Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 19 pagina's: 1 2 3 4 ... 12 13 14 15 16 17 18 19

open/sluit de onderstaande quote:

StephanPSV schreef op 12 november 2022 om 08:36:

Ik vind het een logische selectie. Ik heb niet zoiets van wauw, die moet er echt bij zitten, maar die wordt niet meegenomen. Als je kijkt naar de PSV'ers vind ik het begrijpelijk dat Gakpo, De Jong en Simons erbij zitten. Ik vind het ook te snappen dat spelers als Til, Teze, Obispo en Veerman er niet bij zitten. Die spelers steken namelijk niet boven het maaiveld uit momenteel.Een Klaasen of Rensch of Blind wel dan?
Hen al weer weinig zin om te kijken met die ajaksieden erbij ….

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 12 november 2022 om 16:54:

open/sluit de onderstaande quote:

Nederbelg schreef op 11 november 2022 om 12:44:

Vermoedelijke basiself obv het 532 systeem:
Bijlow
Dumfries - de Vrij - van Dijk - Ake - Blind ?
F. De Jong - Koopmeiners ? - Gakpo
Bergwijn - Memphis


Ik verwacht dat van Gaal kiest voor Timber ipv de Vrij en Berghuis ipv Gakpo.Timber of De Vrij zal van de vorm afhangen. De Ajax defensie is momenteel niet zo goed in vorm.
Berghuis of Gakpo? Gezien zijn hoge rendement (goals en assists) zou ik voor Gakpo kiezen. Maar ja, ik ben geen bondscoach.

 

+1/-0

Luuk, Weghorst en Janssen is een beetje teveel van hetzelfde. Met Memmie fit staan wellicht geen van hen basis.

Blind is bij Ajax al verguist. De vraag is alleen wie je wel mee moet nemen. Joey zou ik niet per se een oranjespeler vinden, maar is op dit moment beter dan bijvoorbeeld Taylor die weer net fit is.

Edit: vandaag was Taylor eerlijk gezegd toch wel wat beter dan Joey

Dit bericht is gewijzigd op 13 november 2022, 01:38:54.

 

+1/-0

Haal dat wellicht maar weg, daar doet Van Gaal ook helemaal niet geheimzinnig over. Janssen is de back-up van Memphis en zowel Luuk als Weghorst zijn voor 'plan B' en/of 'plan C' in de selectie.

 

+1/-0

Dat is wel heel matig tot nog toe. Frenkie de Jong is volgens Raffi de motm, maar maakt drie enorme blunders, waarvan één een goal voor had moeten zijn en twee goals tegen hadden kunnen worden. Gelukkig heb je een makkelijke loting en kun je nog groeien in het toernooi. Qatar en Ecuador waren nóg minder, dus groepswinnaar worden kan wel. Daarna even een 1-0 in verlenging tegen US&A en er kan zomaar iets moois ontstaan.

Noppert had een goede wedstrijd. Aké was oké. Van Dijk had meer moeten halen uit die vrije kopballen. Cody beslissend en wat goede voorzetten, maar niet vaak aanspeelbaar. De rest was erg matig.

Maar positief gezien is het prima als iedereen matig is en je van de lastigste tegenstander in de poule vrij makkelijk wint.

 

+2/-0

Groepswinnaar worden kan wel? Je wordt met twee vingers in de neus groepswinnaar met de lamme en de blinde als tegenstanders. Net zoals je in de achtste finale ook eenvoudig wint van de VS, Wales of Iran. Normaal gesproken is het daarna wel meteen klaar aangezien je dan waarschijnlijk tegen Argentinië komt.

 

+1/-0

Het mooie van voetbal is dat dingen toch onvoorspelbaarder zijn dan ze op voorhand lijken. Ik deel de mening van Albert Trestena, dat het gisteren over het algemeen vrij pover was. Ik vond het zelfs bij tijd en wijlen wat nonchalant. Gevaarlijke keuzes op verkeerde momenten, soms tot het lamlendige toe de bal achterin in de ploeg houden, en voorin bij de 2 grote kansen in de eerste helft de trekker vergeten over te halen.

Je kan zeggen dat we gisteren tegen de sterkste tegenstander in de poule speelden. Tegen de winnaar van de Afrika Cup. Maar wel een elftal wat zijn ábsolute ster zag wegvallen 1,5 week voor het WK. En gisteren binnen 5 minuten 2 basisspelers geblesseerd zag uitvallen. En überhaupt een elftal wat weinig spectaculair oogt als je naar de uitslagen kijkt. Ik denk dat we Ecuador zeker ook niet moeten onderschatten. Ze hebben zich als 3e gekwalificeerd in de Zuid-Amerikaanse poule en hebben een heel andere spelstijl dan Senegal. Natuurlijk mogen we niet in de problemen komen tegen Ecuador, maar ik zie Ecuador zomaar 2e in de poule worden.

