Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 18 19 20

Voor NL natuurlijk topnieuws. Want wij kunnen gewoon onze eigen zorgen oplossen met betrekking tot seizoen 19/20 zonder te haasten voor een EK wat vreselijk slecht uitkomt nu. Maar bedenk is hoe goed het voor PSV uitkomt...

- Rodriguez kan misschien nog wel een jaar blijven
- Dumfries zou wellicht een extra jaar kunnen blijven
- Ihattaren zat nu tegen de selectie aan, maar moet volgend jaar tegen de basis aan zitten
- Malen zou in potentie de eerste spits of basisspeler zijn
- We hebben de internationals nu op de eerste training beschikbaar zodat we niet in de knoop komen met Europees voetbal kwalificatie.
- De nieuwe trainer begint met een complete club zodat de voorbereiding optimaal gebruikt kan worden om een nieuw systeem in te slijpen.

 

+1/-0

Naar verluidt wil Koeman coach worden van Barcelona. Wat een waardeloos persoon ben je dan! Ik zou hem als KNVB gewoon lekker aan zijn contract houden tot minimaal 2022 als dat kan. Oh, maar ik lees nu ook dat er een Barcaclausule in zijn contract staat. Dat is voor de KNVB toch ook licht beschamend.

 

+1/-0

Zonder die clausule zou hij überhaupt geen bondscoach geworden zijn, dus de vraag is hoe beschamend dit van de KNVB is. Het is ook wel algemeen bekend dat Barcelona de absolute droomclub van Koeman is, daar is hij zelf ook niet geheimzinnig over. Het is daarbij ook het ideale moment om in te stappen, omdat er daar een flinke reorganisatie aan zit te komen. Ik snap hem dan ook volkomen dat hij die stap nu wil zetten.

 

+1/-0

Ik vind het volkomen terecht dat Koeman voor die kans gaat. Zeker omdat het EK eigenlijk dit jaar was geweest en het misschien volgend jaar helemaal niet door gaat. Het is niet handig om te zeggen dat je no matter what blijft maar soms is het nodig omdat journalisten die vragen blijven stellen. Dezelfde journalisten gaan nu afgeven op Koeman.

Dit is de kans voor Koeman (die echt geen groots cv heeft hoor) om met Messi te werken, met Frenkie, in zijn stad, met de steun van de belangrijkste Barcelona mensen. Ik gun het hem van harte en ik maag me eerder zorgen over zijn vervanging.

Peter Bozs lijkt me meer een clubtrainer net als Ten Hag en Slot. Van Bronckhorst Cocu en De Boer presteren niets buiten de ED. Good old van Marwijk / Advocaat / Hiddink is passe. Ik ben geen fan van buitenlandse coaches voor een Nationaal efltal.

 

+1/-0

Waarschijnlijk geen samenwerking met Messi, die zal weg gaan bij Barca.

 

+1/-0

Snap deze overstap ook wel. Slechter dan de afgelopen seizoenen kan je 't niet doen en hij zal wel een flink budget tot z'n beschikking krijgen. Zou me overigens niks verbazen als Koeman Memphis of de Vrij meeneemt, beide spelers waar Barca op dit moment behoefte aan heeft.

Voor Nederland is het natuurlijk sneu, maar laten we eerlijk wezen: het lijkt er sterk op dat Koeman ons over dat dode punt heeft gesleept en dat de nieuwe bondscoach hierop voort kan borduren. Hij kan vervolgens proberen te gaan oogsten met de (ijzersterke) basis die er al staat. We moeten even niet vergeten dat we achterin de keuze hebben uit de CD's van Liverpool, Juventus, Inter en City, dat we op 't middenveld twee absolute toppers hebben en voorin een Memphis die, in ieder geval in Oranje de afgelopen twee jaar, wereldtop was. Alleen op goal, de backs en de vleugelspelers is nog een beetje puzzelen/behelpen. Maargoed, op de vleugels kan je dadelijk kiezen uit Bergwijn, Malen, Ihattaren, Stengs, Berghuis en evt. jongens als Kluivert, Dilrosun en Chong. Als we Gosens toch weten te strikken en Hateboer een eerlijke kans geven (samen met Denzel), dan moet dat wel goedkomen.

*Edit*

Arsene Wenger als bondscoach zou wel echt wat zijn :D

Dit bericht is gewijzigd op 17 augustus 2020, 21:36:53.

 

+1/-0

Ik denk dat zijn kans over 2 a 3 jaar anders ook nog wel was gekomen, maar wel begrijpelijk.

Wat betreft dat dode punt.. Ik denk eerder dat Frenkie, Gino, Virgel en Memphis dat gedaan hebben dan Koeman.

 

+1/-0

Het is dan goed dat hij zich gekwalificeerd heeft ten koste van Noord Ierland, maar verder is er nog weinig bereikt. Naar mijn mening zou werken bij de nummer 4 favoriet (kort op de top 3) voor het EK de hoogste eer moeten zijn voor een trainer. Een club van het niveau Barcelona komt nog wel weer eens voorbij. En als Koeman anders niet kwam, had hem dan lekker niet laten komen, maar iemand gehaald die er wel vol voor wil gaan. Nu heb je immers ook niets.

Al voordat de vorige trainer officieel ontslagen is staat hij al klaar om te beginnen. Wat is een contract tot 2022 dan waard, als het van de ene op de andere dag weg is?

Ik weet niet of ik Wenger trek voor Oranje. Sowieso is het qua spel een beetje hetzelfde type waar we in Nederland zelf genoeg trainers van hebben.

Dan nog liever de broertjes De Boer of Cocu, hoewel ik bij de laatste niet weet of hij genoeg overwicht heeft voor de wereldsterren. Patrick Kluivert zou ik wel lachen vinden en misschien niet eens zo slecht, maar dat zit er waarschijnlijk niet in. Het wordt naar mijn mening wel wat tijd voor iemand van de jaren 90 voetballers. Ik vrees dat er weer een type Advocaat komt.

 

+1/-0

Als ik moet kiezen tussen dagelijks werken bij een van de grootste clubs ter wereld (ook al behoort Barcelona niet bepaald tot mijn favoriete clubs) of bondscoach zijn en een paar weken per jaar op het veld te staan, kies ik zonder een seconde twijfel direct voor die club. Contracten in de voetballerij zijn ook helemaal niks waard. Dat was 20 jaar geleden al niet, dat is het nu niet en dat zal het ook nooit worden.

Als een van de grote clubs jou wil hebben, halen ze jou ook binnen. Of je nu een contract hebt of niet. Dat is het voordeel van centjes op de rekening hebben staan.

 

+1/-0

Vergeet ook niet dat Bondscoach zijn nu niet zo heel leuk is omdat er veel gedoe is over internationaal reizen etc. Buiten het feit dat je dan spelers hebt die niet komen opdagen omdat ze voor de comptetie geen wedstrijden willen missen ga je al nat als bondscoach. Daarnaast moet ik dat EK nog maar eens zien gebeuren en vergeet niet dat je normaal stad en land af kunt reizen om de spelers live aan het werk te zien en dat is nu ook niet.

Tel daarbij op dat hij bij Barcelona in 1 contract genoeg verdient om dit zijn laatste klus te laten zijn en dan volledig in relax modus te gaan als inwoner van Barcelona.

Voor het NL elftal denk ik dat we met van Gaal de beste keuze hebben voor de korte termijn. Die kan gewoon nog 1 eindronde doen (als het door gaat) en na het EK stellen we een nieuwe bondscoach aan voor de WK route.

 

+2/-0

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Nou, Frank de Boer is dus voorlopig de nieuwe bondscoach. Ik ben benieuwd, maar nog niet optimistich. Ik heb geen idee wie er beter geweest en haalbaar was. Wie weet ligt dit hem beter dan clubtrainer.

Meneer Tan is dus boos dat het geen kleurling is, of niet gevraagd is, maar wie dan? Henk de Klager, Ruud Dil? Hij noemt zelf geen namen. Rijkaard was gevraagd, maar wou dus niet.

Het zou wel zonde zijn als deze lichting niets oplevert in een EK en WK. Een keer een WK zou voor een groot voetballand als Nederland tijd worden ;)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 24 september 2020 om 13:01:

Nou, Frank de Boer is dus voorlopig de nieuwe bondscoach. Ik ben benieuwd, maar nog niet optimistich. Ik heb geen idee wie er beter geweest en haalbaar was. Wie weet ligt dit hem beter dan clubtrainer.

Meneer Tan is dus boos dat het geen kleurling is, of niet gevraagd is, maar wie dan? Henk de Klager, Ruud Dil? Hij noemt zelf geen namen. Rijkaard was gevraagd, maar wou dus niet.

Het zou wel zonde zijn als deze lichting niets oplevert in een EK en WK. Een keer een WK zou voor een groot voetballand als Nederland tijd worden ;)Inderdaad zou dat zonde zijn, maar je hebt wel echt een betere keeper nodig dan er nu steeds in staat, want met een bankzitter pak je geen prijzen. Niet dat ik een betere aan kan wijzen, maar zolang de Boer dit niet oplost, kom je niet door die knock-outfase heen (als je die al haalt).
Misschien moeten we een keer een mee-voetballende keeper proberen? ;)

Dit bericht is gewijzigd op 24 september 2020, 14:10:16.

 

+1/-0

Volgens mij is het leukste aan bondscoachschap om een groep spelers te selecteren voor een eindtoernooi en dan gedurende 3 weken voorbereiding aan een journey te beginnen van nog eens max 4 weken waar je dagelijks met het team aan de slag kunt.

Nu is daar een baan waar je niet 1 maar 2 zomers op rij met praktisch dezelfde groep mensen aan de slag kan en wij komen aan met een trainer die in de laatste 5 jaar niets heeft gepresteerd, 3x is ontslagen, er veel is nageschopt en daarnaast nog nooit internationaal heeft iets bereikt.

Buiten het feit dat Van Gaal de meest logische keuze was en nu opzichtig is gepasseerd ben ik vooral blij dat Ten Cate het niet is geworden. Mijn favoriet zou Peter Bosz zijn geweest en ik denk dat hij dat had gedaan als je vol voor hem was gegaan. Als je puur naar de beschikbare trainers zou kijken dan houdt het niet over nee, en is Frank de Boer niet onlogisch. Als er ooit een moment was om een buitenlandse trainer te proberen was dit het wel.

Mijn shortlist;
- Bosz
- Van Gaal
- Van Bronckhorst (net zo min gepresteerd als De Boer maar wel beter met de belangrijke spelers)

 

+1/-0

Dit was waarom we blij mogen zijn met een buitenlandse trainer bij PSV.

 

+2/-0

Ik had voor mezelf nog wel het idee dat Frank de Boer misschien een optie was voor ons PSV.
Wat ben ik blij dat dit nooit gebeuren zal.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

lang geleden schreef op 11 oktober 2020 om 20:45:

Ik had voor mezelf nog wel het idee dat Frank de Boer misschien een optie was voor ons PSV.
Wat ben ik blij dat dit nooit gebeuren zal.Dus jij had alleen de wedstrijd van vanavond nodig om te beseffen dat dat werkelijk waar het meest achterlijke idee van deze eeuw is??

On topic: kunnen we interlands niet gewoon opschorten tot het EK?
Waarom moeten we juist nu naar die klote interlands kijken. We hebben net een heerlijke transferwindow gehad, ik wil PSV zien!

 

+2/-0

Drie interlands ; tweemaal 0-1 verlies en eenmaal 0-0 gelijk.
Aantal gescoorde doelpunten ; NUL.

Misschien een eye opener voor die genen die nog steeds denken dat Nederland een vooraanstaande voetbalnatie is.
Ik hoorde Arno Vermeulen vooraf zeggen dat Bosnie dit duel zou laten lopen omdat ze zich woensdag meer kansen zouden toedichten tegen Polen.
Hoe verzint zo iemand dit?
Enige bescheidenheid zou ons sieren.

 

+1/-1

Ik hoorde vanochtend een sportrubriekje op de radio waarbij Julius van 't Hek (zoon van Youp) door afwezigheid van Erik Dijkstra zijn licht mocht laten schijnen. Zijn visie was dat het grootste probleem was dat Berghuis er niet in stond (eens), maar dat hij in zijn plaats Dumfries opgesteld was. Nu snap ik dat het voor de gemiddelde Ajax-supporter moeilijk is om een beetje objectief naar hun spelers te kijken, maar het was toch duidelijk dat het grootste probleem was dat Promes erin stond in plaats van Berghuis. (Overigens deelde Dumfries -met name aan de bal- mee in de malaise en was hij niet goed, maar dat vond ik eigenlijk van zo'n beetje iedereen). Ik ga ervan uit dat Berghuis er woensdag wel gewoon in staat en hoop dat die blinde draver Promes, die al weken volstrekt uit vorm is, op de tribune zit.

Dit bericht is gewijzigd op 12 oktober 2020, 07:43:17.

 

+2/-0

Het probleem (of voordeel, het is maar net hoe je het ziet) is dat we nu weer een echte Ajax coach aan het roer hebben bij Oranje. Je zult dus gaan zien dat (ex)spelers van Ajax de voorkeur gaan krijgen. Dan krijg je een ex-Ajax keeper in de goal die verder nooit speelt, een linksbuiten die totaal uit vorm is, een breedtikker op het middenveld en als invaller een geblondeerde clown.

Wat mij dan wel zorgen baart. Er komen volgend jaar 2 eindtoernooien aan. Op eindtoernooien zie ik toch liever onze spelers op het veld staan aangezien dat DE manier is om je marktwaarde op te krikken. Twee ballen goed aannemen en er komt 10 miljoen bij.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 18 19 20

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal