Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 15 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12 13 14 15

Portugal ligt er ook uit, maar hoe zij alles probeerden zie ik toch graag. 18 Schoten tegen België, waarvan 4 op doel, tegenover 4 schoten van Nederland in totaal. Als je moet, dan moet je gewoon veel opportunistischer spelen en elk halve kansje op doel peren en elk passje proberen. Vooral Gini speelde op "zeker". Fouten maken hoort er bij bij voetbal. Portugal heeft tig ballen over de achterlijn geschoten niet in dezelfde postcode als Courtois. Toch is dat beter dan rondspelen tot Steek weer de bal heeft.

Die goal van de Tsjechen kwam immers ook uit een kansloos schot dat corner werd en een aantal keer slecht verwerkt. Je moet de tegenstander de kans geven om een fout te maken.

 

+1/-0

Vond die eerste 10 minuten wel hoopgevend eigenlijk, fel, doordekkend, vaak goed vrijstaande en opkomende Denzel en snel spel. Daarna een rommeltje met bekende irritaties als een Memphis die bal te lang bij zich houdt en geen corners kan nemen, een met iedereen ouwenhoerende Frenkie, onzichtbare Wijnaldum, slappe Blind etc. Vond de wedstrijd tot de rode kaart nog wel redelijk in evenwicht. Domme handsbal van de Ligt en vreemde wissel van de gevaarlijkste aanvaller aan Oranjekant. Verder 2008 gevoel (ondanks ervaring Ruud).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

vaio schreef op 28 juni 2021 om 08:51:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 23 juni 2021 om 19:19:

Nederland tegen Tsjechië dus en daarna tegen de winnaar van Wales - Denemarken. Dit moet haast wel de makkelijkste route ooit zijn naar de halve finale :DHelaas moeten we deze ochtend vast stellen dat die route toch nog te moeilijk was... :neeAls je tegen dit soort veredelde campingelftallen wordt uitgeschakeld met zulke spelers moet je op staande voet ontslagen worden. Had direct na de wedstrijd al moeten gebeuren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 28 juni 2021 om 09:49:

open/sluit de onderstaande quote:

vaio schreef op 28 juni 2021 om 08:51:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 23 juni 2021 om 19:19:

Nederland tegen Tsjechië dus en daarna tegen de winnaar van Wales - Denemarken. Dit moet haast wel de makkelijkste route ooit zijn naar de halve finale :DHelaas moeten we deze ochtend vast stellen dat die route toch nog te moeilijk was... :neeAls je tegen dit soort veredelde campingelftallen wordt uitgeschakeld met zulke spelers moet je op staande voet ontslagen worden. Had direct na de wedstrijd al moeten gebeuren.Volgens mij mag hij zich eerst NIET kwalificeren voor het WK in Qatar.
Op die manier hoeft nederland niet mee te doen aan zware politieke discussies... :B
Zal dan vast op 50/50 basis meedelen met het financiele voordeel wat zijn broer heeft om ambassadeur te mogen zijn. (mooie complot theorie he?)

 

+1/-0

Alle twijfels die iedereen had werden in 1 wedstrijd waarheid. Dat moet toch de rode draad zijn van de afgelopen 4 weken.

1) Het niet kunnen managen van Frank de Boer

Buiten het feit dat hij steek op steek laat vallen heeft hij gisteren de ploeg ook niet ready gekregen en het ook niet kunnen omzetten toen het wel kon. Verkeerde spelers de macht gegeven en geen goede keuzes gemaakt op selectie/tactiek/wissels en in alles gewoon aangetoond totaal ongeschikt te zijn. In de poule viel het allemaal wel ok, de loting was grandioos en we kwamen niet in gevaar. We hebben gepiekt tegen Noord Macadonië. Nu het puntje bij paaltje kwam klopte er dus helemaal niets van.

2) Marten de Roon totaal verkeerd ingeschat

Hij maakt De Roon niet alleen belangrijk, maar hij was ook iemand die anderen zou moeten helpen omdat hij bekend is met het systeem. Ondanks alle twijfels van iedere voetballiefhebber moest De Roon spelen om te zorgen dat de restverdediging goed zou staan en dat we extra duelkracht op het middenveld hadden. Zelfs tegen mindere tegenstanders heeft De Roon zooo vaak aangetoond tekort te komen en alleen maar in de weg zien lopen. Het is niet voor niets dat we al jaren bezig zijn met wel/niet De Roon. Als hij De Roon had gebracht in de basis tegen Duitsland of Engeland dan had ik het begrepen maar basisspeler tegen deze tegenstanders was onnodig. Daarnaast deed hij ook alles fout ook met een ongekend hoog percentage balverlies. De Roon gaat geen interland meer spelen.

3) Weghorst overschat

Nooit zat Weghorst bij de selectie in de afgelopen jaren en door een paar goals bij zijn club (wat altijd anders is dan bij een land) moest hij door de publieke druk mee als 24e 25e en 26e man. Maar wat er daadwerkelijk gebeurde is dat Luuk van 1e spits, 3e spits werd en Weghorst van niet goed genoeg een maand geleden naar basisspeler in een systeem wat hij niet kan spelen. Ongelooflijk dat de Boer zijn toekomst in de handen van Weghorst heeft gelegd. Ook de wissel gisteren was weer hemeltergend en zeker nadat De Boer zei dat hij voor de rode kaart al wilde wisselen met Weghorst in de punt. Weghorst gaat geen interland meer spelen.

4) Waardeloze keuze voor het systeem

Het grootste discussiepunt, moet je 5-3-2 spelen als je in deze poule zit waar er 3 van de 4 door gaan en met een winstpartij op Noord Macadonië de kans zelfs 98,6% om door te gaan na 3 wedstrijden. Vervolgens red Dumfries met zijn spel goals assists en gevaar het N11 een paar keer en zelfs in de wedstrijd gisteren, want vanaf links was het 4 wedstrijden kut. Voor mij is 4-3-3 niet heilig maar tegen deze tegenstanders op deze manier spelen is gewoon zelfmoord op het moment dat je niet wint. De route naar het WK is met 4-3-3 want we spelen niet tegen die grote landen waar we voor hoeven te vrezen. Een paar verse koppen voor de groep is genoeg en dan spelen we over een jaar en een paar maanden alweer een WK. Sowieso zonder De Boer gelukkig.

Deze 4 topics hebben de Boer vanaf de voorselectie tot aan de uitschakeling de kop gekost. Er is geen betere case om aan te tonen dat Frank De Boer een waardeloze manager is en een slechte trainer die nergens meer iets gaat kunnen presteren. Welke club zou zo dom zijn om hem te nemen?

 

+3/-0

Eerlijk gezegd vond ik 5-3-2 niet zo gek. Het stelde Dumfries in ieder geval in staat om te excelleren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 28 juni 2021 om 10:53:

Eerlijk gezegd vond ik 5-3-2 niet zo gek. Het stelde Dumfries in ieder geval in staat om te excelleren.Ik denk dat het the other way around is, Dumfries heeft ervoor gezorgd dat 5-3-2 in de poule werkte. Als Dumfries die bal er niet in kopt tegen Oekraïne dan was de druk heel hoog geweest om terug naar 4-3-3 te gaan. Denzel speelde fantastisch tegen Oostenrijk en was weer met goals en assists belangrijk in de omschakeling.

Ik ben niet perse tegen 532 maar gisteren heeft het onze kop gekost. Niet zozeer omdat hij zo begon, maar omdat hij het niet om heeft gezet. Hij kon Blind doorschuiven naar het middenveld en de 2 backs even wat naar achter halen en dan had je Tsjechie een oplossing moeten laten bedenken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 28 juni 2021 om 11:20:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 28 juni 2021 om 10:53:

Eerlijk gezegd vond ik 5-3-2 niet zo gek. Het stelde Dumfries in ieder geval in staat om te excelleren.Ik denk dat het the other way around is, Dumfries heeft ervoor gezorgd dat 5-3-2 in de poule werkte. Als Dumfries die bal er niet in kopt tegen Oekraïne dan was de druk heel hoog geweest om terug naar 4-3-3 te gaan. Denzel speelde fantastisch tegen Oostenrijk en was weer met goals en assists belangrijk in de omschakeling.

Ik ben niet perse tegen 532 maar gisteren heeft het onze kop gekost. Niet zozeer omdat hij zo begon, maar omdat hij het niet om heeft gezet. Hij kon Blind doorschuiven naar het middenveld en de 2 backs even wat naar achter halen en dan had je Tsjechie een oplossing moeten laten bedenken.Frank de Boer is echt een tactisch onbenul. Alleen hij kan het voor elkaar krijgen om, op het moment dat je 70m van de vijandelijke goal aan het spelen bent alle diepgang eruit te halen en Weghorst te brengen.

Hij laat zijn keuzes ook teveel van de hierarchie afhangen. Als hij Wijnaldum of Depay gewisseld had voor Klaassen of Gakpo had daar niemand raar van opgekeken.

Ook is de samenstelling van de selectie echt een probleem geweest. Eigenlijk was de Roon de enige echt controlerende middenvelder naast Frenkie de Jong (stond die eigenlijk wel op veld gisteren - totaal onzichtbaar). Op het moment dat het dan niet loopt of de Roon een kaart pakt, kan hij eigenlijk niet wisselen, want de veelgeroemde Gravenberch liet zijn man al continu lopen tegen godbetert Noord-Macedonië en Koopmeiners zat op de tribune in plaats van Promes.

 

+1/-0

Het is toch compleet van de zotte dat Dumfries de speler is die dit EK geëxcelleerd heeft? Een enthousiaste rechtsback die het van zijn energie moet hebben, maar die aan de bal gewoon pure middelmaat is. Dat hij de meeste indruk gemaakt heeft in een elftal met De Ligt, De Vrij, De Jong, Memphis en Wijnaldum is tekenend voor het roemloze afscheid van dit elftal.

Albert Trestena verwoordt het goed.. Portugal, een team wat ik normaal verafschuw, heeft gisteren uitstekend laten zien wat wilskracht is. Ze wilden niet verliezen en deden er alles aan tot in de 95e minuut. Dat ze er uiteindelijk toch afgaan, kan gebeuren tegen een sterker land, maar zij kunnen zichzelf in mijn ogen niets verwijten. Bij het Nederlands elftal is er in mijn ogen maar 1 speler die zichzelf niets kan verwijten, en dat is Dumfries.

Wat doet in godsnaam die Van Aanholt in oranje? Tenenkrommend slecht. Geen idee wat hij met een bal moet doen en ook weinig gevoel wanneer hij mee op moet komen. Waarom stonden de centrale verdedigers zover van De Ligt af, toen hij na zijn struikelpartij een handsbal als enige optie zag? Als we iets compacter hadden gestaan, wat je met 5-3-2 toch zou moeten kunnen bewerkstelligen, had De Vrij of Blind daar op minder afstand gestaan en was die overtreding gewoon bij een gele kaart gebleven.

Frenkie liet zich gewoon voorbijlopen na de rode kaart. Alsof hij energie aan het sparen was voor als hij een keer aan de bal zou komen. Over Wijnaldum hoeven we het helemaal niet te hebben. Die liep erbij alsof hij lood in de schoenen had, liet zich bij beide goals aftroeven als een pupil en had werkelijk niet één positieve bijdrage in aanvallend opzicht. Malen deed zijn best, maar net als bij PSV miste hij op cruciale momenten (natuurlijk dé kans, maar ook zijn voorzet op de volledig vrije Dumfries in de 1e minuut..). En Memphis, ja...als dat het niveau van Barcelona is, dan denk ik dat Koeman voor de kerst zijn congé te pakken heeft.

Maar de grootste loser van het hele stel is uiteraard onze bondscoach. Een nieuw systeem spelen, omdat dat tegen de toplanden wellicht beter gaat zijn, en dan al uit het toernooi vliegen voordat je zo'n topland bent tegengekomen. Als de KNVB met deze coach doorgaat, dan zijn ze compleet ongeloofwaardig. Maar de figuren die het daar voor het zeggen hebben, zijn waarschijnlijk net zo nietszeggend als deze coach.

 

+1/-0

Als eerdere twijfels over de aanpak van de Boer tegen Tjechie bevestigd worden (ik ga daar wel in mee) dan zijn ze in de poule fase neem ik aan het omgekeerde van bevestiged? of is 9 uit 3 simpelweg het minimum verwachtte in de poule fase met deze tegenstanders?

M.i. op zich niets mis met 3-5-2 spelen al had ie er van mij wel wat eerder mee kunnen/moeten komen (alswel variaties daarop cultiveren: waarom wij denken dat het alleen 4-3-3 , en niet 3-4-3 kan moet worden als je het aanpast is me een raadsel, en mogelijk gewoon een Nederlandse aandoening).

Marten de Roon maar blijven opstellen heb ik nooit begrepen. Niet van Koeman en niet van de Boer.

 

+1/-0

Nederland heeft tegen Oostenrijk, Oekraïne, Noord-Macedonië en Tsjechië gespeeld. Op basis van ons spelersmateriaal en dat van de tegenstanders is 4 overwinningen gewoon een normale verwachting. Kijk, in een kwalificatiereeks kun je een keer tegen zo'n ploeg tegen een zeperd aan lopen, maar op een toernooi moet je top zijn en dan mag je van deze landen niet verliezen.

Dus ja, 9 uit 3 in de poulefase is een nette prestatie, maar ook gewoon het meest realistische scenario in deze poule. Ongeacht in welk systeem Nederland zou hebben gespeeld.

Als je kampioen wil worden, moet je daarnaast ook mindere wedstrijden gewoon over de streep trekken. Mede-topploeg Italië liet een dag eerder tegen Oostenrijk zien hoe dat moet. Maar Oranje stortte als een kaartenhuis in elkaar. Tot aan de rode kaart was het niet overtuigend, na de rode kaart zag ik geen seconde meer het geloof in een resultaat. Dat begon met de rare wissel van Malen, die je - juist in ondertal - moet laten staan. Maar er was, vooral op het middenveld, geen strijdlust en totaal geen geloof. Sommige teams worden lastiger te verslaan met 10 man, maar de Tsjechen hoefden niet eens moeite te doen. Ik denk niet dat ze ooit zo makkelijk een knock-out wedstrijd hebben gewonnen.

In mijn ogen moet je, als je gelooft in eigen kunnen, vasthouden aan je eigen strijdplan. We spelen 4-3-3, zijn daar recent succesvol mee geweest. Natuurlijk zijn er landen met meer kwaliteit dan Nederland, tegen wie extra zekerheid en inzakken / counteren een succesvolle aanpak kan zijn. Maar tegen alle tegenstanders van dit toernooi en ook tegen Denemarken, zijn wij op papier sterker. Dan moeten we in mijn ogen gewoon ons eigen spel spelen. Met 3 aanvallers. De mensen laten excelleren die onze beste spelers zijn. En niet de belangrijkste posities laten invullen door Dumfries, Van Aanholt en/of Wijndal.

Kom je dan een keer Duitsland, België, Frankrijk of Italië tegen, dan switch je naar 5-3-2. Dat deden we in Italië ook voor de nations league. En waar we thuis met 4-3-3 werden weggespeeld, deden we het uit zeer verdienstelijk en was de 1-1 eindstand zeker niet onverdiend. Nu is dit toernooi een grote blamage geworden, waar iedereen zich alleen het gestuntel van De Boer zal herinneren.

 

+1/-0

Ik ben het 1000% eens met Bas. In de poulefase hadden België Italië en Nederland de beste indruk gemaakt. Allemaal 3x gewonnen zonder tegen echt grote landen te spelen. Maar wat er met Italië gebeurde was overleven pur sang en die zaten een beetje in dezelfde situatie als Nederland voor de rode kaart. Dus tactisch moest het anders dan de 3 succesvolle wedstrijden maar zonder dat ze de wedstrijd naar zich toe trokken had ik geen moment het gevoel dat ze in gevaar waren. Dat was bij N11 absoluut wel het geval en zeker toen er na rust niets veranderde dacht ik meteen aan een bananenschil. België moest ook volledig uit een ander vaatje tappen dan de wedstrijden ervoor en dan zie je dat je soms ook een beetje geluk moet hebben maar dat je ook moet proberen eerst de 0 te houden en dan pas verder te kijken. Wat er na de rode kaart gebeurde had niets te maken met in ieder geval de 0 houden.

Eigenlijk geeft dit maar weer aan dat een voorbereiding en zelfs poulefase geen zak boeit. Je kunt beter een keer op je ballen krijgen dan een toekomstige tegenstander laten zien wat je goed kunt zodat ze een strijdplan kunnen maken.

 

+1/-0

Bas, maar was Nederland vooraf gezien wel een "mede topploeg?"

open/sluit de onderstaande quote:

nu:

Als je kampioen wil worden, moet je daarnaast ook mindere wedstrijden gewoon over de streep trekken. Mede-topploeg Italië liet een dag eerder tegen Oostenrijk zien hoe dat moet.open/sluit de onderstaande quote:

voorafgaande aan het toernooi:

Ik schrok eigenlijk wel een beetje toen ik de uiteindelijke selectie zag. Waar ik gedurende de laatste jaren onder Koeman het gevoel kreeg dat Nederland op weg was een outsider te worden voor de Europese titel, heb ik nu het gevoel dat het er echt never-nooit-niet in gaat zitten.Of werd Oranje in de loop van de poule fase weer een mede topploeg, en moeten we de slechte wedstrijd tegen de Tjechen daar tegen afzetten?

Over 1 ding zijn we eens hoor: Oranje stortte als een kaartenhuis in elkaar. Ik vond het in de eerste helft ook al veel te nonchalant in momenten.

 

+1/-0

Ha, altijd leuk om met eigen, nog best recente, uitspraken om de oren geslagen te worden :-D

Voorafgaand aan het toernooi was ik inderdaad sceptisch, zelfs al vóór de oefenwedstrijd tegen de Schotten waar we ternauwernood gelijk speelden. Ik heb ook nooit echt geloofd dat we Europees kampioen zouden kunnen worden.

Echter, ik had gedacht dat we ons waterloo zouden vinden tegen landen als België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal of Engeland. Ik had niet verwacht dat we met deze geplaveide route richting halve finale al zouden stranden in de achtste finales tegen een land waar de bekendste speler bij Bayer Leverkusen speelt.

Het winnen van de 3 poulewedstrijden is een prima prestatie geweest. Ik had vooraf gedacht dat we tegen Oekraïne of Oostenrijk wel eens punten zouden kunnen morsen. Zijn we daardoor weer een topploeg geworden? Dat denk ik niet, een topploeg word je niet in dit soort wedstrijden, dat word je door grote wedstrijden te winnen.

Echter, de soepele poulefase zorgde er wel voor dat we als land weer wat positiever over het elftal, het systeem en zelfs de bondscoach werden. Daardoor had ook ik het gevoel dat ploegen van het kaliber Tsjechië, Denemarken, Wales of Zweden geen probleem zouden hoeven vormen voor Oranje. Dus kwam het, ondanks de scepsis vooraf, toch als een verrassing dat we er, zonder serieus weerstand te bieden, afgingen.

Als je het hele plaatje sinds het aanstellen van De Boer bekijkt, dan is deze domper tegen de Tsjechen niet geheel onverwacht. Het Nederlands elftal is wisselvallig en is al een aantal keer door de mand gevallen in wedstrijden tegen mindere ploegen. Het leek weer een beetje op de slappe hap van de oefenpot tegen de Schotten. Maar toch, je hoopt dat de ploeg op een toernooi op de toppen van zijn kunnen speelt.

Wat dat betreft vind ik het contrast met de andere knock-out wedstrijden groot. Oostenrijk heeft Italië op het randje van de afgrond gebracht. Kroatië en Zwitserland vonden de kracht om vanuit geslagen positie terug te vechten. Portugal verkocht de huid duur tegen de Belgen. Nederland, met toch 5 basisspelers die belangrijk zijn bij Europa's grootste clubs aangevuld met op papier aardige spelers van Ajax, PSV etc., ging zonder enige vorm van verzet naar de uitgang. Kijk, je kan altijd een wedstrijd verliezen, maar zaak is om er in ieder geval voor te zorgen dat je er alles aan gedaan hebt. Het feit dat Nederland niet eens meer een poging ondernomen heeft om de wedstrijd na de rode kaart toch nog te winnen, is wat dat betreft voor mij nog veel teleurstellender dan dat je hem uiteindelijk verliest. En dat is nog wel hetgeen ik Frank de Boer het meest kwalijk neem. Het team was niet scherp in de eerste wedstrijd waarin een gebrek aan scherpte fataal ging zijn.

 

+1/-0

Nou, kom d'r maar in: Wie moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal worden?

 

+1/-0

Goede vraag. Wellicht een buitenlander? Die ex-Ajax coaches hebben er weinig van gebakken de laatste 13 jaar. Blind, De Boer en Van Basten hebben allemaal niet het optimale rendement uit het elftal weten te halen. Wat mij betreft wordt het een coach met ervaring en als er geen fatsoenlijke Nederlander beschikbaar is, dan moet het maar iemand uit het buitenland worden.

 

+1/-0

Ik zou van de NL kandidaten voor Gio gaan. Niet omdat hij de beste trainer is maar ik kan hem beter pruimen dan Ten Cate die al jaren niets fatsoenlijks heeft gedaan en Cocu moet eerst nog ergens slagen om niet F De Boer route te doen. Cocu moet het sowieso al niet van zijn uitstraling en sprankelend voetbal hebben maar hij zou het wel beter kunnen managen dan De Boer.

Enige mits is dat hij niet zijn Jp van Gastel kliekje mee neemt maar een weloverwogen goede supporting team neer zet met tenminste een analystisch sterke persoon en 1 tactisch wonder.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 29 juni 2021 om 16:42:

Nou, kom d'r maar in: Wie moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal worden?Een buitenlander. De weinige fatsoenlijke Nederlandse trainers liggen allemaal al vast bij een club. Het feit dat Van Bronckhorst de (waarschijnlijk) beste beschikbare optie is zegt wel genoeg.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 29 juni 2021 om 17:24:

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 29 juni 2021 om 16:42:

Nou, kom d'r maar in: Wie moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal worden?Een buitenlander. De weinige fatsoenlijke Nederlandse trainers liggen allemaal al vast bij een club. Het feit dat Van Bronckhorst de (waarschijnlijk) beste beschikbare optie is zegt wel genoeg.Of we wachten 3 maanden en stellen Ronald Koeman weer aan? :D

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 29 juni 2021 om 16:42:

Nou, kom d'r maar in: Wie moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal worden?


Is da niks voor Killer?
-Die haat alles met Oranje dus is niet te beroerd om impopulaire maatregelen te nemen.
-Haat Ajax, dus meer kansen voor de rest.
-Weet terwijl hij het amper volgt toch hoe goed of slecht iemand speelt. Dus analyses zijn een eitje.

Maar misschien ook wel iets voor Erik ten Hag :)

 

+4/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 15 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12 13 14 15

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal