Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 16 17 18 19 20

Dit gebeurt toch wel met of zonder Ajax trainer, zelfs Hiddink ging allerlei Ajacieden selecteren. Peter Hoekstra bv die als PSV'er nooit bij Oranje zat, zat er als Ajacied plots wel bij. Of nobody's als Frank Verlaat en Ferdi Vierklau die hij opriep.
Dat Ihattaren er nu bij zit is eigenlijk ook iets wat je eerder bij Ajacieden zou verwachten, het slaat nergens op.

 

+1/-0

Het was gisteren stilstaand voetbal totdat Berghuis in de ploeg kwam. Bosnië ving Nederland op, Nederland speelde de bal rond in de verdediging. Frenkie de Jong kwam overal de bal halen, maar kon er vervolgens ook niks mee. Er was totaal geen diepgang en rondom Luuk de Jong was het zo druk dat hij in de lucht niet kon winnen en er met de voet ook niet echt aan te pas kwam.

Als je overige twee voorhoedespelers dan ook nog eens allebei niks klaar spelen, en de backs niet één fatsoenlijke voorzet geven, krijg je zo'n wedstrijd als gisteren. Dan krijgt de tegenstander middels een paar uitbraken ook nog wat kansen, en had het zelfs nog een slechter resultaat dan 0-0 kunnen worden.

Berghuis en Hateboer zorgden met hun invalbeurt in ieder geval voor wat reuring en het leverde ook direct wat kansjes op. Dat geeft in mijn ogen aan dat de spelers die gestart zijn, het niet goed hebben ingevuld. Frank de Boer kan wel zeggen dat 1 van de 5 kansen erin had gemoeten, maar er was maar 1 situatie die een goal had MOETEN opleveren en dat was die kans van Babel in de blessuretijd. Die overige "kansen" waren gewoon mogelijkheden, waarbij óf de hoek moeilijk was (schot Frenkie de Jong) óf de keeper knap redde (kopbal De Jong).

Het contrast met de wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland in de vorige Nations League en kwalificatiewedstrijden is zeer groot, maar dat zijn natuurlijk ook hele anders wedstrijden. Daar was Nederland de underdog, terwijl je nu eigenlijk een ploeg kapot moet spelen als je wil winnen. En als je dat dan met stilstaand voetbal en minder dan 100% inzet wil doen, dan lukt je dat gewoon niet.

 

+1/-0

Het grootste probleem was dat Nederland in de 70e minuut 70% balbezit had zonder 1 schot op goal. Dat is een terugkerend probleem wat we al sinds 1995 hebben en wat we nog de komende jaren gaan hebben. Wat heb je eraan om de bal eindeloos van linksbuiten naar rechtsbuiten rond te tikken? Ja je hoeft niet achter de bal aan te lopen omdat je hem in balbezit hebt, maar Bosnie werd elke keer gevaarlijk toen zij de bal afpakte. En dat is ook logisch want het is 10x makkelijker voetballen met ruimte en tijd in de counter tegen een verdediging die achteruitloopt dan tegen een verdediging die met 2 bussen op de rand van de 16 staat. In Nederland is balbezit cruciaal, en dat is een fout in onze denkwijze. Spanje stond met 1-0 voor tegen Zwitserland en die spelen vervolgens op balbezit de wedstrijd uit ruim een uur lang. Dan snap ik het nog, maar als je moet scoren dan moet het veel daadkrachtiger. Of met een voetballend idee of oppertunistisch met snelle voorzetten.

Iedereen die nu zegt dat Berghuis zo goed was en dat hij had moeten spelen die vergeten even naar een iets bredere beeld te kijken. Berghuis wordt gebracht en die krijgt maar 1 taak mee; zoveel en zo snel mogelijk de bal erin slingeren. Daarna kwam zelfs Virgil nog als pinchhitter erbij staan. En binnen 5 minuten krijgen we 3 goede mogelijkheden, en natuurlijk geeft Berghuis een rits prima ballen maar wat mij betreft lag het aan een change in plans.

Nederland heeft een paar hele goede spelers, maar de rest is eigenlijk allemaal gelijkwaardig. Het maakt gewoon geen fluit uit of je Promes Malen Babel of Berghuis opstelt, en Hateboer Dumfries of Veltman, en Cillisen Krul of Bizot. De lijst is eindeloos.

Doelpunten maken is nu dus wel een echt probleem aan het worden, dus ik zou wel voor Berghuis kiezen de komende tijd. Daarnaast zou ik De Roon niet langer heilig verklaren, Babel nooit meer oproepen, Luuk als plan B houden en Promes beloven dat hij nooit meer basisspeler mag zijn in Oranje. Bijlow is geen topkeeper, maar daarmee kijk je wel naar de toekomst in plaats van het verleden.


code:

Bijlow

Dumfries De Ligt Virgil Blind

Frenkie
Vd Beek Wijnaldum


Berghuis Depay Malen
Mijn PSV hart zegt Dumfries omdat ik Hateboer ook niets vind, maar eigenlijk kan Dumfries ook echt niet. Malen is niet de beste linskbuiten, dat zou wellicht Gakpo zijn, maar hij kan wel met Memphis denk ik functioneren. Om en om in de punt komen en hij heeft een actie waarmee hij iets kan forceren. Vd Beek en Wijnaldum zijn beide lopers en die zorgen voor diepgang maar zijn technisch ook goed genoeg om in de kleine ruimte te spelen in tegenstelling tot De Roon.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 12 oktober 2020 om 08:50:

Het probleem (of voordeel, het is maar net hoe je het ziet) is dat we nu weer een echte Ajax coach aan het roer hebben bij Oranje. Je zult dus gaan zien dat (ex)spelers van Ajax de voorkeur gaan krijgen. Dan krijg je een ex-Ajax keeper in de goal die verder nooit speelt, een linksbuiten die totaal uit vorm is, een breedtikker op het middenveld en als invaller een geblondeerde clown.
Zoals El-Mik al aangeeft gebeurde het zelfs onder Hiddink.

Is het ooit anders geweest;

In 1974 was Nederland met een Ajax coach het enige land dat zijn topscorer, Willy van der Kuylen, thuis liet. En daarnaast ook de beste doelman, Jan van Beveren.
Waarna een paar Ajacieden in de finale dachten een 1-0 voorsprong tegen Duitsers 89 minuten te kunnen vasthouden met wat arrogant pielwerk.

In 1978 met een Feyenoord coach, toen PSV al vier jaar betere top was dan Ajax en Feyenoord, ging het in Argentinie bijna mis, totdat halverwege eindelijk een aantal PSVers in de basis kwamen. Toen kon alleen Videla met foul play Oranje van de WK titel afhouden.

In 1988, behaalde Oranje haar enige titel ooit, dankzij de grote inbreng van de toenmalige Europese kampioen, PSV Eindhoven.

En nu, in 2020, l*llen diverse ex Ajacieden als zogenaamde kenners die zich analisten noemen allerlei praatprogramma's vol met hun subjectieve geleuter.

Waardoor zelfs de indruk wordt gewekt als zou de landstitel al voor Ajax zijn terwijl ze, nog harder stuntelend dan wij deze 4 wedstrijden, onder PSV op de ranglijst staan.

Het was een triest Oranje gisteren en een deel van het probleem meen ik hierboven te hebben geschetst.


@BasArnhem; Goede analyse geef je van het duel. Maar behalve die afzwaaier van Babel was er nog 1 echte kans. Toen afgod Frenkie de bal vrij voor het inschieten kreeg midden voor dat oppervlak van 7,32 bij 2,44 meter en erin slaagde slap tegen de doelman op te schieten.Dat had die topscorer uit 1974 echt anders gedaan verzeker ik je. ;)

 

+2/-0

Ja VHTLsaw, je hebt gelijk, die had er ook wel in gemogen. Daar heb je ook meteen hét probleem van Frenkie de Jong benoemd, want zijn bijdrage in termen van rendement, dus goals & assists, is te laag voor een topmiddenvelder. Voetballend gezien snap ik niet zozeer dat mensen Frenkie op basis van gisteren "zwaar overschat" noemen. Het is voor een creatieve middenvelder verdomde lastig om beslissend te zijn als die 4 man voor je geen loopacties maken, geen gaten trekken, etc. Op die spaarzame momenten dat dat wel gebeurde, werd er ook direct gevaar gesticht.

Denk terug aan de wedstrijd van Bayern tegen Barcelona in de Champions League. Het leek wel of die spelers van Bayern altijd in beweging waren. Die middenvelders hoefden maar 1 balletje over de verdediging te leggen en er stond weer iemand 1 op 1 met de keeper. Nu gaf Barça daar natuurlijk veel meer ruimte weg dan Bosnië gisteren, maar je zult toch iets moeten proberen als je een goal wil maken.

De wedstrijd tegen Italië wordt nu meteen een beladen duel. Italië zal niet zo inzakken als Bosnië, dus de vraag is hoe Nederland zich dan gaat presenteren. Vorige keer werden ze toch min of meer weggespeeld door de Italianen. Nu heb je eigenlijk een overwinning nodig als je de poule nog wilt winnen!

 

+2/-0

Hij kan in ieder geval iets proberen, in plaats van drie keer de spits van Bosnië voorbij dribbelen. Hij kan sneller spelen en meer variatie, zoals af en toe een schot, poging tot steekpass, hoge bal op de jong of kaats. Met balletje breed, balletje terug kom je sowieso niet tot scoren.

Malen en Dumfries waren niet beslissend, maar probeerden wel iets en dan ziet het er slecht uit als het mis gaat, maar het is nog altijd beter dan 80 minuten op balbezit spelen en dan ontdekken dat je 0-0 staat tegen Bosnië. Ik vond Malen zelfs opvallend aanwezig.

Overigens permitteerde Van Dijk zich wel heel veel met de armpjes. Waarom moet je zoveel risico nemen als je aan een schouderduw genoeg hebt?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 12 oktober 2020 om 16:15:

Ja VHTLsaw, je hebt gelijk, die had er ook wel in gemogen. Daar heb je ook meteen hét probleem van Frenkie de Jong benoemd, want zijn bijdrage in termen van rendement, dus goals & assists, is te laag voor een topmiddenvelder. Voetballend gezien snap ik niet zozeer dat mensen Frenkie op basis van gisteren "zwaar overschat" noemen. Het is voor een creatieve middenvelder verdomde lastig om beslissend te zijn als die 4 man voor je geen loopacties maken, geen gaten trekken, etc. Op die spaarzame momenten dat dat wel gebeurde, werd er ook direct gevaar gesticht.Dat is inderdaad het hele eieren eten.
Is er beweging van spelers zonder bal, dan wordt voetbal mooi , snel en efficient.

Baldribbelaars hebben nooit mijn voorkeur gehad omdat die het overzicht - als ze het al hadden - kwijt zijn zodra ze met de bal gaan lopen.

Een type Frenkie de Jong zal nooit mijn favoriet worden, wel elke spelverdeler die al voor hij de bal krijgt of aanneemt gezien heeft waar hij hem in eén voetbeweging naar toe zal sturen.

Ook al iets wat de topscorer van 1974 in zijn latere carriere zo voortreffelijk kon. Tot grote vreugde van o.a. zijn maatje Ralf Edstrom. :)

Eerlijkheidshalve moet ik wel erkennen dat het voetbal zo veranderd is dat dat soort snelle aanval alleen nog in een counter kan worden uitgevoerd.

Nu maar eens afwachten hoe de bondscoach woensdag de Italianen gaat bestrijden. In elk geval zal er na 3 doelpuntloze duels gescoord moeten worden want anders kun je geen enkele wedstrijd winnen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12 oktober 2020, 19:22:55.

 

+2/-0

Ik begreep overigens ook niet waarom ze met de beschikbare spelers afgelopen zondag niet gewoon 4-4-2 gingen spelen? Met Luuk als aanspeelpunt, Malen er omheen als afmaker en Berghuis en Promes (of wie dan ook) op de flanken. Het was ook niet zo dat die Bosniërs ineens je middenveld zouden overlopen en je zou Luuk tenminste kunnen gebruiken waar zijn kracht ligt, net zoals Malen. Volgens mij zou dit veel effectiever zijn geweest dan dat eeuwige gebrei in de U-vorm waarbij vrijwel niks gecreeerd wordt.
Het zal vanuit de Hollandse school wel als een doodzonde gezien worden om 4-4-2 te opperen, maar het was met deze besetting een stuk logischer geweest en had minder pijn aan de ogen gedaan.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 13 oktober 2020 om 09:11:

Ik begreep overigens ook niet waarom ze met de beschikbare spelers afgelopen zondag niet gewoon 4-4-2 gingen spelen? Met Luuk als aanspeelpunt, Malen er omheen als afmaker en Berghuis en Promes (of wie dan ook) op de flanken. Het was ook niet zo dat die Bosniërs ineens je middenveld zouden overlopen en je zou Luuk tenminste kunnen gebruiken waar zijn kracht ligt, net zoals Malen. Volgens mij zou dit veel effectiever zijn geweest dan dat eeuwige gebrei in de U-vorm waarbij vrijwel niks gecreeerd wordt.
Het zal vanuit de Hollandse school wel als een doodzonde gezien worden om 4-4-2 te opperen, maar het was met deze besetting een stuk logischer geweest en had minder pijn aan de ogen gedaan.Je geeft zelf al het antwoord.

Het wordt in bepaalde kringen als een doodzonde beschouwd om af te wijken van de Hollandse school.
Laten ze die maar mooi in Holland houden.
PSV heeft juist heel veel succes te danken aan het 4-4-2 systeem.

Ik ben het met je eens dat Luuk de Jong opstellen een goede keus was en vervolgens 70 minuten geen voorzetten van de flanken laten komen een miskleun.

We zullen zien wat er uit de hoge hoed komt als we morgen het eerste doelpunt in vier wedstrijden moeten gaan scoren.

 

+2/-0

Ach ja, Hollandse school... We hebben op het WK 2014 ook 5-3-2 gespeeld en volgens mij is het 4-2-3-1 systeem ook al eens van stal gehaald. Toch lijkt het in mijn ogen allemaal op elkaar en is vooral de invulling van belang. Ook in 4-4-2 of in die andere systemen is het met stilstaand voetbal natuurlijk niet echt mogelijk om een flitsende pot op de mat te leggen.

Je kunt Frenkie de Jong niet verwijten dat hij geen steekbal geeft als er niemand diep gaat. In een wedstrijd zoals tegen Bosnië moet je met veel beweging je tegenstanders uitputten. Dat statische voetbal is zó makkelijk te verdedigen. Nu was het inderdaad zoals VHTLsaw zegt, Frenkie kwam de bal halen, loopt 1 middenvelder voorbij en speelt de bal naar de opkomende back. Die geeft hem weer terug aan Frenkie of geeft een waardeloze voorzet.

Deze wedstrijden zijn niet makkelijk om te spelen. Continu bewegen is natuurlijk ook makkelijker gezegd dan gedaan. Waar beweeg je heen? De organisatie staat. Je speelt op hun helft zonder veel ruimte achter de verdediging. De momenten waar je van moet profiteren zijn de momenten dat er iets onverwachts gebeurd en de organisatie weg is. Een Bosniër die een bal mist waardoor Wijnaldum opeens tussen de linies in balbezit komt. Virgil van Dijk die in de buurt van de vijandelijke 16 opeens de bal verovert. Op die momenten gaat er iemand van hun reageren, en ontstaat er ergens meer ruimte. Dán moet je snel profiteren en een kans creëren. Maar dan moet je die momenten wel zien en dan 100% gaan en ook nog een beetje geluk hebben.

Als je ziet dat Nederland na de entree van Berghuis opeens 3-4 momenten krijgt waarbij iemand door een loopactie of een goede voorzet een kansje krijgt, dan hebben ze de eerste 75 minuten gewoon veel te weinig gebracht. En dan ligt het er echt niet aan of Malen wel / niet dicht genoeg bij Luuk de Jong speelde. Want in het huidige systeem zou Wijnaldum in de rug van De Jong moeten opduiken en dat hebben we ook nauwelijks gezien.

In mijn ogen heeft het met een stukje beleving / spelopvatting te maken. Nederland wilde hier de punten ophalen zonder er al te veel energie in te hoeven steken. Dan kun je nog zo'n goed spelersmateriaal hebben, dan ga je nooit een topprestatie neerzetten. Laten we hopen dat het er morgen beter uit ziet en dat iedereen als de brandweer gaat om te stunten tegen de Italianen. Want ja, toen we wilden stunten tegen de Fransen en de Duitsers, zag de beleving er in het elftal toch iets anders uit dan de vorige serie interlands. En die spirit heb je nodig om topduels te winnen.

 

+1/-0

Nederland won haar enige prijs in een 4-4-2.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 13 oktober 2020 om 13:02:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 13 oktober 2020 om 09:11:

Ik begreep overigens ook niet waarom ze met de beschikbare spelers afgelopen zondag niet gewoon 4-4-2 gingen spelen? Met Luuk als aanspeelpunt, Malen er omheen als afmaker en Berghuis en Promes (of wie dan ook) op de flanken. Het was ook niet zo dat die Bosniërs ineens je middenveld zouden overlopen en je zou Luuk tenminste kunnen gebruiken waar zijn kracht ligt, net zoals Malen. Volgens mij zou dit veel effectiever zijn geweest dan dat eeuwige gebrei in de U-vorm waarbij vrijwel niks gecreeerd wordt.
Het zal vanuit de Hollandse school wel als een doodzonde gezien worden om 4-4-2 te opperen, maar het was met deze besetting een stuk logischer geweest en had minder pijn aan de ogen gedaan.Je geeft zelf al het antwoord.

Het wordt in bepaalde kringen als een doodzonde beschouwd om af te wijken van de Hollandse school.
Laten ze die maar mooi in Holland houden.
PSV heeft juist heel veel succes te danken aan het 4-4-2 systeem.

Ik ben het met je eens dat Luuk de Jong opstellen een goede keus was en vervolgens 70 minuten geen voorzetten van de flanken laten komen een miskleun.

We zullen zien wat er uit de hoge hoed komt als we morgen het eerste doelpunt in vier wedstrijden moeten gaan scoren.Ben wel helemaal klaar met die Hollandse school in Nederland , tikkie terug en tikkie breed . En dan zo'n 'talent 'als Frenkie , diverse keren rond zijn as draaien op eigen helft notabene en dan de bal terug spelen. De heren maken zich drukker om een tv programma te boycotten. Ze moeten zich diep schamen voor hun wanvertoningen de laatste twee wedstrijden.

 

+2/-0

Je vraag je ook echt af of die De Boer ook maar enig tactisch inzicht heeft. Je weet tegen Bosnië dat ze massaal achterin blijven hangen en dan kiest hij voor twee aanvallers aan de zijkanten die het van de ruimte moeten hebben en stel je een spits op die het moet hebben van voorzetten zonder spelers die een voorzet kunnen geven.

Nu ga je tegen Italië opeens in een 5-3-2 formatie spelen met dezelfde spits die afhankelijk is van de voorzetten en wederom niemand die een voorzet kan geven. Alsof de opstelling wordt bepaald door een dobbelsteen te gooien of alle foto's op een bord te hangen en daar met een dartpijl naar gooien.

 

+2/-0

Ja, onbegrijpelijk dat Berghuis er weer niet in staat - het lijkt erop dat de Boer niet wil winnen. En wellicht dat hij soms ook nog eens een wedstrijd terug moet kijken, want Dumfries wordt nu vanwege zijn voetballende beperking geslachtofferd, maar het probleem in Amsterdam was toch dat die Italiaan Hateboer helemaal dol speelde.

 

+1/-0

Fantastische goal. Pass op maat, aanname en meteen goed meegenomen en koeltjes afgerond.

 

+1/-0

Fantastisch wissel weer om Babel nog 1 minuut erin te zetten....

 

+1/-0

We zullen maar doen alsof het glas halfvol is.
Zowaar een doelpunt en eén punt. Derde in de poule op dit moment.
Meer verdienen we ook (nog) niet.

 

+1/-0

Blij dat die campagne afgelopen is. Nu volle bak focus weer op ONS PSV, waarbij de komende weken lekker 2x in de week gespeeld wordt. Kan niet wachten.

 

+2/-0

Wat was Frenkie goed he? Ik was echt oprecht onder de indruk.

Leuke wedstrijd in een week dat ik 5x naar een 0-0 heb zitten loeren, een saaie 1-0 van Spanje en nog wat nietszeggende oefenpotjes.

 

+1/-1

Snap trouwens niet wat Hateboer in het Ned. elftal doet. Maar ja , Dezel is gespaard en fit tegen Pec , dat telt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 16 17 18 19 20

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal