Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 65 pagina's: 1 2 3 4 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 61 62 63 64 65

Ik vind een nederlaag (van 3-0) bij die lui ook niet acceptabel. Dit is nog niet zoals een Deportivo of Valencia ooit lang geleden waren, dit is een team wat je gewoon hoort te hebben. En dan, als je er 10 speelt, dan kun je inderdaad een keer verliezen. Maar het kan niet zo zijn dat je 2 punten pakt in 4 potjes tegen Monaco en Sociedad.

En dan hoeft hij niet te schreeuwen langs de lijn, maar doen alsof we goed speelden vind ik ridicuul. 3-0 weggepoetst. Tegen Sociedad! Al de derde poetspartij die we om onze oren krijgen van dit jaar. Genante vertoning.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 10 december 2021 om 08:24:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 10 december 2021 om 08:10:

Wordt het dan beter van een schreeuwende en scheldende trainer langs de kant?

Die wedstrijd van gisteren kun je gewoon verliezen tegen een Spaanse subtopper. Op de opstelling en tactiek was m.i. weinig aan te merken.
Je verliest door individuele fouten achterin en te weinig doortastendheid voorin. De manier waarop Gotze bv. in de eerste helft met een vrije schietkans is tekenend voor het aanvalsspel.

8 punten uit 6 wedstrijden is ronduit matig. Die overwintering laat je echter al thuis tegen Monaco en Sociedad liggen.
Dit is dus EXACT het probleem! We praten het voor onszelf recht dat we "kunnen" verliezen van de Spaanse nummer 5. Voor een club als PSV is dat volstrekt onacceptabel juist. We hebben de lat voortaan zo ongekend laag gelegd, we stralen geen ambitie uit, niets.

Dit PSV moet van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden. Niet eerst een dakkapel zetten, maar een fundament storten!
We zijn al 10 jaar aan het opnieuw opbouwen, maar in het hedendaagse voetbal is er weinig op te bouwen. Spelers blijven maximaal een paar seizoenen, dus leef je min of meer met de waan van de dag. Je hebt een keer een elftal waar alles op zijn plek valt, waarmee je succes boekt en vervolgens wordt je leeggekocht. Heb je dan geen technische staf die de ontvangen bedragen GOED weet te gebruiken dan ben je gewoon weer jaren uit beeld. Precies wat PSV is overkomen. Na jarenlang CL te hebben gespeeld is de erfenis daarvan verkwanseld en zoeken we al jaren krampachtig naar eerst nieuw europees aanzien, vervolgens naar aansluiting bij Ajax (die het kennelijk ineens wel onder controle kregen na 10 jaar geleden boven de afgrond te hangen) en naar een plekje bij de top-32 van Europa. Je roept wel dat het voor een club als PSV onacceptabel is, maar let's face it...wat is dan de status van PSV?
Realiteit is dat we van dat alles niets waarmaken. Ook aan het einde van dit seizoen staan we weer net zo ver (2e competitie en 1 wedstrijdje europees na de winter) plus dat splers als Madueke en Gakpo weg zullen willenn omdat ze gek gemaakt worden door vrienden bij nationale elftallen over de sfeer van de CL en de poen uiteraard.
Hoe pijnlijk ook, al geruime tijd geen kampioenschappen, geen CL en zelfs in de EL amper succes.

Schmidt is van alles te verwijten maar gisteren ligt het toch echt aan de spelers. Ongelofelijk slap spel met eindeloos plichtmatig rondtikken. Voor de rust lijkt het wat door het balbezit maar dat is ook alleen maar omdat die Spanjaarden je laten doen. Die weten gewoon dat hun kansen wel komen en dan zijn ze gewoon dodelijk.
Natuurlijk staat Gakpo op een andere plek maar op heel veel positiefs was die toch ook niet te betrappen?
Ik denk dat we al met al wat te enthousiast zijn over de vermeende kwaliteiten van onze spelers, het is allemaal niet zo geweldig als velen denken. In elke cruciale wedstrijd waarop een beetje spanning staat, gaan we er genadeloos af.
Kortom, alles op alles zetten om Gakpo en Madueke nog een seizoen te houden en wat mij betreft spelers als Bruma, Guti, Mauro, Boscagli, Vinicius, Zahavi en Thomas doorselecteren, voor een domme kracht als Sangare proberen te cashen nu hij 'hot' is en dan op zoek naar een paar sterkhouders.

 

+5/-0

Wij zijn ook bij lange na niet meer van het niveau van destijds.
Als je heel reëel naar deze selectie kijkt missen we kwaliteiten voor wedstrijden op dit niveau. Wij hebben teveel spelers die heel aardig kunnen voetballen maar lengte, snelheid en duelkracht tekort komen in dit soort wedstrijden. Gotze, Doan, Ramalho, Guti, Boscagli zijn mooie voorbeelden. Mwene en Mauro komen sowieso tekort. Feitelijk hebben alleen Gakpo en Sangare die kwaliteiten.

De realiteit is dat onze veelgeroemde voorhoede op Gakpo na al maanden niet thuis geeft. Het rendement van Zahavi, Gotze, Madueke en Vinicius is om verschillende redenen bedroevend. Onze routinier Propper loopt van blessure naar blessure (hoe kan dat) en Van Ginkel is (verklaarbaar) mijlenver terug gevallen.

Ik ben met jullie eens dat het beter moet gezien de uitgesproken ambities. De vraag is of we onszelf overschatten of ploegen als Sociedad onderschatten. Ik denk beiden. Kijk naar spelers als Isak en Oyarzabal gisteren. Dat zijn spelers die dit eltal onvoldoende heeft en bij ons ook meteen dragende spelers zijn.

 

+3/-0

Ik kan jullie prima volgen hoor, maar het gemiddelde niveau zou gewoon hoger moeten zijn. Teams als Basel als voorbeeld nemen mag toch wel zeker? Of Red Bull Salzburg? Een gedegen organisatie en soms eens een Sevilla verslaan en volgende ronde CL halen. Dan kun je er 2 of 3 verliezen, maar er moet een vaste basis overblijven om op verder te bouwen. In mindere mate ook Feyenoord. Die zaten toch echt wel dieper dan wij, maar dat is als team gewoon veel meer een geheel dan wij zijn.

Daarom moet PSV veel meer terug naar de basis; hard werken en eens zorgen dat we niet zo on-ge-loof-lijk veel dotten van kansen weg geven. Sociedad had er gisteren ook 6 kunnen maken. Sorry, maar ik vind dat echt schokkend voor een club als PSV.

 

+1/-0

Het verliezen is in dit geval nog niet het ergst.... We hebben allemaal de beoogde speelwijze kunnen zien aan het begin van het seizoen, en daar is gewoon nog maar weinig van over. Drie potjes in anderhalf jaar, dan krijg jet het dus niet overgebracht op de spelersgroep. Als daar dan nog eens matige resultaten bovenop komen, tja....

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 10 december 2021 om 09:51:

Het verliezen is in dit geval nog niet het ergst.... We hebben allemaal de beoogde speelwijze kunnen zien aan het begin van het seizoen, en daar is gewoon nog maar weinig van over. Drie potjes in anderhalf jaar, dan krijg jet het dus niet overgebracht op de spelersgroep. Als daar dan nog eens matige resultaten bovenop komen, tja....Inderdaad, precies dat! En dan na de wedstrijd van gisteren komen met het commentaar dat het tot 30 meter voor de goal van de opponent best redelijk ging. Ja, gek he...die ruimte krijg je gewoon gratis en voor niets standaard kado van Spaanse tegenstanders. Een typische buitenspeler misbruiken in de spits, die vervolgens te laag gaat staan ballen op het overvolle middenveld, ik volg het allemaal niet meer.

Maar denk wel dat we de conclusie mogen trekken dat wij van de traditionele top 3 veruit de minste trainer hebben, toch?

 

+2/-0

Zeker weten.... en wat wilde ik graag Arne Slot toen.

Maar zo heeft iedere speler al op een plek gestaan waarvan ik me afvraag hoe hij er bij komt. En dan Bruma laten staan.... ongeveer de meest domme voetballer die ik ooit in het PSV shirt gezien heb. Heeft soms leuke momenten, prima om erbij te hebben, maar kan dit niveau bij lange na niet aan. En hem dan een vrije trap laten nemen. kom op, daar zijn toch afspraken over mag ik hopen?

 

+1/-1

Arne Slot werd met AZ helemaal dronken getikt een jaar geleden en Sociedad had 29 doelpogingen om 4 van AZ met een balbezit van 72%.

Eigenlijk kun je de wedstrijd van gisteren vergelijken met Granada (uit), PAOK (uit) en Olympiakos (uit) onder Schmidt. Soms gaat het goed, vaak gaat het fout. Gisteren had je toch al snel het gevoel dat het hem niet ging worden. Toen Doan balverlies leed en Sangaré Mwene en Boscagli te laat waren lag het achter helemaal open. Toen wist je dat dit weer zo'n wedstrijd ging worden. Dat uiteindelijk Guti die fout maakt en de scheidsrechter er een potje van maakt is voor mij allemaal niet zo relevant, net als dat Drommel dus uitstekend redde.

Als er dit jaar een wedstrijd was waar verlies geen enkel probleem was dan was het uit bij Galatasaray en/of Midtjylland want dat had geen pijn opgeleverd. Maar deze wedstrijd was ook niet perse een wedstrijd die je niet mocht verliezen in mijn ogen maar toch doet het pijn en is de kater hevig. Ik merk ook dat veel supporters over de flos zijn terwijl er zoveel niet verspeeld is. De teleurstelling zit hem gewoon in het feit dat het weer op dezelfde manier gaat tegen een 50/50 tegenstander.

Nog 4 wedstrijden even alle stress weg houden en 4x winnen tot aan de kerst en dan kunnen we even een tijdelijke punt achter dit seizoen zetten. Voor mijn gevoel is het nodig bij zowel spelers, staf als supporters. Fortuna en GAE thuis mag toch echt geen probleem zijn en uit bij NEC en RKC had slechter gekund zeg maar. Gewoon 4x winnen en de wonden likken in de winterstop.

Ik heb geen vertrouwen in de januari maand helaas, en ik kan geen transfer bedenken die een gamechanger zou kunnen zijn. Zelfs een nieuwe trainer zou redelijk kansloos zijn.

 

+3/-0

Toch vreemd om na de goede wedstrijd tegen Utrecht de opstelling te wijzigen als iedereen gewoon fit is. Als je dan Vinicius met Götze vervangt, dan kom je flink massa voorin tekort. Dat ondanks dat Vinicius technisch matig is.

Net als tegen Ajax past Schmidt het elftal aan zonder dat het nodig of logisch is. Ik snap wel dat je Götze en Gakpo wil laten spelen, maar spitsen zijn het niet. Soms is het team sterker als het niet met de beste spelers speelt. Om steeds bij belangrijke wedstrijden te experimenteren vind ik niet zo handig.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 10 december 2021 om 11:22:

Toch vreemd om na de goede wedstrijd tegen Utrecht de opstelling te wijzigen als iedereen gewoon fit is. Als je dan Vinicius met Götze vervangt, dan kom je flink massa voorin tekort. Dat ondanks dat Vinicius technisch matig is.

Net als tegen Ajax past Schmidt het elftal aan zonder dat het nodig of logisch is. Ik snap wel dat je Götze en Gakpo wil laten spelen, maar spitsen zijn het niet. Soms is het team sterker als het niet met de beste spelers speelt. Om steeds bij belangrijke wedstrijden te experimenteren vind ik niet zo handig.Ben het met je eens dat hij met Vinicius had moeten starten, alleen begon hij nu met minder of meer dezelfde opstelling als de tweede helft tegen Utrecht. Alleen, omdat iets tegen Utrecht werkt, wil het niet zeggen dat het effect heeft tegen een stugge Zuid-Europese tegenstander.
Zeker na de penalty had hij het in mijn ogen direct terug moeten zetten door Bruma eraf te halen, Gakpo op links te zetten en Vinicius in de spits.

 

+1/-0

Wij hebben:

1. Een trainer die in het verleden ooit eens leuke dingen heeft gepresteerd met een systeem dat toen nieuw was, en veel tegenstanders verrastte. Echter hij heeft maar weinig kwaliteit en ideeen in huis als "zijn systeem" niet werkt!

2. Veel spelers die het (naar mijn mening) best wel goed vinden zo. Ze krijgen een dik salaris, geen gezeik aan hun kop van de trainer (die ook nog eens te lief is voor z'n spelers), en als hun contract ooit afloopt dan hebben ze genoeg "verdient" (of moet ik zeggen gekregen) om in hun thuisland een goed leven te hebben.

Waarom zie ik bij Ajaks spelers die bereid zijn om 150% te geven, en proberen om hun tegenstander "op te vreten" ... zo hebben wij er nog niet 1!
Wij hebben toch alleen maar lieverdjes ... kijk eens naar een Guti, Mauro, Bruma, Doan, en ze kan ik wel even doorgaan ... dan zijn toch allemaal "jongetjes die nooit iemand pijn zullen doen"! Ga dat eens vergelijken met de spelers van Ajaks ...

Maw, het spelersmateriaal is gewoon te zwak en lief, en de trainer heeft geen kwaliteiten. En dat alles los je niet op met een paar miljoen?!

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 10 december 2021 om 11:22:

Toch vreemd om na de goede wedstrijd tegen Utrecht de opstelling te wijzigen als iedereen gewoon fit is. Als je dan Vinicius met Götze vervangt, dan kom je flink massa voorin tekort. Dat ondanks dat Vinicius technisch matig is.

Net als tegen Ajax past Schmidt het elftal aan zonder dat het nodig of logisch is. Ik snap wel dat je Götze en Gakpo wil laten spelen, maar spitsen zijn het niet. Soms is het team sterker als het niet met de beste spelers speelt. Om steeds bij belangrijke wedstrijden te experimenteren vind ik niet zo handig.Wat nou massa tekort?? Zelfs met z'n "massa" brengt die Vinicius toch helemaal niets?! Hij kan geen bal aannemen, niet kaatsen, heeft geen schot, en zelfs een penalty schiet hij slecht in! In mijn ogen een van de slechtste spitsen die we ooit hebben gehad!

 

+1/-0

Haha wow, anders sla je even helemaal door :D

 

+1/-0

De tactiek werkt gewoon niet. Of dat aan de tactiek, de trainer of aan de spelers ligt laat ik maar even in het midden.

Het doel is om zo snel mogelijk met 4 aanvallers en 2 backs, op 1 lijn voor de 16 van de tegenstander te komen, met 1 of 2 verdedigende middenvelders die aansluiten en dan maar hopen dat je je er een keer doorheen weet te wurmen, liefst via een trechter door het midden en anders via een back die geen fatsoenlijke voorzet kan geven of die een voorzet geeft aan iemand die er niets mee kan (hoe kun je in godsnaam hoge ballen op Mauro of Vertessen geven?). Kansloos en bij balverlies en een beetje fatsoenlijk uitgevoerde uitbraak van de tegenpartij zijn we de Sjaak. We staan dan met 2 cv's (waarvan Ramalho en Bosacgli meestal de zijkant overnemen van de backs die dan nog niet terug zijn) en 1 cvm achterin. Zodra er ook maar 1 van die cvm's net niet op tijd terug is zijn we de lul en mag Drommel weer een bal uit het doel vissen.

Als de tegenstander ons onder druk zet en we gaan jagen lopen spelers, ipv voor de bal uit, achter de bal aan en zijn we dus 99 van de 100 keer te laat (tegenstanders worden niet gedekt, want we jagen alleen op de bal), tenzij Sangare op de juiste plek staat en z'n been uit kan schuiven. Zodra we de bal wel weten te veroveren wordt deze regelmatig door het belabberde niveau van de passing (en nee, statistieken met geslaagde passes betekenen niks! Ja, veel passes kwamen aan maar ze waren bijna nooit geslaagd. Altijd achter/over de man of te hard/zacht) weer ingeleverd en begint het gepruts weer van voren af aan en anders gaan we dus weer zsm met 6 man, waarvan dus 2 backs, als een malle naar voren om weer vast te lopen ,zodra we de 16 van de tegenstander in willen. Sporadisch komt er een goed uitgevoerde aanval uit.

Het is allemaal veel te voorspelbaar en eenvoudig kapot te spelen door bijna elke tegenstander, hoeveel minder kwaliteit ze ook hebben.

 

+3/-0

Prima analyse joulupukki!

open/sluit de onderstaande quote:

Kleine1 schreef op 10 december 2021 om 18:26:

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 10 december 2021 om 11:22:

Toch vreemd om na de goede wedstrijd tegen Utrecht de opstelling te wijzigen als iedereen gewoon fit is. Als je dan Vinicius met Götze vervangt, dan kom je flink massa voorin tekort. Dat ondanks dat Vinicius technisch matig is.

Net als tegen Ajax past Schmidt het elftal aan zonder dat het nodig of logisch is. Ik snap wel dat je Götze en Gakpo wil laten spelen, maar spitsen zijn het niet. Soms is het team sterker als het niet met de beste spelers speelt. Om steeds bij belangrijke wedstrijden te experimenteren vind ik niet zo handig.Wat nou massa tekort?? Zelfs met z'n "massa" brengt die Vinicius toch helemaal niets?! Hij kan geen bal aannemen, niet kaatsen, heeft geen schot, en zelfs een penalty schiet hij slecht in! In mijn ogen een van de slechtste spitsen die we ooit hebben gehad!Dat is dan bij gebrek aan beter. Op wie wil je anders voorzetten geven? Gaat dat beter op de technisch vaardigere Götze, die 176 is en tweeënhalve wedstrijd zonder enkele doelpoging speelt? Of Gakpo die totaal de weg niet weet in de spits.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 10 december 2021 om 20:37:

Prima analyse joulupukki!

open/sluit de onderstaande quote:

Kleine1 schreef op 10 december 2021 om 18:26:

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 10 december 2021 om 11:22:

Toch vreemd om na de goede wedstrijd tegen Utrecht de opstelling te wijzigen als iedereen gewoon fit is. Als je dan Vinicius met Götze vervangt, dan kom je flink massa voorin tekort. Dat ondanks dat Vinicius technisch matig is.

Net als tegen Ajax past Schmidt het elftal aan zonder dat het nodig of logisch is. Ik snap wel dat je Götze en Gakpo wil laten spelen, maar spitsen zijn het niet. Soms is het team sterker als het niet met de beste spelers speelt. Om steeds bij belangrijke wedstrijden te experimenteren vind ik niet zo handig.Wat nou massa tekort?? Zelfs met z'n "massa" brengt die Vinicius toch helemaal niets?! Hij kan geen bal aannemen, niet kaatsen, heeft geen schot, en zelfs een penalty schiet hij slecht in! In mijn ogen een van de slechtste spitsen die we ooit hebben gehad!Dat is dan bij gebrek aan beter. Op wie wil je anders voorzetten geven? Gaat dat beter op de technisch vaardigere Götze, die 176 is en tweeënhalve wedstrijd zonder enkele doelpoging speelt? Of Gakpo die totaal de weg niet weet in de spits.Maakt me niet uit op wie, maar met zo’n Vinicius in de spits breek je echt geen potten! Dan nog beter Vertessen of iemand uit de jeugd.

 

+1/-1

En zo sta je "ineens" bovenaan. Wat mij betreft ondanks i.p.v. dankzij Schmidt. Het positiespel is schrikbarend slecht. De opstellingen verre van logisch gezien de tegenstanders en de resultaten zijn wat mij betreft te mager.
Daarnaast durft Schmidt geen keuze te maken tussen Gakpo en Gotze op 10. In mijn ogen is Gakpo op dit moment de betere optie op 10 voor het team. En anders moet Gakpo op de linksbuiten positie en geef ik de voorkeur aan Doan op 10.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Kleine1 schreef op 10 december 2021 om 18:23:

...

Waarom zie ik bij Ajaks spelers die bereid zijn om 150% te geven, en proberen om hun tegenstander "op te vreten" ... zo hebben wij er nog niet 1!
Wij hebben toch alleen maar lieverdjes ... kijk eens naar een Guti, Mauro, Bruma, Doan, en ze kan ik wel even doorgaan ... dan zijn toch allemaal "jongetjes die nooit iemand pijn zullen doen"! Ga dat eens vergelijken met de spelers van Ajaks ...
Ik kijk wel vaak naar wedstrijden van andere clubs in de Eredivisie, maar ook "Ajaks", Feyenoord en andere clubs zijn niet zo zaligmakend als het lijkt. Vooral Ajax gooit er vaak met de pet naar in de competitie en het vaak zijn het grafwedstrijden, maar dankzij het grote niveauverschil met de andere clubs winnen ze meestal wel.
De rest van de Eredivisie is al helemaal zo wisselvallig als een wijf.

 

+1/-0

Voor mijn gevoel staan we ook bovenaan ondanks Roger ondanks dat ik vind dat hij heel veel goed doet. Wat ik waardeer is dat hij iedereen aan boord weet te houden en ook echt iedereen de kans geeft om uit te blinken. De ene week is het Gakpo, de volgende week is het Doan, dan is het weer Madueke, dan weer Vinicius, dan weer Vertessen en door de weeks nog even Bruma of Sangaré. Het is geen wonder dat we geen echte topscoorder hebben maar dat iedereen zijn goaltjes en assists mee pikt. Dit maakt het voor tegenstanders ook wel lastig om een plan te maken omdat we zoveel smaakjes hebben dat het maar de vraag is welke smaak opgesteld wordt. Dat spelers als Doan Mauro en Guti ook wel eens als volwaardige basisspelers uit de verf komen valt ook wel op het conto van Schmidt te schrijven net als het begin van het seizoen wat op een goaltje tegen Benfica na gewoon prima verliep. Tevens heeft hij of de juiste spelers opgesteld of iets meer rust in het team gebracht toen Gakpo en Madueke ontbraken en ineens met Doan en Guti (die van nature weinig risico nemen of het spel versnellen) het spelbeeld wel weer positief gemaakt. Tot slot waardeer ik het dat hij al 2 jaar vrijwel foutloos is tegen de kleintjes qua resultaten. In Europa winnen van iedereen waar we van moeten winnen (Midtjylland, Galatasaray, Sturm Graz, Omonia, Mura, Rosenborg = alle 6x uit gewonnen, 4x thuis gewonnen) maar ook in de ED gaat het zelden fout en als het dan fout gaat is het zwaar onterecht (Heerenveen, Willem II, ADO etc). We hebben als je deze eerste seizoenshelft en die van vorig jaar bij elkaar op telt gewoon 1 punt meer dan Ajax (schijnbaar het beste Ajax van de afgelopen 25 jaar) ondanks alle fysieke malaise zowel Corona als blessures in de drukste periode van het jaar.

Waar ik niet blij mee ben zijn sommige keuzes die echt slecht uitvallen. Het wisselen van Gakpo tegen Feyenoord en Benfica maar wel tegen Sparta en NEC wel 90 minuten laten staan. Gakpo op rechts zetten omdat je perse met Bruma wil spelen terwijl Vertessen Götze en Doan prima vanaf rechts kunnen spelen zodat je met Gakpo op links kunt spelen. Maar het vasthouden aan Bruma in wedstrijden waar geen ruimte is stoort mij ook en ik vind dat hij spelers als Götze, van Ginkel, Pröpper, Zahavi niet bepaald beter maakt terwijl dit pakweg een half jaar geleden nog de as was die het voor ons deed in de voorrondes.

Waar ik echt niet blij mee ben is dat we nog steeds zoveel ruimtes weggeven tegen goede teams waardoor we enkel van die teams kunnen winnen als we zelf de eerste 3 ballen er meteen in schieten en achterin met kunst en vliegwerk overeind blijven. Vitesse en Utrecht zaten niet in de wedstrijd omdat we het gewoon goed deden en scoorden, maar je kan niet altijd scoren en dat maakt je heel kwetsbaar. Er is bij mij echt 0 vertrouwen dat het uit bij Feyenoord, thuis tegen AZ en thuis tegen Ajax anders gaat aflopen dan vorig jaar. En als je er 2 van die 3 wint dan is een kampioenschap écht haalbaar.

Buiten die toppers maak ik me ook nog een beetje zorgen voor de kleintjes die het achterin dicht timmeren. Natuurlijk speel je dan nooit oogstrelend voetbal maar het kan en moet beter dan gisteren. Ik maak me ook zorgen over dat we te veel spelers gebruiken om iedereen fit te houden. Ik zou wensen dat we een vaste 13 a 15 spelers gebruiken zolang er geen blessures zijn zodat we ook wat automatisme en vertrouwen kunnen laten groeien wat je uiteindelijk terug gaat zien in het veldspel.

Soms moet je door slechte resultaten iets veranderen omdat het niet langer kan, nu is er de luxe dat er nog niets aan de hand is maar dat er iets anders moet is wel helder. Investeren zou een oplossing kunnen zijn maar gewoon keuzes maken zou voor mijn gevoel al genoeg zijn. Laten we beginnen met de voorste 4 voorin; Gakpo-Vinicius-Götze-Doan. Dit kwartet heeft alles om een wedstrijd te beginnen en met Bruma Vertessen Romero en Zahavi hebben we genoeg smaakjes achter de hand. Zo ga je iets op kunnen bouwen denk ik.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 13 december 2021 om 14:30:

Voor mijn gevoel staan we ook bovenaan ondanks Roger ondanks dat ik vind dat hij heel veel goed doet. Wat ik waardeer is dat hij iedereen aan boord weet te houden en ook echt iedereen de kans geeft om uit te blinken. De ene week is het Gakpo, de volgende week is het Doan, dan is het weer Madueke, dan weer Vinicius, dan weer Vertessen en door de weeks nog even Bruma of Sangaré. Het is geen wonder dat we geen echte topscoorder hebben maar dat iedereen zijn goaltjes en assists mee pikt. Dit maakt het voor tegenstanders ook wel lastig om een plan te maken omdat we zoveel smaakjes hebben dat het maar de vraag is welke smaak opgesteld wordt. Dat spelers als Doan Mauro en Guti ook wel eens als volwaardige basisspelers uit de verf komen valt ook wel op het conto van Schmidt te schrijven net als het begin van het seizoen wat op een goaltje tegen Benfica na gewoon prima verliep. Tevens heeft hij of de juiste spelers opgesteld of iets meer rust in het team gebracht toen Gakpo en Madueke ontbraken en ineens met Doan en Guti (die van nature weinig risico nemen of het spel versnellen) het spelbeeld wel weer positief gemaakt. Tot slot waardeer ik het dat hij al 2 jaar vrijwel foutloos is tegen de kleintjes qua resultaten. In Europa winnen van iedereen waar we van moeten winnen (Midtjylland, Galatasaray, Sturm Graz, Omonia, Mura, Rosenborg = alle 6x uit gewonnen, 4x thuis gewonnen) maar ook in de ED gaat het zelden fout en als het dan fout gaat is het zwaar onterecht (Heerenveen, Willem II, ADO etc). We hebben als je deze eerste seizoenshelft en die van vorig jaar bij elkaar op telt gewoon 1 punt meer dan Ajax (schijnbaar het beste Ajax van de afgelopen 25 jaar) ondanks alle fysieke malaise zowel Corona als blessures in de drukste periode van het jaar.

Waar ik niet blij mee ben zijn sommige keuzes die echt slecht uitvallen. Het wisselen van Gakpo tegen Feyenoord en Benfica maar wel tegen Sparta en NEC wel 90 minuten laten staan. Gakpo op rechts zetten omdat je perse met Bruma wil spelen terwijl Vertessen Götze en Doan prima vanaf rechts kunnen spelen zodat je met Gakpo op links kunt spelen. Maar het vasthouden aan Bruma in wedstrijden waar geen ruimte is stoort mij ook en ik vind dat hij spelers als Götze, van Ginkel, Pröpper, Zahavi niet bepaald beter maakt terwijl dit pakweg een half jaar geleden nog de as was die het voor ons deed in de voorrondes.

Waar ik echt niet blij mee ben is dat we nog steeds zoveel ruimtes weggeven tegen goede teams waardoor we enkel van die teams kunnen winnen als we zelf de eerste 3 ballen er meteen in schieten en achterin met kunst en vliegwerk overeind blijven. Vitesse en Utrecht zaten niet in de wedstrijd omdat we het gewoon goed deden en scoorden, maar je kan niet altijd scoren en dat maakt je heel kwetsbaar. Er is bij mij echt 0 vertrouwen dat het uit bij Feyenoord, thuis tegen AZ en thuis tegen Ajax anders gaat aflopen dan vorig jaar. En als je er 2 van die 3 wint dan is een kampioenschap écht haalbaar.

Buiten die toppers maak ik me ook nog een beetje zorgen voor de kleintjes die het achterin dicht timmeren. Natuurlijk speel je dan nooit oogstrelend voetbal maar het kan en moet beter dan gisteren. Ik maak me ook zorgen over dat we te veel spelers gebruiken om iedereen fit te houden. Ik zou wensen dat we een vaste 13 a 15 spelers gebruiken zolang er geen blessures zijn zodat we ook wat automatisme en vertrouwen kunnen laten groeien wat je uiteindelijk terug gaat zien in het veldspel.

Soms moet je door slechte resultaten iets veranderen omdat het niet langer kan, nu is er de luxe dat er nog niets aan de hand is maar dat er iets anders moet is wel helder. Investeren zou een oplossing kunnen zijn maar gewoon keuzes maken zou voor mijn gevoel al genoeg zijn. Laten we beginnen met de voorste 4 voorin; Gakpo-Vinicius-Götze-Doan. Dit kwartet heeft alles om een wedstrijd te beginnen en met Bruma Vertessen Romero en Zahavi hebben we genoeg smaakjes achter de hand. Zo ga je iets op kunnen bouwen denk ik.Goed verhaal Tinus waar ik me op veel punten in kan vinden.

Wat ik er ook nog aan toe zou willen voegen is een vast duo op het middenveld van Guti & Sangaré. De afgelopen weken hebben aangetoond dat dit relatief veel controle geeft met Guti in de rol van slot op de deur en Sangare wat aanvallender. Gisteren zag je direct dat Sangare in een aantal gevallen bij balverlies voor de bal stond, waardoor PSV aan de achterkant direct overlopen werd.

Over die 4 voorin: ik zou niet alleen precies deze 4 opstellen, maar ook met een duidelijke opdracht om de bal ook vaker vanaf de zijkant voor de slingeren. Gisteren ging het heel lang weer allemaal door een trechter door het midden waardoor NEC, door gewoon genoeg lichamen voor de bal te gooien, het nog lang vol kon houden. Niet voor niks vallen de goals uit een corner en een voorgeslingerde bal.

Tot slot mag van mij Obispo wel wat meer minuten maken aangezien Boscagli echt in een vormdip zit met bijna elke wedstrijd meerdere grote fouten.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 65 pagina's: 1 2 3 4 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 61 62 63 64 65

PSV Forum » Historie » Roger Schmidt