker om je te ontwikkelen. Teze is denk ik de speler die vorig seizoen de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt. In de zomer had hij niet stilgezeten maar aan zijn fysiek gewerkt. Behalve verdedigend vond ik ook zijn steekpassen een of 2 linies naar voren steeds beter worden.

Veel mensen roemen Ramalho om zijn leiders kwaliteiten. Ik vraag me toch af die opwegen tegen zijn tekortkomingen als verdediger? Regelmatig begint hij niet scherp aan de wedstrijd, met nonchalant/onnodig balverlies zoals tegen Feyenoord bij zijn eerste balcontact.
Hij is op voorspraak van Schmidt gekomen. Ik denk dat PSV er goed aan had gedaan om deze transfer te blokkeren met als rede verdedigend niet de rots in de branding die we nodig hebben naast Boscagli.

Ik geef Schmidt wel de credits voor de ontwikkeling van Boscagli. Onder hem zijn zijn voetballende kwaliteiten meer leidend geworden i.p.v. zijn tekortkomingen als verdediger. Door Schmidt speelt hij met zelfvertrouwen (flair).

Teze had zich net als Bruma ook graag willen ontwikkelen in een sterker team naast een sterkere CV.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 01 februari 2022 om 06:46:

Die wint toch nooit een prijs?Dan past 'ie toch goed bij ons? :B

Eens moet die eerste keer komen. Bovendien, als Bosz hetzelfde traject af legt bij ons als dat hij bij Ajax heeft gedaan, ben ik toch tevreden.

 

+2/-0

De grootste Nederlandse faalhaas als trainer halen. Nou, nee dank je.

 

+1/-0

Ik deel je mening dat we Teze niet moeten onderschatten want die heeft vorig in zijn debuut jaar als RCV 30 wedstrijden gespeeld en ik kan geen 5 fouten herinneren. Natuurlijk was hij niet foutloos (Vitesse uit en ADO uit laatste minuut) maar over het algemeen ging het defensief vaak collectief fout en dat moet je Teze niet te veel aanrekenen.

Wat je zegt over Ramalho vind ik onbegrijpelijk. Ramalho is in alles een upgrade tov Teze behalve snelheid. Ramalho is reserve captain, is ervaren, maakt goals, is door de lucht veel sterker dan Teze en speelt met lef. Ja hij heeft óók fouten gemaakt maar geen fouten die je bij PSV niet kunt maken of in ieder geval niet teveel van die. Wat wel tegen hem spreekt is dat we ondanks dat allemaal nog steeds knetter veel tegengoals hebben. Sinds de tactiek wat behoudender is geworden van Roger omdat spelers als Doan en Guti erin zijn gekomen is het veel minder flipperkast casino voetbal en dat helpt wel echt heel erg.

Indien Teze liever een rechtsback wil zijn dan een CV zou ik hem dat gunnen maar anders lijkt het me een perfect idee om Teze weer back-up RCV te maken achter de 3 die er nu staan en gewoon een nieuwe rechtsback te kopen die zorgt voor een mooie upgrade.

Wat Roger nu nodig heeft is een rits wedstrijden waar zijn idee wel zichtbaar is en dat kan alleen met een fitte groep. Het lijkt dat straks de ziekenboeg weer een stuk leger is en dan hebben we toch genoeg smaakjes om 80 a 90 minuten lang dat te kunnen laten zien wat Roger wil. Als dat nu niet lukt dan lukt het hem nooit meer bij PSV. De excuses zijn op en nu is het oogsten wat er gezaaid is.

 

+1/-0

Teze was wel een onderdeel van dat collectief, dus de defensieve wanorde die we soms zagen, reken ik hem mede aan. Er was niemand die opstond om de boel te organiseren, ook Teze niet. Daarnaast kan ik me ook situaties herinneren waarbij Teze niet goed ingreep, terwijl het wel goed af liep (bijv. tegengoal bij PSV-Utrecht, toen hij stond te kijken wat er gebeurde in plaats van in te grijpen, wat ik eigenlijk kwalijker vind dan een mispeer zoals tegen ADO (want die zijn incidenteel)).

Ik vind dat, ondanks de vele tegengoals, de verdediging dit jaar stabieler oogt en dat schrijf ik voor een groot deel toe aan de komst van Ramalho. In tegenstelling tot Watervlug ben ik ook een fan van Ramalho. Een leiderstype die ijzer met handen kan breken. Daar hebben de spelers om hem heen profijt van.

Nu PSV een betere balans in het elftal heeft gevonden, is het jammer dat hij uit het elftal verdwenen is, want ik beschouw Ramalho met Sangaré en Gakpo tot de 3 spelers die het moeilijkst te vervangen zijn.

Maar je hebt helemaal gelijk: PSV moet nu aan een goede reeks gaan starten. We zijn inmiddels weer een paar weken fitter aan het worden en een aantal afwezigen is teruggekeerd. De excuses zijn op, het is nu erop of eronder.

 

+1/-0

Dat overkomt mij wel vaker dat mensen mij totaal niet begrijpen :B Er spreken zeker een aantal zaken in Ramalho's voordeel zoals jij opnoemt, goals en koppen. Toch had ik liever een meer pure verdediger gezien die ook snel is. Boscagli is namelijk niet snel en maakt van tijd tot tijd zijn foutjes. Met een hele goede keeper zou dat al weer wat minder belangrijk zijn maar die hebben we niet.

Ik ben met je eens dat de balans beter is geworden nadat Doan en Guti spelen. Met de komst van Veerman is de grote vraag met wie Schmidt op het middenveld gaat spelen. Bij zijn komst heb ik al laten blijken dat ik hem graag zie omdat hij zo makkelijk voetbalt (het oog wil ook wat) en creativiteit (splijtende passen en niet altijd de voor de hand liggende oplossing) brengt. Sangare is bij iedereen onomstreden, Götze is dat denk ik bij Schmidt. Dan gaat het tussen Guti en Veerman. Kies je voor Veerman dan is wil je weer meer stabiliteit in de verdediging en het collectief verdedigen wordt dan weer belangrijker.

In Teze zie ik toch vooral een CV. Mwene is in december opgebloeid. Ook tegen Ajax vond ik hem goed invallen. Van mag Teze centraal en had hij er voor Ramalho van mij niet uit gehoeven. Maar ik heb nooit op voetbal gezeten dus wie weet zie ik het gewoon niet goed ;)

Edit:

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 01 februari 2022 om 18:17:
Een leiderstype die ijzer met handen kan breken. Daar hebben de spelers om hem heen profijt van.


Hmmm. Ik zie wel dat hij veel coacht. Maar dat ijzer met handen breken vind ik toch wat moeilijk te rijmen met de vele tegengoals. Dan heb je toch ook gewoon een type Alex naast Boscagli nodig. Ik vind dat Ramalho verdedigend niet onomstreden. Daar kunnen we wat mij betreft gewoon over verschillen :)

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 2 februari 2022, 09:01:14.

 

+1/-0

Goed, ze hebben Schmidt nu wel heel duidelijk gemaakt wat onze ambities zijn en hoeveel risico we aandurven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 01 februari 2022 om 17:28:

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 01 februari 2022 om 06:46:

Die wint toch nooit een prijs?Dan past 'ie toch goed bij ons? :B

Eens moet die eerste keer komen. Bovendien, als Bosz hetzelfde traject af legt bij ons als dat hij bij Ajax heeft gedaan, ben ik toch tevreden.🤭

Ok. Ik weet het niet. Het is ook niet dat ik zo alternatieven weet. Dan kom je bij Cocu, maar daar was menigeen ook klaar mee en die heeft er niks van gebakken de laatste jaren. En een debutant lijkt me ook niks.

 

+1/-0

Dan kom je bij een buitenlandse trainer uit.
Benitez is nog vrij. ;)

 

+1/-0

Lees net dat Henk Fraser niet verlengt bij Sparta. Is zeker niet mijn droom kandidaat, maar ondanks de beroerde positie van Sparta op dit moment zou ik hem wel eens met dit spelersmateriaal aan de slag willen zien gaan.

 

+1/-0

Onze huidige selectie is niet kampioenswaardig, al wil dat niet zeggen dat je er geen kampioen mee kunt worden. Schmidt heeft m.i. gelijk als hij zegt dat er meer moet gebeuren in de categorie topspelers van 19-24 jaar.

Desalniettemin vind ik dat Schmidt wel te verwijten valt dat hij:

a) er niet in slaagt een veel stabielere verdediging te organiseren, en
b) er veels te veel weinig toevoegende buitenlanders in onze selectie zitten.

Om met punt a te beginnen: we krijgen veels te veel goals tegen en iedereen weet dat de kans dat je dan kampioen wordt nagenoeg nihil is. Natuurlijk heb je ook een beetje geluk nodig, maar het verschil met Ajax in dit opzicht is veels te groot. En m.i. ook de belangrijkste reden dat we, waarschijnlijk, geen kampioen zullen worden. Ik vind wel dat Ramalho een verbetering is, maar mis simpelweg de tactische discipline en ook slimme keuzes in een wedstrijd van de trainer om dit aantal tegengoals fors te reduceren. Zoals Schmidt ook zelden tot goede tactische omzettingen in een wedstrijd komt om een tegenstander te verrassen.

Punt b) is een beetje persoonlijk natuurlijk, maar Mwene opstellen ten faveure van Teze vind ik een voorbeeld van zwak transferbeleid. Jongens als Mwene hebben we heus zelf wel in huis. Dat geldt ook voor andere dure buitenlanders als Bruma en Zahavi.

 

+1/-0

Hebben we die zelf in huis? Wie dan?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 02 februari 2022 om 08:40:

Lees net dat Henk Fraser niet verlengt bij Sparta. Is zeker niet mijn droom kandidaat, maar ondanks de beroerde positie van Sparta op dit moment zou ik hem wel eens met dit spelersmateriaal aan de slag willen zien gaan.Zou dat een duo kunnen zijn met RvN, als hij er voor open staat?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 02 februari 2022 om 17:13:

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 02 februari 2022 om 08:40:

Lees net dat Henk Fraser niet verlengt bij Sparta. Is zeker niet mijn droom kandidaat, maar ondanks de beroerde positie van Sparta op dit moment zou ik hem wel eens met dit spelersmateriaal aan de slag willen zien gaan.Zou dat een duo kunnen zijn met RvN, als hij er voor open staat?Hmm, had ik nog niet aan gedacht, maar zou zomaar eens een interessante optie kunnen zijn!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 02 februari 2022 om 19:21:

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 02 februari 2022 om 17:13:

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 02 februari 2022 om 08:40:

Lees net dat Henk Fraser niet verlengt bij Sparta. Is zeker niet mijn droom kandidaat, maar ondanks de beroerde positie van Sparta op dit moment zou ik hem wel eens met dit spelersmateriaal aan de slag willen zien gaan.Zou dat een duo kunnen zijn met RvN, als hij er voor open staat?Hmm, had ik nog niet aan gedacht, maar zou zomaar eens een interessante optie kunnen zijn!Waarom eigenlijk 😅?

Dan heb ik liever Bosz dan Fraser, omdat ik bij Bosz nog een bepaald spelletje terugzie (denk alleen niet het spelletje voor PSV). Bij Fraser weet ik niet zo goed wat nou zijn voetbal is, ik kan me ook geen boeiende uitspraak van hem herinneren in dat opzicht.

RvN zou mooi zijn. Hij heeft een beste uitstraling en hele goede naam. Ik verbaas me er zelfs wel een beetje over dat hij zo gedreven is, in dat coachingsvak, had ik toen hij speler was niet achter hem gezocht. Is er echter ook reden aan te nemen dat hij iets bijzonders kan met een club van niveau PSV? Want dan zou het interessant kunnen zijn. En als Fraser dan wil assisteren en Ruud vind dat prima, dan snap ik het nog wel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 03 februari 2022 om 08:15:

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 02 februari 2022 om 19:21:

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 02 februari 2022 om 17:13:

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 02 februari 2022 om 08:40:

Lees net dat Henk Fraser niet verlengt bij Sparta. Is zeker niet mijn droom kandidaat, maar ondanks de beroerde positie van Sparta op dit moment zou ik hem wel eens met dit spelersmateriaal aan de slag willen zien gaan.Zou dat een duo kunnen zijn met RvN, als hij er voor open staat?Hmm, had ik nog niet aan gedacht, maar zou zomaar eens een interessante optie kunnen zijn!Waarom eigenlijk 😅?

Dan heb ik liever Bosz dan Fraser, omdat ik bij Bosz nog een bepaald spelletje terugzie (denk alleen niet het spelletje voor PSV). Bij Fraser weet ik niet zo goed wat nou zijn voetbal is, ik kan me ook geen boeiende uitspraak van hem herinneren in dat opzicht.

RvN zou mooi zijn. Hij heeft een beste uitstraling en hele goede naam. Ik verbaas me er zelfs wel een beetje over dat hij zo gedreven is, in dat coachingsvak, had ik toen hij speler was niet achter hem gezocht. Is er echter ook reden aan te nemen dat hij iets bijzonders kan met een club van niveau PSV? Want dan zou het interessant kunnen zijn. En als Fraser dan wil assisteren en Ruud vind dat prima, dan snap ik het nog wel.Omdat een samenwerking tussen een ervaren rot die het klappen van de zweep kent en zich niet snel gek laat maken met een gedreven, enthousiaste nieuwkomer mij een succesvolle combinatie lijkt.

Bosz hoop ik nooit bij PSV te zien, maar ik geef grif toe dat dat volledig persoonlijk is.

 

+1/-0

Schmidt dus weg. Die zag ik niet echt aankomen. Wie dan

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 65 pagina's: 1 2 3 4 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 61 62 63 64 65

PSV Forum » Historie » Roger Schmidt