Al met al vond ik Nederland gisteren vrij stabiel ogen. We hebben natuurlijk een zeer sterke verdediging en het feit dat Senegal niet verder kwam dan 3 halve schotjes en voorzetten, is goed. Noppert heeft 3 keer moeten doen waar hij voor in het doel staat, maar we hebben eigenlijk niet 1 keer hoeven bibberen. Laten we zo zeggen: PSV heeft dit seizoen in iedere wedstrijd veel meer moeten toelaten van de tegenstander dan Oranje gisteren.

Positief vond ik ook dat Van Gaal gisteren op het juiste moment wisselde. Ik had het idee dat na het inbrengen van Memphis de slag op het middenveld steeds meer verloren werd. Door Klaassen en Koopmeiners in te brengen voor Berghuis en Bergwijn, kwam de controle wat meer terug en was het Afrikaanse gevaar ook weer beteugeld.

Ik ben benieuwd hoe het team het verder gaat doen. Ricardo heeft natuurlijk wel gelijk dat als alles zo gaat als je zou verwachten, we in de kwartfinale tegen de Argentijnen een zware kluif gaan krijgen. Maar goed, in 2010 versloegen we Brazilië ook tegen de verwachting in, dus kansloos ben je nooit!

 

+2/-0

Ik denk dat het ook wel veel zegt over de verwachtingen die van Gaal heeft geïndoctrineerd bij de spelers en volgers. Het is niet zo vanzelfsprekend dat je Afrikaanse teams aan de kant zet want die komen zelf vaak niet om te voetballen. Door hun fysiek en compact verdedigen kwamen we er centraal niet doorheen, in de omschakeling niet en vanaf de flanken ook niet. Dumfries en Blind kunnen het dan over het algemeen ook niet creëeren zeg maar.

Eigenlijk was dit een wedstrijd die zo een nieuwe seizoen van het WK2016 onder van Gaal had kunnen zijn. Een soort van S02E01 zeg maar. Stroef begin, weinig weg geven, mindere spelers die het als team wel redelijk stabiel houden en af en toe een geniale actie van een aanvaller. Die bal van Gakpo op Bergwijn was ook bijna een top doelpunt zoals Ruud het graag bij PSV zou zien. Voorzichtig naar voren schuiven en rond de 16 een versnelling op individuele kwaliteit.

Wat was het lekker om dan met Gakpo de MotM te hebben en de peperdure Bergwijn weer tegen te zien vallen. Het zegt niets over de rest van het WK maar het is niet ondenkbaar dat Van Gaal in lastige wedstrijden niet Gakpo gaat slachtofferen maar Bergwijn. Gakpo is geen 10 maar kan in die vrije rol achter 2 spits wel prima uit de voeten maar ik denk dat dit een moeilijke wedstrijd was omdat er geen ruimte was daar centraal. Senegal deed ook veel goed, in tegenstelling tot die keeper. Vergeet niet dat Senegal dan wel de Afrika Cup heeft gewonnen, het speelde daar wel 3x 0-0 en nog een keer 1-0 winst. Makkelijk scoren zit er bij hen niet in.

Op een WK gaat het maar om 1 ding en dat is overleven. Altijd fijn als andere grote landen dat telkens weer bevestigen. Soms is het Duitsland, soms is het Spanje, soms Italië en nu Argentinië. We hebben zo'n pretpoule dat je het als veredelde oefenwedstrijden zou kunnen zien. Je kunt straks tegen Qatar met dezelfde groep spelen en nog een halve snipperdag pakken omdat die gasten er niets van kunnen en je dus op halve kracht kan spelen. Best of both worlds.

Dirk Kuijt rechtsback, Martins Indi, Jordy Clasie, Gakpo op 10, middenveld de Roon-Koopmeiners-Klaassen, Noppert op goal en Blind als winger... het maakt onder van Gaal niet zoveel uit. Probeer er maar eens van te winnen...

 

+1/-0

Om eerlijk te zijn vond ik de verdediging helemaal niet goed. Zowel van de zijkanten als vanaf het middenveld was er veel te veel ruimte voor Senegal. Gelukkig was hun baltempo te laag en de schoten op doel te houden voor Noppert. Het trio achterin leek elkaar niet al te best aan te voelen, nog los van de foutjes van De Ligt.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 22 november 2022 om 17:59:

Om eerlijk te zijn vond ik de verdediging helemaal niet goed. Zowel van de zijkanten als vanaf het middenveld was er veel te veel ruimte voor Senegal. Gelukkig was hun baltempo te laag en de schoten op doel te houden voor Noppert. Het trio achterin leek elkaar niet al te best aan te voelen, nog los van de foutjes van De Ligt.Inderdaad … met een De Ligt, die weer penalties of domme vrije trappen gaat veroorzaken, en een Blind die gewoon totaal niet in het spel voorkomt …

Ik snap ook niet dat die Frenkie de Jong zo geroemd wordt, maakt domme fouten, vertraagd het spel … en kan een open kans niet eens benutten. Het is weer duidelijk dat de hele media geen enkele (ex) Ajaks speler durft af te vallen … want waar was trouwens Bergwijn, ook totaal niet gezien!

 

+2/-0

Voorlopig zit het qua ''geluk'' Van Gaal ook weer niet tegen. Quatar als tegenstander uit pot 1 en de rest van deze poule. sterspeler van je tegenstander valt net voor wk weg. Vervolgens het speelschema, we zitten veruit in de simpelste helft, alleen dat Argentinie he.... En kijk, wie verliest er opeens totaal onverwacht ? Sommige (oud ajax)trainers zit het nu eenmaal altijd mee.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSVRijnwoude schreef op 24 november 2022 om 18:05:

Voorlopig zit het qua ''geluk'' Van Gaal ook weer niet tegen. Quatar als tegenstander uit pot 1 en de rest van deze poule. sterspeler van je tegenstander valt net voor wk weg. Vervolgens het speelschema, we zitten veruit in de simpelste helft, alleen dat Argentinie he.... En kijk, wie verliest er opeens totaal onverwacht ? Sommige (oud ajax)trainers zit het nu eenmaal altijd mee.
Maar... maar... dat is toch fijn voor ons allemaal?

Van mij mag die man een wereldbeker bijschrijven dit jaar. Onuitstaanbaar kon hij toch al zijn.

 

+2/-0

Het geluk van Louis raakt nooit op. Normaal gesproken ontloopt Nederland op een WK tot aan de halve finale: Frankrijk, Engeland, België, Portugal, Brazilië, Argentinië, Duitsland, Spanje en Kroatië en dan doet Italië nog niet eens mee.

Je kunt dus WK worden met een aanloopje Senegal, Ecuador, Qatar, Wales, Denemarken en dan de halve finale.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 25 november 2022 om 11:31:

Het geluk van Louis raakt nooit op. Normaal gesproken ontloopt Nederland op een WK tot aan de halve finale: Frankrijk, Engeland, België, Portugal, Brazilië, Argentinië, Duitsland, Spanje en Kroatië en dan doet Italië nog niet eens mee.

Je kunt dus WK worden met een aanloopje Senegal, Ecuador, Qatar, Wales, Denemarken en dan de halve finale.Zoals het er nu uit ziet krijg je in de halve finale wel de zwaarste met Brazilië of Spanje. Als alles loopt zoals het loopt.
Oh en streep Wales maar door, want dat wordt VS/Iran.

Ik ben alleen bang dat we straks na de poulefase met zijn allen al bezig zijn met de halve finale en dan gewoon de eerste de beste ronde eruit liggen. Net als ooit tegen Rusland we ten onder gingen in 2008 na de fantastische poulefase en we ook al Europees kampioen waren volgens velen.

Wel echt bizar dat je zo'n gemakkelijk schema tot aan de halve finale kunt krijgen.

 

+1/-0

Als Argentinië van Polen en Mexico wint zijn ze anders ook gewoon groepswinnaar en wachten die in de kwartfinale. Alsof die nu opeens niks meer voorstellen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Koen073 schreef op 25 november 2022 om 15:59:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 25 november 2022 om 11:31:

Het geluk van Louis raakt nooit op. Normaal gesproken ontloopt Nederland op een WK tot aan de halve finale: Frankrijk, Engeland, België, Portugal, Brazilië, Argentinië, Duitsland, Spanje en Kroatië en dan doet Italië nog niet eens mee.

Je kunt dus WK worden met een aanloopje Senegal, Ecuador, Qatar, Wales, Denemarken en dan de halve finale.Zoals het er nu uit ziet krijg je in de halve finale wel de zwaarste met Brazilië of Spanje. Als alles loopt zoals het loopt.
Oh en streep Wales maar door, want dat wordt VS/Iran.

Ik ben alleen bang dat we straks na de poulefase met zijn allen al bezig zijn met de halve finale en dan gewoon de eerste de beste ronde eruit liggen. Net als ooit tegen Rusland we ten onder gingen in 2008 na de fantastische poulefase en we ook al Europees kampioen waren volgens velen.

Wel echt bizar dat je zo'n gemakkelijk schema tot aan de halve finale kunt krijgen.Op het vorige EK nog zagen we de weg naar de finale al open liggen, maar lag Tsjechië dwars.

 

+1/-0

Waar gaat dit eindigen met Gakpo? Staat vol in de schijnwerpers en maakt het waar. Zelfs als hij nu niet meer scoort kan er niet gezegd worden dat hij het op het hoogste podium niet laat zien (ook al zijn het niet de grootste tegenstanders).

 

+1/-0

Het is niet om aan te gluren, wat een gare beslissingen van Louis. Blind en Klaassen zijn bij Ajax inmiddels bankzitter, maar mogen bij Oranje gewoon in de basis (dankjewel, Danny).

Wissels zijn dramatisch, spel wordt steeds slechter. Nul kansen gekregen, een prachtgoal, that's it.

 

+2/-0

Het is werkelijk waar nog slechter dan onder Frank de Boer. Ik begrijp sowieso niet dat je Wappie Weghorst eerder inbrengt dan ons Luuk..

 

+2/-0

Mijn hemel wat was het slecht. Nu maar hopen dat je kunt uithalen tegen Qatar, want geen groepshoofd worden is een schande in deze poule.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 19 pagina's: 1 2 3 4 ... 12 13 14 15 16 17 18 19

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal